Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tök jó volt a tali, jóóóól elbeszélgettük az időt :lol: :lol:
Rit! Csuda helyesek a lánykáid, örülök, hogy végre személyesen is megismerhettelek.
Panda? Kár, hogy nem jöttél.

Nyuszika! :lol: Márk egy csodabogár, DE Nem fogok mindent elnézni neki, szabályok vannak-lesznek, mert a mai világ túl veszélyes (ez az ő érdeke is).

Bea! Gyors felépülést, erősödést kívánok! Skrizofén nő :shock: ez félelmetes lehetett.

Basszus, felkeltek a gyerekek. :x Még 7 óra sincsen
Pussz:

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Látom tali volt, remélem jól éreztétek magatokat!

HAlacska!
Örülök, hogy jól sikerült a műtét!:)

Rit!
Nálunk a ebédpénz 5000 forintra jön ki, de mivel már nagycsaládosok vagyunk, így feleannyit kell fizetni. Csoportpénz van, az havi 500 forint. Ebből veszik a wc papírt (jó minőségű pihe-puhát), zsebkendőt, fogkrémet (elmex), és még minden mást amire szükségük van. Egy anyuka van, aki mindezt megveszi minden hónapban. Elszámolást csinál minden alkalom után, hogy mire mennyit költött és mennyi maradt. Ha maradt pénz azt átviszik a következő hónapra és a csoportnak vesznek valami játékot, vagy valami mást. Tavaly az IKEA-ban vettek kis ülőkorongokat, amin tudnak ülni a gyerkőcök homokozás közben, hogy ne fázzanak fel. Meg rajzlapokat, mert az mindig hiánycikk

Csics!
Miért kell a csoportpénz mellé még tisztasági pénz is? Nálunk teljesen elég mindenre a csoportpénz és minőségi dolgokat vesz a megbízott anyuka!

Jó lehetett az aurafotózás, engem is nagyon érdekelne... bár ha most fotóznának valószinű, hogy több szürkém lenne, mint nem.

Nagyon húzós hetem volt és most meg ráadásnak le is betegedtem. Fáj a fejem, el van dugulva az orrom és köhögök, de közben majd kiszakad a tüdőm és a torkom...

Dancit bölcsibe szoktattam a héten! Nagyon, nagyon élvezi! Sőt! Szombaton reggel, amikor indulni szoktunk a böcsibe (érdekes, 1 hét alatt hozzászokott az indulási időponthoz 8:45) ráncigált az autóhoz, meg a kapuhoz, hogy akkor most mi menünk és fél órán át nem hagyott békén. Másra nem tudok gondolni, minthogy bölcsibe szeretett volna menni. Pénteken már 3 órát ott volt egyedül és egész nap játszott, sokat motorozott, megette az ebédet és mosolyogva jött ki. Az is igaz, hogy mindig vele együtt vittem a Gabit oviba, hogy lássa, visszük a Gabit és haza is hozzuk... Danci persze mindig hisztizett, hogy ő miért nem mehet be a Gabival. Most teljes a megelégedettség, hogy ő is mehet valahová. Úgy örülök, hogy nem értettem félre őt, hogy tényleg szüksége van a bölcsire, már nagyon unatkozott itthon és nem elégítette ki az, hogy délután játszózzunk, délelőtt meg itthon nem tudott mit tenni magával, merthát ugye, ha délelőtt-délután játszózunk, akkor mikor lesz ebéd... 2 óra alatt nem megy mindien amíg alszik, ráadásul már a Gergő is igényel engem, 1-2 órára minden ébredésnél... már vele is kell játszani.
Szóval minenki boldog, kivéve a GAbit, mert ő még mindig nem szeret oviba járni, de gyanítom, hogy mindez azért, mert már túlontúl tv függő, pedig nem hagyom sokat nézni, de ha rajta múlna egész nap a tv előtt ülne!

puszi menenknek és ha van betegeskedő akkor jobbulást is kívánok!

Kép
sasha

Sziasztok

Tali tenyleg szupi volt,annyit beszeltunk, hogy eszre sem vettuk hogy mulik az ido :lol:

Holnap van az utolso munkanapom :!: :lol: Kapok meglepi ajandekutalvanyt ,ugyhogy lesz egy kis banzaj ebed utan.Sutottem ket adag muffint+csokis sutit.Vettem pogacsat+ uditoket,ugyhogy lesz vendeglatas boven :D

Nyuszi
Alexnak kulon tetszett a meggyszinu harisnya,azt mondta ebben szep lesz teso.

Bea
Hat akkor teszta ment :wink: Remelem azert kibirod a szobatarsat,ha eloben hallani meg szornyubb volt :cry: ilyenkor erzi magataz ember szerencsesnek...
Hat a hasi mutet tenyleg nem setagalopp,de 6 ora utan ha felkel az emer akkorsokkal konnyebb regeneralodni. Remelem most is olyan fitt leszek mint Alexxal.
Teged talan az altatas viselt meg..az engem is meg szokott.
Pancsi remelem jobban van mar es megy oviba hetfon,hogy te is tudj pihenni.

Csics
Jobbulast a fiuknak!

Gumicukor
Az iden en sem tudom bevallalni a Mikibuli szervezest,szerintem nem is tudunk majd menni,hiszen a teso meg csak 1 honapos lesz.

Magdi
Alex is 7-kor klet ma,de nala ez szupi ,mert maskor fel7-kor mar ott nyomul az agyunkban :D

Sasha
Hat jol megleptel Danci bolcsijevel.Anon emlekszem hogy Te is ellenezted a temat.Latod tenyleg gyerekfuggo ez is es nem az anya kenyelmen mulik hogy megy-e bolcsibe a gyerkoc.Megdolnek neha a teoriak... :lol:

Pusza,megyek mert ebedre megyunk baratokhoz ugyohgy ma jo dolgom van :D
Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa! :oops:

Jó pap holtig tanul :lol:

Kép
sasha

Sziasztok
Sasha
Nem tudom miért de igy van az egész ovodára vonatkozik a tisztasági pénz nem csak a mi csoportunkra .

Zsuzsa
nálunk nem volt most beteg gyerek sehol tutomal igy nem a bölcsibe,oviba fáztak meg ,jövöhéten itthon lesznek mert betegek igy nem viszem öket inkább meggyogyitom itthon öket :)

Lányok
ma voltunk a forgalom elöl lezárt adrássy uton rengeteg klasz program várta a gyerekeket ,felnöteket ,petikéék vonatozhatak ,rendör motoron is ültek nagyon tetszet nekik :lol:

pusz csics
csics

Hali,
Látom megvolt a tali, és mint mindig jól is sikerült!

Mléna
Te mit csiálsz vasárnap 6:43kor? Miért nem alszol? Én ki sem tudnék előbb kelni, mint fél 8, nemhogy gép elé ülni ilyen hajnalban! Dani már egész jól megszokta, hogy ha előbb kel, akkor csendben eljátszik, vagy mesét néz, mi meg még lustizunk apával.

Hm.. Lehet szavazás tárgyává teszem a szerdai szülőin, hogy nálunk is havi 500 legyen a csoportpénz, ne félévre 1000. A WC-papírt, zsepit, szalvétát mindenki viszi maga, időnként ki szokták írni, hogy mire van szükség. Viszont sokan vannak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak pihe-puha slozipapírt bevinni, így meg talán jobban járnának a gyerekek. Én is vittem be elmex fogkrémet, és mindig megnézem, mivel mosnak fogat, de azt még sosem láttam a fogkrémek között, hanem helyette vmi Ferda vagy milyen figurásat...

Sasha
De jó, hogy Danci így veszi az akadályokat! Hiába a tesóknak már kitaposott az ösvény, harmadik gyerkőc meg már repülni fog :) Most akkor egy kicsit fellélegezhetsz, hogy ismét 1gyerekes leszel egy picit :) Én Danival mindig este főztem meg a másnapi kaját, a délutáni alvás ideje alatt szóba sem jöhetett, mert max. 1.1,5 órát aludt, amíg otthon voltam vele. Most élvezem, hogy hét közen csak akkor főzök, amikor kedvem tartja, mert nagyon jó kajáldában eszünk ebédjeggyel, dani meg az oviban.Este meg ritkán van meleg vacsi, a napi 1 ebédre nálunk bőven elég.

Kataa- akkor most jöhet egy kis pihi, még a nagy nap előtt!! :)Mikorra is vagy kiírva?

Nálunk minden rendbne, a hétvégén rendezkedtünk sokat, Dani a nagyinál víkendezett, cuki volt, ahogy örült nekünk, amikor megérkeztünk.

Nekem is kicsit náthás az egyik orrom, el is kezdtem párologtatni a citrom-narancs-levendula triót, és most hogy 1 napja megy, már jobb kicsit. Hiába az ovis trutyi azértmég jön haza időnként. Oviban van egy notórius kisfiú, akinek foylton a zöld takony lóg az orrából. Dani is kicsit szüttyög, de nagyobb baj nincs, szerintem idén már sokkal jobb lesz, bár a tavyli első évet is megúsztuk kevés betegséggel.

na, mentem, jó éjt! és ha vannak képek, tegyétek közzé, szeretnélek megkukkolni benneteket!

gc

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali!

Csics!
Értem, lehet veletek fizettetik ki a felmosószer és a víz díját is, amivel takarítanak :? De ez csak egy kósza gondolat!:)

Gumicukor!
Nálunk nagyon bevált a havi 500 csoportpénz, mert így egy szülőnek sincs gondja (bár hülyeség, mert pont egy szülőnek van gondja vele, de ő felvállalta) a tisztasági csomag beszerzésével és egyéb dologgal! Így minden gyerek ugyanolyan fogkrémet, wc papírt és papírzsepit használhat, sőt még a folyékony szappan is ugyanolyan... (nálunk megbeszélés alapján a pumpás flakonokba baba habfürdő megy, mert jó nagy kiszerelés, illata finom és hát a kezüket se bántja), meg azt hiszem krémeznek is kezecskét, minden alvás előtt, bár most nem tudnám biztosra mondtani, hogy ez mikor volt, az biztos, hogy a baba tusfürdős kézmosó előtt volt, mert a hagyományos szappan kiszárította a kezüket.

mennem kell keltem a jónépet!

