Új privát üzeneted érkezett!

Junko :) Én is emlékszem ám rá, alig láttam ki a fejemből :lol: Csibéről tudsz vmit?

Juca :) Mindjárt próbálok küldeni egy privit :lol: Csibét még nem kérdeztem járóka ügyben, de jó ötlet, majd megkérdezem, hátha nem vettek még. Köszi! :D

KépKép

KépKép
timika

Kedves Lányok!! :P
Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán jövök, de iszonyú sok dolgom van. A suliból általában 3-ra érek haza (ma kivétel, azért írok gyorsan), aztán 4-ig készülök a köv. napi órákra. Utána megyek a kisfiamért az oviba, aztán amikor 9-kor lefektetem őt, ismét suli: óravázlatok, dolgozatjavítások és mivel 11-kor szinte mindig elalszom, másnap fél 6-tól reggel folytatom még 7-ig, amikor keltem a kisfiamat. Mivel most van érettségiző osztályom magyarból, ki sem látszom a papírokból, hisz ha értekezést írnak, 4-5 órába telik a kijavítása. Meg kötelező olvasmányt olvasok éjjel meg hajnalban, verselemzéseket írok, javítok, a német fogalmazásokról nem is beszélve, meg a délutáni szakkörről, ami pénteken délután van. Nagyon elfáradok, a házimunkák nagy része is hétvégére marad.
De most nehogy valaki félreértse és azt gondolja: panaszkodom!! Ezt csak ezért írtam le, hogy tudjátok, nem azért nem jövök, mert nem szeretlek Titeket, hanem mert a gimi teljesen kitölti az időmet, ha pedig itthon van a kisfiam, vele vagyok, nem tudok számítógéphez ülni. Meg azért sem panaszként írtam, mert én imádok tanítani!!! :P Kimondhatatlan öröm, ha látom, hogy a gyerekek a tanult módszerek alapján elemeznek műveket, ha önálló gondolataikat elmondják, vagy ha németül már ki tudják fejezni magukat. És az osztályomat is nagyon szeretem, mind a 30 16-17 éves fiút és lányt!!! :P Hát, ezért vagyok ilyen ritkán itt a tanév ideje alatt…
A táblát nézve:

Brill, Anikó
Szívből gratulálok!!!! :P :lol: :P :lol:

Vigyázzatok Magatokra nagyon, nem tűnök el – legalábbis csak kicsi időre.
Hétfőn voltam dokinál, ő mindig biztat, hogy majd csak sikerül, én viszont úgy érzem, 2 nap múlva biztosan megjön, de annak örülök, hogy nincs cisztám.

Sok puszi:
Kép Kép Kép Kép Kép
rolly

Sziasztok!!!

Juca!

Nagyon nem szeretnénk elhúzni a projektet, idézem apát: „nem akarom, hogy a gyerek nagypapinak szólítson…” :twisted: És ha a Jóisten is benne van, háromig meg sem állunk! :D

Zsúka!
Sajnálom pirost… :cry: :cry: :cry:

Évi!
Üsse kavics, felmentés elfogadva, de a következő nap cserébe duplán teljesít!!! (Tesitanárom kedvenc mondata, hihihihi… :lol: :lol: :lol: ) Fogakért piros pont, nekem sem ártana átnézetni őket újra… :roll:

Junko!
Rendben van, a második jöhet Veled szinkronban! (Bár annak jobban örülnék, ha megelőznél… :wink: )

Narco!
Ez állat volt!!!!!!!!! :D :D :D

Panka!
Gratulálok a mocihoz!!! Ennél már csak az csodálatosabb, amikor a kezedben mocorog! :)

Ma délelőtt vásároltunk, spájztuning a keresztelőre… :P Kendém meg a reggel 7-es kajcsi után délben evett csak!!! :shock: Pedig direkt olyan pólót vettem fel, hogy ha rájön a kajálhatnék, ne legyen gond. De annnnnnyi izgi nézelődnivaló akadt, hogy beérte a bal kezének mutató- és középső ujjával. :D Most itt durmol a kezemben…

Megyek, mert még vár a konyha.

Pusszancs Nektek!

Kép
Kép
norwell

Junko!

A Painttal sikerült! Köszi! Jucának is köszi, kipróbálom a Gimppel is.: Kép
Vendég

Sziasztok Lanyok!

Most csak annyira tellik ,hogy majd jovok !

Koszonom mindenkinek aki irt nekem de rohannom kell a regi melohelyemre es meg a kutyakat is le kell vinnem.

Hianyoztok aaaaaaaaaam!

Pusza: Moni

gracey

Kati!
Szerintem is a Paint a legjobb, én is azt írtam. Kéznél van, és egyszerű.

Norwell! Évi!
Akkor elértem a célomat. De ez a csjaszi nagyon tud :lol:

Juca!
Hát használt ruhát a rokonyoktól én is keptem. Csak párat tudtam kiválogatni, amit szívesen a gyrekőcökre is adnák. sajna borzalmas állapotban kaptuk vissza. Vettem is egy nagy adag Vanisht, holnap kezdem a rendbetételüket.
A többi gyerekruhát, szégyen ide- szégyen oda a Józsefvárosin vettük. Nekünk ez jött be leginkább, mert veletek ellentétben mi nagy tételnek számítunk már ott, így egy bodyt 300 Ft-ért egy rugit pedig 1000 Ft-ért vettünk meg. Kb enniy lenne használtan is, így nekünk ez nem éri meg. A Józsefvárosin viszont minimum 10 darabot kell venned, hogy olcsóbban adja oda. na mi ezt ki is használtuk. Viszont használtat is vettünk, viszont nekünk nagyon bejött a bababörze, ruhabörze, mert ott meg tudom fogdosni, megnézem, hogy milyen állapotban van.
A rokonok ruhavásárlására inkább nem számítok, mert olyan mint az időjárás. Lehet inkább játékokat kapunk, vagy a fene tudja éppen mit. Mondták, hogy arra is számatsak, de mondtam a sógornőmnek, hogy "és ha mégsem kapok egyet sem?". Nem hiszem, hogy az első pár hétben kiszabadulok bárhová is :lol:

Kép
narco

Na ez elég ramaty hozzászólás lett, de remélem érthető :oops:

Kép
narco

Sziasztok, Lanyok!
Tudatom veletek, hogy elek:)

Aniko! Tulajdonkeppen miattad leptem be, mert nagyon kivancsi voltam a Gyongyszemedre:) Gyonyoru, vigyazz ra nagyon!

