Új privát üzeneted érkezett!

Edith: Sikerult a Skype-t feltolteni? Ha igen akkor kuld a cimed vagy en adom az enyemet es hivhatjuk egymast :lol: :lol: :lol:

Jaj lanyok mindig akartam kerdezni tud e valaki meghivot kuldeni nekem az iwiw-re?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok.

Réka gyönyörű!!!

Megnéztem az oldalát ,hát bitang 1 kislány.De még jó,hogy szereti a hasát.

:D :D :D :D :D :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Andrea: Megvan a Skype. Ha nem szólsz, úgy elfelejtem, hogy csak na!
De most megvan, csak várom a mailt, amiben elküldik a regisztrációmat! Hogy mikor tudjuk kipróbálni, nem tudom. De egyszer csak összejön! :) Puszika.

Majd válaszolok mindenkinek, de mindjárt jön a férjem és megyek, hogy készítsem el a krumplipürét! :) Melléje padlizsános fasírtot készítettem! :roll: :wink:

Kellemes estét mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó estét mindenkinek!

Andrea: Én tudok neked meghívót küldeni az iwiw-re! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

ANDREA: BOCSÁNAT, NEM AKARTALAK BECSAPNI, DE MÉGSEM TUDOK MEGHÍVÓT KÜLDENI, MERT NINCS NEKEM! HIRTELEN ÖSSZEKEVERTEM A G-MAIL-LEL! MÉGEGYSZER BOCSÁNAT! :oops:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: A Skype-n te kell a cimed megadd nem postaznak ok. A fajl alatt talalod a sajat adatlapom szerkesztes-t es ott addod meg amilyen cimen szeretnel lenni. Varom fejlemenyeidet

Van egy nagyon szomoru hirem. Nagymamam meghalt. Nagyon szomoru vagyok, nagyon biztam abba hogy meg egyszer talalkozhatok vele es a Petit is lathatja majd eloben de sajnos ez mar nem fog megtortenni. Az is elszomorit hogy meg a temetesere se tudok most hazamenni.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Andrea: Fogadd őszinte részvétemet, nagyon sajnálom a történteket. Ez nagyon szomorú!
Biztos látott képeket és nagyon boldog volt, hogy ti jól vagytok és boldog család vagytok!

Iwiw meghívót tudok küldeni, de csak max hétvégén mert ezen a gépen mindig lefagy és hétvégén a férjem haza hozza elvileg a céges gépet. Kérlek hétvégén figyelmeztess!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Andrea őszinte részvétem a nagymamád miatt.Nekem is nagyon nehéz volt az elvesztése.

Akit érdekel nekem is van skype és zsozsoek néven megtalálhat. :roll:

Köszönöm Morzsika nevében a bókokat.Aranyosak vagytok...

Cskati köszi,már megjöttek a képek,nagyon aranyosak vagytok rajta...

Rita nagyon klassz a hintátok...nekem is kell,most ezt irigykedésből írom :oops: :oops: :oops:
komolyan nagyon szép kék a Tomi szeme...

Sudi remélem jó idő van rátok....titeket is irigyellek...

Sedith nálunk is ez van most,újra éjszakázunk és napközben is elég nyügösek vagyunk,a kaját is csak csipegeti...nem akar cicilni,kifejem és kiskanállal kapja,de sajna abből is csak 50ml eszik meg...ha mégis szopizik hirtelen elkezd ordítani,mintha fájna neki a szopizás...
hallotattok már ilyet :?: :?: :?: lehetséges ez :?: :?: :?:

na megyek elteszem magam holnapra... még nézem ezt a buzi Gyurcsányt a tv-be...ez szörnyűűűű :x :x :evil: :evil: :evil: :evil:

JÓ ÉJSZAKÁT

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Andrea: nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a Nagymamádat. Gondolj a szép közös emlékeitekre és örülj, hogy jó volt a kapcsolatotok! Nekem is tavaly meghalt az egyik nagymamám, de sajnos nem nagyon voltunk jóban, sosem közeledett és olyan rideg volt. :(

Edith: Köszönöm szépen a képfeltöltést!!! Jó, hogy hazajön a férjed. Ha jól emlékszem, hamarosan megy is tovább, ugye? :? Hogyan csinálod a padlizsános fasírtot? Vegyíted a husit a nyers reszelt padlizsánnal? Vagy elôtte megsütöd? Mi is nagyon szeretjük a padlizsánt! :P :P :P

Emôke: furcsa, amit írsz, néha Alida is sír a cicin, de nagyon ritkán és inkább akkor, ha egyébként más baj is van (túlságosan türelmetlen, vagy feszült). Próbáld rávenni a cicizésre valahogy :roll: Nem hiszem, hogy fáj neki.

Képzeljétek, itt reggel -1 fok volt :!: :!: :!: Most már 10 van és süt a napocska is :D

Puszi Mindenkinek!
zsuzsi 81

Zsuzsi pedig másra gondolni nem tudok.Elkezdi szívni,és egyszercsak,mint egy villámcsapás elkezd ordítani(nem sírni),ordítani...nem tudom,hogy mi lehet,tejcsi van...
:( :( :( :cry:
miért nem hiszed el :?: :?: :?:

Kép

Kép
emoke1

Emôke: félre ne érts, nem azt írtam, hogy nem hiszem el, hanem azt, hogy nem hinném, hogy a szopás fájhat. Nem akartalak megbántaniiiiiii!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Nem akarsz elmenni holnap orvoshoz? Remélem, rendbejön és Te pedig aludjál, légy szíves! :)
zsuzsi 81

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.
Csináljun Enéh szobáját, így most wc-re menni sincs időm, nemhogy fórumozni! :cry:

Andrea!
Iwiw-en nem valami bőkezűek meghívó ügyileg. :cry: Neekm vagy 5 ismerősöm kért, de sajna nagyonritkán van meghívó.

ha vaalki valamit szeretne velem közölni, az légyszi a csilla.rammer@gmail.hu -ra küldje, mert nem tudom hogy mikor tugok megint jönni.

