Új privát üzeneted érkezett!

Marcsi :)

Köszönöm, hogy ezt előkerested. Én is így érzem magam a gondozónők előtt. Sőt már a többi gondozónő is azt mondja, hogy na itt a nyifi-nyafi Olivér. :evil: :twisted: Arra gondoltam, hogy esetleg éretlen rá Oli, de könyörgöm vannak 1-1,5 évesek is, akik csöndben tűrika sorsukat. Ráadásul Oli azon kívül, hogy nem beszél, megért mindent, önállóan eszik-iszik pohárból, megért kéréseket, végrehajtja stb. Jó, hogy öntörvényű, és tényleg érzékenyebb nyafisabb mint Samu, de nincs két egyforma gyerek. A gondozónőknek el kell viselni mindenféle típusú gyereket.

Olit nehéz igába hajtani, Ő nehezen érti meg, hogy a másik asztalnál már ebédelnek, de neki még várni kell, mert a gondozónője még szöszöl, rendet rak, majd utána fog teríteni, majd oda kell vinniük a poharakat, szalvétákat, kancsót stb. Persze Ő átnyúlt a másik gyerek tányérjába és kivette a fasírtját, és elkezdte habzsolni. Alig kapnak enni, persze, hogy délben már olyan éhes a gyerek, hogy nekiesik a tálnak kézzel, és hiába szólok neki.

Gumimaci: Vettem másfajta gumimacis vitamint a gyogyitárban. Tuti gumitamin a neve. Nagyon finom, Samu már 4-t megevett ma belőle, és hisztizik még többért, de maximum ennyi adható. :D Tényleg nagyon fini, alig bírtam megállni, hogy csak 2-t egyek. :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Olvasva soraitokat, bennem is felidéződött mikor Kristófomat vittem az oviba beszoktatni. Nem volt egyszerű, pedig Ő már 3 éves volt, jobban megértette a dolgokat. Az én szívem szó szerint fájt, bár Ő elég jól vette az akadályokat.
Az ikreknél ( pedig még egy év itthon), már most parázok, hogy mi lesz, mert ők sokkal jobban kötődnek.

Mi is vettünk gumimaci vitamint. A Tuti-T. :wink:
Imádjuk. :lol:
Napi 1-et adok csak, gondoltam majd, ha jobban megyünk az őszbe növelem.
Mi a zöld kupakost vettük, pedig a piros jobb, mert az plusz vas-at tartalmaz.
MAjd legközelebb.

Lilla!

Nálunk alvással sosem volt gond, de biztosan én is a bekeményítést választanám.
Amióta külön alszunk, és ők egymástól is, azóta olyan nyugodtan alszanak, hogy van hogy ellenőrzöm a légzésüket... :lol:
Kitartás.

Cat!

Annyira de annyira veled érzek, biztosan most borzasztónak érzed.
Nekem, mikor szoktattam Kristófot, azt mondta egy tapasztalt Óvonő, hogy az anyuka szenved jobban. Agyereket nem érinti meg annyira lelkileg. Hát... :roll:
Volt olyan, hogy sírt, de mire kiértem állítólag már játszott.
De Ő már 3 éves volt.
Szerintem annyira az elején vagytok.
Ugye, jól emlékszem, hogy Oli anyásabb?
Ez is magyarázhatja a gyerekek közti különbséget.
Meg lehet ő idegenebb környezetben bizonytalanabb.
Mindenhez idő kell.

Marcsi!

Neked is kitartás az ovihoz.
De, micsoda tapintat és tolerancia tud szorulni akár egy ápolóba, vagy akár egy gondozónőbe??

Szép estét, és jó éjt.

Minden bölcsisnek és ovikásnak kitartást holnapra!

Meme
szinta

Sziasztok :)

Látom zajlik az élet.

Cat :)
Ez nagyon rossz lehet. Én egyelőre nagyon ódzkodom a bölcsitől. Remélem nem lesz rá szükségünk. De persze, ha nem bírom cérnával? :)

Lilla :)
Nálunk is vannak gondok az alvással. Réka egy csomószor felkel éjjel és keservesen sír. Mondjuk túl sokszor még nem vettük magunkhoz, de pl. ezen a héten katasztrófa, amit csinál. Mióta átjöttünk Artúr szüleihez, Rékát nem lehet letenni. Csimpaszkodik, üvölt és csapkodja ki a játékokat az ágyból, ha meg akarom valamivel nyugtatni. Arról nem is beszélve, hogy délelőtt már nem alszanak, és azt várnám, hogy délután alszanak egy három órát, erre egy órácska után már ébren vannak. Persze utána tiszta nyűgösek, nem lehet velük mit kezdeni. Vacsi kész katasztrófa, mert hulla fáradtan már nem esznek, stb.

Marcsi :)
Küldj nekem babakocsis túratippet Pécs környékéről! Mi nagyon gyakran jövünk, mert anyósomék itt laknak, meg férj ide jár tanulni kéthetente egy hetet. Szóval néha kipróbálnánk egy-egy túrát.
Még játszót se nagyon tudok. A Kálvária úton lakunk és ált. estefélé, délután kimegyünk a sétálóutcába a csajokkal randalírozni. Oda még gyalog is eljutunk. Mi vagyunk az utca rémei. :) Lányok mindenhová bekukkantanak, minden üzlet ablakán dörömbölnek, stb.
Egyébként itt most találtam két egész jó turit. Egy 1500/kilós, ahol hétfőn jól bevásároltam. Meg tegnap egy 500/kiló. Itt mondjuk állítólag bálabontáskor első nap még van gyerekruha, de már délutánra eléggé elfogy. Mi másnap voltunk, és csak magamnak tudtam vásárolni. :)

Na megyek, mert szörnyű hangosan beszélget a család és nem tudok arra figyelni, amit írok. Nem túl erős a multitaskom. Egyszerre csak egy dolog megy.

Jó és ébredésmentes éjszakát nektek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme :)
Szerintem is az a bölcsis kudarcunk egyik oka, hogy Oli nagyon anyás. Ez így alakult, hogy kis koruktól kezdve mindig én etettem Olit, Zoli Samut, ha bárhova mentünk én vittem Olit, Zoli Samut stb. Anyukám szerint ott rontottam el, hogy Oli tovább szopott, és odavettem magam mellé az ágyba éjszakára, hogyha megébred, akkor csak rá kelljen a cicire tenni, és aludtam tovább, olyan kimerült voltam. Persze a szopis időszak után visszakerült az ágyába, és azóta sosem aludt velünk, de Anyum szerint az én szívdobbanásomra működik Oli. :)
Na meg mindig Ő volt az elesettebb látszatra, és én Őt védelmeztem.
De azt hiszem ez a bűne nagyon sok szülőnek megvan. :wink: :)

Gumimaci: Én is csak 2-2-t fogok naponta adni nekik, Oli annyit is evett ma, de Samu nem bírt magával, így most 4-t kapott. Mi is a zöld kupakosat vettük, de akkor legközelebb résen leszek, úgyis hamar elfogy ez, mert én is eszem. :D

Sajnálom az alvásos cécót. Én is hagynám sírni, bár nekünk az alvással nincs gondunk, így okos nem tudok lenni.

Brigi :)
Van azért ám a bölcsinek előnye. Azóta rengeteget esznek, és szó szerint mindent megesznek. Nincs válogatás, minden elfogy. Na meg azóta megeredt a nyelvük, egyfolytában karattyolnak, amiből néha értelmes szavakat is kihallok. :lol: Remélem fegyelmet is tanulnak majd, és teljes lesz a siker. :)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nagyon nem érek rá erre járni, csak olvasgatlak benneteket...
De készül a magasságmérő, minden nap 1-2-ig hímzek. Igaz, 11 előtt sosem kezdem el, inkább később, úgyhogy azért nem rohamléptekben haladok :roll:

Cat!

Sajnálom a bölcsis dolgot, a szívem szakadna meg :(
Mondjuk nálunk pont fordítva van: bölcsibe tuti nem mennek, ha visszamennék dolgozni, lehet, hogy épp "leépítenének" aztán akkor meghetnék munkanélkülinek. Ha meg nem, akkor meg éjjel-nappal ügyeltetnének, szóval ameddig lehet, maradok itthon. Mivel kb. 2 év múlva egyébként tervbe van véve az angliai munka (a férjem szakvizsgáját meg a phd-t kell megvárnunk), úgyhogy könnyebb úgy elmenni, ha én mobil vagyok és gyes alatt még védve vagyok munkaügyileg. már ha visszajönnénk)
Viszont így úgy néz ki, hogy még az ovit sem kezdik el 3 évesen, mivel ők novemberiek, oviba meg csak betöltött 3 év után mehet, magyarul max. noveber közepén-végén kezdhetné el. Addigra a többi gyerek beszokik, kialakul a kis közösség, az enyémeknek akkor nehezebb lenne. Szóval arra jutottam, hogy 4 évesen mennek csak, ha még itthon leszünk.
Viszont így meg nagyon anyásak lesznek - ha lehet ezt még fokozni- lehet, hogy ez sem jó. A férjemre a múltkor rásóztam őket, hogy vigye ki a játszótérre a csajokat míg én kitakarítok, de kb. 2 perc múlva hívott a kocsiból, hogy visszafordul, mert úgy ordít és "anyázik" mind a kettő, potyognak a könnyeik :( Felöltöztem, mentem velük takarítás helyett, hát Csenge még a játszótéren is hüppögött és végig fognom kellett a kezét. Fogalmam sincs mikorra múlik ez el. Bár tény, hogy nincsenek hozzászokva rajtam kívül senkihez. Anyukám ma jött "segíteni" (kb. 10 nap után végre erre járt), beugrott 3/4 órára, majd közölte, hogy neki elég volt, mennie kell. De ezt most lekönyvelte, mint segítség, újabb két hétig nem látom, mert különben közli, hogy hát most volt :twisted:
Nálunk is úgy van , hogy Csenge az anyásabb, Pepe sokkal jobban ellenne mással is, de Csengét nem lehet hagyni :( még csak a látótérből sem tűnhetek el :( A kocsiban úgy utazunk, hogy elől ülök, a kezem meg hátul, mert fogja útközben. Ciki akkor van, ha netán én vezetek :(
Az alvás szerencsére javul, Pepe már nagyon ritkán jön ki, kb. heti 1x, Csenge még azért egyszer-egyszer kitámolyog éjszaka, de már közel sem olyan vészes. Most kicsit meg vannak fázva, így én alszom bent náluk, na így aztán reggel arra ébredek, hogy mind a kettő körülöttem. Petra a lábamnál szokott összegömbölyödni, mint egy macska :)

Jó éjt, Cat, Neked kitartást a bölcsihez, Lilla, Neked meg az éjszakákhoz!

Ditke
ditke62

Na ma meghallgatott az imám, mert egy nyugisabb napunk volt. Amikor az udvarra kivitték őket, mondta a gondozónéni, hogy ha nem látnak akkor tűnjek el 1 órácskára. Persze én már előtte mondtam nekik bent a szobában, hogy Anya el fog menni, de visszajön értetek, és sosem fog itthagyni benneteket. Szerintem ez segített. Először bejött 15 perc után a gondozónő Oli cumijáért, hogy nagyon sír, én itt már fel is adtam, de ezek után 2 órát nem olt hír róluk. Sőt 1/2 12-kor odajött a gondozónéni, hogy olyan jól elvannak, hogy egyedül behozza, átöltözteti, mosdatja, és megebédelteti őket, és csak utána adja át nekem őket. Abszolút minden rendben ment, állítólag nagyon jól viselkedtek. :D Holnap az egyedüli reggelit is kipróbáljuk már.

Viszont Oli délután le nem száll rólam, most is itt simogatja a lábamat. A babakocsis séta során is folyton figyelt, hogy ottvagyok-e a babakocsi mögött, és a játszón sem ment el mellőlem egy lépést sem.

Ditke :)
Ez az autóban kézfogás sajnos nálunk is dívik. Zoli sokszor úgy vezet, hogy közben fognia kell Samu kezét. Szerencsére Oli nem igényli, nekem az a szerencsém. 8)

Pusza

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat

Úgy néz ki, hogy suliba fogok járni, ezért- meg amúgy is- kellene nekünk bébiszittyó. Már írtad egyszer, hogy hol találtad a tieidet, de nem emlékszem. Elárulod újra?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat

Örülök, hogy ma jók voltak a bölcsiben. Hátha holnap még jobb lesz. Ha nem, akkor se keseredj el! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

www.gyermeksziget.hu oldalon találtam szittert. Milyen suliba fogsz járni? Anyudék még itt vannak?