Brill: ugy orulok, hogy ilyen szepen latszik a babocad, es szepen ver a szive:)

Zsuka, CsHeni: csak semmi elkeseredes, nekem is akkor jott ossze, amikor eppen a kivizsgalast terveztuk. Hogy aztan igy vegzodott, az az Isten akarata...

Angie: te mikor uh? szoritok, hogy minden ok legyen! Kosz, hogy aggodtal ertem:)

Pupy, Matra: el vagytok tunve, elvezitek a paros eletet, mi?

Juca: neked kulon hala, tudod te...

Rolam: Amint latjatok, lassan terek vissza a normalitasba, vagyis hat nem birom nelkuletek :wink: .
Jovo het keddre kell visszamennem a dokihoz, megnezi, minden rendben van-e. Testileg valoszinu gyogyulok, lelkileg meg egy kicsit nehez. Probalom a kis Mazsolat elengedni, hogy aztan erom legyen egy kistestverhez:) De addig meg szerintem el kell telnie par honapnak.

Lattam a talis kepeket is, ujra csak sajnalhatom, hogy nem lehettem ott. Annyi aranyos kisbaba es kismami!

Olellek mindannyiatokat. Azt hiszem lassacskan tobbet fogok jonni, hetvegen megyunk egy kicsit haza Nagybanyara, ez balzsam lesz a lelkemnek is:)
Puszi!

Nomibogar
Kép
nomibogar

Sziasztok!

Elolvastam a bejelentkezésem óta tett írásokat... (mert persze, hogy nem bírtam ki :lol: ) Nem ígérem ma a reagálásaimat :oops: , de holnap tuti jövök! :wink:

Csibe info:
Jól vannak, semmi panasza nincsen, minden eredménye jó... :D Mégsem akarják hazaengedni... :( Ez kicsit elszomorítja... A hétvégeben bízik, hogy hátha! :wink:

Ezt én is remélem! :D

Puszó Mindenkinek!
Brill Kép

Kép
brill

Bocsi Narco! :oops:

Ebből látszik, hogy csak átfutottam az írásokat! :oops: :oops:

Elég sűrű volt a nap. Köszi neked is a tippet, mégegyszer bocsi :oops:

Most jöttünk haza Ricsivel, meg Petrával. A suliban egy pár szülő szervezett egy ismerkedési délutánt Gödön, a feneketlen tónál. Mert hogy itt is van ilyen, nemcsak Budán. Legalább ezt is tudom. Sok mindenkit nem ismertem meg, mert kis 3-as csoportok alakultak, egy rét van ott a gyerekeknek. De legalább már arcról be tudom azonosítani a szülőket.

Hú, ez rekord, hogy ennyit írtam. Megyek is, jó éjt. Lehet később még jövök.
Vendég

Kati!
Nem azért írtam, hanem, hogy szerintem is az jó, és használható. Nagyon várok a sok-sok képet :lol:

Kép
narco

Mátra!
Na elküldtem a szép képes pps-eket. A férjem címéről m,ent, mert csak a chello engedett ki 3 mega felett e-mailt neked. Ne dobd ki az ismeretlent :wink:
Remélem még fel tudod használni.

Kép
narco

Hát nem pörög a topic ilyenkor! :lol:

Annácska! :)

Te mit csinálsz éjjel 1-2-ig, amikor is jeletkezni szoktál? Peti nem ébred fel éjszaka? Hogy bírod? Egyébként mi is úgy vagyunk, ahogy ti, Ricsi is most kezdte a sulit. Tök jó, hogy itthon tudok lenni amikor hazajön. Vagyis megyek érte.

Viszont, ilyenkor már nagyon álmos vagyok, csak felszaladtam kikapcsolni a gépet.

Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Kép Kép Kép

KépKépKépKép
aniko24

Narcisz!

Köszönöm szepen! Mar probaltam igy is meg regebben, de ez sem hasznalt, most megint megprobalom :)

Brill!

Köszönöm, aranyos vagy! :)

Annacska!

Remelem jobb kedved van mar :) Sajnalom, hogy magad alatt voltal. :( En önzö modon azt gondoltam csak mi baba nelküliek törünk le neha :)

Zsuka!

Tudom, hogy nehez de kerlek brobalj megnyugodni meglatod a Kaaliban segitenek ha arra van szükseg! :)
En tegnap voltam nagyon depis, de szerintem föleg azert mert ma vagy holnap meg fog jönni es ilyenkor mindig erzekenyebb vagyok :( Kevesebbet is alszom stb. + tegnap elmentünk a hazi orvoshoz különbözö beutalokat kerni es joindulatuan bar de megint arrol beszelt, hogy türelmesnek kell lenni, ne görcsöljek stb. De sajnos ezeket a dolgokat tenyleg csak az erti igazan aki ateli.
Erre is csak most döbbentem ra. Nem gondoltam volna en sem meg tavaly, hogy eljutok erre a szintre amikor szinte szenvedek latni pocakosokat.

Ilyenkor nem a kismamakra 'haragszom' söt boldog vagyok, hogy ök babat varnak, csak egyszerüen szembesit az en sikertelensegemmel.
Bocsanat ha kicsit negativ vagyok ma reggel :?

Junko!

Köszönöm, nagyon rendes vagy! Igen valoszinüleg együtt inszemezünk! :) Mar alig varom :) Nagyon örülök, hogy te is mesz a Kaaliba. :)

Puszi mindenkinek!

Judit

Kép
Kép
jucmuc

Nomi!

Nagyon örülök, hogy jobban vagy! :)

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok!

Nomi: olyan jó, hogy gyógyulgatsz és írsz! Biztosan minden rendben van és a doki jó dolgokat fog mondani.
Az elkeseredettség az nálam teljesen hullámzó! Valamikor rettentő optimista vagyok és minden szép, viszont ugyanilyn mélyre is le tudom húzni magamat!

