Új privát üzeneted érkezett!

Nagy gratula minden újszülött babának!

2 napja próbálo kvisszaolvasni, de annyira nincs időm semmire, hogy nem tudom, később más lesz-e. Próbálok akkor aludni, amikor a fiam, de olyankor általában nem vagyok álmos és annyi dolog van.
Felborultak a napok, kis Ákos sokat van ébren, éhes, sír, kibukik belőle a tejcsi, én meg még mindig szenvedek
attól, hogy a bal cicimben nincs elég tej. Egy szoptatási tanácsadó azt
javasolta, hogy tegyem minél többet cicire, mindig mind a kettőre, a rossz
cicimet minden alkalommal fejjem le. A védőnő meg azt mondja, hogy így nem
marad elég ideje egyik cicimnek sem arra, hogy a tej újra termelődjön, ezért
felváltva szoptassak és ha kevés jut a rossz ciciből, szoptassam meg a jóból
is, de azt ne fejjem le. Nem tudom, mit csináljak, az eredmény mindkét
esetben több nap múlva jön csak, lehet, hogy ezen múlik, hogy lesz-e több
tejem vagy nem.
Ákos egyébként tünemény, sírok, amikor ő sír, minden pillanatban vele akarok
lenni, babusgatni, ölelgetni, szeretgetni. Közben tudom, hogy nem szabad
elrontani és állandóan kézbe venni, ha nyüszög. Most még ösztönlény, de
később, ha kiismeri a szokásainkat, könnyen elkényeztethetem.

Homeos tejbeindító bogyókat szed valaki? Volt ilyen nektek, hogy egyik ciciből kevesebb jött az elején?

Baboka!
priviüzi holnap megy.(remélem)
piciri

JADEY!!! :)
Gratulálok Bencéhez!!! Jó nagy baba lett!!!!!
Gondolom nem lehetett könnyű, de a lényeg, hogy megszületett!!!! Nőjjetek nagyra!

Hettie! :)
Ezt a gátmasszázst tanultad valahol, vagy csak masszírozod? Segít a szülésnél?

Bea
[/b]

Kép
Kép
beuka

Beuka
Nem tanultam a masszázst, de most olvastam rola a neten. Van olyan változat, amiben folyamatosan tágítani lehet, de nem tudom hogy ez jo e? A Nandu csak a masszírozást ajánlja, ugyhogy egyenlőre csak masszírozni fogok. A szülésnél mindenféleképpen segít, mert lazítod a gátizmot, meg az olaj is megteszi a hatását. És ez is segít a gátvédelemben, kevésbé fordulhat elő szakadás. Veszteni meg nem lehet vele, ugyhogy kiprobálom.

Lányok!
Légyszi írja meg valaki hogyan lehet "leszokni" a Magne b-ről. Mert ugy tudom, hogy a 36. héttől már nem kell szedni, de viszont csak fokozatosan lehet elhagyni. Csak azt nem tudom hogyan kell adagolni. Köszi!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok

Aztamindenit micsoda pörgés van itt. :D :shock: :shock: :shock: :D

Gratula Jadeynek a Bence babához. Bár már én is itt tartanék. Húúúúúú, egyre jobban félek, izgulok, stb.

Tina, Siba: DRUKK, DRUKK, DRUKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hettie: Szerintem nem kell fokozatosan abbahagyni a magne b-t. Én az előző terhességemnél a 21 héttől szedtem magnesi citricit. (az elég durva adagot tartalmaz), ráadásul napihármat, mert elkezdett nyílni a méhszájam. Nekem csak a 34. étig szabadott szedni, és egyszerűen csak abbahagytam. Semmi fokozatosság. A fiamat pedig három nappal túlhordtam. Persze azért kérdezd meg a dokit, vagy a védőnőt, de szerintem nem kell fokozatosan abbahagyni.

Na, megyek tentizni. Jóccakát!
anita78

Ja, még egy kérdés.

Azt a málnalevél teát hogyan kell inni? Napi mennyit, és milyen erősre kell főzni? Vettem egy zacsival, de nincs rajta használati útmutató. Tudja valaki?
Már olyat is olvastam, hogy ezt a 36. héten el kell kezdeni inni. Akkor én már marhára lekéstem, ugye? Vagy így is ér valamit, ha csak az utsó 4 napban iszom?
S tud valaki még valami jó kis szüléskönnyítő praktikát? Megnőtt a kisérletezőkedvem. :? :D

Köszi, pussssz mindenki
anita78

Masszázshoz:
http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Homeopatia/homeop_patol.htm

Ezt ma délután találtam a neten. Van benne valami írás a gátmasszázsról is.
anita78

Anita, malnalevelteat ugy ittam, hogy egy cseszebe leforraztam 1-2 kiskanalnyi adagot es leszurtem 5 perc mulva. Ami nekem volt tea, azon 3fele leiras is volt. Szerintem igyad nyugodtan mostantol is hatha....Magneziumrol nem hallottam, de nekem is mondtak hogy hagyjam abba, es megkerdeztem a dokimat de o azt mondta, ha gorcsolget a labam igyam nyugodtan. Mint altalaban a terhesseg alatt, mindenki mast mond.....

Koszi a drukkokat, de meg nem jott meg szegenyemnek az ihlet :(

JAdeynek jol elhuzodott a vajudasa, de a lenyeg, hogy elobujt Bencus. Ronci koszi a hirt!

Tegnap voltunk VK-ban. En annyira elfaradtam az oda es a visszautba, hogy megfogadtam legkozelebb csak autoval megyek.
Kepzeljetek Kata el akarta hitetni velunk, hogy a picuri nem fer a borebe, pedig o volt a legnyugodtabb baba. Alucikalt es nezelodott :D

Levegoztetes: vegulis a korhazbol is hazavittetek a babat. Tehat mar egesz picurinak is volt kinn. En ugy csinaltam, hogy csak itt a faluban a jo levegon setalgattunk, de ez nem attol fuggott, hogy hany hetes a gyerek, hanem amikor en ujra tudtam jarni :shock:
Egy nenike mondta is, hogy nem szabadna meg kivinnem, erre mondtam, hogy az ablakot kinyitva ugyanez a levego jon be....Persze mas lenne a helyzet, ha a belvarosban, vagy valami forgalmas helyen laknank. En ugy gondolom a seta nekem kene, mert a tegnapi nap is bebizonyitotta, hogy lement nullara a kondim. Szerintem ameddig nincs minusz 5 fok addig semmi baja nem lesz a gyereknek ha egy picit levegozik.

