Új privát üzeneted érkezett!

Pledit!

Nekunk is Samsung!
Mar nem fogok vele foglalkozni, mert elmentem az ugyved baratunkhoz, aki ir egy ugyvedi felszolitast es ha nem tortenik semmi, akkor perelunk.

Vettunk nemegesz egy eve egy samsung amerikai hutot, 265 ezerert. Jeg es vizadagolos. Nagyon szuper!
Egyik nap juliusban elrolmlott, termeszetesen szombaton.
Ugye hetvegen nincs szerviz. Igy hetfon telefon, szerda delutan jott ki a szervizes.
Goze nem volt, hogy mi a baja. Darabokra szedte a hutot, en meg majd meg orultem, hogy ezt a mereg draga hutot, igy szetszedi. :twisted:
A vegen annyit csinalt, hogy belul a levego keringtetesenel a lefagyast hajszaritoval olvasztotta egy orat, majd osszerakta es elment. A huto 1,5 hetig ismet mukodott, majd megint elromlott, de ekkor mar ugy kerregett, hogy nem lehetett megmaradni mellette a lakasban. Szervizt ismet hivtam, megint 3 nap mire jotte. Szitu ugyan az, csak most a szerelo a fel hutot megrendelte alkatresznek, mert nem tudta, hogy mi a rossz.
Eltelt a torvenyben meghatarozott 15 nap, ami utan cserelni kene, de az alkatresz meg mindig nem volt meg. Hivtam a szervizt, hogy nem kerem a javitast, cseret szeretnek. Azok elkuldte, hogy mit akarok en, szo nem lehet csererol.
Hivom a samsungot, vevoszolgalat. Ott nem tudnak segiteni hivjam a szervizet. Szerviz, hivjam a Samsungot.
Na bepipultam es megfenyegettem a Samsungot, hogy megjelentetem a napilapokban a hirdetest, hogy milyenek. Ekkor mondtak, hogy visszahivnak.
Vissza is hivott egy pasas, hogy jo kicserelik, vigyem be a szervizbe a papirokat. Masnap apukam be is vitte. 2-3 napot mondtak. Azota tobb, mint egy het eltelt. Csereutalvany sehol. Huto meg itt foglalja a helyet.
Penteken ment egy telefon a Samsungnak. Ott a ferfi csak annyit mondott nekem, hogy mit rinyalok, neki is ket hutoje van vegyek en is kettot, hogy ilyenkor ne romoljon meg az etel.
Hat azt hittem lehidalok.
Mondtam is neki, hogy akkor bizti jol megfizeti a Samsung, mert mi nem engedhetjuk meg magunknak, hogy egy 265 ezer ft-os huto melle vegyek meg. Ja es ezekszerint ennyire lehet megbizni a samsung minosegbe.

Az ugyved mar a penzt keri a levelben, a tonkre ment etelek arat, a telefonszamlat, es a sajat ugyvedi dijat, amit nekem ugy sem kell kifizetni, mert egy jo baratom.

Hutonk meg mindig nincs, igy forr az agyarm, mert tegnap is megbudosodott a husleves amit foztem mert 16 fok van a hutoben. :evil:

Lanyok bocsi az off-ert, de mar nagyon kikivankozott belolem.

Magi
Vendég

Pledit, az Országos Írásszakértő Intézetnél (www.irasszak.hu)

Nikk, Maccsék most költöztek át új, saját otthonukba, úgyhogy a héten biztosan rendezkednek, pakolnak, ilyesmi. Maccs mondta, hogy találkozzunk, csak nekünk ez a hét most annyira zsúfolt, hogy nem jött össze.
De úgy tudom, jól vannak, Lili is már nagyon nagy, és tök szépen beszél már.

Megvolt ma az esküvő, tök jól sikerült.

Ha sikerül, teszek fel pár képet.

Kép

Kép
liv

Nyaralás és Kép esküvő.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
liv

És még néhány:

Kép

Kép
(Ezeket a pólókat én festettem nászajándékba.)

Kép

És még nyaralás:
Kép

Kép
(A vacsorám :D )

Kép

Kép
liv

Nikk, köszi jól vagyunk. :)

Nimród múlt héten kezdte az ovit. Nagyon szereti, ha már bent van. :wink: Ugyanis elválni Anyától nehéz. Iszonyú jó ám, utána jókedvű, kiegyensúlyozott és teljesen megszűntek a hisztik. Jól eszik, alszik.

Bálinttal hétfőn kezdjük a bölcsit. Én meg októbertől fogok dolgozni... alakul az életünk.

Kép

Sziaszok
Niácska
niácska

Magika :)

Én is baromira pipa lennék a helyedben....
Érdekes nálunk is azzal kezdődött hűtő mizéria hogy elkezdett kerregni, kattogni. Aztán kihívtuk a szerelőt és a hűtő megijedt és aztán egy csomó ideig, kb. 6-8 hónapig nyugiban működött.
Egy szép vasárnap este megint elkezdett kerregni, de úgy hogy abba sem hagyta és egyáltalán nem hűtött. :evil:
Másnap reggel hívtam a szervízt, aki csak péntekre akart embert küldeni. Addig hisztiztem amíg megígérték hogy még aznap kijönnek. Persze a szerelővel direktbe nem lehet egyeztetni. :evil:
Berakott egy új ventillátort aminek már akkor is gyanúsan traktorhangja volt, mondtam is hogy szerintem ennek nincs jó hangja, de a szerelő fölényesen letromfolt hogy az teljesen jó.
Estére már rettenetesen hangos volt a hűtő, újra bejelentettem.... A lényeg a lényeg hogy ki kellett cserélni a ventillárort újra mert csapágyas volt. A férjem már rögtön az elején megmondta hogy ez a probléma...
Most már én is tudom hogy Samsungot nem szabad venni.
Ha megint lesz vmi baja a hűtőnek, én megmondom hogy vigyék Isten hírével, ne is lássam...

Jól rémlik hogy ma kezdtetek a bölcsiben? Milyen volt az első nap?

Liv :)
Milyen komoly nagyfiú lett Dávidból!
Jól láttam az egyik szeme alatt van vmi harci sérülés?
Köszi a linket a grafológiáról. :)
A későbbiekben ezen a területen szeretnél elhelyezkedni?

