Új privát üzeneted érkezett!

Sedith köszönjük a köszöntést!!!Csak úgy repülnek ezek a hónapok...el sem hiszem,hogí már ez a kis törpe már 4hónapos,olyan mintha csak tegnap szültem volna.......SEGÍTSÉG!!!!VALAKI ÁLLÍTSA MEG AZ IDŐT!!!!!!!

Tegnap kapott egy kiskanál almalevet...hát ne tudjátok meg...szegény Morzsikámnak minden baja volt...úgyhogy mág várok 1-2hetet....a répa mikortúl adható?mármint a leve...

Sudi jaj de jó volt olvasni a nyaralst,most irigykedek egy kicsit,mert már én is kimozdulnák itthonról egy pár napra...
gratula a 3.foghoz

Sancsi jobbulást Enéhnek,gyógyuljon meg minnél hamarabb.Klassz a gyerekszoba

képzeljétek kaptunk kölcson mi is hintát,olyan elektromossat ami magától hintáztat és van benne valamilyen szenzor,hogyha a kicsi nyöszörög akkor bekapcsol valami zene meg elkezd hintáztatni.Előtte van játszópad amit cserélni lehet etetőasztalnak...majd küldök képet,mert leírni egy kicsit bonyolúlt.
na most megyek egy kicsit takarítani,még majd jövök délután

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Sudi: Azután, hogy a tegnapi napot a Balatonnál töltöttük a férjemmel és a sógoromékkal -igaz, mint mondtam nem kirándulni, hanem gyümölcsöt szüretelni mentünk-, még inkább felerősödött bennem a vágy, hogy jövő nyáron legalább egy pár napra mi is lemenjünk hármasban egy kicsit nyaralni! Csak az a baj az én férjemmel, hogy nem bírja a "semmittevést", neki állandóan dolgoznia kell valamit! :roll: :evil: :lol: Aztán ahogy tegnap említést tettem neki a tervemről, látszólag egyetértett velem. (Na, majd meglátjuk!) Gery is jól érezte magát, Joci pedig akkorra már sokkal nagyobb lesz, mint ő most. Úgyhogy szerintem szupi lenne! :D (Nekünk ugye nem lenne szállásgondunk, mert mehetnénk a sógoromék nyaralójába, csakhogy ott főznöm kéne és úgy meg nem az igazi.......)

Sancsi: Képzeld, tegnap útközben én is megfáztam egy kicsit, folyik az orrom meg tüsszögök, remélem Jocira nem ragasztok rá semmit! (Nem puszilgatom, amit nagyon-nagyon nehéz megállni! :cry: ) Biztos vagyok benne, hogy az autóklíma az oka, mert a sógoromék kocsijával mentünk és a sógornőmnek az első dolga, hogy bekapcsolja!Pedig tegnap nem is volt olyan elviselhetetlenül meleg! :evil: :evil: :evil:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Emőke: Boldog hófordulót Krisztiánnak. Egyelőre mi is az almalékóstolgatásnál tartunk, úgy volt, hogy ma jön a védőnő és megbeszéljük a folytatást, de reggel telefonált, hogy megbetegedett és majd csak szerdán látogat meg. Kicsit szomorú vagyok, mert már múlt csütörtök óta almalevezünk és már szívesen továbbléptem volna. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy biztos emlékeztek, írtam múlt csütörtökön, hogy a doktornő mondta, hogy ne várjak a védőnőre, hanem kezdjem el az almalevet.... hát, mit mondjak, úgy hallottam a védőnő hangján, hogy nem igazán örült, hogy nélküle kezdtem el a hozzátáplálást! Egyből azt kérdezte, hogy nincs-e gond Joci székletével!? Mondtam, hogy nincs.) Addigra biztos megválaszolja a kérdésedet az egyik tapasztalt Anyucink, de szerdán szívesen megosztom veled a védőnőtől hallottakat. Most elöljáróban csak annyit mondott a telefonban, hogy az alma után az őszibarackot, majd a sütőtököt szokták javasolni, de mondom egyelőre abban maradtunk, hogy szerdáig marad az almalé. Egyébként Joci már kezdi megszokni az ízét, de még most is fanyalog kissé.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: Valóban szép lett Enéh szobája. Kedves tőle, hogy ő is segédkezett a kialakításában! :lol:

Edith: Délután 3 körül elsétálunk Jocival a postára, de utána ráérek egészen addig, amig a férjem haza nem jön. Majd csörgünk, ahogy szoktunk! :D

Most elköszönök, mert Joci felébredt,megyek és játszom vele! :D :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Sudi: Örülök, hogy nagyon klassz volt a nyaralás! Irigyellek Benneteket! Mi csak egy napos kirándulásokat teszünk ősszel, de az is nagyon jó! Tegnap is egy kisvárosban volt, nagyon szép helyen, sétáltunk, megnéztünk a néptáncosokata főtéren, megebédeltünk és jöttünk haza!
Mindenkinek csak ajánlani tudom az ilyen kikapcsolódást!

Sancsi: Nagyon szép Enéh szobája! Nagyon cukor a porszívóval! Nagy dolog, hogy edgyedül alszik és nem kell fel éjszaka! És gratula a fogacskához!

Emőke: A sárgarépa az első zöldség amivel lehet kezdeni a hozzátáplását, szeretik a babák, mert édes, mint a gyümölcs. Spanyolországban 5-6 hónaposkortól ajánlják a hozzátáplását kezdését, főleg ha valaki szoptat, akkor inkább 6 hónapos kortól. Itt sincs védőnő és mindig a dokinővel egyeztetek ezügyben!

