Új privát üzeneted érkezett!

Györesz!

Bocsi neked nem írtam, nem volt szándékos. :oops:
Köszönöm neked is a köszöntőt, kedves vagy.
Mikor is kezditek a bölcsit?
Tudom, hogy már írtad, de most valahogy nem ugrik be.
Majd ugye tudósítassz a fejleményekről.

Puszi, Saxi
saxi

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert mindkét gyerök alszik! :lol: Marci a helyén, Benike mellettem kiterülve a franciaágyon.

Saxi!
Istenke éltessen sokáig!!! Sok-sok boldogságot kívánok és millió puszit küldök Neked!
Kép

Kata!
Patriknak további jobbulást!!! Anyós :twisted:
Drukk Raul osztálya ügyében. Mi vele a gond?

Évi!
Neked is további jobbulást!!! Rolcsi tényleg nem semmi kiskópé! Valahogy olyan érzésem van, hogy Marcival össze lehetne őket kötni: egy percre sem vehetem le Róla a tekintetetemet, mert tuti valami rosszban sántikál - függetlenül Benitől.
Egyébként valamivel nyugisabb Marci mióta Beni megérkezett. Legalábbis én így érzem... Viszont ma azért levágott egy kis hisztit, amikor bepakoltam a nappaliba, mivel a teregetés közben rosszban sántikált (már nem is tudom, hogy éppen miben).

Györesz!
Annyira sajnállak a bölcsi ügyben, mármint, hogy ennyit tipródsz. Sok okosat még mindig nem tudok írni, de tutira ügyesek lesztek! :wink:
Klassz, hogy a hajad a túlnyomó többségnek tetszik. Én is csatlakozom a csajokhoz hajsztoriban: nekem egyszer sárgarépa színű lett a hajam :shock: :lol:

Gigi!
Szegény Oli, ahogy sírt Apája után :( Ilyenkor majd' megszakad az ember szíve. Malév :twisted: Viktor meddig lesz Kínában?
Nekünk az egyik kutyánál volt ilyen vérömleny a fülben. Nálunk is kisműtét volt, felvágták szegényem fülét és nála is egy csomó vért szedtek ki, illetve már inkább meg volt alvadva :( Jobbulást Kemin :lol: kutyának!

Biztos akartam még valamit, de Benike időközben elkezdett mocorogni..

Még egy kicsit rólunk:
Beni erősen az éjszakai fennlétet preferálja. Tegnapra virradóra 2-ig egy szemet nem aludtam, Gábor sem sokat. Még mellettem sem akart aludni, cicin próbált volna megnyugodni, de mindig kiesett a szájából. Végül kínunkban hagytuk sírni a kiságyában és 5 perc után vígan elaludt. Marcinál is volt sajna ilyen sírni hagyás, mert egyszerűen nem lehetett bírni Vele. Igaz Nála csak nappal volt rá szükség.
Most éjszaka ahogy letettük a fejünket aludni este 11-kor, Benikének kipattant a szeme és ismét tojt volna aludni. De most nagy nehezen mellettem bealtattam. Fél 3-kor viszont ismét ébredés, 'nem akarok' aludni szindróma. Cicizés közben kétszer bekakkantott (persze mindig friss pelusba), majd végül ismét sírva hagyás és ismét bealudt magától
Nem célom, hogy ilyen drákói módon altassam a gyerkőcöt, de egyszerűen nem lehet Vele mit csinálni...

Délelőtt dobozoltam egy kicsit, mert akkor bezzeg Beni az igazat álmát alussza. De hogy mi lesz éjszaka?! Majd beszámolok!

Marcival kettesben viszont nem mondom, hogy könnyű a lét, de összehasonlíthatatlanul könnyebbnek érzem, mint előtte. Nem akarok senkit leminősíteni (hisz saját magam is egy gyerekes voltam cirka 3 héttel ezelőttig), de egy gyerekkel a nap nyugdíjasállásnak tűnik a kettőhöz képest :lol: :lol: :lol: Komolyan mondom, amikor Marcit etetném, közben Beni ordít és a cumit dugdosom az arcába és közben csinálnom kéne valami x. dolgot, akkor csak arra tudok gondolni, milyen könnyű is volt Marcival egyedül.

Ja még annyit, hogy tudnátok nekem könnyen elkészíthető kajcsikat írni, mert valahogy nem jut eszembe semmi. Állandóan tésztát sem adhatok Gábornak (mivel azok ugye gyorsan megvannak) és a repertoárom elég véges. Apropó, nem gondoltam volna, hogy már most főzni fogok...

Puszi mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Gigi!
Szegény kutyus!!!!! :cry: Jobbulást neki! Édes lehet Oli ahogy sajnálja! :)
Vörös haj: én nagyon hamar rá rudok unna hajszínre vagy egy bizonyos frizurára és mivel a világos melír nagyon bejött így gnodoltam majd legközelebb az eredeti barna hajamat fogom melíroztatni, mert untam is a vöröset, meg az annyira macera lett volna festeni, melírozni. Most viszont lövésem sincs, hogy ebből mit hoz ki az unokatesóm! :roll:
Viktor meddig marad? Amikor hazajön egy ilyen nagyon útról akkor gondolom Oli kicsattan a boldogságtól!!!

Saxi!
Október 2.-án kezdjük a bölcsit és természetesen minden nap írni fogok róla Nektek!!!

Melinda!
Én anélkül is, hogy lenne mégegy gyerekem el tudom képzelni, hogy eggyel mennyivel könnyebb épp ezért mondtam mindig, hogy minden elismerésem a többgyermekes anyukáké, főleg ahol kicsi a korkülönbség!!!!
Szerencsére nálunk nem volt ilyen amikor Norbi pici volt, Ő mindig visszaaludt cicin! Amúgy én sokszor hagytam kakiba amikor ilyen pici volt! Na ez most elég hülyén hangzik, de én mindig amikor felkelt akkor tisztábatettem aztán szopi és ha szopi közbe hallottam, hogy berottyant, de közben el is aludt, akkor én már nem maceráltam mert hát az anyatejes kaki még nem csípi ki és hát úgysem kellett olyan sokat várni a következő ébredésig! Nekem ezt annó egy kétgyerekes anyuka tanácsolta így! Lehet, hogy Te is így csinálod, de gondoltam leírom!
Gyors kaja? Husis kajánál nálunk nagyon bejött a Knorr Rafinériák, pl. a Piritótt hagymás csirke, vagy a fehérboros csirke, mediterrán csirek, ezek nagyon hamar készen vannak, aztán a főzelékek bélszínrolóval, túrós derelye, levesek. Nálunk többnyire ezek számítanak gyorskajának!

Puszi Mindenkinek
Györesz
györesz

Sziasztok!

Saxi, Én is nagyon boldog születésnapot és nagyon jó egészséget kívánok neked!!! Kép

Györesz, valóban igazi kis gazfickó a fiacskám! 8) Örülök, hogy megnyugodtál a hajad miatt! :)

Gigi, szerintem Rolcsi tiszta apja! :twisted: :wink: Nem akartam én fekete lenni, csak kicsit barna, ám a remek Bellady hajfesték máskép "gondolta"! :? Hogy van-e még egyéb fekete részlet a múltamban, azt nem árulom el! 8)
Örülök, hogy Viktor rendben megérkezett!!! Szegény Kevin, remélem hamar felépül!!! Te jól vagy??

Melinda legalább egy kicsit füllenthetnél, hogy milyen könnyű velük és tudsz sokat pihenni... :lol: A gyorsan elkészíthető ételekkel én is mindig gondban vagyok! Én a www.mindmegette.hu-n szoktam mazsolázni, ott lehet keresgélni különböző kategóriákban. Van még pár receptem innen-onnan, azokat átküldöm emilben! Nem írtad meg, hogy te hogy érzed magad? Remélem jól vagy, sok-sok nyugodt nappalt és átaludt éjszakát kívánok neked! :) Mikor költöztök kb.?

Kata, remélem minden rendben veletek :?: :!:

Mi jól vagyunk, leszámítva, hogy nem tudok éjszaka aludni. Pontosabban este elalszok, mint akit fejbevertek, de hajnalban felébredek és egyszerűen nem tudok visszaaludni :( ez elég szörnyű, mert napközben meg fáradt és kimerült vagyok. Hétfőn majd megbeszélem a dokimmal ezt is, meg azt, hogy pl. tudok-e majd EDÁ-val szülni, esetleg gátvédelemmel, (negyedszerre kipróbálnám ezeket a dolgokat is :roll: ) . Egyre jobban foglalkoztat a szülés izgalma és rémsége :roll:

Sok-sok puszi: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Györesz!
A vicces az, hogy Beni is totál bealszik a cicin, teljesen be van ájulva, büfiztetni megpróbálom azért (azt sem mindig) és zsupsz az ágyba. Na ilyenkor megérzi a Vacak, hogy már nem melengeti anyája és kinyílik a csipája. Ezt napközben és éjjel is megcsinálja, de valahogy éjszaka kiborítóbb.
Kakiügyben már nálam is volt nem egyszer, hogy kakkerban hagytam, pláne, hogy Ő aztán sorozatban tud kakilni nem kis mennyiségeket. :lol:
Köszi a kajaötleteket. :D Na igen, a főziket elfelejtettem tegnap írni, hogy a tészták mellett még azok számítanak nekem is gyorsnak.

