Új privát üzeneted érkezett!

ÁÁÁ...ki mondta, hogy elítélem, azokat akik bölcsibe adják a gyereküket????
ÉN NEM SZERETNÉM BEADNI, DE EZ NEM JELENTI AZT, HOGY ELÍTÉLEM, AKI BEADJA! Sőt, abszolút megértem mind az anya, mind a gyerek szempontjából.
Én nem voltam bölcsis, az ovodát gyűlöltem és hálát adok az égnek, hogy anyu még h.t.b lett. Én nagyon magányos gyerek voltam, abszolút nem igényeltem kicsiként más gyerekek társaságát. És mégis normális iskolás lettem..nem frusztrálódtam.
Persze ez majd a gyerekem igényeitől fog függeni. Meg aztán attól is, hogy fogunk megélni.
És ez baromság, hogy a gyes nem a fizetés pótlását hivatott szolgálni. Nem is ezt mondtam, hanem azt, hogy az elmaradt fizetésnek megfelelő mértékű, normális megélhetést biztosító jövedelmet. És nem azt, hogy a nagymamák neveljék fel a kisgyereket (mint ahogy tette azt anyu is a tesóm gyerekeivel).
Na mind1 többet nem jövök ide, köszönöm nem kérek belőle..ha ti 20 ezer ft-ból meg tudtok élni, akkor hajrá! A férjem egy fizetéséből mi kölcsönnel együtt éhen halnánk...
És ezért is van kihalóban a társadalmunk..minimálisan támogatják a gyerkemet szült anyákat, a nők frusztráltak a munkahely elvesztése miatt..
A tesóm dolgozott bölcsödébe..tőle tudom, hogy bánnak ott a gondozók a gyerekekkel.
Persze minden sors más és más, minden igény is..

Kép
babancs

Bali: ugyanmar! Csak 1 het, bird ki! :lol: Lefogadom hogy szules kozben nem gondolsz majd arra hogy szulni akarok! :mrgreen:
Amugy ha minden kotel szakad a szex segit allitolag. :wink:
Bali, en is szulni akarok! Segitsetek legyszi! :mrgreen:

Babancs: ok, ertem, nem itelsz el senkit, nehogy megsortodj mar!
Jol latom most vagy 5 hetes terhes?
Gratulalok! :D
Elso gyerek? Gyes, gyed temaban nem tudok hozzaszolni, mi hala Istennek megelunk 1 fizetesbol. :D
De itt is sajnos igen sok csaladban a nagymama neveli a gyereket mert anyukanak vissza kell mennie dolgozni a baba 6 honapos koraban. Ebbol a szempontbol jobb a helyzet Mo-on.
Az en fiam szeret bolcsibe jarni es el sem tudom kepzelni hogy ott rosszul bannanak Vele!

KépKép
KépKép
tontica

Babancs!
Nem értem a "kirohanásod". Figyu, én úgy terveztem, hogy egyik ygermekemet sem adom bölcsibe, mégis mind2-en 2 éves koruktól mentek. Fiam azért, mert felajánlottak egy állást, lányom meg azér, mert visszamentem félállásba, és megmondom őszintén, igen is a pénz miatt tettem. De egyáltalán nem bántam meg! Fiam nem anynira szeretett járni, de a lányom imádta a bölcsit! Még most is emlegeti, pedig már a 3. éve oviba jár.

Csak1!
Ez nagyon durva amit leírtál. Én ismerek több olyan családot, ahol több mint 4 gyerek van, nem kisebbségiek, és mindegyik baba tervezett volt!!! Miért kell elítélni azokat, akik több gyereket vállalnak? És tisztességben, szeretetben nevelik őket? Én is 4 gyereket szeretnék. Vállalnék többet is, de örülök, hogy ennyibe belement a férjem. Még anegyedik így is kérdéses. Lehet, hogy hülyének néztek, de nekem első és legfontosabb a család, a gyerekek, és a munka sokadrangú. És szerintem az anyaság igenis munka!!! Méghozzá 24 órás szolgálat, főleg ott ahol több gyerek van.

És külföldön a férj fizetéséből meg lehet élni, meg ott van lehetőség a félállásra.

moni

Tontica!

Köszi!

A hőmérősbe, meg a PCO-sba szoktam írni. A pajzsmirigyem miatt nem jött össze a baba. Aztán rájöttek, hogy túlműködik, rá 2 hónapra LH-tesztet is használva sikerült teherbe esnem.
Igazából az az elszomorító, hogy 4 éve dolgozom jogászként és fele annyit keresek, mint egy kőműves.
A férjem meg kb. 10 ezerrel keres többet, szintén jogászként. A kölcsönünk 5 évig türelmi idős, csökkentett, majd ha lejár, onnantól fogva 80at fogunk havonta fizetni. Így kb. az én gyesem el fog menni a kölcsönre, a pároméból meg rezsi+3an élni. Bár nagyon bízom benne, hogy addigra változik valami. De a friss diplomások esélyei ma már..

Moni!

Azért "rohantam" ki, mert kiforgatták a szavaimat. Leírtam, hogy én nem adnám bölcsibe a gyerekemet. Majd ezt többen sértetten, magukra vették. Pedig én nem ítélem el azt, aki beadja. Valószínű én is rá fogok kényszerülni részint anyagi okokból..másrészt mert anyámat rákkal kezelik, az anyósom meg nem vállalná el.

Kép
babancs

Babancs!

De ha dolgozol, akkor nem gyesen leszel, hanem gyeden, nem?

Tontica!

Épp most kaptam meg apától a "hormonkezelést" :lol: , és várom a hatást... :lol: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Állatkertezni voltunk,szuper volt :).Főleg,mert ingyen :wink:!

