Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok, lányok,
félkézzel verem a gépet, lili mellen... akkora a hiszti 2 napja /liza/,hogy tegnap tusolni ! nem tudtam :cry: qrva hasfájás, infacol se használ szegénynek, folyton bőg. ma lili is csatlakozott. de éjjel tündérek voltak, 5 majd 4 óra alvás... tegnap és ma a teraszon tanyáztunk, bkocsiban jól elvannak 1 ideig. alig várom a 3 hónapos kort... elkezdtem visszaolvasni, de írni sajna nincs időm.
Tán éjjel...

puszi, és gratula az új babákhoz a frissensült mamáknak!

ákata2

Sziasztok! :)

Melódia :)
Jól van nem aggódom :) legalábbis igyekszem :) Lehet, hogy már írtad, de hogy mosod a ruhákat? Szín szerint válogatod csak szét őket, vagy külön a plüss rugikat különa pamut rugukat, külön a kombikat stb.. csak azért mert ez így tényleg jó sok adag lenne. Egyébként hány fokon mosol?

Siba :)
Annyira ügyes vagy, hogy így összeszedted a kismanók képeit! GYönyörködtem bennük!

Jadey :)
Igazad is van az UH-val kapcsolatban, nagyon ügyes vagy! Ki is kell állni!! 4 kg! Nem semmi!!!! Szorítok Nektek továbbra is nagyon!!!!!

Gabriel :)
Nagyon szépen köszönöm a tippet!!!!! Ki fogom próbálni!

Hettie :)
Akkor egyszerre megyünk első NST-re, csak igen, én nem a Szt.Imrébe. (a bajai kórházba)
A bébi méretei:
BPD 88 (35.hét) 78 (31.hét)
HC 299 (35.hét) 273 (31.hét)
AC 291 (35.hét) 276 (31.hét)
Femur 64 (35.h) 57 (31.h)
Leírod majd a tiéteket? Nem akarok hasonlítgatni, csak azért jó látni másét is. Köszi!

Ákata :)
A csajszijaid máris fórumfüggőek lettek :) a tejcsivel együtt szívják magukba :)

Próbálom megbeszélni a családdal, hogy legalább az első estét szeretnénk hármasban tölteni (hozzáteszem én örülnék még a további pár napnak is) hadd "küzdjünk" meg mi egymással. Fürdetés, altatás, szopi...A sogornőm persze egyből közölte, hogy kétségbe leszek esve, mert nem tudom mit kell csinálni. De én eldöntöttem, hogy mivel meg akarom csinálni így meg is fogom! NYugtassatok meg, egyszer valahol mindenkinek el kell kezdeni nem igaz? Ha nem fogok tudni valamit (természetesen tisztában vagyok vele, hogy lesz ilyen, sőt csak ilyen lesz) akkor majd kérek seígítséget.

Bea

Kép
Kép
beuka

Szkata: Bocsi, azt hittem, Piciza nyitotta meg a bentragadt babák topikját... Akkor Neked szól az az üzi :lol:

Piciza: Ettől függetlenül bírom a humorodat :wink:

KépKép
Kép
jadey

Beuka: Köszi :D A méretekből ítélve nekedsem lesz minibébid :roll:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Nagyon szép súlya van a babának, mostmár tényleg ideje lenne, hogy megmutassa magát!!!! Drukkolok!

Ákata!
Nagyon sajnálom,hogy a lányoknak ennyire fáj a pocijuk,de a 3 hónapos kor tényleg változást hoz! Legaalábbis nálunk mintha elvágták volna amikor betöltötte a 3. hónapot. Persze azért jobb volna ha hamarabb elmúlna szegénykéknek. Kitartás. Neked is volt olyan, hogy néha baloldalon lent úgy nyom a drágám, hogy a lépés nagyon rossz??? Reggelente jobb,de amint megyek egy pár lépést kezdődik előröl.

Beuka!
Ne hallgass senkire mert amint meglessz a baba, jönnek ösztönösen a dolgok, hidd el jobb 3-ban összebújva pihizni. Ráadásul, ha valamit nagyon nem tudsz akkor még mindíg tudsz segítséget kérni és az első időben nyugalom kell amikor nincs ott senki és nem oktat folyton. Ne aggódj menni fog!!
baboka

Bennragadtaknak Bábakoktél? Azért ez elég durva!!! Valaki hallott már róla?
Ezt a receptet találtam: Fél deci ricinusolaj (fél deci pálinka+2 - 3 deci gyümölcslé

Meg találtam egy cikket a Newsweeken is - Jadey figyelmébe ajánlom elsősorban... Boróka már lehet, hgoy túl van rajta.........

http://www.msnbc.msn.com/id/14107632/site/newsweek/

Pusz

Kép
siba

Sziasztok!

Melodia78!
Mi vettünk légzésfigyelőt (Angel Care bébiőr nélküli). Utolsó nap, amikor a kórházban voltam anyukám vette meg a mellszívóval (medela 5xxxft). Mindkettőt használjuk és meg vagyok elégedve. Kórházban kézzel fejés katasztrófa volt, arról nem is beszélve, hogy a szívóval 2-3x többet tudtam fejni. Én megnyugodtam, hogy van légzésfigyelőnk, mert én nem hallom ahogy lélegzik, nagyon csöndes. Éjjeli fényünk is van egy sólámpa, és így látom őt, ha akarom és még a figyelő zöld villogását is látom. Bérelni nem ajánlom, mert annyiba jön ki, mintha megvennéd. (nálunk legalábbis 1800ft/hó +15000ft kaució)

Jadey!
Jó nagy baba lesz. Készülj :) Drukkok mennek, gyors szülésed legyen.