Pusza

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat!

holnap megnézem. Posztgraduális képzés lesz. Igen, még itt vannak anyuék, de nem lehet tudni meddig maradnak.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat!

Tök jó, hogy ma már könnyebb volt a bölcsi. Biztos napról-napra javulni fog a dolog :)
Autóban kézfogásról annyit, hogy Zoli biztos tud vezetni, nem úgy , mint én :oops: , szóval nem bánnám, ha mind a két kezem szabad lenne 8) meg gondolom a közlekedésben részt vevő többi autós sem :D

Meme!

Úgy látom senki nem harapott rá a Pampers zacsikra, ha más nem kéri, akkor én vevő lennék rá :)

Lilla!

Mit fogsz tanulni?

Ditke
ditke62

Bocs, ha nagyon unjátok a nyereményjátékaimat, de látom sokan vesztek gumimaci-vitamint, itt egy játék vele, most találtam:

TUTI
"TUTI nyereményjáték!"

Feltétel: vásárolj a gyógyszertárakban, DM és a Rossmann üzletekben kapható 30, ill. 60 gumimacit tartalmazó TUTI gumivitamint. A vásárlást igazoló blokkot küldd be.
Kezdete: 2006. szeptember.
Befejezés: 2006. november 30.
Sorsolás: 2006. december 6.
Nyeremény:
3 db síléc
10 db mp3 lejátszó
10 db kerékpár computer
10 db bobszánkó
30 db védősisak
Cím: "TUTI nyereményjáték!" Amadé Kreatív Bt., 7603 Pécs, Pf. 181.

Ha máskor duguljak el az ilyenekkel, szóljatok :oops:

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Cat!
Remélem,ma már jobban telt a napotok!Szerintem is mindig jobb lesz.Meg azt mondják,hogy jobb ha az elején sírdogál a gyerek,mert sokszor később jön ki rajta és akkor tovább tart.Volt olyan ismerősöm,akinek fél év múlva kezdett el hisztizni a gyerkőce.Azért az a megjegyzés Olira nem volt szép a gondozónénitől! Ilyenkor azember tök beszólna,de tudja,hogy most hónapokig az ő hozzáállásán múlik,hogy mennyire lesz szép a bölcsis év.Így csendben marad.És ezért is duplán gonosz dolog ez a bölcsis "személyzettől"!
Azért azon majd ne lepődj meg,ha hétvége után nehezebben indul újra a hétfő.Ilyenkor még a sok otthonlét hatására előfordul a "visszaesés".

Ditke!
Te sem lehetsz könnyű helyzetben! Szerintem nyugodtan írd meg ezeket a nyereményjátékokat,hátha valakinek kedve tamád játszani és nyer valamit!

Az én Beninkém is olyan tud lenni,ha eltűnök előle,mint a vadáálat. A múltkor is végigüvöltötte a porszívózást.Pedig apával és 2 kislánnyal (10évesek) voltak kint az udvaon,míg takarítottam. Aztán meg le se szállt rólam.Amúgy is tök hisztis lett.Ha valami nem úgy van,ahogy ő elképzelte,akkor lecövekel,torka szakadtából üvölt,könny nélkül.Közben meg azt lesi,hogy figyel-e rá valaki. Már többedszer rendezett műsort a nagyközönségnek: hol az udvaron,hol utcán,hol játszótéren,hol séta közben.De nem ritka itthon sem. És sajnos sokszor ugranak rá az emberek,megy az üntyüm-püntyüm,mi bajod.. műsor. Hiába mondom,hogy ne foglalkozzanak vele,majd abbahagyja.

Képzeljétek voltak itt az Andaa-ék.Ő meg a férje.Tök szimpik,az andinak tök aranyos pocakja van már.Dumcsiztunk egyet,megnézték a babakocsit.De valszeg nekik nem jó,mert elég széles és így nem fér be a lakásukba.A lépcsőházban meg nem tárolhatják.

Lilla!
Hogy alakul az alvás? Bevetetted a sírni hagyást? Mit szólt a férjed?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Bölcsis beszoktatás: már majdnem 3 évesek voltak, mikor vissza kellett mennem dolgozni. Nálunk nagyon rövid lett, mivel szeptember 1-én már dolgoznom kellett volna. :( Eleinte az egyik sírt, aztán később a másik. Még a hosszú nyári szünet után is volt sírás. Előtte ők is szinte csak velem voltak, és sokáig is szopiztak. Végül megszerették a bölcsit is. :)

Ovis beszoktatás: ez is gyors lett.:) De itt nem volt még sírás. Ill. volt, de azért mert Viki már az 1. nap is ott akart aludni, de sajnos még nem lehetett. :( Nagyon tetszik nekik.:) Csak a kora reggeli kelés miatt tiltakoznak néha, hát ez nekem sem tetszik :wink: .

Mindkét esetben én is hamar elfogadtam a gondozókat, ill. az óvonéniket. :)
A bölcsiben az utolsó nap, az anyukák pityeregtek, és nem a gyerekek. :lol:

Kitartást a beszoktatáshoz!:):)

Ditke!
Nyugodtan írd csak be. :) Én mióta dolgozom nem érek rá a másik fórumot olvasni. De látom, te nagyon lelkes vagy. :lol:
Mindig csodálom, hogy bírod ennyi alvással. :shock: Nekem már nagyon hiányzik, hogy 4 év után végre jól kialudjam magam. :wink:

Eri
simones

Sziasztok!

Ditke

Én nem vagyok ugyan egy nagy beküldözgetős- de nem is zavar egy cseppet se, ha beírod a játékokat. Ki tudja, hátha egszer úgy érzem, most megéri nekem is megpróbálni. :lol:

Egyébként én majd pszichológus leszek egyszer ha nagy leszek (a diplomám szernit már vagyok is, de még sose dolgoztam, mivel rögtön jöttek a bbk). Most a tanácsadás szakpszichológusit fogom elkezdeni. :)

Edit

Igen, most elhatároztam, hogy kőkeményen kitartok a bemászkálós-sírni hagyós módszer mellett, mert ez kecseget a legrövidebb időn belül eredménnyel- én meg már nagyon álmos vagyok. :twisted: Tegnap este 10-től volt a nagyjelenet, de éjjel már aludt, nem próbálkozott. Persze, hogy ne örüljek, éjjel most felkelt DÁvid, aki pedig nem is szokott és ő se akart aludni. :evil: A nappali alávssal már vagy 2 hónapja nincs semmi gond, berakom, kijövök és laszanak. Ebben a sírni hagyásban az a legrosszebb, hogy iszonyat kitartó, tegnap megint másfél óra múlva aludt el, olyankor, mikor már szinte kezdek meginogni. Viszont, ha most megint abbahagyom, csak megerősítem, hogy így kell ezt csinálni. Szóval most már ha beledöglünk, akkor se szabad kiszállni. :(

Brigi

Tök jó, hogy Pécsett ilyen olcsó a turizás. Éld ki magad! :lol: Én is megyek kedden is- és egyedül!!! Kiderült, hogy az itteni turiba meg nyíregyházi nagykerből vásárol a csajszi. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Azért kíváncsi lennék,egy pszichológus mennyiben látja másképp ezeket a dolgokat.Hiszen te a lelkek ismerője vagy,talán jobban át is érzed,hogy mi megy ilyenkor végbe a gyerkőcök fejébe.
Tudod,amikor elkezd a Benike hisztizni,nekem mindig az jut eszembe,ha most nem állítom le és értetem meg vel,hogy ezzel nem megy semmire,akkor amikor már besokalnék "belőle" ( és igazán kínossá válna),annyira kitartó lenne,hogy bírná órákig. Én anno 4-5 hónaposan ezért is voltam kőkemény az alvás tekintetében. Megérte,pedig akkor is szívtelennek tartottak!!! Most is gondolhatnak bármit! Mert nekem nyomja a műsort nponta többször és hát nem történhet az,amit a gyerke akar. Mert majd a másik is akar valamit,meg a harmadik.És akkor hova jutunk??!
Ez olyan,mint az állatoknál. Meg kell tanulniuk,hogy én vagyok a falkavezér és én mondom ki az utolsó szót!!!

Küldök neked egy vagonnyi kitartást!Remélem,elég lesz az elkövetkező napokra!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

sziasztok mamik :)

köszönöm, hogy kedvesen vártatok most is annak ellenére, hogy kb havonta? jövök.
nekem ez nagyon jól esik :)

most csak röviden írok, mert már nagyon álmos vagyok. de majd válaszolok és megírom mi van velünk.

BÖLCSI témához szólok hozzá.
szerintem ez gyerek függő is. valameliyk jobban el tud szakadni az anyjától valamelyik nem.
tudom bendinél nem lesz gond de NATI NAGYon ragaszkodik hozzám ha leülök hozzájuk már mászik is rám és este is csak én vagyok jó neki (pedig nincs elkapatva nincs rá időm ott a másik kettő) de neki én kellek. nem tudom hogy lesz meg nélkülem.

valaki az első két hetet ordítja végig(hát borzasztó lehet a gyereknek is és a maminak is) nálunk Dalma a 2 hét szerdáján és csütörtökjén sírt. az eslő héten semmi. minden új volt neki és lefoglalta.
közben rájöttem azért szeret bölcsibe menni és azért nem volt gondom a beszoktatással, mert itthon a kicsik NEM hagyták játszani. állandóan szétszedték a legoját , elvették a könyvét, .. és másztak rá. a bölcsiben nyugodt körülmények között tud játszani. ezért ez nálunk spec eset.

gondolom ti is így csináljátok a bölcsiről és a gondozókról mindig pozítívan beszéltünk neki.pár héttel a bölcsi előtt már minden nap elmagyaráztuk hova megy miért és ott a többi gyerekkel majd tuj játszani és ő lesz a NAGY bölcsis. elsétáltunk a bölcsihez. persz ez nem azt jelenti hogy nem lehet sírás de én azt tettem amit szeintem kellett.

talán ő az egyetlen aki reggel már várja , hogy bölcsibe menjünk talán a töbii gyerek még sír is hogy nem akar menni.
TUDOm hogy ez a legjobbb de belegondolok hogy oda vágyik és ez rosszul esik nekem. de ezen már túl vagyok.

nincs már erőm átolvasni és kijavítani amit írtam. bocs ha össze-vissza.

Baba :)
neked ígértem az Espumisant?
most találtam meg. írjál privit és akkor megbeszéljük hol tudom neked odaadni.

pusz: Vikta
már 1 évesek :) :) és 2 éves és 3 hónapos :)
vikta

Sziasztok!

Edit!
Először is szeretnék neked BOLDOG NÉVNAPOT kívánni!!!!!!!!
Nagyon jó volt nálatok,a gyerekek teljesen elbűvöltek minket,köszi.A babakocsi tényleg nagy lesz nekünk,ahhoz külön garázs kellene.Kár,mert nagyon tetszik.Úgy döntöttünk,hogy veszünk a már meglévő 1-es mellé egy egymás mögötti duplát.

Amúgy minden rendben van,a babák egyre többet mozognak!

Puszi mindenkinek!Andi
20+0
aanda

Andi!

Kösz! Örülök,hogy jól vagytok!És végre megvan ez a döntés is! Akkor 1-2 hónap múlva meghirdetem a neten!

Szóval ha valaki keres hármasiker babakocsit,légy szíves,szóljatok neki/nekem!!!

Vikta!
Úristen! Tényleg 1évesek vagytok!Hű de öregszetek (öregszünk?)!!!! :lol: Képek? Mit csinálnak most a lurkók? Másznak?Állnak? Fogak?
Írj pár sort róluk,ha van időd!

Itt volt ma egy barátnőm.Nagyon jó volt,tök sokat dumcsiztunk (folyamatban náluk a baba-project).A fiúk meg álomjól viselkedtek.Rendesen aludtak,ettek,tök szépen játszottak.Semmi vita,balhé vagy civakodás! Talán kicserélték őket??? :lol:
Na majd az éjszaka bepótolják!!!
És még játszótérre is eljutottunk. Meg tegnap otthon voltunk a szüleimnél,ott is játszótereztünk 1,5órát.Tök élvezték,le se lehetett őket szedni a csúszdáról meg a lengő hídról!!Mi meg négyen is majdnem kevesek voltunk,csak úgy kapkodtunk utánuk.Már villámgyorsak,ha hely-vagy irány változtatásról van szó!
De azért nagyon-nagyon jó volt ez a 2nap!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit, Ditke!

