Új privát üzeneted érkezett!

Gabi !!

Köszi az infót , hogy te milyen okos vagy !! Honnan tudsz ennyi mindent ??

Adri! Köszi az izgulást ! Jól jön !! :lol:

mildiko ! Szia , jó , hogy hallunk rólatok is , gyere sürűbben !
A kutya mindenit ezeknek a hasfájásoknak !!

Lányok ! Még valamit szeretnék kérdezni , most a szoptatós teákról !
Valami granulátumosat is írtatok , gondolom azt érdemes inkább bevinni , mi a neve , vagy van abból is több variáció ??

Köszi, köszi előre is !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Jud: ha BArni eszik rendesen es Te kiegyensulyozott vagy, ne idegesitsd magad a meregetessel, macera! Ha van digitalis konyhai, az 5 kg-ig mer, mi arra tettuk ra Zsombort egy talcan, hetente 1x es nem idegeltem magam! Most meg havonta 1x a vedono megmeri! Nekem eleg! MEg volt egy mechanikus merlegunk is, anyosomektol kaptam, ugyanis a ferjemet is ebben mertek (oslelet-30 eve) :::)))), de en ehhez meg mar tul digitalis voltam, szoval sosem tudtam hogy kell kipeckelni (tarazni), stb... UGyhogy hagytam a fenebe!

Meri! Jo utat, majd jelentkezz!!! Sok szerencset!

Kati! A Milusan a granulatumos, de ha viszel egy nagy bogret, van bent egy mikro, ahol lehet vizet melegiteni es igy a logatos tea is ok!
Nekem a Fitolak (NAturland) a tuti, meg ma is!

csok

Szep hetveget mindenkinek!

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Kati!

a mikrot bármikor használhatod, szerintem inkább filtereset vegyél, nekem az is jól esett, hogy meleg, nem csak vedeltem. :lol:
Én csak a Laktoherbet próbáltam, abból iszok kb.másfél literrel naponta, hogy van-e valami köze ahhoz, hogy több a tejem, mint ami egy nap fogy, nem tudom. Persze mást is iszom mellette.

Mondjuk nem "fejek" minden evés után, csak reggel, mert akkor sok a tejci meg este. Napközben csak ritkán. De ugye én még csak két hetes tapasztalattal rendelkezem :lol:

Jó pihenést mindenkinek a 7végére.

Adri és

Kép
adri29

Pelle, tényleg szép volt a leírás.

Adri és

Kép
adri29

Adri!

Az elejen meglepoen sok a teje az embernek! MAr en sem tudok plusz egy uvegcsenyit lefejni naponta, mert beallt egy kerslet-kinalat egyensuly! Persze nem is fejek, csak ha veletlenul nagyon bedurran a cicim! De ez ritkan van! Az elejen meg tok jo volt, biztonsagerzetet adott a "sok" tej!

csok

Kép
nikike

Köszi lányok:-)))

Éjszaka megvolt az első maratonhisztink, jáááj, kidőltünk a párommal mindketten, de legalább a kismanó elaludt reggelre nagy nehezen!

Jud, üdv itthon és szívből gratulálok a kisbabátokhoz!!! Nagyon ügyes, hogy már ilyen szépen és hatékonyan szopizik, csak így tovább! Mi 2 hónapra béreltünk mérleget, de bevallom őszintén, hogy háromnaponta ha egyszer lemérjük, és ez csak ritkulni fog valószínűleg:-)

Körkérdés: hozzátok milyen gyakran jár ki a védőnő? Nálunk akkor volt először, amikor Somit hazahoztuk a kórházból, és azzal ment el, hogy jön ezen a héten is (persze se híre, se hamva azóta sem), kerestem telefonon, de nem tudtam elérni sem. Nem hiányzik a nőszemély, de ha már beígérkezik, legalább szólna, ha mégsem jön. :evil:

Hiuzka, tegnap többször próbáltam egy válaszprivát levelet elküldeni, de hasztalanul nyomogattam a mehet gombot, nem tudom, ennek ellenére átment a levél? Ha nem, akkor megírom újból az infókat, amiket kértél:-))
Jógázni a Padma Jógastúdióba jártam (itt van az Örsön), szombatonként délelőtt van az ún. szülőpozíciós kismamajóga, ahova a párodat is lehet vinni. Bármikor be lehet kapcsolódni (nem szükséges rendszeresen járni), egy foglalkozás másfél-két óra és minden alkalommal a teljes szülésre (vajúdástól) végignéztük a gyakorlatokat, légzéseket!:-)

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Sziasztok !

Köszi a teás leírásokat , jegyzeteltem !! De ha van mikro akkor viszek filtereset is , biztos ami biztos.

Pelle ! Hozzánk annó egy héten egyszer jött a védőnő, ha akartam ha nem .

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Pelle!

