Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok LÁnyok!

Mi is élünk ám még.

Tegnap reggel felhívtam a nagymamámat, aztán a hangjából ítélve fogtam magunkat és leugrottunk hozzá. Szegénynek már hetek óta fáj a lába. Nagyon örült nekünk. AZtán befutottak apuék is, ebédet hoztak. Utána kimentünk a kertbe, levertük a diót és összeszedtük.
Meg felszedtem a trombitafákat is. Hoztam is belőle magamnak jó sokat. Jövőre abból szertnék sövényt csinálni.
De ami a legjobb. Kerek perec megmondtuk a mamámnak Balázzsal, hogy jövő hét végén összepakoljuk is felhozzuk pár hétre magunkhoz, hogy megerősödjön meg meggyógyuljon a lába. Úgyhogy most jó sokáig lesz dédink.
Ami csak a rossz benne, hogy így én egy kicsit kiesek a társasági életből, de azért egy-egy sziget, vagy játszi belefér.
A nagymamám 88 éves és nála már tényleg ajándék minden perc, amit együtt tölthetünk. Ráadásul a fiúk rajonganak érte.

Aztán délután elvitte apa a fiúkat a gimnáziumi osztálytalálkozójára. Én meg elmentem egynagyot csavarogni egyedül. Mennyei volt.

Ma meg kertészkedek, amíg apa az öccsénél szerel, fúr farag Bazsikával.
Ebéd után meg megyünk a búcsúba Dórikáékkal. Pénteken Sisékkel már feltérképeztük a terepet. Kicsit gagyi, de a gyerekeknek tetszettek a körhinták, meg a többi játék is.

Ayse
Szegény Lili. Én is nagyon hajlamos vagyok a herpeszre és sajnos Bazsikának is volt már többször is.
Jobbulást kívánunk neki. Annyira rossz ez, amikor egy gyerek ilyen elesett. Nagyon vigyázzatok Andrisra.
Mit mondtak? Ez is olyan, hogy ha egyszer előjött, akkor onnantól bármikor kijöhet?
A játszit meg majd bepótoljuk. :lol: :lol:
Milyen Guccit használsz?
Ja és a státuszvizsgálat nálunk is ennyi volt Bazsikánál és Lacinál sem lesz több. Megmérik a súlyát, megnézik a kutacsát (nekünk már benőtt), megnézik a fütyijét, heréit, megnézik, hogy nagyobb e már a melkas térfogata, mint a fejé. Állítólag ez fontos. Szóval a mellkas mérésen kívül olyan, mint egy normális havi kontroll vizsgálat.

Jucc

Szegény kis Gergőce, jól kipurcant a saját buliján.
Mi a napján csak szűk családban szoktunk ünnepelni. Anyuék jönnek át, meg esetleg a tesómék. Hétvégén szoktuk tartani a nagy bulit. Ez azért jó szerintem, mert így nincs napközben az a nagy izgalom, ami ráragad ám a gyerekekre is és ezért sem alszanak szerintem. Szépen nyugisan pénteken este, meg szombaton megcsinálok mindent. Vasárnap délelőtt már csak tálalgatni, meg díszíteni kell a kajákat. Én most 2-re hívtam mindenkit, mert akkor egy picit tudunk dumcsizni is mielőtt Laciék felébrednek. Nem utolsó sorban Lacika is friss, mire kezdődik a buli. :lol:
Szerintem ez tök természetes, hogy Balázs akarta bontogatni az ajándékokat.
Én úgy tervezem, hogy veszek Bazsikának valami "ütős" ajándékot, amivel leköti magát. Eddig egy olyan benzinkutas autót akartam, mint amit Barbi vett Leonkának, de most láttam egy bazi nagy darut. Bazsika daru mániás, úgyhogy szerintem az vinni fogja a prímet. Így talán hagyja majd Lacit is ajándékot bontogatni.
Amúgy meg igaza van Dudának. Annyira aranyos volt Balázs a szigeten, meg az Állatkertben is, hogy nem is hiszem el, hogy rosszalkodott.
Mikorra tervezed a talit? Van már valami elképzelésed? Ha lehet kérni, akkor ne péntek 13-án legyen, mert akkor kell Lacit vinnem 1 éves státusz vizsgálatra.

Andi

A hippnek isszuk az alma-citromfű teáját.
Egyébként én a Corában szoktam venni rendes igazi gyümölcsteát és abból főzök a fiúknak egy nagy adagot. Teszek bele szőlőcukrot és kész.

Jövő héten csinálunk valamit? Nekem a csütörtök péntek nem jó, de azon kívül ok.