Kép
sasha

Lányok!
Bocs a tali miatt (látom, nélkülem is jó volt :lol: ), de sajna mégsem jött össze :cry: . De mivel nincs otthon te, így nem tudtam lemondani. Mégegyszer bocsi.

Gumicukor
Csoportpénzből megy a szappan, zsebkendő, wc-papír, szalvéta, fogkrém plusz minden, ami kell a gyerekeknek (rajzlap, színes ceruza, ragasztó, ollók, zsírkréta stb.) Igaz, erre szednek külön eszközpénzt is. Ebből vesznek a gyerekeknek mikulásra apró ajándékot stb. Eddig nem tartottam soknak, szerinted az???

Bocs, most nem tudok többet írni és olvasni sem, mert jönnek a gyerekek.

Panda
panda
Halásztelek

Béna vagyok, tehát: "mivel nincs otthon NET, így nem tudtam lemondani"...

P.
panda
Halásztelek

sziasztok, nálunk a fél ovi ki van dőlve - vírusos torokgyuszi. Dodo is hazahozta olyan szinten, hogy egyik este szólt, hogy fáj a torka, reggelre kutya baja sem volt és nem is lázasodott be. ... de nekem ez elég volt, egész 7végén totál lenullázva, lázasan, fájó torokkal szórakoztattam őket, mert apa pont melózott. Szerncsére láz már lement, de a torkom még mindíg fáj, nyelni alig tudok és az a legrosszabb amúgy is - remélem legalább fogyok. Tegnapra már apa is elkapta, szerencsére a gyerkőcöknél semmi... lehet, hogy nekem is kéne beszereznem magamra egy borostyán nyakláncot??

Kataa
szerintem vasárnp felfedeztük az ovbitokat... legalábbis "találtunk" egy nagy parkot a Ferencvárosi művház mögött, abban volt egy gyerekintézmény, bár az udvari játékok alapján inkább ölcsisnek tűnik, csak mivel nem találtunk másikat és te azt mondtad, hogy valahol arra az ovitok, lehet, hogy ez émgis az volt. Most jártam itt először :) én nagy városjáró :):) Olyan jó kis park lenne ez, ha nem lenne ilyen gondozatlan, de még bent az odvar is csupa gaz volt, meg van ott valami tüdőakármicsoda, na az a legrémesebb állapotban. Persze erre nincs pénz, hogy ápolják a növényeket, bezzeg lakóparkhegyek csak nőnek nőnek..ottis van valami újépítésű egymásszájábacsúszunk-lakásproject, legalább kötötték volna az építési feltételeket némi parkrendberakáshoz.
anemona7

Sziasztok!

Olyan jó ahol az oviban már beindult az úszás, sajnos nálunk csak középsőtől lesz és hiába néztem sehol elérhető távolságban nem találtam gyerek úszó tanfolyamot, csak Budán, meg 13. kerületben meg Újpesten. Pedig nagyon jó lenne, de így marad jövőre. Nálunk az oviban mindne csak középsőtől indul, Emmameg kiscsoportos a tavalyi mini után.
Amúgy 4500 körüli az ebédbefizetés és 700 Ft a csoport pénz, ebből vesznek mindnet, tisztálkodó szereket, játékot, ajándékot stb, kivéve a fogkrémet az saját mindnekinek nálunk.

Úszás helyett tegnap elittem a műv házba balettra, mert az indult, tetszett neki de nem fárasztotta le, úg yjött ki hogy menjünk játszótérre, szóval nem tudom. van még ovis torna, lehet azt is megpróbáljuk aztán majd dönt.

Sasha!

Bölcsi, hűha, de jó hogy jól megy:) Én is emlékszem még amikor a mieink mentek rád:) Hiába, változik az ember és tényleg mindne gyerek más.

Nálunk az oviban csak takonykór van meg köhögés, a szokásos, még keményebb nincs, reméljük nem si lesz mostanában.

ja, a multkori témához, kezembe került az ovink házirendje és abban kerek perec leírják a szbályokat. ebben benne van hogy az egézségügyi előírásoknak megfelelően az oviból étel nem vihető ki, tehát az uzsonna sem. A gyerekek a délután folyamán bármikor elvihetőek, de kérik hogy lehetőség szerint a pihenésük ne zavarják meg, illetve még írják hogy a délután i elvitel optimális javasolt időpontja mi. Szóval akinek ilyesmi gondja van pillantson bele a házirendbe szerintem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

MAnó!

Hétfőn állítólag nagyon sírós volt a Danci! Most meg beteg lett... de kis időt adtam még neki, ha nem megy nem erőltetem.
ugyanis úgy vagyok vele, ha nem akarja nem kényszer, de ezt persze nem éreztetem vele.

Nálunk nagycsoporttól indul az úszás, de nem vagyok benne biztos.

Kép
sasha

Sziasztok

En mar itthonrol :lol: Vegre mindenre van idom.Ma is mar delelott kesz voltam am ket fogasos ebeddel+htb meloval,aztan irany a mainkur+pedikur (mar a nagy pocimtol nem erem el a labam :D )Ebed utan meg aludtam egy jot. :wink: :wink:
Alex siman elfogadja hogyitthon leszek,erti hogy azert neki oviban kell mennie, es igy egy oraval kevesebett lesz ott.Plane ha jonnek a rossz idok es nem tudnak kimenni,minek maradjon meg alvas utan is.Nalunk alig van mar gyerek 4 utan,kb 6an vannak a 18-bol.

Sasha
Na latod :D ,kar rogton kovetkezteteseket levonni ,mert valtozhat a velemeny,meg ha a gyerkoc nem sir es szivesen megy az megint mas.

Zsuzsa
Jobbualst nektek,sajnalom hogy oscillo meg nem jott be,de ne adjatok fel.Egyebkent az Echinaceat is adtam neki elso bolcsis ev telen,azt naponta kell, az valo a leguti megbetegedesekre is.

Gumicukor
En mindig reggel foztem amig aludt vagy epp jol elvolt magaban.Huu de regen volt. :D Meg 8 hetem van itthon,jo esetben, bar a doktorno szerint november elejeig ha kihuzom az mar jo.A 38.hetet celoztam meg magamnak :wink:

Rit
Igen az az a park,es tenyleg gaz hogy nincs apolva.Viszont ti a bolcsit lattatok szerintem,van ott egy bolcsi,ahova semikepp nem vittem volna, a fele nevelo otthon,otthagyott gyerekekkel :oops:
Az ovi a park masik feleben van es nagyon rendbetartott az udvara,tele uj EU-s eloirasos jatekokkal.Sot gyumifakkal,amiket a gyerekek szuretelnek.
A park allapota meg sajnos fopolgarmester fuggo..... persze az emberek is biztos szemetelnek, de a fuvet vagni azert mar csak le kene neha.Sajnos ez van a tobbi parkban is ... No comment...
Nem mondom ez is tokeletes megoldas de a hazak koze nem jaratnam oviba,hiaba is van fa belulaz udvarban de a fal masik oldalan mar duborognekaz autok. :cry:

Mano
Nalunk sincs meg uszas majd jovore.Most heti egy tona van,de az tavaly is volt. Szerintem oviban uszni nem igen tqnulnak meg csoportosan,vagy max 2.ev vegere.

Na megyek az oviba
Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

jól van már! Jó szívni a vérem mi? :twisted: :lol:

Kép
sasha

Sziasztok

Nálunk is a szokásos móka, Gergő 5 nap után már beteg lett, amit persze benyalt Kisgé is és most én vagyok a soron :twisted:
azért a 7vége jó volt, a búcsút nagyon élvezték, Gergő pónilovagolt, meg felültek az összes játékra.

úszás: nálunk már van, de mi most a focit választottuk, taéán jövőre, ha za idén nme lesz annyi fölbajunk, mint tavaly, amikor is karácsonytól májusig 4-szer volt neki fülgyulája.

Kataa
htb munkák :lol: ma semmihez nem volt erőm meg kedvem :roll:

Beszti
Boldog fülinapot Hannának :) Hogy vagy 4-eskével?

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti:)

Most vagy le vagyok maradva és nem tudom mi az a fülinap, vagy már minden porcikád retteg a füles gondoktól :lol: :lol: :lol:

Beszti!
Most akkor szülinapot kell kívánni, mert akkor nagyon sok boldog szülinapot Hannának! rohan az idő.

Kép
sasha

Kataa
de jó neked, én már fél éve itthon, de nincs ráérős napom :( most is a kecót kéne csinálnom, gyűjtöm az ihletet + az erőt.
akkor nem az ovit láttuk, ez elég rendezetlen volt + műanyag kukacjáték meg ilyesmi...
anemona7

Sziasztok

Hu megint micsoda pangas van... :roll:

Sasha
Hat most hogy mondod jol esik :lol: :lol: Csak viccelek,nehogy mar komolyan vegyel :lol: Azota mi ujsag Dancival? Gabi meg Cintia kozott meg dul a love??

Judy
Jobbulast csaladilag.Gondolom hogy betegen nincs kedved semmihez :?

Rit
Tudtatok aludni kedd ejjel?Mert ugy hallottam a sarkotokon is volt osszecsapasa randalirozok+rendeorok kozott.
Hat nekunk szerencsere nincs felujitas,de en nem birnamazt amit te,nagyon idegesitene a felkesz allapot,persze tudom penz fuggo :oops:
En most duplan elvezem az itthon letet,mert tudom novemberben mar nem lesz idom sok mindenre.

Banyoci
Hogy vagytok ?Gyere neha.

Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa!
Dehogy veszlek komolyan... :twisted: :wink:

Cini és Gabi.
Nem érkeztek újabb véres beszámolók.

Danci taknyos két hete. Háziorvos szerint torka nem piros, tüdeje rendben. Hétfőig nem javul, azért elcitálom a fülészetere az előzmények tudatában jobb félni

Kép
sasha

Zita! Solyminak sok-sok boldog születésnapot kívánunk!!!