Évi!
Sajnálom, hogy nem tudsz visszaaludni :( Ilyenkor valami felkelt, vagy pisijárat miatt ébredsz? A nemalvás során valamin jártatod az agyadat, nem a szülés idegesít már esetleg? Lehet, hogy ezen a nem alvás dolgon is tudna segíteni valami homeos bogyesz. Nekem volt ill. van egy kiskönyvem ezekről a szerekről, csak az a nagy baj, hogy már be van dobozolva, sőt már Vácon van :(
Nálam a vége felé volt ilyen nem visszaalvás, a hőségben, amikor minden ablak tárva-nyitva és a környék összes kutyája ébresztőt "fújt" hajnal 5-kor. Nálam nagyon hatásosak voltak :twisted:
Én viszonylag jól elvagyok, bár egyik pillanatban vigyorgok, másikban sikítani tudnék :roll: Most éppen a vigyorgós állapotomban vagyok: Mindketten alszanak :lol:, pedig Beninek már ennie kellene...
Köszönöm Neked is előre az emiles kajcsikat, meg a mindmegettét.

Csak, hogy Évit is megnyugtassam :D , elújságolom, hogy isteni napunk volt tegnap és a mai sem nevezhető rossznak!!! :D Annyira ügyesek voltak a Skacok, hogy volt olyan időszak, hogy kizárólag Marcival tudtam foglalkozni, mivel Beni aludt (ez volt a délelőtti időszak a reggelivel egybekötve), volt olyan, hogy csak Beniztem, mert Marci aludt (ilyenkor nyugodtan tudtuk szopizni, segítő törpördög mentesen :lol: ), sőt volt olyan is, hogy mindketten aludtak!!! Aztán ahogy Gábor hazajött, 1 órácskára elmentünk sétálni, ami alatt Beni totál ébren figyelt a kocsiban és semmi bömbi nem volt :D Igaz, hogy napközben nem aludtam semmit, de mivel nem idegeltek ki napközben, így az éjszakát is jobban viseltem (fél éjszakát Beni mellettünk töltötte a mi pihenésünk érdekében).
A mai nap is valami hasonlóan alakul és remélem hasonlóan is fog végződni :D

Megyek, Beni ébredezik!
Mindenkinek sok-sok puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok :)

Galád módon most csak rólunk írnék, de este jövök rendesen.

Ma reggel nagyon durva dolog történt velünk. Oli jó korán kelt, tettünk-vettünk fent. Én még egy szál hálóingben voltam és kimentem a kis teraszra, hogy leszedjem a megszáradt ruhákat. Olivér meg ott téblábolt Lalával a kezében erre egyszercsak bevágta a terasz ajtót. Én barom, nemnormális meg nem foglalkoztam vele............ :x Az én jó gyerekem meg fogta és a kilincsel bezárta az ajtót............... (még most is könnyes lesz a szemem az idegességtől) Ő bent én kint a teraszon egy szál semmibe. Elöször röhögött aztán leesett neki, hogy nem tudok bemenni. Próbáltam mutogatni neki, hogy felfelé nyomja a kilincset - mondanom sem kell, hogy mégjobban bezárta. Ahogy mutogattam, próbálta volna megfogni a kezem és közben keservesen sírt.... :cry: :cry: Persze a terasz nem az utcára nyílik, így csak abban reménykedtem, hogy meglátom a szomszédot és megkérem, hogy hívja fel az anyut, hogy jöjjön át. Neki van kulcsa. AZtán eszembe jutott, hogy én vadbarom belülről bent hagytam a kulcsot éjszakára............... Na ekkor nagyon kétségbe estem. Mondtam Olinak, hogy menjen messzire az ajtótól, próbálom belökni. EZerrel iszkolt a törpe de még Laláért visszafutott, hogy megmentse. :wink: Én meg mint egy faltörő kos, ugráltam neki az ajtónak, de közben meg be voltam szarva, hogy megvág az üveg. Aztán szerencsém lett mert elöször fölül engedett el az ajtó, aztán teljesen kinyílt. Ahogy bejutottam, rögtön ölembe kaptam ezt a majmot és együtt sírtunk....... :( Borzasztó érzés volt ez az egész.

Most megyek is. Este jövök, de ezt most muszály volt kiírni magamból!!

Puszi

KépKép
gigi28

Sziasztok,

Gigi,
Kitartast Nektek Apa nelkul! Edes lehetett Oli, ahogy esdekel a repteren..
Kevin kutyusnak jobbulast!
Cipoarakrol inkabb semmit se irok, ma vettem epp 2-t (Apukamnak ajandekba es Zolcsinak) :D Bar nem abban a boltban, ahol te nezted :D

Kata,
Jobbulast Nektek, remelem hamar rendbe jottok! Anyosod akkor a szokasos formajat hozta, ha igy beallitott hozzatok.. :(
Raulnak tetszik a suli?

Saxi,
Csak suttogok: Boldog Szulinapot! :D
Dietat ugyesen kezeled, nem is szabad csak ugy beleugrani szerintem sem, mert akkor csak megutalja az ember, es csak kinlodik vele...

Evi,
Remelem, hogy tenyleg meggyogyultal! Az alvas dolog nehez ugy, remelem, hogy hamar helyrejon, Rad aztan tenyleg radfer a pihenes..
Rolcsi nagyon muveszlelek :D :D Nalam meg csak az ajtofelfa banta Zolcsi kibontakozasat, de eleg hamar rajott, hogy nem jo dolog, mert Anya kisse morcos olyankor.. :) Mondjuk o erzekenyebb lelek, erzekeli, hogy ha tenyleg nem tetszik nekem valami, es akkor azt valahogy nem csinalja..
Hajfestek :) En meg megusztam az ilyen sztorikat, mondjuk nem is sokszor festegettem magamtol, csak 2x csinalta fodrasz :) A dohanyzas mar mas tema, gratulalok hozza!

Gyoresz,
Csak nem lehetett olyan rossz a hajfestes, ha majdnem mindenkinek tetszett :) Mondjuk aza lenyeg, hogy neked es parodnak jo legyen, nameg Norbikanak! :) Erzem a soraidon, hogy nagyon izgulsz a bolcsi miatt. Ezt megertem, hiszen hatalmas valtozas lesz ez kettotok eleteben. Remeljuk, hogy jo iranyba! :) Nekunk annak idejen jo volt, mert vegre Gyuszko elkezdett tisztabban beszelni, mert rajott, hogy ott nem ertik a felszavas megoldasait, amit itthon hasznalt :)

Melinda,
Ugy erzem, hogy most Neked kuldok hatalmas adagot az energiambol! :) Tudom, hogy nem egyszeru az eletetek most, sot, meg az enyemnel is bonyolultabb, hiszem Marci kisebb, mint Gyuszko volt Zolcsi szuletesenel, es meg otthon is van veled o is. Nekem az ovoda nagy segitseg volt, bar nem volt mindig egyszeru a ket lurkoval elindulni, delutan pedig erte menni..
Remeljuk Beni hamar megszokja, hogy az ejszaka alvasra valo :) Bar a 2x-i ebredes nekem eleg jonak tunik, Zolcsi is valahogy igy csinalta. Viszont ne ragd magad azon, hogy sirasbol alszik el a kismano, nagyon sok baba van, akinek egyszeruen _kell_ a siras, hogy kizarja a kulso ingereket, es igy tudjon elaludni. Ha gondja lenne, nem 5 percig sirna :)

Magunkrol csak annyit, hogy ma megyunk Anyukamekhoz, a heten volt Apukam szulinapja, ot koszontjuk. Gyuszko imadja az ovit, orul a baratainak es a szerelmenek, es nagyon odafigyel az udvaron a kicsikre, foleg a szerelme hugara :)
Zolcsika nagyon picit megfazott, igazabol eszre se lehet venni, csak nagyneha kell a nozijat megtorolni. Tegnap fodrasznal jartam vele, hat egy kis csata utan, de rovid lett a haja :D

Vegul teszek fel ket kepet, hogy jol szorakozzatok :) Az egyik eleg regi, a masik uj :) Hasonlitsatok ossze :)

Kép Kép

Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Patrikot egyenlőre csak halkan,gyógyultnak nyilvánítom.Azért viselte meg ennyire,mert múlt héten lázas volt,fájt a torka,erre fertőződött rá.Még nem volt ilyen beteg és remélem egyhamar nem is lesz.Ijesztő volt,hogy nem tudta kinyitni a száját,mert a kiszáradástól a nyelve a szájpadláshoz tapadt.És az,hogy csak aludt-aludt.
Mindegy,túlvagyunk rajta és,ha csak paraszthajszállal is,de megúsztuk a kórházat!
Mindenkinek köszönöm az aggódást :!: :wink:

Gigi!
Ilyen reggelt!Sajnálom,teljesen átérzem,hogy mi játszódott le benned.
Ezt Raul is eljátszotta velem,szerencsére kifelé nyílt a szoba ajtaja,így ki tudtam rúgni.(És milyen jó,hogy sok krimit láttam és tudtam,hogy a zár alá kell rúgni! :lol: )
Tudnak produkálni ezek a gyerekek! :roll:

