Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sziszike, nem semmi, amit egy napba belezsúfoltál! Én is bírok mostanában pörögni - mondtam is Lukács doktornak, hogy jól megtolt a vassal, mióta szedem, olyan vagyok, mint a mérgezett egér - de én azért mindezt autóval és csak 1 gyerkőccel nyomom... Jó, mondjuk vidékről...:-)

Pelle, Adri, Katya... tudom, hogy nagyon macerásak az első napok, de körömrágva várom ám a szülésztörténeteket. Azért is írjátok meg hamar - tapasztalatból mondom -, mert az idő hamarosan meg fogja szépíteni a történteket és egy csomó dolgot el fogtok felejteni. Én, ha ma visszaolvasom, hogy született a Márk, csak kamillázok, hogy és ezt én túl bírtam élni??? :lol: Na persze ezt nem sürgetésből mondom, csak úgy...:-)))))) Elsők a babák, másodikak a mamák (most még egy kis ideig :lol: ), harmadikak a papák, mi meg csak a sokadik helyen vagyunk a várólistán:-) És ez így van jól!

Pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok !

Sziszike ! Nem is irtam tegnap, hogy gratula a vizsgádhoz !! :lol:
Tényleg jól besűritettél csütörtökre ! További jó vezetgetést !!

Persela !Én is alig várom már az újdonsült anyukák beszámolóját !
Biztos még össze kell hangolódniuk ! :lol:

Tegnap nem volt senki rajtunk kívül ?? Na sebaj , lesz ez még másképp is !

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

sziasztok!

Mivel nem kertek ra, igy reszletekbe nem bocsatkozom, de mindenkepp oromteli a hir - igy csak annyit, hogy hajnalban megszuletett jud77 babaja BArnabas!
A tobbit remelem hamarosan halljuk a kismamatol!
Mindketten jol vannak!

NAgy gratula!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Húúha, gratulálunk Juditnak és Barnabásnak!! :D :D :lol:

Tényleg, mostanra már biztos hogy hazaengedték Adriékat is!! :D :D

Kép
frusi

Pénteken összehoztunk egy találkát Mérivel és Balázzsal! :lol:

Két kép: :lol:

Kép

Kép

ui.: az elsőn olyanok, mint a kb-20-éve-házasok... :lol: :lol:

Kép
frusi

Sziasztok !

Jud77 !! Nagy , nagy gratula nektek !!! Kép

Várjuk az élmény beszámolót !!

Frusi, Méri !! Hát milyen tüneményesek így kettecskén, ha Lillácska nem lenne rózsaszínben , akkor is látni lehetne , hogy ki a kislány és ki a kisfiú ! :lol:

Igen-igen, Adriékat már ki kellett endegniük, biztos csak fáradt még !! :wink:
Remélem azért hamarosan tud egy kicsit jelentkezni ! :lol:

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Először is kipróbálom az új tickerem :D

Adri és

Kép
adri29

Először is kipróbálom az új tickerem :D

Adri és

Kép
adri29

Na ez jól is sikerült, mindjárt duplán.

Tényleg köszönöm a sok gratulációt, jól esik és akkor megragadom az alkalmat, és én is gratulálok Juditnak és Barnabásnak. Remélem jól vagytok és minden simán ment.

Jaj, hosszú szüléstörténetet most nem írok, és igen, Persela, már most megszépültek az emlékeim, pedig akkor azt gondoltam, ez elég szörnyű. Eszembe jutott, hogy a pszichológus Éva azt mondta, ezek nem fájások, hanem nevezzük inkább összehúzódásnak. Nos, ott fájásokat éreztem, mostanra már csak összehúzódásnak tűntek :D

Péntek este még kerti partin voltunk, viccelődtek is, hogy aztán nehogy ott induljon el a szülés...Másnap, vagyis pont a kiírt napon már fájásokra ébredtem, ez tartott estig, és én naív azt hittem, na itt elindult valami rendesen. Este bementünk, de kiderült, hogy a fájások ugyan lehet, hogy rendszeresek, de nem elég sokáig tartanak, hogy a méhszáj táguljon elegendő mértékben. A szokásos beontéses és egyéb ceremónia után sem nagyon történt semmi, az ügyeletes orvos 2 ujjnyit állapított meg, így behívatta a dokit, mint kiderült, elég korán mert nem tágultam továbbra sem. burokrepesztés nulla eredményt hozott, és rákötöttek oxitocynra...na az meghozta a kívánt hatást...nem részletezem, az első negyed órát nagyon megszenvedtem, ha nincs a férjem és a szülésznő - Ibolya, külön köszönet neki is- bepánikolok és elájulok, de így nagyrészt a labdán ülve, időnként sétálva kihúztuk a hátralévő időt. A férjem irányította a légzésvételeket, hihetetlen, milyen higgadt, nyugtató tudott maradni.Csak a kitolásnál feküdtem, én nem bírtam volna olyan pozícióban. A doki bácsinknak köszönöm, hogy végig higgadtan szólt hozzám és bíztatott.

Az eredmény ugyan csak hajnalra lett meg, de egy gyönyörű kislányka, mégha elfogult is vagyok :D

Most nem próbálkozom képfeltöltéssel, mert nagyok, majd holnap.

Jól vagyunk, lekopogom, de elég nyugisan telt el az első hét, jól szopik, van elég tejem, de rá kell vennem magam, hogy fejjek is, csak olyan unalmas. Volt segítségem az első napokra, de hogy őszinte legyek, most jó lesz néhány hármasban töltött nap.

Mindenkinek kitartást, aki még pocakos, már nem sok van hátra.

Frusi és Méri, nagyon cukik a gyerekek és tényleg igaz, hogy 2 hónap alatt mennyit nőttek. Frusi, örültem hogy bejöttél és ma a rugi volt rajtunk, bájologtunk benne a nagyszülőknek.

És ügyelek arra, hogy hasznosítsam azt a sok szopis tanácsot, amit eddig írtatok.

Kicsit hosszú lettem, bocs.

Adri és

Kép
adri29

Íme a képeink... Kép Kamilla, mint egy kis manó - még a kórházban Kép Már otthon...

Adri és

Kép
adri29

Hmmm, nagyon csinos! Az a manósapi, eszméletlen!! :D :D :D

És örömmel látom, hogy a Malackás rugi is nagyon jól mutat rajta! :lol: :lol: :lol:

Kép
frusi

Sziasztok !

Adri ! Nagyon örülök, hogy tutdtál jelentkezni ! Kamilla is gyönyörű baba lett és örömmel állapítom meg ő is maradt kislány !!

Még tán nem is fordult itt elő, hogy nem a várt nemű baba született meg , ugye ???

(Ez most csk úgy eszembe jutott .)

Vigyázzatok magatokra és jelentkezgessetek ahogy tudtok !! :lol:

Ui.: Ez a fájás dolog , erre én is kíváncsi leszek mennyire tudom bemagyarázni , hogy ezek összehúzódások ! :shock:
Nagyon igyekezni fogok ! :wink:

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Adri gratulálok Kamillához, szép nagy kislány, leglábbis a kép alapján hosszunak tünik. Örülök hogy te is túl vagy rajta, és itt ez a kis gyönyörűség!

Ki(k) is következő(K) lányok?

Mi megjöttünk a hétvégi nagyszülő látogatásból :P és leköltöztettük a kutyákat is hozzájuk. :( Hiányoznak, de ez van. A macska jön velünk már van útlevele is. És természetesen a kisúrnak is van már.

Sikeresen átestünk egy teljes kivizsgáláson hála a szülőknek. Bazsi nagyon jó birta hogy mindenhol megvizsgálták utrahanggal. Még a koponyáját is. Csak a legvégén unta meg. De minden oké és ez nagyon jó!!!

Nálam már kevésbé, kiderült hogy a terhesség és a műtét hagyott nyomokat a szervezetemben. Rossz állapotban van a lépem, a vesém és a májam se az igazi, és az egyik műtéti heg alatt folyadék van, ami ha nem szívódik fel pár hét múlva akkor le kell szívni. :cry: De legalább ez megmagyarázza hogy miért fáj annyira egy részen a hasam. Szóval ha valaki azt mondja hogy könnyű a császárosoknak azt tuti fenéken billentem!!! Illetve kiderült (Miért csak most?) hogy hátrahajlik a méhem, ami szintén neheziti a spontán szülést. Na remek. Jövő hónapban megint kontroll, megint mindent néznek majd brrr.
Bocs a panaszkodásért.