Most lenne idom netezni, mert a nagyfiu tevezik a kicsi meg alszik, de annyira faj a hatam, hogy nem tudok ulni. Azert jol esett kimozdulni a picivel....

Rolex, mikor is lesz a nagy nap?

csengo
Vendég

Szép reggelt lányok!!!

NAGY GGRATULA JADEY-NEK A GYÖNYÖRŰ BENCE BABÁHOZ!!!!!!!
Hát tényleg nem semmi mérete lett a kis tökösnek!!! :D :D

Már valószínüleg Sibának is gratulálhatunk!!!! :D

Szia hettie!!
Szerintem se kell fokozatosan elhagyni a MagneB6-ot, már én is csökkentettem, mert elkezdtem szedni a Maternát, és abban is van!De lassan elfogy, és én se veszek újat!!Az én orvosom meg 38. hetet mondta az elhagyására!! Tényleg, ahány orvos annyi vélemény!! :D

A gátvédelemről: Nekem nagyon tetszik ez a gátvédelem dolog, úgyhogy mazsírozzátok lányok, készítsétek fel, reméljük, hogy tényleg hatásos!! Én sajna nagyon ráfáztam, nekem elég csúnya maradt a gátam, de sajna akkor még nem nagyon volt elterjedve a gátvédelem!! Mostmár a szülésznők is rendszeresen csinálják, igaz ezt meg kórháza válogatja!! a Shöfp-Méreiben pl. azt mondták, hogy próbálják első szülésnél is a gátvédelmet, de elsőnél ildomos metszeni, legalább egy picit, nehogy utána nagyobb legyen a repedés!! Én azért irigylem azt, akinek sikerül gátmetszés nélkül szülni!! :D

Tegnap picit ideges lettem, mert a gyerekágyunk nem tart sehol, még mindig szét van szedve, hiába mondtuk múlt héten apósnak, hogy igyekezzen vele :cry: Remélem mostmár belehúz, mert már nyugotabb lennék, ha kész lenne a babasarok!! :roll:

Szép napot mindenkinek!!

Üdv: melódia

Kép
Kép
melódia78

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Ez a szeptember 29-e izgalmasra sikeredett.3 baba is útnak indult!

Jadey! Nagyon-nagyon-nagyon gratulálok!Szép nagyra nőtt Bencus.Remélem mindketten jól vagytok,és hamarosan haza engednek benneteket.Várjuk a képeket.

Siba!Már biztos te is babázol.Olyan aranyos volt tegnap a hsz-od :) Hope simán ment minden.Aztán várjuk a professional fotókat!!!

Tina nálatok mi újság?

Anita betegyelek a táblába?Ha igen,akkor kérhetek egy baba nevet és a kórház nevét,ahol szülni szeretnél?(a többit már írtad,2.gyermek,okt.3)

Adrienn téged is beírlak,ha szeretnéd.Írd meg az adatokat please.

Mamy,gratulálok a húgodéknak.De jó nektek.Ügyesen összehoztátok a kis uncsitesókat.Most biztos nagyon boldog a család!Pár hónap múlva biztos nagyon édesek lesznek együtt.

Hettie,miért nem adjátok simán magyarosan az Arthur nevet?H nélkül,Ú-val.Úgy benne van az utónév könyvben.Magne B leszokás ez jó :D

Rolex lassan ti jöttök!A sok kisfiú után egy újabb kis hercegnő.Ilyen névvel,csak az lehet :)
Kép
Puszi Iza
piciza

Sziasztok Lányok!

Hát nálunk tegnap ugylátszik téves riasztás történt.Ahogy jött ugy el is mult.Pedig olyan boldog voltam. :(

Magnézium:Nekem az orvosom a 35.-ik héttöl mondta hogy ne szedjem eggyik naprol a másikra elhagytam.

Hettie:
Nekem speciel van egy ismerösöm akinek Arthur a kisfia.Bár igaz nem tudom hogy h-val irják-e.Az MTA-nál tudod egyébként kérvényezni a nevet:

Az elérhetöségük:

MTA
Nyelvtudományi
Intézet

Budapest VI.
Benczúr u. 33.
Pf. 701/518
H-1399

(36-1) 321-4830
(36-1) 322-9297
LingInst@nytud.hu

Én simán egy kérvényt irtam hogy az x.honap y.napján születendö fiamnak ezt a nevet szeretném adni.indokot különösebben nem irtam.nagyon szeretnénk ha engedélyt kapna az anyakönyvezése.

Szép napot mindenkinek..Megyek futok pár kört. :D
Vendég

Sziasztok!

JADEY!
Nagy-nagy gratula Bencushoz! Jó egészséget és sok boldogságot!! Szép nagy baba lett. Kérjük a beszámolót. :D

3hetes a Kata és a mai mérlegelés szerint 3970g, kórházból 2 hete 3380g-al hoztuk ki, 2hetesen volt 3640g. Szépen gyarapodik. :) Bár túlzás ennyit hízni, dehát ez van, lehet, hogy nagy adag kaki előtt lett mérve reggel. :)

Popsiját kenjük Neogranormonnal. Remélem beválik. Meddig lehet azt használni? Vki tud tanácsot adni ebben?

A védőnő állítólag hétfőn jön, ezt a hetet kihagyta! :evil:

Edit

Kép
Kép
edi78

csak egy rovid bekukk.
Meghozta sikeret a sok drukk, egy hatalmasat kakalt a draga. Most takaritunk, ruhak, agynemu minden kakas. Legalabb akkora kupacot csinalt, mint o maga.

csengo
Vendég

Sziasztok lányok!

Itt az újabb örömhír!!! Most kaptam az sms-t Sibától:

"Ma reggel 6.25-kor megszületett Andris, 4400 gr és 57 centis Döbrögi. Kemény menet volt, de jól vagyunk."