Edith!
Küldtem mailt!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Na, elég normális éjjelünk volt, Kriszta fél 7-kor kelt enni. És közben is 3/4 5-ig aludt egyhuzamban, akkor kelletv egy kis víz neki és a cumija. De pár pillanat után meg is nyugodott. valszínű, hogy ismét fogacska miatt nyűgi, mert ma reggel viszont már csak az ölemben volt hajlandó elaludni. És a felső ínye eléggé duzzadt.

Hű, ha én még tudnám, kinek mit kell válaszolni, amiket tegnap írtatok!

Andrea: Mindenekelőtt őszinte részvétem nagymamád halála miatt. Nekem még él mindkettő, az egyik tatám halt meg már 9 éve, és őt is nagyon fájlalom.
A Skypeon megvan a címem, elküldtem neked mailben, némi magyarázattal is. Különben, ha mást is érdekel, sutoedith-ként vagyok megtalálható.

Emőke: Téged felvettelek a listámba. De ez csak a te címed vagy családi, mert nem szeretnék a férjedre "rámenni"! :wink: :roll:
Ami a szopizást illeti, én sem tudok róla, hogy fájhat, de az is meglehet, hogy nem a szopi, hanem az ínye fáj amikor ráharap a didire, és ezért ordít akkorán. Vagy sokkal éhesebb, és nincs türelme kivárni, hogy folyjon a tejcsi. Ezek csak ötletek. Esetleg kend be az ínyét szopi előtt azzal a géllel, hátha az segít. Megpróbálhatod!

Sancsi: Válaszoltam!

Mamóca: Hát nem smmi az a dokinő, mindenesetre, mélységesen osztom Kati véleményét, hogy az ilyen mit keres a gyerekdoki pályán. Valószínüleg csak a pénzt. És tudom, hogy az ember iylenkor ledermed, és azt sem tudja, mit mondjon, ahelyett, hoyg vissza tudna vágni egyből. Szerintem keress más orvost, hogy ne kelljen ehhez többé sosem járnotok. Nekünk nagyon rendes dokink van, mindig ő jön hozzánk, bármiért, akár szuri, akár betegség. Igaz, hoyg meghálálom valamiképpen mindig, de ez nem esik nehezemre, mert bármikor hívom, bármilyen recept, beutaló kell, mindig adja. Szóval, ezért nem cserélem el. Mert azért jön mindig ő, mert nem itt rendel a faluban, hanem az édesanyámék falujában, de itt lakik Vásárhelyen, ami tőlünk 5 percre van.

Elküldöm...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit.

Megkaptam Krisztián képeit.Köszönöm.Nagyon édes.Jól áll neki a varázslós sapi!!! :P :P :P
Majd este jövök.

Kellemes napot mindenkinek.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Emőke: Utána néztem annak amit leírtál az egyik könyvemben és erre vonatkozóan ezt találtam:
4-7 hónapos kora között egyik-másik csecsemő furcsán viselkedik. Néhány percik mohón eszik az kicsi, aztán mérges lesz, elengedi a mellet, sírni kezd, mintha fájna neki valami. Újra szopni kezd, de újra abbahagyja. Ez a nyugtalanság a fogzás miatt lehet. A szopás igénybe veszi a fogínyt és éles fájdalmat okoz. Szoptassuk ilyenkor több részletben a babát. A fájdalom akkor jelentkezik, ha pár percet szopott már a baba. Ha ügyes a baba adjunk neki kanállal tejet.
Szóval lehetséges, hogy a fogzás miatt sír. Próbáld bekenni evés előtt géllel az ínyét, ahogy Edit is javasolta és szerintem is próbáld kis pihenőkkel szoptatni.
Rékának is volt ilyen, de aztán pár nap alatt elmúlt és a fog nem bújt ki azóta sem :(
Győződj meg arról is, nehogy valami más fájjon neki pl.fülecskéje nyeléskor. amikor sír, nem kap oda a füléhez?
Neked még nem jött meg? Van olyan baba, akinek azokon a napokon nem ízlik a tej. Nekem miután abbahagytam a szoptatást 2 hét múlva megjött :(
Remélem hamarosan megoldódik a gond és Morzsika nem fog sírni, hiszen nem erről híres :D

Én még a hozzátáplálással kapcsolatosan szeretném kérdezni: Edit, Te már adsz főétkezésnek főzeléket Krisztának. réka egyelőre gyümipürét kap étkezések között, igyekszem emleni az adagot, de ez nem tesz ki ugye majd egy főétkezést, inkább majd a főzelék, az táplálóbb, nem?
Ti hogyan csináltátok?

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Etterke: Én sem váltottam ki még egyetlen kaját sem főzivel. Én is Krisztának még teljesen pürésítem a dolgokat, de már nemcsak egyenként, hanem keverek is zöldségeket, gyümiket. Pl. rép+ krumpli, krumpli+spenót vagy sóska, múltkor egy kevés pulykahusit tettem bele, de nem ízlett első nap, másnap már többet evett belőle, de azért még várok 6 hós koráig. Én mindig megkínálom tápival is. HA csak mást eszik, sokkal de sokkal hamarabb megéhezik. Szerintem azért mindenképpen kezdd el a zöldségeket is, mert azzal szembesülhetsz, hogy ezeknek a nem épp olyan kellemes íze miatt, mint a gyümölcsé, épp a szemedben találkozol velük. :lol: :lol: :lol: :P :P :P itt nálunk párhuzamosan ajánlják a bevezetésüket, először úgy, hoyg csak a levét adod, amiben főtt, majd egy kis pépet is. Én is íyg csináltam, de én kezdettől fogva adtam zöldséget is gyümit is. Krisztával nincs baj, ahogy megszokta az ízeket, mindent szívesen eszik, reméklem a husival is így lesz. Na megyek, mert Kriszta nyűgöl.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Andrea: Részvétem a Nagymamád miatt! Megértem, hogy milyen rossz érzés számodra, hogy nem lehetsz ott a temetésén. Az én apósom egy hónappal Joci születése előtt halt meg és akkor én már nem vállalhattam, hogy nagy pocakkal nekiindulok egy ekkora útnak Erdélybe, úgyhogy én sem voltam ott a temetésén. Persze te egy sokkal közelebbi hozzátartozódat veszítetted el! :cry:

Szegény Sudiék, biztosan nincs jó idő rájuk sem a Balatonnál! Bár a lényeg az, hogy együtt vannak! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Andrea: Őszinte részvétem a nagymamád miatt! Az én nagypapám tavaly nyáron, a terhességem alatt halt meg és tudom, mit érzel. Én is nagyon-nagyon szomorú voltam, hogy nem találkozhatott a dédunokájával.

