Új privát üzeneted érkezett!

Krisszi: Remélem minden okés lesz Ricsikével, okvetlenül jelentkezz, ahogy tudsz valami újat. Állítólag nekem is volt egyszer, aztán a kontrollon meg hipphopp nyomaveszett. Ugyanezt kívánom Nektek is ! Hmmm, kényeztetés férjrészről, már én is alig várom... :lol: Micsoda kis dolgoknak tud az ember örülni, 10 perces zuhanyozás :wink:

Hettie: Látom nem vagyok egyedül az álmokkal :roll: Jó lenne egy terhesálmoskönyv: ikrek, látom ez sem egyedi :wink:

KépKép
Kép
jadey

sziasztok.nagyon örülök,hogy ennyien irtatok. :lol: gratula minden fiss maminak,lennék a helyetekben!
Beuka:
nagyon jó a szoba,meleg napos!
Ja:boldog szülinapot :!:
Jadej
édi a kislányod.szereti a sulit?
sajnos én is hallottam erről a 4 év dologról,de te majd informálsz.szoritok!majd küldök pár jósló fájást az enyémből! :wink:
jaj lányok nekem ez még nagyon lassan megy :roll:
[/b]
nagyne.turocziadrienn

Szkata!
Sajnálom ,hogy a babókádnak szívzöreje van, de remélem kinövi! Nekem is van és csak annyiban voltam más, hogy amikor lázas voltam akkor hallották inkább és évente kellett kontrollra mennem. De semmiben nem korlátozott, sőt a nagylányomnál is észlelték, de neki sem kell vele semmit csinálni és ugyanúgy csinálhat bármit. Neki már ellenőrizni sem kell.
baboka

Sziasztok!

Dorka, Beuka!

Nagyon boldog szülinapot nektek!!!!! :D :D :D

Nos, lányok! Tegnap megkaptam apától a "hormonkezelést" ( :lol: :oops: ) és aztán hajnal 3-ig, 5-7perces, de rövid fájásokkal szenvedtem este 8-tól... Lehet, hogy a következő dózis "helyrerakna", de nem akarom meggyűlölni az uramat... :shock: :D ozzáteszem ő nagyon büszke magára, hogy ilyen ütősek a dolgai... Én is elég naturális vagyok, mi? bocsi...
:D Ha első gyeker lenne, már bementem volna a kórházba...
Most persze hulla fárdat vagyok, megyek is ledőlök egy kicsit...
Minden szülni vágyónak szülést kívánok!!!!! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Babóka: Krisszi babájának van szívzöreje, nem Katáénak, véletlenül elírtad.

Livi :

Te aztán ne mvagy semmi :lol: Legalább megérte volna :wink: Én könyöröghetnék a páromnak és hadd legyek még naturálisabb: max. pohárban kapnám meg :lol: Na ez elég undi volt, bocsi...

Adri :Édes vagy, de a kószák helyett inkább küldj egy erőset :wink:
Jade szereti a sulit, de inkább a barátok miatt, mint a tanulás miatt... Pont tegnap szidtam meg, nagyon szétszórt, pedig eszes csajszi...

Beuka: Neked is Boldog Szülinapot, szülésnapot viszont még nem kívánok :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Dorka, Beuka Boldog születésnapot!

Dorka onnan tudom, hogy a légzésfigyelős minitalin említetted! (Ugye milyen jó a memóriám? :wink: )

Beuka nagyon szép a babaszoba!

Baboka az vígasztaljon, hogy pl. nekem két tesóm van, és mindig eljátszottunk együtt, anyut meg hagytuk pihenni. :) Persze akkor már nagyobbak voltunk)
Négy lánnyal tényleg nem lesztek átlagos család! Miután megszületnek a lányok, már el se tudnád képzelni, hogy másképp is lehetett volna. Rokonságból lesz segítséged az első hetekre?

Krisszi remélem minden rendben lesz Ricsikével! Szorítok!

Juborka ez a sárga-sztori nagyon tetszett! Jázminka jó hamar rátok mosolygott!
Apa azt mondja, hogy Zsolti rámosolygott a tegnapi fürcsinél, de nem biztos benne... Azt hiszem már nekünk se kell túl sokáig várni a mosolyra!:D

Rémálmok: nekem a szülés után volt kettő: az egyikben egy kutya lenyelte a babát, de egészben, ezért ki tudtam húzni belőle éppen és egészségesen, a másik a tipikus "elhagyom a gyereket" sztori.

Tegnap felébresztettem Zsoltikámat, mert gondoltam, hogy sokat alszik és este nem fog. Tanulság: alvó babát ne ébressz fel! Rögtön sírt a tejcsiért, majd bealudt, és fél óra múlva kialudva ébredt, de sajnos hasfájással.... Legközelebb hagyom aludni amíg akar! Különben is éjszaka szépen aludt, meg is lepődtem, majdnem kialudtam magam, az se Zsoltin múlt: telefoncsörgésre ébredtem, ráadásul fel se tudtam venni. Újabb tanulság: telefont is ki kell húzni! :)
Valaki írt a Suttogóból egy részletet, és ma hajnalban kipróbáltam: négykor kis nyöszörgésre ébredtem, magam mellé vettem a kicsikémet - és szopi után visszatettem az ágyába (mert két napja az ágyában alszik! :) ) és visszaaludt. Ilyen se volt még! Remélem nem csak egyszeri eset lesz. :)

Finiselőknek mennek a drukkok! Gyönyörű nap van ma a szülésre - szép az idő, jöhetnek a babák! :D
KépKép
nózi

Jadey!

Hát ez van... :D Az enyém bármire hajlandó, amire azt mondom jó és hasznos a gyereknek vagy nekem :lol:
Nálad semmi?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Rönci a babamasszás képeknek nagyon örülnék! Nálunk azóta jobb a helyzet mióta tornázunk és masszírozzuk is a kis hasiját.
Az miért van, hogy a babám anyatejes, és híg állagút kakál, mégis szorulása van?
(erről eszembe jut egy történet: az egyszeri asszony elment az orvoshoz mert a gyerekének hasmenése volt, és szépen akarta kifejezni magát, nem akarta kimondani az orvos előtt, hogy fosik a gyerek ezért azt mondta: "a gyerek ivósat kakál".... :lol: )

KépKép
nózi

Gabriel:

Persze,biztos az ügyeletes orvos sem hagy magadra,de azért fura,hogy ilyet mond a dokid.Remélem az enyém nem fog,pedig messze lakik.

Beuka,Dorka:

BOLDOG SZÜLINAPOT!

Beuka:

A babaszoba csodaszép lett!

Hettie:

Holba dokihoz járok,a szülésznőm pedig Csizmadia Erika.És neked?
gyébként a szülészet nagyon szép és modern.tetszett,hogy egyágyasak.

Nózi:

Persze,ahogy megígértem felteszem majd a masszázst,csak sajnos blokkolja a gépünk,úgyhogy kell majd kis segítséget kérnünk.Remélem keddre meg lesz.Cserébe viszont elárulom,képek is vannak hozzá,a kórházban készültek ahol dolgozom.

Jadey:

Én is örülnék ha holnap már a kórházban ebédelnél.Max apudék majd bevinnék.
Úgy hallottam kedden jön hidegfront.Még nem késő ugyi?
Már reggel is lestem a telcsim.
puszi,küldöm az energiákat!!!

