Új privát üzeneted érkezett!

Rönci!!
Köszönöm, amit te is írtál a légzésfigyelőröl!! Mostmár 100%, hogy lesz, és vesszük, nem béreljük!!de azért körbenézzük a választékot!!
Jó mosást kívánok neked!! :D Én a nagyobbakat is kimostam, tisztán tettem el a szekrénybe, csak azokat nem vasaltam még ki!! :oops:

Mellszívóról: Nekem van egy 7 éves Nukk vákumos, már akkor is húzós ára volt, de nem nagyon vált be!! :cry: valószínű, hogy azt is venni kell újat!!Persze van az a "nagymamaféle" gumipumpás, de azt nem írom le, hogy mit ér!! :roll: Mivel nekem a vákumos nem vált be, kézzel "segítettem neki rá a fejésre, már másikat nem akartam venni, mert csak sajna 3 hónapig szopott a lányom!!
Tudtok valami jó melszívót?

fruzs!!
A Garmastan mellkenőcs nagyon jó sebes mellbimbóra, teljesen bababarát!!Gyógyszertárban lehet kapni!!De ha végképp nem megy, próbáld meg a mellbimbóvédőt, én azzal szoptattam, mert nekem mindig újra sebesedett :roll: A lányom elfogadta,azzal is vígan szopizott, de sajna megjött a mensim 3 hónap múlva, és leválasztotta magát, nem kellett neki!! :cry: :roll:

Jadey sorstárs!! :D
Az uh szerint súlya által 2 héttel elöbbre van, a doki pedig az utolsó vizsgálaton közölte, miután jól körbetapogatta a pocim, hogy 4 kg felletti lesz Pistike baba!! :roll: A lányom is 3,90 kg volt :roll:
Úgyhogy így jártunk, óriásbébi klubbot nyithatunk!! :lol:
De azért reménykedem, hogy 3,60-nál nem lesz nagyobb... :roll:

Puszi!!Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Beuka!
Mi is inkább egyedüllétre vágyunk és ezt majd időben közöljük a rokonsággal is. Nem szeretném, ha egy átjáróház lenne a másfél szobás lakásunk, amiben mi is alig férünk el majd hármasban. Ha segítségre lesz szükségünk (a főzésen kívül, mert azt a nagymamák megoldják az első hetekben), akkor úgyis szólunk, de addig jobb a nyugalom.

Dorka!
Micsoda méretek :shock: . A babanetes talin még nem gondoltam volna, hogy ilyen szép nagy babócátok lesz. Gratulálok nektek a "szétváláshoz" és remélem, hogy sok fincsi tejcsid lesz számára.

Jadey!
Úgy látom mostanában egy kicsit lustábban a kisfiúk. Ezek szerint mi is túlhordásra számítsunk :roll: . Már csak hárman vagytok előttem és annyira furcsa így látni a táblázatot, hogy hamarosan mindenhol megszületnek a babók. Remélem hamarosan nálatok is beindítja a természet a folyamatot és akkor aztán már nincs megállás :lol: .

Mi ma voltunk ctg-n, ahol mindent rendben találtak és hétfőn várnak sok szeretettel egy vizsgálatra és újabb ctg-re. Most már én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a sorsunk és mikor óhajt majd kibújni a kicsikénk.
Úgy néz ki, hogy a gyulladás teljesen elmúlt és remélem, hogy ez így is marad a szülésig, mert nem szeretném, ha bekavarna. Utólag is mindenkinek köszönöm a drukkokat a gyógyuláshoz, mert az is sokat segített, hogy ennyien szurkoltatok.

Gesztenye
gesztenye78

Köszi a jó tanácsokat, legalább azt látom, hogy nem vagyok egyedül. Már ott tartok, hogy ez is vigasztal.

Osoa

Már elkezdtem böngészgetni a honlapot, először a különböző szoptatási pózokkal fogok felváltva próbálkozni, hátha bejön.

Edi, Melódia

Beszereztem minden fajta kenőcsöt, (Garmastan, Bepanthen) de szerintem túl hamar csodát vártam tőlük.
Mostanra inkább az egyik lett érzékenyebb, remélem ez azt jelenti, hogy a másik elkezdett gyógyulni, edződni.

Sz_Kata

Lehet, hogy igazad van, mert a dokibá is mondta, hogy kicsit rövid a nyelvféke (az a kis összekötő nyúlvány a nyelv alatt, ugye?), de mivel rendesen szopizik, valószínű, hogy magától meg fog nyúlni, nem kell felvágni. Ettől függetlenül nekem kell megtalálni a megoldást, így rövidebb nyelvfékkel is, majd csak sikerül. (remélem nem vagyok tiszta hülye, és azt hívják nyelvféknek)
A jó nagy tátott szájra pedig jobban fogok figyelni, meg a különböző tartásokra. Hátha sikerrel járok. Csak lenne már fájdalommentes ez az egész.

Köszi: Fruzs
Vendég

Sziasztok!

Babóka!
De aranyos vagy, most nagyon megnyugtattál! :lol: Köszi! Nem is gondoltam volna, hogy normális, ha 4 napig nincs kaki. Egyébként megoldódott a dolog, mert nemrégiben hatalmas adagot pucoltam ki alóla :wink: Utána jól bekajált, és most alszik. :wink:

Rönci!
Szerintem is elég kell, hogy legyen a max. 150-160 gr de én még azért ezt is kicsit soknak találom. Geszti általában 100-120-at eszik egy alkalommal. Néha van, hogy kevesebbet, pl. most a 3 órás szopinál is 90-et evett.
Tornát megnéztem, köszi! A képeket talán photoshop-ban le lehetne kicsinyíteni, és utólag, külön feltenni, pár szó magyarázattal hogy mi hová tartozik. Bár gondolom úgyis rájövünk. :wink:

