Új privát üzeneted érkezett!

Helló Zsana!

Nekem a doki úgy mondta, hogy minden hónap első keddjén van ilyen "gyárlátogatás", viszont 3 féle előadó van, de ha jól vettem ki nem egyszerre.
Vagyis én sem látok igazán tisztán, hogy akkor most egy nap van minden, vagy három egymást követő hónap keddjén kell bemenni, hogy mindent lásson az ember. De ha megyek be 12-én a kórházba, akkor megpróbálok rákérdezni, ha találok erre alkalmas személyt.

Üdv. Mazsuzs
mazsuzs

Zsana!

Október ok!

A keddi szeánszok pedig úgy vannak, hogy minden hónap első keddje szülőszobalátogatás, utána pedig a csecsemősök tartanak előadást a rá köv. hét keddjén, és lehet, hogy aztán is van valami...

De ha felhívod a szülőszobát akkor szívesen adnak tájékoztatást, illetve ott ki is van írva a falon.

Üdv :Dóri
Vendég

Hello Lányok!

Utána fogok akkor járni, hogy vannak a dolgok.

Mazsuzs!
Azért, ha bemész nézd meg légyszi hogy van az októberi látogatás. Köszi!

Dóri!

Akkor mehetnénk októberben együtt, persze ha valakinek még kedve jönni az is jó lenne!
Mi volt az UH-n? Mi van a gyerkőcökkel?

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana!

Gyerkőcök megvannak, elmentem AFP-re, majd Erzsike kérte az UH leletemet, amim ugye nem volt, erre a dokim (ő is velem volt) elvitt és megnéztük őket, olyan édesek...
De a derekam napról napra rosszabb, emelni már alig tudom Ágit.

Akkor október lefixálva.

A genetikai UH-ra majd 2 és fél hét múlva megyek.
Te mikor mész legközelebb?

Üdv: Dóri
Vendég

Szia Dóri!

Örülök, hogy rendben vannak a gyerkőcök! Biztos nagy élmény volt látni őket. :wink: Ennyire fáj a derekad? Van valami módszer ami csillapíthatná a fájdalmat? Gondolom ez egyre rosszabb lesz...

Az október akkor fix.

Drukkolok, hogy rendben legyen az AFP. De én tudom, hogy úgy is jó lesz! 8)

Én legközelebb szerintem akkor Veled megyek, aztán rá egy vagy két hétre UH-ra. Már nagyon várom. Most már biztosan érzem Én is a babókát. Nagyon klassz!

Szép estét Mindenkinek!

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok Lányok!

A héten kedden voltunk Finikével szülőszoba látogatáson. Nagyon ajánlom mindenkinek! A szülésznők nagyok kedvesek és felkészültek voltak, az egyéni kérdésekre is türelmesen válaszoltak.
Szerintem mindenre kiterjedő tájékoztatást adtak.

Zsana!
Köszönöm a személyre szóló üdvözletet!

Dóri!
Az AFP miatt ne izgulj! Én éppen a héten kaptam meg, utána pedig voltam genetikai UH-n és mindent rendeben találtak a csöppségeknél. Biztos vagyok benne, hogy nálatok sem lesz semmi baj!

Üdv mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adri!

Én Febr. 20-ra vagyok kiírva, ez a múltkor lemaradt.
Abban reménykedem, hogy február elejéig kihúzom, az nagyon jó volna, mert a koraszülöttintenzívet szeretném elkerülni.
Még nem is kérdeztem a dokimat a csaziról, de majd 3 hét múlva kifaggatom.
Neked mekkora a pocid, az enyém elég nagy az előző terhességhez képest, viszont jó hír, hogy most nem hízom úgy.
:lol:

Most gyúrok ezerrel, hogy elkerüljem a vesekárosodást, voltam az urológián és az egyik baba épp a jobb vesevezetékemen fekszik :?
napota 25 percet "tornázom" (négykézláb nézem a híradót, addig tehermenetsítem a veséimet).

Nálatok kétpetéjűek? És természetesen fogantak?
Vettetek már valamit, vagy még kivártok?

Mi nov. közepén rendelünk két uolyan kiságyat, mint Áginak van (70*140) ilyen nagyot érdemes venni, mert ez átalakítható ifi ággyá később és még most is lazán elfér benne.
A szobájukat a párom már kifestette, Ági kiköltözött a másik szobába.
De még semmit nem vettünk, igaz nem is kell csak az ágyat és a babakocsit.

Azért majd megnézem Ági baba arcát, amikor két új kiságy megjelenik a volt szobájában :shock:

Te ha idén kihúzod nagy baj már nem lehet, akkor már legalább 36 hetes leszel.

ÜdvD :óri
Vendég

Sziasztok!

Dóri! Nem tudom kérdeztem e már vagy írtad e /ha igen bocsi/ egypetéjűek az ikrek vagy kétpetéjűek?
Akkor 3 hét múlva már lehet a tudni fogjátok a neműket is?
Ne izgulj biztos kihúzod februárig még lehet tovább is.
Gondolom amint elfáradsz azért pihizel. Ez a híradó nézés nem lehet egyszerű.
Kérdeztem a barinőmet bébiszitterrel kapcs-ban, de aki vállalná azt nem ajánlja az ő szittere.
Azért nem adom fel azt hiszem van még egy vonal, majd töröm a fejem.

Edina
sidney

Sid!

Közben találtunk egyet, hétfőn kezd, remélem ő beválik, egyet már elküdtünk. Azért köszi, hogy gondoltál rám. :)
Phizek sokat :D 8)

ÜdvD: óri
Vendég

Dóri!

Miután január 31-re vagyok kiírva úgy tűnik, hogy én fogok előbb szülni. Remélem, hogy januárnál előbb nem fognak kibújni a bébik!
Még én sem faggattam ki a dokimat a császárról, de úgy gondolom van még rá idő.
A hasam nagyságát illetően viszonyítási alapom nincs. Abból gondolom, hogy nagy a hasam, hogy általában idősebbnek néznek mint ahány hetes valójában vagyok. Nekem is inkább csak a hasam nő, most kb. 7 kg-val vagyok nehezebb az induló súlyomnál. Az nem olyan sok ugye?
Spontán fogantak a babák. És nálatok? A második UH-n (kb. 6 hetesen) közölte velünk a doki, hogy két petezsákot lát. Először teljesen ledöbbentünk. Talán egy kicsit meg is ijedtünk, de most már nagyon örülünk nekik, és várjuk őket. :D
Nem tudom, hogy egy- v. kétpetéjűek. Te tudod már? És a nemüket?
Mi még semmit sem vettünk. Időbe telt mire kigondoltuk, hogyan rendezzük át a lakást. Egy gyerekkel nagyon kényelmesen elfértünk volna, de kettővel egy kicsit szűkösebb lesz a lakás. Persze most már sikerült mindent kitalálni, így hamarosan elkezdjük az átalakítást.
Szerencsés vagy, hogy Ági baba megszületett már, mert így rengeteg időt megspórolsz azzal, hogy nem kell mindent megvenni! Az előttünk álló lakásátrendezés miatt kicsit félek is attól, hogy a vásárlás nagyon az utolsó pillanatokra marad. Szerinted mennyivel előbb érdemes a babaholmikat beszerezni?

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Adra!

Én most 2 kg-ot híztam eddig. Este, ha éhes vagyok már csak gyümit eszem. Kivéve most a francia saláta, de a nagyim csinálta és nem bírom kihagyni. :lol: :lol:
A hét nem vészes, de a java még csak most jön. A végére garantáltan gurulni fogunk 8) A védőnőm olyan 16 kg-ot mondott az ikrekre,max. 18-at. Ágival a max. 12-ből 24 lett :cry:

Nálunk is természetes úton fogantak.
Nekünk 6 hetesen 3 petezsák volt. Igaz ekkor egy már nem élt.

Ha két petezsák volt, akkor kétpetéjűek nálatok is.
Amúgy UH-kor ezt mondig szokták mondani.

Nálunk 3 gyerek a határ. 70nm-en ennyi fér el max. van egy nagy és egy kisebb gyerekszoba, Ági most költözött a 12 nm-esbe. De itt kényelmesen elfér és itt van TV 8)

Babaholmik beszerzése mindenkinek saját vérmérséklete szerint. Viszont egy dologra nem árt odafigyelnetek, hogy mivel ikrek, lehet, hogy 6 hónaposan már nem nagyon tudsz/ szabad mászkálni, szóval előtte nem árt kinézni és figyelembe venni, hogy nem minden van raktáron van, amit rendelni kell( pl. kiságy, ha nem simát akartok) és az akár 6-8 hét is lehet. A párod is meg tudja venni a 7. hónap környékén, tovább nem érdemes halasztani, főleg ikreknél.

Mi már túl vagyunk az átrendezésen, mert festeni is kellett és azt jó időben érdemes.
MOndjuk én nem segítettem szinte semmit, pihengetek amennyit csak lehet.

Te tudod, hogy mikor ki rúgdos?
Én nem vagyok benne 100-as, de már akkora buli van odabent, hogy csak na.

Sid!
3 hét múlva addig nyúzom a dokit, amíg nem mond valamit, hogy fiúk vagy lányok :lol:

ÜdvD: óri
Vendég

Sziasztok Lányok!

Dóri és Adra!

Klassz, hogy rögtön két babó van útban, bár az igazat megvallva nem igazán tudom, mi mit csináltunk volna abból a kicsi szobából ami fent van tartva a babókának... persze biztos megoldottuk volna. Most is azon vagyunk, ma voltunk az IKEA-ban, ahol nem kifejezetten baba szekrényt meg ilyeneket néztünk, hanem olyat, ami később is jó lesz, meg van is a szobában egy darab belőle. Na mindegy, a lényeg, hogy alig volt valami, még sima polc sem, szóval kicsit dühös vagyok, ráadásul rengetegen voltak. Most mehetünk vissza. Végül is nem annyira sürgős, de jobb lett volna most rendezni, mert mire apuka azt össze is rakja... 8)

Andra!

Bocs nem emlékszem, Te voltál már szülőszoba látogatáson? Vagy lenne kedved velünk jönni a Dórival októberben?