KépKép
rönci

Sziasztok,

most van egy kis időm, elmondom mi volt velónk tegnap, hátha másoknak is lesz hasonló problémájuk.
szóval, mit írtam, Peti irtó sokat bukott és folyton sírt és ez nagyon rossz volt. Pont jött hozzám a dúlám, aki éppen szopi napon volt, és segjtett. fura mód, először kérte a kakis pelust, hogy megnézze. Pont előtte dobtam ki a kukába, úgyhogy mehettem le, guberálni kakis pelus után :lol: Szóval, zöld volt a kaki, ami előtte már narancssárga volt, azaz tisztán anyatejes széklet. Most azért volt zöld, mert gyakran váltogattam a cicit és a kicsikém csak az előtejet szopizta, a hátsó, zsírosabb tejhez nem jutott hozzá. Az előtejben lévő sok tejcukor pedig hasfájást tud okozni, ráadásul nem is lakik jól tőle baba. Szóval, az egyik "feladat" így az lett, hogy három óra hossza alatt, akárhányszor kér enni Peti, mindig ugyanarra a cicire kell visszatennem, majd három órás váltásokban váltogatva a cicit. Figyelem, nem háromóránként etetve, hanem ahányszor csak enni kér!! így tutira kiszipkázza a zsíros tejet is.
A másik amit tenni kellett, hogy a babát nem vizszintes helyzetben kell szoptatnom, hanem függőlegesbn, de legalább a kis feje legyen magasabban a gyomránál. Úgyhogy tegnap egész nap állva!! szoptattam. A kis móhó ráadásul gyorsan vedel, úgyhogy sok kis böfiszünetet kell beiktatnom a szopásba.
Szóval, mindez meghozta az eredményt, nincs bukás, és a kaki is újra narancssárga :lol:
Én meg boldog vagyok, de kialvatlan, merthogy este is óránként szopizott, napközben meg már nem alszik annyit, mint az első héten.
Viszont, most már tudom, hogy kell megkötni a hordozókendőt, bár még plüssmacival gyakorolok. Sajnos leírni nem tudom hogyan kell, ezért mindenkinek ajánlom az egy órás bemutató tanfolyamot (időpontok itt: www.bababolt.com)

Ja, és még annyit, hogy minden leendő anyukának szívből ajánlom, hogy menjen el egy szoptatásos előadásra vagy tanfolyamra, mert nagyon-nagy előny, ha már az elejétől tudjátok, mit hogyan kell csinálni és mikor mire számítsatok. Az otthonszülős tanfolyamon erre is nagy hangsúlyt fektettek, és ennek az előnyét a mai napig érzem! Plusz van egy könyv, a kismama magazin ajánlásával félmjelzett Szoptatás c könyv, ami nagyon hasznos, és nagyon jó megerősítést ad. Ajánlom mindenkinek.
Szóval, ne higyjetek abban, hogy a kisbaba túleszi magát, mert az anyatejjel táplált babák nem tudják túlenni magukat, azon egyszerű oknál fogva, hogy a felesleget kibukják, vagy kikakilják. Ha sokat bukik, alkalmazzátok a fent leírt módszert, inkább, mint a cicimegvonást, amitől csak a tejcsi lesz kevesebb.

na, dugulok.

Boróka,

a barnázás az nagyon jóóóóó!! :lol: :lol: Még a végén tényleg babázol a hét legvégére :wink:

Livi,

neked is drukkolok, a jelek elég biztatóak :lol:

Jadey,

huzzunk bele :lol: :wink:

Rolex,

vettél már Tena betétet? ha nem akkor nekem van felesleg, azt szívesen odaadnám.
ja, és emlékszel még arra a pöttöm zoknira, amit együtt vettünk az Árkádban? most az van Petin.. :lol:

Puszi mindenkinek
sz_kata

Sziasztok!

Livi!
Szóval, miért is haragszom én rád?... :roll: :wink:
Egyébként asszem te kérdezted, hogy mi van a lakásprojekttel? Már elfogadták hálistennek, szóval most már tuti, legalábbis remélem fel is építik! :wink: Megrövidültünk kb. 400 ezerrel (ennyi volt az ügyintézés meg folyósítási díj meg a többi nyavalya), hogy a fene egye meg. De hát ez van...
Hormonkezelés: :lol: :wink: az jóóóóóóó!!!!! :wink: mármint az apa-féle :lol:

Jadey!
Pohár: :( nem hiszem én azt... :wink:

Adri!
Üdv itt! Mit jelent az hogy a nevedet számokban adtad meg?... :shock:

Beuka, Dorka!
Én is boldog szülinapot kívánok nektek. Anyukámnak is ma lenne.

Krisszi!
Szívzörej: :cry: De szerintem nem lesz semmi gond, sokaknak van ilyen, és nem jelent semmi problémát. Hogyan derült ki???

Rönci!
A masszázs leírást én is várom, előre is köszi!

Nózi!
Hát ez érdekes, ez az álometetés. Neked hogy sikerült? Én hiába próbálom, ha Geszti alszik, akkor biztos hogy nem tudom a szájába adni a cicit. Nem nyitja ki ugyanis. Sőt, még jobban összezárja és még a homlokát is ráncolja, mondván: hagyjál már békén! :roll: És azt sem értem, ha álmában nyöszörög picit a baba, honnan tudhatom hogy azért, mert éhes? Ugyanis Geszti nagyon sokat nyüszög, nem is tudom hogy írjam le, milyen hangokat ad ki, horkant nagyokat, nyújtózás közben sóhajtozik, nyöszörög, szóval nem csendesen alszik. Ezek a hangok pedig nem azt jelentik, hogy éhes. Amikor Ő éhes, akkor ordít. :roll: Jó, persze az ordítást megelőz egy kis cihegés, amikor hergeli magát, (szaporán veszi a levegőt). Hát nem is tudom, nekem elég furán hangzik, de ezek szerint működik ez a dolog.

Kép
mamy

Mamy,

az én babám is hörög, sóhajtozik, meg nyüszög álmában, sokszor még a kis kezével is kalimpál.
az éhség jelei viszont félreérthetetlenül ezek:
szópó mozdulatokat csinál a szájával
cuppog
nyitogatja a száját
kezeit a szájába dugja és erősen szopja
forgatja afejét és mozgatja a szemét, mintha a cicit kersné

kb ennyi. ezután már a sírás a következő jel, az már tényleg összetéveszthetetlen.

az előző hsz-omhoz kiegészítésként, hogy azért szoptattam állva, mert már tegnap jrtam hogy sok a tejem. hátradőlve vagy állva nehezebben jön ki a tej, így nem ömlik a pici szájába.
sz_kata

Sz_Kata!
Persze, én is tudom hogy ezek a jelek az éhség jelei. Geszti is produkálja mindet. Amikor nappal látom, akkor nincs is ezzel baj, mert tudom hogy éhes.
Persze az előbb félreérthető voltam, mert azért én is felismerem éjjel is, amikor éhességből kifolyólag nyüszög, meg cuppog.
Hát majd megpróbálom alkalmazni, de legalább kipróbálni ezt a módszert.

Kép
mamy

Sz_Kata,

Írjál még sok ilyen hasznos dolgot!!!
Átveszem a huge Tenákat:)) pénteken. Ha Ti is jöttök!
Petike hányas bodykban divatozik? Ugye azért ki lehet használni az 56-os méretet is.
Kis zokni:))))) Semmit sem vettünk hiába.
rolex

Szkata Örülök, hogy megoldódtak a szopi gondjaitok!
Nálunk viszont mindig narancssárga volt a kaki! És a túrós hányás is akkora mennyiség volt, amit nem neveznék bukásnak. Ezért hiszem, hogy a baba túlette magát. Egész egyszerűen nem volt éhes, csak vígasztalódni akart a cicivel, amiből mindig jött a tej. És nem váltogattam a mellem, ráadás nem is voltam bőtejű. Nekünk a javulást az hozta meg, hogy a hasfájást nem cicivel, hanem masszírozással "kezeltem". És azóta végre többet tud aludni és kevesebbet sír. Volt rá példa, hogy egyszer egyszer megetettem, pedig egy órája se evett, és megint az lett: bukott (vagy hányt - túrósat) és belement az orrába, szörcsögött és sírt. Ezért nálam az állandó szopiztatás nem hozott javulást, főleg, hogy emiatt 12 órákat aludt csak a gyerek. Én meg hármakat és hidd el ez négy héten át k. nehéz - főleg mivel a végén már féltem, hogy nem bírom megemelni a kicsit. Mindegy, mert én mindig megettem a babát, ha éhes volt(magunkhoz képest hatalmasat híztunk: 2,7-tel jöttünk ki és most négy kilós a baba), csak eddig egyszerűen nem ismertem fel a jeleket, és minden problémát etettéssel kezeltem - szerintem ez nem jó megoldás. (egyébként ezt olvastam egy szoptatásról szóló cikkben is, amelyben a Szoptatásról című könyvre hivatkoztak).
Ezt meg szerettem volna írni neked, mert a beírásodat kicsit célzásnak éreztem.
Remélem nincs harag amiatt, mert ebben nem értek egyet veled!