Ma is voltunk dokinál. Kapott szurit Réka és vizsgálat is volt. Most anyyira nem élvezte a vizsgálatot Réka, de a szurit hősiesen viselte. Kaptunk időpontot csípő UH vizsgálatra, mert a dokinéni szerint nem teljesen egyforma a csípője, de nincs nagy baj. Én sem izgulok, mert eddig havonta voltunk vizsgálaton, mindig megnézte a csípőjét és nem volt probléma, illetve amikor Magyarországon voltunk az ottani dokinő is megnézte és nem látta indokoltnak az UH-t és egyéb vizsgálatot ezügyben.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Már megint nincs idôm :( viszont küldtem mindenkinek képeket!!
Emôke: boldog hófordulót Krisztiánnak! Biztos hamar megszereti az almalevet!!!

Sudi: Örülök, hogy jó volt a nyaralás, nagyon édesek a képek! Megnéztem a honlapot is :D Képzeld, a múltkor meg akartam nézni a honlapotokat és véletlenül rossz címet írtam be és bejött a Barátok Közt honlapja :lol: :lol: :lol:

Sancsi: nagyon szép a gyerekszoba!! Biztos jól fog menni a suli, csak bele kell rázódni.

Edith: megkaptad a mélt? Ne azért, csak úgy...
Jó ilyen lustálkodó napokat tartani! Mostanában mi is elég sok filmet néztünk. Ti miket???

Persze még nem olvastalak végig titeket, de ami késik nem múlik. Majd talán este, tanítás után :)

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!
Bocs hogy igy eltunem, de iwiw fertozesem volt-van :lol: :lol: :lol:
Emoke: Bocs hogy tegnap nem reagaltunk a skype-ra de keszultnk a templomba es keson is vettem eszre hogykuldesz kepet es irtal. Hamarosan viszahivlak.

Zsuzsi: Nagyon edi Alida :D :D :D , foleg ahol a laga leog a kisagybol. Nyugodtan kuldjed csak a fotokat, most ar en is ados vagyok, na nemsokara kuldok.

Sudi: Koszi a kepeket. Latom jol ereztetek a nyaralason magatokat es remelem jo sokat pihentel.
Na megyek es visszaolvaslak mert ma meg nem olvastalak titeket.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Etterke: Boldog hofordulot a Rekusnak. Mar fel eves!! Nem is jon hogy elhigyem!!!

Emoke: Boldog hofordulot nektek is. De rohan az ido.

Kepzeljetek a Peti mar 3 ejszakat ataludt, este fel 10-tol reggel fel 6-ig. Nem akarom elkiabalni a dolgo de nagyon bizom benne hogy ez igy is marad. na megyek meg olvasni titeket

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi: Szia, természetesen, megkaptam a mailt, de nem tudtam reagálni ajkkor, aztán már a net sem ment, ma meg nem nagyn volt időm. Hidd el, kellőképpen fogadtam!!! Aztán írok is, de nem ígérek időpontot, jó?
Hogy miket néztünk, hát össze-vissza. Pl. A The piano playert (ez nem az a legújabb Zongorista, egy teljesen más témájú film, olyan akcióféle, de eléggé művészies), majd az Ocean's Twelwe-t (Az Ocean's Eleven-nek a folytatása), meg az Amadeus-t (Mozartnak az életéről Salieri emlékezése szerint - profi film, mindenesetre), a férjem valami kalózost is nézett, ja Meg az Alamo-t, a 13 napos ostrom - Amerika történetéből a mexikóiakkal való háborúkban. Kb. ezek voltak. Ismered valamelyiket. István mostanában rengeteg DVD-t szerzett bár az utóbbi hónapokban lényegesen kevesebbet néztünk, mint előtte. :)
Megkaptam a képeket is, de még csak a másodiknál tartok! :oops:

Sancsi: Szuper lett Enéh szobája, majd küldd a többi fotót is!

Sudi: örülök, hogy ilyen jól telt a nyaralás! Jövőre mis is szeretnénk már menni Krisztával valamerre! :)

Etterke! Gratulálok Rékusnak a hősiességéhez, és így utólag is kívánok neki BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT!!!! Talán mi is kiálthatnánk Emőkével egyszerre: Állítsátok meg az időt!!!!!!!

Jó éjt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cs-ne Kati: Jocinak is boldog hofordulot.
Igy szakaszosan irok ahogy olvaslak titeket, mert ha nem akkor ugy jarok mind maskor es sohasem jutok odaig hogy irjak

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Bocs, közben Andrea is írt!

Andrea: Gratula az éjszaka átalvásához!!!!!!!!!!! Szorítok, hogy így maradjon, bár még lesznek ébredések! :( Mi most ismét egy ilyen ébredős korszakot élünk!!!!!! :( De kilábalunk ebből is. Biztos ismét fogacska kínozza Krisztát, mert napközben is szokott nyüszizni.

NA, most már megyek, mert ma ismét lefárasztott anyósom az üzletlátogatással. Puszika nektek! Reggel jövök! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

RÉKA BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!

Kép

Kép
emoke1

RÉKA BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!!

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Eszter: Azt hiszem, nem is kívántam még Rékusnak boldog féléves szülinapot!!!! :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: Irígykedve olvastam, hogy szokta élvezni az orvosnál tett látogatást. Alida, mikor másodszorra vittük oltásra, az elejétôl a végéig végigüvöltötte!

Sudi: Nagyon jó volt olvasni a nyaralásotok élmélnyeit. Szerintem is nagyon nagy dolog, hogy Gery csak egyszer hisztizett vacsi közben, Alida sajnos elég sokszor csinálja. Ne hagyj itt minket!!! Nekem szerencsére este van idôm Alida jovoltából, persze most is ezer dolgom lenne, de olyan fáradt vagyok.

Cs-né Kati: jobbulást!! Remélem Jocika nem fogja elkapni! Biztos fog sikerülni megf?zni a férjedet, hogy jövôre nyaraljatok. Érdekes, az én férjem imád semmittenni, persze velem együtt. :wink:

Andrea: Gratulálok én is az átaludt éjszakákhoz!!! :D Edithékhez hasonlóan mi is sajnos felkelünk az éjjel egyszer, mióta nagyon korán fekszik le Alida. Pedig napközben is alszik, és mégis este már 7 körül kidôl.