Hozzank 2. nap jott, aztan egyszer meg a 2. heten, aztan egyszer tok rajtautesszeruen beallitott a 2. honapban, de pont az ajtoban alltam a feloltoztetett gyerekkel, szoval csak ranknezett!
Megbeszeltuk az elejen, hogyha barmi van hivjam, jon, de latta rajtam, hgoy nem vagyunk teljesen remenytelenek, szoval nem noszogatott! MEg persze a szopi dolog is mukodott, szoval, velunk nem volt gondja! Ha volt kerdesem keszsegesen valaszolt, segitett a tanacsaival! Szerintem alapvetoen rendes!
Ja es meg egy! A gyerekorvosunk szerint 5-6 hetes koraig a baba igazan nem hisztizik tudatosan, szoval nehogy meg elkezdjetek nevelni, mert ilyenbe en belefutottam! Uvoltott a 3-4 hetes gyerek, en meg mondvan, mikor mar ki voltam akadva, hogy hagyom, majd abbahagyja, pedig csak kis cicire meg olelesre volt szuksege!
Persze nem tudom mi volt a szituacio, amire Te azt irod hiszti!?
Mostmar viszont oda kell ra figyelnem, mert rogton veszi, hogy tud szivatni a hangajaval! Ugrom, ha sir,aztan mikor ott allok mellette telel pofaval rohog!:)))

csok

Kép
nikike

Szia Pelle!
Nem kaptam privit, ha nem megy, küldd a maliemese@yahoo.com-ra légyszi! Köszi elöre is!
hiuzka

Nálunk is most volt 2 húzós nap, mert szemmel láthatóan görcsölt a hasa, vagy valami hasonló. De rendes volt Kamilla, mert nappal nem tudtuk letenni sokáig, különben sírt, viszont este úgy aludt, mint a bunda. Most pl. egyhuzamban 6 órát :?
Nektek is ilyen korán kezdődtek a hasfájós vagy görcsölős dolgok? Nem korai még 2 hetesen? És mivel lehet csillapítani? Mert persze a hátsímogatás, dajkálás segít...vagy elmúlik majd?

Védőnéni nálunk most még hetente jön, aztán kéthetente, a doktornéni is, váltják egymást.

Nikike, igen, gondoltam, hogy csak az elején lesz ennyi plusz, de nem baj, mert ahogy írtad, biztonságérzetet ad így az első napokban, később meg azzal is boldog leszek, ha pont elég lesz. Ha gáz van, lefagyasztottam jó pár adagot, majd azzal talán túléljük :)

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok Csajszik! :D

Adri, ahogy így írod a dolgokat, annyira ügyesek vagytok Kamillával!! :lol:

Pelle, komolyan mondom, szerintem tehetséged van az íráshoz!! :lol: Ezt a sztorit simán beküldhetnéd vmi újságnak is, garantáltan leközölnék! élvezetes volt olvasni! :lol:

A védőnő hozzánk az első 6 hétben hetente járt, majd mondta, hogy innentől kb. havonta fog majd benézni (és ha elfelejtene jönni, azért csörögjek rá) :lol: Egyébként nekünk nagyon nagy szerencsénk van vele, áldom a Jóistenkét, hogy hozzá tartozunk :D :D :D bármi hülyeséget meg mertem / mernék tőle kérdezni (persze csak baba-témában) :D :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket mérleg ügyben. Megpróbálom a digitális konyhait, és ha nem működik akkor bérelünk. Amíg rendesen eszik, és van tejcsi is addig nem aggódok. Én is pont arra gondoltam, hogy hetente egyszer lemérmém, hogy mennyit gyarapodik.

Én Laktoherb teát iszok. A tej beindulása előtt sokat, most már kevesebbet. De ahogy olvastam a hozzászólásokat, azt hiszem növelem az adagot. :) Nem tudom segít-e, de egyenlőre minden ok szopi ügyben, tehát rossz nem lehet.

Megnyugtató olvasni, a hasonló helyzeteket.
Barnabáson is azt látom, hogy néha mintha gyötörné a puki, vagy bélgörcs, aztán egyszer csak kisimul az arca... :) Nekem a köménymagos teát javasolták. Tegnap este csináltam, és amikor csuklott, adtam neki 2-3 kortyot belőle. Éjjel nyugodtan elaludt szopi után, de még nem merném állítani, hogy a tea segített.
És nálunk is volt, hogy nem tudtuk 2 órán kereszül elaltatni, majd 5 órát aludt egyfolytában. Most újra visszazökkent a 3-3,5 órás periódusba.

Nikike, jó, hogy leírtad ezt a hiszti dolgot. Egyszer már mi is azt hittük hogy tudatos, mert nagyon hamar megnyugodott, amint felvettem. Akkor még néhány hétig nem aggódunk.

Judit

Kép
jud77

Sziasztok!

Pelle, tényleg írnod kellene! :lol: Kezded már érteni, miért halad M&A sztorija olyan nyögvenyelősen az elmúlt 2 évben??? :-)
Egyébként a védőnő nálunk 1szer volt kint, amikor hazajöttünk a Márkkal, akkor gyorsan felmérte, hogy mi valszeg kezet fogunk mosni, mielőtt hozzányúlunk, nem fogjuk pálinkás ronggyal altatni és még szoptatok is (faluhelyen ez nagy szó!), aztán onnan kezdve csak az eleinte kéthetente, majd havonta megejtett gyerekorvosi szessönökön láttuk a rendelőben. Egyszer még kijött, valamikor a hozzátáplálás kezdetekor, de addigra én annyi mindent összeolvastam a témáról, hogy látta, nagyon nem tud újat mutatni. Úgyhogy minket hanyagol, gondolom, a második gyereknél se lesz ez máshogy... Egyébként nagyon rendes (lenne), csak örül, hogy velünk nincs problémája, van a környéken úgyis macerás kismama bőven, akikhez gyakran ki kell járnia.
Hiszti: nálunk az első hetekben rengeteg átringatott, átsétált éjszaka volt, aztán így kezdődött, hogy a Márk élete első 3 hónapjában minden éjjel a mellkasomon aludt, de ott legalább aludt. Aztán 3 hónaposan nehéz lett, letettem az ágyra, azóta ott alszik, néha ma már végig akár egy egész éjszakát is!!! Ugye senki nem hitte, hogy könnyű az anyai hivatás?:-)
Na megyek, felébredt a ded, uzsitájm van.