KépKép[/b]
nózi

Lányok,
Meg van a mi babayfun-os 1. élményünk is. Semmi konkrét célunk nem volt. Talán még pár db textil pelenkát ha kellett vennünk.. Egy rakás pénzt sikerült otthagynunk. Ráadásul úgy, h egyikünk sem az a tipikus befolyásolható típus...
rolex

Rolex,

megyünk Pénteken. viszem akkor az óriás betéteket. :lol: sajnos kel akkora :? Petin az 56-os bodyk még lötyögnek, de nemsokára belenő. hajszálra vagyunk a négy kilótól. :lol:

Nózi,

persze, a hányás az más, mintha csak bukna. tőlem isazt kérdezték rögtön, hogy bukik, vagy hány. dokibácsinak nem mutattad? bár ahogy olvasom, megoldódott a probléma.
nálunk sincs sok alvás, képzeld, tegnap hajnalban már hallucináltam, sirt a baba, én meg mellre tettem, és továbbrais hallottam a hangos sirást. csodálkoztam, hogy ha a szájában a cici, hogyan tud sirni. aztán rájöttem hogyan: csak álmomban vettem fel és szoptattam meg a kicsit, a valóságban meg ott sirt mellettem :? reggel nyolckor megetetve átadtam a gyereket az apjának, és elvonultam egy órát aludni a másik szobába, mert éreztem, hogy ennek igy nem lesz jó vége.
egyébként nem céloztam senkire az előző hsz-szel, csak meg akartam osztani egy tapasztalatot, hátha valakinek segitek vele.
sz_kata

Rönci
A dokim Szőnyi István, a szülésznőm meg Váradi Ilona.
Te mikorra vagy kiírva? Melyik szobában szeretnél szülni? Az egyágyasban, vagy az alternatívban? Én az utóbbiban tervezem, mert szeretném a kádat kipróbálni, az jót tesz a fájásokra. Meg én nem tudom elképzelni, hogy fekve szüljek, kizártnak tartom. De hát ki tudja. :)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sz.Kata,
Hány cm volt Peti? Nemtom mi tévő legyek. Nekünk alig van 56-os rucink. Nagy része 62-es.
Majd meglátjuk. :roll:
rolex

Kép
sziasztok!
jadej
polli is hasonlóan áll a sulihoz.
és hogy vagy?átértek a görcsöcskék?
próbálok képet meg ilyesmit feltenni de még nem vágom a dolgokat. :shock:
mamy
csak azt hittem mert életem első regisztrálása volt és fogalmam nem sok van a dolgokról.végül láttam,hogy a felhasználónév vaín kinn. :lol:
:roll:
ti meddig éltek nemi életet?igy a 38.héten is kivánom bár a z uram nem sürgeti.nemtudom kiméletből vagy csak mert már nem tud ebben az állapotomban a szexre gondolni. :oops:
megjegyezni viszont nem akarom.gáz :?: :?: :?:
ha viszont belegondolok,hogy 2hét szülésig +a gyógyulás :evil: :twisted: :evil: :!: szóval :?: :?:
puszi mindenkinek[/i][/url][/quote]
nagyne.turocziadrienn

Rolex,

50 cm-nek mértük, másnap a doki 52 cm-nek. És még mindig nagyok rá az 56-os cuccok. A párom harmadnap ment el venni pár kisebb rucit, hogy tudjunk rá mit adni.
sz_kata

Sziasztok!

Kösszi a drukkot, remélem, tényleg csak "élettani zörej", ahogy a gyerekorvos mondta. Mamy, egy rutinvizsgálatkor derült ki, tegnap előtt. Remélem, csak az orvos túlbuzgó...

SzKata, ne aggódj, balesetek előfordulnak mindenkivel. A múltkor az Anyukám szólt rám, hogy ne fürdessem már szegénykémet ilyen forró vízben. Mert valahogy kellemesnek éreztem a forrót - bizonyára kába voltam a fáradtságtól.

Jók az ötletek a szopival, igazság szerint drága Ica nénink - a legdrágább csecsemősnővér a világon - még a kórházban a szánkba rágta ezeket a tudnivalókat, neki köszönhetjük, hogy nem lettünk tápszeresek, a Szoptatás könyvet pedig nagyon ajánlom! Nagyon jó! Hallottátok, hogy egyes természeti népeknél függőleges helyzetben szopiznak a babák? és így nincs szükség büfire. Tudnak ezek a "vademberek".:) Mi meg már annyira civilizáltak vagyunk, hogy lassan elveszítjük az összes kapcsolatot a természettel. :(

Dorka, boldog szülinapot és remélem, holnap már Te is a kórházi kosztot eszed:)

Tűzmanó, egyetértek Jadeyvel, ne foglalkozzunk a politikával, de bizony görcsbe szorult a gyomrom, amikor néztem a tudósításokat. Hát ilyen világba szültem én a Drágámat! Nagyon - nagyon rossz érzés volt látni az erőszakot, a sérülteket és azt, hogy a mi tulajdonunkat semmisítik meg, pusztítják - ahelyett hogy pld koraszülött-mentőket meg inkubátorokat vennének. Egy rendőrautó alsóhangon két-három millió forint, jó párat kiégettek, ebből a pénzből futotta volna életmentő műszerekre... Erről ennyit, csak tényleg szomorú látvány volt.

Mindenkit puszilok!

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok Lányok!

Nos a csütörtöki kedélyállapotom nem véletlenül volt:
csütrörtök éjjel fél éjfélkor elkezdtem fájni olyan mensi görcsösen, amihhez 15 percenként rendes fájások is társultak. Órákig ment így a dolog, idönként beájultam, de a nagy fájásokra mindig felriadtam. Aztán hajnali 3 felé elballagtam pisilni és konstatáltam, hogy bizony a nyákdugónak löttek. Mondtam is a páromnak, hogy a jelek szerint menni kell a kórházba, hátha. Hívta anyósomékat, meleg ágyváltás. Fél ötre már a kórházban voltunk. CTG ugyanazt mutatta, amit én is éreztem: alapfájdalom 15 percenkénti fájásokkal, 2 cm méhszáj. Müszakváltás hajnali 6-kor, újra CTG, ami már gyakrabb és húzósabb fájásokat mutatott. Ez aztán reggel 8-ra be is sürüsödött 3 percesekre. Amikor már 8 cm volt a méhszáj, kipukkasztotta a bába a baba csomagolását, mondva ha elfolyik a magzatvíz, jobban fogunk haladni. Hát nekem ugyan nem ez volt az érzésem, de mindegy. Addig lábon vajúdtam, kiusfiam aktív segítségével, aki belülröl tolta magát valami elemi erövel. Ez baromira fájt!
Az utolsó két cm-t pedig az ágyon küzdöttük végig, a bába szépen tágított kívülröl. Mivel fektembe megint kezdtek a fájások közötti szünetek nöni, bekötöttek egy kis oxytocynt, hogy gyorsan finiselhessünk. A kitolás nagyon nem ment most jól. Nem volt meg az ingerem, mégis nyomni kellett. Ráadásul az istentelen fájdalmaktól hiperventilláltam és elzsibbadt mindkét karom, ill. begörcsölt a bal lábam... El is húzodott egy kissé a dolog, de aztán valahogy csak össze tudtam magam szedni és 10:25-kor kibújt végre a mi kis vörös hajú kisfiúnk, Regö.
Paraméterei: 52 cm, 3250 gr.
Nagyon ügyesen szopizik, nincs vele eddig semmi gond.
Mivel ambulánsam szültem, este 6-ra már itthon is voltunk. A magylányom úgy döntött ugyanis, hogy anya és baba nélkül ö nem hajlandó hazamenni... :)

Mára viszont ebbe a spontán döntésbe aggodalom is vegyül, ugyanis a lányom szája körül belül kis aftás hólyagok jelentek meg. A herpesfertözés pedig újszülötteknek nagyon nem tesz jót, akár bele is halhatnak. A lányaim ugyan 1x sem puszilták meg a babát, csak a fején simogatták, de ez sajnos légúton is nagyon fertözö, tehát ha pl. rálehel. Most baromira be vagyok kakkantva, mert 2-3 nap a kicsiknél a lappangási idö. Addig meg retteghetek, ill. addig, amíg a lányomnál el nem múlik. :(
Drukkoljatok légyszí, mert nem szeretnénk a babánkat elveszíteni!!!!

Barbi
maass

Maas
Jajj, rosszul hangzik amit írtál. :( Szorítok, hogy ne legyen semmi baj.

Adrienn
én is ugy vagyok vele hogy kívánom, habár csak ritkán, de akkor nagyon. De a párom már nem akarja, merthogy már az utolsó hónapban nem szabad. Pedig ha jolesik sztem nem árthat. Meg sztem a méreteim is zavarja. :(

hettie

Sziasztok!

Milyen érdekes, mára voltunk kiírva. Két hetes ma a Kata, tök jó, hogy így alakult. :)
Pocakosoknak kitartás!!!!

Mamy!
Köszi! Túlvagyunk az első ampullán, igaz több tejet kellett volna belekeverni. MErt nagyon húzta a száját, ki is köpött egy keveset. :(
Legközelebb okosabbak leszünk. Örülök, hogy sok tejed lett a bogyótól. :) Mit jelent nálad, hogy megindult a tej? Méred a szopizást?

Dorka!
Nekem sem vették észre a köldökzsinórdolgot, jó volt nst, ugyhogy nem foglalkoztak vele(m). Ultrahangon sem mondták, pedig meg akartam mindig kérdezni. Jobb, hogy nem tettem, mert idegeskedtem volna akkor igazán. És nálunk sem tudott beilleszkedni a feje.

Tina!
Szép a pocid. Ne is foglalkozz a mérleggel, én sem tettem a vége felé. Most 2hetes a lányunk, van rajtam a 13-14kg-ból 5kg. Az egyáltalán nem sok. Majd lemegy... remélem :) De nem is kilóval van a gond, hanem még ugye idő kell, hogy visszaalakuljon a testem. De legalább rámjön egy régebbi kismamanaci.

Bujka!
Hát nem irigyellek, biztos nehéz lehet, most neked. De gondolom, ha jobban belerázódtok, biztosan könnyebb lesz. Küldök egy kis plusz energiát. +++++++++++++++++++++++

SzKata!
Petike :( Nálunk is ez volt ma a helyzet, reggel bukás, délután hányás. Nem tudom minek kér enni, ha evett 1órája, de adtam neki, mert csak 50g-ot szopizott. Néha mérem, mert becsap. Előbb megevett 90g-ot, be is aludt. :D

Adri!
Üdv köztünk! Irj majd magatokról.

Rolex!
Szép a pocid neked is. Szerintem közepesen van lent. De lehet, hogy a fényképezés szöge is számít. :) Nekem is mondogatták, hogy lejjebb ment, de egy cseppet sem. Végig a gyomromban volt a baba. :)

Beuka!
Én a DM-ben vettem fédűt, kefével. Közepesen erős szőrű, szereti a Kata. Védőnő is mondta ne legyen nagyon puha szőrű, mert akkor a koszmo nem jön le. JA és szép a babaszoba, meleg szín.
A kisszoba nálunk is narancs-tégla.

Krisszi!
Mennek a drukkok! Engem is érdekelne, hogy derült ki.

Siba!
Nekem sem tünsz vizilónak. :D

Livi!
Hormonkezelés :D :D

Nozi!
Én is felébresztettem ma a Katát, mondom kiteszem erkélyre levegőzni. Kért enni, ki is jött minden. Ugyhogy nem érdekel, nem keltem fel, még ha 4 órája evett is. Attól függ, mennyit evett előtte. Védőnő azt mondta 3óránál többet ne várjak. Hát nem tudom, de gondolom ha 5órája nem evett, utána azzal kompenzálja, hogy 1,5óránként kér du. Igy is eszik napi 7-8x. Kakis pelus is van 6legalább.

Barbi!
Gratulálok a babához. Drukkolunk csak nem lesz semmi baj. Mutattad a dokinak a száját?

Dugulok. MEgyek apával dvd-t nézünk. :)
Edit

Kép
Kép
edi78

sziasztok
Kép
hettie
hát igen.bár a méretem engem is zavar.amúgy sem vagy ok egy nádszál.nade fel a hassal pocakosok. :wink: majd irj magatokról.túl új vagyok.
edi78
szia.29éves vagyok,5.ére várom második lánykám Kiarát.Polli most 9.nagy a korkülőnbség de nem bánom.tartok a szüléstől is már tudom mire számithatok.jó hogy van net igy folyton társaságban lehetünk.veled mi a helyzet?
gratula minden babyhez,burokrepedést a szülni vágyóknak :!: :!: :!:
maass
ne ess pánikba minden szoritunk :!: nem lessz baj,mert nem lehet :!:
jadej
mi újság?remélem a vajúdás végén zavarlak :wink: annyi fájást kivánam küldeni ,hogy hetek óta nem voltam ilyen fitt mint ma :lol:
remelem azért mert rád irányitottam mindent :!: :!:
Na jolvan csajok!
elvonulok alukálni :oops: megfáztam :!:
nagyne.turocziadrienn

Szép éjjelt mindenkinek!

Remélem, a mienk is szép lesz, de legalább csöndes - az elmúlt két napban kitört a hisztivihar, a lányok felváltva vannak ébren és visítanak (csak cicitájmkor van némi csönd). Ma összesen annyit aludtak (mármint egyszerre), amennyi időt a babakocsiban töltöttek a teraszon. Hulla vagyok, a férjem dettó. Remélem, a két törpezsarnok lehunyja végre négy szép szemét, mire visszamegyek, és összebújhatunk kicsit :wink:

Hőn áhítom, hogy mielőbb eljöjjön egy csöndesebb időszak, és akkor végre tudok jönni gakrabban is...

Új babákhoz - ha vannak, és remélem, vannak! - gratula, akikkel meg egy cipőben evezek, azoknak kitartás :lol:

PS: MAMY, TE HOGY ÉRED EL, HOGY A LÁNYOD NE FOLYASSA KI A SZÁJSZEGLETÉN AZT A FRÁNYA INFACOLT?!

PS2: Lilike a változatosság kedvéért ismét visong... Lányok, ti próbáltátok már a pálinkás kenyeret? Igaz, páleszt nem tartunk itthon, de porosodik a polcon egy üveg viszki :wink:

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Még mindég itt.
Mindenkinek köszönöm a szülinapi jókívánságokat!!!

Nózi: Nem vagy semmi, hogy ilyeneket megjegyeztél - aranyos Tőled!!! :lol:

Maas:
Nagyon ügyes vagy, hogy megszültél, majd kérünk képeket is.
Ez az afta dolog. biztos hogy vírus okozza???
Nem lehet bakteriális és akkor kevésbé veszélyes a babára?
Drukkolok.

Krisszi:
Akkor azt jelenti, hogy nem olyan komoly ez a szívzörej?

Jadey:
Meghozta eredményét az éjszaka???

Túlhordás előnyei -
:lol:

És igazatok van - most a túlhordáson nyüglődök, de egy hét múlva már remélem IGAZIBÓL anyuka lehetek.

Bali:
Szex jó ötlet - de nálunk továbbra sem vált be szülésindítónak.
Pedig még 1,5 órás esti sétát és forró fürdőt+homeo bogyókat is beiktattam. De semmi.

Á_kata:
Ügyes vagy, hogy a lányok hisztije ellenére is azért tudsz jönni!!!

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Szépjóreggelt,

bejött a hőn óhajtott csendes éjszaka, meg az összebújás is :lol:
Asszem, tudom már, mi a baj, mire fel a sok hiszti. Miután a csajok már rendesen szopnak, folyton mellre veszem őket, a legkisebb nyüsszenésre is (persze nem peluscsere vagy ajnálrozás helyett), ám ettől függetlenül még lehajtanak akár 130 ml tejet/tápot is. Ennek eredményeképp túlették magukat - Lilike éjjel felhúzott lábbal aludt, és hajnalban csak 70-et, most meg 40-evett, és beleájult. Liza is visszavett kicsit, csak 90 csúszott le neki az imént. Megpróbálom csökkenteni az adagot kicsit, csak az a baj, hogy még nincs meg a digimérleg, és fogalmam sincs, mennyit szopnak, így nem tudom, mennyi pótlás kell (ha kell egyáltalán) :roll: Mindegy, majd kikísérletezzük...

Krisszi,
szívzörej :cry: Lizának is volt, aztán elmúlt, mindenesetre kaptunk időpontot a kardiológiára, de pont aznap volt a műtét, úgyhogy ez elmaradt. Ha megnyugtat, adok telefonszámot hozzájuk, egy szívultrahang lehet, nem árt. (Lehet, hogy írtál erről, csak én nem olvastam, bocs...)

Maas,
gratula a bébihez!!! Képet, ugye, még nem tettél fel? Várjuk!!! Herpesz :cry: Ne fesd az ördögöt a falra, semmi baj nem lesz!!! Tuti!!!! Drukkok persze mennek ezerrel...

Mamy,
infacolt végül is megoldottam, mélyebbre cseppentem... Tejmennyiség: azért nem árt, ha megveszed azt a bogyót - legalábbis lelkileg jót tehet. Nekem is itt figyel a homeós cucc, ha esetleg apadnék... így nem aggódom (mert hiszek a bogyó csodaerejében). Nekem is volt egyébként egy olyan periódus. mikor nagyon megkínlódtam a tejjel - aztán hirtelen elmúlt. Tudom, hülyeség azt mondani, hogy ha nem agyalsz rajta, több lesz (mert olyankor úgyis csak ezen jár a mamák esze), de tényleg így van. A bogyók ezen az agyaláson segíthetnek...

Dorka,
nem ügyes vagyok, hanem kiéhezett a társaságotokra :lol: :wink: Úgy éreztem már magam éjjelre, mint egy különösen agyonhajszolt rabszolga, és jól esett kisírni magam nektek. Ezzel persze nem elijeszteni akarlak - még így is sokkal-sokkal-sokkal-sokkal jobb, miint a babavárás utolsó egy hónapjában, mikor pedig nem rabszolga voltam, hanem ágyon heverésző pasa. Drukkolok neked, hogy Te is mielőbb megtudd :wink: :lol: És nagyon boldog születésnapot!!!

Lányok,
éjjelre teljesen bedurrant a mellem - fáj, és a bimbóm is vörös, nem is tudom, mit csináljak... Ja, és nagyon telítődik, lefejni mégis nehéz (gondolom, szopizni is). Ti mit ajánlotok? Előfordult valakinek hasonló?

Puszi - K

ákata2

Jó reggelt mindenkinek!

Ákata!
Nekem a kicsi lányomnál kb. 2óránként bedurrantak a melleim és sajna más megoldás nincs mint a rengeteg fejés. A kicsi lányom már 6 hetes kora óta átaludta az éjszakákat és én még sem aludhattam mert úgy bedurrantak, hogy az ágy úszott a tejbe és fölkellett kelnem fejni. De örülj neki mert biztos jó sok tejecske van. Tudom nagyon fárasztó főleg 2 pici mellett, de nem igen van más megoldás. A lányok hogy vannak? Műtét helye milyen? Mennetek kell kontrollra? Azt nemtudják, hogy mitöl jön elő a sérv?
baboka

Nózi!
Sajna segítségem nem lesz túl sok, mert az anyukám tavaly meghalt így csak a nővérem jön majd segíteni 1 hetet, utána meg a férjem segítségére támaszkodhatom. Ezért is nagyon félek, hogy fogom bírni. Ráadásul a nagylányom 6.osztályos és tanulni nem igazán szeret ezért állandóan a sarkába kell lennem.

Jadey
Köszi a helyesbítést, tényleg elírás volt és Krisszinek szántam.
baboka

Kata,
most olvastam a hsz-edet szoptatás ügyben, meg a másik "hallucinálósat" is. Elvileg abszolút egyetértek az igény szerinti szoptatással (elvége mi is akkor eszünk, ha éhesek vagyunk, és nem három óránként), csak az a gáz, hogy az lehet a vége, amit a második hozzászólásodban írtál, és - nem elkedvetlenítésül, de tény - a bébi egyre kevesebbet fog aludni, egyre többet lesz ébren és cicin, és te egyre többet beájulsz majd... Ez saját tapasztalat. Velem előfordult már, hogy gőzöm sem volt, melyik gyereket pelenkáztam az imént, vagy hogy ettek-e már vagy sem, sőt, azt se tudtam, hány óra és milyen nap van. Nem tudom, hol a jó megoldás, én sem tudom megvonni magam, illetve a tejem a gyerekektől, de én kettővel a folyamatos ciciztetést egyrészt nem tudom megcsinálni (a tandem-szoptatás nálunk nem jön be, örülök, hogy végre szopiznak mennyiséget), másrészt ha én hulla vagyok, az rájuk is kihat előbb-utóbb... persze mindenkinek más megoldás jön be (én Nóziét is abszolút jónak tartom, mert minden jó, ha a gyereknek és neked jó), hogy az én megoldásom mi lesz, azt még nem tudom... :?: :roll: Mindenesetre sok kitartást és erőt Nektek!

ákata2

Babóka,
köszönöm a tippet, sajna, pont attól tartok, hogy a sok igénybevétel durrantott be (minden etetés után fejek ezerrel), a sok tejnek persze örülök nagyon! Segítség-kérdés: hát nem lesz könnyű, azt biztos, de a nagylányod biztos segít majd... A sógornőmnek öt gyereke van, a legkisebb tíz hónapos, és van egy alig hároméves is, és a nagylány nagyon sokat segít, ráadásul örömmel. Ezen ne parázz előre, elveszi az örömödet... Ráadásul te már rutinos anyuka vagy, tuti, hogy könnyebben elboldogulsz majd, mint mondjuk én :wink:

Le se merem írni, de rajtam kívül alszik az egész família (bébik, férj, kutyák), úgyhogy nekiállok krumplit pucolni a teraszon :lol:

ákata2

HATALMAS GRATULA MAASNAK ÉS A KIS JÖVEVÉNYNEK!!!
REMÉLEM MEGÚSSZÁTOK A FERTŐZÉST, SZERINTEM KONZULTÁLJ EGY DOKIVAL, HOGY HA EDDIG NEM IS KAPTA EL, HOGYAN TUDNÁD KIVÉDENI.