Edit!
De már próbáltam, és be is jött, hogy amikor cicizik, és a végefelé már érzem hogy csak "rágcsálja" mert jóllakott és el is pilledt és becsukja a szemét, akkor két rágcsa között óvatosan kihúzom a bimbót. Ilyenkor annyira tündéri, úgy marad a kis szája, kilóg a nyelve hegye, és még tesz pár szopó mozdulatot, jaj nagyon édes! De észrevettem, hogy ilyenkor megnyugszik. Óvatosan felemelem büfizni, általában be is alszik a mellkasomon. Néha akkor is alkalmazom ezt, amikor tudom hogy nem éhes, csak hisztizik (de nagyon), cicire teszem és ha elfogadja, akkor mindig megnyugszik. Bár sajnos van olyan, hogy annyira felhúzta már magát, hogy még a cici sem kell, legalábbis nem rögtön.
Cumi nálunk úgy működik, hogy amikor két evés között hiszti van, és tudjuk hogy nem éhes, és még a cici sem segít, akkor a párom ringatja és időnként a szájába adja a cumit. Nála nagyon meg tud nyugodni, néha jobban mint nálam. :roll: Szívja egy darabig, de általában kiköpi. Nem jellemző, hogy a cumi sűrűn a szájában lenne.

Bujka!
Neked is köszi, hálistennek Geszti már kakilt, jó emberes adagot. :wink:

Kép
mamy

Mamy,

nálunk kaki ügyben murphy törvénye van életben azaz, kaki van, mindig két perccel azután, hogy pelust csréltem :lol:
és tényleg ne aggódj, ha nem kakil néhány napig. csak pisis pelus legyen napi 4-6
sz_kata

Fruzs!

Én is úgy gondolom, hogy ha csak a bimbót kapja be a baba, az nagyon fáj, oda kell figyelni hogy rendesen, az egész környékét bekapja és beszívja a szájába. Jó nagyra nyitja a száját, az alsó- és fölső ajka kifordul és szorosan rátapad az udvarra, akkor jó. A kis nyelvével alulról átfogja a bimbót és úgy szopik.
Nekem is volt eleinte, hogy rosszul kapta be, és őrülten fájt ahogy szívta, rágta a kis ínyével. Ilyenkor kivettem a szájából és próbáltam rendesen beleigazítani. Nem egyszerű, mert sokszor nem sikerül rögtön, és olyankor türelmetlenné válik. Főleg úgy, hogy nekem még össze is kell nyomnom az ujjammal és úgy betenni a szájába, mert nem áll ki a bimbóm (lapos) és magától nem tudja bekapni.
Próbáld magatokat hozzáedzeni a helyzethez, hogy ne kelljen felvágni a nyelvféket... Ez nagyon durván hangzik.
Kitartást és sikert kívánok!

Kép
mamy

Sz_Kata!
Köszi! Pisis pelussal nincs gond. :wink: Sőt, most lehet hülyének fogtok nézni, de egyszer lemértem a pisis pelus súlyát, mert nagyon nehéznek találtam. 22 dkg volt!!! :shock:
Ez a pelus márkáját is minősíti. Egy csepp sem jött ki, vagy folyt mellé.

Kép
mamy

Elszállt amit eddig írtam, ezért csak hirtelen ennyi:

Dorka nagyon gratulálok nektek! Sok-sok tejecskét és boldogságot kívánok!

Sz_kata semmi baj! Örülök, hogy csak félreértés volt! Megértem, hogy felhúzod magad, engem is zavar, hogy már csecsemők is üzletet jelentenek.

Na mennem kell, Zsolti hiányol

Kép Kép
nózi

Nózi :lol:

Zsoltika annyira cuki :lol:
sz_kata

foltokból manapság nincs hiány itthon - büfi, hányás...

SOS!
Zsolti két napja csak nyamnyog (órákat) a cicin, mikor mérem (mert nem mindig) akkor ilyen ötveneket mérek félórás szopik után - és abból a mellből már nem is szopizik többet (rajta szoktam hagyni még jó egy fél órát és utána megint visszamérem), csak húzza a szájával. Ha a másikat odaadom, akkor még ráhúz kb. 70-et. Ez miért van? Eddig egy mellből is megvolt a 120

KépKép
nózi

Sz_kata Köszönöm! :D
Épp kérni szerettem volna Petikéről képet - régen raktál be!
Jó éjszakát nektek!

KépKép
nózi

Nózi!
Hát meg kell zabálni ezeket a csöppségeket, Zsoltika is milyen aranyos! Az első képen ásít, vagy sír? És hogy össze tudják magukat húzni! Geszti is úgy össze tud gömbölyödni, mint egy kis süni, már ez is a beceneve, már csak azért is mert pont olyan hangokat is ad ki néha, mint egy süni. :lol:
Nyamnyogás a cicin: ismerős... Geszti meg azt csinálja sűrűn, hogy mikor ráteszem akkor kb. 5 percig hatalmas kortyokban, szinte fuldokolva eszik, aztán kiesik a szájából és olyan mintha bealudna, összeszorítja a száját és képtelenség visszaadni neki, még arcokat is vág hozzá, összehúzza a szemöldökét és behúzza a nyakát.
Azt nem tudom, miért van, hogy egyik cicit "megunják" és a másikból folytatják, nálunk is volt ilyen. Lehet, hogy már nem jött annyira az elsőből, ahogy ő elvárta volna. De csak tipp.

Kép
mamy

Siba:
Bocsi, elfelejtettem írni, hogy köszi a koktélreceptet :lol: de inkább még várok.

Gesztenye: A fiúkák általában lustábbak, de ennyire?? Én is szorítok magunknak, hogy magától induljon meg :roll: Jobban vagy már??

Nózi: Hát ez a két kép hihetetlenül édes!!! Alig várom, hogy megmutathassam jadenek, Ő is oda lesz érte!! Gyönyörű Zsoltibaba!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Csengő :)
fürdetés helyett törlőkendővel tisztítottátok az első napon a bébiket? A 4. napra egy kis depire gondoltál?

Dorka :)
GRATULÁLOK BENDIHEZ!!!! Tényleg jó nagy baba lett!!!

Baboka :)
45 kg voltál! Nem semmi! Jó vékony lehettél! OK, akkor kipróbálok majd a mellszívót, persze csak ha muszáj lesz.