Lilla és Bazsi olyanok voltak pénteken mint akik randiztak. Balázs gügyögött a Lillusnak aki egy darabig hallgatta is, majd igazi nőként hátatfordított a sok dumának. :P

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Először is le szeretném szögezni, hogy itt mindenkinek gyönyörű a gyereke. Nagyon tetszettek a képek az újszülött Kamilláról és az "idősebb házaspárról" is. Ez a Judit lány meg jól meglepett minket, remélem jól vannak.

Méri: Sok sikert kívánok az úthoz, remélem megtaláljátok a számításotokat. Ahogyan vissza tudok emlékezni a korábbi hozzászólásaidhoz, úgy emlékszem, hogy ez a helyzet azért nem lesz teljesen új a számotokra, mert már több helyen is éltetek. Mikor indultok? Hol fogtok lakni, tudjátok már?
És nem értem mi baja lehet egy császármetszéstől a májadnak, a vesédnek, meg a lépednek. Meg hát az a hasüregi folyadék, azért ez nem egészen szokványos.

Sziszike: várom a hírt a rutin vizsgádról

Mi tegnap voltunk 4D-s ultrahangon. Nagyon kellemesen csalódtam. Szerintem nagyon aranyos a mi babánk és kétség sem férhet hozzá, hogy kisfiú. Az orra olyasmi mint az apukámé (elég nagy), az arca jó kis pufi, már most látszott a haja és vagy a kezét, vagy a lábát mindig a szájába tömte. Dícsérték is, mert végig ébren volt, nyitva voltak a kis szemei (állítólag ez ritka) és a nyelvét is gyakran nyújtogatta, grimaszolt. Apukája is végig megbabonázva nézte.

Szülés felkészítős tanfolyamos lányok: tudja valaki, hogy mi lesz a holnapi téma?

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok !

lmarie ! Miért kellett teljes kivizsgálás ?? Csak a szülők miatt ?
Hogy mindenki megnyugodjon ??

Szóval akkor most nem irígykedünk !! És biztos, hogy mindez a császár-tól van ??

Nahát, még nem is hallottam ilyet !! Mindíg tanul valamit az ember.

Én vagyok elvileg az első helyen !!??? :shock: De izgi , el sem hiszem !!

Adri ! Nono-val nem találkoztál véletlen ?? Mi lehet vele ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Judit/77/ Gratulálunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nagyon aranyosak ezek a babák :lol: :lol: :lol: :lol:

Adri:végre van képünk Kamilláról is, tündérke :lol: :lol: :lol:

Gabi: Jól van, akkor még is csak fiú... :lol: :lol: :lol: hol voltál 4D???

mi egész hétvégén ide-oda tologattuk a szekrényeket, nagytakarítás + babaágy összerakás stb......kipurcantam, de kész van. :lol: :lol: Már csak mosikálni kéne a baba cuccokat :roll: :oops:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!

A kivizsgálás azért kellett mert az utóbbi időben nem voltam igazán jól, és sápadt is vagyok, de nem a fáradságtól, és fájt a sebem. Illetve szerettük volna tudni hogy minden rendben van e a műtét után, hogy ne ott kint jöjjön elő valami gond, itt meg könnyen eltudtuk intézni, meg megnéztük hogy nincsenek e kóros összenövések.

Nem kimondottan a császártól vannak az alábbi problémák, inkább a terhesség terhelte meg a szervezetemet nagyon. A májnál valószinű az tett be, hogy sok gyógyszert (erőseket) kaptam az utolsó pár hétben, + a hormonok talán. A lépre is ezt mondják, de az jobban elvan változva, ezt kell inkább figyelniük. Mivel még nem régen volt a terhesség és a szülés, ezért csak kontollálni kell egyenlőre. Ha gond lesz (de nem lesz!!!) akkor majd meglátjuk.

A ténylegesen ami a műtéttől van az a folyadék. Ha az nem szívódik fel rövidesen és panaszt okoz, azt le kell szívni. Most még nem gennyes, ezért várnak. Viszont nagyon érzékeny a hasam ott, és a seb is dagadtabb még mindig. :cry:

Szombaton indulunk ha minden igaz, addigra elintézik a szállást is. Igen, mi már nem először "csavargunk".

Ami nehéz, hogy elajándékoztam az akváriumomat (21 évig volt), a kutyákat leköltöztettük vidékre a szülőkhöz (arany életük lesz ott), és a macskámat meg szeretné elvinni az unokatestvérem, mert szombaton amikor itt voltak beleszeretett (fajta tiszta perzsa macs), és gyözköd hogy adjam nekik. Olyan mintha a fél életemet elajándékoznám, és közben lelkiismeret furdalásom is van a szomorúság mellett, hogy nem gondoskodom róluk tovább. :cry: :cry: :cry:

Kati: most már mi szurkolunk nektek, hajráááááááá!!!!!

Viszont mi ma vagyunk 8 hetesek!!! Rohan az idő!

Üdv

Méri

KépKép
lmarie

Sziasztok!

Meri! Minden tiszteletem a Tied, hogy egy par hetes gyerekkel bevallalod ezt azt utat, koltozest, elet itthagyast, stb.. Most allt csak ossze! Csak a nok birnak ilyen "hulyesegeket" tulelni!!!:)
A gyerekek cukik, imadnivaloak!
MAr varom a tavaszi talalkat!
Holnap meglatogatjuk a dokit, kapunk egy oltast, meg jotanacsokat!:)
Kivancsi vagyok mit mond a doki, de mar tudom elore: Zsombor meg vagyok Veled elegedve!:)
Birom a palit!

Vigyazzatok Magatokra!
Sziszike Te meg foleg vezetes kozben!

csok

Kép
nikike

Kati, hú, most kezd majd izgalmassá válni a dolog nektek.És milyen érzés elsőnek lenni a listán? :lol:

El sem hiszem, hogy ilyen nyugis a kislányunk, tegnap ugyan volt este egy kis hejehujánk órákig, ma meg mást sem csinál, csak eszik és alszik. Már lassan ezt nézem ferde szemmel :?

Két kérdésem lenne, és tudom, hogy már írtatok anno erről, de nincs kedvem végiglapozni sok 10 oldalt, úgyhogy légyszi, leírjátok újra:

- mennyit is kell szopiznia egy evésnél? valami testtömeges arány vagy mi...
- én úgy tudtam, hogy hűtőben 24 óráig tárolható az anyatej, most meg két lapon is azt olvastam, hogy 3 napig is - akkor most mi van, meddig?

Méri, jó készülődést az útra, remélem könnyen megy majd a beilleszkedés, drukkolok. Ja és Kamilla nem hosszú baba, csak nem látszik a képen, hogy hosszú rá a rugi :lol: 50 centivel született, az 56-os ruhák azért egészen jók rá, de van 50-es bodynk is, nem érzem, hogy nagy különbség lenne köztük.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Tündi: 4D-s ultrahangon a Mátyásföld Klinikán voltunk, ami egy kis magán rendelőintézet itt a XVI. kerületben. A védőnő ajánlotta, hozzánk elég közel van. Egy kedves szonográfus csaj csinálta a vizsgálatot, de a szomszéd szobában rendelő idősebb orvos is gyakran átjött és bele-belenézett a vizsgálatba. Kaptunk egy képet a babáról és egy 36 perces DVD lemezt. Megcsinálták ugyanazokat a méréseket mint egy hete az Uzsokiban, most 2100 grammosnak saccolták, megnézték a nemét (egyértelműen fiú), de főként a baba arcára koncentráltak.

Nézegettem a táblázatot. Az igaz, hogy Kati lett az első, de utána már mi jövünk Tündivel. Most már egy kis frissítés is ráférne a táblázatra, hirtelen nagyon sok kis babócánk lett...... Erről jut eszembe....Sziszike, hova tűntél? Minden ok?

