Sziasztok lányok!
Képzeljétek!!! Nemrég üzent a hugom, megszületett a kisfiuk, ma reggel 7.45-kor, 3850 gr és 58 cm!
Szegénykémet ezek szerint hagyták vajúdni, pedig azt mondta tegnap este hogy már reggel elkezdett folyni a magzatvize. Azaz nagyjából ugyanaz volt a helyzet, mint nálunk. Semmi bővebbet nem tudok, hogy spontán jöttek-e a fájások, vagy oxitocint kapott, remélem hamarosan tudok vele beszélni. Köszi a drukkokat a nevében is, célba értek!
És milyen érdekes, hogy pontosan a kiírt napon született!
Jadey!
Itt a követendő példa: hajrá-hajrá, most már percek kérdése a nagy találkozás!
Évi!
Sajnos nálunk is az a helyzet, mint Violánál, nincs tartalék tejcsim, örülök ha éppen elég, ami van. De sajnos többnyire nem elég, tápszert vagyok kénytelen adni. Szívesen segítenék pedig...
Te is adsz tápszert, gondolom?
Krisszi!
Kutya-macska ügy: lehet, hogy én vagyok túl maradi, vagy túl érzékeny az ilyesmire, (imádom ugyanis az állatokat), de nekem ez horror, én biztos nem tennék ilyet, egy állatot úgy szeret az ember, ahogy van, micsoda önző dolog a saját ízlésére alakítani? Ez nem egy tárgy, hanem egy érző lény. Még akkoris, ha nem fáj neki a beavatkozás. Amit persze nem nagyon hiszek, mert minden orvosi beavatkozás fájdalommal jár. Csak ők nem tudják kimutatni. Ezzel most nem veled akarok vitatkozni, félre ne érts! Csak ez a véleményem.
Suttogó: annyi jót hallottam róla, én is szívesen kipróbálnám, kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Ezek szerint már 1 hónapos babán is el lehet kezdeni alkalmazni, nem csak újszülöttel?
Egyébként a neten olvastam, hogy a 2. részét eléggé lehúzták, ugyanis van benne valami olyasmi, hogy a 2-3 éves gyerekeket hogyan lehet leszoktatni a hisztiről, a szerző azt írja, hogy ha két gyerek játszik, akkor fel kell húzni egy vekkert, hogy mondjuk 20 percig csak az egyik játszik azzal a bizonyos játékkal, akkor megszólal a vekker, és át kell adnia a játékot a másiknak. Ezt nagyon kritizálták, amit nem is csodálok, mert szerintem ez nem módszer. Max. arra jó, hogy a gyerek megutálja az idő fogalmát. És mi van ha nem is akarna 20 percig játszani azzal a játékkal? Akkor kényszernek érzi, és valami elvárásnak, hogy neki most a vekker megszólalásáig játszania kell. A másik meg lehet, hogy nem is akar játszani 20 perc után a játékkal, akkor meg ő érzi kényszernek, és utálja ha megszólal a csörgő. Vagy ha jól elmerül a játékban, baromira nem fogja érdekelni, hogy idő van, és át kell adnia, hisztizni fog ugyanúgy, mert nem akarja odaadni. Hát nem tudom, ebben azért lehet valami, bár mondom, ez a 2. része a könyvnek, ami már a nagyobbacskákról szól. De a csecsemőgondozás részéről jókat hallottam. Lehet, hogy megreszkírozom én is és megveszem.
Fürdetőkrém:
Érdekes módon, nekünk is műanyag kádunk van (mint általában mindenkinek), és nem vettem észre hogy ráragadna a krém. Ha meg igen, az olyan minimális. És kit zavar?... Tegnap én is kipróbáltam azt a módszert amit Bujka írt, hogy frottír mosdókesztyűre tettem egy diónyit, és azzal simiztem-kenegettem át Gesztit, persze a vízben is volt feloldva egy kicsit, hát nagyon élvezte! Biztos sokkal jobb érzés a kis dörzsizés mint ha csak lelötykölöm kézzel. Nagyon tetszett neki, úgyhogy ezentúl így fürdünk! Köszi Bujka!
Az meg, hogy mivel fürdünk, krémmel vagy Johnson-al, teljesen egyéni, mi úgy gondoltuk hogy elhasználjuk az 5 tubus krémet, az kitart még 1 hónapig kb. aztán áttérünk az egyéb fürdetőkre. Úgy vettem észre, Geszti bőre nem túl érzékeny. Sampont még korainak találom, de a fürdető szerintem nem fog gondot okozni. Ezek ma már nagyon jó szerek, nem úgy mint régen, hogy volt a Baba szappan, aztán kész.
Szerintem is mindenki azt használja, amit a szíve diktál, amit jónak érez.
Védőnő sztori:
Fél 10-kor csöngetnek, hát ki az? Nem fogjátok kitalálni! A védőnő! Eléggé döbbentem nézhettem rá, és megkérdeztem: Ön az, csak így bejelentés nélkül váratlanul? Mire csak vigyorog, hogy igen, miért, nem aktuális? Mondom, de, persze, csak éppen most keltünk, a férjem most jött ki pucéran a fürdőszobából, stb. Erre visszakozott, hogy akkor jön máskor. Mondtam neki, rendben, felőlem jöhet bármikor, csak szóljon előre! Közölte hogy nem tud, mert nem tud a rendelőből telefonálni, mert meg van szigorítva. Na persze! Egy védőnői-orvosi rendelőből nehogy már ne lehessen kisbabás anyukákat felhívni. Na mindegy, végülis nem jött be, szerintem látta rajtam hogy pipa vagyok. Adott tápszer receptet, és egy időpontot a két hónapos oltásra, okt.19-re. Jaj szegény Gesztikém...