Csakegy

Ha jobban elolvasod,amit a cikkben írtak,.látod,hogy nem csak a "nyugati" államokra vonatkozik a népesség csökkenés...illetve az 1 főre jutó szülések száma....Hanem bizony a Távol-Keleten is,ami merőben furcsa.
Másrészt ha 2 gyereket "megengedhettek " magatoknak,már jók vagytok,hiszen legalább 2 -nek kell lenni az 1 főre jutó gyerekek számának,hogy a népesség a megfelelő ütemben nőjön,vagy legalbb is ne csökkenjen.
Az én környezetemben sokan vállnak 3 gyereket újabban és nem azért,mert felveti őket a pénz.Elhiszem,hogy vannak olyanok,akik anyagilag megfontolják,de szt közel sem annyian,mint ahogy pl Te ezt képzeled.Persze tudom,mindenki magából indul ki.... Én ebből,Te abból...én csak annyit akartam ezzel mondani,hogy ez nem csak Mo-ra jellemző... Hanem világ szinten mindenhol...ahol szegények vannak,ahol gazdagok...
És ha ökológiai szempontból nézem,akkor is egyértelmű.A Föld eltartóképessége véges...valahol hatrt húz a természet...még ha ezt nekünk nehéz is elfogadni :).

Tontica

Hát remélem,hogy rendberaknak :)!

Bali

Egy kis ricinusolaj?Azt hallottam egy ismerősömtől,hogy 2 napon belül megindítja a szülést.Egy kis narancslébe kevered.Ugyanis alhasi vérbőséget okoz... :roll:

Babancs

Előre leszögezem,hogy nem bántani akarlak :).Szóval ne sértődj meg ilyen hamar,bár tény,hogy tőled még ez is elnézhető ,hiszen éppen egy hormonbombával küzdesz :wink:!
Szt sértődésről szó sincs és biztosan Te sem úgy értetted,de valljuk be,a neten keresztül nem mindig jön át az,amit valójában gondolunk,így sokszor rosszul reagálják le a többiek. :roll:
Pláne,hogy csak úgy in medias res...mert ugye mi pl nem is ismerjük egymást így először is üdvözöllek itt a topikon :).
Én is sokmindenről gondolkodtam így,mint ahogy Te a bölcsiről.Aztán megtanultam,hogy soha ne mondjam,hogy soha,mert nem tudhatom,mit hoz az élet vagy hogyan változok a terhesség alatt vagy éppen anyaként.Így pl azt gondoltam,hogy a második csemetémmel otthon maradok legalább 2 évig,de az élet másként hozta,illetve a lelki világom.
Én sem gondoltam,de a fiamnak igenis szüksége volt már gyerektársaságra(ahogy Tontica fiának is) 2 évesen,mert sem én,sem a nagymama nem tudta kielégíteni már az igényeit.A bölcsiben jól érezte magát,az oviban szintén.
De.Fontos,hogy minden úgy történjen,ahogy a gyereknek jó.És ami nagyon fontos és szintén saját tapasztalat(bár nem egy egetrengető dolog :wink),hogy ha az anya jól érzi magát,akkor a gyerek is :).És ezen van a lényeg.
Sajnálom,hogy a rokonodnak ilyen tapasztalatai voltak,nekem nem. :roll: Talán nem ez az általános.És nem vagyok abban sem biztos,hogy egy otthon levő frusztrált anya nem tesz uígy a gyerekével...
Szóval ez is egy összetett dolog,nem igazán lehet fehér és fekete...
A lényeg,hogy úgy dönts,ahogy abban a pillanatban neked jó.És az nem biztos,hogy meg fog egyezni azzal,amit most érzel :).
Régen egyébként,amikor több generáció lakott együtt,normális volt,hogy a gyerekek sokat voltak a nagymamával...ma ez miért baj? :roll: Persze nem arra gondolok,hogy az anya felé sem néz,én heti 3 napot dolgozok,akkor reggeltől kb 2-ig anyukámmal van a lányom.A többi időt próbáljuk a lehető legaktívabban tölteni(már amennyire bírom),nem hiszem,hogy sérülne...Persze megint kiemelem,más az,amikor tényleg a nagymama neveli a gyereket,de szt ott már nem csak a munkával van a gond... :roll:
GYES:mint írtam már,segély,nem kötelelező igénybe venni.Ráadásul ugye idéntől már teljes foglalkoztatás mellett is kapható,tehát kilépett a pótlék szerepéből,inkább támogatás lett.... :roll:
Remélem,nem bántódsz meg :wink:!És bocs,hogy ilyen hosszú lettem :)!

anyapoc

Bali

GYED mellett nem lehet dolgozni.gyesre kell menni és azt is csak 1 éves kora után lehet...

anyapoc

Babancs

Még valami...őszintén szólva a fenti hozzászólásod utolsó mondata meglepett...

Miszerint...minden sors más és minden igény is...
Ezek szt mivel a Te tapasztalatod az,hogy a bölcsiben nem bánnak megfelelően a gyerekekkel(vagyis szt egyikben sem),akkor aki bölcsibe adja a gyerekét igénytelen? :roll:
Vagy csak én fontam össze a kettőt? :roll:

anyapoc

Anyapoc!

Ricinusolaj? Ezt még nem is hallottam... de nem is valami gusztusos... :shock: :D
Tudom, hogy nem lehet mellette dolgozni, de azt hittem arról van szó, hogy abból az összegből nem lehet megélni, de nem is kell, mert végülis 2 éves korig Gyed-en van az ember... Á, össze-vissza beszélek... Fájdogál a hasam, most inkább nem gondolkozom..... :roll:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

moni: és ez a 4 gyereknél többet bevállaló család CSAK segélyekből szeretne megélni? Mert ha nem akkor ha családi adózás lenne akkor valszeg a szülők egy fillér adót sem fizetnének...

A gáz az, hogy ŐK A KISEBBSÉG!!! Akik tényleg gyerekszeretetből vállalnak ennyi gyereket... és nagyon kevés van belőlük... az én szememet viszont bántja, hogy az etnikai kisebbségek csak a lábukat lóbálják és nyulat játszanak...

