Új privát üzeneted érkezett!

Ha veszel egy Nurofen szirupot, abban van mérőkanál.

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Melodia! :)
Az tök jó, hoyg maradtak ruhák a lányodtól, én is kaptam jópárat a sógornőmtől, de azért az mégis csak a másé volt. Éppen e miatt vagyok én is bajban (no meg mert első baba, igazából foglmam sincs a dolgokról) hogy szinte télen születik, és mit kell rá adnom, hogy nem fázzon. Pl. éjjelre vennék neki hálózsákot, de nem tudom, hoyg ujjatlant (abban talán jobban tud mozogni, viszont lehet, hogy fázna benne) vagy ujjasat vegyek. Takarója már van, ha kell még rakok rá plédet is. Te hogy fogod csinálni? Pontosan mi az a bundazsák? Alvós, vagy sétálós cucc?

Hettie! :)
Igen, a cukorprobléma most jött csak elő :( Nálad is első bébi lesz? Magadtól vásárolgatsz be, vagy kapsz tanácsokat?
Miért gondolod, hogy hamarabb jön? Igazából ha belegondolok szerintem nálunk is lehet, hogy hamabb jön (Murphie) mivel a babszoba még sehogy sem áll. :( Ráadásul a dokim közölte, hogy 1 héttel hamarabb fogjuk kezdeni a CTG-ket.

Piciri! :)
Sajnálom az alvós CTG-t :( Húú nagyon drukkolok nektek, hogy a hétvégén beinduljon a dolog!!!!!!!!!+++++++++++++++

Dorka! :)
Nektek is nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!++++++++++++++
MÉg BKV-zel! Nem semmi!

Rolex! :)
Akkor félreértettem, bocsánat! :( :oops: :oops: :oops: Lassan megtanulom ezeket a kifejezléseket. Így már érthető nálad a császár :(

Baboka! :)
Húú akkor nem csodálom, hogy leestél a székről, pláne, hogy már van két lányod! ÉS így világos a hamarabb születés is :)

Jadey! :)
Köszönöm az üdvözlést! Húú már Te is nagyon a finisben vagy! :)

Mamy! :)
Nagyon édes a kis Gesztenye!!!! Gratulálok!

Bea

Kép
Kép
beuka

Mamy,
Nem tudtam, h lehet überelni....de lehet.
Jadey,
Hogy haragudnék..Azért mert megnyugtattál, majd bejövő hívásod volt..? Ne viccelj. Most megyünk a v ligetbe focizni! Én viszem a labdát!:)
Majd jelentkezem!
Sz_Kata,
Dont cry, baby!
rolex

Beuka
Első baba lesz. Hát nem is tudom hogy miből gondolom, megérzés, meg már nagyon lent van a feje.
Ruhákat kaptam, meg ami hiányzik majd megvesszük. Tippeket a bababoltban adtak hogy mi kell, meg mi nem, uis a védőnők mondhatnak olyan dolgokat is ami nem kell. Oda jártam már kismamaruhákat is venni, meg összetegeződtünk. Legutóbb meg felírkáltuk mi kell és mennyi lesz. Nagyon segítőkészek.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Beuka,
soxor a használt ruha jobb minőségű, mint az új. Mi rengeteget kaptunk, plusz Anyu is túr itt-ott, és olyan álomszép Marks&Spencer ill. egyéb angliai használt rucikat hozott, hogy azok lettek a kedvenceim. Sokkal jobb minőségűek és csinosabbak is, mint amit mi vettünk újonnan itt-ott. És nem mind1, hogy 600 forint volt a rugdalózók darabja, és nem 2500. Téli öltözék: lakáson belülre nem kell extra vastag ruha, úgyis fűteni fogtok... nem jó, ha a gyerek túl melegen van öltöztetve. Hálózsák: nehéz benne fogni a babát, mi levegőztetéshez használjuk (ujjatlan változat), éjszakára takaró járja. (Gondold el: minden tisztába tevésnél, tehát egy éjszaka akár négyszer is ki kell bányásznod a cuccból a gyereket. És amikor legszívesebben durmolnál, és csuklasz össze az álmosságtól, az a fél perc is számít...) És még egy érv a hálózsák ellen: megfigyeltem, hogy a két bébi lerúgja magáról a takarót, ha melege van. Ezt egy hálózsákkal nem tudja megcsinálni. Igaz, akkor is lerúgják magukról a takarót, ha hisztiznek, de akkor legfeljebb betakargatom őket.

Puszi

ákata2

Beuka,

Télre én mindenképp hálózsákot használok. Igaz, amit Ákata írt, hogy azt nem tudják lerúgni magukról, viszont tuti nem takaróznak ki, így nem fázik meg. A másik, ami mellette szól és szerintem nagyon fontos, hogy tudnak olyat alkotni ezek a kis lurkók, hogy a takaró alá másznak és betakarják a saját fejüke. Ez egy vastagabb téli takarónál akár nagy baj is lehet... Nem rémisztgetni akarlak, csak egy ilyen pindurka baba még ne mtud jelezni, hogy anyu, nincs levegőm... Ráadásul ha laszik és közben csinálja mindezt, akkor még az életösztönökre se lehet hagyatkozni.

Kata, bocsi, hogy ebben ellenkezünk.. Amúgy szuperédi az a hálózsákotok!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Hazajöttünk a kórházból. Jól vagyunk. Visszaolvasni sajnos időm, energiám egyenlőre nincsen. :)
SOk puszi Mkinek.
SzKata gratula a babához.
Hallom a férjem tudósított a fejleményekről.
Kata baba 3520g-al született, asszem el van írva a táblába. Most 3380g-al jöttünk haza. Eddig szépen evett, remélem így is marad.

Puszi: Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Jadey és többiek!

Köszi szépen! De akkor viszont az Infacol adagoló cseppentőjét nem értem... :shock:

Rolex!
Mire gondoltál? :roll: Mit lehet überelni? :roll:

Kép
mamy

Lányok!
Találtam egy igen érdekes cikket a Nők Lapja Café-n. Ha nem haragszotok meg érte, idemásolom.
Mindenkinek a figyelmébe ajánlom.

Nem akarok császárral szülni!
Vályi-Nagy Erika
Nõk Lapja Cafe
2006.09.15

Parázs vita folyik a kérésre végzett császármetszésről. Van-e joga az anyának elkerülni a normál szülést? De ritkán kap szót a másik oldal. Választhatja-e az anya, akár a szülőszobán a spontán szülést a császárral szemben?

– Mindenáron szülni akartam – mondja M. Olga, közben négy hónapos kislánya rugdalózóját megigazgatja. A kicsi Anna alszik. Pihegve szuszog, arcán néha mosoly fut át. A világ legbékésebb mosolya, nem is sejti, milyen nehéz időszakon vannak túl az édesanyjával.
– Nagyon vártam már Annára – meséli Olga –, de leginkább arra a felemelő pillanatra, amikor először találkozunk. Még maszatosan, köldökzsinórral összekötve, fáradtan, de boldogan. Valahogy így képzeltem a szülést. Ma már képes vagyok mosolyogni azon, micsoda elvárásaim voltak. Ideális szülést képzeltem, álmodtam magamnak. Összeolvastam mindent a témáról, és azt képzeltem, hogy magam is képes volnék levezényelni a gyerekem világrajövetelét. Ebben persze nem voltam egyedül, internetes fórumokon más kismamákkal a saját szülésünket tervezgettük. Volt, aki már anyatejleadónak is jelentkezett, nem is tudom, honnan képzelte, hogy majd literszámra lesz teje. És tegyük azt is hozzá: szinte mindenki az első gyerekét várta.

Rohanás a műtőbe!

