Új privát üzeneted érkezett!

Forti!

Megneztem Levi-babat, nagyon komolyan tud nezni azokkal a szep nagy szemeivelKép
Es seta kozben sem alszik el a kocsiban?
Nyugodalmas joejszakatKép
-Afonya
afonya

Pemeske: ha esetleg szükséged van hordozókendöre, hogy kipróbáld, szivesen kölcsönadom (Juli jobban szereti a kengurut). És kitartás.

Forti: Juli se nagyon birja a kimozdulásokat, bár az utóbbi idöben csak kicsit volt nyüfi utána. Remélem kinövi Kép

Mi meg tápszermentes hétvégét tartottunk, mostmár elmondhatom, hogy egész jól sikerült Kép Csak éjszakára kapott tápit tegnap is meg ma is. Mondjuk a a szoptatástól már mindkét lábam iszonyúan fáj, de mindenképpen akartam csökkenteni a tápszermennyiséget Kép Remélem sikerül. Meglátjuk holnap, mikor nem lesz itthon a papi hogy segitsen nekem :I

Jó éjt mindenkinek.

Ja: Kata: örülök, hogy javult a szeme Kép

zsani
zsani

Ildikó!

Gratulálok! Leírnád, mi a könyv címe? Mert tényleg kimerítõ választ adtál, de hátha van benne más problémára is orvosság.

Pemeske!

Ádám is nagyon nehezen aludt elinte. Igaz, még most is(15 hetes) általában szopi közben alszik el (napközben is), vagy a babakocsiban séta közben. Magától csak nagyon ritkán.
Nekem sem maradt meg a kiságyban az elsõ két hétben. Letettem, és nagyon hamar felébredt, és ahogy múltak a napok, egyre rosszabb lett. Anyukám mondta, hogy próbáljam meg hasra fektetni, hátha akkor nem kel fel, de nem tettem (bölcsõhaláltól való félelmem miatt). A végén már ott tartottunk, hogy ahogy letettem, gyakorlatilag egybõl felkelt, akármilyen mélyen is aludt elõtte. Egyik éjszaka -két sikertelen ágybatétel után- annyira fáradt voltam, hogy a fotelban félig elfeküdtem, és Ádámot a mellekasomra tettem, úgy aludt. Mikor már elég régóta aludt, letettem az ágyába hanyatt. Persze azonnal felébredt. Kínomban már sírtam, aztán fogtam magam, lefeküdtem, babó a mellkasomra, megvártam míg elalszik, aztán betettem az ágyba HASRA. És úgy aludt, mint a bunda... Azóta is hason alszik. Anyukámnak lett igaza. Nem érezte magát biztonságban a hátán, ezért ijedtében mindig "repkedett" a karjaival, és rángatózott, amire felébredt. Ezt hason nem tudja csinálni.

Próbáljátok ki, hátha bejön. Ha hason alszik (vagyis nem alszik, csak így próbáljátok altatni), akkor bocs.
Sok sikert, és kitartást!

Panda
Panda

Jóreggelt mindenkinek

Áfonya
Séta közben a kocsiban elalszik, de ha hazajövünk, ki kell csomagolni, erre felébred és jön a sírás ha le akarom tenni hogy folytassa az alvást. Kézben remekül elvan, nézelõdik, de aludni nem alszik. Ha autóval megyünk valahová, ott ua. a helyzet, menet közben úgy alszik mint akit agyonvertek, de ahogy hazaérünk...
Apuci tegnap is mondta: Látom voltatok sétálni! (Levi úgy üvöltött mintha ölték volna)
De hát levegõre meg kell vinni, nem tarthatom a lakásban állandóan. Nem értem hogy miért lehet ez, szerintetek ha ezt elmondom a gyerekorvosnak tud mondani rá valamit?

Forti

Kép
Kép
forti

Forti:azt, hogy hát, anyuka, ennek sok oka lehet... Kép
zsani

Kata,
szivesen. Aztan majd lassuk az eredmenytKép

Valaki arulja mar el, mi az a babazsak?!

Zsani,
gratulaKép Lehet, hogy valamirol lemaradtam, de mi az osszefugges a szoptatas es a labfajas kozott?! Valami gerincproblemad van esetleg? Masra nem tudok gondolni.

Panda,
a konyv cime Picik es kicsik, alcime A gyermekneveles kezikonyve a szuletestol az iskolaskorig, szerzoje Penelope Leach, szakmailag ellenorizte dr. Nemes Janos, aki a magyar viszonylatokat zarojelben leirja, ha esetleg elteres van valamiben, akar oltas, akar vizminoseg, stb..

Forti!
Akarcsak Pandaeknal, nalunk is a hasonalvas jott be az elso hetekben. Ugy nem tud osszerandulni, a hasa sem feszul annyira/ Reka mindig maga ala huzta a labat, villamharitot csinalt a popsijabol, az inkubatoros kepen is igy alszikKép/ Igaz, 5 percenkent osontam be megnezni, hogy lelegzik-e...
Seta: es miert nem setaltok addig, amig alszik, miert kell hazamenni? En a bekesseg kedveert olyankor addig tologatom/ mert persze ha megallok, egybol felebred a kis piszokKép/, amig alszik, ez van, mikor 2 ora is. Mondjuk, nalunk van egy aranyszabaly, babakocsibol gyereket ki nem vesszuk! Szoval neha eleg sietosen megyunk hazafeleKépKép
Ha napkozben nincs elinteznivalom, akkor altalaban ugy idozitem, hogy az 1/2 5-5 ora koruli szopi utan megyunk le setalni, ekkor mar ugyis nyugosebb, igy delutanfele /meg az en turelmem is fogyKép/, seta kozben elalszik, felmegyunk olyan 1/2 7-7 korul, akkor kis jatszassal egybekotott vetkozes a pelenkazon, Apjaval, furdeshez keszulodve, csobbanas, majd esti szopi, bealvasig. PErsze ez egy atlagos nap, nem mindig sikerzl igy.
Es azt hiszem, igy olvasgatva Benneteket, hogy en konnyen vagyok, mert a lanyom alapjaban veve is nyugodtabb fajta, nem siros.
afonya

Forti!
Csak egy ötlet, az se bizti, hogy kivitelezhetõ: de ha Luca még alszik, amikor hazaérünk, én kocsistól betolom a szobába, az ablak alá, és csak akkor bolygatom, amikor magától felébredt.
Borcsa + Luca (4 hó)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Es az elobbi uzi vegen, mintegy megcafolva engem, megszolalt a haziszirena a gyerekszobabanKép
Ezert tobbet ilyet le nem irok!!Kép
Szep napot mindnkninek, az ido is gyonyoruKép
afonya

Sziasztok!

Áfonya!

A babazsák (én csak ezt ismerem ezen a néven)olyasmi, mint a kenguru, csak sokkal jobban fogja a babát és már ujszülött kortól kezdve használható. Megnézheted a bababolt.com címen.

Én egyébként melegen ajánlom a sírós babákhoz, nekünk nagyon bejött még a sírós, hasfájós idõszakban. Ha felvettem mindig megnyugodott, elaludt benne, én meg még tudtam is valamit csinálni. Mi pl. vásárolni is inkább ezzel járunk.

Kitartást és türelmet a sírós babákhoz!!!

bera
berka

sziasztok
Ma voltunk bõrgyógyásznál, mert annyira sok lett már az anyatejpötty Hannna fején. Írt valami kencét, remélem, használni fog.

