Új privát üzeneted érkezett!

nemááá lányok... huhh most egy órát olvastalak titeket... én is megkönnyeztem...
de jóó
anya nemsoká jön haza és asszem ki nyomtatom neki az oldalt mert asszem nem lesz energy ideülnie, no meg mjad a válaszát is vakon gépelem majd be villám gyorsan :D:D
:wink:
Vendég

Sziasztok!

Viola!
Ádám csodaédes a képen! :D Milyen komolyan néz a világba :lol:

Tűzmanó!
Taj kártya sehol :twisted: Már baromi mérgesek vagyunk. Bár a cégemtől csak holnap kapom meg a Foglalkoztatói igazolást, de jövő héten jó lenne intézkedni...
Szomszédok :twisted:

Sz_Kata!
Nagyon szép és szemléletes a születéstörténeted! Mégegyszer gratulálok!
Csuklásra megoldás a szopi :wink:

Csengő!
Akkor megy a drukk jövő hétre! Igen, Mátyus István talán.
Nálunk is iszonyatos Beni bőre (azért sem reklámozom mostanság másodszülöttemet :shock: ), az egész pofija gyulladt vörös és tele van pattanásszerű kiütésekkel. Bár sok leszáradóban van, de még így is nagyon csúnya. Semmi extra krém nem kell rá, én fürdetés után a gyógyszertári fürdetőkrémmel kenem be Neki nagyon vékonyan (doki- és védőnéni is ezt ajánlotta). Holnap esetleg egy kis kamillateával is áttörlöm előtte, hátha az is leviszi a gyulladást. Nálunk Marcinál is ilyen csúnya volt, és ezt csináltam.

Erika!
Nagyon jól csináljátok, hogy élitek a mindennapi életeteket, így sokkal jobb, mint rágörcsölni :wink: Szegény Párod :shock: Hú, el is felejtettem Neki nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánni!!! Sok boldogságot Neki! (De azt hiszem, ez hamarosan úgy is meglesz :wink: )
Igen, sütöttem, mert jöttek hozzánk. Megsúgom, hogy minden nap főzök is, amit totál nem gondoltam volna. AMikor Beni alszik, akkor tudok főzni, mert Marci fennléte mellett eddig is megfőztem. Viszont, ha Beni fenn van, akkor semmire sincs semmi esélyem, mert lényegében csak kézben van el :roll:

Gesztenye!
Ismét drukk, hogy a lámpa és a homeos dokker szere segítsen. Egy kicsit dezsavűm volt, amikor írtál róla, lehet, hogy nálam is valami gyulladás féle volt csak egyik oldalra húzódva. (?)
Ha nem jön a hét első felében, lehet, hogy Gábor megérdeklődi a Teve utcában, hogy mi a fene van azzal a rohadt Taj kártyával. Érdeklődtem volna én telefonon is, hogy ne menjen feleslegesen (esetleg már postára adták), de konkrét ügyekben nem adnak felvilágosítást. Ha tudtam volna, hogy még ezen a héten sem jön meg, akkor bement volna a hét elején...

Mamy!
Én személyszerint totálisan megértelek mire gondolsz! Kata sem úgy gondolta, hogy csak a természetes, sőt otthonszüléssel lesz valaki jó anya. Mindannyian jó anyák vagyunk, illetve leszünk! :D

Csajok!
Kezdek kiakadni Benin. Már második este akaszt ki bennünket a Párommal. Tegnap egyszerűen nem tudott elaludni a cicin, viszont máshogy meg csak visít. Végül én kínomban sírtam, Párom ringatta és fél 12-re sikerült is bealtatnia (én közben bealudtam), kb. 10-kor kezdte a tortúrát. Ma meg tépegette a cicit, nem akart normálisan szopizni, így megint nem aludt el rajta. Most hamarabb sikerült a bealtatás, de most meg félálomban "dobálja" magát az ágyban. Én begolyózok, ha felébred. Annak ellenére, hogy 3/4 órát aludtam napközben, hullafáradt vagyok. Ja és napközben meg azt csinálja, hogy el is alszik a cicin, ágyba téve rögtön felébred. Tegnap és ma is kiakasztott ezzel.

Megyek is pihenni!
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sz-kata!
Hát nem semmi a szüléstörténeted, igazán büszke lehetsz magatokra én nem merném bevállalni. Bár nekem mindkét gyereknél nagy szerencsém volt mert a kökemény fájások nem tartottak 2 óránál tovább, hála istennek. Mégegyszer gratula nektek.

Mamy!
Te is ugyan olyan jó anya vagy mint bárki más!

Piciri!
Doki bácsi után írj, hogy mi volt!!! Örülök, hogy nem foglalkozol a szüléssel és tényleg az a legjobb ha most a mindennapokra koncentrálsz! Ügyi vagy!!!!
baboka

Sziasztok!

Bocsi, hogy bepofátlankodom (jártam már itt, csak nagyon "későinek gondoltam magunkat).
OKtóber 29-re várjuk első babánkat, és örömmel látom a táblátokból, hogy vagytok még néhányan, akik arra az időre, vagy esetleg picit későbbre vagytok kiírva. Veletek szeretném felvenni a kapcsolatot, és kérdezni pár dolgot, ha nem baj.

GRATULÁLOK a már megszületett babáknak, anyukáknak, nézegettem a képeket, nagyon nagyon édesek vagytok mindnyájan!!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka!
Én még későbbre várom az ikreket mint te úgyhogy nem veszi senki pofátlankodásnak hogy ide írsz. Ha van valami kérdésed és tudok rá válaszolni akkor nagyon szívesen írok neked. Üdvözöllek a csapatban!

Piciri!
Privik mentek!!!!!
baboka

Beuka,
Legaláb erősíted a 2 in 1 csapatot.:)
Sz.Kata,
korán reggel megríkattál! Szép realisztikus leírás. Remélem jól vagytok.
Gesztenye,
Ez ennyire komoly? Nem hiszem, h egy orvos sem hallott még erről a jelenségről. Sztem mindenképpen beszélj szülés előtt olyannal, aki tudja mi ez..
rolex

Sziasztok, Lányok!

Megint nem sikerült jönnöm két napig, de legalább visszaolvasni igyekeztem - de csak fejben reagáltam, és azóta el is felejtettem :oops: :wink:

Szerdán voltunk kontrollon a bébikkel a Péterfy-ben, Lilinek van egy érduzzanata a kobakján (olyan, mint egy púp véraláfutással), jövő héten UH, Lizának szív-UH, plusz Lilit el kell vinni sebészhez konzultálni a sérv miatt, és még vár ránk az ortopédia is (kötelező szűrés) :shock: A két gyerek egyébként rendben van, a duzzanat felszívódik a fejecskéjéről, de azért megnézik,hogy befelé milyen, a szívzörej Lizánál már eltűnt (gyógyszer mellékhatása volt), de ha már van időpont (egy hónapja kértük!), elmegyünk, a sérvvel pedig lehet, hogy kihúzzuk a harmadik hónapot (de azért megnézik). Jól hangzik, mi?! A gyerekek egyébként jól tűrik a tortúrát, mi kevésbé (hordozóba be, hordozóból babakocsiba ki, babakocsiból hordozóba és autóba vissza... jaj...)

Megpróbálok gyorsba' reagálni:

Melinda,
taj-kártya :evil: Nekünk anyu intézte, és olyan profin, hogy nemcsak az anyasági, de már a családi pótlék is megjött. Beni-sztori: a gyermek titkos összeköttetésben állhat Lilikémmel. Tegnap fürdetés után mindkét csaj az ágyunkban kötött ki (nagyon éberek és mocorgósak voltak - kis hasfájás...), Liza szopizott kicsit, aztán bealudt, Lili szopizott kicsit, és nem aludt be... Aztán mégis sikerült letennem magam mellé - egészen a következő etetésig, mivel azt követően nem volt hajlandó sehogyse elaludni. Ha leesett a mellemről, ordított, elkapni viszont nehezent tudta megint a hiszti miatt... Így ment ez fél négyig, akkor megkapta a kajaadagját (a több órás szopi után!), bevágta mindet (!) és édesdeden elszundított... A melleim eléggé kész vannak, mivel non-stop fejek is, így nehezen bírják az extra igénybevételt. ma hajnalban alig bírtam lefejni a reggelit, ők viszont még nem tudják kiszopni. Úgyhogy örülj legalább annak, hogy fejned meg külön etetned nem kell - irigyellek is érte... (szoptanítot használom ugyan, de annyira körülményes, hogy nem minden etetésnél bírom. Már nem is az etetés tart vele sokáig, hanem a felhelyezés, plusz olyan idétlen szögben kell vele szoptatni, hogy leszakad a hátam... A bébik meg tépdesik a zsinórokat meg a flaskát, rám hozva a frászt, hogy leszakad rólam az egész... Ezzel együtt a gyerekek szeretik, és tényleg stimulálja a mellet és őket is.)