Dóri
Jó kis nap lehetett. Melyik kisvonattal mentetek? Mi is nagy vonatosok vagyunk. Bazsika imádja. Apukája meg főleg.
Viki nagyon aranyos a képen.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Ayse :) Nagyon sajnálom Lilit, én is gyors, és fájdalommentes gyógyulást kívánok, és Andrisnak betegségmentességet!!! Én sem hallottam erről a betegségről eddig, de épp a napokban mesélte egy anyuka, hogy az ő 11 hónaposa is ilyen betegségtől szenvedett.
Basszus, én elfelejtettem bejelentkezni az egyéves vizsgálatra! / időpontot kell kérni, csak pénteken van egészséges rendelés, és egyáltalán nem biztos, hogy hétfőn lesz még hely péntekre.../ Fél évesen voltunk utoljára a dokinéninél, amikor BCG-t kapott Gergő. Kicsit gáz :oops:
Nekem a 8-as a szerencseszámom, szimpatikusak Andris méretei :)

Ildi :) Persze, hogy lehet kérni, hogy ne 13-án legyen a tali, hiszen kértem is, hogy szóljatok, ha valami nem jó. Talán akkor az utána következő péntek? Mondjuk akkor háromnapos hétvége jön utána, lehet, hogy nem lesz mindenkinek jó? Gondoljátok végig, oké?

Az az igazság, hogy én egy picit sem voltam izgatott a szülinap miatt, nem készítettem kaját, csak pogit meg tortát rendeltem. Csak annyi dolgom volt, hogy takarítsak, meg befessem a hajam, ha belefér. Jutok, amire jutok :) De Gergő mostanában minden nap ezt csinálja sajna, úgy tűnik, a két alvás már nem kell neki, de az egy még kevés. Tegnap délután is próbáltam altatni többször, csak dörgölte a szemét, pöndörgette a haját, egy csomószor lefeküdt a padlóra, de nem tudott elaludni. Este hétkor meg kidőlt. Sajna gőzöm sincs, mitől, de nem tud egy óránál többet aludni napközben, sőt, van, hogy felet alszik, mint tegnap is. Ez baromi kevés. Nem vitatkoznék vele ezen, ha nem látnám fáradtnak, mert akkor kis alvásigényű lenne, mint Balázs. De Balázs nem is fáradt, ha az, akkor szól, és megyünk aludni. Mindegy, remélem, hamar kialakul ez is.
És igazából azért hívtunk mégis vendégeket, mert arra gondoltunk, hogy a nagyiknál jövő hétvégén megint lesz szülinap, ne legyen már három, azért az túlzás lenne. Akik most eljöttek, nem jönnének le vidékre.

Méghogy Balázs olyan jó gyerek :lol: Van, hogy egész nap nem tud mást sem, csak rosszakoldni! Persze imádnivalóan csinálja azt is!

Tegnap Apa itthon volt, és mivel ez nálunk újabban csodaszámba megy, nem is kapcsoltam be a gépet, hanem együtt voltunk. Semmi extra program nem volt, csak játszóterezés egész délután. Ma meg melózik megint, már nagyon elegem van...

Látta valaki az új Kismamát? Kicsit megújult, van benne egy csomó érdekes cikk. Nekem megint nagyon tetszik.

Mindjárt teszek fel képeket a szülinapról, meg párat tegnapról is :oops:

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

A szülinapi beszámolóból teljesen kimaradt, hogy én is kaptam egy gyönyörű meglepetés-csokrot Apától, és újra megköszönte az ő édes kisfiát :D

Kép

Kép

Balázs már le is csapott a marcipánokra:
Kép

Apa, menjünk a lufikhoz!

Kép

Ez a legjobb buli:
Kép

Ezt a képet anya alkotta nekem:
Kép

Bontogatunk:
Kép

Most már marhára elegem van:
Kép

Én is tudok ám olyat csinálni, amitől anyám frászt kap:
Kép

Kép

És mindig van valami a számban:
Kép

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse, Andrisnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk Zitával!!!
Vendég

Lányok!

Jelentem Sándor Laci elindult. Igazi pasi, mert a sült halam motíválta, de többször is megtett érte először 2 utána pedig 3 lépést. Egyenlőre annyira még nem tetszik neki a dolog, mert négykézlább gyorsabb, de ezt már én is határozottan járásnak nevezném.

Tünde
Biztos ma van? Vagy nem leszel a héten?

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc, Ayse!

Boldog szülinapot kívánunk a Gergőek és Andrisnak! :D

Viki sajnos megtaknyosodott, egész nap hapcizik és vízszerűen folyik az orra. :( Kedve szerencsére nem rosszabb, talán picit nyűgösebb az átlagosnál.

Megyek, kidőltem. :?
Vendég

Ildi!