Nagyon sok boldog névnapot kívánok Nektek !

Kép

Örülök, hogy jól telt az utóbbi 2 napod, szerintem nagyon rád férne több ilyen nap is :roll: Ma kivételesen az enyémek sem cincálták szét az idegeimet. :oops: :lol:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Edit!

Sok boldog nénapot kívánok magunknak :wink: :)

Andi!

Köszi :)
Fül-orr gégéről döntöttetek már? (Csak mert ha ilyen jól halad a kórházunk még a végén becsukják... :( )

Lilla!

Tök jó, én is sokszor gondolkoztam rajta, de aztán valahogy nem mertem nekivágni... azt hiszem nem lenne hozzá türelmem :(
Pedig nagyon érdekelne :)
Egyszer pszicho gyakorlaton a Rorscharch ( jól írom ? :oops: ) tesztet csináltatták velünk, én az egyik képre mondtam valamit, amire a pszicho-nénik megjegyezte mosolyogva, hogy "ez érdekes". De hiába kérdeztem, nem válaszolt... azóta is gondolkozom rajta, hogy el kéne végezni a pszicho szakot, hogy megtudjam, mi a fene volt az :roll:

Mostanában megőrülök a boltban a csajokkal. Eddig szépen lehetett velük vásárolni, mostanában nem hajlandóak beülni a kocsiba, sem tolni, sem a kezem fogni, csak rohangásznak, szedegetik a polcokról a cuccokat :( Hiába adok nekik feladatokat, ahogy a nagykönyvben van írva (tedd a kosárba, válaszd ki melyiket vegyük, stb), nem érdekli őket, csak a polcokra felmászás, cuccok leszedése, polcok között-alatt bujkálás :( Ha megfogom a kezüket üvöltenek, elengedik magukat, húzhatom magam után őket a földön :( :evil: Ráadásul itt nem működik a nem figyelek rá módszer, ha ott hagyom, had hisztizzen, már pattan is fel és kezdi előlről :(
Mikorra múli ez el?!! :twisted:

Ditke
csajok 22 hó
ditke62

ja, és ha tényleg nem gond a nyereményjáték :oops: , akkor még egy, hátha valaki használ ilyet :)

MILUPA

Négy vonalkóddal családi üdülést nyerhet!

3x3 db Kolping üdülés...
Küldjön be két, Milumil2 vagy Milumil3 dobozról származó EAN vonalkódot, és további kettőt bármilyen, élelmiszerüzletben vagy drogériában kapható Milupa termékről, így akár három sorsoláson is részt vehet! A sorsolásokon 3x3 db, a Kolping Hotelbe szóló háromnapos családi üdülés talál gazdára. Minden egyes sorsolásra újabb vonalkódokat küldhet be, ugyanakkor a korábbi sorsolásra nevezett, de nem nyert vonalkódokkal a későbbi sorsolásokon
is részt vehet.

Beküldési határidők: 2006. november 24., január 26. és március 26.
Beküldési cím: Numil Kft., 1555 Budapest, Pf. 70.

A háromnapos üdülést maximum négy fő (két felnőtt, két gyermek) veheti igénybe. A nyereményeket 2006. november 30-án, 2007. január 31-én és március 31-én sorsoljuk ki. A nyereményjáték idôtartama: 2006. október 1–2007. március 26.

...és 6x100 db Milupa ajándékcsomag!
A játék ideje alatt az adott hónap első száz beküldőjét mindig egy- egy 4000 Ft értékű Milupa ajándékcsomaggal lepjük meg. (A csomag tartalma: 1 doboz Milumil3 babatej, 1 doboz Csecsemőtea, 1 doboz tejpép, 2 doboz Frutapura gyümölcspüré , 1 db partedli.)
ditke62

Ditke!

A héten - kedden - elvittem Gergőt a fül-orr-gégészetre. Aztán ott derült ki, hogy hétfőn van rendelés, úgyhogy majd holnap megyünk.
Azt nem tudod, hogy nálatok egy rövid altatásban csinálják v. érzéstelenítenek v. lehet kérni valamelyiket? Te - mint szakmabeli (habár nem tudom, mi a szakterületed) - melyiket javasolnád? Csak érzésteleníteni és akkor jól le kell fogni a gyereket v. ha egy picit elkábítják, -altatják és akkor nem emlékszik semmire. Most beszéltem 2 anyukával (az egyiknek 2,5 éves ikerfiai vannak) és mindegyik azt mondta, hogy csak érzéstelenítették a gyerekeket, de már délután egyiknek sem volt semmi baja. Lehet, hogy én jobban félek, mint a gyerek? :oops:
De ha kiderül, hogy ki kell-e venni v. sem, (bár én szivem szerint kivetetném, mert állandóan el van dugulva az orra, teljesen orrból beszél, és már engem idegesít :oops: :cry: ) akkor majd szólok.

Andi

Kép
gandi75

Ditke!
Bocs,neked is szeretnék így utólag BOLDOG NÉVNAPOT kívánni!

Rillisz!Merre vagy?

Aranyos lett a vonalzóm?

Andi
Kép
aanda

Sziasztok!

Edit, Ditke!

Nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!!!! Sajnos én névnapokban sose voltam jó, sose nézem a naptárt. :oops:

Andi

Aranyos lett a vonalzód nagyon!!!! Rillisz elvileg Weimarban van- utolsó értesüléseink szerint.

Edit

Én nem tartom magamat még igazi pszichológusnak, lévén semmi szakmai gyakorlatom. Így elég félkész az ember. :oops:

A saját gyerekeivel az ember szerintem sose lehet elég okos, hiába tudja elvileg, hogy mit kellene tennie az adott helyzetben, mindig vannak egyéb tényezők, közbeszólnak az érzelmek, a fáradtság, stb. Azt már meg sem említem, hogy az összes pszichológiai irányzat mást tart jónak, sokszor vmilyen szinten össze lehet egyeztetni, de sokszor egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat tanultunk. Aztán legyél okos és döntsd el, hogy mi a helyes, mi a jó neked és a gyerekednek. (amúgy én nem is gyerekpszichóra specializálódtam- ezt most kicsit sajnálom, most jól jönne némi plusz tudás. :wink: )

Nálam arra volt "jó" a pszichós beállítottság, hogy tele lettem bizonytalansággal, hogy vajon mivel teszek tényleg jót a gyerekeimnek, vagy mivel vágom tönkre őket lelkileg egy életre. :? pl. a sírni hagyós módszerről is olyan eltérőek a vélemények és mindegyik logikusan érvel, nehéz eldönteni, hogy okoz-e lelki törést vagy direkt jót tesz és megtanítja egy kis önkontrollra. :?

Ditke

Én nagyon szerettem tanulni a pszichót és nagyon szeretnék valóban akként dolgozni egyszer. Én meg az orvosin gondolkoztam sokat, de hát másoddiplomaként nagyon sokba kerülne, gyes alatt meg lehetelen elvégezni. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na végre gép elé jutottam. A párom elvitte a fiúkat alvás után túrázni, így kész a vasalás, rend van a lakásban, és még gépezhetek is. :D

Edit :) ,Ditke :)

Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!

Aanda :)
Nagyon aranyos a csíkocskád a 3 prüntyivel! :wink:

Én is koca vezető vagyok, nem tudnám fogni a fiúk kezét vezetés közben, mert akkor az autót nem tudnám irányítani. A párom azért rutinos, neki megy, és tényleg hatásos, emrt akkor csönd van az autóban. Most éppen automata autót nézünk, hogy még váltania se kelljen. :D :wink:

A boltban én mindig beültetem a gyerkőcöket a babakocsiba, mert az enyémek alapból lerángatnának mindent a polcokról. Próbáld megmondani a lányoknak, hogyha nem fogadnak szót, akkor beülnek a babakocsiba.
Egyszer ez nekem bejött, és nagyon meglepődtem. Igaz a szitu más volt. Egyedül indultunk valahová, és már nagyon türelmetlenek
voltak. Ahogy kinyitottam a bejárati ajtót, elkezdtek visongatni a lépcsőházban, a szembe szomszéd ajtaján dörömbölni, aki későn kelő, és Samu odarohant a gázórához és letépte a plombát is róla. Iszonyú ideges lettem, mert reggel korán volt, és visszhangzott az én gyerekeimtől a csendes társasház. Visszaráncigáltam őket a lakásba, és betettem a kiságyba mindkettőt. Rájuk zártam az ajtót, és hagytam, hogy üvöltsenek 5 percig. Közben az én gyomrom is remegett, sírhatnékom volt stb. Utána bementem a szobájukba és elmondtam nekik, hogy azért jöttünk vissza mert..... És újból elindulunk, de ha egy pisszenést is meghallok a lépcsőházban, visszajövünk és itthon maradunk. Láss csodát, néma csöndben jöttek le a kezemet fogva a lépcsőn. Én is meglepődtem rajta, és ez azóta is működik. :D

Edit :)
Már mindhárom fiú jár?

Hogy álltok a járással?

Bölcsi: még pénteken is volt kis sírás a bölcsiben, de cumira megnyugodott Oli, így tök jól elvoltak. Holnap már haza is jöhetek azt mondta a gondozónéni, mert tudják már kezelni őket. :D Az alvással lesznek még gondok, de azt csak a hét második felében fogjuk megpróbálni. Na meg akkor, ha reggel csak beadom majd őket, és nem eltűnök előlük. :? Péntekre már a csoportban az enyémeken kívül csak egy kislány volt, a többi mind beteg lett. Meg is lepődtem, hogy pont az enyémek nem, hanem a régiek, talán a gumimaci segített. Erre péntek este Samu elkezdett köhögni, mára elmúlt, de Oli most kezdte és köhécsel. Remélem Ő is holnapra túljut rajta.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat

Niki már szinte alig mászik, simán átjut a küszöbökön esés nélkül, leguggol-feláll, mintha mindig is ezt csinálta volna. :lol: 8) Dávid a hét második felében kezdett igazán magától járkálni, már sokat ügyesedett ő is. Gondolom 1 hét múlva már ő is pont olyan magabiztos lesz, mint Niki. 8)

Remélem holnap is jó hírekkel szolgálsz a bölcsiről. :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Edit, Ditke!

Mivel a köszöntés 7 napig illedő, ezért mi is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk nektek.

Én is itt végre. :lol:
Nálam is felmentő sereg érkezett, csak nem a férjem,mint nálatok Cat, hanem anyukám. :wink:
Már pont ideje volt, mert éppen Zsombika kezdte túlfeszíteni a húrt.
Nálunk most jött el az igazi bekeményítésem a hisztire.
Eddig ment az enyje-benyje, meg becsuklak a fürdőszobába, ami kb. 5 másodperc, aztán gyere ki anya édes-drága kisfia. ( Zsófira elég rászólni, ő nem hisztis.)

Aztán, most délután Zsombika túlment minden határon.
Erre én :roll: :evil: :twisted:
( Már az 5. földre dobása után,elegem lett. Ja, és persze kezdtük a nem figyelek odával, ott hagytuk, erre a kis mocsok jött utánam, és ott újra eldobta magát. )
Megfogtam, beraktam a tárolóba, és kulcsot ráfordítottam. Miután úgy éreztem lehet vele beszélni bementem, de tévedtem. Ment a cirkusz 1/2 órát ( 4-szer bennt voltan nála), de azóta nyugi, csend. Ja, még egyszer kinnt v.mi nem tetszett, és elég volt megkérdezni, hogy akar-e bemenni oda :?:

De, annyira rossz volt.Most is olyan rosszul érzem magam, pedig érzem, hogy muszáj a határokat megismertetni.

A boltban még eddig semmi gondom nem volt, ebben paff...., nincs tanács.
Bemegyünk, megveszem amit akarok, valamit ők is választanak, amit a pénztárnál bemutatnak, aztán jövünk ki.

Lilla!

A szakirodalom ilyen drasztikus beavatkozásnál mit ír, mit okozom ezzel?
Niki vagány lehet ahogy teper, aztán ha beindul Dávid is, tök jó lesz.
Nálunk folyamatosan megy a kergetőzés, egymás után másznak, csúsznak.
Legújabb, hogy ők a kiskutyák, csak az ugatást kibírni...

Andi!

Tuti a vonalzód! :lol:
Ilyen mosolygós, vidám babákat kívánok Nektek!

Cat!