Edith: Ugye? :evil: :evil: :evil: Ó, az Amadeust én is láttam még kiskoromban, nagyon szeretem! Mi vegyesen nézünk (kölcsönzött DVD-ket), hol könnyedebbet, hol nehezebbet. A múltkor egy Almodovar film eléggé megakadt a torkomon :)

Alida legújabb találmánya, hogy hanyattfektében megfogom a ket kezét és ô felhúzza magát ülôhelyzetbe! Az én legújabb találmányom pedig az, hogy észrevettem, hogy a hasizmom nem ér össze, van egy ujjnyi rés! :shock: :shock: :shock: Így aztán én is felüléseket csinálok, csak az én kezemet nem fogja senki :wink:
Na megyek, mert kidôltem! Ma tanítás is volt, fôzés is, mosás, soroljam még?

Puszi!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Na, amikor Kriszta átalussza az éjszakát estétől hajnalig, akkor a párom 5!!! órakor üzenetet kap, amire én válaszolok! :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:
Az egyik munkatársának szült a felesége, ő is már egy héttel túlhordta a kispisist. Andrea Borbála 3800 g-mal született. Hogy pontosan, mikor és milyen hosszú, azt még nem tudom, de jól megtermett csajszi a kilóival! Pont jó, szerintem. Úgy örülök nekiek! Múltkor találkoztunk velük, hát már úgy elvolt szegény nő, vizesedett egy kicsit, nagy volt a hasa, de mindössze szűk 10 kilót ha hízott.
A következő legözelebbi ismerősöm valamikor november 20-áig fog szülni, addig nem tudom, hogy lenne más is! :)

Andrea: Megkaptam a fotókat. Jaj, milye aranyos combikái vannak a fiadnak, nem éhezik, az biztos! :wink: Nem azt mondom, hogy kövér, de nem is sovány, pont jó. NAgyon édi! :D :D :D És már ő is mindjárt kéthónapos. Te nem kiabálsz segítség után? :? :? :?

Rita: Mondani kell, hogy Tomi milyen aranyos és főleg mekkora csibész lett? Azt hiszem nem. Amikor néztem a képeket, Kriszta is velem volt, és ahogy meglátta, rögtön figyelmes lett, meg nevetett: Hangosan. De mostanában így csinál. Pláne ha még "élő" is a baba! :) :) :)

Zsuzsi: Nem csoda, hogy az Almodovar-film keményfalat volt. Én tanultam az egyetemen, és mindig "nehezen" néztük a filmjeit. És még volt néhány olyan film, ami nem csúszott. Pl. Resnais-nek a Tavaly Marienbadban című filmje. Mai napig nem értem sem a cselekményét, sem magát a filmet úgy összességében véve. De pl. A Moulin Rouge-t (A Baz Luhrmann-félére gondolok) nagyon szeretem, IStván meg látni sem akarja. Pedig gyönyörű alkotás.
Mi is vegyesen nézünk filmeket. Moziba már rég nem megyünk el.

Na, kellemes napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok.

Andrea :köszönöm a képeket,meg persze mindenkinek aki küldött.Most Mesike nagyon beteg lett.Már 2. napja nem eszik,alig iszik és most megyünk az orvoshoz.Köhög,folyik az orra,mint a gép.Állandóan szívjuk az orrát.Nagyon nehezen viseli.Ilyen még nem volt.

Majd ha visszajöttünk és lesz időma :cry: akkor jövök.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Kriszta: Jobbulást Mesikének! Szegényke nemrég gyógyult ki a előző betegségéből. Ennyire beteges-fajta? :cry:

Etterke: Boldog hófordulót Rékának! Már előbb kellett volna kívánnom! :oops:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Köszi a képeket Alidáról! Ne szabadkozz, szerintem mindenki megérti, hogy milyen büszke vagy a kislányodra -mindenki így van vele - és örülünk a legújabb képeknek! :D Nem is gondoltam, hogy ennyire kidugja a lábacskáját a rácson!!!! :lol: Azt hittem, hogy csak a lábfeje szokott kilógni! :o :D

Andrea: Neked is köszönöm a képeket! Petike igazán nagyon édes! És milyen nagyfiús a fürdőköntöse! :D Remélem megtartja a jó szokását és éjszaka hagy benneteket aludni!

Szerencsére úgy néz ki, hogy teljesen elmúlt a náthám és talán Joci sem kapta el. Legelábbis egyelőre nincs jele.
Neki az a legújabb produkciója, hogy hasonfekvésben nyúl a közelében lévő játékokért és meg is fogja őket. :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Már tegnap akartam írni, hogy gratulálok Gerynek a legújabb fogacskához! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat! :D

Andrea: Nagyon ügyes Peti, hogy már átalussza az éjszakát. szerintem ez most már lassan teljesen ki fog alakulni.

Köszönöm mindenkinek a képeket! Csak küldjetek mindig sokat, szívesen nézegetem.

Kriszta: Jobbulást Mesikének! Remélem hamar túlesik a betegségen!

