Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem ez a topic ezzel megszűnt, hiszen azok váltak ki belőle, akik csak ide irtak. A többiekkel pedig a másikon is beszélgethetünk ... Andi, ha van kedved...

Én továbbra sem értem, Sis, ha nincs időd, csak a szorosabb barátaiddal akarsz beszélgetni, akkor miért kell egy másik fórum kivált tagjaival egyesülni és úgy folytatni...na mindegy.

Azt hiszem, ha egy szociológus valószinűséget számolna, vajon mekkora esélye van annak, hogy valaki véletlenül rátalál a millió internetes fórum közül a tiétekre, ahol más néven vagytok jelen és le sem irjátok, honnan jöttetek, nagyon nagy szám jönne ki. Azaz nagyon kicsi esély. Összehasonlithatatlan annak az esélyével, hogy olyan valaki kavargatja itt a dolgokat, aki tudott róla.
De miért???????

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa

Szerintem nem szűnt meg a topik, mert én is visszajöttem, meg Ayse is írogat ide, meg szerintem a többiek is.
Az, hogy ki dobta fel a másik topikot és miért, az tényleg egy jó kérdés, de nyilván nem a békesség kedvéért.

Dóri, bocs, de tőled elfelejtettem bocsánatot kérni.

Kép
Kép Kép
sildike

Duda!

ne gyötrődj, szerintem Veled senkinek nem volt semmi baja....
Az én kérdéseimre se mindig válaszolnak, ez már csak így van....

ayse

Ayse :)

Zsuzsa!
Amikor a másik topikba írtam, szinte mindig azok az emberek válaszoltak, akik ide is írtak. Igy inkább csak ide írok.
Sajnálnám, ha te nem írnál többet ide!

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Lányok, nem értem, miért van ez a nagy kiakadás...
Ha elolvasták az izgi-n a topicot, akkor láthattátok, hogy nem kiválni készültünk, hanem egy másik helyen szerettünk volna fórumozni, és azért nem szóltunk Nektek, mert ez nem a végleges forma, jó lett volna egy zárt topic.
És hogy miért?
Részemről pl azért, mert kicsit felment bennem a pumpa, hogy azt, amit a szept.22-es topicba írok, azon csámcsog olyan, aki nem is topiclakó, és lesunyiz, aztán meg dicsérgeti a fényképeket, amit felteszek. Nekem ettől hányingerem van, sajnálom. :(
Az meg igazán oly mindegy, hogy a babanetre kattintasz, vagy egy másik honlapra, hogy fórumozz, nem?
A szarkeverésről, és még nem tudom, miket írtatok: sztem nem mi csináltuk a feszkót, hanem az a kedves illető, aki belinkelte az őszibe a topicot, Ti meg ráugrottatok, ahogy arra számított.
Egyáltalán elolvastátok, hogy miket írtunk az izgin?? Mert sztem semmi olyat, amin ennyire fel kéne háborodni, csak szerettük volna végre nyugiban fórumozni.
Vendég

Tünde, igazából mindenki inkább azon van még felháborodva, hogy itt ugráltok ide-oda, fórumokba, topicocba...mindenki szívesen beszélget itt egymással...de mindenkinek elege van abból, hogy ide-oda rángassák őket...olvasni itt-is ott is fognak a nemkívánt személyek...és aki nem akar pár apig írni, az ne írjon...nem kell külön kommentár mellé...én is van hogy nem írok napokig, de nem írom le miért, mert felesleges újabb rossz hangulatot vagy félreértést generálni...
ettől független írogassatok egymásnak a másik fórumon, de minket itt találtok meg továbbra is...itt éljük a napjainkat, és aki idegen ide ír, átugorjuk...kár ezekre reagálni...és valljuk be aki a linket tette a topikba...nagyon jól ismer itt mindenkit...és ismét elérte a célját...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, persze, igazad van!
De asszem nem a mi szokásunk látványos ki, majd bevonulásokat rendezni, de tényleg tökmindegy!

Egyébként ma ezt írtam Apának, remélem lesz rá válasz!

Szia Apa!

