Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon aranyos, édesek a babucik. :)
Picirinek is gratula babához.

Akkor most következzen a születéstörténetünk:

Hajnalban 4,51perckor elment a magzatvíz, 9-én. Aludtam és erre eszméltem. Nem volt kellemes érzés, olyan volt mintha bepisilnék erőlködés nélkül. Ettől tartottam, hogy így fog indulni...:(

Előtte való nap nagyon be volt dagadva a bokám, nem volt étvágyam és a gyereknek gyártottam a polárplédet. Egész nap görnyedtem varrtam, mondom majd befejezem szombaton...

Na szóval szombat hajnalban, gyorsan szóltam Gyurinak, mennünk kell, mit csináljon gyorsan vigye az előszobába a csomagjaimat nekem meg az ágyra dobja be a ruháimat meg betétet...Amikor ő kész volt felkeltem, mert addig tartottam tőle nehogy a kizúduló magzatvíz magával sodorja a köldökzsinórt. Felöltöztem, gatya alá betettem egy pelenkát pluszba.

Hajnali ötkor már az autóban ültem, hívtam a szülésznőt. 5,05 perckor már a kórházban voltunk, rajtam volt az NST. Fájások minimálisak voltak, mensi görcs szerűek, rendszertelenek. 3/4 órát rajtam volt a készülék, hátom feküldtem, majdnem leszakadt a derekam, a szívhang kezdett beszűkülni. MEgérkezett a szülésznő, felvették adataimat. Dokim pont ügyeletes volt, akkor járt le neki. Megvizsgált. Máhszáj 2100. Azt mondtam vagy folyik a magzatvíz vagy beindul a dolog, de akkor nagyon hosszú vajúdásra kell számítanom. Amúgy a vizsgálat fájt, biztosan próbált tágítani.
férjemet hazaküldhettem. A vajúdóba kellett feküdnöm, beindulnak a fájások vagy mi lesz. Mivel elment a magzatvíz és semmi jele nem mutatkozott a közeli szülésnek, fertőzés elkerülése érdekében Augmentint kaptam, amit még 4napig szednem kellett. 11-ig feküdtem, nem voltam továbbra sem fájások. vizsgálat ugyanúgy 2100-as méhszájat mutatott. Egyedül az nem volt kellemes, hogy a lábam között állandóan papírvatta és úgy mászkáltam. Néztek újra NST-t, szívhang szép egyenletes volt, fájások semmi jelét nem mutatták. Szülésznő kérésemre rámkapcsolta az NST-t és hallgathattam a szívhangot, amit megnyugtatott, mert mozgást nem éreztem.

Jött a dokim, mondta várjuk az ügyeletes dokit, mert neki kell áment mondani egy esetleges császárra. De ő már mondta ne kellene erőltetni a hüvelyi szülést. Közben a szülésznő megnézte érzékeny vagyok-e az érzéstelenítésre. És bekötött egy infúziót. Na aztán megjött az ügyeletes doki (aki éppen császáros műtéten volt), mondta mehet az oxitocin reagálok-e rá. Ekkor már egyszemélyes szülőszobába mentünk. Ez 11után volt. Ekkor már bejöhetett a férjem, telefonáltam neki. Így elég hamar eltelt a fennmaradó idő. Beszélgettünk, viccelődtük. Egy órakor doki megvizsgált, semmi változás. Mondta, ha 4ig sem lesz semmi, akkor műtét. Hozták a papírokat alá kellett irogatnom, felvilágosítottak a műtét menetéről stb.

Fél 5kor jött az anesztes és hipp-hopp a műtőben találtam magam. Kicsit remegtem mert féltem a spinális érzéstelenítéstől. Hamar megtörtént a dolog, nem fájt, és kb. 15perc múlva 17,15 kor kiemelték Katát. Kicsit nyöszörgött, elvitték akkor már hangosan sírt. :) Utána megmutatták nekem. Nagyon ari volt, a feje csupa magzatmáz. Aztán elvittek engem az őrzőbe, 3óra múlva kaptam meg a Katát, de csak nézegettem, ismerkedtem vele. Le voltam még zsibbadva.

Kiderült utólag, nem volt beilleszkedve a feje, és a homloka és orra kicsit megnyomódott, azzal akart előre kijönni és a köldökzsinór is köré tekeredett. Szerencsére magzatvíz végig átlátszó volt és szívhang is rendben volt. A tejci 3. nap beindult, szépen eszik is azóta. Na most befejezem, majd teszek fel képeket.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Minden baba tündéri aranyos!!! :lol: Akik már kibújtak, és akik még nem, mindannyian!!!

Ákata!
Akartam én is írni korábban, de valahogy lemaradt, és most Nózi írásáról jutott eszembe, a szemszínnel kapcsolatban: Gesztikéé születése óta barna, olyan szép kellemes melegbarna. Én sem hittem, hogy van ilyen, de van! :lol: Mármint, hogy egy újszülöttnek barna a szeme. De hát egy Gesztenyének milyen is lehetne?... :wink:
Azt gondolom hogy már így marad neki, mert Apukájának szép sötétbarna, és az enyém is barna, bár picit világosabb.

Nózi!
Hátfájás: :cry: EDA: :?
Lehetséges, hogy az EDA-tól fáj? Nem is gondoltam volna. Nekem nem volt, így nyilatkozni sem tudok. Őszintén szólva most már valahogy nem is bánom, hogy altattak. Hiszen Gesztire egy szemernyit sem volt veszéllyel az altatás. Bár azért mégegyszer nem szeretném átélni, mert szörnyű volt amikor "lehúzták a függönyt"... :?

Gesztikém ma annyira jó kislány! 1 órától 5-ig aludt a nappaliban, pedig jöttem-mentem, főztem, macska ordított, stb. Nemrég evett, most bevittem a kiságyába, persze nem tetszett neki, de úgy hallom elaludt.
Már csak azt nem tudom, egyedül hogy fogom megfürdetni?... :roll: Mert Apával közösen fürdetünk, és megvan mindenkinek a feladata. Pl. mikor kivettem a vízből, ő már fogta a fürdőlepedőt, és bugyolálta. Ezt hogy fogom egyedül megoldani?... Ugyanis Apa ma későn jön haza.

Kép
mamy

Hű, csajok, tudom nem ide tartozik, de mégis muszály, mert totál le vagyok döbbenve:
Most hallottam a híradóban hogy mit mondott a Gyurcsány, ez nem gyenge!!!!! Leadták a szöveget, és csak tátott szájjal hallgattam.
De jó, hogy nem voltam szavazni!!!! Ugyanis rájuk akartam... :shock:

Kép
mamy

Na akkor következzen egy-két kép. Mai fotók.

Kép kicsit morci vagyok, mert nagy rám a ruci :)
Kép így tudok alukálni

Kép

Kép

Kép
Kép
edi78

Edit!
Jaj de édes Kata baba! Tényleg milyen kis husi pofija van!!! :lol:
A történeted alapján ezekszerint csak ott dőlt el, hogy tényleg császár lesz, úgy mint nálam. Végülis majdnem hasonló a szitu, annyiban tér el hogy nálam nem ömlött, hanem szivárgott a magzatvíz, de nálam is órák teltek el. Fertőzésveszély, Augmentin, stb... Na de hagyjuk is, a lényeg a szép és egészséges gyermekeink!!!

Kép
mamy

Sziasztok!

Ma indult egy új blog az index/velvet-en Poronty címmel.
Gondoltam megemlítem,hátha érdekel valakit.Nekem tetszik.

Mamy,hát mit ne mondjak érdekes dolgok folynak otthon. :? :( :evil: De ez kimondatlanul is egyértelmű volt eddig is.Én nem is értettem a választási eredményt tavasszal.De ez a téma annyra nem idevaló.Inkább babázzunk! :D

Kata baba sokat nőtt.Nagyon cuki!Köldökzsinór,orrnyomódás :( .Szegénykém.

puszi Iza
piciza

Csengo!
Ezen a héten lesz VK? Én szívesen mennék, de most még elég ramaty állapotban vagyok. Ha hatnak a homeos bogyók és elmúlik a gyulladás, akkor számíthatsz rám. Legfeljebb még aznap egyeztetünk.

