Sziasztok!
Ja Klári, azt szerettem volna még kérdezni, hogy miért a Sóvágó lett a társdoki Nálatok? Te választottad vagy a Dévai ajánlotta? Hogy volt? Köszi!
És ha nem gáz, akkor lenne még egy kérdésem. Így, hogy mindkét doki ott volt a szülésednél, mindkettőnek adtál pénzt köszönetképpen? Mennyit? Bocs, ha túl indiszkrét a kérdés.
Képeket várjuk ám!
Alon, köszi az infókat. Megnézem azt a gazdagréti gyógyszertárat a jövő héten, arra járok úgyis a Dévaihoz rendelésre, a Gazdagréti út és Farkasréti út sarkára. Meg a flow-ról is köszi az infókat.
Köszi Orsi Neked is az infókat!
Sajna nekünk reggel kellene a flow-ra menni...
Mangó, mi volt tegnap a dokinál? Írok ma még privit, bocs az elmaradásért!
Edus, dokiválasztásos téma:
Lehet, hogy zavaros leszek, ill. lehet, hogy béna vagyok, ki tudja? Elmondtam végül a dokimnak is a gondolataimat, de ilyenkor mindig nagyon zavarban vagyok.
Szóval annak idején, még huszonévesen, amikor először babáról álmodoztam, megvoltak a szülésről az elképzeléseim. Természetesen otthon szerettem volna szülni, biztosítani csemetémnek a "gyengéd születést". Aztán teltek-múltak az évek, baba sehol.
Sok évet vártunk kisbabámra, sokat küzdöttünk érte. Itt lubickol, és ez elmondhatatlan boldogság számunkra!
Nem mertem dokit váltani, egyrészt mert max. bízom a Dévaiban, másrészt neki köszönhetjük babánkat, harmadrészt, mert nincs másik dokim, babával a pociban meg nem mertem kísérletezni. Nekünk ez a baba a világ legnagyobb kincse. Nem igazán jó, hogy társdoki kell, de tudtam az elején, hogy a Dévai nem mindig tud ott lenni sajna. Vállaltam. Mik az igényeim? Gőzöm nincs róla. Ill. egyet tudok biztosan. Olyan dokit szeretnék, akinél max. biztonságban érezhetem a babámat. Akinél tuti nem lesz baj a szülésnél, mármint hogy max. a baba érdekeit nézi. Nem hagyja időnél többet a szülőcsatornában pl okozva ezzel neki későbbi sérüléseket. Stb. Persze erre garancia nincsen. Hol vagyok ebben én? Nem érdekel. Egyedül a picifiam érdekel. A tetejében sok választásom nincs. Hiszen azzal, hogy elfogadtam, hogy Dévai, azzal elfogadtam, hogy János kórház. Azzal elfogadtam egy csomó mást is. Pl. lesz beöntés, borotválás, gátmetszés, stb. Végigültem az előkészítőt, értem, mit miért csinálnak. Nem gondolom, hogy az anyukák ellen lennének ezek a dolgok. Persze, jó lenne kádban vajúdni és gátmetszés nélkül szülni. De ezek olyan apróságok szerintem ahhoz képest, hogy egy kisember érkezik közénk! Tehát ebben nem nagyon van választásom ugye. Igényeim lehetnek, de azért megvan a Jánosos gyakorlat, kedvemért ezen változtatni nem fognak, főleg nem akkor, ha nem a saját dokinál szülök.
Szerintem minden nő igényelné, hogy elmondják neki előzetesen, hogy mi fog történni vele és miért. Azaz szerintem ez alapvető. Hogy legyen beleszólásom? Nem értek hozzá annyira, hogy merjek irányítani egy orvost! Ez kb olyan, mint amikor a szülők megpróbálják megmagyarázni a tanároknak, hogyan is kellene tanítaniuk... És szerintem minden nő igénye az is, hogy a lehető legkevésbé legyenek kellemetlenek a vizsgálatok, vizsgálat alatt legyen figyelmes az orvos, legyen alapos és ha lehet, ne a kiszolgáltatottság érzését keltse a nőben, ami amúgy is megvan, hanem bizalmat sugározzon. És ehhez nem árt, ha egy kis mosoly is társul és pár kedves szó. Nem hiszem, hogy ne ez lenne mindenkinek az igénye.
Végül. Hogy a szülésnél mire lesz szükségem? Ott álljon végig az ágyamnál vagy elég, ha a végén jön be? Gőzöm nincs róla! Honnan tudhatnám??? Most fogok életemben először szülni. Nyilván jólesik ált. a gondoskodás mindenkinek. De hogy szülésnél mi lesz jó nekem? Lehet, hogy mindenkit majd a búsba kívánok magam mellől...
Ja és még valami. Kérdezte Dévai, rangban kit szeretnék, ill. milyen életkorút. Nahát szerintem ez meg baromság. Mert nem a rang dönti el, ki a jó doki. És még nem is az életkor. Valaki vagy ért hozzá vagy nem (rangokat nem ez alapján osztják), valakiben vagy van lelkiismeret vagy nincs, valakiben vagy vannak érzések vagy nincsenek, stb.
Az megnyugtató mindenesetre számomra, hogy mindannyian dicséritek a saját dokitokat, szülésznőtöket. Ez azért sokat elárul a Jánosról. Úgyhogy nem aggódom annyira.
Köszi mindenesetre Edus, hogy megosztottad velem gondolataidat ez ügyben és bocs, ha nagyon zavaros voltam, vagy unalmas, stb.
Mindenesetre tegnap volt egy jó tapasztalatunk ismét. Ctg-re mentünk és utána felvittem a papírt aláíratni. Kerestem a Molnár dokit, mivel Dévai szerdán nincs a kórházban. Jött szembe a folyosón és előbb megismert, mint én őt.
Megnézte alaposan a papírt, mondta, hogy remek és miért az, és kérdezte, mikor megyek uh-ra. Mondtam, hogy Dévai hétfőre kért egy flow-t. Mondta, hogy menjek inkább szerdán, akkor ő van az uh-on és akkor alaposan megnézne minket. Nagyon kedves volt, bizalmat-sugárzó. Nagyon örültem neki, hogy így törődik velünk és megismer, pedig múlt héten csak pár percet beszéltünk!
A ctg nem volt annyira jó élmény, mert babánk, mire odaértünk, bealudt. Egész úton hancúrozott, erre pont ott alukált. Kétszer is megrezegtették a pocimat. Szegénykém akkorát ugrott mindkétszer! Nagyon megijedt!
Hogy erre miért volt szükség?
Utálom, ha ijesztgetik a babámat!
Mondtam a csajnak, hogy inkább megenném a banánomat, utána tuti mocorogni fog. Így is lett. Nem számítottam ilyen drasztikus módszerre!
Ja és folyamatosan keményedek, lassan már nincs is olyan, hogy nem kemény a pocim. Ctg meg folyamatos méhösszehúzódásokat jelez, igaz csak kicsiket. Egy kicsit beijedtem...
És hát tegnap óta nagy az izgalom is bennem, jó lenne egy kicsit megnyugodnom...
Edus remélem, Zsigu egyre jobban megbarátkozik az ovival! Vannak már barátai?
Kata, szerintem most az a legfontosabb, hogy biztonságban érezzétek magatokat!
Sikerült a SoteI-en jó dokit találnotok? Ki irányított végül oda? Egy kicsit részletesebben is mesélhetnél... De nem lesz semmi baj és nem lesz szükségetek szupi szakemberekre, meglásd! Csak pozitívan, tudod! Mennek nagyon a drukkok!!!
Majd meséld el, mi volt ma a dokinál!
Szép napot Nektek!
Melba