Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itt annyira leh?lt a levegô! Már majdnem 0 fok! Mikor este tanítottam, láttam, hogy a férjem vitte ki Alidát sétálni sok-sok ruhát ráadva, amiket odakészítettem. De aztán kimentem egy kicsit és q**va hideg volt, úgyhogy futóversenyt rendeztem egy meleg takaróval a kezemben. Alida nem fázott meg, csak sírt egy kicsit.

Köszönöm az almaleves tanácsot. Én úgy vagyok ezzel a hozátáplálással, hogy kivárom, amíg elég csak a szopi, addig örülök és egyelôre semmi jelét nem látom annak, hogy Alida többet akarna.

Kati28: nagyon szuper! Akkor majd legközelebb arra küldöm! :D

Eszter: Most szóló koncert lesz, ill. egy másik zongoristával játszunk négykezest és kétzongorást (Mozartot és Schubertet). Nagyon nehezek, úgyhogy sokat kell/kéne gyakorolni, ráadásul valami ismertetôszöveget is kell írni a darabokról, persze azt is nekem, mert én érek rá a legjobban! :evil: Még az a szerencse, hogy tudok zongorázni, mikor Alida alszik, nem ébred rá fel. És gratula a hasraforduláshoz!!!
:lol: :lol:

Sancsi: De jó, hogy újra tudsz jönni! Jó ez a viziló! Az jut eszembe, mikor négy hónapja úgy éreztem, hogy egy tehénnel be lehetne engem helyettesíteni! :lol: Gyógyuljatok meg mindketten!!!

Sudi: Gratulálok a negyedik fogacskához! :D Nagyon jól teszitek, ha néha elmentek Gery nélkül. Persze hogy nagyon hiányzik, de egy kicsit legalább pihensz és kikapcsolódsz.

Puszi:
zsuzsi 81

Sziasztok!

Köszönöm a vízforralásos tanácsokat, szerintem én is maradok a forralt csapvíznél. Biztos, hogy itt is van babavíz, de nekem elég nagydolog, hogy eljussak a város 3. végében található bababoltba emiatt. (van más bababolt is, de ez a legjobb, ahol szinte mindent lehet találni.) Hogy meddigcsinálom, majd meglátom. Mondom, nem esik nehezemre felfőzni a vizet.

Kriszta étvágya tegnap valóban jobb volt, bár volt egy 100 ml-es étkezése is+egy kis krumplipüré, de alapjában vévéesokkal jobban evett, mint eddig. Nagyon nem tudom, mi legyen, képzeljétek az este sokat tüsszentgetett és egyet-egyet köhécselt, majd az orra is kezdett folyni. Semmi más baja nincs, láza nincs, már nem tüsszög, nem köhécsel, de szörnyű, mit szedek ki az orrából, szinte óránként. Nem is ez a baj, hanem az, hogy ma jön a dokinő, hogy beadja az oltást neki. És félek, vajon nem lesz még rosszabb? De azt sem szeretném, ha ismét elmaradna, mert ez amúgyis még csak a 4 hós oltás, miközben ő már tölti a 6-ot. Biztos észreveszi a dokinő, hogy nincs a legjobban. Az imént készítettem neki teát, egy picike cukorral és citromlével, hát úgy nyakalta, mint aki ezer éve szomjazik. Azért nem akarom rászoktatni, de a gyógynövények biztos jót tesznek neki!

Sudi: Gratula a 4. fogacskához!!!!

Sancsi: Üdv az állandó csapatban! jobbulást Enéhnek!

Kriszta: remélem, Mesike most már egészen jól van!

Zsuzsi: Sok sikert a koncerthez! Biztos ügyesek leszetek! akkorra majd neked fog virágot választani Alida!

Kellemes napot nektek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Tegnapelőtt abszolút nem volt vérzésem, de tegnap már igen, és ma is van. Nem erős, nem is mindig élénk színű, hanem sokszor barnás is. Átolvastam az útmutatót, azt írja, hogy előfordulhat ez az első 3 hónapban, addig nem érdemes orvost felkeresni. Na, én ma megkérdem a háziorvost, lám, ő mit tanácsol.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Nem mentünk ma babanézőbe, mert beteg lett a nagyfiú és a középső gyerek is elkapta. :( Majd kedden találkozunk az uszodában, bár lehet nekem addigra megjön és nem tudunk menni :( Pedig nagyon várom már :D

Én továbbra is felforralom a vizet a tápszerhez. Én is gyakran elkészítem előre, sőt a reggelihez a vizet este felforralom, az cumisüvegbe öntöm, kihűtöm és beteszem a hűtőbe. Reggel csak 1 percre beteszem a mikróba. így nem kell várni sok időt Rékának a kajára amikor kinyitja a szemét.
Még volt itthon 2 kisüveg babaviz és most azt issza. Hétvégén majd körül nézek itt az üzletben itt milyen lehetőségek vannak és mennyiért. Ha nem gazdaságos akkor én is inkább forralok neki vizet.
A cumisüvegeket használat után mosószerel elmosom és utána leforrázom. Általában megvárom, amíg mindkét üveg koszos lesz és egyszerre csinálom.
amikor Magyarországon voltunk akkor babavizet használtunk kajához, teához, mert anyuéknál nem jó a víz. A Humama Babywasser gyógyszertárban és DM-ben kapható kb 300 Ft a 1,5 liter. A Norbis babavíz jóval olcsóbb, de emlékeim szerint max 24 óráig lehet eltartani hűtőben. Hát az én gyerekem pedig nem tud ennyit meginni egyszerre, így a humana vizet vettem neki. azt a pár hetet ki lehetett bírni anyagilag.

Sudi: Gratula az újabb fogacskához! Nagyon gyorsan jön neki az újabb fogacska!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Joci ma kapott másodjára almapürét, úgy vettem észre, hogy kezdi megszeretni, mert a végefelé már alig győztem adogatni a szájába, úgy nyelte! :lol:
Jó, hogy felvetődött ez a vízforralás dolog, én sem tudtam, hogy meddig ajánlják. Én minden reggel forralok Jocinak friss csapvizet, lehűtöm és beletöltöm az egyik cumisüvegébe. Így ha napközben megszomjazik, rögtön kéznél van a szomjoltó. :D

Sudi: Gratulálok Gerynek a 4. fogacskához!

Zsuzsi: Minden jót a koncerthez! Mikor lesz?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: Gratulálok Enéhnek a hófordulóhoz. Jó, hogy mostantól több időd lesz ránk! :D Sikerült segítséged találnod a közgáz házihoz? :roll:

Emőke: Örülök, ha segíthettem. Köszi a kérdést, Joci teljesen jól van, nagyon eleven és csupa-csupa mosoly. :D

Edith: Remélem Kriszta jobban lett délutánra és megkaphatta azt a fránya szurit!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jó reggelt!

Ma úgylátom én vagyok az első.
Mesike már jobban van,de még nagyon köhög.
Tegnap odavoltunk vásárolni és ráizgult a bevásárlókocsira.Tolta ezerrel.Én már alig élek .Elvagyok fáradva,mint egy kivénhedt kutya. :?
Amúgy megvagyunk,hamarosan rendszeresen jövök csak ez a betegség közbeszólt! :twisted:
Remélem minden baba és mama jól van és elkerüli a betegség,mert ez szörnyű.
Remélem ma még tudok jönni.
Edit:sikerült Xéninek is vonalzót készítenem.

Kellemes napot mindenkinek! :D :D :D :D :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

MOndom én, hogy nyaral a társaság! :P :P :P

Sziasztok!

Tegnap volt a dokinő, megvizsgálta Krisztát és mindent rendben talált, csak épp az orra folyt. Végül beadta a szurit, mert más tünetet nem tapasztalt, de ma reggelre volt hőemelkedése és nagyon nyűgi is. MOst egy csendesebb pillanata van, de bele-belesír, így is. Kapott paracetamol kúpot, vizes borogatást a szuri helyére, és szívom az orrát. Remélem, hamarosan rendbejön.

Na, mentem is, mert úgy néz ki, ma csak akkor tudok csinálni valamit, ha aludni fog. Legyetek jók, és írjatopk, nem annyit, mint a tegnap! :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Tegnap be se néztem ide, úgyhogy csak most!
Boldog 9 hónaposságot Enéhnek!!!!!
Már nagyon megy az időőő! Lassan 1 évesek lesznek itt a babácskák!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!!