Zsuzsa! Köszönjük a köszöntést. :lol: Az oviban tegnap tartottuk Nóri születésnapját, vittem csokitortát, fényképezőgépet. Nagyon sok jó fotó született, majd rakok fel párat. Nóri nagyon élvezte a bulit, azóta mindenkinek elújságolja, hogy ő már 4 éves és volt buli az oviban :lol: Imádom :wink:

Ma Állatkertezést terveztem (jövőre bérletet veszek :D ), a család holnap jön köszönteni, vasárnap pedig Nagymarosra mennénk kirándulni.
Igazándiból tökre fáj a torkom, szívesebben sziesztáznék itthon, de a gyerekek erejük teljében vannak, muszály menni. Meg aztán gyönyörű idő lesz egész hétvégén.

Egyébként tökre örülök, tavaly Nóri a szülinapjáig 2x volt beteg , idén meg még semmi. Máki takonypóc volt a héten, de semmi komoly. Remélem nem az én hülye torokfájásomat fogják elkapni.

Megyek készülődni, nyitásra odamegyünk, akkor még van parkolóhely a bejáratnál.

Szép napot Mindenkinek:

Magdi
mléna

Kataa
Nálunk??? az nem most volt, hanem '56-ban! :):)
a Blaha volt legközelebb hozzánk, de az is messze ahhoz, hogy halljunk is valamit

most nem fogok jönni, csak hétfőn next, úgyhogy én is boldog szülinapot kívánnék Solyminak és Nórinak is!! :):)
errőljut eszembe: ti mit csináltok, visztek sütit v. tortát az oviba???? mit??
anemona7

Hali,

Itthon vagyunk csütrötök óta, Daninak tüszős mandulagyulladása van. Még tegnap is volt láza, nem is kicsi 39 fok. Előtte napokban majdnem 40 :shock: Szerencsére nagyo hősiesen viseli, nem nyafog, nem nyűglődik. Ma megyünk vissza a dokinőhöz, de valszeg a héten még itthon leszünk. Aktil-t szedünk ab-ként. Kicsit nekem is jó, hogy itthon lehetünk, még ha így is. Szerencsére nem kellett kivennem gyerektp-t, hanem dolgozhatok itthonról, mintegy jelképesen :)

Eléggé pang most a topic, remélem mindenki más jól van!

Szülinaposoknak, névnaposoknak sok boldogságot kívánok!

puszi
gc

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Látom Mindenki kihasználta a jó időt :wink:

Mi is nyüzsiztünk, pénteken Állatkert, vasárnap Nagymaros volt a célpont. Mindkét program szuper volt, nagyon jó volt a friss levegőn sétálni. Vasárnap 2 (!) órán keresztül dobáltuk a Dunaparton a kavicsokat, temetőztünk, virágot ültettünk, fagyiztunk kirándultunk.
Szombaton jött a család ünnepelni. Hááát :? , inkább aznap is kirándulni kellett volna. Anyósom a buli elején bepiált, aztán mindenkivel kötözködött, jól összevesztek a Gyurival. Komolyan mondom, annyira elrontotta a hangulatomat, hogy legszívesebben jól beolvastam volna neki. Felnőtt ember létére nem képes visszafogottan viselkedni. :evil: Legszívesebben nem is hívnám el a jövőben szervezett bulikra.... áhhhh. Férjemre is haragudtam, ő is minek áll le vitatkozni egy betintázott emberrel??? Jaj, szörnyű, hogy szegény gyerekeimnek ilyen nagymama jutott :cry: :cry: . Szerencsére Nóri nem érzékelte a feszültséget, elmerült az örömben, az ajándéktengerben :lol: . Nagyon klassz ajándékokat kapott, mindennek nagyon örült, torta is fini volt, kaja is.
Fotóztam egy csomót. Párat raktam fel az albumomba (kukucskáljátok meg), elárulom Nagyon nehéz volt válogatni. :lol:

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=8820
a 33. képtől vannak a frissek :wink:

Gumicukor! Hű, szegény. Jobbulást Daninak!

Rit! Nálunk az a szabály, hogy csak bóti sütit szabad vinni az ünnepségekre . Most is kész tortát vettem, meg vittünk ropit és szörpöt.

TÖBBIEK???
Szép napot Mindenkinek:

Magdi
mléna

Sziasztok!

Annát ma én is itthon tartottam. Folyik az orra és reggel hurutosan köhögött. A kruppos rohama óta kihegyezett füllel hallgatom a köhögést és nem várom meg, hogy eldurvuljon. Kapott mézet, gőzöltünk ikamillával és sóval.
De bevallom, hogy nekem már elegem van az idei nyavajákból pedig csak 1 hónapja jár ismét oviba. Túl vagyunk egy gyomorvíruson is, ami nagyon brutál volt. 5 percenként ordított szegény Pancsi, hogy fáj a hasa. Telejsen olyan volt mint aki vajúdik. Éjjel a kórházban kizárták a vakbélgyulladást, és no-spával utunkra bocsátottak. Hatott is de négy napig nagyon elesett volt a csajszi. Ezt fosi, és orrfolyás követte. Egy hét kellett, hogy rendbejöjjön, most meg itt ez az izé. Adom neki a Broncho- Vaxomot, nem tudom, hogy e nélkül még betegebb lenne-e. Nálunk fordítva van. Sajna idén már többször volt Anna beteg, tavaly ilyenkor, amikor kezdte az ovit, még semmi baja nem volt.

Epés sebecskéim eltűnőben, örülök, hogy ilyen szuper technikával is tudnak ma már műteni. Ha még mindig csak vágnának akkor tutizicher, hogy nem szabadultam volna meg a hólyagtól...

Vasárnap állatvédelmi nap volt Gödöllőn. Simogattunk farkast, kutyát, nyuszit, és persze pónizott is Pancsi.
Szombaton itt, Kistarcsán volt krumplifesztivál ahol nagyon fincsi görhönyt (tócsnit) kostoltunk, kézműveskedtünk, néptáncot néztünk. Klassz, hogy ilyen szép vén asszonyok nyara van!

Magdi
Nóri nagyon nagy lány! Olyan szép tesók!!Boldog szülit neki utólag is! :P
Nagyi viselkedése miatt :( részvétem!

Parazita
Solyminak is nagyon boldog szülinapot kívánunk!!

Gumicukor
Szegény Dani! Nem hallottam még erről az ab-ról! Hogy látod, jobban van tőle Danesz? Lázra Nurofent adtál? Jön a tél, hideg, be kell tárazni sajna ezekből itthonra.

Judy
Kisgének most volt a névnapja, igaz? Boldogságosat neki! :lol:

Ja, igen. Amit még akartam. A mi ovinkban is bekeményítettek. Szintén nem adnak ki uzsonnát. Három hetente haza adják mosni a gyerkőcök ágyneműjét, amit eddig az ovi mosott. Szülői majd szerdán lesz, ott kapjuk a további hidegzuhanyt, gondolom. :roll:

Betegeskedőknek gyors jobbulást!
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Magdi, utólag is boldog szülinapot Nórinak :) Nagyon jók a képek, szépek a torták is. Anyós pajti :( Milyen sokat kirándultok, irigykedem! Sajnos nálunk a gyerekelvitel miatt nehéz szervezni, nagylányom szombaton is suliba jár, vasárnap meg nem akar kimozdulni, ált. délig alszik. Pedig ki kell használni ezt a jó időt.

Gumicukor, jobbulást Daninak!

Zita, Solyminak boldog szülinapot :)

Beszti, Hannának is boldog szülinapot! Hogy vagy?

Mi járunk szorgalmasan az oviba, sok meglepetés ér. Itt is van gyümölcs vitel, minden héten 3 gyerek van kijelölve. Szóval minden nap van plusz gyümölcs. A nemzetiségiek tök normálisak, köszönnek, hoztak lekvárt a csoportnak. (mondjuk nem bánom hogy Betti nem szereti a jekvájt) Betti nem szereti a vajat a kenyéren, szerencsére adnak neki üreset. Ki voltak akadva, hogy a nutellásat sem eszi meg. Én úgy döntöttem az első évben még nem nyúzom külön órákkal. Amúgy szeret járni, cseresznye lett a jele.

Képzeljétek beindult az ingatlanpiac nálunk, már többen is voltak megnézni, remélem valaki beleszeret a házba. Már nagyon mennék, minden reggel őrült ámokfutásban nyomulok az M0-on, hogy kiérjek 3/4 óra alatt Budaörsre, melóba. Sajnos csak panelt tudok majd venni, de azt tutira megcsináltatom.

Kata, pihenj sokat amíg lehet :)

Bea, lábadozol még, mikor mehetsz melózni? Hiába kicsi a vágás, de azért mégis egy műtét.

Többiek is tessék írni!

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Conti

Szánom bánom, hogy nem tudom, de hová jár Barbi, hogy még szombaton is sulizik?
Ház miatt még küldöm a drukkomat! Tudom, hogy milyen rossz reggelente a dugóban....