Piciza!
Jobbulást és vigyázz magadra. Nem lehet valami kellemes a lázpötty. Viszket is?

Gigaboszi!
Hú, micsoda termelés :lol: . Örülj neki, hogy sok tejecskéd van, mert az én ismerettségi körömben a legtöbb lánynak nem volt elég és csak 1-2 hónapig tudott szoptatni. :cry:

Sz_Kata!
Nagyon szépen leszáradt a köldökcsonk. Hogy sikerült ilyen hamar megszabadulni tőle?

Edit!
Örülök, hogy megosztottad velünk a szüléstörténeted, mert most már én is máshogy állok a császárhoz. Még mindig félek tőle, de ha ez a fránya gyulladás marad, akkor sajna a doki nem vállalja be a természetest, így jobb, ha elkezdek megbarátkozni a gondolattal.

Ma voltam a homeos dokinéninél, aki nagyon segítőkész volt és kétféle bogyót írt fel. Ezen kívül még kaptam tőle ismertető füzeteket is, amik nagyon hasznosak. Elvileg csütörtökig már kell, hogy legyen valami hatása (lehetőleg jó) a bogyóknak, így pénteken kell vele egyeztetnem telefonon, hogy változott-e valami.
Megpróbálok nagyon hinni benne és hátha ez is segít. :roll:

Gesztenye
gesztenye78

Piciza!
Igen, tudom hogy nem idevaló, igazad van. Csak annyira megdöbbentem, hogy zavarodottságomban leírtam amit gondoltam. Bocsi.
Babázzunk!!! :lol:

Gesztenye!
Szívből kívánom hogy segítsenek a bogyók!

Kép
mamy

Gesztenye, gyogyulj meg! Nem most lesz a VK, hanem a jovo het penteken...ugyhogy drukkolok, hogy el tudj jonni. Eleg gaz lehet ez a gyulladas...
A csaszar dolgot meg ne vedd keszpenznek, hatha rendbejossz addig! Aztan ha muszaj, hat akkor ugy sincs mit tenni :(

Sajnos a nagyfiam jo nagyot esett tegnap, de csak ma vittem el dokihoz, tegnap meg nem tunt szornyunek. Mindenesetre nincs baj, csak jobb lett volna osszevarni a szajat, azt viszont csak azonnal lehet :( Igy lehet Pamela Andersonos szaja marad. :?

Akartam regebben irni a csaszaros temahoz, de mar nem aktualis. Megprobalom osszefoglalni. Szoval, azzal mindenki egyetert, hogy jobb szoptatni a gyereket es jobb termeszetes uton szulni. Sajnos ha valaki csaszaros elitelhetik, vagy ha tapszeres. Pedig nem tehet rola! Csak azokat itelem el, akik ok nelkul nem szoptatnak, vagy ok nelkul csaszart kernek (persze latszolag van okuk mint peldaul az alakjuk)....Szoval Most hetvegen volt itt a sogornom a ket csaszaros gyerekevel es o sajnalja, hogy igy alakult, de ezt hozta az elet. A pici koraszulott lett es devenytornara jar. Valaki irta, hogy ok is mennek. Csajok csak ajanlani tudom, megha sir is a baba. A jovoje all rajta.
Aki csaszarral hozta vilagra a babajat es/vagy nem tudja szoptatni, nem szomorkodjon, adjon sok puszit a pocakjara :lol:
Es ha valaki ugy erzi ezert ferde szemmel neznek ra, hat sz@rja le.
En meg hadd legyek buszke a kisfiamra meg magamra, hogy szopik es kifert termeszetes uton. MAr akkora mint a haz. Egesz nap csak zabal! Komolyan mondom a feje nem fer at csak a mi cuccainkon. Remelem nagyon okos lesz!

Abbahagyom a nagy okossagokat.
Ja meg annyi, hogy tenyleg maradjon politikamentes a topic :!:

Pocakosok gyertek gyakrabban! Elvegre oszi topic nem? Mi nyar vegiek csak ide keredzkedtunk...

csengo
Vendég

Livi hogy vagy?

Jadey, mar szulsz?

Edit, edes a kisember!
Vendég

Sziasztok,

Simigabi: Köszi az infókat! Anno engem akartak meglincselni a csajok a szobában, mert ők pihentek volna én pedig ki nem adtam a kezemből Jadit... :lol: Aki persze összekeverte az éjszakát a nappallal. A két csajszi meg kaparta a falat. Most sem tenném másképp, én ilyen vagyok. Tomcsi nagyon szép!!! Lehet, hogy ritka pillanat, de látszik, hogy mélyen alukál. Más kérdés különben nem is merült fel bennem, a lényeget leírtad, úgyhogy még1x köszi!!!

Szkata: Szuperédik a szerelmeid, főleg így együtt. Remélem nekem is lesz hasonló mutogatnivaló képem :wink: Petike tündérián tátog azon a képen, Jadit is megmosolyogtatta.

Gabriel :Szép lett a szoba, meglátod, néhány hét múlva isteníteni fogsz mindenkit, aki azt tanácsolta, hogy inkább most rakjátok össze. :lol: Tologatni meg majd tologatja a párod, Te meg kényelmesen ülve dirigálhatsz :wink:
Nagyon édi a 4d-s kép a bébitekről!!! Majd összehasonlítjuk szülés után is. Már én is annyira kíváncsi vagyok!

Edi :Tündéri a Katátok!!! És jól látom, hogy milyen jó kis alvókája van??? Éjszakákkal hogy álltok? Aférjed amúgy nagyon rendes, tényleg annyira jófej volt és mindig jött és csak áradozott Rólatok!!! Szerencsés vagy vele, ahogy ő is veletek :D
Szüléstöri :Nem semmi, Te is min mentél keresztül... Az a lényeg, hogy jól vagytok!!!

Beuka :Cuki a kisfiad! És nagyon jól látszik az arcocskája, igazi kiskrapekos :lol:

Piciza: Igen, ijesztő, hogy már csak néhány napom van addig... Persze várom, csak... Remélem már jobban vagy és lassan vége a takonykórnak. Ezek szerint kint is van valami vírus.
Tudom, hogy most lett volna... De talán az vigasztaljon majd, hogy lesz, reméljük nemsokára egy másik és akkor el sem fogod tudni képzelni másképp... Nekem a hugom előtt lett volna egy öcsém, akkor viszont a hugim nem lenne, már képtelenségnek tűnik.
Jade eszméletlenül várja, minden másodpercben az öcsire gondol, készít neki játékokat, rajzot, vele álmodott tegnap éjjel is. És állandóan azt kérdezi, hogy ugye felkeltjük, amikor megyünk a kórházba :lol: Tündéri! Imádom!!!

KépKép
Kép
jadey

Szkata:
Petike nagyon édike - nekem a 2. kép jött be!!!
Cuki a szájacskája is...

HOGY CSINÁLTAD A KÖLDÖKCSONK leesést ilyen gyorsaN???

VK: én is úgy elmennék, de addigra már így vagy úgy csak babázni fogok én is!!!!!

Iza:
Igen, Bendus/Keve nem sieti el a dolgokat... A szülésznőm már folyamatosan tippelget, hogy mikor szülök már.

Palástfű teát ajánlott meg Tonicot, de a tonicot inkább nem iszom (magzatelhajtásra használják).

Gabi:
Nagyon szép a kisfiad!

Edi:
Annyira kis egyéniség a lánykád már most a dundi kis pofijával!!!

Jadey:
Azt hiszem igazad van, lassan megpróbálom a hegymászást is!!!

Vagy alapítsak új topikot a benntrekedt babák 2006 címen???

Császár:
Gondolom a nők többsége nem jószántából szül császárral, ami ugye azért egy nagy hasi műtét. Aki meg elítéli őket az nem normális.