A cumi csodákra képes nálunk is. :)
De, lehet, hogy a gumimacik is :?: :wink:
A hétfőn szerintem nehez indul majd, de a hétvégére semmi gond nem lesz. ( tapasztalat, dolgoztam oviban ).
Belevaló kettő kis srácod van Neked !!!!!
Mikor mész vissza dolgozni, van már dátum?
Az automatás autót én utálom alapban. ( autószalonban is dolgoztam). Ezt csak azért írom, hogy mielőtt vesztek ilyet te is próbáld ki, mert vagy imádják, vagy utálják.Átmenet, ill. megszeretem nincs.

Andi!

Mi van Gergővel, hogy fül-orr-gégészeten jártatok? Orrmandula? ez csak tipp..
Bocsi, biztos lemaradtam.

Ditke!

A pampers kódok, libero figurák úgynéz ki egy másik helyen gazdára találtak. De, még nem postáztam. Ha valami miatt megmarad, szólok.

De, a nyermény akciókat írd meg légyszi, mert én sosem tudok ilyenekről, pedig beküldeném. :wink:

Szóval a hiszti valszeg életkori dolog, de nálunk Zsófit ha megkérem hagyja abba, vagy eselteg rászólok erősebben abbahagyja. De, Zsombinál olvashattad... Közbe avatkozni kell, érzem.

Edit!

Tudnak ezek a srácok viselkedni!!!! :lol:
Tök jó, hogy kicsit fel tudtál töltödni!

Vikta!

Írj kicsit a picikről is.
Dalma tök jó, hogy ilyen könnyedén veszi a bölcsit, mert még ha ott is esetleg cirkusz volna.... :roll:

További szép estét:

Meme
szinta

Én meg vagyok döbbenve, hogy ti szabadon tudjátok ereszteni a gyerkőket a boltban. Ez komoly? Már akartam kérdezni, hogy ti hogy jártok egyedül bevásárolni? Mert én meg sem próbálnám. Ha berakjuk őket a bevásárlókosárba ki akarnak mászni. És akkor hová teszem a cuccot? Babakocsi mellett meg nem tudok kosarat tolni? VAgy tudok ??? Sztem nekünk elmenne a ház ára, ha hagynám, hogy mászkáljanak. Amikor nekik mentünk cipőt venni, akkor nem vettük elő a babakocsikat, közel volt, meg ilyenek. Na ezt a hibát többet nem követjük el. Amit ott rámoltak, pedig ketten voltunk. :roll:

Egyébként az az érzésem, hogy túl korán akartam kezdeni velük a fegyelmezést, azért nem volt sikerélményem. Egyre könnyebben lehet őket irányítani. Ma pl. majdnem elröhögtem magam nagy szigoromban. Hallottam, hogy az evőeszközök között matatnak, és megyek be, hogy "Mit csináltok, lányok?????" Erre Réka felém fordult és visszakézből beejtette a kanalat a fiókba, mint aki ott sem járt, majd néhány pillanat múlva B is követte. Annyira jópofák voltak. Pedig a járókát nem is használjuk. Valahogy nem érzem, hogyan kéne, arról nem is beszélve, hogy ha azt mondom, hogy legközelebb mész a kiságyba, akkor inkább rögtön be akar mászni, mert az milyen izgi. :shock: Ma mindkettőt be kellett tennem, és nagyon jót hancúroztak. Artúrral jókat nevettünk. De fegyelmezési eszköz lehet ez??

A sógornőmék korábban irígykedtek, hogy milyen jó lenne, ha nekik is ikreik lennének. Ma találtoztunk és kérdeztem a 4 hetes szülőket, hogy még mindig ikreket szeretnének-e. Jelentem már nem!! :wink: De én örülök, hogy nekünk azok vannak (mostmár). :lol: :lol:

Kérdés:
Egyedül evésnél hogy értétek el, hogy ne borítsák ki a tányért? Mármint nem véletlenül, hanem direkt. Most azt csináljuk, hogy kapnak tányért, meg kanalat, meg bele egy kis kaját. A nagyját én adom nekik másik tányérból. De Borka gyakran csak fogja a sajátját és kiborítja az asztalra. Mondjuk Réka meg kanállal a háta mögé dobálja, de lehet, hogy csak nem találja el a száját. :wink:
De Borka szépen eszik gyümölcsöt. Egyedül megeszik egy körtét, vagy harapja az almát. Igaz utána olyan, mint egy kismalac, aki beleesett a moslékba, de van mosógépünk. :lol:

Bevált a sírni hagyás? Én még nem vagyok elég elkeseredett, de nekünk is többször felsír éjjel Réka. Vannak éjszakák, amikor egy pissz sincs, máskor meg hiába alszik vissza, ha megsimizem, pár perc múlva újra sír. És nem tudom mi lehet a baj? Már ráfogtam fogra, meg hasfájásra, meg mindenre, de teljesen tanácstalan vagyok.

Nagyon ügyesek a manók.

Edit, Ditke :)
Boldog névnapot, így utólag.

Mennem kell. Majd még írok később.

Pusz,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme!

Nem maradtál le semmiről. Ditkével egy másik topikon "beszéltem" + priviben. :roll: És igen, sajnos orrmanduláról van szó :cry: Szegénynek állandóan be van dugulva az orra, teljesen orrból beszél, ráadásul szinte állandóan taknyos, :cry: úgyhogy most már muszáj valamit lépni, mert úgy sajnálom szegényt, meg nehogy valami nagyobb baj legyen belőle. :roll: Voltunk már dokinál 1-2 éve, akkor azt mondta, hogy figyelni kell, ha túl sokat taknyos, akkor megfontolandó az orrmandula műtét. Na szerintem ennek most jött el az ideje :roll:

Bevásárlás 2 gyerekkel: amíg kisebbek voltak (kb.2 éves korukig) én babakocsiban vittem őket a boltba. Nekünk egymás mögötti kocsink volt, azzal elfértünk a sorok között :wink: . Szemben ültek egymással, a kosarat középre tettem, és abba pakoltam. Kaptak valamit, amivel elfoglalták magukat és csend volt. Ja! Ahol bevásárlókocsit kellett tolni, oda azért ketten mentünk, és egy ideig elüldögéltek benne. Na de most !!! :roll: :cry: Most már nem lehet velük boltba menni, mert a fél boltot meg kellene venni :lol: :oops: Így inkább ezt most már egyedül intézem. Most cipőt venni is külön-külön vittem őket, mert együtt már szinte lehetetlen. Elszaladgál, elbújik, polc alá-mögé stb.
Úgyhogy az én tapasztalatom (persze szigorúan csak az enyéimre értve), minél nagyobbak, annál rosszabb velük vásárolni. Egy idő után biztos jobb lesz, de most elég gáz. :roll:

Kép
gandi75

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat!

Ditke!
Neked is boldog névnapot! Ti hogy ünneplitek a névnapokat?

Cat!
Majd gondolok rád reggel,hogy minden simán menjen.
Nálunk nemcsak megy mindhárom fiú,hanem szalad is! :P Jaj,jaj! Rémálom velük az utcára menetel! Nagyon kellene a hám! Bár ahogy a Benikét ismerem,akkor hisztit csapna,hogy kihívnák a rendőrséget!
Oli aranyos,ő megfogja valamelyikünk kezét és sétál szépen,nézeget,"beszélget", ja és felszed minden szemetet.De nincs is több rosszasága. Ha megengedem neki,hogy legyen a kezében egy kavics vagy faág,már nem érdekli a szemét se.
A Marci is ügyes,sokat sétál ő is,néha felkéreckedik,aztán ha elunja leszáll és újra sétál vagy rohangál le-föl.De nem megy túl messze,ha szólok megáll.
Na bezzeg a Benike! :roll: Mondom,hogy menjünk apáék után.Erre megfordul és a tök ellenkező irányba iszkol.De szó szerint!!!Csak úgy szalad,mint a nyúl és közben röhög. Ha meg akarom fogni a kezét,hisztizik vagy elfekszik. Mindig ki kell találnom neki valami játékot,csak úgy lehet vele haladni.Vagy cipelnem kell. Azt nagyon bírja,bár nem hajlandó a nyakunkba ülni, csak kézbe!!!Képtelenség vele valahova is eljutni. Tiszta ideg tudok tőle lenni. Mert akkor sem hajlandó adott irányba haladni,ha pl. a játszótérre megyünk.

Meme!
Ez a hiszti nem könnyű dolog!!! Én csak azt utálom,ha mondom a Beninek,hogy anya nem vesz fel,nehéz vagy,van neked is cipőd stb... Erre jön valaki és felveszi.Aztán annak üvölt a kezébe és akkor át akarja adni nekem.Na ezen eldurran az agyam,mert ha azt mondtam a gyereknek,hogy nem,akkor úgy is gondoltam.Ebbe más felnőtt ne avatkozzon bele.
A hiszti nálunk csak főképp azért van,mert a Beni lusta menni,ha olyanja van.Van amikor a konyhába is úgy kell kicipelni,mikor enni indulunk.
Meggyógyultatok teljesen?

Andi!
Tök édi a vonalzód! Jól vagytok? Mikor mész uh-ra?

Gandi!
Majd mesélj mi volt a dokinál! Szerintem is jobb az érzéstelenítés! te meg próbálj nem izgulni,nehogy miattad pánikoljon az a szegény gyerek!!!Majd szorítunk!!!

Szép estét!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Na, most Én : :oops: :oops: :oops:

Itt nyávogok a hiszti miatt, ugyanakkor az enyémekkel ahogy írtam egyedül járok vásárolni. Egyetlen egyszer volt, hogy Zsombika "lejátszotta " műsorát, de megkérdeztem tőle, hogy ez azért van mert nem akar semmi választani?Azzonal felkelt, semmi hiszti tovább, futott ezerrel Zsófi után Ő is választani.
Az a valami amit választanak, az pedig csak egy kis apróság.
Amennyiben nagyobb bevásárló centrumba megyek velük ( azért itt Apa ált. jelen van), akkor egy kosárba ülnek ketten, nézegetik mit veszek, de a pénztárnál mindent oda adnak a néninek. A csúcs, ha az visszaadja megköszönik!!! :lol: :lol: :lol:

Sétánál is semmi gond, mert amikor éppen megtanultak járni, úgy sétálgattunk, hogy egyik kezemet ZSombika, másikat Zsófika.
Mostmár elengedik, de nem mennek másfele és messze. De, mostmár kérik, hogy jöhessenek kis motorral, és nagyon szót is fogadnak, mert tudják, hogy különben nem engedem meg.

Alvással csak akkor van gond ha betegek ( ez Zsombinál főként), amúgy nincs cirkusz.

De!!!!!

Ami ma teljesen kiakasztott, hogy értelmetlenűl a semmiért, és önkívületlenül ordított.Akármit kérdeztem még csak meg sem hallotta, oda sem figyelt, csak vergődött.Mondatokban beszél, mindent elmagyaráz, kér, tehát ilyen gond sem lehetne köztünk. Már azt sem tudom valójában miért is kezdte, tehát valami semmiségen.

Érdekes, mert nálunk is Cat-ékhoz hasonlóan eleinte ZSófi anyás, Zsombika apás volt. Nálunk is volt, hogy ZSombor sírt az apjáért ha dolgozott.
Viszont ez most a 2 hetes betegsége alatt megváltozott, nagyon anyás lett.Fut hozzám, puszilgat, mondogatja, hogy " Szeretem anyát, nagyon!".
Lehet, hogy elkényeztettem, mert tudtam mennyire szenvedhet?!
Viszont Zsófit meg nem törte meg, így nem hiszem, hogy annyira csak rá figyeltem.

Az evés nálunk elég szép, de ez csak annak köszönhető, hogy lustikák egyedül enni. Pár kanál, aztán adja Anya.Pedig régebben milyen egyedül ettek mindent, igaz volt hogy 3/4 óra volt egy ebéd.
Mostmár elmúlt az újdonság varázsa és ahogy írtam lustik.
Bár csak ebédnél van ez, a többi étkezés egyedül zajlik.

Brigi!

Bírom az ilyen típusú irigykedőket. :wink:
Aztán ha kiderülne, hogy mégis ikreik lesznek, megnézném az arcukat! :lol:
De igazad van, én sem adnám oda egyik kis ördögfiókámat sem!!!!
Pécsen vagytok még?
Turi?
Én most Soltra játrok, ahol egy központi raktár áruháza van az egyik Angol turinak, mondhatom szuper!!!!!

Edit!