Kérdésedet köszönöm! :P
Úgy érzem, már okés vagyok. Mehetnék akár. De megsúgták, hogy maradjak tp-en amíg csak tudok mert 11 év ide vagy oda, elküldenek ha visszamegyek.
Az utódom sokkal olcsóbb mint én. Nem ilyen "bonyolult", azaz nem akar szülni...és egyébként sem megy jól a cégnek, év elején sok elbocsátás várható. :roll: :cry:

Az az igazság, hogy 2006-ot szeretném már lezárni. Nekem sajna nem jó ez az év. Nem is fogom nagyon búcsúztatni. Remélem, a jövő szebb lesz. :wink:
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Bea, a Barbi képzőművészeti szakközépbe jár és a sok rajz óra miatt van szombaton is suli, ja és ők már júniusban nem járnak, csak a kirándulás. 5 éves a suli és idén eldöntötték, hogy itt nem négy év után van a ballagás, hanem azt is áttették a végére. Nem egyszerű a suli az biztos.
Hú, sajnálom a munkahelyed, nem tudják mit veszítenek! A fizetéssel én is így vagyok, nem merek majd 8 órásnak visszamenni, mert biztos ferde szemmel néz majd a többi könyvelő, akik most 8 órában nem keresnek ennyit.
Akkor most minél tovább betegácsiban kéne maradnod ameddig csak lehet, utána ha felmondanak 2 vagy 3 havi végkielégítés jár. Sőt asszem betegácsi után közvetlenül nem is mondhatnak fel.
Reméljük jobb lesz a következő év! :)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Hali

mi hozzuk a szokásos formánkat. gergő két napot volt oviban, majd szóltak, hogy menjünk, mert fáj a füle :cry: ki is fakadt megint. úgyhogy szeptemberben össz. 7 napot volt oviban. pedig egész nyáron kutya baja sem volt. el vagyok kenődve, nem tudom, ha majd tényleg visszamennék dolgozni hogy fogom ezt megoldani, mert nagyszülők ugye nincsenek 200 km-en belül.
a kicsi is tiszta takony, én már jobban vagyok, meg a Gergő se lázas.
tegnap már úgy felhúztam magam ezen is, meg máson is, hogy véletlenül a kicsinek D vitamin helyett a Gergő fülcseppjéből adtam, mert ugyanolyan az üvege. mindig közvetlenül az üvegből szoktam cseppenteni a szájába, ő meg mindg már nyitja is. szóval sikerült majdnem az egész üveget beleönteni a szájábam, mert ezen nincs csöpögtetős fedő :twisted: :roll: rohant vele Géza az ügyeletre, de szerencsére nem lett baj. ez olyan hidrogénperoxidos fülcsepp, amitők kipezseg a fülből a trutyi, úgyhogy egész éjjel figyeltem Kisgét nincs e mégis baja.

Gumicukor
nekünk is Aktilt írt a doki, de a füldoki lecseréte másnap zinnatra.
amit 2-szer már kihányt, annyira örjöng a gyógyszerektől :roll:
jobbulást.

Bea
Köszi, igen tegnap tartottuk. kapott kis oroszkrémtortát, meg háziállatos játékokat. Gergő iszonyú féltékeny volt, hogy ő neki nincs névnapja :roll:
jobbulást Nektek is.
melóhely :roll: ha kell munkjaogi tanács, csak szólj. táppénzzel jó sokáig kihúzhatod, ha rendes a dokid. meg a mv. megszűnése után is, még ha 3 napon belül kiír van a passzív jogú táppénz.
10 év után van 3 havi végki meg két hó felmondási idő is.

Conti
Drukk az ingatlaneladáshoz :)

Zita
Solyminak is happy birthday :)

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

En is imadom ezt az idot :lol: Tok jo hogy nem a nyari kanikulaban maradtam itthon,mert mar meguntam volna :roll:
A mi hetvegenk is szupi volt,dszombaton vendegek jottek ebedre,aztan emg anyueval kitapetaztu ka konyhat,falkozepig terakotta szinu tapeta es fole csik,annyira tuti lett :lol: :lol:
Vasarnap meg fogaskerekuztunk+gyermekvasutaztunk,kirandultunk.Alex imadja az ilyen csavargasokat,es oszinten szolva en sem ultem mara gyer mekvasuton ugy 20 eve :roll: :wink: Lattam hogy voltegy vagon a szembejovon amit eppen szulinapi buli volt,feldisiztve aszatalokkal,lufikkal.Egyszezr majd megjatszuk mi is ha nagyobb lesz.

Sasha
Dani remelem meggyogyult azota :)

Magdi,Parazita
Boldog szulinapot a csemeteknek utolag is. :!:

Magdi
nagyon jok a kepek,nekem a porgos szoknya tetszik a legjobban :wink:
Hat anyos nem semmi,eddig is mondtad hogy nem tul jo de azert az italozas mar minden kategorian tul megy.
Alex is imad kavicsot dobalni,anyueknal ez rendszeres program :)

Nalunk lehet rendelni tortat marcipanfiguraval az oviban,(bevinni nem engednek ),majd jovo penteken lesz neki megtartva ebed utan.Be is megyek fenykepezni,aztan meg haza is hozom .Mar ugy varja :)
Amugyis miota itthon vagyok kevesebbet van oviban,hetente ketszer viszem uszni,ebedig van csak ott ilyenkor, penteken meg altalaban nem megy,minidig valami programot csinalunk. Mondja is hogy :- Anya imadok veled lenni,de az ovit is szeretem :D

Rit
Hat a TV-ben mondtak be hogy Ulloi,Ferenc Korut sarkon voltak osszecsapasok,bartnom ferje lovas rendor,O is mondta.De ezek szerint csenben csinaltak :wink:

Gumicukor
Daninak jobbulast,ekkora laznal mar tenyleg kell antibiotikum.

Bea
Pancsinak is jobbulast,biztos hamar rendbejon a meztol,hars ugye?, mert az hatasosann.
Nalunk kezdettol fogva haza kell hozni az agynemut mosni,ezen mar nem csodalkozom.Jovo heten lesz a szuloi,kivancsi vagyok.

Conti
Jaj de orulok hogy beindul valami a haz miatt,en is kulon drukkoltam :wink: Nalunk is igy van.minden nap valaki hoz gyumit,de en maskor is szoktam vinni, mert papa elhalmoz minket :)
Egyebkent teso is imasja,amikor gyumit eszek (de akkor jo sokat egyben )minidg el kezd ficankolni,bizots leer hozza a cukor :lol:

Judy
Jaj de sajnalom hogy betegek vagytok,plane Gergo fule :oops: Megertem hogy kivagy,lenyeg hogy a gyogyszernek nem lett hatasa,orangyalka ott volt a toppon.
Tesom kisfia a multkor egyegesz uveg Tylenolt (gyerek laz-fajdalom csillapito )ivott meg suttyomban.Tesom a szivbaj utan telefonalt a dokinak,aki azt mondta, hogy semmi gaz,legfeljebb aludni fog egy jot..Na nem ez tortent,fel volt porogve de rendesena kis csibesz :)
A munka miatt ne aggodj,majd megoldod valahogy, en is ilyen szituban vagyok, ha messze van mar mindegy hogy mennyire a nagyi. Ki vettem szabit altalaban(szerencsere kiiratni nem kellett magam ) vagy fel napokra jott ilyenkor Evi neni,hogy megse legyen egy vagyon :shock: fel nap alatt meg beturboztam magam a munkaban. Ha visszamesz akkor rengeteg szabid lesz, tehat lesz mibol garazdalkodni az elso evben.
En mar most azon aggodk hogy fogok az oviba menni Alexert a tesoval.Persze kocsival,csak a teli hidegben azert par hetes babat nem igen vinnek ki. Anyukam az elejen biztosan jon,aztan emg marad Evi neni,amugy is ugy tervezem hogy ovi utan tudjak kettesben elnni Alexxel,kell majd neha aki vigyaz a kicsire,persze etetesen kivul.
Szolj ha meggyogyultaok es megyunk,mert meg 2-3 hetig tervezek vezetni aztan mar csak vendegeket varunk.

Szep napot
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Juti!
Gergőnek jobbulást!!!!

Conti!
Drukkolok, hogy a ház végre új gazdára találjon!

Kataa!
Sajnos még nem gyógyult meg, folyik az orra!!! Sajnos tegnapra terveztem be a fülészetet, hogy nézzék meg, de még ma se bírom elvinni. Nincs messze, komolyan és javarszét metrózni kéne, de nem bírom levinni őket a lépcsőn, fel, meg pláne. Ha a tesókocsival megyek, akkor minimum 50 kg-ot kéne lépcsőztetni (babakocsi kb 20 kg, Danci 20,5 és Gergő 9 kg) Ha meg kendőben viszem a kicsit akkor meg nem tudom megfogni a babakocsit, ami öngagában még könnyű... de a Dancival együtt már 27 kg... Plusz még a cókmók...
Apa meg rohangál, mert muszáj, és most sajnos tényleg muszáj.
Nagy szarban vagyunk, főleg anyagilag. Bár ki nem tudom, de az augusztus hónap pénzügyileg a legjobb hónapunk volt már régóta! És ilyenkor üt be a gebasz! Mikor máskor. Párom most dupla annyit, vagy még többet keresett, mint általában (4 kilót). Erre 3 büntetés jött ki az apehtól, a rendőrség kiküldött egy büntetést,ami még tavalyra szól, hogy 8 napon belül befizet, vagy bevonul... és egy számlánk nem lett kifizetve, se kocsi, csak a ház törlesztője...
Komolyan már maga alatt van szegény, hogy egy hete nem láttam nevetni a páromat! De még mosolyogni sem. Totál ki van bukva, hogy az első igazán jó hónap, amikor esetleg költhettünk volna magunkra, vagy vehettünk volna bármit a házba, ami korántsincs még készen, akkor elmegy büntetésekre.
(Anyósom a könyvelő és fontosabb volt a forma1, mint a fia cégének a bevallása és egyéb ügyintézése, pedig ráadásul még társtulajdonos is. Haragszom rá, de psszt!) Ráadásul, ha hétvégén át is jött, hogy akkor bevallás, leült a számítógép elé passziánszozni, vagy ép skypolni. Csaba meg itt örjöngöt, hogy mutter, hát nem bevallani jöttél át? És eltelt úgy egy fél nap, hogy nem is csinált semmit, ráadásul, ebben az időszakban is úgy unokázott, hogy éppenhogy. Mikor megérkezett, akkor fél óra unokázás, utána meg max, ha odamentek hozzá... Jó elismerem, hogy dolgozik hétköznap, mint a güzü. Már elege van a könyvelésbő, hiszen egy multinak könyvelni napi 10 órában kemény, na de akkor azt mondogm, hogy fiam, fogadj egy könyvelőt inkább, mert nekem nincs kedvem ezzel foglalkozni.

Bocsi, hogy rátok zúdítottam, de már annyira gyűlt bennem és a párom arcára nézek, hát abban csak bút látok semmi mást.

puszi és minden betegeskedőnek jobbulást kívánok!