Bali:
Figyu egy tipp: menjél el szépen az ügyeletre, ott esetleg normálisabb a dokker - nekem is egyedül ő adott 2 hatékony orvosságot és be is jött. Ne késlekedj!!!

Na, megyek alukálni...

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Gigaboszi :Képeket akarunk :D

Gesztenye : Remélem használnak, drukkolok!!!

Csengő :Még nem :roll: Holnap reggel ctg, uh, doki... De hát még van 6 napom :lol:

Melódia : Örülök, hogy tetszett a kép. Jobban vagytok már?
Nem zavar, hogy rákérdeztél, sőt, vicces, de pont ma gondoltam arra, hogy akinek itt van kedve, leírhatná, hogy kinek hogy sikerült, mióta tervezték, ha egyáltalán tervezték :lol:
Röviden a sztorim, bár én már egyszer ide leírtam, remélem nem untatok senkit: Jade, a kislányom az első férjemtől van (mert, hogy nekem olyan is van :wink: ) 8 éve született. Elváltam, három évig egyedül voltam Vele 2 hónapos korától, majd találkoztam Tibivel ( remélem ő az utolsó :lol:. Kb egy év után elkezdünk próbálkozni, de nem jött össze. Aztán jött a tortúra: nőgyógyász diagnózisa :nyitott méhszáj, méhszájseb- irány a műtő. Azt hitte, ez az oka. Aztán megint sehol senki :roll: Jött az andrológus :diagnózis :Nem túl jóhír-Tibinek is műtét- herevisszértágulat, de utána zöld utat kapunk a bébihez... Aztán mégse. Andrológiai vizsgálatok, szépen javul a spermaszám... Még mindig semmi, két év után!!! Engem is kivizsgáltak, hormonszint nézegetés, peteérés, minden ok... Közben körülöttem szinte mindenki bebabásodott... Tesztek minden hónapban... Semmi. Az anyósom a II-es nőin dolgozik, "beprotezsált" egy dokkerhez, akivel megbeszéltük, hogy inszemináció, így 2 és fél év próbálkozás után. Elküldött vérvételekre, kétnaponta jártam heti háromszor, majd január végén lett volna egy petevezeték átfújás, hogy tuti ne legyen akadály az inszem során és februárra akarta tenni az inszemet. Páromat még egyszer ő is megvizsgálta és elkeserített, hogy bizony valami nem stimmel megint, pocsék a spermakép és még egy műtét kéne egyáltalán ahhoz, hogy az inszemináció talán sikerüljön, mert így tuti nem fog és felesleges. Szomorkodtunk, de beletörődtünk. Majd másnap elmentem fodrászhoz és körmöshöz, ahol körömfestés közben elaludtam :roll: A fodrászom ,aki egyben barátném is azt mondta, hogy vegyek egy tesztet. Vettem. POZITÍV LETT. Nos, "röviden" ennyi. Ezért van 8 év a két gyerkőc közt :lol:

KépKép
Kép
jadey

Boróka:

Jófej a szülésznőd, tippelget.. Hahaha, ilyenkor már könnyű. Szerintem is nemsokára szülsz :lol: :wink:

KépKép
Kép
jadey

Bentrekedt babák, ez tetszik :lol: Nyugi, nemsokára :lol: De kis piszok vagyok, remélem Te nem leszel ilyen, ha jövő héten az lesz az én lécem alatt is, hogy 40 plusz akárhány...
Tudom, milyen nehéz ilyenkor már, Jaddel 10 napot húztunk rá, de már úgyis írtam. Azt viszont nem, hogy az ex olyan rendi volt, hogy kivett 2 hét szabit Angliából, mert eredetileg úgy volt, hogy akkor csörgök, amikor beindul és ő jön a következő géppel... Izgi lett volna. Szóval ő meglepett, cserébe Jade 10 nappal később bújt ki, majd 4 nap kórház, kijöttünk, ő pedig másnap repült vissza :roll: Klassz volt... ( Ráadásul a Budai honvédba nem mászkálhatnak be az apukák, csak üvegfal mögül nézegethetik a gyerekeket).

KépKép
Kép
jadey

Szép jó reggelt!!!

Jadey :)
Köszönjük a bókot :) :oops: . Jaj akkor tényleg nagyon aranyos lehet a kis(vagyis nagy)lányod, ahogy várja az öcsit!! Egyébként meg kell hogy mondjam, nagyon szép lányka!!!!! :)
Húú akkor elég kalandosra sikeredett a kistesó "összehozatala"! :)
Jó sok mindenen keresztül mentetek :( :( Nálunk is majdnem hasonló volt a helyzet, csak mi kevesebbet vártunk (1,5 év), szintén kevés spermaszám (viszont műtét nem volt), mi a Kaáliban kötöttünk ki, ahol egyből lombikot akartak, közben Boti baba (petezsák formájában :lol: :lol: ) már ott lapult a pocakban :)

6 napod van hátra elvileg! Hogy éled meg ezeket a napokat? Mit csinálsz napközben, míg a többiek dolgoznak/suliban vanak? Érzel néha valamit? Közel van hozzátok a kórház? Milyen sűrűn jársz NST-re?
(bocsi, ha túl gagyik a kérdéseim :))

Kép
Kép
beuka

Jó reggelt mindenkinek!

SzKata!
Nagyon édes Peti baba. :D
Jó, hogy nektek leesett a köldökcsonk. Mi 2 nappal idősebbek vagyunk, de a dokinéni szerint még egy hétig is eltarthat. Még tegnap véres váladékot törölt ki a dokinéni neki.

Első fürösztésünk jól sikerült, igaz szopi után 45perccel jött össze. Nagyon nyugodt volt, élvezte. A hősugárzótól jó meleg lett a kisszobában, aztán el is aludt mint a bunda. 4óránként kért enni. Éjfél után hajnalban 4kor keltett. Most meg 8kor. Lekopogom eddig minden rendben, eszik, alszik néha nézelődik, ekkor egyedül hagyom a szobában, szokja, hogy nem mindig vagyok ott. De tegnap 1órát így elvolt. :)
Ma jön a védőnéni. Lesznek kérdéseim hozzá. :D
Na megyek zuhanyozni meg alukálni, amíg tehetem...

Edit

Kép
Kép
edi78

Ja és kitartást a pocakosoknak, baba még nem maradt bennt. :):)
Nem kell azért olyan topikot nyitni...Mkinek szurkolok.
Sue-val tényleg mi van?

E.

Kép
Kép
edi78

Szép napot minden babának, és anyukának, és persze a pocakostársaimnak!! :D

Ha az eső ellenére lehet ez szép nap :cry: olyan lehangoló tud lenni, dehát most ennek van itt az ideje!! :roll: nem baj, engem azért feldob a babázásra készülődés!!
Elkezdtem mosni a babaruhákat, mert rengeteg van!! már kiválogattam szín szerint, most pedig méret szerint mosom őket!!
csak még nem nagyon van meg a helye, hogy hova rakjam!!