Réka ma picit nyafis, nincs láza és jól is eszik, de azért lehet a szuri picit megviseli. Ilyenkor lehet dajkálni, igaz?! :D

Mi is sok DVD filmet nézünk, bár Réka érkezése előtt többet, mert este én már fáradt vagyok. :( Mostanában inkább megveszük a filmeket, mert vannak olcsó, akciós fimek, amit máskor is szívesen megnézünk, moziba pedig nem tudunk elmenni itt. Most spanyolórm majd egy Almodaovar filmet fogunjk megnézni és arról kell beszélni, remélem valami egyszerűbb lesz :)

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Tegnap el is felejtettem írni, hogy vasárnap úgy nézett ki, hogy elkezdek vérezni. tegnap, mire hazaértünk a városból valóban - nem erős - de élénk színű vérzésem volt. Most úgy néz ki, hogy mégsincs. A reggel biztonságból feltett tampon nem színeződött el. Bocs', hogy ilyesmit leírok, de Sudi rögtön te jutottál eszembe, hogy neked is volt. A napokban jön hozzánk a családorvos, megkrdem őt mit tanácsol, de úgy gondoltam, hogy a nőgyógyászhoz még nem megyek. Meglehet, hogy csak átáll a szervezet az újonnan kapott hormonokra és ezért is van, de ha a jövő hónapban is előáll a mensi közepén, akkor mindenképpen visszamegyek hozzá.
Valamit még akartam, de már nem tudom, mit!

Különben merre vagytok? Lejárt a nyaralások ideje! :P :P :P

Kriszta, van valami fejlemény, jobbulás Mesikénél? Sok-sok gyógypuszit küldünk, hogy minél hamarabb jöjjön helyre! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kriszta: jobbulast kivánok Mesikének! Remélem hamar rendbejön! A múltkor írtad, hogy 43 kg vagy! Ez komoly??? Borzasztóan kevés :o :o :o

Eszter: ha véletlenül a Bad Education-t (Mal - vagy Mala? :oops: - Educatión) néznétek, elôre intlek (mi azt láttuk most). De pl a Beszélj Hozzá sokkal humánusabb. Nem lehet, hogy jön Rékus fogacskája és azért ny?gösebb?

Na nem tudom befejezn, Alida ny?glôdik!
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Sajna nem tudlak benneteket mind ma visszaolvasni,mert hulla vagyok,egész nap ablakokat pucoltam itthon.
Anyukám addig vigyázotta amIrára sétáltak egész nap,Mira ugy ki van mint a liba:-))

Emőke:Boldog hórordulót nektek

Etterke:Rékának Boldog fél éves szülinapoT!!!!!!!!!!!
Te jó ég valóban nagyon rohan az idő,hihetetlen nemrég még a pocidban volt.

Sudi:Olvastam a nyaralást,örülök,hogy jól sikerült,mikor mi voltunk nyaralni a Mirával én is ugy pakoltam magunknak 1 nagy sporttáska apussal a Mirának meg külön egy nagy táska.:-))

sancsi:Nagyon szép Enéh szobácskája,és myilen kis házias a láynod már igy porszivóz ez igen ez a jó nevelés.:-)
Gratula a fogacskákhoz!!!!

Most megyek alszom majd holnap is olvaslak benneteket!
Jó éjt!
Pusza

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Zsuzsi!!!
Nekem is küldj légyszi képeket!
Engem kihagytál:-((
Pussz

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

SZÉP JÓ ESTÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Nézem a megatáncot,de azon gondolkodom,hogy hogy nincs ezeknek az embereknek önkritikájuk...tiszta idióták...

Kriszta jobbulást kívánunk Mesikének...hamar gyógyuljon meg

Nagyon jó idő volt ma ezért gész nap kinnt voltunk...a férjem volt focizni a szomszédokkal,hát voltunk neki szurkolni,utánna elmentünk egy málnára,jól éreztük magunkat.

Kati28 hogy álltok a szopival? Mirácska hogy van?
Hajni hogy van a kis Marcipán?

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Kati28: sajnos nem tudok Neked képet küldeni, mert a hotmailem nem komálja a citromailt :( :( :( Viszont Edith volt olyan kedves és a múltkor tett fel ide képeket rólunk. :D Azt hiszem, hogy a 20. vagy 21. oldalon van. Ugyanígy vagyok Hajnival is, ô is citromailes.

Ma van a férjem szülinapja!!!! Alidával vettünk neki szép virágot, együtt választottuk és ránevetett a csokorra, amikor mutattam neki!
zsuzsi 81

Kriszta: Jobbulas kivanunk Mesinek. Remelem jol alszik az ejszaka.

Zsuzsi: Boldog szulinapot a ferjednek. Biztos szep viragot valasztot a kis tunderke az apucinak.

Szancsi: Nagyon jol nez ki Eneh szobaja. Biztos fogja elvezni hiszen mar takaritja is hogy a szulok minel hamarabb kimenjenek es ot egyedul hagyjak :lol: :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Jó reggelt!

Réka tegnap elég nyügi volt, főleg délután. Bár nem volt láza és a combja sem dagadt meg, de szerintem a szuri ütötte ki szegénykémet.
Étványa sem volt túl jó, minden második kajánál evett rendsen. Megkóstolta a répát is, de szörnyen utaálta, pedig ma is fogok neki adni, remélem a tiltakozás csak a szokatlan íz miatt volt.
Most még alszik, ez is újdonság!

Edit: gondoltam rátok, amikor Réka nem evett rensesen, hgy vajon Kriszta étványa visszatért-e már. Remélem Réka nem utánozza a kis Krisztát és hamarosan újra jól eszik.
Már nem főzök egyáltalán teát és szívesen issza a vizet. Különös!

Zsuzsi: Majd beszámolok a filmes élményeimről!

Andrea: Bocsánat, hogy nem jeletkeztem a skype hívásodra, de épen Rékát etettem, később pedig már ki voltál jelentkezve. :(

Kati: egy nap alatt végeztél a takarítással? Nagyon ügyi vagy! Nálunk is kellene, de napközben képtelenség, éjjel meg hülyén nézne ki, meg elég fáradt vagyok mostanában.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak ma reggel Krisztának a naplóját írtam, mert szinte egy hete nem frissítettem.
Mi elég rosszul aludtunk az éjszaka, 1-kor és 3-kor is Kriszta teljesen frissen, 180 fokban elfordulva és hasrafordulva várt engem a kiságyában. Mintha játszani szeretett volna. Nahát, nekem is pont arra volt kedvem! :roll: :roll: :roll: Szerencsére egy kis víz és a cumi segített a dolgokon mindkét alkalommal, de a biztonság kedvéért elkészítettem egy adag kaját is, majd betettem a hűtőbe, de csak fél 6-kor ette meg.