Edit!
Köszi a bébiétellel a tanácsot,egyépként én sem adok neki egy evésre egy üveggel kb felét eszi meg vagy annál kevesebbet és arra egy kis szopi.
A vizforralást én is ugy tudom,hogy 1 éves korig kell.

Etterke!
Köszike a főzelékfőzési tanácsot,még sosem főztem babának főzeléket ezért gondoltam,hogy megkérdezlek benneteket.
A huslevest is ugy szoktam,hogy egy pici sóval félig megfől a kaja kiveszek belőle 3 evőkanál levet,beizesitem ekkor a maradék levest és beletreszem a burgonyát ha az megfőlt akkor kiveszem és az ő kivett levéhez hozzátöröm.
Szinte semmi ize nics egy picit sem sós igy,de mégsem vizizű.

Sudi!
De jó,hogy ujra itt vagy!! :) Gratula Gery 4. fogacskájához.
Nagyon gyorsan bujkálnak azok a fogacskák nállatok. :P

Kriszta!!
Sajnálattal olvasom,hogy Mesike még nincs teljesen rendben.
Remélem hamarosan a köhögése is elmulik.
Xénia vonalzója nagyon jó lett.
Igy már mindenki tudja,hogy 2 lányod van. :)

Sancsi!
Huh nem semmi,hogy 9 hónapos Enéh és vele kell aludnod,én pont ettől féltem,hogy majd ez lesz ezért nem aludt velünk ,én az első pertől fogva külön altatom.Irtad,hogy nagyon sirt,szinte sajnáltam.
Mikor nyaralni voltunk a Mira is sirórohamot kapott vele irtam.
Úgyhogy eggyüttérzeztem veled.Remélem hamarosan megszokja és nem kell vele aludnod.

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Sziasztok!

Kati!
Nem azért sírt mert nem aludtam vele. Igazából mi se tudjuk hogy mi lehetett a baja. A fogára gyanakszunk.
Azért aludtam vele, hogyha esetleg felsír éjjel, akkor könyebb legyen megnyugtatni.
Amúgy már lassan 1 hete külön alszik, és azt az éjszakát leszámítva nem volt gond.(lekopogtam)

Sudi!
Köszi a köszöntést!

Lányok!
Ismeri valaki az ajvárt(sült paprikakrém)? Iszonyat finom, és az érdekelne hogy hogy kell csinálni.

Nah mentem aludni.

Jóéjt, és jó hétvégét mindenkinek.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sancsi:

találtam egy receptet.Remélem ez az .

Ajvár, ahogy Szabadkán csináljuk
Hozzávalók:

100 db piros húsos paprika,

5 kg paradicsom,

7 dl olaj,

só,

20 gerezd fokhagyma

Elkészítés: A paprikákat megsütjük a platnin. A paradicsomot megmossuk és megsütjük, majd meghámozzuk, és húsdarálón ledaráljuk. Nagyobb lábasban megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a darált paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk, és hozzáadjuk a ledarált fokhagymát is. Sózzuk még ízlés szerint, és kb. 1,5 óra hosszáig sűrűre főzzük. Mikor olyan sűrű a massza, hogy a fakanál csíkot hagy benne, akkor kész az ajvár. Tiszta dunsztosüvegekbe helyezzük, lekötjük celofánnal még melegen, és kidunsztoljuk.

Megjegyzés:
Szerb paprikasaláta, amihez sem kaliforniai húsosat, sem masféle paprikát nem használnak, kivéve a hosszú húsos elefántfül paprikát, ami erre való. A Sültpaprikasaláta is kizárólag ebből az igazi! Pljeskavica és csevap mellé adják hagymával, de vajaskenyérre vagy más húsok mellé is nagyon finom.

:lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!
Friss képek a lelkemről!!!!
Menint hináztunk!!!! :-))))

Kép Kép

Így fintorog a két felső fogak miatt!!! Állandóan!!! :
Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

És egy kis lógás!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Valamint maszatosan!!!!! :

Kép

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Hát, lányok, sajnos elkiabáltam, hogy meggyógyultam! Folyik az orrom, fáj a torkom. Mondjuk a közérzetemmel nincs baj és kezelem is magam, remélem gyorsan túl leszek rajta! Szerintem a férjemtől kaptam el, mert ő ugyanezektől szenvedve jött haza csütörtök este. Remélem Joci nem kapja el! Ma többször is köhécselt, de az orrával nincs gond és egész nap nagyon jókedvű, mosolygós.
Ma sikerült vennem barackot, kapott is a levélből egy kis kóstolót.
Hát mit ne mondjak, nem igazán ízlett neki, nagyon fintorgott tőle. Az almapürét úgy veszem észre, hogy már megkedvelte, tátja a száját, mikor közelítek felé a kanállal! Olyan édes! :D

Sancsi: Láttam az iwiw-en a felhívásodat, hogy segítséget keresel a közgáz házihoz! Jelentkezett már valaki?

Sudi: Gery nagyon édi a képeken, mint mindig! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Úgy látszik, Kriszta rendbejött, pedig tegnap egész nap lázas volt. 38,7 is volt. Kapta a perecetamol kúpot, ami szerencsére levitte a lázát, reggelre már kutyabaja sem volt! Illetve a nóziját azt ma is szívtam, de csak vagy 2x. Hál'istennek, hogy nincs nagyobb baj, mert már kezdtem hibáztatni magam, hogy nem kellett volna engednem, hoyg beadják a szurit, de a dokinő mégiscsak jobban tudja, hogy beadhatja vagy sem. Most 3 hónapja nem adta be, amikor úgy látta, hoyg indokolt.
Tegnap éjjel, valószínű a láz jobban kikészítette, de képzeljétek, 6-kor arra ébredtem, hogy Krisztával mi van, miért nem ébresztett. Siettem megnézni, hát, az ellentétes irányba fordulva, hason aludt a drága. Valószínű megébredt, de biztos nem "szólt" semmit, mert akkor hallottam volna. Bármilyen fáradt is legyek, úgyis meghallom minden pisszenését. Majd evett akkor 6 után és aludt még szinte 10-ig. Ilyen sem volt még. Én pontban 10-kor keltem. :oops: :oops: :oops: És ilyen sem volt még, mióta Kriszta is velünk van! :P :P :P

A férjem zenélni ment, én meg bemásoltam a mai felvételeket a gépbe, ha még lesz erőm, mutatok néhány fotót a kincsemről! :)
HA nem, akkor aludjatok jól! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, mégiscsak gyűjtöttem egy kis erőt! :)

Kép Fogacskák!!! :) :) :)

Kép Így ül a kincsem! Kapaszkodni kezdett, hogy felhúzza magát, majd segítettem, hogy megfogózzék, és így ült. :)

Kép Na, látod, Anyu, nagyon jól megy már ez nekem! :) :P

Kép Mutasd meg közelebbről is, hogy milyen ügyes vagyok!!! :wink: :wink: :wink:

Kép Úúúúúúgy, és akkor most beállítjuk a ritmust és a hangszert is... :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Először is ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán írok, azért olvasni szoktalak titeket.

Elkészült az írtózatosan tehetséges barátnőm honlapja, szerintem tetszeni fog! Gyerekszobák festésével is foglallkozik, de nem akárhogy!

http://www.m-art-a.hu/

Mindenkit puszilok, vigyázzatok a kisCsemetékre!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam benézni,, mert vacakolt a net, de látom, hogy mindenki jól van. Nagyon édesek a feltett képek Geryrôl és Krisztáról! Krisztának boldog féléves szülinapot és Enéhnek pedig 9 hónapot kívánok!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap hajnalban meghalt a nagypapám, akit nagyon-nagyon szerettem. Nagyon szomorú vagyok. Bár beteg volt, mégis annyira váratlanul ért.

Alidával nem tudom mi lehet, már két napja alig alszik, tegnapelôtt éjjel 4-5* kelt föl enni! Különben nagyon jókedv?, ma például voltunk sétálni a folyóparton és hangosan kacarászott!

