Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jadey :)
NAgyon tetszettek a túlhordásos előnyök, főleg az utolsó :) köszönöm a köszöntést! Remélem már az ebédről nem haza mentetek :) :wink: :wink: DRUKK!!!!

Gabriel :)
Köszi a szoba nevében :)

Krisszi :)
Drukkolok, hogy elmúljon a zörej!

Hettie :)
Nem csodálom, hoyg néha már eleged van az otthoni bezártságból! Nem tudsz néha elhívni valakit? Köszönöm a köszöntést, és szobadícséretet!

Juborka :)
Ksözönöm neked is a dícséretet, igen, picit én is féltem, hogy talán lányos lehet a szín, de a szőnyeg sötétkék, majd ellensúlyoz rajta egy kicsit. Örülök, hoyg Nálatok is ilyen a szoba :)

Adrienn :)
Köszönöm a köszöntést, és a szobadícséretet!

Lívi :)
Ó te jó ég én azt hiszem már ugrottam vollna a kocsiba ilyen fájásokkal!!! Azóta mi újság?

Nózi, Rönci :)
Köszönöm a köszöntést :)

Mamy :)
Köszi a köszöntést. Annyira gyönyörű a kislányod!!!!!

Barbi :)
Gratulálok a pindurkához! Tök jó, hogy már aznap este hazamehettél! Drukkolok, hogy mielőbb helyrejöjjön!!

Edit :)
Köszi a tippet a hajkefére! És a szobadicséretet is :)

Gigi :)
Te hasznosítod néha a suttogóban olvasottakat???

MElódia :)
Köszönöm aszobadícséretet! Örömmel olvastam, hogy halad a kiságy! Sajnálom, hoyg beteg lettél :( Mielőbbi jobbulást!!!

Siba :)
Köszi :)

Dorka :)
Küldöm továbbra is a drukkokat!!!!!

Ákata :)
LE a kalappal a frissességed, energiád előtt!!!

Mi ma szüreteltünk. Egész jól bírta Boti baba :)

[/b]

Kép
Kép
beuka

Siba,
Köszönöm, h válaszoltál. Én is elég fent érzem. Ha nem kapok levegőt....

Gesztenye, te merre jársz? Ne tessék ennyire eltűnni!

Mamy, Gesztike napról-napra szebb!

Bujka???

Ákata, Olyan ügyesek vagytok. Mindig ámulok, h Te 2x annyit viselsz és bírsz mint mi fogunk. Olyan érzésem van, mintha világéletedben ezt csináltad volna.

Tűzmanó,
Te jársz a Péterfy-be tanfolyamra?

Sz_Kata,
Elhoznád a Szoptatás könyvet is, h belenézzek mielőtt megveszem?

Jadey, Holnap szülsz?! :lol: [/b]
rolex

Sziasztok!
Annyit irtok, hogy mire vegolvasom elfelejtem mire akartam reagalni.

Szoval a palinkas kenyer es a makos tej jo a babanak ha sokat sir. :P Persze ez csak 100 evvel ezelott volt igy, most ezt csak viccbol hasznaljak. mi olyankor mondjuk a parommal, ha nem alszik el a gyerek, hogy "dragam, hozd a palinkas kenyeret" :)

Voltunk penteken a gyermekklinikan vese ugyben. Megvan a tagulat, de semmi teendo, havonta vizeletvizsgalat, meg fel eve mulva ujra uh, addigra biztosan kinovi a dragam.Eloszor utaztunk nagyot Balinttal kettesben. Jol bealudt a hordozoban. Azert megszoptattam a klinikan. Azert eleg gaz, hogy nincs olyan helyiseg ahol szoptatni lehetne, de a recepcios csajok kinyitottak valami kis szobacskat es mondtak hogy hattal ulve szoptassak es akkor kevesbe ciki ha ramnyitnak.

Balint tovabbra is ekcemas, kis kamaszfiu pofikaja van es zsiros haj szaga. Doki szerint ez nem gaz, az en hormonjaimtol van. Azert szeretjuk ilyen budosen is :lol: 5550g. Nem zabal tulsagosan sokat es sokszor, de azert fejlodik.

Ja nem is irtam, de Balintnak a honapban mar ket unokatesoja szuletett. Az egyik ma ejjel. Szoval no a csalad....

Infacolt kiprobaltam, de lila lett a fejem az aratol. 1670-ert vette a parom tegnap. Ez iszonyat rablas :evil:
A ferjem a mobiljaba irta, hogy mi a neve es ugy olvasta fel a patikaban. Pont a masik kasszanal egy masik apuka ugyanigy csinalta, vicces volt, hogy mindkettot elkuldte az asszony, de nem tudja megjegyezni a nevet :D

megyek szoptatni

csengo
Vendég

Tyű, csajok,

épp egy kád vizet engedek magamnak, fürdőolaj-hegyekkel, citrom-, banán- és olívaszappannal felszerelkezve, na meg egy könyvvel... (bár jobban örülnék a kádban a férjem társaságának, de épp dolgozik valamin, kihasználva a bömbölésszünetet). Szóval addig írok csak, míg a kád meg nem telik, bocs :wink:

Először is köszönöm a dícséreteket, de én érdekes mód tök bénának érzem magam... Tegnap volt nálunk az öcsém/sógornőm, utóbbi elgügyögött Lizának, az meg röhögött rá... Énrám olyan ritkán kacag, inkább csak bámul rám csücsöri szájjal, várakozásteljesen (kaja-kaja-kaja), igaz, én nem gügyögök, mert valahogy ellenzem... nem tartok persze nekik akadémiai székfoglalókat, de a "hod-van-ma-ez-a-piti-babuti"-féle dolgoktól égnek áll a hajam... Hülye vagyok szerintetek? És nekem bőgnek, Anyunak meg nem - tudom, azért, mert tudják, ha bőgnek, röpülök hozzájuk, de mégis... Ti nem utáljátok, ha a gyerek más karjában alszik édesdeden? (Ez persze nem Anyu ellen szól...)

Jaj, ezt meg kell osztanom veletek:
a kórházban az egyik nővérke úgy nyugtatta a lányokat, hogy finoman rátette a kezét a fejükre, és mint a buddhista szerzetesek, torokból azt mondta, hogy ommmm... ommmmm... (torokból, mélyen kell mondani) és használt! És én is csináltam már, és nekem is bejött!!! Állítólag átmennek a mély torokrezgések a babába, és nyugtatja (meg azt is, aki csinálja - én majd' elaludtam). Próbáljátok ki, érdemes!