Nózi!
Kata baba állán is van 7db apró pattanás, kórházban még nem volt és az orrán apró zsírmirigyszerűségek is vannak. Gondolom később elmúlik. :)
Cumit már elvettem :D csak reggel ragaszkodott hozzá :)

Beuka!
Mi 30fokon mostuk asszem az ujakat, ariel kids mosóporral, a baba bőre nem pattogott ki, és nagyon jó illatú. Öblítő nélkül. Mi mindent egybe mostunk. Annyi, hogy újakat külön, használtakat külön. És a pamutokat kivasaltuk, de ma már csak a pelenkát vasalom. Plüssök is nagyon szépek maradtak, mondjuk alacsonyabb centrivel mentek. De akkor voltak azok a nagy melegek 8-9 hete. Forgattuk és pár óra alatt megszáradtak. De most egyik nap 800-900fordulaton mentek és a plüss ugyanolyan szép maradt.

Amúgy nem voltam kétségbeesve ahogyan írtad, amit a sógornőd mondott. Egyedül mindent meg tudtunk férjemmel csinálni, ha lett volna vki itt csak akadályozott volna...fürdés, pelenkázás...
Én mai napig nem kívánok senkit látogatóba (anya majdnem minden nap jön, hoz kaját, meg egyszer volt anyós, sógórnőék) De a rokonság, barátok még várhatnak...

Ti hány naposan vittétek a babákat babakocsiban sétáltatni és mennyi időre? Apa már nagyon akar menni, de még 3hetesek sem vagyunk, addig a szép napsütésbe teszem az erkélyre a mózeskosárba 1órára. Én is kiültem, mintha tavasz lenne. Tök jó volt.

Apa ma ment Pestre, a munkahelyemen elintézte a családi pótlék stb...könnyen ment, azt hittem nehezebb lesz. Anya szerzett papírokat, kitöltöttem és csak le kellett adni. Örülök, bár a rohadt fizetési papírjaimat igazán küldhetnék. Fél éve nem láttam egy darabot sem, pedig azt ígérték negyedévente postázzák... :evil:

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Bocsi Nózi, így visszaolvasva, tényleg lehettem volna finomabb.
És a felháborodásom igazából annak szól, hogy miért kell folyton paráztatni az amúgy is aggódó, kimerült stb kismamikat ilyesmikkel hogy: kevés a tejed, hig a tejed, túl zsiros a tejed stb. néha azt gondolom, az ilyen folytonos paráztatások mögött a tépszergyártó cégek állnak....
na jó, ez lehet hogy túlzás, csak összeesküvés elmélet.
De azért még egyszer bocsika :oops: :oops:

Edi,

mi már többször is voltunk, kb egy órás sétákra. annyira klassz az idő, mindenképp ki akartuk használni. Mondjuk, a dolog csak akkor működik, ha őkelme már eleve alszik mikor elindulunk,mert ha nem, a babakocsiban elkezd bömbölni, s teszi ezt addig, amíg a karomban nem viszem tovább :roll:

Beuka,

én mivel itthon szültem, a kezdeti kórházi segitséget sem kaptam meg a bab ellátására, de nem is kellett. Hihetetlen, de ment minden, mint a karikacsapás. (na jó, a fejen cuccot áthúzás azért nem volt leányálom 8) :D )

Siba,

a ricinusolajról pont Boróka irt valamikor, de az a gyanúm, hogy nem vált be :?

Ákata,

sírás: :cry: Ma én is kikészültem, fogalmam sem volt most MI A BAJ?! De egyszer ennek is vége lesz...
És hát ugye sokkal többször édes drágák a babák, mint szarházi hisztigépek, ugye? :wink:

Jadey,

hát köszike :lol: :lol:
sz_kata

bab=baba
tépszer=tápszer

pedig most Peti sincs kézben :oops:
sz_kata

Nalunk is beutott az esti bomboles, de kezben megnyugszik a dragam. Cicit ilyenkor elfogadna, de mivel nem ragja a kezet es keresi a cicit, ezert tudom, hogy nem az ehseg hanem a megnyugvas miatt kell neki.

Angel, Bali gratula a babahoz!

Nozi. Szerintem is van eros tej, de ezt a mai tudomanyos vizsgalatok nem tamasztjak ala, nagyjabol azonosat produkalunk :) Azert gondolom megis, mert a fiam kevesebbet eszik, mint a testsulykilogrammonkenti 150g, megis heti 300 gramm korul fejlodik. Vagyis mostmar 250 korul. Ha kiuteses a pfika, akkor az a hormonoktol van, ami meg szules utan is osszevissza ingadozik. Sajnos nem is merek kepeket felrakni, neha olyan kis csunya a kisfiam. Biztos merges lenne kamaszkoraban ha meglatna :oops: Nekem a vedono es a doki is azt mondta, hogy nem szabad bantani es ha nagyon csunya, nagy teruleten langvoros az egesz bor, vagy nedvedzik, vagy gennyesedik, akkor kell kenocs. Elso korben valami popsikenocs, nekunk a gyogyszertari jo volt ra. De a pottyok maradtak, csak a nagy pirossag szunt meg. Ha nem segitett volna akkor lett volna valami erosebb kence, de a dokink azt mondta, hogy annak van mellekhatasa, igy ha csak csunyacska akkor nem kell semmi. Remelem nem volt zavaros, a lenyeg hogy nem a tej minosege, hanem hormontartalma a mervado. Szteroid mentes kremet ELIDEL, Pelsano med ajanlott a vedono, de meg nem vettem. Ezek ekcemas borre valok, mert nalunk szaraz is a bor, meg olyan mintha korpas lenne a homloka. De beragtam, hogy minden ami a babanak kell, akar egy gyuszunyi is,1500 penz felett van, mert a mamak ugyis megveszik.
Szerintem egyatalan nem volt agressziv Kata hozzaszolasa, de lehet hogy csak azert latom igy, mert en nagyon kedvelem ot. Igazad van tenyleg hujeseg lenne barmin is nagy vitat nyitni, a lenyeg hogy segitsuk egymast! :shock:

Bea, en is egyedulletet kertem a csaladtol es nem bantam meg. Most a masodiknal viszont rosszul voltam meg es kertem hogy fozzenek rank. Szoval biztos, hogy el tudod latni a babadat, ha masnem felhivsz valakit...Nyugodj meg es ne add fel, ha igy gondolod legy vele addig kettesben amig "ismerkedtek". Viszont ha jobban megviselt a szules mint gondoltad kerj segitseget!!