Zsúka: nagyon sajnálom, hogy megjött:( Én tuti elmennék a Kaáliba...Most én is megvárom a Closty hatását és ha nem sikerül rövid időn belül, akkor szerintem mi is megyünk kivizsgálásokra!

Pocsék éjszakám volt, mert rettentően fájt a hasam. Most reggelre jobb lett, de el vagyok kenődve, mert attól tartok meg fog jönni...Mondjuk még van egy csomó időm, és talán reménykedhetek, de annyira szarul voltam este, hogy már 100%-ra veszem a havi "sikertelenséget". úgy látszik ez a reggel negatív...

Nem baj, mert délután is jövök és addigra már jókedvem lesz!

Puszi:

Heni

Kép
Kép
csheni26

Sziazstok lányok!
Na ma ismét vérvétel és pisiadás volt. :lol:

nem tudom már ki kérdezte, de a Clostylnak nincs helyettesítő gyógyszere, egyedülálló a maga nemében. gondolom ennek nem örültök, viszont azt hiszem, hoyg enm fogják kivonni, csak egyszerűen hiánycikk. Előfordul az ilyesmi.

Zsúka!
Hogy vagy?

Panka!
Igen, olyan csodálatos, amikor megmozdulnak. Ilyenkor legalább abban lehetünk biztosak, hogy valamennyire jól vannak :)
Annyir ajól írod, hogy "nem tudod mit lehet anniyt odabent molyolni", de ez tényleg elgondolkodtató. El enm tudom képzelni, hogy mit csinálnak odabent. Megy a kaparászás. Tegnap a szeméremcsontomat kaparászták közös erővel. Éjjel Noémi ráguggolt az epémre. Simogattam, és gyengéden megpróbáltam odébb nyomni, erre megrugdosott. Szóval már akaratos is :wink:

Anikó!
szuper, hogy gyógyulgatsz. Nagyon aggódtam.

Junkó!
Azért nem gondoltam, hoyg ez az ANTSz dolog így megy. Nagyon furcs. Kitartást neked, mást nem nagyon tudok írni. Remélem jó kezekben leszel.

Timika!
Hát a vásárlás tényleg szuper, nálunk inkáb apa szereti jobban. Oda van a kis rucikért :)
Ott álltam a pult előtt, kérdezték, hogy mit szeretnék, én meg csak hümmögtem, hogy hát még nem igazán tudom, de mindenféle kellene :oops: :wink: Ugye bele lehet jönni?

Brill!
Nagyon szurkolok Csibének, és aggódom miatta. Azt nem értem, hogy miért tartják bent, de kitartást kívánok neki. Most már úgyis csak pár hét neki is. :)

Heni!
Szegény. A hasfájás nem jó, de sok minden előjele lehet.
Küldök hassimit :)

Kép
narco

"Vajon mitől függ boldogságunk? Születésünktől kezdve haladunk a nekünk kijelölt útvonalon, vagy az évek során saját magunk alakítjuk sorsunkat? Számtalanszor teszem fel magamnak a kérdést, mely úgy kezdődik, hogy mi lett volna, ha. Utána persze mindig ráeszmélek, hogy felesleges ilyen dolgokkal foglalkozni, mert tényleg minden úgy történik, ahogy annak lennie kell. Viszont mindig van választásunk, habár a lényeg változatlan. Sokszor kerülünk döntés elé, és mindannyian, érthető módon a legtökéletesebb döntés meghozatalára törekszünk. De honnan tudjuk, hogy melyik a legjobb döntés? Ezt sem tudhatjuk. A lényeg az, hogy próbáljunk úgy élni, hogy a legkevesebb gond és probléma merüljön fel. Ezt hívhatjuk tudatosságnak is. Mondjuk, nem mindannyian rendelkezünk ezzel a tulajdonsággal, mégis törekednünk kell rá.

A boldogsághoz nincs általános recept, hiszen mindannyian különbözünk, és másként éljük meg a világ eseményeit, és másképpen is gondolkodunk. De ha megpróbáljuk így irányítani az életünket, hogy átgondolva hozzuk meg döntéseinket, elfogadjuk és meghallgatjuk a másik véleményét, akkor hozzájárulhatunk saját boldogságunkhoz. Persze jó néha "meggondolatlanul" cselekedni, és nem szabad minden lépésünket előre megtervezni, mert meg kell találni minden perc szépségét, és tudni kell nevetni akkor is, ha arra nincs is okunk. Persze az élj a mának és a tudatosság egymást nem kizáró felfogás, életszemlélet. Ha megtaláljuk a kellő egyensúlyt, nagyban hozzájárulunk boldogságunkhoz.

Minket, nőket, számos dolog tud boldoggá tenni. Sokszor elég egy mosoly. Gondoljanak egy kisgyermek mosolyára, amikor épp a buszon utazunk, és ő önzetlenül osztja szeretetét. Vagy sokszor elég egy finom édesség, legyen az akár kedvenc csokoládénk, vagy egy habos süti, keksz. Furcsa, hogy lelkünket mily mértékben tudják az ilyen finomságok orvosolni. Persze köztudott ezen "szerek" biológiai hatásai szervezetünkre, de olyan jó néha "bűnbe" esni, elcsábulni. Nem is beszélek a shoppingolás örömeiről, amit - szerintem - a férfiak soha nem fognak megérteni. Milyen boldogan tudjuk hazavinni a megszerzett zsákmányt egy-egy vásárlás után, melyet természetesen otthon újra és újra felpróbálunk, hozzáigazítunk különböző verziókban ruhatárunkhoz!

Természetesen számos dolog létezik még, mely mosolyt csalhat lelkünkbe, a szerelmetes Ő-től, egy kedves gesztuson keresztül, szeretett háziállatunkig. Ha másokkal jót cselekszünk, vagy ha barátaink sikeresek, boldogok. Sorolhatnám tovább ezen apróságokat végeláthatatlanul, a lényeg, hogy észrevegyük ezeket a dolgokat, és úgy fogjuk fel a velünk történteket, mint énünk részét, a lehető legjobbat kihozva belőle..."

Kovács Renáta
mátra

Mátra!
Megkaptad az e-maileket?

Kép
narco

Narco!

