Sziasztok!
Köszi mindenkinek a köszöntést
Cat!
örülök, hogy jobban megy a bölcsi
A fegyelmezéssel nálam több gond is van:
1., boltba nem tudok babakocsit vinni, mert akkor nem tudom tolni a bevásárlókocsit. (kis kosár meg semmire sem elég:( )
2., hogy fegyelmezzek, ha csak az egyik rosszalkodik?
pl. sétálunk, Pepe szépen jön, Csenge rohangál, vagy leül a földre, stb. Szakirodalom szerint iyenkor fogjam meg és vigyem haza (ahogy Te csináltad). De akkor a másikkal mi van? Ő rendesen viselkedett és mégis megbüntetem, mert nem megyünk motorozni, hintázni, stb. Nem hiszem, hogy megértené, hogy nem miatta van
alvásnál ugyanez: Csenge szépen lefekszik, kéri, hogy meséljek, hallgatja, szépen elaludna. Petra viszont ki-be mászkál, ugrál, nem foglalkozik vele, hogy mit mondok. Ha abbahagyom a mesét és lekapcsolom a villanyt, kimegyek, akkor Petra ugyan nyafog, de nem hatja meg különösebben, Csenge viszont torka szakadtából üvölteni kezd, kér, hogy kapcsoljak lámpát és igenis meséljek ... akkor most kit is büntetek?
3., próbálkoztam a bezátrással, hát nálunk ez sem jött be. Kb. 2 napig ordítás volt, reméltem, hogy akkor rend lesz, de utána egyszerűen leül játszani
Rázárom a fürdőszobaajtót, vagy a gyerekszobát, tök mindegy, sír 3 mp-ig, aztán csend, elvan magában. Nagyon ritka, hogy tovább tartson
Ha bemegyek, persze megörül, de nincs büntető hatása a dolognak. Pláne ha mindkettőt összezárom, akkor meg olyan jól elvannak, hogy még jutalomnak is beillik: anya nincs itt, lehet rendetlenkedni
Edit!
Ha hámra van szükséged, nekem van kettő, már nem használjuk. Az egyiknek nem találom a pórázát, de amit a mellkasra kell tenni az mindkettőnek megvan, póráznak meg bármit rá lehet tenni
Mondjuk én arra használtam, hogy bekössem őket az etetőszékbe, sétálni nem próbáltam velük, nem tudom mennyire rángatnák.
Nem lehet semmi velük, az biztos. mondjuk lekopogom, a sétával van a lekevesebb bajom, az egész jól megy, max. lassan. Néha van földre leülés, de nem jellemző, többnyire élvezik, hogy megyünk valahova (mindig van célunk, pl. játszótér, vagy a szomszéd kutyája, vagy az utca elején lakó kakasok
)
Persze Petra egyáltalán nem hajlandó megfogni a kezem, de gyönyörűen megáll az út szélénél, a zebrán meg futnak mint a nyulak
Brigi!
Sehogy nem értem el, kiborítják
Bár szerencsére ritkán, csak néha jut eszükbe. De ha az egyik csinálja, akkor rögtön a másik is
Viszont maguktól esznek, én csak néha becsempészek egy-egy falatot, már ha hagyják. Többnyire közlik, hogy "egyedül". Viszont nem esznek feldarabolt húst, csak egészben. Megfogják a csirkecombot, rántott húst és harapják
Ha felvágva adom, nem kell
Így aztán tényleg tetőtől-talpig maszatosak, bár maguktól kérik evés előtt a kendőt a nyakba. Szóval okosak ők, csak túl önállóak
Andi!
4 évesen még gázabb bevásárolni?
azt hittem még néhány hónapot kibirunk és okosak lesznek, szépen sétálnak fogva a kezemet... azt hiszem belelóg a kezem a bilibe
Szerintem felesleges altatni, de ha gondolod, vannak altatóorvos barátaim, megbeszélhetjük valakivel. Egyébként a gyerekek meglepően jól bírják az ilyesmit, délután már olyan jól eljátszanak, mintha semmi sem történt volna, ráadásul még várják is, hogy ki milyen ajándékot fog hozni
Meme!
Hiszti:
Földre ledbom magam nálunk nem jellemző, egyszerűen csak nyafognak, aztán ha nem veszem a lapot egyre nagyobb hangerőre kapcsolnak
A boltban én is adok nekik valamit, régebben mindig a játékoknál kezdtünk, kaptak valami plüss izét, azzal elvoltak, aztán mikor már nem érdekelte őket, visszacsempésztem , de most már csak ez érdekli, hogy levesz valamit apolcról és teszi a kosárba. Hiába mondom, hogy erre nincs szükségünk, ha vissza akarom tenni, jön a sírás-rívás. És ketten kétfelől támadnak, nem győzöm elszedni a sok felesleges holmit. Ráadásul a samponok vagy a levesporok még nem is érdekesek, de mikor törékeny dolgokat pakolnak, attól rettegek, mikor fizethetek valamit
Sajna egyedül nem tudok bevásárlást intézni, nincs kire bízni őket . (Bár apukám legutóbbi beszólása kiakasztott, szerinte a Tesco nyitva van éjjel-nappal, ha este elaludtak, nyugodtan elszaladhatnék...
)
Most beadtam nekik, hogy nem folytatom a sulit, mert nincs kire bízni a gyereket (gondoltam akkor talán felajánlják, hogy ha már amúgy is 10 percre laknak tőlünk, hát eljönnek vigyázni rájuk, de csak az volt a válasz, hogy hát akkor kár volt elkezdeni
, meg hogy én sem megyek oda segíteni nekik, ha dolguk van és várni kell a szerelőt
)
Jó éjt
Ditke