Hasfájás-témához:
megkérdeztem az ötgyermekes sógornőmet (akit szoptatós rendezvényre is hívtak már a nővérkék, mert nagy a tapasztalata és a kisfiát másfél évig szoptatta), mit ajánl a kajálok-bukok-bőgök-meginteszem-bukok-hisztizek körforgásra. Azt mondta, hogy ne etessem egyfolytában a csajokat, akkor sem, ha kérik, mert nem mindig éhségből, hanem soxor hasfájás miatt kérik a cicit - a szopás ugyanis megnyugtatja őket, ám a sok tej csak rátesz egy lapáttal a csikarásra, mert egyre több lesz a bentrekedt és préselődő levegő (ezt most nem szakszerűen írtam, bocs). Ha tudom, hogy eleget ettek, inkább simizzem a kis hasukat. Megfogadtam a tanácsot - igaz, a masszázst a műtét miatt hanyagoltam, meg túl nagy is volt a bőgés, ehelyett babakocsiztunk a teraszon, illetve Liza szopizta vagy húsz percig a kisujjamat. És láss csodát, nem volt sírás, bukás, kajakérés... Igaz, ébren voltak a következő etetés után is, de a kocsiban szépen elaludtak aztán. És a legutóbbi etetésnél 90 után bealudtak (plusz Lilike szopizott kicsit), nem a 130-at-eszem-negyvenet-kibukok-műsor ment.

Bocs, kijött a fürdővíz, robogok, majd később visszaolvasok...

Puszi - Kata, a Delfin

ákata2

Krisszi!
Remélem mindent rendben találnak a hétfői vizsgálaton és kiderül, hogy nincs komoly baj. Szurkolok.

Siba!
Ne érdekeljen senkinek a véleménye a kilókkal kapcsolatban, mert nem nekik kellett "megkűzdeni' a kicsiért, hanem neked. Ha jól emlékszem hónapokon keresztül pihenned kellett és nem nagyon mozoghattál. Ezek után csak gratulálni lehet neked és a férjednek a kitartásért és a hozzáállásért.

Rolex!
A pocid szerintem is jó helyen van és még nem szállt le. Egyébként nekem is mindenki mást mond, de én kb. 4 napja érzem, hogy minimálisan ugyan, de azért megy lefelé. Gratulálok a Babyfunos beavatáshoz. Látom titeket is rá tudtak beszélni még jó pár dologra :lol: .

Maas!
Gratulálok nektek és örülök, hogy ilyen hamar megosztottad velünk a szüléstörténetet. A képeket se felejtd el :lol: . Szurkolunk a jobbulásért.

Hettie!
Én voltam homeos drnőnél mostanában, aki szülés utánra nekem az arnicán kívül még a staphisagriát ajánlotta a gátseb vagy császármetszés gyorsabb és szebb gyógyulása érdekében.

Tegnap elég kalandos napunk volt. Délelőtt elmentünk az Astiba a babycontroll-os légzésfigyelőért, amit kifejezetten miattunk rendeltek meg és kb. 18.000 forintért jutottunk hozzá. Eddig a legolcsóbb helyen is 21.990 volt, de itt 19.700-ért adták és még 8 %-os törzsvásárlói kedvezményt is kaptunk rá. Utána anyukáméknál ebédeltünk, majd egy fafaragó ismerősünk kiállítás megnyitójára mentünk. Délután a Minimanóból elhoztuk a 3-4 hete megrendelt pelenkázót és kiságyat, amit még este összeszerelt a párom az egyik barátjával. Jelenleg úgy néz ki, hogy minden fontos dolgot beszereztünk és most állok neki pakolászni, majd a jövő héten, ha a babócánk engedi, akkor még egy utolsó nagytakarítást is beiktatok (természetesen párom segítségét is igénybevéve :lol: ). Estére nagyon elfáradtam, mert a gyulladás miatt már régen mozdultam ki itthonról, de ahhoz képest egész jól bírtam.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok lányok!

2006. szeptember 15-én, 15.00-kor megszületett Tóth Gergő,
3250 grammal, 60 cm-rel, 9/10-es apgarral, és gyönyörű!!!!
Már itthon vagyunk, jelenleg szopi-altatás-peluscsere bűvköében élünk és imádjuk!

Lehet, hogy mostantól picit megint ritkábban jelentkezem, de azért igyekszem...

Puszi mindenkinek, anyukáknak jó babázást, pocakosoknak kitartást és türelmet!

A szülésről pár szót: az istván kórház szülészete csúcs! éjfélkor kezdődtek a fájások, 6-ra bementünk, 7.30-kor bukrkot repesztettek. 10-re már kemények voltak a fájások, fájd. csill. szurit kaptam (semmit sem ért, ugyanúgy fájtam, ráadásul teljesen bebambultam tőle...). Aztán másfél órás kitolási szakasz után (kissé beleőszültem, úgy elfáradtam benne) végre kibújt!
Kiderült, hogy "szekunder fájásgyengeség" volt, azért tartott olyan sokáig.
És nem volt gátmetszés, pedig nem pici baba!

Azóta nagy a boldogság, egy szopi alatt 160 (!!!) grammot eszik, és nem fáj a hasa...

Puszi: Kriszti(Angel)
Vendég

Kedves Kriszti, Angel

Ez aztán a jó hír. Nagyon szép méreteket produkáltatok! Csak így tovább.

Gesztenye,
Hogy van a gyulladásod? Remélem jól vagytok! Vigyázz azzal a nagytakarítással.
Ugye milyen izgalmas a szerelés? Mi nagyon élveztük. Nekünk 2 napig is eltartott, mert Kombi...De az eredmény fenomenális.
Minden meg van? Rátok is rátukmált 1-2 dolgot a baby funos?

Merre vagytok Lányok?
rolex

Ákata,

habfürdő: sirály!! :lol: :lol: ohm, nyugtatásul: nálunk is csinája a férjem, de nekem :lol: ha túl hisztis vagyok. nálam is bevált :wink:

Angel,

gratulálo :lol: nem semmi kis szopigép :lol:

Rolex,

majd csütörtökön szólj még rám a könyv miatt, mert elég gyagya vagyok ám mostanában :roll:
sz_kata

Angel
Gratulálok a babához!!!
és ahhoz hogy nem volt gátmetszés! :D Ezért tettél is valamit, mondjuk pl. kenegetted, vagy csak ott helyben alkalmaztak valamit? Én is szeretném elkerülni, de majd kiderül.

Gesztenye
Köszi a bogyo nevét. Ezeket egyszerre is lehet szedni?

Beuka
Mi szoktuk hívni a barátokat, de nem jönnek, pedig az elején, februárban elég gyakran jöttek. valahogy már nem a régi a társaság, mindenki el van valamivel, vagy valakivel foglalva.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönjük a sok sok gartuláciot,csak annyit szeretnék mondani,hogy végre itthon vagyunk igaz pénteken már 2 napos császárral kidobtak a kórházból de az a két hét amit ott töltöttem maga volt a pokol,ráadásul a zselés indítás majd végül 14órával később mégis csaszi, kicsit paffra tett, de túléltük és most itthon vagyunk.cicivel szenvedek van tejem de nemtudom fejek vagy ne fejjek2 szopi között, mert vki ezt mondja vki meg azt.
sebem az vacakol kedden lesz varrat szedés remélem utána már jobb lesz.
most megyek aludni mert baba 3óránként követeli a tejcsit és még kihasználom az alhatási időt.
majd teszek fel képet is ha lesz időm.
sue
suezika

Sue!
Mit értesz azalatt, hogy vacakol a sebed? És hogyhogy 2 nap után kidobtak??? Ez azért egy nagy hasi műtétnek számít, nem szabadna 2 nap után felügyelet nélkül kirakni. Engem a 6. napon engedtek haza, de úgy hogy mindennap ellenőrzött a dokim.
A sebre egyébként azt mondta, hogy nem kell vele semmit sem csinálni, még bekötni sem szabad (kb. 3 napig volt rajta sebtapasz) víz csak lájtosan érje, és majd gyógyul magától. A varratszedésem a hazajövetel reggelén azaz a 6. napon volt. Én rosszabbra számítottam, kicsit kellemetlen volt, ennyi. Utána tényleg sokkal jobb, nem húzódik! Most meg már nem is érzem egyáltalán.
Mihamarabbi gyógyulást kívánok neked!