Nagyon nagy kérésem van Hozzád!
A 2005 őszi babáknál sok vihar van mostanában, ki is váltunk, de a probléma nem oldódott meg.
Meg tudnád nézni pár nicknév IP címét, hogy onnan van-e még más néven is regisztráció?
Ezek a nevek csak néha tűnnek fel, 1-1 hsz-el, amiből aztán nagy vihar lesz.
Tehát:
vadviri, lovequeen, szabandi, loveprincess

Ezeken az "álneveken" jönnek a provokáló írások.
Nem tudom, hogy megmondhatod-e, ha más néven is írogat, de valahogy meg lehet oldani a dolgot, ugye?
Ha igen, akkor válasz egyenesen mehet a 2005 őszi babák, és a 2005 őszi kockafejűek topicba. Smile

Előre is köszönöm a választ!

Tünde
Vendég

Tünde

Ezzel csak az a baj, hogy ha nem kéred külön, akkor a szolgáltató nem ad fix IP címet.

Ezt onnan tudom, hogy Balázs itthoni munkájához nekünk kelle a fix IP cím és havi 600 Ft-ot fizetünk is érte, mert ez extra szolgáltatás.

Tehát az, hogy nem azonos IP címmel reggel valaki az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem ugyanaz a személy.

Prüntyi

Szerintem most először ugráltunk másik fórumba.
De abban teljesen igazad van, hogy egy beteg lelkű valaki ott is megtalált és azonnal kavarta is a szart.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Ildi :) Nagyon orulok, hogy segget csinalatal a szadbol :lol: :lol:
A lenyeg, hogy ujra itt, es folytassuk a babazast, en a vilagon senkire nem haragszom, csak ne tunjon el mindenki, es ne hozzatok ram a fraszt...

Most loholok tovabb, delelott baba-mama klubban voltam Gergovel, utana Ikea /akkor mar Balazs is velem volt/, ebed, vasarlas, jatszas, most eretunk haza, es muszaj takaritanom, mert holnap vendegek, buli :)

Pussz,

Judit, aki nagyon happy :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Látod milyen hülye vagyok? Hívlak szigetre miközben néztem ám, hogy Gergőnek holnap van a szülinapja.

Kép
Kép Kép
sildike

Halihó!

Ildi, Jucc!
A holnapi szülinap miért zárja ki a szigetelést?
Majd legfeljebb mi is jól felköszöntjük Gergőt! :lol: :lol:
Nos Jucc? :roll:

Zsuzsa!
Te nem jössz velünk holnap? :)

Más valaki? :)

Tünde!
Naggyon kíváncsi vagyok, Apa mit lép a kérésedre! De jó lenne tudni, ki ez a sz.keverő! :twisted:
Ma mi is b.kocsit tologattunk Natival. Eszembe jutottál te is és a férjed is, mert balga módon én is viszonylag a séta elején vettem ki Natit. Aztán alig jutottunk el a boltig! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi, Zita ha elfárad, engedi betenni magát a babakocsiba. Kis kényelmes ám a kisasszony. :)
Vendég

Ildi, igen, pont ez az, hogy ha ott is valaki megtalál...megint megyünk tovább? És nem igazán így kellett volna..szerintem, ha bedobod a kérdést a közösbe, hogy csinálhatnánk egy ilyet...és van-e akit érdekel...akkor másként nézett volna ki a dolog...és ha konkrétumra került volna sor, akkor elküldeni az elérhetőséget...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, ez lett volna a terv, csak vki közbeszólt...
Vendég

Tünde, ez lett volna a terv, de nem így volt...senkit nem kérdeztetek itt meg, hogy lányok, menjünk e vmilyen fizetős zárt helyre...ha jól emlékszem...

Kép

Kép
prüntyi

Fizetős zárt hely????
Sztem az izgis hsz-ekből lejön, hogy nem tudjuk, hol lehet zártat csinálni.
De igazából tökmindegy, mert azt hiszem, felnőtt ember vagyok, és nem tartozom sem elszámolással, sem magyarázkodással, hogy kinek, mikor, hova, hol írok, nem????
Ahogy senki más sem.
A balhét meg nem MI csináltuk...
Részemről ennyi.