Pussz!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

sziasztok!

Pelle: fantasztikus amit írtál :lol: :lol: :lol: :lol:

Kati. mi volt NST-n??

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztoook!:-) :D :D :D Köszi a válaszokat védőnőügyileg! Az egyetlen alkalommal amikor kijött a mienk, még ki se hajtogatta a gyerököt a takaróból, amiből kb. az orra hegye látszott csak ki, leült az asztalhoz, itt volt 2 percig, aztán lelépett, nekem úgy tűnt, hogy várt volna valami borítékfélét, de nos..öhm... ilyen melóért nem adok...

Persela, követem ám a tanácsodat, ha nagy a bömbölde éjszaka, magam mellé veszem az ágyba, megdédelgetem, puszilgatom, cici ott van neki "kéznél", még sírdogált egy darabig, de aztán négy és fél órát aludtunk összebújva!!! /Ez így szép végkifejlet, de nem szeretném elhallgatni, hogy előtte az összes szál hajam kihullott, hogy szent ég, mit tegyek, hogy jó legyen neki, mi baja van, evett, nem szorít a pelus, tiszta a pelus, meleg a takaró, kakilt is, szépen beszélek hozzá, de csak bőőőg, és bőőőg.... Aztán totál lelkiismeretfurdalásom lett, amikor mérgesen rászóltam, hogy mindjárt visszaviszlek, leadlak a portán a kórházban, és hozok egy kedves kislányt helyetted, aludni szeretnék éééén iiiis:-)))
Persela, lelkem virágom, csak nem az utolsó trimeszterben robogsz már?! Úgy szalad az idő!!!!!!!!!!!!!!!! Pocakot fotóztasd ám!

Hiúzka, mindjárt megírom ismét a privátot, semmi probléma, csak ránézek a kismanuszra a másik szobában, egy pill:-)

Lányok, nem tudjátok Gizike szülésznő teljes nevét (óvodai jelét stb..oké csak vicceltem:-))), eszemben volt, hogy megsasolom a névtábláját, mikor elköszöntünk tőle, de úgy kiment a fejemből, mint a huzat:-)) Köszi!!!!!!!

pelle

Sziasztok !

Hát meg volt a CTG ! Tényleg semmi különös nem történt, szerencsére párszor mocorogtunk is !
Legközelebb jövőhét hétfőn megyek 9:45-re !

Jaj, de furcsa volt a sok sírós baba közt !! Irígykedtem , milyen jó már nekik !!

Pelle ! Gizike ?? Megpróbálom megjegyezni ,ha látom valamikor feljegyzem !!!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Annyi aranyos kép került már ide..most felrakok az én manóimról is.:)

Zsolti:

Kép

Kép

Panka:
Kép

Kép [

Kép
sziszike1000

Pellém, drágám, én már látom, hogy belőled is pont olyan "elkényeztetős, túlszeretgetős, stb..." anyuka lesz, mint belőlem, mit fogsz érte hallgatni az okosoktól, te jó Isten! Készülj fel! :lol: Egyébként meg nagyjából ennyi idős volt a Márk, amikor én is először alvásért esedeztem, és akkor még nem is sejtettem, hogy a szöveg két év múlva is ugyanaz lesz, legfeljebb a vehemencia fog változni - mikor merre...
Egyébként meg milyen 3. trimeszter??? Az utolsó negyedben robogok, hihetetlen, de ma kezdem a 31.(!!!) hetet! Pocakomat majd hétvégén lefotózzuk, remélem, legalább a Márk zsúrján nem csak én fogok fotózni, hanem néha apa is...
Kati, de irigyellek, hogy te már NST-zel!!! Csinálj csak munkát hamarost a jó doktorbácsinak, aztán majd megyek én is!
Sziszike, nagyon szépek a gyerekeid, a kislányod pont olyan, amilyet én is "rendeltem" magunknak! Ha végül sikerülne tényleg egyszerre szülnünk, őket már biztosan meg fogom ismerni!

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Lányok!

Nem emlékszem, mit irtatok, az Uzsokiban van olyan szoba, amihez van benti zuhanyzo/wc, vagy az egyágyas, kétágyas fizetös szobákhoz sincs? Az egyetlen ami picit aggaszt, hogy elég lehangolo ott a mosdo, zuhanyzo, mondjuk én legutobb a nögyogyászati részen voltam, lehet hogy ott másképp van?
Puszi Emese
hiuzka

Sziasztok Lányok! :lol:

Kati, már ctg-zel! Hihetetlen!! :D :D

Emese, a fizetős szobákhoz külön wc / zuhanyzó tartozik. A 6-os és 7. szobáknál úgy van, hogy közös az "előtér" (mondjuk a 7. szobánál -ez a kétágyas- inkább "oldaltérről" beszélhetünk), tehát itt max. 3-an használtok egy kultúrált wc + zuhanyzót. És úgy tudom, hogy a másik fizetős -egyágyas- szobához is saját zuhi + wc tartozik.

Szerintem a 7. szoba a legtutibb. :D :D Különben is, azt már jól bejárattuk, Adri, Méri, jómagam.... :D :D és talán más is volt még ott a társaságunkból! :wink:

Kép
frusi

Frusi, többiek! A fizetős szobák mennyibe kerülnek? Mennyit lehet veled a baba ott? Onnan is elviszik éjszakára? A látogatók bemehetnek a szobába? Már most félek, mi lesz velem 5-6-7 napig a fiam nélkül, de annyira utálnék csak a kórházi folyosón találkozni vele! Nagyon gondolkozom, hogy inkább a fizetőset kellene választanom.
Előre is köszi az infókat!