Kép
mamy

Angel!
Gratulálok!!! Sok boldogságot kívánok nektek!!! :lol: Szép nagy baba lett! Várjuk a képeket!

Kép
mamy

Ákata!
Ezzel az "ommmmmm"-al kapcsolatban: elképzeltem, és jót mosolyogtam. Ez nekem mindig is olyan nevetséges volt... :? Persze ez az én hülyeségem. Valahogy úgy érzem, ha kipróbálnám Gesztin, egy másodperc múlva röhögőgörcsbe fulladna a dolog, szegény lehet hogy attól abbahagyná a sírást... :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
mamy

Lányok!
Próbáltam babafalva vonalzót berakni a régi helyett, de nem megy. Mi a fenét csinálok rosszul? :shock: :evil:

Kép
mamy

Sziasztok Lányok!

Végre jobban vagyok (lelkileg, testileg egyaránt). Sajnos császár lett vajúdásom vége, egész esti 7 perces fájásokkal mentem be kórházba ctg-re, 2 ujjnyira tágultam ki. Lóadagban gyors oxitocin, nehezen repedő burok után, elcsigázottan megváltás volt a császár, emiatt folyamatos lelkiismeretfurdalásom van. NEm voltam elég erős (de hát előző este is végig vajúdtam). Ákos végig jól bírta, noha belekakilt a magzatvízbe. Végig vajúdtam, de ő nem tudott lejönni, este 10-kor döntöttek úgy, hogy akkkor csaszi. A köldökzsinór a derekára és a nyakára is rá volt tekeredve. Édes kis ázott porontyom jól bírta. Császár nagyon profin zajlott, igazi jóhangulatú csapatmunka volt. Nekem persze akkor már rángógörcseim voltak, és persze jöttek a szünet nélküli fájások, miközben mozdulatlanul kellett ülnöm, hogy be tudják adni a spinális érzéstelenítést. Utána nem éreztem semmit. Másnap, harmadnap...annál inkább. Magatehetetlenül feküdtem és megmozdulni sem bírtam, nem hogy a fiamról gondoskodhassak!
Lelkiismeret furdalásom volt, kimaradt az első 2 nap a mi közös életünkből.
Tegnapig tejlázam volt, begyulladt az egyik cicim, emiatt voltam depis, gyenge. Már megint nem tudom ellátni a fiam. Ebből a ciciből most is csak 20 g jön.

Tudtok a teán kívül más csodaszereket?
1 hetesen mi a normál tejadag?
MEnnyivel nő napról napra?
A lényeg:

Kis Áki tünemény, rengeteget alszik, így serkentenem is nehéz a gyakori cicirátevéssel a tejet. Szeretem, szeretem, szeretem.
LEgszívesebben egész nap a karjaimban tartanám, úgy nyújtja kis fejét a szopira, mint egy kis fecske.
Próbálok sűrűbben jelentkezni
Erika
piciri

Angel :)
Gratulálok a Gergőhöz!!!!Nem semmi méretekkel született!!!!

Rolex :)
Mi is kombi ágyat vettünk, és aznap addig nem feküdtünk le, amíg össze nem raktuk :) Nem semmi, hogy szét tudnak kapni egy bútort :shock:

Kép
Kép
beuka

Piciri!
Örülök, hogy jelentkeztél. Megértelek, de azt kell mondanom, ne legyen lelkiismeret-furdalásod a császár miatt!!! Mindig csak arra gondolj, mellékes hogy te mit éreztél, az a lényeg, hogy Ákosnak kevésbé volt megterhelő, a rátekeredett köldökzsinór miatt. Nálunk is hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy nekem még fájásaim sem voltak, gondold el ha még ezen is agyalnék... Persze eszembe jutott, hogy vajon miért nem voltak? De aztán nem foglalkoztam vele, mert vége, kész, megtörtént, és az a lényeg, hogy Gesztike 10/10-el egészségesen született, azóta egy igazi kisoroszlán, eszik, ásítozik, alszik, és néha "bőg" - azaz sír. Szóval ne gondolkodj most már a negatív dolgokon!
Egyébként hogyhogy nem tudtál 3 napig mozdulni? Nem segítettek a nővérek, nem mondták, hogy minél előbb fel kell kelni? Nekem este fél 10-kor volt a műtét, és másnap hajnali 5-kor már noszogatott a nővérke, persze akkor még nem ment, de 6-ra összeszedtem magam lelkileg (pedig az ágyban moccanni sem bírtam!) és a segítségével sikerült felállnom, a nyakába kellett kapaszkodnom, ő is átkarolt és felhúzott, és arról a rohadt magas kórházi ágyról lesegített, szóval örök hálával gondolok rá vissza ezek után mindig. Ő mondta, hogy a legfontosabb a mozgás! És igaza volt. Aznap délután már önállóan fel tudtam kelni, és ki is vették a katétert. Na de nem rizsázok, a lényeg hogy minden oké nálatok is!
Nagyon megható és aranyos a hasonlatod: úgy nyújtja a kis fejét, mint egy kis fecske. Ez tényleg milyen igaz!... :)

Kép
mamy

Lányok, ezt meg kell osszam veletek:
Képzeljétek, mennyire tündér az én férjem. Mindig rá kell döbbennem. Volt lent vásárolni tegnap délelőtt, és útközben szedett pár szem vadgesztenyét, és itthon csinált belőle két kis figurát Gesztinek, mondván hogy "gesztit Gesztinek" - egy kis manót és egy kukacot. Még arcot is rajzolt rájuk, a manónak köldököt :lol: a kukacnak csápja is van, és tekereg. Hát meg kell zabálni!... (mármint a férjemet). Annyira imádom!... Többek között az ilyenekért is.

Kép
mamy

Piciri!
Ez lemaradt: nézd meg a www.boldogmama.hu oldalt, én onnan rendeltem egy gyógynövény kapszulát, igaz nem olcsó, de állítólag nagyon jó! Jövő héten szállítják ezért még nem tudok róla mit írni. Nekem is van néha hogy kevés a tejem, literszám iszom a Laktoherbet és mégis. Remélem, ez beválik.
Fel a fejjel!!!

Kép
mamy

Angel!
Gratulálok a kis drágához, tényleg nagyon szépek a méretei és biztosan nagyon szép is. Kívánok sok-sok tejecskét és jó egészséget!

Suezika!
Neked is sok gratula és sok tejecskét! Ezt a 2. nap után kidoblak rendszert nem értem, hogy lehet csak úgy kiraknak a kórházból????