Saxi!
Isten éltessen sokáig! :D

Melinda!
Én nem voltam olyan bátor,hogy kis korkülönbséggel vállaljam a gyerekeket-minden elismerésem a Tiéd!
Remélem Beni megunja az éjszakai műszakot és olyan jó alvó lesz,mint Marcika!
Emlékszem az éjszakai szoptatás utáni bekaksikra...engem a büfiztetés készített ki a legjobban.
Akartam már kérdezni,hogy fejed is a tejcsit?
Sok-sok olyan szép,nyugodt napot kívánok Nektek,mint a tegnai volt! :D
Raul osztályában van a legtöbb kisebbség(de jól hangzik)és a tanítónéni sem tűnt eddig túl jónak.Aztán rájöttem,hogy nem a mi tanítónkkal van a gond,hanem a többit"sztárolják".Csak aggasztott,hogy sorban veszik ki a gyerekeket hét elején és kérik más osztályokba őket.
Be is mentem az igazgatóhoz és hangot adtam a véleményemnek,hogy nem tartom ezt etikusnak a többi szülővel és gyerekkel szemben.Vagy mondják meg,hogy mi a probléma,ha pedig nincs ilyen,akkor maradjanak a gyerekek a kijelölt tanítónál,mert ez az egész méltánytalan-véleményem szerint a tanítónénivel szemben is.

Györesz!
Most már aztán kíváncsi vagyok az új séródra! :D
Én is nagyon izgultam,mikor Raul oviba került,más élet kezdődik,de kívánom,hogy nagyon jó legyen! :wink:

Évi!
Nátha elmúlt már teljesen?
Sajnálom a rossz éjszakákat!Engem is érdekel,hogy mire ébredsz fel?
A Melinda által említett homeós határozó füzetecskét a legtöbb nagy gyógyszertárban be lehet szerezni.
Rolcsi átalussza az éjszakákat?

Mica!
Gyuszkó igazi gavallér! :D
Nagyon hasonlítanak a fiúk egymásra,és Rád!

Raul kipróbálta szerdán a karatét,egyenlőre tetszik Neki,ma is megyünk.Tegnap 3 csillagot hozott! :wink:

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Évi!
Sajnálom, hogy ilyen rosszak az éjszakáid! :cry:
Te most komolyan három EDA nélküli szülés után ki akarod próbálni az EDA-t? Én biztos nem tenném! Nem azért mert ellenzem, de szerintem a negyedik baba már nagyon gyorsan ki fog jönni (legalábbist ezt mondják), meg aztán mostmár tisztába vagy azzal, hogy EDA nélkül is kibírod! Lehet, hogy én gondlom hüléyn, akkor bocsi! :roll:

Melinda!
Örülök, hogy ilyen jó napotok volt és még sok-sok ilyet kívánok Nektek!!!! :lol:
Drukkolok, hogy az éjszakáitok is mihamarabb rendeződjön, de szerintem ne izgasd magad amiatt, hogy mellettetek alszik néha Beni, hisz Neked nagyon fontos, hogy valamelyest kipihent legyél és ha ez így megy akkor így megy!!!

Gigi!
Hát én elbőgtem magam, mert nagyon a helyedbe tudtam képzelni magamat! :cry: Egyszer én is majdnem így jártam, hazaértünk és valamiért még visszaléptem az ajtóból és a huzat becsapta az bejárati ajtót, vagyis hogy egy hajszálom múlott, hogy el tudtam kapni, de utánna olyan ideges voltam, mert lejátszódott bennem, hogy mi lehetett volna, én kint, a gyerek bent, mégcsak nem is látom kintről............ Gondolom, hogy most egész nap kétszer annyit szeretgetted mint máskor! Még jó, hogy megúsztátok ennyivel és nem tört ki az ajtó üvege, na jó nem is írok többet mert a hideg futkos a hátamon!

Mica!
Gyuszkónak már szerelme is van? Hát akkor ez az ovi csak jó lehet!!! :lol:
Nagyon tetszenek a képek! Gondolom az elsőn Te vagy! Nagyon hasonlítotok egymásra, Te is nagyon helyes kilány voltál!! :lol:

Kata!
Ez a kiszáradás nagyon ijesztőnek hangzik! Meg sem forudlt a fejedbe, hogy bevidd kórházba Patrikot? Én tuti bepánikoltam volna! Persze tudom, hogy Te Eü-s vagy éés jobban tudod, hogy mit kell tenni! Mindenesetre nagyon jó hallani, hogy túl vagytok rajta!!! :) :) :)
Az igazgató mit mondott amikor előadtad neki ezeket???

Nálunk minden rendben, nem is nagyon tudok mit írni!
Mártiék nagyon jól haladnak a szoktatással, úgyhogy ez csak bizakodásra ad okot, hogy nálunk sem lesz gond!

Mindenkinek nagyon jó hétvégt!!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
györesz

A ma reggelt ép bőrrel megúsztuk :D Tegnap délelött mesélte Oli anyunak, hogy bezártam anyát, szegény, sírt :) Ma reggel meglátta a teraszajtót és elkezdte mondani, hogy bezártam, szegény anya :wink: Elég nagy hatással volt rá is, úgyhogy mondtam is neki, hogy ilyet többet nem csinálunk! Ma úgy léptem ki a teraszra, hogy az egyik lábamat bent hagytam :shock:

Melinda :)
Szuper, hogy ilyen napjaitok vannak! Anyukátok nincs veletek, nem ő főz? Gyorsa kajákban én is elég gyatrán állok. Főzelékek...... A krumplit Oli semmilyen formában nem eszi, így elég nehéz.
Tudod, hogy nekünk sokáig nagyon-nagyon gázos volt az éjszakai alvásunk. Rajtam aludt, ültem vele.......... Ha újra kezdeném akkor nem szerencsétlenkednék ennyit, vele aludnék. Mert így nem aludtam szinte semmit, úgy meg lett volna esélyem. Aztán ha nagyobb úgyis megváltozik minden. Épp egy anyuka mesélte a játszón, hogy a két éves fia még mindig cicin alszik el és nem tudta elképzelni, hogy én, hogy altatom el Olit. Mondtam, hogy beteszem az ágyába. És???? Hát alszik........ :D És ez magától oldódott meg mert nem vagyok híve a drasztikus megoldásoknak. Ezzel azt akartam kinyökögni, hogy én mint óriási tapasztalattal rendelkező 6 gyerekes anyuka, úgy látom, hogy ezek a törpék maguktól kialakítják a megszokásaikat és sok mindent nem tudunk tenni.
(jó persze vannak a különböző módszerek, de Beni ahhoz még pici)

Györesz :)
Szerintem ezt az ajtós történetet írtad is akkor. :(
Már én is nagyon kíváncsi vagyok a hajadra!!! Tegyél föl képet
magadról!!! Várom apa reakcióját! :wink:
A repülős "múzeum" minden nap nyitva van??? Ti mikor mentetek?

Mica :)
Nagyon aranyos kislány voltál!!!!!! De azokat a különleges szemeket nem fedezem fel a fényképeden mint amilyen a fiúknak van!! Apudnak boldog szülinapot! Gyuszkó elég hamar szerelembe esett :D És milyen lovagias! Csak ki ne nőlje nagykorára :wink: A régi képedet szkennelted vagy lefényképezted?

Kata :)
Te aztán nagyon bátor csajszi vagy!!! Györeszhez hasonlóan, szerintem már én is kórházba vittem volna. Mint ahogy a fosós, hányósnál vittem is, pedig hozzátok képest egészséges volt a gyerek :) Ha Oli beteg (krupp) mindig attól félek, hogy addig halogatom a kórházat míg késő lesz........
Raul osztálya :shock: És ez csak így működik, hogy két nap után átíratom a gyerekem másik osztályba??? Tök jó, hogy ilyen nagypofájú csajszi vagy, hogy bementél az igazgatóhoz. Nekem is majd össze kell szednem magam ha Oli ovis lesz mert hát ki emelje fel érte a hangját ha nem az anyja???????? És Raulnak tetszik az osztálya és a tanító néni???? Esetleg a tanító néni is kissebbség, hogy ennyien otthagyják??

Évi :)
EDA? Én csak annyit tudok róla amit Melinda mesélt, hogy lelassította neki a szülést. Emlékeim alapján ha nekem ott valami lelassította volna a tipródást ki is szaladtam volna a világból :D Miért gondoltál most rá? ROlcsi művész úrat puszilom!!!! :wink: Rolcsi tiszta apja???? Hát annak az embernek fát lehet vágni a hátán :D

Tegnap elvittem Kevin kutyát a dokihoz. Megint van vér a fülében, úgyhogy holnap vihetem vissza. Megint elbódítják és tesznek még a fülébe öltést. Úgy sajnálom szegényt :cry:
Holnap ha nem lesz nagyon kómás a kutya és itthon lehet egyedül hagyni akkor elmegyünk a Vasúttörténeti parkba.

Puszi mindenkinek!!!!