Jadey es a tobbiek bocsi itt vagyok mindig reagalni akarok, de kb 5 percem van mindennap! Meg lehet hogy jovok.
Vendég

csengo,

ari vagy :lol: tudsz jönni pénteken vk-ba? most hattól lesz
és igazán tehetnél fel képet, a patik minket nem zavarnak :) Petinek az orrán van most, az apja mindenáron ki akarja nyomni :)

sue,

te kérdezted a fejést. most van fent egy cikk a www.szuleteshete.hu portalon a fejésről, cime szopis témák 2.
be akartam linkelni, de ahhoz kéne mindkét kezem. de a kisfiam másképp gondolta :lol:
sz_kata

csengo,

most nézem: boldog szülinapot a nagyfiadnak :lol:
sz_kata

Beuka,

En minden babaholmit egyben mosok, egyik sem ereszti a szinet. Normal folyekony mososzerrel, oblito nelkul, 40 fokon. Aztan mindent vasalok, a fertotlenites miatt ez fontos. Nekem igy bevalt, szepek maradnak a holmik.
Ja es persze, minden menni fog, ne aggodj emiatt!!! En is total kezdo voltam 6 hettel ezelott, most mar egesz jol belejottem, furdetes mar megy egyedul is, elotte nagyon paraztam tole…

Edit,

Mi mar nehany naposan kimentunk babakocsival setalni, elotte megbeszeltem a gyerekorvossal, o is helyeselte, csak fokozatosan kell, eloszor rovidebb idore. Hasznaljatok ki ezt a fantasztikus idot, mi ma 3x mentunk ki setalni, illetve a kertbe.

Lanyok, hajra mindenkinek!

Viola
fj35

Beuka

A méretek (31. hét)
BPD: 80 mm
OFD: 100 mm
HC: 278 mm
AC: 242 mm
Tad:78 mm
FL: 57mm

Ha Neked ugy jo hogy hármasban legyetek, akkor ne hallgass másra, meg biztos hogy menni fog minden, majd ráérzel. Persze ha valami segítségre lesz szükséged, akkor mindenképpen kérj segítséget.
Én a ruhákat egybe mostam. A mosogépen van bébi program és az magátol beállitotta a dolgokat. Így én 60 fokon mostam, meg beállított valami előmosást is, sztem tök jo.

Siba
Bábakoktél. Nem semmi. :shock:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Bocsi most nincs időm visszaolvasni, csak egy gyors kérdésre ugrottam be:
Szerintetek mennyi az a maximális mennyiség, amit egy 1 hónapos baba egy etetés folyamán megehet? Van egyáltalán maximum? Ugyanis Geszti fél 8 óta folyamatosan eszik, kisebb-nagyobb szünetekkel, de szemmel láthatóan nem álmosodik, csak enne. Kezdte 90 gr cicizéssel, aztán tápit kapott, gondoltam olyan 20-30 gr elég lesz. Tévedtem. Benyomott 70 gr-t azaz most tartunk 160 gr-nál. És még cuppog, hisztizik, esze ágában sincs aludni. De nem merünk neki több kaját adni. Hová fér??? Tudják a babák, hogy mennyi az elég? Aggódom a gyomra miatt, meg az emésztése miatt. És nem értem!!!

Kép
mamy

Jó estét!

Köszönöm csajok a válaszokat.

Edit :)
Milyen mellszívód van? Azért kérdem, mert a párom anyukája "félretette" nekem a sógornőm mellszívóját (kifertőtlenítette, meg minden) ami kézi. Tudom, hogy tök jók vannak ma már, de nem akarom megbántani, hogy veszek egyet.Lehet boldogulni egy kézivel is? Köszönöm amosásos tippeket! Igen, valahogy én is így gondolom, én bízom magamban, hogy meg tudom csinálni, és jl fogalmaztál, inkább akadály lenne, ha itt "lábatlankodna" még pár ember. Ha szükségem lesz rá úgyis szólok. köszi :)

Baboka :)
Köszönöm neked is a választ. Remélm én is, hogy ösztönösen jönnek majd a dolgok, valahogy azért bízom magamban. Igen be kell hogy valljam, én sem szeretem ha oktatnak, bár tudom kezdőnek számítok, de megoldom :) tök igazad van, nyugalom kell.

Sz-Kata :)
Igen sokat gondoltam Rád, mikor megfogalmazódott bennem ez a dolog, hogy van olyan, aki minden kórházi "löket" nélkül tök jól megoldja a dolgokat. Én mondjuk gyáva lennék ezt bvállalni, le a kalappal előttetek, de nagy erőt ad nekem, hogy azért így is lehet :) Húú én ezen a fejen áthúzós cuccokon úgy ki vagyok akadva! Egyszerűen nem lehet kapni elől vagy oldalt pattentos body-kat. Eddig egyedül a kínaiban találtam.

Csengő :)
Örülök, hogy nálad is az "egyedüllét" jött be. Mármint, hogy ez megerősít engem is. Nem adom fel, igenis megpróbáljuk hármasban :)

Viola :)
Köszönöm a mosásos tippeket!

Hettie :)
Jól van, azért kb egyforma méreteink voltak :) No ti ilyen okosan választottatok mosógépet! :) Bébiprogram, tök jó!

Jadey :)
Épp ezért kérdeztem velem egykorú mamikat, mert tegnap a dokim azt mondta, hogy olyan 2800-3000 g-os születési súlyúra tippeli a bébit. Úgyhogy nem nagyon lesz óriásbébi, de talán nem is olyan nagy baj. Én magam is csak 154 cm vagyok, és 55 kg. :)
HOGY VAgY????????

Mi van Dorkával?

Bea

Kép
Kép
beuka

Mamy, azert pisil is kozben a baba nem? Amugy nem tudom pontosan mennyi az annyi, de talan ilyenkor nincs is. Azt tudom , hogy csecsemonel 250ml korul van , nagyobbnal 500.
Szerintem ha tobbet adsz foschik vagy hanyas lesz belole. Probalj meg csak cicit adni, persze ez egy tipp csak.