Szia Beuka!!
Te jérdezted, hogy hogy állunk a babaszobával!! nálunk egyenlőre csak babasarok lesz, a szoba egyenlőre a nagylány teljes birodalma, én így nyugottabb leszek, hogy velünk lesz a babóca!! Lányom is így volt, aztán amikor lett gyerekszobája, egyáltalán nem tiltakozott ellene!!Lehet, hogy azért, mert viszont a külön ágyat mindig szigorúan betartottam, nem szoktattam magunkhoz!!
az neki se egészséges, meg mi se tudnánk kényelmesen aludni!! a gyereknek is jobb, ha nem gyűrött, morcos az anyuka reggel a kialvatlanságtól!! :D De elkanyarottam a lényegtől!! :roll:
szóval még a sarok kialakítása se tart sehol, mert hétvégén hoztuk le a kiságyat a padlásról, ami egy kis javításra, felújításra szorul, amit aposóm magára vállalt, ő meg nem igazán a gyorsaságáról híres!! :roll: mondtam is apának, hogyha 2 héten belül nem lesz kész, vegye ő át a munkát, mert én nem karok rá a 40. hétig várni!! :roll: precíz, meg ügyes após, de nem akarok mindent az utolsó percre hagyni!! Azért döntöttem, úgy, hogy amit lehet, készítgetek!!A babkocsi már készen, szépen kimosva vára a sarokban!!(Majd próbálok képet feltölteni róla)!A többi cucc meg a galérián várja, hogy a helyére kerüljön!!A babaruha komódja is majd a kisággyal jön haza, a többi bútor meg a galérián van, ezért a kimisott rucikat még nem tudom, hogy hova rakom...
szóval én még csak itt tartok, de remélem október közepére enyhül valamit a káosz!! Beuka, te hol tartasz a készülődésben? Szerintem nem ciki, hogy vettél a kínaiból is rucit, a
lényeg, hogy tiszta legyen, és a szeretet...
A lányomnak anno én is nagyon sok mindent vettem a bákásból, és még most is van amelyik jobb álapotban van, mint az újonnan vettek :roll:
Most a picurinak a pelenkázót, és a bundazsákot is használtan vettem,. a netről szettem össze!!
Na ezt beküldöm, nehogy eltűnjön, mert már jártam így!! :evil:

Kép
Kép
melódia78

Szia jadey!!

Köszönöm, hogy ilyen őszintén válaszoltál!! :oops: Gondoltam,hogy nálatok is valami ilyesmi történet áll a nagy korkülönbbség hátterében!!
Mert nálunk is így van!! Én is különváltam a lányom apjától, életem legjobb döntése volt, mert megtaláltam életem pasiját!! :D
Én kb 1 évig éltem a lányommal egyedül, de ebből már fél éve megvolt apa, csak ismerkedtünk, mert Fati elég nehezen akarta elfogadni, de győzött a párom!! :D Azóta imádják egymást!! néha egészen féltékeny vagyok!! :P
Viszont a közös baba váratott magára... :oops: Hamar a Kaáliban találtuk mi is magunkat, ott közölte az andrológus, hogy nincs menekvés, itt csak lombik jöhet szóba!! Kezelni se tudta a párom semmivel, mivel ismeretlen dolog miatt kevés a spermaszáma, ami ingadozik, hol több, hol kevesebb!!A hormonszintje viszont tökéletes volt!! Az inszeminációt alapból feleslegesnek találata a doki!!
Tavaly októberben vágtunk bele az első lombikba, 3 embriócskát kaptam, sajna nem sikerült!!
Aztán ez év februárjában már más módszerrel csinálták, és sikerült!!! :D Pociban úszkál a várva-várt jövevény!! :D
Elejétől kezdve egy babóca van, és semmi nagyobb baj nem adódott eddig, szerencsére!! Úgy néz ki, hogy egészséges, és gyönyörűen fejlődik!! 6 hét, és megcsodálhatjuk!! :D :D
Hát ennyi a mi kis történetünk!!
A tesót már mi is spontán tervezzük, annyi pozitív példát hallotam most tőletek is, hátha nekünk is sikerül... :roll:

Köszönöm az érdeklődést, Fati már jobban van, ma reggel ment a suliba, hanár a gyógyszerbevétel nem zökkenőmenetes, mert kétségen kívül szörnyű az íze... :evil:
jadey!! Te mikorra végeztél az öcsi holmijainak összekészítésével? tudtál lányod babaruháiból hasznosítani valamit?
Nagyon drukkolok neked, hiszten te már a finisben vagy... :D

Puszi lányok: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok Csajok!

Megkaparintottam a gépet!!!

Hatalmas drukk minden újdonsült Anyukának és minden jót kívánok nekik!!!!

Siba, nagyon szép a kép, amit feltettél!

Hasfájás - nekünk semmi sem használ... Már teljesen kétségbe vagyok esve, annyira sajnálom szegényt. Nem tudom, hogy vagytok vele, de ha már semmit sem tudok kitalálni, lefekszünk a nagyágyba, a mellkasomra fektetem és simogatom, míg el nem alszik. Kicsit parázok, hogy annyira rá fog szokni a majmocska-elalvásra, hogy magától, a kiságyában majd nem lesz hajlandó aludni. Amúgy Ricsi nem mindig tudott kakilni, erőlködött szegénykém, azt mondta a védőnő, hogy igyunk kamillateát és láss csodát! Azóta nincs ilyen gond és talán nem is fáj a hasa annyira intenzíven. Illetve a babakocsis ringatás is mindig bejön: van, hogy két órát is sétálunk ebben a szép időben. Bár ma reggel pont esik az eső.

Amúgy annyira édes baba! Szopi után "elájul", és tátott szájjal alszik... Megzabálom. Az éjszakák relatíve csendesek, három, inkább négy óránként ébred, sőt, volt egy maratoni, hétórás alvás. Azért nem keltettem fel, mert én is aludtam...

Szóval nem unatkozunk:)
Dobok fel még egy-két képet, sajna szórványosan tudok csak olvasni, ha van fél órám, inkább alszom egyet:) mea culpa.

Csajszik, hogy álltok a cumival? Eddig meg sem próbáltam, mert hogy ugye nem kell meg ártalmas meg minden, de ma reggel, két órás üvöltés után bedugtam a szájába és azóta csönd van. Remélem, nem okozok irreverzibilis károkat.

Szóval a képek a békés alvásról:

Kép

puszi!!!
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Kép

krisszi

Még egy kép, oszt eldugulok: mert hiába nagy baba (4300 gramm lett időközben), azért csak akkora, mint egy cica:)

Puszi még 1x

Kép

krisszi

Jó reggelt mindenkinek!
Hát lányok ezek a babák egytől-egyik gyönyörűek, nem lehet betelni velük!!!Kívánok minden anyucinak és babáknak sok tejecskét és hasfájásmentes napokat!
Sajna nekem a tegnapi napom nagyon kritikus volt, mert már a sírás környékezett, úgy nyomta eza 2 kis pocaklakó a gyomromat, hogy azt hittem éjjeli alvás nem lesz. Aztán csak sikerült. Ráadásula nagylány nálunk is összeszedett valami nyavalyát mert már este nagyon folyt az orra, de azért még ment suliba. Úgy látszik ez a takonykor nem kerül el senkit. :evil: Még az a szerencse, hogy a pici lányom nem kapta el, bár nem akarom elkiabálni!
Jadey! Már nagyon a finisbe vagy. Hogy birod?
baboka

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok Lányok,

Reggel a kórházban kezdtünk, no még nem szülünk, csak a szokásos... A ctg-n minden okés volt, a vérvételt is túléltem, az uh-n pedig "megnyugtattak", hogy nem kivsi a baba :3800g +- 500g eltérés lehet... Hmmmmm, na ezek után tényleg nem szeretném túlhordani :lol: A párom meg csak vigyorgott és büszkén kihúzta magát és még hozzá is tette :Bébi, ne mlesz könnyű :roll:
A méhlepény hármas érettségű, úgyhogy tényleg mindennaposak vagyunk... Izgi, nagyon izgi :roll:

Babóka: Nagyon várom már, de jöjjön, amikor jönni akar és jöjjön, aminek jönnie kell :wink:

Beuka: Köszi a dícséretet Jade nevében is, szerintem is klassz kis csaj, mindenféle szempontból :lol:
Szerintem ezek a petesejtek megérzik, hogy készülnek ellenük és többnyire összekapják magukat :wink: Jó, hogy Nektek is spontán sikerülhetett.
Nap közben már olyan vagyok, mint egy öreg néni, egy kicsit pakolok, kicsit leülök, kicsit főzök, kicsit pihenek, kicsit mosok, kicsit leülök :roll: Elég hamar elmegy egy nap. Persze Jadet és aput is én indítom útnak, reggel hatos kelés, kaja, kávé, öltöztetés stb. Aztán délután tanulás, játszás, fürcsi, vacsi, mese... A párom iűmindig mondja, hogy inkább pihizzek, erre én, hogy miért, talán jön a Mariska néni takarítani?? :shock:

Melódia: Ti rendesen megküzdöttetek ezért a babókáért, le a kalappal! A következő biztos spontán is sikerülni fog, tényleg, már most tervezitek a következőt?! Szívem szerint én is, de a párom ( egyelőre) hajthatatlan... Pont tegnap mondtam egy barátnémnak, hogyha az 1800-as években élnlnk, tuti lenne vagy 10 gyerekem :lol: Gondolom Neked is hasonlóan telnek a napjaid... Szép a pocid és a lányod is, édes lehet látni, hogy még nagyon érdekli a tanulás :lol: Küldhetnél még róla képet, ahol az arca is látszik, kíváncsi vagyok rá, meg arra, hogy vajh mekkora lesz a hasonlóság.