Kép
sasha

Sziasztok

Megint csak beugrani van időm, ezerrel csináljuk az új szobát-előszobát. Falak-tető-nyílászárók megvannak, fent van a szigetelés a tető alatt, kilgletteltem, ma szerelik a fűtést (most), holnap a gipszkartonos megcsinálja a plafont, pénteken burkoló, hétvégén anyuékkal pedig a lamináltat rakjuk és festünk. Tehát ha minden jól megy, belülről kész leszünk vasárnapra.

Utólag is minden szülinaposnak és névnaposnak sok boldogságot kívánunk.

Ovi: vagy este-vagy reggel-vagy mindkettő alkalommal hatalmas a hiszti. Egyszerűen nem akar járni, pedig ha már ott van, imádja. Tiszta apja :( Egy kis zsarolással tudom csak rávenni, hogy menjen, tegnap rizsfelfújtat kért mire hazajön, ma pedig hogy mehessen szoknyába. És csak nekem cirkuszol, mikor beszáll a kocsiba az apjával már vigyorog. Jó fej, mi? :D
Egyébként szeptember 4 óta jár, és még nem volt beteg, pedig tavaly nem járt egyhuzamban egy hetet sem. Na most ezt sűrűn lekopogom. :wink:

Csoportpénz: havonta 500 Ft. És most pl. külön szedtek állatkerti bérletre, és tavaly pedig a csoportpénzből vonták le a buszbérlést (ahol nem is voltunk). Ja és eszközpótlásra is külön fizetünk, mi visszük a wcpapírt, zsepit, fogkrémet, szalvétát.

Házirend: írta valaki, hogy olvassuk el a házirendet, és ott le van írva, mikor mehetünk a gyerekért. Na nálunk nincs leírva, mivel nyitott ovoda, elvileg akkor vihetném, amikor akarom. Egyébként a fejlemény annyi lett, hogy én ugyan fél4-re járok, uzsi utánra mostmár, de a többi szülő ugyanúgy 3,10-re jár, senki nem szól, uzsi ki van rakva tálcára. Úgy látszik vezetőnéni elgondolkodott.

Tomi: túl vagyunk egy kétoldali középfülgyulán, szerda éjjel végig bőgött, másnap orvos, antibigyó, de akkor már semmi baja nem volt látszólag a lázon kívül. Két napig volt 40 fok, de ő egy síma megfázásnál is 40 fokkal vergődik. Tegnap voltunk ellenőrzésen, és egészséges végre.

Bölcsi: lassan kezdjük, bár még nem jeleztek, hogy mikortól, de elvileg novembertől. Kíváncsi leszek a munkahelyemen mit szólnak a visszamenetelemhez , próbálom körbejárni, hogy mire számíthatok.

Juti: én is kérhetek segítséget munkajogban?

Minden kis és nagybetegnek gyors gyógyulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na megyek, mert lángheggesztenek, kicsit aggódom, hogy felgyújtják a házat
szilcsike

Sziasztok

Hu de sokat irtatok!:)

Ugy latszik aki tavaly nem volt sokat beteg most bepotolja...:(:(:(
Jobbulast minden betegeskedonek.
Mi eddig par napot voltunk betegek, most is kohog ugyan, de se laz, se orrfolyas, ugyhogy egyelore viszem. Kicsi jol van, 2 nap alatt lenyomta amit a novere adott at neki.:)

Nalunk az oviban 400 a csopipenz, de havonta kell vinni tisztasagit. Lesz nemsokara szuloi, ahol allitolag megtragyaljuk a fogmosast, meg hogy tornahoz atoltozzenek... kivancsi leszek.
Van 4 uj gyerek a csoportban 2 kisfiu, 2 kislany, 3 meg elment.

Szilicsike

Nalunk is megy a musor reggelente, mar en sem tudom mit talaljak ki figyelelem elterelesnek, csabitasnak. Olyan nincs, hogy mas vigye reggel, nekem meg nyafog. Ha meg mas megy erte ebed utan, sirva fakad. Kepzelheted szegeny anyunak hogy esett... bar eddig meg csak 2 szer fordult elo, egyszer tavaly, egyszer meg a mult heten es csak azert kuldtem ot oda, mert tudtam hogy par percet kesni fogok.
Szurkolok a dolgozo-mamisaghoz, en most 3. honapja csinalom, itt helyben, de nem egyszeru. Pedig van segitsegem ugye. Igaz, Danny nem jar bolcsibe.

Judy

Munkajogilag majd lehet nekem is lesz segitsegre szuksegem, mert szeretnem tudni mik a lehetosegeim a ceggel szemben. Az cegenkent valtozo vajon, hogy a bent maradt szabit kifizetik, vagy le kell tolteni vagy meghosszabitja a gyes-? Nekem biztos van bent legalabb 80 nap. HA kifizetnek plusz kapnek 3 havi vegkielegitest mar szep summa jonne ossze....:)

Bea

szegeny Pancsi, jol kijutott neki ilyen rovid idon belul, jobbulast. Tegnap en is hallottam errol a virusrol, remelem mi megusszuk, tavaly eleg volt a fosibol...:(

Conti

Hajra lakas! Vegre valami tortenes, mostmar biztosan akad ra vevo, meglatod!

Sasha

Hu ez a lepcsozes nem hangzik jol...en babakocsival nem birom felemelni a fiamat...:)
Az Apeh nagyon tudja mikor kell kovetelozni.:(
Fel a fejjel, mostmar biztos jo periodus kezdodik az eletetekben.

MINDEN SZULINAPOSNAK ES NEVNAPOSNAK SOK BOLDOGSAGOT KIVANUNK!

Eminek is a mult heten tartottuk a nevnapjat, kapott egy csomo ponit...:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Kata
Bevallom, hogy nem néztem most h milyen méz. Van itthon pár üveg házi és Z. csak előkapott egyet. De ma már vittük Pancsit oviba.
Tortarendelés így talán egyszerűbb neked is. csak "virítsd" a lóvét! :lol:

Sasha
Vmit összekutyulnak ott fent, az égben elég gyakran. Nehogymár jó legyen! :evil: (pl. egy testvérpárnál az egyiknek már több mint egy éve nem jön össze a baba, a másiknál viszont már ha ránéznek terhes lesz. El is kellett vetetnie legutóbb. Nah, ilyenkor sírok rendesen, hogy milyen igazságtalan az "élet".)

Judy
Szegény ti! Nálatok is zajlik az élet rendesen. Akkor én még örülhetek, hogy "csak" dáthás Pancsi. A fül az annyira tud fájni. Szegény kis manócskák!

Köszönöm a lehetőséget, Lehet, hogy majd élek is vele. Jól tudom, hogy max. egy évig lehet vki betegácsiban megfelelő indokkal? A passzív tp mit is jelent? :roll:

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a kedves szavakat!

Halacska! De jó, hogy ilyen gyorsan regenerálódtál, remélem most már örökre elfelejtheted az orvosokat :wink: Pancsinak jobbulást!

Conti! Hű, szegény nagylányod. Képzelem, hogy vasárnap inkább aludni akar, és nem kirándulni. Házeladás hajrá!!!!!
Bennem ez a nagy jövés-menés egyrészt genetika, másrészt az anyukám is így csinálta, minden hétvégén kirándultunk, belémnevelte a természet iránti szeretetet és tiszteletet. Próbálom ezt a hasznos örökséget a gyermekeimnek továbbadni. :lol:
Igazság szerint most időm is van erre, jövőre, ha visszamegyek dolgozni talán az én lelkesedésem is alábbhagy :roll:

Apropó kirándulás: Pénteken a vácrátóti Arborétumba mennék a babákkal. Esetleg lenne valaki, aki csatlakozna? :wink:

Judy! Szegény fiúk. Jobbulást. Bevallom, én annyira félek a fülgondoktól, hogy Márkra a legkisebb szélben is sapit adok.
Gyógyszerbevétel nálunk is egy rémálom, Márk is annyira ellenkezik, hogy ő is többször hányt már. Nórimmal soha nem volt ilyen gondom, sőt ő néha így szól: "Anya, fáj a torkom, kérek Nurofent" :lol:
Gellértnek boldog névnapot kívánunk!

Kataa! KÉpzelem, hogy Alex mennyire élvezi, hogy ilyen sokat vagy vele. Pihizzél nagyon-nagyon sokat, élvezd ki a semmittevést :lol:
Vácrátót?? :wink:

Szilcsike! Nyuszika! Kis hamisak ezek a lányok, tudják, hogy az anyukákra mennyire hatnak a könnyek. A mi csopinkba is van egy kislány, aki minden reggel sír, de amint elmegy az anyuka már vigyorog, játszik. Egyébként nekem ő a kedvencem a csopinkból, annyira kis huncut :wink:

Sasha! Szomorú, amit írsz. Főképp az a rész, hogy a saját édesanyja károsította meg a férjedet. Erre nem lehet mit írni, talán csak azt, hogy váltsatok könyvelőt. Talán egy idegen lelkiismeretesebben fog dolgozni.
Férjednek adjál citromfűteát, az jó az idegeknek. Gyurimmal én is itatom, ő is egyfolytában lót-fut, idegeskedik, féltem az egészségét.

Halacska nagyon jól írta, valamit tényleg nagyon összekutyultak odafennt, az én nagy szívbánatomat ismeritek, én mindig azt kérdezem a sorstól, hogy miért pont az én szülem mentek el ilyen korán. És miért pont ilyen nagymama jutott nekünk, holott lenne százezerszer jobb??? Áh.... nincs válasz ezekre a dolgokra.

Mindenkinek szép napot:

Magdi
mléna

Sziasztok

Ma uszi nap van ugyhogy csak gyorsan mert 12-re megyek az oviba.
Tegnap a szokasosnal is nagyobb bandazas voltaz udvari jatszonkon. 3 varandos mami,mind kiskukacossal a hasaban :D Ja es a kintlevo 8 gyerek kozul is csak 1 volt lany :shock: Egyszeruen nem ertem honnan ez a sok fiu mostanaban.
Barinom aki videkrol koltozott fel tavaly ide a kozelunkbe a jovo heten szul,olyan izgi...pedig nemsokara en is kovetem 8)

Sasha
Sajnalom amik tortennek,vannak rossz periodusok. Ha Dani meg nem kapkoda fulehez csa knem vagyelkesve a dokival. Drukkolok hogy megsem legyen gond.
Hat igen egy kocsi ilyenkor nagy segitseg,plane tobb gyereknel,mert gyalog meg neked minden messze van.
En szrerncsere azt sem tudom hol van fuleszet,de gondolom a Heim Plaban van,az meg gyalog is elerheto lenne nekunk,bar en a kulon kocsirol mar nem igen mondanek le. Amugy is imadom,csaladtag a lelkem.Apa szerint kene egy nagyobb de ugy sajnalnam eladni.

Szilcsike
Na akkor nalatok is zajlik az elet.Remelem tenyleg lassan kesz lesztek es lesz idod kicsit szusszanni.
hogy latod Tomiva konnyebb lesz a bolcsi? Mas tipus mint Szilcsi?
Mikor mennel vissza?

Nyuszika
Nalunk atoltoznek a tornahoz,m ar tavely is igy volt,tornacipocsket is kell vinni. Remele msikerul veghezvinni a fogmosas projectet :)
En ugy tudom (legalabis nalunk most tobb kismamat tettek ki .. )hogy nem kell bejarni dolgozni,kifizetik a szabit is,szerintem ez jogszabaly irja elo,kulonben nalunk sem igy lenne. Aki 5 evet voltotthon annak vegkielegittes jart 7-8 havi ber,ami tenyleg nem rossz :wink:

Bea
Hat persze igya elgegysserubb,lattam mar ilyen tortat ott es tenyleg szep,ja es nagyon olcso is,csak 1400penz.
Jaj hat tenyleg vannak ilyenek,van egy barinom aki 40 eves es van mar ket kisfia,most megint babas..persze apuka aki mar 50 fele jar hallani sem akar a kicsirol..ugyhogy gondolhatod. ) Aztan meg tegnap egy 8-keri jatszon voltunk ,hat nemzetisegi anyuka terhesen cigizve eppen azt egyeztette a cimboraival hogy este hova menjenek inni....hat itt jottunk el de nagyon gyorsan.... )

Magdi
Sajnos pentekre mar van programunk,apanak hetvegi csapatepito nyomszatas van, mi meg anyueknal leszunk hetvegen ,penteken egy Egomi barartnom most nyitott jatszohazat-jatszokerttel es oda megyunk kiprobalni a helyet. 8)
Csaladilag most tartjuk Alex szulinapjat mert a szuleim nyaralni mennek a jovo heten kulfoldre ugyhogy vasarnap egy Poni fogadoba mmegyunk,nagyon tuti hely ,gyerekjatszoval es ponikkal,lovaskocsizassal.Remele melvezni fogja az unnepelt :D
Hat Alex szerintem evezi persze hogy sokat vagyunk egyutt,de eddig sem voltunk keveset,delutan mar semmit nem csinaltam,vagy csak eppen foztem egy gyors vacsit,eddig is ugyanugy anyas volt most most. O aza tipus akit nem visel megaz ovi,de ha itthon vagyunk akkor teljes figyelmet igenyel.Ha egesz nap lenne itthon nem tudnek mindig ra figyelni,ugyhogy osztom azon velemenyt hogy a gyerekkel toltott ido milyensege a lenyeg nem a hossza.
Sajnlaom hogyy ennyire hianyoznak a szuleid,nagyon is erteheto,es tudom hogy majd ugyanigy leszek,olyan jo kapcsolatom van veluk. En azt sajnalom hogy a ferjem csaladja ennyire messze van tolunk,meg hogy anyosom mar nem el,mert apos uj felesege nem egy csaladcentrikus no....

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Hali

Tegnap az egyetemen voltam, már jó volt kicsit kiszabadulni :oops:

Bea
igen, én is 1 évet tudok. a passzív meg után még 3 hónap, ha a mv megszűnéstől számított 3 napon belül kiírnak.

Szilcsike
persze. fodroczy@axelero.hu

Nyuszika
ha felmondanak, akkor kifizethetik a szabit. ha visszamégy, akkor ki kell venni, nincs szabimegváltás. Hány éves a munkaviszonyod? ettől függ a végki, meg a felmondási bér, ha a munka törvénykönyv alapján vagy.

Kataa
hát, sajna még a kicsi taknyos, Gergő se mehet még a 7-en oviba.
szerintem utána már jó lesz.

bocs msot csak ennyi

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, szegedi vagyok és pár napot a fővárosban fogok majd tölteni elszeretnék menni angol turiba ahol jó minőségű, alig használt ruhák (rongyosak nem érdekelnek olyat itt Szegeden is találok bőven) vannak megfizethető áron, jó lenne ha kilóra lenne. És érdekelne v.mi bizományi féle ahol sok jó minőségű játékot találnék esetleg autósülést a kislányomnak. Csak jó és olcsó helyek érdekelnek.
Ha tudtok segíteni akkor: tabimariann@gmail.com -ra irjatok, mert sok topikba beírom a segítség kérésemet. ha valik Szegeden keres bármit szívesen segítek :lol: :lol:
Előre is kösz a segítségetek: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok
Halacska
jobbulást a lányodnak :) Majd mesélj a szülöiröl mi volt :) nálunk mindkét oviba hazaadták a az ágynemüt kimosni és a mostani oviba a pizsit is hetente haza adják kimosni .

Betegségek
mi most voltunk betegek petike most gyógyszer nélkül gyogyult meg :D imike viszont kapot gyogyszert :( .

Csábitás
nálunk is van de az iminek hogy egyen rendesen bölcsiben nálunk turorudi vagy tejszelet az alku tárgya :lol: reggelente idáig megbeszéltük hogy ö rendesen eszik a bölcsibe én meg veszek hazafelé neki rudit ,vagy tejszeletet :D

Pusz Csics
csics

Jó sokat írtatok :lol: , olvasni is alig van időm, nemhogy válaszolni.

Már otthon (az új házban) is van telefon és ADSL, hétfőn bekötötték, a gépet is átköltöztettük, de mivel a férjem, szegény, napi 8 órát ül az internet előtt (ez a munkája), ezért otthon is szüksége van még 1-2 óra netezésre, és én így már nem jutok a gép elé :( . Főleg, hogy a másik házban van...
A héten folyamatosan hurcoljuk a szekrényeket, bele a ruhákat, szóval, ha minden jól megy, a hétvégeén teljesen átcuccolunk. Csak kellene mégegy férfi, aki a szekrényeket segít cipelni (a mi mostani szobánkabn szeretnénk visszaállítani az eredeti állapotot). Apósom nem ér rá, talán sikerül valakit befűzni. Én kedden felvittem egy szekrényt az emeletre a férjemmel, meg egy másik dögnehezet odébbtettünk a szobában. Több ilyen fajta cipekedést nem vagyok hajlandó vállalni, mert annyira megemeltem magam, hogy tegnap menni is alig bírtam :cry: .

Ovi
Nálunk szerencsére nincs hiszti reggel, de soha nem is volt, max néha olyasmi, hogy "ma nem akarok oviba menni", de könnyen meggyőzhető Ádám. Inkább a hazajövetelnél van a gond, ha véletlen olyankor érek oda, mikor már kimentek az udvarra játszani. Mert akkor úgy kell könyörögni neki, hogy hajlandó legyen hazajönni, néha még büntetés is kilátásba kerül (édességgel és hasonlókkal való megvesztegetés nálunk nem jön be).

Sasha
Anyagi dolgokban totál együttérzek, abszolút ez a helyzet nálunk is. És még marad is jó darabig, mert a ház még koránt sincs kész.
Remélem, hamar meggyógyultok :!:

Na, most megyek, tényleg kellene egy kicsit dolgozni is...

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok

Ma eeredmenyes delelottom volt,egy jateknagykerbe vitte le egy baratunk.700m2 teruleten garazdalkodtam jo par orat :wink: Igy megvan a szulinapi osses ajandeka nagyi/dedi stb-tol is.MEg a karacsony is+osszes unokateso is lerendezve.Ugy orulok,mert most igy egyben hihetetlen sokat koltottem :oops: ,de le van vegre a gond, (babaval nem igen rohangasznek decemberben jatekboltokba ),es megujitottam koranak megfelelo szupi jatekokkal a keszletet itthon is.
Tesonak is vettem babatornasztatot,meg jatekokat. (Csics,koszi igy mar nem lesz szukseg a tiedre )
Ilyenkor latja az ember, hogy a kiskereskedok mennyi hasnot tesznek mindenre,60%-os aron tudtam vasarolni. Tulaj bacsi azt mondta maskor is visszavar,(jo kuncsaftnak tuntem :lol: )

Judy
Megbeszeljuk ha meggyogyultatok,legfeljebb ti jottok hozzank :)

Zsuzsa
Nektek csaladi jobbulast,ugy latszik az oscillo meg nem fejtette ki jotekony hatasat.
Bar oszinten szolva nem tudom,mert Alex se tavaly ,meg eddig sem (lekopogom!!!! )vol beteg,ugyhogy nem hinnem hogy az oscillo miatt.
De en is tapetaztam,persze csak segitettem,mert anyu volt a fonok :D
Valahogy ennel a babanal (de ti ezt mat tudjatok )nincs ido elhagyni magam,pihenni meg max ovi idoben,de akkor meg ezer mas van.Szoval anno Alexnel mar reg kimeltem magam...