Panda
Nálunk is ahasonalvás lett a megoldás. Én is állandóan azt nézem, lélegzik-e. Este, ha szopi közben a hátán alszik el, egy-két óra múlva hasra kell fordítanom, másként felébred.

bringa és hanna (5 és fél hetes)
bringa

Sziasztok!

Ha nem is irok gyakran,de mindig olvaslak!Kép

Rebi szemcsipasodasa idöszakos.Nehany napig semmi aztan megint.Ekkor megint fekete teas lemosas (gyakran 1X is eleg) es aztan megint par napig nyugi van!
A doki neni nekem csak azt mondta,hogy ez gyakran elöfordul a kisbabaknal es legyek ezzel türelmes!

Forti!

Nagyon szep fiad van!
En is az ablak-nyitasos modszert akartam javasolni,amit Borcsa.

Zsani!

Remelem sikerül ugy tenned,ahogy eltervezted!

Bringa!

Rebinel is sokag volt es elgge sok kiütes,en nem tettem ra semmi kencet,csak amikor a böre a kiütesek helyen-tajan nagyon szaraznak tünt.Mostanra mar egeszen elmult!

Meleg,napsüteses setakat kivanok Nektek!
Kryss&Rebecca(2 honapos es majdnem 1 hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Halihó!!!Kép

Megjöttünk ANgliából. Majd mesélek, csak mivel végre elaludt Kisnyuszi, gyorsan elolvasom az elmúlt 10 napi termést.

pusszancs

Nyuszi és a majdnem 11 hetes Emilia
Nyuszi

Áfonya: gerincsérvem van.

Panda: Biztos irtam már, hogy Juli is hason alszik, másképp "csak" leskelödik és rugalódzik Kép A lábával pont eléri a zenélö-forgót, és a múltkor véletlenül belerúgott a bohócokba, és csak nézett, hogy elkezdtek himbálózni. Azóta mindig arrafelé rugdal (néha el is találjaKépKép

Nyuszi: repülövel votlatok? Mesélj!!!
zsani

Sziasztok,
Én is tettem fel a profilomba egy képet, de õrült nagy lett, hogy lehet kissebre venni?
Forti,
Nagyon édes Levike!Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Ilke!
Úgy, hogy már a vincsin lekicsinyíted (mondjuk 800x600-ra), és utána teszed fel a profilodba.

Nyuszi!
Mesééééélj ha lesz idõd! Kép

Pusssz!
Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Csondes ejszakank van.. ugyhogy van kis idomKép
Bera, koszi, megneztem a linket, mindent tudok mar a babazsakrolKép

Bringa,
milyen tipusu kiutest nevezett anyatejesnek a dokid? Piros, foltos, vagy kiemelkedo, feher kozepu?

Nyuszi,
olvass man gyorsabbam, es meseljKép

Zsani,
uhhKép Akkor megnagyobb elismeresem a kuzdelmedhez szopi teren.

Ilke, megneztem Lilit is, igazi KisTunderKép Jol lattam, hogy mar oldalan fekszik?
A kepet valamilyen kepszerkesztovel Neked kell kisebbre venned, es ujra feltoltened, itt mar nem lehet allitani rajta.

Halkan kivanok joejtKép
-Ildiko
afonya

Sziasztok Lányok
Áfonya
a babazsák olyan mint a hálozsák csak sokal vastagab és melegebb én legalábis igy tudom Kép

Forti
én sem veszem ki Petikét séta után a kocsibol csak ha felébredt csak lehuzom a kabátján a cipzárt vagy ha gombos kigombolom és a sapkát letolom a fejéröl meg kitakarom .

Lányok
tegnap voltunk megint tornázni de már fent a Moszkva térnél a Dévény alapitványnál .és ezentul heti 2alkalomal kell menunk 1-1 orás kezelésre ez 2000ft egy alkalom TB támogatásal Kép most egyszere 3 alkalmat fizetem be remélem hamar meggyogyul.mert rossz volt nézni ahogy sir mert hogy ezeken a kezeléseken mindig sirnak a babák petike a kezelés végére olyan nyügöslet hogy semit nem akart cxsinálni csak enni és aludni ugy elfáradt .miután megetem hazafelé uton végi aludt és még itthon se nagyon akart felkelni hogy egyen de azért sikerült megetetnem de utána megint vissza aludt ugy elfáradt .

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok,

Bocs, hogy tegnap nem írtam már, de Manó elalvása után kb. fél órával befutott az Anyukám, hogy nemhogy írni , olvasni sem tudtam.

Szóval az élmények. Kifelé minden tökéletes volt, Manó végig aludt a kezemben, mikor már ereszkedtünk London fölött, akkor ébredt fel, de gyorsan a szájába dugtam az elõre lefejt tejcsit és minden rendben volt.Kép Sõt, utána az autóban is aludt végig, míg lementünk a nagyszülõkhöz egy Londontól másfél órára levõ kisvárosba. A nagyszülõk persze el voltak olvadva...Náluk Manó az elsõ unoka. (Anyukámnak már a negyedik...KépKépKép) És a párom apukája már sajnos 83 éves!!! Úgyhogy gondolhatjátok hogy örültek!
Kisnyuszi pedig elég furcsán élte át a kinti dolgokat. Minden áldott nap felkelt enni éjjel, amit elõtte már hetek óta nem csinált. Kérdés. Szerintetek lehet, hogy a gyerek érzi hogy nem otthon van? Azért, mert csodálatos módon, amióta itthon vagyunk, tegnap is, meg ma is átaludta az éjszakát megint.Kép Pedig kint is mindent elkövettünk, hogy lemásoljuk az itthoni életét, még babakocsit is vettünk neki, hogy tudjuk vinni sétálni. És mégis, éjjel felkelt enni, és napközben aludt néhány órát, amit azelõtt szinte alig. Szóval olyan volt, mintha arra az egy hétre visszamentünk volna az idõben néhány hetet. Furcsa. De jó, hogy visszaállt minden.KépKépKép
Egyébként a gyerekekhez való hozzáállás nagyon más kint, mindig a babáké az elsõbbség, a reptéren is kifelé a beszállításnál a magyar reptéri dolgozóknak eszükbe sem jutott elõre hívni minket.Kép Mikor kiértünk , az immigration office-nál mindig kígyózó sorok vannak és végig kell állni mindeng nem EU-s útlevéllel utazónak.(Itt korábban egyedül az vigasztalt, hogy együtt álltam az USA-ból és Ausztráliából érkezettekkel...Kép) Most, két perccel azután, hogy beálltunk a sorba odajött egy angol reptéri hölgy, hogy kövessük és azonnal bevitt minket soron kívül.Kép És az immigration-ös alkalmazott is a máskori szigorú hovamegy, mennyi idõre stb. kérdések helyett most csak annyit kérdezett, hogy hogy utazott a baba...Mikor jöttünk haza, a beszállítást Alitáliások csinálták a Malévnak és elsõként mehettünk fel a gépre. Szóval van még mit fejlõdnünk. Általában nem vagyok elájulva Angliától nagyon sokszor voltunk már és megszoktam és eszemben sem jutna kint élni, de ilyenkor mindig elszomorodom, hogy mikor fogunk már mi is végre eljutni erre a szintre?