Én kérdeztem a Closty-t.
Elég kétes infók keringenek, hallottam már olyat, hoyg vmit. elnyomtak a dobozon és azért vonták be, de a megszűnésről is volt már hír ...
Mindenesetre így is elég gáz, hogy már jó pár hete vadászni kell rá, most meg már szinte sehol sincs. És annak akinek ebben van minden reménye nem túl vígasztaló, hogy várnia kell a bizonytalanságig.
Állítólag Romániában + Ausztriában recept nélkül kapható, úgyhogy megindulhat a Closty turizmus ...

kacsa14

Gyakorló Anyukák!

Tegnap jutott eszembe egy kérdés:

A kicsit mikortól lehet bevinni a nagy kádba anyuval vagy apuval? Nagy víz, nagy hab, nagy pancsi ... Persze feltéve, ha a gyerek élvezi a fürcsit.

kacsa14

Kacsa!
Hát a gyógyszer ügy az mindig nehéz. A jogszabályok elég egyediek, és bonyolultak. Valószínűleg nem fogják kivonni, mert nem helyettesíthető, és az OGYI nem fogja engedni.
Szeretnétek együtt fürdeni?

Kép
narco

Narco!

Most még együtt fürdünk, azaz zuhizunk! :lol:

Igen, felmerült bennem, hogyha szereti a pici a vizet, akkor biztos élvezne néha 1-1 habos, nagy kádas fürdőt. Igazán amiatt kérdeztem, hoyg mikor elég nagy már ahhoz, hogy közös lábvízben úszkáljon egy felnőttel + nem a saját kis kádjában ...

Bár most így, ha belegondolok, ha más nem attól kezdve, mikortól már babaúszásra lehet menni, jöhet a nagy kádba is, mert az még mindig tisztább, mint egy rakat babával + mamával egy közfürdőben ...

kacsa14

Sziasztok!
Bocsi, hogy belekotyogok. A closty helyett lehet serophen-t haszbálni. Ugyanaz a hatóanyaga. Az én dokim most ezt adja azoknak akik most kezdik a stimut.
Szóval, no para, lesz baba mindenkinél, a gyógyszeren nem múlhat :)

wish

Wish!

Köszi a belekotyogást! Majd továbbítom az érintetteknek!

kacsa14

Narco!

Semmi bajom a piacos cuccokkal, csak én nem jutok el a józsefvárosin meg bezártságérzésem volt és halálfélelmem még gimis koromban, azóta sem merészkedtem oda. Viszont kolléganőm, aki ismerőseinek munkaidőben járt vásárolni, nagyon aranyos kis rucikat szerványolt. Tőlem sose kérdezte meg, hogy kell-e valami. Én még mindig ajánlom az Auchant meg Corat. Főleg utóbbiban sokminden olcsón és jó minőségben.
Anyám mondta mindig, hogy mindegy mi, csak tiszta legyen! Igaza van!!! Én nem adok másnak vissza foltosat, szakadtat, még a védőnőnek is átválogattam, mit adok. Szegény gyereknek megy, attól még rendes ruhát szeretne ő is! Kaptunk pár olyan darabot, ami csak négy öt é v múlva lenne jó. Mivel a gazdája nem kérte vissza, meg egyelőre nehezebb tárolnom, mint aztán beszerezni, ezért párat odaadtam a védőnőnek.
Turi: a nagyanyám nagy spíler, meg most rá van kattanva Kinga felékesítésére. Tündéri cuccokat bányászik elő. De ehhez kell az ő temperamentuma, mert én egy mamlasz vagyok, meg a testfelépítése, hogy egy kis csípőlendítéssel arrébb penderítse a konkurenciát :lol: A lényeg, hogy biztosan nagyon csinik lesznek a lányok!!! :wink:

Kacsa!

Kinga a nagy kádban fürdik. Kb. 4-5 cm mély vízben háton önállóan :wink: A kiskádban akárhogyan fogtuk, egy idő után elrúgta magát az egyik oldalon, és koppant a másikon. Fura látvány, olyan, mint egy medúza. Persze ott vagyunk locsolgatjuk, együtt nevetünk vele... de nem fogjuk, csak irányítjuk, ha nagy koopra készülne. Aztán hasra, és akkor meg el van alélva a csillogó víztől. Nagyokat pocsol, kurjongat, vigyorog, és lazán nyitott szemmel belefordítja a fejét a vízbe.
Én az együttfürdésnek nem vagyok híve, de ez csak a magánvéleményem. Viszont én csak akkor próbálkoznék vele, amikor már nem ilyen ebihal stílusban pancsol, hanem ül az általad említett habos vízben, az pedig sztem olyan hét, de inkább nyolc hónapos kortól kezdődik.

tjuca

Brill!

Szerintem Csibét azért tartják benn, mert kell a papír, hogy lám mekkora itt a forgalom, mit akarjátok ti ezt a zsúfolt helyet bezárni. Az, hogy szegény Kiscsibe egyre zizibb, nem érdekel senkit. Kettőt tehet, belenyugszik, és elfogadja, hogy helyzet van, a másik, hogy megmondja az orvosnak négy szem között, hogy neki ez nem jó, engedje haza. Én nem lennék a helyében az bizti. Reméljük, hogy azért jól jön ki belőle.

tjuca

Juca!

A turis nagyanyó story nagyon jó! Sajna én is elég mamlasz vagyok, de Pankaa nagyon jó cuccokat túrt, úgyhogy majd egyszer én is összeszedem a bátorságom és nekiindulok!

Köszönöm a fürcsis véleményt is! Igazándiból közös fürdés alatt nem csaka a vízben ülni tudó nagy manóra gondoltam, hanem a kis ebihalra is. Csak úgy kézben vagy a combra fektetve.