Viola :)
Köszi neked is a mellszívós tanácsot, ki fogom próbálni azt ami van először.

Krisszi :)
NA most jól megijesztettél. Hol lehet ilyen tanfolyamra menni?

Piciza :)
Van még rá lehetőség, hogy bekerüljek a táblába? (szül várható ideje: okt.29 (bár szerintem később :roll: ) Botond, 1. baba, Bajai kórház) köszi :) :oops:

Gabriel :)
Köszi a tippet, akkor ha tudok még elmegyek majd az Auchan-be. NEm csodálom, hogy néha sírós a hangulatod, nálam is előfordul :) :wink: Persze ok nélkül :)

Melódia :)
Nem is emlékeztem, hoyg ma mész CTG-re! De jó, hoyg a párod is benn volt! Egyébként ha nincs ébren a bébi, akkor meg kell próbálni felkelteni? Húú Te már nagyon előre vagy, én még nem készítettem semmit a kórhába, sőt még vennem kell egy comó mindent :( Pedig tudom nem ártana összerakni :roll:
Köszi a mosós tippeket! Ne izgulj a nagy baba miatt, ügyes leszel biztos!

Jadey :)
Te miért nem pihensz még? Igen tudom egy pici babát könnyebb megszülni, és kinn is meg tud nőni :) Te is ügyes leszel, ne izgulj!! NAgyon drukkolok!!!!!!!!!

Gesztenye :)
Igen mi is inkább nyugalomra, és nem átjáróházra vágyunk. Örülök, hoyg elmúlt agyulladás!!!!

Nózi :)
Annyira édes a ZSolti baba!!!!!!

JÓ ÉJT!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Nózi, kisfiad hihetetlenül aranyos :) főleg a második képen, mint egy kis manó :)

Melódia hűű szép nagy babának igérkezik, de ezek csak tippelt méretek ha jól tudom. Nekünk most azt vágta rá a doki 3 kiló körül van saccperkb.
Mi vettünk babiőrt, AngelCare-t állitólag ez a legjobb most, 21ezer Ft-ért a Bippában. Amúgy csak ajánlani tudom a helyet mert nagyker árak vannak, a lány nagyon segitőkész, és nem tukmál mindent rá az emberre.
Itt a cím ha valakit érdekel:
http://www.babaholmiolcson.hu/index.php

Gesztenye én is mielőbbi gyógyulást kívánok neked. Ti mikorra vagytok kiírva? Ctg-n neked is szétrugta az oldalad? :)

Jadey hétvégére frontot mondanak :) Szoritok, hogy magától meginduljon a szülés :) A fiúk mindig kényelmesebbek.

Nekünk azt mondta doki hogy egy újnyira nyitva vagyunk vagy micsoda, bár szerintem a méhnyak csatornára gondolt, hogy már rövidült. Méhszáj állapotA 2100.
Elég erőteljesek a keményedések, meg ott lent a szúrások. Azt mondta valószinű hamarabb jön Niki, de lehet kihúzzuk a kiírt időpontra.
Ma is megyünk CTG-re :)

További szép napot mindenkinek
Kép
chesti

Beuka,hát persze!Elnézést,hogy eddig nem írtalak be :oops:
Tényleg,ha van még valaki aki nincs bent a táblázatban,szóljon!!!

Gesztenye!Örülök,hogy jobban vagy.

Zsoltika nagyon cuki.Kis pöttöm. Kép
Puszi Iza
piciza

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a gratulációkat.

A szüléstörténet röviden:
Szerda reggel fél 6-ra kellett bemennünk a kórházba, az előzetes eredmények miatt a tervezett császárra.(Dávid is császárral született rossz keringés és nyakára tekert köldökzsinór ) Ez nem lett volna gond, ha az előző napi vémes események miatt nem zárták volna le a Rákóczi utat(Rókus ott van). Na mindegy beértünk egy kicsit késve. Doki, aztán szülőszoba vajúdó része. Előkészítettek a műtéthez, infúzió, ctg, katéter. Szépen várakoztunk amíg 2 palack le nem csöpögött. Azán irány a műtő. Mindenki nagyon aranyos volt elmagyarázták mi fog történni és kb mennyi ideig tart. Megkaptam a gerincérzéstelenítést és rá 5 percre kezték el a vágást. Na innen volt a gond, ugyanis borzasztó sok és nagyon csúnya összenövéseim voltak az előző csaszi helyén. A méhet is felnyitották itt újabb meglepetés mekóniumos magzatvíz és nyakára tekert köldökzsinórban fekvő baba, rögtön kiemelték jó hangosan felsírt, na itt megnyugodtam. Egyből odatették a fejem mellé és ahogy beszélni kezdtem hozzá elhallgatott. Ez nagyon szuper érzés volt nézett rám a kis szemeivel és karmolászta az arcát arcát , éreztem, hogy megismer és megnyugszik, ezt nem lehet leírni, majd elvitték ellátni.
Utánna és még kb 1 órát voltam még bennt, mert elkezdték kivagdosni az összenövéseket, ez nagyon hosszúnak tünt, de nem éreztem semmit így kibírható volt. A műtét végeztével a császáros örzőbe kerültem este 9-kor kelhettem fel, vagyis kötelző volt. Hát röviden ennyi. Sajnos én másodjára sem élhettem át úgy az egészet ami a természetes útja lenne, de így nem lett baja a picinek.
A képek feltételében én alfa béta vagyok, így mindig más rakja fel helyettem. A másik topikban már van néhány kép(Várandósság-2006-ban akarok szülni).

Dorkának Nagyon Gratulálok! Sok Boldogságot Kívánok!

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Fruzs!