Krisszi: Na végre! Hihetetlen édes Ricsike, de inkább kisoroszlán, mint kiscica, oylan szép fiús a pofija!!! Megértelek, hogy ritkán írsz, pihizz sokat, de néha jelentkezz, később úgyis több időd lesz. Vagy mégsem? :lol: Miért nincs rajta a fejed a képen??? Klasszul visszafogytál, semmi pocak, csini vagy!!! Meg mázlista :wink:

KépKép
Kép
jadey

sziasztok,

Boróka,

bennragadt babák topic :shock: érdekes lenne :lol: tippelhetek én is? sztem hétvégére babázol te is :wink:
lányok, tegyünk téteket? :lol:

Krisszi,

a mellkasra helyezés a legjobb amit tehetsz! és nem fogod elkényeztetni ezzel.

védőnéni ajánlotta hasfájásra: lycopodium 9 ch 2x5 golyó (homeos)

köldökcsonk: én nem tudom, mikor kell leesnie, de védőnénink nagy szemeket meresztett, amikor mutattam neki a szép köldököt az ötödik napon. nem használtam egyébként sem ezt a hexamicsoda hintőport, sem alkoholt, hanem csalk teafaolajat és körömvirág krémet. akkor meg aztán még jobban kerekedett a védőnéni szeme, amikor mondtam, hogy reggel 70 grammot szopizott.
meg lehet kövezni, de úgy érzem, ezek a dolgok engem igazolnak, miszerint a baba otthoni ápolása sokkal hatékonyabb a kórházinál. ja és hiszek még a minél több testkontaktusban is. nálunk pl nagyon-nagyon bevállt az egy ágyban alvás. sosem jutunk el a sjrásig, mert ha nyöszörög, csak megsimizem a buksiját, vagy a pocijára teszem akezem, és alszik tovább, ha pedig a nyöszörgéshez cuppogás társul, akkor az ágyban fekve összebújunk és megszoptatom. szóval, nincs bömbölés, apa pedig minden éjszakát átaludt eddig.

csengő,

akkor a köv vk-n talizunk. Panna nénit én személyesen ismerem egyébként, és tényleg csodákat művel a beteg, vagy sérült babákkal! :)
sz_kata

Sziasztok!

Krisszi szépek vagytok mind a ketten! Remélem a hasfájás lassan elmúlik nálatok.
A majmocska elalvás jön be nálunk is, Zsoltika azt szereti, ha szorosan összebújunk és a homloka felé simizem a buksiját. Amúgy mi mindig egy ágyban alszunk, kicsit tartok tőle én is, hogy sose fogja a saját ágyát használni, és akkor nekünk kell venni egy újat, mert ebbe hárman nem férünk el :lol:
Egyszerűen csak a mi ágyunkban érzi jól magát - érdemes volt megvenni a légzésfigyelőt :?

Cumi: Zsoltikánál próbálkoztunk, mivel az első négy hétben én voltam a cumi, napi 12 órában...
(igazából túletettem a babát, mert nálunk akkor is a kezét cuppogtatta, mikor a hasa fájt - szinte egész nap szopizta az ujjacskáit. (most jutottam el oda, hogy felismerem az éhes vagyok sírást)
Néha adjuk oda a cumit, mert megnyugtatja, igaz ki szokta köpni. Tehát nem erőltetjük - viszont a hüvelykujját már kétféleképp tudja cumizni, és a legtöbb ember akit kérdeztünk azt mondta, hogy inkább cumizzon, mint az ujját szopja.

Hasfájás: kösz a tippet a teára (nálunk is szorulás van) nekünk még a tornáztatás jött be: tegnap miközben tornáztattam akkorát fingott és kakilt, hogy csak néztünk. Ma is. Azóta sokkal jobb kedvű, és jobban tud aludni. Azt kell mondjam: jókedvű lett. Sőt ma hagyott aludni is: hat órát (eddig éjjel egyszer aludt hármat, és szopi után még kettőt) - kellett is mert már hullajelölt voltam...

Edit születéstörténetedet szépen leírtad, nagyon őszinte volt. Kata annyira édes, olyan nyugodt babának látszik! :)

Gesztenye remélem bejönnek a bogyók! Gyógyulj meg!!!

Kép
inkább a mi régi, vacak ágyunkban alszik, mint az ő szép brendonos kiságyában...
Kép
de lehet neki nemet mondani???

KépKép
nózi

Sziasztok!

Nózi!
Zsoltika még mindig tündéri! :lol: Hogyan tornáztatod??? Leírnád nekem a fogásokat? Én is megpróbálnám, hátha nekünk is bejön a kakilás és puki elősegítésére. Sokszor látom, Geszti erőlködik, bár a pukik jönnek rendesen, de a kakival néha megkínlódik.
Köszi előre is!

Jadey!
Nagyon szorítok!!!

Krisszi!
Ricsit "kinéztem" Gesztinek! Annyira szép!
Hasfájás ellen néha tényleg nagyon jó a majmocska elalvás (ez nagyon aranyos megnevezés!) nálunk is sokszor ez hozza meg az álommanót. Jól magamhoz ölelem a kis testét, simizem a hátát, buksiját, közben halkan beszélek hozzá, és az esetek 99 %-ában ez beválik. Ilyenkor sokkal nagyobb az esélye, hogy ha leteszem, tovább alszik. Ez nagyon megnyugtató lehet a babáknak, érezni az anya melegét, hallani a szívverését.
Cumi: néha mi is odaadjuk neki, jól elvan vele, csak nekem van olyan rossz érzésem, hogy "át van verve" szegény gyerek. Károsnak nem hinném hogy káros lenne. Ezek már nagyon profi cumik (mi Avent újszülött cumit használunk).

Bocs hogy nem írok most többet de kajatájm van. :wink: :wink:

Kép
mamy

Csajszik, hol vagytok??? Mindenki szül rajtam kívül?! :lol: Csak rossz poén volt. Bár Boróka lehet, hogy örülne ennek a poénnak :lol:

Nózi: Juj, nagyon cuki Zsoltika!! Ez a mosoly, teljesen levett a lábamról, pedig már 31 éves vagyok :lol:

Melódia : Fatime hercegnőnek küldöm :wink: Kép

Szamár Jade kedvence :wink:

KépKép
Kép
jadey

Mamy: De édi vagy, köszönöm!!!

KépKép
Kép
jadey

Mamy: Hohó!!! Ricsi-kinézéssel kapcsolatban: Várd meg még Bencust is :lol: vagy háremet szeretnél a lyánykádnak?!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Ma voltunk dokibácsinál és minden rendben van, még dícséretet is kaptam amiért az elmúlt 6 hétben csak fél kilót híztam!
Már a szülésről is elkezdett beszélni és rájöttem- te jó ég nagyon gyorsan megy az idő!

Jadey!
igen már mi is úgy látjuk 5 órai hosszas munka után, hogy jobb, hogy most szereltük össze.Így köszönet a tanácsért!
Mi is kiváncsiak vagyunk mennyire hasonlít majd a kép az igazi arcocskájához.

Melódia!
Szép a pocakod, csini kismama vagy!

Nózi!
Hát ez a kép!!!Tündéri Zsoltika és a két pici gödröcskéje teljesen elfogja a csajokat majd varázsolni!