Piciri!
Hát sajnálom, hogy a szülésed nem úgy sikerült ahogy én azt kívántam neked! A lényeg, hogy túl vagy rajta és a kezedben tarthatod a kis Ákost. Méreteket nem írtál? Ha így begyulladt a cicid azon csak a minnél több szopizás és fejés segít! Persze most még nemtudsz kádba ülni, de ha majd tudsz akkor ülj egy kád meleg vízbe és a cicidet masszírozd! Mert a meleg víz hatására felpuhul és könnyebb maszírozni és utána kijön a tejecske könnyen. Nagyon sok gratula és jó egészséget nektek!!! A tejecske miatt ne aggódj majd beindulnak a dolgok! Türelem!
baboka

Piciri,
Urtica urens homeos bogyó, gyakori mellretétel és fejés.
Ne emészd magad, hogy így adódott (nekem is csaszi volt), annyit foglalkozhatsz még a babáddal, hogy hűha!
Nem tehetsz róla, pihenj ha gyenge vagy, ez a legfontosabb. Fontos a babucinak a nyugodt anyuka.
10. napig kb 10 ml-vel nő a baba igénye, 7. napon kb 70 ml-t szopiznak egyszerre. Ez nem szentírás, ha gyarapszik a baba, 5-6 pisis pelusa és kb 2 kakija van egy nap az király.
Osztom Mamy véleményét, én is gyorsan felkeltem, mozogtam, és nem volt gond. De legközelebb úgyis hüvelyi szülésed lesz. :wink:

Dorka,
remélem még elért az sms.
potter_76

Sziasztok!

Sue: Gratulálok Nektek!!!
Piciri: Ne legyen lelkiismeret furdalásod - ráadásul, ha köldökzsinór probléma volt, akkor nehéz elképzelni, hogy ki tudott volna bújni.

Nálunk továbbra is semmi előjel - úgyhogy holnap megindítják.
Csinálnak a gyerekemnek egy születésnapot.
Hát őszintén szólva nem nagyon tetszik a dolog - sok ellenézésem van, félek is, és a gyereket is féltem. De tovább várni is felelőtlenség lenne.

És mivel nem szállt le a feje+zárt a méhszáj sajnos van egy olyan érzésem, hogy én is megtapasztalom majd a 10 órás vajúdás+császár kombinációt.
De mindenestre én felkészülök homeo bogyókkal, derékborogatással, megpróbálom kialudni magam és kizárni a rossz gondolatokat.

(De annyira kórház parám van, hogy a mandulaműtétem előtt is belázasodtam - el kellett halasztani.)

Csajok, tök nyuszi vagyok!!!!!!!!!!
De remélem szerdára már végre megláthatjuk Bendegúzt! És az majd mindt feledtet...

Sz_kata:
Annyira szerencsések vagytok, hogy csak kicsit késett Peti és minden rendben zajlott Nálatok a szülésnél.

Na nem parázok tovább....

Jadey:
Hogy vagytok?

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Gratulálok Barbi és Kriszti!

Lassan megtelik a tábla.Dorka mi van veletek?Csak neeem????

Jadey!Drukkolok!Te lennél az első aki kiírt napra szül.

Mindenkinek puszi Iza Kép
piciza

Jó reggelt!!

Piciri :)
Sajnálom, hogy nem volt zökkenőmentes sülésed, de a lényeg, hogy a kisfiad egészségesen kibújt és ehhez gratulálok!!!!!Nőjjetek jó nagyra :)

Mamy :)
Tényleg nagyon édes a férjed!!!!

Gesztenye :)
Én annyit morfondírozok a légzésfigyelőn, hogy vegyünk-e vagy sem. Nagyon drágának találom, viszont a baba biztonságáért bármit... nem tudom mit tegyünk.

Bea

Kép
Kép
beuka

Dorka!Mégsem :(
piciza

Sziasztok!

Angel79!
Nagy-nagy gratula a babához! Sok boldogságot, egészséget kívánok!

Sue!
Elég gáz, hogy 2naposan kidobtak a kórházból. Nekem szombaton volt a műtét és egy hét múlva szombaton jöttem haza. Bár a zárójelentés kész volt csütörtökön, de a varratszedés miatt inkább maradtam. Nem volt olyan gáz a kórház. De kétnaposan még csövek lógtak ki belőlem, alig bírtam mozogni, nemhogy még egy csöppséget ellátni a nap 24 órájában. :(
Küldök kis energiát, és gyógyulást a sebedre. +++++++++++++

Nem tudom nálatok hogyan volt a császár után, de nekem 3csövem volt. Katéter, hascső, hüvelycső. Utóbbi újdonság, főorvosnak ez a kérése...Úgyhogy szép volt ezekkel a csövekkel mozogni. Szerencse 1nap után egyet kivettek, aztán 2.nap a többit....

Mamy!
Jaj de ari a férjed. Gesztit gesztinek. :)

Erika!
Örülök, hogy itthon vagytok és minden :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Boróka!
Tudom könnyű mondani, de most tényleg próbálj meg pihenni hiszen utána ha kibújt a baba nem sok időd lesz rá! Én azért szorítok háta valami csoda történik és beindulnak a dolgok!!!! Gondolj arra ,hogy nemsokára a karodban tarthatod és gyönyörködhetsz a kis drágában!

Lányok!
Képzeljétek a pici lányom elindult, mostmár kapaszkodás nélkül közlekedik és szinte egész nap jön megy, nagyon aranyos. Ráadásul még esni is tud mert csak popsira ül. Aztán elmászik a falhoz vagy a szekrényhez ott feláll és megy tovább. Igaz így még többet mászkálok utána, de amikor leteszem aludni akkor én is próbálok pihenni ami nem mindíg sikerül,mert a házimunkát sajna senki nem csinálja meg helyettem.
baboka

Sziasztok!

Angel, Suezika!
Sok-sok gratuláció nektek!

Szerintem egyáltalán nem szégyen császárral szülni.Miért is lenne az?

A táblázatot nézve tényleg lassan megtelik!
Szurkolok mindenkinek, aki mindennapos és kitartás4 (mondom ezt én aki messze van a szüléstől és mégis türelmetlen!)

Szerintetek akkor nem érdemes mérleget bérelni? Mert én így is hezitálok, nem vagyok biztos abban, hogy kéne!

Sz_Kata!
Nagyon jó tippeket adsz mindenre, tényleg köszi igyekszem raktározni!

Siba!
Tudod mit gondolok a kilós dolgokról? Hogy ez egyszerűen divat lett! Divat soványnak maradni nagy hassal és ez baromság!!!
Az a baj, hogy mindenki ezzel foglalkozik és belénk ültetik az ideget, fölösleges!
A lényeg, hogy a párod szépnek lát és ez sokkal fontosabb mindennél!

tényleg hogyan kell babafalvás vonalzót feltenni?

Képzeljétek tegnap volt a párom testvérének az esküvője!
Egyszerű és nagyon szép volt és ráadásul egybe kötötték a keresztelővel. Tényleg gyönyörű volt!

Puszi mindenkinek
gabriel79

Sziasztok!

Edit!
Ez érdekes, a hüvelycső. Nekem olyan nem volt. :shock: (Nem is hiányzott). Volt katéter, melyet szerencsére másnap kivettek, meg hasfali dréncső. Hát mindkettő elég undorító, főleg azzal mászkálni, azzal menni kajálni stb... :cry: A dréncsövet asszem 4. nap vették ki.