Nem akarok semmiféle politikai témát felhozni, csak tény: a Köztársaság tér tőlünk 5 percre van és ott szoktam sétálni Ákossal. Most remegtem mialatt néztem a neten a képeket, hogy mi volt ott éjjel! Azért szirénáztak itt ennyiszer!

Kép
mölli

Sziasztok.

Női ADidas szabadidő ,38.as méretü eladó,mert 36 kg-ot fogytam és már én nem tudom használni.Felső része karcsúsított,világoskék,a nadrágja meg fekete.Nagyon jól néz ki,ha valakit érdekel nagyon szívesen küldök róla képet.3-szor használt.
Megkímélt állapotban van.
A póstaköltséget átvállalom.
Új ára 23000.-ft.
Én 10000 .-ft-ér eladom.
Szeretnék egy ugyanilyet venni,amíg kapni lehet.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Amit elfelejtettem írni,hogy 2004-es modell.Küldök képet,ha valakit érdekel.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Szia Edit!

Réka is megkedvelte már a kanalat és nagyon élvezi. Alma- és banánpürét kap egyelőre kis almalével hígitva, valahogy hígabban jobban megeszi, az biztos, hogy így könnyebb nyeli és evés közben inni is szokott! Tervezem a zöldségek bevezetését is, Spanyolországban 6 hónapos kortól ajánlják.
Még annyit akartam írni, hogy Réka kb félüveg almapürét eszik meg (kb 60 g) + almalé. Szerinted az jó? Többet egyelőre nem kíván. az őszit itt nem ajánlják a hasgörcs miatt. Te adtál már? Leturmixolod? Én gyümit csak desszertként akarok adni és majd főzit főétkezésként. De abból vajon mennyi lesz az elég, amivel valóban jól lakik és tápláló?

D. Kati: A szeptemberi Baba Magazin témája is a hozzátáplálás és itt is azt írják, hogy 4 hó előtt ne adjunk semmit a tejen kívül, mert az emésztőrendszer még nem fejlett más táplálék befogadására. Illetve megtölti a picur hasát, kevesebb tejet eszik , csökken az anyatej mennyisége és a baba kevesebb immunanyaghoz jut.
Még egy érdekeséget találtam. Írtad, hogy adnál Mirának kekszet, aztán mások tanácsára már nem adtad. Szintén ebben a számban volt, hogy van keksz kisbabáknak 4 hós kortól adható, gluténmentes! A neve: Bisenglut Gluténmentes keksz , a márkája Fosfovit és Béres Egészségtárban, Brendon bababoltban lehet kapni.
Remélem hasznosnak találod Te is amit írtam és nem bántalak meg, mert nem kioktatni akarlak, csak olvastam ezeket a cikkeket és rád gondoltam. De a legfontosabb, hogy azt tedd, amit Te jónak látsz! Írjál nekünk és küldj még képeket a kis Miráról!

Még egy kérés: Azt mondják, hogy azért jó 6 hó után elkezdeni a hozzátáplálást, mert az anyatej kevesebb energiát tartalmaz. Hülyeség? A tápszerek elvileg un. anyatej helyettesítők, tehát ugyanolyan tápértékűek, ezért vannak különböző kornak megfelelő tápszerek. Ezek szerint a tápszer is féléves kor után kevesebb energiát tartalmaz????

Kép
Kép
etterke

Sziasztok Lányok!!

Eszter: nem lehet, hogy a baba igényel több kalóriát, ahogy nô? Én legalábbis azt olvastam, hogy az igénye nô, ezért ha teleeszi magát tejjel, hamarabb megéhezik. Ezért kell valami még táplálóbbal kiegészíteni a tejcsit.

Képzeljétek, itt meg azt mondják, hogy inkább a zöldséggel kezdjük a hozzátáplálást, mert ha gyümölcsöt adunk neki elôször, megszokja az édes ízét és majd nem akar zöldséget elfogadni. Azt hiszem én is majd egyszerre próbálom bevezetni, mint Edith.

Emôke: én is gondoltam aztán arra amit Eszter írt, csak nem olvastam utána :oops: . Alida is annyira erôsen szopik, hogy a mellbimbóm néha egészen fehér, mikor elengedi, akkor biztos egy érzékeny íny nagyon fájhat ettôl. Remélem hamar visszajön az étvágya és Te is megnyugszol.

Alida újra átaludta az éjszakát :D :D :D Este fél 9-kor aludt el és negyed 8-kor ébredt!!! Készültek újabb képek, a napokban küldök mindenkinek!
Edith: érdemes még a meglepire várni, vagy már nem aktuális? :shock:
Ma megyünk vásárolni Alidának melegebb ruhákat, remélem kapunk is valami jót, nem úgy, mint általában lenni szokott...

mindenkinek sok puszi:
zsuzsi 81

Sziasztok!!

Andrea:Öszinte részvétem a nagymamád maitt,nagyon sajnálom,hogy ilyen szomorú esemény történt nálatok,és mégcsak ott sem lehetsz a temetésen.

Etterke:Nagyon köszönöm hogy irtál a kekszről,majd a páromat beküldöm a Brendon bababoltba ott jár a busszal a bolt előtt a szemetskukámat is ott vette.Nyugodtan irj csak ha valami van szivesen olvasom és ugyis én döntök,hogy megfogadom-e vagy sem amit irsz vagy irtok.De ez a kekszes dolog nagyon jó!!!Mégegyszer köszönöm.
A lányod képeit is meg akarom nézni,Rékára nagyon kiváncsi vagyok.Kis hajasbaba. :P

Megint ment a csavargás alig jutok a gép elé ,képzeljétek ez a kis betyár a babakocsinan szeret lent aludni tizkor lemegyek vele és délután kettőig alszik mint a bunda ha felhozom visit,igy meg kell mindig várnom,hogy felkeljen.
Hát mindig kitalál valami ujat ez a lány nekem.