(A férjem egyik kollégájának is 5 van... és a 6. is jöhetne... de ők nem is állnak sorba segélyért....)
Vendég

anyapoc: Kínában iszonyú kemény agymosáson / "terroron" mentek át az emberek amire lecsökkent a születésszám... aki egy gyereknél többet vállalt azt keményen megbűntették... sokan azért jöttek pl. Mo-ra mert több gyereket akartak de otthon büntették!!! Aztán az emberek rájöttek, hogy ha kevesebb a gyerek jobban élnek... és hát a gazdaság is fejlődött (iszonyú iramban)... szóval ott most sok a pénz, az emberek rákaptak a kevés gyerekkel járó kevesebb probléma ízére... aztán ez van.
Vendég

Csakegy

A cikk nem csak Kínát említi.Egyébként az ehhez kapcsolódó másik cikk,amit most nem találok,szintén nem Kínát célozza.Hanem pont ez a lényeg,hogy ez általános.Kína eleve más eset.
Szóval ne azt próbáljuk már elemezgetni,hogy hol miért,hanem vegyük észre,hogy ez tendencia!Világszerte!
Etnikai kisebbségről nem nyilatkozom.... :?
Családi adózás szép dolog és jó is,de Mo-n nehezen adod be egy "szinglinek",hogy viselje már a terheket ő... :roll:
Valahol az ő szemszögükből ez sem igazságos... :, Most tehet valaki arról,hogy csúnya és nem kell senkinek? Vagy majd jönnek az érdekházasságok,zöld kártya? :roll:

Bali

Igen,narancslébe kell tenni és tutira meghozza a hatást...bár ahogy olvasom, a férjednek is sikerült :D!
Sok sikert és drukkolok!
Remélem,mihamarabb olvashatjuk a nagy hírt :)!

anyapoc

Anyapoc!

Nem bántottál meg, igazad van!
Hulla fáradt vagyok ma, ilyenkor nagyon nehéz úgy fogalmazni, hogy abba ne lehessen belekötni.
Amit idéztél rosszul értetted, azt nem írtam senkinek - az általános volt. Arra értettem, hogy kinek ez jó, kinek az jó. Én sem tudom még mi lesz nekem jó. Pár éve még gyereket sem akartam. Most meg már ilyeneken töröm a fejem. A bölcsivel meg..tudod a rossz beidegződések..meg én utáltam az ovodát is. Bár ez nem zárja ki, hogy a gyerekem szeresse majd.
És bocs, hogy csak úgy elkezdtem ide írni. Valamihez hozzászóltam csak - amúgy olvasgatni szoktalak benneteket, meg megnéztem a fotókat, ha nem gond. Babásodás előtt nem akartam még ide írni.

Kép
babancs

szerintem a gáz az, hogy mint a kínaiaknál... aki egyszer rákapott a "jóra" az nehezen adja lejjebb... nekünk pl. az a megengedhető luxus, hogy évente 2-2,5 hétre elmenjünk nyaralni. ha sátorral, sátorral... de nyaralni kell. Keményen dolgozunk egész évben nagy a stressz, ez kell az életben maradáshoz. 2 gyereknek még ha mind a ketten dolgozunk valszeg tudnánk ugyanezt biztosítani (ld. nem kell új kocsi, amíg a nagyobbik 5 év alatt van elég a 2 szobás lakás is, utána 2 után talán a sulit is fizetni tudjuk, a nyelvtanulást, különórákat zeneórákat!!!(nekünk ez alap!!!) ... szóval mi sokat kaptunk mindketten a szüleinktől, nyaranta táborokba mentünk, szép környezetben laktunk... stb. stb.Én meg akarom ugyanezt adni a gyerekeimnek.

Meg akarom nekik adni az esélyt, hogy ugyanolyan eséllyel induljanak az életbe mint bárki más, hogy abba a suliba járhassanak amelyikbe a párom járt (nekem ritka szimpatikus - az egész értékrendje stb.) ez viszont sok időt vesz el (a város másik végébe cipelni stb.)... 2 gyereknél többnek ezt nem tudnánk garantálni. 2 még menne mert ketten kétfelé már tudunk majd menni ha kell... szóval azt akarom, hogy ha majd egyetemre akarnak járni (nem kötelező) akkor megtehessék... én is megtehettem. Igaz, a költségeket én álltam de otthon élhettem így nem kellett albérletre és kajára költenem. Sajnos a mi gyerekeinknek már tandíjjal stb. is számolniuk kell majd.

Szóval én úgy vagyok vele, hogy tényleg annyi gyereket vállalok ahányat tényleg el tudunk tartani és felnevelni. Nem luxusban - hanem korrektül - legalább úgy, ahogy mi felnőttünk. (Nem luxusban!! de korrektül)

Ez mondjuk tényleg személyfüggő... nekem ez is fontos... valakinek nem ez a legfontosabb...

(meg hát attól is függ, kinek mennyit keres a férje... a kollégák között nem is egy olyan van aki 3 gyerekkel maradt otthon... mert megtehette... mert a férje annyit keresett, hogy neki utána már csak 4 vagy 6 órába kellett visszamennie dolgozni... én ezt soha nem fogom tudni megengedni magamnak... napi 8-10 óra munka + 1,5 óra utazás után meg szemétség lenne 3 gyereket bevállalni... semmi időm nem maradna rájuk...)
Vendég

anyapoc: majdnem mindenhol a világon családi adózás van... (OK, adót mindenhol kell fizetni de nem mindegy mennyit... én a családi adózásért cserébe lemondok a 3. évre járó gyesről + CSP-ról...)
Vendég

Csak gyorsan némi véleménnyilvánítás,mert mennék Lost-t nézni :oops: Bocsánat,de a végét a hsz-nek már nem tudtam végigolvasni. :oops:

Szóval
GYES:Arra jó,hogy dolgozz mellette.
Egyébként nem zavarna ez,sőtt..,de könyörgöm,a gyereket úgy kellett "benyomni" egy bölcsibe,mert megszűntek.Mindenféle kapcsolat igénybe lett véve hozzá :? Szóval itt hibádzik a dolog.
A munkahely meg nem tolerál.Itt is bibi van.
A nagymama meg dolgozik,és egyébként sem neki szültem.

Bölcsi:Jómagam is úgy terveztem mire Ada 2 éves lesz,lesz tesó.De ezt Ti tudjátok a legjobban! :wink: Ember tervez.....

Prolaktin:
Mivel nekem magas volt,kiokosodtam ám.
Okozhat vetélést a magas szintje,de nem a 16.héten,hanem koraterhességben.Vmit nincs ovuláció,és ciklus.