Kép
Kép
persela

Sziasztok

szerencsesen megerkeztunk,minden ok. sajna ekezet az nincs a billentyun.
Most egy egesz klassz apartmanban vagyunk, olyan mintha a nyugatinal laknank, nekem tetszik, kicsit forgalmas. gozerovel keresunk vegleges lakast. total olyan mintha otthon lennenk. itt szep nagy parkok vannak, jokat lehet setalni. minden masodik utcan van park v jatszoter. hat tanulhatnanak toluk a budapesti varosrendezok.

Bazsi jol birta a repulot, amikor legnyomasvaltozas volt meg meg allt a cumizasban, gondolkodott, majd folytatta. De fokent aludt. :P

Adri: nekunk a masodik/harmadik heten volt hasfajos a pici, akkor kicsit huzosabb volt. Mi teaztattuk hogy attol szunte meg azt nem tudom, de jobb lett.

Emese: 7 szoba tuti, 6 000 ft egy ej, kintmaradhat veled a baba ha akarod, es bemehetnek a rokonok. de azert a szobatarsal illik megegyezni, de nem szokott gond lenni.
6 szoba egy agyas 10 000
es a kulon furdoszobas egy agyas 12 000 ezekben szabad vagy mint a madar

kati: teabol granulatomosbol a milupat ajanlom, nagyon jo, jobb izu mint a tobbi, szoptatos tea v still tee neven lehet kapni, gyszertarban, auchanban van. A milusan nekem nem jott be, es az inkabb vitaminpotlo.

Ha minden igaz estenkent bekukantok.

Udv

Mary (mivel nincs e betu, inkabb igy irok ala ezentul)

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Ma van 14:10kor a rutin vizsga és a műszakim is, kb fél órás lesz az egész.:)

Persela: köszi.:)
Meglátjuk mit hoz a sors..lehet, hogy a végén egy szobában is leszünk.:)
Bár én sokakkal ellentétben az 5ös szobára pályázom, ahol bent van a fürdő, wc, múltkor is ott voltam és elégedett voltam vele.

Nem hiányzik most még a szoba napi díja is, dokinak, szülésznőnek, csecsemősöknek...mind-mind adni elég lesz.:)

Puszi mindenkinek!

Sziszike.

Bence:

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Jud,Pelle gatulálok.hogy anyukák lettetek!!!
Pelle nagyon klasszul leírtál mindent.tényleg van hozzá tehetséged.

Sziszike:megy a drukk a vizsgára!Én tavasszal trevezem elkezdeni a jogsit,de full bénának érzem magam.
Gyönyörűek a gyerekek,a lányod a második képen igazi kiscsaj.

Nekem is teljesem megfelelt az 5-ös szoba.Akik a 7-ben voltak(a két ágyas fizetős)azt szeretném kérdezni,hogy nem zavartak titeket a szobatárs látogatói,mert ilyen szempontból az egyágys jobb,mert ott csak a család van.

Ma voltunk három hónaos oltáson,csak egy picit sírt Vencel,6790g,és 65cm.Alexát is lemérték,ő 13,3 kg,és 89,5cm.

Vasárnap tartottuk Vencel keresztelőjét.

Kb ennyi van velünk.

Nikike:mostanában nem írsz olyan sokat,vagy nem sokat vagy gépközelben?Meg tudod adni Balogh Viki elérhetőségét,mert a múltkor írtad,hogy pont nem otthon voltál.

Szép napot!

Niki

Néhány kép: Kép
Alexa két éves

Kép
Vencel

Kép
Vencel a keresztszüleivel

Kép
Vendég

Halihó!
Persela, sebaj, ha olyan kiegyensúlyozott kispasim lesz így, mint Neked!:-)) Hú, csak nem szülinapos lesz a kisember? Torta készül? Gratuláloook neki és sooook-soook puszi neki és füle érjen bokáig!!! Mérlegjegyű egyébként? (Anyukám is az :D )
Aztán a pocakról küldjél képet, hadd nézzem kívülről a lakosztályt!!!

Kati16, egyszer csak kezdődik a ctg-s időszak, másik pillanatban pedig már kezedben a kislányod, juj, most már tényleg közeledik a születésnapja!

Sziszikém, nagyon szép gyerekeitek vannak, mind a kettő, remek a "recept", üzenem az uradnak is!:-))) Tegyél fel máskor is képeket róluk, jó?

Hiúzka, biztos, hogy a mailemese@yahoo.com cím működik (vagy én gépeltem el?) a freemailemről írtam Neked, de visszajött a Mailer Daemonnal :(
Én a 3. sz. négyanyukás kórteremben voltam, amelyhez nincsen saját fürdő, wc, elvileg a közösbe kellett volna járni, de szerencsére volt kulcs a ctg-s szoba melletti ajtó mögötti betegfürdőszobába, az legalább kulturált és szaga sincs:-)))
Én pl. csúcsidőben voltam kórházban, vasárnap már egy sem volt, szerdán született Somika, akkor is épphogy, szóval nem tudott az ember válogatni, a fizetősöket pedig lestipistopizták többanyukás kórtermekben fekvő anyusok, de végül is nem bántam meg a 3-as szobát, mert nagyon klassz csajszikkal voltunk együtt:-)))

pelle

Nagyon aranyosak a gyerkőcök, komolyan, itt tényleg minden gyerek olyan szép!!!!