Megyek és kicsinyitek képet még a keresztelőről.
Puszilok mindenkit!!!

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1158767347.01.jpg[/img] Röpködés tisztábatevés után Kép Mamával és keresztanyuval Kép A lányom és Én Kép A kocsiban [/img]

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Kép Ez a kép már itthon készült pár nappal ezelőtt.

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Etterke!
Megnéztem a képeiteket,Réka szemeitől teljesen kész vagyok,elvarázsolt a kis hölgyemény. :D
Tetszik nagyon amikor eszik a Mira is igy szokott kinézni,mint a kismalac.És az a kényelem az etetőszékben nem semmi.
Jó kis cimbi combijai vannak. :wink:
Te is nagyon jól nézel ki,már meg sem látszik rajtad,hogy szültél.
Mig szoptatok,már amennyire tudok addig én iylen dagi maradok,mert ha nem eszek még ennyi tejem sem lesz.Utána torna ezerrel.Te tornázol már valamit?

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Szia Kati!

Nagyon csinos Mira! Nagyon szép ruhácskája volt! Eddig is szép kislány volt, de egyre szebb! Jobb ha apus felköti a gatyát! Olyan elégedetten ül a kocsiban, nem?
Hát igen, Rékusnak hurkás picit a combja, de aranyos :D Pedig elég vékonyka, illetve szerintem pont jó, a dokinő szerint határeset, lehetne picit gömbölyűbb, de már nem foglalkozom ilyenekkel. Jól van, eszik jól általában és egészséges! A születési súlya is kisebb volt mint a veleidős barátnőkké (Kriszta, Léna)
Örülök, hogy jó ötletet adtam a keksszel kapcsolatosan. Szívesen!
Én már tornázom. Kb 4 hónapos volt Réka amikor elkezdtem, de féltettem azt a pici tejem is, azt inkább nem nevezném mozgásnak. aztán hazamentünk Magyarországra és jókat ettem, semmi mozgás, bár nem híztam. a tejecske elment így most már tornázom ezerrel. Hetente 3x tornázom vagy kazira comb-fenék-has vagy futok. Amíg tornázom Tamás vigyázz a pici lányra. Ennek ők is örülnek, mert kettesben vannak, sétálnak általában, amíg én max 45 percig tornázom. Jól esik a mozgás. Majd ne lepődj meg, de eleinte egy gyorsabb gyaloglástól is kifárad az ember, mindent a nulláról kell kezdeni! A fokozatosság a lényeg! Nekem még 6 kiló feleslegem van, ez meg sem mozdul mióta kijöttem a szülőszobából, lehet nagyon nem fogok fogyni, de erősíteni jó lenne!

Edit: Várom a meglepit!!!! :lol:

Hajni: Marcipán jobban van már? Megoldás a tápszer?

Betty: Mi újság Bécsben?

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Kati: nagyon édes Mira!!!! Milyen nagy már ô is! Képzeld, Alidának még nála is kisebb a haja :lol: :lol: :lol: bár már nô, de lassan.
Biztos nagyon szép volt a keresztelô!

Eszter: nekem is annyira hiányzik már a futás, vagy úszás! Úszni nem merek, mert félek a hideg víztôl, a futást majd meglátjuk. Mi sétálni szoktunk nagyokat, bár az idô mostanában ezt nem teszi már lehetôvé :( Itt különben azt mondják, hogy nyugodtan lehet sportolni, de valahogy nem merek igazán nekivágni :?

Sikeres volt a vásárlás, vettünk jó meleg ruhácskákat. Alida kapott egy kezeslábast, ami nagyon jól bélelt és a lábrészét át lehet alakítani zsákká, vagy nadrággá, attól függ, hogy hogy gombolod. Ft-ba átszámítva kb 8000 volt, én kicsit drágállottam. Azért utálom a babaruhagyártó cégeket, mert pontosan tudják, hogy a gyerekednek a legjobb minôségě cuccot fogod megvenni bármilyen áron :evil:

Andrea: nem tudom, van-e nálatok Old Navy nevezetě bolt, ott láttam hosszúujjú bodykat elég jó áron. A boltot utálom, bömböltetik a zenét 1000-rel, Alida nem tudott aludni. A GAP Babynél is vannak hosszúujjúk. Az biztos van nálatok is :)

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Koszi mindenkinek az egyutterzest. Probalok a jora gondolni es arra hogy szep eletkort megeelt, 92 evet volt es most mar vegleg hazamegy. Tudjatok, o neki az otthon az mindig Vasarhely (Erdely) volt es a csalad ugy dontot hog egy regi kereset teljesitik es Vasarhelyen temetik el a nagytatam melle. Igy hanvasztani fogjak es szuleim hazaviszik mivel nagybatyam Ausztraliaban el es o sokat nem fog Mo-ra latogatni. En meg szuleimet szeretnem ide kihozatni ahogy lehetseges ugyhogy Mo-on nem lesz senki aki kesobb rendbetartsa a sirt es szuleim ugyis nov 1-re minidg hazamannek (marmint Vasarhelyre, tudjatok nekem mar 3 ittho, otthon es haza van :roll: :roll: ). Bocs hogy ilyesmivel untatlak csak olyan jo volt ezt megosztani valakivel. Koszi hogy megertitek.

Edith, holnap felveszlek a Skype-re

Kati: Nagyon szep a Miracska es te is nagyon csini vagy. A legelso kepen meg gondolkodnom kellett hogy az te vagy-e. Ugy emlekszem hogy terhesseg alatt mas volt a hajszined, vagy en nem emlekszem jol?

Etterke: Koszi elore is a meghivot az iwiw-re, hetvegen eszedbe juttatom. :lol:

Emoke: Edes a kisfiad. Mar nagyon nagyot not es latom os is szeret a hordozoba uldogelni.
Ma befejezem mart nem jut eszembe hogy meg mit akartam irni

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi; KOszi az info-t megnezem csak eppenseggel itt a kornyeken kel talanom ha nem akkor ugyis a varosba szandekozok mennni vasarnap. A GAP Baby-nel van is egy 50 dolcsis kartyam :lol: , sajnos a web oldalukon nem lattam. Tudod hol vettem ma 2 hosszuujjut, a Kohl's ba. Nalatok van ilyen uzlet? nagyon cuki Alida, es az a torna mutatvany!!! Mi lett a szemevel? A Petinek csipasodni szokot igy kaptunk ra kenocsot, de allitolag a babak 50%-a 1 eves koraig csipasodik es a konnycsatorna is el van dugulva de ez is 1 eves koraig helyrejon. Most hogy kenegetem mar ugy nez ki hogy javul es a konnyei is elindultak

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Syiasytok!