Az élmények fõleg a nagyszülõkbõl állnak, nem akarlak azzal untatni Benneteket. Esetleg annyi, hogy jártunk Folkestoneban is, megmutattuk Kisnyuszinak hol született az Apukája.Kép
Meg voltunk egy napot a párom nõvérééknél Londonban is de csak futólag, most a nagyikon volt a hangsúly.Amúgy sem tudtunk volna a nõvérékkel elmenni szórakozni, mint régen.KépKép Láthatták, meg elmeséltük nekik, hogy megváltozott az életvitelünk...Kép
Hazafelé már nem volt olyan nyugodt Kisnyuszi, kezdi mostanában nem elfogadni üvegbõl a tejcsit, pedig nem kap minden nap abból és egy kicsit elszúrtuk az idõzítést, mert csak félig lakott jól,úgy mentünk fel a gépre. Volt is ordítás...Kép Az üvegben meg ott figyelt a tejcsi ,de nem kellett neki. Úgyhogy mit volt mit tenni, cici elõ és szopi indul. Még jó, hogy az ablaknál ültem és az ablak felé fordulva tudtam takarni magam.Kép De aztán csend volt és nagy alvás.Kép

Jó sokat írtatok azóta.Alig gyõztem olvasni.

Kata007

Gyönyörû mindhárom lányod!!! De a legkisebb egy tünemény!!Kép

Majd még írok csak Nyuszika felébredt

Nyuszi és a ma 11 hetes Emilia
Nyuszi

Nyuszi: örülök, hogy jól sikerült. Mi csak a nyáron megyünk ki, de azért jó olvasni, hogy ott másképp állnak a babákhoz.

Be kell vallanom, hogy mégsem végzödött teljes sikerrel a "csak anyatejet" projekt :I
Tegnap -biztos azért, mert Juli jól lefárasztott- a délutáni szopásoknál már látszott rajta, hogy nem elég neki a tej, és az 5órásinál már szegény csak üresen szivta. De nem adtam pótlást, inkább megvigasztaltam, és elaludt. Aztán, mire apája hazajött 7kor, addigra olyan vigasztalhatatlanül üvöltött, hogy adtunk neki tápszert. Képzeljétek el, hogy 180 g-t benyomott belöle (amikor hozzátáplálok, akkor csak 30-40 megy le neki). Közben 1x volt egy hatalmas bömbi, gondolom megterhelte a kis gyomrát, mert úgy falt, mint aki félig éhenhalt. Aztán egy nagy puki után megint rácuppant a dudlira, és mire a 180-nal végzett, már aludt is Kép
Úgyhogy a mostani felállás: mivel éjjel és délelött van elég tej, délutántól kap pótlást.

Ma jönnek a kolléganömék hozzánk, és ezért ma kapja meg a 2 hós oltását :I Nem tudom hogy fogja viselni. Brrrr.

zsani
zsani

Sziasztok!

Deli csendes pihenonk van, nekem meg nem fulik a fogam a mosogatashoz mostKép
Csics,
leirnad nagyjabol, ha lesz egy kis idod, hogy miket csinalnak a Petikevel, milyen gyakorlatokat? Szerintem mindenkit megvisel, ha sir a babaja, en, ha mas kezeben van, es ott sir, mar veszem is at, pedig nem biztos, hogy nalam elhallgat, de egyszeruen nem birom nezni.

Nyuszi,
valahol irtak, hogy megerzik, hogy mashol vannak a babak, mas a levego, a targyak korulotte, az illatok.. es szerencses vagy, hogy hamar visszaszokottKép
Az otletek-tippek alatt epp most aktiv e gy topic a repulesrol, esetleg beirhatnad oda is a tapasztalataidatKép

Zsani,
minden apro lepes szamitKép Es meg mindig jobb, ha tapszert kap potlasnak, mintha ehezne es vegigbombolne emiatt a napot. Raadasul akkor a faradtsagtol meginkabb nem szopna, meg Te is idegesebb lennel, ordogi kor ez. De allitolag szep lassan is lehet eredmenyt elerni.
2 honapos oltas nalunk vegigaludt nappal jart, egyeb tunete szerencsere nem volt, sot, a 3 honapos utan is szinte aludt egyfolytaban.

A mi aktualis nyugjeink: Reka 2 het alatt kemeny 15 dkg-t hizott, igy most 5850 g es hetvegen mar 4 honapos lesz. Doki szerint egyaltalan nem sovany, nem allt meg a sulya vegulis, egyenletesen fejlodik. De en akkoris aggodomKép Elhataroiztam, etetem, amint kinyitja szaja, hat nem vegigaldta este 8-tol reggel 9ig az ejszakat egy evessel?! Felkelteni meg megsem akartam.. Ti felebresztitek, ha esetleg pl mar 4-5 oraja alszik napkozben?
A masik: van koztetek olyan, akinek a babajanak koldokserve van? Mert nekunk van, s 3 hete le is ragasztotta a doki, de en egy het utan leszedtem, mert az erzekeny bore teljesen begyulladt a ragaszto alattKép PEdig mintha hasznalt volna. Es most az a helyzet, hogy ha nem mulik el magatol /aminek eddig semmi jelet nem latomKép/, akkor mutik majdKép
Na, megyek mosogatni, ilyenkor bezzeg nem ebred felKép
afonya

Sziasztok,

El sem hiszem, hogy megint alszik...KépBiztos most van egy újabb növekedési ugrás vagy mi.

Forti,

Megnéztem a kislegényt...gyönyörû ,nagy szemekkel néz, a képen nagyon nyugodtnak tûnik...KépKépKép

Majd én is teszek fel új képeket.

Van akinek magától elalszik a babája? Én nem bírom a Manót ébren letenni, mert nem hajlandó elaltatni magát. Sõt gyakran még ha csak félálomban teszem le felébred, mint ahogy valamelyikõtök írta repked a karjaival és felébreszti magát.Kép Hasra meg valahogy nem sikerül , biztos én vagyok béna. Ti hogy teszitek le hasra a babátokat?

Nyuszi és 11 hetes Emike
Nyuszi

Hogy erted, hogy nem sikerul? Nem marad nyugton, vagy nem kenyelmes neki vagy nem tudod rendesen megfogni?
afonya

Sziasztok

Zsani
Ismerve a mostani gyerekorvosunkat, még lehet hogy ennyit sem préselne ki magából a kérdésemre. Kép

Áfonya, Borcsa
Levi már 3 hetes kora óta hason alszik, a hátán csak nagyon rövid idõre marad meg, akkor is csak ébren, játszás közben. Ha fárad akkor jelzi hogy már unja a háton fekvést, és az alváshoz hasra kell tenni.
Ha jó idõ van, nem szoktunk hamar hazamenni, de a múlt héten is amikor nagyon fújt a szél, nem mertem sokáig kint maradni vele, nehogy megfázzon. Mostanában egyébként séta közben max 1 órát alszik, mivel a babakocsiban nem fér el hason (keskeny a fekvõfelület és nem tudja szétdobni a kezét), ezért a hátán fekszik. A másik hogy télen nem hiszem hogy 2 órát tekergek majd vele a hidegben, lehet hogy megfagyok addig. Kép Kép
A harmadik, hogy az elsõn lakunk, régi bérházban, lift nincs és amig felcipelem a babakocsit gyerekestül, Levi általában felébred, de ha nem, akkor felébred a szobában. Ha kinyitom rá az ablakot akkor mi fagyunk meg, mert egyenlõre csak 1 szobánk van.
De mint írtam ez nem csak sétánál fordul elõ, hanem akkor is ha autóval megyünk valahova (nagyik, stb.) és utána hazajövünk. Kép
Tudom sok nyûgöm van, de azért jól vagyok! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Már megint én! Kép