Sz_Kata,
nagyon szép a szüléstörténeted, vmi ilyesmit kívántam volna én is magamnak, de az élet közbeszólt... (otthonszülést ugyan nem terveztem, de szerettem volna minél természetesebben...) Az egyetlen, ami a leírásod alapján kicsit rosszul hangzik, az a gátseb. Gyógyulsz már? A fiatok egyébként tüneményes! Nyakon áthúzós body :D Csak a kis nyaklós fejével kell vigyázni...

Mamy,
mi is asszonyállatok vagyunk, nem ezen múlik! :D Gesztinek hogy van a pocakja? Beválik nektek az infacol? Én is kacérkodom a gondolattal, Liza nagyon székrekedéses-pukizós (hasfájás nem olyan vészes nálunk, szerencsére). Tegnap már ott tartottam kínomban (a gyereknek rémes mocsárszaga volt, a szobában nem lehetett megmaradni, de komolyan!), hogy meghőmérőzöm (bármennyire is nem ajánlják). Már négy napja nem kakilt szegény. Szerencsére délutánra sikerült összehoznia (többször masszíroztuk a hasát-lábát). Az orvos azt mondja, nincs mit tenni, ő így emészt. Lili teljesen más...

Lili enne, úgyhogy búcsúzom, de jövök még, mert egy csomó minden lemaradt, többek közt a drukkok Picirinek :wink: :lol:

Puszi - Kata

ákata2

Csajok,

ti hogy bírjátok a kajairamot? A lányok 800-at esznek naponta, plusz amit ciciből kisajtolnak, és ma reggel már 100 helyett 110 tejet kaptak, és lecsúszott, sőt, Liza még jött egy kicsit cicire is - imént tettem le, és már üvölt, még jönne enni... jaj... És még a nagy kövér Liza sincs négy kilós!!

Rakatok már fel a férjemmel új képeket, hogy megcsodálhassátok a két bébi holdvilágarcocskáját :wink: Liza irdatlan ütemben gyarapszik, Lili csak úgy "normál" mennyiségben (ő sokat kikakil).

Piciri,
férjed tulképp mit dolgozik? Orvosi cuccokat fordít?
Enyém is itthonról nyomja nyár közepe óta (programozó, webdizájner meg egyéb számítógépes mágia). Nagy előny ám a mindig elérhető apa a háznál, de gondolom, ezt már te tapasztaltad :wink: Fájásokkal mi a helyzet?

Gigi,
nagyon édes Petid... Nem tudsz gyakrabban jönni?

Napraforgó,
sérv-sorstárs :cry: Fiadat mikor műtik?
Minden tiszteletem, hogy így bírod egyedül... Hogy intézed a napi bevásárlást, ilyesmit? Sikerült elintézni a papírmunkákat (taj-szám, gyes stb)? És hogy szuperál a hordozós babakocsi? (Szoktam Rátok gondolni, mikor a két gyereket tologatom - a Graco nekünk nagyon bevált...) Bocs, hogy megkérdem, de a kép csalóka - a fiaid egy- vagy kétpetéjűek? (Én kétpetéjűeknek látom őket, de a súlyuk nagyon hasonló - nálunk most fél kiló a difi, pedig 70 gr különbséggel jöttünk haza egy hónapja...)

Babóka,
egy fiú helyett két lány - lehet azért az is öröm... Én nagyon lányt szerettem volna anno, és mikor kiderült, hogy ikrek, azon imádkoztam, hogy legalább az egyik lány legyen - és annyira boldog voltam, hogy mind2 az... és a férjem is... igaz, ha harmadik bébi jönne, akkor azt fiúnak szeretném.

Lányok, ahogy nézegetem a vonalzókat, sokaknak már alig pár nap van hátra... Olyan izgalmas! Drukkok mennek ám mindenkinek!

Juteszembe: a dokim csináltatott vérvételt a hathetes vizsgálatra a toxémia miatt, és összehasonlítottam a mostani eredményeket a hat-hét héttel ezelőttiekkel (a zárójelentésemen rajta van a szülés napján, a következő napon és az elbocsátásom napján csinált vérvizsgálat eredménye). Megdöbbentően rossz volt sok-sok adat, ami most szerencsére már jó. És én ebből semmit nem éreztem, csak hogy dagad a lábam :shock:

Tolszoji méreteket öltenék lassan (végre szabad a gép :wink:), de Liza azóta is bőg a pótlásért. Elringatom kicsit...

Puszi - Kata

ákata2

Mamy!
Jó tudni, hogy érdemesebb személyesen elintézni, mert akkor hamarabb túlleszünk az egész rohangáláson (mármint a párjaink :lol: ).

Rolex!
A dokik tudják, hogy van ilyen gyulladás, de a terhesség alatt még senkinél sem észlelték, viszont a szülésnél és utána bárkinél előfordulhat. Ezt viszont még az ellenségemnek sem kívánom, mert nagyon ellehetetleníti a mindennapjaidat és pokoli fájdalommal jár.

Bujka, Kata!
Úgy látszik nálatok nagyon élénkek a kicsik és nem a szunya jár az eszükben :lol: . Nem valami bíztató, hogy ilyen nehéz bealtatni őket, de legalább felkészülünk az előttünk álló problémákra. Már most edzhetem magam a hasfájásokra és sírásokra :roll: .

Gesztenye
gesztenye78

Szia Beuka!!

Én is 33 hetes vagyok, november 3-ra várom Pici fiunkat!!! Én csak nagyon ritkán tudok benézni, és nem nagyon tudom követni a csajokat, de ha gondolod ismerkedhetünk, és kérdezz bátran!!E-mailt is küldhetsz, ha gondolod!! :D

Puszi mindenkinek, és az édes babáknak is!Üdv: Melódia
melódia78

Úgy tűnik van öt percem...
Sorstársaim: leírom mi van nálunk - három órát alszok egy nap (ami nem kis mértékben a szomszédom miatt van), tegnap öt és felet három részletben, és a melleim kivannak az állandó szopiztatástól. Hajnal fele, már azt se tudom, hogy melyik mellem jön. A kicsim ennek megfelelően hízik rendesen, de nagyon nem jó a közérzete. Uis, ha ébren van csak a cicin van el, máskülönben sír. Kirúgja magát a karomból, ott is sír. Nálunk nincs olyan, hogy csönben nézelődik. Alszik-eszik-sír ez a napi program. Próbáltuk az infacolt, homeos bogyót, nincs eredmény (igaz amióta homeozunk nem görcsölget és nem pukizgat).
Most ott tartok, hogy abbahagytam az igény szerinti etetést, mert a gyerek folyamatosan hányt. A hányás belement az orrába, és szörcsögött, gondolom nem nagyon kapott levegőt - szegényke a porszívós orrszívót jó hamar megismerte
Tegnap 2,5 - 3 óránként etettem szigorúan 25 percig (a szívem szakad meg, úgy sajnálom, hogy meg kell tagadnom tőle!) és azóta nem bukik. Ha ébren van sír, de most pl. sikerült elringatnom, ami nagy eredmény! Most kíváncsi vagyok, jobb lesz-e a hangulata! Igény szerintire visszatérünk, ha okosabb lesz! :o Ma reggel volt egy kedves pillanatunk: nyűszörgött, magam mellé vettem nagyon szorosan, és masszírozgattam a talpacskáját. Erre megnyugodott, majdnem elaludtam, kinyitom a szemem és látom, hogy engem bámul a kis drágám! Ekkor kinyújtóztam - rámnézett és ő is nyújtózott egyet :lol:

ebédnél visszaolvasok, mert most egy kicsit lemaradtam...

KépKép[/b]
nózi

Kép

Könyörgöm, csak a zoknimat ne!!!

KépKép
nózi

Ákata!
Hát te se hiszem hogy örülnél amikor már van 2 lányod? Persze ez így bután hangzik mert örülünk nekik is csak egy kicsit csalódottak vagyunk, de persze őket is imádom már most! Igaz most nagy a tombolás odabent mindketten rugdosódnak ami néha elég kellemetlen tud lenni.Az meg hogy többet esznek az nagyon jó mert hát persze ahogy nőnek nő a befogadóképességük is. De nagyon ügyi vagy igazán büszke lehetsz magatokra. !!