Hű, micsoda éjszaka! :( :( :(
Nem, nem Kriszta volt ezennel a ludas, szegény aludt 3/4 4-ig rendületlenül, majd 6-kor is megelégedett a cumival. Csak most evett 8-kor.
De én??? Az este azt hittem ismét szülök. Képzeljétek, elmentünk egy gyors bevásárlásra este 8 ztán, majd 9-kor fürösztöttem Krisztát, és míg István megetette, én fürödtem. Semmi bajom nem volt. Lefektettük a lánykát, majd lefeküdtünk mi is, de meg akartunk nézni egy filmet DVD-n. El is kezdtük, és egyszercsak éles fájdalom hasított bal felől az alhasamba. Feljajdultam, a párom még megijedt. És akkor vagy 3 órán át kínlódtam, mentem a vécére (de persze, én nem akkor tudok vécézni, amikor akarok), nyújtóztam, masszíroztam, már azt sem tudtam mit csináljak. Aztán eszembejutott a No-Spa vettem be egyet, és valami fájdalomcsillapítót is, majd beültem a kádba jó meleg vízbe, de ez sem segített. Azt mondtam, lefekszem, hátha kapok egy jó pozíciót. Elviselhetőbb lett hason, de csak nem akart szűnni. Hajnali 1-kor ismét kimentem a fürdőbe és akkor addig erőlködtem (bocs), míg valami sikerült. És egyből elvágták a görcseimet. Szerencsére azóta sem újultak ki, de most sem vagyok jól. El nem tudom képzelni mi lehetett és főleg, miért fájt olyan nagyon. Illetve sejtem, hogy mi volt, szélrekedés, mert a terhességem alatt volt ilyen vagy 3-4x, és akkor is borzasztó volt. Szabályosan olyan érzés volt, amikor már közeleg a kitolási időszak, mert percenként görcsöltem. Nem kívánom senkinek. Mind csak az járt az eszemben, hogy szegény kisbabák, milyen kínokon mennek keresztül, amikor fáj a pocijuk. El sem tudjuk olyankor képzelni. És ők sokszor hetekig, hónapokig görcsölnek. Jaj, ez szörnyű, remélem, nem lesz ilyenben részem (szünk) többször.

Elküldöm...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Etterke: Sok olyan kérdést vetettél fel a hozzátáplálással kapcsolatosan, amire szerintem nem lehet válaszolni., de veszem sorjában a dolgokat...
Kriszta már jól bánik az evéssel :) nagyon szépen falja és nyeli a kanalat, csak nagyon picit "túr" vissza a nyelvével. Én általában úgy adtam eddig neki, hogy egy nap zöldség, egy nap gyümi, de volt, hogy adtam mindkettőt. egyiket délelőtt, a másikat délben vagy koradélután. Én banánt csak tegnapelőtt adtam először neki, abból is csak egy kb. 2 centis darabot átpasszírozva, de összekevertem egy reszelt almával és egy fél mandarin levével. Ennek háromnegyedét ette meg, majd egy kis idő múlva megette a többit is. Közben ő is szokott inni. Hol vizet, hol tápit. Mikor mi kell neki. Tegnap tejpépet készítettem neki és abba reszeltem egy almát, és ezt is kb ugyanolyan arányban ette meg először, mint a banános almát. És ez egy kissé vastagabbra sikerült, hát ette, de szívesebben ette volna ő is, ha hígabb. Eleinte a zöldségpépeket nem akarta enni, amíg rájöttem, hogy nem az ízükkel van bja, hanem az állagukkal. Nekem nem gond, hogy több vizet (főzőlevet) tegyek bele, úgy készítem, ahogy neki jólesik.
Igen, én adtam neki őszibarackot, az égvilágon semmi baja nem lett tőle, itt is mondták, hogy jaj, az elcsapja a gyomrát, de nem lett. Én igaz, hogy úgy adtam, hogy a barackot vegyítettem reszelt almával.
Nem turmixolni szoktam a dolgokat, mert botmixerem nincs, a blenderbe meg egy ekkorácska adagot beletenni csak felkenődik a falára. Van egy szűrőm (nálunk így mondják), de tulajdonképpen egy elég sűrű szita, amin én a züldségeket és gyümiket is át szoktam passzírozni, kivéve az almát. Azt a kezdetektől a normál házi reszelőn szoktam lereszelni. Így, amikor a barackot áttöröm, akkor egy sűrű, de nagyon folyékony lé lesz belőle. Ezért teszem bele a reszelt almát is. Egyszer krumplipürével sűrítettem és úgy is megette. Nem is volt rossz, én is megkóstoltam. Esetlek megpróbálhatod azzal a gluténmentes keksszel adni.

Hogy Kriszta mennyiket eszik, azt nem tudom. Legalábbis grammban. De általában 1 az adagja. Mármint 1 alma, 1 barack, pl. Vagy 1 répa, 1 krumpli. És most jön a megválaszolhatatlan. Mennyi elég, mikor lakik jól? Hát, az első kérdésre a második által kaphatunk választ. Biztos Réka is jelzi, mikor nem kell már több neki. Kriszta nyomatékosan teszi ezt, összeszorítja a száját, megfeszül, kidülleszti a hasát és kifordul az ölemből. Mindezt egyszerre. :lol: :lol: :lol: Tehát elég volt neki. Hogy jóllakott? Nme tudom. Pillanatnyilag valószínű, de én azt figyeltem meg, hogy hiába adok tápit nyomtatásként, rendes evés után sokkal hamarabb megéhezik. Szerintem ezt ki kell tapasztalni. És minden gyereknél másképp kell csinálni. Én így csinálom.

Képzeld, az én dokinőm ilyen téren szerintem nem kompetens, mert egyedül a lisztes dolgok, amiket még nem ajánl, de már zöld utat adott a husira (mondjuk ez 6 hónaptól valóban esedékes) a túróra!!!! és a tojássárgájára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na mondd meg, adjak neki tejterméket és tojássárgát. Mikor Gerynek csak most, 8 hónaposan ajánlották. Szóval, még mielőtt hamar felszisszennétek, megsúgom, hogy egyiket sem fogja kapni. Nem tudok arról, hogy a családban előfordult volna ételallergia, de nemrég olvastam, hogy akinél asztmás vagy ekcémás van a családban annak is fokozottan kell vigyáznia. Én még a tejtermékekkel is várok, a tojás meg aztán főleg várhat. A zöldségpürékbe különben mindig szoktam egy kis tápiport tenni és azt keverem el a forró főzőlével. Így a püré sem olyan vízízű.

NA, Eszter, azt hiszem, elég kimerítően írtam, biztos már unod is olvasni.
Ja, még annyi, hogy tévedsz, mert Krisztának volt a legkisebb születési súlya a három grácia közül, ő 3100 g-mal született, sőt visszaesett 2700-ra, mivel nem ment rendesen a szopi. Viszont hosszabb volt (53cm) amit szerintem elmértek, mert nem létezik, hogy 1 hónap alatt 9 cm-t nőtt volna, egy hónaposan már 62 volt. Most is jó hosszú baba, már több, mint 70 cm, és kb 7,5 kiló körül van, most pontosan nem tudom. Egy-két hurka van az ő combiján is, de nem kövér, legalábbis szerintem és a dokinő szerint se. Attól függetlenül, hogy tápival nő, szerencsére nem fújódott fel, mert szokott ez történni. Szerintem Réka is pont jó, az ő súlya nagyon passzol a magasságához. És érdekes, Léna is kb. ugyanannyi, mint kriszta, csak magasságban több egy picivel. De ott mindkét szülő jó magas. Nálunk csak István. :)
Puszika.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Zsuzsi, Etterke: Lesz meglepi, lesz, de pontosan nem tudom mikor. :( Ne haragudjatok, ha tudom, hogy hétfőn még nem aktuális, akkor nem is szóltam volna. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: De most már hamarosan lesz! :wink: :wink: :wink:

Andrea: Jó, hogy neked annyi otthonod, hazád van! :) Csak az a lényeg, hogy valóban mindenhol otthonérezd magad! Mikor jönnek a szüleid? Majd csak halottaknapjára? Elég szomorú, hogy ilyen alkalomból kell jönniük! Meg aztán jól szétszóródott a családotok a nagyvilágban! Ha csak tudod, szerintem is minél hamarabb vidd ki a szüleidet is. Még sosem kérdeztem, neked van testvéred?

Kati: Valóban nagyon csinos Mirácska a keresztelői ruhájában. Nem mintha anélkül nem lenne :D :D :D , de én is osztom Eszter véleményét, hogy jó lesz az apukájának vigyázni és már mostantól szorítgatni a gatyóját! :P :P :P A mama és a keresztmama is nagyon büszkék rá, látszik! Ez a párod édesanyja? Gondolom, igen, mert hasonlít a sógornődhöz! :)

Zsuzsi, én is megkaptam a képeket, most töltögetem le őket, még csak az elsőt néztem meg. Hát, nagyon szép a kislányotok, itt még nem nagyon látok semmi furcsát a szemén. Azt viszont látom, hogy neki is különleges a szemformája. Lehet, neked nem tűnik fel, de tényleg nagyon érdekes. :) Szép.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jaj, képzeljétek, Kriszta tegnap eltörte a játszóállványát. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Hogy hogyan, nem tudom, de szabályosan kettőbetörte. A földön játszott a szobában vele, és a pár perc alatt, amíg kint voltam a konyhában. eltörte. Rejtély, miként sikerült neki. :wink: :wink: :wink:

És azt is elfelejtettem mondani, hogy múlt pénteken figyeltünk fel először, de azóta folyamatosan, amikor éhes, illetve meglátja a textilpelust, amit evéskor eléje teszek vagy az üveget, mindig azt "mondja": hmmmmm, vagy mmmmma vagy hmmmma. Olyan is volt, hogy hammmmma lett belőle. Eleinte azt hittem, hogy belemagyarázom, de nem, most már következetesen használja. :)

Bocsássatok meg, hogy ekkora regényeket zúdítottam a nyakatokba :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: , de ahogy Cs. Kati is írta, nekem az írás a hivatásom, tehát a hosszúság már szakmai ártalom! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :P :P :P :P :P
No comment! :? :? :? :? :? :?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

[b]Sziasztok!

Kati: Boldog névnapot a kis Mirácskának!
[/b] :D :D :D

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Túl vagyunk a 4 hónapos oltáson, legközelebb nov. 2-án kell mennünk. Joci nagyon hősiesen viselkedett, meg sem nyikkant, mialatt megkapta a szurit, úgyhogy igazán büszke voltam rá, na meg meg is nyugodtam, mert már előre féltem, hogy majd együtt sírunk! :D :D :D A mérések eredménye: 66 cm hosszú és 7400 g.
Direkt rákérdeztem a doktornőnél és azt mondta, hogy valóban nagy baba, de olyan értelemben, hogy hosszú. És ő is azon a véleményen van, hogy egyáltalán nem kövér. Azt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak a buta megjegyzésekkel! Kérdezte, hogy kap-e már Joci gyümölcsöt? Mondtam neki, hogy a védőnő csak a jövő hét elején jön ki és akkor fogjuk megbeszélni a hozzátáplálást, erre azt válaszolta, hogy ne várjak a védőnőre, kezdjem el adni neki a szűrt alma-, majd pár nap múlva a szűrt őszibaracklevet és a részleteket majd a védőnővel megbeszélem. (Első nap egy kanállal, második nap kettővel és így tovább.... De ezt már sokan tudjátok itt! :D ) Délután megyek is és veszek neki a zöldségesnél valami finom fajtát. (Gondolom annál jobb, minél édesebb! :roll: ) Ebben a hónapban még vinnem kell kontroll csipőszűrésre -bár a gyerekorvos elégedett volt a mai eredménnyel-, de azt majd a férjemmel egyeztetem, hogy mikor tudna bevinni kocsival Budapestre, mert nem szívesen mennék busszal. Nem kényeskedésből, csak nem szeretném, ha Joci valamit összeszedne, meg autóval gyorsabb is!
"Valami" már Jocinál is készülődik fogacska-ügyben! Tegnap egész nap öltögette a nyelvét, de tövig kidugta, meglehetősen nyűgös is volt estefelé, nyáladzani már régóta nyáladzik, a szájába is állandóan be akarja tömni ami a kezeügyébe akad....... Egyelőre sem én, sem pedig a doktornő nem lát elváltozást az ínyén, de a tünetek arra utalnak, hogy a folyamat elkezdődött. Viszont fogacska lehet, hogy csak 1 hónap múlva, vagy még később lesz belőle!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Kati: Mira valóban nagyon csini volt a keresztelőn és te is jól nézel ki! Nem is értem, miért mondod, hogy dagi vagy! Az arcod alapján egyáltalán nem tűnsz annak! :)