KépKép
Kép
r. zsana

Helló Csajok!

Dóri!
Kössz a felvilágosítást egy-, ill. kétpetéjűségről! Így most 50% esélyünk van arra, hogy a másik baba esetleg kislány lesz! :D
Nagyon keveset híztál! Én sajnos nem tudok főétkezésnek gyümölcsöt enni, mert savat csinál, így csak két étkezés között tudok gyümit enni. :( A dokim azt mondta, hogy ikerterhességnél 16-20 kg plusz normális. Tornázni szoktál?
Festeni még nálunk is kell, de az elmúlt másfél hónapban nem volt rá idő, mert rengeteg programunk volt. Most már nyugi van, így hamarosan erre is sor kerül. Persze nálunk sem az én munkám lesz a festés!
A babák nálam is egyfolytában buliznak. :D Igazából nehéz eldönteni, hogy mikor ki mozog. Talán akkor tudom biztosan hogy egyik v. másik mozdult meg, amikor egymás után egészen máshol érzek mozdulatot, pl.: jobb oldalamon a köldököm mellett, majd 5-6 másodperc elteltével bal oldalamon egészen lent. Ilyenkor úgy gondolom, hogy nem lehet ugyanaz a baba. Szerinted?
Már annyiszor meg akartam kérdezni, hogy Áginak megmondtátok már, hogy kistestvérei lesznek? Mennyire érti(értette) meg?

Zsana!
Már voltam a múlt héten szülőszoba látogatáson, úgyhogy októberben kihagyom. Szerintem nagyon hasznos volt, ajánlom!
IKEA-ba nem szabad hétvégén menni, mert akkor mindig nagyon sokan vannak. Ha körül akartok nyugisan nézni, akkor inkább hétköznap. Ráadásul a nyitvatartási időt is meghosszabbították.
Remélem legközelebb szerencsésebbek lesztek!

Mindenkinek szép napot!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dóri! Nyúzzad csak ne hagyd békén. :D egyébként ő mindig jól meglátja a dolgokat! :D
azért az nem lett volna semmi ha 3 gyerkőc jött volna egyszerre. Azt hiszem akkor egy egész bölcsőei kollektíva elkelt volna segítségként.
Drukkolok hogy beváljon a bébicsősz. Nagyon nehéz dolog ez.
Ha mégsem jó akkor most eszembe jutott a másik vonal is. a volt főnöknőm. tartom is vele a kapcsolatot. szóval szóljál és akkor írok majd neki ez ügyben is.
írtam neked babakocsi témában a másik fórumon. babaszobán láttam hirdetnek egy vonatost /egymás előttit/. Ági jól bírja már a gyaloglást? hogy fogod megoldani a sétákat?

Adri! akkor nálatok az egyik babó kisfiú? már megmutatta magát?
rucikból érdemes venni kisebb méreteket is mivel ikrek biztos szükég lesz 56-ra sőt még kisebbre is.
C&A-ban lehet kapni 50es alatti méreteket is . Meg Zuglóban a Minimanóban. Most nyílt egy bolt Bendegúz néven a XVII.ker-ben is.
CSajszik ha érdekel Titeket Prince Oliver badikat tudok hozni nagykerből 56-tól.

Edina
sidney

Helló Csajok!

Sid!
Jaj de jó, hogy szóba hoztad a babaruhákat! :) Már többször meg akartam kérdezni, hogy mekkora méretű ruhákat kell venni az újszülötteknek. Megelőztél, és nagyon köszi a tájékoztatást! A nagykeres felajánlást is köszi, de én még nem tudom, hogy kell-e. Kb. 3 hete szült a barátnőm és a sógornőm is, s mindketten megígérték, hogy adnak ruhát, ezért nem szeretném elsietni a vásárlást. Ha esetleg mégis kell később is tudsz segíteni?
Lehet, hogy a múltkor nem újságoltam hírt? Igen, nálunk 100%, hogy az egyik baba fiú. :D A másik szégyenlős volt, és nem mutatta meg magát. :( Remélem a legközelebbi UH-n nem így lesz!

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

SZiasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van!

Dóri:

Szülőszoba látogatás október 3-án 14 órától van. A nővérszállóra kell menni. Aki bújt aki nem azért Mi megyünk ugye?

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana!

Naná, hogy megyünk:)
Küld el pü-ként a mobilszámodat és akkor majd egyeztetünk hol találkozunk.

Látom, neked már csak 140 nap, pont a felénél tartassz!

Sid!

Lehet, hogy majd élek a felajánlással. Szeretem a PO bodykat és tartósak.
Babakocsiból pedig a demokratikus kell :lol: :lol:
Sétákat úgy oldom meg, hogy bébiszitter viszi Ágit a játszóra én meg körözök az ikrekkel vagy fordítva. 8)

Adra!

2 kg-os a kórházban a kiadási súly, szóval a 7. hónaptól már nem árt, ha minden megvan.
Ha ugyanis bébi jól fejlett és eléri a 2 kg-ot akkor simán hazaadják őket és nem kell tovább bent maradni.
Arra készülj fel, ha előbb jönnek mondjuk 32 és 36 hét között téged 5 nap után hazaadnak, és ők maradnak, naponta mehetsz látogatni, plusz ha koraszülöttintenzív lesz belőle( reméljük nem) akkor napi 2*15 perc a látogatás, szóval erre nem árt előre felkészülni, mert szülés után elég megrázó lehet, ha nem készülsz fel rá és látod, hogy a gyermekágyas osztályon mindenki babázik te pedig nem :cry:

És vegyél 50-es rucikat is. Nálunk Ágitól maradt ő 2,6 kg-al született 36 hétre és 4 nap után simán hazajöttünk, mert elég fejlett volt.
Minden előre vásárolt ruci 56-osok óriásiak voltak rá 8)
Ikreknél tutira kell az 50-es, ha nem is sokáig, de sokkal kényelmesebb. Nálunk anyuék vettek szülés után az Auchanban, nem sok helyen lehet kapni, a Kenguru Goldban is láttam még, meg ahogy Sid írta a C&A is nagyon jó, Brendon pedig felejtős.
Olcsó és sok ruha kell, hátha buknak majd, Ági megtette és rengeteg ruha kellett neki.
Ja és megszámolhatatlan textil pelus, Azt raktam a feje alá is, hogy ne kelljen állandóan lepedőt cserélni.

Az apróságokat amúgy ráértek majd a vége felé beszerezni előbb a nagy dolgokat érdemes, kiságy, pelekázó, babakocsi, hozdozó.

Tornázni? Ági után szoktam rohangálni.
Jó, hogy az egyik fiú 8)
Két hét múlva én is rákárdezek....

Vendég

Sziasztok!

Adra!
pici rucik vannak Zuglóban a Minimanóban is. textil pelus tényleg nagyon sok kell. az első pár hónapban nagyon fogy.
Persze hogy később is élhetsz a Prince O-s badikkal. Folyamatosan szoktam menni, mert sok ismerősöm szereti. Meg persze én is. Bulcsúnak már nincs is más badija. Kapucnis türiből is vegyél 2-2 legyen váltás. Kifogóból sztem nem kell olyan sok kb 6db összesen.
tényleg a hordozót érdemes és a kiságyat minél hamarabb megvenni. a babakocsi ráér.

Dóri! nem értem "demokratikus" mire gondolsz? /szőke kérdés akkor bocsi/. Doki nem mutatja meg a szülőszobát Nektek? nekünk mindkét esetben ő mutatta meg. az én életemből a szülés felkészítő sajna kimaradt.

Jaj de jó Nektek. bocsi hogy mindig okoskodok, beleszólok az igazi kismamik fórumába, de mindig elolvaslak Titeket és legtöbbször nem tudok szó nélkül tovább állni. Lőjjetek le ha már untok. tényleg.

köszi jó éjt Edina
sidney

Edina!

Dehogy ununk 8)

Az egymás melletti a demokratikus!

Mert mindenki kilát.

Tuti, hogy a doki is elkalauzol, de elmegyek ide is, többször valószínű nem megyek és nem szeretnék ebből sem kimaradni. :lol: :D

Ágival nem volt idő, mert kibújt a szülőszobalátogatás előtt, csüt. mentünk voln aés hétfőn megszületett, szóval egyből élesben kis is próbáltam a lila szobát.

Vendég

Ikerváró kismaminak! :D

Bíztatásként: kollégám felesége tavaly szült, (pont kislányom után két héttel) Johanna+Patrikot, a kiírt napig nem indult meg a szülés, a kiírt napon vmi miatt megindították, 2,9 és 3,5 !!! kg súlyúak voltak a bébik, mindez egy 162 cm magas csajban. Végig semmi baja nem volt a lánynak, a méhszája sem nyílt ki idő előtt. Szóval ne soxor gondoljatok arra, hogy koraszülött, meg ilyenek, mert akkor nagyobb eséllyel az is lesz (ugye a fantázia teremtő ereje) Ne haragudjatok, hogy belekotyogok, csak barátnőm is addig mondogatta, hogy így koraszülött lesz a gyereke meg úgy, hogy végül tényleg a 33. hétre megszületett, pedig addig minden ok volt. Jó babavárást! :P :P :P
Dóri! Nálatok nem a Clostybegit vmi okozta a három peteérést egyszerre? Az elég erős gyogyó. Bár gondolom mindegy. :D :D :D
marqueza

Helló Csajok!

Dóri, Sid!
Annyira arik vagytok, hogy egy csomó tudást megosztotok velem! :D Igazából a környezetemben mindenki most kezdett el szülni, v. épp most terhes, így nincs senki akinek már egy kicsit több tapasztalata lenne. Ha nem mondjátok, hogy 50-es ruhát is ajánlott venni, biztos nem is vásárolnék ekkorát.

Sid!
A férjemmel mi is úgy gondoltuk, hogy a babakocsi ráér. Egyébként is nehéz eldönteni, hogy milyen kocsit vegyünk. Tudniillik 3. em-en lakunk lift nélküli házban :( : hát ... nem tudom, hogy viszem le egyszerre a két gyerkőcöt és az esetleges egyéb cuccot.( A babakocsi földszinti tárolása megoldott.) Szóval már arra is gondoltunk, hogy külön két kocsi, két kenguru, s ha egyedül sétálok velük, akkor egyik a kocsiban, másik a kenguban, ha pedig van valaki velünk, akkor a két kocsiban v. kenguban lehet őket levegőztetni.
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mi az a kifogó?

Dóri!
Gondolhattam volna, hogy neked elég torna Ági baba után rohangálni, őt emelgetni.
Nagyon szorítok Neked, hogy a következő UH-n már többet tudj a babáid neméről!

Szép napot mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Hello Lányok!

Hát akár mennyire is elkülönítettem kedves férjemet mégis sikerült elkapnom tőle ezt az orrfolyós vakamit. Na, szóval ennek egyáltalán nem örülök, de ez általában 2-3 nap alatt átmegy az emberen, és szerencsére nincs lázam. Marad a tea, a citrom és a méz...

Remélem Ti jól vagytok!

KépKép
Kép
r. zsana

Dóri!

Ment privi. :wink:

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

Adri! hát tényleg nem lesz egyszerű a levegőzés, de ez a kengurus megoldás ötletes. vagy esetleg olyan ikerváz amire hordozó rögzíthető, bár mondjuk azt sem könnyű felvinni 3 emelet magasba egyedül egyszerre.
kifogó nagy textilpelus akkora mint egy türi.
babakocsit érdemes sztem megnézni a babaszobán is használtan mert feleannyiért megkaphatod és általában megkímélt állapotban vannak.

Dóri! én is sajnálom hogy nem jutottam el ilyen látogatásra. Itt lesz alkalmatok a szülésznőkkel is beszélgetni egy kicsit, őket is meghallgatni.
Te uh-ra külön szoktál járni vagy a dokid csinálja? vizsgálatokra bejársz a kórházba? vagy magánrendelőbe?
én mindig a kórházba jártam és uht is mindig ő csinálta, kivéve mikor bevéreztem és szabin volt. Be is voltam sz.rva hogy mi lesz ha majd más vesz "kezelésbe". Szerencsém volt mert a Tarcher Viktor dr volt ügyeletben és ő kezelt. Nagyon rendes orvos. Látom sokaknak ő dokija. jó választás!!!
Mondjuk nekem nagy kedvencem még Csütörtöki dr is.

Zsana! gyors gyógyulást kívánok. sajna ez a kór benne van a levegőben. Bulcsúval én is mindent elkaptam Johannától.

Dóri! Te meg ne készülj már annyira a koraszülésre. Ne legyél olyan mint én voltam :D :wink: úgyis minden ok lesz. :!: :!:

jó éjt Edina
sidney

Sziasztok! Szült már valaki a Tolnayál, vagy Ti mit hallottatok róla és Békésyné Erzsi szülésznőről?????
Tudom, hogy ilyet csak priviben szoktak kérdezi, de hát egy nagy család vagyunk, nem igaz.

Előre is köszi: EDIT
bobó79

Hello Lányok!

Mi újság Veletek?

Dóri:

Megvan az AFP eredmény? Küldtem privit.

Ma nagyon nyügi vagyok. Ez a nátha is kicsinál egy kicsit, de szerencsére semmi komoly. Az a baj, hogy most a szokásosnál is alacsonyabb a vérnyomásom ( 95 / 65).... 8) remélem nemsokára túl leszek rajta.

Mindenkinek szép estét!

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana!

AFP még nem jött meg, várom a postát.
Remélem már jobban vagy, nem túl jó pocakkal megfázni....
Nekem alapra is ennyi a vérnyomásom, szóval átérzem a helyzeted.

Ági olyan édesen simizi a pocakomat és mondja, hogy baba-baba :lol:
Kíváncsi vagyok akkor is így fog lelkesedni, ha megyszületnek majd.

Lányok!

Ma az RTL Klub-on reggel a mamás részben volt a kórház egyik dokija, olyan ismerősnek tűnt és amikor kiírták a nevét tudtam, hogy ő az:) már sokszor találkoztam vele a kórházban.
A szülés utáni fogamzásgátlásról volt szó.
Látta valaki?

Üdv:D óri
Vendég

Hello Lányok!

Dóri:

Ági igazán aranyos lehet, mikor simogatja a pocidat. Mindenesetre biztos meg fog lepődni amikor rögtön két kistesó is jön hozzá! 8)
Az AFP-t Neked kiküldik?
Én betelefonáltam, hogy meg van e az eredmény és bementem érte. Mindegy végül is.
Sajna nem láttam a TV-t... ki volt a doki? :wink:

Már jobban vagyok köszi az érdeklődést. Szerencsére semmi komoly, tényleg csak egy orrfújásos vírus, láz nélkül. 8)

KépKép
Kép
r. zsana

Hello Lányok!

Mi van Veletek? Mindenki etűnt... Remélem jól vagytok!
8) már csk 133 nap ! :oops:

KépKép
Kép
r. zsana

csk=csak... na, ja ma hosszú és fárasztó napom volt

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana!

A dokim kipostázza, így nem kell érte bemennem.
Amúgy megjött az eredmény és jó lett.

A doki Fekete Tamás volt.

Remélem holnap már nem fog esni.
Már nekem is csak 154 nap.
Repül az idő.

Még két hét és jön a szülőszobalátogatás.

Te mikor és mire mész legközelebb?

Vendég

Sziasztok!

Dóri! örülök hogy jó lett az AFP-d. ez tényleg hihetlen hogy meg az idő. már lassan Te is félidős leszel, Judit meg szinte mindjárt szül.

Csajok tudok egy jó kismamaruhakészítőt ha érdekel vkit. Olcsó és jó minőségű nagy választékkal.

üdv Edina
sidney

Sziasztok!

Dóri!
Én is nagyon örülök, hogy jó lett az AFP-d. :D

Zsana!
Neked is már csak 133 nap. Nagyon megy az idő!

Lányok!
Pénteken kellett volna megjönni, és volt is egy kis barnázás, de azóta semmi. Nem is izgultam, mert kb. negyedjére jött volna meg a szülés óta, de teljesen változó volt. Viszont fájdogált a pocim és a hátam, ezért csináltam egy tesztet. 2 csíkos lett. :lol:
Így most már kicsit izgulok, hogy mért volt a barnázás.

A dokim hétfőn rendel. Szeruintetek várjak addig, vagy inkább menjek be egy uh-ra a kórházba? Kb. 4-5 hetes lehetek.

Azért is izgulok, mert mostanában sokat idegeskedtem. Ugye új helyre költözünk, meg minden. Gergőt is emelgettem, és hát 11 kg. Nehogy vmi baj legyen.

jucus1

Jucus!

Barnázás, sőt vérzés a beágyazódáskor teljesen normális csakúgy, mint a pocakfájás, de azért kérdezd meg a dokid :D

UH-val én a 6. hétig vártam, sőt a dokival is, de előbb is mehetsz.
Ha aggódsz akkor inkább menj be(mi is voltunk amikor véreztem vasárnap este, mert kicsit megijedtem, holott elivleg mondták, hogy ez még belefér, csak az én tűrési szintemnél erősebb volt a vérzés, de készségesen megnézett az ügyeletes, szóval ha bizonytalan vagy inkább nézz be egy UH-ra!)

Idegeskedés miatt se aggódj, az csak még rosszabb lesz, én pár hetesen lenyomtam egy olasz autós kalandot Ágival és abból nem lett baj.

Emelgetést pedig csökkentsd a minimálisra, nem könnyű, és ezért pelenkázom Ágit a földön, na meg ő olyan kis hasbarúgós típus :lol:
Sőt Ágit a mai napig emelgetem az ikrekkel, nem esik néha jól, de akkor leülök és pihi, meg akkor is amikor úgy érzem, hogy kell. Kivitelezés nem egyszerű, eleinte sokat zártam a szobaajtót, és ledőltem a kanapéra, amíg a nagysága játszott, így szökésmentes szitu garantálva 8) Most már van segítség, ez mindkettőnknek jobb.

Szorítok, hogy minden rendben legyen, vigyázz magatokra és jelentkezz!

Dóri
Vendég

Dóri!

Egy kicsit megnyugodtam. Köszönöm! Délután, ha hazajött a férjem, azért elugrunk a kórházba, mert Gergő elött volt már egy vetélésem sajnos. :( Aztán amikor terhes lettem, írt fel a doki vmi gyógyszert, azt hiszem duphastont(így írják?), ami segíti a megtapadást.

Az emelgetést napközben még megoldom, viszont éjszaka rengetegszer felkel, és csak cicin nyugszik meg, úgyhogy soxor kel kivenni az ágyából. Szokott közöttünk is aludni, de olyan kis túró bajnok, hogy az apját mindig kitúrja a helyéről. :)

Még egyszer köszi a gyors választ, majd írok, hogy mi volt a kórházban.

jucus1

Hello Lányok!

Dóri:
Nagyon örülök, hogy jó lett az AFP-d!
Én legközelebb csak októberben megyek UH-ra, meg terheléses cukorra.

Jucus:

remélem minden rendben lesz! :wink:

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok Lányok!

Dóri!
Én is örülök, hogy az AFP-d jó lett! :D Mikor mész genetikai UH-ra? Kíváncsi vagyok, mint mond majd a dokid, milyen neműek lesznek a babóid.

Jucus!
Nagyon szorítok én is neked, hogy minden rendben legyen!

Üdv Mindenkinek

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Jucus! nagy gratula a babóhoz. Pici vérzés miatt ne aggódj ez nagyon gyakori, főleg ha menses idején volt. Aki nem számít babóra az ilyenkor nyugszik meg!

Persze én is biztos mennék a dokihoz az a tuti. és akkor biztos megnyugszol Te is. meg akkor legalább a gyógyszert is el tudod kezdeni ha megint szükség van rá.

Jó sok változás lesz akkor most az életetekben.
Szerencsére pozitív változások.

Üdv Edina
sidney

Sziasztok Lányok!

Mi újság Veletek? Mindenki el van tűnve...

Jucus:

Hogy vagy?

KépKép
Kép
r. zsana

Szia Zsana!

VAgyok, csak most épp nincs semmi, de a jövő hetem zsufi lesz.

Megyek a dokihoz, már úgy, de úgy várom, aztán Ágit oltják+ otropédiára is megyünk kontrollra. Olyan édes már tanul szaladni, egész jól megy neki :lol:

De most épp ebédet főzök, kisasszony épp lefeküdt, az apja pedig nemsokára követi őt....

A héten amúgy összeírtam mennyi lesz a kiságy+babakocsi+ hordozó. Maradunk a jól bevált típusoknál. KIságyból pl. a Faktum 70*140-es Nelly kiságya. Mivel ez ifjúsági ággyá is alakítható, 4-5 éves korig simán használhatja.
Hordozóból pedig a Röemer 0+-t néztem ki.
Babakocsiból pedig marad a Lengyel egymás melletti.

Vendég

Sziasztok!

Sajna nem volt időm írni, mert Gergő lebetegedett, egész nap nyügös.

Voltam dokinál, megnézte uh-val. 2 petezsákot látott, de még annyira picik, hogy meg sem tudta mérni, ezért nem mondta 100 %-ra a dolgot. Jövőhéten kell visszamennem, akkor már többet tud mondani. Írt fel gyógyszert, és szednem kell a MagneB6-t. Szóval meg is nyugodtam, meg nem is. Most ez a várakozás....

Egyébként nem ahhoz a dokihoz mentem, akinél szültem. Találtunk itt a helyben egy orvost, akinek szombatonként van a magánrendelése, így ez praktikusabb lesz, ha már nem leszünk magyarországon. Pestre már nem tudnék bejárni Gergővel. Egy csomó átszállás meg minden. Egyedül még elmentem, így már nem merek.

A doki nagyon szimpi.

jucus1

Dóri,

Egy ikres barátnőm mesélte, hogy szereinte nem szabad egymással előtti/mögöttti ikerkocsit venni, mert azzal szinte lehetetlen kanyarodni. Kb. olyan lehet, mint egy kamionnal :)

Jucus,

Nagyon drukkolok!

Judit
karpijudit

Jucus!

Valahogy lemaradtam és most így utólag gratula. SZabad megkérdezni, hogy jól látom sponták iker terhes vagy? Valahogy most nagyon elszaporodtak az ikrek, azt hiszem most még jobban félek, hogy ha egyszer belevágunk nehogy azok legyenek. Nekem az előző terhességemnél is az volt az első kérdésem az én kedvenc doktoromhoz, hogy "ugye egy baba lesz?".

Dóri!
Nekünk is Faktum ágyunk vagy és nagyon-nagyon szeretem. Szerintem tovább is jó lesz mint 4-5 éves korukig. Milyen az a lengyel babakocsi?

Már érzed a babák mozgását???????

Tücsök
mtücsök

Sziasztok!

Reg nem irtam. Nem nagyon netezem mostanaban.

Rosszul letek meg neha vannak :(

Ma volt az AFP vervetel. Tudja esetleg valaki a Schofmerei szamot, amin erdeklodni lehet 3nap mulva?

Adri es Dori!
Nekem is van egy ismerosom, aki majdnem tulhordta az ikreit :)

Dori!
Orulok, hogy jo az AFP-d :)

Adri!
Mi azt hiszem nem ismerjuk egymast :) En a JF szultem az elso picurt, innen ismerem a tobbieket. Most jon a masodik, de ot mar nem itt fogom szulni.
Babakocsi: ha van tarolo, akkor inkabb iker kocsit vegyel. Azert majd ha nagyobbak lesznek, nehez lesz a kenguruban cipelni,e s ott neki sem olyan kenyelmes. Mi most tesokocsinak Peg Perego duettet vettunk, amire hordozot lehet tenni. Ebben lesz a kicsi egy ideig, Atti meg a rendes babakocsi reszeben. Nalunk muszaj volt, mert Atti napkozben ott szokott aludni, a tesokocsik elso uleset meg nem lehet teljesen eldonteni. En azt ajanlom, hogy hordozoban lehozod oket, amig kicsit azt illeszted a vazra, ha meg nagyobbak a taroloba bedobod a hordozokat beteszed a babakocsiba oket, visszafele meg megcsereled. Hordozoban azert konnyebb felvinni oket. Bocs, nem akartam beledumalni, csak segiteni szerettem volna.
Ja, meg annyit akartam irni, hogy mi a babaszoban vettuk hasznaltan, harmadaron mint a Brendonban. Ki lehet nagyon jokat fogni. Mar megbantam, hogy ATtinak vadi ujat vettunk, kapasbol felet elvesziti vetelkor. Jo allapotban is mar csak felaron tudnank eladni.

