Sziasztok!
Mamy a cikk nagyon jó!
Igazából a direkt császárt kérőket sem kéne elítélni, mert ez egy kockázatos műtét, nekem például félelmetesebb, mint a sima szülés.
Azonban a legtöbben valószínűleg nem kérik a császárt, hanem nincs más választásuk, és annyira féltik a babájukat, hogy eszükbe se jutna ellenkezni az orvossal.
Hát én se így képzeltem a szülésemet, azt hittem, hogy nem lesz majd oxitocyn és vártunk is a fájásokra jó sokat, de azok nem jöttek. Amíg nem írtad, hogy neked is ilyesmi szülésed lett volna, ha nem csaszi, addig bele se gondoltam, hogy én is császárral szültem volna, ha nincs oxitocyn. És rám duplán igaz lenne ez a "kitépték belőlem" érzés, mert korábban jött a baba (és a férjemnek se volt még soha ennyi munkája egyszerre, mint azon a héten) váratlanul ért minket a szülés megindulása...
A nehéz (mesterséges) szülésem miatt sokat bőgtem a kórházban. Hibáztattam mindenkit. Épp a csecsemősnővéreknél voltam, mikor behoztak egy betegen született kisbabát, akiért már jött is a mentő. Na ekkor tértem észre.
Régen megszólták azt, aki hangosan szült - rászóltak a szülőszobán. Anyósom mesélte, hogy a kisvárosukban az egyik tanítónővel egyszerre szültek, eltelt 10 év találkoztak és akkor is emlegette a nő, hogy ő bizony egy hang nélkül szült! Mintha ezért glóriát kapna a feje fölé. Anyósom a szülésnél jó hangosan kiabált, ettől függetlenül el tudom mondani, hogy annyira jó anya, hogy sajnálom, hogy nem az enyém.
Megértem (nagyon is) hogy érzékenyebben érint a téma.
A Gesztikéről készült kép tényleg lehetne képeslap is, annyira szép!
A Gripe Waterról várom a tapasztalataidat, sajnos nálunk nem múlik a már elég egyértelmű hasfájás. Látnád, ahogy felhúzza a lábacskáit, és erőlködik - sír is. Tehetelennek érzem magam, nem marad más csak a figyelem elterelés, a bealtatás, ha sikerül, szegénynek addig se fáj. De úgyis tudod miről beszélek, remélem nálatok javul a helyzet.
Ákata orrpucolás: próbáltam fültisztítóval is, miután mondtad, és tényleg jó ötlet, amikor látható a takony. Sokszor inkább csak hallani lehet (szörcsögést), mélyebben van, és hígabb lehet. Most orrcseppet használok - utána mindig könnyebben vesz levegőt.
Hiszti:igen szerintem is bukhat a hiszti miatt is, de volt úgy, hogy letettem, aludt, és egyszercsak jó nagy mennyiség jött ki belőle. A lepedőm (mert csak a mi ágyunkban alszik) 1m2 területen tiszta hányás lett egy nap alatt. Mondjuk én vagyok a hülye, mert hamarabb rá kellett volna jönnöm, hogy ez nem normális. Csak hát azt hittem ez még a szopi bumm és ennek megfelelően sűrűn raktam mellre. Most két napja kitolom a szopik idejét (sétálunk a parkban, mert ott alszik), és rövid ideig hagyom mellen ...és javult a közérzete, ma reggel már nemcsak egy jó pillanatunk volt, hanem: reggel kilences szopi után két órát nézgelődött!!! és most pihizik szép csöndben.
Valami szorulásos gondja lehet neki is (mint Lizikének) mert nálunk is volt olyan, hogy erőlködött és amiatt bukott, de a kaki mégse jött. Viszont minden nap van kaki, egy jó nagy reggelre - gondolom ezért nehezebbek az éjszakáink.
Olyan is volt, hogy szopizott köhintet egyett, újra szopizott és közben folyt az orrából a tej....
A tévé is sokat segített, reggel nézte és nem sírt! - olvasom, hogy a lánykáid is szeretik
A lányok aranyosak a hordozókban, meg az együtt sírós kép is tetszik, és klassz ruhácskákban vannak! Sajnálom, hogy ilyen sokszor kell kontrollra és vizsgálatokra rohangálnotok!
Amúgy tényleg sokat nőttek! Egyszerre kelnek enni? Mi a tapasztalatod, hat hét után tényleg könyebben meg lehet érteni, hogy miért sírnak a picik?
A múltkori szomszéd - szőnyeges utalásom: arra gondoltunk, ha lenne szőnyege kevésbé jönnének le a dübörgései, ezért akár vennénk is neki egyet, de neki is adnánk a miénket.... Családi ház: így hogy otthon vagy a kicsikkel a legidálisabb, legközelebb mi is házat veszünk, mégha messzebb is Budapesttől.
Jadey ma reggel arra ébredtem, hogy sír a kicsi, és mit látok: a takaró a fején, totál ráhúzta. Még jó,hogy könnyű kis pléd, semmi súlya nincs - mától hálózsák! Látom nagyon a finisben vagy! Drukkolok, hogy akkor jöjjön a kicsi Bence amikor mindenkinek, de leginkább neki a legjobb!
Lányok! köszönjük a bókokat, és az együttérzést is (hasfájás, sírás ügyben) nem merem elszólni, de két napja jobb a helyzet.
Ranpo helyzetjelentést várunk!!!
Krisszi Ricsike gyönyörű! A kórházi dolgokat jól összefoglaltad, kár hogy nem hamarabb szültél!
Így egy kicsit hiányos készletekkel kellett átvészelnem... Kiemelném a csoki fontosságát - nem is hittem volna, de olyan farkaséhes lettem! Jó a hálóinged, nekem is van ilyen!
(éljen az ázsia center)
Dorka együttlakás - nem könnyű az biztos.
Közel vagy már a célhoz, neked is drukkolok ++++++++++++++
Na jó megyek kicsit pihenni, amíg van rá lehetőségem.
Puszi!