Húú, nagyon ügyi Lacika! :D Hát hiába, a sült hal csodákra képes. :wink:

Viki olyan gyors négykézláb, nem akar másként haladni egyenlőre. :)

na tényleg megyek, mert megint "remekül" vagyok.

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Ildi
, a szalag szerint ma van... remélem nem égtem be. :cry: / :wink:

Dóri
, micsoda huncut nézése van Vikinek! :)

A teás eszmecserét kíváncsian olvasom, hátha írtok vmi jót, Zita ugyanis semmilyet nem hajlandó meginni. Eddig 7 !! félét próbáltunk, bár igaz, ebből 6 Hipp. Amióta Zita egyedül iszik, nyakalja a vizet, de 2 hónap múlva, ha elhagyjuk a tápit, nem szeretném, ha vizet inna csak a reggelihez, az olyan izé lenne már... :D

Ayse, szegény Lilike! :( Azért az jó, hogy a kedve nem volt olyan rossz, remélem hamar meggyógyul. Meddig nem mehet oviba?

Jucc, képek tök jók, és nagyon gavallér férjed van, irigyellek a virág miatt! Bár sztem ez lehetne a természetes, elvégre nekünk a legemlékezetesebb a gyerekünk szülinapja, nem? :wink:

Rólunk: itt volt anyukám, itt is aludt egyet, tök jó volt. Szerencsére Zitának egyből nagy cimbi lett, pedig sajnos nem találkoznak túl gyakran.
Rajtam néha fellángol a fészekrakó ösztön, ami "sajnos" a főzésben ki is merül, így tegnap annyira örültem anyunak, hogy az ebéd mellé még megsütöttem neki Márti muffinját (anyu kérésére, már evett korábban is :)), és összedobtam egy fini friss salátát is.
Én meg diétára fogom magam, mert 2 hét alatt sikerült 2 kilót felszednem. :(:(:( Ezentúl nem vehetek a boltban sütit, csokit, és még azon is gondolkozom, hogy a sok krumpli helyett rizst kéne ennem. De annyira imádom, mindenféleképpen elkészítve. :D
Vendég

Ildi, nagyon ügyes Lacika! Sztem mi még fényévekre vagyunk az egyedül járástól.
Vendég

Sziasztok!

Ayse!
Andrisnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk! :)
Hogy vagytok? Javul Lili állapota?

Ildi!
Húú, Lacika nem semmi! :shock: Gratulálunk neki! :lol:
Úgy néz ki, neked lett igazad! :lol:
Olyan szép dolog, hogy magatokhoz veszitek a Dédit! Nekem már csak egy Nagyim él és épp ma látogattuk meg. Idős már, beteges is, de Natival úgy játszik, mintha semmilye nem fájna!
A keddel kapcsolatban írtam mailt!
Olvastam, hogy a Városligetben átadtak egy új játszót, megnézhetjük azt is ha van kedvetek! :)

Prüntyi!
Akkor hajrá! :lol:

Jucc!
Azt a képet te festetted Gergőnek? :shock: :shock:
Nem is tudtam, hogy ilyen ügyes vagy! Hogy készült? :)
Apa nagyon kedves, hogy meglepett a virággal! Bár tényleg, a gyerekek szülinapja, valahol a mi ünnepünk is, nem?
Látom, Gergőt sem lehet egyedül hagyni sehol! :?
Nekünk szinte mindegy, mikor lesz a tali, péntekenként ráérünk. De a 20-i péntek, talán a hosszú hétvége miatt lehet, hogy nem túl szerencsés, nem?
Majd kérünk szépen útvonalat! :)

Tünde!
Szerintem örülj neki, hogy Zita így szereti a vizet. Natival én állandóan küzdök, mert alig akar inni. Kivétel az Ildi-Lacika féle tea, amit azt hiszem be is fogunk szerezni! :lol:
Miért hagyod el a tápit?

Andi&Nati

KépKép
duda

LÁnyok!

Visszanéztem a régi hozzászólásokat és Ayse-nak október 2-án kezdett szivárogni a magzatvize. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Andi, én örülök, hogy szereti Zita a vizet, de hát magamból indulok ki, hogy a reggeli nem jó meleg itóka nélkül.
A tápit azért hagyjuk el, mert még 2 hónapig kapja a HA-sat, és utána azt mondta a dokibácsi, hogy ne adjak neki tápit, tejet meg pláne ne. Ha eszik mindent, tejtermékek közül sajtot, túrót, vajat, akkor nincs szükség tejre, ez egy régi tévhit, még a mi gyerekkorunkból. Egyébként lehet benne vmi, mert pl én utálom a tejet, és egyáltalán nem is iszom, mégsincs semmi bajom nélküle.
Zita se nő már olyan ütemben, szóval sztem se lesz semmi baja tápi-tej nélkül.
Ma jól megmosolyogtam magam: Zitának mertem a levest, és mivel én nem szeretem a fehérrépát, ezért az Ő adagjából is kipiszkáltam. :D:D:D
Vendég

Ildi, mondjuk fura volt, hogy még senki nem köszöntötte Andrist... de vhogy úgy emlékeztem, Zita csak 1 héttel idősebb.
Vendég

Megnéztem a táblicskut és Andris holnap születik. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Hmmm.... de égő... de nem árt időben elkezdeni a köszöntést! :wink:
Vendég

Mondjuk azt, hogy nálunk az a szokás, hogy az előestéjén ünneplünk.
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Jó estét!

Bizony, Andrist ne öregítsétek, holnap lesz egy éves :) És holnap lesz egy éve, hogy találkoztunk Ayse-val. Hát nem az "én szobámba" tolták be? :lol:

Ildi :) Lacinak gratula a sétához :) Gergőnél sincs még semmi jele annak, hogy menni szeretne valaha :)

Andi :) Meglátjuk, ki mit gondol a huszadikáról, aztán kijelölünk egy napot már végre. Lesz útvonal is :)
A képet nem festettem, rettenetesen béna vagyok :oops: Szalvétatechnika :) A keretet csináltam én, azon látszik is. A kép maga szalvétából van.

Szerintem is van némi közünk a gyerekünk szülinapjához. És az első igazából inkább rólunk szól, nosztalgiázunk, emlékezünk, a gyerek erre még nem képes, és nem is érti, mi a fene folyik körülötte :)

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc, ezt nem is tudtam, tök jó! És akkor már tudtátok, hogy ki kicsoda? Vagy beszélgetés után derült ki, hogy babaneteltek mindketten?
Végülis ha ma elment Ayse vize, akkor már el lehet kezdeni az ünneplést... :wink: :lol:
Vendég

Ildi!
Gratula Lacikának a sétához, nagyon ügyi!! :)

Tünde!
Ne aggódj, Bendegúz hasonlóan messze van még az önálló járástól, ő meg sem áll még egyedül, ha elengedem a kezét, egyből lecsüccsen. De van még idejük.
Az ünneplést meg nem lehet elég korán elkezdeni.. :lol:

Örülök, hogy ízlik Anyukádnak a muffin. Azóta annyit alakítottam rajta, hogy Milli málnás túrókrémet rakok a közepébe, szerintem ha lehet még finomabb tőle.

Jucc!
Akkor is jópofa a kép, ha szalvétatechnika :) (én egyébként kiszúrtam hogy az, csináltam én is párat még Bendegúz előtt, azóta nem volt időm meg energiám, pedig szeretem csinálni). Van egy kolleganőm, aki fantasztikusan kreatív, és hihetetlen érzéke van a dolgohoz, ő olyanokat alkot, simán eladja a képeket.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Tünde

De csak holnap megy el a vize. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Márti, bevallom, a krémtúrót kihagytam, apa megette. :D De ez a kedvenc muffin-tésztám.

Én is nagyon kreatív vagyok szalvétatechnikában, áldom azt a személyt, aki kitalálta.
Én Anyák napjára csináltam magamnak képet: Zitát technikáztam bele keretbe, papírra lett kinyomtatva, és így könnyű volt megcsinálni.
Vendég

Ildi, jaj, nemár!!! :D:D:D De akkor már biztos voltak jóslófájások... ugye? :D:D
Kiborító ez a terhesagy effektus... :cry:
Vendég

A mi családunkban az a szokás, hogy szülinap-névnap előestéjén
már felköszöntjük egymást! De komolyan! :D
(nem értem Andriska vonalzóját... :oops: :roll: )

Ayse!
Hol vagy?

Márti!
Elárulod a muffin receptjét? Mindenhol dícsérik! :)

Jucc!
Szalvéta technika vagy sem, akkor is tök ügyes vagy! :)

Tünde!
Csak azért kérdeztem, mert, ha csak vizet iszik Zita, meleg innivalónak megtenné még a tápi, nem? Olyat nem is ihat, ami nem HA-s? :roll:
Nati kajáit én is sokszor úgy válogatom össze, hogy mi az, amit én szeretek, vagy épp nem. Aztán igyekszem kapcsolni és rábízni, hogy ő döntsön! :D
Egyébként én is egy szobában feküdtem egy babanetes lánnyal, amikor Nati született. :lol:

Megyek aludni, jó éjt!