De azt is raktározom, hogy Kinga már egyedül fürdik! Gondolom, egyszerűbb is a nagy kádat elrendezni utána, mint a kiskáddal bajlódni!

kacsa14

Kacsa!
Az együttfürdéssel, ahogy Juca én sem értek egyet. Sajna állítólag a szexuális fejlődésnek nem tesz jót a szülőkkel együtt való MEZTELEN fürdőzés. Viszont a nagy kádba olyan 7-8 hónapos koruktól mi is át fogjuk tenni őket, vagy igény szerint. Aztána két kis csajnak lesz együttfürcsi :lol:

Juca!
Viszont problémánk az, hogy nagyon klóros a víz nálunk. Ezzel mit lehet tenni szerinted? Vagy csak testápoló fürcsi után?
Azt mondta védőnő, hogy napraforgó olajat (gyógyszertárit) írnak majd fel, anyukám a paraffin olajat mondta, melyik a jobb?
Hát a turihoz tényleg beállítottság kell. Olyan konténereset én sem szeretek, pedig azokban vannak a jók. Eddig a keletinél olyanban voltam, ahol fel voltak akasztgatva a cuccok.
Dzsó city a babaák után nekünk sem játszik, mert babakocsival ne lehet közlekedni. Max ha anyukám elmarad velük egy darabig. Cora, auchanban is vettünk már rucit, de ott mindig csak 1-2 tetszik, illetve van leárazva. Úgyhogy az mindig csak akkor, ha más is kell. Vizsont neketek az auchan az nincs is messze :wink:

Kép
narco

Sziasztok!

Nárcisz!
Én éjjel babáztam, mikor nem tudtam aludni.A hasamra tettem a kezem, erre odabújt a tenyerembe, és nem mozdult :D Mivel még kicsi, egy ideig ezzel el lehet játszani, de nem tudom mi lesz, ha jön a vesefoci :lol:
Lejött a film?Korábban írtam neked, hogy holnap Pesten leszünk, esetleg ha talizunk és felírnád nekem egy cd-re(kifizetem természetesen, vagy dvd-re), akkor oda tudnád adni.Majd írj, hogy hogy leygen.Köszönöm!

Anyukák!
Nektek csináltak rutinból a terhesség vége felé amnioszkópiát?Mert az itteni klinikán úgy hallottam igen.De itt a fórumon még nem hallottam senkitől, vagy csak elkerülte volna a figyelmemet?

Turizás:
Hát én már túrtam 5 db. bodyt, 700 ft. értékeben.A cimkéikből ítélve vagy nem hordták, vagy csak egy párszor.És nem made in china van benne, hanem england.Amit biztosan túrni fogok, az a meleg hálózsák, és a kezeslábas, mivel még téli idő lesz mikor megszületik, de mire megint tél lesz addigra már fél éves lesz, és mindent kinő addigra, így arra az 1-2 hónapra nem akarok nagyon beruházni.Az új dolgok több ezer ft.-ba kerülnek, annyit elvből nem adok ki rá.A bodykat, rugikat is csak 1-2 hónapig fogja használni, mert kinövi, és egy jobb minőségű új darab 700 ft.-nál kezdődik a kínaiban.És nem 5 db. kell belőlük.Szóval én most ráálltam a turira.Főleg, hogy Debrecen a turik városa :lol:
Itt minden sarkon kocsma helyett turi van :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Nárcisz!
Mivel én bőrgyógyászaton dolgoztam évekig, az a korszerű álláspont, hogy csak olyat kenjünk a gyerekre, ami nekünk is jólesne.Azaz szerintem te sem vennéd szívesen, ha tetőtől-talpig beolajoznának.A másik, hogy befülled alatta a bőrük, tehát egyáltalán nem korszerű az olaj, inkább a testápoló tejek a jók.Öreg dokinénik, meg védőnők mániája az olajozás.De ez csak az én ,ill. 3 orvos :lol: véleménye.Van olyan anyuka, akit megnyugtat, ha pampucolhatja a babáját.Hát nem vagyunk egyformák.Majd látod te is , hogy mi válik be.De az olajos test nagyon csúszik is, és mindent összeken!

Kép
pankaa

Panka!
jaja, olyan aranyosak tudnak lenni :lol:
A film 2 részre van osztva. Ebből a 2. mér megvan, az elsőnél a 200 megából lejött 20. A srác nem hajlandó nekem szabad szálat biztosítani, így meg kell várnom, amíg valaki ad nekem egyet. Amint meglesz szólni fogok. Arra gondoltam, hoga felrakom netre, ha gyorsan lehet onnan tölteni, hoyg nektek már ne a DC-ről keljen. De a CD, DVD is megoldható. de mondom, még várni kell sajna.

Kép
narco

Hello Lányok!
Egy kicsit kiestem a ritmusból, de megpróbálok visszalendülni.
Nem panaszkodásként írom, de tegnap délután óta nagyon ég a gyomrom. Sajnos, én alapból is ilyen vagyok, de most aztán nagyon felerősödött ez az érzés. Volt már közöttetek valaki, akinek hasonló problémái voltak a terhesség alatt? Biztos van rá valami okos dolog, homeo bogyó, vagy olyan kaják, amik ezt enyhítik. Tegnap óta bármit eszek, folyamatosan érzem. Próbálkoztam háztartási keksszel, de nem igazán vált be.

Bogárka!
Örülök, hogy jobban van lelkecskéd. Szerintem, érdemes lenne mégiscsak elmenni arra a betervezett kivizsgálásra. Nem gondolkoztatok ezen? Mazsola biztos jó helyen van, és küld testvérkét majd közétek :)

Brill!
Jó volt tegnap dumcsizni. Akkor még nem gondoltam, hogy egy a gyomorégés így el fog húzódni, azért nem is mondtam. Azt hittem, hogy az ebédtől, de úgy néz ki, hogy nem.

Anikó!
Te hogy vagy? Tüneted van már? Legközelebbi UH?
Sikerült teljesen meggyógyulni?

Nárcisz!
Jó vásárlást! El tudom képzelni, milyen jó érzés lehet vásárolgatni, válogatni a dolgokat a lányoknak. Gondolom, anyagilag nem kicsit megterhelő most hirtelen mindenből duplát venni. Ha belegondolok, ágyból, szekrényből is mind-mind kettő kell.

Csibe!
Szegénykém! Ennek a gyönyörű egészségügyi rendszernek köszönheted a fogvatartásodat? Korházi áldozattá lettél? Elég sz*r lehet. Még azt a kötelező 4-5 napot is alig lehet kibírni, nem hogy még előtte megtoldják még egy annyival. Kitartást! Lényeg, hogy nem azért vagy bent, mert gond van a babóval. Tudod, a gyerekért mindent!