Na most megyek is, nem vagyok a helyzet magaslatán, sok puszi mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsi, Rita, közsönöm a hófordulós köszöntéseket! Igen biza', a lányom már féléves! Hihetetlen időszak ez, mert napról napra láttam, ahogyan fejlődik, láttam, ahogyan bontakozik ki az értelme. egy felnőtt életében sokszor egy félév nem jelent semmit, egy újszülött viszont ezalatt szabályosan társas lénnyé válik. A teljes "tudatlanságból", mozdulatlanságból helyét változtató, értelmes emberkévé válik. Csodálatos folyamat. És ez csak a kezdet! :)

Zsuzsi, őszinte részvétem a nagyapád elvesztése miatt. Most rajtad a sor, hogy csak a szép emlékekre gondolj, így mindig élő lesz az emlékezetedben! :) Nyugodjon békében!
Alida miatt ne aggódj, csak megnőtt ismét a táplálékigénye, ezért van szüksége a többszöri szopira. Ahogy több tejcsi lesz, meglátod, ismét "leszokik" az ébredésről! :)

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Alida Őszinte részvétem a nyapapád miatt!!!!! :cry: :cry:

Edit! Örülök, hogy Kriszta is jobban van, és gratulálok a fél éves szülinaphoz! De a vonalzód akkor nem jól írja az időt.... :shock: :shock: :shock: Én mindig azon figyelem mindenki babóját, de a Tiétek még nem ír 6 hót!!!??? :shock:
Nem baj boldog féléves szülinapot Krisztának!!!!!
Nagyon jók a képek is!!!! :lol: :lol: Ügyesen ül már!!!

Rita!!!!!!

Hát megnéztem azt a honlapot! Csodálatosak a falfestmények!!! Én már sok ilyet láttam, nézegettem, mert nagyon érdekel és tetszik! De ez is gyönyörűűűű!! nagyon gratulálok hozzá a barátnődnek!!!
A párom egyik rokonáéknál vannak a gyerekszobák így megcsinálva. A két éves kis Jázmin szobája Micimackós! A száz holdas tály és persze micimackóék! Nagyon szépen meg van csinálva! Amikor ott voltunk az épp 2 hós kis Tominak pedig valami fiúsabb festménye volt a szobájában, pontosan nem emlékszem, és a nagy kamaszok szobájában meg azt hiszem New Yourk éjszakai fényei voltak felfestve a szoba falaira.
Nagyon tetszenek ezek, sőt talán már bőn bútorokkal berendezni az ilyet......... :lol: :lol: :lol:
Én is megcsináltatnám Gerynek a szobáját!!!!!! Nagyon jó lenne, de az árakról még fogalmam sincs. Biztos nem kevés!!

Puszi mindenkinek!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

KRISZTA BABA, SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK ABBÓL AZ ALAKALOMBÓL, HOGY FÉLÉVES LETTÉL!

Zsuzsi: Őszinte részvétem nagypapád miatt. Alidával tudott még találkozni?

Mostanában én is ritkán tudtam valamiért benézni. Most megyek is, indulunk Révfülöpre, Ákos leendő keresztapjához:-)

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Sudi, Mölli, Köszi nektek is a gratulációt és jókívánságokat! :)

Sudi: Érdekes, én észre sem vettem, hogy nem 6 hónapot ír. Megnéztem, és minden rendben a vonalzóval. Gond az időbeállítással lehet, mert azt figyeltem meg, hogy amikor mailt kapok, teljesen más időpontot ír ki, mint amikor valójában megkaptam. Pedig a gépen is rendben minden. Mindegy, valamikor a nap folyamán váltani fog, a gépnek még nem jött el október elseje. :P :P :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Most sajnos nincs időm írni, mert mindjárt ebédelünk, délután pedig nagy sétát tervezünk hármasban. :D

Edith: Nagyon boldog hófordulót Krisztának! Igazán nagyon ügyes, ahogy ott csücsül az ágyikójában! :D

Zsuzsi: Fogadd együttérzésemet a nagypapáddal kapcsolatban!

Joci ma délelőtt elég sűrűn tüsszentett, de nem tűnik mégsem betegnek, nem folyik az orra és a kedélye is jó! Én már sokkal jobban vagyok, a torkom nem fáj, ma még orrot sem kellett fújnom, remélem túl vagyok rajta! Azt meg méginkább, hogy Joci nem kapta el!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Tegnap este benéztem a fórumra, de sajnos írni nem tudtam mert nem működött igazán ez az oldal!

Zsuzsi: Őszintén sajnálom a nagyapádat! Nehéz ilyenkor bármit is írni, de gondolj a sok közös élményetekre! a temetésre te sem tudsz hazautazni?

Edit: Boldog féléves szülinapot Krisztának! :D Nagyon jók a képek! Milyen ügyesen ül!

Rita: Jó, hogy írtál! Nagyon jó a barátnőd weboldala, nagyon igényes és a falfestés is tetszik. Én is gondolkodtam már ilyesmin Réka szobájába, ha majd hazaköltözünk. Jó, hogy megadtad az oldal címét.

Sudi: Nagyon jók ezek a képek is Geryről! Olyan édes!

Tegnap vettünk Rékának olyan puzzle tipusú játékat amit a földre lehet eltenni és azon játszani. Mesés, nagyon színes és szép. Eddig Réka még nem nagyon fedezte fel, de én élveztem az összerakását.
A krumpli nem ízlett rékának, pedig ma őszibarival adtam, de így se jött be neki, lehet jobban ízlik majd, ha a levesből veszem ki neki.
Holnap sütőtököt sütök neki. Remélem ízleni fog neki :D
Kapott még tegnap egy-két ruhát és köntös az usziba. De nem tudunk menni kedden usziba, mert nekem megjött, majd következő héten. :(
Délután megyünk sétálni egy nagy parkba, itt szépen süt a nap. a férjem megfogalmazása szerint májusi időjárás van.

Kellemes délutánt mindenkinek és gyógyuljon meg mielőbb mindenki!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni vagyis a tanácsotokat,mert ezt nem akarom elhinni.
Kezdem az elejével:Lilike pár napja nagyon nyűgős,de olyan szinten hogy nem alszik napközben semmit,reggel 6-kor kelünk és fürdetésig fent van,sírdogál folyton,sokat nyáladzik és rágja az ökleit.
Széklete a napokban 3-4-szer volt ami nálunk nagyon furcsa és a színe szaga is megváltozott,most sárga és savanyú szaga van,de nem nyálkás.
Ha elalszik kb 10 perc és élesen felsír,szinte vigasztalhatatlanul.
Aztán észrevettem hogy alul-oldalt fehér és kicsit meg van duzzadva a fogínye és megnyugszik ha az ujjammal piszkálom neki.
Bár hallottam már olyanról hogy egy ismerősömnek a gyerekének a foga 3 hónaposan nőtt ki és az orvos nem akarta elhinni.
Ti mit szóltok ehhez?
Holnap beszélek a doktornővel mert ma jön haza egy külföldi útról,kíváncsi leszek ő mit mond.
Most megint megpróbáltam megetetni 2-3-at nyelt majd sírt,de a teát megissza,meg bekentem a fogínyét azzal a Dentinox géllel és most elaludt.
Nem akarom elhinni,szerintetek nőhet a foga?
Pedig a fogínyén ez látszik,eddig nem volt ilyen neki.
Na majd később benézek,remélem ír valaki addig.
GERY NAGYON ÉDI BABA VAGY,MINDIG ELKÁPRÁZTATSZ A KÉPEIDDEL :D :D

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szia Eszter.

Nagyon úgy néz ki ,hogy jön a fogacska.Hallottam már hasonlót.Létezik valamilyen szirup pont ilyen esetekre.Patikában biztos tunak neked segíteni.Panadol talán.Védönőd nem tud segíteni? :cry:Nagyon fájdalmas a fogzás az biztos.Van aki könnyen átvészeli van akin észre sem lehet venni.
Szerintem a patikába holnap ugorj be és kérjél szirupot az hosszan tart,nemúgy ,mint a gél.

Remélem holnap már jobb lesz nektek. :roll:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Ne is mondd,szegényem annyira szenved,ja és már a kis popója is kezd pirosodni.
Holnap mindenképp veszek neki valamit,van itthon panadol szirup egyébként,de 3 hónapos kortól lehet adni de holnap megkérdezem a dokinőt ha felhívom,de szerintem kételkedni fog.
Most olvastam hogy 3 hónaposan kezdődhetnek fogzási panaszok,de a fogáttörés még hónapokig is eltarthat :(
Szegényem,már én is bőgtem vele együtt ma is meg tegnap is.
Fájna inkább az én fogam...
Most kamilla teát kapott talán jó lesz majd neki nyugtatóul.
Bár tegnap este 8-tól fél 5-ig aludt,kíváncsi leszek most hogyan lesz.
Már megszakad a szívem mikor úgy bömböl hogy látom hogyan szenved.
Remélem jobb lesz és hamar elmúlik ha holnap beszerzek rá valamit.
PUSZI NEKTEK!