Teltek a hetek, lassan betöltöttem a 38.-at, aztán a 39.-et. Semmi más gondolatom már nem volt, csak a szülés. A fórumon, ahol a kismamákkal chateltem, lassan mindenki megszült, és jöttek a szebbnél szebb történetek, első közös fotók. De én még mindig csak álmomban fájtam, toltam. Majd egy héttel a kiírt időpont után az orvosom befektetett a kórházba. Azt mondta, kap még a baba egy-két napot, de aztán beindítja a szülést. Furcsa érzések söpörtek át rajtam. Egy hónappal ezelőtt még visítva tiltakoztam volna, de a 42. hétben úgy voltam vele: történjen már valami. Jó, nem ez a természetes út, de majd utána szépen megszülöm a picikémet. Hát nem tudtam megszülni. Abban az őrült kapkodásban szinte csak arra emlékszem, hogy romló szívhangok és rohanás a műtőbe.
Annácska gyönyörű volt, szabályos kis arc, test, és majdhogynem ilyen békés mosoly lebegett az arcán, mikor először találkoztunk. (Mert bizony a császár után nem kaptam meg, nyomban elvitték inkubátorba, mosdatni, mérni, csak órák után láthattam először.) Édesen szuszogott a pólyában, mintha világéletében így, bebugyolálva feküdt volna mellettem. Pedig néhány órája még idegen kezek tépték ki belőlem… – sajdult belém ez a rémes gondolat.
Az első lépcső az volt, hogy magamban túl legyek az eseményeken. Hogy feldolgozzam a kudarcot, képes legyek elfogadni, hogy nem tudtam megszülni a gyerekem. A második viszont az, hogy a környezetem, az ismerőseim előtt is merjem vállalni azt, ami történt. Igen, jól hallod, merjem vállalni. Mert bizony kaptam olyan megjegyzéseket, hogy na, te megúsztad a szülést. Kihagytad a fájdalmas részét. Jöttek a keményebb megjegyzések is: És most milyen kapcsolatod lesz a gyerekeddel? Képes vagy így is szeretni? A cikkekről nem is beszélve, ahol hosszan ecsetelték, hogy miről marad le a császáros kismama és kisbaba. Mintha az a 20-30-40 év, amit majd együtt töltünk, nem is számítana. Mintha magam döntöttem volna a császár mellett.
Örülök, hogy végre a nagy nyilvánosság előtt kimondhatom: mérhetetlenül elegem van ebből a „jaj, de sok császár van manapság” című témából. Meg az anyák szapulásáról, akik direkt kérik a műtétet. Igen, biztosan vannak nők, akik kérik a császármetszést. Szerintem ők vannak kevesebben. A többiek nem választanak, nem kényeskednek, nem megúszni akarják a fájdalmat, hanem hallgatnak az orvosukra. És megnézném én azt az anyát, aki képes szembeszállni a szülőszobában az orvossal, mert ő szülni akar. El se tudtam volna képzelni, hogy amikor a gyerekért folyik a harc, én körömszakadtáig magamra és a mindent megváltó szülésemre gondoljak. Pedig tényleg szerettem volna szülni. Holisztikusan, vízben, otthon, természetesen. De nem vádolom magam, hogy nem sikerült. Inkább Annával foglalkozom. Nézd, milyen édes, mosolyog. Szerinted is végleg elromlott volna a kapcsolatunk?

Ez volna a természetes szülés?

– Nekem nem voltak különösebb elvárásaim a szüléssel kapcsolatban. Szerencsére – teszi nyomban hozzá K. Mirjam. – Fájások nélkül vonultam be a 41. héten. Aztán burkot repesztettek, oxitocint adtak, injekcióztak, fájdalomcsillapítóztak… Szóval minden olyan dolog megtörtént, ami nem tartozik a természetes szülés kategóriájába. Nem igazán volt beleszólásom semmibe, képtelen is lettem volna uralni a helyzetet. Úgy gondolom, mindez tényleg azért alakult így, hogy minél jobb állapotban, könnyedebben világra jöjjön a gyerekem.
Ugyanezt mondom a barátnőimnek, akik azon idegeskednek, hogy nem fordult meg a gyerek, és mi lesz, ha császár… Már volt egy császármetszésük, és mi lesz, ha újra… Ha túlhordják, és mi lesz, ha… Nem kellene az anyákat folyton ezzel a műtéttel riogatni. Nem kellene megbélyegezni őket, mint ahogy a természetesen úton szülők sem érdemelnek kitüntetést. A döntés nem a mi a kezünkben van.

Dr. Juhász György szülész-nőgyógyász rendelőjében sokféle páciens megfordult. Olyan is, aki nagyon eltökélten készül a normál szülésre.
– Az egyik betegem a kilenc hónap alatt szinte minden vizsgálaton elmondta, hogy nagyon nem szeretne császármetszést. Hogy szülni szeretne, úgy, ahogy azt a természet elrendezte. Én ezt preferálom: minden anyának joga és kiváltsága, hogy a saját sorsában részt vegyen. De a szülés közben akadhatnak nehéz pillanatok, amikor nem az anya – legyen akár ő is szülész-nőgyógyász – dönt. És nem azért, mert nem ért hozzá, hanem mert nem képes objektíven látni saját helyzetét. Ilyenkor az anya helyett, az orvos helyett az élet dönt. Ha a császármetszés biztonságosabb a normál szülésnél, akkor a műtét mellett voksolnak az orvosok.
Én tudom, hogy ez az asszony mennyire készült megszülni a gyerekét. Mégis, egy szava nem volt, mikor mondtam, hogy operálnunk kell. Elmagyaráztam, megértette. Ezért is fontos, hogy a szülész és a szülő nő között bizalmi legyen a viszony. A terhesgondozás nem csupán vizsgálat, leletek átnézése, hanem sok-sok beszélgetés. Egy ilyen kapcsolatban nem hiszem, hogy az anyák nekiállnak az orvossal vitatkozni a szülőágyon sem a császármetszés mellett vagy ellene.

10 ok, hogy miért van ennyi császár

1. Több először szülő van, mint ahány többedszerre szülő. Az első gyereket világra hozóknál gyakrabban lépnek fel olyan szövődmények, amelyek miatt az orvos műteni kényszerül.

2. Egyre idősebbek a szülő nők. Tíz év alatt három évvel emelkedett az első gyereket szülők átlagéletkora, jelenleg meghaladja a 26 évet. Az elmúlt húsz évben megkétszereződött a 35 évesnél idősebb kismamák száma.

3. Ha a CTG enyhe kóros elváltozást mutat a magzat szívműködésében, manapság hamarabb végeznek császármetszést, mert a vajúdás alatt nem lehet teljes biztonsággal eldönteni, hogy fenyegeti-e a babát a súlyos oxigénhiányból fakadó károsodás veszélye.

4. A császármetszést ma már minden olyan esetben elvégzik, amikor a magzatot ezzel a módszerrel jobb állapotban lehet világra segíteni.

5. A császármetszések számának emelkedésével párhuzamosan jelentősen csökkent a születés körüli magzati halálozás. Ebben azonban a jó terhesgondozásnak és újszülöttellátásnak talán még nagyobb szerepe van.

6. A medencevégűen elhelyezkedő koraszülötteknél (a 37. hét előtt vagy 2500 gramm alatti súllyal születő babáknál) általában császármetszést végeznek, mivel a születéssel járó stresszhelyzetet ezek a babák rosszul viselik. A koraszülöttség alsó határa a 24. hétre módosult 1998-ban, ezért nőtt a koraszülöttek száma és aránya is.

7. A medencevégű fekvés érett magzatok esetében is problémát jelent, mert természetes szülést ilyen esetben csak olyan orvos vezethet, akinek ebben nagy gyakorlata van. Mivel ma már számos szülészeten szinte kizárólag császárral születnek a farfekvéses magzatok, az ifjabb orvosnemzedéknek nincs kitől megtanulnia a speciális fogásokat, tehát tovább nő a császármetszések száma.

8. A lombikbébiprogram következtében gyakoribb az ikerterhesség, ilyenkor többnyire császárra kerül sor.

9. Mivel egyre több a császármetszés, egyre több az előző császármetszéses szülés miatt végzett újabb császármetszés.

10. Az utóbbi évek „szülészellenes hangulata”, a műhibaperrel való fenyegetettség miatt az orvos előbb dönt császár mellett, mint egy-két évtizeddel ezelőtt.

Kép
mamy

Mamy,
A lányocskád szépségét!
rolex

Rolex!
Jaaaa... :?: :!: :!: :!: :wink: :lol: Köszi!