Heni!
Remélem, délutánra már jobb kedved lesz. Én megtanultam, hogy semmilyen érzésnek ne tulajdonítsak jelentőséget. Bármi, amit terhességtől érez az ember, lehet a menstruációtól is és fordítva. Én azért még mindig bízom, hogy ez a te hónapod lesz. Az én férjem is el fog utazni Csehországba 3 napra. Nem volt még ilyen nálunk. Várom a jókedvű Henit :)

Zsúka!
Hogy vagy drága? Olyan rossz téged szomorúnak látni! Annyira szeretnék segíteni neked, de nem tudok! Tudom, hogy neked is lesz babád, de addig kibírni, hát, tudom hogy nagyon nehéz. Hogy döntöttél?

Mátra!
Hétvégén is tanítasz? Merre? Mi ma megyünk S.tarjánba, és vasárnap jövünk vissza. Ha Terenyén leszel, akkor összefuthatnánk holnap.

Évi! Juca! Annácska!
Hiányoznak a gyerekek. Nincs kedvetek képet dobni?

Juca!
A Józsefvárosi piaccal dettóra így jártam. Halálfélelmem lett a kocsiktól. Apumnak egyszer rá is húzták a lábára. A Coraban én is láttam aranyos cuccokat, és tényleg jó árban vannak. Neked annyi jó tanácsod van. Nem tudsz erre a gyomorégésre valami okosat. Dokihoz csak jövő szerdán megyek, addig kellene vmi villám megoldás.

Annácska!
Nagyon gondolkozom, és hajlok-hajlok! Hamarosan megkereslek az infókért.

Pupy!
Hívtalak tegnap, de nem volt senki a vonal végén :(. Mi ez a nagy elfoglaltság? E-mailemet megkaptad? Nagyon hiányzol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jövő héten minitali?

GracyMóni!
Sok sikert az új munkahelyhez. Remélem, nem fognak ferdeszemmel nézni rád a lombik miatt. A mai világ nagyon kegyetlen, és hát USA sem kivétel ebben.

Kacsa!
Én is azt hallottam, hogy a Clostynak van helyettesítője. Wish meg is írta a nevét. Szomorú lennék, ha el kezdenénk visszafejlődni a meddőségi gondok megoldásában egy ilyen piti dolog miatt.

Jucmuc!
Köszönöm a képeket! Gyönyörű helyen laktok. Még mindig nem tudok betelni a telketek méretével. Kész futballpálya. Mivel nyírjátok a füvet? Kézi fűnyíró, vagy az, amire rá lehet ülni, és kormányozni? Gondolom, a férjed dolga a fűnyírás. Már nem sok van hátra a HSG-ig, de hátha nem lesz rá szükség. Ha nem jött meg, akkor még reménykedünk. Drukkolok!!!

Ági!
Mi újság veled? Mikor lesz újból inszem?

Monyóka!
Hogy vagy?

Junkó!
Köszönöm, igen, most már én következek a pulzáló kisszívecske lesésben. Sajnálom a rossz eredményeket, de szerintem is el kellene menned a saját orvosodhoz, na meg betartani a szabályokat, mert különben nem lesz értékelhető az eredmény, és csak saját magadat keseríted el. Legközelebb le kell küzdeni a vágyakat :wink:

Anitta!
Milyen volt a nyaralás? Fel tudtad használni az infokat, amiket írtam?

Cs.Heni!
Akkor lemondtál az új munkahely keresésről? Sajnálom, hogy nem tudtál a talira eljönni.

MINDENKINEK szép napot!
Puszó Kép
Kép
Vendég

Narco!

De egy 2-3 hónapos baba mit fog fel abból, hogy puci vagyok vagy nem? Amúgy is a cicin csüng egész nap ... Meg nem napi szinten gondoltam, hanem csak néha-néha ...

És akkor mi van az otthoni pucérkodással???

Ezt most komolyan kérdezem ám! Tényleg érdekel!

kacsa14

Angie!
RENNIE, egy csodaszer. Néha napi 5-6 -ot is megeszek belőle. Ja és terhesek is szedhetik, plusz emeli a kalcium és magnézium szintet, az egyik a fogaknak, csontoknak, a másik a vetélés ellen kell. Szóval nyugodtan be lehet izzítani :lol:

Panka!
Hát, tudod most abbaápolás terén még mindent elhiszek. Godnoltam én is Gabi termékekere, meg Johnsonra, de arra gondoltam, hogy abban biztosan vannak adalékanyagok.
Szóval akkor ti ezeket nem javasoljátok? Ezeka régi szerek országszerte elrterjedtek most még. Az unokaöcséimet ezelőtt 5 évvel is parafinnal kentük fürcsi előtt, plusza gyógyszertári fürdető. aztán 3 hónap után váltottunk babafürdetőre, gyárira. Erről mit gondoltok?

Kép
narco

Csatlakozom Narcohoz!

Mivel fürdessünk? Eddig én is mendenkitől a gyogyitári fürdetőt hallottam, ami vmi. masszív cucc és fel kell olvasztani és csúszik tőle a gyerek, mint a nyavaja ...

kacsa14

Angi!
Anyukámnak és páromnak a pattogatott kukorica válik be ilyenkor.
A legközelebbi orvosi ilyen csöves-műszeres betekintész már csak inszem alkalmával engedélyezek. :)
Vágyak: az olyan együttléteket én semmi pénzért nem utasítom vissza, amikor éppen nem a gyerekcsinálás a lényeg. :)

Kati!
Szívesen. :) Várjk a fotókat. A csoportképen kik vannak?

Nárcisz!
Nekem is fura, meg úgy általában én eddig nem szóltam sokat ez ügyben, de az elmúlt 2 hétben nem sok jót tapasztaltam az egészségügyben. ÉS ezen nem hiszem, hogy a megszorítások meg a vizitdíj segíthet.

Juca!
Lehet igazad van, elvégre bezárás szélén áll a kórház. Csak szegény Csibe! De hátha hétvégén jön.

Jucmuc!
Bizony most mi jövünk!!!