Bea, drukkolok neked! Azert kalkulald bele, hogy a 4 .nap korul kijohet a babyblues-os dolog, de ha melletted lenne valaki akkor is kijonne. Mindenkeppen tedd ugy, ahogy nektek jo, mert az elso napokat nem lehet visszahozni! Abban biztos vagyok, hogy ha a vilag vegere mennetek a babaval, akkor is megoldjatok a dolgot, mert vegulis mi nok erre vagyunk teremtve!
Azt szoktak javasolni, hogy az elso otthoni napon ne furdessunk, csak pihenjen egyutt a csalad es ismerkedjen a jovevennyel. En betartottam mindketszer! :oops:

Jadey, ha most gonosz lennek, azt mondanam, hogy nalam 1 kilot tevedtek :roll: De volt olyan csaj is korhazban akinel 1 kiloval kisebb lett a baba....

Akata, mindig lemaradsz pedig annyira csodalom az elso babas ikrek mamak helytallasat es foleg, hogy meg jonni is tudsz neha...

csengo
Vendég

Dorka,
:?: :?: :?: :?:
Sokat gondoltam rátok ma. Nem akartunk zavarni.
Nagyon várom a híreket.

:roll: :D

Ági
potter_76

Lányok, már az ágyból ugrottam ki, hogy megírjam, kaptam Dorkától sms-t:

:lol: :lol: :lol: Szia Jadey :lol: :lol: :lol:
Megszületett Bendegúzunk ma 17:14kor, óriási dagi szumóbirkózó édes vízipacink: 4,5 kg 37cm fej, végül császárral érkezett. Boldogok vagyunk, Dorka.

Éljen, éljen, éljen!!!!
Upsz, most én vagyok a soros :roll:

KépKép
Kép
jadey

Csengő :Ha most gonosz lennék, azt mondanám, hogy remélem tévedsz :lol: Puszilllak!!!

KépKép
Kép
jadey

Drága Dorka,

Még egyszer gratulálunk Nektek!!!

Emlékszel??? HA az uh-s dátumot nézzük, akkor mindössze 5 napot húztatok rá :lol:

Sziasztok Lányok!

Már egy ideje olvasgatom a topicot és nagyon sok hasznos infot írtok. ha lehet, akkor én is csatlakoznék az őszi csapathoz. Mensi alapján szept. 11 (terrortámadás), UH alapján szept. 21-re vagyok kiírva. ja, és Schöpfiben fogok szűlni (bár nagy fenntartásim vannak a kórházzal szemben). Nevünk még nincs.

Krisszkrossz:
Úgy láttam, Te is a Scöpfibe jársz. Te hogy vagy a kórházzal? Kinél fogsz szűlni?

Fertőzés-klotyó téma:
Igen, én is épp ezt javaslom mindenkinek, mármint, hogy a kilincsre kell nagyon odafigyelni. És, ha már elkaptad, akkor mindent (fehérnemű, pizsama, összes törülköző) ki kell alaposan fertőtleníteni. (2 óra Cloroxos áztatás).
Ja, és a tanga-bugyi is kerülendő - bár gondolom terhesen ezt nem nehéz.

Baby-boom:
Barátnőm anyukája azt mondta, hogy ez a Hold éve,s ennek köszönhetően olyan párok is vállalnak gyermeket, akik eddig halogatták, vagy akiknek nem jött össze! (Ez ránk is nagyon igaz).

Sziasztok - Dorka

KépKép
Kép
jadey

Jó reggelt mindenkinek!!!

Beuka!
Szerintem mellszívót csak akkor vegyél ha kipróbáltad a kézit és nem igazán jönne be. Az első pár napban nem is biztos, hogy szükséged lesz rá. Úgy látom te sem nőttél valami hatalmasra én 161cm,és 61kg, vagyok igaz, hogy 45kg-al kezdtem a terhességet hát kiváncsi leszek mi lesz a vége??? Ha pedig nem lesz túl nagy a baba az nem baj, mert ráér idekint is megnőni és talán könnyebb szülésed lesz!

Dorka!
Hát nagyon sok gratula és sok-sok tejecskét nektek, szép nagy baba lett. Várom majd a szüléstörténetet,mert ekkora babát biztos nem volt egyszerű megszülni. Gratula!!!!

Jadey!
Nagyon gyorsan végig olvastam az elmúlt órák írásait abban bízva, hogy valaki azt írja megszületett a kis drágád. Még egyben vagy??? Drukkok mennek! Jobban vagy már???
baboka

Mamy:

A babák adagját a kórházban így számolják:120-150ml/kilónként,és ezt elosztják 5-el,esetleg 6-tal(az evések számával)
Gesztike még azért nem olyan nagy,160-nál ne adj neki többet,annak már elégnek kell lennie.
Ösztönösen is cuppoghat,3 hóig van szopóreflexük.

A masszázst megnézted?Sajnos képekkel nem tudtuk feltenni,pedig úgy az igazi.

Dorka:

Csak nem ragadt bent ez a bébi.Szép kis méret!!!Gratulálok!!

Baboka:

Jadeyről feltétlen beszámolok majd nektek!!

KépKép
rönci

Szép Jó Reggelt,

Front ide-vagy oda, sehol senki :roll: Bár tegnap este azért bőgtem, hogy most ne, annyira nem kaptam levegőt az orromon keresztül... Bencus kalimpál, mászkál, néha fájdogál és élvezi az utolsó utáni pillanatokat is a pociban, legalábbis a jelek szerint :roll:
Már írtam is a bentrekedtek fórumában :lol:

Rönci :Sajna még nincs kiről beszámolni :lol: Remélem a héten lesz, mert tényleg jó lenne, ha magától bújna ki. Mindenkinek!

Babóka: Édi vagy, hogy így drukkolsz, remélem hamarosan Rönci vagy Jade írhatja majd, hogy megszületett...

KépKép
Kép
jadey

Gratula, Dorka! Minden jot Neked is a babanak is.