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok!

B.Eszter: szerintem is a fogacska jön, bár nekem még nincsenek e téren tapasztalataim, mi még csak nyálzunk és rágunk. Azt tudom, hogy a többszöri kaki, piros popsi és ny?gösség vele jár. Múltkor Emôke írta, hogy Krisztián élesen visított szopinál a fájdalomtól. Remélem hamar kibújik és nem fogja sokáig kínozni. :( Van esetleg rágókátok? Olyan kis játék, ami vízzel van megtöltve, h?tôben le kell h?teni, állítólag az is enyhíti a kellemetlenségeket.

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. Nem találkozott Alidával (csak a nôvérem látta eddig "élôben"), de ha találkotak volna, akkor sem jelentene semmit, mert szellemileg teljesen le volt épülve (Alzheimer kór). Azt hiszem Nagymamámat megismerte, de mást már nem. Ne tudok hazamenni a temetésre, legközelebb májusban megyünk.

Eszter: épp a minap gondoltam, hogy mi is vehetnénk Alidának egy ilyen szônyeget, vagy hogy is mondjam. Réka biztos hamarosan fölfedezi majd és jókat játszik rajta!

Edith: ugye hogy napról napra értelmesebbek? Alida például hallgat a nevére, mikor szólítom, egybôl rám néz, de ha csak úgy beszélek hozzá, akkor nem mindig. Pénteken meg voltak nálunk vendégek és Alida annyira élvezte a társaságot. Bár nagyon álmos volt, de beszélgetett és kurjongatott.

További szép vasárnapot!
zsuzsi 81

Van otthon Sudocreamed?
Az nagyon jó rá,mármint a kipirosodásra.
Remélem holnap már jó hírekkel jössz.

:wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Eszter!!!! 1 kávéskanálka Panadolt mindenképeen beadhatsz neki estére, mert nem lesz tőle semmi probléma. Egyszerű paracetamol és nyugtat is.
A sógornőm kisfiának is foga volt 3 hónaposan!!!!!

Még írok majd!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Eszter: Az előbb épp a karjaimban volt Kriszta, mert etettem, azért voltam olyan szűkszavú! :) Igaz, most sem leszek bő, de szerintem is a foga jön. Bátorításul írtam, hogy adhatsz a Panadolból, nem muszáj adnod, ha nincs láza, de picit nyugtat is, és esetleg, hogy nyugodalmasabb éjszakátok legyen, megpróbálhatod!
Pontosan ezek a tünetek voltak Krisztánál is, amikor kibújt az első fogacska, a popsija is szörnyen kipirosodott. Erre viszont szuper krém a BEPANTHEN. Én a Sudocremet nem ismerem, Kriszta ha ajánlja biztos jó, de ha esetleg drágább, mint a másik, akkor javaslom a Bepanthent.
Együttérzek veletek, és szorítok, hogy szegény Lilike minél hamarabb átessen ezen a rossz időszakon.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Végre elaludt a lányom,talán nem ébred fel,de reggel 6 óta fent van,már nagyon fáradt volt.
Sudocremet használok már egy jó ideje.
Nekünk bevált,bár soha nem volt piros a popója,mert éjjel-nappal túlbuzgóságomban pelenkázok még akkor is ha még bőven belefért volna :D
Csak azt nem értem hogy éjjel meg hogy-hogy el tud aludni,jaj nem bánom és nem is akarom elkiabálni,de még ez a szerencse.
Már előre rettegek a reggeltől mert akkor meg kezdődik minden előről,de majd kitalálunk valamit és ha más nem lesz kap panadol szirupot.
Köszönöm Sedith a megnyugtatást hogy a sógornődéknél is így volt,mert anyu nem hiszi el azt mondta biztos nem nő a foga,még pici hozzá.
Hiába mondtam neki hogy nézze meg akkor sem hiszi el,de nem is vitatkozok vele,látok amit látok és én tapasztaltam a tüneteit.
Olvastam egy cikket a neten hogy egy nőnek a gyereke úgy evett ahogy az enyém hogy megmerevedett és sírt,mintha fájna a hasa
,párat nyelt és jött az éles sírás és a megmerevedés,a doktornő erre azt írta hogy ez a fogzás tünete lehet.
Van rágókánk,éppen nem régen kapta a barátnőmtől,majd holnapra előkészítem neki és behűtőm.
Egyébként a cumival tök jól elvan,egy darabig megnyugszik tőle,de persze ez sem tart örökké.

Most másról:Képzeljétek mit olvastam a minap az újságban:
egy 18 éves anyuka elment buliba,majd éjjel otthon belehányt az ágya melletti vödörbe,ahová beleesett a 3 hónapos gyereke és belefulladt.
Durva nem hogy mik vannak,szegény kisbaba :cry:

SEDITH:gratulálok Kriszta üléséhez,tényleg nagyon ügyes már :lol:
EMŐKE:nÁLATOK vannak még ilyen evési panaszok,mármint fogzáshoz hasonló?

Na most megyek holnap remélem lesz időm jönni.
Puszi nektek!

jó éjt mindenkinek,babák aludjatok jól!

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Sziasztok! Mindenkinek továbbítottam Beuci (Babát várok topikból) és a kis Lilike képeit. Ha valaki nem kapta... tudja, mi a dolga! :)

Eszter: Istenem, hogy megnőtt Lilike és milyen gyönyörű csajszivá kezd válni! Nem mintha eddig nem lett volna az, de ahogy nő... :wink: :wink: :wink:
Te meg ne olvasgass olyan rémsztorikat! :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

D.Kati:

Ne haragudj, sokat gondolkoztam azon, amit a minap írtál, hogy te már mennyi mindent adsz a kisMirának, és hogy hogyan készíted el. Ismétlem, nem prédikálni akarok, de szerintem (és azt hiszem mások szerint sem) nem cselekszel helyesen. Nem tudom, miért nem kérted ki mindenképpen egy szakember tanácsát mielőtt belevágtál volna, még akkor is, ha a körzetedben nem jó a védőnő. Én nagyon meglepődtem rajtad, mert a terhességed alatt annyira szigorúan betartottál minden tilalmat olyan kitartóan diétáztál, és nem tudom megérteni miért benned most ez a sietség a táplálékkal. Jó, Mira holnap valóban 4 hónapos lesz, de szerintem ráért volna ha holnaptól kóstol először almalevet, majd baracklevet és így tovább. Nekem, ha ment volna a szopi úgy, ahogy kell, és jól is lakott volna vele Kriszta mindvégig, akkor biztos, hogy ma lett volna az első nap, amikor egyebet is megkóstol. De nem így lett. Azért én mielőtt hozzákezdtem, a dokinőt is megkérdeztem, (bár nem tarton én sem teljesen kompetensnek hozzátáplálás terén, mert ő is sokkal hamarabbtól javasolta), a fórumon érdeklődtem, és emellett rengeteget utánaolvastam. És sehol, de sehol nem ajánlják 4 hónap előtt. Neked is van interneted, egy-egy pici időt szerintem sikerülne szakítani, hogy utánanézz.
Adja isten, hogy ne legyen semmilyen következménye ennek a korai elkezdésnek (mert mindenképpen korai volt annak ellenére, hogy keveset adtál neki mindenből) és Mirácska egy gyönyörűen fejlett, egészséges kisbaba legyen továbbra is, majd pedig kiegyensúlyozott gyerek, kamasz, felnőtt, de kérlek, nagyon kérlek, mielőtt nagyon előreszaladnál mindennel olvass utána, érdeklődj szakembernél, hogy mit a legjobb tenned, ha már a mi véleményünket, javaslatainkat, tanácsainkat nem is (nagyon) veszed figyelembe. Mert az az érzésem, hogy amikor valamit megkérdezel, nem arra vagy kíváncsi, hogy mi mit hogyan teszünk, hanem csak apropó arra, hogy elmondd: te hogyan teszel.

Remélem, hogy semmi bántót nem írtam, ezt a hozzászólást most inkább a szomorúság iratta velem. Kati, talán még nem késő visszavenni egy kicsit a tempóból. Gondolkozz el egy kicsin azokon, amiket írtam. Hogy lásd, hogy nemcsak légből veszem a dolgokat, idemásolok valami szövegeket egy oldalról.

Tények

Az allergiás náthára és az allergiás asztmára való hajlam öröklődik.
Ahol az egyik szülő allergiás, ott 30-50 százalék a valószínűsége annak, hogy a gyermek allergiás lesz.
Ahol mindkét szülő allergiás, ott ez a valószínűség 60-80 százalékra nő.

Ezen kívül számít még:
- az anya életvitele a terhesség alatt (dohányzott-e vagy sem),
- a születés időpontja (a pollenszezon hónapjaiban született gyermekek nagyobb valószínűséggel lesznek allergiásak a pollenekre),
- a szoptatás ideje (minél tovább szoptatjuk a babát, annál ellenállóbb a betegségekkel szemben),
- a lakás allergénszennyezettsége (poratka, gomba, állatszőr...),
- a lakóterület vegyi szennyezettsége (forgalmas belváros, gyárak közelsége).
A kisbaba étrendjébe túl korán bevezetett allergizáló táplálékok szintén növelik az allergia kockázatát.

Az egyes allergiás betegségek jellegzetesen, adott életkorban kezdődnek.
Csecsemőkorban az atópiás dermatitis és a táplálékallergiák, kisgyermek- és kisiskoláskorban az asztma a leggyakoribb. Általában serdülőkorban kezdődik a szénanátha, bár az utóbbi időben ennek a kezdete a még fiatalabb kor felé tolódott el.
A kisbaba első hónapjaiban a bőrön megjelenő ekcéma általában az allergiára való hajlamot (atópiát) jósolja. Az élet első éveiben visszatérő hörghurut, asztmatikus hörghurut, sípoló nehézlégzés jelezheti az allergiás kórképet. 4 éves korig az IgE-közvetítette fül-, orr- vagy torokbetegség ritka.

Ezek a kórképek gyakran egymás után vagy átfedésekkel, de ugyanazt a beteget érintik (allergiás menetelés), vagyis az atópiás egyénnél sorra megjelennek az életkorra jellemző különféle allergiás tünetek.

Bármiféle táplálékkal szembeni allergia esetén az allergizáló élelmiszer teljes elhagyása szükséges. Gyermekkori ételallergia esetén jó esély van arra, hogy 1-4 évvel a diéta után az allergiás reakciók elmúlnak, vagy csak kis százalékban maradnak fenn.
Az olajos magvak, a földimogyoró és a hal által kiváltott allergiás reakciók gyakran nem múlnak el.

A gyermekek étkezése

Hazánkban jelenleg sok gyermek egyéves korában már azt eszi, amit a felnőttek, holott emésztő- és immunrendszerük ehhez még éretlen. Ez okozza az allergiás tünetek nagy részét, mivel az emésztő- és immunrendszerük érésével a gyermekek csak 3-7 éves korukra érik el azt

a fejlettségi szintet, hogy maradéktalanul meg tudják emészteni a felnőttek táplálékát is.

A fiatal csecsemőkben a gyomorsav és az emésztőnedvek elválasztása csökkent, így a táplálék nem bomlik le tökéletesen. A bél természetes mozgása gyengébb, a táplálék tovább időzik a bélben, a bélnyálkahártyát borító nyák mennyisége kevesebb, a bél ellenálló képességét fokozó IgA mennyisége kevesebb, mint a későbbi életkorban.
A gyomor-bél csatorna nyálkahártyája óriási felszívó-felületet biztosít a táplálékfehérjék számára. Ha a bélnyálkahártya működése nem megfelelő, akkor a nem tökéletesen lebontott fehérjék átjutnak a bélfalon, találkoznak az immunrendszer sejtjeivel, és az egész szervezetet érintő válaszreakció alakul ki.
(Lásd Élesztőgombák a bélben - Bélflóra)

Mivel egyre több a táplálék- és pollenallergiás beteg, nagyon fontos az érzékennyé válás megelőzése, amennyire ez lehetséges.
A születésétől fogva a legmegfelelőbb táplálékot kell kapnia a gyermeknek. Azzel nemcsak a kisgyermekkori, hanem a későbbi életkorban kialakuló allergiák száma is csökkenthető.

Csecsemőknél és kisgyermekkorban leginkább a tej, a tojás, a szója, a gabona és a hal fehérjéi váltanak ki allergiás reakciót. Az utóbbi időben ezek mellett előtérbe kertültek a citrusfélék, a kivi és a banán is. A csecsemőkori ételallergiák oka az újszülött éretlen, vagyis túlzott áteresztőképességű bélhámrendszere.
Nagyobb gyermekeknél és felnőtteknél inkább az adalékanyagok, ételszínezékek, tartósítószerek, egyes gyümölcs- és zöldségfélék (pl. paradicsom, zeller, földimogyoró) fogyasztása okozza az érzékenységet.
A csecsemő és kisgyermekkorban kezdődő táplálékallergia - mely okozhat emésztőrendszeri, légzőszevi és bőrtüneteket egyaránt - az esetek többségében még kisgyermekkorban megszűnik, csak kis százalékban marad fenn később is.

A gyermek első négy hónapjában csak anyatejet kapjon, az anya szoptassa gyermekét a hozzátáplálás mellett is lehetőleg egyéves koráig, a gyermek ne kapjon erősen allergizáló ételeket két-hároméves koráig.

Azok a tápszeres babák, akiknek örökletes hajlamuk lehet az allergiára (a szülők allergiásak), kapjanak hipoallergén (H.A.) tápszert. Az otthon készített főzelékek és gyümölcsök mellett a szülők szoptatás hiányában egyéves koráig lehetőleg csak a gyermekorvos által felírt (gyógyszertárban kapható) tápszert adják gyermeküknek.
(Lásd még Csecsemőkori hasfájás - Alternatív tápszerek)

Öt-hat hónapos kortól vezessük be fokozatosan a gyermek étrendjébe a gyümölcslevet (alma), majd gyümölcspépet (alma, banán, meggy, körte, őszibarack), és a főzelékeket (burgonya, sárgarépa, cékla, saláta, brokkoli, sütőtök, zöldborsó, zöldbab, spárga, spenót).

Az első fogak kibújása után felügyelet mellett nyers gyümölcsdarabokat (alma, banán, körte) is adjunk a babának, amit szívesen elrágcsál. Megpróbálkozhatunk a párolt zöldségdarabokkal is (répa, brokkoli).

Féléves kor után kezdjük el bevezetni a csirke- és pulykahúspépet (csirkemell, pulykamell) a főzelékbe keverve.

Tojássárgáját, sajtot, túrót, joghurtot, kefírt kilenc-tíz hónapos korától lehet kis mennyiségben egyenként bevezetni, ha a családban nincs allergiás megbetegedés. Ahol valamelyik szülő allergiás, ott várjunk még a tejtermékekkel pár hónapot.

Hét-nyolc hónapos koráig a baba semmi esetre se kapjon sikértartalmú gabonaféléket (kiflicsücsköt, kenyérhéjat, kekszet, ropit, babapiskótát), mivel ezek lisztérzékenységet okozhatnak.
Az allergia és ezen belül a lisztérzékenység kialakulásának kockázata csökkenthető, ha a gyermek búzaliszttartalmú táplálékot az első életévben egyáltalán nem fogyaszt.
(Lásd Lisztérzékenység)

A gyermek ne kapjon boltban kapható dobozos (konzerv) bébiételt, mivel ezek összetevői között lehet allergizáló is.
Ne kapjon a gyermek dobozos tejpépet sem, mivel ezek tehéntejből (ami a baba egyéves koráig tilos!) és gabonafélékből készülnek, ezen kívül cukrot is tartalmaznak. Ne tévessze meg a szülőket a dobozokra írt "4, 6 vagy 9 hónapos kortól ajánlott" felirat sem! Mindig olvassák el az összetevőket!

Az egészséges alapanyagokból otthon készített (tartósítószer nélküli) étel a legbiztonságosabb a baba és kisgyermek számára.