Komolyan modnom hárommal sétálni, még így olvasva is leizzasztott.Egyedül nem próbálod, ugye???
Nálunk akik segíteni szoktak ( anyukámék), nagyon tiszteletben tartják, hogy amit Én és Lászlókám mond, az a szentírás a gyerekek körűl. Nem ellenkeznek, nem szólnak bele, bár látom nem mindig értenek egyet, meg, olyan is van, hogy sajnálják őket, ha éppen szigorúbbak vagyunk. ( utóbbi Kristófnál főleg)

Andi!

Unokahugomnak már 5 éve kivették, akkor volt 6 éves. Semmi komplikáció sem előtte sem utána.Semmi rossz élménye nem volt.
Szerintem is az a fontos, hogy Gergő rajtad ne érezzen semmi rosszat.
Szorítunk. Majd írd meg mi van.

Jó éjszakát mindenkinek, probálok kicsit olvasgatni, hátha jót tesz a feltupírozott idegeimnek.

Meme
szinta

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a köszöntést :)

Cat!

örülök, hogy jobban megy a bölcsi :)

A fegyelmezéssel nálam több gond is van:
1., boltba nem tudok babakocsit vinni, mert akkor nem tudom tolni a bevásárlókocsit. (kis kosár meg semmire sem elég:( )
2., hogy fegyelmezzek, ha csak az egyik rosszalkodik?
pl. sétálunk, Pepe szépen jön, Csenge rohangál, vagy leül a földre, stb. Szakirodalom szerint iyenkor fogjam meg és vigyem haza (ahogy Te csináltad). De akkor a másikkal mi van? Ő rendesen viselkedett és mégis megbüntetem, mert nem megyünk motorozni, hintázni, stb. Nem hiszem, hogy megértené, hogy nem miatta van :(
alvásnál ugyanez: Csenge szépen lefekszik, kéri, hogy meséljek, hallgatja, szépen elaludna. Petra viszont ki-be mászkál, ugrál, nem foglalkozik vele, hogy mit mondok. Ha abbahagyom a mesét és lekapcsolom a villanyt, kimegyek, akkor Petra ugyan nyafog, de nem hatja meg különösebben, Csenge viszont torka szakadtából üvölteni kezd, kér, hogy kapcsoljak lámpát és igenis meséljek ... akkor most kit is büntetek? :?
3., próbálkoztam a bezátrással, hát nálunk ez sem jött be. Kb. 2 napig ordítás volt, reméltem, hogy akkor rend lesz, de utána egyszerűen leül játszani :shock: Rázárom a fürdőszobaajtót, vagy a gyerekszobát, tök mindegy, sír 3 mp-ig, aztán csend, elvan magában. Nagyon ritka, hogy tovább tartson :( Ha bemegyek, persze megörül, de nincs büntető hatása a dolognak. Pláne ha mindkettőt összezárom, akkor meg olyan jól elvannak, hogy még jutalomnak is beillik: anya nincs itt, lehet rendetlenkedni :roll:

Edit!

Ha hámra van szükséged, nekem van kettő, már nem használjuk. Az egyiknek nem találom a pórázát, de amit a mellkasra kell tenni az mindkettőnek megvan, póráznak meg bármit rá lehet tenni :wink: Mondjuk én arra használtam, hogy bekössem őket az etetőszékbe, sétálni nem próbáltam velük, nem tudom mennyire rángatnák.
Nem lehet semmi velük, az biztos. mondjuk lekopogom, a sétával van a lekevesebb bajom, az egész jól megy, max. lassan. Néha van földre leülés, de nem jellemző, többnyire élvezik, hogy megyünk valahova (mindig van célunk, pl. játszótér, vagy a szomszéd kutyája, vagy az utca elején lakó kakasok :) )
Persze Petra egyáltalán nem hajlandó megfogni a kezem, de gyönyörűen megáll az út szélénél, a zebrán meg futnak mint a nyulak :D

Brigi!

Sehogy nem értem el, kiborítják :( Bár szerencsére ritkán, csak néha jut eszükbe. De ha az egyik csinálja, akkor rögtön a másik is :(
Viszont maguktól esznek, én csak néha becsempészek egy-egy falatot, már ha hagyják. Többnyire közlik, hogy "egyedül". Viszont nem esznek feldarabolt húst, csak egészben. Megfogják a csirkecombot, rántott húst és harapják :) Ha felvágva adom, nem kell :shock: Így aztán tényleg tetőtől-talpig maszatosak, bár maguktól kérik evés előtt a kendőt a nyakba. Szóval okosak ők, csak túl önállóak :?

Andi!

4 évesen még gázabb bevásárolni? :shock: azt hittem még néhány hónapot kibirunk és okosak lesznek, szépen sétálnak fogva a kezemet... azt hiszem belelóg a kezem a bilibe :( :oops:

Szerintem felesleges altatni, de ha gondolod, vannak altatóorvos barátaim, megbeszélhetjük valakivel. Egyébként a gyerekek meglepően jól bírják az ilyesmit, délután már olyan jól eljátszanak, mintha semmi sem történt volna, ráadásul még várják is, hogy ki milyen ajándékot fog hozni :)

Meme!

Hiszti:

Földre ledbom magam nálunk nem jellemző, egyszerűen csak nyafognak, aztán ha nem veszem a lapot egyre nagyobb hangerőre kapcsolnak :(
A boltban én is adok nekik valamit, régebben mindig a játékoknál kezdtünk, kaptak valami plüss izét, azzal elvoltak, aztán mikor már nem érdekelte őket, visszacsempésztem , de most már csak ez érdekli, hogy levesz valamit apolcról és teszi a kosárba. Hiába mondom, hogy erre nincs szükségünk, ha vissza akarom tenni, jön a sírás-rívás. És ketten kétfelől támadnak, nem győzöm elszedni a sok felesleges holmit. Ráadásul a samponok vagy a levesporok még nem is érdekesek, de mikor törékeny dolgokat pakolnak, attól rettegek, mikor fizethetek valamit :(
Sajna egyedül nem tudok bevásárlást intézni, nincs kire bízni őket . (Bár apukám legutóbbi beszólása kiakasztott, szerinte a Tesco nyitva van éjjel-nappal, ha este elaludtak, nyugodtan elszaladhatnék... :evil: )
Most beadtam nekik, hogy nem folytatom a sulit, mert nincs kire bízni a gyereket (gondoltam akkor talán felajánlják, hogy ha már amúgy is 10 percre laknak tőlünk, hát eljönnek vigyázni rájuk, de csak az volt a válasz, hogy hát akkor kár volt elkezdeni :( , meg hogy én sem megyek oda segíteni nekik, ha dolguk van és várni kell a szerelőt :? )

Jó éjt :)

Ditke
ditke62

Ditke!
Ez a szülői hozzáállás jellemző!!!! Az enyémek a múltkori kiborulásomra (kb. idegösszeroppanás szélén álltam) azt mondták,hogy ne szomorítsam el őket! :roll: Na de hogy esetleg vigyázzanak egyedül a lurkókra,míg én vasalok vagy főzök?!Netán kivigyék őket az udvarra,míg én takarítok?!Olyan már eszembe se jut,hogy elmenjek itthonról!!!Egyszerűen csak nem volt erőm a sokadik éjszakai nemalvás után még este 9kor nekiállni a házimunkának,ami már akkorra a hegyekbe állt.Ráadásul a Dávid is tök szemtelen volt már napok óta 8 na persze csak egy kis figyelmet szeretett volna :? )
Ha tényleg nem kell a hám és nem gond,el tudnád küldeni?Legalább kipróbálnám!!!Lehet,hogy nem jön be! Ha nincs már meg a címem,átdobom priviben!És kösz!!!

Meme!
Egyedül sétálni?Ketten se!!! :twisted: Rémálom!Mindig az uttesten vannak. Az anyuéknál kint voltunk a játszón,amikor a Marci gondolt egyet és elindult.Az apu mondta,hogy majd utána megy.Legalább 500méterre volt az úttest,de csak úgy tudta elkapni,hogy az utolsó 10métert ő is futva tette meg.Épp a járdaszegélyen kapta el.Persze folyamatosan mentek az autók (éépen rendezvény volt a közelben).A szívem majd megállt,mert mire láttam,hogy gáz van,addigra már tőlem nagyon messze voltak.Na meg ott volt a másik 2 pici is!

Ditke!
Egyszer azt kellene a boltba kipróbálnod,hogy csak pár dolgot veszel vagy éppen igazából nem kell semmi.Mindkettőnek előre beígérni,hogy ha nem viselkednek,be kell ülni a bevásárlókocsiba vagy fogni a kezed.Amelyik rosszabb,azzal pedig meg is tennéd ezt.Ha nagyon üvöltene,akkor hazamenni (mégse égjél 2órán kersztül).De azért pár percig kőkeményen ki kellene tartani a bünti mellett. Na és persze tudatosítani bennünk,hogy azért mentek haza,mert nem viselkedtek okosan. Esetleg otthon eljátszani,hogy azért nincs a kedvenc étel (turó rudi,keksz vagy bármi ilyen),mert nem tudtatok a boltban bevásárolni. Nekik már van (igaz elég rövid távú) memóriájuk és látnak bizonyos ok-okozati összefüggéseket.
Szerintem ugyanez a sétánál is: ha Pepe rossz,akkor megmondod nekik,hogy azért kell hazamenni,mert Pepe nem viselkedik.Otthon pedig őt megbüntetni pl: járókába betenni játék nélkül. Ezalatt Csengével valamit játszhatnál. Szerintem a 3. alkalom után Pepe is tudni fogja,mit lehet.
Alvásnál is lehet ez.Pepe mehetne a járókába,Csengének mesélsz.Aztán amikor elalszik csenge,mehetne Pepe aludni.Vagy felébreszti Csengét?
Szerintem Pepe kihasználja ezt a dolgot,hogy nem akarod Csengét megbántani.Tuti,hogy tudat alatt rájött erre!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ma sajnos nem mentünk bölibe, mert Samu lázasan ébredt. :( Már a hétvégén köhögtek, gondoltam, hogy van egy kis torokgyuszijuk, de ezek szerint nem gyógyult mára. Kell vinni igazolást a bölcsibe? Én nem vittem ezért orvoshoz őket.

Önkívületi hiszti nálunk Olinál volt sajnos vagy 3-szor. Mindig kis semmiségen tört ki, de ez a fetrengős, transzos fajta, de szerencsére mindig itthon. Nekem erre 2 dolog jött be. Az egyik, hogy mielőtt kitörne a hiszti gyorsan bevetek valamiféle elterelő hadműveletet.pl. hívom őket túró rudizni, vagy felajánlom, hogy menjünk le motorozni stb. Ekkor nem jut el oda, hogy nagyon belelovalja magát, és meg tudom állítani. A másik módszer, hogy Samut kérem meg, hogy simogassa, és vigasztalja meg Olit. Ez is működni szokott. Egyébként engem eltol magától, tör-zúz, feszíti magát stb. Kb fél órát tart ez az állapot, és borzasztó hallgatni. Próbáltam a hideg vizes arcmosást is, de nekünk csak rosszabb lett tőle a hiszti. Sajnos ez a dackorszak, amiben most keményen benne vannak. Szerencsére nálunk 2-3 hete nem volt most ez, így remélem elhagyja.

Én is azt csinálnám amit Edit tanácsol. Ha egyik csinálja a cirkuszt, akkor hazamennénk, és megmondanám nekik, hogy most nincs motorozás/séta mert xy így viselkedett. A boltban aki rossz az nem választhat magának semmit, csak aki végig jól viselkedett. Hidd el, hogy a kis agyukkal ők már felfognak egyszerűbb ok-okozati dolgokat. Főleg ha közben a boltban figyelmezteted is őket, hogy ez be fog következni, ha nem viselkedik.

Nagyon okos egyébként sosem lehet az ember, ahogy Lilla is írja, mert annyira más minden gyerek/helyzet/körülmény stb. Szerintem nagyon befolyásolja az is az embert, hogy mit szól a külvilág. Én mindig a leggyorsabban próbálom a gyerekeimet elrángatni a tett helyszínéről, mert engem nagyon zavar az emberek rosszallása, de
az is ha sajnálkoznak. A páromat például egyáltalán nem zavarja, Ő ott helyben lerendez mindent, nem érdekli a külvilág. Hiába, mások vagyunk.

Edit :)
Hát minden elismerésem a sétákhoz! Ne izgulj, korábban Samu fiam is kiszaladt az úttestre gondolkodás nélkül, mostmár csak odaáll a járdaszegélyre, és nyújtogatja le a lábát, közben engem les, hogy mennyire bosszant vele. Oli meg megáll minden kereszteződésnél, így már egyedül is be merek velük rövidebb sétát vállalni.