Panda
Vegre,latod az alagaut veget.Gartulalokes minden jot az uj hazban :D

Megyek mert ma kapja Alex az utolso oltasat a dokitol (amerikai allampolgarsaghoz kell neki ) es oda megyunk ovi utan. Igy viszont O majd iskolaban mentesul ketto alol.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

sziasztok én is bekukk, br már többször is voltam, mindíg csak odáig jutok, hogy visszaolvasok, de írni már nincs is időm :cry: komolyan nem éértem azokat, akik otthon vannak és egyész nap fórumozgatni tudnak (itt mondjuk az nlcs topicra gondoltam) , a melóhelyről hagyján, de itthonról képtelenség...
nekem egy hetembe tellt, hogy eljussak megnézni Magdiék képeit, de megérte :)

hamarosan robogok tortát rendelni vasárnapra, Dodi is megrendelte a progit: nagytétényi kastélypark, utána tropicárium, du meg vendégek jönnek.
hétfőre meg még kitalálok valamit, mert nincs ovi, így ott keddre visszünk kókuszgolyókat.

kataa
mondok elkeserítő tényeket is: a szopi még mindíg megy, ez jó, de sajna megállapítottam, hogy az egy baromság, hogy szoptatás alatt nem jön meg :(:( apropó, októberben valamikor összefuthatnánk még ebben a szép időben, annyira kíváncsi vagyok a pocidra!!!
amúgy nyugi, a természet kiegyenlít, én meg csupa csajos-babásat ismerek :)

sasha, panda, szilcske és minden építkező
hát már nekem is tele a nemlévő, de ilyekor jön az, hogy csak rágondolok, hogy egyszer viszont milyen klassz is lesz, mikor készen lesz ... :)

beszti
merre vagy???? mi van veletek????

hal
ez sajna tényleg így van. én anno azon voltam kiakadva, hogy Dodi csak úgy jött hívatlanul, sőt utána alig, hogy meglett máris megint jött volna a tesó is, utána meg amikor kellett volna, 11 hónapot váratott magára. ez van.

ovi
mi most gyűjtünk. az összes önkormányzati pénz elmegy felújításra, így most papírt gyűjtünk, hogy tudjanak kari ajit venni a gyerekeknek

Kataa
abban a nagykerben nem volt nagy méretű baba?? még mindíg sehol nem találtam. :( úgyhogy most gyűrűt kap szülinapjára (mármint tornászgyűrűt) + könyvet, de a babát még mindíg keresem

rit
anemona7

Sziasztok!
Két kosár ágynemű és törülköző átcipelése és elrakása közben vagyok :lol: , de loptam magamnak egy kis időt.

Ádám ágyát elajándékoztuk, holnap jönnek érte (ma már szétszedjük), ezért jó lenne holnapig valamo lakható állapotot létrehozni itt. Egyelőre esélytelennek tűnik a dolog, mert nem tudom, mit hová, vagy ha megvan, hogy hová, akkor hogy fog elférni stb. Szerencsére a fenti gardrób le van parkettázva, így most az a sufni. Aminek nem találok helyet (alig van bútorunk, polcunk egyáltalán nincs), az ott pihen dobozokban addig, amíg nem lesz helye. Legalább túl nagy kupi nincs, mert a szoba mindent elnyel :), legyen az könyv, játék, ruha, bármi. Csak aztán később megtaláljam...

Rit!
A szoptatás alatt tényleg megjön, de egyéntől függ, hogy mikor. Noémi 3 hónapos volt, mikor először megjött, és még bőven szopott, mikor terhes lettem Ádámmal. Másodszorra viszont csak pár nappal Ádám első szülinapja előtt jött meg, de azóta is folyamatosan megvan, annak ellenére, hogy Ádám 3 évig szopott. Viszont egy ismerősöm (4 gyereke van) úgy járt, hogy ameddig szoptatta a gyerkőcöket, tényleg nem menstruált egyáltalán, akármilyen hosszú ideig is szoptatott. Viszont ahogy abbahagyta, a következő alkalommal már megjött neki (vagy terhes lett egyből :) ). Szóval, ilyen is van.
Jó volt a hétvége, kimulattátok magatokat?
Ja, amikor én itthon voltam a gyerekekkel, nekem sem volt időm netezgetni, világ életemben csak ezt az egy fórumot látogattam :lol: , többre egyszerűen nem volt időm. Most meg aztán pláne nincs, hogy dolgozom is.

Na, megyek is, mert egyedül pakolok, a férjem az áccsal csinálja a bejárati ajtó fölötti előteteőt vagy mi a búbánatot.

További szép hétvégét,

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés mert "futunk" is tovább. Volt kolléganőimmel (már rég nem dolgoznak a cégnél) és gyerkőceivel találkozunk egy kerti parti alkalmával. De. búcsúban voltunk. Tegnap de. is mert apa egyébként dolgozik mindkét nap. Annyira jó volt, hogy korán mentünk mert a játékokon mi voltunk az elsők, és némelyiket csak a kedvünkért indították be mert egyébként csak du. 2-kor indult a buli. Ilyen volt pl. a dodgem is, ahol két autóval mentünk és rajtunk kivül senki nem volt, így tudtunk "fogócskázni". Egyszer jól nekem jött Zoli Annával, háááát, tud azért ütni az a kisautó. Nem is bántam, hogy nem a vadabb, idősebb srácokkal kellett megosztani a pályát. Anna felült apujával egy nem is tudom minek nevezzem körhintára, amitől fényképezés közben is hányingerem lett. Hogy ennyire ne bírja vki még nézni se ezeket a játékokat? :oops: Azért a férjem is bevallotta, hogy amikor már vagy két perce hátrafelé mentek, az ő gyomra is felkavarodott. Anna meg kész Anettka 2. :roll: , gyúr az űrutazásra és még élvezi is ezeket az izéket. Szerencse, hogy azt mondják, hogy az anya mindig tuti, mert ebben aztán nagyon de nagyon nem hasonlít rám. :shock:
Délután, apa híján kettecskén, kivezettünk Veresegyházra a macifarmra, amit egész szépen "kikupáltak". Szednek persze belépőt is, ami régebben nem volt. De enni is lehet, hintázni, lovagolni, ugrálóvárazni. A medvéknek nagyon melegük volt. Fürödtek, bújkáltak a hűst adó fák között de voltak napimádók is. :lol: Sikerült egy szép képet elkapni, mindjárt fel is teszem.

Panda
Klassz, hogy már itt tartotok a házzal. Enyém pasi nem és nem akar építeni, elkényelmesedett a lakásban. Egyrészről megértem, és ha legalább egy kávézós, teregetős teraszom lenne már akkor sem vágynék ennyire egy kertesházba.

Rit
Dodidnak mi is nagyon boldog 4-et kívánunk!!
Ha nem túl márkás babát szeretnél, gondolok itt a baby bornra akkor szvsz nagyobb áruházban biztos kapnátok. Mi az ósanban vettünk egyet annó Annának. Azóta már a babaszobán akciósan vettem egy baby born-t is de nem játszik vele oly sűrűn. Bezzeg ha lenne kistesója. :cry:

Kata
Melyik nagykerben voltál? És milyen játékokat vettél Alexnek? Én mindig bajban vagyok a játékvásárlással. Bár a Minimaxról mindig van megrendelés de szerencsére vhogy el is felejti őket Pancsi, szal nem is szeretné sztem pont ezért azokat a játékokat annyira.

Csics
Köszönjük, meg is gyógyult Pancsi. A szülőin megtudtuk, hogy mi se reggel zargassuk az ovinéniket a kérdésekkel. Ha jól emlékszem épp te meséltél hasonlóról, igaz? Ne is lépjünk be a csoportszobába. Vinni mindent vihetünk, rajzeszközöket, gyümit, lekvár, mézet. Szal kicsit bekeményítettek úgy érezzük.
Én minden héten viszek kölesgolyót és szinte kikapják a kezemből, természetesnek veszik. :roll:

Nyuszika
Szia! :lol: A múltkor nem látszott a hozzászólásod, ezért hagytalak válasz nélkül. :oops:
Hogy vagytok? Remélem, hogy megúsztátok és megússzátok továbbra is!

Zsuzsa
Búcsú? ki tudtatok menni?? Képzeld, Annával megbeszéltem itthon, hogy ma csak a nagy felfújható csúszda miatt megyünk ki és nem is veszek neki semmit csak egy kürtöskalácsot. És a gyerekem egy szó nélkül jött mellettem, nem is kért semmit, nem hiszizett. A kürtöskalács valami álom! Drága volt de kettőt is vettem mert egy darabig úgysem vehetek ennyire frisset, finomat.

Jaj, még hadd meséljek vmit! (ennyit a gyors bejelentkezésről, de most úgy látszik grafomán vagyok) Tehát: Pancsi kb. két hónapja extra hisztis lett. A szobába küldés sem használt. Ezért mondtam neki, ha jön Hisztimanó akkor ölelje meg saját magát és szorítsa ki "őt", a haragot a testéből. Tegnap este már X-edszerre kértem tőle vmit és a vége felé már emelt hangon. Erre megszólal: "Anya, hallom, mérges vagy! Öleld át magad, és nyugodj meg!" Rohantam be a hálóba, hogy jól kiröhogjem magam, amiért megkaptam azt ami járt :P
A másik ami már egész jól kezd beválni, hogy ha hisztizik kéri, hogy vigasztaljam meg, hiszen a feszkót kell leküzdeni ilyenkor. A vigasztalás ölelést jelent és azonnal átvált normális stílusra. szerencsére ez az idő, mármint a hiszti és a vigasztaláskérés kezd lerövidülni, ebből látom, hogy jó úton vagyunk.
Bocs a sok pofáért, bár aki nem akart úgysem olvasott. :lol:

És akkor a képek:
kedvenc macis képem
Kép
ezen a játékon is a 6 perc helyett min. 10-et játszott mert elbeszélgettük a tulajjal az időt. :lol:
Kép

És itt is mázlink volt, már úgy kértem meg a bácsit, hogy állítsa meg a hintát mert látom, Anna megunta. A bácsika egyébként nagyon aranyos volt, elmesélte az életét. 8)
Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok
Panda
szegény :( remélem most már jobb a hátad . :)

Halacska
lehet de az az elözö oviba lehetet :D mostani ovijában fél7kor még csak ö és egy másik kisfiu szokott leni az ügyeleten .amugy én is vitem be NAGY rajzpapirt amire rajzolhatnak és nálunk is vitek be a szülök ceruzát háromszög alakut ,

na menem kell mert egy kis zsivány nem hagy irni :lol:

pusz csics
csics

Sziasztok!

Rit! Dorannak sok sok boldogságot kívánunk!

Halacska! De jó zsufi hétvégétek volt! Anna nagyon sokat változott, igazi nagylány lett.
Hisztimanó :lol: ez nagyon tetszik, majd én is bevetem.