Egy-másfél éves korig ne adjunk tejet, mézet, tojásfehérjét, mákot, diót, mogyorót, mandulát, olajos magvakat, epret, kivit, ribiszkét, málnát.
A kivi főleg azoknál a gyerekeknél vált ki allergiás reakciókat, akik másra is allergiásak. A kivi-allergia jellegzetes tünetei a szájüregben jelentkező gyulladások, az ajkak, a nyelv és az arc megduzzadása, a hányás. A bármire allergiás kisgyermekek közel háromnegyede a kivire is allergiás tünetekkel reagál.
A méz a benne található különböző pollenek miatt válthat ki allergiás reakciót. A mézallergiát vagy maga a méz (a benne levő pollenek), vagy a méhméreganyag összetevőinek keresztreakciója okozza.

Cukrozott tea helyett már a kezdetektől fogva forralt és lehűtött vízzel kínáljuk a babát. Féléves kora után cukrozatlan (ásványvízzel felhigított) gyümölcslevet is kapjon a gyermek. A gyümölcslevet és főzeléket ne cukrozzuk, ne sózzuk.

Süteményeket, cukrozott desszerteket, chipset, bolti babapiskótát, cukorkákat, csokit, szénsavas üdítőitalt, tartósítószert vagy mesterséges színezéket tartalmazó élelmiszert, konzervet, füstölt húst, szalonnát, kolbászt, felvágottat minél később (két-három éves kor után) kapjon a gyermek.

Amennyiben allergiagyanú (bőrkiütés, hasmenés, hányás) merül fel valamelyik újonnan adott élelmiszerre, azonnal hagyjuk abba fogyasztását.
Keressünk fel gasztroenterológus szakembert, allergológiai szakrendelést, és vizsgáltassuk ki a gyermek esetleges élelmiszerallergiáját (bőrteszt, vérvétel, vizelet-és székletvizsgálat, asztma esetén terheléses és légzésfunkciós vizsgálatok).
Ugyanezt tegyük, ha nem is gondolunk az allergiára, de
- gyermekünk tartósan étvágytalan,
- hasmenése van,
- tartósan vagy időszakosan bőrkiütések jelennek meg rajta,
- hasa állandóan puffadt,
- esetleg tartósan rekedt,
- undorodik valamilyen ételtől,
- nem akarja meginni a tejet (lásd Csecsemőkori hasfájás).

Ha a gyermek valamilyen ételt nem fogad el, ha undorodik valamitől, soha ne erőltessük belé!

Gyakori hasfájás esetén érdemes kipróbálni a tej- és tejtermékmentes diétát pár hétig.

Ne haragudjatok, hogy ezt idezúdítottam, de szerintem ebből mindenki tanulhat és okulhat. Én sem csinálok mindent könyv szerint, távol álljon tőlem, hogy ezt állítsam, és nem is akarok úgy cselekedni mindenben ahogyan a könyvek írják, de ha tudva tudom, hogy valamivel árthatok a gyermekemnek, akkor azon vagyok, hogy aminimálisra csökkentsem ennek lehetőségét.

Kati, és a többiek, ha esetleg még érdekelnek dolgok erről, akkor itt találsz további információkat: www.allergiainfo.hu

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Teljes mértékben egyetértek, és jó, hogy ezt ide bemásoltad!

Mindazonáltal én is adok bébiételt, meg tejpépet is, de nem minden nap.
Egyébként sajnos, az én dokim is azt mondta, három hónaposan, hogy adjak Tominak bébiételt, nyugodtan olyat, amire rá van írva, hogy 4 hó-tól, mert azt csak az EU miatt címkézték át :!: :evil: :x :twisted: Ehhez mit szóltok? De én nem adtam, öt és fél hónapos volt Tomi, mikor elkezdtük az almalevet, egy vhétig az kóstolta, köv héten a barackot, és így tovább. Persze utána már bátrabban vezettem be az új dolgokat. És minden kaját imád, a természetes ízét. Nem sózom, nem cukrozom, és szereti. Céklát, tököt, brokkolit, répát, spenótot, mindenfélét krumplival sűrítve. A korai sózás amúgy a veséjét károsítja. A kisbabának még nincs szüksége olyan ízekre, mint nekünk. És mivel anyukák vagyunk egyenlőre az a fő feladatunk, hohy annak a kicsinek a legjobb tudásunk szerint biztosítsunk mindent, mert mi alapozzuk meg a sorsát, jövőjét, és bizony ez sokszor "apróságokon" is múlik.

Bocs a lelkizésért, akinek nem inge, ne vegye magára...

Rita & Tomi
Kép
ritike

Edith, Rita teljesen egyetértek!! Edith köszi a sok hasznos infót, le fogom másolni. Azt hiszem, manapság azért a bébiételeket nem cukrozzák, sózzák, tartósítják stb. Persze jobb tényleg megnézni a címkét, de valahogy nem tudom magam elképzelni, ahogyan majd borót hámozgatok szemenként. :lol:
zsuzsi 81

Jó reggelt.

Editt!

Minden igaz amit leírtál!Én kb.9 hónapos volt vagy még több mikor elkezdtem bármit is adni Emesének,akkor látszott rajta,hogy keváés a tej.Az anyatej csak addig véd meg a betegségektől,amíg csak azt eszik.Ha már gyümit bevezetted akkor bármikor elkaphat valamit.Lásd nálunk. :cry:
Nem szabad a gyereket felesleges dolgoknak kitenni,de én most is azt mondom mindenki azt tesz a gyerekével amit akar ,majd 20 év múlva,ha nagyon beteg lesz jusson eszébe az "intő" szó! :evil:

Berta Eszter:a kis LILiána jobban van már ?
Ha nagyon nyügi lehet adni neki lázcsillapító kúpot,az megnyugtatja.
Remélem ma már könnyebb lesz. :!:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Az este már nem volt időm hozzáfűzni e bemásoltakhoz megjegyzéseket, de én is hozzátenném, hogy a túlzott óvatoskodás sem jó. Pl. a bébiételeket nyugodtan lehet adni, mert azokat szigorúan ellenőrzött alapanyagokból készítik (legalábbis nagyon remélem), DE. Épp tegnap néztem meg néhányat, és hiába volt rajta a 4-es, mert írta rendesen, hogy van benne SÓ. MIndig jól nézzétek meg, hogy mit vesztek. Én, őszintén, eddig egyszer vettem bébikaját, még a legelején a spenótos krumplit. Azóta itthon készítek el mindent. Főleg azért nem vettem, mert itt 4 hótól inkább gyümiket lehetett kapni, azt meg adtam frisset. Lehet ezután sem igen veszem igénybe, bár tartaléknak fogok venni itthonra is.

Tejpépet is kaphat a baba, mert most vannak GLUTÉN és TEHÉNTEJ-mentesek, természetesen, én is csak ilyet vettem. Sőt, eleinte még tápszert sem tettem bele, de úgy nem volt finom. Most tápival készítem el. De vigyázzatok, mert én nem néztem meg, hogy azt írja rajta, hogy 3 heten belül el kell használni, és szombaton Kriszta hányt tőle, mert kb egy hónappal ezelőtt vettem. (Legalábbis, gondolom, ettől van, mert előtte sem, utána sem hányt) És igen, ebben van cukor, de nem olyan vészes, végülis ha nem cukrozol ezenfelül, nem lehet nagy probléma.

A tejtermékeket is úgy gondolom, hogy be lehet hamarabb vezetni, mint ahogyan itt írja, persze, ha a családban nincs probléma, és ha miután a baba megkóstolta, neki sem lett semmi baja.

Abban is tisztában vagyok, hogy nem telik el 2-3 év mire Kriszta Csokit, csipszet, felvágottat stb. fog kóstolni, mert ha én nem is adok neki, lehet egy idegen megkínálja, vagy talán én sem akarom megfosztani ezektől az ízektől mindvégig. De amikor már nagyobb lesz, és látom, hogy nem volt problémája addig semmitől, akkor természetesen már mindent megkóstolhat kisebb mértékben.

Pl. én is sokkal gyorsabban haladok a hozzátáplálásban Krisztával, mint pl. Etterke Rékával. De ez így van rendjén, mert a két baba teljesen más ritmusban fejlődik, és valószínű, Eszter is sokkal óvatosabb típus, mint jómagam. Kriszta már nagyon sok zöldséget kipróbált a gyümik mellett, és eddig minden ízlett neki. Mondtam már? Tegnap pulykahusit tettem a krumpli-tökpürébe és mindbevágta. Még mi is csodálkoztunk! Pedig nem is passzíroztam már, csak villával törtem jól össze. (A zöldségeket, a husit azt pépesre vagdostam)

zsuzsi: Megnyugtatlak, hogy iszonyú gyorsan elkészíthetők otthon a bébikaják, és nem kell szemenként hámozgatnod a borsót. :) HA megfőtt, akkor szemenként is nagyon könnyen le lehet szedni a héját, de ha beleteszed egy kis szűrőbe, amin majd áttöröd, akkor kiskanállal nyomogatva, kifejtődik a héjából és csak a húsa megy át a szűrőn. Én még nem adtam borsót Krisztának, de már nemsokára kipróbálom, majd megmondom, hogy sikeres voltam az elképzelésemben vagy sem, jó?
Tegnapelőtt egy nagyon kevés párolt káposztát adtam Krisztának, reszelt almával vegyítva. Nem bántotta a gyomrát.
Különben Kriszta eddig csakis gyümölcsöt és zöldséget kapott, és még legalább egy hónapig nem adok mást. Aztán megpróbálkozunk a babajoghurttal. Vagy lehet, hogy az itthon készített túróval inkább.

Na, ismét bocs, a "hosszú lé" miatt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, tegnap mértük Krisztát, 7570 g és 72 cm. 340 g-ot és 2 cm-t nőtt a múlt hónap óta.

tegnap csak egyszerűen nem akart váltani a volnalzóm :roll: :roll: :roll: , úgy látszik, mert ma már 6 hónap 1 napot mutat, tehát jól működik. :)

Most elaludt a kiscsaj, képzeljétek, az este 8-kor evett, mejd fél 10-kor még egy nagyon keveset, mielőtt lefeküdt volna, és éjjel 3-kor sírt, mert éhes volt. Muszáj volt adnom neki egy kicsi tápit.

Eszter: Jól telt az éjszaka? Remélem, nyugodtan aludtatok!

Andrea: Nagyon eltűntél, mi van veletek? Jól vagytok? Írj valamit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!
Edit nagyon jó, hogy bemásoltad ide azt a szöveget. Én is tisztában voltam naggyából ezekkel, de mindig szívesen olvasom az ilyen irományokat! És bizony ahohy írja, ha a családban van allergia, akkor job mégóvaotsabbnak lenni! Én mivel tejérzékeny vagyok, ezért Gerynek csak 1 éves kora körül szándékozom a tejtermékeket bevezetni. Minek siessek, úgyis utána lesz rá egy egész élete, hogy azt egye!!!!!!
HOVA A SIETSÉG?????????????????????? KÉRDEM ÉN? MIKOR A SAJÁT GYERMEKÜNK EGÉSZSÉGÉRŐL VAN SZÓ!!!!!!!!!!!!
Bocsi, szintén jelezném én is, akinek nem inge ne vegye magára!!!!!

Eszter!!
Bizony lehet a fogacska!!! Gerynek is szerintem elég hamar, pont öt hónaposan jött ki az első. És érdekes mert akármilyen hiszti is volt nappal a fogak miatt, éjszaka sosem sírt emiatt Gergő!!! Hála égnek!!!!!! Nekem is furi, hogy vajon éjszaka miért nem fáj, de Én csak örülök neki!!!!!! :lol: :lol:
És köszi a bókot a fiamra!!!! :lol: :lol:
Editnek meg köszi a képeket, aranyos a kis Lili is!!!!! :lol: :lol:

Látom most már jó a vonalzód Edit! Lehet tegnap lustálkodott vagy mi!?! Kép

No asszem ennyit akartam most..................... Kép

Szép napot mindenkinek!!
Használjátok még ki a jóidőt, mert holnaptól állitólag jön a hidegfront, esővel spékelve!!!!!! Kép
Vigyétek még sétálni a gyerkőcöket!!!!! :lol:
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Lányok, azon az oldalon, ahol ezeket találtam, külön-külön, allergiánként meg más témakörökben lehte hasznos infókat találni. Szerintem érdemes belemézni. Még én sem olvastam el mindent, de el fogok. Bár ne lenne semmiféle allergi nálunk sem. De tegnap jutott eszembe, hogy a sógornőm kisebbik fia, aki most 7 éves lesz, kisebb korába poratkára volt allergiás. meg is kell kérdeznem a sógornőt, hogy kigyógyult-e (ez hülyeség? ki lehet ilyesmiből gyógyulni?) Vagy már enyhültek a tünetek? Nem tudom, de nem szokott panaszkodni emiatt.

NA, most már húztam innen, de biztos a nap folyamán még benézek, bár most ismét Sudi kedvenc elfoglaltságához fogok :D :D :D :P :P :P :lol: :lol: :lol: : azaz barackbefőtt-készítéshez! :) :) :) :)

Legyetek jók!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok csajok!
Bátran kijelenthetem hogy jó éjszakánk volt.
8 fele leraktam aludni,negyed 4-kor evett,majd 6-kor és visszaaludtunk fél 10-ig és most megint alszik.
Kapott kamilla babateát,meg bekenegettem a fogínyét és megnyomkodtam neki az ujjammal.
SEDITH:Örülök hogy megérkezett a kép,mert napokig próbálkoztam vele és nem akarta elküldeni,így a tesóm által ment át.

Olvasom a hozzátáplálást amiket írtok,én most írok valamit,biztos kiakadtok.
Az én lányom evett már körtepürét és sütőtökpürét is.
Persze csak ízlelgeti,kb 2-2 kanállal nyelhetett le belőle,de persze nem erőltettem.
Annak idején az egyik háziorvos akihez anyu hordott bennünket azt mondta 3 hónaposan adhat nekünk már főzelékeket.
A keresztfiam kapott is 3 hónaposan.
Az én lányom ivott már bolti tejet is persze hígítva,amibe bele volt főzve a rizs és a dara,persze előtte le lett darálva,nagyon ízlett neki.
De maradtam a tápinál.
Nem akarom túlzásba sem vinni a szoktatást,elvégre pici még ahhoz,csak ízlelgetem vele.
Nekem ezért is nincs védőnőm mert szerintem ha meghallaná kitérne a hitéből és futna a gyámügyisekhez :lol:
Múltkor küldtek is a védőnők levelet hogy többszöri próba ellenére sem tudták velünk felvenni a kapcsolatot és 15 napon belül küldjem vissza a papírt amit küldtek ha nem igényelek védőnői gondozást.
Én nem bánom hogy nem járnak ki hozzánk,elég a magam baja,meg ha valamit nem tudok ugyis megkérdezem tőletek vagy anyuéktól.
Pl a munkatársam aki nemrégen szült meg,hozzá mindennap megy a védőnő és minden szabályt pontosan betart,még a levegőre sem vitte ki,pedig már 1 hónapos lesz lassan.
Na hát én ezt nem akartam,meg már nem rakok hőmérő halacskát a vízbe mert érzem már hogy milyen legyen a Lilike víze,meg én adok neki teát,a védőnő nem negedte a munkatársamnak,mert hogy az anyatej szomjoltó is,én ezt tapasztalatból tudom hogy az enyém nem volt az!
Erős hasfájásai vannak szegény babának,nálunk hálaistennek hamar elmúlt,sőt nem is nevezném annak.
Én a mai napig kenem neki az ánizsos,köményes krémmel a pocakját.
Ajánlottam neki ezt is,de a védőnő nem engedi stb.
Ő egyébként szoptat és múltkor megetette tápszerrel pedig elég volt neki a teje,csak azt gondolta attól tovább alszik,persze a tápi laktatóbb ez tény,de szegény mint kihányta azt mondta sugárba,gondolom megerőltette a kis pocakját.
Pedig én hogy örülnék neki ha tudnék szoptatni.
Én is szoktam előre elkészíteni tápszert,mindig van valami 5-6 üveggel a hűtőben.
Bár azt írják frissen lehet csak neki adni a babának de a neten megint mást írtak és hogy még melegen kell a hűtőbe tenni.

Én is használtam egy időben a Humana bébivízet,most rá akarom szoktatni a vízre,kíváncsi leszek hogy megissza e.
Ugye azért ez más mert a teájába rakok egy kis cukrot is.
Norbi vízet is használtam,jó hogy ezt írtátok hogy nem lehet olyan sokáig eltárolni, én pont a Humanáról gondoltam ezt és ezért vettem inkább Norbit.