Most ennyi telt,de meghaltam volna ha belémszorul. :oops:
Lost után jövök,és bővebben. :D

KépKép

KépKép
okr

okr: de ha már akkor is tudtad volna mi a helyzet és szedted volna a bogyókat akkor tényleg lett volna 2 éves korára tesó... én is ebben bízom... ha megszületik a baba abban a pillanatban újra elkezdem szedni a metformint... így amire abbahagyom a szoptatást megint tökéletes lesz a szervezetem :)
Vendég

Babancs

Akkor pihenés :)!
Egyébként nem baj,hogy írogatsz ide,sőt,szívesen látunk,csak kicsit hülyén jött ki az első lépés :wink:!
Tudod,mondtam,megbocsájtható,mert olyan az állapotod :D:D:D!
Ha az ember felnő egy bizonyos környezetben,vesz egy mintát,nagyjából ezt adja tovább.Így érthető,ha nálad nem első helyen fognak állni az ilyen jellegű közösségek.
A lényeg,hogy úgy dönts mindig,hogy neked és a gyerkőcödnek is jó legyen :).
És tényleg mondom,gyere csak,örülünk,ha gyarapodik a társaság :)!

Csakegy

Na ez volt a másik,amire ki akartam térni,de látom,beelőztél :wink:
A kérdés pontosan az,hogy valamit valamiért.Akarok-e több gyereket és lemondani érte valamiről,ami kevésbé fontos,vagy átalakítani azt a valamit úgy,hogy mindkettő megoldható.És itt nem csak luxusról van szó,bár tény,hogy sok ember életében az évi 2-2,5 hét nyaralás luxus....
DE.Talán le lehet mondani a havi 30-40 000 Ft-os cigiről,vagy éppen az alkoholról....
Nyilván mindenkinek az a fontos,hogy a gyermekét megfelelően és igényesen nevelje fel.Én is meg szeretnék adni minden tőlem(tőlünk) telhetőt nekik,persze észszerű keretek között.
Egyszer a kollégáimmal én is vitatkoztam erről és egy orvosné anyuka mondta,hogy sok a 3 gyerek,mert gondoljak csak bele,mire mindegyiket kitaníttatom,mire mindegyiknek lakást veszek... :shock:
Erre én csak azt mondtam,én nem halat akarok adni a gyerekeimnek,hanem hálót.... Biztosítom a továbbtanulást,de elvárom,hogy valamit ő is tegyen érte,mint ahogy én is tettem annak idején.Lakást nem veszek neki,de kap egy induló tőkét....

Mi anyagliag nem kaptunk támogatást a szüleinktől ilyen módon,nem kaphattunk.7 éve vagyunk együtt, a nulláról indultunk.Azóta a másfél szobás albérletet megvettük(hitelre),aztán továbbköltöztünk egy igényesebb és nagyobb helyre,van saját autónk.Mindezt önerőből értük el,igaz,van ára.

Ettől függetlenül azt mondom,ha valaki belátja,hogy mit engedhet meg magának,jól teszi,ha úgy cselekszik.Sőt.Ő teszi igazán jól.
De miért baj ez?Pontosan ez a felelősség!Nem tudhatod,mire odakerülsz,nem leszel-e olyan helyzetben,hogy mégis vállald a harmadikat.

Családi adózás:na ez a nem mindegy,hogy azért a terheket viselni kell.... :roll: A GYES-ről így is lemondhatsz :wink:

Hmmm...még valami...én fizettem tandíjat nappalin első diplomával 1 évig...vagyis a szüleim...
Ezt is meg lehet közelíteni egy másik odlalról.Egyrészt minőségi szolgáltatást várhatsz el érte(tudjuk,ez lutri...) (mint ahogy a párom annyi anyagot kapott 110000 Ft-ért,hogy csak lestem...teljes tananyag CD-n,jegyzetek stb...),másrészt talán lecsökkenti a fősikolások,egyetemisták végzési idejét(nem 10 év alatt végzi el az 5 évet).Igazából én azt látom,hogy buli buli hátán(elég közel van az egyetemi szórakozó helység és maga az egyetem is),talán ők is visszavehetnek az igényeikből.Nyaranta lehet pénzt keresni,nem csak a lábukat lógatni(tisztelet a kivételnek és azoknak,akiket tényleg érzékenyen érint,bár gondolom,erre vmilyen módon lesz kompenzáció).És nem utolsó sorban meggondolják az olyan emberek az ilyen irányú továbbtanulást,akik nem odavalók.Mert boldog boldogtalan felsőfokú végzettséget szeretne,még a nálunk 2-sel végző gyerekek is.És ugyan elvégzi,de a tanultakat használni nem tudja...

Fősikolás lány szájából hallottam:utolsó éves,gyakorlatot kellett töltenie nyáron egy cégnél és ki volt akadva,hogy be kellett mennie minden nap(hétköznap) 9-re!!!
Úgy döntött,inkább felvesz még egy szakot,mert ő ugyan nem akar még dolgozni...
De azt a szülőt sem értem,aki ezt finanszírozza... :roll:
Meg kell tanulniuk a gyerekeknek,hogy egy idő után saját magukért felelnek,hogy meg kell teremteniük a megélhetésük lehetőségét....

Na,nagyon hosszú lettem,bocsi a monológért... :oops:

anyapoc

Kriszti

Még jó,hogy nem szorult beléd :wink:!
Nyilván a rendszerben hiba van,ezt kell orvosolni,de mindenért nem lehet az államot hibáztatni,én erre akartam kilyukadni.OK,adnak több GYES-t,de kinek a zsebéből veszik el? A Mienkből...Nem?
"Nem neki szültem":szt ez akkor áll,ha a gyereked nagykorúságáig ő van mellette.Azért,mert 1-2 évet kisegít,amíg oviba nem jár a gyerkőc,azért ez túlzás,nem? :roll: Más kérdés,hogy éppen nem tud... :?

anyapoc

Mi nem iszunk, nem cigizünk, nem veszünk kész kaját, mi sütjük a kenyeret... a piacon vásárolunk és megnézzük mire költjük a pénzt... lakást nem tervezünk venni a gyerekeinknek...