Ezt most le kell hogy írjam, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Most ment el a védõnõ tõlünk, járt már itt a múlt héten is, igaz csak azért hogy közölje a rendelõt festik, nincs tanácsadás majd csak 2 hét múlva. Most pedig szerintem unatkozott, mert mondta hogy végigjárja az összes csecsemõjét.
Egy kis elõzmény mielõtt leírnám azt ami most történt. Anno amikor Levi megszületett kikölcsönöztünk a rendelõtõl egy mérleget, hogy mérni tudjuk hogy mennyit eszik. És abban az idõben még pontos menetrend szerint ettünk, senki nem mondta hogy hogy kell, én tartottam azt az idõt amit a kórházban megszoktam. DE a ti tanácsotokra, és azét márt Levi instabilnak érezte a mérleget és mindig sírt rajta "kidobtuk" a mérleget, nem használtuk csak itt porosodott. Ezért a kikölcsönzési idõ lejárta elõtt tegnap visszavittem. A múlt héten amikor benézett hozzánk a védõnõ kérdezte a gyerek súlyát, mondtam hogy nem tudom szerintem 5 kg fölött van, de nem tudom mert nem mérem. Úgy rámförmed, hogy miért nem, azt hittem lenyel egyben.

Szóval most az történt, hogy a védõnõ kérdezte hogy minden rendben van-e, mondtam hogy igen. Kérdezte azt is hogy tejcsim van-e elég. Erre mondtam neki hogy hát úgy elég hogy általában mind a kettõt kikajálja, elég ritkán elég neki egy cici. Kérdezte hogy éjszaka felébred még? Mondtam neki hogy igen 1x. Erre jött hogy próbáljam meg hogy nem adok neki enni éjjel, csak egy kis teát. Füllentettem hogy azt már próbáltam és hogy nem elég Levinek. Ekkor újabb kérdés: Három óránként etetem a gyereket???
Mondtam neki hogy nem, az változó, amikor felébred, van hogy 3 van hogy 4-5 óra után eszik. Ekkor újabb támadást intézett ellenem, mi az hogy a gyerek akkor eszik amikor felébred??? Egy ekkora gyereknek igen is 3 óránként ennie kell, mert különben gyomorbajos lesz. Na ilyet sem hallottam még. Ti már igen?????
Erre én: Te sem akkor eszel amikor elédrajkák a kaját hanem amikor megéhezel. Erre õ: igen, de õ még csecsemõ, és igaz hogy te vagy az anyja, de engem ne okolj ha gyomorbajos lesz a gyereked felnõtt korában. Mert ha én napközben 3 óránként megetetném a gyereket, akkor végig kéne aludnia az éjszakát már.
Mondtam, hogy Levi jól fejlõdik, mert tegnap mielõtt leadtam a mérleget még gyorsan apucival ügyesen lemértük nagyjából, és így volt a gyerek 5,74 kg. Sõt már kialakította a saját étkezési ritmusát mert átlagban tartja a 4 órát. Ekkor megint kaptam a pofámra, hogy nehogy már egy csecsemõ határozza meg hogy mikor eszik.
Mondta azt is hogy kéne majd egy próbaszopit csinálni és igenis Õ le fogja mérni a gyereket. Így mondta: "Mert ÉN le fogom mérni". Mondtam neki hogy tedd azt, de én nem kínzom a fiamat nap mint nap a mérlegeléssel.

Na szóval, ez történt, jól felhúzta az agyamat. Amúgy tényleg egy kicsit aggódom hogy kevés a tejcsim, mert általában ha megkínálom a másik cicivel is, akkor rácsap és abból is csápol rendesen és az elsõbõl amivel kezdek már nem tudok egy cseppet sem kifejni, pedig régen mindig sikerült.

Bocsi ha hosszú voltam, kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy ilyenkor mit lépjen az ember. Igény szerint szoptasson vagy katonás rend szerint.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!
Inkább nem írom le, mi a véleményem a védõ(?)nõdrõl... Még kitiltanának a babanetrõl.
Abból, amiket Levirõl írtál, bizton állítom, hogy elég a tejcsi. Ha két mellbõl szopizik, hát annyiból. Olyan szempontból jobb is, hogy így a cicid kevésbé feszül, Levi jobban bírja nyelni, a melleket tõbb inger éri... Ezért ajánlja a Liga a két mellbõl való szopit.
Nyugodtan etesd Levit igény szerint, és mérleg nélkül, ha ez Neked megfelel, mert Levinek tuti az a jobb.
Fel a fejjel!
Borcsa
Ui: Luca elkezdte bevezetni magának a szilárd táplálékot: egy Metro újságot. Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Forti!

Amit a védõnõ mondott, arra csak egy szó illik: ökörség. Ennyi. Csinálj mindent úgy, mint eddig, ha ez Levinek megfelel.

Áfonya!

Nálunk pont az ellenkezõje van. Ádám csak jövõ szombaton lesz 4 hónapos, de tegnap 7640g volt. Szerencsére nem kérdezték, hogy ugye csak 4 óránként eszik, teázik stb. Mert azt már nagyon unom. Ugyanis fogalmam sincs hány óránként eszik (össze-vissza), mert inni is cicibõl szokott, meg néha csak cumizik. Lehet, hogy õ is gyomorbajos lesz? Bár eddig ezzel még nem fenyegetek minket.

Panda
Panda

Forti
szoptas igény szerint az én petikémnél is eltelik néha 2 etetésközöt 4-5 ora alvásal én nem szoktam felkelteni söt van olyan hogy oránként eszik mint tegnap este 5kor evet aztán utána oránként a legutolso kajcsi este fél9kor volt és utána ma hajnalban kért enni fél4kor és utána fél5kor evet megint pedig megvan a kialakult éjeli evésrend általába éjjel 2kor szokot enni és utána hajnali 4kor kér enni .ugyhogy szerintem Fori ne agodj ha éhes akor szolni fog a babád .és ha szépen hizik akor nincs semi baj Kép .na megyek mert felkelt a szöke herceg és éhes Kép

csics

Forti!

Azt kell, hogy mondjam, hogy a mérleg mellett a védönöt is "ki kellene dobni"!Kép Na jó, nem szó szerint. Nem tudod kinyomtatni/tattatni valahol a Liga elveit (és a nózia alá dugni)?

És légyszi, a saját nyugalmad érdekében azt ajánlanám, hogy ne mondj neki mást, mint amit csinálsz.Kép Nem kell füllenteni, mondd meg neki, hogy te igy csinálod és kész. Jogod van igy csinálni (amugy meg elég elavultak a nézetei, ugyhogy talán elmehetne egy szopis tanfolyamraKépKép), és neki nincs joga másra kényszeriteni.
Senki nem garantálja, hogyha 3 óránként enne nappal, akkor végigaludná az éjaszakát. Nátán néha több idöt is kibir egyszerre nappal, mégsem alussza át. Amig neked nem kényelmetlen az éjszakai szopi, akkor miért ne tehetné?

Én abszolut az igény szerinti szopi mellett vagyok. A nagyobb is ugy kapott (igaz, volt hogy furán néztek még a rokonaim is) és meg kell mondjam, egyáltalán nem ártott neki!Kép

A cici miatt ne aggódj, az hogy nem tudsz fejni, nem jelent semmit, csak annyit, hogy beállt a kereslet-kinálat egyensuly.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Tudok nyomtatni, csak mond meg hogy honnan kell!!!
Azt hiszem a mérleg, a doki néni mellett a védõ néni is lapátra kerül. Ha jól tudom úgy is párban dolgoznak a doktornõvel, tehát ha átmegyek egy másikhoz, akkor másik védõnéni lesz. Legalább is remélem.

Aranyosak vagytok mindannyian, köszi a bíztatást és a megnyugtató válaszokat, hogy a gyermekemet ezzel nem teszem gyomorbajossá. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

[url=http://www.lll.hu/" TARGET="_top]http://www.lll.hu/[/url] A Liga honlapja
Névtelen

Sziasztok!
Pár napja nem írtam, kész ideg vagyok, családi problémáimat tetézi Betti új "divatja". Azt csinálja, hogy elkezd szopizni, kb.fél perc múlva indul be a tejleadó reflexem, amikor annyira elkezd ömleni a tej, hogy nem tudja nyelni, elkezd üvölteni. Az a furcsa, hogy nem mindig csinálja ezt, mondjuk 5-bõl 3 alkalommal bírja az iramot, és rendesen szopik. A másik baja az, amikor egyáltalán nem akar szopni, tehát be sem veszi a cicit, pedig tudom, hogy éhes. Volt olyan, hogy a reggel 7 órai szopi után fél egykor volt hajlandó enni.

Forti!
Én is kölcsönöztem mérleget a védõnõtõl, de a pincénkben pihen. Kénytelen voltam egy digitálisat kölcsönözni a Megatoysban, mert azon a billegõsõn lehetetlen volt lemérni egy ficánkoló, üvöltõ gyereket. A digitális sokkal jobb, bár azon is megpróbálom kiválasztani a nyugodt pillanatokat.
Szerintem az igény szerinti szopit válaszd, ahogy eddig is tetted.
Neked kellett menni kontrollra a vércukor miatt? Nekem 6 hét után kellett volna menni, de nem mentem el.

Conti + Betti 11 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!
Jo regen nem voltam itt, de mentsegemul szolgaljon, hogy egyszeruen a Pocok mellett nem jut igazan idom a folyamatos jelenletre...
De a jo hir, hogy a ma 4 honapos Kristof megduplazta a sulyat.
A kicsir tossz, hogy estenkent a furdi elott adni kell neki Vegigalusszuk az ejszakat, gagyaraszik, vigyorog, picit kuszik mi kell meg?

a 4 honapos oltast jol viselte, de mara belazasodott Kép
Martina + Pocok
martina

Conti
Nekem is kellett volna mennem, sõt úgy engedtek ki a kórházból, hogy kaptam diétás étrendet. Kép Kép Szerinted tartottam???? Kép
Szóval én sem mentem vissza kontrollra a cuki miatt.
Digitális mérleget mennyiért lehet kölcsönözni?

Forti

Kép
Kép
forti

Ildikó (vagy Áfonya? Hogy szólítsunk inkább?)

Köszi a könyv címét! Ezt lehet mostanában kapni, vagy már régi kiadás? Mert érdekelne az egész, de azt nem kérem, hogy másold ide az egészet...

Panda
Panda

Forti: szerintem ez a védönö kapja be (már bocs). Ilyen bunkó hozzáállásal menjen inkább kapálni.
Egyébként hiába váltasz orvost, védönöt nem tudsz, mert az ö körzetük fix. De kérheted, hogy ne jöjjön többet, v. az új orvos védönöjét is megkérheted hogy menjen ki hozzád, ha tanácsra van szükséged.
Mondjuk az enyém már 1 hónapja nem volt itt, úgyhogy mindent megoldottam nélküle, nem nagyon hiányzott.

Afonya: Juli már sajnos nem alszik olyan sokat hogy ébreszteni kéne KépKép De amig aludt, én hagytam nyugodtan. A férjem szokja mondani, hogy "nem hülye, csak kicsi", vagyis majd felébred ha éhes lesz. Persze ez csak egészséges gyerekre igaz, de a mieink mind egészségesek, ugyebár ;)

Juli nem kapott ma oltást, mert a koll.nök a nagy készülödésben a rendelöben hagyták az oltást KépKép Jövö héten viszem be, akkor nem ússza meg :I

Jó éjt mindenkinek.
zsani
zsani

Zsani,
Nekem mút héten nagyon visszaesett a tejtermelésem, éppenhogy elég volt napközben, és reggel-este is nagynehezen tudtam csak 100gr-ot kifejni. Valszeg azért volt mindez, mert pár napig nem aludtam napközben és most csináltam meg egy alapos nagytakarítást a lakásban, így jól ki is fáradtam, hát ez nem tett jót a tejcsitermelésnek. A lényeg, hogy azt csinátam, hogy kb. 3 napig nagyon gyakran szopiztattam, és amikor kiürült a mellem, nem vettem el tõle, hanem hagytam, hogy sokszor fél órát is szopizza még üresen. Most ott tartunk, hogy ma reggel 330gr-ot fejtem le. Szóval minden a legnagyobb rendben van, még egy kicsit sok is már napközben. Drukkolok nektek!Kép

Nyuszi,
Nálunk Lili már kb. két hete napközben 1x-2x elalszik magától a kiságyban (de csak ott) hosszas beszélgetés után a játékokkal.Kép Jól bekajcsizik elõtte, aztán jöhet a dumcsiKép. Hasira nagyon ritkán teszem, mert nem szereti, néhány percet visel csak így el. Úgy szoktam megfogni, hogy az egyik kezem a válla fölött van és alulról jól széttárom az újjaimat, hogy jól tarthassam, a másik kezem pedig a lába között van, ott tartom. Nem tudom, hogy ez a része érdekelt-e a hasirafektetésnek, azért én leírtamKép.

Forti,
Hát nem semmi ez a védõnõci! Bevallom, én már rég beborítottam volna, vagy legalábbis elküldtem volna jó messzire...Kép. Nekem a gyerekorvosunk szokta mondani mindíg, hogy bízzak az anyai ösztöneimben, mert azok mindíg megsúgják a helyes döntést, ehhez tartom is magam mindíg és Lilin is látom, hogy boldog, elégedett baba. Szerintem Te is csak magadra hallgass, és persze LevireKép! Etesd úgy ahogy õ szeretné. Megjegyzem Lili igény szerint eszik és tegnap 10 és fél órát aludt éjszaka, szóval a kettõ között nem hiszem, hogy lenne összefüggés. Ezt a gyomorbajos dolgot én pont fordítva gondolnám, mert hát az miért tenne jót a babának ha éhesen üvöltene fél-1 órát? Minden jót Nektek!Kép

Képzeljétek Lili kb. 1 hete csak úgy hajlandó az ölünkbe lenni ha ülve van, ha hátradõlünk vele, rögtön húzza fel magát ülésbe, sõt egyszer már sikerült is nekiKép. Viszont az oldalrafordulás egyáltalán nem izgatjaKép

Pusz,
Ilke és a 12 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke

Forti!

En is kifejtsem a velemenyem a vedönöröl,vagy eleg,ha megismetlem az elözöket?!Kép
Szoval nem semmi....

Nyuszi!