Krisszi!
Ricsike is nagyon szép babó és milyen kis nyugodt a pofija!

Azt hiszem tényleg van valami vírus a levegőben, mert nekem is fájt a torkom, de mára már csak az orrfolyás maradt!

Puszi mindenkinek
gabriel79

Sziasztok!

Köszönöm azérdeklődést és a tanácsokat, most már csodásan vagyok.... Szerintem a hársfatea volt a tuti! :D

Jadey!
Én nem szülök, de lagalább már bekeményedett a hasam. Bár szerintem a köhögéstől... Holnap még megyek nst-re + uh-ra de hétfőn már nagyon nem szeretnék elmenni a védőnőhöz! Rád mi vár még a héten? :)
Ja, apa hormonjai semmit sem érnek, de azt mondta, ne elégedettlenkedjek, mert már volt egy jó "találata", legyen ennyi elég...! :lol: :lol:
...majd jövök, most mennem kell a nagy fiamhoz!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Livi,

Rám remélhetőleg már "csak" a szülés vár :lol:

Igaza van a férjednek, de mondd meg neki, hogy az még nem kizáró ol egy következő jótalálatra...

KépKép
Kép
jadey

ol=ok :roll:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Jadey :)
De jó, akkor Te már bármikor.... Nagyon nagyon drukkolok!!!!
3800 +- 500!!!! Nem semmi! nagyon szép nagy babót növesztettél :lol: :lol:
Olyan egyformák vagyunk, komolyan mondom (bár egy kismama mi mást csinálhatna otthon :)) Én is valahoyg így vagyok, pedig nekem még annyira nem is kell pihennem :) ÉS a párom dettó ugyanez. Ha bármit csinálok, ami esetleg egy kicsit megerőltető (gondoja Ő, pedig nem az) akkor rögtön letámad, hogy mirét csináltam :) Mi úgyis érezzük hoyg mennyit szabad :)
Ja mondjuk nekem még hátra van pár vizsga, kíváncsi leszek, hoyg meg tudom-e csinálni...

Krisszi, Edit, Nózi :)
Gratulálok a babáitokhoz, annyira édesek!!!!!!!!!!!!!!!!

Melodia :)
Szép nagy pocakod van!!! Nekem azt hiszem nincs ekkora :) Nálunk babaszoba lesz a miénk mellett a különalváshoz én is nagyon szeretnék ragaszkodni. Nagyon remélem, hogy be fogom tudni tartani. Mi még elég rosszul állunk. Még ki kell festeni + tapétázni a szobát, meg be kell szereznünk egy szekrényt. Ha a szekrény meglesz, akkor mosom + vasalom ki a ruhákat, hoyg már betehessem. Jó lehet, hoyg apósod ilyen ügyes, bár ha elhúzza, akkor igazad van, hogy ne Ő csinálja. Tényleg nagyon "kalandosan" jött össze a tesó :)

Én ma voltamvédőnőnél, és híztam végre megint 1 kilót :) Örülök! Mondjuk ez lehet, hoyg a tegnapi házassági évfordulós vacsinak köszönhető :roll: :roll:

Kép
Kép
beuka

Krisszi,

minden elissmerésem, nem csak a babád miatt, de az alakod is szuper. mintha soha nem lett volna pocid :)

Bali,

örülök, hogy jobban vagy :lol:
sz_kata

Sziasztok Lányok!

Már jó rég nem jelentkeztem, csak olvastalak Titeket! Mindenkit irígylek, aki már láthatja a babáját! Olyan szépek!
Mi jövő héten megyünk CTG-re először. Viszont nem tudom, mi a szokás. A doki hétfőre hívott CTG-re, fölhívtam a szülésznőt, akit ajánlott, viszont ő szabin van. De azt mondta, bejön megcsinálni a CTG-t. Most, ha bejön szabiról, csak az én kedvemért, akkor illik neki pénzt adni? És mennyit? Nem én kértem, hogy jöjjön, csak fölhívtam, hogy hétfőn csinálhatjuk az elsőt, erre ő mndta, hogy akkor bejön. Ilyenkor mi van? Persze, mivel fogadott szülésznő, fogok a szüléskor adni neki, de minden CTG-n illik?
Szerintetek?

Bocsánat, hogy nem írok mindenkinek külön :oops: , de mindenkit puszilok!

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok csajok!

Jó régen írtam nektek, de sajnos a kapacitásaim végesek. :oops:

Augusztusban végig nyaraltunk, amióta hazajöttünk azóta pedig feküdnöm kell(ene), mert már nem csak meg vagyok rövidülve, hanem teljesen eltűnt a méhnyak, + ugye már a 16. hét óta nyitva van egy ujjnyira a külső méhszáj.

Szóval félt a doki, hogy "kipottyan" belőlem Johanna, de sajnos nincs akkora szerencsém azt hiszem, hogy csak úgy kipottyanjon. :lol:

Mindenesetre eddig izgultunk, nehogy koraszüljek, de most már kezdek megnyugodni, mert holnap töltöm a 36. hetet, innen már nagy baja nem lehet, ppláne a súlya is megvan már a doki meg az UH szerint.

Úgyhogy a sok fekvés meg pihenés mellett csak a PCO-s topicba írogattam rendszeresen, meg Krisszivel tartom a kapcsolatot személyesen.

Azért ha Johanna kibújik, mindenképp írok ide is! :P

Igazából miattad néztem be Sz Kata, hogy hogyan alakult a szülésed, bár azt nem is tudtam, hogy végül az otthonszülés mellett döntöttél!

Először is hadd gratuláljak a gyönyörű kisfiadhoz, és a helyes férjedhez! :oops: Büszke lehetsz rájuk!

ha nem haragszol meg, szeretnék kérdezni tőled egy két dolgot, megkérdezni a véleményed, így hogy már túl vagy a "nagy meneten"! :roll: :lol:

mennyiben volt más élőben, mint amit a könyvek alapján elképzeltél?? Ez nagyon érdekelne. (volt egy könyv, amire mindig hivatkoztál)

Még mindig kivitelezhetőnek tartod a könyvben leírtakat? (csokólózás, mellbimbóingerlés). jajj, remélem nem veszed ezt kötözködésnek, egyszerűen nagyon érdekelne az összehasonlításod a könyvben leírtak és a valóság között!

A gátmetszésről is érdekelne a véleményed.
Ugyanezt éreztem én is, mikor domit szültem, ezt az elviselhetetlen égő égető érzést, meg hogy szanaszét szakadok. (belül szakadtam is, a gátamat nekem vágták, saját kérésemre)

olvastam, neked is lett gátsebed, ezt én úgy értelmezem, a természet is végez gátmetszést, ezt sehogy sem tudod elkerülni első gyereknél, ha nagy a baba.
Én azért monfordírozom ezeken a dolgokon, mert régebben írtad, a női szervet úgy alkotta meg a természet, hogy képes legyen a gyerekszülésre, amivel egyet is értek, de akkor miért kell szakadni, vágni, repedni?? Mert úgy tűnik enélkül nem nagyon lehet megúszni.

Szeretném megköszönni neked a szüléstöridet, és hogy ennyire őszinte voltál!!

Az én hozzáállásom érdekesen alakult a gátmetszést illetően.
Első szülés előtt én is ugyanúgy álltam hozzá mint te, lelkesen, utánaolvastam, legyen természetes amennyire lehet, és nem akarok gátmetszést, mert az milyen rossz, meg természetellenes, mert több kárt csinál meg hasznot...stb. amit olvastam. A szülésznőm (most is nála fogok szülni), csak tapintatosan hallgatott, finoman mondta, majd meglátjuk, de szerinte nem fog menni nélküle ...
Aztán mikor éreztem azt az égő érzést, és hogy nem bírom tovább, kértem hoyg vágjanak, és abban a pillanatban megszűnt a fájdalom, úgyhogy azóta gátmertszés-párti lettem.