Viszont: azt akarjuk, hogy teljes gyerekkoruk legyen, lehetőséget kapjanak a sportolásra, zenetanulásra, nyaralásra, pihenésre.

Ezt kettőnél többnek átlag fizetésből nem lehet biztosítani.

Lejjebb nem tudjuk adni az igényeinket mert ruhát csak akkor veszünk, ha durva leárazás van, moziba nem járunk, enni és fűteni pedig kell.

Nekünk a gyerekek miatt már nincs miről lemondanunk... max. annyit tehetünk, hogy többet dolgozunk. Ezen az áron pedig nem kell 3. gyerek. Mert akkor az első kettőnek is napi sok órával kevesebb jutna a szüleiből.

Ja... az egyetem alatt végig dolgoztam! Nappalin... és nem csak én. Szóval ez nem hat meg (bocsi). A férjem is végig dolgozott... igaz, neki már hitel is kellett, hogy elvégezze. Azt is most nyögjük.

Én soha nem mondanám azt, hogy én is kibírtam, a gyerekeim is kibírják majd (egyébként meg a fizetős egyetemeken kívül mindenki szokott valamit dolgozni a suli mellett... nálunk pl. rentgetegen dolgoztak napi 8 órában!!!) ... inkább azt mondanám, hogy mindent megteszek azért, hogy a gyerekeim ha egyetemre mennek élvezhessék IS az egyetemi éveiket... egy kis munka, egy kis buli na meg a kőkemény kötelesség. Utána úgy is ott a nagybetűs és könyörtelen élet... Én is buliztam ezerrel, egy csomó diákszervezetben benne voltam, mégis tudtam dolgozni is és a vizsgáim is jól sikerültek... igaz, aludni nem sokat aludtam és a KV-ra is ott szoktam rá :)

Mondjuk eröltetni egyiket sem fogom az tuti...
Vendég

anyapoc: a gyerekeket mindenhol támogatni szokás... pl. ingyenes orvosi ellátással, sok helyen ingyenes gyógyszerekkel... itt meg ha gond van máris dughatod a gyerekdoki zsebébe a pénzt és 6 év felett majd a vizitdíjat is...

Miért fáj neked ennyire a gyes?
Vendég

Sziasztok!

Bali!
Mar hat is apa 'hormonkezelese"???????? :wink:
Fajasaid vannak,vagy meg csak joslok???
DRUKKOLOK NAGYON!!!!!!!!!!!!!!!!

Lanyok nehogy osszevesszetek!!!!!!!!! :(

Angel!
Lattam hogy beleptel ma!Mi ujsag????

Jo ejszakat mindenkinek!
Sziasztok!!!

Kép
Kép
ancsa81

Anyapoc
Hát én tudod nem bíznám nagymamára a gyereket.Esetleg egyszer-egyszer.Márpedig azért nem,mert könnyen odavágják,hogy te ne szólj semmit,nem neveled,mert a munkád fontosabb.
Előző kapcsolatom is erre ment rá,mármint,hogy nem értették meg,mi a fészkes fenét dolgozok én hétvégén,meg éjszaka.Alszom nappal,és későn van ebéd stb....
Na nem bántani akarlak,csak van egy szörnyű példa előttem,amit soha többé nem akarok átélni,főleg gyereknevelés viszonylatában nem.A szüleim meg még soha nem álltak ki mellettem,így innen sincs pozitív tapasztalatom.
Mostani anyós persze eü-s múlttal rendelkezik,sztem nem vágna ilyesmit a képembe,de az ember már óvatos! :oops:
Kicsit irigykedem akinél ez jól működik,de örülök is neki! :!:
Na,szóval ,csak akartam,hogy érts!

Csakegy
Gondold el,a kolléganők majd meg lincseltek,hoyg mit akarok én dolgozni?! :evil: Hiszen a gyerek kicsi,és sokszor beteg lesz,így hogy járok dolgozni? :shock:
Az én karrierem majd akkor kezdődik,ha elég nagyok lesznek a gyerkőcök,hogy önállóan menjenek suliba ,és stb... :D

Közben felkelt a gyerkőc,oszt elvesztettem a fonalat :twisted:

KépKép

KépKép
okr

Hehe Csakegy..meglepően azonos a sorsunk :)
Én is otthon laktam anyuéknál az egyetem alatt, de nem támogattak egyebekben. Az ebédjeimet, a reggeliket, a tankönyvek, a fénymásolás, a diploma, a ruháim stb. árát az általam diákmunkával összeszedettekből teremtettem elő. Fél évet tanultam ebből Pesten, de haza kellett jönnöm, mert a sok munka miatt se időm, se energiám nem maradt tanulni. Éjszakákba nyúlóan tanultam, annyira kellett a tandíj. Apám legnagyobb fizuja 60e ft volt, abból éltünk othon 3an. Nekem eléggé keserű szájízzel, de mondhatjuk úgy "büszkén" és dolgosan teltek az egyetemi évek. :lol:
És akkor megfogadtam, hogy én nem akarom ettől a minimálistól (tankönyvek, étkeztetés, zsebpénz) megfosztani a gyerekemet. Amit lehet félrespájzolunk majd neki.
Mi sem cigizünk, nem járunk sehová szórakozni..bár mi most végig kaját rendeltünk étkezési csekkből, míg tanultunk..de tényleg nagyon spórol az ember, ha kölcsönt fizet, lakást tart fenn.
Pláne, hogy a kettőnk szakvizsgájára rámegy 130 ezer ft, továbbá a kamarába belépni fejenként 100 ezer..ez utóbbit ki fogjuk hagyni.
Szerencsére, ha megszorulnánk a férjem szülei tudnak segíteni..a lakás vásárlásnál is ők segítettek.
Na bocs a nyavalygásért.

Kép
babancs

Csakegy

Na,ezért nem szeretek veled én beszélgetni... :?
És visszatérek jó szokásomhoz(amit nem tudom,miért is szakítottam meg :? ),nem olvasom el a hozzászólásaidat.
Mert vagy magadra veszel mindent,vagy éppen elsiklasz a lényeg felett....Amit írtam,nem azért írtam,hogy meghasson.Leírtam a véleményem.Pont.Én mást látok az egyetemen MOST.Ez is pont.
A GYES nem fáj.Pont.
És a gyerekdoki zsebébe sem kell pénzt dugnom,itt nem szokás...
Nem értjük meg egymást és kész.
ja,és hogy félreértés ne legyen,még véletlenül sem beszélnélek rá harmadik gyerekre!!!

