Sziasztok,
most van egy kis időm, elmondom mi volt velónk tegnap, hátha másoknak is lesz hasonló problémájuk.
szóval, mit írtam, Peti irtó sokat bukott és folyton sírt és ez nagyon rossz volt. Pont jött hozzám a dúlám, aki éppen szopi napon volt, és segjtett. fura mód, először kérte a kakis pelust, hogy megnézze. Pont előtte dobtam ki a kukába, úgyhogy mehettem le, guberálni kakis pelus után
Szóval, zöld volt a kaki, ami előtte már narancssárga volt, azaz tisztán anyatejes széklet. Most azért volt zöld, mert gyakran váltogattam a cicit és a kicsikém csak az előtejet szopizta, a hátsó, zsírosabb tejhez nem jutott hozzá. Az előtejben lévő sok tejcukor pedig hasfájást tud okozni, ráadásul nem is lakik jól tőle baba. Szóval, az egyik "feladat" így az lett, hogy három óra hossza alatt, akárhányszor kér enni Peti, mindig ugyanarra a cicire kell visszatennem, majd három órás váltásokban váltogatva a cicit. Figyelem, nem háromóránként etetve, hanem ahányszor csak enni kér!! így tutira kiszipkázza a zsíros tejet is.
A másik amit tenni kellett, hogy a babát nem vizszintes helyzetben kell szoptatnom, hanem függőlegesbn, de legalább a kis feje legyen magasabban a gyomránál. Úgyhogy tegnap egész nap állva!! szoptattam. A kis móhó ráadásul gyorsan vedel, úgyhogy sok kis böfiszünetet kell beiktatnom a szopásba.
Szóval, mindez meghozta az eredményt, nincs bukás, és a kaki is újra narancssárga
Én meg boldog vagyok, de kialvatlan, merthogy este is óránként szopizott, napközben meg már nem alszik annyit, mint az első héten.
Viszont, most már tudom, hogy kell megkötni a hordozókendőt, bár még plüssmacival gyakorolok. Sajnos leírni nem tudom hogyan kell, ezért mindenkinek ajánlom az egy órás bemutató tanfolyamot (időpontok itt:
www.bababolt.com)
Ja, és még annyit, hogy minden leendő anyukának szívből ajánlom, hogy menjen el egy szoptatásos előadásra vagy tanfolyamra, mert nagyon-nagy előny, ha már az elejétől tudjátok, mit hogyan kell csinálni és mikor mire számítsatok. Az otthonszülős tanfolyamon erre is nagy hangsúlyt fektettek, és ennek az előnyét a mai napig érzem! Plusz van egy könyv, a kismama magazin ajánlásával félmjelzett Szoptatás c könyv, ami nagyon hasznos, és nagyon jó megerősítést ad. Ajánlom mindenkinek.
Szóval, ne higyjetek abban, hogy a kisbaba túleszi magát, mert az anyatejjel táplált babák nem tudják túlenni magukat, azon egyszerű oknál fogva, hogy a felesleget kibukják, vagy kikakilják. Ha sokat bukik, alkalmazzátok a fent leírt módszert, inkább, mint a cicimegvonást, amitől csak a tejcsi lesz kevesebb.
na, dugulok.
Boróka,
a barnázás az nagyon jóóóóó!!
Még a végén tényleg babázol a hét legvégére
Livi,
neked is drukkolok, a jelek elég biztatóak
Jadey,
huzzunk bele
Rolex,
vettél már Tena betétet? ha nem akkor nekem van felesleg, azt szívesen odaadnám.
ja, és emlékszel még arra a pöttöm zoknira, amit együtt vettünk az Árkádban? most az van Petin..
Puszi mindenkinek