Egy hete találkoztam a szülésznőmmel, mondom ugyanaz mint dominál, és beszélgettük mit hogyan akarok, mondtam legyen gátmetszés, nekem óriási megkönnyebbülés volt. És ő erősködik, képzeljétek, hogy NE legyen! Csináljuk meg anélkül! Fordult a kocka! Most ő mesél a gátmetszés nélküli szülés előnyeiről, nem én!

na mindegy, majd okosabb leszek pár hét múlva, mert azért azt is mondta a szülésznőm, hopgy azért a második szülés már más, mint az első, jobban meg lehet csinálni gátmetszés nélkül.

Kata neked még egyszer gratulálok a bátorságodért, és várom az őszinte véleményedet, ha van időd! :lol:

Többieknek sok puszit küldök, drukkot kinek mi jár :lol: , azért majd babástul jelentkezem! :lol:

Iza látom te vezeted már a táblát, köszi!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Jadey Sz_kata:
Hát én még mindég nem szülök...

Sz_kata:
Egy látnok szóljon belőled - legyen meg Bendus a hétvégére.

Új nevet adtunk neki Bendegúz a Vizipaci - mert egyrészt olyan nagy lesz várhatóan, és annyira jól eldagonyázgat odabennt...

Csajok nagyon izgulok, mert ma berendeltek Flowmetriára (UH-os vizsgálat), és már nagyon kiváncsi vagyok egy méret/súlybecslésre, illetve hogy tényleg jól érzi-e magát még odabennt a gyerkőc.
CTG jó volt, de nagyon vizesedek, ezért szóltam, hogy ugyan csináljunk már valami más vizsgálatot is, ha lehet.

Krisszi:
Fiad nagyon szép - szája eszméletlenül csókos!!! Te meg bomba kismama/anyuka lettél!!!

Nózi:
Zsoltikáról az a kép telitalálat!

Túlhordás=rémálom.
Épp elég lenne az a40 hét. A 41. már mindenhogyan sz@r.
A napjaimban van kb. 2-3 óra amikor jól vagyok, a többi részben vagy kómás vagyok, vagy be vagyok dagadva kéz és lábügyileg, vagy csak nyűgösködöm.

DE VÉGRE TELJESEN KÉSZ A KONYHÁNK - be is rendeztük.

Még mindehol egy óriásit kéne takarítani - de Kispapa megígérte majd megcsinálja, amíg én a kórházban leszek.

Hááát erre kiváncsi leszek - de nekem már nincsen erőm rá.

Na, dugulok el.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Szép napot mindenkinek!! :D

Jadey!!
Köszönjük szépen a csacsit, nagyon örült neki a Fati, de azért a hercegnő picit túlzás volt! :D :roll: Szereti a kisasszony feszegetni nálam a határokat, nem éppen tündibündi a viselkedése!!Persze az is tud lenni, de néha inkább azt hiszem, hogy 20 fiú veszett el benne!!Lehet azért, mert fiúnak készült? :D Akkor pistike meg lányos lesz, mert ő meg annak készült volna!! :D :P
Hát nem semmi méretekkel fog a te babád se születni, az én dokim 2 hete azt jósolta, hogy ő ezt a babát erősen 4 kg felettinek saccolja születésre!! :oops: :roll: Hát majdnem lehidalatam!! persze hozzátette, hogy a cukor is nyomja a baba súlyát felfelé! aztán megkérdezte, hogy az elöző baba mennyi volt, közöltem vele, hogy 3,90 kg cukor nélkül, hát erre már nem szólt... :D
Úgy látszik én óriásbébikre vagyok beállítva!! :D Pedig én 3,60kg-mal simán kiegyeznék!! Azt még valahogy kinyomnám...Sajna a Fatinál is kellett egy kis rásegítés, vákumozott az orvos, aztán vágott ám a "hátam közepéig" :cry: Úgyhogy volt egy fajta gátsebem gátsebem :oops: De majd meglátjuk!!
Majd ráveszem apát, hogy szerkesszünk be még képet, amin a fati pofija is látszik, mert én eléggé béna vagyok hozzá!! :oops:
Ja, tényleg, te akkoriban mikor a lányod született katona voltál, hogy a katonaa koriban szültél? Férjem kérdezte, mert beleolvasott, és látta, hogy ott szültél!!Mert ő katona!!

Köszi gabriel a bókot :D :oops:

Szió Beuka

Boldog házassági évfordulót kívánok!!! :D :D
örülök, hogy sikerült híznod, de ne félj, egyáltalán nem kevés a súlygyarapodásod!! hát majd péntejen leellenőrizzük apóst, hogy hogy áll a kisággyal!!remélem azért haladt valamit!!

Szia rejo!!

Bocsi, hogy beleszólok, de mostanában az a gyakorlat , hogy első gyereknél általában szükségesnek tartják a gátmetszést, a másodiknál viszont már inkább a gátvédelmet!! Ezt múlt héten mondta egy doki a szülésfelkészítőn!!

Szia Rozus!!

Remélem találkozunk délután a szülésfelkészítőn!!

Puszi!!
Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Boróka: Nem hiszem el, mi van már??? Vizipaci, édes név, de jó lenne, ha lassan kilovagolna :lol: Nem lehet, hogy elszámoltátok a fogantatást? Én tegnap beszéltem a szülésznőmmel, aki szintén csodálkozott, hogy Bencus még nem kívánkozik ki.
Azt is mondta, hogy a kórházban ma már úgy csinálják, hogy 5 nap ráhagyás, 6. nap oxitocin, ha akkor sem indul be, akkor csaszi :roll: Na neeeee. Most már ki kénme valahogy csalogatni, hétfőig mindenképp.

Mondjuk tegnap óta eszméletlenül bevizesedtem, meg mindenen bőgök... Ki tudja, a van- és a volt férjem is a csütörtökre esküszik :lol: Persze innentől könnyű találgatni. Holnap, holnapután, azután... Írd meg okvetlen, hogy mi volt az uh-n!

Beuka: Boldog Házzaságit Nektek így utólag!!! Plusz egy kiló, klassz, látod, nincs ott semmi gond. A végén még elhízol :lol:

Melódia: Igen, a súlytól én is tartok, bár állítólag a fejméret számít jobban. Én már körberajzoltam az uh-s méretek szerint... A többieknek már írtam is egyszer, hogy aki ijedős, az ne tegye :wink:

Lányod rosszasága: az enyém se semmi, bár inkább eleven, mint rossz, de azért imádnivaló. Én mondjuk megőrülnék egy olyan gyerektől, aki állandóan jó és vigyázban ül :lol:

KépKép
Kép
jadey

Szia Rejo,

Hú, jó sokat kérdeztél, remélem tudok mindenre válaszolni.
Jól látod, a szülésem nem egészen úgy alakult, ahogyan elképzeltük. Legalábbis a romantikusan összebújós része nem :lol: Illetve, csak a legelején voltam olyan állapotban, néhány percre, hogy összesímultunk apával. De nekem olyan gyors, mondhatni robbanásszerű volt a szülésem,(4 és fél óra az első fájástól) hogy a "szociális szak", azaz amikor a fájdalmak még ritkák és elviselhetőek, teljesen kimaradt. Pedig ez a szakasz tök jó lett volna egy kis romantikázásra :lol: Szóval, igen, elképzelhetőnek tartom továbra is az ilyen "szülést :) csak nekem nem ez adatott meg, és ezt egyáltalán nem bánom! (van egyébként a születéshete portálon egy Szerelemszülés, szülésszerelem születéstöri, ahol ez megvalósult)

Ami viszont nagyon jó volt, az a háborítatlanság, az, hogy minden rólam szólt, körülöttem frgott. Szinte szavak nélkül, de mindig azt kaptam, amire szükségem volt. És hagytak, hogy tegyem a dolgom, senki nem szólt bele, hogy mit csinálok, senkit nem idegesített, hogy kétpercenként változtatok helyzetet, helyszínt. Láttam a figyelmet az arcokon, a bíztatást, és ez hatalmas energiát adott.
ahogy már írtam, annyira tudta a testem hogy mit kell csinálni, hogy úgy éreztem, századjára szülök. Ma már el sem tudom képzelni, hogy kórházi segítséget kérjek a szüléshez.