Etterke: Sajnálom a rossz étvágyat, de én is csak azt tudom mondani, amit ti tanácsoltatok nekem, mert valóban nincs más mit tenni. Úgy néz ki, hogy most már jobban eszik (kopp-kopp) Kriszta. Az éjjel készítettem egy 150-es adagot, amit reggel mind bevágott, majd még csináltam egy 60-asat, ami így 210-es, tehát megette a normál 230-át. Szóval csak majdnem, de nagyon keveset hagyott meg. És most is ugyanígy. Először egy 150-es (azért készítek kevesebbet, hogy majd ne kelljen eldobnom) majd egy 60-as. Azt figyeltem meg, ha eszik hajnalban 5-6 körül, akkor megeszi szinte az egészet és az a napja jobb, mert akkor tudjuk tartani a 4-5 óra különbséget, ami alatt kellőképpen meg tud éhezni. Ha csak 7-8 körül eszik, akkor csak csipeget. Nem értem, pedig később sokkal éhesebbnek kellene lennie. VAgy lehet akkorra már elmúlik?

Kriszta: Van valami változás Emese állapotában? Jól telt az éjszaka? Ha van időd, jelentkezz!

Zsuzsi: Isten éltesse a férjedet! Ez sokkal különlegesebb szülinap lesz számára, gondolom, mint az eddigiek. A saját lánya még sosem választott eddig virágot neki! :wink: :wink: :wink:

KAti: Gratulálok a takarításhoz! A keresztelő előtt nálunk is volt nagytakarítás, de azóta ismét csak a legszükségesebbeket csinálom. Hamarosan jöhet az őszi nagytakarítás, amit már csak a karácsonyi követ, de addigra nekem is babysittert kell keresnem kriszta mellé. Talán anyósom vigyáz majd rá. Az ablakokat azért ejsze hamarabb is megpucolom, mert mostanában mind esett és csúnyák lettek. Szerencsére hamar megy, mert csak kívül-belül kell őket pucolni.

Sudi, merre vagy? Szegény fejed, jól lefoglal Gery! De már én is kezdem tapasztalni, mit jelent a helyváltoztatás, pedig Kriszta még nem is mászik, mégis helyet változtat.

A naplóba tettem fel tegnap készült képeket, nézzétek meg! Kriszta négykézlábból először félspárgát csinált, majd egyik oldalára dőlt, mintha fel akart volna ülni. Na, de azon nyomban aztán elterült. Nézzétek meg. Pont akkor filmeztem, így sikerült lekapni.
Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Csak nézegetlek/olvasgatlak Titeket, mostanában nincs sok időm. Ákosnak megint jön két foga, tehát éjjel kétóránként ébreszt, hulla vagyok!!!!

Sudi: Gery nagyon édes a képeken és Te baromi jól nézel ki ezeken a nyaralós fotókon!

Sancsi: Nagyon jó Enéh szobája, imádom ezeket a színeket! Látom, ő is szereti a porszívót.

Mindenkinek Puszi, majd még benézek

Kép
mölli

Sziasztok!

Jaj, lányok, úgy fel vagyok lelkesülve. Most volt itt délelőtt a védőnő és megbeszéltük a hozzátáplálást! :D

Emőke: Most egy picit részletesebben leírom neked, hogy pontosan hogyan javasolta a védőnő, remélem ezzel a segítségedre lehetek! :roll: :D Szóval a szűrt almalevet már napok óta kapja, mától jöhet az almapüré és kezdhetem a szűrt őszibaracklevet is kóstoltatni vele. 3-4 nap múlva már az őszibarackból is kaphatja a pürét. (Ezt én most üveges bébiétel formájában fogom venni, mert barackot már nem nagyon lehet kapni. Sőt!) Ha már az őszibarackpüré is megy egy pár napja, jöhet a sütőtökpüré, majd ezt követően, ha már ezt is megszokta, a krumpli pürésítve. A répa pedig csak mindezek után, de arra felhívta a figyelmemet a védőnő, hogy répát mindig csak főzve adjak neki, mert, ha műtrágyás, akkor annak nagyon komoly következményei lehetnek a babára nézve, mint pl. elkezdhet fulladni. Természetesen azokat a zöldség-gyümölcsöket, amiket már megszokott, lehet vegyíteni is egymással, így változatos lesz az étrendje. A krumplit lehet hígítani a főzőlevével vagy ha már ismeri a répát is, akkor a nem túl fűszeres húslevesből ki lehet szedni a répát, a zellert, a húsleves-léből kiszedni egy keveset, abba belefőzni a krumplit és utána mindezt pépesíteni. Egyelőre ennyi. A védőnő 1 hónap múlva jön újra, akkor beszéljük meg a folytatást. Azt mondta, a reggeli és a vacsora maradjon a tápszer és napközben adjam neki a különféle püréket.

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Megnéztem Kriszta naplójában a képeket a nagy attrakcióról! Fantasztikus, hogy miket tud már! :lol: Örülök, hogy javult az étvágya! :D

Zsuzsi: Boldog születésnapot a férjednek! Alida át is adta a virágot az apukájának vagy csak a kiválasztásában segített? :lol:

Kriszta: Hogy van már Emese?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Ma Rékus bevágott egy egész répát!!! :D Ízlett neki, pedig tegnap nem úgy tűnt, mintha valaha is megenné a répát. Bár csak az ölemben ülve evett most, de a lényeg, hogy jóízűen evett. Sokal több főzőlevet tettem bele mint tegnap és biztos így könnyebb volt megennie, szerintem mindig lassan rájövök, hogy hogyan készítsem el, hogyan szereti. A dokinő az őszibarit nem ajánlotta, de Magyarországon pedig adják, ahogy Te is írtad Kati, de szerencsére nem okozott görcsöket, itt később ajánlják ahogy az epret és hasonló aprómagvas gyümiket.
Holnap megyünk csavarogni, egy ismerős magyar lányhoz megyünk, a kisfia 2 hónappal fiatalabb Rékánál, valószínű jövő héttől kezdve velük megyünk úsziba is majd!
Itt megint jó az idő, süt a nap! Hurrá! 30 fok körül van!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok.