Üdv ujra itthon!
Jo olvasni,hogy minden rendben volt veletek!
Rebi szinte mindig vagy a karomban vagy a cicin alszik el.
Bar neha sikerül neki egyedül is.Pl. ma,jatszas közben.En csak ott ültem mellette (es telefonaltamKép) ö meg elaludt.
Most pedig maratoni alvast tart.DElutan negy ota alszik.Csak szopni ebredt fel ketszer.
Kivancsi vagyok,milyen lesz az ejszaka!Kép

Jo ejz,mindenkinek!
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kryss: na milyen volt az éjszaka?
zsani

Lányok akkor most már csak azt áruljátok el nekem, hogy Levi majd teljesen magától fogja végigaludni az éjszakát? És az mikor lesz? Gondolom ez hülye kérdés volt, hiszen minden gyerek más. Kép De azért érdekelne. Anyukám szerint 3 hónaposan már elég nagy lesz ahhoz, hogy annyit egyen este, hogy kibírja kaja nélkül egész éjjel.

Amúgy a védõnõnk tényleg elmehet a sunyiba, ugyanis Levi ma éjjel, ill. hajnalban megcáfolt minden beskatujázási szabályt. Evett hajnal 4-kor és utána felébrdt 6-kor újra enni (a hajnali evés után csak reggel 8-9 körül szokott kelni). Nem tudom lehet hogy a védõnõ hagyta volna még egy pár órát nyekeregni, hogy tartsa a menetrendet.

Kryss
Milyen volt az éjszaka? Kép

Forti

Kép
Kép
forti

jo reggel mindenkinek Kép

Lányok
tegnap voltunk a Házidokinéninél és azt mondta hogy Petike szépen Gyarapszik és jövöhéten kedden menyünk és akor megkapja a 2honapos oltását kiváncsi leszek Petike hogy viseli majd az oltást sirnifog-e vagy nem és hogy belázasodik-e vagy sem .

Áfonya
kérdezhetek valamit ?töled azt mondtad hogy Konduktor vagy tegnap a doktornéni azt javasolta hogy menyünk a Petöbe kivizsgálásra miután elmondtam hogy a Dévényféle modszer alat a gyerekek mindig sirnak Petike is és azt mondta hogy akor vigyem fel a Petöbe .de itt visszont ezidáig jol haladunk csak kicsit drága a heti 4000ft 2 alkalomra .és itt jön a kérdés szerinted érdemes megszakitani a kezelést és átvini a Petöbe mert hogy a doktornö szerint a dévényféle kezesél nem lehet az izmokat fejleszteni ezért akar átküldeni a petöbe én meg nem tudom hogy most mit csinájak melyiket válaszam csak azt tudom hogy etöl az egész herce-hurcátol irtora fáj a fejem komolyan és szo szerint Kép .

csics

Áfonya
a kérdésedre válaszolva ez egy Speciális Kezelés szerintem olyan mint ha masziroznák enél töbet és sem tudok csak azt hogy olyan pontokat stimulálnak amik jo hatásal vanak áltolag a gyerekre de közben viszont nagyon sirnak mert nem egy egyszerü kezelés és fájdalmas ugyhogy Petike a kezelés végére tejesen elfárad és kimerül és majdhogy nem végig alusza a az egész délutánt és éjszakát csak enni kell föl .hát csak ennyit tudok a modszeröl sajna töbet nem .

Puszant Csics és Petike
csics

Áfonya
A pöttyöknek sárga a közepe, és nappal halványak, de reggel piros a pöttyök körül is.
Én sem bírom, ha másnál sír a babám. Megszakad a szívem.

Forti
Nekem egyzser sem volt mérlegem... Egyszer mértem Hannát háromhetesen az egyoik bnõmnél, iil. holnap a hathetes ellenõrzésen rutinból lemérik.
A védõnõd pedig egyszerûen elavult Kép

üdv,
bringa
bringa

Csics!

Felviheted a Petõbe, nem vesztesz vele semmit. Úgy mûködik a dolog, hogy telefonon idõpontot kérsz, berendelnek vizsgálatra. A zárójelentéseket elkérik. A Petõ-módszer pont az ellenkezõje a Dévénynek: Neked kell tornáznod a babával. Írtad, hogy nem súlyos Peti hipotóniája, tehát valószínûleg nem fogják csoportba osztani, hanem adnak feladatokat, amiket Te végzel el vele otthon. Nem hiszem, hogy sok újat mondanak (legyen sokat hason, ilyenkor késztesd arra pl. színes v. hangos dolgokkal, hogy emelje a fejét, ülésbe húzás stb.). Aztán kb. 1 hónap múlva kontrollra kell mennetek, hogy mennyit fejlõdött Peti.
Nagyjából erre számíts.
Igazándiból nem tudom, érdemes-e megszakítani a kezelést, mert nem ismerem a módszer hatékonyságát. A Petõnél igen. Abban az a jó, hogy a saját anyja tornázik a gyerekkel,nem idegen, és rugalmas, tehát ha üvölt a baba, abbahagyhatod. Úgyse tudod azt csinálni vele, amit akarsz, ha sír. Bár masszírozni síró babát is lehet. Szerintem nézd meg, hallgasd meg a véleményüket, aztán ha nem tetszik, egyáltalán nem muszáj mennetek. Ja, én vagyok konduktor...

Képzeljétek, a mi pici fiunk szórakozik velünk! Már második napja, hogy reggel felnyafog minket. Aztán, mire Noémit kiveszem az ágyból, elõveszem a ruháit, a fiatalúr szépen visszaalszik. Szerintetek éjszaka is visszaaludna? Mert pont ugyanígy nyafog akkor is. Már gondoltam arra, hogy nem kelek fel hozzá az elsõ nyafira, de akkor viszont felkel Noémi is. Mit csináljak?

Forti!
Levi MAJD fogja végigaldni az éjszakát. Senki nem tudja, mikor. Vigasztaljalak egy kicsit? Noémi lassan 2,5 éves, és most kezdi... De "szerencsére" most itt van Ádám, nehogy kiessek a megszokott kerékvágásból! És ha belegondolok, hogy szeretnénk még gyereket... Nem baj, majd ha nyugdíjba megyek, bepótolom az alvást.

Panda
Panda

Forti,

Mi a Mini Manóban (Nagy Lajos k.út)kölcsönöztünk digitális mérleget. Havonta 1800 pénz, plusz le kell tenni 15,000-t kauciónak. Szerintem megéri, még akkor is,ha közel sem mérünk minden nap.
Emilia teljesen kezdte átaludni az éjszakát, úgy három -négy
héttel ezelõtt. Ezt úgy csinálta, hogy egyre jobban tolta ki az éjszakai szopi idejét,4-5-6 órára és igy tovább. Tegnap pl. este 10,30-tól ma reggel 7-ig aludt.Kép
Türelem, Nálatok is el fog jönni...KépEgyébként arról én is hallottam , hogy ha éjszaka csak teát kap a Manó, akkor hamarabb leszokik az éjszakai szopiról. Én nem próbáltam ki, mert nem volt rá szükség. De nem vagyok biztos benne, hogy túl jó módszer amúgy...