SZERETETTEL GRATULÁLOK ANDRISHOZ!!!! :lol:

Kép
mamy

Hettie!
A kérvényt a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetnek kell küldeni, bár én az egészet email-en intéztem. Először írtam nekik, hogy mit szeretnék, és hogy mi ennek a menete? Erre válaszoltak, hogy írjam meg a pontos címemet, mert hivatalos levelet kell küldeniük az engedélyezéshez. Megírtam, és kb. 1 hét múlva megkaptuk postán az engedélyező iratot.
A mail címük: tanacs@nytud.hu
Sok sikert! Egyébként hogyhogy nincs benne az utónévkönyvben? Az írásmódja miatt? Mert a "sima" Artúr biztos benne van, de látom, hogy ti Arthur-t szeretnétek. Ezek szerint ez két különböző név?

Piciri!
Nagyon hasonló cipőben járunk! Azzal a különbséggel, hogy nekem a jobb ciciből jön kevesebb, és az is mintha sokkal átlátszóbb lenne, mint a balból jövő. De azért abból is szoktam szopiztatni és eszi is. De amíg a bal ciciből már volt hogy lefejtem 100-at, addig a jobból eddig 60 volt a maximum. Bár már régen mértem.
Én tegnap kezdtem szedni egy homeós bogyót, a neve: More Milk Plus. Internetről rendeltem (www.boldogmama.hu) postaköltséggel együtt 5800 Ft volt. 60 szem van benne, napi 4x1-et kell szedni, 80 kg testsúly felett 3x2-t (én így szedem, ezáltal 10 napra elég). Azt olvastam róla, bár ez a dobozon nincs rajta, hogy ha beindítja a tejet (24-48 órán belül) akkor az már úgy is marad, tehát nem úgy kell szedni mint egy vitamint folyamatosan. Hát nagyon remélem! Egyébként tegnap este már bevettem az első 2 szemet, és ma reggelre mindkét mellem majd szétrobbant. Nem tudom, ettől-e, vagy az Apa által vacsira készített rántott levestől?... :wink:

Jaj nem tudom, hogy írtam-e már, de HATALMAS GRATULA JADEY-NAK ÉS BENCUSNAK!!!! Mégiscsak hatásos volt megnyitni azt a topikot! :wink:
Ez a tegnapi nap tényleg babaesőt hozott, beleértve a Hugimat is! Beszéltem vele tegnap este, és a telefonban hallottam a kis nyüszögést, hát annyira édes volt! Olyan jó érzés, mintha tényleg én szültem volna! 6 hét van a két gyerkőc között, biztos olyanok lesznek, mint a testvérek! Nagyon örülök hogy így alakult! Pedig tök véletlen volt. Én decemberben lettem terhes, ő januárban. Klassz volt végig a 9 hónap, és most még jobb lesz!

Kép
mamy

Sziasztok!

Jadey,Siba!!!
Sok-sok gratuláció nektek és jó egészséget kívánok!

Melódia!
Igen a verekedés mégiscsak jobban hangzik! :D

Csengo!
Örülök a kaki iskernek!Ez aztán az igzi megkönnyebbülés neked is és a babócádnak is!

tina!
Sajnálom, hogy csak téves riasztás volt, pedig szurkoltunk!
De lehet, hogy mégescsak ez egy előjel? :lol:

Kép
gabriel79

Isker=siker

Bocsánat, félre írtam!!! :oops:

Kép
gabriel79

Sziasztok,

Nagyon gratulálok az új babákhoz!!
Őrület, hogy mind a kettő milyen nagyra nőtt :shock: De azért csak ki tudtak bújni, hála ügyes anyucijuknak :wink:

Csengő,

mondom, az édes-cuki nyugodt baba arcát Petike csak a nagyközönségnek tartogatja :roll:
Itthon meg nagyon sokat sir, nyűgös. De a jövő héten tuti elmegyünk gasztroenterológushoz, mert gyanús nekem, hogy nem záródik jól a gyomra. Tegnap éjjel is 10 perc szopi után egy órán keresztül bukta vissza a tejet. Csak akkor marad benne valami, ha függőlegesen tartom. Igy aztán most ülve alszom, már ha alszom. Iszonyú nehéz.....másfél óránként eszik, a köztes időben bukik és sir...és látszik, hogy tényleg éhes, nem csak úgy cicizne, és sir sir... meg én is sirok...
De ugyanakkor a szivem szakad meg, mert tudom, hogy Petinek még nehezebb. Remélem, nemsokára javul a helyzet, mert tényleg az összeroppanás szélén vagyok. Csak az nyugtat, hogy már négy kiló felett járunk.

kaki: Peti popsija csúnyn kiütésese lett, és aférjem kitalálta, hogy szellőztessük a kicsi popóját, azaz ne adjunk rá pelust. Na, mondanom sem kell, hogy a délelőtt folyamán kétszer leszarrt, izé, lefosott, háromszor levizelt a kölök. Délre lehányt, leszart, levizelt volt mindenem :roll:

Kata
aki ma éjjel (nappal) sem aludt :cry:
sz_kata

Csengo Sz_Kata,
Jó volt Titeket látni!
Csengo,
Nem döntöttük még el véglegesen. Lehet, h jövő pénteken. Én még húznám. Csak jobb Neki bent még 1 hetet, ugyanakkor nem szeretnénk éjszakai kapkodást se. Ettől vagyok annyira ki, h legszívesebben elutaznék. Vagy csak üvöltenék. :oops:

Jadeykém! Super ugyesek vagytok!!!
Siba, gratulálok Nektek is. Nagyon kiváncsi vagyok a történetekre.

Lányok, kezd olyan lenni ez a fórum, mint egy nagy hippy kommuna. Összetartozunk. Lehet, h én vagyok nagyon szentimentális..
rolex

Sz_Kata,
Tudom, h diletáns vagyok még e témában, de nyugtasson meg az a tudat, h gyarapodik!!
rolex

Jadey és Siba Mindketten nagyon ügyesek voltatok! Gratulálok nektek, sok-sok tejecskét és boldogságot kívánok!