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!
Ha jó leszel, és megígéred, hogy nem hagyod ki belőle a krémtúrót, akkor mosogatás után jövök és begépelem gyorsan a receptet.. :lol:

Tünde!
Sose hagyd ki a krémtúrót!! Az a lelke!! :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Andi, itt a muffin:

Szóval:
25 dkg liszt
2 tojás
kb 2 dl tej
12.5 dkg margarin olvasztva
15 dkg cukor
három tk sütőpor
reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
1 vaníliás krémtúró
1 doboz mirelit málna

Tojásokat a cukorral habosra keverjük, bele a margarin és a tej. Aztaán az egészet a sütőporos liszttel összzekeverjük (én szoktam bele tenni néha egy kis dejót, 2-3 evőkanállal, mert szeretem, de ez nem muszáj). Muffinsütő aljába a papírkapszlikba egy egy kanállal belepaccsantok, aztán mindnek a közepébe egy kiskanál túrókrém, és kb 4-5 szem málna, aztán befedni a maradék tésztával. Ha meggybefőttel csinálom, akkor azokat simán belekeverem a tésztába, egyszerűbb úgy. Tul.képp a málnát is lehet úgy, ha még kemények, akkor nem mennek szét. Kb 20 perc alatt van kész nekem gáztűzhelyem van, azon 4-5ösön szoktam sütni.
Bendegúz éhes: mn jhjg bvb n n

Azt mondta a gyerekorvos, hogy ne kapjon, mert a joghurtot kb 1 óra múlva kif.ssa, szó szerint, így marad csak a túró, sajt, vaj (nem margarin!). Ha kap később is tápit, akkor az HA lesz.
Valszeg elviszem gastroenteorológushoz, kíváncsi vagyok azért egy szakvéleményre is.
Vendég

Márti, megmentettelek a gépeléstől, el van mentve nekem :)
Vendég

Még visszanéztem. :)

És megérte. :lol: Jól hangzik ez a fajta muffin, elmentettem én is! :)

Ayse!
A vonalzó a ludas! :oops: :oops: De szerintem nem ciki, mert tényleg sok helyen előestés köszöntés van. :wink:

Feltűnt nekem, hogy csomó ember írt ide, aki mostmár nem teszi. :( Ez véletlen, vagy oka van? :roll:

Na tényleg lefekszem. :)
Vendég

Dóri

Szerinted?

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde! Köszi!
Közben már eszembe jutott, hogy kikeresem a topicunkban és bemásolom, de így még gyorsabb volt. Szóval Andi fentebb olvashatod a muffin receptet.. :)
Az újítás még annyi, hogy másfél adagot csinálok, és a fél adagot kistepsibe sütőpapírrra beleöntöm, telerakom félbevágott szilvákkal, megszórom kis fahéjjal, így egy tésztakeverésel lesz két sütim tök hamar. És a szilvás pite is isteni, még soha nem élte túl a másnapot nálunk.. :lol: (ha csak nagy tepsid van, dupla adagot kell kikeverni, de nekem van egy pont féladagos kistepsim, amihez elég kb. 15-16 szem szilva)

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Tünde :) Ayse szinte azonnal bemutatkozással kezdte, és mivel előtte váltottunk egy-két emilt, ismertük egymás nevét, és azonnal leesett :) . Amúgy az emilváltás is azért történt, mert nagyon készültünk a közös Mávos szülésre :)
Köszi a muffint, a napokban el fog nálunk is készülni, az tuti :D

Ayse, hol vagy? Lili???

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ha már így elkezdtétek a köszöntéseket, én is csatlakozom, már csak egy óra van másodikáig, és nem bírok már ébren maradni, viszont a tavalyi híreket mindenképp be akarom tenni gyorsan:

Elküldve: 2005 Október 02 Vasárnap - 5:49

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

Indulunk a kórházba, mert valószínüleg elkezdett szivárogni a magzatvíz.

Ayse
40+1

Okt.4.:

"Előszöris gyorsan hírt adok Ayse-ről, mert a végén előbb hazaér, minthogy bármit is tudjatok róla: Szóval Andris okt. 2-án született 3800 grammal, és 56 cm-rel. És a szobatársaim voltak egy napig :) :) :)
Gyönyörű baba, és Penna kislánya is csodaszép, az osztály legnagyobbja :) Majd meglátjátok őket hamarosan :)
"
Ayse :) Andrisnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!

Judit+Gergő+Balázs

Kép

Kép
jucc33
Érd

Andi, Te kivel feküdtél együtt? És tényleg, Te hogyan kerültél az őszibe? Nati előbb bújt ki?
Egyébként az egyik győri lánnyal 2 nap van közöttünk, szóval remény, és van egy másik ismerős, akivel meg 1 napra vagyunk kiírva. :D
Vendég

Jó reggelt!

Ayse!
Andrisnak nagyon boldog szülinapot kívánunk! :D (ma is! :oops: )
Remélem nincs baj?????