Beuka,
egyetertek azzal, amit Baboka irt. Probald ki azt a mellszivot, igy nem serted meg a parod anyukajat sem. Aztan ha nagyon nem jon be, akkor meg mindig vehetsz egyet. Megfogja erteni, hogy az a tipus nalad nem valt be, igy nem lesz sertodes belole.

Viola
fj35

Sziasztok!

Dorka - gratula, szuper méretek!!!:)

Lfigyelő - sztem bérelni nem érdemes, ugyanis egy éves korig kell és akkor már ugyanott vagy, mintha vennél. nézd az interneten, árulnak használtakat.

Beuka - babycontroll egy lfigy márka, magyar, 20e ft, eseménymemóriás, digitális, hatalmas érzékelőlapokkal, no téves riasztás.

Viszont - a lfigyelő szart se ér - bocs - tanfolyam nélkül!!! Legalább az alap újraélesztési technikákat el kell sajátítani, ugyanis kb 5 percünk van cselekedni és a mentő addig nem ér ki.
(egyébként azért nyomatom ezt a lfigyelő témát ilyen bőszen, mert nemrég aludt el igy örökre egy távoli ismerősünk 2,5 hónapos kisfia. ha lett volna lfigyelő, valszeg nem történik meg.

Beuka, ne vegyél szerintem valami drága elektromos mellszivó-csodát!!! vegyél egy olcsó kézit (Medela - 5000 ft, tökéletes, egyszerű és nagyszerű, a kórházban vettem, ha kell, átalakítható pedálossá, de sztem nem lesz rá szükség), vagy kérj kölcsön, lehet, hogy te is csak két hétig fogod használni, mint én és akkor bosszús leszel, hogy minek adtál ki annyi pénzt.

Mi kaptunk a kiütésekre egy gyógyszertári kenőcsöt és elmúlt egyszeri bekenésre.

Lányok, volt valaki már csípőszűrésen? most kaptunk beutalót a Királyhágó u kórházba, szerencsére ott időpontot adnak, nem kell várni - állitólag....

Rohanok, megjött a felmentősereg és mehetek vásárolni:D

puszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Dorka!Gratulálok a kis szumóbirkózó vizipaci Bendegúzotokhoz!
Látod nem maradt bent.Kinőtte a pocakod :)

Jadey!Gondoltam,hogy Szkatára gondolsz. :lol: Bencus meg majd csak követi Bendus példáját.Drukkolok,hogy a héten már láthassátok,és puszilgathasd.Mindig ezt írod."már úgy puszilgatnám" :lol:

Geszti a kis zabagép. :D

Kata sajnálom,hogy a lányoknak fáj a pocija :(Meg téged is ,biztos hulla fáradt vagy. Kép
piciza

Sziasztok!

Dorka!
Gratulálok a bébihez. Szép a mérete. :)
Majd kérjük a beszámolót!

Beuka!
Nekem MEDELA kézi mellszívóm van. 4xxx és 5xxxft-ért (asszem annyi a különbség, hogy utóbbi elektromossá alakítható)i, Brendonban is lehet kapni, éppen tegnap néztem a katalógusban.
A kórházi tartozkodásom 6.napján vette anya, láttam a kórteremben volt egy csajnak és szépen szívott. Másnak Avent Isis volt, de annyit nem akartam érte adni. Nekem bejött a Medela, huzogatni kell, 6fokozaton lehet vele szívatni. Én 5-ösön szoktam. Minden szopi után használom, nekem bevált. Mászkálok a lakásban és szívom :D A többi mellszívót nem ismerem, tanácsot tudni nem adok, de nekem ez bevált. Egyszerű, kényelmes és nem volt vészes az ára.

Szép napot!
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Dorkának nagyon gratulálok Bendegúzhoz!
Most már aztán nagyon türelmetlen lettem!!!

Rönci!
Köszönjük a babatornás-masszírozós dokumentumot! Én már ki is nyomtattam, remélem nagy hasznát fogjuk venni mindannyian!

Beuka!
Én is sokat kerestem elől patentos bodykat, míg végül az auchan-ban találtam rá, gyönyörű színekben van és van 3-as és 5-ös csomagolás is! Én egyenlőre 3db-ot vettem 1490.-ért! Volt pasis színekben is!

Lányok, egyszerűen nemtudom mi van velem, de éjjel felébredtem és azóta -rövidebb, hosszabb megszakításokkal- bőgök!
Remélem hamar elmúlik, hiszen oka az nincsen csak úgy jön!

(Lehet, hogy a front is bele játszik?)
Puszi

Kép
gabriel79

Sziasztok lányok!

Dorka hatalmas gratula a hatalmas fiuhoz.Nem semmik a méretei.Nagyon kiváncsi vagyok a kis vasgyurodra képet kapunk ugye??

Livi:
Nándika nagyon édes.Igazi kisfius a pofija.Ugy irigyellek!! :oops: Csak leelöztél .. :D

Mammy:
Gesztike tényleg egy kis zabagép csak ovatossan nehogy a pocifájás rovására menjen.

Jadey:
Látom még mindig 2in1.Én megvárlak legalábbis a mai ultrahang és ctg szerint.. :D

Légzésfigyelö:Mi vettünk a 2 lapos angel care-t.Jobban megéri megvenni min bérelni.

Rolunk csak annyit hogy valoszinü csatlakozunk a bentragadt babák topikjához.Semmi fájás a feje még be sem illeszkedett teljessen.Nem tudom mi lesz pénteken kell dokihoz mennem megbeszélni a dolgokat.Ráadásul a napi telefonáradat is beindult :Meg van-e már a baba??? :D
Vendég

Sziasztok!

Dorka!

Nagyon nagyon gratulálok és sok boldogságot kívánok ehhez a szép nagy babához, édes a jelző hogy vizipaci, de gondolom most már másképp becézed...
A mérete miatt lett császár?