Apa válaszolt, hogy megnézi!!!! :)
Vendég

Tünde, tényleg nem tartozol...csak sokan éreztük/érezzük úgy, hogy tényleg sokszor a legbelsőbbket is itt beszéljük meg veletek, azt hinné az ember, hogy számít valamit a másik ember is...de mindegy...oda írtok ahova akartok...részemről is lezárva...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, hát éppen ez az! Kibeszéljük a legbelsőbbeket, aztán mások meg bólogatnak a szemedbe, aztán meg kiröhögnek a hátad mögött. Ez az undi, de nagyon. Ezért kerestünk a topicnak egy másik helyet, ahol csak azok olvasnak, írnak, akik topictagok. És nem utolsó sorban akármilyen hihetetlen, de spec. nekem is elegem van a vitákból.
Egyébként miből gondoltad, hogy mindenki le van ejtve? Ilyet nem írtunk az izgire.
Vendég

Lányok!

Még egy szó Prüntyi és Tünde és részemről is lezártnak tekintem ezt a dolgot.

1. Igen lehetett volna máshogy is, úgy hogy bedobjuk a közösbe, de akkor megint mindenki tudott volna róla.

2. Én már szemály szerint is bocsánatot kértem azoktól, akiket megbántottam. Nem azért, mert úgy gondolom, hoyg nem szeretnék innen elmenni, mert szeretnék. Nagyon szeretnék. Csak sok mindnekit nem szeretnék itthagyni.

3. Prüntyi: Gondolj bele abba, hogy mikről beszélgettünk, vagy csak miket hallottál és akkor rögtön fogod tudni, hogy valahol azért igazam van abban, hogy nem szeretném ha sok mindenkilátná, amit írok.

4. Igen, rosszul kezdtünk neki. Privikben kellett volna megbeszélni a dolgokat és amikor már van egy zárt topik lehetőség, akko azt mondani. Lányok ez van jöttök? Ez így elég hülyén jött ki, de tényleg nem így akartuk.

5. Ha elolvassátok az izgit, akkor tisztán látszik, hogy nem egy rossz szándékú dologról van szó.

És én ezzel befejeztem. Nem szeretnék emiatt többször sem bocsánatot kérni, sem magyarázkodni, sem pedig semmit. Részemről pont került ennek a dolognak a végére egyszer s mindenkorra.

Kép
Kép Kép
sildike

NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK GERGŐNEK!!!!!

Elküldve: 2005 Szeptember 28 Szerda - 22:49

Mávosok! Egy órája beszéltem a szülésznőmmel, azt mondta, üresek a szülőszobák, lehet menni nyugisan szülni! És ő az egyik éjszakás, nagyon jó szerintem!

Jó éjt!
Judit 39+1

Elküldve: 2005 Szeptember 29 Csütörtök - 0:56

Úgy látszik, az előző üzit magamnak írtam, ugyanis indulunk a kórházba, amint megjött a húgom Balázshoz! Elfolyt a magzatvíz, és rohadtul fáj! A rossz az egészben a tudat, hogy ez még semmi!!!
És Balázst itthagyni is utálom... De még ma / szept. 29./ lesz egy újabb kisbabám!

Kérek nagy szurkolást!
Jelentkezem, amint van valami!

Elküldve: 2005 Szeptember 29 Csütörtök - 8:08

--------------------------------------------------------------------------------

Már van is válasz Jucc-tól!!!!!!!!!

Megszületett Gergő, ma 3:25-kor, villámgyorsan, tökéletesen, 3500 grammal, 56 cm-vel. Gyönyörűen szopizik és alszik!

NAGY NAGY GRATULA AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!!!!!!!!

ayse

Jó reggelt!

Gergőnek nagyon boldog első szülinapot kívánunk!

Húú, Jucc, villámgyors volt ez a fiú egy évvel ezelőtt! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Gergőnek Nagyon Boldog Első Születésnapot kívánunk! Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Jó reggelt!

Plz csörr me sziget-ügyben!!!

0670/284-12-42

Thx!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

AZTAAAAAA!

Kicsit korán van :D

Emil akart lenni... :oops:

GERGŐNEK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!

[/b]

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jucc!

Gergőnek nagyon boldog első szülinapot kívánunk Zitával!!!

Kép
Vendég

Sildike, igen, nincs is szó rólad...meg személy szerint senkiről...csak kicsit meglepett hogy Tünde így ki van akadva arra, hogy itt pár embernek szarul esett a dolog...én mindíg is csak azt írtam, amit te a 4. pontban...csak azzal volt bajom...

de látom az új forumba is hiba csúszott :wink:

ISTEN ÉLTESSE GERGŐCIT!!!

Kép

Kép
prüntyi

Isten Éltesse Gergőt nagyon sokáig.