Kryss

Azért vigasztal, hogy nem csak az én Törpém nem hajlandó magától elaludni. Sõt néha azért sír mert álmos. Még jó, hogy általában, mondjuk az esetek 90%-ában meg tudom állapítani hogy miért sír. A párom értetlenül is néz néha, hogy honnan tudom. De ezzel gondolom minden anya így van.Kép

Lányok, emlékeztek ,tegnap írtam az Angliai élményeimben, hogy Manó mindig felkelt éjjel enni, pedig korábban nem tette már. Namost tegnap egy angol nyelvû babás website-on olvastam, hogy ilyet akkor is csinálhat egy baba, ha nagyobb fejlõdési ugrás elõtt áll és fel kell tankolnia...érdekes nem?Kép És tegnap is meg ma alszik délelõtt...amit korábban sosem csinált.

puszi

Nyuszi és a 11 hetes Emília

Ilke

Köszi, igen arra voltam kiváncsi, hogy ki milyen technikával teszi le a Manóját hasra, mert én a legtöbb esetben nem tudom úgy letenni, hogy ne ébredjen fel.Kép Úgyhogy legtöbbet hanyatt alszik. De ha ébren van meg két percnél tovább sem bírja ki, emelgeti a fejét, nyög közben, aztán bedühödik és elkezd iszonyatosan nyafogni. Amúgy Kisnyuszi is imád újabban úgy rajtam lógni, hogy kifelé néz, hátával szorítom magamhoz, Gondolom így jobban lehet nézelõdni.Kép
Nyuszi

SzepjoreggeltKép

Forti,
bocsi, tok hulye vagyok, eszembe se jutott, hogy valaki esetleg nem liftes panelhazban lakikKép A babakocsival mi is bajban voltunk vasarlaskor, vegulis mi batar nagyot vettunk, igy viszont buszozni nem lehet veleKép Vedonoddel kapcsolatban ujat nem tudok mondani.
Ejszakai alvas: szerintem Levi pontosan ugy alakitja majd, ahogy neki jo, es ez a lenyeg, nem? Reka is szep lassan alakitotta maganak, minden kulso rahatas nelkul. Neha visszaesik, ujra 3 orankent musor van, ez van es ez is lesz egy ideig, gyanitom Kép

Csics,
szerintem osszekevertel Pandaval, ami a gyogytornat illeti, en nem ertek hozza, pusztan csak erdekelt, mit erdemes jatszas kozben "gyakorolni" itthon esetleg.

Conti,
az eros tejleado reflexre azt javasoltaka szopis topicban a profik, hogy ki kell fejni az elejet.. meghogy magasabban legyen a gyerkoc feje, mint a mell, esetleg nezz be oda. A nemevesrol is irtak valamikor, szopisztrajk neven, de az hosszbb idore vonatkozott, nem egy delutanra. Sok okot emlitettek, koztuk a kov. baba megfoganasat is, ugyhogy figyeljKép

Panda,
ez a 6dik kiadasa 2002ben, en junius vegen kaptam szulinapomra. Neztem az arat is, de nincs rajta, gyanitom, nem tul olcso, mint a konyvek tobbsege manapsagKép
Visszaalvasrol: eddig en meg mindig megetettem, de tegnap.. szoval az ugy kezdodottKép hogy Reka hajnali 3kor megebredt a szokasos 1/2 5-1/2 6 helyett. Jol bekajalt, 2 feszulo cicibol mindent, majd 5kor ujfent nyekeregni kezdett. Kicsit morcos lettem, ugy gondoltam, nem letezik, hogy 2 ora alatt megehezzen, ugyhogy bementem hozza, egy hang nelkul egy hatarozott mozdulattal hasraforditottam es kimentem. /aztan leultem a konyhaba, es vartam a hatastKép/ Reggel 9kor !!! en ebresztgettem, mert kezdtem mar aggodni. Ez persze egyetlen eset, gondolom, az anyai oszton ereztette, hogy nem kaja gond lehet, a siras sem olyan.. szoval ha esetleg ugy erzed, probald meg. Ez az ejszakai teaztatas.. ha mar felkelnek teat adni neki, annyi erovel mar szoptatni is lehet, nem? Mondjuk, minap probaltam lefejt tejet adni Rekanak, azt se tudta, mit csinaljon a cumisuveggelKép
/Ildikot jobban szeretem, de sok van itt a babaneten, ezert talan jobb az Afonya, csak meg nem all ra a kezemKép/

Zsani,
na pont ezert kerdeztemKép Mert alt. Reka sem alszik 1-1 oranal tobbet folyamatosan napkozben, es azert gyanus, ha 4-5 orara is elszundit.

Ilke,
gratula Lilinek, jo kis hasizma lehetKép

Nyuszi,
KicsiRé sem szeret enfelem fordulva lenni, mert ugy nem lat, mmit kepzelek en, eltakarom elole a vilagot!Kép Es O is mszinte mindig cicin alszik el, legalabbis felalomig. Napkozben neha azert elalszik magatol, mint ahogy Kisnyuszi is. Multkor pl. vadul raztam neki a labammal a csorgot /kozben olvastamKép/, s gyanus lett a nagy csond, odaneztem, hat nem elaludt? Meg jo, hogy a csorgok nem ebresztettek felKépKép

Ma megszereztem a kocsit, szep ido is van, ugyhogy megyunk csavarogni egyet, legyen szep napotokKép

-Afonya
afonya

Bringa,
akkor nekunk nem az van ezek szerint, mett nincs feher potty.

Kryss, meg mindig alszotok?!Kép
afonya

Martina,
irigyellek a suly miattKép
afonya

Forti!

Valaki már irta, hogy www.lll.hu, de én ebböl ezeket ajánlanám (nem tudom, hogy sikerül-e linkként):

[url=http://www.lll.hu/liga/cel.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/liga/cel.htm[/url]
[url=http://www.lll.hu/leche/124a.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/leche/124a.htm[/url]
[url=http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf1.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf1.htm[/url]
[url=http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf2.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf2.htm[/url]
[url=http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf7.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/archiv/szfuzet/szf7.htm[/url]

Végigalvásról:
a nagyobb nagyon korán, 2 hónaposan végigaludta, pedig nem kényszeritette senki (és nem volt teáztatás, söt én szerettem volna, ha eszik, mert igy nagyon feszültek a melleim reggelre). A kicsi viszotn minden megcáfolt eddig. Még mindig fölkel (a jövö héten lesz 3 hónapos), söt néhány napja többször is. Jó érzékkel én most már vissza sem tettem az ágyba éjszaka, hanem ott aludt melletünk. Mondjuk van oka: most kezdtünk füteni, nekem is kiszárad a szám reggelre. Tervezem valamilyen párologtatót venni...

Tényleg: nincs valakinek tapasztalata párologtató ügyben?

Conti!

Mindkettöt tapasztaltam. Nem lehet nekik könnyü az ömlö tejjel megbirkózni. Amikor ilyenkor sir, akkor biztos, hogy éhes? Nem lehet, hogy az tetszene neki, ha csak szopizhatna? Ha igy van, akkor ad neki az üresebb mellet. Nálunk Nátán idönként bármire sirt, ha a cici került a szájába, de fura módon csak az esti utolsó étkezésnél. Igyekeztem nem idegeskedni rajta, hanem egyszerüen felvettük, megnyugtatuk, aztán megpróbáltuk letenni aludni. Volt, hogy ment, és volt, hogy 10 perc múlva sem aludt (esetleg sirdogált is), viszont ekkor már hajlandó volt elfogadni a cicit. Most 3 napja nem csinálja.Kép Az nálunk nem vált volna be, hogy lefejem elöre, mert én is érzem, hogy szopi közben többször is megindul a tej.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csics!
Ide másolom neked amit Móni írt a "Kései mozgásfejlõdés" topicban (olvass bele, érdemes). Bocs, ha már olvastad, és a többiektõl is a hossza miatt.
Én ezeket a gyakorlatokat elég hamar elkezdtem csinálni Lilivel. Nem azért, mert valami gond volt, hanem, mert úgy gondoltam nem árthat, és jót játszottunk közben. Szinte napról-napra ügyesebb volt, jó volt látni a fejlõdést. Még mostanában is szoktuk némelyiket, mert hogy annyira utálja a hason fekvést, és szeretném, ha azért mégiscsak mozogna.