Csengő!
A 250 kicsit soknak tűnik nekem... :shock: Még a 160-nál is paráztam. Egyébként megoldódott a dolog: nem adtunk neki többet, hiába üvöltött. Próbáltuk jó sokáig büfiztetni, annak ellenére hogy már több büfi is jött, függőlegesen tartottuk, meg ringattuk, szóval nem tettük le. Eremény: sugárban hányás. Tényleg elég ijesztő, de kicsit megnyugodtunk, hogy legalább kijött a felesleg. Úgy szemre szerintem volt kb. 30 gr ami kijött. Utána is volt persze hiszti, de láttam hogy már nem feszeng annyira. Tényleg egy kis zabagép az én kislányom... :shock: Aztán kb. 1 óra múlva megint rákezdett az "éhes vagyok" sírásra, úgyhogy kapott cicit és aztán sikerült elaltatni. Fél 7-kor ébredt.
Pisi volt bőven, viszont ami aggaszt: kaki még nem volt tegnap reggel óta. Csak hatalmas pukik jönnek. Próbáltam tornáztatni a lábait, simiztem a hasát, finoman masszíroztam, de még semmi. Viszont nem találom keménynek, és nem is fáj neki. Most alszik. Remélem, hamarosan kakil. Mindig van min izgulni!!!

Rönci!
Neked is köszi, igen én is így tudom hogy 150 gr*kg, eszerint, ha napi 6 evést veszünk, akkor 110 körül kell ennie egy alkalommal. Ahogy fent is írtam Csengőnek, végül kihányta a felesleget...
Masszázst megnézni még nem volt időm, de most megnézem! Köszi szépen! Nem tudom, van-e benne kakilást segítő fogás, de most éppen azért izgulok mert Geszti tegnap reggel óta nem kakilt.
Egyébként egy kérdés: ha ezt a fenti számítást nézzük, (150 gr*kg) és eszerint 110-et kéne ennie, akkor ennél semmiképp ne adjak neki többet, tehát vegyem el a cicit, vagy az üveget? Mi ilyenkor a megoldás, ha még enne? Úgy sajnálom kivenni a szájából, úgy kapkod utána. Tudom, persze a szopóreflex... Mi a véleményed?

Kép
mamy

sziasztok,

Boróka,
nagyon sokat gondoltam ám rád! nem semmi kis vizipacit növesztettél odabent
:lol: nagyon sok boldogságot kivánok nektek!!
sz_kata

Mamy!
Az, hogy tegnap óta nem kakilt a kis drága nem baj, emiatt ne aggódj. Ugyanis akár 4 nap is belefér kaki nélkül az anyatejes babáknál, nálunk is volt ilyen és a doki néni mondta, hogy csak a 4 nap után kezdjek aggódni. De persze ha az jobban megnyugtat hívd fel a gyrekorvost.
baboka

Szép napot lányok!! :D

Megvolt az első CTG-nk, mindent rendben találtak, még a lurló is mozgott, nem kellett noszogatni!! :D apa is bent lehetett, hát nagyon élvezte!! Folyamatosan figyelte, hogy mikor mennyi a picike szívhangja!! :D A szülésznő jókat mosolygott rajtunk!! :D
Megkaptuk a listát is, hogy miket kell vinni a kórházba, habár én már eddig is pakolgattam folyamatosan egy külön polcra, jövő héten már végleges formájában beteszem a táskába!! a héten már kész lesz az összes babaruha is, és legalább az ő kis holmijait is be tudom rakni!!

Szia Beuka!!

Látom a lányok már megírták, hogy ki hogyan mossa a babaruhákat, de azért én is leírom!! Szóval különválogattam szín szerint!!A fehérekhez tettem egy kis fertőtlenítőszert is, és ezért azokat 2* öblítettem Cocolino sensitive öblítővel!!40 fokon mostam őket!!A színeseket ugyanígy, de csak egyszer öblítettem, és persze utána jött a vasalás!!
A szülői segítséghez én is hozzászólnék!!
hát én már a terhesség elején kijelentettem, hogy nem kérünk segítséget, 3-ban, vagyis a mi esetünkben 4-ben szeretnénk ismerkedni, összeaszokni a pici bébinkkel!! anyukám kicsit meg is sértődött!! :oops:
Aztán mostanában úgy alakult, hogy a munkája miatt hétköznap nálunk lakik, így itt lesz a baba születése után is!!végülis majd segédkezik amiben tud, főzés, egyéb háztartási munkák!!Amikor a lányom szültem, náluk laktunk, akkor se szólt bele a gyerekgondozás részébe, szerintem most se fog!!
Ennek ellenére nekem is az a véleményem, hogy jobb az ha 3-ban vagytok, és így szoktok össze, így leszetek önállóak hamar a baba gondozása terén!!Persze jó, ha valaki telefonközelben van, ha valamiben elakadnátok!!

Köszönöm szépen a sok véleményt a légzésfigyelőről, egyre jobban ott tartunk mi is, hogy lesz!! Körbenézegetem az árakat, és azután eldöntjük, hogy milyet, hol, mennyiért!!

Dorka!!
Gratulálok a kisfiúhoz, hát nem semmi súlya van!!! :D

Úristen, engem is ezzel riogat a dokibácsim, hogy nagy baba lesz!! :roll: Ugye Jadey? :D Téged is!! 8) Látom még egyben vagytok!!Megfázásod múlogat?

Gabriel!!
Szerintem természetes a terhesség alatt a sírdogálás, és nem csak az elején!!aaért dolgoznak ám bennünk mindenféle hormonok rendesen!! Nekem ha olyanom van, még egy reklámon is képes vagyok elbőgni magam!! :lol: :roll:

Puszi mindenkinek!! Üdv:Melódia

Kép
Kép
melódia78

Gabriel:

Remélem hasznát veszitek majd a masszázsnak.Nagyon szokták szeretni a babák.
A passzív mozgatást is nyugodtan csinálhatjátok majd,de azt nem muszály,azt koraszülött babáknak lett összeállítva,de nyugodtan lehet,nem árt.Sőt a lábi torna segíthet a kakiban.

Mammy:

Tudod ez a kaja számítás is hozzávetőleges,egy támpont.Azért lehet egyéni igény,eltérés.De abban segít,hogy pl 200 ml még egyenlőre sok lenne.
De ne aggódj ez nem azt jelenti,hogy 110 után vedd el tőle.Lehet ha egyszer 160-at eszik,utána csak 90-et fog.Így van ez kitalálva.
De én úgy gondolom ha 150-et eszik akkor nem lehet éhes fél óra múlva.Ezért nehézkes az igény szerinti szoptatás.Ezért mondják,hogy kb 3 óra teljen el 2 szopi közt.De ezt sem kell szigorúan betartani.

Lehet kicsit konzervatív vagyok a tapasztalatok miatt,és én is nagyon kíváncsi leszek hogy fog ez működni a saját kislányunknál.

Azért remélem segítettem.

Ha a tornával kapcsolatban is lesz kérdésetek írjatok nyugodtan.Vagy ha esetleg lenne valakinek ötlete,hogyan,hova lehetne nektek képekkel feltenni.Sajnos sok sok gigabite.

Jadey:

Remélem pihizel!Képzeld jön mindjárt Barbi és picit vigyázok is Tomira.Ők is szorítanak neked!!Balázs is!!Bogi is!!puszi

KépKép
rönci

Melódia:

Én is csak pártolom a légzésfigyelőt!!Majd eladjátok ha már nem kell.Az meg,hogy melyiket veszitek majdhogy nem mindegy.
Egyikről sem hallottam rosszat.
Nálunk a kórházban a babysense-t használják már több mint 10 éve.Én kicsit drágállottam,így angelcare-t vettünk.
De van itt a lányoknak babycontroll,álomvirág,arról sem írtak rosszat.vedd amelyik szimpi.

A babaruha mosást én is köszi,én pont előtte állok,így könnyebb a döntés mitévő legyek.

KépKép
rönci

Sziasztok!

Kombidressz téma: nekem beváltak a csónaknyakú bodyk és azok amelyeken a nyakon kétoldalt patent van. Ahol oldalt van patent egy oldalon azokat nehezen tudom a fejen átbújtatni.
Amúgy az elölpatentosok a legjobbak. Auchanbe vettem 800ft-ért 2 db-ot, nagyon jó minőségű (jobb, mint a 1400ft-ért 5db az auchenbe). És a H&M-be láttam még ilyeneket. Érdemes ott megnézni.

Mamy!
Hát igen mindig van vmin izgulni, ez igaz. Próbáltad azt, hogy szopi közben amikor úgy gondolod és a baba nyugodt, vagy elalszik (vagy úgy néz csak ki), kiveszed a cicit? Hátha engedi és nem eszi túl magát. Vagy a tápszerrel ezt csinálni? És ha cumit adnál azt szívná nem nyugodna meg? Én ma Katának megint adtam cumit, magától kiköpte, elaludt, délután már nem adok neki. Tegnap sem kellett.

Amúgy én ezért mérem a szopikat szurokpróbaszerűen. Éjjel 100g-ot evett majd 120g-ot. Be is aludt. De volt arra is példa, hogy csak 40-50g-ot evett és ugyanúgy bealudt. De ha kevesebbet eszik számolok vele, hogy 1,5óra múlva újra kér. Nem tudok még kiigazodni rajta. Remélem idővel jobban fog menni. De az éjszakákkal nincs gond, 11felé, 3felé és reggel eszik, magától nyöszörög, felkel, de sírni nem szokott, olyan aranyos.
Meg sokszor van úgy, hogy leteszed, azt hiszem alszik, aztán nézem, nyitva a szeme és nézelődik. :) Addig jó, amíg nem sír sokat. :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Csak ezen az oldalon futottam végig... Ha lesz időm, rendesen olvasok is.

Livi, Dorka, Bufo!
Gratula a Babákhoz!!! Sok boldogságot és tejcsit Nektek!!! :D

Krisszi!
Mi kedden voltunk csípőszűrésen. Kb. fél perc volt az egész (ahogy számítottam is rá): rákérdeztek, hogy a családban volt-e csípőprobléma (nálunk nem volt), és a doki megforgatta Beni lábacskáit és ezzel ő érzékeli, hogy a helyén vannak-e a dolgok. A gyerekdokink is mindent rendben talált előzetesen, úgyhogy nem aggódtam. Majd 3-4 hónapos kor táján újra el kell menni egy kontrollra.

Erős tej: szerintem is van erős és gyengébb (nem gyenge!!!) tej. Nekem sosem volt nagyon sok tejem, viszont a Manóim nagyon sokat gyarapodtak az elején, ahogy Csengő is írta, hogy Náluk is ez volt. Az anyatejes kakinkban pedig furcsa csomókat fedeztem fel (szinte ebből állt az egész kaksi) a legelején Marcinál és teljesen bepánikoltam, mire megnyugtattak, hogy a zsíros tej miatt lehet.

Csengő!
Nálunk is detto ez van Benivel, hogy totál pattanásos és inkább nem reklámozom most a kis vörös fejecskéjét. Bár nálunk is visszahúzódóban van, de még mindig piros.
Az Elidelt mi is ekcémára használjuk Marcinál, de az a vacak kis tubus 1000Ft volt még a nyár elején, ki tudja most mennyi lehet. De az legalább nem szteroidos. Neked Miki is ekcémás volt? Nálunk Marci az elején nagyon csúnya bőrű volt, most pedig hullámzó. Viszont eddig Beni nem tűnik problémás bőrűnek (kop-kop!!!).
Mikidnek nagyon boldog születésnapot és sok-sok játékot kívánok!!!
Kép

Mamy!
Tényleg van húzata Geszinek! :D Anyatejes babáknál nem gond, ha nincs pár napig kaki, hacsaknem Ő rosszul érzi tőle magát. Ha nem sír emiatt, akkor szerintem ne aggaszd magad. Nálunk sincs kaki már tegnapelőtt óta, de Beni annyira nem örül neki, mert sírdogál miatta. :(
Én is a Rönci által írt mennyiséget ismerem... De az nem szentírás, hogy minden etetésnél ugyannyit kellene ennie, meg ugye vannak evősebb babák, akik többet kívánnak. De ha többször előfordulna ez a túlevés :arrow: hányás, akkor bizony el kéne tőle venni, mert az senkinek nem használ, hogy túleszi magát. Szerintem :wink:

Megyek, mert Marci még nem alszik, Beni pedig mindjárt már nem!
Bocsi, ha nem reagáltam mindenre, de most még ezt is teljesítménynek érzem a részemről :oops:

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Rönci: Ismersz... Pihengetek.. Mosás, főzés, takarítás... Most fejeztem be a sült halacskát rizibizivel, nyami!!! Megyek is ebédelni! :lol: Hátha még nagyobb lesz Bencus, tegnap palacsintát kért :wink:

Nagyon köszi a millióegy drukkot, mondd meg légyszi a többieknek is, hogy ennyi szurkolónak már nem lehet ellenállni!!! Hajrá, talán ma??? :lol:
Ti jól vagytok?? Aztán ne emelgesd Tomit!!! Puszi nekik is, meg persze Nektek!!

Beuka: Az teljesen jó és arányos méretnek tűnik. Szerencsés alkat vagy! Az én családomban viszont (mint már írtam) volt egy- két 5 kg körüli babóka.. :roll:

Melódia: sorstárs :lol: Mekkorát jósolnak???

Gabriel : Én is szoktam, ráadásul zokogni. Okkal, ok nélkül, nyugi, majd helyre rázódsz :wink:

KépKép
Kép
jadey

Tina: Édes vagy, hogy megvársz, de én már nem bízom benne :lol: Egyszerre??

KépKép
Kép
jadey

Jadey:

Hűű halacska,kár mert már ebédeltem.itt vagy a gépnél?chat?barbiék csak kb1 óra múlva jönnek.Sétálunk Tomival,Barbi csak a dm-be megy.

KépKép
rönci

Sziasztok!

Rönci
Köszi :lol: :lol: :lol: :lol:

Kiütések a baba arcán
Petinek is volt...
Egy gyerekorvos barátnőm tanácsára 1-2 alkalommal néhány cseppnyi anyatejjel kenegettem neki... nagyon szépen helyrejött :lol:

Igényszerinti szoptatás
Nálunk :cry: ... mióta 3-3,5 óránkénti evésre tértünk át, a gyerekem sokkal nyugisabb :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gigi:

Szívesen,de mit? :roll: :roll: :roll:

KépKép
rönci

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül kérek tanácsot, de kezdek kétségbe esni.
A pici fiacskám most 1 hetes és 1 napos, eszik rendesen, gyarapszik is, viszont nekem nagyon fáj a szoptatás. Állítólag jól teszem mellre, a kórházban kicsit sokat volt mellen, kisebzett egy kicsit, ami még nem gyógyult be, de szerintem nem a kisebesedés miatt fáj, csakis a szopi miatt. És nem csak az elején, hanem végig fáj, ez normális? Nálatok nem volt ilyen probléma? Ha volt el fog múlni, vagy mi lesz? (Nem vagyok valami nyápic, szerintem elég jól tűröm a fájdalmat, de ebbe azért belekönnyezik a szemem.)

Légyszi, ha tudtok valami okosat, adjatok tanácsot, vagy nyugtassatok meg, hogy nem vagyok egyedül, és a szoptatás azért nem leányálom.

előre is köszi
Vendég

Szia Fruzs!

A szopi normál körülmények között nem szabad, hogy fájjon. A sebet úgy gyógyíthatod meg, hogy pici anyatejjel bekened és hagyod levegőzni szabadon. Ha nem múlik a fájdalom a szopi alatt, szerintem hívj fel egy szoptatási tanácsadót. Ők szívesen segítenek.
Honlap: www.lll.hu

És fel a fejjel! Biztos, hogy megoldódik a dolog!!! :)

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Fruzs,

csak a saját tapasztalatomat tudom leirni, hátha segit:
én a szülés után azonnal mellre tettem a babámat és utána már folyton cicin volt. Az első két nap után kisebesedett a mellem, őrülten fájt, szó szerint jajjgattam szopi alatt.
én biztos voltam benne, hogy jól teszem mellre, tehát ez nem lehet gond. Viszont gondolj bele, egy jó kis váákumos szivás nazért nem mindennapi "terhelés" a bimbó finom bőrének, ehhez hozzá kell szokini. Nekem két-három nap múlva aklimatizálódott a cicim, sajnos addig könnyes volt a szoptatás.
igy teszed jól mellre a babát: a kis teste teljesen a tiéd felé fordul, szinte egyenes vonalban. Az orra és az álla a melledhez ér, a z alsó ajka kifordul. ekkor helyesen van mellen a baba.

ami még gond lehet, ha túl rövid a nyelvfék. ezt doki bácsival ellenőriztesd, néha ez az oka a sebesedésnek.

puszi

ja, és ha gond van, tényleg nyugodtan hivj valakit az lll-től, én is megtettem már, és nagyon sokat segit :D
sz_kata

Fruzs,

még annyit, hogy akkor add a szájába a cicit, amikor már jó nagyra tátotta a száját, mintha ásitana, mert akkor nem csak a bimbót, hanem a bimbóudvart is beszippantja. H acsak a bimbó van a szájában, az irtóra fáj
sz_kata

Rönci
A tornát...

Feltevéshez ötlet:
Ahogy megcsinálod, oldalanként átmásolni Paint-be... és úgy valamilyen fotoalbumba feltölteni...
(ha kell segítek)
Vendég

Vendég

Fruzs!

Én is úgy voltam, ahogyan SzKata. Elején fájt a szopi, de én nem könnyeztem. Csak arra gondoltam, hu azt kell hónapokig elviselnem??!!
Vasárnap, hétfő, kedden még nem jött "semmi", kisebesedett, bekentem Garmastan kenőccsel, és a köv. szopira nagyjából rendbe jött. A szopi feláztatta a sebet, letéptem, nem vérzett és akkor kentem be. Két nap alatt helyrejött. Azóta jó. Érzem, hogy szívja, de nem fájdalmas.

Edit

Kép
Kép
edi78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?