Kép
Kép Kép
sildike

Pirossal akartam. :twisted:

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Köszönöm szépen Gergő nevében is! Nagyon aranyosak vagytok!

Ayse :) Édes vagy, én is pont ezt másoltam volna be magamnak :oops:

További szép napot mindenkinek!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Hahó, mindenki elment a szigetre? Jó szigetelést!

Balázs azt játsza, hogy állatorvos. Kihívtam, hogy a tengerimalcom beteg. Vizsgálja, hümmög nagyokat, majd halál komolyan megszólal:
Pulzusa van. Az komoly betegség. Fájdalomcsillapítót adjon neki minden pénteken és szombaton! :lol:

Tegnap órákon keresztül azt játszottuk, hogy ő az anya, és én vagyok Balázs. Ezt szeretem a legjobban :)

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Judit, jobbulást a tengerimalacnak :lol: :lol: ! Bár egy kis pulzus azért nem árt neki :lol: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

GERGŐNEK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK mi is!! :) :) :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Lányok, itt emlékszik valaki arra, hogy a kínai horoszkópot hol találom, amiben a kistesó lehetséges nemét tudom megnézni?

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!
Sajnos nem tudom! :(
Ennyire aktuális lett a kérdés? :wink:

Jucc!
Ma el ne felejts a malacnak fájdalomcsillapítót adni! :lol:
Jó bulizást nektek mára! (nemtom miért gondoltam, hogy holnap tartjátok :oops: )
Képzeld, Ildivel hiába szálltunk le a buszról a büfénél, valami nőszemély volt ott a jóképű és mosolygós pasink helyett! :cry:
Pedig reggel még gondoltam, hogy megkérdem, üzensz-e neki valamit? :lol:

Szigetelés jó volt, a gyerekek jól elfáradtak és amíg aludtak a b.kocsiban mi meg jól megebédeltünk (na nem annál a nőszemélynél)! Finom sült kolbászt ettünk! :lol:
Fagyit nem árultak. :(

Andi&Nati

KépKép
duda

Prüntyi!

Friss, ropogós kínai horoszkópadatokkal állok rendelkezésre. Ehhez szükségem van az életkorodra!

ayse

Prüntyi!

Davallia ügyesebb volt, az ősziben :).

ayse

Duda, hát igen...

Ayse, köszi :)

Kép

Kép
prüntyi

Gyümitea!
Szerintetek milyen gyümiteát lehet adni a babócáknak. Nekünk vörösáfonya van itthon a gárdonyi, vagy milyen fajtából. Az például mehet?

ayse

Sziasztok!

Andi :) Én is gondoltam rá, hogy szólok, a büfésfiút el ne felejtsétek, de látom, őt nem lehet :) Vasárnap, amikor kint voltunk, mi is véletlenül épp ott fagyiztunk, de akkor két nőszemély volt, és még az egyik srác, de nem a mosolygós édeske :oops:
Valahogy mi Balázsnál is úgy álltunk be a dologra, hogy mindig aznap ünneplünk, amikor épp van a szülinap. Ráadásul tesóm most jelezte is, hogy a szombat nem lenne jó neki.

Ayse :) Én valahogy úgy gondolom, hogy teából is olyat adnék, amilyen gyümit szabad már. Áfonyát én még nem adok, úgyhogy azt nem. / ha minden jól megy, akkor ugyanis valódi gyümiből készül a tea is :) / Nemtom, hogy ezt valahol ajánlották okosok, vagy csak én gondolom így magamtól, de nekem ez van az agyamban...