Edit, Ditke :)
Én is csak panaszkodni tudok a családi hozzáállásra, a múltkor azt kaptuk, meg, hogy nekik sem segített senki, mégis felneveltek minket.
A hétvégén a párom szóvátette az apjának, hogy néha az is segítség lenne, ha a gyerekeket nem is vállalják el, hogy főznek hétvégén valamit, és áthozzák, hogy nekem ne kelljen főzni, tudjak a gyerkőcökkel foglalkozni nyugiban. Megkaptuk, hogy Ők főztek a telken bográcsban körömpörköltöt, csak ki kellene mennünk enni.
Ad1. A körömpörköltöt sem én sem a gyerekeim nem eszik
Ad2. Ha kimegyünk akkor nem figyelnek a gyerekekre, hogy ne menjenek be a horgásztóba, ami köré épült az egész telek, hanem leülnek fröccsözni, és nyugiban ebédelni, mi meg hajkúrásszuk a gyerekeket.
Ad3 Tele van az egész telek szöges deszkákkal, lefedetlen emésztőgödörrel, szana szét heverő baltákkal stb.
Utána meg még azt is megkapjuk, hogy mi rontottuk el a gyerkek nevelését, mert nem ülnek meg egy helyben fél órát. :?

Szóval tele a hócipőm a családommal, de napestig mesélhetnék. Gondolom mindenkinek van ilyen a tarsolyában...

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Na, ha ilyen szüleim lennének, én tuti kitagadnám őket!!! :shock: :roll: Aztán meg amikor felnőnek az unokák és sz.rnak a fejükre, akkor majd sajnálkoznak, hogy milyen jó volt amíg picik voltak, milyen kár, hogy megnőttek, blablabla.

Azért após nálunk is megéri a pénzét. Amikor anyuék nem tudtak időben jönni, megmaradt a helyük a horvát nyaralásnál. Elhívtuk anyósékat, nyilván nem csak bbszitternek, de azért mi is szerettünk volna kicsit kikapcsolódni, meg kettesben lenni. Az volt a válasza apósnak, hogy nem jönnek, mert velem nem lehetk ibírni egy hetet, mert állandóan összeveszünk Robival. Persze a hátterét soha nem firtatták, meg az se tűnt fel, hogy niylván azért vagyok hisztisebb, mert 1 éve nevelem teljesen egyedül a gyerekeket és Niki alig pár hetet alszik éjjel, utána újra kezdi a műsort, én meg már azt se tudom hol vagyok. Ezt akkor meg sem írtam nektek se, annyira szégyelltem magamat- ilyen kibírhatatlan vagyok, hogy nem lehet velem eljönni nyaralni. Aztán rájöttem, hogy olyan ember, akit többször látok ittasan, mint józanul és egy családi eseményt sem bír délnél tovább alvás nélkül- na, mi miatt?!!- hát, az engem ne kritizáljon!!! A nyaralás nagyon jó volt nélkülük is, így legalább nem kellett senkihez alkalmazkodni, csak a gyerekekhez.
De amúgy most meg elvárná, hogy vonuljunk ki a nyamvadt telkére szüretelni a vacak szőlőjét. Kész röhej! Megmondtam Robinak is, hogy szó se lehet róla- nem is kárhoztatott érte. Főleg, hogy most van itt anyu, most tudjuk kire hagyni a gyerkőcöket és kicsit egymással foglalkozni. Majd biztos szüretelni fogok, nem?!!

Na, most én is kiteregettem a családi szennyest. :wink: :lol:

Cat

Sajnálom, hogy Samu belázasodott. Most vajon kezdhetsz mindent elölről a bölcsiben? Szerintem lehet, hogy kell igazolás, ahova a barátnőm járatta a gyerekét, oda kellett. Sőt, mikor kiderült, hogy mégsem tudja folytatni a suliját, nem maradhatott vele otthon a gyerek abban a félévben, mert soha nem vették volna vissza. Micsoda hülyeség!!! :roll:

Meme

A kétévesekekig még nem jutottam el a gyorstalpaló gyereknevelési tanfolyáson. :wink: De nekem úgy tűnik, nagyon jól megoldottad a hisztizést az elzárással. Ilyen módszerről már hallottam is amúgy. Persze biztos ennek is vannak ellenlábasai, akik szerint ez mittudomén mit okoz szegény gyereknél. Úgy látszik Zsombi megértette, hogy miért volt és nem is hagytad ott magára órákra. Annyit tudok erről hirtelen, hogy ez nem egy büntetési módszer, hanem csak kiveszed a hiszti kiváltó környezetből és lehetőséget adsz neki a megnyugodásra. Azzal, hogy egyedül nyugszik meg, vagy legalábbis tesz rá kísérletet, növeled az önállóságát és az önkontrollját. Nyilván kétélű fegyver, mert ha nem értené meg, hogy miért volt ez, vagy túl sokáig magára hagynád, pont ezeket a tulajdonságokat rombolnád le vele és elvennéd az önbizalmát.
Azt nem tudom, vajon mikortól működik ez a módszer- az enyémek még biztos nem értenék meg az összefüggéseket. Vagy csak én becsülöm alá őket?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ugye mennyire igaz az a mondás,hogy "a rokonait nem, csak a barátait vállogathatja meg az ember "..
Nálunk szerencsére anyukám, apukám maximálisan segít, önzetlenül, szívesen! Anyukám 1 éves korukig itt aludt ha Lászlókám dolgozott, és 1,5 éves korukig minden este itt volt fürdetni, ha szintén dolgozni volt Apa. Napközben meg ha csak tehették jöttek, segítettek. Anyukám az első időben rendszeresen főzött, s a mai napig heti 1-2-szer ő föz, ill. minden vasárnap. Apukám rengeteget vigyáz rájuk, van velük, szinte kéri őket!!!
Persze, nagyon nagy könnyebbség, hogy a szomszédban laknak. :)
De, mindig is tudták, hogy meddig kell maradni, mibe kell beleszólni. Valamint, ha nem így volt, szép finoman közöltük, s minden sértődöttség nélkül megértették.
Jó, nekik is volt olyan megjegyzésük, hogy nekik szültük őket, meg hogy a szülőnek kell felnevelni, de átléptem rajta.
Anyósom már sajnos nem ilyen.Nagyon jól el van egyedül, pedig mikor apósom meghalt, mi segítettük át a nehézségeken. Nem szeret a gyerekekkel játszani, sőt ha eljön ( 20km-re lakik), vele kell beszélgetni, kávézgatni, a gyerekek meg csináljanak amit akarnak. A baj meg az, hogy rendkívül érzékeny, nagyon oda kell figyelnem mit hogyan modjak, mert Lászlókám miatt nem akarom megsérteni. De mindig azt kéri " Hagyjátok magatokat szeretni". :roll: :roll: :roll:

Ez van..

De,azt már most tudom, hogyha unokáim lesznek, nagyon fogom őket segíteni az egészséges határokon belül.Szerencsére jó a példa előttem, bízom benne így lesz.
Ugyebár 2 fiam van leszek én is igazi ANYÓS, meglátjuk...

Cat!

Hú, ez nem jókot jött.
Nálunk bölcsiben, oviban, ha távol maradás van igazolni kell.Amennyiben ez betegség miatt van, orvosi igazolás kell a közösségbe történő vissztérésre.
Apósodék unokabarát környezete lenyűgözöt. :wink:

Lilla!

Köszi, jó volt olvasni amiket írtál.Megerősítette azt amit az egészről gondoltam.
Szerintem a tieid még nem értik az ok-okozatot.
Ellenben az enyémek már kezdik, ezért is érezem, hogy mostmár résen kell lenni.
Milyen sokat számít pár hónap?!
Após, hm... :roll: :shock: Én is tuti elzárkóznék.Nem tudom tolerálni az ilyen akarat gyenge embereket.Az eltorzult világnézetüket meg főleg nem.Tudom, hogy ez egy betegség, de van hozzá segítség, csak kérni, akarni kell.

Ditke!

Nálunk is a nyüszi, hangosabb nyüszi, üvöltés volt eddig. Ma nem volt " roham". Remélem sikerült a fiatalurat 1 kicsit visszafogni!
Egyedüli gyerek vagy? A beszámolóidból mintha ez jönne le. Nem tudom miért.
Már " megbesztéltük", hogy Csengéd és Zsófim külsőleg lehetnének tesók, sőt ikrek. Hát, az az érezésem beszámolóid alapjám, hogy belsőleg is. :lol:

Edit!

Olyan jókat tudsz írni.Következetes és pont kellően szigorú vagy.
Dáviddal is ilyen voltál?

Jaj, képzeljétek elkezdtek kódolva beszélni. Mond valami értelmetlent az egyik, a másik utána, ezen jót nevetnek, mintha értenék.
Ez az a híres ikreknyelv?
Volt olyan szó, amit többször is mondogattak egymásnak, tudatosan.
Teljesen értehetően beszélnek mondatokban nekünk, ezzel meg kiakarnak zárni bennünket??? Ez az érzésem.

További szép estét.

Meme
szinta

Rémes napunk volt, de szerencsére a lányok már alszanak. Nekem csak a fejem fáj már, de majdcsak túl leszek az estén is.

Nem is írtam még, hogy milyen okosak a lányok. :lol: Boróka szépen kiviszi a kukába a szemetet, ha megkérem. Anyósoméknál jöttem rá, hogy érti miről van szó. Kértem, hogy dobja ki a pelust, és egyedül odament és kinyitotta a megfelelő ajtót, bedobta a pelust és becsukta. Tisztára megdöbbentem, hogy ezt tudja.
Réka pedig a héten elkezdett építeni. Korábban is tett már össze dolgokat, de most kifejezetten tornyot épít, elmélyülten és marha büszke, ha sikerül. Péntek este ott mutogatta nekünk kiabálva, hogy nézzük milyen ügyesen összerakott három kockát egymásra.
A babát elkezdték teljesen tisztán mondani, és szuperul megy az apa is. És mostmár mindig abbahagyják rászólásra, ha valami tilosat csinálnak, persze előfordul (nem is kevésszer, hogy újrakezdik), de legalább megállnak.

Szülői segítség ügyben teljesen egyértek Lillával. Én nem is értem, hogy lehet egy szülő ilyen. Azzal, hogy férjez adta a lányát már nincs is semmi köze hozzá, már nem érdemli meg, hogy segítsék, vagy micsoda. Az ilyen nekem se segített senkitől szövegre meg mit mondjak, annál jobban kellene tudnia, hogy milyen nehéz egyedül.

Férj már megint zargat, majd még jövök.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit, köszi a tippet, a rövid vásárlást kipróbálom. A gond annyi a büntivel, hogy
1., ki tudnak mászni a bevásárlókocsiból, a kiságyból, a járókából...
2., hiába zárom be egy szobába, csak Csenge az, aki üvöltve veri az ajtót, Pepe fél perc (vagy annyi se) után abbahagyja, elvan magának, én meg rettegek, hogy most épp hova mászik fel addig, míg nem látom :(
Mikor bemegyek, hogy na mostmár kijöhetsz, akkor mosolyogva jön ki, esetleg nem is jön, mert talált valami érdekeset :?
Pepe szerintem is tudja, hogy mi a dörgés, nagyon agyafúrt gyerek... És ő az, aki beleviszi Csengét a balhékba, de ő maga nem csinálja meg, így a végén Csenge kerül büntetésbe :?
Csenge mindig odaadja a játékát Petrának, ha kérem, ha eszik, vagy iszik valamit, magától megkínálja Petrát is, fordítva viszont nem igaz:(
Valamit nagyon elrontottam a nevelésükben, vagy ennyire különbözőek a gének?? :shock:

Ha írsz privit a címeddel, elküldöm a hámot: tiedit@freemail.hu

Cat!

Szerintem is kell igazolás, hogy meggyógyult, közösségbe mehet.

Ez a szülői hozzáállás akkor sajna nem egyedi nálunk :( Ez az ők is felneveltek segyítség nélül nálunk is többször elhangzott. (Egyébként 1 évesen hónapokra le voltam passzolva nagymamámékhoz falura, mert anyu akkor államvizsgázott, meg mikor kicsi voltam, minden évben több hónapot lakott nálunk a másiik nagymamám - bár erre anyukám azt mondja, nem segítség volt, hanem hátráltatás, de azért volt kire bíznia...hmmm. Ja, és mikor már kb. ovis voltam, 3-4 éves, rendszeresen egyedül hagytak otthon, bekapcsolták a tv-t, addig néztem, míg volt adás, amikor vége volt és zizis lett a kép, kiabálnom kellett a Marika néninek (ő volt a takarítónő az épületben - szolgálati lakásban laktunk ami egy kollégiumhoz tartozott) és akkor ha végre meghallotta, jött és kikapcsolta. De ha ezt felhozom, akkor az a válasz, hogy ők pénz kerestek és kellett a megélhetésre, muszáj volt, stb... Én meg "csak" takarítani szeretnék egyzser nyugodtan....