KépKép
nózi

Sziasztok, Lányok,
nagy nálunk a hiszti mostanában, ezért nem tudtam jönni közétek. Egyébként minden OK, varratszedés megvolt a lányoknak (sérvműtét), és CICIZNEK GYÖNYÖRŰEN! (Erről majd zengek egy kis ódát később). Most gyorsan három dolgot:

GRATULA JADEY-NEK ÉS SIBÁNAK A GYÖNYÖRŰ VASGYÚRÓKHOZ, ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT, TEJET ÉS EGÉSZSÉGET AZ ÚJDONSÜLT MAMÁKNAK ÉS A BABÁKNAK!

Piciri,
nekem a jobb mellem a gázos, sokkal kevesebb benne a tej, kezdetben nagyon megkínlódtam vele. Ha könnyebbséget szeretnél, kölcsönözz Medela elektromos mellszívót, sokkal-sokkal-sokkal könnyebb vele az élet! Összehasonlításképp: múltkor nem volt áramunk, kézzel kellett fejnem, kábé hatvan gr. sikerült, míg elektromos mellszívóval ugyanannyi idő alatt 120-150. A "bénább" (bocs) melledet szerintem fejd minden szoptatás után (ha marad benne), akkor több tej termelődik. Ez tudom, rémesen hangzik, mert az ember úgy érzi, hogy már a lelkét is kifejte, hosszú távon mégis beválik. Én egyébként nem raknám állandóan mellre a gyereket, mert tapasztalatom szerint igenis lehet túletetni anyatejjel is csecsemőt. Ez ortodox nézet, de én így látom. (Lásd alább). Homeós bogyó: én vettem, de nem szedem, majd ha úgy látom, kevés a tej (biztonsági tartalék).

Mamy,
hajrá, hajrá! (A csodaszerhez :wink:)

Sz_Kata,
az "éhes-eszik-bukik-ordít"-dolog nálunk is megvolt, végigkínlódtunk egy fél napot. Akkor mondta az ötgyerekes sógornőm, hogy higgyem el, nem mindig éhes a gyerek, hiába csinál úgy (összes tünet), csak a hasa fáj - de szopni akar, mert az nyugtatja. És ne etessem meg mindig, hiába kéri. Ekkor leálltam a folytonos szoptatással/cumisüvegezéssel; ha megette az adagját (és tudtam, hogy elég), ha még kért, helyette hassimit, babakocsis tologatást, kisujjat (a szájacskájába - cumit utálja) kapott (vagy mindet együtt). És azóta csak a kaja utáni szokvány bukás van. Ez (mint fentebb írtam) ortodox megoldás, mert a szoptatási tanácsadók szerint a gyereket minél gyakrabban kell mellre venni - persze, a mellnek ez valóban jó, csak kérdés, hogy a gyereknek jó-e. Gondolj bele: dédanyáink, falun, akik valóban természetesen csinálták - biztos nem szoptatták végig a napot, főleg, hogy ezer minden munka várt rájuk...

Most megyek, cicitájm van...

Puszi mindenkinek! Kata

ákata2

Drága Jadey,
Megengeded, h ideiglenesen átvegyem a szereped?

Sziasztok!

Én még teljesen új vagyok itt, de ha jól látom, ide tartozunk. Én szeptember 25.-ére várom a babánkat. mindenki.
Nem értem, de csak a szövegem felét küldte el... Akkor még1x: Már néhány hete olvasgattam az üziteket és nagyon szimpi nekem. A babánk lesz a 2. trónörökös, már van egy 7 éves királykisasszonyunk. Nos, befogadtok?

Mi az hogy!!! Olyan jó, h Velünk vagy!
rolex

Jadey! Siba!

Ha jól értem, jól megszenvedtetek a kis tökösökért, de remélem ma már csak a szépre emlékeztek :wink: ... Sok boldogságot és jó egészséget kívánok!!!! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Ranpo :cry: jobbulást kívánok nektek!
Tej ügyben én se tudok segíteni, szintén nem fejek... :(

Szóval ma szintén alig aludtam (mondjuk így is pár napja van, hogy Zsolti többet alszik éjszaka). A szomszédomnak rendszeresen könyörögni kell, hogy hagyjon minket aludni. kb. éjféltől öt harmincig van csend, de pl. ma még hajnal egykor részegen üvöltözött.. Hülye helyzet - teljesen kivagyok - minden nap zavar minket és ami még rosszabb: minden éjjel.
Nem tudja valaki, hogy lehet egy hitellel és szocpollal terhelt lakást eladni? Ha nem az se baj, majdcsak utánakérdezek egy ingatlanosnál, de gondoltam hátha...

Elnézést, ezért nem vagyok aktív fórumozó, de azért követem az eseményeket.

Mamy tesvérednek nagyon gratulálok! Sok tejcsit és sok boldogságot kívánok nekik! És várom a részleteket!

Hippy kommuna: ez jó :lol: ha te, hát akkor én is szentimentális vagyok... Jó ez a társaság! És gyönyörűek a kisbabák!

Mindenkinek szép napot kívánok, pihenjetek sokat!

KépKép
nózi

Mamy
Köszi a címet és a segítséget! Próba, szerencse, hátha sikerül. Igen, a sima Artúr benne van, de az Arthur nincsen, ezek szerint különbözőek.

Tina
Neked is köszi a címet és a segítséget! Kár hogy csak téves volt a riasztás, de eljön a Ti napotok is! :)

Piciza
Azért nem adjuk neki magyarosan, mert direkt ugy válsztottuk a nevet, hogy ez kelta név, és amugy elvesztené a "varázsát", értelmét. Ez az én hülyeségem. :oops:

Anita, Melódia
Köszi a magnéziumos tanácsot, De még azért majd rákérdezek az orvosnál is, mert nem tudom nála mi a szokás. :wink:

Levegőztetés
Sztem sem árthat neki a levegő, főleg, hogy most még nincsenek minuszok, a levegő meg csak jót tesz. Baja nem lehet belőle. Csak a későbbi, téli babáknál nem tudom mi a szokás.

hettie

Siba
Gratulálok a kis nagyfiúhoz. De jo hogy már Te is tul vagy rajta.