Frusi, ha jól tudom, Kátya is abban a szobában volt, mármint a kétágyasban. Engem nem zavart, h a szobatárs családja is folyton ott volt, mivel az én családom is és a férjem is egész későig...szerencsém volt a szobatárssal, nem volt az a morgós fajta ő sem.

Na, volt egy nagyon hasfájós napunk, Méri, látod nekünk is 2-3 hetesen, szegény elég vigasztalhatatlan volt. Infacolt adtam neki, hogy ettől van-e, nem tudom, de ma meg alig van ébren, alszik, mint a bunda :?

Sziszike: légy ügyes, biztos menni fog a vizsga. Niki, nekem van jogsim, de így is full bénának érzem magam :shock: nem is merek vezetni majd gyerekkel, előtte sokat kell majd gyakorolnom, h ne félelemmel hajtsak ki az utcára.

Méri, örülök, h ilyen jól telnek az első napok. Azért klassz lehet új életet kezdeni (ha nem is a nulláról, mert ugye a család adott), bár én most tökre értékelem ezt a kis magányt és csendet, ami körülvesz. Kicsit sok volt a látogatónk, talán ezért érzem.

Szép napot mindenkinek.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok !

Sziszike ! Kéz és lábtörés !!! Gondolunk rád , már nincs sok idő és kezdődik !!
A gyerekek édesek, gyönyörűek még mindíg !!!

Hogy bírják a vezetésed ???

lmarie ! Hát ez gyorsan ment , ügyi vagy !!! :lol:
Ezt már szeretem !!
Örülök, hogy rendben megérkeztetek és a repülőn sem volt semmi gond !!

Lányok ! Tényleg nagyon izgi ez a CTG-s időszak , szörnyen megy az idő , most ugyan már megint áll , de visszagondolva biztos sitty-sutty mintha elröppent volna !!!

venczkone !! Hát ti is milyen gyönyörűek vagytok és ez a szép fiú már mekkora !! Most született ő is !! :lol:

Puszi, vigyázzatok magatokra !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

A vizsga sikerült!!!:)

Párom végig nézte és azt mondta nagyon büszke rám. :P Olyan jó volt, hogy ott tudott lenni..sztem jobban izgult, mint én!

Rendes volt a vizsgáztató is, de a feladatok is mentek.:) Semmit nem rontottam el! :wink:
Az oktató mondta, szégyelős vagyok kicsit, gondolom arra gondolt, izgulok, de mikor a felüljáróra kellett mennem nyirgó gumikkkal indultam, s azt mondta a vizsgáztató-ezt nevezi szégyelősnek, aztán nyikorgó gumikkal indul? :P Jó fej volt!!

Már csak 1vizsga és meg van a jogsi! Egyre közelebb vagyok hozzá...

Apu vitt el a vizsgára 1:30ra értem oda...még beszélgettem az oktatóval(aki nem az én oktatóm volt/helyettesítette), mikor 2kor megjelent a vizsgáztató és megkérdezte beszélgetünk még vagy vizsgázni is szeretnénk.:)
Így kezdett: - az oktatód, képes lett volna még 10percig izgultatni..inkább idejöttem, hamar túl legyünk rajta. :P

Kicsit izgultam, de minden összejött! Mehetek a forgalomba, mindjárt hívom is az oktatómat, mikor kezdhetem.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok !

Sziszike !! Gratulálok !!! Nagyon ügyi vagy !!
Nekem a forgalom könnyebb volt , úgy-hogy szerintem avval nem lesz gondod !! :lol:

Puszka , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziszike, tök jó, gratulálok!!! :lol:

Kati, ez a CTG-s időszak is el fog rohanni, aztán majd te is mész ki a folyosóra két szoptatás között hallgatózni, mint anno én...:-)

Pelle, szerinted kiegyensúlyozott a kispasim? Tök jó, mindenki ezt mondja, ezek szerint csak én látom azokat az időszakait, amikor nem az... Egyébként igen, hétfőn lesz 2 éves, úgyhogy hétvégén jön a családi megszállás, kíváncsi vagyok, hogy fogja bírni (meg én is)... Komoly, nem? Az első banyatalija idején 4 hónapos volt, most meg 2 éves nagy cula, a tesó meg nemsokára itt oázik nekem...:-) Pocakfotót majd küldök. Egyébként, ha minden igaz, holnap dél körül az Árkádban leszünk családostúl, csak én még mindig csúnyán köhögök - ez még hetekig így is lesz -, nem akarlak titeket az őrületbe kergetni, úgyhogy szerintem majd integetünk a házatoknak, és annyi...:-(

Két éve én is a 3-as szobában voltam, tök jó volt, még a fürdőszobával sem volt bajom (persze, a kulcsossal), akkor még az 5-öst ajánlották, csak az csúcsra volt járatva. Most csak amiatt megy a matek, mert el nem tudom képzelni, mit fogok csinálni a párom és a gyerekem nélkül napokig, viszont tényleg nem akarom, hogy a Márk csak a folyosón találkozzon velem. Szóval, még megy a fejtörés, párom azt mondta, ő minden megoldásra nyitott, de szerintem ez végleg majd úgyis a szülőszobán fog eldőlni, amikor kiderül, hogy egyáltalán melyik szobában van szabad ágy. Olyanba semmiképpen nem akarok menni, ahova napközben sem adják ki a babákat, csak szoptatni!