Jó hétvégét csajok!
Vendég

Junkó!
Nem szeretek itt politizálni, de nagyon meg fogjuk szívni. Sajna avizitdíj csak az egyébként is romló egészségünket fogja erősíteni. Most, hoyg már fizetni is kell majd érte nyilvánosan, így 6X meg fogja egy dolgozó ember gondolni, hoyg menjen-e a tüneteivel. Így csak akkor fognak orvoshoz jutni, amikor már nagyon muszáj.
Szerintem az egyéni biztosítós rendszer sokkal jobb lenne, mert ott kötelezhetnék az embereket a szűrővizsgálatokra, plusz a feketemunkából élők is befizetnének egy bizonyos összeget. A nyugdíjasok háziorvosnál ülését is lehetne kontrollálni, mert az ott eltöltött órák alatt számomra nem az derült ki, hoyg indokolt esetben járnak, hanem csak úgy, mint a piacra. Szóval jogi keretek közöt ezt intelligensen meg lehetett volna oldani, úgy, hoyg mindenki fozessen valamenniy TB-t. Ez a véleményem, és sajnos Csibe lehet beleesett ebbe a káosz rendszer fekete likába. Reméljük szerencsésen kerül ki onnan, mert meggyőződésem, hogy ott csak rontják az ember egészségi állpotát, és ezt most komolyan mondom.

Kép
narco

Nárcisz!
Értettem, várok türelmesen! :D
Én tutira csak a patikai fürdetőt fogom használni, a férjem most is azzl mossa az arcát, mert attól nem lesz patis.A Johnsonoktól rengteg az allergia, 10-ből 9 babának.A fürdetőkrémet úgy kell használni, hogy 1 tubussal feloldasz egy tiszta folyékonyszappanos flakonban annyi vízzel, amennyi belefér, hogy testápoló sűrűségű legyen, és olyan forró vízzel, amilyen kijön a csapból.Még reggel, etésre kihűl :D
És akkor csak nyomkodni kell, és kész.A kád sem marad trutyis.Rutinos kispapák mikróban melegítik fel :lol:
Én mindenből csakis patikait fogok használni, a volt dokinőim majd felírnak mindent.Posikenőcsből is van egy szuper, ami bevonatot képez a popsin, és lepergeti a vizet.

Kép
pankaa

Sziasztok!

Eszméletlen, hogy alig bírom felvenni a fonalat. Lehet, hogy lazítanom kell a tempón, és néhány villám bejelentkezésre gyúrni, mert a pipim egyre aktívabb :) Felébred 8 körül, reggeli, öltözés, játék, séta, erre már itt a tízórai ideje, utána alvás, ami a 3 óráról másfél órára csökkent. Ezalatt én megreggelizek, megfőzöm az uzsiját, előkészülök a vacsihoz, és már ébred is. A délután meg nagyon pörgős alapból is. De ez nem panasz volt, csak leírtam, hogy így zajlik egy napunk. Tegnap szurit kapott, agyhártyagyulladás elleni nem kötelező szurit. Szerintem jóságszérum is volt benne, mert tegnap délután óta egy igazi kisangyal. Ma még egyszer sem sírt, de még csak nem is nyüszögött :shock: és ahogy belelendült a kúszásba, haláli. Akkorákat nyög, ahogy erőlködik, hogy haladjon :) Megzabálom. Akkor a legédesebb, mikor a saját lábában próbál megtámaszkodni, hogy elrúghassa magát. Persze nem megy :) Tündérbogár :) Ja, és 8 kiló, és 70 centi :) Úgy megnőtt, kész nagylány már. Mondta a doktornéni, hogy kaphatja a husit, úgyhogy most fő az igazi finkó babának való húsleves :)

Nárcisz!

Én nem látok semmi szégyellnivalót a Józsefvárosin való vásárlásban. Jó kis cuccokat lehet ott is kifogni, ráadásul olcsón. Lehet, hogy nem PO minőségűek, de a babruháknak egyszerűen nincs idejük tönkremenni, így tökmindegy :)

Nomi!

Nagyon erős vagy, csak így tovább! Le a kalappal előtted is!

Heni!

Alakul már a kedved?

Kacsa!

Dóri pl. fél a nagy vízben, pár hete próbáltuk. Pedig csak pici vizet engedtünk a kád aljára, de neki még kell a kiskád biztonsága. Pedig szemmel láthatóan kinőtte már :) Ahogy beleteszem, rögtön "motorcsónakozik", csapkod kezével-lábával, pancsol, úszik a szobája. Jó lenne már kiköktözni vele e fürdőszobába, de látod, még nem lehet :)

Juca!

Elképzeltem a turis nagymamit, nem semmi... Örülök, hogy bejött az internetes vásárlás, a csajszi szerintem is tündéri :) Én gyümölcsös cukorkát kaptam ajándékba :)

Angie!

Nekem egy pohár hideg tej mindig helyre tette a gyomromat :) Igaz, nem égett sűrűn, vagy erősen.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Panka!
Erre gondoltam én is, köszi a tanácsot. A fürdetőt úgy használtuk, hogy csak feloldottunk keveset a vízban, a többit pedig kentük vékonyan, aztán letöröltük. Szóval akkor csak az olaj nem jó.
Azért kérdezem ilyen hamar, mert nekem a gyerekgyógyihoz nem 36 hetesen, hanem 30 hetesen kell majd mennem, illetve ezt beszéltük a védőnővel. Ikrek esetében ez értehető. Akkor a gyáriakat majd csak később kezdjük :)

Kép
narco

Nagyon fáj a fejem, már hajnal óta. Mit csináljak??? Hajnalban már hánytam is, részben szerintem a fejfájás miatt is ...

kacsa14

Nárcisz!
Köszönöm! Ezt adják recept nélkül is? Mindenképpen ki fogom próbálni. Emellett lehet rendesen étkezni?

Junko!
A pattogatott kukorica nem mindig jön be nekem, és különben is hízlal. Nem akarok plusz kalóriákat bevinni, ha nem muszáj. Inkább megmaradok a kedvenc nasijaim mellett :D
Vendég

Kacsa!
Szegényke. Hát én leginkább tűrtem ezeket, vagy feküdtem az ágyban, TV-ztem és átaludtam az egész napot. Aztán csak elmúlik....