Edith: Remélem azóta nem voltak görcseid! Borzalmas lehetett! Édi lehet Kriszta, ahogy felismeri az előkészületeket a hamizáshoz! Joci is már tátja a száját és nyúl a kezével a cumisüveg felé, ha meglátja! :D Kíváncsi vagyok, hogy az almaléhez mit fog szólni?! :? :lol: Már elhatároztam, hogy lefilmezem az első próbálkozást! :D

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT A KIS MIRELLÁNAK!!!!!!!!!!

Kép

Kép
emoke1

Nagyaon boldog névnapot a kis Mirellának! :D

Edit, köszönöm a részletes választ, nagyon hasznosnak találom és egyáltalán nem untattál. Az természetes, hogy minden baba más, szerintem ezt már nem is kell minden alkalommal kihangsúlyozni és nem szükséges azt sem hozzátenni, hogy mindenki saját belátása szerint csinálja, de mégis szükséges van erre a sok infora, amit itt a fórumon tőletek kapok :)

Kati, Hát Joci egy hős! Nagyon jó babátok van! Remélem most már nyugodt vagy, hogy a dokinő szerint sem kövér Joci és hiszel nekünk, mert nem udvariasságból írtuk, mert akkor nem lennénk hitelesek!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!
Most tudok jönni,már nagyjából összeszedem magam,meg belerázódok a dolgokba,hála istennek hogy ebéd után mindig jó nagyot alszik a lányom,így el tudok végezni.
Bár már ideje lenne felkelnie:)
Köszi mindenkinek a tanácsot,próbáltam anyuékkal is megbeszélni,nem volt gond.
Múltkor ott aludt náluk,nagyon jó kislány volt,de már siettem és érte másnap mert nagyon hiányzott.
Érdekes mert anyuéknál éjjel felkel 2-szer enni,itthon meg elvan fél 5-ig vagy fél 6-ig és csak egyszer kel föl éjjel.
Vagyis az már hajnal,csak az a baj hogy nem nagyon akar visszaaludni és ma reggel magam mellé tettem,5-ig elaludt és utána nyüglödött és ringatás nélkül beletettem a kiságyba és 9-ig aludt velem együtt,de én előbb fel is keltem és az volt az első hogy ránéztem az órára hogy jézusom olyan kipihent vagyok mi van ezzel a lánnyal.
Észrevettem hogy minél többet beszélgetek vele annál kevesebbet sír és jókat kacarászik egész nap,lehet hogy ez is volt a baj,pedig mindig beszélgettem vele,csak úgy látszik hogy nem eleget.
És mikor felébred rá akar kezdeni a sírásra de meglát és tátott szájjal vigyorog,hát meg tudnám zabálni :P
Most várom hogy felébredjen mert el akarom vinni a mamához,az családi ház mert babakocsi szoktatás lesz és van udvar is.
Remélem visszaszokik a kocsiba és nem kell mindig a kenguruba horpasztania.
Tudjátok én most érzem igazából hogy anya vagyok!
Nagyon jó dolog de persze nektek nem kell mondanom :lol:
Én is sokat vagyok vele egyedül mert az apja folyton úton van és általában este ér haza így nem nagyon tudok kikapcsolódni,de tegnap kávéztam a barátnőmmel,a Lili meg aludt a kenguruban.
Most osztálytalálkozót szervezünk,pont egy hónap múlvára,majd akkor egy kicsit kikapcsolódok,majd megy anyuékhoz addig a Lili vagy itthon hagyom az apjával,mert az étterem itt van tőlünk 2 percnyire.
ANDREA:nAGYON SAJNÁLOM ÉN IS A MAMÁDAT,én meg is örülnék ha valami történne a mamámmal,annyira szeretem,bár a másik nem nagyon nyitotta ránk sohasem az ajtót,az egyik papám már régen meghalt,a másikat meg megölték mikor megszülettem és mindig nagyon hiányoztak a papák :cry:
Na most megyek puszi mindenkinek!

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Nem megörülnék hanem megőrülnék,hát eléggé elírtam és nem mindegy

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szia Eszter!

Örülök, hogy írtál és lassan rendeződnek a dolgok. tényleg sok türelemre és kitartásra van szükség és próbálj ragaszkodni az elképzeléseidhez. Ha nagyobb lesz Lilike, akkor majd többet is tudok együtt csavarogni, Réka már elég rugalmas ehhez.

D. Kati: Írtad korábban, hogy Mira mostában csak a kocsiban alszik el és amint hazaértek sír. Ha Réka is hasonlóan viselkedik, bár ő csak max félórát alszik, de egyszerűen megérzi, hogy hány óra és elkezd nyügizni és akkor menni kell vele sétálni. Néha rossz, mert nem tudom végezni a dolgom emiatt, de aztán rájöttem, hogy ez jó dolog, mert ő naponta 2x lvegőn van és én addig tudok beszélgetni ismerősökkel vagy olvasok egy padon :)

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith: hát borzalmas lehetett az éjjeled!! :( :( :( Remélem nem jön vissza ez a görcs. Nekem szerencsére soha nem volt ilyen (remélem nem is lesz) én "csak" havonta kétszer 1-1 napig görcsöltem a mensim miatt, remélem hogy ha egyszer megjön, már nem lesz ez így.
Persze hogy észrevettem Alida szemeit, nem is tudom, kitôl örökölhette ezt! Gyuszi egyik öccsének van ilyesmi vágású szeme, lehet, hogy tôle? :wink:

D.Kati: boldog névnapot Mirácskának!!!!