Kisfiamnak le volt tapadva a nyelvféke és ez nem akadályozta a szopiban. 2 hónaposan felvágták :D , ennek hatását ma is érezzük :D :D

Szóval az lll.hu nagyon jó szerintem és nekem sok erőt adtak a történetek, tanácsok, amikor később pl. nem akart lemászni rólam és még a mai napig jön és kell neki a testközelség.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok! Az említett topikból "átloptam" ide Bufo Áron babáját, akihez szívből gratulálok!! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok Lányok,

Beuka:
Nem a méret a lényeg (itt sem, állítólag) :wink: De remélem mindkettőnknek könnyű szülése lesz. Ennyire különben még életemben nem vágytam arra, hogy fájjon valamim.. Most mit meg nem adnék érte :roll:

Chesti: Köszi a drukkokat, front??? Talán. Remélem!!! :lol:

Bufo :Az a lényeg, hogy minden rendben ment és főleg, hogy jól vagytok. Szerintem amúgy sem az a lényeg, hogy ki, hány óra alatt, milyen fájdalommal, hanem, hogy milyen anya lesz, ez pedig Nálatok sem kérdéses, hogy jó!!! :wink: Megnéztem a képeket, NAGYON SZÉP A KISFIAD!!! Tündéri a tesós kép is. :wink:

KépKép
Kép
jadey

Jubi: Beelőztél :lol: Majdnem duplán raktuk fel a képeket, most akartam elküldeni :wink:

KépKép
Kép
jadey

Köszönöm Juborka, hogy áthoztad ide a képeket. Sajnos én béna vagyok az ilyenhez, a férjem szokta kicsinyíteni a képeket. Berakni már tudom ha jó a méret.. :D

Jadey
Hogy érzed magad, nem vagy türelmetlem?
Reméljük a front segít majd egy kicsit.

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Dehogynem vagyok türelmetlen :roll: De Bencus nem tűnik annak... Jó, most nagyon jófiú, mert még mindig meg vagyok fázva és kértem néhány nap haladékot :wink: Mondjuk holnapig :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Nózi!
Még hétfőn írtad a macskás témához, hogy a Gregor Bernadett elvágatta a macskája hangszálait. Erre azóta is akartam reagálni, de valahogy lemaradt... :shock: Szóval mélységesen fel vagyok háborodva, nem is tudtam róla egyébként, de ha megtette, legalább ne reklámozta volna. Hát hogy lehet valaki ilyen szívtelen??? Minek az ilyennek macska? Vagy bármilyen állat? Szörnyű!!! Iszonyatos! Hatalmas fokú emberi önzés. Természetesen nekem eszembe nem jutna ilyesmi, inkább rászólok a macsekra, persze tök eredménytelenül, mert annál jobban magyaráz. Mint most is.
Na jó erről ennyit.
Jézusom most meg fúrni kezdtek a szomszédban, de valami ipari fúróval, hát ez valami eszelős, szegény Geszti meg is ijedt, és most sír. :cry: Jaj de utálom már ezt a panelt ebből a szempontból, alig várom a jövő őszt, hogy költözzünk!!!!

Kép
mamy

Sziasztok lányok!

Igazatok lett, mert mára teljesen elmúlt a sírósságom!

A légzésfigyelő témához csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy igazából nekem azt az instrukciót mondták, ha megáll a baba légzése fel kell kapni és meg kell rázni! Hát nemtudom valóban így kell-e, de remélem egyikünknek sem lesz erre szüksége!

Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a fürdető kenőcsöt kötelező használni, vagy mást is lehet? Mert elég rémes lehet azzal a vacakkal fürdetni egy babát.

Bufó!
Szerintem ez a legjobb, hogy így történt, mert mindannyian jól vagytok és ez sokkal fontosabb!

Jadey!
Gyors jobbulást kívánok neked! :wink:

Nózi!
Zsoltika tündéri ebben a zebrás rugiban, majd elveszik benne!

Puszi

Kép
gabriel79

Lányok!

A tehetetlen dühtől mindjárt bőgök!!! :evil: :evil: :evil:
Komolyan a sírás kerülget! Geszti olyan szépen elaludt az előbb, kb. fél órája, miután evett, erre elkezdtek fúrni és valami iszonyú erővel ütni a falat, olyan mintha a szomszédban a közfalat vernék ki a helyéből, hatalmas, kongó ütésekkel, beleremegnek a falak, és valami böszme fúróval is nekiesnek néha, de még a nyitott ablakon is behallatszik, gondolom nyitva ott is az ablak és az utcáról visszhangzik ( :!: ) Nem tudom mi a fenét csináljak, semmit nem tudok csinálni, Geszti felébredt és rémülten sírni kezdett, azóta is fent van, nem tudom visszaaltatni és folyton elsírja magát! Így nem lehet kisgyereket pihentetni!
Persze nem lehet mit csinálni mert hétköznap van, hiába szólnék. De már vertem a falat, bár teljesen hiába, csak a kezem fájdult meg. De annyira dühös vagyok!!! Mindjárt bőgök.

Kép
mamy

Szasztok!

Mamy, tenyleg felreerthetoen irtam, a lenyeg hogy nem raktal 250-et a gyerekbe :D Szoval en ugy vettem, hogy Gesztike meg ujszulott es igy nem vonatkoztatod ra a csecsemo adagjat, persze par nap mulva mar csecsemo....Mostmar engem is erdekelne, hogy van e maximum a babaknal...De ez csak akkor lenyeges, ha az ember ad tapit is.

Gabriel, szerintem lehet mast is, mert tenyleg iszonyu azt kenegetni. Azert vannak praktikak, feldeci vizet megmikrozni es bele az adagot. A korhazban is JandJ-t hasznalnak. Ezek viszont azert nem szerencsesek, mert szaritjak a bort, meg van bennuk illatanyag. Szoval feleves korig maradtam en is a gyogyszertarinal.Most hogy ekcemas a kolok, most muszaj is.

Jadey, nem baj ha beelozol babatestsulyt illetoleg, igaz a 38-as szuletesi fejmeret sem dolt meg meg. :twisted: ugye hogy nem is vagyok gonosz?

Fruzs en is azert javaslom a szopis tanacsadokat, mert egy csomo minden van, amit meg az orvosok sem ismernek, de ok igen. (tegye fel a kezet aki hallott tejkőről :wink: )A lenyeg, hogy mindenre van megoldas! ok azert ugy kerdeznk, hogy kapasbol kiszurik a hibat.A baj csak az hogy kevesen vannak es kitartonak kell lenni, ha kerdesed van.

felsirt a baba. a helyzet ugyanaz mint Bujkaeknal, hetfo este ota nem kakilt, sokat volt cicin es kevesett evett es feszkelodik, mint a sz@rogalamb....

bocsi majd jovok
csengo
Vendég

Csengő!