Kriszti

Asszem azért az más kérdés,ha rossz tapasztalatai vannak az embernek.De azért ebből nyilván általánosítani nem lehet.
Azért remélem,hogy mostani anyósod nem lesz iylen nehéz dió :)!

anyapoc

Anyapoc
Hát én is remélem! :D
Indulótőkéről még annyit,mi egy franciággyal indítottunk,azt is részletre vettük :oops:

Ancsa
Veled mi újság????

Bali
Nekem tanácsolta a szülészdoki ezt az apás módszert,mint szülésindítás.De apa azt mondta akkor 2 héttel is túlhordhatom,mert ő ugyan hozzám nem nyúl! :shock:
Azt hiszem lassan meglesz Nándi baba! :D Mennyire fájsz?

Babancs
Üdv itt is!

Még a bölcsiről akartam írni,hogy én nem bántam meg,hogy beadtam.Imád menni,azzal ébred,hogy öltözzünk,és menjünk.Szereti a gondozónőket,és úgy látom szépen is bánnak a gyerekekkel.Be lehet menni,megkuksolni,mit hogyan csinálnak,sőtt kérik is nézzem,mit tanult Ada.Beszoktatáskor egy hétig ott voltam vele,és igazán semmi rosszat nem tudnék mondani.

KépKép

KépKép
okr

Jó reggelt!
Úgy tűnik megfáztam. :( Fáj a torkom,és folyik az orrom.Pozitív tesztem óta másodszor van ez így.
Ha ez a gyerek megmarad,akkor egy atomboba se pusztíja el.Ha egészséges lesz,az meg tiszta csoda. :cry:

KépKép

KépKép
okr

Kriszti

Franciaágy :D:D!Mi meg egy hotel kiárult heverőiből vettünk kettőt,asszem talán 3000 Ft-ért összesen...Nagyon jó állapotúak voltak(ahhoz képest,mennyi idősek),csak át kellett húzni :wink:
Megfázás... :( Detto... :(
De neked van rá okod.Ilyenkor, a terhesség elején kicsit lecsökken az immunrendszer védekezése,hogy a szervezet elfogadja a babát.Tuti nem lesz baj :).Én Villővel szinte folyamatosan meg voltam fázva,ugye ő is őszi kreáció :D.Akkor lettem jobban,amikor jött a tavasz...
Szuper,hogy Ada szereti a bölcsit.Én videora is felvettem Bulcsút anno,szülinapoztak,olyan édesek voltak.
Nálunk egyébként 3 bölcsi van,általában mindegyikkel meg vannak elégedve az emberek.De az biztos,hogy a hely kevés,mert nekem már most szólnom kell,hogy jövő ősszel Villő menne... :roll:
A helyzet azért furi,mert ha ugye dolgozni mész,elvileg valahova fel kell venniük.A gáz az,ha ez a város másik végén van... :?

Na megyek,ma du cirkuszba megyünk, a Nemzeti Cirkusz van itt,nagy produkció lesz állítólag :):)!

Puszi mindenkinek :)

anyapoc

Anyapoc, majd írd le légyszi, milyen volt a cirkusz, mert valami hasonló lesz Bp-en októbertől!

Kriszti, sajnálom a megfázást, de a babád biztosan jól van! :wink:
Vendég

Ja, és a hőgörbém:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 101.78.jpg

Ne is kérdezzétek, mi lesz belőle, ha megölnek, akkor sem tudom, de valószínű, hogy megint csődöt mondok. :cry:

A másik topicon ma is zebrásodott valaki, Eliza, szerintem rajtam kívül mindenki az lesz mostanában. :roll:
Vendég

Anyapoc
Köszike a megnyugtató szavakat. :D
Kellemes szórakozást kívánok a cirkuszhoz.Majd tegyél képeket,milyen volt?!
Itt sajna 2 bölcsi van.Egy állami,meg egy magán.Összesen a kettőben 35 férőhellyel.Nagyon kevés!Arról meg álmodni sem mertem,hogy a közelben sikerül,mivel mindkettő távol van .Szerencsére az állami busszal megközelíthető,és ide jár Ada. :D

Athiz
Neked is köszike! :D
Én már a helyedben teszteltem volna egyet,az tuti!Nem akarsz???
:?:
Elizát meg légyszi ne is említsd,mert annyira nem érdekel,hogy mi van vele,hogy mióta írogat a hőmérősbe,és oda be sem nézek. :evil:
Ha érdekel az oka,nézd vissza a hsz-it a babát szeretnénkből,tavalyról.

KépKép

KépKép
okr

na jó... akkor most eldugulok néhány hónapra. Majd beszólok ha megvan a baba.
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltűntem,bocsi.(Belekezdtünk a vásárlásba,meg a gyerekszoba kialakításba,felújításba.)Meg is lett a következménye,mert kb.2 órája olvasok vissza.Volt szó mindenről :D

A képek,videók nagyon jók,nem győztem gyönyörködni bennük.

Okr!
Jobbulást :!: egyébként könnyen lehet,hogy a bölcsiből szeded össze a betegésgeket.

Bali!
Remélem hatásos volt a "szülés beindítás".Már több barátunknál is bevált.Gyors,és probléma mentes szülést kívánok.

Anyapoc!
Kíváncsi vagyok,hogy mit szólnak majd a gyerkőcök a cirkuszhoz(főleg Villő).Ovisaim is szoktak járni,és élvezni szokták.

Athiz!
Szerintem ebből még bármi lehet.A hőmérőhöz meg annyit,hogy nekem is a higanyos bizonyult megbízhatónak.

Tontica!
Remélem már nem vagytok betegek,és a kiütések is elmúltak.A főző tanfolyam nagyon jó lehet,én is szívesen járnék ilyenre :D

Áfonya,Kokusz!
Már biztos izgultok.Majd gondolok rátok,és remélem jó hírrel jöttök,vagy legalábbis közelebb kerültök a régóta várt babához.

