Köszi a kedves fogadtatást, igazán jólesett!
A vonalzóm beilllesztésére is kösz a tanácsokat, legközelebb remélem, már itt lesz.
Ragota, ez olyan szép, amit leírtál, ahogy a picidre figyeltél, nyugtattad őt és magadat a baj közepette! Azt hiszem, a várandósság bölcsebbé teszi az embert. (Meg persze sokszor parázósabbá meg feledékennyé stb.
, de ezek a mindennapok, a nehézségek idején meg aztán jön a bölcsesség. Mert igazából talán mindig így kéne viselkednünk, ha baj van, mint Te akkor....) Az más volt, de egyszer én is tapasztaltam hasonlót: amikor szülni mentünk jó nagy dugóban, és láttam, h ettől kicsit ideges a család (férjem és az ő szülei voltak a kocsiban), én meg egyáltalán nem, mert tudtam, h minden rendben. És úgy is volt.
Az intimtornát azért tűztem ki magamnak a következő baba előtt, h a gátmetszésre ne legyen szükség, vagy ha mégis, akkor jobb legyen a gyógyulás. Nekem nem túl gyors a sebgyógyulásom, ez foghúzásnál is kiderült már. De a szülés után számított volna sokat, ha nem kínlódok vele, akkor még jobban tudtam volna élvezni az első napokat-heteket. Hogy bejött-e ez az elvárásom a tornától, arról remélem, egy éven belül majd be tudok számolni.
Addig is örülök annak, h sokkal edzettebbek azok az izmaim, h kisebb eséllyel lesznek gondjaim idősebb koromban, h véd a torna a fertőzések ellen (ez is nagyon jó a babásodáshoz és a várandósság alatt is), és h sokat tanultam arról, hogyan érdemes nőként élni. Ez így talán szokatlanul hangzik, egyszerű életmódbeli dolgokról is szó esik, h miért is ne cipekedjünk (mert a karunk lehet, h bírja, de a belső, női szerveink biztos nem!), de olyanokról is, h hogy milyen nőnek lenni, hogy nevelik általában a lányokat stb.
Ja, és irtó szórakoztató a tanfolyamra járni! Mert mindez nagyon oldott légkörben zajlik, Andi (Kriston Andrea, a torna kidolgozója) végig sztorizik, aztán egy kis torna, megint sztorik, és sokat nevetünk.
Nekem is megvolt a videó, de az elég más, épp ez a jókedv nincs annyira rajta, de aki kitartó, biztos onnan is megtanulhatja. Egy fontos tanács az Intim torna videóhoz/dvd-hez: én ott akadtam el, h külön kell az elülső és a hátsó izmokat tudni mozgatni. Az volt a tanács az elején, h csak akkor menjünk tovább, ha sikerült az előző gyakorlat. No, nekem nem ment ez a külön-dolog, és így abbahagytam. A tanfolyamon ehhez képest azt mondja Andi, h nem baj, majd megérezzük külön, csak csináljuk a gyakorlatokat. Ezzel a hozzáállással nem akadtam volna el!
Ez a torna nem igazán fogyásra való, hanem a rejtett izmokat erősíti. Van viszont Andinak egy Testreform nevű tornakazettája. Szándékosan úgy csinálta, h olyan egész testet átmozgató mozgás legyen, ami a női szerveket védi. (Sajnos több torna károsítani is tudja.) Én azt csináltam, amikor a fiam picike volt, kb. egy éven keresztül minden nap. Szerettem, és eltüntette azt a kellemetlen nap végi, gátban érzett érzést, amikről így utólag tudom, h a szervek kezdődő süllyedése miatt lehetett.
Sztem ezt a Testreform kezdőt várandósan is nyugodtan lehet csinálni.
Úgy rémlik, az IT-kazettán Andi elmondja, mit hogy javasol az intim tornában várandósság esetén. Csak a testhelyzetek mások egyébként. Ha mégsem mondja el, majd összeszedem, szólj, ha kell!
Hű, de sokat írtam! Pedig becsszóra nem kapok részesedést Andreától.
Csak tényleg fontosnak tartom. De kérdezzetek még, hátha pont nem azt mondtam el, ami az IT-val kapcs. Titeket érdekelt volna!