Babancs
Akkor pihenés
!
Egyébként nem baj,hogy írogatsz ide,sőt,szívesen látunk,csak kicsit hülyén jött ki az első lépés
!
Tudod,mondtam,megbocsájtható,mert olyan az állapotod
:D:D!
Ha az ember felnő egy bizonyos környezetben,vesz egy mintát,nagyjából ezt adja tovább.Így érthető,ha nálad nem első helyen fognak állni az ilyen jellegű közösségek.
A lényeg,hogy úgy dönts mindig,hogy neked és a gyerkőcödnek is jó legyen
.
És tényleg mondom,gyere csak,örülünk,ha gyarapodik a társaság
!
Csakegy
Na ez volt a másik,amire ki akartam térni,de látom,beelőztél
A kérdés pontosan az,hogy valamit valamiért.Akarok-e több gyereket és lemondani érte valamiről,ami kevésbé fontos,vagy átalakítani azt a valamit úgy,hogy mindkettő megoldható.És itt nem csak luxusról van szó,bár tény,hogy sok ember életében az évi 2-2,5 hét nyaralás luxus....
DE.Talán le lehet mondani a havi 30-40 000 Ft-os cigiről,vagy éppen az alkoholról....
Nyilván mindenkinek az a fontos,hogy a gyermekét megfelelően és igényesen nevelje fel.Én is meg szeretnék adni minden tőlem(tőlünk) telhetőt nekik,persze észszerű keretek között.
Egyszer a kollégáimmal én is vitatkoztam erről és egy orvosné anyuka mondta,hogy sok a 3 gyerek,mert gondoljak csak bele,mire mindegyiket kitaníttatom,mire mindegyiknek lakást veszek...
Erre én csak azt mondtam,én nem halat akarok adni a gyerekeimnek,hanem hálót.... Biztosítom a továbbtanulást,de elvárom,hogy valamit ő is tegyen érte,mint ahogy én is tettem annak idején.Lakást nem veszek neki,de kap egy induló tőkét....
Mi anyagliag nem kaptunk támogatást a szüleinktől ilyen módon,nem kaphattunk.7 éve vagyunk együtt, a nulláról indultunk.Azóta a másfél szobás albérletet megvettük(hitelre),aztán továbbköltöztünk egy igényesebb és nagyobb helyre,van saját autónk.Mindezt önerőből értük el,igaz,van ára.
Ettől függetlenül azt mondom,ha valaki belátja,hogy mit engedhet meg magának,jól teszi,ha úgy cselekszik.Sőt.Ő teszi igazán jól.
De miért baj ez?Pontosan ez a felelősség!Nem tudhatod,mire odakerülsz,nem leszel-e olyan helyzetben,hogy mégis vállald a harmadikat.
Családi adózás:na ez a nem mindegy,hogy azért a terheket viselni kell....
A GYES-ről így is lemondhatsz
Hmmm...még valami...én fizettem tandíjat nappalin első diplomával 1 évig...vagyis a szüleim...
Ezt is meg lehet közelíteni egy másik odlalról.Egyrészt minőségi szolgáltatást várhatsz el érte(tudjuk,ez lutri...) (mint ahogy a párom annyi anyagot kapott 110000 Ft-ért,hogy csak lestem...teljes tananyag CD-n,jegyzetek stb...),másrészt talán lecsökkenti a fősikolások,egyetemisták végzési idejét(nem 10 év alatt végzi el az 5 évet).Igazából én azt látom,hogy buli buli hátán(elég közel van az egyetemi szórakozó helység és maga az egyetem is),talán ők is visszavehetnek az igényeikből.Nyaranta lehet pénzt keresni,nem csak a lábukat lógatni(tisztelet a kivételnek és azoknak,akiket tényleg érzékenyen érint,bár gondolom,erre vmilyen módon lesz kompenzáció).És nem utolsó sorban meggondolják az olyan emberek az ilyen irányú továbbtanulást,akik nem odavalók.Mert boldog boldogtalan felsőfokú végzettséget szeretne,még a nálunk 2-sel végző gyerekek is.És ugyan elvégzi,de a tanultakat használni nem tudja...
Fősikolás lány szájából hallottam:utolsó éves,gyakorlatot kellett töltenie nyáron egy cégnél és ki volt akadva,hogy be kellett mennie minden nap(hétköznap) 9-re!!!
Úgy döntött,inkább felvesz még egy szakot,mert ő ugyan nem akar még dolgozni...
De azt a szülőt sem értem,aki ezt finanszírozza...
Meg kell tanulniuk a gyerekeknek,hogy egy idő után saját magukért felelnek,hogy meg kell teremteniük a megélhetésük lehetőségét....
Na,nagyon hosszú lettem,bocsi a monológért...