Adri: remélem Kamilla nem csak beetet Titeket itt az elején, hogy jó baba. Ami biztos, gyönyörű. Egyébként gratulálok a párodhoz is, tök jó volt, hogy amikor megszültél bejeletkezett a fórumba. Mindenki csak hüledezett itt, hogy micsoda rendes ember!

Méri: drukkolok Neked, hogy mihamarabb rendbe jöjj, de amint látom, elég határozott csaj lehetsz, biztos nem hagyod annyiban a dolgokat és a végére jártok ennek mihamarabb

A minap írtam egy hosszú listát, hogy miket is kell még vennünk, azt hiszem, hogy a héten (max. a jövőn) elmegyünk és beszerzünk minden hiányzó dolgot. Mit is mondtatok, hová érdemes menni? Babadiszkont... vagy valami hasonló? A férjemmel úgy döntöttünk, hogy hétvégére elutazunk egy vidéki kis szállodába relaxálni még egy utolsót, utána már hosszabb utakat nem nagyon tervezünk, maximum a szülőkhöz. Szegény uramra ráfér egy kis pihenés, nyáron szinte nem is volt szabin, tartogatja a baba érkezésére.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Adri!

Ha megengedsz egy tanacsot! Ha van tejed, es a baboc ennyire kiegyensulyozott, akkor ne meregesd! Eszik amennyit eszik! Eleg egy heten egyszer! Ez az en tapasztalatom!

En 1 napig tarolnam a tejet a sima hutoben, 3 napot meg nem hallottam! Egyebkent kezdett is fura ize lenni, ezt Te is megerzed majd, ha mar tovabb van a hutoben!

GAbi a 16. kerben kozelebbrol merre laktok? CSak mert en ott nottem fel!

csok

Kép
nikike

Sziasztok !

Adri ! Nagyon izgalmas elsőnek lenni , még fel sem fogtam igazán , de már kezdek izgulni !!

A szopival kapcsolatban , ha jól írtam le , Testsúly kg./ 100 ml.
tehát egy 3 kg-os babának 300 ml.-t kéne ennie egy nap , de hát ez babától függ kinek mennyi az igénye, van akinek kevesebb van akinek több . Úgy-hogy Kamillácskám pont annyit eszik ami elég neki , ha ilyen jó kislány , különben jelezné , hogy kér még !!

Túl sokat alszik, mi ?? Nem lehet babázni !! Igaz !!?? :lol: Pedig úgy "megnyomorgatná" az ember őket , úgy óránként !!!
Olyan kis édesek és az egész olyan hihetetlen, hogy ott van , nem ???

lmarie ! És miért kellett gyógyszert szedned, ha megkérdezhetem ,,
Hát ez bizony jól kitolt veled ! És , hogy tudol rá figyelni a továbbiakban ??
Mindenesetre , nagyon vigyázz magadra és jelentkezz !!!

A táblicskunak én is örülnék ha valaki lenne oly kedves frissíteni , én nem tudom , hogyan kell , béna vagyok ehhez, sziszike meg szerintem kissé elfoglalt , nem zaklatnám evvel .

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Szia Gabi,
Kérdezted, hogy mi lesz ma a felkészítőn: Gyógytornász
Jövő héten lesz szülésznő, azután meg orvos, utána neonatológus, a többire nem emlékszem :)

Múlt héten a dietetikus csaj jó fej volt, végre nem egy olyan dietetikus, aki csak azt mondja, hogy semmit ne egyél, minden mérgező, minden árt. Nekem tetszett.

Gratula Juditnak a babához,
Adri: Kamilla nagyon cuki :) Ez a sapi isteni :D

Üdv,
Judit

KépKép
Kép
elsijud

Nikike: persze hogy örülök a tanácsoknak, hisz Ti már hónapokkal előttünk jártok, és úgy vettem ki, nálatok simán mennek a dolgok, úgyhogy el is fogadom őket :lol:
A helyzet, hogy eddig egyetlen egyszer mértük Kamillát, mert a doki néni mondta, h mérjük le és egy hét múlva is. Csak kérdezte, h mennyit eszik, én meg nem tudtam mit mondani, mivel szopizik, így fogalmam sincs :? És akkor bevillant, hogy még azt sem tudom pontosan, mennyit kellene ennie...csak ezért kérdeztem. :D
Biztos eleget eszik, mert kiegyensúlyozott, nyugodt, és kipróbáltam, szopi után már nem kért, amikor picit sírdogált.
(A 3 napos tárolást a babaszoba.hu-n olvastam és talán a szoptatásért alapítvány honlapján.)

Kati: köszi az adatot, most már tudom legalább. Hát, azért kicsit lehet babázgatni, de ha majd később többet lesz ébren, akkor bepótoljuk.

Még egy képet berakok, és akkor egy ideig nem zaklatlak titeket: :lol: Kép mintha mosolyogna

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Méri: Én nagyon drukkolok nektek :lol: Azért biztos nem egyszerű feladat, de Te olyan talpra esett vagy. :lol: Reméljük, tudsz majd onnan is jelentkezni, jó lenne, ha továbbra is tudnánk rólatok!! :roll: Minden esetre ez nagy 'kalad' nagyon izgalmas :lol: Nagyon fogunk rád gondolni :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: Már 8 hetes? De rohan az idő. :lol: :lol:

Adri: de jó kisbabád van, :lol: remélhetőleg nem is változtat rajta. Szerintem ’szól’ Ő, ha valami nem tetszik neki, ezek szerint szuperül érzi magát. A tej 1napig tárolható, így tudom! Csak zaklass minket a képekkel légyszike, olyan édes látni Őket!!! :lol: :lol: :lol:

Gabi: És mindezért mennyit fizettél? :roll: Tök jó, hogy minden rendbe van veletek. Nekem van olyan érzésem, nem fogom túl hordani a kisasszonyt. :wink: Most már dobogós helyen vagyunk a tábliba. :lol: Kezdek izgulni… :oops: Még pár cucc nekünk is hiányzik, felkéne irogatnom, hogy mik azok. :? :lol:

Kati: Á, :lol: azt elfelejtettem tegnap, hogy azt mondta a doki teljesen zárt a méhszáj. De a kiskönyvbe 3000 helyett 2000 van. Akkor ez rövidülést jelent? Nálad mi a helyzet?

Többiek merre vagytok?? :lol: Vigyázzon mindenki magára!!! :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok !

Tünde ! Én ezt még nem is néztem , mit jelentenek a számok ???

Meg néztem, 2000 van írva tényleg . ?? Mi ez ???
Elé meg, SF. 34 cm. I kt.

Adri ! Nagyon édes ez a kislány !! És bizony mosolyog !! :lol:

Lányok szeretnék kérdezni !! Milyen popsitörlőt vittetek a kórházba ??
Én mostanában a NIVEÁT és a JOHNSON'S-t látom mindenhol , melyiket vegyem inkább ??

Puszi Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Jud77: nagy-nagy gartula Judit!
Csütörtökön még együtt ültünk a doki rendelőjébe..pénteken még írsz, szombaton meg baba.:)
Nagyon szép pocija volt, mondtam is neki..37 hetes vagyok mondta, nemis gondoltam akkor még hogy ő az.:)

Kép

TÁBLÁZAT FRISSÍTVE!!!!

1159368216.9.xls

Adri: örülök, hogy teis itt vagy már.:) A tej 48 órán belül kell felhasználnod, ami a hűtőben van.

Nagyon helyesek a babák!!
Adri, Kamilla mosolya nagyon cuki.
Frusi: nagyon jó ötlet ez a baba találkozó, arik nagyon együtt!!

Gabi:4D UH, tényleg nagyon nay élmény!
Kaptatok róla felvételt, képeket is? Rakj fel.:)

A rutin vizsga 3-án 14:10perckor lesz, az írottkő Parknál.

Puszi: Sziszike.

Bence:

Kép

Kép
sziszike1000

Kati: Nekem SF.33cm I.kt és 2000 a méhszáj ettől még zárt, ez valahol beljebb van :oops: marha jó nem tudom pontosan a nevét :oops: Na majd valaki felhomályosít minket :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok !!

Sziszike !! Ó, de ari vagy , köszönyük a táblicskut !!!

Kéz és láb törést a ruti vizsvához !!! :lol: Drukkolunk !!