Mesike,már jobban van ,köszi az érdeklődést.

Valami vírus jár megint felénk.Sajna ez van ,mert a nagyobbik hazahozza az iskolából.Az orvos szerint természetes.Ezért vettem egy vitamin készítményt Mesinek.Ízlik neki.Nagyon sokat hányt,meg sírt szegény.

Később még benézek,remélem nem jön közbe semmi.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Kriszta: örülök, hogy jobban van Mesike! Én is úgy aggódom, hogyha majd a tanítványaim beállítanak taknyosan, mit fogok csinálni. Azt hiszem, folyton szellôztetni és kezet mosni :roll: Az utóbbit már most is csinálom...

Edith: megnézem majd az albumot! Alida is folyton helyet változtat, nem tudom, hogyan. Egyszer mikor elaludt és benéztem hozzá, majd' szívszélh?dést kaptam, mert nem láttam ôt sehol! Aztán megtaláltam az ágy egyik sarkában a falára kenôdve :D

Mölli: biztos nagyon nehéz lehet a s?r? éjszakai kelés. Ráadásul napközben meg dolgozol, gondolom nem tudsz sokáig aludni a reggel. :(

Cs-né Kati: én is már nagyon izgatott vagyok a hozzátáplálással kapcsolatban! Nekünk még ez odébb van. Tényleg akartam is kérdezni (de most ne nézzetek hülyének :oops: ), hogy hogyan adtok sz?rt levet??? A reszelôn lereszelve kiválik a lé, vagy gyümölcscentrifugával? Látszik, hogy még sose csináltam :lol:

Eszter: Örülök, hogy ízlett Rékusnak a répa! Pedig az elég karakteres íz?. De jó nektek, 30 fok!!! Nekünk mostanában a 10 is jónak számít. De én szeretem, olyan frissítô :wink:

Jaj én is úgy el vagyok maradva a takarítással :? Épp elég Alida, a tanítás, a tuobbi házimunka, na meg a zongorázás, egy hónap múlva koncert :o

Szép napot mindenkinek!
zsuzsi 81

Sziasztok!

Nemrég értünk haza Jocival a bevásárlásból, sajnos üveges bébi őszibaracklevet nem tudtam venni, csak pürét, de hétvégén úgyis megyünk az egyik nagy bevásálóközpontba, ott biztosan kapok. Addig marad az alma.

Emőke: Délelőtt nem voltam pontos, amikor a hozzátáplálásról írtam. A védőnő úgy mondta, hogy a reggeli és az esti étkezés álljon továbbra is a tápszerből, de amikor napközben eszi ezeket az egyéb kajákat, amikből kezdetben ugye nem eszik sokat egyszerre, addig szükség lehet a tápszeres kiegészítésre is. Idővel aztán, ez majd elmarad.

Kriszta: Örülök, hogy Mesike jobban van! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Milyen koncert lesz? Férjed vezényel? Vagy szóló játszol? Mesélj!

A répa azért jó, mert édes, mint a gyümik.
Én az üveges gyümileveket vettem, mert ilyen mini mennyiséget ne lehet csinálni és biztosabb a származási helye is.

Megyünk sétálni! Este jövök majd!

Kép
Kép
etterke

Zsuzsi: Én eddig reszelgettem, van egy olyan üveg gyümölcsresze-
lőm, aminek körben a pereménél van egy bemélyedés és ott gyűlik össze a gyümölcslé. De szerintem sokkal egyszerűbb egy gyümölcscentrifugával, én tervezem is, hogy mielőbb veszek egyet.

Etterke: Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni Rékának az úszi!? Én biztosan nem viszem Jocit ilyenre, mert én nem tudok úszni! :oops:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Emőke!
Mira szopizik de sajnos továbra sincs annyi amennyi neki kellene,rengeteget eszik,ma este is néztem,hogy hová fér belé annyi kaja.A vacsija 70 miniliterből csináltam neki tejpépet egy 2 centis banánt törtem neki bele,ezt bevágta majd a 2 cicimből a tejet mind kiszopizta.Pihizett egy kicsit kb 1 órát és megint kért enni.Odaadtam neki a tejcsit ami addig termelődött,elég is volt neki elaludt a cicin,de szerintem csak szomjas volt nem kimondottan éhes.

Jó tudom majd jönnek a hozzászólások,hogy én már tejpépet adok neki és még nincs 4 hónapos,de semmi baja nem lesz tőle a tejpép hasonló mint a tápszer,a gyümölcsöket meg egyépként is eszi.De csak 1 hete kap tejpépet.Azonban ha nem teszek neki gyümölcsöt a tejpépbe nem eszi meg hiába gyümölcsös maga a tejpép,fújja rám az egészet,nagy francos.tudja mi a jó. :)
Most hogy igy elgondolkozom rajta ennyi erővel a tápszert is megizetithetném neki gyümölcsel,akkor lehet meginná.
Lassan főzhetek neki főzelékeket ti mivel habartok?????Tápszerrel??Őszintén megmondom én akartam neki adni bébiételt 4 hós főzeléket,de egy kanál után visitott tőle,nem izlett neki,mondjuk nekem sem,mert megkóstoltam.Azonban az őszibarackot imádja amit üvegesen veszek.De az finom is,ugy néz ki ami nekem izlik az neki is:-)Én mindig mindent megkóstolok amit neki adok.Ti is?