Én tegnap ált. iskolai osztálytalin voltam. Nagyon jó volt, de ma egész nap le voltam lassulva a fáradságtól. Gyerekek persze toppon, Gyuri elment így én tartottam a frontot, de már majd leragadnak a szemeim. Hiába, öregszem, már nem elég 4 óra alvás :?

Panda! Azért tök jó, hogy már a házatokban rendezkedtek. Biztos fárasztó, de ennek legalább van értelme. Gyerekeknek hogy tetszik? Külön szobában vannak?

Kata! Játéknagyker :lol: Klassz lehetett vásárolgatni. :wink:

Megyek megkukkolom a választási eredményeket.
pusz:

Magdi
mléna

Sziasztok
Megjottunk anyuektol.Csutortok ota ott nyaraltunk.Hat nekem vegre az volt,mert anyu semmit nem engedett csinalni,O sem ment dolgozni ugyhogy ulos jatekokat jatszottam csak en Alexxal ,a tobbi idoben tudtam fekudni napkozben is.
Penteken elmentunk baratnom uj jatszohazaba,hat lanyok meglepodtem hogy milyen szepet alkotott.Feler egy pesti szinvonalll,es csak felaron ad egyorat.Barazt mondja meg az 500/ora is sok egyeseknek... Hat en mit nem adnek egy ilyen helynek a kozelben.Bar videken altalaban mindenkinek van segitsege ezert fura meg nekik ez hogy fizetni kell.Viszont nagyon remelem hogy bejon neki,mert jo sok penzt meg energiat fektetett bele.
Ma volt Alex eloszulinapja.A ponis etteremben voltunk,elotte meg megkapta az ajandekokat nagyi es dedi,batyamek fronton.Teljes extazisbanvolt,ugy orult mindennek.Mi jovo vasarnap ajandekozzuk meg,mert igy is sok az uj dolog.
Kepeket majd a jovo hetvegen teszek fel.

Rit
Hat babakat nem neztem,de szerintem biztos volt nagy baba is.Egyebkent lanyos dolgokbol extra valasztek volt :)

Zsuzsa
Hat hetvegen is haladtam megint,mar itt van tisztan a babakocsi+hordozo es az osszes ruha a kicsinek.Mar tenyleg csak mosni+vasalni kell es bepakolni.Az en korhazi cuccomhoz is megvan mar minden.

Bea
Nagyon jok a kepek,Pancsi nemhazutolja meg magat a magas ugraloban.En fel nem mennek,de Alex is a multkor ezen csuszott le.
Jo hogyennyi programotok volt,igy gyorsabban telnek a napok+kevesebb ideje marad a gyerekocnek a hisztire.
Ez egy pomazi nagyker,nem ismertem,egy udvarban van a baratunk elelmiszer nagykerevel,ezert engedtek be Ot, en meg voltam a kisero :wink: Hallottam hogy pont valakinek ajanlottak hogy vegyen valamitmert jovo heten ez megy majda Minimaxon.
Egyeblent lanyos cuccokbol vol boven valasztek,viszontm eglepodtem hogy fiusbol is vegre :!: Par dologamit vettem: Koranak megfelelo tarsasjatekok,Playmobil dolgok,Indian falu,farm szett,vasutas vilagitos tarcsa,Wader sin keszlet (na ilyen meg nem volt :) )Mentos felszerelesek(Rescue team ),Kaloz ruha,Darts,Egy nagy dobozos Var (ennek nem volt ismeros a markaja,de nagyon jo minoseg ) Mar akartam neki ilyet. Hu meg csomo minden lett,de ezek jutottak hirtelen eszembe.
Ovi: Hat nalunk is van egy fura dolog szeptember ota,hogy az oltozobe SEM mehetunk be,mert voltak lopasok ovoda szinten.... A gyerek hozza a ruhat es a kinti nagyban van az oltozes.Bar nalunk ez csak cipo cseret jelent,ezert annyira nem gaz,de megis.Na nekem ez annyira nem jon be,bar az ovonenivel tudok beszelni mert kikiseri oket ,de megis.Ugyhogy remelem masokkal egyetemben meg lesz ez beszelve majd szerdan.

Magdi
Osztalytali jo lehetett,en is ugy szoktam ezeket elvezni :D Jo volt Vacratot?

Na pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok, köszönjük a jókívánságokat, klassz napunk volt, mondjuk jól le is fáradtunk, de megérte :):). Az itthoni buli is nagyon jól sikerült, bár szegény Regénak kicsit sok volt ez az egész napos ramazuri, de hát ez van. Éjjel legalább extra jól aludt :).

Hal
dodgem :):) imádom, bár már nem is emléxem mikor voltam utoljára, asszem épp itt lenne az ideje, de valahogy nem találkoztunk vele mostanában. Egyébként én ezeket az extra felforgatós játékokat is imádom és külön pech, hogy a mi időnkben még nem volt ugrálóvár :( bár néha belógok én is Dodival, súlyban jó vagyok, csak korban nem, de who cares? :)
Baba nekem 56 cm körüli kellene, na ezt nem találok, bár Auchanba még csak készülök eljutni valamikor de a versenytársainál tutti nincs :(

na lépek, mert ma nincs ovi és kimegyünk a Károlyi kertbe tomboldázni pár ovis baráttal.

Gumicukor
mesélj!!! :):)

Rit
anemona7

Sziasztok
mi is voltunk kirándulni hétvégén végre :D párom elvit benünket :) petinek nagyon tetszet :) iminek nem szokás szerint :? pénteken voltunk ovis bucsuba nagyon jo volt ittunk mustot fiuk is :lol: iminek nagyon tetszet az ovi fökép hogy fölvehete az ovis poloját amit néhány ovis rendezvényen viselnek az ovisok ilyenkor egyforma poloba van mindenki egésznap :D volt müsor is, néptánc, és egy vicces dolog imike ott áll meletem petike 2 lépésel meletem ovonénik iminek szia petike köszönek mondom nem petike hanem imike van meletem petike odébb van :lol: olyan egyformák mondja az ovonéni . :D

Lányok
petikére rájött a félelem este lefekvésnél nem akar elaludni csak velem a mi ágyunkba vagy ha valaki melete marad amig elalszik :( .

szülinaposoknak boldog szülinapot :D

pusz csics
csics

Sziasztok!

Körkérdés: Orrfújással hogy állnak a gyerekek? Nálunk Nóri szépen tudja fújni, de a zsepit még én "mozgatom". Az oviban nem segítenek neki, Nóri meg csak szétkeni az orra alatt a cuccost. Tegnap tök sebes orral-szájjal hoztam haza. (Du. 2x kellett orrot pucolni, úgyhogy nem tiszta takony, csak egy kicsit szottyós).
Szóval a kérdésem arra is vonatkozik, hogy egy 4 éves gyerektől követelmény-e az oviban, hogy tudjon önállóan orrot fújni.
Akinél már megy az önálló orrfújás, létszí adjon nekem tippeket, hogy hogyan lehet megtanítani a gyereket. Hangsúlyozom, nem a fújással van gond (jó nagyot tud trombitálni :wink: ), hanem konkrétan a zsepi helyes használatával.

Kataa! Pénteken nem voltunk Vácrátóton, hétfőn kirándultunk Dömsödre családilag. Horgászat, levélgyűjtés, séta volt a program.
Mi ez a pónis étterem? Hol van helyileg?

Csics! Lehet, hogy látott, hallott Petike valamit, amitől félelem van benne. Próbáljátok kipuhatolni, hogy mi történt.
Nálunk szerencsére eddig nem volt ilyen félelem. Néha mondja Nóri, hogy szörnyek vannak a szobájában. Erre én fogom az összes szörnyet és átviszem az én szobámba. Ettől mindig jókedve lesz, tetszik neki, hogy anyu ágyában alszanak a szörnyek :lol:

Írjatok csajok, mert kihal a topik :wink:
Pusza:

Magdi
mléna

hali,
én is havazódom, mióta Dani betegsége után visszajöttem egy csomó minden történt, fel kell venni a ritmust. ráadásul mi is kettecskén vagyunk a héten ,mert a párom fejtágításon + csapatépítőn van, csak szombaton délután jön haza. még jó, hogy jön holnap a tesóm és nem leszek egyedül. legalább megmasszázsol kicsit szakszerűen. most vizsgázott 5-re :) tök büszke vagyok rá. még van pár vizsgája, aztán kezdheti az ipart :)

szerencsére túlesetünk a betegségen is, most már ovizik, ma szüreti mulatság volt, az oviban van 1 sor szőlőtőke, azt szedegették le, és csináltak belőle mustot. tiszta mustszagú volt a gyerek, amikor elhoztam :) nem tudom, az én fiam olyan kipárolgós fajta, a bőrén is éretni, mit evett. a legjobb, amikor kapros tökfőzit eszik és utána mindenhol azt érzem rajta :)

orrfújás - nálunk változó. ki tudja fújni, meg is törli, csak egy gombócba, nem hajtogatja még össze. 1 fújás 1 zsepi. mutatjuk neki mi hgy csináljuk, aztán egyszercsak bele fog jönni. nekem inkább azzal van gondom, hogy sokszor felszívja, és van, amikor a szólás ellenére is direkt. de azért sikerül rábeszélni a kifújásra. nekem apósom szipog folyton, pedig nincs semmi az orrában, csak rossz szokás, mondhatni idegesítő. sajnos oviban sokszor látok zöld sűrű taknyot folyni - általában mindig uazoknak a gyerekeknek az orrából. és hát ovónéni nem mindig törli le....

Csics-lehet tényleg vmit látott (pl. mesében), hallott, ahogy Magdi is írja. meg kell vele beszélni. mutasd meg, hogy a tárgyak sötétben is uazok, mint világosban, csak kevesebb a fény. nálunk pont ellenkezője van, mert a scooby-doo őrület miatt fel sem vesz ilyeneket a fiam.

na, megyek, összedobok holnpra valami ebédet. szerintem zöldséges rizs lesz hallal, nyam-nyam :)

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?