Szerintem Nono27 is túl van már a szülésen , reméljük !!Nem tudom miért nem jelentkezik ?? Bizti nincs internet közelben .

Tündi , ez jó, hogy te minden vackot észre veszel ??
Most meg itt állunk (ülünk) tudatlanul !! :shock:

De hátha valaki tudja ! ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert láttam a kérdést: a 2000 azt jelenti, hogy meg van rövidülve a méhnyak, nekem a Márknál végig 2000 volt, ezt írtam valahol nemrég, most eddig 3000, amíg a méhszáj nem kezd kinyílni, addig sok jelentősége nincs, Lukács doktor legalábbis nekem anno azt mondta. Az SF meg a méh hossza, tudod, Kati, a varrócenti!!! :lol:
Na megyek fürdetni, majd valamelyik nap jól kiborulok nektek, ha lesz egy kis időm, a hormonjaim vitustáncot járhatnak bennem, mert én is vitustáncot járok nap mint nap:-(

Pussz!

Kép
Kép
persela

Sziasztok!

Most csak 1-2 percem van, de benéztem.

Sziszike: nagy kalappal a rutinvizsgához, menni fog, csak bizzál magadban!

Kati: a nivea és a johnson is jó, de az utóbbiból nekünk csak az aoleverás jött be, a másikak olyan szárazok. A nivea tuti, mi most azt használjuk, és az Auchanban most jumbo pakban lehetet venni (6 csomag), és nagyon jó árban van. Amit nem ajánlok a Baby bruin, nagyon durva, és csíp. Én ugyanis teszteltem magamon mielőtt a baba megvolt és nem jó! (szerintem)

Adri: a babának hivatalosan a testsúlyának az 1/5-1/6 kellene ennie. De ha kiegyensúlyozott feljtsd el. Minden baba más, a könyv pedig tévedhet. Tejet én úgy tudom 48 óráig lehet tárolni, nekem ezt irja a könyv.

Üdv

Méri

KépKép
lmarie

Még 1 gyors hozzászólás (csak hogy jól összekavarjam szegény Kati fejét) :-)
Én az első pillanattól Pampers Sensitivet használok popsitörlőnek, nagyon bevált, de ami ennél fontosabb, a gyerekdoktornénink azt mondta, mielőtt a Márk megszületett, hogy használjam bármelyiket, de ha egyszer valamelyik beválik, eszembe ne jusson másikra váltani, legalábbis az első évben, ő is nagyon megszívta anno a fiával, meg néhány paciense is. Én megfogadtam a tanácsát...

Na jóéjtet nektek! :-)

Kép
Kép
persela

Sziasztok Csajszik! :D

Popsitörlő: nekünk nagyon bejött a DM Babylove márkájú popsitörlője. Most Johnson's-t használunk épp, mert 4 csomag volt akciós, de ez olyan furcsa nekem, de Lillácskának nincs tőle semmi baja amúgy. :lol:

Tej tárolása: Adri, én is hallottam, hogy akár 3 napig is tárolhatod sima hűtőben, egyébként babája válogatja, hogy csak a frissebbet hajlandó -e meginni, vagy akár a 2-3 naposat is. Kajamennyiségre
elvileg az a szám is van, hogy 100-150 gr / testtömegkilogrammonkként. A 100-at és 150-et is hallottam már.

De tényleg, ha jól érzi magát, meg jól növekszik, akkor nem kell ám a kajcsikat méregetni. :lol: :lol: Nagyon ügyesek vagytok!! :D :D És igaza van Tündinek, ha éhes még, vagy más gondja van, azt úgyis jelezni fogja!! :shock: :D :D

Bevallom csajszik, mi még olykor mindig méregetjük Lillácskát, kaja előtt-után, tudom, hogy tök felesleges, mert ő is jól fejlődik, meg minden, de mindketten olyanok vagyunk a férjemmel, hogy megnyugtat minket... mármint hogy tudjuk, hogy ha 5 perc múlva sipákol :lol: akkor lehet-e azért, mert éhes még, vagy más a gond... :lol: De mondom, a mi példánkat nem kell követni. :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Sziszike: koszi a tablicskut! De fura, hogy mi meg mar egyre hatrebb kerulunk?:) Drukk a vizsgahoz, gondolok Rad!

Kati: nekunk olyan sebes, piros lett a popsitorlotol a fenekunk, hogy en beragtam es nem probalkoztam, hogy melyik a jo, igy langyosvizes vattat hasznalunk!:) CSak uti popsitorlonk van, amit ritkan kell alkalmaznunk, altalaban mindenhol, nagyiknal, dedinel is van viz+vatta! A kenocsot is ugy kellett kikiserleteznem, hogy elmuljon a csunyasag a kicsinyem fenekerol!

Adri: tok aranyos a kiscsaj es tenyleg vigyorog almaban! Krunk meg!

kepzeljetek Bocika 6390 g, tehat eleg jol fejlodik, dokiba megdicsert, jol fokuszalt a gyerek! Tenyleg mert ma elkezdett jatszani a hordozon logo plussel, de ugy, hogy fogta a kezeben es kozben nezte is, annyira cuki! Remelem az oltastol nem lazasodik be!

Uristen mikor voltam utoljar szinhazban, nagyon mennek!!! Azok a regi szep idok!

Persela, kitartas, panaszkodj nyugodtan, azert vagyunk!

csok

Kép
nikike

Sziasztok !

Szép jó reggelt !

Lányok !! Köszönöm szépen , akkor talán kezdek a Nivea sensitivvel , mert nekem az volt a szimpi elsőnek és mivel nem írtatok rosszat róla, így akkor marad az elsőre .

Nikike ! Nem írtad melyik popsitörlőtől lett ez az áldatlan állapot !
Remélem nem Nivea !
Ja és a színház, én már azt sem tudom, hogy néz ki !!

Gerber cuccokat láttatok valahol, létezik még ? Ez az egy ami nagyon megmaradt bennem , hogy nagyon jók !
Most pl. megtaláltuk a Merci kombidresszét (Gerber) 12 év után is tökéletes !!

Persela ! Neked külön köszönet a azámok felvilágosításáért !
És ha lesz egy kis időd, nyugodtan borulj ki nekünk !! :lol:

lmarie ! Várom még a többi beszámolót a gyógyszereid miatt !
Ha lehet !!

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Kati:irtam privit!

Később még benézek, de most rohanunk a dokinénihez oltásra. :(

Üdv

Méri

KépKép
lmarie

Sziasztok !

Méri ! Ment a válasz !!

Remélem oltásnál semmi gond nem volt !! :lol:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!
Ki volt tegnap az Uzsokiban elöadáson? Milyen volt? Sajnos nekem sokszor nem jo ez a szerda 5 ora, igaz, a dietetikus és a gyogytorna még talán kihagyhato, majd szülészorvososra meg csecsemösnövéresre leszek kiváncsi!
Nektek is volt, hogy éjszaka begörcsölt a lábatok? Az valami szörnyü! Mi az, ami segit? A dokim kalcium-pezsgötablettát javasolt, most kiprobálom!
Ti hogy tudtok aludni? Nekem egyre hosszabbnak tünnek az éjjeli orák, annyira éberen alszom, sehogy sem találok kényelmes pozt. Nem probálta valamelyikötök a szoptatos párnát? Állitolag azt nagyon jol maga köré tudja tekerni az ember, csak még nem mertem venni, mert 12 ezer forint, és mi van ha nem válik be?
Jo éjt! Hiuzka/Emese 28+1
hiuzka

Ébrenalvás? Én már nem vagyok terhes, de képtelen vagyok fél kettőig aludni, mivel tudom, hogy picur akkor kel, és nehezebb felkelnem ha elalszom. Szóval azért irok most is ilyen későn.

Emese: Magnéziumot, vagy magneB6-ot szedjél, igyál, az segít az izomgörcsön. Persze ne várj, csodát, kell egy kis idő mire feltöltöd magad vele, és hat.