Nózi
Én tavaly adtam el a lakást, amin volt hitel. Mi ugy intéztük hogy akik megvették, szintén hitelből vették. Így amikor Nekik odaadták a pénzt a bankban, már eleve annyival kevesebbet kaptak, mint amennyi tartozás volt rajta. Így kiegyenlítődött a tartozásom is. De a szocpolról nem tudok, mia teendő.

hettie

Szaisztok!

Hettie! :)
Azt hiszem akkor én is kipróbálom ezt a amsszázs dolgot, bár gondolom nem nagyon lesz választásom gátmetszés ügyben, de hátha nem kell akkorát metszeni.

Anita! :)
Köszi a masszázs címet :)

Melódia! :)
NEm csodálom, hogy ideges vagy az ágy miatt! Próbáljátok meg noszogatni valahogy, csak megérti!

Tina! :)
Sajnálom, hogy végül nem indult be :( Kitartás!!!

SIBA! :)
GRATULÁLOK Andrishoz!!! NAgyon szép méretekkel született!! Várjuk majd a beszámolót, biztos nem lehetett könnyű :roll:

Sz_Kata! :)
Jó ötletei vannak a férjednek :lol: Kár hogy nem minden az Ő nyakába zúdúlt :) ne haragudj, csak viccelek ám, sajnálom a sok pisi-kaki-bukást :( :( Remélem mielőbb kialudhatod magad!!

Nózi! :)
Sajnálom a szomszédos macerát :( Nem lehet könnyű :( Csendháborítás, Rendőrség? Vagy az már nagyon durva? HA ettől elhallgatna esetleg?

Engem ma a férjem nagynénje akasztott ki.
Közölte, hogy hogy képzelem én, hisz a kórházból a babát valamelyik nagymamának kell hazahoznia (mármint, hogy Nekik kell fogni) na majd mit mondtam..... Persze még mit nem...

Szülés előtt álló csajok!!
Szoktátok nyomkodni a cicit? Én próbálom néha, de még nem jön belőle semmi :( JElenthet ez valamit, vagy még minek is jönne?

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka

Nagymamának kell hazavinni? Ilyet még nem hallottam :shock: Nálunk mindig a szülők viszi haza.
Probáld ki a masszázst, nem vesztesz semmit. Hogyhogy nem lesz más választásod? Nincsen lehetőség gátvédelemre? Persze ha nincs más lehetőség és muszáj akkor én is azt mondom hogy legyen.
Nyomkodni nem szoktam a cicit, na jo egyszer kétszer megnéztem, de nem jött semmi. Viszont éjszaka már volt kétszer is hogy jött, mert olyan letta hálóingem. De az nem baj, ha nem jön, nem mindenkinek jön. Ilyen miatt ne aggódj! :wink:

hettie

Sziasztok!

SIba!
Hatalmas gratula a nagy babucihoz!! :)

SzKata!
Petike :( remélem nem lesz semmi baja a gyomrocskájának. Ez a probléma csak most jelentkezett a 3.héten?
Nálunk is nagyon piros, ronda a popsi, remélem holnapra lesz vmi javulás. Minden tisztába tevéskor lemosom neki, hátha ez is számít. A popsitörlő kendőt is épphogy rányomom, nem akarom a bőrét is leszedni... Ti milyen popsitörlőt használtok? És krémet? Mi a gyógyszertárit.

Mamy!
Gratulálok a hugodnak is. A gyerekeknek jó lesz együtt felnőni. :)

Bea!
Nekem a 28.hét környékén a jobb mellemből jött már valami. Volt kétszer éjjel is jött és reggel csak azt láttam, hogy a mellemre és karomra volt száradva. A szülés utáni második nap, már kezdett sárgás lenni, azt valahogyan belediktáltam a gyerekbe és másnap lett tej is. A jobb mellbe több van (mégis kevesebbet szív, és sokat le kell fejnem), de a balból többet szív, fejni 5-10ml-t tudok csak. Bocs egy kicsit elkalandoztam. :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Szép estét hippy komuna!!! :D :D

Ez nagyon tetszik!!! :D :D

GRATULÁLOK SIBA-nak, is a gyönyörű kisfiához!!! :D
Hát nem csodálkozom, hogy az ő szülése se volt könnyű menet, dehát ekkora babákat megszülni nem semmi teljesítmény!!! :D

Egyre jobban könyörgöm pici Pistikémnek, hogy ne nagyon hízzon már, inkább a tüdőcskéjét érlelje!! :D

Hettie, nem azért nincs bent az utónévkönyben az ARTHUR név ebben a formában, csak ARTÚR-ként, mert magyarosítva van? Mert én úgy tudom, hogy minden idegen eredetű nevet csak magyarosítva írva fogadnak el!!!Na eztet aztán jól leírtam, remélem érted, hogy mit is akartam nyögni!! :oops: :D :D

Beuka!!
Jó régivágású hölgyike lehet a férjed nagynénije!! :oops: :roll:
Miért ne vihetnéd te a saját babádat haza? utána ki fogja gondozni, kinek a kezében lesz állandóan? Hát nem csodálom, hogy kiakadtál, bizti én is azt tettem volna!! Egyébként nem szabad az ilyen okoskodó rokonokkal foglalkozni, meghallgatod, mosolyogsz, és elfelejted!! :D
A tejcsiszivárgás: Szerintem egyáltalán nem baj, ha nem folyik, nekem a lányomnál se jelentkezett terhesség alatt egyszer se szivárgás, és még most se!!
A gátmaszírozás szerintem akkor is hasznos, ha nem biztosítanak gátvédelmet, mert rugalmasabbá válhat tőle a gát területe, nem lesz annyira kötött az izom, és lehet, hogy csak kisebb metszés is elég!! Bárcsak én is alkalmaztam volna anno!! :oops:
Hát remélem mostmár belehúz após a kiságy javításába a jövő héten, mert már anyós is mondta neki!! én már nem szóltam, olyan mérges voltam, csak magamban morogtam!!
Megbeszéltük a párommal, hogy a helyét akkor is megcsináljuk jövő héten, vagyis átrendezzük a szobát!! a számítógép kimegy a konyhába, így felszabadul egy nagy hely!!