Moni!
Sajnálom,hogy megjött,pedig bíztatónak tünt.

Babancs!
Szia,veled még nem találkoztam.És GRATULÁLOK BABUCIHOZ.

Junko!
Szerintem érdemes lenne más dokit is megkérdezni.

KépKép
takido

Sziasztok!

HU, sokat irtatok, en ezekhez most inkabb nem szolnek hozza, bocsi mert mar megint marhara szedulok, faradt vagyok es nem tudok koncentralni.

Csak annyi hogy ma reggel felment a hom 36,9-re :roll: es tegnap este meg szex is volt ahol ugye nem vedekeztunk mondvan ugysem lesz pe-m. :lol:
Azert remelem meg egy kicsit varat magara a baba legalabb addig amig elrendezodnek a dolgok.

Kesobb megprobalok majd valaszolgatni Nektek ha jobban leszek. Mi a fene lehet ez a szedules? Mar ugy unom!!!

KépKép
KépKép
tontica

Tonti, remélem, hogy csak átmeneti a szédült birka állapot, nálam is szokott lenni, remélem, nálad semmi komoly! :D

Okr, annyira kedves tőled, hogy így aggódsz értem, de a tesztelést holnapra terveztem, ha addig nem óhajt megjönni nekem. Nagyon remélem, hogy nem teszi velem, hogy meglátogat! Ugye nem lehet ilyen dög? :lol:
Amúgy olyan marha voltam, hogy tegnap valami ökör gondoltanál fogva délután teszteltem egyet, persze negatív lett. Ezért ma már nem mertem még reggel sem letesztelni, mi újság, meg elvileg ma délután/este kellene megjönnie, ha akarna, úgyhogy várom a fejleményeket egyenlőre.

Nos, ami Elizát illeti, ugyan próbáltam utána járni annak, hogy mi lehet a rejtélyetek kulcsa, de mivel sok oldalról van szó, hálás lennék, ha nagyjából elárulnád, mikoriban keressem, vagy melyik oldalon, vagy esetleg azt is megtehetnéd, hogy csak csendben, priviben elárulod az igazságot! Megteszed? Mert most már izgat a dolog, hogy mivel bánt meg oly sok embert ez a lány, ugyanis nem te vagy az egyetlen, aki támadja.

Csakegy, most miért is mész el? Na, ugye azért nem gondoltad komolyan!

Láttam ám, hogy miről mentek a vitácskák, de úgy döntöttem, hogy nem szeretném magamat semmiféle perlekedős helyzetbe belevinni, mert most kivételesen boldognak érzem magamat. Persze érdekes témák voltak! :wink:

Takido, jó hogy újra bekukkantottál, és hogy már építitek a kismadár fészket. Az olyan jó érzés! Legalábbis én nagyon szerettem! :D

A hőmérőre visszatérve már csak a higanyossal méricskélek, de vagy a hőmérő rossz, vagy én! :lol:

Na puszika nektek
Vendég

Athiz
Hát délután tényleg nem volt jó ötlet tesztelni. :wink: Szorítok,hogy ne jöjjön meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Másik témában írtam pü-t.Nem akarom it a topikot terhelni a dologgal.

Tontica
Remélem hamarosan a régi Tonti leszel!Szédülés,és miegymás nélkül!Jobbulást!

Csakegy
Ne húzd már fel magad!Egyszerűen volt egy vita,és kész.Megesik itt nálunk,hogy ebben-abban nem értünk egyet. :wink:

Takido
Ja,biztos bölcsis kór!
Egyébként egyre rosszabbul vagyok.Nem tudom Ada hogy bírta olyan jól,az első napokat! :shock:
Te mikor mész UH-ra?

KépKép

KépKép
okr

Takido!

Köszi!

Nem ismerek magamra..9 óra éjszakai alvás után, délután le kell dőlnöm aludni. Ez végig ilyen lesz??

Kép
babancs

Okr, a privit még nem kaptam meg, de epedve várom.
Amit viszont cseppet sem vártam, az megjött, pont, ahogyan meg volt írva, időre!
A "jó" Isten megint letörte szarvaimat, sőt, még meg is forgatja rendszerint a tőrt a szívemben, mivel szinte sorra zebrásodnak körülöttem. Szerintem addig csinálja velem, amíg a diliházban nem kötök ki! Vagy a hullaházban! :evil:
Vendég

Sziasztok Csajszik!

Csatlakozhatom hozzátok? Van itt egy-két ismerős, ugyanis a hőmérőzős topicba írogattam és én is hőmérősök babásai közé tartozom immáron...
szerika

Okr,
nekem is felkeltetted a kiváncsiságomat Elizabethet illetően, mert a másik topicban írogat és kiderült, hogy megbántott mást is, meg "kívülálló" elég rendesen osztja, vajon mi lehet ennek az oka? Szóval ha kérhetem neked is elküldöd a privit?
szerika

Sziasztok!

Megjöttünk a cirkuszból :).
Szuper volt,mindenkinek ajánlom :).Sajnos képeket nem csináltam,mert a múltkoriak sem sikerültek,nagyon sötét volt,most ráadásul messzebb is ültünk a porondtól... :roll:
A jegy 1800 Ft volt/fő,de nagyon jól lehetett szinte mindenhonnan látni,szt jobban,mint páholyból :wink:!
Nagyon színvonalas volt a másor, a társulat nem nagy,mégis akkora produkciót nyújtottak,hogy (én legalább is :D) nagyon élveztük.
Voltak egzotikus állatok:teve,elefánt,fehér tigrisek,zebra.Ezen kívül kutyusok,lovak voltak nagy szenzációk.Az artisták nagyokat remekeltek,a bohóc nagyon jó kis műsorokat adott.Élő zene volt, a zenekar nagyon jól játszott,élvezet volt minden perc. :)
Volt egy olyan rész,ahol a lovak (és idomárjuk) és az artisták együtt dolgoztak.Eszméletlen dolgokat műveltek a lovak hátán.
Azon kívül is voltak lovas produkciók, a végén az idomár kisfia jött be pónikkal,uazt csinálta,mint apukája :).Kb 3 éves volt :).
Ez egyébként a Magyar Nemzeti Cirkusz,ha jól emlékszem,Richter János igazgatásával.
Egyébként Bulcsú az első feléig bírta,utána már nyafogott,hogy menjünk haza,de azért tartottam benne a lelket...hát egy kicsit neki még hosszú volt :D!