Niácska :)
Helyesek a csemetéid!

Kép

Kép
[/url]
pledit

Pledit!

Ma reggel ment az ugyvedi felszolitas a samsungnak, de az ugyved belevette a koltseget is, meg a 3x megromlott kaja arat, telefonktg. Tehat joval tobbet kovetel meg.

Remelem eredmennyel jar. 2 het mulva Zoli szulinapja 20 ember jon vendegsegbe, huto nuku.

Igen ma voltunk bolcsibe! Zoli nagyon elvezte. Nem nagyon akart hazajonni, annyira jol erezte magat. A dadusokat is hamar megkedvelte.
Holnap mar egy orara ott is hagyhatom. Kivancsi vagyok mi lesz vele. Nem hiszem, hogy gond lenne, mert eddig barhol ott lehetett hagyni szo nelkul es jol elvolt.
Raadasul ugytunik, hogy a legjobb csoportot fogtuk ki, mert a dadusok nagyon lelkiismeretesnek tunnek. Nyugodt vagyok, hogy ide kerult Zoli.
A kesobbieket meg meglatjuk.

Magi
Vendég

Edit, igen, van egy folt a szeme alatt, nekiesett a nyaraláson a korlátnak. De nem vészes, csak látszatra. :)
Grafológia: az én munkahelyem elég biztos háttér, visszavárnak, jó helyem van, nem rossz munka, viszont csak 4, max. 6 órában szeretnék visszamenni (ezt még nem tudják :O), mert sokat kell éjszakázni, néha iszonyatos a dömping, és ezt nem teszem meg Dáviddal, ezért szeretnék egy olyan végzettséget is, amit a benti 4 vagy 6 órás munka után/mellett itthon csinálhatok kiegészítésnek.

Megyek, befogom a férjem orrát, mert baromira horkol. :O:O

Kép

Kép
liv

Nem nagyon díjazta. :D

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Nagyon gyorsan beköszönök, mielőtt haza indulok sutyiban a melóhelyről. Még mindig elég gáz ezt a színes oldalt sok képpel nézegetni melóidőben.

Rövid hírek rólunk:
Aug. 30-án este átköltöztünk az új és mg nem teljesen kész lakásunkba. :):):) JUHUJUHU!
Azóta nincs netem :(:(:( Sírsírsír. Csak itt bent, de múlt héten a pakolás miatt szabin voltam, szóval 0 hozzáférés... :(

Az elmúlt néhány hét/hónap iszonyú gáz volt, mert az utolsó havi lakbéren összebalhéztunk a főbérlővel. Konkrétan fogytam az idegtől 3-4 kilót, amit a szülés óta semmilyen diétával és tornával nem sikerült elérnem.

Pillanatnyilag a lakás lakható csak nem összkomfortos és még folyamatosan járkálnak be a melósok ezt-azt javítani. Holnapra ígérték a gázórát, addig nincs melegvíz, főzés /csak a mikró + egy elég kis teljesítményű 1 lapos rezsó, amin a konyhakész gyorsrizst sem sikerült megfőznöm/, fűtés. Ami a beköltözésünk első 2 napján nagyon kellett volna, nem tudom emlékeztek-e milyen kegyetlen hülye idő volt akkor.

Szóval most még kicsit cigányosan vagyunk, de nem panaszkodom, ez már a sajátunk!.. :):) Bútoraink is elég szedett-vedettek, de majd szépen lassan alakul, most be kell osztani a pénzünket.

Lili nagyon nehezen viselte a költözést, meg is lepődtem rajta nagyon. még napok múlva is rendszeresen ment a hiszti, hogy most már menjünk haza.... Amúgy ő is elég hisztis korszakát éli. Itthon volt velünk amúlt héten, gondolhatjátok milyen komoly segítséget jelentett nekünk a cuccolásnál.. :) Délutáni alvás nálunk sme nagyon volt, de tegnap este áttörte a fogíny a bal alsó nagy rágófoga /szám szerint a 17./, úgyhogy remélem mostantól már egy kicsit jobb lesz - na meg ezen a héten már birkozzanak vele a bölcsis nénik a bölcsiben.. :):)

Majd ha lesz módom teszek fel képeket is, ez most itt bent a nem erőltetném kategóriába tartozik :)

Nagyon szégyelem magam, hogy a nagy pakolásban önző módon megfeledkeztem a szülinapos babákról, pedig Lilit is milyen sokan megköszöntöttétek.. :oops: úgyhogy utólag gratulálok:
HELÉNÁNAK
BENEDEKNEK
FANNINAK
MÍRÁNAK
BANDÓNAK
KORNÉLNAK
DÁVIDNAK
sok sok szeretettel. Isten éltesse őket sokáig, fülük érjen bokáig! :)

Tontica! Borzalmasan sajnálom ami veletek történt. További sok erőt kívánok, hogy hamar túllépjál a dolgon.

Moszi! Szorítok, hogy tényleg felszívódjon. Azért ne feledd, hogy Launál volt elég komoly előzmény is gyerekkorában....

Márknak, Milánnak, beteg babuciknak jobbulást. Minket is kerülgetett a hányós-hasmenős, de hála istennek csak egy enhye változatát kaptuk el, nem döntött le minket a lábunkról.

Pledit! Lili meg minden helyett inkább csak kenyeret enne magában... Jó lenne felezni. :)

Magi, Pledit: hűtőmizéria :(:(:( Nekem a vadonatúj lapraszerelt konyhabútoromból hagytak ki egy zacskó csavart, aminek egy részét tudták "hasonlóval" pótolni - kösszii:( - a többit meg "ha akarja megpanaszolhatja!" - vazzeg! de rendesek. Ennyi pénzért akár már panaszkodhatok is.. .. No comment.

Csirkesz! Apukádnak minden jót. Nem hiányzik a fő-fő városunk? Aptyuk otthon van veletek? Mármint hogy most nem dolgozik valahol nagyon messze?

Nikk! Tényleg csodaszép voltál, a családoddal együtt. Azért áruld már el a lányoknak még egyszer, hogy neked a szakmád a cukrászat, így nem nehéz ilyen tortakölteményt varázsolni! :)
Külön köszönet, hogy hiányoltál, nagyon jól esett!

Akit kihagytam bocsi és mukkhegyek,
de én most megyek!

Pusz:
Macs
maccs

Mi ez a pangás csajok?? :(
Csak benéztem, mert tegnap el is felejtettem megírni, hogy Lili a 2 éves státuszvizsgálaton 12,8 kg-val /délelőtt a védőnőnél 13 kg-val ebéd után a dokkernél/ és 87 cm-vel mázsált.. :)
Pusz
Macs
maccs

Hello lányok!

CSak szólni szeretnék, hogy vigyázzatok, amennyire lehet, mert a Liv által emlegetett hányós-fosós vírus nagyon-nagyon durva, sikerült megkapnunk. :( Márk még könnyebben megúszta, én totál K.O. 2 napig, ma tudok először lábra állni és enni valamit, tegnap estére a férjem is megkapta.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

sziasztok csajok
csak életjelt adni jöttem.
remélem megbocsátjátok, ha egy másik fórumba írt levelemet másolom ide kis módosítással, mert iszonyúan el vagyok havazva.

Visszaolvasás teljesen reménytelen, csak gyorsban bejelentkezem.

Most már tényleg két örökmozgóm van és a háztartásban sem érem utol magam.
megjöttünk Alsópáhok+Zalakaros kanyarból.
Nagyon klassz volt. Páhok tényleg gyerekparadicsom, a kaland játszótérről meg a Bobóországos dühöngőből Bálintot alig lehetett kirobbantani.
A Karos hotel egy 4 csillagos szálloda és azon kívül, h adnak kiságyat meg van pár etetőszék+medence+kis játszószoba nem gyerekeknek való sztem.

Milán 6 hónaposan rendesen mászik, stabilan kiül a mászásból és ülve játszik, valamint 1 hete állandóan állásba tolja magát (kiságy rácsában, trambulin, alsó polc szélében stb). totál kész vagyok tőle, nem tudom hova siet ennyire. Persze hatalmasakat esik. És dumál-dumál-babababa a kedvence, néha nem jön ki hang a száján, de ugyanúgy csinál mintha jönne. Egy örök mosolygós cukipofa.
Bálint nagyfiú, egy két éves akaratával és tudásával.
Valszeg a hátsó nagy örlők jönnek, mert volt 1 napig 39,5 láza, semmi betegség tünet, de irtó nyűg, éjszakai nem alvás (már elfelejtettem mi az nála), fájdalmas sírások és kiabálások, hogy anya fáj a foga Bájintnak.

Néha úgy érzem megbolondulok és minden idegszálam az utolsókat rúgja (ez szép volt ), néha meg semmire nem cserélném el, hogy ilyen kis korkülönbséges manókat sikerült összehozni.
na pattanok, talán pár év múlva visszaolvasni is lesz időm.
pusza

Edit
Kép

Kép
reditke

Bocs hogy név nélkül, de tényleg minden pici törpnek boldog születésnapot!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Kissé le vagyok maradva az olvasással, vidéken voltunk mamáéknál.

Minden szülinapos manónak sok ajándékot kívánunk és sok puszit küldünk Levivel!

Pledit :) küldtem privit

Visszaolvasok :)

Virgi

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Hahó Lányok!

Virgike :)
Írtam választ! :)

Maccs :)
Remélem hamar rendeződnek a beköltözéssel kapcsolatos dolgaitok, és Lili is hamar megszokja az új helyet! Mi 4 éve költöztünk ha belegondolok ráz a hideg, volt egypár érdekes helyzet :cry: most egy darabig nem szeretnék költözni, bár a nagyhangú szomszédaink :evil: :evil: :evil: miatt sokszor felmerül hogy el kéne menni innen...

Reditke és a többi többcsemetés Anyuka :)
Le a kalappal előttetek, én tuti nem bírnék két gyerekkel! Minden elismerésem!
Tényleg nagyon ügyi Milán, 6 hónapos és csomó mindent csinál!

Macsek :)
Szerencsére ez a hasmenéses dolog elkerült bennünket, viszont utólért bennünket a nátha. :evil:

Nem is csodálkozom rajta hiszen a bölcsiben csomó gyereknek folyik az orra :( :( Úgyhogy most a bölcsit felfüggesztettük, mert a bölcsiben lázas is volt Balázs (bár itthon 37, 37,2 volt amit mértem), holnap mennünk is kell a dokkernénihez.

De jó hogy ilyen jól érzi magát a bölcsiben Zolcsi. Gondolom ott voltál vele, mindig szemelőtt. Azért az nagy biztonságot jelent a csemete számára.
Nálunk amióta nem vagyok vele az udvaron volt párszor sírás, mert hol elesett Balázs, hol megharapta egy kislány vagy nem akart bemenni vagy kijönni a szobából... .... úgyhogy zajlik az élet. Ma délelőtt távcsővel néztem meg hogy mit művel az udvaron. El is sírtam magamat ahogy ott ácsorgott a kerítésbe kapaszkodva. :(

Nikk :)
Nagyon jó szakmád van! (bár nem látszik rajtad :wink: )

No lépek, ja még vmi

Vera
Nagyon sok boldog névnapot kívánok Kornélnak!

Jó éjt

Kép

Kép
[/url]
pledit

Hahó Lányok!

Írtam választ! :)

Maccs :)
Remélem hamar rendeződnek a beköltözéssel kapcsolatos dolgaitok, és Lili is hamar megszokja az új helyet! Mi 4 éve költöztünk ha belegondolok ráz a hideg, volt egypár érdekes helyzet :cry: most egy darabig nem szeretnék költözni, bár a nagyhangú szomszédaink :evil: :evil: :evil: miatt sokszor felmerül hogy el kéne menni innen...

Reditke és a többi többcsemetés Anyuka :)
Le a kalappal előttetek, én tuti nem bírnék két gyerekkel! Minden elismerésem!
Tényleg nagyon ügyi Milán, 6 hónapos és csomó mindent csinál!

Macsek :)
Szerencsére ez a hasmenéses dolog elkerült bennünket, viszont utólért bennünket a nátha. :evil:

Nem is csodálkozom rajta hiszen a bölcsiben csomó gyereknek folyik az orra :( :( Úgyhogy most a bölcsit felfüggesztettük, mert a bölcsiben lázas is volt Balázs (bár itthon 37, 37,2 volt amit mértem), holnap mennünk is kell a dokkernénihez.

De jó hogy ilyen jól érzi magát a bölcsiben Zolcsi. Gondolom ott voltál vele, mindig szemelőtt. Azért az nagy biztonságot jelent a csemete számára.
Nálunk amióta nem vagyok vele az udvaron volt párszor sírás, mert hol elesett Balázs, hol megharapta egy kislány vagy nem akart bemenni vagy kijönni a szobából... .... úgyhogy zajlik az élet. Ma délelőtt távcsővel néztem meg hogy mit művel az udvaron. El is sírtam magamat ahogy ott ácsorgott a kerítésbe kapaszkodva. :(

Nikk :)
Nagyon jó szakmád van! (bár nem látszik rajtad :wink: )

No lépek, ja még vmi

Vera
Nagyon sok boldog névnapot kívánok Kornélnak!

Jó éjt

Kép

Kép
[/url]
pledit

Bocs 2 x ment el....

Kép

Kép
[/url]
pledit

Huhh nem is tudom kinek nem irtam, de Nikk gratula az eskuvohoz, csodaszepek voltatok!

Szulinaposoknak gratula, bocsi de nem kerestem meg a tablazatot...

NAgyon klasszok a kepek, Niacska Balintja, David, Mark (jo reg lattuk :? ), Kornel, G-k foleg a gumicsizmas tetszett, mert apanak is ez a maniaja, Zolcsi is hogy megnott, Levi :D

Reditke pont ma gondoltam ra, hogy nem semmi lehetett neked az elkulonitos korszak, meg persze most is aterzem milyen ketto picivel, persze Csirkesz, Juti es a tobbi duplamutter is igy lehetett vele vele.

Tali ugyben lelkes vagyok, de igazabol nem tudom elkepzelni hogy ket gyerekkel utra kelek, sem kocsival sem bkv-val. Esetleg ha ugyis mindenki lassan dolgozik, akkor lehetne hetvegen es akkor apa elvinne.

Zsombiekrol van valami hir?
Kormi?

csengo
Vendég

Lányok, mit lehet adni egy 2 évesnek köhögésre?

Kép

Kép
liv

Ambroxol-t vagy Rinathiolt. Nekünk a dokinéni mindig amboxolt javasol. Homeopátiásban meg Prospan-t vagy Strodal-t.

Andrea

KépKép
Áron

Nagyon jó a Sinecod is, mi mindig azt használunk.

virgike

Liv!
Erigon is jo kohogesre, raadasul szaraz es hurutosra egyarant, es nem receptes. Kolkek epp taknyolnak-kohognek, ezt kapjak, es bevalik.

Csajszik!
Bocs, de Reditkehez hasonloan en is csak par leutesre tudok benezni, mert folyton-folyvast orultek haza van. Neha en is ugy vagyok, hogy most azonnal eluldozom mindket kolkot itthonrol orokre, aztan meg megiscsak orulok nekik. Idonkent en visitok, idonket ok :shock: Fo az egyensuly!!! :wink: :wink: :wink:
Az elmult idoszak esemenyei kozott megemlitenem, hogy a mult heten Boti meglogott itthonrol, egyedul ment setalni a kisparnajaval, es mivel az vele volt, nem felt (egyebkent sem felos fazon!), nem hianyolt engem. En csak csurrantani ugrottam be a budiba, meg feltettem egy kavet, a kis szarimari meg atmaszott a tujak tovenel kicsit ritkasabban novo agak kozott :? A lenyeg a lenyeg, hogy kb negyed oraig volt onallo koruton a gyerkoc, mert az osszes szomszed segitsegevel hamar ratalaltunk. lelkesen setalt egy idegen novel kezenfogva - kerestek, hogy kihez is tartozik 8)
tegnap meg a gyerekszoba foglyai lettunk a gyerekekkel, mert hajtogatni, ruhat rendezni ohajtottam, es hogy Boti ne maszkaljon orokke fel es ala, kilinccsel becsuktam az ajtot. Aztan amikor 10 perc mulva ki akartam menni, rajottem, hogy nem fog menni, mert tonkre ment a zar, es az ajto automatice rank zarta a zarat is :lol: :lol:
Egy oran keresztul vartuk a felmento sereget, leadogattam a gyerekeket az emeletrol, aztan megprobaltam 1 csavarhuzoval jobb belatasra birni az ajtot, de nuku eredmennyel. keroba persze csak a gyerekszoba ablakan lehetett bemenni (persze csak a gyerekszobaba), mert mielott bevonultunk, minden mast gondosan bezartam. Szerencsere jott apos, es o bejutott a lakaskulcsaval kivulrol (enyem kulcs ugye a keroban volt).

Csenge maszik ezerrel, ul es elesik. Szoval kb olyan, mint Milan, csak orgebb. Ejszaka meg szopizik 1x hajnalban, meg reggel, delben, este, de mar csak kiegeszito, kedvcsinalo, anyahoz bujo jelleggel. (Mondjuk hajnalban meg az agyamat is leszivja!). Babakajakat utalja, egyre inkabb a mienket eszi. Tegnap gulyaslevest kapott - es szerette. Sok gyumit kap, napi 1x tejpepet, azt mondjuk legtobbszor vacsira, meg ebedre valami ebed jellegu kajci a mienkbol, vagy minimalisan babasitva. Van 4 foga, orokke rohogcsel, meg dumal. Dunnyogve maszik :lol:
Nem ertem, hogy a haztartas miert nem omlott meg ossze, bar a vasalnivalom folyton csak ram var, felmosni csakis alvasidoben lehet(ne), portorlest talajszinten elvegzik ok :lol: .

Szoval vagyunk, jol vagyunk. hetvegen keresztelo Csengusznak a nagyteso szulinapjan, ugyhogy turbo unnep lesz a csaladban, de csak szuk korben.

Dolgozoknak, epitkezoknek, szimplaknak es duplaknak pussz es mukk :D

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hú, nagyon pangunk! :D

Pedig nagyon sok szülinaposunk van/volt:

Zsombornak, Márknak, Lilinek, Balázsnak, Ákosnak és Mikinek boldog szülinapot kívánunk! :D :D

KépKép
KépKépKép
beszti

Hello csajszik :)
Csoda történt, egyszerre alszanak az ördögeim, koppkoppkoppkopp!!!
Kicsit jöttem lazulni, olvasni, pletyizni.

Beszti :) Őrület mennyi vonalzó van a neved alatt :lol: Tudjuk, hogy kispasi vagy kispuncis a pocakbaba?

Csirkesz :) Sztorijaid még mindig a régiek, ennek örülök.
Én ma épp a holdra kilövős hangulatomban voltam, mert az eső miatt beszorultunk a kecóba és ez naggggyon gáz.
Milán 2 hete feláll mindenbe kapaszkodva és vagy magától esik el, vagy Bálint segít neki pustán szeretetből. Amióta Milán mászik, megszerzi a játékokat és ácsorog, azóta Bálint már nem babának tekinti és izomból nekifut, ráugrik, ölelgeti. Persze soxor ez hatalmas visítással végződik, pici visít a fájdalom miatt, Bálint a csalódottság miatt én meg hol ezért hol azért, hogy nehogy kimaradjak a sorból :lol:

Nálunk is van takony is meg köhögés is, meg emiatt hócipő effektus. Én kivagyok ettől, hogy még el sem kezdődött az ősz úgy istenigazából és már most nincs tiszta időszakunk. Dokihoz nem viszem őket amíg nincs láz, mert úgyis tudom mit mond: stérimar, orrszívás, köptető blablabla.

Milánt jövő kedden visszük kardiológia kontrollra. Április óta nem voltunk, már nagyon várom mit mondanak.
Jövő héten megpróbáljuk Bálintot lennhagyni nagyinál. Hátha tud nyaralni egy kicsit anya nélkül Meglátjuk hogy viseli, ha nagyon hiányzom neki, akkor megyek érte.
A kedvenc dumám, amit mond mostanában: "Nem hiszem el anya, hogy mit művelsz!" - persze utánzással tanul a gyerek.

Próbálok pár képet feltenni.

Ui: valakinek 11 vagy 22 kerület vagy Csepel vagy Érd, Törökbálint területen nincs infója 2-5 éveseknek való vízhezszoktatás-úszás előkészítés tanfolyamról?
Anno jártunk babaúszásra, de csak nagyon rövid ideig. Most viszont már nagyon jó lenne nagyfiút hordani eggyel nagyobbaknak valóra.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Akkor a kép halmaz, és utána pár hónapig nem terhelem megint a rendszert.

Fiúk a fűben, kb 1 hónappal ezelőtt:

Kép

Lovas nemzet a magyar:

Kép

Alsópáhok lovaglás után:

Kép

Keszthely: anya és nagyfia:

Kép

Pasijaim:

Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

És a végére 3 kép az ülő-álló kisebbikről. A nézését figyeljétek, még a zseme sem áll jól. Én csak gazember Jánosnak hívom :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocs 4 lett, mert a tigrisesből nem tudtam választani.

Edit
Kép

Kép
reditke

Hahó

Nálunk is takonykór van, Gergő 5 napot bírt ki az oviban, aztán beteg lett, majd persze kisgé is és én is :twisted:
Gergő már túl van rajta, holnap talán mehet, a kicsinél csak kétz nap láz volt, de én szenvedek még :roll: :roll:
végén azért utaztunk, búcsú volt nagyszülőknél, hát nagyon élvezték, mindenféle játlkra felültek, pónilovagoltak, dodzsemeztek.

Reditke
Camponánál az usziban nincsen? Érden van az Egerszegi féle uszoda is. pasijaid továbbra is nagyon szépek :)
Jobbulást és drukk a kontrollhoz.

Csirkesz
Hát elég rossz lehetett az az eltűnéses sztori. a bezáródós viccesebbnek tűnik, bár gondolom nem volt annyira az :lol:
házimunka nálunk is a holdban :roll:

szülinaposokonka boldog fülinapot :D

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Szülinaposoknak nagyon boldogat! :D

Csirkesz:) Beszámoló :lol: :lol: :lol:

Sajnos Levi is iszonyú beteg volt az utóbbi 5 napban. :cry: (remélem mostmár használhatom a múlt időt!) Pénteken náthás lett, gondoltam, na bumm, egy kis nátha, nagy ügy. De szombaton már lázasodott. Vasárnap és hétfőn rengeteg kúppal,+ Nurofennel+ Panadollal+hűtőrüdővel tudtam lenyomni a lázát 39,6-ról 38,5-re. Hétfőn levittem a dokihoz (aznap kezdtük volna a bölcsit), aki közölte, hogy vírusfertőzés és tele van a gyerek torka hólyaggal. Nem írt fel semmit, azt mondta, csillapítsam a lázát, mást nem tudok tenni. Csakhogy késő este már annyi lázcsillapítót kapott, hogy már nem tudtam mit adni neki, ráadásul nem ivott, mert fájlalta a száját, így bevittem a Bethesdába. Írtak beutalót, mondták, hogy ha kedden se iszik, irány a Szt. László, kap infúziót. Kedden nem ivott, csak sírt egyfolytában, hogy fáj, fáj. Irány vissza Bethesda, (Szt. Lászlóban már voltunk 6 hetes korában, nem szeretnék odamenni többet!) doktornéni elmagyarázta neki, hogy ha nem iszik, ki kell, hogy kössék és kap egy tűt a kezébe. A gyerek egyből ivott.:) Írtak fel Cataflamot, és mondták, ha estig nem iszik, vissza kell vinni. Estére hatott a Cataflam, azóta se láz, se fájdalom, eszik iszik, rosszalkodik. Annyira vártam már, hogy rossz legyen!!! Nagyon rossz volt nézni az elesett, szenvedő gyereket...minden tiszteletem azoké az anyukáké, akiknek beteg a gyermekük és Ők tartják magukat és erősek. Én nagyon gyengének éreztem magam ehhez. :( Remélem mostmár rendbejön kisvacak, és hétfőn mehetünk bölcsibe...aztán lehet, hogy egy hét múlva megint beteg lesz.:(

Minden betegeskedőnek jobbulást és szép napot mindenkinek!

Virgi

virgike

Csajok! Ma szuper fa játékokat vettem egy csajszitól és sztem nagyon olcsón. Ha érdekel vkit, priviben adok egy linket, ahol megnézheti a játékokat.

Ezen kívül ismerek egy nagyon aranyos angolt tanárt is, aki mostantól vár magántanítványokat, ha valakit érdekel.:)

virgike

Köhögéses válaszokat köszi.

Minden szülinaposnak boldog szülinapot! :)

Most pedig közvélemény-kutatok: szerintetek mi van, ha egy velúr sportcipőt beteszek kézimosásra a mosógépbe? :D

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Boldog szulinapot mindenkinek, akiknek meg nem mondtam.

Magi
Vendég

Liv :)
És jobban a köhögés? Használt valami?
Cipő: passz, de én mindent bevágok általában a mosógépbe :lol: felelősséget nem vállalok a tiédért :lol:

Virgi :) Jujj, de rosszul hangzik. Sztem mindannyian gyengék vagyunk ha beteg a gyerek, de muszáj tartani magunkat, legalább tőlünk merítsen valami kis erőt.

Juti :) Uszikat köszi, majd megkérdezem. campiba jártunk, de úgy rémlik ott csak olyan van, ami a babaúszás utódja, tehát már vízhez szokott kölkecek. De kérdést megér, meg akkor az érdit is kinyomozom.

Én is közvélemény kutatok:
Tudja valaki hol lehet esőnadrágot kapni? Bélés nélküli, amit gatya fölé húzok, mert hiába a gumicsizma, annyira őrültködik a gyerek a pocsolyákban, hogy szó szerint tökig vizes mindig és a csizmájából ömlik ki a víz. Szóval olyan kellene, ami gumis aljú és a csizma fölé húzható, mint a pecásoknak.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Reditke!
Mivel engem is érdekelt az esőnadrág így kicsit nézegettem, ezt találtam: http://www.fotexnet.hu/sid000074/page/item/117914

Györesz
györesz

Edit, végül is nem volt szükség semmilyen köhögés elleni gyógyszerre, hihetetlenül gyorsan meggyógyult Dávid megint, mint mindig. (Lekopogom.)

Talán emlékeztek, írtam 3 hónapja, hogy a rákszűrésem HPV-gyanút mutatott ki, és hogy kizártnak tartom, hogy nekem az legyen. Na, most voltam kontrollon, ahol kiderült, hogy az orvosom annak idején elfelejtette mondani, hogy nemcsak HPV-gyanút, hanem valamilyen gyulladást is jeleztek a laborosok (ami bármitől lehet), és a gyulladás ugyanolyan sejtelváltozásokat okozhat, mint a HPV! A leletem most negatív, minden rendben, és nagyon remélem, hogy nem elmúlt a HPV, és bármikor "kiújulhat", hanem sosem volt, hanem csak egy hülye gyulladás zavart be. Az orvosom szerint így van, ami okés, csak kár, hogy ezt 3 hónapja nem említette meg.

Kép

Kép
liv

Liv :) azért ez szuper hír. Mindkettő, a köhögés is és a HPV is :)

Györesz :) Köszi, de én vettem ma a Decathlonban, mert tényleg muszáj, annyira állati módon pocsolyázik, hogy ebből nagy betegség lesz, ezért kellett gyorsan lépnem.
Igaz csak 4 évesnek való mérettől van, de B elég magas és mivel a gatya is gumis aljú, így simán jó rá. Bár szára kicsit buggyosabb, de az nem baj. 2900 volt.

Edit
Kép

Kép
reditke

Inimma Csongorjának,Zsombinak,Márknak,Elisanak,Lilinek,Pledit Balázsának,Hannának,Ákosnak,Mikinek Nagyon boldog szülinapot kívánok :O :O :O

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Monserratenak, Csongornakk, Zsombornak, Márknak, Elisának, Lilinek, Balázsnak, Hannának, Ákosnak, Miklósnak, Györgynek, És Bazsikának (Lau kisfiának) Boldog Szülinapot kívánunk!
(Remélem senki nem maradt ki, de ha igen, akkor neki is Boldog Szülinapot, és Bocs.. )

Kép

Még el nem felejtem, nem régiben találkoztam Tonyóékkal a játszótéren.
Nagyot nőtt Bazsika. Októbertől ő is bölcsis. Áki egész jól tanul.

Nikk! Nagyon szép menyasszony voltál. Sok boldogságot Nektek! :D
Gyönyörű tortát csináltál. :lol:

Csirkesz! PSzF-re jársz majd?

Magika! Lezárult már a hűtő ügy? Remélem cserélt a Samsung.

És most magunkról. Én szerencsére jobban vagyok, egyre kevesebbet fája a hasam, van hogy 1-2 napig nem is, így remélem már tűnőben a cisztám. :wink:
Tegnap voltam dokinál, és már szívhangot is tudtunk hallgatni dopplerrel, igaz még gyengécskén fogta a jeleket a kütyü. :P
Jövő héten UH 3-ban. Még nem tudom, hogy bölcsiben mit mondok, de reggel vinni akarom Vikit is Uh-ra.
A héten elkezdtük a bölcsit. Az első nap lehangoló volt. :? Viki 1/2 óra múlva már haza akart jönni. Másnap kicsit jobb volt, sőt szerdán már 1/2 9-kor állt az ajtónál, hogy menjünk. :) Ma a második nap, hogy csak beadom. Nagyon fura nélküle, és nagyon hiányzik, bár jó, hogy tudom csinálni a munkámat.
A melóhelyemen már intéztem a visszavételt úgy, hogy a főnököm, tudja, hogy nem megyek vissza.
A sors fintora az életben, hogy pont Viki szülinapján megyünk vissza az EKG eltérés miatt Kardiológiára. Remélem jó hírek lesz az nap, és már kinőtte a rendellenességet.

Megyek kidőlök, mert végre alszik, és húzós volt az éjszaka, este, és éjjel jön ki rajta a bölcsis elválás.
:?

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok

Bazsinak boldog szülinapot :)

ÉN is megyek vissza dolgozni okt-1től :( :) Egyből egy 3 napos külföldi turnéval kezdem :) :( Mivel csak 4 órára megyek vissza így Bandót nem vették fel állami bölcsibe,meg igazság szerint nem is akarom oda beadni.Magánba pedig csak januárba vagy márciusba veszik be,így maradnak a nagyik.Már most hiányzik :)
Ráadásul eladtuk a lakást,okt végén kell kiköltözni,de újat még nem találtunk így ideiglenesen egy barátunk lakásába megyünk.Meg persze itt a suli is ,utolsó év ,nyelvvizsga szigorlatok szakdoli,tehát most nem fogok unatkozni :) remélem túlélem ezt az elkövetkező egy évet :)

Kép
Kép
nikk0830

Leírtam-elszállt. De learom újra, mert ez engem most nagyon foglalkoztat.

Először is nagyon boldog második születésnapot kívánunk minden topiklakó kishölgynek és kislegénynek.

Szóval, ami elszállt:
Olvasom egyik-másikotok hozzászólását és teljesen zuhanok magamba, hogy mennyi mindenre van erőtök-energiátok és időtök. Munka, tanulás, tanfolyamok stb. Én egyszerűen nem bírok kilépni a mókuskerékből és boldog vagyok, ha egy hajmosást vagy köröm vágást be tudok iktatni a napirendbe, nemhogy ilyen sok energiát és időt igénylő elfoglaltságokat végezni. Pedig tudom hogy kellene és olvastam is valahol, hogy fontos lenne, hogy az anyuka is képezze magát, járjon közösségi összejövetelekre stb, mert a gyermekek nőnek, fejlődnek, mi meg ittmaradunk és lemaradunk. Szerintem ez igaz, de én nem tudom megoldani. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy minden rokon a világvégén (nagyik 200 km), párom reggeltől estig dolgozik, szóval örülök, ha itthon a szükséges dolgokat megoldom, de mégis!!!

Igazából nem várhatok és nem is várok megoldást, de valahogy muszáj volt leírnom, hátha az írás közben megvilágosodok és rájövök mi is az tevékenység, amit találnom kell magamnak, ami kielégíti nem gyerekes énemet és a fejlődés útjára tesz (jujj, de szép!!!) :lol: :lol:

Sírás van, most ennyi.

Edit
Kép

Kép
reditke

reditke:)

Nem könnyű, az biztos. Nekem sincs segítségem, bébiszitter volt, de már az sincs, mert Levi nem jött ki vele.:( Rokonok szintén 200 km-re.:) Én úgy csinálom, hogy vezetni reggel járok, amikor Apa még itthon van, (8-tól 9-ig) suliba meg szombaton. Angolra olyan helyre jártam, ahol volt gyerekmegőrző, fittneszre szintén. Szóval így.:) Egyébként azért ne járj valahova, mert mások így csinálják, vagy mert azt olvastad! Ha Te nem tudod megoldani, vagy Neked így jó, akkor így jó és kész. Én se hobbiból csinálom, hanem azért, mert máskülönben nem fogok tudni elhelyezkedni GYES után, csak ha képzem magam. Muszáj most tennem, mert később egy munkahely se fogja tolerálni, hogy én vezetni, angolra, meg suliba járok.

Fel a fejjel, biztos, hogy mindent nagyon jól csinálsz!:)

Pussz, Virgi

virgike

Virgi :)
Aranyos vagy, hogy vigasztalsz, köszi, de igazából azért nem olyan vészes a helyzet, csak amikor elolvasom, hogy ki hova merre, akkor rájövök, hogy én sehova semerre.

Nálam igazság szerint a gyerekes programok dívnak, szinte minden nap megyünk valahova (tücsökzene, táncház, gyerekes barátnők, játszóház, játszótér, baba-mama klub) nade ez mind megint "csak" a gyerekekről szól.

Én ha belegondolok, hogy mit adok magamnak, ami a világhoz való lépéstartásomat segíti, akkor rájövök, hogy interneten olvasok híreket, könyvet olvasok, minden héten a HVG-t kiolvasom illetve nagyobb projektek, tenderek esetén apának segítek ötletelni, anyagokat összeállítani (most ő csinálja helyettem a céget), aztán slussz-passz. Szóval semmi újdonság.

Na mindegy, majd lesz máshogy is vagy az is lehet hogy ez elég nekem? Fene tudja.

na nem monológizálok és agonizálok többet itt.

Ma visszük Milánt a kardiológia kontrollra délután.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

El vagyok keseredve.:( Olyan rossz napunk volt a bölcsiben. Még csak ez a 2. napunk, de Levi mindenkit lelökött a motorról, lökdösődött. Aztán ebédnél meg szépen evett, örültem, erre egy kisfiú krémtúrót kapott enni és Levi is azt kért. Mivel nem kapott, bedurcázott, elkezdett játszani és nem akart enni. Erre a dadus elvette Tőle a játékot, hogy szokja, hogy ebéd közben nem eszünk.:( Szóltam nekik, hogy jobb lenne ha Levi olyan mellett ülne, aki nem krémtúrót eszik. Azt mondták, megoldják, de most tök rosszul érzem magam a történtek miatt. Soha nem lökött el senkit, most meg biztos Ő számít a rossz gyereknek.:( :(

Pledit:) Lehet, hogy a Te fiad az a kis szöszi, kék szemű gyermek aki szerelmes belém? :D

Pussz, Virgi

virgike

Virgi,
csak vígasztalásul, az én visszahúzodó szerény kisfiam a bölcsiben nagy hadvezér lett, neki is szokásává vált a verekedés és ellökjük a többi gyereket a játéktól című műsor. Ez 2 hete volt, azóta már javult. Ezeket a reakciókat is a beszoktatás váltja ki belőlük. Szóval ne aggódj!
Az, hogy a másik gyerek meg krémtúrót kapott a többiek előtt nagyon nagy hiba, nem tudom miért csináltak ilyet, nem lenne szabad. A bölcsiben nem lehet kivételezni (kiv. ha orvosi dolog miatt kell). Anyukám bölcsődevezető, ezért is "okoskodok" itt.

Lényeg, hogy ne aggódj, nem rossz a fiad!!!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Igen igen az én fiam!!!!! :) Mi pont annál az asztalnál ülünk ahol krémtúrót és danoninot eszik az a másik kisfiú. :cry: Féltem is hogy Balázs is azt akar majd enni, de szerencsére nem kérte (eddig még....)

Nyugi nálunk is voltak események a beszoktatás ideje alatt, egy másik kisfiút dobott fejbe Balázs. Aztán a gondozónénit pofozta meg Balázs mert nem akart bemenni az udvarról, aztán meg is karmolta és meg is harapta :shock: Szerencsére ezeket csak az első időszakban csinálta Balázs, azóta nem mondták a gondozónénik hogy ilyen lett volna. Ugyhogy nyugi Levi is abba fogja hagyni ezeket a dolgokat, ő így vezeti le a feszültséget. Mondta is Eta hogy valahogyan ki kell adják magukból a gőzt.....

Amúgy gondoltam hogy a héten kezdeni fogtok és lestem is mikor futunk már végre össze !!!!!!!!!!!!!!!!! (a pü-t nem kaptad meg? :shock: )

Reditke :)
Mi volt kardiológia kontrollon?

Visszatérve a korábbiakra: én anno úgy terveztem hogy hülyére fogom magamat tanulni ha itthon leszek Balázzsal. Aztán rájöttem hogy ez kivitelezhetetlen, lévén nagyszülők 200-300 km-re laknak, másra meg nem mertem bízni a Balázst.
Így is örülök hogy ha tudok főzni és takarítani, szóval nyögve nyelősen háztartást vezetni. (Egyedül annyit sikerült tennem hogy most végre elkezdtem újra angolt tanulni, kell a munkámhoz a nyelvtudás, ami persze szépen megkopott.....)

Most befejezem - mert kivételesen itt van Anyukám (mindenféle szűrővizsgálatra rohangálok még munka előtt) és pont ebben a szobában alukál(na).... :oops:

Üdv

Kép

Kép
[/url]
pledit

Virgike!

Írtam pü-t

Kép

Kép
[/url]
pledit

Viola üzeni mindenkinek, hogy jól vannak nagyon jól haladnak az építkezéssel,csak sajnos az albérletbe ahol most vannak nincs lehetőség netre,így nem tud jönni.Reméli ez január körül megoldódik.Addig is puszil mindenkit :lol: Vasani Rólad kérdezett hogy minden oké?

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,

Reditke:) Ne légy elkeseredve. Nálam babás program is legfeljebb a játszótér meg a bevásárlás mert többre nincs időm. Már hetente egyszer bejárok melóhelyre ( nagyi, dédi vigyáz addig Kornélra) de hát ez a melómennyiségéhez képest kevés, én meg sajna Kornél emllett még írni sem tudok nektek mostaanában.

Kornnél égetnivaló lett tele van ötletekkel.Meg is valósítja őket :shock: :twisted:
Sajna nálunk a kötött programok nem igazán jöttek be eddig, mert Kornél mindig azt játssza, amit ő kitalál.
2 hét múlva nálunk is beszoktatás. Én is félek tőle, és tök jó, hogy leírtátok mikre lehet számítani. Egyelőre vágyakozva állunk kívül a bölcsi kertésénél és közli Kornél, hogy oda akar menni. n álunk azt mondták, ha extra kaját kap egy gyerek, azt csak akkor kaphat, ha mindenkinek jut.Szerintem is ez a normális.

Kormél mondatokban kezdett el beszélni a szülinapjára és már személyes névmást ( én,te) használ, igaz, hogy az én azaz anya a te pedig általában ő. A nevét nem mondja akárhogy kérem.

Én pocakosan elhatároztam, hogy szakvizsgázom, nyelvet gyakorlok stb. de a felvigyázás nálunk sem megoldott és Kornél nem egy üldögélős típus. Ezt a levelet már hetek óta tervezem, de nem jutok hozzá.

Ja, és fiam belezúgott a kockás fülü nyúlba így minden nap megnézünk egy részt. Imádja, hogy az eleje minden résznél azonos és már ő meséli, hogy mi örténik. Ajánlom mindnekinek.

Boldog szülinapot minden kétéves nagyfiúnak és lánynak! :D

hvera

Sziasztok

Nálunk elég gáz volt a szeptember, Gergő 7 napot volt oviban, a többin beteg volt. megint begyulladt a füle is :cry: a kicsi is és én is elkaptuk a takonykórt. már jobban vagyunk, de még nem megy, csak jövő 7-en. igazából most nem gond, de hogy megyek majd így vissza? nálunk is 200 km-re vannak a nagyik.
sztori: vasárnap a d-vitamin helyett a Gergő fülcseppjét zúdítottam a kicsibe :roll: ugyanolyan az üvege, csak nincs rajta csepegtető, így majdnem az egész üveg beszaladt a szájába és persze le is nyelte. próbáltuk kihányatni, de semmi, aztán tejet itattunk vele. hívtuk az ügyeletet, végül be is vitte a férjem, de szerencsére kutya baja nem lett.

Reditke
Nekem hiányzik, hogy ne csak gyerekezzek. Már 1,5 év után el akrtam kezdeni egy sulit, az szombaton lett volna, így meg tudtam volna oldani, de közben terhes lettem, meg nem adtak tandíjmentességet, így nem jártam. aztán mikor a kicsi is 1 éves lett elkezdtem egy másikat. nehéz megoldani, mert nálunk is messze van mindenki. de nagyon jó egy kicsit mást is csinálni.
néha én is úgy érzem, hogy ha kimarad, lemarad :roll: :roll: én most ezért is akarok majd visszamenni dolgozni, nem merek bevállani még egy bébit és plusz 3 évet itthon. úgy érzem akkor végleg végem a munkában :roll: :roll: de majd egyszer talán ráadásként :) :)

Szülinaposoknak boldogot :)

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, szegedi vagyok és pár napot a fővárosban fogok majd tölteni elszeretnék menni angol turiba ahol jó minőségű, alig használt ruhák (rongyosak nem érdekelnek olyat itt Szegeden is találok bőven) vannak megfizethető áron, jó lenne ha kilóra lenne. És érdekelne v.mi bizományi féle ahol sok jó minőségű játékot találnék esetleg autósülést a kislányomnak. Csak jó és olcsó helyek érdekelnek.
Ha tudtok segíteni akkor: tabimariann@gmail.com -ra irjatok, mert sok topikba beírom a segítség kérésemet. ha valik Szegeden keres bármit szívesen segítek :lol: :lol:
Előre is kösz a segítségetek: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?