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Györesz!
Meglátod,minden rendben lesz a bölcsivel,hamar belerázódtok majd :D
Igaztagtó a suliban előadta a saját verzióját.Mondtam,hogy rendben,ez így nagyon jól hangzik,de felhívtam a figyelmét rá,hogy én több szülő nevében jöttem és részünkről másképp jön le az egész.
Kérdeztem,hogy ha ez így indul,hogyan bízhatom rájuk a gyerekemet :?: Természetsen biztosított felőle,hogy nyugodt lehetek.
Ugye érthető,ha nem vagyok az?
Hidd el,ha az enyémek betegek nem sokat számít,hogy egészségügyben dolgozom.Hihetetlenül be voltam tojva,és bizony úgy gondoltam:nem érdekel semmi,viszem a gyereket a kórházba.De mikor kinyitotta a szemét és azt mondta:Anya,kérek krumplit,aztán elkezdett inni,akkor kezdtem lassan megnyugodni. :)

Melinda!
Együttalvással kapcsolatlban csatlakozom Gigihez és Györeszhez.
Az én fiaim nagy együttalvósak(voltak),aztán szépen maguktól szoktak le róla.Raul lassabban.
Remélem ma is jó napotok volt! :wink:

Gigi!
Örülök,hogy ma nem történt semmi extra Veletek!! :wink:
Szegény Kevin,még mindig nincs túl rajta? :cry:
Raul szereti a tanítónénit,aki tényleg aranyos(idősebb) és jól érzi magát.Ez sokat számít,amúgy sokkal jobban főne a fejem.Csak sajnos egyenlőre nem barátkoznak Vele. :cry:
Muszáj kinyitni a szádat ha nyilvánvaló igazságtalanság ér,és főleg,ha az a gyerekedet is érinti.Ezt már rég megtanultam.
Egy dolog,hogy a gyerekek elosztása igazságtalanul,sógor-koma-jóbarát alapon történt,de az már tényleg felháborító,hogy egy-két nap után azt mondjuk,hogy köszi,kipróbálnánk egy másik osztályt.
Elképzelhető,hogy a tanítónénit hogy érinti a dolog,nem kevés év munkával a háta mögött. :(

Elballagott a kicsi-nagyfiú:
Kép

Először a suliban,az évnyitón:vajon mi vár itt rám???
Kép

Puszi mindenkinek:

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Köszönöm Nektek, hogy nyugtattok a mellettünk alvás kapcsán. Már én is túltettem magamat rajta, úgyhogy ha más megoldást nem látok, hát bezsuppolom magunk közé Benit. Most éjszaka csak az én lustaságom miatt került mellénk, mert nem volt kedvem kísérletezni, hogy sikerül-e az ő ágyában alvás... viszont megszívtam, mert mellettünk már 6 után kuvikkolt, illetve ordított :roll:

Gigi!
Szörnyű volt még olvasni is a teraszos eseteteket :( Iszonyatos érzés lehetett :(
Hú, ez a két évesen cicin elalvás elég rosszul hangzik. Össze teszem a kezemet, hogy Marcival nem jutottunk idáig. Benit szívesen szopiztatom sokáig, de nem akarom, hogy függő legyen tőle. De aztán ilyenkor Györeszékre gondolok, hogy Ő is milyen ügyesen leszoktatta Norbikát a cicin elalvásról :)
Kevinkének rendületlenül jobbulást! szegényke :(

Mica!
Köszi az energiát! Szerencsére én elég jól bírom éjszakai alig alvás mellett is a napi kiképzést, inkább akkor éjszaka rossz a virrasztás.
A kétszeri ébredés tényleg nem hangzik rosszul, csak éppen akkor már elég gázos a helyzet, ha egy ébredés cirka 2 órásra sikeredik... viszont lekopogom (kop-kop!), hogy mostanság egész jók az éjszakák: kétszer ébredés még mindig (rendesen 1 és 5 körül), félórás szopi, majd vagy vissza a saját ágyba, vagy a miénkbe :wink:
Apukádnak nagyon boldog születésnapot!!!
Nagyon helyes vagy a képen! :D Zolcsi pedig még mindig lenyűgöz a szemecskéivel :wink:

Éva!
A legutóbb elfelejtettem írni, hogy szeptember utolsó hétvégéjén tervezünk elköltözni, függetlenül, hogy a vevő mikor fizeti ki az utolsó részletet. Legalábbis most így képzeljük...
Köszönöm a recepteket!!! Jól hangzanak, már első olvasatra is. Ma már ki is próbáltam a barackos csirkét és ízlett!!! A héten biztos a brokkolit is megcsinálom. Köszönöm!!! :D :D :D
EDA: nekem mindkétszer féloldalasra sikeredett, de a doki szerint ez valszeg valami alkati "hiba". Marcinál nagyon lelassította a folyamatokat, viszont Beninél nem volt ilyen gond. A szervezetem nagyon emlékezett még Marci születésére és nagyon gyorsan ment az egész. Nekem semmiféle mellékhatása nem volt az EDA-knak, így gondolok a fejfájásra. Ja és a doki most Beninél megnyugtatott, hogy nem tud lebénítani a szúrással, mivel nem jár olyan helyen a tűvel... Nagyon sokat tud segíteni, ha beszélsz a dokiddal, hogy ő hogyan látja a negyedik szülésnél a szükségességét.

Kata!
Sajnos éreztem, hogy a kisebbséggel lehet a gond, de ez a tanítónénis dolog még furcsább. Milyen dolog az, hogy gondolok egyet és rakosgatom a gyerekemet egyik osztályból a másikba?! Akkor minek a beosztás? Szerintem én is ki fogok tudni állni a gyerkőcök érdekében, valahogy ez jön az emberből ilyenkor természetes módon, hogy "megküzdjön" a gyermei érdekében. Vagy rosszul gondolom?
Iszonyatosan hangzik, amit Patrik állapotáról írtál :( Azon rimánkodom, hogy idáig mi sose jussunk el egyik gyerekkel sem. Örülök, hogy most már erősödik! :) Sok puszit küldök Neki!!!
Raulnak is puszi a sok-sok csillagért! Édes a képeken! Olyan kis komoly pofija van! De ugyebár, aki már iskolás nagyfiú :D
Tejcsit nem fejek, illetve eddig 2-szer fejtem talán az első héten. Azt Marci itta meg :D Ízlett Neki :wink: Azért nem fejek mostanság, mert úgy érzem, hogy van elég tejem, Beni hízik, mint a bolondgomba, néha büfivel is kicsúszik Neki, pedig nem is ette meg mindkét cicit. Ha érzem, hogy gáz van, majd rákapcsolok :wink:

Lányok!
Mindenkitől elnézést kérek, ha valakinek valamilyen kérdésére nem válaszolok, vagy esetleg kihagynám :oops: Sajnos nagyon kapkodva tudok ideülni, vagy a félkezemben Beni, vagy félfüllel hallgatózom nem ébredezik-e... szerintem nem kell részleteznem, de azért inkább szólok, hogy a kapkodás az oka a kimaradásnak!

Egy-két fotó zárásképpen!

Séta közben :D
Kép

Kép

Marci lecsekkolja Benit :D
Kép

Édesded alvás :D
Kép

Kis kacsó :D
Kép

Mit bámultok?! :D
Kép

De most tényleg, miiiit???
Kép

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Nekem is ide egy ilyet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Édes!!!!

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, de a képek nagyon jók.

Hétvégén vendégeim voltak, Diáék, és Andiék.
Nagyon jól éreztük magunkat, és ha nem bánjátok felteszek pár képet, hátha más is kedvet kap, hogy meglátogasson minket.:):)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi ha sok volt, de annyira aranyosak voltak a gyerekek, hogy állandóan csattogtak a fényképezők.
Most mennem kell, majd később még jövök.
Mindenkinek szép napot, puszi, Saxi
saxi

Sziasztok!!!

Gigi!
Remélük több ilyen teraszos sztori nem lesz, de gondolom mostmár Oli sem csinálna ilyet, mert tuti, hogy egy jó darabig emlékezni fog rá!
Már nem emlékszem, hogy melyik nap voltunk a repülős műzeumba, de az bizti, hogy hétköznap és sajna nem néztem meg, hogy milyen napokon van nyitva, de az rémlik, hogy csak 17.00-ig van nyitva!
Vasúttörténetibe elmentetek a végén????

Kata!
Drukkolok, hogy a suliba mostmár minden rendben legyen és hogy Raulnak minél hamarabb legyenek barátai! Az mindensetre nagyon jó, hogy kedveli a tanítónénijét!!! Annyira édes, komoly elgondolkodó pofija van a képen Raulnak!
Nagyon örülök, hogy kórház ide vagy oda, de végül helyre jött Patrik!!! Nagyon ügyess anyuka vagy, hogy így meggyógyítottad!!!!

Melinda!
Megsugom, hogy Norbi csak az esti cicin elalvásról van leszoktatva, ebéd után még azon alszik el, viszont anélkül is gond nélkül el tud aludni! Mostmár hamarosan itt a bölcsi és akkor ott úgysem kap cicit, ezt mindig el is mondom neki és tudom, hogy megérti, ígyhát a reggeli cici még megmarad, de úgylátom, hogy ahhoz is egyre kevésbé ragaszkodik!
Mondtad Marcinak, hogy az lefejt tejecske amit iszik? Örült neki?
Örömmel olvastam, hogy egész jók az éjszakáitok, csak így tovább!!!
A képek tüneményesek, a legjobban az tetszik ahol Marci a kiságyon csimpaszkodik, olyan tündéri pofija van a kis báttyusnak! Na és Beni is egy kis gyönyörűség!