Az én kisfiamnak is generalizált hypotóniája van, de már múlóban van. Ha más probléma nincs a kicsivel, akkor a hypotóniát gyógytornával korrigálni lehet. Addig is amíg találsz gyógytornászt van pár gyakorlat amit te is megtudsz csinálni a kicsivel otthon. Mindegyiknél fontos, hogy egy dal ritmusára csináljátok, így az egész egy jó kis játék tud lenni, és a babus észrevétlenül erõsödni fog:
1.
ülésbe húzás, a végén lehet dúcolni vagy kaphat egy puszit, ami esetleg arra ösztönzi, hogy õ is hozza a buksiját. (húzzad húzzad magadat én is húzom magamat...)
2.
hason fekszik a kicsi a két karját elõre viszed (mintha magastartásban lenne), ez kiváltja a fejemelõ reflexet, vagyis a kicsi felemeli a fejét. Ha nem teszi úgy tudod segíteni, hogy kicsit megemeled a két karját, akkor biztos felemeli a fejét és így erõsödik a nyaka. Fontos, hogy a karja nyújtva legyen.S mikor felemeli a fejét utána engedd el a kezét, hogy õ szabadon támaszkodhasson.
3.
hason fekve hintáztatod a kezedben úgy, hogy egy egyik kezed a mellkasánál van a másik a csípõjénél. közepes kilengések esetén a kicsi törzsét megfeszíti, fejét a törzsével egyenesbe hozza vagyis erõsödik a törzstartása. Ezt szinte minden baba szereti. (hinta-palinta...)
4.
Fejjel lefele hintáztatod a csípõjénél tartva finoman és rövid ideig. Az a jó, ha a kicsi kiemeli a fejét. Ezt is szeretni szokták. (zsip-zsup kenderzsup...)
5.
Szintén hason tartod a karoddal (úgy ahogy a hintáztatásnál) csak most nem hintáztatod, hanem fel-le emelgeted. Ne túl lassan csináld, inkább ritmusosan. Általában mikor felemeled domborít, mikor "leejted" homorít. Persze az a legjobb, ha a felemelésnél is homorít.
(ecc-pecc kimehetsz...)
6.
Öledben ül a baba veled szemben a térdeden, a hónalj alatt vagy a derekánál fogod (ott tarsd ahol õ jobban tudja tartani magát) és lovacskáztok.(vagyis ugráltatod a térdeden finoman). Elõször lassan majd egyre gyorsabb ütemben. (hóc-hóc katona ketten ültök egy lóra...)
7.
szintén a térdeden csücsül és most oldalra tik-tak-oltok. Az a cél, hogy a baba a fejét az oldalra billentéseknél a törzsével egyvonalban tartsa és ne billenjen. Ritmusosan és nem túl gyorsan célszerû csinálni. (tikktakkol az óra tikk-takk jár, benne egy manócska kalapál...).Ha billeg még a buksija, akkor lassan csináld, hogy legyen ideje "korrigálni".
8.
Ha van egy felfújható strandlabdátok, akkor fektesd rá hason, tartsd a csipõjénél (késõbb elég lesz ha a combjánál tartod) és ritmusosan hintáztasd elõre-hátra egy párszor, majd jobbra-balra. Az a cél, hogy a baba a fejét az elõre billentéseknél felemelje, késõbb pedig kitámasszon . Az oldalra billegéseknél elõbb-utóbb megfeszíti a törzsét, hogy fennmaradjon a labdán. Ez is egy reflex. Hiszen egy felnõtt is próbál ellentartani, ha úgy érzi lecsúszik valamirõl. (zsip-zsup kenderzsup...)
9.
Hason fekszik a kicsi is békába felhúzod a lábát majd megtámasztod a lábfejét, hogy õ kitólja magát. Ezzel jól lehet erõsíteni a lábiját.
10.
Sokszor fektesd hasra, közben mutass neki valami számára érdekes játékot, ami arra ösztönzi, hogy felemelje a fejét.

Kádban:
1.ugráltatás vízben hónalj fogással
2. elrugaszkodás a kád végétõl, ráfekszik a vízre, közben a mellkasánál tartod.
3. hason fekszik a vízen a baba, te az egyik kezeddel az állát fogod, a másik kezeddel tarkóját. Így teljesen stabilan tudod tartani, neki viszon a teljes testét magának kell tartania és így szabadon csapkodhat a kezével és lábával. Közben húzogasd a vízben. Fontos hogy az állát fogd és ne a nyakát.
A vízi terápia max.10 percig tartson.

Csak azért írtam a feladatok mellé a dalokat is, hogy ráérezz a ritmusra, de természetesen olyan dalt válassz, ami neked tetszik. Nekünk ezek váltak be. Érdemes naponta megcsinálni a feladatokat, de nem kell mindig elejétõl a végéig egyszerre végigcsinálni. Persze ha tetszik a babának akkor igen. Mindegyiket 3-5ször érdemes egymás után próbálni. Ha tetszenek ezek a feladatok próbáld beépíteni a mindennapi rutinba. Hatékonyabb a naponta többször kevesebb. Az én kisfiamnak ezek a feladatok nagyon tetszettek, jókat játszottunk és ezekkel még erõsödött is.

Szerintem ezekkel a gyakorlatokkal egyetlen más terápiába sem lehet belekavarni, vagy elrontani. Tulajdonképpen úgy is felfoghatjuk, hogy játszunk a kicsivel.

Drukkolok nektek!!!

bera
berka

Sziasztok!

Hát az alvás témához nem igazán tudok hozzászólni, mert tényleg gyereke válogatja. Dancsi lányommal 1 éves koráig éjszakáztam. Dóri este 9-tõl alszik reggel kb. fél 7-ig. Van olyan, hogy költeni kell, mert szopi után visszük Dancsit suliba.
Elaludni általában egyedül alszik el. Ha látom, hogy álmos berakom a kiságyba, odateszem a fejéhez a macis párnácskáját és pár perc múlva már alszik. Viszont van, hogy csakis az ölemben hajlandó elaludni. Olyan is van, hogy le sem tudom rakni, mert arra is azonnal felébred. Szóval ez is változó. Egyedül az esti alvás ugyanolyan mindig. Vagyis hagyom elaludni a cicin, utána még várok amíg elég mélyen alszik és csak akkor teszem a kiságyba, így alszik reggelig.

Tegnap megkaptuk a 4 hónapos szurit. Nem értem ezt a gyereket. Most sem nyûgös, most sem lázas. KépKépKép
Kicsit érzékeny a lába peluscserénél, de semmi több. Igaz amikor hazajöttünk azonnal vizesruhát tettem mindkét szuri helyére, és adtam neki egy fél kúpot.
Viszont a súlya talán több mint tökéletes... Kép A 4000 g születési súly, 4 hónaposan 7850 g. A dokibácsi szerint egy kis "hústorony". Kép

Nyuszi!
Jó volt olvasni a beszámolódat! Kép Szóval üdv újra köztünk!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?