Tünde, Márti!
Köszi a receptet! Tényleg jól hangzik! És ígérem, nem hagyom ki a krémtúrót! Én a szilvát nem szeretem, tehetek bele más gyümit is, ugye?

Tünde!
Amíg Natit vártuk, én csak a kórház topikjába írogattam, ahol szültem. Onnan ismerem Mankát is! Kétágyas szobában feküdtem és az egyik lány abból a topikból volt a szobatársam. Két szobához tartozott egy fürdő és a másik egyágyas szobában is babanetes lány feküdt! :lol:
Miután Nati megszületett, elkezdtem olvasgatni a gyermekek/magzatok stb. topikjait és észrevettem, hogy az őszibe írogat Falina, akivel Nati egy napon, egy kh-ban született. Rakott fel magukról képet és azon meg is ismertem. Igy hát végül az ő révén ragadtam ott. Nati egyébként napra pontosan született.

Érdekes, de ha olyan helyen vagyunk, ahol sok Anyuka van, rögtön azon jár az agyam, vajon ki babanetezhet! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggel Lányok!

Először is Andrisnak nagyon sok boldog szülinapot kívánunk.

Én tegnap kidolgoztam magam. Ez a kert bazi sok munkát ad, viszont olyan gyönyörá a füvünk, hogy álmaimban sem gondoltam, hogy ez valaha ilyen lesz.
Elkezdtem a növényeimet téliesíteni.
Voltunk búcsuban. Hát elég gagyerák volt. Én nem tudom, hogy a búcsunak miért kell egyértelműen a temérdek bóvli szar kipakolását jelenteni.
Apának az első kirakodósnál felment az agyvize. :lol: De hamar beláttam én is, hogy ez nem a mi helyünk. Bazsika ment egy kört a kisvasúton. Aztán ugráltak egyet Dórikával és jöttünk is haza. Pontosabban előtte elmentünk cukiba sütizni.

Andi
Nekem is már csak ez az egy nagymamám él sajnos. Ő már 88 éves, de azt gondolja, hogy nem több 25-nél. Pár héttel ezelőtt megerőltette a lábát és most pihennie kellene, de otthon úgysem tud. Úgyhogy most ráparancsoltam és jön hozzánk. Itt legalább pár lépéssel kint van a friss levegőn, meg itt van a fiúk között. Az is gyógyítólag hat rá. Én meg úgyis főzök magunknak minden nap, úgyhogy egyáltalán nem jelent gondot a nagyi. Legalább majd sütünk jó kis sütiket vele. Mindig szokta hozni a receptes füzetecskéjét én meg szorgalmasan másolgatom a finomabbnál finomabb süti recepteket.

Mi lenne ha szerdán sétálnánk? Az jó lenne? Jucc Neked?

Kép
Kép Kép
sildike

Ja és Jucc, küldtem privit.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket!

Mi is boldog születésnapot kívánunk Penna Tamarájának, aki egy kicsit beelőzött minket (mintegy másfél órával)!

Úgy meg vagyok hatódva, hogy eltelt egy év és olyan jó visszagondolni arra a napra, amikor Andris született! Ilyenkor már izgatottan ültünk vajúdóban, mert fájás sehol, de tudtam, hogy pár óra és megláthatom a kicsi fiamat (amit még mindig nem tudtam teljesen elhinni, hogy igaz lehet, hogy újra babánk lesz).
És még azt se tudtam, milyen jó kis napot fogunk eltölteni Juccal!
(bocsánat a nosztalgiázásért).

Nekünk elég kemény menet volt az elmúlt két nap. Szombat éjszaka fél háromig csillapítottuk Lili lázát, mire végre lement, tegnap pedig éjfélig. Sírva eszi szegény a csokipudingot (pépeset adunk neki, az sem baj, ha nem eszik, csak igyon)! Azt mondja a doktornéni, hogy amíg iszik és pisil, addig ne adjuk be neki a zoviraxot, pedig már a nyelvén is előjöttek a hólyagok. Persze, hogy jobb lenne, ha a szervezete maga győzné le a bajt, de a szívem szakad meg, ahogy látom, hogy mennyire fáj neki. Márpedig ő olyan okos és fegyelmezett, hogy megissza, amit kérünk tőle. Mindig alkudozunk persze, hogy a poháron található szarvas nyakáig, kezéig, pocakjáig stb. igyon le.
Köszönjük a jobbuláskívánásokat, hát nagyon ránkfér.

ayse

Sildike!
Óriási gratula Lacikának a járáshoz!