Eszter!
Gratulálok Rékának a répaevéshez,ügyes kislány.

Edit!
A takaritás nagyon huzós volt egy nap alatt és teljesen nem is vagyok kész még törölgetnem kell majd a port ,meg a fürdőszobát wc-t ki kell még takaritanom,de ma semmit nem tudtam a csajtól csinálni,tiszta bolond volt,nem akart aludni sem lent sem fent. :roll: :roll: :roll:

Képzeljétek nekem a védőnőm megint eltünt :?: :?: :?: :roll:
Hát ez az én formám ez már a 3. védőnőm volt,és most azt sme tudom ki az új pedig már 2 hónapja új van.De még nem is láttam a dokinál is úgy helyettesiti egy másik védőnő.Úgyhogy hozzám már nem jár a védőnő sem.Na nem mintha hiányozna,ugyhogy én a dokival szoktam konzultálni ha valami van ,csak felhivom és már a nevemről tudja ki vagyok.Együtt járok a dokival még a gyógystzertárba is.Aranyos idős úr.

Pénteken volt a barátnőm nálam,és képzeljétek addig nézegette a Mirát,hogy kedvet kapott egy 2. babához,most abbahagyta a fogamzásgátlót,mert nagyon babát akar. :D

Na megyek és olvasgatlak még titeket utána pedig irány az ágyikó.

pusza mindenkinek

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Zsuzsi!
Almalevet egyépként nagyon egyszerü csinálni,lereszeled kezeddel kicsavarod ,kis szürővel megszüröd és kész ihatja is.

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Zsuzsi!
Adok egy másik e-mail cimet próbáld meg erre a képeket legközelebb :kety@send.hu
köszi,pussz

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

[b]Sziasztok!!!

Kriszta örülök,hogy jobban van már Mesike!!!

Etterke akkor nagyon ügyi a Rékus ha már bevágott egy répát.Csak szokni kell az ízeket és majd mindent megszeret.

Katy28 nem fűzök hozzá semmit.Csináld úgy ahogy jónak látod.Már mi is csak ritkán szopizunk.Csak reggel meg este.Így tanácsolta a dokink.Még jó,hogy nálunk nincsenek védőnők,mert falramásznék tőlük.

Edit akkor jó,ha már Kriszta kezd visszaállni a régi kerékvágásba.Legalább jobban kitudod pihizni magad.

cskaty köszi a tanácsokat és a leírást.rendes vagy.Joci hogy van?

Kép

Kép
emoke1

sziasztok!

Képzeljétek ma délután Réka 3x hasra fordult, de persze akkor amikor kimentem 2 pillanatra a szobából. Nagyon ügyi! Úgy tűnik még mindig szégyellős és előttem nem fordul hasra!

Kati: A főzelékeket szerintem nem szabad habarni. Igazából zöldségpürét kell készíteni. A zöldségeket megfőzni vagy még jobb párolni és szűrőn áttörni, turmixolni. Eleinte a főzőlével lehet hígítani.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Kati, én nem szeretnék "prédikálni" neked, annak ellenére, hogy nem értek egyet a 4 hónap előtt elkezdett hozzátáplálással. És nem szégyenlem bevallani, hogy én is hamarabb elkezdtem volna, ha nem olvasok utána sokat és ha itt a fórumon nem tanácsolják. Mert a dokinő azt mondta, hogy már 2,5-3 hós korától adhatok neki reszelt almát és narancsot. Lehet, emlékeztek, akkor volt a kakiprobléma. (Ami aztán magától is helyrejött, és amióta gyümit is eszik, azóta is ugyanolyan, szóval fölöslegesen adtam volna.) Nos, narancsot még eddig nem is evett. Mandarint adtam, de az olyan jó édes volt!
Szóval, azt akarom mondani, hogy úgy tegyél, ahogy jónak látod. Amire figyelj, és amivel vigyázz, az a tejtermékek (túró, joghurt, sajtfélék) a lisztes-gluténes dolgok, a cukor-só, fűszerek és a méz. Ezeknél nem árt betartani a javasolt időpontokat, nehogy később ezekre vezetődjön vissza valamilyen allergia.

A bébiételek nem rosszak. Amiért neked nem ízlik valami, az nem rossz. Természetesen, mi már megszoktuk asós-fűszeres ízeket, ezért rosszak ezek, a baba viszont csak most ismerkedik a répa, a krumpli meg a többi zöldség ízével, és ezért kell fűszerek nélkül kapja. A bébikaját ne add neki csak úgy, egy az egyben. Én egy üveget 3x adtam oda neki az elején. Kivettem két kiskanál pürét és felvegyítettem tápszerrel. Jó hígra készítsd, és meglátod, meg fogja enni. Ez bevált annak idején Bettynél is. Ha egyszer megkóstoltatod és nem kell, azért másodszor és harmadszor is próbálkozz, saját tapasztalatból mondom, mert én is jártasm többször úgy, hogy először nem ette meg, másnap meg bevágta mind. Szóval lassan és türelemmel lehet csak.
Remélem, segíthettem egy kicsit is, ha meg bármilyen kérdésedvan, nyugodtan tedd fel, ha tudok, szívesen válaszolok, minden kioktatás szándéka nélkül.
Sok puszika nektek, és legyetek jók!

Lányok, mit tudtok, mikortól lehet fel nem forralt vizet itatni a babákkal. (Ezt valaki még kérdezte egyszer talán, de nem jutottunk dűlőre, mintha.) Nem esik nehezemre felforralni, hisz a tápihoz mindig van főtt víz, de pl. ma este még túl meleg volt ahhoz, hogy jóízűen lehessen inni, és nem tudtam, mit csináljak. Végül lehűtöttem, amennyire tudtam, és úgy itta meg, de még mindig langyos volt.