Nózi!!
Tudom, hogy mit éreztek a szomszéddal kapcsolatban, nálunk egy őrült nő kaik a szomszédban, és állandóan ordítozik a családjával, szinte éjjel-nappal!! :oops: :evil: Most egy picit jobb, hogy jön a hűvös, mert legalább nem nyitott ajtónál kiabál, de nyáron szörnyű... :twisted:
Én úgy tudom, hogy a szocpolt át lehet vinni másik lakásra is, de a hitelt nem tudom, azt kérdezzétek meg a banktól, ahol felvettétek!!

Puszi Lányok mindenkinek!! :D
Jó éjt!! Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

kaik=lakik :oops:

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Siba párja vagyok, és szeretném átadni az üdvözletét mindannyiotoknak!
Köszöni a gratulációkat!

Biztosan le fogja írni majd a teljes story-t, de pár megjegyzést
szeretnék én is hozzáfűzni az eseményekhez.

A "kemény menet volt" kifejezés eléggé leegyszerűsítve minősíti a
péntekről szombatra átívelő fél napos vajúdásunkat.
És bár én csak mobil kapaszkodóként funkcionáltam ez idő alatt, mégis
elfáradtam rendesen. Persze így sem lehet pontosan érezni, de ha nem lettem
volna ott, belegondolni sem tudnék, hogy ilyenkor az anyuka és gyermeke
mennyire kész lehet.
Eddig is jól megvoltunk Sibával, de most még egy olyan fokú tiszteletet is érzek
iránta, amit szavakkal le sem lehet írni.

Részemről csak annyit mondhatok, hogy hatalmas élmény volt.
És nem csak Andris születésére gondolok, sőt főként nem arra gondolok,
hanem a küzdelemre anya, fia , a szülésznő és az orvos részéről, a születés
érdekében.

És még annyit: hosszú volt az út idáig és hogy lélekben ilyen erősen
sikerült átvészelni a nehéz időszakokat is, határozott véleményem, hogy
nagy szerepe volt ennek a fórumnak!

Köszi és minden jót kívánok Nektek lányok!!!

Üdv:
Siba párja

Kép
siba

Siba párja drága vagy!Olyan megható amit írtál...Puszi a kis családodnak.

Hettie,én is olvastam ezt valahol amit Melódia írt,hogy az idegen eredetű neveknek csak a magyarosított formáját fogadják el.És mivel az Artúr benne van az utónévkönyvben,szerintem azt fogják mondani,hogy ott van az.De próba cseresznye.Hátha...Good luck!

Bujka-Melinda!Hogy ment a költözés?Biztos hulla fáradt vagy...A gyerkőcök hogy viselik a változást?Küldök nektek energiát!Jó sokat!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tűzmanó!És veletek mi újság?Rég jelentkeztél.Milyen az új lakás?

Piros popsik :(

Hippy kommuna hangulat :D De ez a jó nem?Én szoktam más topikokba is beleolvasgatni(biztos ti is :D ),és vannak olyanok amikben tök sokat veszekednek.Hogy annak mi értelme van? :shock: Olyan jó,hogy itt kedves és kulturált a hangnem.Maradjon is így!!!Nehogy valaki megzizzenjen!

Jó éjt!
piciza

Sziasztok!

Bocs, hogy csak most továbbitom, de nem volt netem!

Tegnap hajnali fél négykor az alábbi sms-t kaptam Rejo Szilvitől:

'Hosszas készülődés, ám annál hamarabb születés után hajnali egy órakor megérkezett Johanna 3750 grammal és 59 centivel'

Az összes újdonsült Anyukának, Jadeynek, Sibának és Szilvinek hatalmas gratula!!! Nem semmi méreteket produkáltok :)

pusz
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Úgy látom, a fürdetőkenőcs és a gyerekrázás téma igazi felkavarta a kedélyeket. :D

Senki se adja vissza az ápolói diplomáját, de a MAdarász utcában pld nem mondták a tanfolyamon, hogy rázni kéne a gyereket, hanem paskolni. De tök mindegy, mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja. :D

Fürdetőkenőcs dettó :D Pont azt szeretem a topicunkban, hogy mindenki leírhatja őszintén a véleményét, én is leírtam az enyémet, más is leírta - így kerek a világ!!! :)

MEgyek, mert Ricsi nagyon vár - azaz üvölt.

pusz

krisszi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Most még harcolok a testemmel. Egyfolytában eszem, iszom és fejek.

Jadey, Siba és Szilvi
Gratulálok a babókhoz és kívánok mindenkinek jó egészséget és sok-sok tejcsit!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Sziasztok lányok!

Siba,Rejo:
Gratulálok a kis jövevényekhez.
Siba, a párod olyan meghatoan irt majdnem elsirtam magam.

Hettie:
Szerintem nyugodtan irjátok csak be az Arthurt h-val.Proba szerencse.Lányom Mercedes-ként van anyakönyvezve nem Mercédeszként.Semmit nem szoltak pedig ez már 11 éve volt.

Beuka:
Én még nem vettem észre hogy lenne már tejcsim.Bár lányommal is csak a 2. napon indult be(sajnos).
Vendég

Gratulálok minden ujdonsült anyukának és sok-sok tejecskét!!!!
Bocsi, hogy ilyen rövidre fogom, de a nátha teljesen ledöntött, már tegnap óta szét szakad a fejem úgy fáj. Megy a citromos mézes tea, de hatása nem sok.
baboka

Sziasztok!

Hát nem semmi, hogy minden baba mostanában bújik ki :wink: biztos, hogy van valami a levegőben! :wink:
Gratulálok Rejo Szilvinek is a kis tündérkéjéhez!
Most már aztán tényleg hamarosan betelik a táblázatunk! Olyan jó nézegetni.

Tűzmanó!
Tényleg jó régen jelentkeztél, minden oké? Remélem bevált a lakás. Már átköltöztetek? Na mesélj!... :wink:

Siba Párja!
Nagyon aranyos vagy, és igazán szívhez szóló amit írtál. Annyira jó, ha az apukák így fogják fel a gyermekük születését! Nálunk is ez van! A kemény férfilélek is el tud lágyulni! És ez így helyes!