Hogy bírjátok ezt a szelet? A Márk folyton ki akar menni a kertbe, aztán ha kint van, menekül a szél elől, ebben rám ütött, én is utálom a szelet!!! Állítólag holnaptól jön az ősz, bár ahogy most a hőmérőre nézek, ezt nehéz elhinni, de a fejem is azt mondja, hogy tényleg, nem hiába fáj reggel óta. A pocaklakó meg meg van kergülve, két napja olyanokat mozog, hogy már komolyan fáj, ma vezetés közben meg kellett állnom az út szélén, és addig simogattam meg beszéltem hozzá, amíg kicsit odébb táncolt attól a ponttól, ahol már akkorákat ütött, hogy könnybe lábadt tőle a szemem. Hogy fogok én még másfél hónapig vezetni???

Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
persela

Ja, Pelle, napok óta elfelejtem elmondani, hogy mennyire örülök, amiért napi szinten "látlak" ebben a fórumban! :lol:
Pussz!!!

Kép
Kép
persela

Frusi, Lmarie köszi az infot a szobákrol! Mivel ugysem lehet elöre lefoglalni egyiket sem, ha jol értesültem, annak fogok örülni, ami lesz! Ha többágyas, akkor a szobatársaimnak, ha kétágyas (egyágyas már tulzás), akkor a nyuginak:-) Csak az a fontos, hogy a bébi velem lehessen, ha meg éjjel alhatok, asszem az nem fog ártani! Szerintem a látogatok ilyenkor ugysem maradnak naphosszat, be lehet osztani.
Sziszike gratulálok a vizsgához! Igazad van, még több plusz kiadás, ha fizetös a szoba... Majd meglátom! De igy hogy az 5ösben is van wc, fürdö, egész más a helyzet!
Van olyan anyuka, aki "eltüri", hogy ne legyen vele az ujszülöttje? Akkor vajon ki megy olyan szobába?
Egyáltalán, hány szoba van összesen? Furcsa elképzelni, amikor teltház van, mennyien vannak, amikor meg nincsenek annyian, sokkal üresebb lehet a korház- kiváncsi vagyok Karácsonykor mi lesz a helyzet:-)
Lmarie, hol is vagytok Ti most pontosan, ha nem vagyok indiszkrét? Csak hogy hogy képzeljem el uj "élettereteket":-)

Jo éjt mindenkinek! Emese
hiuzka

Sziasztok!

Hát lehet, hogy nem teljesen jó helyen járok, de nagyon sok okosat olvastam itt nálatok.
Mia párommal rajta vagyunk a babaprojekten már 1 éve. Sajnos nem igazán sikeres a dolog :( oly annyira, hogy szükség lesz egy műtétre is hamarosan.
A dokim Habermajer -aki szerintem nagyon szupi...... :wink:
Tudnátok nekem segíteni, hogy az Uzsokiban egy altatásos műtétnél mannyit szokás adni a dokinak, altatóorvosnak, esetleg kinek mit illik/szoktak adni?
Ha esetleg rossz helyen járok, mint kezdő kérlek irányítsatok útba....

Üdv
Csipi
csipi78

Sziasztok!

Csipi: úgy tudom 10 körül szoktak adni nekik.

Emese: 2es szobában vannak, akik még nem szültek meg, azok, akik nem szeretnének, képesek első időben a babájukkal lenni-sajnos van ilyen. Végső esetben viszont telt ház esetén ide rakják azokat az anyukákat is, akik szeretnének a manójukkal lenni, de nincs éppen hely-lehetőség rá.
Ilyenkor, ahogy lesz szabad szoba mehet is át..-ez ritka eset-ált. van hely!!!
3-as szoba azt hiszem 5-6ágyas kint van a fürdő, wc, de kulcsos.
A többiről már írtam!!

Én az 5ös szobára szavazok.:D

Köszi a gratulációkat.:)

Eddig mindenki a forgalomtól óvott, mert, hogy ott több dologra is oda kell figyelni..majd igyekszem ma megbeszélem ezt az oktatómmal is...

Szép napot.

Sziszi.ke.

Kép
sziszike1000

Kedves Sziszike1000!

Köszönöm szépen, gondolom az altatósnak is meg Habi-nak is.....
Nővérkéknek esetleg valami ajándék csomag vagy nekik nem szoktak.....bocsi, hogy ennyit kérdezek....de még soha nem műtöttek, és kórházba se igazán voltam még...
csipi78

Sziszike, gratula a rutinhoz! :D :D Nekem annyi emlékem maradt róla, hogy majdnem leégettem az oktatóm kuplungját a kézifékes indulásnál, de így is sikerült! :D :D :D

Kép
frusi

Sziasztok !!

Tündi(Cc67) ! Irtam e-mailt !! :lol:

Remélem mindenki jól van , puszi nektek !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Már rég írtam, de olvaslak ám Titeket! Gratulálok a babákhoz, és persze a vizsgához is! A szüléstörténetet nagyon jó volt olvasni, Pelle!

Most volt szülésznő a szülésfelkészítőn, Molnár Gizike. Jövő héten egy szülészorvos jön, dr. Magosányi. Ma is ott volt elsijud. Más is jár innen?
judit(34)

Sziasztok!

Judit 34: Igen, igen.... én is ott voltam ma a felkészítőn. Te hogy nézel ki? Miben voltál? Elsijud-ot én is láttam, azt hiszem a párjával volt. Én keki nadrágban, lilia pólóban és szürke kardigánban voltam, a hajam pedig copfba volt kötve.
Nekem tetszett a mai beszélgetés. Utána sajnos nem tudtuk megnézni a szülőszobát, mert egy kismama éppen vajúdott. Talán majd legközelebb.