A buli nem volt annyira tuti sajnos, mert Gergő nagyon nyűgös volt. Ez egyrészt a fáradtsága miatt volt, de asszem a népsűrűség sem volt kedvére. Fél hatra volt megbeszélve a vendégekkel, mert tesóm is, Apa is akkortájt tudott jönni. Elhívtuk még sógoromékat is, és mostohámékat. / eredetileg egyáltalán nem akartunk ekkora felhajtást, de mivel úgyis jönnének valamikor köszönteni, gondoltuk egy paszattal megvan. És a torta se romlik ránk/. Mostohámék korábban jöttek, velük elmentünk a tortáért, jót sétáltunk, hátha elalszik Gergő, de nem. Előtte otthon sem tudtam elaltatni. Déltől aludt egy órát, de jót tett volna neki még egy kicsi.
Apa negyed hétre bírt hazaérni, pedig szóltam, hogy Gergő fél héttől már nagyon zizi szokott lenni. Nem tudtam letenni se, annyira nem érezte jól magát a társaságban. A torta se hozta lázba, a tüzijátékot nézte csak nagy szemekkel, de a tortához hozzá se nyúlt :( Most örülök csak igazán, hogy nem bababarát torta volt :) Az ajándékoktól kicsit jókedvre derült, de aztán hamar el kellett vinnem fürdeni. Ott magához tért, öltözésnél is nagyokat nevetett, látszott, hogy élvezi a nyugit. Jó nehéz volt elaltatni, kicsit túlpörgött. Tanulság számomra: szűk családi körben kellett volna tartani a szülinapot, de mindenképp koradélután.
Amúgy az előkészületek alatt nagyon jól elvolt, imádja a lufikat, úgyhogy egy csomót felfújtunk, és tombolt velük kacagva :)

Balázst este még megcsípte egy méhecske, ez neki a fájdalmon kívül is hatalmas trauma volt, mert a méhecskéket nagyon szereti a mesékből. Persze magyaráztuk, hogy az a szerencsétlen csak védekezett.
Balázs amúgy nagyon rendesen viselkedett, kicsit tartottam tőle, mert a saját szülinapján nagyon agresszív hangulatban volt, akkor látta utoljára mostohámat, nem tudtam, most mire számítsak. Persze megkértem rá, hogy senkit ne bántson, ő meg meg is ígérte, és nem is volt gond. Július óta amúgy tök sokat változott.
Az mondjuk nem volt szép, hogy alig engedte Gergőnek megnézni az ajándékait, mert mindegyik annyira tetszett neki, hogy egyből magáévá tette őket :) Közelharcot kellett vívnom értük.
Képek is készültek, igaz, én nem nagyon tudtam fotózni, mert Gergő rajtam lógott, remélem, jók lettek. Sajna ebből adódóan mindegyiken rontom majd a minőséget... Valamikor majd teszek is föl, a gépemen az újratelepítés megtörtént, de még nem tudok csatlakozni a nethez, úgyhogy vannak még tennivalók...

Fú, bocs a hosszúságért!!!

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt,

Tüncsi 6 kor indította a napot...de legalább nem kelt éjszaka! :) Isten tartsa meg jó szokását!

Ayse, a Pickwicknek van gyerekteája (ez a neve, ez is van ráírva) én abból főzök neki néha, de a hipp instantteát is itta már...

Kép

Kép
prüntyi

Na mi a helyzet? Kihalt a topic????????????
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
prüntyi

Hú nagyon rossz van nálunk :evil: :evil: :evil: !
Lilike herpanginát kapott. ERz egy olyan herpeszbetegség, ami a torkot támadja meg. Már tegnap éjjel belázasodott. Hallottam, hogy máshogy veszi a levegőt, amikor közeledtem az ágya felé, hogy betakarjam, és sajnos igazam lett, meleg volt a homloka. Lázcsillapítót kapott, reggel is lázas volt, akkor. Először nem tulajdonítottunk neki nagyobb jelentőséget, mondván, lehet, hogy csk egy egynapig tartó vírus, várjunk. Erre délután 40 (!) fokra felment a hőmérséklete! :(:(:(:(:(:( Szerencsére kijött a doktornéni. Egyelőre cataflam cseppeket kap, ha egész az ajkáig kijönnének a hólyagok, akkor kell adni neki zoviraxot is. Szegénykém, énekelte Tavaszi szélt, akkot is, amikor a legmagasabb volt a láza...
Most ráadásul izgulhatunk, hogy Andris is el ne kapja :(:(:(.

És ha ez nem lenne elég, eltörtem a majdnem tele Gucci parfümömet, valamint a hőmérőt, amiből a higany ezer felé szaladt :evil: :evil: :evil: .

Úgyhogy Zsuzsa, Annamami, Duda, Márti, mi sajnos nem megyünk a tücsökzenére, és Sildike, Sis a játszózás is ugrott, pedig nagyon készültünk...

ayse

Megvolt Andris státuszvizsgálata is. Nálunk csak egy sima vizsgálat volt, valamint mérés. Súlya 8 kiló 80 deka, hossza 80 cm, fogainak száma 8, (lehet, fel kéne tennünk a 8-ast a ruletten), fej és mellkastérfogat 45 cm.

ayse

Ayse!
Húúú, sajnálom hogy Lili ilyen beteg lett! :( Gyógypuszik mennek neki! És drukkok, nehogy Andris is elkapja.
Gucci parfüm. :(

Szerintem mi sem megyünk jövő héten Tücsökzenézni, sőt nem valószínű, hogy oda fogunk járni, nekünk nagyon messze van.

Mi ma ablakot mostunk, bár a nagyját Laci csinálta, annyira rendes volt megpucolta az összes ablakot, nekem csak a fürdőt kellett, hogy kíméljem a hülye zsibbadós kezemet. Kimostuk a függönyöket, sőt most ki is vasaltam őket. Gyönyörűek lettek, de ezt azért nem hiszem hogy rendszeresítem.
Utána Laci főzött egy határ isteni tejfölös csirkepaprikást, úgyhogy jól beebédeltünk.
Én is megfogadtam, hogy megtanítom Bendegúzt főzni, mert főnyeremény egy ilyen pasi. :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Ayse!
Jobbulást Lilinek! Szegény... én nem is hallottam erről a betegségről, remélem tényleg hamar túl lesz rajta.
Ez nem a Te napod. :(

Nekünk nagyon jó kis napunk volt, kirándultunk, erdei vasút, napozás, piknik :), mocsárjárás Gergővel :lol:, lángosevés, mindneki nagyon jól érezte magát. El is felejtettem a sok stresszt, ami az építkezés körül folyik.. :? És hányingerem is csak du lett. Teszek fel egy képet, amin Vikivel pihizünk ketten a pléden. :)

Vikinek is kibújt a 6. foga, meg sem éreztük szerencsére, és majdnem kinn van a 7. is.:)

Tényleg, erről jut eszembe:

Andi!
Mi újság Natival, javult vmit az éjjeli fogzás?

További szép hétvégét Nektek! :)

Dóri Kép
Vendég

Ayse, gargalizáljatok teafaolajjal!!! Kozmetikusom ajánlotta, hogy isteni szer...kb, olyan mint az aloe vera, csak jobb, illetve másabb...mindjárt kikeresem a linket, ahol olvastam a hatásairól is...

Kép

Kép
prüntyi

bekopizom...

Teafaolaj
rövid ismertető
A teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8m. magas, levele kicsi és keskeny, krém színben virágzó, Ausztráliában honos fa. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitünően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.

A teafaolaj széleskörű alkalmazása az olaj két egymással szorosan összefüggő tulajdonságán alapul:

A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát.
Az teafaolaj fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, azaz a szervezet védekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben.
A teafaolajat Ausztráliában, főleg a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat és a fogászat területén, a háztartásban a fehérnemü higéniában, a vizes helyiségekben előforduló penész eltávolitására, rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására használják. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

A bőrsérülés fertőtlenítésére gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk kitűnően alkalmas mivel a seb nem ég tőle.

Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik.

A fogászatban nemcsak mint antiszeptikum kerül alkalmazásra, hanem -vízzel hígítva- száj frissítőként és fogkő ellen is használatos.
A teafaolajat a 80-as évek elején kezdték a nőgyógyászatban is alkalmazni. Használata különösen a vagina gombás fertőzése (candida albicans) és gyulladása (trichomonas vaginalis) esetében sikeres. Gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk a nyálkahártyát nem ingerli, a bőrbe könnyen és gyorsan beszívódik. A teafaolaj a hajparaziták és élősködőik ellen is sikeresen használható. Bedörzsölés után 5 perc múlva alaposan ki kell a hajból öblíteni. Tömény teafaolajjal a kullancs könnyen és gyorsan eltávolítható.

Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell. Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.

A teafaolaj kitűnő antimykotikum is ami, tekintettel a gombás fertőzésekre tovább növeli ennek az egyik legcsodálatosabb hatásos szernek a jelentőségét.

Ausztrália őslakói által évezredek óta ismert TEAFAOLAJ valóságos minipatika, legyen állandó kísérője, ha üdül, kirándul, sátorozik, strandol, úszik, szaunázik, szállodát, vagy idegen illemhelyet vesz igénybe.

Kép

Kép
prüntyi

Házipatika, tippek és tanácsok... hogyan használjuk?

Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik! Még a nehezen gyógyuló sebek is gyorsan behegednek, ha lemosás, ill. borogatás során érintkeznek e kivételes gyógyerejű olajjal, amely illatosítót, konzerváló anyagot nem tartalmaz!

BABAÁPOLÁS! Fürdővízbe teáskanálnyi olivaolajhoz 1 cseppet.

Pelenkacserénél: teáskanálnyi babakrémbe 1 cseppet keverni.

Tejótvarra: 2 teáskanálnyi olivaolajhoz 5 cseppet.

Horzsolás, vágott seb, herpesz, ekcéma, sömör, rovarcsípés, kiütés, égésre, napégésre, a sérült felületbe bedörzsölni.

Fülfájdalomnál belecseppenteni a fülbe. Kitűnően alkalmas bőrsérülés fertőtlenítésére, mivel a seb nem ég tőle; nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

Arthritis, izomfájdalom, izomláz esetén: 1 rész teafaolaj, 10 rész hidegen sajtolt növényi olaj keverékét megmelegítve masszírozza be.

Torokfájás, dohányzás okozta köhögés, szájszag esetén: melegvízzel telt pohárba 5-10 csepp teafaolaj, ezzel gargalizálni.

Megfázás, nátha, arcüreggyulladás, arc-szauna esetén inhaláláshoz: 2 liter forró vízbe 10 csepp teafaolaj. Becsukott szemmel inhalálni.

Fogínygyulladásnál közvetlenül a fogínybe dörzsölni. Nem túl kellemes íze miatt célszerű egy pohár meleg vízben pl. levendulaolajjal keverni, és azzal gargalizálni.

Korpásodás ellen, hajápolásra, hajparaziták ellen: 5 csepp teafaolajat a samponhoz, vagy vízbe keverve, bemasszírozni a fejbőrbe, azután jól kiöblíteni.

Ülőfürdőként: hólyag- és húgyúti megbetegedések, fertőzések esetén 6 cseppet adni a fürdővízhez.

Fáradt, sérült lábak frissítésére, lábszag ellen: meleg vízbe 10 csepp teafaolaj.

Lábgomba kezelésére: 4 cseppet tenni egy meleg lábfürdőbe, majd bedörzsölni az érintett területet az illóolaj hordozóolajos elegyével.

Fehérnemű higiéniához: a folyékony mosószerbe pár cseppet.

Fürdőszobában, konyhában, penészes foltok tisztítására, általános lakásfertőtlenítésre, felmosáshoz, 1 liter vízhez 3-5 csepp teafaolajat adni.

Levegő tisztítására, rovarok távoltartására: párológtatóba, aromalámpába, mécsesházikóra, pár csepp, vagy 10 csepp a kempinglámpa olajához, néhány csepp levendulaolajjal keverve.

Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell. Gyermekeknél mindig higitva kell használni.

Veszélyei: Allergiát ritkán okoz, de az előírtnál hosszabb ideig tárolt illóolaj gyakrabban kiválthatja.
Ellenjavallatai: TILOS ALKALMAZNI KEMOTERÁPIA ALATT!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Csak gyorsban írok, mert hulla fáradt vagyok, Zebegényben voltunk a nővéreméknél!(és persze azért is, hogy nehogy kihaljon a topik :lol: )

Ayse!
Szegény Lili! :( Nagyon remélem, hogy gyorsan meggyógyul!
Nem is hallottam még erről a betegségről. :roll:
Sajnálom a parfümöt és a lázmérőt is, illetve téged, hogy ez történt! :(
Tea ügyben Juccal értek egyet! Valahogy én is így gondolkozom. Nati is szereti a pickwick gerekteáját. És Lacika nem is tudom, milyen teáját. Ildi? :roll:
Amikor találkozunk, mindig megissza Lacika elől. :oops: :oops:

Jucc!
Olyan nehéz elképzelni Balázsról, hogy tud rosszalkodni is! A szigeten olyan helyes volt! :)

Dóri!
Köszi, most kicsit jobb a helyzet. Szerintem most csak egy foga van épp áttörés előtti állapotban, a többi kibújt valamennyire! :)

Holnap sem nagyon leszünk itthon, de amint tudok, jövök!

Jó éjt!

Andi&Nati

KépKép
duda

Köszönjük a gyógypuszikat, ránk fér :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Prüntyi!

Köszi szépen, ezt most kimentem hétfőn meg betérek a natúraboltba!

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?