tetszett a párbeszéd Andris születésének a napjáról :):):)!
Lányok, tök arik vagytok, hogy kétszer is felköszöntöttetek!
Ez úgy látszik hagyomány lehet, mert a pap is kétszer adott össze minket!
A szertartés közben egyszer csak odajött és halkan megkérdezte, hogy "Gyerekek, az a rész volt már, hogy...?"
Mi egymásra néztünk a férjemmel és arra gondoltunk, hogy jobb kétszer, mint egyszer se, ezért azt mondtuk, hogy nem. Amikor elkezdte mondani, már rájöttünk, hogy volt és ez éppen az összeesketési rész volt! Szóval minket aztán nagyon összeboronáltak az égiek is! :)

Tünde!
Valszeg ezen a héten nem megy Lili oviba. Nagyon remélem, hogy felépül már csak azért is, mert szombaton ünnepeljük Andris szülinapját, "kis" családom felvonolásával.
Nem értem mért izgulsz ennyire a hízáson. Te még így is olyan vékony vagy, hogy sokan, nagyon sokan megirígyelhetnék!

Csajok!
Nekünk a 20. tök jó Juccéknál! De a rákövetkező péntek is! (a korábbiak nem annyira)

Jucc!
A kitolás után jó volt az a "betolás" (mármint a szobába). Olyan, mintha ma lett volna, nem?
Nem is vagy béna, olyan szép képeket festettél üvegfestékkel az ablakaitokra!

Sildike!
Nagyi :):):)

Az én férjem évekig a városligeti május 1-ért volt oda (mondjuk ott laktunk a közelben). Aztán szerencsére egyszercsak leeett a hályog a szeméről és többet nem kellett mennünk! :lol:

ayse

leesett

nem tudom, mi van a billentyűzettel, néha hiába nyomom le, kihagyja a betűt
majd erőszakosabb leszek

ayse

Milyen jó ma itt a hangulat.......................

Tünde "lelketlen" muffinja :lol: :lol: .

Ayseék ébrenalvó papja :lol: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Ayse :) Én is jókat vigyorgok itt magamban a kitolás-betoláson, meg a papon :) És tényleg jó visszagondolni egy évvel ezelőttre :)
Csak szegény Lilinek nem olyan vidám most az élet, remélem, nem tart már sokáig! Ma nem is ünnepeltek?
Az üvegfestékezés sem megy sablon nélkül...

Ildi, nekem jó a szerda, de hol, mit, mikor? :) Köszi a privit, mindjárt meglesem.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ma tényleg vicces dolog vannak itt. :lol: :lol:

A papon én is jót nevettem.

Ayse

Nem tudom a homeopátiában hiszel e, de pont most láttam, hogy herpeszre is van valami jó homeos bogyó. Esetleg akinek van valami homeos kiadványa az meg tudja nézni Neked.

Bazsiszáj:

Ülünk egy állatos könyv előtt és Lacinak tanítgatjuk, hogy mit mondanak az állatok. A kakashoz érünk:

- Na mit mond a kakas?
Bazsi:
-Jó reggelt, düüüüü- dü- düüüüüü-dü-düüüüüü-dü-düüüüü

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, gratulálok Lacinak!

Lányok, muszáj feltennem egy képet...hancúrozás közben...
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Andrisnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk!
(Sosem lehet elégszer kívánni, ugye? :oops: :wink: )

Ayse, szegény Lili, még olvasni is szörnyű... mit mond a dokinéni, mennyi ideig tart kb.?

A múlt héten voltam én is babanézőben itt a győri kórházban, és odajött hozzánk egy lány (anyuka), bemutatkozott, hogy Ő is babanetes... Zitát ismerte fel.
Tegnap meg Apa elvitte a kislányát szavazni, és Őt is érték meglepetések. Először a szavazóbizottságból köszöntötte vki Zitát, aztán meg kint az udvaron egy másik babakocsis Anyuka ment oda, hogy "szia Zita, blablabla...!
Apa meg csak lesett, hogy a fél város ismeri az ő kislányát. :D
Pedig sosem rejtettem véka alá, hogy mennyit csavargunk. :D

Ayse, azért aggódom a kilók miatt, mert hiába vagyok vékony típus, a szülés után 10 kiló maradt rajtam, amit nem sikerült leadnom az újabb terhességig. :( és sosem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz fogyni... :( Azelőtt nem ettem 2 napig, aztán már le is ment 2 kg (persze olyankor nem akartam, csak pl éppen szerelmi bánatom volt). És nem utolsó sorban nekem se mindegy, hogy mit látok a tükörben. :( Ja, és az a plusz 3-4 kg, ami maradt végérvényesen, az mind a hasamon ragadt. :(
Vendég

Tünde!
ezt akárhányszor jóleseik hallani! :wink:
Ha Zita így folytatja, legközelebb őt választják meg polgármesternek! Te nem szavaztál?
Tök jó, ha jöttök, akkor végre találkozhatunk! (ezért még egy hűvösvölgyi autóutat is vállalok!)
A dokinéni szerint hétvégére meg kellene gyógyulnia.