NEMRÉG CSATLAKOZTÁL HOZZÁNK, ÍME AZ ELSŐ HOZZÁNK SZÓLÁSOD :wink:

Sziasztok lányok!

Én itt új vagyok, noha passzívan már február óta veletek vagyok. Lenne egy-két fontos kérdésem, amiben ti biztos segítségemre tudnátok lenni.
A harmadik babánkkal most a 27. hetet taposom. Mennénk haza augusztusban (melékesen megjegyzem, hogy szept. 23-ra vagyok kiírva) nyaralni, de nálunk ilyenkor már úgy szokás, hogy 2 hetente megy az ember a nögyógyászához föleg a ctg miatt. Ez otthon is így szokás? Benne van az alap betegbiztosításban, vagy már ezért is fizetni kell?
Másik kérdés: egyszer itt olvastam, hogy a terhesség ideje alatt alanyi jogon jár a porcelántömés, nem kerül semmibe. Ez is tényleg így van, vagy téves infót csíptem fel? Nekem lenne egy tömni való fogam, de itt az nekem alsó hangon 60 Euroba lenne.
Ha tudtok, kérlek segítsetek!

Elöre is köszönöm!

Barbi Stuttgartból

KépKép
Kép
jadey

Szép Jó Reggelt Mindenkinek,

HMMM, MA MEGYÜNK APUÉKHOZ EBÉDELNI :roll: Magyarul még nem bújt ki bencus... Este már erősen gondolkoztam azon, hogy beindulunk a kórházba, de nem rendszereződtek a fájások. Éjjel még aludni is hagytak... Sajnos. Végül is még van 1 napom :lol:

Dorka: Én is azt hittem, hogy Te szülsz :roll: Most már aztán tessék belehúzni, bár olvastam, hogy mindent megtesztek érte.

Adrienn: Lehet, hogy azért fájdogáltam, mert te küldted azokat??? Mégmégmég :lol:

Jade elment a barátnémékkel Vidámparkozni, lehet, hogy nekem is velük kellett volna tartani, na az meghozná a várt hatást, mondjuk egy 7g-s kilövés :lol: Dorka, jövő hét végéig ha nem lesz semmi, befizetlek és megyünk, jó??? :wink:

KépKép
Kép
jadey

Ákata : infacol beadás: Én még a Mária nagykerben láttam egy minicumisüveget, ami direkt gyógyszeradagolóként funkcionál. Talán egy olyannal könnyebb, de ha az íze miatt folyatják ki, akkor nincs ötletem :shock:

KépKép
Kép
jadey

Adrienn:

Jobbulást!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Maass!
Gratulálok a kisfiadhoz! Regö a neve? Nem is hallottam még ezt a nevet. Sok boldogságot és tejcit kívánok!
Herpesz: nem hangzik túl jól, de szerintem ne izgulj azért annyira, hogy ilyesmikre gondolj amit leírtál. Nem lesz semmi baj!!!

Ákata!
Nem lehet egyszerű amikor a két csaj egymást hergeli... :roll: Mert gondolom elég ritka, hogy egyszerre alszanak és kelnek. Infacollal nálunk nincs probléma, mert Gesztinél már szerintem kialakult a "pavlovi reflex" azaz ha a szájához érintem, azonnal rábukik, és kiszívja belőle az anyagot, közben engem néz merően a szép szemeivel, mert tudja, hogy utána jön a főétel :wink:
Tegnap egyébként olyan aranyos jelenetünk volt, Apukája ringatta éppen Gesztit, mert nyűgösködött. Én a konyhából jöttem be, odamentem. Geszti Apukáját nézte miközben nyüszögött, mikor odaértem, odahajoltam és halkan megkérdeztem tőle, hogy mi a nyűgösködés oka? Erre azonnal elhallgatott, és kikerekedett szemekkel rám nézett, és elkezdett a szájával csücsörítve cuppogni :lol: jelezvén, hogy éhes. Persze, mindig éhes, ezen nem is csodálkoztam. Csak annyira jó volt, hogy így reagált a hangomra! Mondtam is, hogy Geszti szótárában ANYA=KAJA, APA=HINTA. Legalábbis egyelőre :lol: Nagyon jót nevettünk.
Homeós bogyó: hát lehet, hogy csak placebó, mindenesetre úgy éreztem, meg kell adnom az esélyt, hogy több legyen a tejci, hátha... Mondjuk az az érdekes, hogy eléggé hullámzó a tejtermelődésem, van amikor alig jön, hiába fejem, de van hogy Geszti szinte fulladozik tőle, ilyenkor nem is tud rendesen szopizni, pár korty után elrántja a fejét és levegő után kapkod, ilyenkor nagyon nehézkes az etetés mert végig ez megy, pár korty, aztán pár perc pihi, és ettől elég nyűgös lesz. Sajnos ma éjjel is ez volt, és mivel ilyenkor keveset eszik egyszerre (kb. 30-40-et) bealszik, utána másfél-két órával már ébred, és sír mert éhes. Emellett arra is gondoltam, hogy sajnos hozzászokhatott az üvegből való evésre, mert olyankor mint egy kisangyal, legyűri a 100-110-eket, szinte egy szuszra, utána hatalmasakat büfizik, és elégedetten beájul a mellkasomon. Ilyenkor sokkal nagyobb az esély is, hogy hosszú órákat átalszik. Szemmel láthatóan szeret üvegből szopizni. Mellből is élvezettel eszik, lelkesen bukik rá, de aztán folyton "kiköpi". Hát nem egyszerű... Elhatároztam, hogy ezentúl az éjjeli altatás előtt lefejt tejet fog kapni üvegből. Olyankor mindig sokkal nyugodtabban alszik.

Edit!
Azt hogy megindult a tej, úgy értettem hogy elkezdett mindkét mellemből folyni. Szokott lenni ilyen, olyankor gyorsan fejek, hogy ne vesszen kárba. De nem jön irtózatos mennyiség, mindig csak kb. 30-40 gr-t tudok egyszerre lefejni 1 ciciből. Szerencsés esetben egy fejéssel összegyűlik 100 gr amit a következő etetésnél oda tudok neki adni. Amikor ciciből eszik, azt persze mérem, de nem mindig, van amikor elfelejtem... :oops: A bogyókat még nem szedem, mert csak a jövő héten érkezik, de remélem beválik! Majd beszámolok róla.

Kép
mamy

Mamy,
az a 100 ml egyáltalán nem kevés! Én 3 óránként fejek 120-at (reggel többet), plusz persze a szopizások, pedig én már 8 hetes vagyok, tehát több a tejem elvileg. És a dokim azt mondta erre a mennyiségre, hogy tök jó. Úgyhogy nem izgatom magam. Persze ez csak egy babának elég... (Ja, fejéssel nem jön annyi, mint szopizással). Egy percig se izgulj...
Cumisüveg: sokkal könnyebb kiszívni belőle, hiába csak egy lyukon jön. Én szopival kezdem, és akkor térek át üvegre, ha már többedszer köpi ki a cicit (ne tanulja meg, hogy elég kiköpni, és jön a könnyebb megoldás). Van, hogy ki se köpi, csak már bealszik rajta. Ilyenkor üvegből még iszik.
Most megyek fejni kicsit...

ákata2

Ákata
Melegvizes borogatást tegyél a cicidre... vagy zsíros ruhát... nagyon jó hatású... :lol:

Suttogó :lol: :lol: :lol: :lol:
A babák az állandóságot, kiszámíthatóságot szeretik...

Szopásnál meg nem azt kell figyelni, hogy szív, hanem, hogy nyel-e...
Vendég

Szép napot mindenkinek!!