Pelenkakiütés:

Hát nem tudom mitől van, de lekopogom, hogy Geszti popsijának semmi baja, olyan szép mint 1 napos korában. Mi csak a sima gyógyszertári kenőcsöt használjuk, néha-néha ha az kerül a kezem ügyébe, akkor a kórházi csomagban kapott Sudocrem-et. Az is nagyon jó szerintem. Törlőkendőben teljesen változó hogy mit használunk, volt már Pampers Levendulás, meg Johnson sensitiv aloe verás, sőt még Aro-s is. Még az utóbbitól sem lett semmi baja.

Levegőztetés-séta:
Mi tegnap a Városligetben voltunk, délután 4-5 óra tájban. Isteni volt az idő, olyan igazi langyos őszi napsütés, finom friss levegő a fák alatt. Imádom a ligetet! Gázoltunk az avarban és krosszoztunk a babakocsival, Geszti persze átaludta az egészet, néha kicsit nézelődött, és amikor megálltunk valamiért akkor nemtetszését kifejezve sírt egy kicsit, de ahogy elindultunk, és ringott a feneke, azonnal abbahagyta és elégedett arccal elszundított megint. Nagyon jó volt! Szerintem ki kell használni az utolsó szép őszi napokat. Gondoljatok bele, a télen született babáknak ez sajnos nem adatik meg, a mínuszokban nem nagyon lehet élvezetesen sétálni.

Teszek fel két képet, bár nem a legjobb minőség, de remélem a lényeg látható :wink:

Fürdés után:
Kép

Ébredés után:
Kép

Kép
mamy

Siba:

Nagy-nagy gratula a kisfiatokhoz.
Siba apu:Köszönjük a hozzászólásod,tényleg nagyon megható volt!!!

Rejo Szilvi:

Nektek is szívből gratulálok!!!!

Tina:

Reméljük nektek is csak pár nap,és ölelhetitek a kicsit.

Beuka:

Ne aggódj,terhesség alatt nem kell,hogy tejci legyen a cicinkben.Nekem az egyikben szokott pici lenni,de nem nyomkodom,van hogy napokig nem lesz olyan a rucim.Főleg az egyik oldalamon alszom,és összenyomom,a mellem ezért van szerintem.

Nem tudom ki kérdezte,de nyugodtan lehet neogranormont használni,tudtommal nem kell korlátozni.

Rolex:

Köszi,hogy kikerested Jadey hozzászólását!Te is már a finisben vagy,remélem mindent elrendeztetek!!

Jadey nevében köszi a gratulációkat,tegnap átadtam nekik,és nagyon örült.

KépKép
rönci

Sziasztok!

Szó volt a bimbóberepedezésről... Azt hallottam, hogy csak olyan kenőcsöt szabad használni, amit nem kell lemosni, különben feloldja a sérült hámréteget és nehezebbn gyógyul a seb.

A kórházban a csecsemősök a 100% lanolin krémet ajánlották, Purelan a neve, Medela márkájú. Nekem nagyon bejött!

Ranpo, szorítok, hogy mielőbb beinduljon. Szilvi Rejo azt tanácsolta nekem anno, amikor hasonló problémám volt, hogy igyak egy kis pezsgőt, bort, vagy sört (keveset!( mert ez segít ellazulni és így könnyebben indul be a tejcsi, a stresszelés árt.

a La Leche Ligát próbáltad már hívni? ők tutira tudnak segíteni!

puszi
Krisszi

krisszi

Rolex, megertelek ez igy tenyleg idegesito lehet. De bizzunk benne, hogy nem lesz kapkodas es minden jol alakul! Majd szoljal, ha valami biztosat tudsz, drukkolunk neked! Jol megnott a pocid, miota utoljara lattalak :)

Krisszi, en is ezt szeretem, hogy nincs vaskalapos egyigazut vita. Mindenki dontson legjobb belatasa szerint es az a legjobb a babajanak is!
En peldaul szinte mindenben vegyes velemenyen vagyok. Gyogyszertarival furdetem, de a hajat babasamponnal mosom. Hagyom sirni, ha nem tudok rohanni, mert pl. a nagyfiut pelenkazom, de mindig kezbeveszem es megnezem mi van, meg akkor is ha mar osszeesem a faradtsagtol. Nem hiszem hogy ezzel elrontom. Nem kap mindig cicit, ha elfogadna, csak akkor ha eszeveszettul keresi a cicit minden erintesre. Ha faj a pocija es nem jo neki sehogy ,akkor megprobalom az autosulesben ringatni (tudom hogy hosszutavon nem jo a derekanak, de abban megnyugszik :( ), de kiveszem onnan 20 perc mulva. A feneket azzal kenem, ami bevalik ra. Ha nem eleg a gyogyszertari kence, akkor sudocrem, vagy bepanthen johet szoba.

Kata, kitartas es ha vegkepp nem birod hivj :P Azert nem veletlenul 6 het az ujszulott kor, 6 het a gyerekagyas idoszak...Addigra rendbejon az anyuka, megszokja a kintletet a baba es egymast is megismerik. Addig probalkozunk tobb kevesebb sikerrel.

Jajj csajok olyan jo hogy volt tegnap kaksi! Tudom hogy normalis ha 10 napig nem kakal is, de azert jobban orulok hogy sikerult neki :lol:

Mamy szepen hizlalod a picurit!

Rejo neked is gartula, jo hosszu lett a Te babad is!

Baboka gyogyulj meg! VAn segitseged?

na etetes jon....bocsi de megint nem tudom reagalni amire szerettem volna.

csengo
Vendég

Rejo
Gratulálok a babához. Kicsit meglepett, mert csak 1 hét van, volt köztünk. Remélem én még nem szülök egy darabig. :shock:

Tina, Piciza
Név: Próba szerencse, én is ugy gondolom. :wink:

Siba Párja
Nekem is nagyon megható volt amit írtál. :)

hettie

Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni Rejo Szilvinek! Sok boldogságot, és sok tejecskét kívánok nektek!!!

Siba párja Nagyon megható volt, amit írtál! A minitalin is látszott rajtatok, hogy mennyire boldogok vagytok, és hogy nagyon várjátok a babát! Sok boldogságot nektek!