Saxi!
Köszi a képeket!
Aranyosak a skacok! Látom Domi volt a csókkirály! Noémi is milyen nagy már! Remélem jól vannak! Bobiról a fagyis kép nagyon tetszik!!!

Apának is nagyon tetszett a hajam, úgyhogy most egy darabig így maradok!

Puszi Mindenkinek
Györesz

Kép
györesz

Sziasztok!

Mi ez a nagy csönd?
Remélem, nem azért nem írtok mert feltettem ezt a pár képet.
Szomorú lennék nagyon. :(

Sikerült visszaolvasnom, és látom, hogy mindenkinél zajlik az élet.

Melinda!

Örülök, hogy jól vagytok, nagyon édesek a fiúk.
Marci igazi nagytestvérnek tűnik Beni mellett.
Nagyon jók a képek, Lilikének ugyan ilyen takarója van, mint Beninek.:)
Én is így voltam vele, mkior megszületett Liliána, hogy azt sem tudtam merre szaladjak.
De aztán beállítottam a napirendet és már könnyebb volt.
Gyors kajával kapcsolatban, én is a Mindmegettén szoktam körülnézni, ott nagy a választék.
Minden jót nektek, pihenj amennyit csak tudsz.

Gigi!

Hát ezt még olvasni is borzasztó volt, még jó, hogy nics teraszunk, mert biztosan paráznék ezek után.
Kicsi Oli, gondolom, tanult az esetből, hogy félhetett szegényke. :(
Most már vigyázzatok magatokra, mert sokkot kapok itt a gép előtt.:)
Kutyus, hogy van?
Végül el tudtatok menni a vasuttörténeti parkba?
Várom a beszámolót, és képeket. :)

Kata!

Sok kitartást neked és a Raulnak.
Nem lehet könnyű, így kezdeni a sulit.
Azért hihetetlen, hogy milyen dolgokat meg nem engednek egyes emberek maguknak. És ha jót akarsz, nem is járhat nagyon a szád.:(
Azért az megnyugtató, hogy kedveli a tanítónénit.:)

Györesz!

Olyan jó volt olvasni ezt a cicis dolgot.:)
Ilyenkor egy kicsit azért fáj a szivem, mert Lilike olyan kis izgága, hogy alig tudom már dédelgetni.
Elképzeltem, ahogy cicizésnél odabújik, és előjöttek a szép emlékek.:):)
Örülök, hogy Apának bejött a hajad, ez tényleg érdekes, hogy a férfiaknak általában az tettszik ami totálisan különbözik az előzőtől.
Hiába, a férfiak gondolkodása nagyon bonyolult. :lol: :lol: :lol:

Most mennem kell mert van egy csomó vasalni valóm.

Remélem, később már több hozzászólás lesz.:)

Mindenkit puszilok, Saxi
saxi

Megérkeztem én is :)

Saxi :)
Nem a képek miatt tüntem el :wink: Egyszerűen kezd merülni az elem.......... :? Egy hete ment el Viktor és most kezd már sok lenni ez a non stop 24 órázás. Pedig még segítségem is van. Meghajlok az egyedülállók elött!!!!! :) Tegnap rászántam magam, hogy a nyári és a nyaralós képeket lekicsinyítem és elküldöm előhívni. Éjfélkor kidőltem, 200 képet sikerült átküldeni. Még van kb. 150 :shock: :shock: De ma már nem állok neki mert ki vagyok purcanva.
Diéta???? :wink: Remélem Oli nem sokkol tovább minket! :D

Hol a kép a nagysikerű séródról????????? Irigyellek, hogy ilyen bátor vagy, hogy sokat változtatod. Nekem meg csak nől a fejemen a haj mint a gaz :oops:

Raullal mi újság? Szerzett már barátokat? Az oviban is gondjai voltak ezzel?

Hétvégénk elég mozgalmas volt. Szombaton anyuéknál aszfaltozták a járdát és a garázst. Egy hatalmas aszfaltozó géppel vonultak ki. Oli teljesen oda volt meg vissza. Bent ült a vezetőfülkében és ezerrel tekerte a kormányt.
Vasárnap eljutottunk a Vasúttörténeti Parkba. Nagyon szuper volt. Évi után én is bíztatok mindenkit, hogy menjetek el. Olinak nagyon bejött a kerti kisvasút, kétszer is mentünk vele. Gőzmozdonyról le, gőzmozdonyra fel. Vezetett villamost, aláverőgépet :D (Apu egyfolytában bombázott minket a szakszavakkal!! Úgyhogy mindenről pontosan tudtuk, hogy hogy hívják és mire használják ) A nap csúcspontja az volt, hogy kapott egy indítótárcsát és boldogan hadonászott vele :D
Apu mondta, hogy Szentendrén is egy hasonló park. Az a BKV-é és ott mindent ki lehet próbálni. Van villamos, busz, troli....... Na oda még elmegyünk.
Pár kép:
Kép Kép Kép Kép

Most megyek, legyetek jók!!!

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Hú, csak bejelentkezni van erőm és időm! Tegnap mindkét Törpe kiidegelt, egyik nyügibb volt, mint a másik. Bár ha belegondolok, Beni kezdte, mivel egyszerűen nem akart aludni, csak ölben vagy cicin lett volna el és azt azért ugye még sem csinálhatom egész nap. Egyébként sem, meg Marci mellett pláne. Így mivel én is ideges voltam, Marcira sem volt úgy időm, így Marci is besokkalt.
Ma pedig Marci alvókája nem volt az igazi, fél 4 körül aludt csak el!!! Már azt hittem eldurran az agyam, bár csöndben volt, így Beni közben szopizhatott, alhatott (ma Ő tündérfiú volt).

Röviden ennyi rólunk. Ígérem, hogy reagálok a közeljövőben (holnapot nem merek írni...).

Mindenkinek sok pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Melinda!
Sajnálom,hogy nehéz napotok volt,talán holnap összehangoltabbak lesznek a fiúk! :D
Beni 2x-i ébredése már barátságosabban hangzik,ezzel én is elvagyok,lassan 2 éve. :lol:
Marci evőkéje hogy alakul?
Én sem fejtem ám Patrikkal!Kíváncsi vagyok vajon Patrik meginná-e még az anyatejet.De megmaradok kíváncsinak,mint hogy bevállaljak egy harmadikat és kipróbáljam. :D
Lesz valamikor szüléstörténet?Tudom,tudom,hogy kevés az időd,nekem jó lesz később is! :)
Biztos vagyok benne,ha arra kerül a sor Te is ki fogsz állni a fiaidért! :wink:
Képeknek nagyon örültem,kedvencem,ahol Beni alszik.Marcika nagyon aranyos,ahogy "lóg" a kiságyról! :D

Györesz!
Képet-képet a hajzatodról!!!
Milyen jó,hogy Norbika még cicizik!Néha elkap a nosztalgia... :wink:

Saxi!
Köszi a képeket!Mekkora lett már Domi!Szégyenlem magam,Diának rég írtam. :oops: Nagyon aranyosak a gyerekek!
Olyan vagyok,hogy a véleményemet nehezen tudom megtartani magamnak,főleg,ha tudom,hogy biztosan igazam van.Azt tapasztaltam,hogy érdemes szólni!Nem kell pl.az orvosoktól sem megijedni,jobban odafigyelnek arra,akinek a hozzátartozója számonkér dolgokat!
Arra azért mindig figyelek,hogy ne hozzanak ki a sodromból és ne sűllyedjek le a Mónika-show szintjére. :lol:

Gigi!
Nem csodálom,hogy ki vagy merülve!Szőke Herceg jól alszik mostanság?
Muszáj nekünk is elmenni a Vasúttörténetiba,tök jó lehetett!Látom Oli nagyon élvezte! :D Kíváncsi leszek a BKV-sra is.
Raul ma mondta,hogy van egy barátja.Oviban is általában egy barátja volt egyszerre,hosszabb ideig.
Próbálkozott Ő már múlt héten is,de miután egy színesebb kisfiú közölte Vele,hogy:"kopjál mán le,mer' pofánváglak,heeee",kissé elment a kedve a haverkodástól. :cry:

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Én is itt :)

Kata, nagyon édes Raul a képeken, ráadásul olyan kis átszellemült az arcocskája! :lol: Remélem hamar talál kis barátokat, bár szerintem ebben a korban még lényegesen könnyebb, mint felnőttként, pláne a pasiknál :wink: Patrik hogy viseli az egyedüllétet?