Húúú apám, mennyit írtatok, az alatt az egy nap alatt ameddig nem voltam!! :D Alig bírtam visszaolvasni!!
Na engem is elkapott a torokfájás, már alig vártam... Hogy a nyavaja enné meg!! Amikor a Fati beteg lett, elkezdzem újra terhesvitamint szedni, mert a dokibácsim már 12 hetesen eltíltott tőle, azzal a jelszóval, hogy nem szülünk óriásbébit, de mivel már szerinte ígyis-úgyis nagy, én önhatalmúan elkezdtem szedni, mivel jön a nyirkos október, és én nem akarok krákogva, köhögve szülni, és szopiztatni a kis drágámat!!

Minden szülinapos kismamának boldog szülinapot kívánok, bocsi, hogy nem név szerint!! :oops:

Beuka!!
gyönyörű lett a babaszoba, biztos nagyon jól fogja magát érezni benne Botond baba!! :D
tegnap én is leeelenőríztem apóst, hogy hogy halad a babaággyal, és képzeljétek halad!! :D Ki kell cserélni egy-két lécet benne, és már azt is megvette, meg a ragasztót is!! Hihetetlen!! remélem nem lesz nála gyors kezdés után erős viosszaesés!! :D 37. hétre legalább szeretném, hogy már a sarokban várja pici Pistikét az ágyikója, szépen felszerelve!!
Hettie!!
Lehet, hogy még én is a szülinapomon szülök, nincs kizárva!! :D :D

Szia Adri!!
Üdv közöttünk!!Nálunk is egy 7 éves nővérke várja a tesót!! De sokan vagyunk már, akinek nagyobb lánya van!! :D

nem tudom már, hogy ki írta, hogy nehéz a nagylánnyal, mert nem akar tzanulni!! Nálunk meg magatartásbeli gondok vannak, de az is csak itthon!!A suliban meg pedáns tanuló, itthon tombolja ki magát :D :cry: Régen se volt minta viselkedésű, lehet, hogy most a féltékenység is közrejátszik!! :roll: Próbálom türelemmel kezelni!! :roll:
Maaas!!
Szerintem nem lesz semmi baj, mert ha kellően sikerül távol tartanod lányokat a babától, és esetleg külön szobában is van, akkor nem éri a vírus!! A lényeg, hogy ne érintkezzen a babával a kislány!! De azért gyerekorvos véleményét is kérd ki mindenképpen!!
Gratulálok a babához, olvastam, hogy Németben (nem tudom, hogy jól olvastam e) szültél!! Mennyi különbség van azért az itteni, és az ottani szokások között, hogy lehet ambulánsan szülni!!

Puszi mindenkinek!! Üdv: Melódia

Ui: Jadey csak nem szülni van??? :D :D

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

ÁKata, nem is írtam még Neked: olyan jó, hogy végre rendeződött a sérv kérdés, a többihez meg kitartás!!! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen jól elboldogulsz két bébivel! Krumplipucolás??? Aludj inkább egy jót...Max rendelni vagyok hajlandó a kaját, no főzés. Persze takarítás azért bejátszik. :(

Kérdeztétek: úgy derült ki a zörej, hogy a szokásos heti gyerekorvosi kontrollon sztetoszkóppal hallgatták és akkor mondta a dokinéni, hogy a megfázás (mert nekünk olyan is volt, a sok sírás miatt kimelegedett a Drága) elmúlt ugyan, de menjünk csak a kardiológiára egy EKG-ra és UH-ra.

Tök más téma: hidrofil kenőcsöt - mert régebben vekengtünk ezen, hogy hogy lehet feloldani a trutyi állagát - úgy kell használni, hogy kb egy-másfél deci vizet felforralsz, kiöntöd bögrébe és belenyomsz vagy kanalazol kenőcsöt. Királyul feloldódik.

Szerintem - és a védőnőnk, gyerekorvosunk szerint sem - nem kell felébreszteni az alvó gyereket, 5-6 órát alhat egyhuzamban. Erre nálunk csak egyszer-egyszer éjszaka van példa, többnyire 3-4 óránként felébred. A szigorú háromóránkénti etetésnek a beteg és a koraszülött babáknál van jelentősége. Mindig ráb---tam, ha felébresztettem a gyereket strikt három óra múlva, vagy ha kiszámítottam, hogy "na, egy óra múlva itt és itt kell lennünk, akkor most fogsz enni, öcsém" mert tök nyűgös volt, alig akart enni, utána meg nem tudott visszaaludni. Persze ordnung muss sein vagy mi, de azért nem kell grammra és percre pontosan követni az előírásokat.
De a kiszámítható napirendet tényleg szeretik a bébik.

56-os rugi - kérdés: Ricsi majdnem négy kiló volt és 58 centi és két hétig hordott 56-os rugit. Szóval kell azért mindenképp!
Az már más kérdés, hogy lassan a 62-es rugik is passzentosak rá, a lábát már alig tudja kinyújtani bennük. Vegyek 68-asat az egy hónapos gyerekemre??? ne vicceljünk, kérem:)

Az utolsó kanyarban lévőknek hatalmas drukkkkkkkkkkk!!!!
(Nem akarok okoskodni, de csajok, mit nem adnék ha Ricsi visszamenne egy napra a pocimba:D végre alhatnék 8 órát egyhuzamban és végre olvashatnék női magazinokat.)

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

sziasztok,

Maas,

ne gondolj a legrosszabbra, biztosan nem lesz semmi gond. nekem volt egy herpesz (igaz múlóban) a számon, de az égvilágon semmi baja nem lett a babámnak. hihetetlen immunvédettséggel jönnek a kicsik a vilára, és ha sokszor szoptatod, akkor a tejed lesz a védőoltás.

Ákata,

nálunk este már nincs sirás, de azért majdnem egész éjjel fent vagyok, mert gyakran eszik Petike. a pihit már két napja úgy oldjuk meg, hogy reggel, etetés után átadom a gyereket az apjának, én meg elvonulok a lakás legtávolabbi sarkába aludni. két óra csodákat művel :lol: plusz, délután alszom Petivel egy órát, a fennmaradó időben meg elvégzem a legfontosabb házimunkát. az éjszakai műszak előtt szintén alszom egy-két órát.
egyébként mondtam a férjemnek, hogy úgy érzem magam, mint egy éjjel-nappal nyitva tartó tejivó :lol: de amig birom, igy szeretném csinálni.
nekem is nagyon meg szokott duzzadni a mellem, mintha egy csapot nyitnának meg odabent, és egy pillanat alatt akkora lesz a cicim, mint a fejem. Peti szokott nekem segiteni, nála jobb szivógép nem létezik :wink: igaz, ilyenkor csak háton fekve, vagy állva tudom szoptatni, hogy ne ömöljön a szájába a tej. de kb húsz perc mulva, a melleim a kiapadt tömlőre hasonlitanak. Peti meg jól bealszik.

ami visont bosszant, hogy Peti utálja a hordozókendőt, nem szeret benne lenni. bár lehet, hogy én vagyok béna. mindenestere ez az anyura fordulás napközben nem tetszik neki, forgatja a kis fejét kifelé, mert bámészkodni akar.

Boróka,

ajjaj, elvesztem a fogadást :? ugyan nyisd már meg azt a bennragadt babák topicot, lehet hogy a kis vizipaci már csak erre vár :P

Jadey,

drukk-drukk :lol: :lol:
sz_kata

Hello Lányok!

Új albumot csináltam a babóknak! :) (a konkurenciánál, mert a bnetes tök béna, azt törölni is fogom asszem). Ez a rendszer sokkal profibbnak tűnik.

http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=20451

Csajok, aki már küldött képeket és esetleg lemaradt, szóljon, bár szerintem mindent elmentettem. Igyekeztem a legjobbakat és legfrissebbeket kiválasztani... :) Annyira édesek ezek a pindurok!!! Andrist is szeretném már feltenni :) :)

Rolex, szerintem nincs lenn, de ezt a környezeted biztos jobban meg tudja állapítani, én csak a Kata barátnőmből indulok ki, aki olyan vékony típus, mint te és amikor lenn volt, azt észre lehetett venni.