Hol van a határvonal újszülött és csecsemő között?
Bocs de félkézzel irok, Geszti a balomon csüng mert csak kézben hajlandó lenni most a faldöngetés miatt, én még ilyen rémültnek nem is láttasm, nagyon rossz érzés.

Kép
mamy

Mamy!

Amikor Dani egy éves körül volt, és panelben laktunk, akkor az alattunk lakó csinálta ugyanezt. Én ölemben a gyerekkel lementem hozzá, és szépen megkértem, hogy déli 12 és 3 óra között maradjanak csendben, mert alszik a gyerek. Nagyjából be is tartották... Szerintem próbálj meg beszélni velük...hátha..
Nálunk ma a telefon kezdett csengeni, amikor Jazi egy fél óra után fel is ébredt :cry: ...azután sikerült visszaaltatnom szerencsére.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Mamy!
Nagyon szörnyű lehet ez az iszonyatos zaj :( Menjetek le esetleg sétálni, így Gesztike is tud pihenni. Én a helyedben rákérdeznék a "kedves" szomszédtól, hogy mennyi ideig és a nap melyik szakában kívánkoznak még falat verni.
Tegnap délután mi is hatalmasakat kakiltunk (jobban mondva Beni :lol: ), olyannyira, hogy át is kellett öltöztetnem!
A 6. hét előtt újszülött, aztán csecsemő.

Gesztenye!
Örülök, hogy elmúlt a fájdalom! :D Egyre jobban hiszek a homeopata orvoslásban. Gondolom, Te is :wink:

Nózi!
Zsoltika zabálnivaló! :D
Nyamnyogás nálunk is ismerő pár napja. Engem speciel nagyon idegesít, mert az üzeni vele, hogy nincs tejcsi. Aztán lecsekkolom és nem egyszer szembespricceltem Benit a tejcsivel. Szerintem is - ahogy Mamy írta - már nem jön olyan erővel a tj, ahogy Ők szeretnék. Jobb ötletem nekem sincs.

Bufo!
Fiaid gyönyörűek! :D

Jadey!
Marci is 40+5. napon jött :wink: Hajrá!

Gabriel!
A fürdetőkrémet nem olyan szörnyű használni szerintem. Mi frotír fürdetőkesztyűt használunk a gyerkőcöknél és arra nyomjuk a krémet és így töröljük, mossuk át a bőrüket. Szépen rájuk kenődik a cucc, majd utána lemossuk.

Csengő!
Én feltettem a kezemet! :wink:
Mi már kakiltunk, drukk, hogy nálatok is legalább olyan eredmény legyen, mint nálunk.

Marci tegnapra betaknyosodott :( Szívom az orrát, kész katasztrófa. És imádkozhatok, hogy Beni el ne kapja...

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Mamy
Szegény Gesztike :( Én mindig is ugy voltam vele hogy a panel az egy pokol. Nem lehet normálisan még élni sem, mert mindig a hülye szomszédok nyavajgásait kell hallgatni. Mi a párommal a szüleinél laktunk egy ideig, de ki is készített rendesen. A felettük lévő szomszédban reggel hattól ment minden nap a hülyegyerek golyódobálása a metlakira, ugyhogy még szigetelő sincs rajta. Már mindenkinek elege volt belőle, fel is mentünk többször, de nem érdekelte őket. Azt mondták adjunk nekik szőnyeget. A nőnek meg az volt a szokása hogy a húst ugy kloffolta, hogy sztem a város másik végén is hallani lehetett. De szerencsére már elköltöztünk, és most családi házban lakunk. Hál istennek, olyan jo hogy addig alszok amíg jolesik. És nem kell másnak a hülyeségét meg ordítozását hallgatni. Nektek is jo lesz majd meglátod, addig is kitartás! menj beszélj velük, hogy Neked van egy pici babád, akinek szüksége van a pihenésre.

Gabriel
Én ugy tudom hogy nem fontos a babát azzal a kenőccsel fürdetni, lehet már rögtön mással is, csak akkor kell azzal, ha pl érzékeny azokra, vagy olyan a bőre. Egyik rokonunknak is így volt.

Nózi
Nagyon édi az ásítós kép, meg a másik is, kis gombóc. :lol:

Bufo
A Ti babátok is nagyon aranyos.

Légzésfigyelős téma:
Ha már megvan a baj, akkor kell szájból szájba légzést is alkalmazni, meg szívmasszázst is. Épp ma volt a tv-ben szó erről, de csak ennyit láttam. De majd rákérdezek a szülésznőnél hogy pontosan mi a teendő. De nagyon remélem hogy nem lesz rá szükség senkinek sem. De jobb félni, mint megijedni.

Dorka
Gratulálok a bébihez! Látod nem ragadt bennt. :lol:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Eszter férje vagyok és szeretném tudatni veletek, hogy világra jött a legszebb kisbaba a legszebb anyukától. :)))
A neve Barnabás és 3000g-al és 54 cm-el jött világra. az anyuka jól van és már lehet, hogy vasárnap hazatér.

Üdv

Gyuri
gesztenye78

Gesztenye!
Gratulálok Barnabáshoz és kívánok minden jót!

Lányok!
köszönöm a fürdetőkenőcshöz a tippeket!

Kép
gabriel79

Éljen éljen Eszter és Barnabás!!!! Ez váratlan volt! Alig van különbség köztünk!!! Én jövök utánad!!:)

Jadey, Mit csináltok???:))

Mamy, Sajnálom. El tudom képzelni milyen tehetetlen düh van benned. Én nem is tudom mit csinálnék.