Nózi
Nagyon aranyos a kis drága! Sajnos van egy-két baba akit megkell tanítani arra, hogy mikor és mennyit kell enni. Ráadásul az emésztésének is jobb mert lehet hogy azért ilyen kis sírós. De majd úgy is kitapasztalod, hogy jobb nektek. Drukkolok, hogy javuljon a helyzet.
baboka

Sziasztok!
Most egyeztettem egy homeopátiás drnővel és hétfőn sok szeretettel vár. Remélem, hogy végre a "megváltómmal" találkozom és sikerül ezt a gyulladást lehúzni. Minden reményem benne van. Végülis Sz_katának is beváltak a bogyók és csak beindult a szülés :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye
A méhszájsebnek semmi jele nincs, nem fáj, nem is vérzik. A doki kérdezte is, hogy folyás, vagy vmi nem volt-e. De mondom semmi. Én a sok felfázásra gondolok, hogy az okozta. Amikor először pár éve felfáztam, hát az szörnyű kín volt, véres pisi, meg pár cseppet is ugy szenvedtem ki magamból, persze utána rögtön azt éreztem, hogy szétdurranok, persze wc-zni azt nem kellett. AZtán rájöttem hogy ha nagyon sokat iszok az jo rá.
SZorítok hogy a homeos bogyók jok legyenek, de sztem használni fog, mert nekem is használt amikor szedtem.

Beuka
Hogyne férnél be az időbe? Én október 27-re vagyok kiírva, csak 2 nap a különbség. :D Üdvözlünk a csapatban, kérdezz nyugodtan.
Fiu lesz vagy lány a babus? Hol fogsz szülni?

Jajj már egyre jobban fáj a térdem. Már bent a lakásban sem szívesen mászkálok, menni már nem nagyon van kedvem sehova. Pedig még a házassági levelet is el kéne intézni, de hogy hogyan nem tudom. Mind1 csak lesz valahogy.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

sziasztok,

Mamy,

Veled kezdem. Annyira sajnálom, ha megbántottalak. Hidd el, csöppet sem gondolom kevesebbnek a császáros anyucikat. És sajnálom, ha bárki mást megsértettem az asszonyállatos megjegyzésemmel.
De tudod mit? szerintem te az asszonyállat mellett a "tőrőlfakadt anyatigris" cimet is megkapod tőlem :lol:
Szent a béke? :wink:

Rokica,

a babát úgy kell "törvényesíteni", ha otthon született, hogy én írok egy nyilatkozatot, amelyben "büntetőjogi felelősségem tudatában" álljtom, hogy itt és itt, ekkor és ekkor élő magzatnak adtam életet. Két nem családtag tanú irja alá. a gyerekorvos hozzánk már másnap kijött és ő is kitöltött egy papírt, hogy itt és itt, ekkor és ekkor élő ujszülötett vizsgált. Ez a két papír, plusz a házassági anyakönyvi kivonat és a kikönyv kell az anyakönyvhöz. Mi ma voltunk a hivatalban, nagyon készségesek voltak. Bár álljtólag nem minden kerület ilyen. Van ahol kifejezetten utálják az ilyen "renitenseket" és igyekeznek jól keresztbe tenni. De eddig még minden otthon született babát anyakönyveztek igy vagy ugy.

korházi tartózkodás: én többek között azért is szültem otthon, mert nem akartam utána korházban lenni. és úgy érzem, nekem ez nagyon bejött. Otthon vagyok, a saját kis megszokott környezetemben, a családtagjaim lesik minden kivánságom, és a kisbabával az első pillanattól kezdve folyamatosan együtt vagyunk, hangolódunk. Nagyon nyuodt baba, folyton figyrl minket és érzem, hogy jó neki ez az ismerős környzet. Úgy veszem észre, nagyon jól fejlődik, be sem sárgult és már reggel is ötven grammot szopott.
szóval, én nagyon utálnék kórházban lenni, de ha neked az a jó pihenés szempontjából, akkor mindenképp ahhoz ragaszkodj, mert a pihenés az tényleg kell. Mondom, nekem semmit nem kell itthon csinálnom, minden pillanatomat a kisfiamnak szentelhetem. Biztosan egész más ez már egy kisgyerekkel az oldaladon..

Valaki kérdezte, nem kell-e utána megfigyelésre kórházba vinni. Nem, nem kell. Főleg, hogy szemmel láthatóan is kicsattan az erőtől, egészségtől. Doki bácsi minden nap kijön hozzánk, én pedig 24 órás megfigyelés alatt tartom :lol:

Rolex,

ugye te is megbékéltél már a császárral? annyira jó, hogy nálatok beengedik aput is. Be kell feküdnöd előtte?

Boróka,

Csak nem?!
sz_kata

Drága Sz_Kata,
Megbékéltem. Tisztában vagyok vele, h meg tudnám Zsófit szülni spontán is, de most nem kísérletezgetünk.
Előző nap befekszünk, másnap reggel epidurállal már 3-asban is leszünk. Apa végig bent lehet velem. A fejemnél.
rolex

Sziasztok!

Sz_Kata!
Hidd el, nem bántottál meg, de azért nagyon örülök annak amit most írtál. Tudom, nem bántó szándékkal mondtad amit mondtál, főleg nem pont rám célozva. De mégis, úgy éreztem, hogy meg kell írnom a véleményemet, és örülök hogy nem lett harag. Hiszen egy fórum nem csak arra van, hogy a pozitív véleményünket nyilvánítsuk ki, hanem az esetleges negatívot is. Persze hogy szent a béke, eszemben sem volt "összeveszni" bárkivel is, és örülök hogy ezt megláttad a sorok között. Remélem, hogy azért érted, mire céloztam, és miért írtam azt, amit írtam.
Köszi az új jelzőt, tetszik!!! :wink:
Valahogy mostanában tényleg annyira más lettem, mióta Geszti megszületett, nem direkt, ez teljesen spontán jön - érzem ha bármi fenyegetné bármilyen téren, tényleg egy tigris lennék!!!

Ákata!
Infacol nekünk bevált, Gesztinél kb. 3-4 nap múlva volt hatása, sokkal kevesebbszer görcsöl, szinte elvétve. Bár most fogy el a második flakonnal, és úgy tervezzük hogy most állunk át majd a Gripe Water-re. Azt 1 hónapos kortól lehet adni, lehet hogy nektek is célszerű lenne már azzal kezdeni. Férjem már az első napokban megvette, mert a gyógyszertárban nem hívták fel a figyelmét, hogy pár napos babának még nem adható. Eddig tartogattuk, most már kibontjuk. A védőnő szerint ez a pár nap nem számít (kedden lesz 1 hónapos, dátum szerint, de ha a 4 hetet vesszük, akkor holnap :lol: )

Bujka!
Hát ez szörnyű, hogy még mindig nem érkezett meg a TAJ kártya! :shock: 30 napjuk van rá? Hamarosan lejár. Szorítok hogy jövőhéten megkapjátok és tudjatok intézkedni.
Cicizés-nem alvás téren nálunk is dettó ugyanez a helyzet. Ma különösen nyűgös Gesztikém, biztos ez a hülye szeles front is közrejátszik. Délelőtti etetés óta szinte semmit nem aludt, és sokat sír, összehúzza magát, és csak karban nyugszik meg. Hát nem tudom hogyan fogom erről leszoktatni, mert ugye 4 hetesen már nagyon furfangosak ezek a kis Manók, hozzászoktak a kezdeti napokban tapasztalt dolgokhoz, hogy folyton ringatja őket az ember. Szegénykém annyira fel tudja magát hergelni amikor sír, hogy beleizzad, amikor kiveszem az ágyból, tiszta forró nyirkos a kis háta.
Evés igénye is hatalmasat nőtt, alig tudom vele tartani az iramot! Már simán benyomja a 100-110 grammokat, és még enne... Ilyenkor meg ezért meg a hiszti, persze nem adok neki többet mert kibukná. Nagyon nehéz ilyenkor elaltatni.
Na mennem is kell, mert megébredt és persze sír...

Kép
mamy

Sziasztok!

Kata!
A szoptanítot egyszer kellett használnom, de hasonló gondjaim voltak vele. Marci akkor már 3 hónapos körül járt, gondolhatod, hogy akkor hogy járt a keze és persze mindig a "szerkezet" körül :roll:
Hol fogják műteni Lilit? Marcit félévesen - nem sérvvel - a SOTE I-en műtötték és a kórházi személyzet tünemény volt és nagyon jó orvost fogtunk ki. Bár a szülők kórházi elhelyezése hagyott némi kívánnivalót maga után - bár ez ahogy tapasztaltam minden gyerekkórházban így van. Ha gondoljátok és több helyen is meg akarjátok nézetni Lilit, akkor a SOTE I-et ajánlani tudom.
Drukk a többi vizsgálathoz!
Nem irigyellek egy pillanatig sem a szopi-fejés-szoptanít körforgás miatt. Na még inkább Rád fogok gondolni, amikor szenvedek Benivel :roll:
Én még bírom Beni evőkéjét, sőt tegnap és ma meg sem ette reggel a ciciket, elég volt Neki egy része is. Fejni viszont nincs erőm, ha érzem, hogy kevesebb a mennyiség, majd rákapcsolok. Fogalmam sincs egyébként, hogy mennyit eszik Beni, mert nem mérem...

Beuka!
Üdv közöttünk! Gratulálok a Pocaklakóhoz! :D

Nózi!
Hú, nem semmi Zsoltika, hogy ennyit habzsolt magában, hogy hányásmennyiség jött vissza belőle. Őt akkor tényleg kordában kell tartanod. De majd megtanulja! Kitartást :D
Édes a fotón :lol:

Gesztenye!
Akkor hétfőn drukk a "megváltóval" való talihoz! :wink:

Mamy!
Igen, Taj kártyára 1 hónapjuk van, ami vészesen közeleg. Csak azt tartom röhejesnek, ha nem érkezne meg 1 hónapon belül, akkor nem telefonálhatok (a k. személyiségi jogok miatt!), hanem azért is menjen be az ember személyesen :twisted: De egyenlőre bízom a legjobbakban :arrow: jövő héten megérkezik.
Sajnálom, hogy Nálatok is ez a helyzet, azaz nem könnyű Gesztivel. Én is folyamatosan azon agyalok, hogy nem akarom ölbe szoktatni, mert az később elég gázos lesz. Sőt ha belegondolok, Benit igazán kézbe nem is lehet szoktatni, mert nem nagyon szereti, talán csak amikor tiszta hullafáradt. Ő csak cicin van el általában - persze ha nem tépkedi. Na egyszóval nehéz esetek ezek a Törpök :roll: Ma egyébként 2-szer sikerült bealtatnom Benit cumival a szájában, úgy hogy nyitott szemmel tettem be az ágyba (persze a cicin totálisan aludt, mielőtt az ágy felé közelítettem volna). Nem merek semmit elkiabálni, de legalább egy kis sikerélmény is ért. Az a rossz, hogy Marcival semmilyen problémánk nem volt altatás terén (sőt később sem!), legalábbis nem ennyire durván, mint Benivel. A második gyerkőcnél csak megtanuljuk! :roll:

Benikém lassan 5 kiló lesz!!! Hihetetlen, hogy hajnalban lesz 4 hetes, 3610-zel született, fogyott cirka 20 dekát és már 5 kiló! :shock: Mondjuk Marci is rohamos léptekben gyarapodott az első félévben, aztán visszavett. Még jó, mert most min. 20 kilónak kéne lennie :lol:

Benit délelőtt és most kora du. is sikerült félálomban lerakni az ágyba és cumival bealtatni. Illetve én nem csináltam semmit, csak hagytam az ágyban és bekapcsoltam Neki a tv-t, hogy hangokat halljon. :shock: Véletlenül fedeztem fel, hogy délelőtt a tv hangja mellett aludt el és most - kínomban - ismét ezzel próbálkoztam.
Bár most már eléggé nyöszörög, nagyon felületesen alszik :roll:

Ja és a nap poénja: LESZART A GYEREK! Beni egyébként is egy kis kakagyáros (néha így is hívjuk), folyamatosan kakilna. Tegnap negyedórán belül 3-szor kakilt, így folyamatosan csak tisztába tettem. Azért puceválom ki rögtön, mert nem szeretném, ha a ruháját kakkerolná össze. A lényeg, hogy most délután a harmadik tisztába tevés során pukizott egyet, majd utána jött az anyag is :arrow: lábam, pólom tiszta olyan lett és persze az Ő hátára is lefolyt. Öltözhettünk át mindketten :lol: Olyan jót nevettem :lol:
Marci megelőzte ezen a téren, mivel Ő már a szülőágyon magasról tett az anyjára :arrow: kaptam egy kis magzatszurkot, ahogy megmutatták a kis magzatmázast :lol:

Megyek, pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Szia hettie!

most látom, hogy mi egyidős kismamák vagyunk!! :D Meglátszik, hogy nem sokat tudok jönni, elkerülte a figyelmemet! :oops: Te hol szülsz? Fiú, vagy lány lesz? :D
A térdfájás engem is gyakran kínoz, már én se szívesen megyek el itthonról, csak oda, ahova nagyon muszáj!!Éjszakánként meg úgy bedurranak a kezemen az ujjaim, hogy rettenetesen fájnak, nem tudom őket behajlítani!!De reggelre meg elmúlik!! :roll: Hogy mitől lehet? Pedig nem az ujjaimon járok!! :lol: Mert még a térdeimet értem...80 kilót cipelni nem semmi!! :oops: Most tesztelem, hogy sikerült e a táblát feltennem, aztán ha sikerült, még a képpel is megpróbálkozom!! Most azért már kezd időm lenni, sínen van a nagylánynak a suli, mostmeg elvitte a mama hétvégére!! :lol:

Puszi mindenkinek!! :D

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok! :)

Baboka! :)
Ikrek! Nem semi! Bár látom jó páran vagyok ikresek. csak nagyjából tudtam átolvasni mindent, jól láttam, hogy lányok lesznek? Mennyi idős vagy? Mikor lenne a szülés (bár gondolom ikreknél ez teljesen módosulhat)? Mit szólvál, amikor megtudtad, (vagy esetleg lombik volt?)

Rolex! :)
Én nem erősítem a 2 in1 csapatot, "csak" egy bébi van a pocakomban :) Miért muszály nálad a császár?

Ákata! :)
Gratulálok a két csajszihoz, és drukkolok, hogy mielőbb rendeződjön mindent. Le a kalappal előtettek!

Melódia! :)
Lehet, hogy én sem fogom mindig tudni követni az eseményeket, de majd írok Neked priviben :) Most egyébkét a ruhavásárláson vagyok fennakadva, úgyhogy majd megbombázlak a kérdéseimmel :)

Nózi! :)
Nagyon édes a bébi! Gratulálok! Sajnálom a sírást, remélem hamarosan rendbejön minden!

Hettie! :)
Sajnálom a térdfájást :( Nem lehet jó, ha már ki sem bírsz mozdulni. Nekem szerencsére nincs ilyen gondom. Még bírok mozogni, igaz nehezebben. Nálam a cukorral van kis gond, de egyenlőrem ég kordában tudom tartani (bár a szekrényben ott van az inzulinos toll :( :roll: )
Tényleg nagyon egyidősek vagyunk, bár nekem van olyan sejtésem, hogy tovább húzom.
NAgyon szép nevet választottatok :)
Nekünk is kisfiú lesz, én a bajai kórházban fogok szülni.

Bujka!:)
Köszönöm az üdvözlést! Anno én is belekakiltam apukám tenyerébe, mondanom sem kell milyen szerencsés ember lett :lol: :wink:
NA jó, enenk elelnére nem irigyellek. Átöltözés, meg minden. :)

Bea

Kép
Kép
beuka

Szia Beuka!!

Várom majd az e-mailedet, szívesen válaszolok minden kérdésedre!!Én is foglalalotoskodok már a rucikkal, de nekem rengeteg maradt a lányomról, csak győzzem kimosni, és kivasalni!! :D Csak bundazsákot kellett vennem, mert a lányom áprilisban született!!

Puszi!! Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Sz_kata:
No action. Továbbra sincsen semmi jel - baba tök jól elvan odabennt - CTG-n mindég mozog, szuper szívhang. No fájás...

Hát Kata minden tisztelet Neked, hogy kitartottál az eszelős fájdalmak ellenére! És tényleg nagyon áll az anyaállatos megjegyzésed minden hátsó szándék nélkül.
Hasznosabb volt a történetetek, mint a lightos szülésfilmek a VK-ban.
Gátseb miatt nagyon drukkolok, hogy szépen regenerálódjon!!! Esetleg Arnica hoemo bogyit szedjed, meg a Staphysagriat - az mindkettő pont erre való, kívülről meg körömvirág krém, de biztos Te is tudod.
(Másnap nem lehetett volna összevarrni???)

Fel is merül bennem, hogy a kórházban ciki üvölteni a fájdalomtól???
Merek majd?

Csajok van aki a szülőszobát bezengte?????

Piciri:
Irigyellek a sztoikus nyugalmatokért - nálam ma volt az az érzés, hogy már mindegy hogyan csak jöjjön már ki végre (hazafelé BKV-val vergődtem el.)
Egész délután aludtam, már a menés is igen rosszul megy.

Mindenkitől bocs a panaszáradatért - :oops:

Tűzmanó:
Külön lakás szülőktől alapvető létfeltétel, de nekünk még nem adatott meg így 33 évesen sem sajnos.
Ráadásul mindkét Anyuka időközben megözvegyült, ami nehezíti nekik is a dolgokat. (Főleg én Anyum nem találja fel magát, és még nyugdíjas is lett...) :lol: :lol:

Bujka:
Nem akarok nagyon beleokoskodni, de végszükség esetén a cumit nem veted be? Hogy ne a melledet használja annak Beni? És szerintem tök jó úton jársz, ha úgy altataod, hogy berakod a kiságyba, s ha felébred megvígasztalod, és újra berakod - csak a jövő miatt.
Én kis zöldfülü biztosan így próbálom majd...

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Boróka!

Nálunk a szülőszobán mindig elhangzik a következő mondat: "ne kiabáljon, mert megijjeszti a többi kismamát!"
...pedig komolyan mondom az a legjobb rész!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Hettie!
A házassági anyakönyvi kivonat elintézésére gondolsz? Nálunk az is elég furán zajlott, mivel telefonon azt mondták, hogy személyesen kell megigényelni és 2 nap után lehet érte menni. Direkt rákérdeztem, hogy nincs-e egyszerűbb módja az ügyintézésnek, de leráztak, hogy nincs. Ezek után a párom berobogott szerdán az önkormányzathoz, ahol megkérdezték, hogy nem hozta-e el az eredetit, mert elég lett volna azt hitelesíteni :shock: . Természetesen felment bennünk a pumpa, hogy ilyen rosszul informáltak és a végén postán kiküldik, mert mi oda még egyszer nem megyünk (legfeljebb a következő gyereknél). Ennyit arról, hogy milyen segítőkész ügyintézők vannak :? .

Beuka!
Szerintem Rolex, amikor azt írta, hogy 2 in 1-ben vagytok akkor arra gondolt, hogy még a babóca benned van és nem arra, hogy ikreket várnál :) . Van egy-két ilyen kifejezésünk, amit használni szoktunk, de pár nap után már te is ráérzel.

Boróka!
Amikor Bettussal beszéltem, akkor ő mondta, hogy igencsak hangosra sikerült náluk a vajúdás vége és már énekelt, kiabált felváltva, mert arra volt szüksége :lol: . Szerintem a dokik is már hozzá vannak szokva ehhez, legfeljebb, ha beszélni akar hozzád, akkor lecsillapít előtte :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Melódia
A SZt. Imrében fogok szülni, a baba fiu lesz. Te hol fogsz szülni?Nekem is be szokott dagadni a kezem és nagyon fáj meg behajlítani egyáltalán nem megy, de nappal enyhül, vagy el is múlik. Ez a vizesedés miatt van. Nekem a lábam is be szokott néha dagadni, de annyira nem vészes. Azért gyere gyakrabban, ha tudsz. :)

Beuka
Cukor :( Ez csak a terhesség miatt jött ki nálad? Vagy már előtte is volt gond vele? Hát nekem meg az a sejtésem, hogy lehet hogy hamarabb meglesz a baba, de ki tudja.

Boróka
Otthon tényleg valahogy nyugodtabb szívvel ordítoznék én is, mert ugye idegenek előtt próbálná az ember magát türtőztetni. De hát ki tudja hogy mi lesz, fog-e menni. Én is ugy gondolom hogy majd szeretném magam kordában tartani, de nem biztos hogy fog menni :oops:

Gesztenye
Igen, a házassági levélre gondolok. Jól képben vannak az emberek a hivatalban nálatok is. Mindenki mást mond. :evil: Jo hogy leírtad, hogy elég csak az eredetit hitelesíteni, remélem itt is elfogadják nálunk. Mert nekem sincs kedvem kétszer menni, főleg hogy menni is alig bírok.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!
A helyzet nálunk változatlan. 1 órás ctg-s ébresztés (lépcsőzés, dudálás, éneklés, tánc, guggolás, csokievés...) után a ctg-s nővér azt üzente dokimnak, ő m indent megpróbált azért, hogy felébressze a picit, de hozzá már ne küldjön vissza, mert hazamegy. Doki ránézett a paírra, legyintett. MEgbeszéltük, hogy holnap újra ctg, aztán hétfőn befekvés. Kedden vagy szerdán megindítja. Az a bajom, hogy így már nem egy természetes folyamat végén szülöm meg fiamat várandósként, hanem betegként egy kórházi fekvés után, beavatkozással. Próbálok nem erre gondolni, meg addig még hány nap van!!! Megváltásként várom a fájásokat. Azóta is barnázgatok. Ez normális?

Ákata!
sajnállak a sokmindenért, nem is gondoltam bele igazán abba, hogy az egy dolog, hogy terhesség alatt dupla teher, dupla veszély rájuk és rád nézve is, na de most!!! Az a sok apróbb aggódniavaló, ami remélhetőleg idővel megoldódik, de az elején annyi minden összejön. Le a kalappal előttetek, jó hogy férjed segít. Az én párom fordító (angol, német) és mindenfélét rásóznak, egyre többször jut ki neki ilyen és ehhez hasonló agyament szöveg pl. kombájngépek használati útmutatójáról.
JA és persze mindenki azzal riogat, hogy nagy a hasam, nagy baba lesz.

Boróka!

Kitartás! Emlékszem, te írtad le KAtának a homeós bogyókat. Persze nem találtam meg, mikor írtad. Megtennéd, hogy leírod újra, persze csak ha nem nagy feladat.
Menés nekem sem megy, már teljesen beékelődött a feje, marhára nyom odalent.

Melinda!
jó olvasni, milyen bosszantóan vicces dolgok várnak rám.
Mikor is költöztök?
Erika
piciri

Boróka,
drukkdrukk! Ordítás a szülőszobán: nyugodtan. Sztem fogsz merni ha eléggé fáj, vagyis inkább nem is merés kérdése, hanem nem tudod visszafogni magad. Nem is kell. Aznap sok szülést hallgattam végig, nem zengték be a szülőszobát, csak néha kurjongattak. Én asszem csendben káromkodtam, meg néha azt kiálltottam, hogy ez nagyon király! A jó légzés és a párom sokat csillapított a fájdalmon. Meg az eda, amíg le nem pukkant a hatása. Aztán végül csaszi lett.

Barátosnédat nemtom vállalják-e más kórházban, mert annak a tisztje kivenni, aki berakta. Még bíztatni sem tudom, mert mindig uccsónak fogják kiírni.

Szülésznőt választottál?

Elég ha ide írod a választ.
De remélem már nem lesz rá alkalmad. Szorítok nagyon.
Mikor indítják meg, ha esetleg mégse? 26-án kell vinnem Petit UH kontrollra. Ha még bent lennétek bekukkantanánk, ha nem zavar. Csak benézünk az üvegen keresztül és már ott sem vagyunk. De ha nem, akkor majd megnézlek itt titeket. :wink:
Nagyon jó barátosném ott anesztes doki, ha gondolkodsz esetleg edában akkor szólok neki, hogy figyeljen rád, ha szeretnéd.

Hajráhajrá.

Ági és Peti, aki 3 hónapos 2 hetes és 1 napos. :D
potter_76

Beuka,
Nekem is csak egy baba van a szívem alatt, de úgy értettem, h 2-en vagyunk az egyben, az én testemben..Úgyhogy erősíted a csapatot.:)Röviden, h miért császár, nem zár jól a szívbillentyűm, valszeg nem bírná a szüléssel járó megeröltetést.

Jadey, hol vagy?

Gesztenye, azért bírsz mozogni?! Vigyázzatok magatokra.

A házassági anyakönyvi kivonatot mennyire veszik komolyan? Ugy értem, valóban 60 naposnál nem lehet régebbi?
Bujka, a Péterffy-ben mi a szokás? Az meber mit el nem visel a gyermekeitől.:))))
rolex

Sziasztok!

Dorka!
Nálam senki nem kiabált hangosabban a szülőszobán! :lol: Ordítottam, mint a fába szorult féreg. És talán itthon még én is azt mondtam volna, hogy jaj de ciki, de ott aztán már piszkosul nem érdekelt. De nem szóltak rám! :wink:
Próbálkozom én a cumival rendületlenül, de nem sok sikerrel. Állandóan kiesik a szájából és akkor ismét nyüszizik :( Valahogy a cicit jobban a szájában tudja tartani, vajon miért?! :roll: És tényleg az a legnagyobb bajom, hogy igazán nem látom, hogy igazán mélyen aludna, hanem inkább olyan zavartan, mocorog, hangokat hallatt. Ugye nekem már van összehasonlítási alapom :arrow: Marci nem ilyen volt (Tudom-tudom, nincs két egyforma gyerkőc!)

Erika!
Mennek a drukkok a hétvégére!!! Én sem szerettem volna a megindítást egyikkel sem. Hú, most jut eszembe, hogy Marcival is hétfőn kellett volna befeküdnöm, és én nagyon-nagyon megbeszéltem Vele, hogy meg kéne még előtte születnie, mert baromira fogunk unatkozni a kórházi bennfekvés alatt. ERRE!!! Vasárnap este elfojt a magzatvíz!!! Neked is valami hasonlókat kívánok, oké?! :wink:
BArnázásról nem tudok semmit mondani, mert nekem a nyákdugó mindkét alkalommal a helyén maradt.
Szeptember 30-ai hétvégén költözünk most már tutira, mert a vevőnknek elfogadták a hitelét és két hét alatt biztos kifizetik. Így megegyezünk a szeptemberi átadásról. Így bárhogy is számolom utolsó 2 hetünket kezdjük Érden. :shock:

Rolex!
A Péterfyben 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. Nem is értem, hogy miért van az, hogy ahány (kór)ház, annyi szokás :roll:

Látom, mindenkinek tetszett a kakis sztorink! Kíváncsi vagyok hányan jártak már így, és hányan fognak még :lol:

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka,
Köszi!! Eggyel kevesebb dolog amiért Budára kéne mennem..Szegénykém, kell nektek ez a költözés?! Nem vagy elég elfoglalt..
rolex

Beuka!
Hát eleve amikor azt meghallottam, hogy ikrek már akkor majd leestem az ágyról, persze a férjem nagyon örült. Amikor meg közölték, hogy úgy nézki lányok hát akkor aztán majd elájultam. Nagyon fiút vártunk, de sebaj csak egészségesek legyenek. Most vagyok a 23. hétben. Ja és spontán, semmi rásegítés nem volt. A doki jan.5-re írt ki de mivel mindkét lányom a 38. hétre született így én azt mondom dec.15-körül meglesznek. Persze majd ők döntik el meddíg szeretnének odabent lenni.

Piciri!
Hát ez a kis drága akkor nagyon jól érzi magát odabent. Sajnálom hogy ma is menned ctg-re . Remélem nem kell befeküdnöd és arra várni, hogy mikor indítják meg a szülést. De most nehogy elkezdj ezen rágódni!!!! Nyugi és meglátod beindul! Drukkolok!!!
baboka

Piciri! Privi ment.
baboka

Sziasztok, Lányok!

A guta ütött meg tegnap - a férjem nem volt itthon, a lányok alukáltak, házimunka elvégezve - hát írtam volna sokat-sokat végre. A rendszer viszont nem engedett be, visszadobott nevet-jelszót. A férjem aztán este lepusztította a cookie-kat, és most sikerült, hál' Istennek bejutnom. Először is idemásolom a tegnapi hozzászólásomat (ne menjen már kárba...)

Babóka,
megértem, nekünk nincs másik 2... Voltatok már 3D-n? Nekünk a Praxisban a 16. héten megmondták a bébik nemét (és úgy is lett). A babakocsink márkaneve egyébként Graco Duo Rider.

Nózi,
lehet, hogy nem (csak) a folyamatos evéstől, hanem a hisztitől is hányt a fiad... Mi egyébként a koraszülött osztályon szigorúan három óránként etettünk, és a babák teljesen ráálltak erre. Most igény szerint esznek három óránként (plusz közben néha szopik vmelyik), bár múlt éjjel kitolódott az egyik etetés öt órára - ilyen még nem fordult elő, általában órát lehetne igazítani hozzájuk.
Orrszívó: fültisztítóval nem próbáltad? (Írtam a múltkor, hogy nekünk bevált - nem drasztikus, és finoman kiszedi a "morzsákat".)

Kata,
az 50 nagyon szép! Nem irigyellek titeket a papírmunkáért... De ennyit megért a dolog :wink: Kórház: én ellettem volna, ha nem bánnak velünk a korás nővérek olyan cudarul (legalábbis a férjem és szerintem velünk - és ebbe a bébiket is beleértem - negatív módon kivételeztek, mivel nem smúzoltunk nekik). Rengeteget bőgtem egy hét alatt... a Pétefy-ben aztán minden megváltozott.

Rolex,
akkor neked nagyon családias császárod lesz... Engem altattak, és a férjem pont akkor ért oda, mikor felsírtak a bébik... Ő legalább látta őket, mert én csak másnap. Ez volt tulképp a császár legnagyobb hátránya. Az egész helyzetnek viszont az volt az előnye, hogy mivel pillanatok alatt dőlt el, hogy műtét lesz és azonnal, nem volt időm izgulni, idegeskedni. Hozzáteszem: nem is kell idegeskedni, nekem a mandulaműtétem anno kellemetlenebb volt, utóhatásaival, mindennel.

Most robogok fejődni.

ákata2

És most a mai eresztés:

Melinda,
azért én szoptanítok rendületlenül (persze csak ha ketten etetünk). Örülök, hogy nemcsak az én agyamra ment a csöves flaska :lol: SOTE I - a dokinő is azt ajánlotta, köszönöm neked is az ajánlást. Lilit így ott fogják műteni, Hétfőn beszélek egy ottani sebésszel. Cumi: a lányok sem fogadják el. Anyu a múltkor azt csinálta, hogy Liza szájába betette a cummancsot, és finoman ott tartotta, akkor nem ejtette ki, és kábé két percig szopizta. Anyu szerint először ott kell neki tartani a cumit. Tegnap, mikor fejés közben Lili üvöltött, megpróbáltam vele is ezt a cumi-dolgot, de kábé két percig volt vevő rá. Aminek őszintén szólva örülök, mert nem szeretném őket rászoktatni - de néha nagyon jól jön... Tévé: a lányok szokták nézni a mi ágyunkról. Szeretik a villódzó képeket.
Ma hajnalban egyébként a változatosság kedvéért Liza aludt a mellemen (szopizás után, persze), miután a kakilós erőlködés után szegény kihányta a hajnali kaját :cry: (és még csak nem is kakilt! :evil:)

Dorka,
én mindig ágyban altatok, és nincs is ezzel semmi baj, el is alszanak szépen. A gond akkor van, ha hasfájás, éhség, egyéb dolog miatt felébrednek és nyűgösek. Ilyenkor sem veszem mindig ki őket, könnyed hiszti még belefér, vissza is alszanak olyankor. Van az az eset is, mikor a bébi megébred, és csak nézelődik. Ekkor sem veszem ki, csak megsimogatom, beszélek hozzá. Persze ezeket hiába írom le, minden gyerek és módszer más és más...
Anyás lakás: jajj... Mi egy fél évig laktunk anyuval, elég volt. Minden kiskakas a maga szemétdombján király, ahogy mondják - és ez nagyon igaz. Anyut egyébként imádom, most is rengeteget segít, hetente jön, megfőz, hozza a tuti turkeszes bébiruhákat, bármit kérek, megveszi - de úgy jó, hogy külön lakunk.

Piciri,
azért nem olyan rossz a helyzet, sőt! A lányok jók és sokat alszanak, nem is annyira hasfájósak, úgyhogy megfogtam az Isten lábát - az egyetlen, ami egy átok, az az, hogy nem szopnak rendesen, de hát semmi sem lehet tökéletes... Nem irigyellek a hétfői befekvésért, de akkor már annyira a finisben leszel, hogy nem nagyon fogsz a kórházban szomorkodni (láttam a patológián mindennapos kismamát eleget). Persze ez más, mint otthonról szülni menni, de azért én drukkolok, hogy Ákos már a hétvégén jöjjön...

Na, most zárom soraimat, Liza felsírt, megnézem, nem bukott-e. Aztán csinálok egy jó kis reggelit...

Puszi - Kata

És drukkok mennek a mindennapos babaváróknak!

ákata2

Szép Jó Reggelt Mindenkinek,

Beuka: Üdv itt köztünk!!! Nagyon jó helyre jöttél :wink:

Rolex: Remélem nem haragudtál meg múltkor és nem azért nem jelentkezel. :shock: Hogy állsz a lelki felkészüléshez???

Ákata: Megnéztem megint a tündibündi lányaidat :lol: Nekem az együtt bőgős kép annyira tetszett (Neked biztosan nem abban a pillanatban)... Tényleg nagyot nőttek már megint és egyre szebb a kis Balerina és a Virágszálacska is :lol:

Piciri : Beszélj a babókáddal, hogy Neki is jobb lenne, ha Ő döntené el a dátumot és nem a dokker... Esetleg egy kicsit apuci is besegíthetne: szex... :oops:

Bujka: Mintha magamat látnám... Én is ilyen agyonaggódós anyuci vagyok, ez így van rendjén :wink: Ha a dokibácsi nem mondja, hogy baj van, akkor tényleg próbálj meg megnyugodni, hogy nincs két egyforma gyerkőc... Lehet, hogy butaság, de én még olyanokra is tudok gondolni, hogy esetleg a kiságy rossz helyen van ( vezetékek, gázcső, bármi megy el alatta, állítólag az is zavarhat az alvásban...) de ez csak egy ötlet. Egyszer hallottam a tv-ben...

Nózi: Zsoltika nagyon cuki, még így üvöltősen is :lol:

Tegnap voltam fodrásznál, hogy tényleg belém szeressen első látásra a csöpp fiam :lol: Ma meg Rönciékhez megyünk ebédre, annyira édes, hogy így kényezteti a barátnéját :wink:

Krisszi, Szkata :Remélem jól vagytok és nemsokára hallunk-látunk felőletek is :wink:

Mamy: Olvastam a Kata kontra Mamy csaszi dolgot, szerintem is félreértetted őt, de én is olyan vagyok, mint Te, úgyhogy az is érthető, hogy megírtad a véleményedet. Csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy én császárral születtem és ettől függetlenül az én anyukám a világ legédesebb, legjobb anyukája számomra, soha nem fordult meg a fejemben, hogy Ő ezért kevesebb lenne ( ő szegénykém fel is ébredt műtét közben, így extra altatót kapott és emiatt az egész családom hamarabb látott, mint anyu :roll: ) és nála "ASSZONYÁLLATABBAT" nemigen ismerek :lol: Neked is minden mondatodból csak az érződik, hogy mennyire jó vagy és a legjobb Gesztinek!!! :lol:

Csajszik, egy nagyon édes idézetet találtam Nektek:

TÖKÉLETES ANYA:
AKI SZERÉNYEN MOSOLYOG, MAKULÁTLAN RENDET TART, A PELENKÁBÓL SÁRKÁNYT HAJTOGAT, NEVELÉSELMÉLETI KÖNYVEKET OLVAS, SOHA FÖL NEM EMELNÉ A HANGJÁT.

IGAZI ANYA: AKINEK MINDIG PECSÉTES A PULÓVERE, SOHA NEM FEJEZ BE SEMMIT, SÁNTIKÁL, MERT RÁLÉPETT EGY ÉPíTŐELEMRE, TITOKBAN ROMANTIKUS REGÉNYEKET OLVAS, NYÜSZíT A KIMERÜLTSÉGTŐL.

KépKép
Kép
jadey

Vajh mi lehet Sue-val?!

Dorka: Már Neked sem ártana lassan hegyet mászni :wink:

Hajrá hajrá mindenkinek!!! Ijesztő, hogy a vonalzóm azt jelzi: 9 nap... Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj, de izgi!
Éjjel arra gondoltam, hogy milyen vicces, eddig azért nézegettük a wc papírt, hogy nehogy legyen rajta valami barnázás, most meg épp fordítva, emlékeztek????

KépKép
Kép
jadey

Ákata!
Még nem voltam 3d-n, de szeretnék menni lehet,hogy jövőhéten be is jelentkezem. Sajnálom, hogy a pici lányt műteni kell, de hála istennek ők még nagyon felsem fogják és hamar átvészelik. Szerintem a szülőknek rosszabb. A cumi az én lányomnak sem jött be egyszer az okos anyósom nyomta a szájába de ő öklendezett tőle. Most viszont amikor kezd elaludni akkor szopizza az ujját, de csak addíg míg elnem alszik. Napközbe egyálltalán nem szopja. Az okosok azt mondják, hogy így jobb is mint a cumi mert akkor nyugtatja magát amikor tényleg szüksége van rá. Ahogy írod kicsit én is tartok a csecsemősöktől mert a lányomnál is olyan kedvetlenek voltak pedig mégcsak soha nem is kértem tőlük segítséget sem.Sajnos ilyen világban élünk pénz beszél, kutya ugat.
baboka

Sziasztok!

Bujka!

Már engem is "megtisztelt" Gesztikém egy adag kakival, pár nappal ezelőtt, mikor levetkőztettem fürdés előtt, magamhoz öleltem, erre sutty, jött a kakkantás. :lol: Jó kis foltot hagyott, és nem is jött ki teljesen a mosásban. :roll:
Tegnap szegénykém olyan fáradt volt, képzeld az este 8 órás etetés után bealudt, és éjjel fél 3-kor (!!!) ébredt meg! Vártunk olyan 11 óráig kábé hogy hátha, de aztán nem bírtuk tovább, lefeküdtünk, de azzal a tudattal, hogy na egy óra és etetés. Aztán arra eszméltünk, hogy Geszti "magyaráz" magában az ágyban, ránézek az órára és fél 3. :shock: Be is nyomott 110 gr-ot, melyből bukott is vissza olyan mohó volt, aztán ismét alvás. Fél 7-kor hallottam megint gőgicsélni, de fél 8-ig vissza tudtunk aludni. Akkor evett ismét 110 gr-ot. Szóval most nagyon jókislány volt! :lol:

Bocs, ha most nem írok mindenkinek, ne harizzatok de annyi az esemény, hogy már alig tudom követni. A lényeg, hogy mindenkinek a lehető legjobbakat kívánom, a szülés előtt állóknak bátorságot és erőt, a többieknek kitartást! :wink:

Itt egy kép mely a napokban készült, ilyen angyalian tudunk aludni:
Kép

Kép
mamy

Lányok, lenne egy kérdésem!
Gripe Water-t ki használ???
És aki használ, hogyan használja??? :roll:
A leírásában az van, hogy EGY KÁVÉSKANÁLLAL kell adni etetés közben, azaz 5 ml-t. Namármost szerintem egy kávéskanálnyi az nincs 5 ml, főleg ismerve az Infacol adagoló cseppentőjét, ami 0,5 ml-es, (a tizede!) és nagyobbnak tűnik mennyiségileg, mint egy kávéskanál. Szóval most nem értem... :shock:
Már kétszer kapott ugyan evés közben 1 kávéskanálnyit, de gondoltam megkérdezem Tőletek, hátha valakinek van tanácsa.

Jadey!
Én is császárral születtem :wink: :lol: anno 36 évvel ezelőtt. Anyukámat pedig imádtam (sajnos már nincs köztünk...) a világon Ő volt a számomra a legfontosabb. Most is az, a kislányom, és a férjem mellett. Ő is imádott engem, szóval minden teljesen tökéletes volt. Sőt, fokozom: a húgom is császárral jött a világra 6 évvel később, szintén ugyanolyan jó volt a kapcsolatuk.
De azért nem hiszem, hogy félreértettem Katát, tudom én hogy miért írta amit írt, csak szerettem volna, ha megismeri a véleményemet.

Kép
mamy

Mamy:

Ezt a képet akár képeslapnak is eladhatnátok, annyira tökéletes!!!

A Márianagykerben lehet kapni egy gyógyszeradagoló cumisüveget direkt azért, hogy tuti legyen a mérés és könnyebben beadható mindenféle gyógyszer vele.

KépKép
Kép
jadey

sziasztok,

Ákata,

szopitéma: én állandóan izgulok, hogy jól csinálom-e. Elég változatosan szopizik, van hogy óránként mellre kéredzkedik, de sokszor van olyan is, hogy már a negyedik órát kezdjük kaja nélkül, én akkor már egy órája a kezeimt tödelem és a bőgés határán vacillálok, hogy ébresszem, ne ébresszem. Hál istennek, jól gyarapodik, szóval nagy gond nincs.
Csak tegnap este is minden ok nélkül bőgtem egy csomót, annyira félek, hogy esetleg nem csinálom jól a dolgokat.