Kép
mamy

Mamy,
én használok Gripe Watert, és van 5 ml-s fecskendőm, kimértem, és egy kiskanál (nem kávés, hanem teás, a nagyobb!) pont 5 ml. Én gyógyszeradagolós Medela pohárkából adom (30 ml, van 5ml-s jelölés), mert a kiskanálból sok mellé megy, mire megissza Peti (utálja, köpi ki ezerrel). :roll: Olvastam az angol leírást is, és teljesen jó a magyar fordítás.
Én is császárral szültem. Nekem ez jutott, mert Peti egyáltalán nem akart kibújni, és a szülés lefolyása miatt magas volt a fertőzésveszély az ő számára. De én nem érzem magam kevesebbnek. Nem mindenkinek jön össze, és nem mindenki számára ez a jobb. 15 órát vajúdtam, a finisre mégis leálltak a fájások, Peti feje nem illeszkedett be, és még ki sem bírták nyomni belőlem, pedig 3-an feküdtek rajtam. Reménykedem, hogy legközelebb nem lesz műtétre szükség. De ha mégis, hát az sem baj, mert oka lesz.
Téged megviselt, hogy műtéttel jött világra Emese?

Dorka????
potter_76

Mamy!
Ne emészd magad azon, hogy császárral született a kis drága! A lényeg, hogy jól vagytok egészségesek és minden rendben van. Hidd el nem vagy ettől más mint az aki hüvelyi uton adott életet a babájának.Tudom most kicsit érzékenyebben reagálod le a dolgokat, de hidd el szuper anyuka vagy!!!
Edi78!
Gratula nektek és jó egészséget és sok-sok tejecskét!

Piciri! Csak nem beindultak a dolgok, hogy nem jelentkezel?????
baboka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:22-kor.
Vendég

Tudom, lányok, hogy ez a topic nem erről szól, de nem tudtok valami tutit torokfájásra, mert csillagokat látok!? :cry: :cry:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Rolex!
Aranyos vagy, hogy sajnálsz a költözés miatt, de most egész jól haladunk. Ma nagyon sokat tudtam dobozolni, Beni is partner volt, mert az evések között alukált szinte egész nap :D Lehet, hogy éjjel megbosszúlja majd magát :roll:

Kata!
Nekünk Kálmán Attila volt a sebészünk, ha esetleg Ő lesz a dokkerotok :wink:
Ugyanazt próbálom én is, mint Anyukád: tartom egy darabig a szájában, de ahogy elengedem a cumit, nem kell sok és kiesik Neki. De azért van úgy, hogy akár 5 percig is a szájában tartja :wink:
Én nem szoktam Benit éjszaka tisztába tenni, bár Ő éjjel a kakilást hanyagolja is. Persze a pisi is megbosszulja magát reggelre :arrow: átázik a ruci :(
Nem semmi Lilid a pelenkázón leművelt pisi-kakival :lol:
Nekünk sötétszürkéből átment sötét szürke-kékbe Beni szeme. Marcinál folyamatosan csodaszép kék szemek mosolyogtak vissza :D

Jadey!
Én is épp ma gondoltam ezekre a csövekre, meg erővonalakra... Marcinak is itt volt az ágya 21 hónapja, úgyhogy passzolok. Nem baj, két hét múlva jön Vác, aztán pár hónap és az új kecó. Csak győzzem mindenhová megszoktatni Őket :shock:
Tökéletes-Igazi Anya :lol: Én egyre többet sántikálok egyébként drága Nagyfiamnak köszönhetően és mintha visítanék is néha :oops: :lol: A többiről nem is beszélve...
9 nap?! Hú, már Te is a végét járod! :wink:

Mamy!
Geszti egyszerűen gyönyörű!!! Tényleg képeslapra való, ahogy Jadey írta :D
Te éjjel is méred Gesztit? Nagyon lelkes vagy! :D
Ha Beni nem ébred 1 körül, akkor már én forgolódom, hogy mi van már?! És persze nem győzőm tartani a ciciket, majd' szétdurrannak :roll:
Látom tud Gesztike is, rendes kislány! Ma Beni volt tünemény, szépen 3 óránként kelt és közötte pedig tudtam pakolászni. Persze már itt van az esti nyüszi, most evett, de sem kézben, sem az ágyon nem jó, de még a cici sem :evil:

Sz_Kata!
Ne aggódj, biztos mindent jót csinálsz, Peti elégedett Veled és ez a lényeg!!! :D A sírás pedig ilyenkor totál normális, tudod baby blues! :wink:
Apacici :lol:

Edit!
Üdv újra közöttünk, immáron Katával :D
Névnapod alkalmából sok-sok boldogságot!!!
Kép

Gabi!
Látom, kreatívan megoldottad Peti "alvását" :wink:
Drukk megy az első hármasban töltendő éjszakátokhoz!

Livi!
Nekem épp ma ajánlotta egy barátnőm torokfájásra a a Homeogene 9 homeopátiás szert, ami kifejezetten torokfájásra, kaparásra, nyelési nehézségekre van. Neki nagyon gyorsan segített. Az adagolás szerint napi 6-7 szemet kell elszopogatni. Emellett mézes gyümölcsteát tudok ajánlani. Jobbulást!!!

Beni szokásához híven este előadja a cirkusz hercegét és visít ezerrel, bármit csinálok. Most lepasszoltam Gáboromnak, úgyhogy most Ő küzd mindkét kiskrapekkel. Nem is húzom sokáig, mert még jön a vacsi, aztán 8-kor Beni fürdetés. Remélem addigra jól lefárasztja magát és fürcsi utáni szopin jól bealszik...

Erika, Dorka!!!
Merre vagytok? Drukkolok Nektek!

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok Lányok!!

Szia Beuka!!

Hát igen, sok ruha maradt a lányomról, de viszont azokat is úgy kaptam annak idején, az unokaöcsémről maradt le!! Én azt javaslom, hogy ne idegenkedj ezektől a ruciktól, óriási nagy segítség, mert nagyon drágák a bébiruhák (gondolom már tapasztaltad), és oly hamar kinövik!!Kiválogathatod a kapott ruhák közül is, hogy melyek felelnek meg az izlésednek, melyek azok, amelyek szép állapotban vannak, és gyönyörűen ki lehet mosni, vasalni!!Ezen felül, amit még meg kell venni, azokat megveheted, de mégse az összeset!! Én nem tartottam szégyennek, minden rucit elfogadtam, és szépen átválogattam!! A bundazsák az tulajdonképpen a levegőztetőtzsák, amiben ki tudod vinni a babát!!Lehet kepni ilyen piciknek overált is, de szerintem az kényelmetlen nekik, hogy belegyömöszüljük a pici lábukat a kezeslábasba!!A bundazsákban meg szabadon van!!
Én éjszakára ujjatlan hálózsákra gondoltam, egy vékonyabb hosszúujjú pamitrugival, az nem baj, hogy kint van a keze, a takaróval se szabad betakarni!!Arra figyelni kell, hogy 22 foknál ne legyen több éjszakára a szobában, és ne legyen túlöltöztetve, nehogy túlmelegedjen!!
Nagyjából megpróbálom összegyűjteni, hogy milyen rucikra lesz szükségük az első időkben:
5 db kombidressz (téli babónak hasznosabb a hosszúujjú)
5 db vastagabb plüss rugi
3 db kiskardigán (kocsikabát) ( lehet nagymama által kötött puha kötött is)
2 db harisnyanadrág
1 db vékony cérnasapka
2 db vastagabb sapi
zoknik
1 db kötött anyagból meleg "kiscipő"
5 db vékonyabb pamutrugi (alváshoz is lehet)
2 db vékony hálózsák ( de akkor kevesebb pamitrugi kell)
1 db vastag hálózsák
2 db kisebb méretű babapléd (kocsi aljába is jó ha teszel)
2 db nagyobb méretű babapléd (ha picit vékonyabb a levegőztetőzsák, jó alaposan be lehet bugyolálni vele)
30 db textil pelus ( lehet, hogy elsőre soknak találod, hiszen nem ezzel pelenkázod, de rengeteg dologra tudod használni!! Baba feje alá, szoptatáshoz stb
Remélem tudtam segíteni, és nem zavartalak össze!! Bátran írj, és kérdezz, mindenki szívesen válaszol!! :D
Ja, sajna én is cukros vagyok, diétázok már 5 hete, a héten nézték az éhgyonri cukromat, és szerencsére jó volt!!Úgy látszik sikerül kordában tartani a diétával, sőt fogytam 2 kg-ot, és 1 hónapja tartom a súlyom!! Most így tartok 7 kg-nál!!

Szia hettie!!

Ígérem, próbálok gyakrabban jönni, jó veletek tapasztalatokat cserélni!!
Én a Schöp-Méreiben fogok szülni, már járogatok a szülésfelkészítőjükre, ismerkedem a kórházzal!! Szerencsére nekem a lábam nem vizesedeik, viszont az ujjaim jó ducikák, főleg júliusban volak dagadtak a nagy kánikulában , le kellett a jegygyűrűmet vágatni az ujjamról!! :cry:
Lassan búcsúzom, nagy puszi minden mamának, és babának!! :D

Üdv!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Szeretnem egy kicsit atirni, hogy mi mit hasznaltunk a leginkabb a fiamra elso harom honapban.
Igaz en egy heten egyszer mostam, igy nekunk mindenbol egy kicsit tobb volt.

8 db body
6 db pluss rugi
1 db naci + pulcsi en nem szerettem, mert a pulcsi felgyurodott mindig.
2 db vastagabb plussrugi, mert az elso par honapban nem szerette a halozsakot.
3 db vekony sapi, egy estere, mert furdes utan ha a fejecskeje vizes lesz erdemes raadni, hogy meg ne fazzon egy rovid ideig, mert hiaba torlod meg, attol meg nyirkos marad a bore es a haja is.
Harisnya nekunk nem volt, mert ilyenkor meg olyan picik en rugit adtam ra es kesz. majdnem egy eves volt, mikor az elso harisnyat megvettuk.
Zoknink volt egy par darab, ha huvos volt a laba rugi alatt akkor rahuztam.
Nem volt kocsikabatunk es kardiganunk sem, mert ha kivittuk vekony kinti kezeslabasba raktam.
Telen meg a vekony kezeslabassal egyutt beraktam egy bundazsakba.
4 db kicsi babapled volt egyet tettem a kocsiba ala, egyet meg ra. Ketto volt tartalek.
Pelenkabol is csak 10 db volt, abbol 5 db-ot elnegyedeltem es beszegtem.
Felesleges egy nagy pelussal torolgetni a bukast. Eleg arra egy negyed pelus is.
A negyedeket meg most is hasznaljuk orrot fujni.
A maradek 5 db jott a feje ala.
Nekunk volt meg 2 par cernakesztyu szules utan a korhazba. Nagy aldas a karmolasok ellen.

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Mamy a cikk nagyon jó!
Igazából a direkt császárt kérőket sem kéne elítélni, mert ez egy kockázatos műtét, nekem például félelmetesebb, mint a sima szülés.
Azonban a legtöbben valószínűleg nem kérik a császárt, hanem nincs más választásuk, és annyira féltik a babájukat, hogy eszükbe se jutna ellenkezni az orvossal.
Hát én se így képzeltem a szülésemet, azt hittem, hogy nem lesz majd oxitocyn és vártunk is a fájásokra jó sokat, de azok nem jöttek. Amíg nem írtad, hogy neked is ilyesmi szülésed lett volna, ha nem csaszi, addig bele se gondoltam, hogy én is császárral szültem volna, ha nincs oxitocyn. És rám duplán igaz lenne ez a "kitépték belőlem" érzés, mert korábban jött a baba (és a férjemnek se volt még soha ennyi munkája egyszerre, mint azon a héten) váratlanul ért minket a szülés megindulása...
A nehéz (mesterséges) szülésem miatt sokat bőgtem a kórházban. Hibáztattam mindenkit. Épp a csecsemősnővéreknél voltam, mikor behoztak egy betegen született kisbabát, akiért már jött is a mentő. Na ekkor tértem észre.
Régen megszólták azt, aki hangosan szült - rászóltak a szülőszobán. Anyósom mesélte, hogy a kisvárosukban az egyik tanítónővel egyszerre szültek, eltelt 10 év találkoztak és akkor is emlegette a nő, hogy ő bizony egy hang nélkül szült! Mintha ezért glóriát kapna a feje fölé. Anyósom a szülésnél jó hangosan kiabált, ettől függetlenül el tudom mondani, hogy annyira jó anya, hogy sajnálom, hogy nem az enyém.
Megértem (nagyon is) hogy érzékenyebben érint a téma.
A Gesztikéről készült kép tényleg lehetne képeslap is, annyira szép!
A Gripe Waterról várom a tapasztalataidat, sajnos nálunk nem múlik a már elég egyértelmű hasfájás. Látnád, ahogy felhúzza a lábacskáit, és erőlködik - sír is. Tehetelennek érzem magam, nem marad más csak a figyelem elterelés, a bealtatás, ha sikerül, szegénynek addig se fáj. De úgyis tudod miről beszélek, remélem nálatok javul a helyzet.

Ákata orrpucolás: próbáltam fültisztítóval is, miután mondtad, és tényleg jó ötlet, amikor látható a takony. Sokszor inkább csak hallani lehet (szörcsögést), mélyebben van, és hígabb lehet. Most orrcseppet használok - utána mindig könnyebben vesz levegőt.
Hiszti:igen szerintem is bukhat a hiszti miatt is, de volt úgy, hogy letettem, aludt, és egyszercsak jó nagy mennyiség jött ki belőle. A lepedőm (mert csak a mi ágyunkban alszik) 1m2 területen tiszta hányás lett egy nap alatt. Mondjuk én vagyok a hülye, mert hamarabb rá kellett volna jönnöm, hogy ez nem normális. Csak hát azt hittem ez még a szopi bumm és ennek megfelelően sűrűn raktam mellre. Most két napja kitolom a szopik idejét (sétálunk a parkban, mert ott alszik), és rövid ideig hagyom mellen ...és javult a közérzete, ma reggel már nemcsak egy jó pillanatunk volt, hanem: reggel kilences szopi után két órát nézgelődött!!! és most pihizik szép csöndben.
Valami szorulásos gondja lehet neki is (mint Lizikének) mert nálunk is volt olyan, hogy erőlködött és amiatt bukott, de a kaki mégse jött. Viszont minden nap van kaki, egy jó nagy reggelre - gondolom ezért nehezebbek az éjszakáink.
Olyan is volt, hogy szopizott köhintet egyett, újra szopizott és közben folyt az orrából a tej....
A tévé is sokat segített, reggel nézte és nem sírt! - olvasom, hogy a lánykáid is szeretik :lol:
A lányok aranyosak a hordozókban, meg az együtt sírós kép is tetszik, és klassz ruhácskákban vannak! Sajnálom, hogy ilyen sokszor kell kontrollra és vizsgálatokra rohangálnotok!
Amúgy tényleg sokat nőttek! Egyszerre kelnek enni? Mi a tapasztalatod, hat hét után tényleg könyebben meg lehet érteni, hogy miért sírnak a picik?
A múltkori szomszéd - szőnyeges utalásom: arra gondoltunk, ha lenne szőnyege kevésbé jönnének le a dübörgései, ezért akár vennénk is neki egyet, de neki is adnánk a miénket.... Családi ház: így hogy otthon vagy a kicsikkel a legidálisabb, legközelebb mi is házat veszünk, mégha messzebb is Budapesttől.

Jadey ma reggel arra ébredtem, hogy sír a kicsi, és mit látok: a takaró a fején, totál ráhúzta. Még jó,hogy könnyű kis pléd, semmi súlya nincs - mától hálózsák! Látom nagyon a finisben vagy! Drukkolok, hogy akkor jöjjön a kicsi Bence amikor mindenkinek, de leginkább neki a legjobb!

Lányok! köszönjük a bókokat, és az együttérzést is (hasfájás, sírás ügyben) nem merem elszólni, de két napja jobb a helyzet.

Ranpo helyzetjelentést várunk!!!