Beuka!
Bocs hogy belekotyogok, de szerintem vegyetek légzésfigyelőt! Megéri mert nagy nyugalmat ad, én pl. el sem tudom képzelni már nélküle mindig bekapcsoljuk, és éjjel olyan megnyugtató ha odapillantok és látom, milyen egyenletesen lélegzik Geszti. Nekünk Álom Virág van, tökéletesen bevált, nem bonyolult, szuperül működik és nem drága. Talán a legolcsóbb az összes közül, 20 körül van. És magyar.

Boróka!

Teljesen megértelek... nekem is fehérköpeny-fóbiám van... :cry: De sajnos nincs mit tenni, el kell viselni, csak az lebegjen a szemeid előtt, hogy két nap múlva magadhoz ölelheted a gyermeked! Nem túl jó, hogy "csinálnak egy szülinapot" a babának, de szerintem még mindig jobb, mint a bizonytalan várakozás. Sok-sok energiát küldök!!!

Lányok!
Normális az, hogy Geszti alig akar aludni? Tegnap egész nap szinte semmit nem aludt, ha elszenderedett akkor fél órákra, utána megébredt és azonnal nyűgös volt, persze ha felvettem akkor semmi baja nem volt, nézelődött. Ja és folyamatosan enne!!! Délután volt olyan hogy benyomott 100 gr tejet, negyedóra múlva már cuppogott, láttam hogy éhes, és még megevett 50 gr tápit. Ezek után el tudom képzelni mennyire tele volt a kis gyomra, pedig büfizett, de még mindig nem pilledt el, ezerrel fészkelődött, tornázott az ágyban, aztán felhergelte magát és sírt. Felvettem :arrow: abbahagyta. Egyszerűen képtelenség volt elaltatni. Ez egész éjjel fél 2-ig tartott! Pedig láttam rajta, hogy álmos. Akkor is úgy tettem le, hogy még éber volt. Aztán valahogy elnyomta az álom, de már fél 6-kor jelezte hogy ébren van. Cicizés, büfizés, altatás, utóbbi kevés sikerrel. Ismét úgy raktam le, hogy éber volt, én totál hulla voltam és hamar visszaaludtam, de még hallottam hogy ciheg magában az ágyban és láttam hogy mozog a takarója - azaz nagyon éber volt. Fél 8-kor ismét sírással jelezte hogy fent van, ismét cici, nem is tudom mennyit evett, mert nem mértem le. Megint nem sikerült elaltatni, letettem, és most valahogy elaludt. Kíváncsi vagyok, meddig... :roll:
Szóval szerintetek miért lehet ez? Ha megébred és észreveszi, hogy egyedül van a kiságyban, azonnal sír. Fel kell venni, mert különben úgy felhergeli magát, hogy rekedtre üvölti magát és megizzad. És hát a fő gondom, hogy miért nem akar hosszasabban aludni, miért mindig csak félórákat?... Most ez az időszak van?...

Kép
mamy

Lefotóztam a párom által készített gesztenyefigurákat :lol:
Hát nem édes, hogy ilyenekre is gondol?... Teljesen elvagyok olvadva.
Kép

Kép
mamy

Szép napot lányok!! :D
Olyan happy ez a vénasszonyok nyara!!Nekem ez volt a kívánságom a legnagyobb kánikulában, amikor még a boltig se tudtam elmenn, mert úgy fulladtam :cry:
De ez nagyon jóóó!! :D

gratulálok a frissen megszületett babákhoz!!

Suezika!!
Hát ezek nem normik, hogy ilyen hamar kidobtak!! A császár hasi műtét, legalább 4 napig megfigyelés alatt kellett volna tartani!! :cry: Dunaújvárosban, ahol a lányomat szültem, még a hüvelyi úton szülőket is 3-4 nap után engedik ki!!

Szia Beuka!!

Hát a légzésfigyelővel én is hadilábon állok!! ugye a lányom idejében még nem nagyon volt, de úgy meg én figyeltem állandóan, hogy szuszug-e! :roll: Persze vannak kimondottan javasolt esetek, amikor szükséges, pl. koraszülött babáknál! Apa azt mondta, hogy ha lesz is légzésfigyelőnk, mert mellette döntünk, az a babát figyeli, ő meg a gépet :oops: :D Úgyhogy ez még nálunk is nyitott kérdés!!

Viszont azt pironkodva vallom be, hogy én soha nem mértem a lányom szopás után, fogalmam sincs, hogy mennyit szopott!! :oops: szépen fejlődött, gyarapodott, kiegyensúlyozott volt, így úgy láttam, hogy elég neki a tejcsi!! :oops: Pedig senki nem látott el tanáccsal, mert a védőnőnk egy nagy nulla volt, ki se járt!!
A gyerekorvosunkra hagyatkoztam, hozzá hordtam tanácsadásra a kislányt, mert külön körzetbe tartozott a védőnővel!!

Mamy!!

Tök ari férjed van, nagyon cukik ezek a gesztenyefigurák :D Hát nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy a kis geszti ilyen éber baba lesz!!Vagy érzi, hogy jön az esősebb idő!! Ők ezt annyira megérzik!! :roll:

Minden szülés elött álló kismamának nagy drukk, babáknak puszi!!

ezen a héten kezdem a CTG-t, szerdán, remélem minden oké!! habár a benti focimeccsből úgy ítélem meg, hogy igen!! :D

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Angel, Suezika - hatalmas gratula Nektek!!!! Sok boldogságot kivánok!

most értünk haza a vizsgálatról: semmi komoly probléma, pici eltérést találtak az EKG-n és az uh-n: tűhegynyi átjárhatóság van két pitvar között, 3 hó múlva kontroll. de állítólag ettől még olimpiai bajnok is lehet.
Én megnyugodtam , apja meg parázik, ő azt szerette volna, ha semmi eltérés sincs. De nembaj, ez legyen a legnagyobb bajunk! :)
Köszi a drukkokat!

(Doki néni pedig megdicsért,h milyen szépen fejlődik a baba, olvasta tankönyvet gyarapodás-ügyben:D 4500 gramm. Azt hitték, minimum két hónapos. Ja, és végig mozdulatlanul, hang nélkül feküdt, mig bizgették. Nem ismertem rá.)

Siba, most olvastam a hsz-edet, sajna nem tudtunk talizni. Amúgy tök szép a Tűzoltó utca és környéke, nagyon szépen rehabilitálták ezt a részt.

Piciri, ne legyen már rossz érzésed: kihordtál egy egészséges babát, a java csak most jön!!! Annyit foglalkozhatsz vele még, amennyit csak akarsz. A babák az első pár napot úgyis átalusszák, szal hiába volt velem Ricsi a kis űrkabinjában a kórházban egész nap - aludt és nem volt szívem felkelteni. (Ezt majd a numero due bambinonál máshogy fogom csinálni, azaz egész nap a mellemen lesz, hogy mihamarabb legyen tejem, de mindegy.) Szóval fel a fejjel, hamar regenerálódsz majd és bepótoljátok az első pár napot!!!

Dorka, pozitivan próbálj gondolkodni! Tudom, hogy bullshitnek hangzik, de tényleg! Ne gondolj már olyanokra, hogy császár meg ez meg az. Minden rendben lesz és széppen kibújik a kis mama-ragacs. Tök jól érzi magát odabenn, kell ennél nagyobb bók???

Jaj, Csajok, úgy elszégyelltem magam. Egy átüvöltött óra után már nagyon ki voltam bukva és mérges voltam - igen, Ricsire... Erre eszembe jutott egy ismerős pár, aki évek óta próbálkozik, hogy összejöjjön a baba és semmi. Nem sikerül nekik. Na, mélységesen elszégyelltem magam. és úgy örülök, hogy nekünk ilyen könnyen, gyorsan teljesült a vágyunk. szal magamba szálltam egy kicsit.
pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Légzésfigyelő: nekem megkönnyíti az életem, addig görnyedtem a kiságy mellett és lestem a mellkasát. Amióta beüzemeltük, tök nyugodt vagyok, nyugodtan alszom mert tudom: ha bármi gáz van, riaszt a szerkentyű.
Egy huszast (két tesco bevásárlás ára:) nekem megért a gyerekem biztonsága és a nyugalmam. Annyi baromságot összevásároltatnak velünk egyébként is a babavárás során.

De ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
(A babycontroll pedig szuper, három hete használjuk és semmi téves riasztás! Ajánlom mindenkinek, magyar termék, tök megbízható, Heim Pál gyerekkórházban is ezt használják.)

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Angel: Gratulálunk Nektek!!! Szép hosszú babóka, várjuk a képeket!!!

Emlékszel még erre??

Sziasztok!

Jöhetek én is? Abszolút új vagyok...olyannyira, hogy még csak boldog tesztbirtokos vagyok, másfél évi próbálkozás után...és cak jövő héten megyek dokihoz...egy örökkévalóság. elvileg 7 hetes vagyok.
tudnátok nekem segíteni egy kérdésben? Ma szinte folyamatosan úgy érzem, mintha meg akarna jönni. ez oK, vagy van okom parázni? A szívem azt súgja, minden rendben, de azért...Előre is köszönöm a választ!
Angel79

KépKép
Kép
jadey

Szia Gabriel!!

Megpróbálom leírni, hogy hogyan kell vonalzót feletenni!! sokat segít, ha tudsz picit angolul, vagy valaki segít, legalábbis nekem elkelt apa segítsége :oops:

Kattinincs az én felső vonalzómra kettőt!!
Bejön az oldal!
Ott katt az Expecing babyre!
A your last menstruál alá az utolsó mensi idejét állítsd be!!
válaszd ki a szimpi vonalzót, tégy elé egy pöttyöt!!
A select baby marker-nél, a babát válaszd ki, elé rakj pöttyöt!!
Ha ez kész, katt a CRADE TICKET-re!!
Aztán felad egy ablakot, ott a 2. tábl.-ba, ami fölé az van írva, hogy PsendoHTML?UBB code or BB Code, azt a részt jelöld ki ( a kész táblát)és az egér jobb gombjával másold ki!!
majd hívd elő a babanetet, menj be a profilodba, és ott az aláírás részhez illeszd be!!

Remélem tudtam valamit segíteni, és sikerül!!

üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok lánykák,

Tegnapelőtt még nem gondoltam volna, hogy ezt írom, de még maradjon benn 1-2 napot a kisherceg :roll:

Az ok: Tegnap estére én is és párom is jól betaknyosodtunk, orron át képtelenség levegőhöz jutnunk... Félek, hogy őt be se engednék a szülőszobára :roll: :shock: Mindemellé társul egy kis tüsszögés, hidegrázás, levertség... Nem hiszem el!!! :twisted:

Rolex : Te írtad: holnap szülsz :P melyik holnap?? :lol:

Beuka: Látod, még hazajöttünk apuméktól...Csak ez a betegség ne lenne...

Piciri : Szegényke!!! Ne furdaljon semmi, nem Te akartad így!!! Ráadásul Ákoskának úgy látszik így volt a legjobb. Hidd el, kárpótolod majd őt a szereteteddel!!! :wink:
A tej miatt se aggódj, hülyén hangzik, de vagy beindul, vagy nem. tápszeren is nőttek már fel gyerekek, persze mindent meg kell próbálni, hogy beinduljon, de néha ezt sem mi döntjük el.. Ha pedig aggódsz és idegeskedsz, az még rosszabb, most nyugalmat kell árasztanod, ez a legfontosabb. :wink:

Boróka :No comment... Mármint részemről. Holnapra nagyon drukkolok, mármint azért, hogy addig beinduljatok :D Nem lesz semmi baj és ahogy írtad, szerdára már anyuci leszel!!!

Piciza: Köszi a drukkokat, most azért drukkolj légyszi, hogy náthamentes szülés legyen :roll:

Mamy :Nagyon édi a férjes, a gesztenyék is, de a legédibb Gesztike :lol: Őrizd meg Neki későbbre, ha tudod, nagy kincs az ilyen. Magadnak meg a férjed, Ő még nagyobb kincs :lol:

Tegnap délután megnéztük dvd-n jade születését.. Küszködtem a könnyeimmel... Jade meg azt szeretné, hogy Ő legyen Bencus helyében :lol:

KépKép
Kép
jadey

Kép
sziasztok anyukák!
felétek is tombol a nátha?engem szökőévente kap el,de akkor nagyon.Itt Veszprémben ilyenkor kezdődik a látogatási tilalom.bár nálunk sajnos nem lessz apás szülés,amit nagyom szerettem volna,azért az is gáz ha látogató nem jön. :arrow: persze azért vannak kiskapuk :wink:
Visszatérve apukára nagyon bánt,hogy ennyire elzárkózik mert én úgy gondolnám a helyében,hogy ez a minimum,arra hogy lelkileg támogasson,vagy legallább ennyiben kivehessem a részem a babám születésében!dehát nem vagyunk egyformák :cry: eröltetni meg nem szabad.Bár azis igaz,amikor a huga szült,és épp csak kezdte érezni a fájást,pont kinnt volt látogatáson,az én férjem annyira átérezte a huga fájdalmát,hogy már akkor sápadtan verte le a víz és jol megszorongatta a kezét! :lol: SZóval megértem,de sajnálom a dolgot! :?
Beuka
a légzésfigyelő:
hát igen!én kb így vagyok vele mint te.A Pollinál nem volt,bár egy szobában voltunk,nem hiányzott.persze az elején állandóan aggódva hajoltam oda és figyeltem,de ez elmúlt.éjjel pedig mindíg,ha pár másodrercel is ,de előbb megébredtem nála!persze a külön szoba más.bár a sógornőmé 18e volt és sipol ha kellett ha nem,úgyhogy inkább nem kapcsolta be.mindenki máshogy látja,mind másmilyen!Én is drágának tartom ennyi időre.viszont lehet bérelni is ,úgy mint a mérleget. :roll: most arra gondoltam így ki lehet próbálni beválik e. :roll:
Mamy
Le a kalappal a férled előtt :o nagyon figyelmes.ha még nem írtam volna nagyon szép a babyd :!:
Piciri-Angel79
Gratulálok a picikhez
rengeteg boldogságot kívánok hozzájuk és a családaitoknak :!: :P
Puszi Adrienn
nagyne.turocziadrienn

Szia Jadey
teljesen megértelek,ugyanezzel kínlódok! :evil:
persze nekem még van 10 napom :!: agyógyulásra :!:
vegyetek RinovalC forró vízben oldandó pezsitablettát.nagyon jó :!: megkérdeztem a dokim is,nyugodtan ihatjuk :!: még finom is :wink:
JOBBULÁST
Adrienn
nagyne.turocziadrienn

Sziasztok!

Krisszi!

Nagyon örülök, hogy "csak" ilyen pici eltérést találtak! Bár persze jobb lett volna, ha semmit...
Neked hogy sikerült feltenni a babafalva vonalzót? Én hiába másolom be a linket, nem a vonalzó jön be, hanem a bemásolt szöveg... :shock:

Jadey!
Nátha: :cry: Hát nagyon szorítok, hogy gyorsan múljon el!!!
Köszi a férjem nevében a bókot, hát igen, Ő tényleg egy kincs nekem, sosem gondoltam volna (látva a környezetemet) hogy ilyen férfi létezik a világon. Hálistennek igen. És az én férjem. :wink:

Adrienn!

Meg lehet érteni a férjedet is, hiszen minden ember másképp reagál az ilyen helyzetekre. Én sem nagyon bírom, ha valaki szenved, hát még ha olyan valaki akit szeretek. Nekem is nagyon rossz amikor pl. a férjemnek fáj a feje vagy akármilye, bármilyen csekélység is, de látom hogy kínlódik. De azért sajnálom, hogy nem jött be a kívánságod, viszont ezt erőltetni tényleg nem szabad.

Kép
mamy

Sziasztok!

Sotéról azért dobtak ki két napos csaszival ,mert mióta bent fekszem szept.7-től minden nap 10-12 szülés.
19-én mikor Viki született akkor csak 6 volt de csütörtökön 17 éjjel és nem tudnak mit kezdeni az emberekkel .zárják be az osztályokat folyamatosan a gyermekágyon van 30 hely és pénteken 58 baba volt.
csecsemősök dokik teljesen kivannak így aki haza szeretne menni megengedik.
Varratszedés holnap lesz és sokkkal jobb itthon mint bent volt,pláne ,mert nem segített senki nem magyaráztak semmit,szóval ott mégrosszabb lett volna bent mint itthon.

Piciri!
Drága sorstárs én megúsztam a vízbe kakilást.de ugyan azon a tortúrán mentemkeresztűl mint Te ,de mi előtte már bent feküdtünk feleslegesen a kórházba.
Aztán Nekem is trauma volt a császár pofival akart kijönni de így nem tudott még a medencébe se leszállni.
22.10kor megvolt a műtét reggel 7kor fel kellett kelnem fürdeni.
potyogtak könnyeim de megcsináltam.
tejcsivel én is bajban vagyok,de talán beindul ha fejek és nem idegeskedek.
Na megyek mert jön a védőnő vagyis ezt mondta de még nem ét ide addig is baba alhat.
sue
suezika

Piciri,

próbálj sokat pihenni, ez most nagyon fontos. tejcsimennyiség növelésére egy dolog van, ami használ: minél gyakoribb helyes mellre helyezés. hidd el, be fog indulni, csak ne nyúlj azonnal kiegészitéshez. és igen, figyeld, hogy van e elég pisis pelus. ha az van, akkor minden ok.

Boróka,

ha le tudtam tenni Petibabát, akkor megnyitom neked a bentragadt babák topicot, hátha segit. de a legjobb, amit tehetsz, hogy pihensz és lelkileg hangolódsz. drukkolok, hogy minden ok legyen.

Jadey,

jobbulást, hársfatea esetleg?
sz_kata

Sue!
Hát eléggé megdöbbentő, amit a Sotéról írtál. Persze arról senki nem tehet, hogy hány szülő nő van, és hány kisbaba, de azért ez akkoris egy nagyfokú felelőtlenség hogy 2 nap után hazaengedik a friss műtétest. Persze gondolom alá kellett írnod egy papírt, hogy "saját felelősségedre" stb... ahol tudják, bebiztosítják magukat.
Kezdem belátni, hogy nem is jártam annyira "rosszul" a Nyírővel, mert nem egy felkapott kórház, nem túl közismert a szülészete, ráadásul amiatt hogy nincs EDA, elég kevesen választják. A szülészet viszont nyugis volt, szinte "családias" - na jó ez azért túlzás, de ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy nem tűnt rideg kórháznak. Szerencsém volt azzal is hogy 2 ágyas baba-mama szobában voltam, volt bent hűtő, na ez volt az össz luxus, de hasznos volt.
Nekem is rossz volt egyébként, hogy az első napon még moccanni sem bírtam, nem hogy szegény kicsi Gesztikémet szoptatni. Pedig akart Ő, nyújtogatta a kis száját, rázta a kis fejét a mellem felé, én meg csak hanyatt bírtam feküdni, oldalt hiába próbáltam, annyira fájt, hogy képtelen voltam felé fordulni. A csecsemős nővér meg "lesajnált" mondván hogy "szar mellem van" - szó szerint... Ezt arra értette hogy lapos a mellbimbóm, azaz befelé forduló. Nem sikerült sehogy sem, Geszti meg sírt. Amikor mondtam a nővérnek azt válaszolta: "persze hát én is sírnék nulla grammtól". Baromira átérezte a helyzetemet, mit ne mondjak... Akkor még eléggé kétségbe voltam esve emiatt, de ma már nem foglalkozom vele. Na de akkor ez elég volt ahhoz hogy bőgjek. 3 óránként kihozták, én meg csak feküdtem mint egy hulla, rám tették, és néztük egymást. Biztos hogy emiatt is nehezebben indult be a tejem, de végül a 3. napon már ömlött. Akkor persze még kevesebbet is evett, most meg sajnos néha már nem is elég.

Kép
mamy

Sziasztok Lányok!!
Ugye milyen szép időnk van? Tiszta mediteránia- olyan boldoggá tesz. (Sajnos én már érzem a holnapi lehűlést..fájdogál 1 picit a fejem.)
Jadey, Amelyik holnapot választod! :) Igyál sok meleg teát mézzel citrommal! 1-2 nap és túl is vagytok.
Mamy, a Nyírőben nincs EDA? Úgy tudom EDA-val szült egy ismerősöm ott, 6 hete. A gesztenye figurák nagyon meghatóak. Elhiszem, h büszke vagy. Mi (Én és Zsófi baba) meg kaptunk egy csokor rózsát tegnap este, teljesen váratlanul. Ráadásul a kedvenc színemet.. Mi van ezekkel a férfiakkal???

Császáros rémtörténeteket még 1 darabig ha kérhetem ne írjunk....én próbálok elég pozitívan hozzáállni.
rolex

Sziasztok lányok!!
Gratula a babákhoz!!!
Csak egy gyors kérdést szeretnék feltenni.Már 4-szer keményedett a hasam fájás nélkül szabályossan 45 percenként..Szerintetek várjak még ez belefér vagy szedjem a motyomat és irány a korház??De a fiam olyan aktiv majd szétmegy a hasfalam..
Ne haragudjatok hogy nem irtam senkinek de még nem olvastam vissza most nekiállok..
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a bíztatásokat, jól estek :) Azóta javult egy kicsit a helyzet, Benike alvósabb, persze vannak nehezebb órák, általában a fürcsi előttiek, de aztán jön a fincsi fürdés, a még finomabb cici és az alvás. Szerencsére éjjel is minden oké már, szépen vissza tudom tenni alukálni szopik után az ágyába, néha persze visszatapsolja a cicit, de nagy gondok nincsenek.
Időközben Marci alvókája is helyrebillent, szerencsére nem szokott le róla.

Te jó ég, most kakilt Beni egy hatalmasat, tutira át kell öltöztetnem! ....... Nem kellett!!! De irigylésre méltó mennyiség volt :lol:
Egyébként irtózatos mértékben gyarapszik, 5 hét alatt 2 kilót hízott :oops: :shock:

Gratulálok minden friss anyukának és friss babának!!! Sok boldogságot, tejcsit Nektek!!! :D

Csengő!
Drukk, hogy a vizeletvizsgálatoknál ne legyen semmi gond és tényleg elmúljon a tágulat.

Krisszi!
Nektek is drukk a szívzörejhez, hogy tényleg élettani legyen.

Finiselők! Drukk megy Nektek csak igazán!!!

Megyünk az ortopéd vizsálatra, úgyhogy mennem kell.

Még a héten jövök legalább egyszer, hogy elbúcsúzzak egy időre (szombaton költözünk és internetszolgáltatót is váltunk, úgyhogy egy ideig netmentes közegben élünk majd).

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Rolex!
Legjobb tudomásom szerint nincs EDA a Nyírőben. Csak a császárhoz adnak spinális érzéstelenítést, ha nem altatásban megy. Én is azt kértem (spinálist), de már nem volt rá idő. A hüvelyi szülés fájdalomcsillapítás nélkül megy. Lehet, hogy azóta változott, nem tudom. De amikor még a legutolsó nőgyógy. vizsgálaton kérdeztem a dokimat, ő is megerősített, hogy nincs. Ez aug. közepén volt.
Nem állt szándékomban senkit rémiszteni, ha rám gondoltál... :roll:

Kép
mamy

Boróka,

na, megnyitottam a topicot :lol: :lol:
remélem, Bendegúz elérti a finom célzást :wink:

Mamy,

felháborító, hogy milyen hozzáállású nővérek vannak!! én soha nem értem, hogy az ilyen minek megy olyan helyre dolgozni, ahol emberekkel kell foglalkozni. Lehetne újságkihordó vagy takarítónő is, és akkor kevesebbet ártana :evil:

Tina,

ezt neked kell érezned :) ha azt érzed MENNED KELL akkor bizony menned kell. :wink:
sz_kata

Sz_Kata!
Nálatok a macsek hogyan viseli a babasírást? Nálunk kánonban megy az üvöltés. Ha Geszti rázendít, a cica kontráz. De nem gyenge hangon! És hiába szólok persze rá, hogy csönd legyen, csak olaj a tűzre. Még jobban nyávog.
De már olyan is volt, hogy Geszti nagy nehezen elaludt, macsekre meg akkor jött rá a beszélgethetnék, és felnyávogta. :cry:

Kép
mamy

Mamy,

nálunk csak fekszik a macsek és néz. mintha azt gondolná: mit komáznak ezen a bőgőmasinán,nem értem?
Ja, amúgy nálunk is most az a műsor megy, mint nálatok. Kevesebb alvás, nézelődés, állandó cicire kéredzkedés. Lehet hogy most van egy szopi bumm?
sz_kata

Angel!
Gratulálok a nagy babócához. Gondolom, akkor az 56-os rugikat már nem is tudtátok használni :roll: . Örülök, hogy ilyen pozitív véleménnyel vagy az Istvánról, mert én is ott fogok szülni és okt. 6-ra vagyok kiírva. Elvileg már csak öten vannak előttem :shock: . Nagyon gyorsan eltelt az idő.

Rolex!
Szerencsére egyre jobban vagyok és a gyulladás is sokat javult az utóbbi pár napban. Most már nem erőteljes nyilalásokat és pokoli fájdalmat érzek, hanem inkább feszítést és nyomást, amit valószínűleg a babóca okoz azáltal, hogy tolja szét a csípőmet és a lenti részt. Ez viszont már meg sem kottyan ahhoz képest, amit két hétig el kellett viselnem :) . Akkor csak állva tudtam zuhanyozni, de 2 napja kész megváltás volt, hogy újra bele tudtam ülni a kádba és csak folyattam magamra a fincsi meleg vizet :lol: .
A babyfun-ban mindig mondott valami olyat a pasi, amire nem gondoltunk vagy 1 db-ot vettünk és kiderült, hogy az nem lesz elég :roll: . Egyébként már szinte mindenünk megvan kivéve a kiságyba való kókuszmatracot, amit valószínűleg szintén a babyfunból szerzünk be, hacsak nem találunk valahol olcsóbban.

Hettie!
Igen ezeket lehet egy napon szedni, de azért ne pont egyszerre vedd be. Egyébként nekem azt mondta a drnő, hogy az arnicát (c30) 3-4 napig szedjem napi 1*5 golyót és a staphisagriából (ch9 vagy c12) 2*5 golyót naponta. Ezeket azért el lehet osztani 3 részre és így nem aggódsz te sem.

Sue!
Igaz még nem vagyok anyuka, de nekem azt javasolták, hogyha nagyon feszül majd a mellem a két etetés között, akkor nyugodtan fejjem le. Így kisebb a gyulladás kialakulásának kockázata is.

Dorka!
Szurkolok, hogy holnap minden rendben menjen és várjuk az sms-t a jó hírekkel.

Beuka!
Mi úgy voltunk a párommal, hogy a babóca biztonsága mindennél fontosabb és egyébként is az első babánál egy "kicsit" biztos parázni fogunk, de ez megkönnyítheti a helyzetünket és nyugodtabban leszünk. Ráadásul tervezünk még majd neki kistestvérkét, tehát ki lesz használva a légzésfigyelő és több babánál már nem is olyan vészes az ára.

Jadey!
Jobbulást és bízom benne, hogy hallgat rád a kisfiad és tudja, hogy most nem éppen a legjobb időzítés lenne a kibújás :wink: . Remélhetőleg pár nap alatt rendbejöttök és akkor nem lesz gond.

Tina!
Tegnap este én is eléggé keményedtem és szinte táncot járt bennem a kisfiúnk, de szerintem csak ezek az időjárási változások okozhatták. Esetleg olyat ehettél, amitől egy kicsit jobban beindult :lol: . Ha nincsenek fájások, akkor szerintem nem érdemes a dokit hívni. Egyébként mostanában nálunk is egyre gyakoribb a jósló fájás, de az igazi biztos intenzívebb lesz és ráérzek arra, hogy igen, most kell mennünk :lol: .

Bujka!
Már most hiányzol. Remélem mihamarabb beszerelik az internetet és újra ránk tudsz majd kapcsolódni :lol: . Addig is vigyázzatok magatokra és gyarapodjatok.

Gesztenye
gesztenye78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?