Most viszont kérek nagy-nagy szurkolást, mert Andris nagyon nyűgös volt és nem evett :shock: ! Attól félek... le se írom.

Jucc!
Nálunk a konkrét napon "csak" lélekben és szavakkal ünnepelünk, az "igazi" ünnepelés hétvégén szokott lenni (nekem az első az igazi).

Prüntyi!
Hű de vidám ez a lány!

ayse

Ayse!

Mivel Andris korában mindig van mire fogni a nyűgit és a nem evést, ezért hangosan mondogasd, hogy "szegény Andris, biztos jön a fogad, vagy jön a hideg és az eső, és azt érzed".
Ezt most tök komolyan mondom, a kimondott szó hatalma a tudatalatti felett.
Vendég

Ayse :) Igaza van Tündének, ne is gondolj rosszra, és a jó gondolatokat mondd ki hangosan, reméljük, használ!!!
Egyébként ma Gergő is nyűgös, és szinte semmit nem evett még.

Homeopátia: BORAX!!!

Tüncsi nagyon édes! :)

Bazsiszáj :lol:

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse

Abba ne is gondolj bele, hogy esetleg Andrisnak is valami baja van. Amúgy ma még zabagép Lackó is csak ímmel ámmal evett. Leginkább olyankor tudtama szájába csempészni valamit, amikor mással volt elfoglalva. Aztána mikor észrevette, akkor sírva lenyelte. Holnapra már amúgy is rossz időt mondanak, úgyhogy simán lehet a front miatt.

Prüntyi
Tüncsike nagyon kis vidám. Milyen szépen javul a homloka.

Jucc

Hiába na, Bazsika is reklámfüggő. Egyébként azt mondják, hogy aza jó reklám, ami a gyerekeknek tetszik.
Küldtem neked privit.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!
Apa vagyok a Babanettől... :) A utóbbi időben több jelzés érkezett tőletek, hogy valaki álnéven, vagy legalábbis ismeretlenül bomlasztja a társaságot. A rendelkezésünkre álló törvényes eszközökkel felvettük a kapcsolatot ezzel a jóakaróval. Minden jel szerint sikerült megértetni vele, hogy beteges hajlamait máshol élje ki. Kérlek titeket, hogy adjátok tovább a többieknek a hirt, valamint, hogy próbáljátok a jövőben a közösség erejével kezelni az ilyen betolakodókat.
További jó trécselést,
Kiss Andrej (apa)
apa

Sziasztok!

Ayse,

Andrisnak Nagyon Boldog Első Szülinapot Kívánunk!!!

Lilinek jobbulást, és tényleg működik amit Tünde és Jucc mond! (Hozzáteszem, bizonyos helyzetekben marha nehéz ám)

Jucc,
nagyon szépek a fiúk, a szalvétás alkotásodról nem is beszélve :) Én is szeretek ilyenekkel bíbelődni, de hát most esélyem nincs, legfeljebb, ha Mátét is engedem segíteni, de abban nem lenne köszönet :twisted:

Márti,
tanítsd csak Bendegúzt főzni, jót tesz az a fiúknak!
Nekem is célom Mátét bevonni a női élet rejtelmeibe, nehogymá macsó legyen :wink:
A muffinreceptektől ments meg Uram, minket! :twisted:
Most kénytelen leszek sütni :P

Dóri,
Viki nagyon csinos csajszi lett!

Tünde,
kilókkal dettó ugyanígy voltam/vagyok, leszámítva azt, hogy nálunk ugyebár még nem játszik a kistesó. Most, ha nem eszem rendesen, max éhes leszek, de egy dekát sem fogyok. Úgy csinál ez a kis hülye test, mintha nem a kajától függene :D
Mit mond Ayse, mikor jössz??

Ildi,
gratulálunk Lacinak a járáshoz!
Játszótér sajnos nekünk nem jön most össze, bacis garatgyuszim lett két nap alatt, de kaptam augmentint, meg fújkálok bioparoxszal.
Már csak abban reménykedem, hogy Máté nem kapja el, hiszen védi őt a tej (MONDOM VÉDI A TEJ!!!!! :D:D:D)

Prüntyi,
teafaolajat én is tartok itthon, borsosmentával és gerániummal együtt, most is párolog a lámpában, nehogy Máté elkapja a bacijaimat!

Megyek csajok, este sztem még benézek, de most asszem, aludnom kell Mátéval, fél ötre meg megyek fodrászhoz.

Pusztok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Aszta!!!!
Megpukkanok, annyira kiváncsi vagyok, ki lehet ez????????

Lányok köszi a bíztatást!
Nálunk már beborult......

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?