Képzeljétek már 3-as számú pelenkát használunk ami 6 kilótól van.
:D :D :D
CS-NÉ KATI:
Múltkor olvastam hogy azt mondták kövér a Joci,én nem mértem a lányom mostanában mert visszadatuk a mérleget,de már jóval 6 kiló felett van :oops:
Napi 5-6-szor eszik 150-et de nem mindig eszi meg,és már 3 hónapos kortól 180-at ír elő a tápszer,persze ezt nem kötelező betartani,ugyis Lilike fogja diktálni a tempót :D
Ne légy emiatt elkeseredve,és nálatok hogyan és mennyit eszik?
Na most kilépek egy pillanatra de még jövök.

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szia Eszti!

Hát jól írtad az elején a levelednek!!!!...........
Én teljesen kiakadtam!!!!!
Kép
De hát mivel Én is leírtam már a véleményemet ezekről, gondolom nem lepődsz meg.
Mindenki döntse el, mit csinál! Azt kész! :? :shock:

Barackbefőőőőttt, annál már csak a jó kis házi baracklekvár a jobb!!!! :-)) Nyami-nyami!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Majd Edit ha netán azt csinálnál, küldjél már lécccci fénypostán!!! Köszike!!!!!
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Kedves Eszter!

Inkább nem akartam írni, de mégis írok.

Szeretsz kísérletezgetni a gyerekkel??? Vagy ráérsz főzőcskézni???
Netán unatkozol???

Most durván fogok fogalmazni:

MI a szarnak egy kéthónapos gyereknek rizs, meg dara, meg bolti tej???

Rita & Tomi
Kép
ritike

Én sem akartam írni, mert már írtam.

Eszter, amit KAtinak írtam, ezek szerint rád is vonatkozik. Én nem szeretnék durván fogalmazni, de a dara meg a tej, az ledöbbentett. Glutén és tehéntej.
Anyudnak hiába mondták, hogy 3 hónapos korotoktól adhat ezt-azt, azóta mégiscsak eltelt huszonegynéhány év! Azóta pedig nem keveset változtak a táplálkozási szokások!
Nem mondja senki, hogy az a kisgyermek nem tudja megenni amit neki adsz, meg is eszi, sőt szereti is, de vajon, megéri a kockázat?

Eszter, ott az a tápszer, annyit adj neki, amennyire szüksége van, de azt a hátralevő másfél hónapot még várd ki anélkül, hogy mást is adnál!!!!! Ha anyud mást javasol, mondd, hogy úgy csinálod, majd úgy teszel, ahogy akarsz. SENKI SEM KÖTELEZHET SEMMIRE!!!!! Az én dokinőm is úgy tudja, hogy Kriszta már eszik túrót és tojássárgát, de nem vagyok bolond, hogy adjak neki! Amikor itt volt, épp nem az volt terítéken. Hát ki fogja a te kezedet, hogy beletömd a dolgokat?

Én erről többet senkinek nem írok. Mindenki úgy tesz, ahogyan jónak látja, de 10 év múlva nehogy az derüljön ki, hogy a francba, másfél-2 hónapon múlott az, hogy egész életében egészséges legyen, mert az allergiáktól nehezen lehet megszabadulni.
Ezzel befejeztem. Mindenkinek ott a net, léteznek könyvek, rendelők szakemberekkel, ahol utána lehet nézni-járni a dolgoknak, tehát nem tartom a saját tisztemnek és felelősségemnek, hogy másoknak felnyissam a szemét.
kellemes napot mindenkinek!

Sudi: Baracklekvárt idén nem készítek, mert maradt tavalyról, de már elő is készítek egy üveggel, jó? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok csajszik!

Abban a dologban kérném ki a véleményeteket, hogy Ti mit tudtok a pesti bölcsikről, működésükről, bejutásról stb!? Most azt olvastam egy napilapban, hogy alig vannak bölcsik, épp ezért várólista van és minimum egy évvel érdemes már feliratkozni a listára, mint ahogy szeretnénk odajáratni a gyereket.............. :shock: :shock: Nem semmi!!!!! Ha Gery 2 éves elmúlt, utánna szeretnék visszamenni melózni és ugye szükség lesz a bölcsire. Van valakinek valami tapasztalata???????? Lehet hogy már tényleg ezekben a hónapokban érdemes lenne megnéznem a kerületi bölcsiket és feliratni Geryt????!!!! Egyébként elég sok baba van itt a környéken, nagy a lakótelep!!!! És ehhez képest kevés bölcsi! Nem tudom mi lesz. :shock:

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na még a végén nagyon elszabdulnak itt az indulatok.
Még csak annyit tennék hozzá, lehet rosszul gondolom, de talán azok akik nem szenvednek semmiféle allergiától, azok lehet bátrabbak és legyintenek! Hát sosem kívánom senkinek milyen szintű hasi fájdalmakat és teljes rosszullétet tud okozni pl a tejallergia, vagy mennyire kellemetlen a pollen vagy bármi más léguti allergia! Én tudom, sokat zsenvedtem és szenvedek ezek miatt és sosem kívánnám senkinek, pláne nem a saját gyerekmnek!!!!! Tehát már csak a saját példámból kiindulva is kétszer olyan óvatos vagyok mindennel!!!!!! Sosem ártanék így a gyerekmnek és sosem tudnám magamnak megbocsájtani, ha netán az én hülyeségem miatt lenne beteg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi: Én is úgy tudom, hogy jó előre körül kell nézni bölcsik/óvik terén. Bár ha minden jól megy Ákos csak oviba fog járni de mi is már most kérdezősködünk, hogy melyik ovi jó.....

Babaetetés téma: Teljesen egyetértek azzal, hogy 6 hónapos korig legjobb az anyatej, esetleg gyümölcs-kóstolgatás, más nem kell. Már ha van annyi teje az anyukának.
De én a mai hozzáállást kissé túlóvatoskodónak tartom. Lehet, hogy sokan lehurrogtok, de kimondom. Ákos már kóstólt pl. vadpörköltet is, persze módjával. Anyatejet még kap, igényei szerint. 5,5 hónapig csak azon élt, tán almát kapott előbb. De távolról sem azokat a kajákat kapja amit védőnő ajánl, ugyanis utálja őket.... Hiába próbálkoztunk, nem eszi meg a tejpépet, stb. De lekopogom, nem akarom elkiabálni: még soha nem volt beteg, még a védőoltásoktól sem, holott maholnap 1 éves. A túlzott higiéniát is feleslegesnek tartom nála, főként miután egész nap fűben mászik, ha vidéken vagyunk, meg a kutyát tépi. Persze evés előtt, meg mászás végeztével kézmosás, stb, azért tisztaságra ügyelünk. Nem kell messzire menni, amikor pl. én kicsi voltam nem volt ekkora óvatoskodás, mégis kevesebb volt az allergia például.

Kép
mölli

Mölli: A túlzott higiéniával kapcsolatban egyetértek veled. Én sem sterilizálok Krisztának már csak alkalmanként, akkor is csak inkább a szag miatt.

Az evéssel kapcsolatban pedig, egyszer elárultad, hogy tudtodon kívül adtak Ákosnak rendes kaját, és AZÓTA nem hajlandó megenni a fűszer nélküli - ízetlen - kajákat. Hát így persze, bolond is kellene legyen, hogy megegye! Látod, Kriszta megeszik mindent úgy, ahogy adom neki, mert NEM TUDJA, hogy létezik pl. só a világon. És addig, amíg nem mutatom meg neki, hogy ez is van, nem is fogja tudni.

Az "amikor én kicsi voltam kevesebb volt az allergia" kejelentéseddel kapcsolatosan pedig az a véleményem, mint a bűncselekményekkel és a mai "romlott fiatalokkal" kapcsolatban: Volt, csak nem tudtunk róla. Nem volt tévé, rádió, újság, internet, ahol mindenről lehetett volna tájékozódni. Szerintem akkor inkább nem tartották fontosnak az allergia kizárását, megelőzését, vagy rosszabb esetben nem is ismerték fel.

Ákos valóban már "nagy", legalábbis Krisztához képest, akkor már valószínű én is több mindent megkóstoltatok, mint amiket a "könyvek" írnak, de amíg lehet addig húzom ezeket a dolgokat. Vadpörit nem hiszem, hogy adnék neki.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?