Sziasztok csajok!
Jó régen írtam nektek, de sajnos a kapacitásaim végesek.
Augusztusban végig nyaraltunk, amióta hazajöttünk azóta pedig feküdnöm kell(ene), mert már nem csak meg vagyok rövidülve, hanem teljesen eltűnt a méhnyak, + ugye már a 16. hét óta nyitva van egy ujjnyira a külső méhszáj.
Szóval félt a doki, hogy "kipottyan" belőlem Johanna, de sajnos nincs akkora szerencsém azt hiszem, hogy csak úgy kipottyanjon.
Mindenesetre eddig izgultunk, nehogy koraszüljek, de most már kezdek megnyugodni, mert holnap töltöm a 36. hetet, innen már nagy baja nem lehet, ppláne a súlya is megvan már a doki meg az UH szerint.
Úgyhogy a sok fekvés meg pihenés mellett csak a PCO-s topicba írogattam rendszeresen, meg Krisszivel tartom a kapcsolatot személyesen.
Azért ha Johanna kibújik, mindenképp írok ide is!
Igazából miattad néztem be Sz Kata, hogy hogyan alakult a szülésed, bár azt nem is tudtam, hogy végül az otthonszülés mellett döntöttél!
Először is hadd gratuláljak a gyönyörű kisfiadhoz, és a helyes férjedhez!
Büszke lehetsz rájuk!
ha nem haragszol meg, szeretnék kérdezni tőled egy két dolgot, megkérdezni a véleményed, így hogy már túl vagy a "nagy meneten"!
mennyiben volt más élőben, mint amit a könyvek alapján elképzeltél?? Ez nagyon érdekelne. (volt egy könyv, amire mindig hivatkoztál)
Még mindig kivitelezhetőnek tartod a könyvben leírtakat? (csokólózás, mellbimbóingerlés). jajj, remélem nem veszed ezt kötözködésnek, egyszerűen nagyon érdekelne az összehasonlításod a könyvben leírtak és a valóság között!
A gátmetszésről is érdekelne a véleményed.
Ugyanezt éreztem én is, mikor domit szültem, ezt az elviselhetetlen égő égető érzést, meg hogy szanaszét szakadok. (belül szakadtam is, a gátamat nekem vágták, saját kérésemre)
olvastam, neked is lett gátsebed, ezt én úgy értelmezem, a természet is végez gátmetszést, ezt sehogy sem tudod elkerülni első gyereknél, ha nagy a baba.
Én azért monfordírozom ezeken a dolgokon, mert régebben írtad, a női szervet úgy alkotta meg a természet, hogy képes legyen a gyerekszülésre, amivel egyet is értek, de akkor miért kell szakadni, vágni, repedni?? Mert úgy tűnik enélkül nem nagyon lehet megúszni.
Szeretném megköszönni neked a szüléstöridet, és hogy ennyire őszinte voltál!!
Az én hozzáállásom érdekesen alakult a gátmetszést illetően.
Első szülés előtt én is ugyanúgy álltam hozzá mint te, lelkesen, utánaolvastam, legyen természetes amennyire lehet, és nem akarok gátmetszést, mert az milyen rossz, meg természetellenes, mert több kárt csinál meg hasznot...stb. amit olvastam. A szülésznőm (most is nála fogok szülni), csak tapintatosan hallgatott, finoman mondta, majd meglátjuk, de szerinte nem fog menni nélküle ...
Aztán mikor éreztem azt az égő érzést, és hogy nem bírom tovább, kértem hoyg vágjanak, és abban a pillanatban megszűnt a fájdalom, úgyhogy azóta gátmertszés-párti lettem.
Egy hete találkoztam a szülésznőmmel, mondom ugyanaz mint dominál, és beszélgettük mit hogyan akarok, mondtam legyen gátmetszés, nekem óriási megkönnyebbülés volt. És ő erősködik, képzeljétek, hogy NE legyen! Csináljuk meg anélkül! Fordult a kocka! Most ő mesél a gátmetszés nélküli szülés előnyeiről, nem én!
na mindegy, majd okosabb leszek pár hét múlva, mert azért azt is mondta a szülésznőm, hopgy azért a második szülés már más, mint az első, jobban meg lehet csinálni gátmetszés nélkül.
Kata neked még egyszer gratulálok a bátorságodért, és várom az őszinte véleményedet, ha van időd!
Többieknek sok puszit küldök, drukkot kinek mi jár
, azért majd babástul jelentkezem!
Iza látom te vezeted már a táblát, köszi!