Párna: én a Kenguru Gold párjnáját vettem meg, és nagyon bevált. :lol: :lol: :lol:
Az 5 hónap után azzal aludtam, megse tudtam nélküle lenni. Még hason is sikerült döglenem vele, imádtam, és imádom, még most is ezzel alszom!!! Férjuram is időnként elkobozza mert neki is tetszik. :? Sőt ha elutaztunk cipeltem magammal. :oops:
Úgy gyürögeted ahogyan akarod, a fejed a lábad, és hasad alá is jut.Fordulni vele, olyan mintha birkoznál valamivel, de egy idő után igazán rutinos lettem.
Összecipzároható, és a babát bele lehet tenni, illetve szoptatáshoz is jól jön, ott is magad köré tekerheted és rá a babócát. Ha gátsebed fáj, akkor összelehet egy nagy körnek kötni, ás azon ülni. (állítólag jó, ezt nem próbáltam a császár miatt).
A többi párnáról nem tudok nyilatkozni, de ez a Kenguru saját terméke, ez is polisztirol golyós, de nem olyan kemény mint mások. Szóval nekem nagyon bejött és hasznos, pedig nagyon féltem hogy csak pénzkidobás, és reklám az egész. A poén az,hogy a szobatársamnak is volt, amikor költöztették be a szobába, elvette az enyémet, mert azt hitte, hogy rossz ágyra tették az övét. Aztán döbbenten látta, hogy már van egy az ágyán. :lol: :lol:
Na befejeztem az áradozást, a gyerek is felébredt.

KépKép
lmarie

Sziasztok !

Én is csatlakozom már a nem jól alvók táborához , de én ezt betudom az izgulásnak . Biztos tudat alatt már figyeljük, hogy jönnek-e a fájások ..stb.

Én már nagyon kezdek izgulni, de még próbálom elterelni a figyelmem.

Képzeljétek Zsolti tegnap feltette a nyuszókat a netre és du. el is vitték őket !! :cry:
Nagyon sajnáltuk és kikötöttük, hogy kaja nem lehet belőlük!!
Elvileg egy tenyésztő vitte el, ahol vannak gyerekek is , legalább ők biztos nem engedik, hogy levágják őket !!

Ma kb.1 és 1/2 órámba telt, de sikerült bejelentkeznem NST-re !!!
Hétfőn megyek 9:15-re !
Hát kíváncsi leszek !! :lol:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok Lányok!

Nikike: a XVI. kerületben Rákosszentmihályon, a Szent Korona lakótelep mellett lakunk egy csendes kis utcában.

Tündi: a 4D-s ultrahangért 12.000 forintot fizettünk. Tudom, hogy ennél vannak azért olcsóbb helyek is, de nem akartunk a város másik végére menni. Ebben az árban volt egy fénykép (sajnos feltenni nem tudom, mert digitális formába nem kaptuk meg) és egy DVD-felvétel a vizsgálatról.

Elsijud: köszi az infót a tanfolyamról. Sajnos a héten egészen el voltam lustulva, így most nem mentem el, de nagyon erős bennem az elhatározás, hogy jövő héten megyek.

Kati: a kérdésedre már részben válaszoltak, azért én is leírom, amit tudok :shock:
SF 34= a szeméremcsontod és a méhed legteteje között 34 cm a távolság
2000=2 cm-es a méhnyakad, zárt a méhszájad (ezt a négyjegyű számot cervix score-nak hívják, az első számjegy a méhnyak hosszát mutatja, a második a külső méhszáj tágasságát, a harmadik azt hiszem a belsőét, a negyediket pedig nem tudom)
I. kt= koponyatartás (feje már lent van a babának), és a háta a te jobb oldaladon van.

Mindenkinek jó hétvégét! Én nem leszek itthon, mert a férjemmel elutazunk. Adok neki ebédet (tegnapi maradék) és utána már indulunk is.
Puszi

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok, csak néhány hozzászólás az elmúlt témákhoz:
-a doktornéni azt mondta, h 1 napig tároljam hűtőben a tejet, de végülis most mindegy, mert egy nap pont egy aventes pohár plussz jön össze, így megy is a fagyasztóba, ha meg nem jön össze annyi, akkor a késő esti etetést Norbira hagyjuk cumisüvegből. Anno beszéltünk arról, h mi van, ha cumisüveg után nem akar majd újra szopizni, hát nálunk ilyen nincs.
- popsitörlő: rossmanos Babydream, nekünk bevált, meg a popsikrém is, amit felírtak, teljesen szép a feneke, pedig elég sokat kakil :lol: A törlőkendős zacskót mindig jól visszazárom, így nem száradnak ki a kendők, szerintem elég nedves és könnyen használható.
- Kati, már mindjárt eljön a te napod, úgy izgulok, mintha én szülnék újra. Aztán mindjárt jöhetnek a többiek is, fura :?
- Juditék jól vannak, gondolom véletlenül írt a másik uzsokis topikba, most bukkantam rá. Olvassátok ti is el, Barnabás jó nagy bab és ügyesen eszik.
-Méri, jó utat és majd tényleg jelentkezz, számolj be mindenről, milyen ott az élet.
-én párnát tettem a két lábam közé, úgy tudtam egész jókat aludni.

mindenkinek szép napot.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok Anyukák, Kismamákok! :-))
Végre megszültem a szüléstörténetemet is, kissé bő lére sikeredett :D

SOMIKÁNK SZÜLETÉSE
Írta egy nagyon boldog ÉDESANYA

Első gyermekünk, Soma nevű kisfiunk 2006. szeptember 13-án született Budapesten az Uzsoki Kórházban 3700 grammal és 56 centiméterrel.

Várandósságom utolsó napjai avagy a türelmetlenség netovábbja

Két héttel a szülés előtt egy ujjnyira kinyílt a méhszáj, hat nappal előtte távozott a nyákdugó és három nappal előtte csak azért engedett haza az ügyeletes orvos, mert közel lakunk a kórházhoz. Mondanom sem kell, eme előjelekre fittyet hányva a szultánfi nyugiban sziesztázott odabent, míg én már annyira türelmetlenné váltam, mint akit a hátán felhúztak, akár egy járkáló bábot (my name is Jolan Turbo), egy percig nem bírtam a fenekemen megmaradni, és mikor már a férjem pólóit is színskála szerint átrendeztem a gardróbban, mint borzalmas bűntettet, hogy miként élhettünk így, pólókkal csak úgy ad hoc egymáson, és az éjszaka közepén nekiálltam az ajtókat lemosni, megállapítottam, hogy a Lipótra fogok beutalót kapni, nem a szülészetre, ráadásul egyáltalán nem úgy festettem, mint aki a kilencedik hónap végét tapossa, így lassan eljutottam odáig, hogy kezdtem elirigykedni a nagy tolatópocakokat, vizesedő lábakat és fájó hátakat, mint nyilvánvaló jeleket, így hát nyakamba vettem a várost, a barátokat, és jöttem-mentem egész nap.

A fordulat avagy itt az idő

Ahogy a terhességemet is megéreztem már a nyilvánvaló jelek (elmaradt pirinyanya stb) beköszönte előtt, úgy történt a szüléssel is, és szokás szerint – éljen Bridget Jones avagy a nem százasok világegyeteme – elég idétlen módon, hogy őszinte legyek. Miután szegény ismerősök napközben dolgoznak, és nem volt kit boldogítani, szeptember 12-én, Mária napon elrobogtam egy szépségszalonba (ahonnan ugyan elköszöntem hetekkel korábban, hogy legközelebb a kismanóval jövünk, de mindegy), szóval fél napos kényeztetés után kivirulva, férj esti elcsábításán gondolkodva (éljenek a last minute házasélet örömei) épp egy cseppet sem idilli bevásárlóközponti étkezdében fizettem a guszti fehér nylonzacskóba pakolt vacsiért, nyúltam a bukszámba, és ezzel a mozdulattal együtt jött a színházi súgó, a megérzés, a mélyből jövő bizonyosság, hogy na lyányom, nagyon jót választottál, mert rengeteg kalóriára lesz szükséged, nagy meló lesz. Sodródtam a késő délutáni embertömegben az aluljáróban, és valószínűleg senki nem tudta, miért vigyorgok, mint a tejbetök. Otthon kitettem az étkező asztalra az anyukám névnapjára vett virágcsokrot, az ajándékát és írtam mellé egy kártyát, immár hármunk nevében - teljesen biztosan tudtam, hogy másnap, amikorra ígérte a látogatását, én már nem leszek itt. És így is lett.