Krisszi Ricsike gyönyörű! A kórházi dolgokat jól összefoglaltad, kár hogy nem hamarabb szültél! :lol: Így egy kicsit hiányos készletekkel kellett átvészelnem... Kiemelném a csoki fontosságát - nem is hittem volna, de olyan farkaséhes lettem! Jó a hálóinged, nekem is van ilyen! :D (éljen az ázsia center)

Dorka együttlakás - nem könnyű az biztos.
Közel vagy már a célhoz, neked is drukkolok ++++++++++++++

Na jó megyek kicsit pihenni, amíg van rá lehetőségem.

Puszi!

KépKép
nózi

Lányok,
Meddig kell szedni a Magne B6-ot? Elfelejtettem megkérdezni a dokim.
Mamy, nekem jól esett végig olvasni a cikket. Köszi, h bekopiztad.
Magi,
Nagyon helyes az öledben!!!
Jadey????
rolex

Jó reggelt Csajszik,

Nózi,

Kirázott a hideg, amikor írtad a plédet. Ténylegf jobb, sőt legjobb a hálózsák...

Rolex : Még 2in 1, dehát miért izgulsz, még van egy hetem :lol:

Magika: Nagyon cuki a babócád, a lányom éppen így aludt, ijlyen gombolyagformában. :wink:

Szkata: Apacickó :Meséltem róla a páromnak, most ezen kivételesen nem mosolygott, hanem határozottan elzárkózott a forradalmi ötletedtől :wink:

Simigabi :Örülök, hogy tetszett a Maci, én is imádom! Tényleg, Attila milyen volt a szülésnél??? Van valami új a kórházban, (szokás), lehet enni, milyen a szülőágy??? HA nem gond, légyszi írd le néhány sorban. Köszike!!!

Edi: Jó, hogy újra itthon vagytok, gyere, ha majdidőd engedi. És persze utólag is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Bencus amúgy is jó gyerek, így biztos vagyok benne, hogy hétfőig megvárja, míg hazaér a család és a szülésznő :D Ja, kéne Neki szólnom, hogy melyik hétfőig :lol: :shock:

A rémálmaim persze még mindig követnek éjszaka. Van, amit le sem írok, olyan rossz, tegnap "csak" annyi volt, hogy már megint nem láttam Bencust, csak az üres babakocsit. Tiszta hülye vagyok, nem???

KépKép
Kép
jadey

Nózi: Krisszinek írtál és én azt hittem, hogy lemaradtam új képekről. Hol látod őket, priviben??? Nekünk is!!!! :lol:

KépKép
Kép
jadey

Rolex: MagneB6 "Ha az orvos másként nem rendeli" 36. hét...

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!

Ákata :)
Köszönöm a tippeket, sajnos felénk alig-alig van turi, de holnap körülnézek mindenképpen!

Hettie :)
Az biztos, hogy jó dolog, ha összebarátkozol a bababoltossal :) :wink:

Jadey:)
Akkor jól értem, hogy Te hálózsákot fogsz használni télen, és takarót nem? van egy nagyon könnyű takaróm, kaptam (de teljesen új) azt se tegyem majd rá? Jaj nem lehet jó ezekkel a rémálmokkal!! Remélem hamar elmúlnak!

Edit :)
Utólag nagyon boldog névnapot kívánok! MIcsoda jó ajándék a hazajövetel :)

Gabi :)
Köszönöm az üdvözlést!

Melodia :)
Igen, így világos a bundazsák, kontra overall, de arra van lehetőség, hogy a bundazsákot ugy összehúzzam a két lába között, hogy be lehessen csatolni a hordozóba? (azt hiszem láttam valahol ilyen képet, de nem vagyok benne biztos) köszönöm a listát! Akkor Te is diétán vagy :( sajnálom. Az éhgyomri értékeim nekem is mindig jók, az 1 órával az evés utánikkal van baj. Én is épp 7 kg-ot híztam összesen, de engem kicsit aggaszt a dolog. Remélem a kis manó leszívja ami neki kell!

Magika :)
Köszönöm a listát, és a tanácsokat!!! NAgyon édes a kisfiad a képeken!!! Főleg, amikor az öledben van!

LÁnyok újra jövök egy hülye kérdéssel:
A kombidresszekből, és a rugikból mekkora méretet vegyek? Olvastam több helyen, hogy nem érdemes 56-osnál kisebbett venni, de mi van ha a bébi pici? VAgy ha mondjuk nem jó az 56-os hanem nagyobb kellene (bár ezt nem tudom elképzelni)
NE haragudjatok a buta kérdéseimért, tudom, hogy túlaggódom ezt a dolgot, utána majd jókat fogok mosolyogni rajta. Lehet, hogy csak a szüléstől való félelmeimről akarom így elterelni a gondolataimat.

Délután megyünk színházba, kíváncsi leszek, hogy bírja majd a pocakban a Boti.

Szép napot, és további jó hétvégét mindenkinek!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Jó reggelt mamák és babák! :lol:

Potter76!
NEM, egyáltalán nem viselt meg hogy császárral szültem, lehet hogy rosszul fogalmaztam valamit és félreértetted. Sőt, teljesen egyenrangú szülési módnak tekintem a hüvelyi szüléssel. Csak éppen a kivitelezés más. Örülök, hogy létezik ez a mód, nyilván nem véletlenül "találták ki" régen, csak hát akkoriban még gyerekcipőben járt az ilyesmi és a fertőzések miatt sokan nem élték túl... Hálistennek ma már rutin műtét, még ha nagyműtét is, mert valóban nem egy leányálom. De ki lehet bírni! Főleg úgy, hogy az ember nem beteg, hanem egy egészséges nő, aki egy gyermeknek ad életet. Szóval ezt nem úgy kell felfogni hogy "kórházba megyek és megműtenek" hanem ez egy szülési mód.
Azt persze sajnálom hogy nem szülhettem hüvelyi úton, mert mégiscsak az lett volna az igazi, de ha azt vesszük, talán ez Gesztinek kisebb megterhelést jelentett, én meg már rég elfelejtettem a sebemet. :wink:
Gripe Water adagolást köszi, most már mi is kimérjük üvegbe, abból kortyol párat amikor etetem, de nagyon utálja... Látni kéne azt az arckifejezést... :?

Babóka!
Nem emésztem magam, ahogy följebb Potter76-nak is írtam, higgyétek el komolyan teljesen "jól vagyok" lelkileg. Lehet hogy kicsit félreérthető voltam. De azért köszi a vigasztalást! :wink:

Bujka!

Bevallom őszintén, nem mindig mérem Gesztit éjjel :oops: mert el sem látok a mérlegig... :oops: Ezt kivételesen onnan tudtam, hogy üvegből evett. :wink:

Nózi!

Hát igen, szerintem is alapból abból kéne kiindulni minden embernek, hogy a szülésnek két módja van. A természet "alkotta" hüvelyi szülés, ami nyilván az elterjedt és nagyobb arányú. De létezik egy alternatíva, arra az esetre, ha bármi probléma felmerül - császár. A kettő teljesen egyenrangú, az egyik ezért jó - a másik azért. Az egyik ezért rossz - a másik azért. Mindennek két oldala van, mindkettőnek van negatív és pozitív hatása. A kettőt nem szabadna összehasonlítani.
Úgy látszik minden nőt utolér a "vajon jól csinálom-e" időszak. Nekünk is teljesen váratlanul jött a dolog, ráadásul a férjem hétvégenként is szokott dolgozni itthon, ekkor pont ilyen hétvége volt. Hétfő reggelre kellett megcsinálnia valamit, a szombat-vasárnap rá volt áldozva, és erre szombat délutántól vasárnap reggelig bent volt velem a kórházban.
A hangos vagy néma szülésről az a véleményem, hogy ez teljesen egyéni, pont olyan mint hogy valaki bírja-e a fájdalmat vagy sem. Aki bírja, nyilván kevésbé ordít, aki nem, az kiereszti a hangját. Nehogy már megmondja bárki is egy szülő nőnek, hogy ordíthat-e vagy sem! Ha rám szóltak volna én biztos, hogy csakazértis még jobban üvöltök. Ez mindenkinek szíve joga. És ez nem minősít senkit, hogy milyen anya - még ilyen hülyeséget!!! :roll:
Már bocsánat hogy kifakadtam.
Gripe Water - hát nem is tudom, igazából még csak 2 napja használjuk, de valahogy úgy vettük észre, hogy kevésbé hatékony, mint az Infacol. Úgyhogy holnaptól visszatérünk arra. Csak a mai napot kell még kibírni valahogy, mert ugye ma nincs gyógyszertár. Geszti az ízét sem szereti, folyton kiköpi a felét, úgy kell bele erőltetni, és rossz nézni ahogy fintorog, ráadásul olyan marha büdös köménymag szaga van, szegény Gesztin két méterről is érezni. De ez lenne a legkevesebb, viszont mióta nincs Infacol, sokkal sírósabb, és tuti hogy a hasfájás miatt, mert Ő is görcsöl, felhúzza a lábait, pukizik nagyokat és látszik hogy tekergeti a kis beleit a görcs. Hát ez van - sajnos nem minden szer válik be egyformán mindenkinél. Nekünk az Infacol jobb volt. Azt még szivesebben is nyelte le.

Rolex!
Rád is gondoltam, amikor beraktam a cikket. :wink:

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy!
Olyan jó, hogy ezt a cikket felírtad, mert én is arról álmodozom, hogy természetes úton szülök, de soha nemtudni mit hoz az élet és ez egy nagyon megnyugtató cikk.Köszönjük!

Beuka!
Üdv neked!Láttam azt írtad, hogy talán késő idejönni, mert okt. végén szülsz, hát én meg nov. közepén.persze először én is elgondolkoztam azon, hogy meddig is tart az ősz?Én is beférek ide?És úgy tűnik igen!

Képzeljétek elmentünk bababútort venni még a múlt héten és azt mondták október elejére érkezik.Gondoltam jobb is így, ráérünk. Erre tegnap megérkezett.Olyan izgalomba jöttem, de még korainak tartom összeszerelni és beállítani a szobába.
Szerintetek mikor a leg ideálisabb betenni a bútort?
legyen az utolsó pillanatok előtt vagy inkább hamarabb, míg jobban bírom a strapát???

Puszi
gabriel79

Szép napot mindenkinek!! :D

Szia Beuka!!
Nem buták a kérdéseid, annak idején engem is ezek foglalkoztattak, de nem nagyon volt kitől megkérdeznem, kitapasztaltam, hogy mi is a jó megoldás!! igaz elég fiatal is voltam, 20 éves, de már legalább van egy iskolás nagylányom!! :D
én olyan bundazsákot vettem, aminek van hátul kihagyva hely, hogy beférjen a hordozó szíja, ha tudsz, olyat nézzél, mostmár általában olyat árulnak!!
Éjszakára szerintem elég lesz a bundazsák, de ha úgy érzed, derékig betakarhatod egy könnyű pléddel, de szerintem nem szükséges!!A kis nyakánál tudod majd ellenőrizni, hogy nem e izzad, vagy éppen fázik, én legalábbis úgy csináltam!!
Hát igen, a ruhák mérete fogas kérdés, hiszen hiába az orvosi becslések, nem minden esetben akkora a baba, mint amit saccolnak!!Szerintem legyen egy pár 56-os rucid, az első 2-3 hétben szerintem az lesza nyerő, aztán már hamar nagyobbra lesz szükség!!De szerintem 56-nál kisebbet ne vegyél!!
Hát igen, nekem is a terhelt cukorérték nem volt jó, de azt mondta a dokim, hogyha nagy gáz van, akkor az éhgyomri is rossz!!Nekem utoljára 28. héten néztek terheltet, azóta nem, viszont szerencsére a vizeletemben nem jelent meg még a cukor!!
A súlyod pedig ne aggasszon, mert szerintem a 7 kg ideális ennyi idős terhesen, hamar leszopikálja a babó!!Én azért örülök ennyirem hogy csak ennyi vagyok, mert alányommal 18 kg-ot híztam, de szerencsére 3 hónap alatt lement belőle13 kg, és csak 5 kg súlyfelesleg maradt, ami talán rám is fért!!
Most viszont súlyfelesleggel kezdtem, mert lombikos a babánk,. és a hormonok picit megdobták a súlyom!! De reménykedem, hogy lemegy!!Majd esetleg szopi után folytatom a szénhidrátdiétát, ha nagyon elefánt maradok!! :D Fujjjjj!! :mrgreen: De remélem nem lesz hozzá többet szerencsém!! :roll:
Minden babának, és mamának szép vasárnapot!! Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Javítás: éjszakára nem bundazsák, hanem vastag hálózsák (már én is keverem!!) :oops: :D :D Bocsi

Kép
Kép
melódia78

Szia gabriel!!
Én szerintem hasznos, ha elkészül a babaszoba, vagy babasarok, olyan 36. hétre, mert már onnantól élesedhet e helyzet, szinte bármikor megszülethet, és szerintem a mozgás is nehézkesebb!!Én így szeretném, mert az utolsó pár hétben már jó lenne nyugodtan hátradőlve pihizni, élvezni a babavárás utolsó pár hetét!! :D Persze ha nincs még minden apróság beszerezve, az maradhat az utolsó hetekre is, de a nagyobb dolgok, mint a babakocsi, hordozó, babaágy, kisrucik rendbetétele jobb picit elöbb megcsinálni!!

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

gabriel79
a legideálisabb megoldás, mikor te azt gondolod, hogy na akkor most!!
én pl július utolsó hetében szereltem össze a kiságyat, mert nem bírtam magammal (egy hetes a baba) a komódok már júliusban tele voltak (na persze a komódokat másfél éve csináltattam, akkor még nem gyerek bútorként:))
Én örültem, hogy így történt, mert az utolsó egy hónap már nagy nyűglődés volt egyre nagyobb volt az izgalom és ugye egyre több segítségre volt anyának szüksége... na meg dolgozni is sokat kellett...

jadey, bujka, beuka
Edit nevében köszönjük a jókívánságokat :):)
most épp eszik a Kata baba :):)

Lenne egy apró, lehet elég amatőr kérdésem:
Ti be tartjátok a menetrend szerű kajálást vagy megvárjátok, míg a baba nagyon kéri a kaját???
Mert meglepetésünkre ha hagyjuk akkor este 11-től simán aludt volna idáig, de felkeltettük hajnalban enni :roll: (mert hogy könyv szerint ne hagyjuk 3 óránál tovább kaja nélkül az 1. 6 7ben)
Szóval nálatok mi a pálya???
Vendég

Gabriel
Milyen bababútort vettetek? Komplett szoba, vagy szekrény + ágy?

Melodia :)
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!! No valami ilyesmi tippekre gondoltam :)
Igen az utolsó 4 hétben már én is csak a pihenésre, meg a készülődésre szeretnék koncentrálni :) Lombikos a baba? A miénk is majdnem az lett, bár ez így elég hülyén hangzik.
Szerintem még így is nagyon jó a súly amivel gyarapodtál!

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka!!

Igen, lombikos a pici babókánk,sajna így sikerült, de a lényeg, a LÉNYEG!! Ha gondolod írhatnál e-mail-ben róla, hogy miért lett majdnem lombikos a bébitek!!persze csak ha van kedved!!
és persze a kérdéseidet is várom (juk) továbbra is!!
Huuu lányok, én már ma rekordot döntöttem a beírásaimmal, Hiába, eddig nem volt időm, meglátszik!! :oops:
Lehet, hogy jövő héten még képeket is próbálok feltenni!!

Szia Gyugyo78!!
Láttam a babátokat az előzőekben, hát gyönyörű, tényleg büszkék lehettek rá!! :lol: Én igaz már régen babáztam, de igény szerint próbáltam szoptatni, ami volt, hogy napközben kinyúlott 4-5 órára is, és volt olyan is amikor állandóan a cicin lógott!! Hát igen, amit írtál, az tényleg nagyon hosszú idő volt, szerintem még jó sok tartalékja volt a kisbabónak, hogy ilyen sokáig bírta!!De szerintem semmi esetre nem volt baj, hogy felébresztettétek, főleg ha utána szívesen szopizott!Az is lehet, hogy ez egyszeri alkalom volt, de ha többször megismétlődik, azért kérdezzetek rá a védőnénitől!!

Remélem tudtam valamit segíteni!!

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Beuka,

Szerintem ha hálózsák lesz arra már nem kell egy könnyű pléd. De hálózsákkal együtt egy pici baba nehezen húzza a fejére a plédet, mert a lába a zsákban van...
Rucik: 56-osnál kisebb nem kell, ha picit kisebb, úgyis belenő, ha meg nagyobb, akkor tök felesleges volt. A C&a-ban amúgy egy pindurit nagyobbak a ruhák a számozásnál és találsz gyönyörű rucikat akciósan is, elfogadható áron. Van aki egy-két darabot vesz méretenként, a többit meg apura bízza, míg a kórházban van. Vagy babával együtt vesznek többet. Szerintem jobb, ha Te veszel, mosás, ízlés szempontjából.

ű7 kg, viccelsz??? Teljesen ideális :lol: Már csak 6 heted van, a "végösszegből" pedig vond le: kb.3-3,5 kg a baba- 1 l.magzatvíz-1kg méhlepény-ha vizesedsz, az is leugrik néhány nap alatt, szóval eleve lejön belőle(d)5-6 kg :lol: A többi meg kell az energy-hez: éjszakázás, szopiztatás, úgyhogy fogyózni és diétázni szinte tilos :wink: Egyedül a szénhidráttal tudsz spórolni, de azért azt se vond meg teljesen magadtól, mert arra is szüksége van a babádnak!!!

Gyugyó: Na milyen így hármasban otthon???

Gabriel :Én biztos nem bírnám ki, hogy ne rakjam össze :lol: Ráadásul később tényleg nehezebben fogsz mozogni, én már attól is lihegek, ha kicsit többet beszélek :roll: És az sem mellékes, hogyha esetleg hamarabb szülsz, akkor a párod egyedül csinálná meg, hááát, szerintem jobb együtt (azért ne szülj előbb!!! :D )

KépKép
Kép
jadey

Először is MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A DRUKKOKAT - de még mindég semmi. Méhszáj még mindég c3000, gyerek feje nincsen beilleszkedve, de a CTG-n mozog és jó a szívhang.
Dokim nem csinál semmit egyenlőre (el is utazik 3 napra), a végső határidő 26-a kedd, na akkor majd megindítja. Befeküdni nem kell addig, csak naponta CTG.
Ettől az egésztől már k...ra ki vagyok akadva - ez a túlhordás dolog minden kisnyanyusz rémálma. Csak a remény éltet, hogy addig a kicsi fiam meggondolja magát, és elindul kifelé/lefelé - tőlem jöhet egy expresszvonat sebességével is, csak ne várja meg a megindítást!!!

PICIRINEK, hátha még olvasod:
A szülőszobára fájáserősítésre Caulophyllum 5 CH 5 bogyó félóránként felváltva
Cimicifuga 5 CH 5 bogyó félóránként.

Szülés előkészítésre (szerintem ezt mi már lekéstük):
1. nap: Caulophyllum 15 CH 5 golyó
2. nap: Cimicifuga 15 CH 5 golyó
3. nap: Pulsatilla 15 CH 5 golyó

Jadey:
Nálunk a szex sem segített egynlőre a méhszáj érlelésében sajnos...

Á_kata:
Profi anyuka lettél - tetszik ahogy leírod az altatási sírási válfajokat!
A takarótól én is paráznék egy kicsit, de még nem tom.

Üdv mindenkinek:

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok, lányok!

Tegnap sajna volt egy rohanásunk a Péterfy-be, Lizának is előjött a sérve, és nem tudtam visszanyomni. Szerencsére a doktornő igen. Holnap az első lesz, hogy felhívom a sebészt (fel van írva a neve a beutalóra, de nem jut eszembe), essünk túl a műtéten minél hamarabb. Nem állapot, hogy egyfolytában azt kell néznem sírás/erőlködés után, hogy jaj, nem jött-e ki valamelyiknek az a kis dudor, és ha igen, vissza tudom-e nyomni :evil: :cry:

Most nincs sok időm írni sajna, vár az ebédfőzés (tegnap is McDonald's lett belőle, orvoshoz rohanás miatt - a férjem majdnem be is ájult a kórházban az éhségtől, mivel nem szokása reggelizni...).

Hálózsák vs takaró: én csak gyomorig takarom be őket, és inkább lerúgják, mint bebújnak alá - meleg a szoba... De elismerem a dolog veszélyét... Jadey, ezen aztán nem veszünk össze :wink: :lol:

Nózi, szörcsögés :cry: arra tényleg nem jó a fülpiszka. Altatáshoz kitartást... Nekünk ez tök változó, ma hajnalban Liza kergült meg, kellett is mell, nem is, aludt is volna, nem is... Hétig zombiztam mellette az ágyban, fejni se tudtam rendesen. Most reggel sikerült aludnom kicsit.

Ruhatémához: naponta mosok két adagot, egy pelusost, egy ruhást. Nálunk Lili a nedves törlőkendő után rendszeresen maga alá pisil, pelus ide vagy oda, és nem tudok gyorsabb lenni nála :wink: Hozzáteszem: én nem vasalok. Semmit. Így azért könnyebb... Ja, és a cuccok zömét használtan kaptuk, és nem győzök elég hálás lenni, mert a csajok gyakrabban öltöznek át, mint a menő manökenek.

Melinda,
én mindenképp tisztába teszem őket, már a sérv miatt is, meg a pelus is jó nedves három óra múltán...

Na robogok, puszi - Kata

ákata2

Dorka,
köszönöm... :wink: :lol: bár így lenne...
néha a férjem kérdezi, hogy most aztán miért sír valamelyik gyerek. Én meg ránézek elkeseredve, hogy nem tudom... Merthogy gyakran tényleg nem tudni, sajnos. De egy biztos: a cici szinte mindenre jó gyógyír (és most nem a tejre gondoltam, hanem az anyai közelségre és a szopizás nyugtató voltára)

ákata2

LÁNYOK, AZ IMÉNT KAPTAM AZ ALÁBBI SMS-T PICIRITŐL:

ÖRÖMMEL ÉRTESÍTÜNK, 16-ÁN 22.06-KOR MEGSZÜLETETT ÁKOS, 3250 G, 53 CM. JÓL VAGYUNK. ERIKA ÉS BALÁZS.

ÉLJEN, ÉLJEN! JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK BOLDOGSÁGOT!

ákata2

Szia Ági (Potter 76)!

Hú, köszi a drukkokat, egyenlőre semmi semmi.
Mondhatnám, hogy Délen a helyzet változatlan...

26-án jöttök a MÁV-ba?
Na, ha addig nem történik valami, akkor azt mondta dokim, hogy aznap csinál majd valamit - gondolom megindítja, vagyis a szülőszobán biztosan megtalálsz. Persze ő nagyon természetesség párti, úgyhogy ezt is csak olyan nagyon feltételesen mondta, ráadásul most egész héten nem is dolgozik, vagyis a CTG-ken kívül nem csinál senki semmit, ha az rendben van.
Meg is ijedtem rendesen és ki is olvastam a szakirodalmat a túlhordásról és a téraránytalansáról... Tiszta hülye vagyok.

Ja, ha mégis indítanak (meg amúgy is), akkor nagyon megköszönném, ha szólnál majd barátnődnek, mert indításnál azért én nem zárom ki az epidurált, meg ha ugye csaszi lenne, akkor is jól jön egy ismerős a háznál. :lol:
(Kezdem elveszteni a reményt, hogy természetesen, hüvelyi úton szülök majd...)
Viszont nem tudok privit írni (Linux miatt), vagyis csak az e-mailem tudom megadni, hogy elküldjem a telefonszámom. csutorakukacfreemailponthu
Vagyis vagy Te is ird meg a mail cimed, es akkor en jelentkezem azon, vagy a fenti cimre dobjal egy mailt es akkor válaszolok. Bocsi, ha bonyolult voltam.