Most Peti nagyon rákapott nálunk a cicin alvásba, ha leteszem, rögtön sír. De csalafinta vagyok ám, mert ha már nagyon nem tudok cicimen a babával aludni, akkor átteszem az apjáéra :wink: Ha épp nem éhes, cici téren nem válogatós :lol:

gátseb: érdekes, de egyáltalán nem fáj, inkább csak lüktet néha. Azért kell kímélnem magam, hogy a szélek jól összefeküdjenek. Csak az a baj, hogy nem annyira kímélem magam :roll:

Mamy,

neked is van cicád, ti hogy álltok a baba-cica összeeresztéshez? Mi még egy két hétig nem engedjük egy szobában tartózkodni őket, és ez bizony a macsekunkat nagyon megviseli. Éjszakánként kaparja az ajtót és szívszaggatóan nyávog. Lesi a pillanatot, hogy mikor surranhat a szobába, és akkor elbújik, hogy ne tudjuk kivinni. Majd megszakad érte a szívem, de most Peti a fontosabb. Nálatok hogy van ez?

Jadey,
9 nap :shock: De IZGI! :lol: :lol:
Lassan szervezgethetjük az alső babás fórumtalit :wink:

Jaj, Peti sirdoál, most mennem kell, puszi mindenkinek
sz_kata

Sz_Kata!
Ugyanez a helyzet nálunk is a cicussal, sajnos. Mi eldöntöttük a Párommal, hogy 6 hetes koráig nem jöhet be a szobába, ennek ellenére állandóan besurran, ahogy nyílik az ajtó, irány az ágy mögé, ahol nem érjük el. Erre mióta rájött, ezt csinálja, odaül az ágy és a fal rése elé, és ha valaki közelít, akkor szép komótosan besétál, hogy még ezzel is bosszantson minket. A babasírásra nagyon érzékenyen reagál, ő is rázendít, és néz a hang irányába. A fizikális érintkezés annyi volt, hogy mikor Geszti az Apukája karján volt, akkor megszaglászta a buksiját, vagyis végülis nem ért hozzá. De nagyon figyelünk, hogy ne tudjon a közelébe menni.
Éjszaka nálunk is ez van, kaparja az ajtót, és ordít, amire Geszti általában felébred... :? Nem lehet mit tenni sajnos.
A 6 hetet szigorúan be akarjuk tartani, és utána sem valószínű hogy bent aludhat a szobában, mert éjjel ki tudja merre kóricál? Nem akarom véletlenül sem, hogy bemásszon a kiságyba.
Egyébként szegény cica eléggé megzuhant, időnként jól meg kell szeretgetni (ez leginkább Apa reszortja - amúgy is ő a falkavezér :wink: ).

Kép
mamy

Mamy,

szegény cicusok, rájuk jár a rúd. Nálunk is apáé mots a szeretgetős szerep. remélem, idővel megbékél...

Puszi
sz_kata

Jadey!
Köszi a tippet. Csak tudod, az a baj, hogy állítólag az angol nyelvű leírás rosszul van fordítva - próbáltam a neten utána nézni, de semmi érdemleges használható infót nem találtam, csak annyit hogy rossz a fordítás. De hogy most akkor hogyan kell adagolni??? Fogalmam sincs. Valóban 5 ml-t kell adni egy alkalommal? Akkor az egész üveg (150 ml) 30 alkalomra elég.
Az Infacol cseppentője 0,5 ml-es, és az is elég soknak tűnik - ezek szerint 10 cseppentő Gripe Watert kéne adni neki egy evés alatt? Nem hiszem... :roll:
Szóval ez a nagy tanácstalanságom oka.
Segítsetek!...

Kép
mamy

Jadey,
édes vagy :lol: nekem is a bömbölős tetszik a legjobban (olyan aranyosak, hogy ellentétesen emelik a lábukat :lol:). Bevallom, eddig nem estem kétségbe, ha sírtak, mivel látszik, hogy hiszti, és nem "fájós" sírás... (könnyek ugyanis nincsenek.) Meg persze van az éhes-vagyok sírás, amin meg azért könnyű segíteni... Kíváncsi vagyok, megvárjátok-e a kilenc napot... Drukkolok nektek! Milyen jó lesz már a fiacskád képeit nézegetni...

Mamy,
Geszti nagyon-nagyon aranyos! Irigyellek, hogy ennyit alszik, én három óránként szigorúan kelek, uis a lányok ébresztenek... Eddig egyszer húzták négy és fél óráig.

Kata,
tök jól csinálod... a lehet legeslegjobban. A bőgés meg természetes (életemben nem láttam annyi síró nőt, mint a gyermekágyon a kórházban), nemsoká elmúlik, az izgalommal együtt. Én az első napokban alig mertem felemelni a kis koraszülött csirkéimet, aztán egyszer csak egyedül találtam magamat velük a Péterfy különszobájában, ahol viszont a lehető legtermészetesebben mozgattam már őket. Négy óra kaja nélkül: na és?! A szakirodalom szerint hat óráig ki lehet tolni az etetést. Nekünk is előfordult négy órás szünet (most már ritkábban, kezdetben a lányok jobban bealudtak), csak nekem nem nagyon volt szabad megvárnom, órával ébredtem, mert nekik bizony napi nyolcszor enni kellett, hogy felhízzanak. Olyannyira hozzászoktak a menetrend szerinti etetéshez, hogy azóta is három óránként esznek általában. Pedig nagyon örülnék, ha átállnának a napi 6-szori étkezésre :shock: Hozzáteszem: ha bealszik, a második soron lévő ikret kénytelen vagyok ébreszteni, hogy nagyjából egyszerre egyenek, különben nem bírnám. Egyébként az ébresztés sem tragédia, örömmel fogadja a kaját (olyan még nem volt, hogy ne evett vagy felsírt volna, inkább a kajáért sír, nem az ébresztésért.) Apacici :lol: :lol: :lol: Nálunk is keresi az apáét :lol: Most Liza alszik épp a szintén alvó apja karjában (igaz, nem cicin...)

Kakitémához:
Lilikém az előbbi pelenkázáskor azonnal belekakilt a frissbe, lecseréltem, abba is belekakilt, meg a következőbe is, aztán a pelenkázóasztalra, végül lepisilte magát, engem, az asztalt, a csomag pelenkát valamint a szennyestartót :lol: :shock: :lol: Mindezt kedvesen nézelődve. De amint ráadtam a negyedik pelust és a friss ruhát, azonnal beindult az éhes-vagyok bőgés :lol:

Szemszín:
lányok, nektek változott már a bébi szeme? Nekünk kezdetben kökényszínű volt, aztán sötétszürke, most meg világosabb szürke (mindkettőjüknek). A csajok tegnap voltak hét hetesek. Mikor szokott besötétedni úgy tutira? (Drukkolok a kék szemekért.)

Megyek fejni... Nálatok is ilyen ocsmány idő van? (De legalább nem vérzik a szívem, hogy sosincs egy fél órácskám kiülni a napra... :wink:)

Puszi

ákata2

Mamy,
töltöttem a cumisüvegbe 10 mili vizet és kiadagoltam kiskanálba, és két kanálnyi lett belőle. Sz'al tényleg 5 mili az egy kiskanál (teás és nem kávés). A 0,5 ml az egy láthatatlan mennyiség (nézd meg a cumisüvegen, hogy még a 10 ml is mennyire semmi).

Pussz

ákata2

Mamy: Másold be ide a használatit angolul és lefordítom, vagy hívj fel egy patikát, ők biztos tudják. A neten fent van az összes telcsiszáma. Én használtam ugyan, de az 9 éve volt és már nem emlékszem :roll:

Kata: Ne sírj, ha valamit rosszul csinálnál, azt úgyis észreveszed! Én anno még megfürdetni se mertem jadet. mert azért sírtam, hogy biztos kárt teszek benne, vagy a köldökcsonkban, így Rönci jött át és Ő fürdette meg először a hercegnőt :lol: De a képekből ítélve Peti baba nagyon jól érzi magát és minden rendben Vele, ahogy a súlygyarapodást is írtad. Szóval dont worry!!!

KépKép
Kép
jadey

Mamy!

megnéztem a neten az angol nyelvű tájékoztatót:

http://www.auravita.com/products/AURA/SSLI10460.asp

Abszolut egyértelműen azt írja, hogy 1-6 hónapos korig egyszer 5 ml-es kanál (tehát mindegy, milyen kanálnak hívjuk, csak 5 ml-es legyen :D ) Az kb. egy púpus teásnak felel meg szerintem.... Tuti, hogy nem kávés!!!!

Remélem, ez segít...

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Mamy, ezt találtam egy angol oldalon, hogyan kell használni:

After one month you can give one 5ml spoon up to six times in 24 hours

Egy hónapos kor után 5ml-t adhat 6x 24 órán belül.

KépKép
Kép
jadey

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?