/Hogy a memoár teljes legyen, akkor elárulom a legendárium számára várandósságom megérzését is. Történt 2005 decemberében két ünnep között, hogy egy üveg ásványvízzel sasszéztam át a zebrán zöld lámpánál, amikor majdnem elütött egy autó, még a fekete kabátom is belibbent, annyira közel fékezett. Nem tudom, hogyan történt, de hirtelen felindulásból meglendítettem a másfél literes ásványvizet, hogy szétcsapjam vele a szélvédőt és azt üvöltöttem, hogy elütnél egy terhes nőt, te #&Đ@?!?! Az utasok rémülten feltartották a kezüket (szerencsére, az én kezem is megállt a levegőben), náluk jobban csak én rémültem meg, hogy miféle sárkány ugrott elő belőlem, és milyen terhes nőről beszélek?! Ezután lapos kúszásban visszamentem a munkahelyemre, és próbáltam felfogni, hogy mi szakadt ki belőlem öntudatlan és különben is zárjon valaki ketrecbe, közveszélyes lettem, én, a higgadt nyugalom! Január 8-ára vártam a menzimet (szerencsére hiába), és január 4-én csináltam az első tesztet (eddig bírtam cérnával a várakozással, a türelem szobrához se én leszek a modell, az biztos). Pozitív lett./

A rakéták feltöltése

A legsürgetőbb érzés, amely megszállt, miközben szatyrokkal és virágcsokorral koraeste hazaegyensúlyoztam az volt, hogy sürgősen enni kell és aludni. Miután jól belakmároztam, nekiálltam ingeket vasalni, és este kilenckor meg is érkezett az első hírhozó, az első fájás, és hozta a többit, szép, rendezett sorokban, ahogy még sosem. A párom a másik szobában tévézett, de nem szóltam neki, pedig akkor már néztem az időt: hat-hét percenként jöttek a fájások. Gyorsan lefeküdtem aludni. Szófogadó vagyok.

Álmomban egy kikötőben álltam, hideg volt, vacogós, és a beton stég előtt a vízen hullámzott két óriási, hatalmas fekete vashajó - egész hátra kellett hajolnom, hogy lássam a tetejüket a vöröseslila hajnali derengő háttérben, a víz pedig sötéten és jéghidegen hullámzott előttem. Be kellett gázolnom a vízbe a két hajó közé, és a tenyerem élével egymástól elnyomni a két rettenetes fekete árnyat. /Azon csak később morfondíroztam – már gyerekkel a karomban -, hogy ekkora hajók nem is horgonyozhatnának a stég előtt - pláne, hogy nekem meg térdig ért a víz, - csak kint a mély vizeken, és maximum csónakkal lehet megközelíteni őket, elnyomni őket egymástól pedig, na jól van, gyerekek, hidegborogatást a homlokomra rögtön, viszont az is felfoghatatlan a mai napig számomra, hogyan vagyunk képesek megszülni egy gyermeket))/ Vissza a víziómhoz (ha már a nyíló virágból kilépő gyermekek és csillogó sodró folyók helyett, amelyekről szülés felkészítőn beszéltek, az éleslövészet során lemaradtam). Az volt a furcsa, hogy semmi kételyem nem volt, hogy simán szét fogom nyomni azt a két hajót a puszta erőmmel, és még az sem fog feltűnni, hogy jéghideg vízben állok meztelen. Fő a magabiztosság.

Ehhez képest arra ültem fel az ágyban hirtelen (bamm), hogy borzasztó hányingerem van. A mobilon neonszínben világított a sötétben, hogy már hajnal egy óra van. Próbáltam visszaaludni, de már nem ment. Újra éreztem a fájásokat, jöttek, aztán elmentek, újak jöttek, aztán azok is elmentek. Próbáltam „ellélegezni” őket, ahogy a jógaszülésen tanultuk. Ekkor még prímán ment.

Már tudtam, hogy a Kisfiunk itt lesz nemsokára, de erő kell még, amennyi csak lehet. Felkeltem és nekiláttam enni a konyhában. A férjem is megjelent, nagyon drága volt, ő is megérezte, csak rám kellett néznie, nem kellettek oda szavak, gyengéd volt és halk szavú, mint egy simogatás. Azt mondta, hogy miután nagy hirtelen lefeküdtem aludni, ő, az éjjeli bagoly, is nyomban lefeküdt. Kérdezgette, hogyan kell mérni a fájásokat, elejétől az elejéig, vagy az egyik végétől a másik elejéig? De akkor már nem volt szükség mérésre, átlátszó cseppek indultak lefelé a combomon, le a bokámig, egyik a másik után, és nem tudtam visszatartani. Tudtuk, hogy ez már a magzatvíz, de nyugodtan összepakoltunk, lezuhanyoztunk, fogtuk a kisbőröndöt, az elemózsiás szatyrot és a nagy szoptatóspárnát a vidám állatfigurákkal, és elindultunk az éjszakába. Tadamm, tadamm, így vert a szívem, akár egy riadt madárkának, aki először fog kiugrani a fészekből.

A kórházban csend és sötétség fogadott, az ajtó is zárva volt, úgy kellett a portást felkelteni. Mentünk fel a félhomályos márványlépcsőkön, kórházi pálma, női alak a képen a szülészet felé, és megnyomtuk a szülőszoba csengőjét. Egy nagyon kedves szülésznő fogadott (hajnali fél négy volt már), akivel már találkoztunk korábban. Megvizsgált, megállapította, hogy elfolyt a magzatvíz, és telefonált az ügyeletes orvosnak, aztán mosolyogva a kezembe nyomott egy óriási kórházi hálóinget, apuka pedig felhozta a csomagokat. Ezután fél órán át papírokat töltögettünk, úgy kiestem a lendületből, hogy még a fájások is eltűntek. Éljen a bürokrácia.

Megállapították, hogy megrepedt a magzatburok, és a fertőzésveszély miatt antibiotikumot fogok kapni hat óránként a szülésig. A szülésznő megjegyezte, hogy nem lesz itt további adagra szükség, én pedig megtettem a tippmixet: 10:58-ra meglesz a gyerek. (Ennél már csak egy gyökszám lett volna cifrább, de ez jött ki belőlem.) Az orvos megerősítette, hogy reggelre baba lesz, a méhszáj szinte teljesen elsimult. Jött a szokásos rutin, beöntés, aztán vígan elfürdőztem egy órácskát a zuhanyzóban, csoda, hogy nem zendítettem rá valami dalra, annyira boldog voltam, hogy mindjárt, de most már tényleg mindjárt meglesz a kicsi, össze-vissza fogom ölelgetni és puszilgatni, és különben is ide nekem az oroszlánt is, mit nekem fájások és kínok. Kinéztem magamnak új barátomat, a zuhanyzót, hogy én majd ide lazán félrevonulgatok, ha döngetnek a fájások. Ott is hagytam mindent, tusfürdőt, törülközőt, krémet. Akkor még nem tudtam, hogy utoljára láttam eme csempéket, a szülőszoba ajtaja bezárult utánam, és nem engedtek ki többet.

Beköltöztünk a vajúdóba, megcsodáltam az uramat zöld műtősfiú ruhában (irtó jó pasi a drága), rögtön ráültem egy nagy zöld labdára, bekapcsoltuk a tévét, beszélgettünk. A fájások már négypercenként érkeztek és egy percen át tartottak, erősebbek voltak, de még mindig remek hasznát vettem a jógalégzéseknek. Hét óra után a férjem felhívta anyukámat, hogy a kórházban vagyunk, nehogy hiába várjon a házunk előtt. (Magamban kértem a Jóistent, hogy vigyázzon a szüleimre, nehogy valami bajuk legyen, ahogy a nagy izgalomban feljönnek vidékről autóval.)

Jött egy újabb orvos, elfoglaltam a szülőágyat, megvizsgált (közben szétkarmoltam a karját kínomban, miközben kézzel rátágított egy kicsit odabent, ő meg kacsintva mondta, mintha a Piroska és a farkas c. meséből lépett volna ki, hogy ééén vagyok a csúf, gonosz doktor bácsi, muszáj voltam mosolyogni rajta) és közölte, hogy most azonnal telefonál a dokinőmnek, már 3 ujjnyira nyitva vagyunk, de még mindig sokat mosolygok a fájások között. Szülésznő (Gizike, aki a hét órai műszakváltáskor érkezett) is megjegyezte, hogy ezek a fájások még semmik se, a tanuló szülésznő pedig megjegyezte, hogy milyen kicsi a hasam (na kösz). Kezdtem berezelni. Közben úgy feküdtem a szülőágyon, mint egy pórul járt katicabogár, amely a hátára fordult és hiába kapálózik. Bal karba csepegtették az antibiotikumot, jobbról rákötöttek a ctg-re, hogy Somikánk szívhangját és a fájások erősségét mérjék. Miközben az orvos telefonált, durvultak a fájások, megcsavartam-tépkedtem ám az ágy huzatát két oldalt és szidtam a tervezőt, hogy miért nincs oldalt fogókar, amit lehet markolászni. Mutatták a görbéket a papíron, büszkén néztem a hegyvonulatokat, azonban kiderült, hogy még ezek is kispályások, mert hosszabb ideig kell a hegytetőnek kitartani. Ajaj, néztem kétségbeesve a férjemre.

Kész, tűz, rajt! – szerda 8:00

Kiderült, hogy az orvosom szabadságot vett ki aznapra és a férjével tartotta valahova, ennek ellenére reggel nyolckor teljes menetfelszerelésben megjelent, és kézbe vette az irányítást. Akkor már egyre erősebb fájásaim voltak, és nagyon szenvedtem háton fekve a szülőágyon, mégis ahogy megjelent, megnyugodtam, hihetetlen biztonságban éreztem magam pusztán a jelenlététől is. Kaptam oxytocint, és megígérte, hogy leszállhatok az ágyról, amint az adag lecsepegett. Szinte azonnal meglódultak a fájások, mintha ostorral vernék, hajtanák őket előre, és mikor a doktornő is kézzel tágított, azt hittem, leszakítom az ágy két oldalán a huzatot, és még mindig azt mondták, hogy a java csak most jön.

Végre leszállhattam az ágyról legalább. A következő fájás a földre nyomott, ott is maradtam végig a linóleumon békaülésben, széles terpeszben, kb. mint egy rajzfilmfigura, óriási harang alakú kórházi szülőingben és a férjem fehér frottír zoknijában, mert fázott a lábam. Olyan klassz helyet találtam magamnak, hogy három oldalról körbe voltam barikádozva, ember nem férhetett hozzám, nem bírtam elviselni még a párom érintését sem, sőt, a teljes antiszociális, hagyjon mindenki békében elzárkózásban szenvedtem a földön. Akkor már nagyon-nagyon fájt, feszített, égett, késeket éreztem a medencémben, hányingerem lett, aztán úgy éreztem, minden pórusomból minden árad kifelé, úgy szűköltem a padlón négykézláb, mint egy kutya. Néha kiküldtem a férjemet, mert annyira kiszolgáltatottnak éreztem magam és annyira nem tudtam már uralni semmit sem és ez annyira zavart, hogy csak még jobban szenvedtem. A dokinőm odahúzta fejem a mellkasára és azt mondta, hogy fájásszünetekben (amelyek tényleg világosak és tiszták, mintha mi sem történt volna az elmúlt percben) ne beszélgessek, nézelődjek, gondolkodjak, lerogyni csak, mint egy rongybaba. Így is tettem. Amint elúszott egy brutális fájás, ráhullottam a szülőágy szélére, és amikor jött az újabb, térdre vert megint. Hiába gyakoroltam, tanultam a segítő légzéseket, mozgásokat, semmi nem jutott eszembe az ég világon, csináltam ösztönösen, ami és ahogy jól esett, csípőkörzés, deréknyomogatás, hastáncos nyolcasok. Folyton takarítgattam magam után, férjet küldözgettem kifele, mondta a szülésznő is, az orvos is, hogy itt semmi sem számít, azt teszek, amit akarok, el kell engedni magam teljesen, ez volt a legeslegnehezebb az egész szülés folyamán, nehezebb, mint a kitolás maga, de amikor elvágtam az utolsó zsineget is magamban, amikor már nem volt kontroll, se gondolat, akkor úgy felgyorsult minden, mintha ágyúból lőtték volna ki. Vicces, de nagybátyám rozoga kispolskija jutott eszembe, amelynek spárga tartotta az ajtaját, amelyet kézben kellett fogni, hogy ki ne nyíljon menet közben, hát így éreztem én is, szorongattam a spárgáimat, szorongattam, aztán egyszerre elengedtem mind a vakvilágba. Az utolsó „éber” pillanatom, amikor még követni tudtam az eseményeket percről percre az volt, hogy észleltem, nagyon lendületes, erőteljes mozdulatokat teszek a csípőmmel és már az asztalra könyöklök, utána filmszakadás. Hallottam magamban a jógaoktató hangját, ahogy az órákon mondja, a hadvezér mozdulatok jelzik a kitolási szokás érzekését, innen tudtam, hol járunk. Eltoltam a vashajókat.

A Nagy Pillanat – szerda 10:30

Aztán ott sírt rajtam egy drága gyermek, az én Kisfiam, magzatmázasan, remegő szájjal, én meg csak öleltem, simogattam a kis buksiját és szorítottam magamhoz, hogy itt vagyok, együtt vagyunk a köldökzsinór nélkül is örökre összekötve. Olyan szép volt, tiszta apukája, ahogy mindig is láttam álmomban, nem volt se csúcsfeje, se szeder színe, alig tudtam elengedni, ahogy elvitték. Azokat a pillanatokat úgysincs szó leírni, az embernek csak árad és ömlik a szíve. Megöleltem a doktornőmet, a férjemet, és akkor vettem észre, hogy mindenki zöldben és kékben van, teljesen kiesett, hogy mikor öltöztek át, hova lett a fehér köpenyük, ahogy az is, hogy én mikor és hogy kerültem a szülőágyra, a lábaim kengyelbe, gátmetszésre sem emlékeztem, csak arra, hogy belenézett a doktornő a szemembe, és azt mondta, nagy levegő, szem-száj összeszorít, erősen nyom, mintha medencébe ugranánk, víz alá. Az adott erőt, hogy kiáltják, kinn van a feje, mert hogy én először annyira béna voltam, hogy szemem-szám összeszorítottam, csak nyomni felejtettem el, így szépen elpuskáztam néhány fájáshullámot, mire a kombináció sikerült, jött a kis feje, aztán a harmadik kitolásra a kis teste. A férjem mesélte, hogy Somika úgy repült ki, mintha csúszdán érkezett volna, behuppant a szülésznő karjaiba.

Minden porcikám remegett, rázkódott. Azt mondták, ez természetes ilyenkor a megerőltető izommunka miatt. Férjem, a büszke, meghatódott boldog apuka ment a gyermekünkkel a szomszéd helyiségbe, a kis manó úgy oázott, és nekem úgy áradt a szívem a boldogságtól, hogy megérkezett, itt van velünk most már örökre, hogy csak néztem a plafont, és fülig ért a szám. Átöltem az egész világot magamban. Megszültem a méhlepényt is (mintha egy finom bársonykelme csúszna ki az emberből, olyan érzés volt) doktornő rendbe tett, kaptam néhány varratot, abszolút elviselhető szakasz. Egy pillanatra visszahozták megmutatni a Kisfiunkat, felöltöztették világoskék menő rugdalózóba, amelyen kis oroszlánok játszottak, megsimogattam a vasgyúró lábacskáit, és az volt az első kérdésem, hogy mikor kaphatom meg. Két órát kellett még feküdni a szülőágyon, csak a férjem volt ott velem, szorítottam a meleg, erős kezét, remegtem, mint a kocsonya, még a vállam is rázkódott. Nagyon meghitt percek voltak.

Aztán rám adták a saját hálóingemet (szexi nagymama style made in China), beültettek egy kerekesszékbe és kitoltak a baba-mama szobába. Anyukám kint várt a folyosón, nem győzött elég puszit adni és boldogan mesélte, hogy az előbb mutatták meg neki az unokáját, és milyen büszke rám, apukám is itt lesz mindjárt, testvéremék pedig nemsokára indulnak. Mire a kórteremhez értünk, hozták is a születésnapos fiúcskánkat, aki békésen begömbölyödött a karomba, aztán az apjáéba, és csak gyönyörködtünk benne órákig, míg a nővér el nem vitte, és engem ágyba nem parancsolt. Persze nem bírtam pihenni, hogy is bírtam volna, vártam a szopiidőket egész nap, és a másnapot, amikor már egész nap együtt lehetünk. A párom, az orvosom megdicsért, hogy milyen bátran, ügyesen végigcsináltam, de a feszültség csak kijött, amikor Somikát egy hajnalon elvitték, mert besárgult, én pedig mentem szárnyaszegetten meglátogatni az inkubátorban etetési időben, ott feküdt pelenkában, bekötött szemmel, csak annyit mondtam, hogy ne félj, drága kincsem, itt van édesanya veled, és zutty, úgy elkezdtem bőgni, hogy fél napig abba sem hagytam, míg pandamacira nem kezdett hasonlítani a fejem.

Hat napot töltöttünk a kórházban, csupa jófej szobatárssal, öt-, három- és kétgyerekes tapasztalt anyukákkal, pozitív szülésélménnyel. A doktornő közölte, hogy négy gyerek alatt nem vállal le senkit, szülésznő is mondta, hogy visszavár, mi még úgyis találkozunk. Úgy lesz.

Legmélyebb tisztelettel és köszönettel tartozunk egy nagyszerű embernek és orvosnak, dr. Járányi Beáta főorvos asszonynak, szülésznőnknek, Gizikének és az Uzsoki Kórház minden csecsemős nővérének, akik segítettek, szerettek minket és elláttak sok-sok hasznos tanáccsal!

:D :D :D :D :D :D :D :D

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Csatolok képet a kisfickóról:-)

[img]http://i15.photobucket.com/albums/a381/Expell/Somika066.jpg
[/img]
(AZ a szőrős párna a férjem:-)))))

[/img]http://i15.photobucket.com/albums/a381/Expell/Somika060.jpg[/img]

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem, de azért itt vagyok. Csak Bence mostanában annyira hasfájós lett, hogy reggeltől estig ringatom, délben alszik 2-3 órát, aztán egész nap sír szegénykém. Este meg örülök, hogy alszunk. Szóval úgy látom, nekem kijutott a jóból, de majd lesz ez jobb... Azért vannak boldog pillanataink, akkorákat tud mosolyogni, és hööözni, ha épp nem csikar sehol, hogy csak na! :o)

Adri tényleg ne méregesd Kamillát, nagyon gratulálok szép babóca. Mi csak azért méregetünk, hogy lássuk mennyit evett és mennyivel kell még kiegészíteni, de ez a kevés anyatejesek sorsa... Ha van elég, akkor ne törődj semmivel és én is csak 1 napig tudom, hogy lehet tárolni amit lefejtél.

Nálunk a Johnson popsitörlő bevált, hála az égnek Bencus bőre nem kényes így nincsenek gondjaink. Csak mosóport kellett váltanunk mert az arcán voltak pöttyök de már az is elmúlt. Köszönöm a hasfájós tanácsokat, nekünk Infacol nem vált be, Espumisan sem tökéletes, most próbálunk tápszert váltani talán az segít meg esetleg a csapvíz helyett babavizet használunk. Teázunk is de az sem az igazi, ráadásul kakilni is nehezen tudunk. Ja valaki kérdezte, én már ezer féle tejserkentőt kipróbáltam igazából egyik sem segít nagyon, mert Bencus a lusta, hát Vele meg nem tudok mit csinálni :) mindig elalszik, ez van.

Jud-nak is gratula!

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Igen, tök béna vagyok. :) Nagyon kerestem ma a hozzászólásomat, de Adri ügyesen megtalálta. Köszi!

Szóval az alábbiakat írtam:

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk.
Köszönöm szépen a gratulációkat!
Nikike nagyon jól esett, hogy megírtad Barnabás megszületését.
És Sziszitől is aranyos volt, hogy megírta első találkozásunkat. Csütörtökön még tényleg nem volt semmi jele annak, hogy másnap szülünk.

Pénteken bejártam a fél várost kocsival, hogy beszerezzek még néhány dolgot, délután fél ötkor meg elindultak a fájások. Lehet, hogy kimozgattam?
Szombat 1:15-kor már kint volt Barnabás 3.800 grammos és 56 cm-es nagyságában. Teljesen egészséges, nagyokat szopizik, és imádja az egész család!

A kórházban mindenki nagyon segítőkész és aranyos volt, de azért jó már itthon lenni.

Mi egyenlőre nem vettünk babamérleget. Barnabás kb. 3 óránként szopizik 15-20 percig, kiegyensúlyozott, nyugodtan alszik. Ettől én is nyugodt vagyok. Mi a véleményetek, azért szerezzünk be egyet, hátha szükség lesz majd a bizonyosságra?

Sziszike gratulálok a vizsgádhoz, és sok sikert a továbbiakhoz!

Most megyek, mert lassan hiányol a fiam.

Judit

Kép
jud77

Pelle!

NAgyon szep volt!

Jud: en is kocsikazassal kezdtem a szulesemet! Igy jar aki autoba ul az utolso hetekben:))
Remelem hamarosan talalkozunk a repteren legalabb! Megnezzuk manot!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!
Méri, köszi a tippeket, én is a magnéziumot tudtam, ugy is kérdeztem a dokit, hogy ugye a görcsre ezt kell szedni, erre mondja a kalciumot... pedig biztos találkozott már ilyen esettel. na mindegy, eddig még csak 2-3szor volt ilyen, remélem a többit már megelözöm. a párnát megnézem.
nagyon jo utat nektek! majd jelentkezz!
Jud77 gratulálok!
Pelle köszi a részleteket, végre valaki a fájásokat is ugy leirja, hogy a még nem szült kissé szorongo kismamák számára is egyértelmü legyen, tényleg durva lesz, de utána fantasztikus érzés, mikor a karodba szoritod a picidet!
Szerintetek az intimtornán (az Uzsokiban van egy négyalkalmas, nem tud valaki volt-e azon), az ilyen légzéseket is tanitják amik szülés közben segithetnek?
Jo hétvégét minden kismamának és kisbabának! Emese
hiuzka

Sziasztok!

Gyorsan beugrottam elköszönni.
A babázóknak kitartást, kiegyensúlyozott babákat és gyarapodást, sok tejet kívánok :wink:

A közeljövőben leendő anyukáknak szintén kitartást és könnyű szülést kívánok, lassan már ők is babázhatnak :P

Azoknak akiknek még várniuk kell a babára, sok türelmet és pihenést, hamar itt lesz a ti időtök is :lol:

És mindenkinek üzenem bízzon a saját megérzéseiben, mert az mindennél többet ér, az orvosok nem istenek, és könyveket is emberek írták :P

Ja és sok sikert a jogsihoz, menni fog!!!!

Köszönöm a jókívánságokat! Amint lesz netünk jelentkezem.

Addig is puszantás mindenkinek

Méri és Balázs

KépKép
lmarie

Sziasztok !

Pelle ! Hát ez tényleg gyönyörű volt !! Ki is adathatnád !! Keress gyors egy kiadót , és írjál többször !! :lol:

Jud77 ! De jó, már ti is otthon !!! :lol: Hogy megy az idő ! (Erre mindíg rácsodálkozom !)

A mérleggel kapcsolatban , ha nem érzed fontosnak akkor nem baj ha nincs ! Ha szeretnéd megmérni szaladj át (ha nincs messze) a védőnénitekhez !

Szóval menjek (majd) kocsikázni !!Ebben nem lesz hiány !! :lol:

lmarie! Ha még itt vagy , tegnap írtam privit még, és kérdeztem mikor is utaztok pontosan ?

Lányok ! Írta Méri , mikor indulnak ?? Lehet, hogy írta csak az agyam , tudjátok a padló alatt...

Puszi mindenkinek és kellemes hétvégét !!

Kati és

Kép

Kép
kati16

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?