Még egyszer köszi a segítséget előre is!!!
Szia,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Rolex!
Köszi, hogy érdeklődtél. Mozogni még tudok, de úgy mint egy csiga és sajna nagyon erős fájdalmakkal jár. Mára talán mintha egy leheletnyit javult volna, de nem akarom elkiabálni. Holnap majd a dokinővel egyeztetek bogyó ügyben, hátha valami csoda történik.
Nekem a 36. héten kellett elkezdeni csökkenteni az adagot a MagneB6-ból. Az alap 3*1, majd pár napig 2*1 és végül 1*1 kb. 3 napig. Utána egy vizsgálat után mondta azt, hogy most már elhagyhatom, így szerda óta már nem szedem. Mindenképpen egyeztess a dokiddal ezügyben.
Hogy sikerüt a tegnapi foci :lol: ?

Gesztenye
gesztenye78

Piciri!
Gratulálok a kis Ákoshoz. Igazán ideális méretekkel született. Sok boldogságot kívánunk nektek.

Gesztenye
gesztenye78

Juj de jó hír!!! Köszi Kata!

PICIRI: MONDTAM NEKED, HOGY ÍGY VAGY ÚGY, DE TÚL LESZEL RAJTA :lol:
GRATULÁLNK MINDHÁRMÓTOKNAK!!!

És akkor jöjjön, aminek jönnie kell:
Piciri első hozzánk szólása :wink:

Sziasztok Lányok! Másodszorra írom az üzenetet. Ki érti ezt? A héten töltöttem be a 12. hetet. Eddig nem mertem beszélni róla, mivel már túl vagyok egy vetélésen(korai) és elég félősen zajlott az első trimeszter. Később is nehezen jött öszze, viszont a 2. inszemináció mint csoda sikerült. Nagyon boldogok vagyunk, a férjem szülinapjára vagyok kiírva, szept.12-re.Most zárom, hátha előbb túl hosszú volt.

KépKép
Kép
jadey

Piciri!
Nagyon nagy gratula Ákoshoz, szépek a méretei, sok boldogságot kívánok!

Nózi!
Milyen orrcseppet használsz Zsoltikánál? Nálunk is van néha szörcsögés. Olyan ami a fülpiszkálóval kiszedhető lenne, nagyon ritka. Ráadásul félek, hogy azzal csak beljebb nyomom a "cuccot". :?
Nem is tudtam, hogy van olyan orrcsepp amit már ilyen pici emberkénél is lehet használni.
Takaró: nálunk is előforul, hogy a fejére húzza. Nagyon könnyű kis takaró, nem hiszem hogy veszélyt jelentene, de azért elég ijesztő látvány. Lehet, hogy mi is veszünk hálózsákot...

Ákata!
Jaj szegény kislány, meg persze Te, hogy még ezt is figyelni kell... mármint a sérvet. Jól értem, most mindkettőjüknél előjött?... Remélem, hamarosan túlesnek a műtéten és nem viseli meg őket, hisz még olyan picik.

Képzeljétek, szegény Gesztikém reggel olyan üvöltést vágott le (miután írtam nektek), hogy bármit csináltunk, semmi sem használt, látszott rajta hogy görcsöl. Szegény Csillagom, úgy sajnáltam... Ezért Apa elszaladt az ügyeletes gyógyszertárba, még szerencse hogy itt van közel, és vett Infacolt. Hát ez a Gripe Water eléggé piskóta egy szer. Asszem mellőzzük is. Most elaludt Geszti, de a legközelebbi etetésnél már Infacolt kap. Az legalább már bizonyított és bevált.
Egyébként olyan jól gyarapodik a kis Tündérke, meg is lepődtünk tegnap este, a szokásos heti méreckedésnél. Jelenleg 3360 gramm és 55 cm. Azaz 1 hét alatt hízott 190 grammot. Teljesen jó!!! A védőnő szerint az első 4 hétben 30-40 dkg hízást "várnak el" a babáktól, hát Geszti ezt jócskán meghaladta. 2700 gr-al jöttünk ki a kórházból, ahhoz képest 66 dkg-t hízott. 4 hetes kortól hetente kb. 10-12 dkg-t kell gyarapodnia állítólag. Szerintem ezzel nem lesz gond...

Kérdés:
Mlyen az a hordozókendő? Erről is csupa jót hallottam, hogy a sírós babát megnyugtatja, a test melege, a ringatózás, és az emésztésre is jótékony hatással van. Szégyellem, de halvány fogalmam sincs, hogy néz ki egy ilyen hordozókendő, és hol lehet kapni? Kipróbálnám.

Kép
mamy

Piciri, Gratulálunk!!

Gesztenye, én elég drasztikusan hagytam el..3. napja 1 szem sem, mert elfelejtettem venni. Kedden majd kikérdezem az orvosom.
Remélem jobban vagy. Focizás jó volt, kaptam 2 barna májfoltot az orcámra. Szerencsére, mire hazaértünk elmúlt.
rolex

Mamy,
Az a neve, h NANDU hordozókendő és sztem minden bababoltban lehet kapni. A Mini Manó (ami közel is van hozzátok) a Nagy Lajoson, pl tuti árul- láttam. Ott el is mondják, hogy kell feltenni. Nem egyszerű!!!
rolex

Rolex!
Köszi szépen! Holnap megnézem!

Kép
mamy

Sziasztok!

Látom Kata megelőzött a jó hírrel! :wink: De sebaj :lol:

Erika!
Ezúton is kívánok Nektek sok-sok boldogságot, jó egészséget és temérdek tejecskét!

Később még jövök, most ebédel Beni :D

Mindenkinek sok puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Először is nagyon gratulálok Picirinek!!!!!!!!!
Olyan jóóóóóóó annak aki már túl van rajta és a karjában tarthatja a pici gyöngyöcskéjét!

Köszönöm, hogy válaszoltatok. Valahogy én sem bírom ki, így még ma délután neki állunk apával és összerakjuk a bútort.

Beuka!
Mivel mi tetőtérben lakunk és kevesebb a helyünk , és a hálóban lesz velünk Flóra így nem sok mindent tudtunk venni csak éppen annyit amennyi szükséges.
egy átalakítható babaágyat( bár sokan azt mondják nem fogjuk kihasználni, de ebből a színből csak ez a fajta volt!), egy pelenkázó komódot és egy 160cm magasságú szekrényt (mert csak ez fér be!).
A bútort az RS-be vedtük és kb. 5 perc alatt, mert a párommal ránéztünk és azonnal megtetszett.

Ha sikerült összerakni és berendezni csinálok képeket. Csak azt nemtudom, hogy feltudom- e tölteni ,mert idáig semmilyen képet nem sikerült felraknom!!!

Boróka!
Láttam, hogy feltetted a homeopátiás szereket. Én is szeretném majd szedni, de mikortól kell elkezdeni?

Picirinek még egyszernagy-nagy gratula!!!
gabriel79

Ákata!
Nagyon sajnálom a pici lányt ez a csúnya sérv miatt, remélem mihamarabb sikerül beszélni az orvossal és túlleni a műtéten.

Piciri!
Látod csak kibújt a kis drága! Nagyon sok-sok gratula jó egészséget és sok tejecskét.!!!!
baboka

Sziasztok!

Augusztus 25-én 13:15-kor megszületett Luca Sára.
A picikénk egész éjjel alszik, nagyrészt nappal is, áldott jó baba és gyönyörűséges. 3240g-al és 54cm-el született, azóta már 3580g és valószínűleg hosszában is növekedett, mert az egyik rugiját már kinőtte.
Sajna képet nem tudok most feltenni, de aki látta az utolsó 2D-s képét, amin úgy nézett ki mint egy manócska, nahát az hasonlított rá leginkább.

Mindenkinek puszi

KépKép
manka22

Sziasztok!! Gratulálok minden frissen született babához, és jó egészséget, sok tejcsit kívánok!! :D
Már olyan irígy vagyik, úgy szeretnék már én is babázni, de annak is eljön az ideje hamarosan :D

Mamy!!
a bébimasszást még nem próbáltad? Lágyan maszírozni babamasszázs olajjal a pociját, azt hiszem van valami könyv is róla!!Én a lányomat maszíroztam anno, igaz nem a könyv szerint, de sokat segített, csak úgy jöttek a pukik!! :D
A babahordozó kendőt lehet rendelni a Kismama újság hátuljából is!! Habár nekem elég bonyolultnak tűnik a felhelyezése, de olyan kényelmes, praktikusnak látszik!! :D

Üdv: Melóda

Kép
Kép
melódia78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?