Nagyon szépek a babák. Gratulálok Mindenkinek. Követni sem tudom az eseményeket..Még szerencse, h van egy táblázatunk és szorgalmas vezetője!:)
rolex

Gratulálok Gesztenye, Gesztenye férje és Barnika!!! Csak eldőlt a név :lol:

Hát ez tényleg meglepő volt!!! Várjuk a fotót és a fejleményeket!!!
Milyen vicces, tegnap mégezt írtad nekem:

Jadey!
Úgy látom mostanában egy kicsit lustábban a kisfiúk. Ezek szerint mi is túlhordásra számítsunk . Már csak hárman vagytok előttem és annyira furcsa így látni a táblázatot, hogy hamarosan mindenhol megszületnek a babók. Remélem hamarosan nálatok is beindítja a természet a folyamatot és akkor aztán már nincs megállás

KépKép
Kép
jadey

Geszti: Meglepetés :wink:

Sziasztok!

Már a kezdetektől olvastalak titeket, de még csak most szántam rá magam, hogy regisztráljak és írjak nektek. A hozzászólásaitokkal már így is sokat segítettetek, mert végre úgy érzem, hogy sorstársak vesznek körül és azonos problémákkal (és örömökkel) küzdünk. Egy pár szót azért magamról is írok. Kb. 3 éve van egy cisztám, ami miatt az esküvőnk után 8 hónapig nem estem teherbe. Már épp a műtétre készülődtünk, amikor előtte nem jött meg és így a műtét helyett egy petezsákot diagnosztizáltak. A 6-7. héten egy kicsit beparáztunk, mert elég erőteljesen vérezgettem, de 2 hét szigorú pihenés után szerencsére jobban lettem. Jelenleg a 11. héten tartok és bízom benne, hogy a 12-13. heti vizsgálatok jól fognak lezajlani és nem lesz semmi probléma. Október 1. hetére vagyok kiírva és a Szent István kórházban szeretném megszülni az 1. gyermekemet.

Ui: Nagyon kedvesek vagytok és remélem, hogy nem fogok nagyon kilógni a sorból azért, mert később jelentkeztem a "csoportba".
Gesztenye

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok lányok!

Gesztenye:
Gratulálok a babádhoz.

jadey:

Én rád várok ám!! :wink: A kisfiuk nagyon összebeszéltek ugy néz ki..

képzeljétek apa ma megunta a várakozást és váratlanul elvitt 4d-re.Kiváncsi volt mi a jo neki ott bent ennyi ideig..Nagyon nagy élmény volt most is látni.Aki persze végig aludta az egész ultrhangot de a hölgy elmodása szerint minden okés.Max egy hetet mondott hogy bent marad még,és egy hajas babára számitsunk..Annyira várom már hogy a kezemben tartsam..Késöbb jövök még és dobok képet is..
Vendég

Rolex: lehet, hogy te is beelőzöl??? :roll:

Na megyek pakolni, lépcsőzni, sulikört futni :lol: :shock:

KépKép
Kép
jadey

Szép napot Lányok!!! :D

Mivel ma még nem jelentkeztem, az egész napot lustizással töltöttem csendes magányban, gondoltam írok egy pár sort!!
Nemsokára megyek a dokibácsimhoz, a szokásos vizsgálatra, aztán innentől már minden héten vizsgálni fog CTG után!!! :roll:

Gratulálok én is Barnabás babához, sok boldogságot kívánok nektek!!! :D
A mi kis pöcsösünknek is ez lesz a 2. neve!!! :D

Köszi Beuka a biztatást, hát remélem igazad lesz, és sikeresen világra tudom segíteni az én "kis óriásbébimet" :D
hát a kórházi holmi összekészítésével még nem vagy igazán elkésve, de azért a 36 hét végére szerintem szerencsés összekészíteni!! :wink:
Én legalábbis abból indultam ki, hogy ha hirtelen menni kéne, apa még a saját ruháit se találná meg, nemhogy az enyémeket rakosgatná össze!! :roll: :D
Te még nem jársz CTG-re?

Szia chesti!!

Igen, csak tippelt a doki a baba súlyát illetően, hát majd meglátjuk...
Köszönöm a légzésfigyelővel kapcsolatban neked is a tippet, én is az Angel Care felé hajlok, sok jót hallottam róla!!

gabriel!!

szerintem azért is jó a légzésfigyelő, mert szerintem rögtön riaszt, ha a baba kihagy egy levegővételt, és vagy rögtön felébred a sipolásra, vagy arra, hogy mi rázzuk meg...Úgyhogy szerencsés esetben nem kell eljutni az újjáélesztésig...Brrr, még leírni is szörnyű!!!
A fürdetőkrém tényleg elég macerás dolog, én azzal fürdettem a lányom nagyon sokáig, mert ekcémás, sőt még most is azzal kéne...
Főleg műanyag kádba rossz, mert ráragad az oldalára, meg úszkál a víz tetején!! :roll: Ha nem hajlamos a baba allergiára (szülői pldalról)akkor szerintem nem muszáj azzal kezdeni, lehet fürdetővel!! A lányomnál egyből krémmel kezdtük, mert apai ágon az egész család allergiás, és ekcémás!! :roll:

Jedey!!! Nagyon hallgatsz, csak nem?????? :D

Gyönyörűek a babák a képeken!!

Nagy pussz mindenkinek!!!

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Chesti! :)
Mi volt ma a CTG-n?

Iza! :)
Köszönöm szpen, hogy betettél! Tényleg nagyon jó dolog, hogy vezeted a táblát, köszi!

Bufo-Zsuzsa! :)
Sajnálom, az összenövéseket :( Viszont nagyon nagyon szép fiúcskát hoztál a világra!! Gratulálok!!

Jadey! :)
Tényleg fura ezt hallani, hogy fájdalomra vágysz :) Holnapig kapott a lurkó haladékot? Akkor holnappra kimondhatatlanul sok DRUKK!!!++++++++++ (na jó, ha már ott, vagy vagy éjjel beindul az sem baj :) :wink: :wink: )
Ezt már én is hallottam, hogy a fiúk nem igyekeznek ki annyira, igazából én úgy érzem az én picúrom sem fog időben kibújni. De azért bíztató. hogy "ellenpéldák" is vannak, lásd Barnika!! :)

Mamy! :)
Nem csodálom, hogy nagyon dühös voltál ma! Sikerült dűlőre jutni Velük? Én is a sétát javasoltam volna, de ez tök felháborító, hogy az embernek a saját újszülött gyermekével a saját otthonából "menekülnie" kell pár tahó ember miatt :(

Gesztenye! :)
Gratulálok!!!!! Ez tényleg váratlan volt!!!!!