Melinda, ez a te kicsifiad egyszerűen zabálnivaló és nem hiszem, hogy rosszcsont lenne, hiszen olyan a képeken mint valami kis Angyalka!:):):) Köszi, hogy megosztottad velem, milyen jó fiúk is tudnak lenni! :wink: Drukkolok, hogy az alvásotok is minél előbb rendeződjön!!!!! Te jó Ég és este mikor aludt el tegnap Marci???
Fogalmam sincs mitől ébredek fel?! Egyszerűen nem tudom mire fogni, van hogy éjszakai WC látogatást kell tennem, de többnyire nem ez az ok. Egyszer csak arra eszmélek, hogy már megint nem alszok! Ma hosszú órákat voltam fent, mire igazán visszaauldtam volna, kelni kellett a nagyokhoz! Hát én szószerint sírvafakadtam kínomban! :( Már egészen kimerültnek érzem magam! :(

Saxi, nagyon édesek a lányok!!! :) Te hogy vagy?

Györesz, persze, hogy tudom kibirom, de miért kinlódnék, ha nem muszály?! Én már háromszor szültem ""mártírként"" egy hang nélkül (semmivel sem érzem ettől többnek magam :roll:), az iszonyú fájdalomtól viszont egyáltalán nem tudtam magára, a születés csodájára koncentrálni! Mikor próbáljam hát ki, ha nem most :?: Norbika hogy van? és te?

Gigi, :) Igazán örülök, hogy nektek is tetszett a park! :) Tündéri Oli a képeken (no meg te is a kisvonaton :wink: :)) nekem a kedvencem ahol, kukucskál be ez a pici fiú a nagy piros vonathoz! :lol: Nagyon sajnálom, hogy kimerültél, már csak egyet kell aludni és újra együtt a család! :) EDÁ-ról írtam Györesznek. Mikor találkozunk? :)

Hétfőn végül voltunk dokinál, mindent rendben talált, megkuksiztuk a pinduri buksiját, gerincét, a szívecskéjét :):) Vele is beszéltem az
EDÁ-ról, ő abszolút helyeselte, viszont azt mondta, hogy lehet, hogy időnk nem lesz rá beadni, olyan gyorsan érkezik a kicsikém! Mondtam, hogy én ezzel a fajta kíméletes szüléssel is kiegyezek ám ;)
Képzeljétek: olyan furcsán fent van a pocakom, sokszor szabályosan légszomjam van, mert egészen a tüdőmig-gyomorszájamig érzem, hogy "televagyok"! Nem tudom mi lesz még januárig, hiszen még csak 23 hetes vagyok :shock:
Nektek volt hasonló tapasztalatotok, ez még rendeződhet, vagy egyre rosszabb lesz? :?: Én még a 3 terhességemből egynél sem éreztem ilyet!

Most megyek!

Sziasztok! :)

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Saxi!
Sokszor Norbi sem hagyja magát megszeretgetni és ezért én is nagyon élvezem a meghitt cicizéseket és igazából abban reménykedek, hogy hamarosan maga fogja elválasztani magát és nem nekem kell elvenni tőle! :)

Gigi!
KÉpet egyenlőre nem tudok feltenni a hajamról, mert még nem is lettem így lefotózva meg ha csinálnék is magamról akkor sem tudom leszedni a kéepket a gépemről mert szar a számitógép, így ezt mindig apáéknál bonyolítjuk le! De amint lesz kép ígérem teszek fel!
Nagyon jók a képek!!!! :D
Megvan már nekünk is a Maszkabál és nagyon szeretjük!!!!!!! :lol:

Melinda!
Kitartás!!!! Drukkolok, hogy mától újra jobb napjaitok legyenek!!!! :)

Kata!
Örülök, hogy Raul talált egy kis barátot, biztos ettől még jobban fogja magát érezni!
Multkor kérdeztem, hogy ki lesz a gyerekekkel míg Te suliba leszel 5 napig, de nem válaszoltál!

Évi!
Én mindenesetre jobban drukkolok Neked azért, hogy a negyedik szülésed annyira gyors legyen, hogy ne legyen szükség EDA-ra! Tényleg amúgy a tübbi szülésed milyen volt? Annyira fájdalmas és hosszú? Még Rolcsi születése is?
Norbival már én is elég hamar elkezdtem légszomjat érezni, de nem éreztem vészesnek!
Pocakodról szívesen megnéznék egy képet!!!

Velünk minden rendben! Norbi továbbra is dumagép, már elmondja a Boci boci tarka-t is, a hinta-palintát végig, meg még egy-két mondókából mondja a sorokat ha segítek!
Olyan édes szövege van, pl úgy kezdi a mondatot, hogy "Képzeld el anya........" Vagy mondja "Dere anya megmutatom hogy kell...." sokszor annyira meglepődök, mert hihetetlen szókincse van!

Puszi Mindenkinek
Györesz
györesz

Sziasztok!

Ez csak egy próba, mert sorban szállnak el a levelek, már annyira dühös vagyok. :evil: :evil: :evil:
saxi

Megpróbálom egyenként elküldeni a leveleket.

Gigi!

Megértem, hogyl assan lemerülsz.
Nálunk is hasonló a helyzet, bár Isti nem utazott el, de 12-órázik, így alig látjuk.
Ha pedig végre hazajön, akkor annyira fáradt, hogy nem igazán számíthatok a segítségére.
Nagyon jók a képek, kezd egyre jobban izgatni ez a park.
Kitartás egyszer csak sikerül előhivatni az összes képet.

Puszi, Saxi
saxi

Melinda!

Köszi a levelet.
Kitartás, tudom milyen gázos két lurkóval, főleg ha nyűgösek.

Puszi, Saxi
saxi

Kata!

Igazad van, én is olyan vagyok, hogy megmondom a magamét.
Eddig még bejött, bár nem értem el a Mónika show szintjét.:)
Örülök, hogy Raul talált barátot.
Gondolom nem bánod, hogy nem a barnábbik agytrösztöt választotta.
Eszembe jutott, mikor a sógornőm fia ment suliba, ott is hasonló volt a felállás mint nálatok.
Ádám, végre úgy jött haza, hogy van egy barátja.
Csak akkor lepődtünk meg, mikor alig egy hónap elteltével roma nyelven kezdett itthon beszélni. :shock: :shock: :shock:
Nagyon gáz volt, és nehezen tudtuk meggyőzni arról, hogy jobban jár ha angolt tanul. :lol: :lol: :lol:

Puszi, Saxi
saxi

Évi!

Köszönjük a bókokat, kedves vagy.:)
De ahogy elnéztem itt vasárnap Domit, egy kisfiút, még bevállalnék. :) :)

Puszi, Saxi
saxi

Györesz!

Nagyon aranyos lehet Norbika.:)
Én is úgy imádom hallgatni ahogy dumálnak.
Lilikénél, most a" hello baby" az új.
Bogitól hallotta és mindíg ezt mondogatja.
Egyik nap, meg éppen mondókát mesélt, én meg nevettem rajta mert annyira aranyos volt, akkor rám szólt, hogy nem szabad kinevetni a kislányokat.:):)
Azt hittem meg zabálom.
Szóval tündériek, tudnak produkálni.
A cicinél biztosan jelzi majd, mikor már nem kéri, szerintem sem kell tőle elvenni.

Puszi, Saxi
saxi

Hát nem láttam még ilyet, így kell írnom mint az amatőrök, mert egyben nem akar lemenni. :x :x :x :x

Még nem is dicsekedtem nektek, hogy Lilikének egész nap nem kell pelus.
Még az ebéd utáni alváshoz sem.
Csak éjszakára, és ha megyünk valahova, de més így is van, hogy szól, és nem pisil a pelusba.
Annyira büszke vagyok rá.

Most megyek mert ébredezik és hív.
Mindenkinek szép napot, puszi, Saxi
saxi

Sziasztok!

Itt vagyok, de nem tudom meddig, mert Benit közel 2 óra maratoni szopi, babusgatás, büfi után talán sikerült bealtatni. Reggelente ugyanezt csinálja, csak akkor még ordít is hozzá, így napközben legalább tekintettel van édesdeden alvó Bátyjára :wink:

Saxi!
Hihetlenül szép lány Bogid, annyira szépek a szemei! Nincs még udvarlója az oviban? Persze Lilike is csodaszép, de Bogiban már valami nőciset is látok...
Hihetlenül megnőtt Domi és Noémi is!

Györesz!
Ha már el tud aludni Norbika cici nélkül is délben, akkor le van szoktatva, csak néha becsúszik egy kis cici :wink:
Én is kértem volna képet Rólad... De ha lesz, rakj fel egyet!!! Örülök, hogy Norbi apukájának is tetszik! Mindig elfelejtem a keresztnevét :roll: Péter talán?
Annyira ügyi Norbi a dumájával! Én is akarom, hogy Marci dumáljon!!!
Ha jól emlékszem, nem nagyon hangsúlyoztam Marcinak, hogy milyen tejet iszik, de feltételezem, hogy sejtette az eredetét, mert eddig bármilyen fehér folyadékot (tápi, babatej) messziről elutasított az anyatejcsin kívül. Viszont megkérdeztem Tőle, hogy ízlik-e és vigyorgott ezerrel és bólogatott. Azt hittem, megzabálom! :D

Gigi!
Nagyon tetszik nekem is ez a Park, és én is úgy mennék, de most annyira rossz, hogy Beni "miatt" nem nagyon tudunk kimozdulni nagyobb kirándulásokra :( Majd tavasszal mi is nekiindulunk.
Oli nekem is a nagy mozdony előtt tetszik nagyon. Itt legalább egész picurinak tűnik :lol:

Kata!
Marcikám evőkéje olyan, mint a Vidámparkban a hullámvasút :arrow: egyszer fenn, máskor lenn. Talán hétfőn tartott fogyókúrát és nem evett főtt ételt sem ebédre, sem vacsorára. Reggeli, uzsi megvolt, de a bolognai, meg a barackos csirkém nem kellett neki. Megjegyzem a másodikat vasárnap még ette :roll: Egyébként "csak" iszonyatos türelem kell hozzá, meg hagyjuk tunkolni a kajában. Ja és a mi villánkkal hajlandó néha csak enni, a sajátja nem kell Neki :roll:
Azért tényleg durva dolog lenne bevállalni Négyeskét, hogy Patrikon kipróbáld a lefejt tejcsit :lol:
Születéstörténet lesz majd, de hogy mikor? :roll:
Hihetlen, hogy a sötét kisfiú hogy nyilvánult meg. És így neveljük a gyerekünket szépre és jóra ?! :shock: Örülök, hogy Raul talált magának egy barátot. :D

Évi!
9 körül vitte Gábor Marcit lefeküdni. Még hallottuk, hogy mozgolódik egy darabig, de hangja nem volt, így legalább pihent. Nem volt gond az elalvásával, sőt éjszaka sem semmi, sőt reggel 3/4 8-kor kelt :D
Sajnálom, hogy éjszaka ennyire nem tudtál megint aludni :( Doki nem mondott rá valami okosat? A neten nézz utána esetleg valami homeos szernek, hátha az segít.
Örülök, hogy a dokinál minden rendben volt! :D EDA-ban én is annyi rizikót látok, hogy lehet, hogy nem lesz idő beadni. De ez legyen a legnagyobb bajod :wink:
Ilyen korán, 23. hét tájékán nem volt ilyen telítettség érzetem, talán csak a 30.-nál és az is csak Beninél. Marcinál semmi bajom nem volt, simán tudtam enni. Viszont Beninél vissza kellett fognom a kajcsit, mert éjszaka nem tudtam aludni, ha sokat vacsiztam. Neked kajcsik után jelentkezik ez a kellemetlen érzés? Esetleg próbálj többször kevesebbet enni, hátha az segít. De ha már így csinálod, akkor nagy ötletem sajna nincs.

Látom, sokatoknak a "Marci a kiságyon csimpaszkodik" kép tetszik :wink: , szerintem is aranyos, csak már azt "várjuk" Gáborral, hogy mikor fog lecsúszni a lába az ágyról és mennyire veri be majd az állát az ágy felső részébe. Mondjuk Neki, hogy vigyázzon, de ilyenkor búra van a fején :arrow: meg sem hallja!

Rólunk egy kicsit: délelőttjeink nehezebbek, mert akkor Beni az ébredése után cirka 3 órán keresztül nem hajlandó visszaaludni. Szopi után egy darabig fekszik az ágyon, nézelődik, de aztán sehogy sem jó, csak bömbizik. Cicin általában el lenne (de azon sem mindig), de azt meg Marci miatt nem tehetem meg, hisz Neki is reggeliznie kell stb. Cumit tömködök Beni szájába, nem nagy sikerrel, mert állandóan kiesik a szájából :roll: A 3 órás maratoni küzdelem után általában cicin bealtatom és zsupsz az ágyba. Na ilyenkor kéne ebédet csinálnom, Marcival foglalkoznom, meg egy-két házimunkát megcsinálni. Ma mondjuk a két adagnyi mosást, teregetést Marci segítségével megoldottam, sőt még ebédet is főztünk.
Dél körül Beni ébred, ami Marci ebédelését is megnehezítheti, attól függően, hogy etetése előtt kel vagy utána. Ma sikerült MArcit megebédeltetni, de lefektetése alatt már hallottam, hogy Beni visít. Marci ágyba, jön Beni ellátása: fél 1-től fél 3-ig pesztráltam :roll:
Remélem ahogy megírtam ezt a levelet, adnak még nekem 1 órát, ami alatt én is tudok egy kicsit pihenni, esetleg aludni.

Na inkább be is fejezem!
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Saxi!
Nagyon ügyes Lilike, hogy már nem kell rá pelus! Úgy látszik ezen a téren a lányok tényleg ügyesebbek! Ma találkoztunk Mártiékkal és Gigi is pelus nélkül volt, szolt ha pisilnie kellett! Azt hiszem Norbináll ez még nagyon odébb van!

Melinda!
Hát elég húzósnak tünnek a napjaitok, én tutira nem bírnám, épp ezért nem vágyok egyenlőre egy másik pöttömre! Minden elismerésem a Tied!!!
Hamarosan Marci is beszélni fog, aztán majd néha örülnél ha egy kicsit csend lenne! Norbi egész nap dumál és ráadásul nem tud rendes hangnemben beszélni hanem szinte kiabál, így estére szétmegy a fejem!
Igen Apa=Peti!

Ma találkoztunk a Mártiékkal és ezentúl próbálunk gyakrabban találkozni, hogy a gyerkőcöknek az is egy kis biztonságot nyújtson a bölcsibe, hogy Ők jóba vannak. Csináltam egy pár képet, majd jövőhéten megosztom Veletek!
Mártiék jól vannak, Gigi nagyon ügyes a bölcsibe, eddig csak egyszer tört el a mécses pedig mostmár 3 órát is ott kell hagynia a Mártinak! Márti megigérte, hogy próbál időt szakítani és ír Nektek!

Puszi Mindenkinek
Györesz

Kép
györesz

Sziasztok!

Remélem ma nem tol ki velem ez a babanet, mert tegnap már nagyon dühös voltam.

Melinda!

Ahogy leírtad a napodat, mintha magunkat láttam volna. :lol: :lol:
Sokszor úgy érzem, hogy már nincs több energiám, de mégis csinálom tovább a dolgomat.
Nálunk még az a rossz, hogy ugyan segítség ha Bogi az oviban van, de mire eljutunk oda reggel, az egy katasztrófa.
És időre megyünk mert ha elkésünk nem kap reggelit.
Ha pedig tudja, hogy oviba megy nem hajlandó itthon velünk enni.
Ha reggelizne velünk akkor ráérnénk később is menni,de így legkésőbb 8-ra ott kell lenni.
Szóval nagyon gázos a reggeli rohanás, annyira utálom.
Ne is mond az udvarlókat.
Múlt héten két kisfiú összeverekedett az ebédlőben, hogy melyik üljön a Bogi mellé, tegnap meg mesélte az óvónéni, hogy ugyan ez a két fiúcska, egymásnak esett mert nem tudtak megegyezni, hogy melyik foghatja a Bogi kezét séta közben.
Végül elöl mentek háman, egyik kezét az egyik másikat a másik fogta, és csak így tudtak elindulni. :lol: :lol: :lol: :lol:
Felkészülhetek, mert lesz itt még később galiba bőven.
:lol:

Györesz!

Szerintem is könnyebben lesznek szobatiszták a lányok.
De nincs még semmivel elkésve Norbika.
Bölcsiben még nem követelmény a szobatisztaság, mire ovia megy meg biztosan megtanulja.
Nálunk Liliána már "későinek" számít, mert Bogi 11-hósan bilibe kakailt, pisilt.
De soha nem modogattuk Lilikének, hogy neki is kell, Ő kérdezte magától, hogy mire való a bili, és így kezdtük el.
Most már szivesebben ül a Wc.- re.
Kérdeztem tőle, hogy mibe akar pisilni, és azt mondta, hogy Wc.- be, mert Lilike már nagylány. :lol: :lol: :lol:
Mártiékat puszilom, nagyon ügyes Gigi is.
Remélem lesz ideje egy pár sort írni, és képeket feltenni.

Mindenkit puszilok, szép napot, Saxi
saxi

Gratulálok Lilinek (és természetesen neked), hogy már ilyen ügyes nagylány, hogy bilibe kakil-pisil!! 11 hó :?: :shock: Ehhez már szavaim sincsenek :D
Óvodai szerelem :D Asszem lesz egy csomó álmatlan éjszakád a lányok miatt!!! Nahhh ja, akinek ilyen szép lányai vannak! :wink:

Kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Egyik napról a másikra fog Norbi szólni, hogy kakilni kell. Olinál is így volt. Ha már bent van a bugyiban akkor szól? Mert a bölcsiben nem tudják mindig nézni. De addig lehet, hogy már bilis lesz.

Tegnap voltunk a 18 hós oltáson. Szegénykém nagyon sírt :cry: És sikerült a kukiján a bőrt berepeszteni :cry: :cry: :cry: Nem sok kellett, hogy eldobjam magam a rendelőben mikor megláttam, hogy vérzik a kukija....... Akkor nem is vette észre, viszont itthon sírt a pisinél. A dokinő azt mondta, hogy még magától feloldódhat a tapadás, fürdés elött be kell kennem és felhúzni. De sebes szegénynek és nem kínzom. Ha már muszály a kukijával vmit csinálni akkor egyszer csinálják meg neki rendesen. Nem akarom én is feltépni neki, hogy aztán megint letapadjon. ÁÁÁ Minden pelusozásnál kenem neki körömvirág krémmel. Hátha segít..................
Egy hónap múlva megyünk a két éves státusz vizsgálatra. És megkapja a bárányhimlő oltást.