Kép
narco

Angie!
Csak bemégy a gyógyszertárba, és kéred. Recept nélküli. Elolvasod a tájékoztatót, megnyugszol. Kifizeted 524 Ft 24 darab. Először borzalmas íze van, de amikor már a gégédet marja, akkor minden jöhet.
Plusz kalória mindig kell :)

Kép
narco

Kacsa!

Együttfürdés. Nos nekem más a baciállományom, mint Kingának. A babaúszáson klóros a víz, vagy tudom is én valamivel vegyszerezik.
Én nem tudom mennyire kivitelezhető egy 3-4 hónapos gyerekkel együtt fürödni. Mélység mondom 4-5 cm függetlenül a kád nagyságától.Hab sehol. És gyerek csúszik, mint egy meztelen csiga, ráadásul nem ülő tartást vesz föl. Challenge az már biztos! :twisted:

Angie!

Rennie. Bár én nem ettem, mert a gyomorégés eltörpült a hányás mellett. Mint már mondtam, a hosszú hajú babák csinálnak gyomorégést! (Persze ilyen korán biztosan csak tervezik a designt :twisted: ). Én megszoktam és nem nagyon ettem Renniet. Láttad kinga haját... 8)

Narco!

Mi nem olajoztunk. Nagyon prózai oka van, nem értettem, hogy miért fürcsi előtt kell, és féltem, hogy kiejtem a kezemből. Más löttyöt sem kentem Kingára. Aztán jött az ekcéma, és kaptunk kevert testápolót, ami nagyon jó. A dokinő azt mondta, hogy nem kell olajozni.Viszont azt is mondta, hogy nem kell minden nap fürdetni. A rutin kedvéért minden nap pancsoljon, de csaqk a fenekét kell bekrémezni, a többi részét csak 2-3 naponta. Elmúlt a bőrbaj, védőnéni mindig megdícséri, így maradtunk ennél. Étolaj helyett az ásványi jobb, mert allargizál a napraforgó. Egyébként nálunk is klóros a víz. Meg kell szoknia a kicsinek is, nincs más megoldás sajnos. Majd megyünk még a dokinőhöz, és akkor a blokkról leírom a testápoló összetevőit, hátha kikeverik neked, ha megboltolod, vagy felíratod a gyerekorvossal. Ez egy nagyon könnyű, gyorsan beszívódó krém, nagyon vizes, naponta többször is csuszpajzolhatsz, bár kölykök utálják, ha kenik őket, pláne ha kaja előt, utána viszont alszanak, főleg eleinte, tehát ez is challenge :lol:

Panka!

Nekem nem rutinból, de csináltak. A toxémia miatt. Nem fincsi elviselhető, és a hiánya nagy galibát okozhat. (ez a magzatvízmintavétel ugye?) Úgy tudom, hogy az orvosom egyéni elbírálás alá veszi a kismamit, de egy hét túlhordásnál, már biztosan egyszer kétszer csinált. Meg nem is nagyon engedi a túlhordást, lévén ő mindig utánaszámol, és az UH alapján számít, nem a menstruáció alapján. Tudom, hogy az Imrében Kinga kersztapjának a feleségénél 15 napos túlhordásnál sem csináltak. Tehát orvos és kórházfüggő is.

tjuca

Juca!
Hát az olajozás egyébként nekem is eléggé érthetetlen. Kipróbáljuk, aztán majd meglátom. Állítólag koszmó ellen is jó.
A minden nap fürdetés vsizont szerintem kell. Ha nem is olyan koszeltávolítás címén, de szreintem ennyi élmény azért kell, meg ahogy mondod a rutin miatt. Valahogy ehhez azért ragaszkodom.

Panka!
Még neked akartam írni az amnioszkópiáról: a 40. hét betöltése után szokták alaklamazni. Megnézik, hogy zavaros-e a magzatvíz. Sok mamának meg is indul tőle a szülés, van egy olyan érzésem, hogy ezt azért ki is használják.

Kép
narco

Lányok!
Köszönöm a sok jó tanácsot! Bevállalom a Rennie izét. Ezek szerint ez szirup?

Kinga haja cuki. Én is hallottam már védőnőtől ezt, hogy hosszú haj csinálhat ilyet. Hogy mik nincsenek !
Vendég

Narco!

Inkább használják ki, mint tragédia legyen. Az egyik munkahelyemen volt. Egészségesen fejlődő kissrác, túlhordás, majd tüdőgyuszi és nem lehetett megmenteni. Akkor inkább kukkoljanak. Persze ez csak az én véleményem. Azóta már van egy egészséges kislánya a lánynak, aminek nagyon örülök!
Mi is minden nap fürdetünk, csak nem minden nap csuszpajzoljuk az egész gyereket. Mi is gyogyótári cuccokat használunk, kivéve a sampont. Unique terjeszti, de most közkinccsé teszem: Babé sampon koszmó ellen! Nagyon jó, és elbír a sörénnyel is.
Úgy látszik mi vagyunk a leglustábbak, de a mi technikánk: végy egy adag fürdetőt, nyomd a bal kezedre. Jobb kézre forró víz, összedörgölni a mancsokat, bekenni a gyereknek megmosni kívánt testfeleületeit, majd a másik ember a száraz kezeivel gyereket beapplikálja a vízbe :-) Ott ázni hagyjuk, a lábával és kezével gyermek kemény fizikai munkát végez, manuális mozgás segítségével megtisztítjuk a gyermeket, a gyermek pedig a csempét és ami mögötte van. Gyereket a kevésbé vizes ember kiemeli a vízből mielőtt kiinná azt, és betöltené az esti vacsi helyét, majd másik ember neki lát a romtalanításnak. Aki éppen nem romtalanít, a gyermeket megpróbálja valamiféle éjjeli gúnyába bugyolálni, aki erősen tiltakozik, hiszen megfosztották a vízivás élményétől, és nem kapott kárpótlást. Mindenki hevesen izzad, bevetjük a bohócot is. Majd a hacacáré végén jöhet a vacsi 1 majd forgás. Vacsi kettő, esetleg még egy kis forgással, majd vacsi három, és szunya :twisted:

tjuca

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?