Meme!

Nem vagyok egyedüli gyerek, van egy hugom is, aki 5.5 évvel fiatalabb. Hát, neki aztán pláne nem fényes a kapcsolata a szüleimmel, anyuval gyakorlatilag csak veszekedni tudnak, apuval nagyjából kijönnek. Én azért nála sokkal béketűrőbb vagyok :), inkább lenyelek dolgokat, csak ne legyen már megint vita, ő meg ami a szívén az a száján - még ha sokszor szerintem nincs is igaza :(

Ez az ikernyelv nálunk már régen van, a kocsiban mindig dumálnak, de egyébként is, sokszor van, hogy játszanak együtt és folyamatosan beszélgetnek - de nem egyszerre, mindig csak az egyik, a másik meg válaszol. Vannak szavak, amiket már én is értek :D pl. nejfú: figyelj, nézd (egyébként tudják mondani, hogy nézd csak, de az nekünk szól :)

Brigi!

Tetszik a vonalzód :)

Tök jó, hogy már ilyen szépen mondogatják a szavakat :)

A séta látom több helyen problémás, nálunk legalább az rendben van:) Délelőtt mentem velük a bankba, az útkereszteződéseknél már felszólítás nélkül megállnak (illetve Petra szól hogy állj! és akkor megállnak :D ) a zebrán meg mondják, hogy futás, futás! és szaladnak:) Mindig nagy sikert aratnak a körülöttünk jövők közt:)

Jó éjt és kitartást mindenkinek a hisztihez meg a családhoz :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Itt ül a férjem,nézi ezt az ostoba tüntetést és "jutalmaz" az okosságaival! Hogy lehet így gondolkodni??? :wink:

Ditke!
akkor e-mailben küldöm a címet!
Azt hogy kimászon valahonnan ahova büntetésből teszed,azt ne enged meg neki!!! Legyél nagyon erélyes,mert így a büntetés később se fog működni! A Dávid anno ezt nálunk is eljátszotta és én minden alkalommal elmondtam neki,hogy annál tovább tart a bünti,minél többször próbál kimászni. Hidd el,ők értik ha nem is a szavakat,de az erélyes hangnemet! Ha most megtanítod neki, hol a határ,később könnyebb lesz velük,még ha éppen rossz korszakban is van!
Ja és én ilyenkor mindig látótávolságon belül maradok,hogy lássam ha "szökni" akar.De úgy teszek,mint aki nem rá figyel Pl: játék a másik gyerekkel,olvasás,pakolás stb.Csak fél szemmel lesem!

Brigi!
Nagyon ügyesek vagytok! Ez a szemétbe dobád,meg a szennyes ruha kivitele nálunk is minden reggel program. Ők 1-1 papírt (szalvéta,papírtörlő stb)vagy valami apróságot vihetnek a kukába illetve a szennyestartóba a levetett bodyt,pizsamát.
Érdekesek tudnak lenni a szülők.Talán az idő meg a koruk is szerepet játszik. Nálunk a Dávid születése után tök sokat segítettek a szüleim.Ők vigyáztak rá,amikor orvoshoz,fodrászhoz,kozmetikushoz stb. mentem. Sokat játszottak vele,a Dávid a mai napig nagyon szeret náluk.
Most meg??? Fel voltak háborodva,hogy kiakadtam? És semmit,de semmit nem értettek meg belőle!Csak őket ne szomorítsam el,meg milyen csúnyán viselkedtem.Közben meg az anyu elismert,amikor augusztusban 2(!) napot otthon voltunk,hogy milyen fárasztó velük lenni egész nap.HE-HE-HE!
De ha el is jönnek (volt hogy 1hónapig nem látták a fiúkat,mert nem akarnak zavarni),eszükbe se jut,hogy esetleg vasalni kell-e vagy hozzak egy tál ételt,hogy ne kelljen másnap főzni.
Szóval nem igazán értem!Mintha 3 gyerek már sok lenne nekik! Na ja, végül 1-2-t örökbe is adhatnék,nem??? :cry:

Meme!
Nem a Dáviddal egyáltalán nem voltam következetes és ennek most sokszor iszom a levét.Anno megfogadtam,hogy néhány dolgot másképp csinálok. Az alvás és az evés kiemelt szerepet kapott ebben. Na és sok apró praktikát tanulok a barátnőmtől,akinek 3 iskolás gyereke van.
Szerencséd van a szüleiddel!!!
Bár az enyémek sokat segítenek anyagilag,de sokszor nem erre (vagy nem csak erre) lenne szükségünk!!!De az már kényelmetlen nekik! Ja és ne panaszkodjak,mert arról ők nem akarnak hallani.Csak hogy minden happy,minden szép.Mert azt el lehet mindenkinek dicsekedni miközben a képeket mutogatják. És ha ott vagyunk,akkor persze ne sírjanak az unokák,mert mit szólnak a szomszédok!!!Ezért mindent (szó szerint) megtesznek nekik!

Lilla!
Nem tagadnád ki a szüleidet,csak kevesebbet találkoznál velük. Nehéz megérteni őket.Látszólag örülnek az unokáknak,meg szeretik is őket és ha betegek,naponta többször érdeklődnek.De az ő jól megszokott napi ritmusukba ne zavarjanak bele. Pl: nálunk nem tudnak (helyhiányában) lefeküdni a szüleim.Márpedig apukám ebéd után le szokott pihenni 1órára. Így a majd 1,5év alatt egyetlen egyszer fordult elő,hogy itt voltak egész nap. Vagy délelőtt jöttek 2-3 órára vagy délután.Ennyi!
Amúgy anyósnak a két nagyobb unokája ( a Dávid meg az uncsitesója) szó szerint sz@rnak a fejére.Nem véletlenül!De ettől se esett le nála,hogy talán másképp kellene csinálnia...
Összeveszés: dettó ugyanez.Anyós rendszeresen szóvá teszi.Bár legtöbbször mi nem veszekszünk,csak hangosan beszélünk,mert nálunk általába 6-8gyerek van.Így hogy értsük egymást szavát (főképp ha nem is egy helyiségben vagyunk),kiabálnunk kell.De szoktunk veszekedni is,ami sokszor a fáradtság rovására írható.Na meg hogy a fiúk születése óta egyetlen percet sem voltunk kettesben (velünk alszanak).Elmenni itthonról meg csak akkor tudunk,ha a Dávidnak valami programja van: vásárolni kell neki valamit vagy karate vizsga,szülői ért stb.

Cat!
Samunak jobbulást! Szerintem kell igazolás a bölibe!
Hát akkor nálatok se jobb a helyzetszülő-ügyileg!A séta remélem a tavaszra már jobb lesz! Jó lenne néha apa nélkül is kimozdulni,mert olyan ritkán ér csak rá.
Az udvar téma nálunk is állandó vita tárgya.Pár napja az esővíz gyűjtő hordón vesztünk össze.Após nevetve mesélte,hogy milyen ügyesek,fel tudnak mászni rá és pancsolnak benne.Na ja,csak ha egyedül vagyok velük??Kb. 1,5méter benne a víz. Totál kiakadtam,megmondtam a férjemnek,ha nem tünik el a hátsó udvarról ( ott szoktunk játszani),akkor kiborítom belőle a vizet.Kinek kell,hogy véletlenül beleessen valamelyik,amikor nem veszem észre,hogy felkapaszkodtak rajta és belefulladjon?!!
De apóséknak ezt tök jópofa!

Mindenkinek szép napot!!!
Edit

Kép

Kép
edit73

Na elvittem ma a kölköket a dokinőhöz, mert kell sajnos igazolás a bölcsinek. Amúgy sem tudtam volna bent tartani a fiúkat, annyira hisztiztek, hogy menjünk valamerre "ató" (autóval). Persze amikor észrevették, hogy a rendelőbe megyünk akkor lett igazán hiszti. 1 órát várakoztunk a rendelőben, közben bevetettem mindent, hogy a számukra utált helyen ellegyenek, kevés sikerrel. Hiába vittem mesekönyvet, kisautót, nem érdekelte őket, csak nyígtak. Az előttünk lévő 14 éves kislány az anyukájával 25 percet volt bent. Én már nem bírtam velük, és hogy ne ordítsanak adtam nekik 1-1 szem kekszet. Persze pont akkor mentünk be, és jól lebaszott a dokinő, hogy a rendelőben etetem őket. Hiába mondtam neki, hogy nem bírok két 2 éves gyerekkel mit csinálni, ha 1 órát kell várakozni, emrt nem lehet időre bejelentkezni és hiába hívom ki lakásra, ha nincs láz nem jön ki.
Aztán feladtam a vitát vele, amikor azt mondta, hogy miért nem olvasok mesét nekik. :shock: :shock: Szóval torokgyuszijuk van, Olinak csak "közösség-piros" a torka, de Samué csúnyább. Csütörtökön mehetünk csak bölibe, és elkezdünk egy Broncho-vaxom immunerősítő kúrát.

Irigyellek a szüleid miatt, csuda jó fej emberek lehetnek!
Nálunk is elkezdődött egy ikernyelv féle karattyolás, amiből semmit nem értek. :D

Én ugyanúgy neveltem mindkét gyereket, és mégis nagyon különbözőek. Ennyit számítanak a gének. Nekem már csak annyir maradt, hogy a határokat meghúzzam, amin belül járhatják a saját útjukat. Igazából a két gyerek természetéből összeválogatva tudnék egy nekem tetszőt gyúrni. :lol:

Mindenkinek nyugodalmas délutánt, kevésé hisztiző gyermekekkel. Ti ilyen esőben mit tudtok csinálni velük?????

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nálunk is a ma délelőtti program doktornéni meglátogatása volt.
Tegnap Zsombika elkezdett este köhécselni, meg vissza is ébredt szegénykém mert az orra is elkezdett folyni.
Reggel már Zsófi is prüsszögött, s mivel ilyen köhögős, takonykóros járvány van, gondoltam jobb megmutatni őket. Zsombonak gennyes torokgyuszi, míg Zsófinál teljesen belobbant garat. Antibiotikum nélkül nem úsztuk meg, mivel akinél a doktornéni megpróbálta, nem sikerült legyőzni ezt a vírust e nélkül.Sajnos. :cry:

Az egészben a legnagyobb érdekesség, hogy még gondolkoztam azon, hogy bevigyem-e őket???
De, Zsombika hisztijei is ide vezethetőek vissza.

Olyan kis édesek voltak. Zsombika volt az első, nem akarta engedni magát vizsgálni.Erre, mondtam neki, hogy Zsófi ( aki egy kis székből figyelt bennünket), mit fog ehhez szólni, és hogy mutassa meg neki, hogy ez nem fáj, hiszen mégiscsak ő a fiú, idősebb. Megértette és hősiesen engedett mindent egy pisszenés nélkül.
Zsófi meg szintén.
Aztán mikor beszélgettem még pár szót, elkezdtek beszélgetni egymással ( ikernyelv) : " Tudod, pinte " , meg hasonlók. Doktornéni teljesen elájult tőlük.

Cat!

Jobbulást nektek!
Nem tudom mi lett volna, ha nekünk is ennyit kellet volna várni? :roll:
Egy doktornőnek elkell magyarázni, hogy mennyit tud várakozni egy 2 éves gyerek ? Főleg ha 1 anyuka és 2 gyerek a felállás????
Mi az a Broncho-vaxom immunerősítő kúra? ( lehet sík hülye vagyok, de nem tudom)
Esőben? Várjuk, hogy elálljon és tünés kifele... :lol: De, komolyan: semmit nem csinálok, csak velük foglalkozom, hogy lekössem őket, az amúgy is nagyon lehangoló időben. Ebédre is csak túrógombócig jutottam.

Edit!

Az apró praktikák a barátnődtől jöhetnek ide is. :lol:
A szüleiddel meg nem tudsz mást csinálni, mint elfogadni, s ha majd lejár ez az eszméletlen kemény pár év, más lesz újra a viszonyotok. Persze ha túléli. De, szerintem részedről igen, tudod őket kezelni.
Nálunk is úgy van, hogy a Kristófnál ejtett hibák az ikreknél nem fordulnak elő. :lol:

Brigi!