Pelle: azt hiszem, hogy a "Te Gizikéd" tartotta ma a felkészítőt (Molnár Gizella)

Sziszike: a gyerkőcök aranyosak nagyon, a fiad már egész komoly kis legényke. A vizsgához gratulálok. Szerintem a forgalom izgalmasabb lesz mint eddig.

Kati: látom egyre többet vagy a gép előtt, hogy közeledik a finish

Az én védőnőm egészen normálisnak tűnik, egyelőre havonta egyszer találkozunk. Mindig megkérdezi, hogy elmegyek-e hozzá a gondozóba, vagy kijöjjön-e hozzám. Holnap lett volna találkozónk, de felhívott ma, hogy ha nekem nem gond, akkor szeretné ha elnapolnánk. Remélem ha megszületik a baba, akkor sem kezd majd zaklatni. Szerintem csak azt csinálja majd, ami elő van neki írva.
Egyébként az elmúlt napokban elég fáradékony voltam és gyakran izzadtam mint egy ló, folyton melegem volt. Remélem azért még lesznek jobb napjaim is. Veletek is előfordul néha hasonló? Eddig olyan jól éreztem magam.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Elvileg én is járok a szülésfelkészitökre, de pont ugy jött ki, hogy az elsön ott voltam, aztán a dietetikus meg a gyogytorna annyira nem vonzott, ezért azokat kihagytam, ma viszont mentem volna, ha nem jön közbe egy munka. Ez a mai biztos érdekes volt! Majd irnátok rola pár infot? Az elsön én is figyeltem, felismerem-e forumtársaimat, egyikötök azt irta, szürke felsöben és farmerben lesz, de aztán nem sikerült azonositani... Mindenesetre a jövö hetire mindenképp megyek már! A szülöszoba is ugy érdekel már...
hiuzka

Sziasztok!

Csak igy tovabb Tsziszike, a forgalom is ilyen konnyen menjen majd!

Aki nem tudna, Budapestet felcsereltuk Bukarestre :P
Bevallom nekem tetszik itt, nagyokat setalunk a picurral, ha nem romlik el a lift ugye, mint ma. Mivel egy tetoteri apartmanban lakunk ideiglenesen ami a 7en van ezert ha a lift nem megy akkor mi sem :cry:
Igaz egy ora alatt megjavitottak, de nem volt kedvem megint feloltozni, gyerkocot osszerakni, igy a teraszra vonultunk ki. (pont olyan mint az amcsi filmekben, jol lehet kukkolni a szomszedos hazakat. )
Ami nagyon jo itt, hogy nem szinkronizaljak a kulfoldi adokat, igy szinte minden ado angolul megy, aminek en orulok, mert itt ugy is angolul kell beszelni, es naprol napra jon vissza a tudasom. Igaz mar tanulom a romant is, mar tudok 10 dkg sonkat is kerni :twisted:
Vasarnapra meghivtak minket egy kertipartira, ahol szinten kisgyerekesek vannak, szoval itt sem leszek egyedul.

Na befejezem. Finiselok hogy vagytok?

Udv

Mary

KépKép
lmarie

Sziasztok!

1órát vettem tegnap vezetésből, amiből félórát vezettem, de bőven elég is volt, nem semmi mimindenre kell figyelnem...:)
Majd belejövök, ma 2órát veszek 6-8ig!

Kinga Nagyon sok Boldog Születésnapot neked..
(tudom kedden volt-de aznap nagyon el voltam foglalva magammmal :wink: )

Kép

Kinga: hogy vagytok, mesélj magatokról!
Hol van mindenki??? Megszületett a babó és eltűntök? Milyen dolog ez.:)

Mindenkinek szép napot!

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike: gratulálok a vizsgához, nagyon ügyes vagy! :D Édesek a gyermekeid :lol: :lol:
Méri: akkor jól érzed magad :lol: :lol: örülök és annak is ,hogy tudsz nekünk írni :wink:
Gabi: én is izzadok mint egy ló, bugyi+polóba sazzézok itthon :oops: :lol: de így is melegem van, szörnyűűű

kicsit fájdogál/t/ a hasam, remélem csak az időt 'érzi' :roll: olyan mesi szerüen...nem hatalmas görcsök... :roll:

babások: dobáljátok csak hozzánk a béby fotókat,had gyönyörködjünk :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

sziasztok!

Sziszike! Ügyes vagy! Menni fog, egy jo tanacs, csak a tulelesre koncentralj, marmint amikor mar a forgalomban leszel! Ezt komolyan mondom, nem viccbol! :)

Meri: tenyleg nagyon jo hogy ilyen hamar aklimatizalodtok! Meg hogy kuldod az infokat, en bevallom nemi eloitelettel, mindenfele remsegeket kepzeltem Bukarestrol! De akkor ezek szerint ok is bekapcsolodtak a fejlodesbe jocskan! Orulok, hogy hasonloak a korulmenyek mint itthon, vagy meg jobbak!

Venczkone: ment privi!

Kepzeljetek tokre varom a szombat estet, 10 eves gimis osztalytalalkozonk lesz! Vagy mondtam mar? Aztan kedden a 3 eves hazassagi evfordulonk, amit lehet hogy eltolunk szombat estere, kitalaltam egy tok jo meglepit apanak! Remelem osszejon! Aztan majd elmeselem, ha erdekes!

csok

Kép
nikike

Sziasztok !

lmarie ! Nagyon ügyik vagytok, csak így tovább!! Vasárnapra jó időt és jó hangulatot !!