Boróka, juj, emlékszem, asszem SzKata is így kezdte, ezzel a barnázós témával... Lehet, hogy közben ti már.... Juhéé!!!

Beuka, Dorka, boldog szülinapot. Beuka, cuki a fal!

Jadey, a front elvileg keddtől jön... mi is megyünk családi ebédre és én is preferálnám a jó kis kórházi kosztot... talán a jövő héten. Én is annyira beleéltem magam, hogy biztos mi a kiírt dátum mínusz 2 hét leszünk....

Krisszi, hánykor jöttök a Tűzoltóba (itt lakunk 2 percre) bár nekem holnap CTG a délelőtti programom. Remélem minden okés lesz, várjuk a híreket!! Fotózás téma: Andris kibújik és visszatérünk rá, oké? Tisztára belelkesítettetek? Már nézem az állóvakukat és derítőket a neten... :)

Hettie, fel a fejjel!

SzKata, örülök, hogy rendbejöttek a szopiügyek!

Maas, gratula Regöhöz!!! Ez az ambuláns szülés nekem nagyon szimpatikus!! Remélem nem lesz semmi gond! Várjuk a híreket és küldj képeket!

Sok pusz mindenkinek!

Kép
siba

Fú mindenki hogy be van indulva!! :)

Kép
siba

Ákata
pálinkás kenyér, az mire jo?

légyszi valaki leírja, hogy milyen homeos bogyókat rendeljek meg? mert most már sztem ideje van, annyit tudok hogy az arnica montana az a sebgyogyulásra jo, azt biztos rendelek, de ha már rendelek, akkor legyen egyszerre megrendelve ne külön- külön.

hettie

Ákata!
Köszi anyugtatást rámfér sajna! De azért megpróbálom optimistán nézni a dolgokat. Inkább neked is aludni kéne ha már az egész család pihizik!! Mekkora ruhákat vettél a lányoknak? Mert lassan én is be akarok szerezni egy pár dolgot, mert egyszerre úgysem megy. Nézegettem a 44-es ruhákat is , szerinted vegyek abból is ? Mivel, hogy ikrek nem hszem, hogy túl nagy súllyal fognak születni. Főleg, hogy a doki a 36.hétnél beakar fektetni, persze ő még nemtudja, hogy az lehetetlen. De majd közlöm vele időben.

Jadey!
Most már nagyon drukkolok, hogy lassan kibújjon a kis drága!!!!!

Lányok!
Piciriről tud valaki valamit? Hogy vannak?
baboka

Hettie,

pálinkás kenyeret Ákata tuti csak viccből irta.

igaz, Kata :) :wink:

nem igazán használ a babáknak :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Hettie!

Pálinkás kenyér: :lol: Ákata arra célzott (persze nyilván csak viccből) hogy állítólag régen azt adtak a babáknak, ha nagyon hisztiztek, mert attól a pici alkoholtól bealudtak. Nem tudom igaz-e, de elég drasztikus.

Ákata!
Hát igyekszem nem izgulni. Csak tudod, amikor nem jön a ciciből semmi, az kicsit aggaszt. Utána viszont teljesen kiszámíthatatlanul beindul a tej és 100-akat fejek. Sőt volt már olyan, igaz csak egyszer, hogy egyik délelőtt csak a balból fejtem 100-at! Nem tudom elképzelni, hogy férhetett bele?... :shock: Ez azóta sajnos nem fordult elő. Most délelőtt is Geszti tápot kapott, abból viszont benyomott 120-at, és most alszik. Gyorsan fejtem, mert éreztem hogy jön, most megvan a 100 a következő etetésre.

Azt nem is írtam még, hogy tegnap voltunk 5 hetesek, és megvolt a szokásos heti mérlegelés. Nem akartunk hinni a szemünknek! Gesztike már 3620 gramm! :lol: A múlt hét óta 260 grammot hízott!!! :lol: Ahhoz képest, amit a védőnő mondott, hogy a kórházból kijövős súlyhoz a 4. hétre kb. 30-40 dkg-t várnak el a babáktól hízás terén, Geszti már messze túlszárnyalta. Ennek nagyon örülök!!! Olyan jó látni, ahogy gyarapszik, olyan szép kerek a kis pofija, van már tokája is, és azok a kis hurkák! :lol: De szép hosszú kislány, mert az 55 cm-t még tartja, (múlt héten is annyi volt). Tényleg, az lehet, hogy a növekedés lassabb mint a gyarapodás?

Na megyek, pihenek én is egy kicsit. Teszek még fel egy képet, tegnap készült, evés után Anyu ölében, nézelődünk ezerrel.
Kép

Kép
mamy

Ezt még tegnap írtam csak nem engedett be a rendszer:

Barbi Gratulálok a babához! Sok tejecskét és egészséget kívánok! Remélem nem lesz semmi baj! Drukkolok, hogy minél hamarabb rendben legyen minden!

Sz_kata többek közt azért is szeretem ezt a fórumot, mert megosztjuk egymással a tapasztalatainkat. :) A szopis tanfolyam vagy szopis könyv elolvasásával mélyen egyetértek - én sajnos csak cikkeket olvastam ezzel kapcsolatban.
A hasfájás ellen igazából nincs mit tenni - nekem csak az ad erőt, hogy általában három hónapos korban elmúlik... addig meg ringatással stb. lehet enyhíteni a fájdalmakat.

Mamy szerintem véletlenül sikerült csak az álometetés. No meg nálunk az van, hogy Zsolti mindig elfogadja a cicit, igazi haspók :lol: Becenevet kellett váltanunk: mogyoró helyett kishörcsög :)
Aranyos lehet Geszti, mikor összehúzza a száját - szinte előttem van! :D
Hangos alvás: Zsoltika is nyöszörög álmában, de szerintem nem mindig ébredek meg rá.
Múltkor a hisztiről beszélgetettek itt többen (sajnos még mindig nem volt időm rendesen visszaolvasni) és akkor eszembe jutott: lehet, hogy Zsolti is hisztis? De nem: ha jön egy görcs akkor sír, ez egyértelműen kiderült. (míg ezt leírtam elkezdett folyni a tej a mellemből - annyira megsajnáltam szegény babámat!)

Edit becsapás :lol: tudom miről beszélsz! Mi is folyton mérlegeltünk - ma már jót nevetünk azon, hogy mennyire féltünk, hogy Zsolti nem eszik eleget - most meg alig bírja a karom követni a súlynövekedést :) Az vígasztaljon, hogy néhány hét és már érteni fogod a babád sírását :)
Na ennyit azokról akik az ultrahangot csinálják. Nekem pl. két lepényem volt, de csak egy helyen a Kárpát utcában a régi UH készülékükkel vették észre (az új készülékkel már nem, azt mondták ,egy nagy)- a kórházakban, és a doki magánrendelőjében nem. Ami azért veszélyes, mert állítólag bennt is felejtődhet. :roll:

Ma meg csak hirtelen még annyi, hogy:

igény szerint szoptatok én is, csak három napig vittem le sétálni, abból a célból hogy bealudjon (mert megijesztett, hogy sokat hányt és keveset aludt). Szerintem most már azért alszik többet (2-3-4 órákat) mert nagyobb lett.
Az én Zsoltom csak kézben van el, különben sír - azért is szeretem ezt a fórumot, mert így látom, hogy nemcsak mi vagyunk így ezzel - ha ezt nem tudnám bizony megijednék, mert a férjemmel is azt beszéltük, hgoy ha lenne még egy gyerekünk ezt így már nem csinálhatnánk hisz a másikat is el kéne látni.

Sz_kata köszi a hordózókendős linket!

KépKép[/b]
nózi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?