Tina! :)
MEglepi 4D! :) Nem semmi :)

Melódia! :)
Akkor jó, ígérem a 36. hét végére összekészítek mindent :) Épp úgy terveztem hogy jövő hétfőfől csak ezzel foglalkozom. Igen ez eszerintem nálunk is így van, apukának azt hiszem nagy fejtörést okoznék, ha megkérném pakoljon be (sőt vásároljon be) nekem :) Még nem voltam CTG-n, majd jövő szerdán megyünk.
MAjd mesélj, mi volt a dokinál!
Nekünk műanyag kádunk van, akkor számíthatok rá, hogy rátapad az oldalára a kenőcs?

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Gesztenye!
Gratulálok! Sok boldogságot! Majd írjál, ha hazaengedtek. :)

Mamy!
Hát bosszantó lehet a zaj, az biztos. Én is nehezen viselném el, nemhogy egy kisbabát elaltatni stb. Próbálj nyugodt maradni, hátha érzi rajtad Geszti a feszültséget, és attól ő is talán nyűgösebb lesz.

Ma egész nap eszik, alszik Kata. Asszem olyan esténk lesz mint tegnap. Este 7, 8, 9, 10kor cicin lógott. Kézben elaludt, betettük a kiságyba, kicsi alvás aztán sírás. Újra felvettük, újra sírás. Próbálkoztunk a cumival, ha kiesett, megint sírás. Szerencse 11kor bealudt, 4ig aludt. :) Szerintem azért volt ez, mert szerettem volna nézni nyugodtan a Szökés filmet. :oops: Múlt héten is ez volt.

Nózi!
Aranyos Zsolti baba. Foltok :) nálunk is vannak...a magzatvízzel kezdődőtt, azóta kis hányás, tejecske is került az ágyra... :?

Bufo-Zsuzsa!
Nagyon édes Áron. :) Szépek a testvérek együtt. :D
Császár :( az a lényeg rendben vagy(tok) és otthon végre!!

Jadey!
Most te jössz. :D

Tina73!
Kedves volt apától, hogy elvitt. Biztosan szép meglepi volt. Teszel fel képet?

Lányok! Nektek nem lett piros, foltos a babátok popsija? Én már tegnap is gyanús szemmel méregettem a baba fenekét, ma reggel már jópár piros kiütés jelent meg, mintha pattanás lenne, de nem fehér a közepe, csak piros. Mondjuk váltottam popsitölrlő kendőt, eddig sensitivet használtam, most meg pampers sima, lehet, hogy érzékeny erre a bőre? A védőnöm meg szarik kijönni, állítólag hétfőn 10kor jön. A köldök és popsi kérdésben nem ártott volna, ha már a héten jelentkezett volna. :evil:

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!
Csak most tudtam visszaolvasni titeket, mert vércukorra mentem reggel aztán meg csavarogtunk apával na meg persze a kicsi lányommal. Aztán meg itthon pihiztünk együtt, már ránk fért nem is tudom mikor volt utoljára ilyen, hogy együtt a család egész nap. ? Nagyon jó volt!
Gesztenyének nagy gratula!!!

Jadey!
Már ismét nagyon izgatottan futottam át a nap eseményeit, még mindíg egyben vagy???? Én még mindíg drukkolok!!!!!

Mamy!
Nagyon sajnálom ami nálatok zajlik ez borzasztó, főleg ha a kis drága fölkel és sír! Hát én a helyedben bíztos megpróbálnék velük beszélni hiszen egész nap nem lehettek a levegőn!!!
baboka

Melódia: Te melyik fórunot olvastad??? Szerintem ma én voltam itt az egyik legaktívabb :lol: Remélem nem bántottalak meg, sajna még sehol senki :roll: Pontosabban, még a pocakban.

Beuka: Én is szeretnék "ellenpélda" lenni :lol: Jóóó, tudom, arról már lekéstem. Köszi előre is, persze csak akkor, ha bejön a jóslatod és ma éjjel szülünk :wink:

Tina: De drága vagy, ránk úgy néz ki várhatsz... :roll: Na jó, összeszedem magunkat :lol: Apa ránkparancsolt, hogy üljek be egy kád melegvízbe. Nem tudom, szerintem jobb, ha várok.

Edi :Remélem a jós szólt belőled :wink:
Piros pöttyök :Lehet pelusérzékeny is, vagy egyszerű tejkiütés, ami krémmel elmúlik,nekem anno a neogranormon vált be ilyenekre. A védőnődet meg küldd el melegebb éghajlatra, már másnap ki kellett volna mennie. És ez nem attól függ, hogy ő mit szeretne!

KépKép
Kép
jadey

Babóka: Látod, látod, megint megelőztek :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Hát biztos meghallgatták az égiek a fohászaimat, mert 3 óra felé abbahagyták a fúrást-faldöngetést. De tudom, hogy sajnos csak átmeneti, mert holnap kezdik előlről... :cry:
Nem voltunk sétálni, mert Geszti még ahhoz is túl nyűgös volt, nem akartam hogy végigüvöltse az utat. 4 óra felé cicizett, aztán elaludt, és én is végre :lol: aztán most keltünk nemrég.
Az a baj, hogy még azt sem tudom, honnan jön a zaj, mert nem a közvetlen szomszédból, viszont itt annyi lakás van mint a nyű, egy emeleten is van vagy 50-60 lakás, szóval az is lehet hogy a ház másik végében van, csak idáig terjed a hang. Nem tudom.

Gesztenye!
Szeretettel gratulálok a kisfiúhoz! Nem is nagy, nem is kicsi, nagyon aranyos lehet! Várjuk a képeket!

Jadey!
Most már tényleg te jössz! :lol: Hajrá! :lol:

Edit!
Nem lehet, hogy ez a "pelenkakiütés"-nek nevezett valami? Nekem olyan furának tűnik ez az elnevezés, rögtön az jut róla eszembe, hogy ez egy újabb kitaláció, amit a gyógyszer-kenőcs-pelenka-babaápolószer gyártók találtak ki, hogy vedd meg a legújabb kenceficéjüket. Persze a kiütések ettől még ott vannak, sajnos. Mit használsz a popsijára egyébként pelenkázáskor? Mi a gyógyszertári kenőcsöt, és nálunk eddig nem jelentkezett semmilyen kiütés. Épp tegnap mondtam a páromnak, milyen szép a popója. Mármint Gesztinek :wink: Na jó, nem csak neki... :oops: :wink:

Tina!
Tegyél majd fel pár képet, olyan kíváncsi vagyok, a 39. héten milyen lehet odabent? Biztos már nagyon szűkös a hely!

JAJ LÁNYOK, DE JÓ, EBBEN A PILLANATBAN TELEFONÁLT A HUGOM, FOLYDOGÁLT A VIZE, EGÉSZ NAP FÁJDOGÁLT A HASA, DEREKA, BENT VANNAK A KÓRHÁZBAN, MÁR MEGREPESZTETTÉK A BURKOT, ÉPP A CTG-N VOLT, MINDEN OKÉ, LEHET HOGY ÉJSZAKA ESEMÉNY LESZ, JAJ ÚGY IZGULOK MINTHA ÉN SZÜLNÉK!!! HÁT EZ A KISFIÚ NAGYON PONTOS LESZ, UGYANIS HOLNAPRA VAN KIÍRVA VELE A HUGI! SZORÍTSATOK NEKI IS!!!!!

Kép
mamy

Jó estét mindenkinek :wink: :!:

szoktalak benneteket olvasgatni, amúgy a "jánososban" lakom :lol:

Mamy, annyira aranyos izgulósat írtál, hogy muszáj reagálnom: drukk-drukk-drukk a tesódéknak !!!

Minden baba csodaszép :wink:

gratulálok az új jövevényeknek és szüleiknek, na és nem utolsó sorban szorítok a finishelős bent-maradni-akarós babáknak/mamáknak is !!! :wink:

Liza babám 2 hét múlva érkezik úgyhogy nagyon izgatottan várjuk a találkozást már :roll: :wink: :!:

Mindenkinek minden szépet és jót a továbbiakban is !!!
Kata&Liza
lmkata

Na csajok, megjöttem a dokibácsitól!!!

Jadey!! Dehogy bántottál meg, utána láttam, miután leírtam az üzimet, hogy az alatt jó párat beírtál!!! :oops: :D Lehet, hogy ez az éjszaka lesz a ti éjszakátok!!! :D

Beuka!!

Hát sajna rátapad a kiskádra, mivel zsíros, és ugyebár a zsíros cucc, meg a műanyag nem komálja egymást!!! :roll: Csak mosószer oldja le róla!! :wink:

Na, szóval voltam a dokinál, minden oké, méhszájam zárt, szívhang tökéletes!!Jövő héten szerdán uh, és közölte, hogy már biztios 3 kg feletti súlyt fognak mérni!! :roll: Szóval tartja magát az elöző kijelentéséhez!! :D

Mamy, megy a drukk a húgodnak!! :D Olyan izgi!!! olyan irígy vagyok!! :D :D

Jó éjszakát lányok!!!

Üdv:Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Csengő Köszönöm a választ - eloszlatta a ködöt! Popsikenőcsöt kentem nagyon vékonyan az arcára és segített. Igaz a feje ettől még pöttös, mert a hajára nem kentem rá. Egyelőre nem veszem meg azt a méregdrága krémet, hátha magától is enyhülnek a pöttyök. Legalább már nem piros.

Bujka Mamy nyamnyogás ügyben, köszönöm a választ. Jobb ötletem nekem se volt, egy órás nyűglődés után áttettem a másikra. Sokáig hagyom egy mellen, nehogy azt üzenje a mellemnek, hogy a kevesebb is elég. Remélem abbahagyja.

Mamy engem is felháborított Gregor Bernadett macskás esete. Elég felületes nőcinek látszik, de azért nem hittem volna, hogy ezt megteszi.
Fúrás :evil: Remélem, az illető hamarosan befejezi a lakásfelújítást, és más se akar majd fúrni. Azt vettem észre, hogy hiába van házirend, mindig akad valaki (minden házban) aki s..rik rá. Amúgy nekem mind a két szingli szomszédom (még az őrülten zajos is) megjegyezte, hogy hallotta sírni a gyereket. Viccesek, nem?
Frizurád jó lett?

Beuka 37. heti UH adatok:
BPD: 86mm; HC:320 mm; AC:346 mm; FL 71 mm. A baba az ultrahang után egy héttel született 2860 grammal. És azt mondták, hogy óriásbaba lesz...

Légzésfigyelő témához: nekünk már többször bejelzett. Akárhányszor bejelzett a babó mélyen aludt. Ilyenkor mindig megráztam - mint egy bábu nem mozdult akkor se - de hallani lehetett, hogy levegőt vesz. Tehát mindig megráztam mégegyszer, és minden esetben az volt, hogy továbbra se mozdult, csak hangosabban vette a levegőt.. Szóval jó mélyen tud aludni. Gondolom azért venne levegőt magától is.

KépKép
nózi

Edit,

piros foltok a popsin: igen, nekunk is volt mar, ez a pelenkakiutes. Ilyenkor kell a boraxos popsikenocsot hasznalni nehany napig, aztan elmulik. Semmi vesz, allitolag rutindolog.

Viola
fj35

Gyuri,köszi,hogy hoztad a hírt.Micsoda meglepetés!Tegnap még túlhordástól félt Eszter,mára meg boldog kis család lettetek!GRATULÁLOK!!!Ha van időd és persze kedved írnál nekünk kicsit bővebben az eseményekről?Ja és 27-én vagy 28-án született a pici fiatok?Tudod a táblázat :) Még egyszer gratulálok!Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!Puszi Iza Kép
piciza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?