Nikike ! De jó oszt. találkozó!! Én is nagyon szeretem ezeket , de sajna nekünk már nagyon régen volt .
A házassági évfordulóhoz meg előre is gratulálok !!! És remélem összejön a meglepid !!

Én várom a beszámolót !! :lol:

Tündi(Cc67) ! Jól vagytok ?? Mi van a fájásokkal ???

Sziszike ! Mi volt tegnap a vezetésen ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Nikike: nekünk is mostanában lenne az általánosiskolai, de nem jártam még utánna, pedig nagyon kiváncsi vagyok rájuk.:)

IWIW-en fent van vki??? Én igen.:)

Tegnap 2órát vezettem, de még mindig nem tetszik a vezetés..biztos, mert nincs annyi sikerélmény.:)

Az oktató folyamatosan befékez, behúzza a kézit-ha hibázok vagy vált helyettem, ami nagyon nem tetszik..
Ami a hibám? Tegnap kanyarnál 3asból nem váltottam vissza 2esbe, ő meg jól befékezett, mintha nagy hibát követtem volna el, én meg azt se tudtam most mi van, de ezt nem egyszer csinálta meg sajnos.:(

Sok az új dolog én igyekszem, de szóból ért az ember, nem kellene ilyenekkel stresszelnie...
Amúgy sztem nem volt rossz a vezetésem, de azért még van mit tanulnom.
A másik gond belenézek a tükörbe, ő meg látja, de szól, mindig ble kell nézni, mikor mondom neki belenéztem, akor azt válaszolja, nem kell mindenre reagálnom, ő csak tudatosítja...

Remélem hamarosan túl leszek rajta és minden rendben fog menni..legközelebb szombaton megyek.
Jhéten megyek UH-ra péntek 13-án.:)

Szép napot nektek is.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszike:én fenn vagyok az iwiwen,Venczkóné néven,téged milyen néven kehet megtalálni?

Elég gáz lehet az oktató.Nem lehet mást kérni?Ennek nem látom értelmét,tényleg szólnia kellene,nem megijeszteni.
Nekem,ha megyek a jogsira egy ismerős lesz az oktatóm,tudom róla,hogy nem az az ordibálós fajta,meg velem egykorú,csak attól tartok,hogy lehet emiatt fogok jobban parázni.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Sziszike: en is fent vagyok Csenki Niki neven! Te?
Hat nem tul turelmes az oktato! Mondjuk, mondom az eleteert kuzd az ember a kocsiban, ezt meg 10 ev aktiv vezetes utan is mondom, ugy, hogy en meg no letemre eleg jol vezetek!
En az altalanos iskolaiakkal a mai napig tatjuk a kapcsolatot, mondhatni heti-havi szinten, nagyon jo kozeg volt!

Gimisekre azert vagyok kivancsi mert 10 eve 1 ember kivetelevel nem tudok senkirol semmit!

Megszerveztem a meglepit, kivancsi vagyok Apa mit fog szolni!? MEg remelem a munkaja nem szol kozbe! Ez kicsit ciki is lenne!

csok

Kép
nikike

Én is fent vagyok iWiw-wn, AndicS becenéven, velencei "telephellyel.

Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Voltam ma a védőnőnél, minden ok volt. Segített kiválasztani, hogy ki is legyen a gyermekorvosunk. Akihez területileg tartoznánk, arról nem sok jót hallottam. Azt mondta a védőnő, hogy felveszi a kapcsolatot az új kiválasztottal és mindent elintéz vele. Ti adtatok valaha valamit is a védőnőnek? Úgy hallottam szoktak, de én pénzt tuti nem adok, valamit lehet mégis veszek majd neki, elég kedves.

Nikikék: megnéztelek Titeket az iwiw-en, én is fent vagyok ám. Nincsenek közös ismerőseink.

Emese: a tanfolyamon a szülésznővel kötetlen beszélgetés volt, nekem tetszett. Nehéz összefoglalni, hogy mit is mondott. Sokan sokfélét kérdeztek tőle. Azt hiszem az első tanfolyamon engem próbáltál beazonosítani, nem csoda, hogy nem sikerült, mivel korábban azt írtam, hogy drapp pólóban leszek, de indulás előtt észleltem, hogy a pocakom már kinőtte :lol: :oops: , így világoskék pólót vettem fel. Ha az segít, legelőször késtem egy kicsit és közvetlenül a pszichológus csaj mellé huppantam le.

Sziszike: Ne csüggedj a vezetés miatt! Mindenkinek vannak jobb és rosszabb napja vezetés tanuláskor. Egyszer úgy fogod érezni, hogy hát ez szuperül megy, legközelebb pedig, hogy hát ez lehetetlen. Az oktatód tényleg nem tűnik valami szimpatikusnak.

Nikike: nekem tavaly ősszel volt a 10 éves érettségi találkozóm. Mindenki olyan kedves volt, még azok is, akiket nem bírtam korábban annyira. Nagyon jó visszaemlékezni rá. Az idei házassági évfordulónkat (nekünk is 3.) kicsit elpuskáztam, mert a barátnőimmel mentem Robbie Williams koncertre. Házassági évfordulónk minden évben lesz, de RW mikor jön legközelebb Magyarországra? A férjem nagyon megértő volt.

Méri: hajrá ott Bukarestben. Csak így tovább, ismerkedjetek!. Próbáljátok minél hamarabb otthonosabban érezni magatokat!

Mindenkinek jó hétvégét!
Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?