Jaj de jó, hogy ilyen ügyesek a csajok!!! :lol:
Amikor az enyémek ezt az érettségi kort elérték, onnantól kezdve bármit megértettek, felfogtak, kezdték a beszélgetést.
Ahogy nézem a korotokat, nálunk is ilyentájt kezdődött.Aztán eltelt még 1-2 hónap és kimondottan könnyebb lett!

Ditke!

Én is csak egyet tudok érteni azzal, hogy Perta tisztában van vele, hogy Csenge miatt nincs igazi bünti. Az meg hogy ilyen jól feltatálja magát, ha becsukod bizonyos esetekben nem baj. :wink:
Viszont biztos nála is van, amivel eléred a célod. Hú, nem lesz egyszerű. De, ahogy látom, mindenhol egyik gyerek ilyesmi.
Nagyon tetszett amit a sétátokról írtál, édesek lehettek.
Látod, itt pl. nem baj, hogy ilyen vezér típus Pepe.

Nálunk már nem esik, hátha délután lesz egy jó sétánk...

További szép napot.

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat!
Akkor ti még könnyen megúsztátok a várakozást. Nekünk egyszer olyan sokáig kellett várakozni ugyanennél a dokinál, hogy már végképp nem bírtam velük. A dokinő ki is jött, hogy nem hallja a saját hangját. Na akkor megmondtam neki, hogy tán nem kéne ennyire megvárakoztatnia minket. :( Máskor pedig pont mikor kellett WC-re menni kisfiamnak? Mikor majdnem sorra kerültünk a hosszú várakozás után. :( Persze senki nem szólt, hogy mehetünk, hanem fogta a kis tini lány és bement. Én meg utána és mondtam, hogy mi voltunk előbb. Egy apuka pedig elkezdte mondani, szintén tini lánnyal, hogy ne menjünk WC-re. Mondja meg ezt egy 3,5 éves gyreknek. Elküldtem őt is. :(
Nagyon utálom a várakozást nála. Már azon gondolkoztam, hogy átmegyünk máshova. De rendelőn belül nem szerencsés.:( Tudod miért van bent fél órát a legtöbb ember? Mert folyton csörög a telefonja. Legalábbis mi egyszer voltunk az elsők, és akkor félórát voltunk bent a sok telefon miatt.:( A végén már azt sem tudta melyiket vizsgálta meg, és mi a baja. Inkább kapcsolja ki azt a telefont az elején, és kezdje el időben a rendelést. Ráadásul nagyon sok betege lett.
De azért van pozítivum is.:) Mikor megjelent az első bárányka, fekhívtam, hogy mi van. Bemenni nem tudtunk a rendelőbe, mert aznap én is nagyon rosszul voltam (hányás, hasmenés). Benézett hozzánk, mikor errejárt a rendelés után.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett.
Remélem idén ritkábban találkozunk vele :wink:

Eri
simones

Jobbulást a kis betegeknek! :):)

Eri
simones

Jobbulást a gyerkőcöknek. Lehet, hogy ilyen tünetekkel még nem is vittem volna orvoshoz őket, aztán milyen komoly bajuk van! :shock:

Mi is sétáltunk egy nagyot, de itt megint elkezdett esni az eső. Én mégegy ilyen napot nem élek túl. :roll: A betegség miatt egyébként is nyávogósak, és még a rossz idő is... Komolyan gondolkodom vízhatlan ruha beszerzésén. Gumicsizmánk már van.

Eri :)
Ma majdnem eljutottam én is oda, amikor letámadt a doktornő, hogy kikérem a kartonjukat és elmegyek más gyerekorvoshoz. Nagyon profi a dokinő, és kimondottan tetszik, hogy csak indokolt esetben ad antibigyót, mi még nem is kaptunk nála, de ez a várakozás megőrjít. Sajnos én meg nem tudok mindig 3 ezret a zsebébe csúsztatni, hogy kijöjjön. 900 betege van, és persze nem győzi. Most nekem is panaszkodott, hogy már most tele vannak beteg gyerekekkel, nem tudja mit fognak csinálni november-decemberben. Talán napi 8 órát kellene dolgoznia mint más embernek. Ehhez képest se hétvégén se éjjel nem lehet rá számítani, és rendelési időn kívül is kikapcsolja a mobilját. Letudja a 2-4 órás rendelési idejét, kiszalad plussz pénzért 5 gyerekhez oltani, rendelni, és kész a napja. :shock: Az a baj, hogy gyáva vagyok váltani, meg hogy szakmailag nagyon jó. De most ezzel kihúzta a gyufát, hogy nekem esett.

Meme:)
http://www.alfanet.hu/amega/0002broncho.gcw

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hű,szegénykéim!Betegeknek mihamarabbi gyógyulást!!!
Ez a rossz idő nekünk se kedvez. Ráadásul ma a Dávid is annyit beszél!Juj,ha lesz még 3 ilyen! :lol:

Meme!
A broncso-vaxom egy immunrendszer erősítő kapszula,ami felsőlégúti betegségek legyengített bacijait tartalmazza. Kúraszerűen kell szedni: 20napig szede,aztán 10napig nem,majd 10-ig igen és 20ig nem,újra 10 napig igen stb. a felsőlégúti betegségek ellen ad védettséget.
Csak ajánlani tudom,nekünk nagyon bejött a Dávidnál.Kiscsopiban 3 nap után már beteg volt.Miután szinte nem is járt oviba,egyetlen ünnepségen(télapó,karácsony,farsang,húsvét,anyák napja, évzáró) se tudott résztvenni,elkezdtük szedni középső csoport kezdete előtt 1hónappal.Középsőben 2szer volt csak beteg,nagycsopiban meg nem volt.

Cat!
Én mennék ettől az orvostól!Hiába jó szakmailag,ha emberileg nulla!
A gyerekek általában hétvégén vagy ünnepek alatt betegszenek meg.Mi már csak vigyorgunk,ha karácsony napján jön a gyerekorvos (tavaly is itt volt)! :P
Szóval ha nem lehet rá számítani,akkor hiába van toppon szakmailag!

Edit

Kép

Kép
edit73

Betegeskedőknek jobbulást, anyuciknak kitartást! Remélem mi nem kapunk el semmit. Bár a kutyánál ma volt kint az állatorvos és kapott szurit, mert köhög, meg ilyenek. Hát komolyan többször volt ő beteg, mint a gyerekek. Persze a lányok edzve vannak. Az a koszmennyiség, amit betömnek hihetetlen. Borka gyakorlatilag kanállal eszi a homokot. Bár lekopogom, az utcai szemét szájba rakásáról leszokott. Gyűjtögetni még szokott, de inkább fadarabokat, meg kavicsokat, a csikkek már nem érdeklik szerencsére.
Ma nagyon jól viselkedtek. Remélem kitart egy kicsit a nyugi. Itt volt a barátnőm persze, akit nagyon szeretnek, úgyhogy pihenés volt az egész nap. Szinte. :) Egyedül ebédeltek főtt krumplit, meg husidarabokat. Réka a húsokat válogatta a tányérjából, Borka meg a krumplikat. Bár ettek azért mindkettőből rendesen. Csak más arányban maradt meg a tányérjukon, amit nem kértek.

Olyan fáradt vagyok ilyenkorra estére, hogy elfelejtem kinek mit akartam írni, úgyhogy bocs, hogy csak magunkról regélek, és nem reagálok.

Jó éjszakát mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szisztok!

Délután olyan nagyot aludtak ( 3,5 órát), hogy 9-nél előbb nem tudtam őket rávenni a fürcsire.
Mondjuk ez azért volt jó, mert így Apa is hazaért a focizásból és besegített. :lol:

Nagyon köszönjük, hogy ránk gondoltok, érezzük is. :D
Ugyanis ez a két gyerek virgoncabb mint valaha.Jobban elvannak egymással mint valaha, többet esznek mint valaha, az alvásról már ne is beszéljek.
Ha látnátok Őket megkérdőjeleznétek, hogy tényleg betegek-e?! :wink:
Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy pont most végeztünk ki 1 doboz gumimacit, s érezteti hatását? Ugyan a vírust elkaptuk, de sokkal jobban ellenállunk és nem taglóz úgy le. :?:
Most a második dobozzal még várni kell, ma legalább 100-szor elmondtam, hogy betegek vagytok, gyógyszert szedtek most nincs.
Meg lehet inkább ezt a kúrát kezdjük el. Jónak hangzik.

Cat!

Hogy vannak a fiúk?
Nem bírnám ki én sem ezt a hangnemet. Valamint számomra is egy orvos legyen ORVOS. Aki ha kell jön éjjel, vasárnap stb. Bár az ügyeleti rendszer reformja után, nálunk is nehezebb elérni doktornéninket, meg minden apróságért nem is zavarom, de ha komolyabb betegség üti fel fejét hétvégén neki szólok először, mivel Ő ismeri a skacokat.
Valamint én is írtózom az antibiotikumtól, de a doktornénink még jobban.Szinte sosem kapunk mi sem, de gennyes garatnál nincs mese. ( még Zsófi is kapott, mert neki is iszonyú ronda, és 1 lépés a gennyesedés felé)
Hol lehet ezt az immunerősítőt kapni? Gyógyszertár?

Edit!

Te mivel erősíted a fiúkat? Vagy nekik nem kell?
Olvastam, hogy ezt a kúrát augusztusban kell / legjobb elkezdeni. Gondolom ez a 1/2 hónapos csúszás nem igazán jelentős , ugye?
Pont ez kellene, ugyanis Zsombika mindig ezzel a léguti dolgokkal küzd.Most meg még, ha Zsófi is elkezdi?! :roll:
Nálunk Kristóf nem volt beteges. Neki az aktivál kid-et adom, de főleg a sportolás miatt. Igénybe veszi rendesen.

Brigi!

Ismerős ez az esti hulla-fáradtság érzése.
Kezdetekben már este 6 körül jelentkezett. Aztán később mikor leraktam őket. Mostmár csak ha extra fárasztó napom volt.
Idővel ez is jobb lesz! :wink:

Ma pl. az volt így jó éjt mindenkinek.

Meme
szinta

Sziasztok!

Először is minden kis betegnek jobbulást :)

Cat!

Még szerencse, hogy nekünk csak az oltások miatt kell a gyerekorvoshoz menni :) (Bár már gondoltam, hogy be kellene menni megmérni őket, kívábncsi vagyok Petra elérte-e már a 9 kilót, bár nem hiszem :? )
Remélem az oviban elfogadják a saját igazolást 8)

Esőben mostanában a süteménysütés jön be, pl. pogácsa , amit szaggatni kell, azt nagyon élvezik. Utána meg van mit takarítani :shock: mosogatni meg törölgetni szeretnek.
Most a mézest akarom megpróbálni, még soha nem csináltam, keresek valami jó kis receptet, karácsonyig hátha találok valami jót:)
Ha meg már nagyon unom őket akkor kimegyünk a garázsba, ott aztán van sok érdekes cucc a polcokon, egy órát simán elvannak :)
Egyébként mostanában kezd eljönni az együtt játszás ideje, néha úgy kell felkiabálnom a szobájukba, hogy "gyertek, kész az ebéd". Sokat olvasnak együtt, magyaráznak egymásnak és mutogatják a képeket. Vagy csak pakolnak, építenek, rámolnak :( de elvannak együtt, így kicsit tudom csinálni a dolgom.
Ma még Pepével sem volt gond, szépen elmaradt az ágyában alváskor, hallgatta a mesét :) Miért nem ilyen minden nap?? :?:
Egyébként két napja a földön akar aludni, a kiságy előtt leteríti a takaróját, elrendezgeti, lefekteti a babáját maga mellé és alszik :) És tényleg, pár napja nagyban babáznak, állandóan kakis a baba és pelenkát kell cserélni, mindig széthúzzák az összes pelust meg positörlőt...szegény baba tuti kiszárad a rengeteg hasmenéstől :lol:
Megyek, tegnap 4-ig néztem a tv-t, aludni is kellene.

Bocs, hogy nem írok mindenkinek :oops:
Jó éjt!

Ditke
ditke62

Beteszek egy pár képet a lányokról. A "nyaralás" alatt sikerült pár egész jót csinálnom.
Réka van kékben.

Kép

Kép

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2813.5.jpg[/img]

Kép

[/img]

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: