Új privát üzeneted érkezett!

Én is megkérdeztem a dévényesünket, és ő a Supy cipőket javasolta (www.supy.hu). Én még egyelőre nem tudok nyilatkozni róluk, de ha majd eljutunk a cipőkérdésig, akkor biztos kipróbálom.

Vikóka
vikóka

Vikóka :)
A mi dévényesünk is a supy cipőket ajánlja. Mi még nem vettük, mert nekem nem tetszenek. :oops:

Marcsi :)
Béres cseppet adott a dokinő, hogy azt szedjék a fiúk, de kész tortúra beadni nekik. Képzeld én sosem voltam beteg amíg a fik meg nem voltak, de azóta mindent elkapok velük én is, és jól meg is szenvedem. Most szedek Supradynt, gyúrok én is a télre.

Ma megkaptuk a bölcsihez az orvosi papírokat, hétfőn kezdhetjük, ha nem lesz betegség addig.

Lilla :)
Gratulálok a járáshoz! Nagyon egyszerre kezdtek el menni. :D

Légzésfigyelő: Én is egyetértek Ditkével, nálunk beriasztott tévesen 2* az első éjszaka, így másnap visszavittük. Onnantól jól aludtunk. Szerintem mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hogy nyugodt, ha van a figyelő, vagy ha nincs. De ha valaki vesz, az ne sajnálja a pénzt a tanfolyamról sem. Egyébként én olvastam a léghajó program anyagát, és sokat segített abban, hogy amikor nagyon betegek voltak a gyerkőcök, akkor higgadt tudtam maradni, nem pánikoltam feleslegesen, persze ha élet-halál kérdése lenne tuti én is leblokkolnék.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A Dávidnak anno dr Leo-s cipője volt meg Siesta,mindkettőt szerettük.De ma már olyan elvetemült árak vannak,hogy nem tudom,megengedhetjük-e magunknak a dr Leo-s cipőt. a Supy-k 8-10.000-es árai nekünk kicsit húzósak. Azért 3 havonta 7pár cipőt (3benti+3kinti+a Dávidnak min. 1)megvenni! És akkor mi még nem is vettünk magunknak semmit.

Cat!

Azt hiszem te kérdezted,hogy van nálunk az ikerség. A képeken a 2 kócos gyerek az egypetéjűek: Beni és Marci. Oli volt külön burokban. Tényleg nagyon izgalmas egyszerre látni a hasonlóságot és a különbséget. "Kócosék" mindent egyszerre csinálnak: egyszerre alszanak,ébrednek (általában 2-5perc különbséggel),vagy mindketten jól esznek,vagy egyikük sem eszik,egyszerre forogtak,másztak,álltak,jártak,fogzanak ( 2-3 nap különbséggel).Marci az erőszakosabb, ő csinál mindent először.Bár sokszor a Benike se hagyja magát,mégis ő egy picit engedékenyebb. De ő jön ki jobban Olival.
Oli teljesen más.Bár külsőre mindhárman kék szeműek és szőkék,de Olinak egyenes haja van,más az arcformája is.Magasságban még 2cm-nél több nem volt köztük,súlyra meg max. 40deka. Szóval ebben mindhárman hasonlóak.Oli viszont nyugodtabb,engedékenyebb.Viszont kevésbé "nyalakodós2,nem szeret úgy puszizkodni.Ma már nem annyira nyuszi,mint régen.Kicsit akaratosabb és követelőzőbb lett.Nem lehet egyszerűen félre tenni.De ez jó,mert régen a másik kettő "megette".Kicsit féltem,hogy majd kiközösítik és mindig piszkálják,de egyenlőre nem így van.Viszont mindent máskor csinált: később forgott,mászott,állt fel,de előbb járt.Később jöttek a fogai,viszont többet beszél,mint a Marci és a Beni
Mindenestere a csapatban a Marci a kiskakas.Unatkozik,ha nincsenek vele a többiek,mert neki szüksége van arra,hogy irányító legyen. Beni a kivitelező,minden hülyeségben benne van,irtó ügyes,jó testi adottságokkal,nagy bohóc is.Ebben hasonlít Olira,mert ő is szeret bohóckodni meg sokat nevet is.Oli és aBeni jól kijönnek egymással,ha nincs velük a Marci,de ha ott van,akkor képes egymásnak ugrasztani őket.
Érdekes világ! :lol: Csupa talány!Csupa öröm! (és egy kevés gond :roll: )

Edit

Kép

Kép
edit73

edit!
nagyon érdekes, amiket írsz a srácokról!!!
nekem az jutott eszembe, hogy ez a topic olyan mint egy össznépi napló. milyen klassz lesz pár év múlva visszaolvasni :)
húú, a cipő tényleg húzós lehet ennyi lábra. most mi a srácok mérete?

cat!
a bérescseppel mi is küzdöttünk egy rövid ideig, aztán maradtak a cebion cseppek. most vadászom azt a gumimacis vitamint, mert nem mindenhol kapható.

SEGÍTSÉG!
herika a másik ikres topicról rozgonyi zsuzsa elérhetőségét keresi. tönkrement a számítógépe és állítólag zsuzsa testvére már szerelte korábban. most újra kellene a telefonszám. ha valaki tudja, hogy zsuzsa milyen néven szerepel itt, vagy zsuzsa, olvasod ezt, lszi írj a two-in-one@index.hu e-mail cimemre.

köszi, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok! :D

Remelem mindenkit feldobott egy picit ez a csodaszep ido,ezt imadom a legjobban az oszben,ezt a kicsit szelesebb verofenyes napsutest :D
Edit,
Gratula az eddigi fantasztikus kitartasodert,annyira jol csinalod,szerintem az teljesen normalis ha neha kiadod magadbol a feszultseget,sot egeszseges is :wink:
Tenyleg erdekeseket irsz a gyerkocok karaktererol,kivancsi vagyok nalunk hogyan alakul majd.Az elso videofelvetelunkon nalunk is egyertelmuen volt egy kis ,,fonok''.Az egypetejuek kozul az egyik.O volt meretben is a legnagyobb,es irtora produkalta magat egesz ido alatt.Jokat mulattunk Rajta. :lol: A legutobbi UH-n mindenki utolerte egymast a csapatbol meretben,es kis lustikak voltak. :D
Holnap megint megyunk UH-ra,kivancsi vagyok most mi a helyzet,de leginkabb remelem minden rendben van Veluk! :D

Kepzeljetek,penteken talalkozunk 3-as ikresekkel!!!Pesten laknak,de 5 percre tolunk kocsival.Telefonon beszeltunk,es penteken megkukkantjuk milyen az elet 3 baboval.Az anyuka pont annyi idos mint en,szinten elso gyerekek,3 petejuek,2 lany ,1 fiu es most lesznek 5 honaposak.Biztosan sok fontos infot begyujtogetunk,es olyan jo lenne kesobb is tartani a kapcsolatot.Remelem jol osszejovunk,nagyon helyes,kedves volt :D
Puszi mindenkinek,es szep napot!!! :D
rillisz

Mindenkinek szép napot vagy szebbet?! :wink:

Nekünk mindenképpen.
ZSombor múltkori aftás nyavalyája visszatért, igaz, hogy enyhébb kiadásban, de már 3 napja újra csak nyűglődik szegénykém.
Már Zsófi is azt mondta: ezt nem hiszem el!

Marcsi!

Ha megtaláltad a gumimacis vitamin forrást, írd meg engem is érdekel.Most én vitacolan-t adok nekik, de ez olyan étvágyat csinál ( Zsombinál persze nem), hogy nem ez az igazi megoldás.Tavaszról maradt, és most hogy Zsombi azért jobban van, elkezdtem.
Jó, hogy pihenetebb vagy. :)
Egyébként rám, ez a fáradtság hullámokban tört rám anno.

Edit!

Öröm volt olvasni, ahogy a 3 srácodat "bemutattad" :lol: Dávidra melyik hasonlít?
Cipő kérdés, állandó kérdés.
Igazad van, a pénztárca megoldja.Nálunk is.
Hogyan bírtad ki a nyarat egyedül? Csak csodálni tudlak!!!!!A kalapom teljesen, tudod....
De, ha mostmár jön a felmentő sereg, hátha te is kicsit pihentebb leszel.
A rokoni megjegyzésre meg csak annyit, hogy csak 3 napra próbálnák ki, azt amit te már hónapok óta csinálsz.

Lilla!

Gratula a járáshoz. :lol:
Nálunk minden egy időben zajlott, kivétel a járás.Ennek is megvolt az előnye.

Cat!

A béres cseppet mióta szeditek?
Izre szeretik a fiúk?

Baba!

Kitartás! Majd megismeritek egymást, és neked is könnyebb lesz a kis jelzéseiket kezelni.
Nálunk is először Zsófi volt a "problémásabb" babó, aztán most meg egy angyal.

Rillisz!

Várjuk az UH-s beszámolót.Én úgy szoktam várni az UH-kat, mint lány koromban a randikat!
Az meg tuti, ha már most tudsz 3-as ikresekkel konzultálni, sőt bepillantani hozzájuk.

Megyek pihenek, mert már 3 napja nincs alvás.

További szép napot.

Meme
szinta

Sziasztok!

Sms-ezett az Anda!!!Tegnap reggel megvolt a méhszáj összevarrás!Jól van,nem görcsöl,már nem vérzik.Hallotta a babók szívhangját is.Uh-t nem tudja,hogy csinálnak-e neki.Ha minden rendben,valószínűleg pénteken hazaengedik.

Marcsi!
22-21-es a lábuk.Marcinak egy picit kisebb,így ő egy számmal kisebb szandit kapot,mint az Oli meg a Beni.Ez annyiban előny,hogy ha kinőtte a sajátját,akkor megkapja valakiét.A Dávidról is vannak jó állapotú cipőink,ízt is hordjuk.Bár tudom,hogy nem ajánlják,hogy ilyen pici babák más által kitaposott cipőben járjanak,de az anyagiak miatt muszály lesz!
Gumimacis vitamin engem is érdekelne,hol és mennyiért lehet venni!

Rillisz!
de jó,hogy találkozol 3as ikresekkel.Biztos jól kijöttök és tudsz majd tőlük is sok hasznos dolgot ellesni. A babák bizti rendben vannak.Én is imádtam az uh-okat,na meg hogy olyan sokszor mehettünk! Majd mesélj,mi volt!!!

Meme!
Őszintén?A végét már nehezen. Általában én is teszek a megjegyzésekre,csak amikor az ember hangulat a béka ... alatt,az idegei pattanásig feszültek, a gyerekek nyüszögnek,a nagyobb meg nem fogad szót... És még valaki kritizálni is mer!!!
Külsőre a Beni hasonlít rá,csak a Dávidnak sötét barna haja volt/van.Természetre az Olivér hasonlít rá a legjobban.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Na, hozzánk megérkezett végre a felmentő sereg! :lol: Anyuék landoltak tegnap délután, este már együtt hancúroztunk. A bébik pakolták ki a kismillió ajándékot, amit a Mama hozott nekik. És úgy tűnt, hogy megismerték őt- minden nap beszélünk a skype-on. El kell hogy dicsekedjek, a reptéren vártuk őket és a gyerekeim angyalok voltak! :D Ültek szépen a kocsijukban és egy nyikkjuk nem volt. Nézték a forgatagot.
Ma meg voltam túrni egyedül! Olyan jól esett, hogy nem kell rohanni hozzájuk haza, vagy nem nyekeregnek a kocsiban.

Cat

Mi is béres cseppet szedünk, már lassan 1 hónapja. De kb azóta Niki meg van veszve éjjel, azóta egyetlen éjszakát nem aludtunk végig. Remélem van összefüggés és ha letelik a 6 hetes kúra, újra aludni fog, mert szétesek. Te nem tapasztaltál ilyesmit? Egyébként ők szívesen beveszik, még versenyeznek is, hogy ki kapja először. :lol: És Nikinek olyan étvágyat csinált- meg is jegyezted a múlkor, hogy már nem olyan kis törékeny a drága. :wink:
Jövő héttől akkor beszoktatás? Majd írd meg a tapasztalataidat!

A Supy és a Dr Leo-s cipők nekem se tetszenek, sőt irtó rondának találom őket! Ennyi pénzért azért némi dizájnt is elvárna az ember?!! Még a kínaiak is szebbeket tákolnak. Azért annyira csak nem lehetnek rosszak a betétes cipők se, mint Siesta, Super Fit, stb... elévgre eddig is csak felnőttek benne a gyerekek... Én rondát tutira nem fogok nekik venni, főleg nem ennyi pénzért.

Rillisz

Akkor nektek is egypetéjű pár+még egy babka van?

Meme

Jobbulást szegény Zsombinak! Akkor nekem is van esélyem, hogy Nikiből egyszercsak angyalka váljon? Ő is elég nehéz eset kiskorától kezdve. :roll:

Edit

Kész pszichológiai tanulmányterep lehet a 3 gazfickó. :D Amiket írtál az mindenkinek feltűnő, vagy jól kell ismerni őket ahhoz, hogy kiismerd a valódi természetüket? Nálunk mnidenkit megtévesztenek elsőre. Niki tűnik az élénkebbnek, barátságosabbnak, Dávid félénkebbnek. Közben pedig Dávid a kedvesebb, ő igényli jobban a szeretetet, Niki pedig, miután már nem találja érdekesnek az illetőt, le se fütyüli. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :) ,Meme :)
3 napig szedtük a Béres cseppet és abbahagytam velük. nekem is cirkuszoltak tőle éjjel, és ráadásul barnásat pisiltek, amitől nagyon megijedtem, mert azt hittem vér. Persze amikor abbahagytuk elmaradt a barna pisi is. A dokinő megerősítette, hogy lehet az ásványoktól. Én meg úgy döntöttem, hogy ez akkor mégsem annyira természetes dolog, így marad a Cebion csepp.

Supy cipőben tök egyetértünk. Nekünk nem voltak ide-oda betétes emelt cipőink, mégis felnőttünk. Nekem az esztétika is számít, főleg ennyi pénzért. :roll:

Engem is érdekelne a gumimacis vitamin. Szerintem azt csípnék a pasik.

Edit :)
Én is nagyon élveztem a leírásodat a 3 gyerkőcről. Valami speckó ikres tanulmányban ki is lehetne adni!

Na hallod, nekünk ingünk-gatyánk rámenne ennyi cipőt megvenni, főleg ha mennek majd oviba. Kinti-benti cipők, szandik, mamuszok stb. Horror :evil: :twisted: :evil:

Meme :)
Nálunk is volt ez az aftás begtegség áprilisban, valami kegyetlen volt. Gyors javulást zsombornak, mielőtt tépni kezded a hajad.

Cat
Kép
cateye

Felbuzdulva azon, amit írtatok a Supy cipőkről én is meglestem őket a neten. Hát én sem leszek törzsvásárló náluk!

Macis vitamin ügyben nem tudok biztosat, de a múltkor egy csaj ilyet vett előttem a sorban a DM-ben. Azért emlékszem, mert a pénztáros is rákérdezett nála. Szóval a lényeg: DM, vitaminos sor, lilás színű kupakos dobozka. Ha tévedek, akkor bocsi...

Vikóka
vikóka

Sziasztok!

A gumimacis vitamin nálunk a gyógyszertárban szokott lenni. :D Mennyibe kerül nem tudom, de hamarosan megint vennem kell. Ez volt az egyetlen vitamin, amelyiket mindketten megették.
Béres cseppet én is adtam nekik + cebiont is. Ebből most szünetelünk. Szerencsére én nem voltam beteg, miután visszamentem dolgozni, csak ők voltak többször náthásak. Ja, egyszer elkaptam egy hányós-hasmenéses virust, mikor megjelent az első bárányka. De 3 nap múlva már ismét dolgoztam.
Most viszont nagyon fáradtak vagyunk, mivel már teljes állásban dolgozom és korán kell kelnünk. :(

Légzésfigyelő: ők nem voltak koraszülöttek, és semmi bajuk sem volt, így nem is szereztünk be.:)

Edit!:)
Mindig csodáltam a hármasikreseket, :D pláne akiknek még nagyob gyermekeik is vannak. :D Le a kalappal előttetek. :lol:

Eri
simones

Sziasztok!

Nagy élvezet volt olvasni a leírásodat a gyerkőcökről!
Egyébként meg le a kalappal előtted, én a kettőtől is kibukom néha, nemhogy ha három lenne, illetve négy!!
Ha valaki kritizál, azt szoktam mondani, mutassa meg, hogy kell jobban- de ne egy fél óráig, hanem napokig-hetekig - egyedül!

Cipő:
én a köztes megoldást választom: mivel bent nincs cipőjük, csak zokniban vannak, így itt nincs harántemelő, ha az utcára megyünk, akkor meg harántemelős cipő. Én Siestát meg Assot vettem eddig nekik, szerintem maradok is ennél. Egyébként kimenősnek veszek újat, játszani, motorozni meg jó a használt is. Pl. Csenge tavaly őszi cipője most pont jó Petrára :shock: Hát igen, lassan két éves a csaj és még 20-as a szanadija, őszre veszek majd 21-es cipőt :)
Egyébként mikor felmerül a bölcsi kérdés, mindig mondom, hogy nem biztos, hogy több maradna attól., hogy visszamennék dolgozni és keresnék: kell benti cipő, bölcsis zsák, ágynemű, benti-kinti ruha, tisztasági csomag.... meg biztos van valamennyi térítési díj is... És persze itthonra is kell utcai cipő, játszós. Hármas ikrekkel kész anyagi csőd :(

Ja, Hármasikres pocakosok!
Még valamikor régebben olvastam a Pampers honlapján, hogy három babához küldenek valami peluscsomagot, regisztrálni kell, ha megszülettek. Nem tudom él-e még, de érdemes utánanézni :)

Csenge tegnap elmondta az első mondókáját, kb. így hangzik:

"Fúa szé a fáááka, letöiaáat, eccs "
(ok, fordítok :) Fújja szél a fákat, letöri az ágat, reccs - szerintem tök egyértelmű, nem?! Apa meg megkérdezte, hogy komolyan gondolom, hogy ebben volt értelmes szó?? :twisted: )
Na jó, a "dallam" is segít :lol:

Ditke
ditke62

Meg is találtam a linket:

http://www.pampers.hu/hu_HU/faq.php#q4

"azok számára, akik hármas ikreket hoztak a világra, és a születési anyakönyvi kivonat másolatát megküldik számunkra, egyszeri támogatásként ajándék pelenkacsomagot küldünk."
ditke62

most csak a vitaminról

találtam képet a neten
1 havi adag egy ikerpárnak (60 darab van benne / napi 1 db) 1500 Ft körül volt tavaly. kétféle létezik: csak C vitamions, illetve multivitaminos (étrend kiegészítő)
az enyémek nagyon felpörögtek a vitacolantól. nem volt alvás az oviban 8)
Kép
nekem az astorián igérték a patikában. de a váci úton forgács utca magasságában lévő gyógyszertárban is tudtam venni, amikor dolgoztam
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Köcs a bíztatást,most kell is a lelkemnek!

Marcsi!
És ez tényleg gumicukor? Merthogy azon morfondíroztam,hogy az én fiaim meg fogják-e ezt rágni?!Vagy lenyelik egyben? Kb. mekkora lehet 1db? Szerinted megpróbálhatom náluk? Nekünk a Vitacolan semmire nem volt jó,étvágyat meg abszolút nem csinált. Bár súlyra nem látszik rajtuk,de néha amit esznek...Éhenhalnék ennyitől!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Most vettem gumimacis vitamint, csak 2 db volt, 1435 Ft/db. Majd jövő héten lesz még, mivel postán kapják és így kicsit később ér ide.
LÁnyok! Kóstoljátok majd meg ti is, nagyon finom ;)

Tornacipőt kell vennünk októberig, mivel majd lesz tesijük. Nem látott valaki Bp-en valahol jó, és nem túl drága tornacipőt kb. 24-25-ös méretben? :roll:

Eri
simones

Jó ez a vonalzó!Miért szarakodik ez is velem?! :roll:

Még egy kis segítség kellene:
Egy barátnőmnek 14hónapos a második fia és napi 3-4 órát(!) alszik. Napközben csak nagy ritkán hajlandó aludni (vlszeg akkora tisztára lefárad) és éjszaka se sokat. 9körül fekteti le,1,5órát altatja ( anyuka nem túl következetes),de már 1/2 1körül ébren van a gyerkőc.Ha szerencséje van,akkor fél órán belül visszaalszik és reggel 4-ig (!) alszik. Ha nincs szerencséje,akkor reggelig nyűglődik,néha elbóbiskol,de 10-15percen belül felébred.Már mindent kipróbáltak: velük 1szobában,külön szobában mind a 4fal mellett volt a kiságy,sőt még a szoba közepén is.Altatták köztük is.Kapott új matracot,ágyneműt, huzattal és anélkül.Semmivel nem lett jobb.
A szülők totál roncsok,a gyerekorvos nem foglalkozik ezzel,a védőnő szerint meg ennyi a baba alvásigénye( :lol: - éljen vele ő!!!).
Segítségre lenne szükségük! Hova vihetnék a gyereket,ahol alvászavarral foglalkoznak??? Tudtok-e valami könyvet,ami ilyen gyerekekről szól?
Az tuti,hogy ha napi 3-4óra elég neki,akkor valami nem stimmel!
Amúgy mindig is nyűgös baba volt!Csak eleinte a hasfájásra fogták,aztán a frontokra,majd a fogára,most meg szeparációs gondokkal próbálják neki megmagyarázni.
De azért ez szerintem a normálist messze túllépi!!!

Előre is kösz a segítséget!!!
Edit

Kép

Kép
edit73

eri!
én hagyományos fűzős régi "tisza" tornacipő szerűséget vettem a srácoknak. a munkaruházatiban a szabó ervin könyvtár közelében. (üllői útról van a bejárata) hát ott mintha megállt volna az idő... kb. 30-40 évet lehet időutazni. rémes eladók szolgálnak ki, de a tornacipő bevált. kivettem a fűzőt és gumit raktam bele.
1400 Ft körül volt egy pár. megnézzem, hogy van-e a méretetekben? kell majd arra mennem egyébként is. jó lenne, ha talp hosszúságot adnál meg, mert szerintem jóval nagyobb méretezésű.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Most csak gyorsan irok,mert mindjart indulunk UH-ra. :D

Ditke, koszi a hasznos infokat ,nagyonaranyos vagy hogy gondolsz rank,utana nezek majd.De mond miert nem alszol Te 0.50 korul :?:

Lilla,
Igen 2 babo egy peteju babo van,es egy babo kulon.Ugy hogy izgi a felallas.Most talan meg pontosabbat tudnak mondani a nemek ugyeben :wink:
Most mar tenyleg megyek,sziasztok :D
rillisz

Ditke,
szerintem tök egyértelmű volt a mondóka! Nagyon ügyes a kiscsaj! :lol:
baba888

Sziasztok!

Ditke

Én fordítás nélkül is ráismertem volna. Bár a barátnőm kislányához nekem is sokáig tolmács kellett. :lol: Nagyon ügyi babáid vannak!!!

Edit

Hát, ez elég gázul hangzik. Hirtelen ezt találtam: alvas.lap.hu; itt van mindenféle oldal összegyűjtve alvással kapcsolatban, alvászavarok, alváslaborok oldalai, gyerekekről is, nézzétek meg!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A Madaraszban van alvaslabor, sogornomek is ott voltak, jokat mondtak nekik, meg is oldodott a problemajuk. Naluk is nagy gondok voltak az alvas mennyisegevel, de nem ennyire durva szinten.

Most csak gyorsan ennyit, majd jovok este es meg irok... Ja, es Ditke :) szerintem is tok egyertelmu volt a mondoka... :D

bgy

Sziasztok!

Edit!
Mi a fiúknak a szandikat és a zárt cipőket is a www.bebicipo.hu oldalon szoktuk megvenni. Szerintem nagyon jók, puha bőrből vannak, és nem is túl drágák. Ha érdekel, nézd meg az oldalukat.

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Ildikó!
Kösz,ezt én is ismertem.

Gyöngyi!
Nem tudsz valami telefonszámot nekik? Meg hogy kell-e valami beutaló? Nincs a barátnőmnek sz.gépje,nekem meg nem tudom,mikor lesz időm ez után bogarászni.Csak percekre jutok ide a géphez.

Lilla!
Kösz!Majd igyekszem időt szakítani rá,hátha találok valami használhatót!!!

Ditke!
Így hogy ismertem a verset,szerintem is egyértelmű!!!Az meg lényegtelen,hogy nincs benne értelmes szó! Az öröm a lényeg!!!

Rillisz!
Akkor ez nektek is duplán érdekes lesz!!!Már ikres szülőnek lenni is csupa öröm, hármasikrekének lenni meg még több boldogság.Egypetéjű+kétpejű ikrek szüleinek lenni meg azon kívül,hogy hatalmas kihívás,jobb mint egy gyereknevelési könyv!!!Minden amiről a szakirodalom szól,azzal ti találkozni fogtok.Úgy is mondhatnám,hogy a saját bőrötökön fogjátok megtapasztalni!
Majd idővel mesélj te is,kíváncsi vagyok,hogy ti is úgy élitek meg ezeket,mint mi!

Edit

Kép

Kép
edit73

Marcsi!
Köszi, hogy megnézed van-e. Megpróbálom lemérni a lábukat majd holnap.
A Kálvin térnél van ez a bolt? Mert akkor holnap megpróbálok eljutni oda.

Eri
simones

Sziasztok!

Voltunk ma a volt dévényesünknél, megmutattuk mennyit fejlődtünk tavasz óta. El volt ájulva tőlük, hogy milyen nagyok, ügyik, okosak, szépek. :D Soha többet nem kell menni, még kontrollra se hozzá. 8)

Adott egy kupont a Supy cipőkhöz, 1000 Ft minden pár cipőből. És állítólag most már szépeket is csinálnak, ő látott sokat élőben is. És mivel itthoni gyártó, ezért, ha vkinek egy bizonyos fazon más színben tetszene, 10 napon belül megcsinálják. Állítólag. Majd lehet, hogy megnézzük élőben is.

Rillisz

Mi volt az Uh-n?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

ALVÁSRENDELÉS hétköznap délelõttönként
ALVÁSVIZSGÁLAT éjjel
Elõjegyzés: 450-3763
Fax: 450-3779
Email: csecsemo@madarasz.hu
Kell beutalo. A netrol vadasztam ezt, gyorsabb mint megkerdezni a sogornomet. Arra emlekszem, hogy csak par hettel kesobbre kaptak idopontot, mert orszagos labor es sok a beteg.

Itt meg tobb informciot talasz.

bgy

Sziasztok Lányok!

köszi a hsz-okat mondóka ügyben, akkor nem vagyok nagyon elfogult anyuka... :)

Edit!

Alvás ügyben nem tudok hozzátenni az előttem szólókhoz. Amikor kicsik voltak a csajok, nekem is mesélt a védőnő egy gyerkőcről, aki hasonló volt, igaz, kisebb, kb. fél éves. Állítólag egész nap sírt, nem tudták elaltani. mondjuk mikor mondta, hogy az anyuka már mindent próbált, pl. villogó karácsonyfaégőket tett az ágy fölé, mert azt szerette nézni a gyerek, no akkor kezdtem érteni, miért nem alszik :?
Tuti többet kellene aludnia, de gondolom ez a szülőnek a legrosszabb :( Totál kikészülnék, pláne két ilyennel... vagy hárommal :roll:

Rillisz

Én sosem alszom még 0:50 körül :roll:
Ált. 2-3 körül fekszem, fél 6-kor keltenek a csajok , akkor még bebújnak hozzám, szopnak, aztán mászkálnak rajtam keresztül-kasul, én meg még próbálok szundítani...fél 7-ig így elvagyunk, aztán indulgat a nap :)
Hozzá lehet szokni, nekem kell ennyi szabadidő magamra, a hzimunkára. Most pl. ha ezt megírtam, megyek hímezni. Nem haladok a magasságmérővel, mindig van egy csomó dolgom :( Tuti nem lesznek kész novemberre :(

Ditke
ditke62

Azt hiszem végre sikerült letöltenem programot a kicsinyítéshez, meglátjuk hogy sikerül...
Ez az amit most csinálok :

. Kép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek... Ikreket várok február végére, és babakocsinézőben vagyok...

Ti mit használtok: ikerkocsit vagy 2 kocsit egy ikerkapoccsal?

Mi 4 emeletes panelban lakunk a 2.-on. Vszleg nem fogom tudni felvinni a kocsit/kocsikat a lakásba, csak a pincében helyezhetem el. Lift nincs. A férjem reggel korán megy, későn jön.

Ti hogy csináljátok mindezt?

Mit javasoltok, milyen kocsit válasszak???

Előre is köszi a segítséget!

Mónika
mobil

Sziasztok!

Mindenkinek koszonom az erdekest! :D
A tegnapi UH-n gyonyoruek es mozgekonyak voltak a picik,es van 2 cuki lanyunk es egy edes kukis kisfiunk. :lol: Nagyon boldogok vagyunk!!! :D

Ditke,
Gyonyoru a kezimunkad,en is most kezdtem el himezgetni ,kotogetni a piciknek.
Egyaltalan nem vagy elfogult,edesek lehetnek ezek az elso komolyabb megnyilvanulasaik! :D

Lilla,
Olyan jok a Devenyes hireid! :D Nagyon orulok nekik! :D
Nekunk nagyon jo baratunk Deveny Anna,es pontosan ismerjuk a munkajat(pl.most gyogyitottak meg egy 46 dkg-al szuletett kisgyereket.Most mar 18 honapos es tokeletesen egeszseges!)
Szoval megnyugodhatsz a legjobb kezekben voltatok,bar ezt nyilvan Te is tapasztaltad.

Mi most elutazunk 1 hetre Weimarba(ezt az utat meg megengedtek nekem,en ott csak pihenni fogok)Ugyhogy legkozelebb csak jovo vasarnap jovok.
Addig is vigyazzatok a babokra es sok puszi mindenkinek! :D
rillisz

Sziasztok!
Ma délután engedtek haza a kórházból,minden rendben van.Minden nap hallottam a babák szívhangját,és az egyik bébi 1-2 napja elkezdett rugdosni!Hihetetlen érzés!

Rillisz,
olyan szupi,hogy vegyes neműek,talán 2 hét múlva az uh-n már mi is tudni fogjuk a nemüket.

Most többet nem írok,mert le kell feküdnöm,puszilok mindenkit,Andi
18+6
aanda

rillisz!
szuper vegyes trió! jó pihenést! miért pont weimarba mentek? rokonokhoz?

aanda!
örülök, hogy jól vagy! neked is jó pihenést!

mobil!
én egymás mogötti kocsi párti vagyok. főleg, ha nem lesz segítséged. ha körülményes is, de minden nap klassz kimenni. egyrészt te is nagyon fogod kívánni (találkozhatsz egy csomó lelkes járókelővel mindenféle jobbnál jobb beszólással), másrészt, ha egyedül leszel, akkor bevásárolni, dokihoz menni is egyszerűbb. a legtöbb boltba marha körülményes egymás melletti kocsival bemenni, bár biztosan nem lehetetlen. egymás mögötti kocsival mindent el lehet intézni. nekem 5(!) kocsim volt 2,5 év alatt, amiket naponta többször is nagyon jól kihasználtam. képek a www gomb alatt. az elsőt a kapunkon sem tudtam kinyitva kitolni (ez volt az első egymás melletti) a hauck mindkét ülését vizszintesig le tudtam dönteni, ezt a srácok 1 éves koráig használtam. aztán vettem használtan egy graco stadium duot. ez a legjobb ilyen típusú kocsi (szinteltolásos és nagyon könnyű, de csak a hátsó dönthető vízszintesig, úgyhogy ez csak 7-8 hónapos kortól jó) aztán annyira belejöttem, hogy vettem egy újat is ebből (szuper áron), és kaptunk vidéki használatra egy másik egymás mellettit, amit kb. 5-ször használtunk. azóta 2 ikerpárt is kiszolgált. ja, és bátran vegyél használtat. én olyan jól el tudtam adni a kocsikat, hogy az egész ügyletben 25.000 Ft-om maradt bent. (az első kocsit ennyivel kevesebbért tudtam eladni) az őszi kismama börzére érdemes kinézni!

edit!
tényleg gumimaci. szerintem kicsit még talán omlósabb, mint a haribo. ha azt meg tudják enni, a srácok, akkor ezzel is elbánnak :) az enyémek most ettől is felpörögtek :( lehet, hoyg kezdetben csak 2 naponta kapnak.

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Mobil!
Nekünk PegPerego Aria Twin van. (67.500 Ft volt)
Eddig bejött, bár én még csak 11 hónapja használom.
Egymás melletti, de 76 cm széles, így eddig minden ajtón befértem vele. Ami még előnye, hogy 8,1 kg, így nem kell megszakadnom, amikor ki- illetve bepakolom ide-oda.
Talán két hátránya van: elég nyárias (értsd nincsen hozzá lábzsák) illetve, hogy elég kis kerekei vannak, így nem minden terepviszonyon alkalmazható. A téliesítést én megoldottam bundazsákkal meg takarókkal, és eddig már néhány földutas / murvás sétát is kibírtunk.
Nagy előnye - szerintem - hogy két légteres, azaz a Prüntyök nem zavarják egymást annyira.

Arról még nem tudok nyilatkozni, hogy meddig férnek el benne a Gyerkőcök. Mi amúgy x hetes koruk óta ezt használjuk, bár 170'-ig dönthető, de ez egy pici baba esetében simán megoldható némi törölköző vagy vastag takaró aláépítésével.

Röviden ennyi...jó infogyűjtést! Mondjuk szerintem nem lesz olyan bonyolult a dolog, mert ikerkocsiból nem lehet 100 félét kapni. :-( Amúgy szerintem ez a kérdés is olyan, hogy mindenki másra esküszik, de Te fogod majd megtalálni magadnak a legjobb megoldást!

Vikóka
vikóka

Aanda :lol:
Örülök, hogy jól vagy és a babák is!
Vigyázz magatokra nagyon, pihenj sokat!

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Rillisz

Jó utat! Gratula a vegyes trióhoz!
A 460-as baba az a kiscsaj, akiről cikkeztek mostanában, hogy őa magyar rekorder kis súlyban? Mert őt ismerjük mi is, együtt voltunk tavaly nyáron hízni a Péterfy-ben. Az anyukája szobatársam volt. :)

Andi

Tök jó, hogy minden rendben ment, pihizd ki magad!

Mobil

Nekünk is Aria twinünk van, nagyon az elejétől használjuk. Mi is plédet raktunk alájuk, hogy vízszintes legyen a felülete- bevált. Nem rossz kis kocsi, tényleg nagyon könnyű, aránylag keskeny. Aszfalton és bevásárló kocsinak tökéletes. Mi földúton is naponta használjuk, befixált kerekekkel jól bírja. Cat-nek is ilyen kocsija van- úh sokáíg elférnek benne a gyerekek. Sztem kényelmes is nekik, erre nem szokott panasz lenni. Városi használtra jó. (Én tavaly télen nem tudtam használni, mert hóban a kis kerekei elakadtak. Ezért én ha újra vennék, Alaska twint vennék-ez egy jogger, nagy kerekekkel.)

Niki nagyon belejött a sétálásba. Már 3 napja csomót megy, állandóan cipel vmit egyik helyről a másikra. :D Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen gyorsan megy. Lehet, hogy jövő héten már alig fog mászni. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Már mindig is akartam írni, és most ezzel is kezdem.
Nem kell valakinek libero figura vagy pampers zacsi?
Van még valamennyi félretett, s mivel a mi korosztályunkat nem nagyon célozzák meg ajándékokkal, szívesen odaadom. ( csak a helyet foglalják )

Szerencsére úgy néz ki, Zsombikám túl van a nehezén, már eszeget, meg jól is aludt.De, a gyógyulás jeleit, a kis csínytevései mutatják. :lol:

Nem tudom, kinél mikor alakult ki, az a híres ikerkötelék, mert nálunk pár hónapja kezdődött, de mostmár annyira jó, hogy csak úgy " repdesünk " a boldogsától, ahogy ez a kettő is gyerkőc imádja egymást. Mondogatják is egymásnak, meg megy a puszi ezerrel.
Az este Zsófi kérte is: " Gyeje Zsombika puszi, szejess! ". Az meg futott hozzá ezerrel.

Én is vettem gumimaci vitamint. DM-ben is lehet kapni, de én a gyógyszertárunkban szereztem be.
Nem, hogy szeretik, egyenesem imádják a gyerekek.
Felpörgést, alvás zavart egyenlőre szerencsére nem tapasztaltam, már gondolom jelentkezett volna, akár 3 nap után is.
Állandóan kérik, alig akarják megérteni hogy napi 1.

Lilla!

NAgyon ügyes Niki! Pár hét, és a mászást úgy ahogy van csak szórakozásból fogja használni. Nálunk is Zsombi ha kis tigrist játszik, akkor megy le négykézlábra!
Dávid, hogy halad?
De jó, hogy anyukád megjött, gondolom osztod véleményem. :wink:

Marcsi!

Köszi az infót a gumimaci vitaminról!!!! :lol: :lol: :lol:
Remélem valamennyit segíteni fog Zsombikám legyengült immunrendszerén.

Andi!

Majd, ha mind a 3 mozog, rúg-kapál! Nekem ugye, csak kettő tette ezt, de a végén volt, hogy kétrem őket könyörögve, hogy óvatosan, lassan. :lol:
Pedig az enyémek bennt még elég jók voltak... :wink:

Rillisz!

Jó az arány! :wink:
Mint vegyes-páros tulajdonos mondom ezt! :D
Az meg különösen, hogy minden oké.

Mobil!

Az ikerkapocsról még sok jót nem hallottam, bár én nem próbáltam.
Nekem volt egymás melletti, egymás mögötti, és sportkocsim is.
Mindig az alapján vettünk babakocsit, ahogy a szükségleteink diktálták ill. a babák szükségletei hozták.
Az egymás mögöttire akkor tértünk át, mikor elkezdték egymást piszkálgatni. :roll:

Ditke!

Nagyon tetszik ez a magasságmérő, hát még a kitartásod hozzá.
Én hozzád képest mormota vagyok. Este 10-től reggel 1/2 7-ig szinte kevés. Ha a nagyfiam nem megy suliba, simán az ikrekkkel 8 körül kelek. :oops:
Ügyi Csenge.

Edit!

Azt csodálom, hogy az ismerősödék eddig bírták!
Segíteni sajnos nem tudok!
Dávid gyűri a sulit?

További szép napot:

Meme
szinta

Rillisz :)
Gratulálok a vegyes trióhoz! :D

Mobil :)
Ikerkapocsról még én sem hallottam jót, szerintem ez csak egy tákolt megoldás, ha más babakocsi nem működik. Mi egy Peg Perego Duette-el kezdtük, ez volt újszülöttkorukban, ez egymás mögötti, és a biztonsági gyerekülések a vázra pattinthatóak, utána vettük 7 naposan a Peg perego Aria Twint, és mai napig ezt használjuk. Szerintem ez újszülötteknek nem jó, de ha nincs más, és anyagilag nem tudja a család megoldani, akkor át lehet vészelni veleaz a 6 hónapot. Bár nagyon jól eladhatóak az ikerkocsik, én is alig buktam rajta.

Itt van egy link, ahol rengeteg féle ikerkocsit találsz. Ha valamelyik tetszik, akkor lehet keresni a neten, és behozatni valahonnan Európából.
http://www.dvojcata.kat.cz/Kocarky.html

Szerintem nagyon egyedi, hogy kinek mi jön be, és lakhelyfüggő, milyen a talaj, van-e tároló, mekkora a lift, kell-e lépcsőn vinni, utcán hogy lehet elférni vele stb.

Ha most kezdeném előről, akkor én BabyWelt Alaska Twint vennék.

Meme :)
Örülök, hogy Zsombi jól van! :)

Ditke :)
Én ennyi alvással orra buknék az tuti. Nekem kell 8 óra, hogy másnap normális legyek.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!
Hogy milyen "kincseid" vannak!!! Nem is tudtam,hogy létezik 4-es ikerkocsi! Szerintem azért van választék ikerkocsiból is.Max. Mo-on lehet keveset kapni ezekből.

Meme!
Örülök,hogy Zsombi javulgat.Ez az afta ronda egy betegség.
Dávid gyűri a sulit.Elég humánusak a tanárai,fokozatosan kapnak egyre több leckét.Így azért bele lehet rázódni. És ti? Hogy bírjátok? Már akartam mondani,hogy ha én egyszer fél 7-ig aludhatnék!!! :P Amúgy suli időben a Dávid is 1/4 7-kor kel.De nekem ez nem gond,mert a picik meg 5-6között.Jobbik eset,ha 6-kor. Mert ma az Oli műsorozott 1/2 5-kor.Mire visszaaludt,felébredt a Beni (ez volt 5-kor).Na onnantól nem volt alvás.
A te nagyfiad hogy hogy még csak harmadikas? Mintha egyidős lenne az enyémmel (nálad se jó most a vonalzó?)!

Rillisz!
Gratula a vegyes csapathoz! Csendben irigykedem.Az én vágyam volt egy ilyen csapat!!!
Jó utat és pihenj sokat!

Lilla!
Gratula Nikinek! Te hogy bírod? Szoktatok már lábon sétálni vagy elvannak a babakocsiban?

Marcsi!
Lehet,hogy akkor kipróbáloma gumimacit.Bár ha ennél jobban felpörögnek,akkor már nem is alszunk éjszaka. Oli mostanában állandóan kukorékol. Bár aránylag csendben teszi,csak mocorog.De én nem tudok tőle aludni! Meg egy csomót iszik.Ma éjszaka is 1,5dl vizet megivott. Napközben is egy csomót iszik.Nem igazán értem miért.
Ha náluk nem jön be a gumimaci,majd a Dávid megeszi!

Gyöngyi!
Kösz a telefonszámot.Remélem,nekik is segít majd!

Lányok!
Hallottatok már olyat,hogy valaki dévényezik,de nincs regisztrálva az alapítványnál,mert úgy gondolja,hogy ez neki sok adminisztrációval jár??? Ráadásul mindezt tb alapon teszi,tehát nem kell a kezelésekkor fizetni neki?
Egyik ismerősöm jár egy ilyen gyógytornászhoz!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Köszönöm, lányok, mindenkinek a tanácsokat!

Tudom, hogy nekem kell majd döntenem, de nektek már legalább valami gyakorlatotok van a témában.

Megyek nézelődni...
mobil

Sziasztok!

Edit!

Az elképzelhető, hogy a tb-nél regisztrálva van, mint gyógytornász, ő meg magában speciel ezt a módszert használja.
A tb nem konkrétan a dévényezésért fizet hanem a gyógytornáért. Szerintem.

Mobil!

Nekem PP Duettem van kezdettől fogva. Mondjuk én nem csináltam nagy ügyet a kocsiból, szétnéztem nálunk mit lehetett akkor kapni és e mellett döntötem. Én eleve kizártam az egymás mellettit, szerintem jól döntöttem, de persze mindenkinek más a jó :)
Számomra nagy előnye az egymás mögöttinek, hogy ha akarom szembe fordítom őket, akkor tudnak játszani, beszélgetni egymással (már tavaly nyáron sokat játszottak kukucsot a takarójukkal, azóta meg pláne nevetgélnek, "dumálnak", viszont vannak időszakok, amikor állandóan marják egymást, ilyenkor jó, hogy szét lehet választani őket, akkor megfordítom úgy az ülést, hogy mindkettő egy irányba néz és akkor nincs vita. volt, hogy kiszedték egymás kezéből a játékot, ennivalót, vagy csak lerángatták egymás lábáról a zoknit, haraptak :(
szóval ilyenkor egy időre megfordítom az egyiket és máris béke van :)
Egymás mellett ezt nem tudod megtenni.
Ami hátránya az egymás mögöttinek:
ha olcsón veszel két szimpla kocsira való esővédőt, akkor ha nagy zuhé van, akkor lefolyik a kocsi aljába a víz az egyik gyerkőcről, amúgy meg a PP esővédője vagy 10.000 Ft lett volna. (Én meg vettem kettőt nem egészen kétezerért). Igaz, nem is szoktunk zuhéban sétálni, így ez nálam nem gond, talán inkább ott, ahol van nagyobb gyerek, akiért, ha esik, ha fúj menni kell az oviba-isibe és akkor talán megéri az eredeti dupla esővédő. A másik, hogy ha kajálnak a kocsiban, a morzsa is mindig az alsó kosárba hullik, így sokat kell takarítani. Ja, fontos, hogy ennek pillanatok alatt le lehet venni a hutzatát kismosni. Valakitől hallottam, hogy neki olyan ikerkocsija volt, hogy csavarok tartották a huzatot, rengeteget kellett csavarhúzózni mire lejött a huzat, aztán meg kiderült, hogy nem fér bele a mosógépbe, jöhet a körömkefe :( Sajna nem emlékszem melyik típus volt.
"Röviden" ennyi :)
Ja, még annyit, hogy érdemes meggondolni, hogy valóban van-e szükségetek a PP saját hordozójára, ha emellett a kocsi mellett döntötök. Anno mikor mi vettük a kocsit, 40 ezer volt darabja. Ezt rá lehet rögzíteni a kocsi vázára, ha sokat autózol a picikkel akkor jól jöhet. Én míg kicsik voltak nem nagyon mentem csak babakocsival, mi nem vettünk, csak két sima hordozót, így sokkal olcsóbban megúsztuk és használtan is könnyebb találni.

Ikerkapocsról nincs tapasztalatom, de szerintem ha sokat fogsz sétálni , akkor mindenképpen ikrekocsit vegyél. Nekünk csak esernyőre csukható sportkocsiból van két külön kocsi, de azt akkor használjuk, ha kocsival megyünk valahová (könnyebb betenni a csomagtartóba), vagy ha ketten visszük őket sétálni.
Mondjuk én gondolkodom ikerkapcson, hogy talán mégi kipróbálom, így ha valamelyikőtöknek van, eladná ? :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Minden időnket kinnt töltjük, így alig tudok jönni.
Hétvégén, meg ezer program volt, de legalább együtt volt a család.
NAgyfiam mióta megkezdődött a suli, alig van velünk, pedig nem is tanulószobás.

A hétvégén történt Zsombival egy " kis " baleset. Barátnőméknél voltunk vendégségben, és persze a kis motorokat vinni kellett.
Már vagy 10-szer szóltunk, hogy a teraszon nem motorozunk, de persze ezt Zsombika nem akarta meghallani. Apa megunta és oda állt mellé, de sajnos nem tudta a bajt megakadályozni. Annyira közel ment a lépcsőkhöz, hogy megindult lefele, és 5 lépcsőfokon legurult, egy fejen átfordulással kiegészítve.
Elég jól megúszta, a végén rakok fel képeket.
Én voltam ilyen kis koromban, hogy mindig volt velem valami. :wink:

Edit!

Kristóf azért csak a 3.-at járja, mert árpilisi és én úgy gondoltam maradjon még egy évet az oviba.De, ez mostmár világosan látszik, hogy nagyon jó döntés volt.
A kicsik alvása meg hátha majd idővel kitolódik.

Akkor a képek.
Alvás után készültek, ezért ez a nagy cumikázás.
Mindig kérik, hogy rakjam őket a másik ágyába, és ott megszeretgetik egymást.

Kép
Kép Kép Kép

További szép napot:

Meme
szinta

Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk.
Visszaolvasni sincs időm, így bocsika, hogy nem írok személyre szólóan.

Minden okés velünk.Én el vagyok havazva a ház ügyeivel.
A fiúk nagyon virgoncok!!!!
Már néha-néha "játszanak" egymással.Főleg fogócskáznak, birkónak, bújócskáznak.
Már napok óta kézenfogva fel tudnak lépcsőzni a 3.-ra.Mire elköltözünk ezt is megélhettem.
Már csak a héten lakunk itt, valószínűleg a hétvégén költözünk át Anyukámhoz, a bútorok pedig az új ház garázsába.

Remélem hetente 1x-2x talán fogok tudni jönni

Röviden ennyi

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

meme!
gyönyörűek a gyerkőcök! a seb elég durva! de úgy tünik jól tűrte a kis "ízi rájder"! zsófi milyen bájos! hozzáképzeltem ahogy puszit kér a tesójától...

judyt!
már találtatok is új házat? mennyire lesz messze anyukádéktól? ügyesek a lépcsőzők! azért mindezek ellenére, gondolom nem sajnálod, hogy kertes házba költöztök...

cat!
hogy megy a beszoktatás?

ditke!
hát ez már komoly teljesítmény! a mondóka is, meg a hímzés is!

nálunk elkezdték a nagyok az ovit. egyáltalán nem lelkesek. én sem. de azért egyelőre nem szöktek meg (ezzel fenyegettek minket) amikor az apjuk viszi őket, semmi baj nincs. ma én kerültem sorra és ment a hiszti. úgy kellett lefejteni őket rólam. húú... elég rossz így otthagyni őket.

:(
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Tiszta hulla vagyok! :cry: Eddig nem is nagyon panaszoltam, de Niki a nyaralás óta (már egy hónapja) állandóan kel éjszaka. Előtte már stabilan átaludta az éjszakát, néha kelt csak. Most meg szinte észrevétlenül azon kaptuk magunkat, hogy Nikike minde éjjel az ágyunkban köt ki és már ott se alszik. :evil: Úgyhogy megint elérkezett a megrendszabályozás ideje- ez már magától nem fog javulni. Olyan elegem van már, nincs türelmem hetekig az ágya mellett rostokolni, hogy sírás nélkül megértse, hogy ott kell maradnia reggelig és aludni. Úgyhogy most kipróbálom a híres sírni hagyásos módszert. Ma hajnalban alkalmaztam először. Nikike 1 és negyed órát ordított. :cry: Én meg jártam be hozzá 5 percenként. Aztán egyszer csak abbahagyta a bőgést és elaludt. Remélem majd éjjel is beválik, sőt gyorsabban válik be a módszer. Akkor tuti soha többet ki nem veszem éjszaka az ágyából!!!! Robi fűz meg mindig ha sír Niki, hogy vegyük ki, akkor ott megnyugszik köztünk és legalább alhatunk. Aha, az első héten. Aztán szép csendben hozzászokik és már ott se akar! Elelgem van, inkább leszek szigorú és vaskalapos, mint hulla. :twisted:

Na, megyek, megszeretgetem a balhés csirkémet. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Én is kezdhetem az ilyen jellel: :( :( :(

Ma volt a 3. napunk a böliben, és kiküldtek már egy órára, amíg az udvaron voltak. Sajnos Oli ahogy észrevette, hogy nem vagyok ott, rögtön bőgni kezdett, és hallottam bent ahogy ordít, az agyamban dörömbölt. :evil: :twisted: Kivitték a cumiját is, meg Samu is próbálta vigasztalni, de vigasztalhatatlan volt 30 perc után behozta a gondozónője ordítva. További 30 percembe került, hogy megnyugodjon, de azóta fogja a kezem, alig mer eltávolodni tőlem, les, hogy merre vagyok. Samu nagyon jól bírja, bár már kezd szerintem rájönni, hogy ez nem egy játszóház, és unja, hogy minden nap oda megyünk. Vele szerintem nem lesz gond, a jég hátán is megél. Ez azért érdekes, mert régóta van bébiszitterünk, vele meg simán elvannak, Oli is elmegy vele bárhová. :?

Cat
Kép
cateye

Marcsi, Cat

Sajnálom, hogy ilyen rossz hírekkel szolgáltok. :cry:

Cat

Nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy benned van bizonytalanság, vagy szomorúság, mert ezentúl nem te leszel velük? A "szakirodalom" azt mondja, hogy ezért sírnak a gyerekek. És a játszóházban, bébiszitternél, meg ahol szívesen hagyod, ott meg azért nem. El tudom képzelni, hogy milyen rémes érzés lehet hallani ahogy ordít utánad. És most mi lesz a következő lépés?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hello!

Nem akarok okoskodni, de Cat - Neked szeretnék egy kis vigasztalást nyújtani.

Mikor én elkezdtem őket beszokatni a bölcsibe, az enyémek is ordítottak utánam. Én is ott füleltem az ajtó előtt, meg leskelődtem a bokor mögül, és hallgattam, ahogy ordítanak. :cry: Szörnyű volt. :cry: De nekem azt mondták, hogy ez így természetes. Mármint hogy sír a gyerkőc a mami után, mert ha nem sírna, akkor igencsak megkérdőjeleznék azt az anya-gyermek kapcsolatot. Szóval örülj, hogy "normálisan működnek" a kispasijaid. :lol:

Hát csak ennyit szerettem volna, sziasztok: Andi

Kép
gandi75

Gandi75 :)

Jaj, köszönöm a nyugtatást. Ma nagyon el voltam kettyenve emiatt. Főleg azért ám, mert a másik beszokó kisfiú akit még hétfőn haza kellett vinni korábban, ebéd előtt, ma már ottmaradt nyikk nélkül 1,5 órára a gondozónővel. Samuval sem volt semmi probléma, csak Oli bömbölt. :( Remélem azért jobb lesz ez, mert muszáj visszamennem majd dolgozni.

Lilla :)
Nem vagyok szomorú, hogy mennek bölibe, mert én már ezt lerendeztem magamban. Nem is bírok már velük, annyira kevés vagyok nekik, meg anyagilag sem tudjuk megoldani tovább az itthonlétet még sokáig.

Meg az is fura, hogy Samu tök jól elvan, csak Oli hisztizik. Illetve számítottam rá, hogy persze lesz majd sírás-rívás, ha rendszeresen járni fogunk oda, és minden reggel otthagyom őket, még a nagyobbak is sírnak, de nem most a 3. napon, amikor még egy percet sem voltam tőlük távol. :? Mi lesz így később, ha egész napra megyek majd el?

Cat
Kép
cateye

cat!
megkerestem a 2 évvel ezelőtti írásomat... kísérteties a hasonlóság... a beszoktatás végig sírós volt nekünk, de valahogy beletörődtek a gyerekek. igen, nekem meg kell erősítenem magamat, hogy igenis jó lesz nekik ott. pedig semmi jel nem mutatott erre. a gondozónők lefejtették rólam a gyerekeket és ez asszem így ment 1-2 hétig. vagy kevesebbig?

(a helyzet egyébként megfordult. ádám lett a könnyebb eset, péter hisztizik azóta is többet az elválás miatt. a bölcsit nem szerették meg, de hősiesen jártak. az ovi a bölcsihez képest szuper, de oda sem mennek lelkesen. viszont ott is semmi "baj" nincs velük. bekapcsolódnak a foglalkozásokba és

segített?

Elküldve: 2004 Szeptember 02 Csütörtök - 17:51
--------------------------------------------------------------------------------

SZiasztok!
Lányok, hadd keseregjek egy kicsit! Annyi feszültség van bennem.
Igen, a bölcsi. Ha tegnap írtok, akkor kevésbé kesernyés beszámolót szültem volna.
De éreztem is valahogy a női (anyai) 6. érzékemmel, hogy nem lesz egy egyszerű eset
a beszoktatás. Pedig még nem is hagytam ott őket 1edül...
SZóval teljesen mások, mint otthon, és teljesen különbözik a két gyerek viselkedése is.
Újra átélem a 4 hetes korukban ért traumát, amikor Ádám éppen csak átkerült a sima
(nem intenzív) koraszülött osztályra. 3 hétig cukros vizen élt egy makacs fertőzés miatt
és mivel semmi beazonosítható kórokozót nem találtak tulképpen élet-halál között vegetált.
Aztán egyszercsak megrázta magát és roham tempóban javult, kb. 20 grammos fejadaggal
került a másik osztályra a tesója mellé. És akkor az egyik nővér közölte, hogy ő a rosszfiú,
mert nem eszik olyan ügyesen, Péter pedig a jófiú, mert ő makk egészségesen habzsolta a
40-50 grammokat.
Bocs a hosszú bevezetésért, szóval a mai napunk kész pechsorozat és K.O. volt Ádámkám
számára (s közben nekem is sajgott a szívem). Péter szinte végig hol önállóan, hol bandában
játszott, Ádám pedig sorra gyűjtötte a kudarcokat. Majd ebédnél kidőlt az innivalója, és
akkor borult szegénykémnél a bili is. Sírógörcsök egymásutánjában kérdezi tőlem a
"tapasztalt" gondozónő: Anyuka, otthon is ilyen a gyerek? HOgy lenne ilyen?????
Na, majdnem felrobbantam. Közben - itthon egyedül esznek (vagy nem esznek)
a fiúk - megint a kórházi élmények jöttek vissza. Rohanás az egyik gyerektől a másikig,
hogy a félórás szoptatási időbe mind a kettő beleférjen. Na, itt most a két kisasztal
között ingáztam.
Borzasztó érzés, amikor az édes-drága-gyerekemet valaki (ráadásul, aki majd vele lesz
nap nap után) nyűgnek érzi. Ma kérdezte tőlem ugyanez a gondozónő: Anyuka, miért maradtak
ilyen sokáig? Talán már fáradt a kicsi. Könyörgöm, hányszor szoktattam én be eddig gyereket?
És Ő? Végig kérdezgettem, hogy hogy lesz, mi a jó módszer? Mit javasolnak? Hát maradjanak ebédig, anyuka... Jajj...

MI a véleményetek?
Legszívesebben az egészet elfelejteném egy kis időre, aztán
visszatérnénk fokozatos beszoktatással. Azt hiszem ezt is fogom tenni.
Tojok a határidőkre és az elvárásokra. Akkor holnap játszóterezünk...
Közben meg is érkeztek, trainspottingoltak Apával a Keleti pu.-n.

PERSZE NEM ÍGY VOLT. 2 napot otthon maradtak, mert náthásak lettek. aztán egyből ottmaradtak egy egész délelőtttre. ha jól emlékszem....

Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?