Jó éjt mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit: Én nem tudom mikortól lehet fel nem forralt vizet adni. Csapvizre gondoltál? Én üveges baba ásványvizet adok Rékának. Nálatok is biztos lehet kapni, nem? Vagy drága? Itt kb 60-80 cent egy 3 dl-es üveg.
Jó éjt!

Kép
Kép
etterke

Etterke: Ne haragudj, lehet elmaradott vagyok ilyen téren, de még nem is hallottam, hogy volna direkt babaásványvíz :o :o :o :o :o
Igen, én a rendes csapvízre gondoltam. Bár talán még egy ideig felforralom neki. Igaz, hogy sterilizálni most már ritkábban szoktam, talán egyszer-kétszer hetente, de akkor is csak azért, mert sokkal tisztább lesz az üveg, és a szagja is jobb kifőzés után. Különben csak jól elmosom. Te még mindig sterilizálsz minden kaja után?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Lakásátrendezés után újra van netünk, úgyhogy boldogítalak titeket!
Remélem mindenki jól van! Nálunk annyi történt, hogy én is jól megfáztam, :( úgyhogy most hanyagolom a puszikat. Most egy plüss viziló helyettesíti anyát! :? Végül is, csak annyi a különbség, hogy én nem zöld vagyok! :lol: :lol: :lol:

Kriszta!
Mesikének jobbulást!!!

Enéh nagyon élvezi a külön szobát, bár tegnap éjjel vele aludtam.
Estefele olyan ordítást rendezett, hogy már azon gondokodtunk az apjával hogy visszük az ügyeletre, de aztán abbahagyta. Valószínű mostanság törheti át a fogacska a fogínyt. Apája ma valami sebszerü képződményt vélt látni a bal felső metsző fogánál. Lehet az viselte meg annyira, de lekopogom, azóta semmi baja.
A megfázása nem nagyon javul, pedig szinte egész nap a levegőn vagyunk(dokinéni javaslatára). Ha más nem, akkor reménykedem abban, hogy 7végén helyrejön. Megyünk megint anyóshoz, kis levegőváltozás talán helyre hozza. Ha meg az sem, akkor majd jövő hét szerdán megmondom a dokinéninek hogy nem javult, úgyis kell vinni.

Mára ennyi, megyek aludni.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jah!

Vízforralás!
Sudival már tanakodtunk ezen a meddig kell forralni dolgon!
Én megkérdeztema a védőnőt, ő 2 éves korig javasolja a felforralást.
Azt mondta hogy elvileg olyan 1 éves kora után már adható a forralatlan víz, de ha esetleg csőtörés van, vagy valami bekerül a vízbe,a kkor azt már csak akkor tudom meg, mire a gyerek is jól megfertőzödik, és ha felforralom akkor ugyebár a bacik kipusztulnak, nem kell aggódni.

Edith!
Nálunk is van baba ásványvíz, babavíz néven(arany árban), talán Humanas.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!!!

Na igen, sokminden lefoglal, ma este pl vacsizni voltunk a párommal és a faterjáékkal. Geryt itthon hagytuk pár órára, de a fürire hazaértünk!!! :lol: :lol: :lol: Jól levoltunk, bár hiányzott Gery!!!! És Ő is jól viselkedett itthon! :lol: :lol:

Én is minimum 1 éves korig akarok vizet forralni. Mondjuk talán a 2 év már nem is kell...................

Gerynek ma kijött a !4!. fogacska is!!!!! :lol: :lol: :lol:
Viszont rágcsál tovább ezerrel, úgyhogy most szerintem jön majd a következő is! a két felsők után a mellette lévő két fog jön. Úgy is veszem észre, hogy most már kissé oldalirányban harapdál. De teljes erőből ám!!!! Hát igen a 20 fogacska nem kevés, eből még csak 4 van meg........... :shock: :roll: :lol: :lol:

Edit! Olvastam a vérzésről írtál, azóta már lehet meg is oldódott a gondod, de azért leírom, nekem úgy volt, hogy menstruáltam, akkor ugye elkezdtem a gyógyszert szedni és végig véreztem az egész hónapot. Aztán megjött a rendes mensi, amikor már elfogyott a levélnyi bogyóm, akkor megvolt kábé 4 napig és annyi. Azóta szedem a 2. levél gyógyszert, már lassan e l is fogy, és hála égnek semmi köztes vérzés nem jelentkezett. Úgy látszik az én szervezetemnek az az egy hónap kellett, hogy rááljon a bogyóra, vagyis a hormonjaim.................... gondolom.......... :roll: :lol: :lol: :lol:

Minden babának boldog hófordulót és boldog névnapokat így utólag is!!!!!! Ne haragudjatok, hogy nem megy egyből!

A bébiételek minnél nagyobb hónaposak, annál jobbak szerintem. Gery most a 8 hónaptól adható vadas marhahusit kapta, hát nagyon fini!!!! Ebben már van só is és babér is, meg hagyma. És jó nagy darabos is. pl ma ezt kapta.

Kati a hozzátáplálásról ugyanaz a véleményem mint eddig, de nem is akarok kioktatni senkit. Mindenki azt csinál amit jónak lát...........
Azért a lényeg, hogy jó egészségnek örvendjen Mira!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Én tudok egy olcsó babavizet, pont ma beszéltem egy csajszival erről, ő azt veszi itt a sparban, Norbis babaásványvíz és 99,- forint!!!! Nem vagyok biztos benne, hogy melyik, de vagy másfeles vagy 2 literes. Azért az jó ár, bár én teljesen fölöslegesnek tartom. Semeddig nem tart szerintem a forralóval felforralni a vizet. Ha meg már látod előre, hogy kelleni fog, felforralod, kiteszed a cumisücegbe lefedve és pont ki is fog hülni, mire adod a babának! :lol: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?