Jucus!
Gratula! En is barnaztam a kezdetekkor. Most 17hetes leszek a heten :)

Karpijudit!
Mi is egymas mogottit vettunk. Igaz nehez kanyarodni, viszont a kapunkon kifer, jardan elfer. Az egymas mellettivel lent kell menni az uttesten :( Mi is sokat vacilalunk ezen, es vegul maradtunk a vonatosnal :) Majd meglatjuk milyen lesz elesben.
Tenyleg ugy a legjobb eldonteni, hogy egymas elotti vagy mellettit valassz, hogy merlegeled hova akarsz menni. Ha be akarsz boltba is menni, akkor a vagonos, ha csak jatszoter jo az egymas melletti is. At kell ezeket donteni, nekunk ez bejott :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok !

Novemberben a JF-ben fogom szülni az első babámat. Dr. Csütörtöki Attila a dokim. A magánrendelőjébe járok, így a korházat "személyesen" nem is igen ismerem, igaz a topikról szinte minden információt megtudtam a korházról ami számomra fontos lehet. A dokimról viszont nem sok mindent találtam és ugyan mostanra jobban megismertem - nagyon kedves, szimpatikus :) - azért szívesen venném olyan kismamák véleményét, akik nála szültek.
Illetve szeretném tudni, hogy mostanában szült anyukák milyen összeggel honorálták az orvos, szülésznő figyelmességét (erre inkább priviben várom a választ: ermika@freeweb.hu)

Előre is köszi
Era
ermika

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy Ti béreltetek mérleget, vagy vettetek, és milyet? Nekem már csak két hetem van hátra a kiírt időpontig. Eddig úgy gondoltam, hogy majd bérelek, de a szülésznőm azt ajánlotta, hogy inkább vegyek. Érdekelne, hogy Ti mit gondoltok erről.

Szerintetek igaz az, hogy egy frontváltozásra is beindulhat a szülés? Már nagyon várjuk, borzasztóan izgulunk.

Jucus, Gergőnek jobbulást kívánok!

Adri, Dóri!

Ti hogy bírjátok a várandóságot? Nehéz lehet duplán gondolkodni, hogy mindenből kettő, a helyigény... stb.
Még mindig nem tudjátok a babák nemét?
Nekünk a 30. héten derült ki, hogy kislány. Jó későn, tudom, dehát a dokim nem akart semmit mondani. A 4D-n derült ki.
Adri, neked tudom, hogy az egyik kisfiú, és a másik? :)

Üdv: Finike[/img]
finike

Sziasztok!

Era! Csütörtöki dr. nagyon jó választás. Én nem nála szültem, de mindig mindenkivel nagyon kedves és figyelmes. Jó kezekben vagy.
Sokan szültek nála itt a topikban, csak már lehet nem irogatnak. Ha van időd olvas vissza az elején is.

Finike!
Én is inkább megvenném a mérleget a helyedben, főleg ha még terveztek babát. Sztem a Tefal mérleg /mi ilyet kaptunk kölcsön a barátnőmtől/ jó. Ja és digitálist vegyetek, mert azzal nagyon egyszerű a mérés. Ez 20kg-ig mér, később használható úgyis mint egy személymérleg. MI az első babánál hagyományos mérleggel szenvedtünk utáltam.
sztem a babaszobán biztos van eladó és így olcsóbban jutsz hozzá.
Fú akkor most már izgultok rendesen. Azt mondják a frontra van akinek beindul a szülés. Hát én nem tartozta közéjük.

Edina
sidney

Finike!
Mi annak idején béreltük a mérleget, digitálisat. Béreltük a légzésfigyelőt is meg a mérleget is. Szerintem jó volt így is, bár mi mindig is terveztük a tesót is, de vhogy nekem sose fordult meg a fejemben, hogy meg is vegyük. Ha két gyermeket szeretnétek, akkor is max. 1 évig fogod használni összességében.
Én spec. miután már evett rendesen Bencus, nem szenvedtem a méréssel, hanem havonta egyszer a védőnéninél megmázsáltuk és kész. Használtam a mérleget kb. 4 hónapig....

És igen, nekem kicsi fiam egy hideg front miatt jött a hivatalosnál két héttel korábban :lol:

Üdv Mindenkinek: Eszti
fricky

Finike!

nekünk Tefal Mérlegünk van, már volt javítóban :? és amúgy sem használom 8)
Összesen ha 2 hónapig használtam aztán nem mértem napota a tücsköt, mert nagyon megbízhatatlan eredményeket mutat (pl.: a lányom szopi után könnyebb volt mint előtte, sokat szenvedtünk az első két hónapban, mert nem akart szopi, a mérleg csak tetézte a bajt)
De ez csak az én véleményem.
A mienk most egy ismerős párnál van kölcsönben.
Ha téged viszont megnyugtat, hogy tudod otthon mérlegelni a babót, akkor vegyél egyet, de a kölcsönzés sem rossz.
Szóval ha megteheted, akkor vegyél sajátot, ha nem, akkor kölcsönözz, az sem rosszabb semmivel.
Egy mostani mérleg 16-20ezer Ft.

JA és a frontról, én melegfrontra szültem :D

Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Most elkezdhetek aggódni, hogy nehogy beinduljon a szülés ,mert hidegfrontot mondtak. Még örülnék, ha benn maradna, hogy erősödjön, de ezt úgyis Ő dönti el.

Mindenkinek további szép napot!

Finike
finike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?