Athiz

Sajnálom,hogy megjött :(.Pedig épp írni akartam,hogy egyenlőre stagnál a görbéd...Nem igazán értem a dolgot...Már talán kérdeztem,de nem emlékszem a válaszra,nem mentek tovább a kivizsgálásokkal? :roll:
Szilit mindenképpen vidd el a cirkuszba,ha ők lesznek!!!! :)

Kriszti

A 35 hely kutyafüle...Nálunk az egy bölcsiben is jóval több van.Egy csoportban kb 10-en vannak és van legalább 8 csoport... :?
A lényeg,hogy könnyen eljuttok és Ada szereti... :)
Bulcsút mi is egy darabig busszal hordtuk,mert távolabb laktunk,de később ideköltöztünk.Amúgy meg ez esik útba a sulihoz :).
Képeket nem csináltam,de a másikról van,arról tegyek ? :)
Vitához annyit tennék hozzá,hogy szt vitatkozni nem rossz dolog.Sokan vagyunk,sokfélék,sokféle véleménnyel,meglátással.De ez csak addig jó,amíg normális keretek között marad.Én személy szt nem szeretem a kioktatást,pláne nem az arroganciát.Soha nem vesztem össze senkivel itt,de ezt alapból elutasítom és ki is kérem magamnak.Tudom, a net rátesz egy lapáttal erre,de én éppen ezért kétszer is meggondolom,mit írok le,nehogy a másik félreértse... :roll: Hmmm..... :) ....

Takido

Én leslek ám máshol és tudom,hogy áll a babaszoba :wink:!Egyébként pedig már reklamálni akartam,mert nagyon eltűntél... :roll:
Villőt nem vittem ám a cirkuszba,kínzás lett volna neki szt (meg nekem :D)... :? Majd jövőre :).
Képeket majd ide is dobj fel a szobáról :)!

Tontica

Ajaj,Te nő,nem tetszel Te nekem!Ez a sok roszullét... :?
Remeélm,már jobban vagy,és semmi komoly... :roll:
Hőd :).Lehet,hogy összefügg a szédüléssel és beteg leszel :wink:!

Babancs

Nem,de az első 3 három hónap tuti álomkór :D!
Én 12 órát aludtam éjjel...illetve annak egy része már nappal volt :D!A lányommal meg egyfolytában aludtam,addig nem voltam rosszul :wink:....
Lesz még aktív időszak,ne aggódj... :)

Na,jó éjt mindenkinek,tűzök keresztszemezni :)!

anyapoc

Megjöttem, és mérges vagyok! 2 napra mentem el iskolába, és annyit de annyit írtatok, és tök érdekes viták! Bezzeg amíg itthon voltam úgy pangott itt minden! Még csak beleolvastam, de mire elolvasok mindent, már kár is hozzászólnom mert rég túlléptetek a témán :(
Most kifolynak a szememim, nagyon nagyon sok és tömény előadást hallgattam meg, de holnap mindent elolvasok, és mindenbe belekotty! :P
Vendég

Elizával kapcsolatban én is várom a privit. Küldené valaki?
Köszi!

Szerika!

Üdv itt is!

Kép
babancs

Szerika

Üdv itt nálunk,kellemes pocakosodást :)

Áfonya

Én szívesen vitatkozok veled,ha mergígéred,hogy nem harapsz :wink:

anyapoc

Privi nem ment el. :( Sőtt ,vmi miatt be sem tudtam lépni a babanetre. :(

Nos,kíváncsiskodók.
A babát szeretnénk topikban tavaly már az illető hölgy becsapott bennünket azzal,hogy babát vár.Most meg kiderült,sosem volt terhes.
Elég nagy vita tört ki miatta,mondhatni hurrikánt kavart a topikban.
Nem részletezem,mert hosszú,hónapokon át tartotó előzményei vannak,a hsz-it pedig ha rákattint a profiljára bárki megnézheti.

Erika
Üdv!Gyere nyugodtan!

Athiz
Hú,annyira sajnálom :( :( :( :(
Ne legyél letörve,nekünk másfél évnyi próbálkozás után sikerült.Nem feladni! :!: :!:

KépKép

KépKép
okr

Okr,
de most rakott fel kétcsíkos tesztről képet is, vagy ez is kamu? Ha lesz türelmem, akkor esküszöm elolvasom a hszait. De mire jó, hogy becsap embereket? Igazából önmagát csapja be, ha hazudik nem?
szerika

Okr!

Köszi!

Szerika!

De hova rakott fel képet a 2 csíkról?

Kép
babancs

Erika
Mi is ezt próbáltuk akkor neki elmagyarázni,sikertelenül.
Ja,teszt.A fetyn van vagy 100 felrakva,csak át kell másolni.
Na én témát lezárom!

Anyapoc
Kérném a képeket ,ha lehet!

Áfonya
Akkor inkább pihizz kicsit,aztán holnap dumcsizunk.

No lépek,mert fürdiidő van!

KépKép

KépKép
okr

Hehe..ez elég vicces. Hogy valaki ennyire gyerekes legyen..mondjuk nálam már kihúzta a gyufát. De nem is akarok itt offolni, főleg, hogy a többiek sztem nem is ismerik kiről van szó.
Eljáccani, hogy terhes..irigységből vagy istentudja miért :roll:

Kép
babancs

Babancs, a hőmérőzés topicba rakott fel ma reggel képet a két csíkos tesztről. Nézd meg!
Igen, Babancs, én ismerem a Ti kis vitátokat, de teljesen jól lereagáltad. :)

Elkezdtem visszaolvasni a hozzászólásait, de olyan sok, hogy belefáradtam... nem hiszem, hogy el fogom olvasni mindet, mindenesetre érdekesnek találom a viselkedését, mire jó ez neki? Így minden topicból ki fogják utálni, ha hazudik.
szerika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?