Ranpo nekem a 2006 tavaszi topikban Cory segített - tavasszal elsősorban a gyönyörű kisbabák miatt kezdtem el olvasni a topikjukat, igaz ma már nem olvasom - de így tudom, hogy van ott egypár anyuka aki tényleg jól tud segíteni szoptatás témában. Sok sikert, szerintem menni fog!!!
Amellett, ha van egy kis időd, kérek képet Ricsikéről!

Melódia, Hettie, Beuka köszönöm az infót - nagyon örülök, ezek szerint a lehetőség megvan arra, hogy lecseréljük a lakást - végső megoldásként.
Mi a diplomatikus utat végigjártuk, nem hívtunk rendőrt, nem kiabáltunk.
(a gyerekágy önmagában is kemény menet, nemhogy így)
Csakhogy előrelépés történt: tegnap lehívtam beszélgetni és elmondtam neki, hogy hogyan élem (éljük) meg, amit velünk tesz. Meséltem neki a gyerekágyról és a csecsemőkről is. Elmondtam neki, hogy zömében fiúk lakta kollégiumban is laktam, de még ott se zavartak az alvásban. Hogy miatta elköltöznék, menekülnék az új lakásunkból is, ha tehetném... Este és hajnalban is csend volt. Ma meg lejött szólni, hogy leszigeteli a lakását... Hihetetlen! Kell egy pár nap csend, hogy tudjak benne hinni...
Annyira jó, hogy ezt kibeszélhetem magamból, hogy ilyen megértőek vagytok!

Edit van a dm-ben babylove pelenkázó alátét, én most vettem és foltmentesebb lett az életünk! Gesztike alatt is az van! (immáron Zsolti alatt is :D )
Zsolti popsiján is voltak piros pöttyök - a termékminta Sudocremet kentem rá, és attól elmúlt. (de nem tudom, hogy mennyire jó ez a krém, lehet, hogy túl erős? nekem a bepantent ajánlották, csak még nem jutottam el a patikába...) popsitörlőből a pampers sensitivet használom - és babatörlésre még a babylove törlőkendőjét (olyan mint a zsebkendő - csak klórmentesen fehérítik) Mikor lebukja magát azzal törölgetem. (nagyon jók a babylove termékek, csak a pelus nem jött be...)

Lányok Ti milyen pelust használtok? Nekünk eddig jó volt a Pampers, de amint Zsolti elérte a négy kilót, a 3-6kg-os pelusból kifolyt minden... ezért most váltottunk Libero-ra de még így is előfordul, hogy kifolyik a tartalom.

Képzeljétek, ma Zsoltika rámmosolygott szopi után. Nézett a nagy szemeivel és egyszercsak elkezdett mosolyogni, azt hittem abba se akarja hagyni!!! Na végre megkaptam a fizetségem! :wink: :D

ez még csak egy mosolyszerű grimasz, de ma volt igazi is! Kép

KépKép
nózi

Sziasztok Lányok!
Először is gratula Jadeynek, Sibanak és Rejo Szilvinek!!!

Van két kuponom, amit C&A üzletben lehet beváltani bármely babaruha (92-es méretig) vásárlásakor 50% kedvezményt jelent. Az egyiket a páros hónapokban, a másikat pedig a páratlanokban lehet beváltani egészen jövő nyár végéig. Mivel nálunk Debrecenben nincs ilyen üzlet, ezért szívesen elküldöm annak, aki fel tudja használni. Ki kéri? :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Nózi!
Zsoltika nagyon édes!!! :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Nózi!
Nagyon édes ez a mosoly!!! Nem csoda hogy elolvadtál. Geszti is szokott grimasz-mosolyogni, érzem hogy már próbálkozik a Lelkem de még nem az igazi. De amikor a szemembe néz, és elhúzza a kis száját, akkor nekem könny szökik a szemembe, annyira jólesik! És úgy imádom!!!
Babylove termékek tényleg nagyon jók, pelust kivéve. Hát végülis elmegy, de nem az igazi... Most éppen elfogyott a Pampers, már csak pár db 1-es méret van, ami már nem jó Gesztire, ezért kénytelen voltam ráadni a babylove-t. Eddig még nem folyt mellé az anyag, de szerintem ha 10 perccel később veszem le róla, akkor öltözhettünk volna. Nekünk eddig a pampers vált be leginkább. Jumbo pack-ot szoktunk venni, az talán jobban megéri mint apránként.

Csengő!

Köszi! :lol: Igyekszem-igyekszem... Épp tegnap volt a heti mérlegelés, és már 3900 gr Geszti! :lol: És már elmondhatom, hogy vannak ruhácskák, melyeket ki kellett szortíroznom a többi közül, mert már kicsik! :shock: :wink:

Lányok!
Ti is észrevettétek, hogy már milyen sokáig tartják a fejecskéjüket? Én teljesen le vagyok döbbenve, hogy már 6 hetesen ennyire ügyes, és erős. Amikor büfizés van, és utána hason fekszik a mellkasunkon, akkor szinte folyamatosan emeli és tartja a fejét, és nézelődik. Persze még inog egy kicsit, de már alig-alig, van hogy percekig mozdulatlanul tartja és néz egy pontra. Aztán amikor elfárad a nyaka, akkor "leesik a feje" és pihen egy kicsit. Hát annyira édes!!! Néha már úgy kell megfognom a buksiját, hogy ne emelje túlságosan hátra, mert van amikor behomorítja a hátát és nagyon hátracsuklik a feje.
Szóval nagyon büszke vagyok a kis-nagylányomra! Egyébként már 4 napos korában volt hogy csinálta, igaz akkor csak kb. fél percig, és elfáradt. De már akkor le voltam rajta döbbenve. Most meg már nagyon ügyes! Van egy olyan érzésem, hogy nagyon hamar fog elkezdeni kúszni-mászni, annyira energikus, és mozgékony! Akkora erővel tudja magát elrúgni a kezünktől ugyanebben a hasonfekvő pózban ha a talpára tesszük a tenyerünket.
Nektek mi a tapasztalat?

Kép
mamy

Jubi!
Kérhetem?... :wink:

Kép
mamy

Mamy!
Persze! :D Írd meg priviben a címed, és holnap postázom!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi!
Tündér vagy! Köszönöm szépen! :lol:
Mindjárt írom a privit.

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: