Új privát üzeneted érkezett!

nem maradhatok ki én sem a pocakos kép felrakásból. a fotó 1 nappal szülés előtt készült.. én hatalmasnak éreztem, de szerintem Reniéhez képest sehol sincs. szerencsére én nem kaptam csíkokat a hasamra, viszont a csípőmön mindig is volt, ja, meg vádlimon is tucatnyi - szóval azok maradtak, v. még többen lettek. :lol:
11 kg-t híztam, ami 3 héttel szülés után le is ment. ez számomra megmagyarázhatatlan, mert én mindig is az a típus voltam, aki csak elsétált (!) egy cukrászda előtt, és már plusz 1 kg rajta volt. szóval mákom volt nagyon, szülés után meg gondolom a szoptatás levitte, mert nemigazán koplaltam és koplalok a mai napig. szerintem - legalábbis nekem - a szoptatás legjobb zsírégető !

nekünk nincs mérleges képünk ! :cry:

Kép Pocak 1 nappal szülés előtt
Kép Laura pár percesen

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon jók ezek a pocis-babás képek!!! :)
próbálok nézni én is valamit!

Azt álmodtam, hogy a Jánosban vagyok egy 3 ágyas szóbában (azt hiszem még szülés előtt), és Edus és Kata, néha meg Zsóka voltak a szobatársaim, mivel én 1ágyasba akartam menni, szóltak hogy van hely, erre én mondtam, hogy inkább maradnék, mert a lányokat ismerem és jól elvagyunk.... :)

:)

Mangó
mangó
 
 


Sziasztok,

hú, micsoda gyönyörű pocakok vannak itt! Én is fölteszem a Bálint első lakását :D :
Kép Pocak 38. hét

Kép Bálint fél órásan

Kicsit irigykedve olvaslak titeket, én 22 kg-t híztam és még 15 van rajtam :cry: pedig a szülés után 1 hónappal csak 12 volt :oops: mondjuk azért, mert mértéktelenül megeszem mindent, amit megkívánok, úgy mint a várandósság alatt :oops: na jó, annyira nem zavar, mert lesz még időm leadni a szoptatás után, addig nem nagyon merek még sportolni sem, de azért a következő terhességet nem kéne plusszal kezdeni :!: nálam pont fordítva van, mint Alonnál: várandósság előtt soha semmitől sem híztam, most meg.. remélem Edus, igazad lesz és a szoptatás után elkezd zuhanni :wink: Ja és még annyit, hogy engem is folyton várandósnak néztek, de sztem ebben közrejátszott, hogy én még most is gyakran úgy megyek, úgy állok, mint várandós koromban, azaz a hasamat előretolom, és úgy sokkal nagyobbnak látszik, mint amilyen!!

Reni, olyan jól megfogalmaztad korábban, én is mindig nosztalgiázok amikor ezt a topikot olvasom. És hát a szülés: életem legszebb élménye, nagyon sokat gondolok rá és már alig várom a tesót :!: :wink: Kívánok minden kismaminak hasonló szép élményt!

Kata, az uh témában nekem szerencsére van jó tapasztalatom is, Molnár doki az egyik uh-s a Jánosban és amikor a 4d-ről kérdeztem, ő direkt javasolta, hogy menjünk, több szem többet lát alapon. Tehát míg mi mozizunk, addig a doki szakmai szemmel végigvizsglatja a babát. És ez a hozzáállás nekem nagyon szimpatikus volt. bár nyilván ez a ritkább, sajnos :(

puszi: Heni
hunny
 
 

 
 

Sziasztok!

Bocsi, nagyon régen írtam, és most sem tudtam elolvani mindent, pedig a 79. oldaltól tárgyaljátok a Jánosos dokikat, ami ránk is vonatkozik, mert mi is a Dévainál maradtunk!

Az új szolgáltató még mindig nem kötötte be az interntet, ezért Apa megcsinálta tárcsázósra, de így nagyon lassú!!!!! :cry:

Azért megpróbálok sűrűbben írni, de előtte elkéne olvasnom azt a pár oldalt, amit írtatok!

Meggyógyultunk, a náthából hörghurut lett, (remélem jól írtam :roll: ) mostanra elmúlt! A leleteim is jók, negatív kenet, és baktérium tenyészet a vizeletből, a Dévai azt mondta, ez ritka! Én nagyon örülök, mert az elején többször szenvedtünk hüvelyi fertőzésben, pedig akkor is betartottam mindent (kivéve a kenyér és édesség mentes étkezést). Kádban nem fürödtem a lombik kezdete óta, ez már nagyon hiányzik!!! Roli dec.12-re van kiírva, így január végén remélem egy hosszú, finom habos és illatos fürdőben lesz részem!!!!
Rolival minden rendben, sokat mocorog, nagyon erős baba. Most UH nem volt, de szeretnénk menni a Praxisba az okt.7-i hétvégén, ha lehet szombaton menni, holnap hívom őket időpontért!

Babakocsi után rohangálunk, még mindig nincs, pedig már mióta keressük?!?!
Találtunk az interneten használtan, jövő héten megakarjuk nézni, ha nem fog tetszeni, akkor okt.1-től akciós lesz, állítólag akár 20-
30 ezer forintot is engednek belőle, de az a gond, akkor is 100-be fog kerülni, amit még mindig soknak találok. Persze így, hogy szeretnénk majd még egy bébit (remélem mielőbb sikerül), lehet nem is lesz olyan drága! Cam vagy Neonato típust keresünk, ezek mózeskosárral is elvannak látva a hordozón kívül!!!

Egyenlőre ennyit!!

Mindenkinek ezer puszi, örülök, hogy újra itt lehetek köztetek, és megpróbálom végigolvasni amit kihagytam.

Übi

Kép
übi
 
 


Sziasztok!

De jó látni a pocakokat, s a pocaklakókat így visszamenőlegesen is!
Emlékszem pocakosan ha valaki ilyen before-after képeket mutatott nekem magáról, akkor úgy irigyeltem, hogy már túl van a szülésen, s kezében tarthatja a babáját.
De a pocakosoknak üzenem, hogy ripsz-ropsz elrepül a hátralevő idő, s Ti is csinálhattok ilyen páros képeket.

Íme a mi pocakunk, egy héttel a szülés előtt (sajnos csak ruhás van), s abból is ez az utolsó :shock: :evil: :cry: . Pedig megfogadtam magamnak, hogy a szülőszobán még csinálunk egy utolsó képet (lett is volna rá időnk), de akkor ott nem jutott ez az eszembe. :cry:
Belőlem is mindenki két gyerekt nézett ki, amikor uh-ra mentünk. El is rémísztettek, hogy nem lesz könnyű szülésünk, ha ebben a pocakban csak egy gyerek van.

Kép

Méreckedések előtt:
Kép

Két naposan:
Kép

Plusz kilók: nálam az a gond, hogy már a terhesség előtt volt rajtam +15kg :oops: , majd feljött 11kg, de az le is ment rólam 3 hónap altt. A gond ott van, hogy a mai napig ez a súlyom, pedig a következő babóig jó lenne leadni. Megvan a módszer, csak az elszántságom elszáll egy idő után, még akkor is, ha már van látszatja, meg érzetje is. :oops: :shock: :?: Akkor mindig lazítok egy kicsit, s kezdhetem előlről. :evil: Most is éppen itt tartok.

És szó esett a repedésekről. Hát nekem sajnos bőven akadt. Bár csak tudnék darabszámot írni, hogy hány van, de nem vállalkoztam rá, hogy megszámoljam őket. :shock: :? :cry: Most már nem ilyen pirosak, de elég szépen látszanak. Olyan a pocakom, mint amikor a lufi leereszt, s ráncos marad. :cry: :evil: :cry: Félek is rendesen, hogy mi lesz a második babónál, ha már az első így szétszedett?
Ilyen volt, amikor hazajöttünk a kórházból:
Kép

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


lemaradt...

Bala fekete hajjal, s sötét szemmel született.
Most pedig majdnem szőke. Pedig nincs szőke a családban. :shock: De ahogy észrevettem, csak a Nap szívta ki neki, télire vissza fog barnulni. De ez is furcsa, mert nekem meg sem moccan a hajam színe nyáron. És a páromnak sem.
A szemünk maradt szép mély barna. :D

Kép Kép

Kép

Kép
timtom
 
 


Hopsz...
Azt csak most nézem, hogy a haj- és a szemszínről a másik topikban volt szó. :roll:
(Bocsi, kissé fáradt vagyok már, s a változatosság kedvéért már a másik fülem is bedagadt, s fáj. :evil: :cry: Holnap újra doki. :? )
Futok is aludni.

Kép

Kép
timtom
 
 


Most szöveg nélkül.
Apa meglepetése: :D
Kép Kint-és-bent.
Kép MMZS-k.
mazsolák
 
 


jujj de jó Edus, annyira jófej apátok van - olyan kis szomorkás voltál amiért nem voltak meg a fotóid :cry:
és ilyet, hogy megszerezte !!!!
klassz :wink:

szia Übi !
gyere gyakrabban, ha tudsz, látod itt pár napja "elvadult" a helyzet pocak ügyben :wink: :wink:

Timi, Bala nagyon hasonlított a mostani önmagára már a születéskor is !! őt abszolute felismerni arról a képről is. :roll:
has-méretben asszem Renivel holtversenyben álltok az élen :wink: :D

majd csinálom a mérleges sorozatot tovább du., most lassan indulok a védőnénihez....


tegnap délutáni produciónk:
Kép


pusszok
lmkata
 
 


Ó lányok hát én majdnem elbőgtem magam annyira meghatóak a képek (pedig nem vagyok az a topikban magát elsíró tipus).
Bala gyönyörű! minden képen HIHETETLENÜL SZÉPSÉGES!
és hát Edus a fiaidról mindig csak azt írjuk h eszetlenül cukkancsok!!!! de tényleg így van!!
Laura is olyan édes!
a pocakok gyönyörűek! Timi sztem nyertél! nekem nagyobbnak tűnik mint Renié- de lehet h a többiek mást mondanak??
Zsóka a Boris pocak is nagyon csini!
Kata egyre szebben gömbölyödik! a lizapopsi is cuki! samu is mindig odanyomutlt!
Bálint eszetlen édes!!!
majd megnézem az előző oldalt is mert azt egyelőre még nem csekkoltam h van e ott is vmi.
hogy le ne maradjak íme a 9. hónap végéről egy pucérpocakos kép:Kép

és még egy samuról:
kerekpocak
 
 


Kép Kép

apukámmal:
Kép
kerekpocak
 
 


Annyira, de annyira jók a képek!! Tényleg! Mindenkié fantasztikus!!

Heni, nagyon formás pocid volt, Bálint meg cukki volt már újszülöttnek is! :wink:

Timi, gyönyörű kismama voltál! Hatalmas pocakod volt, hogy bírtad el? Milyen magas vagy? Bala nagyon édi!!!

Edus, milyen rendes Aputok van! Fantasztikusan jók a képek! Zsiguval jóval nagyobb hasad volt, de formára ugyanolyan mindkettő. Kicsit irigykedem ám, szép vékony maradtál a várandóságaid alatt. Nagyon csini vagy! :wink:

Kata, húú nagyot nőtt ám a pocid a múlt hét óta! Édes Liza, hogy kinyomja a popóját!! Ezek szerint már befordult a kijárat felé :lol: .

Zsófi, szenzációsak a képek! Te is nagyon-nagyon csinos voltál, jól állt neked a babavárás! Terveztek majd tesót Samunak?
A kedvencem az "Apukámmal" kép. Annyira aranyos és megható!

Ez az én kedvenc képem, a két gyerkőc első találkozása:
(Marci pár órás)

Kép

KépKép
logi
 
 


Az előző képhez csak annyit, hogy látszik, Apa felügyelete alatt volt Bori, amig bent voltunk a kórházban, csapzott haj, kilógó trikó, és ami a képen nem látszik, a piros pólóhoz egy rózsaszínű szoknyát visel a csaj zöld harisnyával :shock: :? :lol:. De ezektől függetlenül ez a kedvenc képem a mai napig.

puszi
logi
 
 


halihó! szépen gyűlnek a jobbnál jobb fotók!! :wink:

Na lányok, megvettem a tena betétet :? :shock: :?
akkora mint egy ház !!!! kicsit meglepett... :roll:
mind1, ha netán kellene lesz...

vettem még suttogó titkait, már nagyon kíváncsi vagyok rá, Zsófi te is ugye mondtad de sok más helyről is hallottam jókat róla.......
majd beszámolok :)

hűű most le kell feküdnöm vagy vmi mert Liza nagyon tiltakozik az asztalnál ülés ellen... :roll: nyomul mindenhol a pocakomban - még a kijáratnál is keményen :shock:
:D

pusszok
lmkata
 
 


sziasztok lányok

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ mekkora pocakok és milyen szép babák lakoztak a pocakokban. Már nem sok idő és mi is meglátjuk a mi termésönket. Már csak 10 . hét van hátra.
Kedden szülés felkészítőt kezdjünk,, ki jön???????????

Szombaton voltunk dokinál. Minden redben hála az égnek leszámítva, hogy dagad a lábam ezért vérvétel terhességi mérgezés megelőzése miatt, meg aztán újra vettek hüvely kenetet, hogy kiderüljön távozott -e a múltkori baktérium. Ha nem akkor állítólag szülésnél mind a ketten kapunk antibiotikumot.
Beni baba már 1,5 kiló egy hónap alatt pedig csak egy kilót híztam.
Ja és további jó hír a doki engedte, hogy egy hónapig még melózak.
Remélem semmi baj nem lesz...

sziasztok
üdv
iza

Kép
kki
 
 


Kedves Kismamik és Pocakosok! :D

Megpróbálok gyorsan írni, bár a káoszbrigád működik a hátteremben folyamatosan! :shock: :roll: :wink:

Köszönjük szépen a dícsérő szavakat apa nevében is! Mindig meg tud lepni engem is! :D

Zsóka, álllítólag(kívülállók szerint) Zsomborral jóval nagyobb volt a pocim, lehet, hogy a felvétel becsapós, mert közelebbről készült. :?: :idea: Köszönöm a dícséretet, tényleg nem híztam sokat, de így is nehéz volt a plussz súly. :?

Apáról cask annyit, hogy nálunk is tudja kavarni a színeket, mellette még a mintákat is: a csíkosat a kockással simán rájuk adja, illetve a legújabb, hogy Zsomborra adja Zsigu ruháit, illetve Zsigára Zsomborét. :?: :roll: :shock: :lol: Ami enyhén vicces szokott lenni. Első még nem gáz, mert Istenem, egy kicsit lazább, de a 2. szitu az már komikus szokott lenni!!!! Enyhén strecsin, de apának alig tűnik föl. :shock: :P Istenem, egy kicsit kissebb, biztos 86, 92 szemben a 98-as mérettel?! (De zsombor 72-es ruháit is rátuszakolta már, ami persze anno Zsigué volt, cask azért most már 3 éves, nem 1??!!) :shock: 8)
Múltkor példul mondta Zsiga, hogy Baba kinőtte (72-es ruha volt), mire apjuk csak taszigálja felfelé. Á dehogy Zsigu, picit kinőtted, de azért jó?! :roll: Mire én is elmondom, hogy azt a baba már rég kinőtte, erre:jaaaaaaaaaaa, akkor igazat mondott Zsigu?! Csak ő azt hitte felcserélte a neveket?! :D :shock:
A múltkor amikor fodrásznál voltam, elémjöttek, hááááát ne tudjátok meg hogyan nézett ki zsigu, a papagáj elbújhatott volna mögötte. Alig volt ciki?! Mire a fodrászcsaj, miért olyan édi?!... Szóval nekem is vannak erről sztorijaim, de már nem szólok, mert tudom, nagyon meg tudom bántani vele. :wink:

Ettől függetlenül nagyon jó lett az első találkozásos képetek! :D És csak erősíteni tudom magm, hogy nagyon szép gyerkőceitek vannak!!!!:D
mazsolák
 
 


Zsófi-alig tudtam Zsigut elvenni a gép elől, mert először is kérdezte kicsoda bácsi? Ő papája, mondom, nem. Zsófi néni – bocsi, de nálunk már néni/bácsi van…- szóval, Zsófi néni apukája, Samu baba papája! Mire , én papám!!! Talán, mert a papád arcát nem látni, csak a fejebúbját, és így asszociált, no meg a hiány,a szeretett nagypapi után…Ti is nagyon szépek vagytok!!! Jók a képek!! :D :D :D
mazsolák
 
 


Heni- Pocid neked is szép volt, és Bálint nagyon szép újszülött Baba volt! Olyan, mint egy kis erdei manó! Remélem, nem bántalak meg a hasonlattal! De nagyon édi!! Kis törp! :D

Timi- Pocak óriási! Nemcsoda, ha 2 hittek odabentre!! Te is szép pocakos kismami voltál! Bala meg tényleg hasonlít a mostanira!! Csak most már Pasi! És látszik a csibészség a szemeiből!!! :D

Kata
- pocak egyre nő, szerintem a végére beéred Nikit :P , de lehet, hogy Timit is? :lol: ! Húú és már lassan itt az időtök! :shock: :roll: :D

Übi
-örülök, hogy meggyógyultál, és hogy minden eredményed jó! Reméljük, most akkor gyakrabban tudsz csatlakozni majd hozzánk! Várjuk továbbra is a beszámolóidat!:D
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Hát mi még mindig 2in1. :wink: Okos fiúcska Dominik, kihasználja az összes megengedett időt a pocakban. :wink: Nagyon aranyosak vagytok, köszi a drukkokat, ránk fér. :wink: Hihetetlen, de mához egy hétre, azaz jövő hétfőre vagyunk kiírva. :roll: Nem gondoltam, hogy idáig kihúzzuk, amennyit görcsöltem és keményedtem a frontoktól. :shock: A csütörtöki erős jóslófájásaim után babánk két napig alig mocorgott valamit. Azt hittük, szülni megyünk záros időn belül. Erre tegnap még a menzis fájóérzetemet is elfújta a szél, picifiú azóta pedig kirúgja a ház oldalát ismét. :roll: De a hasam leszállt! Kapok levegőt, tudok végre enni, sőt hajnalban korog a gyomrom és muszáj ennem és végre valahára nyolc hónap után ismét nem jön fel annyira a savam! Juhéjj! :D Sőt, lehajolni is könnyebb, mert nem érzem úgy, hogy agyonnyomom a babámat. :wink: Nagyon kíváncsi vagyok ezek után, mikor szülünk? Bár eddig végig a szombatot nyomattuk Domának, úgyhogy lehet, hogy szófogadó és szombaton szülünk. Igaz, van még két hidegfront a héten, azzal is megszülhetünk.
Ma remek ctg-t produkált és a Molnár doki ismét nagyon aranyos volt! Szóval jól kezdődött a hét! :wink:
A hétvége meg elég zsúfolt volt, így örültem, hogy Rátok leshettem, de nem volt már időm írni. :roll:

Nagyon klasszak a pocakjaitok és a babák is!!! :D Lehet, hogy jövő héten mi is csatlakozunk a fotósorozathoz? :D
Nagyon szép kismamik voltatok egytől-egyig és hát a prücskök meg magukért beszélnek! :D
Klári, Te is csatlakozz, légyszi! :wink:

Klári, hallgatok Rád, és nagyon élvezem ezeket az utolsó napokat! Főleg, hogy végre tudok enni! :D

Hú Kata, mekkora pocid van! :roll: :wink:

Mangó, örülök a találkozásnak! :wink: Jó álmaid vannak! :wink:

Kki, azért megmutathatnád a pocidat! :wink: Bocs, de mi már kijártuk az előkészítőt. Mi inkább most már szülünk. :lol: De lehet, hogy holnap még összefutunk, ezt csak a babánk tudja. :roll:

Edus, miért is kellene megbántódnom? Bocs, de örülök, hogy van olyan alkatú közöttünk, mint én. Remélem, ezért nem haragszol. De nagyon aggódtam végig, meg a dokik is, hogy ennyire nem híztam semmit. :roll: És azt mondta mindenki, ilyennel még nem találkoztak. :roll: Most már tudom, hogy nem vagyok egyedül. És ez jó. :D Szóval példálózz velem csak nyugodtan. :D
Ja és igazán nagyon kedves apátok van Nektek is. :D

Nekem a kezdetektől vannak csíkjaim a combomon meg a fenekemen... :cry: De a pocim egyelőre csíkmentes. :D

Mariann, azért már most érdemes fotózni a pocakodat. Olyan jó most visszanéznem a fotókat. Azt hittem, annak idején, hogy látszódik. Aztán mekkora is volt a mostanihoz képest... :wink:

Logi, nem semmi, mekkorák voltak gyermekeid! :wink: Marcit még csak látom, hova fért, de Bori? :wink: Mindenesetre csodaszépek! :wink:

Übi, amíg nekem nem volt gyors netem, mindig lementettem az oldalakat, net nélkül végigolvastam, majd net nélkül megírtam a válaszokat és csak a végén jelentkeztem fel ismét. Javaslom. :wink: Örülök, hogy végre rendben vagytok! :wink:

Hú Timi, nem semmi, milyen lett a pocid. :cry: Bár gondolom ezért a tündéri Baláért megérte. :wink: Kenegetted és mégis? Szerintem a második babó után nem lesz rosszabb, Bala már megcsinálta az utat. De Te is nagyon helyes kismami voltál! :wink: Részvétem a fülfájás miatt és mielőbbi jobbulást kívánok!

Zsófi, Kata, a mi babánk is pontosan oda dugdossa a kis popóját. :wink:

Most ennyi, mert hazajött a párom. De jó! :wink:
Szép estét Nektek!
Melba

KépKép
melba
 
 


Sziasztok!!!!!

mennyi poci!!!! nagyon szépek!

Kata, Zsófi, Melba nekünk a Picifiúnk is pont oda tólja ki a popsiját!!! Valamit tudnak ezek a gyerköcök!! :wink:

Melba, nekem is jó volt látni Téged, nagyon izgulok értetek! :)

A mai ctg-nk nagyon kellemes volt, Annamária csinálta és nem volt sem duda sem semmi rossz, nagyon jó élmény volt :lol:

puszi!!!
Mangó
mangó
 
 


Melba - örülök, hogy jelentkeztél, és hogy már sokkal jobban érzed magad! 8) Tök jó! Továbbá örülök, hogy nincs harag! :lol: Bár én híztam, még ha nem is sokat, de az tényleg ritkaságszámba megy, ami veld történt, hogy Te egy dekát sem?! :shock: :roll:

Ezek szerint Doma (annyira aranyos ez a becenév! :D ) is mérleg krapek lesz, mint az én Zsigám! Jó "fajta" lesz, hidd el, én már csak tudom :wink: !(bár tudom, ebben nem mindenki hisz!) :wink:

Klára, Colett, Iza, Übi, Mangó, Mariann - Nektek van pocakos képetek? (Remélem, nem hagytam ki senkit, ha igen BOCSI :!: , de most nem "lapoztam" fel)

Morzsa - Veletek mi újság, már rég hallottunk felőletek? Remélem, minden okés felétek is! :shock: :roll: :wink:
mazsolák
 
 


nagyon szépek a pocakok !! mindenkié !!
olyan tündériek ezek a mázas-gyűrött, pár órás újszülött fotók ! olyan kis elesettek rajta a babók !

Timi, így a képet nézve szinte félelmetes, h. hogy nem dőltél előre? :D
Bala nagyon cuki !! főleg azon a pár napos képen, ahol abban a tipikus összezárt öklű csecsemőtartásban van ! és tényleg nagyon hasonlít jelen önmagára !

Heni, amennyire ki tudom venni a képen nekem is volt ilyen terhesgatyóm ! nem ilyen barna és térdig érő 2 in 1-os ?

Zsófi, nagyon édes kép amikor Samu a nagypapával van !

Edus, olyan jókat mosolygok mindig, amikor a srácokat idézed !! még-még !!

Melba, hát már tényleg nagyon a finishben vagy ! én nagyon türelmetlen voltam már a 39.héten ! szó szerint mást sem csináltam, csak figyeltem magam és vártam a szülést. persze semmi, és még 1 héttel túl is hordtam .. tök jó, h. már jobb a közérzeted !
azért lőttétek be a szombatot, mert akkor lesz elérhető Dévai dokid?
vigyázz magatokra !

Kki, minden elismerésem, bár én is a 35.hétig dolgoztam ! és nem bántam meg ! ha tudok "előre" a túlhordásról :wink: , még 1 hétig ráhúztam volna. pedig elég stresszes helyen dolgoztam, de jólesett nagyon a pörgés.. ! bár a reggeli felkelések nehezen mentek már az első trimesztertől ..


Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!
Sikerült egy tök jót aludnom végre! :D

Mangó köszi! :D

Edus, azért valamit félreértettél szerintem. A múltkor írtam, hogy mennyit híztam. Szóval azért az egy dekát sem-az nem igaz. 5 kg-nál tartok. :oops: Nem így terveztem, mindig imádtam enni, de ez van. Sok problémám volt a savammal, ezért nagyon figyelnem kellett, mit eszek. És szigorúan 3 óránként étkeztem, már 2 napja nem! :wink: , viszont kevesebbet egyszerre, mint régen. Hát ez lett az eredménye. Igazából csak a babával és kellékeivel gyarapodtam és lehet, hogy veszítettem egy kicsit az eredeti súlyomból. Majd szülés után megmondom. Viszont volt rajtam eredendően pár kiló plusz (ugyan nem látszik, de tudom), mert az inszemek miatt stimuláltak és akkor szedtem fel a hormonok miatt pár kilót pluszban. Csak ezt az alig hízást nem szokta meg senki és állandóan cseszegettek érte, még lelkiismeretfurdalásom is volt. Pedig én nem féltettem az alakomat, első a baba! De így alakult, Doma meg szépen gyarapodott. :D
Igen, már mindenképpen mérleg babánk lesz. :D Lehet, hogy ezt várta? :D Én is tök jókat olvastam a mérleg gyermekekről.

Alon, úgy volt, hogy még nyílászárókat cserélünk az utolsó pillanatban, ezért megbeszéltük a babánkkal, hogy várja ki szépen az idejét. A nyílászárók két és fél hetes csúszásban vannak, keményen szerződést szegett a cég, de ez van. Már nem tudjuk kicserélni őket, állítólag holnap érkeznek. És azért volt a szombat, mert az a legjobb a Dévainak. Meg hát még mindig mennek az utolsó simítások is a babasarkon... Így okos babánk kihasználja a pociban eltölthető időt, mi meg nem bánjuk. Várom már nagyon a találkozást, szívesen babáznék már, de most már nem akarjuk összezavarni. Ha egyszer eddig ezt a szombatot mondtuk, hát legyen. :D Kíváncsi vagyok, bejön-e. :roll: Állítólag megdumálható velük. :D Igazából már nem aggódom, mikor szülünk, mert a Molnár doki is nagyon szimpi, szóval mindegy. :D De a párom azt mondja, ne térjünk el az eredeti tervektől, mert különben babánk összezavarodik és abból lesz a túlhordás...
Kislányok ritkán maradnak benn tovább, azt mondják. Nagyon jól érezhette magát benn Laura. :D

Szép napot mindenkinek!
Melba

KépKép
melba
 
 


Most csak röviden, mert készülődünk az oviba! :)
Bocsi Melba a súly el/félrenézéséért. 8) Lehet, hogy egy éppen "káoszbrigádos" pillanatomban írtam... (de tény és való, 5 kg sem a világ!) :D

És én is azt hallottam, hogy inkább a fiúk maradnak bent tovább. :P Már akkor lustábbak?,vagy tudják, mi jó nekik! :roll: :wink:

Na rohanok, mert az ovi nem vár! :wink:
Én is szép napot mindenkinek! :D Puszi:
mazsolák
 
 


igen, én is ezt hallottam, h. lányt ritkaságszámba megy túlhordani. egyébként szerintem nálam szimplán arról volt szó, h. össze-vissza ciklusom volt - és valszeg emiatt rosszul számolták ki a szülés várható időpontját. illetve 28 naposként vették, de nekem nem volt pontos.
amúgy Laurát Bika-lánynak vártuk,és Ikrek lett belőle.. :lol: apája Bika, ő főleg szerette volna ezt, de kiegyeztünk mi az Ikrekkel is. főleg, h. a Bika nehéz jegy, kiindulva apájából (is).. de ezt nem mondtam meg neki :wink:

szép napot mindenkinek ! olyan jó, h. ilyen napsütéses indiánnyár van idén ! nem szerettem a vénasszonyok nyara kifejezést !!

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Alon - én is jobb szeretm ezt mondani: indiánnyár! :D Olyan klassz, én is nagyon élvezem ezt a gyönyörű napsütéses időt! :lol: Rég volt ilyen! Emlékszem egy időben még fűtöttünk is szeptemberben olyan cudar idő volt! :cry:

Én úgy tudtam, hogy a Bika sem nehéz jegy, sőt kifejezzeten nyugodtnak számít. :roll: :shock: Allítólag CsillagLilla szerint azok a legjobb babák?! Én nem tudom, nekem ninics! Viszont ikrekkel televagyok, mindenkim szinte az, és az is klassz jegy! :P (Különben az ilyen határon született babáknál keveredik a dolog, sztem, én legalább is határon vagyok, és érzem mind a 2 jegyet magamban, csak az egyik dominánsabb, iil van az asszc, és nálam az is meghatározó. Na de nem viszem túlzásba a témát, mert nem mindenkit érdekel, foglalkoztat a téma. Sőt vannak, akiket kifejezeten idegesíti , ha erről eszélünk, mert nem hisz benne.... :mrgreen: :| )

(Köszönöm szavaidat a sztorijaimról! Egy csomót tudnék, csak mire oda jutok, hogy leírjam, már nem tudom úgy visszaadni. Pl ma reggel Zsiga: "Nem kell csúnya mese, mert Zsiga fél, és rosszat álmodika a sötétben!" :shock: :roll: Az én komoly 3 éves fiam ilyet mondott! :wink: Azt hittem, padlót fogok! Pár héttel ezelőtt, Apja: "Gyere Zsiga wc-re", ugyanis az én fiamnak sosem kell pisilni, kak..ni:erre ő: "Akkor kakilok, ha ebédeztem!" Eszméletlen, miket mond! :) Tegnap már elkezdet angolul gagyarászni! :)

Na megyek, mert hív a háztartás! :roll: :cry:
Ha tudok, még jövök, addig is puszi, és vigyázzatok Magatokra! :D
mazsolák
 
 


Sziasztok!

Csodásak a pocik!!!

Timi, neked is hatalmas pocid volt!!! Nem semmi!

Én az utosó nap is dolgoztam, sőt villamosoztam és plázáztam, este meg még vacsizni voltam meg koktélozni(alkoholmenteset persze) a barátnőmmel :lol: Még jó, hogy nem a Westend-ben fojt el a magzatvizem :oops: Az ciki lett volna :oops: Este 11-kor értem haza és hajnal 4.30-kor elfojt a magzatvíz, 3héttel a kiírt dátum előtt. Így utólag nagyon sajnálom, hogy az utolsó heteket nem pihenésre használtam... De eléggé pörgős tipus vagyok, és kiakartam használni minden pillanatot.

Nekem mázlim volt csíkügyileg. Szerencsére sehol nem lettem és nem is voltam csíkos. Gondolom a több kiló krémnek is köszönhetem amit magamra kentem. Ismerősök jó előre szóltak, hogy ne csak a pocakom kenjem magam. Jó kis vagyon volt az bizti, de mégérte! Vichy krémet használtam, szerintem nagyon jó!

Megyek főzni a kisasszonynak!

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity
 
 


Halihó,

nem működött egy ideig a net itthon, de most végre visszaolvastam mindent :)
Edus, köszönöm a hiányolást :)
A helyzet velünk "szerencsére" változatlan. A vese tágulat nem nőtt. Szerdán megyünk legközelebb kontrollra, remélem minden rendben lesz. Az orvosom nagyon bizakodó és mi is azok vagyunk.
Katához hasonlóan nekem is császárom lesz, nem várják ki az október 30-at, hogy ne terheljék a végletekig a jó vesét és, hogy mielőbb segíteni lehessen rajta. Nagy a valószínűsége, hogy a műtétet nem foja megúszni szegény Kicsim, de minden nagyon bizonytalan. Igazából akkor leszünk okosabbak - meg a dokik is, ha már a pocakon kívűl fogják tudni vizsgálni. Várhatóan a 36.-37.(ma töltöm a 35.-et) héten lesz a császár, de erről még nincsenek konkrétumok. Én szeretném - persze ha minden rendben Mátéval - ha minnél később lenne. Mostanra úgy tűnik mindennel kész vagyunk a fogadására, fel kellett pörögni rendesen, azt hittük van még azért időnk :)
Ha hazajön a párom én is csináltatok pocis képet, mert annyira tetszenek a Tieitek és persze a bennük lakó babák is gyönyörűek lettek:) Én eddig 7 kg-nál tartok hízás ügyileg és nehéz megítélnem, hogy nagy vagy kicsi a pocim. Majd felrakom és kérem a véleményeket:)
Szóval az optimizmusunk töretlen, remélem - sőt muszály:) - holnap este is ezt tudom mondani :))

Puszi:
Morzsa
morzsa*
 
 


Sziasztok!!

Nekem csak a telefonomban van pocakos képem, az viszont a szülőszobán készült. Szerencsére csíkok nem maradtak, és nem is voltak nagyok. igaz hogy kentem mindenféle kenőccsel. Meg a hetedik hónapból de az nem meztelen :?

Juliról majd teszek fel 1 órás képet!
Melba, nagyon drukkolok! Én ilyenkor már csak arra gondoltam, hogy jön az este, akkor Dévainál szülünk, aztán mindjárt itt a hétvége, akkor is és így tovább. Én sem gondoltam, hogy 40+2-ig bent marad Juli, főleg hogy két héttel a szülés előtt már majdnem két ujjnyira ki voltam tágulva, mindenféle fájás nélkül.

Ki lesz a gyerekorvosotok??
A kérdésedre válaszolva egyébként szinte biztos, hogy hamarosan Te illetve TI is gazdagítjátok a topik fotóalbumát :lol:

Gyakorló anyukákhoz egy kérdés: Ti hogy szoktattátok a gyerkőcöt a darabos kajára? Juli ma 10 hónapos, de még mindig turmixolunk.

Köszi

Klári
ganti
 
 


Sziasztok!

Klári - Boldog 10 Hófordulót a csodaszép Julcsi Babának!!!!!!!!!!!!!!!:D

Pépes kaja: nálunk nem volt gond. Amikor már úgy ítéltem meg, van elég foga, meg láttam, hogy szeret, és tud is vele aprítani ( adtam neki almát, répát..), akkor csak annyit csináltam, hogy jól megfőztem, és egyszerűen szétnyomtam villával. :) ( a húst azért jobban szét kell zúzni, mert tud akadni, ami meg nem a legjobb! :( ) Különösebb gond nem volt! Ha Julcsinak is van már 7 foga (remélem, jól emlékszem! :oops: ), akkor elkezdheted nyugodtan. Nálunk jobban tetszett Zsigunak, mint a pépes, sőt, amit nagyon komált, amikor már azt ehette, amit mi is! :D

Köszönöm a köszöntéseket Zsomborom nevében! :D :P

Na még jövök, csak csekkolnom kell! :roll: :wink:

Örülök, hogy jelentkeztél Morzsa, és hogy minden OK!!!!!! :D
mazsolák
 
 


Sziasztok !


Üdv Morzsa "sorstárs" ;)
jó rólatok is hallani !!
pontos időpont akkor még nincs? mi jövő kedden tűzzük ki, de az bizti hogy már a 38. héten lesz, csak a napot nem tudjuk még.

nagyon szupi hogy nem nő a tágulatotok !!!!!!!!!! ennek én is mindig nagyon tudok örülni...
tök érdekes hogy ugye aug. elején, azaz lassan két hónapja vették észre, és azóta gyak. uakkora. A buksi közben meg nagyot nőtt !!! szal nem mindegy.. :)
mondjuk persze nyugodt majd csak akkor leszek ha kint lesz (vagy még akkor sem mert jönnek a vizsgálatok :roll: - mindegy, azért jobb lesz látni a bébit)

Amúgy előző nap kell majd befeküdnünk 14:00 körül és akkor adott nap délelőtt csaszi és az 5. nap jöhetünk haza ha minden rendben a bébivel. drukk drukk - de abból ahogy érzem magam, ahogy érzem őt, el nem tudom képzelni hogy baj legyen.... :roll:
na hagyjuk.. :wink:


Ma voltunk ctg-n, és le kellett halkítani a gépünket :oops: - 6an voltunk 1 helyiségben és mivel Liza épp nagy bulit csapott bent, csak őt lehetett hallani :lol: :lol: annyira büszke voltam rá! mindenki minket nézett, mi ez a nagy "zaj" :lol:
de ma egész nap őrült aktív volt :wink: most is kapok hol itt hol ott... :wink:

dokibá meg is dícsért h tökkkkéletes a ctg és szuper h ilyen kis aktív volt a leányzó 8)

na ezek vannak errefelé, holnap megyek fodrászhoz végre !!! :wink:

pusszok!
lmkata
 
 


sziasztok lányok

Kata: tök örülök, hogy minden rendben van és redben is lesz mert semmi baj nem lesz. ( na jó meg mondtam ) szóval tök, jó, hogy a kis királylány ilyen aktív.
Mi tegnap voltunk az első szülés felkészíőn tök jó volt nekem nagyon tetszett és nagyon sok kismama volt....

Nem tudom biztos normális de az utóbbi napokban tök hiszti vagyok semmi sem tetszik és mindenen bőgők végre lesz ennek vagy mit lehet tenni ?

iza

Kép
kki
 
 


Szia Iza!

szerintem ez teljesen normális!!!! nekem még most is néha van ilyen... de állítólag majd elmúlik :lol:

én is szerettem nagyon az előkészítőt, szerintem nagyon hasznos volt.

Tegnap lányok, voltam egy szoptatásos tanácsadáson, nagyon igzalmas volt, kiváncsi leszek, hogy majd a gyakorlatban milyen lesz.....

Edus, van képem ha minden ok, akkor fel is fogom tenni, csak még Apánál van a fotogépén, remélem este fel tudom tenni.

Puszi Nektek!!!

Mangó
mangó
 
 


iza, sztem is tök normális (ilyenkor) ez az érzékeny állapot :wink:
a lényeg hogy azért figyelje az ember h a kedvesénél meddig lehet húzni a cérnát... :roll:
:lol: de tuti ők is tudják hogy erre mi nők hajlamosak vagyunk alkalomadtán... sőt! nekik is van hogy rosszabb passzban vannak !! ezt ne felejtsük :wink:

mangó, várjuk a képet!!
lmkata
 
 


hurrá! van végre függönyünk is !!

csajok!
kezdek izgulni a szüléstől, azaz a csaszitól
igazából annak is az eda részétől...... pedig elmentettem amiket írtatok és olvasgatom sokszor........
meg a szopiztatás..... hogy majd mi lesz ha a kórházban ugye velem a babóca és éjjel nem tudom jól megszopiztatni és csak sír és sír és sír.... meg hogy ugye 1 napig nem fogom tudni mellre tenni és vajon ez nem lesz e nagy hátrány
mindenhol azt olvasni hogy AZONNAL !!!!!! tedd mellre mert különben........
na szóval igazából ha belegondolok, tudom h úgyis minden jól lesz majd, meg nem kell előre ráparázni dolgokra (nem is szoktam) csak most mégis ilyenek jutnak eszembe
lmkata
 
 


Sziasztok Lányok!

Kata, én is kezdek izgulni......., de látom Nektek már csak két hét!

Melba, Ti hogy vagytok? remélem Doma tartja a kitüzött időpontot!

és ime az én pocim 2 nappal ezelőtt :)

puszi
Mangó
mangó
 
 


hmmmmm..... nem sikerült, próbálkozom!!!!!! :oops: :oops: :oops:
mangó
 
 


Mangó nehogy feladd, kíváncsian várjuk a képet!!!!!!!!
:lol:
lmkata
 
 


nekem SEMMI PROBLÉMA nem volt a szoptatással pedig én is nagyon paráztam, mert nem tudtam azonnal mellre tenni. másnap este sikerült csak mégis minden ok volt! az első pár napban a babák főleg alszanak szal nem lesz semmi gond! persze jó azonnal- de mint látod jó így is! samu azonnal tudott szopizni! csak ne félj kérdezni mindenkitől! és ha nem megy akkor újra és újra kérj tanácsot mindenkitől! én is ezt csináltam. kb 4en mutatták meg!
hajrá csajok!!!!!!!!!
kerekpocak
 
 


Kata, még az EDA-ról egy gondolat, anno nem szóltam hozzá, pedig én is EDA-val szültem, de nem császárral.
mondjuk nem vagyok tűparás, tehát ezzel a részével nem volt gond.
a lényeg: nekem vajúdás közben az EDA maga volt a megváltás. :!: a bekötés kb. 10 perc lehetett talán, az anesztesek profin csinálták, egy picit csípett a bekötés, de ennyi. asszem azt írták a lányok, h. no mozgás !! én még a levegőt is visszatartottam. és ha jól emlékszem 2 óránként (de lehet, h. óránként, már elfelejtettem :oops: ) lehetett kérni egy újabb adag dózist. és tök vicces volt, láttam a CTG-n a Himalája nagyságú fájásokat, de alig éreztem vmit.
nekem reggel 8 körül indították a szülést, 17.25-kor született meg Laura, és kb. du. 1-től voltam EDA-val.
aztán persze jött a feketeleves, mert a tolófájások alatt már nincs EDA, egyébként nem lehetne megszülni normálisan, mert nem lehet érezni, mikor kell nyomni.

most jó, h. ezt leírtam, mert közben te meg császárral szülsz... na mindegy. szóval így utólag nekem persze könnyű már mondani, h. no para, de szerintem ez a gerincérzéstelenítés már NEM jár gyerekcipőben Mo-on sem... és szerintem a SOTE-n is profi anesztesek vannak. nekem a Jánosban nagyon jó volt a tapasztalatom !
ami nagyon vacak volt viszont: benne hagyták a gerincemben a kanült éjszakára. tehát háton nem tudtam feküdni-aludni-pihenni, jobb oldalon csinálták a gátmetszést, azon az oldalon sem, hason a még nagy hasam miatt nem ment a fekvés... :roll: szóval az első éjszakámon csak a bal oldalamon tudtam meglenni. talán ez volt a legborzasztóbb része az egésznek... :lol:

ja és a legfontosabb: az elkövetkezendő két hétben ne olvass /hallgass rémtörténeteket az EDA-ról !!!!!!!!!

Alon

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Kata, meglesz, nem fogom feladni, csak most valami gebasz van :(

Zsófi, és addig a Samubaba mit kapott cukros vizet? ezek szerint nem tudják azzal a kis vizzel elrontani a szopi ingerét?

M.
mangó
 
 


Zsófi, meg akartam nézni Samut (2. hónap), de nem sikerült, azt írja ki, hogy konvertálás alatt vannak a képek, én csinálok valamit rosszul?
mangó
 
 


nagyon köszi mindenkinek még egyszer meg még sokszor a tapasztalatokat!!

Alon, ez tetszett a legjobban:
"ja és a legfontosabb: az elkövetkezendő két hétben ne olvass /hallgass rémtörténeteket az EDA-ról !!!!!!!!! "

amúgy "istenments" hogy utánaolvassak, csak és kizárólag itt eme topikban Tőletek teszem ezt :)

Liza-buksi ügyben is azért nem csavarodtam be sztem, mert (bár az elején olvastam dolgokat) de időben leállítottam magam és nem nagyon keresgéltem utána a neten.......

de ma példul amúgy is sokkal jobb kedvem van mint tegnao, szal ettől is függ mennyire parázik az ember..... :roll:
hajjajjjj :)

pusszok
lmkata
 
 


mangó, továbbra is hajrá képügyileg :wink: !!! :lol:

cukros víz:
amúgy sem tesz rosszat úgy tudom, mert első pár napban még a belekben lévő magzati kori dolgokat segít jobban kipucolni!
na ez most nem volt túl tudományos, de vmi ilyesmi van.

de talán tápszert is kapnak azon az egy napon ... ???? vagy azt nem ???
szopi ingert nem tudnak elrontani 1 nap alatt azért... sztem csak azért írják mindenhol hogy AZONNAL DE RÖGVEST tedd cicire h jól megijesszenek és állj neki szoptatni, meg se forduljon a fejedben hogy nem szoptatsz hanem tápszer.... vmi ilyesmit is érzek emögött... nagyon divatos téma ez mostanság - csak nem értem miért??? régebben mindenki tápszerezett hogy most kampányolni kell a szopi mellett vagy miért van ez így kiélezve??

eltűnődtem... :roll:
lmkata
 
 


na megtaláltam !! yippi!! :wink:

ezt egy szülésznő írta egy másik topikban:

"A cukros tea nem csak azért kell a babáknak mert a nővér így látja jónak, hanem megvan az oka!
A cukros víz(125ml vízet 1 csapott MOKKÁSkanál cukorral felforralunk) már régi-régi recept.
Azt a célt szolgálja, hogy minél előbb ürüljön ki a meconium a bélrendszerből és érezzen éhséget a baba-minél előbb szopizzon. A cukros vizet még nagyanyáink is adták. Akkor ajánlom, ha 1 baba hasfájós. Két etetés között érdemes vele megkínálni-az első 6 hétre vonatkozik - és utána jó nagy adagot kakil és megkönnyebül
Nekik nem azért fáj a hasuk mert a bélmozgások renyhék(ezért nem ajánlják az ánizs és édeskömény teát, mert ezek fokozzák a bélműködést és szélgörcsöt okozhatnak), hanem mert a bélflóra még kialakulóban van. Ezért inkább jobb ha az ürítésben segítünk!!
Tápszert nem nagyon szeretik, csak végszükség esetén adják!!"
lmkata
 
 


Kata, köszi az infot!!! :)

olyan furcsa, mert az ember mindig mást és mást tud meg, és próbáljon eligazodni......., hogy akkor mi a legjobb...... és ez csak a szoptatás, hát még a többi dolog....... :)

de tudom, hogy nem kell aggódni, mindent meg fogunk oldani!!! :wink:

most jöttem vissza tornáról, nagyon jó volt!!! :)

várom Apát, hogy segítsen a képben, már tudom miért nem jött össze, csak nem tudom megcsinálni, én egy technikai zseni vagyok :oops:
mangó
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek...
Kata, tudod Borka hogy született,és én majdnem két napig egyáltalán nem tudtam mellre tenni a csajt, de semmi probléma nem volt emiatt a szopizással, sőt... (3 évig folytatta ezen kedvenc tevékenységét).Szóval emiatt ne aggódj!
Eda-ügyben nem tudok segíteni, de látom, már sok hasznos tanácsot kaptál a többiektől.

Cukros víz: Marcival az első két nap legalább fél liter (ha nem több) cukros vizet itattam meg, nekem is hasonlókat mondott egy neonatológus barátunk erről, mint amit Kata írt, és meg is fogadtam a tanácsát :wink:


mangó, ügyesen azzal a képpel, nagyon várjuk!!!!!!! :wink: :P

pussz, Zsóka

KépKép
logi
 
 


köszi-köszi most már megnyugodtam a szopi-kérdést illetően :roll: :wink:
jól sejtettem én hogy túl van ez lihegve...

na megyek vízszintesbe, mert ma iszonyat sokat ültem a gép előtt :oops: :oops:
végre összeállt a "rendes" asztali PC, kényelmes kis fotelkével így nem a laptoppal kell az ebédlőasztalnál görnyednem. mondjuk mire beköltöztem az új gépbe, volt egy nap...
úgyhogy megpróbálok holnap kevesebbet itt ülni :roll:

bár lehet h most még kihasználom inkább, 2 hét múlva úgysem fog már menni !!!!!!!!!! :lol: :lol:
lmkata
 
 


Na itt vagyok, megpróbálom a képet :)
remélem sikerül, pusz
M. Kép 37.hét
mangó
 
 


Mangó gyönyörű ez a poci!!
a képek valóan konvertálás alatt állnak én sem értem! már írtam panaszlevelet remélem válaszolnak!

+ info: cukrosvizet sokat ivott samu is az első 3 hétben volt olyan h egész nap sírt és akkor is csak a cukrosvízől nyugodott meg- valszín szomjas volt.ja és fontos! olvastam és tapasztalat is NEM KELL FÉLNI A CUMISÜVEGTŐL! nekünk NUK van és 5 naposan már abból kapta a cukrosvizet- ha nagyon korán cumisüveget és cicit is vegyesen kap a baba akkor megszokja mindekettőt és nem zavarodik EGYÁLTALÁN ÖSSZE!!!!


ha később kapja akkor már lehet h jó ideje cici és nem érti mi ez az üveg?? érdemes korán megszoktatni mert bármilyen helyzet aódhat amikor kell a cumisüveg. (pl mi most samut 7-kor fürdetjük altatju és 11kos csaba eteti meg az én lefejt tejemmel- mert ő is szeretné- vagy ha én elmegyek majd valahova a lefejt tejet könnyedén bárki adhatja neki.

próbáltam a kiskanál- pohár balhét: samu mindig félrenyelt.

jó tanács:
-legyen napirendetek! evés-játék(ebben a korban a nézelődés, ill. anya beszéde, éneke- fontos az önálló játék is - az egész össz 15-20 perc)-alvás
-tanuljatok meg bebugyolálni! nem túl ismert módszer de HIHETETLENÜL BEVÁLT ÉS MEGVÁLTÁS!
-fontos tudni h ha sír nem mindig éhes! az esetek többségében vagy fáradt!! vagy éhes- de ha van napirended akkor tudod h mi van!
-és végül én ettem brokkolit és karfiolt is és nem történt semmi- sokan vitatják h valóban hasfájást okoz e..
- ja és olvassátok el a SUTTOGÓ TITKAIT!!!!!! nagyon sok babasírástól fog megkímélni!!
kerekpocak
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?