gátmetszéstéma: igen valóban repedtem, két öltésnyit. Nem varrták össze, a saját kérésemre, mert szépen öszefekszenek a szélek, és magától összeforr.Nagyon sok baba születik otthon gátrepedés nélkül, én sajnos nem tartozom ebbe a kategóriába. Viszont egyáltalán nem bánom a repedést sem, mivel a babám egy fura ferde tartásban született meg, és kórházban így őt valószínűleg meg sem szülhettem volna valamilyen beavatkozás, esetleg császár nélkül. Szóval a kitolás így elég kemény volt :wink:
viszont már a második nap probléma nélkül ültem a gátamon, és harmadnapra már csak sajgott, de nem fájt. Ja, és egyébként én fogtam a gátamat magamnak, amikor a baba elkezdett kibújni. Köben simiztem a baba fejét :lol:

Összességében tehát úgy szültem ahogyan az a lehető legjobb volt, az adott pillanatban, még akkor is, ha némileg eltért attól, amit én elképzeltem. (a legrosszabb az volt, hogy nem készültem arra, hogy a kontrakciók között NEM LESZNEK SZÜNETEK. Na, legközelebb már erre is felkészülök lélekben :wink: )

Remélem, most így hirtelenjében mondenre tudtam válaszolni :)
egy azért biztos: a szülés teljesen kiszámíthatatlan, de asszem ebben egyetértünk :wink:

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Krisszi!
Hát apám szuperül nézel ki. Ez a naci rajtad már a régi ruháid közül való? Van még rajtad plusz? Senki nem mondaná meg, hogy most szültél...Remélem én is alakulok majd vissza a jó kis rucikba :)

Melódia!
Szép nagy a pocid. Szupik a képek. Nagyon ari a kislányod. Várja már a kistesót?

Leesett a köldökcsonkunk. De még mintha a köldök belül nedvezne. Csak hintőporoznom kell vagy kell alkoholos törlés is? Azt hittem ha leesik, akkor már kész is.:( Olyan béna vagyok :)

SzKata!
Nálunk a Kata a kórházban a 5.nap 80-90g-okat bepakolt magának, amikor hazajöttünk 110 és 80g-ot evett. Étkes volt már akkor is, mint a szülei :D remélem így is marad :)
Asszem nekem is elkellene merülnöm a homeós dolgokban...

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Jadey!
Na jó, üsse kavics, majd Gesztikém választ magának a sok szép fiú közül :wink: :lol:
Erről jut eszembe, remélem én nem leszek "szipirtyó anyósjelölt" amikor majd itt lesz az ideje... :shock: :roll: nagyon nem akarok beleszólni Geszti életébe, de persze ahogy magamat ismerem, nem fogom tudni befogni a számat. Persze, ez még jócskán odébb van... :) addig ráérek "edzeni" a témára.

Rejo!
Jó hogy jelentkeztél. Neked is mennek a drukkok.

Rozus!

Hát ez egy fogós kérdés, én sem tudnám igazán eldönteni. De szerintem nem kell neki most adni, legalábbis így érzem. Ha fogadott szülésznő, akkor neki ez a dolga, a "honorálást" majd a végén kapja. Szerintem. :?

Edit!
Mikor Gesztinek leesett a köldökcsonkja, én is tanácstalan voltam, még kérdeztem is itt a lányokat, hogy mit kell csinálni? Végül ők is, és a védőnő is azt mondták hogy semmit. Ha még van kicsi nedvedzés akkor alkohollal lehet kezelni de nálunk nem volt az sem, így elhagytam a hintőport is, alkoholt is. Gyönyörű lett a köldöke! :wink: Sőt azt is mondták ha már nem váladékozik és teljesen szépen begyógyult akkor már víz is érheti. Persze nem kell áztatni, de nem gond ha ráfolyik.

Lányok!
Régebben már írtam, nem tudom emlékeztek-e, hogy a húgom is babát vár. Hát képzeljétek már nagyon a finisben van, és most úgy izgulok érte is, mint magamért. :lol: Szept.29-re van kiírva! Reggel írt sms-t hogy CTG-n már fájásokat produkált, bár nem érez semmit. És hogy a kisfiúcska már kb. 3.5 kg-os, fejátmérő majdnem 10 cm. :lol: Nagyon várják már! Szorítsatok érte is! Köszi! :wink:

Kép
mamy

SZIASZTOK!

MEGSZÜLETETT SUE VIKTÓRIA NEVŰ KISLÁNYA TEGNAP ESTE 22. 10-KOR !
3200 GRAMM ÉS 50 CM A GYÖNYÖRŰ HERCEGNŐ. RÉSZLETEKET NEM TUDOK, CSAK ANNYIT, HOGY REGGEL INDÍTOTTÁK MEG A SZÜLÉST.

MÉG JELENTKEZÜNK!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Dorka,
kitartás, már nemsokára hárman lesztek! :D
Addig meg ne is takaríts, mert vagy 6 hétig úgyis a párodnak kell, hagyd csak, hogy szokja. :wink:
Pihenj nagyon sokat, gyűjtsd az erőd!

hp76bp@lycos.com

Ági
potter_76

Sziasztok!! :D

Hát jadey, én néha el bírnám viselni, ha picit üdögélne a sarokban, csendben :D :D :P Persze csak úgy, ha nem beteg!! :D Én is imádom, de néha picit lassíthatna!!De sebaj!! Edzésben vagyok már lassan 7 és fél éve, szerintem hiányozna, ha nem lenne ilyen eleven!! tegnap például a farmernadrágját dekorálta ki különböző színű színescerkákkal, mert állítólag unatkozott órán!! :roll: Hát majdnem behaltam neki!! :? Apa megvonta tőle egy napra a mesét, mi lett az eredmény? Egész délután rajta lógott, és hízelgett neki!! :lol: Ha én vezetek be valami büntit, velem szóba se áll!! :D Nem baj, mondtam nekik, hogy lesz nekem majd egy pici fiam, aki meg anyás lesz!! :D
Nagyon drukkolok, hogy bújjon ki mihamarabb Bencus, habár azt szoták mondani erre a régi öregek, hogy" kigyün az a gyerök, ha megérett a körme" :D Oszt elmentek kapáltak még egy sort a szőlőben!!! :D :D
Tényleg nagyon rossz lehet a túlhordás, szerencsére a lányom csak 1 napot húzott rá a kiírt időpontra!! remélem Pistike se viccel meg!! :roll:

Mamy!!

Megy a drukk a húgodnak is!! tök jó, akkor együtt babázhattok!! :D

Edi78!!
Köszönöm a dícsérete, ugye igyekszik az ember!! :D :oops:
A lánykám már várja a tesót, minden nap öcsizik, úgy élvezi, hogy rúgkapál a kezébe!! :D

Mostanában kezd lelassítani a méhtartó szalagom. szerintem nem bírja a súlyt, tegnap is sétáltunk egy picit, és a végén már összegörnyedve jöttem haza!! Ha itthon mászkálok csak ritkán fáj, főleg inkább ágyban fordulásnál húzódik!! Volt valaki így?

Pusz, lányok!!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Jadey,
Ti aztán jól kitartottatok.:) Nagyon drukkolok Nektek!
Boróka, Neked is!!
Krisszi,
Nagyon szépek vagytok!
Sz_Kata, nem tudom, hogy mondtam e már, de jövő héten kivételesen nem 5-kor, hanem 6-kor kezdődik a VK.

Mi jól vagyunk egügyileg, lakásügyileg még mindig nem 100%.
Már voltam 2 NST-n, ami nagyon jó érzés. Mázlim van a szülésznőmmel és a dokim is írtó közvetlen, egyszerűen jó érzés Hozzájuk bejárni.
Remélem minden mama baba jól van. Puszi Nektek,
Rolex
rolex

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?