Cs.Kati: Hát egy hôs a fiatok!!!! :D Alida szegény nagyon sírt mindkét oltásnál, nagyon fájhat! Te nem gondolkodtál azon, hogy organikus almát adj Jocinak? Lehet, hogy én vagyok már paranoiás, de úgy gondolom, hogy az elsô kaják, amiket majd adok neki, legyenek tiszták.
Biztos fog neki ízleni az alma!!

Most mennem kell, Alida felébredt, majd folytatom valamikor!
zsuzsi 81

LÁNYOK!!!!!!

Megvan a meglepi!!!!!!!!!!!!!!! Hamarosan következik!!!!!! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit, mostmár én is tök kíváncsi vagyok a meglepire. Nekem van egy tippem.... :D

Sudi írt, hogy jól vannak, és klassz a hely, meg a kaja, és jól vannak!

Andrea, nagyon sajnálom a mamádat.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Ilyennek ismertek engem, igaz???????

Kép :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Pedig most ilyen vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P

Kép :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

(Végülis ez csak próba volt, de tetszik ami született belőle! Kb 2-3 hét múlva megismétli a "fodrász" húgom, és akkor még szőkébb leszek! :) Akár viccelődni is lehet most már! :P :P :P :P :P )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

SEDITH:hát tényleg nagyon szar lehetett az a fájdalom,de vajon mi lehetett?
Képzeld,egyik nap fürödtem anyuéknál és kiesett belőlem egy lepénydarab,majdnem beájultam a kádba.
A mai napig vérzek,ez már a második menstruációm.
És nagyon erős,időnként érzek a hasamban erős szúró fájdalmat,görcsöket és sokszor szúr a végbelem,meg ha időjárásváltozás van akkor meg a gátmetszés helyénél fáj és beleszúr,de talán idővel elmúlik és remélem neked sem jelentkezik többet ez a fura fájdalom.
ETTERKE:neked mi a tapasztalatod:kis gyerek kis gond,nagyobb gyerek nagy gond?
A tesóm mindig azt mondja addig örüljek amíg pici,igazából nincs gond csak nehezen indult be nálam a folyamat meg az átállás,meg ugye az éjszakai felkelés,de most már könnyebben fel tudok kelni.
Meg ebéd után ha alszik le szoktam én is dőlni,de most már inkább elvégzek itthon főzök stb,így mindig utól érem magamat.
Meg olvastam hogy többet írtátok ha visszafekszetek szarabb utána és nálam is így van,még fáradtabb szoktam lenni.
Már sokkal jobb a hangulatom is és végre nincs gyomoridegem és enni is tudok,marad arra is időm hogy leüljek és egyek.
Remélem vissza tudunk térni a babakocsizáshoz,nem tudtunk elmenni a mamához mert nemrég kelt fel és most már nem megyünk el meg nemsokára fürdünk.
Ma vettünk neki egy zenélős rezgő fotelt,vele szemben vannak lógó játékok és tükör is rajt,eddig egész jól elvan,most épp cumizik és alszik benne,persze időnként kiskubizik belőle.
Meg olyan is ez a fotel hogy be lehet állítani hogy csak akkor zenéljen vagy adjon hangot ha épp mozgatja a lábát, a kezét vagy valamilyét.
SUDIÉK merre vannak,nyaralnak?
Na megyek gyorsan lezuhanyzok amíg Liliána ilyen jól elvan.
puszi

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

De jó az új frizurád :!:
Nagyon tetszik,én is gondolkodtam hogy változtatok rajta,mert most már anya vagyok és ideje lenne újítanom,már unom magam.
Szupi a tiéd :!:

ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szerintem nem erre számítottatok :( :( :( , de arra a "másikra" még kell várni néhány hónapot! :roll: :roll: :roll: :roll:

Eszter: Milyen jó, hogy írtál, örülök, hogy kezd kialakulni a házirend nálatok is! Mindenki megtalálja egyszer a módját annak, hoyg hogyan tudja a leginkább lecsendesíteni a babáját, látod, neked is sikerül! Csak bízz magadban! De azért próbálj sokat pihenni, már a lehetőségekhez mérten, mert még mindig rádfér! Ha vállalja a párod, akkor majd inkább rá bízd a kisasszonyt, amikor az osztálytalira mész. persze ne úgy, hogy állandóan hív, ha valami van, inkább olyankor hívja a szüleidet, vagy esetleg legyenek ők a környéken, hogy szükség esetén csak "beugorjanak". Csak azért, hogy te is valóbna ki tudj kapcsolódni.

D. Kati: Csatlakozunk mi is a névnapi köszöntőkhöz! Isten éltesse Mirácskát!

CS.Kati: Szóval nem voltál otthon ma délelőtt. Ezért nem dumcsiztunk! :wink: Gratulálok Jocinak, igazi nagylegényesen viselkedett. Jövő héten talán nálunk is esedékes a szuri. Én is előre félek! :(

Etterke: Még annyit felejtettem el, hogy valóban, 6 hónap után a csupán anyatejes babáknál is muszáj elkezdeni a hozzátápit, mert csak a tejcsiből nem kapnak meg minden vitamint és anyagot, amire szükségük van. A tápszer viszont más. Éppen azért vannak a követő tápszerek, hogy állítólag azokat alkalmazkodtatták (bizisten nem találtam más szót, de ilyen azt hiszem, nincs is) a babák növekedéséhez. Érdekes, visznt, hogy nem minden tápi ilyen, pl. amit én adok Krisztának az 0-tól 1 éves korig van. Mondta is a dokinő, hogy 6 hónapos korától arrafelé fog kapni majd vasat pótlékként, mert akkorra már nagyjából kimerülnek a természetes készletei és a tápszer nem tartalmaz eleget.

Valakinek a babója kap még valamilyen plusz vitamint? Mondjuk a D-n (Vigantolon) kívül?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?