Most megyek, kicsit összedem magam. Valamikor éjfél körül jön Viktor.

Puszi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Anyósom azt mondta két hete a szokásos kedves stílusában:Raul iskolás lesz,most aztán majd megtudjátok,mi az-gyereket nevelni!(nem tudom eddig mi a búbánatot csináltunk??)
Nos,Raullal nincs gond,a korán keléssel sem,de az iskola...Ott ebédel,de nem marad a napköziben.Érte mentem és sehol nem találtam,egyik teremben sem! :twisted:
Végül már mindenki Őt kereste.Kiderült,hogy a napközis tanár kivitte a csoportjukat a közeli játszótérre.Megkerestem őket.Jókor érkeztem:Nem sokkal előtte két(színesebb)kislány megrúgta Raul a nemesebbik szervét.Mikor a váratlan fájdalomtól a földre esett,biztos ami biztos,még meg is taposták. :cry:
Lett botrány,gondolhatjátok!Amúgy is forrt az agyam,hogy Patrik őrjöngött az álmosságtól, "kőrözni"kell a gyereket,végre megtalálom,erre...
Most megakadtam.Nem tudom milyen instrukciókat adjak a gyereknek:legyél nagyszájú és verekedjél?Ha megütnek,üss Te is? :roll:
Komolyan mondom,elegem van.Bocsánat,hogy erről is írok,nem csak Patrikról,remélem nem haragszotok.

Évi!
Patrik jól viseli a Raulnélküliséget. :)
Tudtál aludni éjjel?Nem írtad,hogy Rolcsi jól alszik-e mostanság??
Légszomjam Raullal volt,a nagyfokú hízás miatt és azért,mert későn fordult be.
Noémi baba milyen testhelyzetben pózolt az utolsó UH-on?

Györesz!
Ne aggódj,Patrik is antiszobatiszta még,és egyenlőre nem sok hajlandóságot mutat bilizésre,WC-zésre. :lol:
Norbikának tényleg nagyon édes szövege van! :D
Nem tolonganak az ajtóm előtt a segítőkész nagyik,így Ruszlán fog megbírkózni a konzultációk alatt a fiúkkal. :roll:

Melinda!
Nem egyszerűek a napjaitok! :shock: Ételrendelésre nem gondoltatok?Nekünk időnként jól jön,bár már rég nem vettük igénybe.
Látom Marcika evészete továbbra sem egyszerű eset. :cry: Patrik két napja kezdett enni a betegség után rendesen,de most aztán a vasszöget is megenné.Eléggé lefogyott. :(
Tényleg fárast lehetsz:Hármaskát sem vállalnám be mostanában,Négyeskéről nem is beszélve! :lol:
Sikerült tegnap pihenni napközben?

Saxi!
Sógornőd kisfiának megmaradt a roma barátság? :D Jót nevetttem a sztorin! :lol:
Gratulálok Lilikéhez,ügyes,hogy már alig kell pelus Neki!
Bogi máris összetöri a férfiszíveket? :D
Reggelek nálunk is gázosak,mikor Ruszlán nincs itthon:6-kor kelünk,Patrik már ennek sem örül túlzottan.Aztán rohanás a suliba.Mikor Raulért kell menni addigra már olyan fáradt,hogy csak nyűglődik sír.Ha szerencsénk van,akkor nem kell Raul után nyomozni. :lol: :?

Gigi!
Kuki-berepesztés. :twisted: :cry: :cry: Szegény Oli,ez biztos nagyon fáj.Sajnálom,hogy az oltást ilyen nehezen viselte,remélem nem lázasodik be!
Őszieknél Liv írt egy krémről,ami oldja a tapadást,olvastad?Kb.1 hónapja volt ott téma.Az Ő Dávidjának is berepesztették a bőrt.
Jó Apázást! :wink:

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Borzaszató amit írtál Raulról :cry: . Hol laktok Ti, a Harlemben???????? Nem lehet ebből az iskolából elmenekülni :?: A napközis tanárnőnek nem volt annyi esze, hogy esetleg a kedves anyuka szívinfarktust kap ha nem találja a gyerekét???? És a tanerő merre volt mikor Rault rugdosták????? Hát nagyon jó kérdés, hogy mire neveljük a gyereket........... :?: :!: Én azt hiszem, hogy be fogom iratni Olit valahová sportolni. (apja dzsúdozott vagy mit, amikor egymást taperolják a szönyegen :roll: de nem a bírkózás) Így meg tudja magát védeni.................... És a Holdra fogom iskolába járatni :wink:
Ahogy olvaslak titeket (Saxit, Évit, téged) rá kell jönnöm, hogy milyen jó itthon. Igaz, hogy reggel így sem alszunk sokáig, viszont nem sietünk sehová. Akkor öltözünk fel reggel amikor sikerül, reggeli 9 elött nem igen szokott lenni. Rossz bele gondolni,hogy időre kell kelteni Olit, sietve kajálni stb...... Lehet, hogy csak 4 évesen megy oviba ? :wink:
Olvastam amikor írta Liv a kuki mizériát. Sőt le is írtam a kenőcs nevét és vittem is magammal egy papíron a dokinőhöz mert gondoltam megkérdezem. De a mi orvosunk azt mondja, hogy nem érti, hogy miért adná azt, mert az arra van, hogy szárítsa a bőrt!!! :shock: Szóval le lettem szerelve, de még visszaolvasok az ősziekhez mert emlékszem, hogy egy másik lány is írt egy kenőcsröl.

A roma nyelvleckén én is jót röhögtem :D

Minnnnggggyááá elalszom és a repülő még csak most szállt le........

Puszi

KépKép
gigi28

Kata, most csak neked írnék gyorsan!
Egyszerűen észbontó, ami Raullal történt! :evil: :x Nekem is ugyanazok a kérdések jutottak eszembe, mint Giginek, ezért nem teszem fel újra, de teljesen fel vagyok háborodva a tanárnőn is! :evil:
Már csak egy kérdésem lenne, mit kaptak ezért a lányok? Nagyon remélem, hogy nem úszták meg arra hivatkozva, hogy sötétbőrűek! Aki így viselkedik, annak szerintem nincs helye közösségben! Legközelebb mit csinálnak majd, azt vajon észreveszi a tanár??????????? :twisted:

Rolcsi azóta is végig alussza az éjszakát! :) Tegnapelőtt én is végigaludtam, tegnap (illetve ma) viszont felkeltem 5 óra körül és már nem tudtam visszaaludni! :(
Noémi legutóbb ült a pocakomban, a kis lábacskái pedig az égnek meredtek! :) :roll:

Most megyek is!

Sziasztok!

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Gigi!

Tényleg használd ki ezt az időt, míg így vagytok Olival, mert ez soha nem jön már vissza.
Bogika is 4-éves volt már, mire ovis lett.
Húztam, halasztottam de még így is majd meg szakadt a szivem.
Mondjuk akkor nekem megvolt az az előnyöm, hogy Lilike már pocakban volt és így nem kellett a munkakaezdés miatt feltétlen beadnom az oviba, 3-évesen.
De biztosan emlékszel mennyit kínlódtunk az ovodaválasztással.
Ebből is szerencsésnek tartom magam, mert volt választásom, ha mondjuk egy faluban laknánk, és lenne egy óvoda és egy iskola, és esetleg nem a legjobb, akkor utazhatsz egy csomót, ha be tudod vállalni, hogy viszonylag jó helyre járasd a gyereket.
Szóval nem egyszerű.
Viktor hazaért épségben?
Nem aludtál el?
Olika örült gondolm nagyon Apának.

Kata!

Teljesen ledöbbenten azon amit írtál.
Nem kerested fel az iskolaigazgatót?
Vagy nem sok értelme lenne?
Nincs másik iskola nálatok?
Nem irigyellek, és annyira szeretnék valami okosat írni de nem tudok.
Emlékszem amikor Bogival az első óvijában éltem át ilyen sokkot, borzasztó volt.
Nem akartam azt sem, hogy állandóan ugassak, és rám süssék a paramama bélyeget, mert ezt előbb utóbb a gyerekkel is éreztetik ha az anyuka sokat problémázik.
De azt sem szerettem volna, hogy tétlenül nézzem a nekem nem tettsző dolgokat.
Szóval kitartás, és próbálj meg valamit lépni, hogy Te is nyugodtabb legyél ha iskolába megy a gyerek.
Kérdésedre válaszolva, nem maradt meg Ádám roma barátja, mert a tanárnőnek is feltűnt, hogy nincs rá túl jó hatással, és igyekezett különválasztani őket.
Kezte először is azzal, hogy elültette mellőle a kis füstöst.:)
Így végül nem lett rossz vége a dolognak.:)

Most mennem kell
Mindenkit puszilok, Saxi
saxi

Sziasztok,

Csak gyorsan, mert szokas szerint ezer a dolgom...

Melinda,
A kajarendeles, amit Kata javasolt, mar nekem is eszembe jutott, mint otlet. Ugyanis pl. en hozatom az ebedet. Ugyanis mindenki kajal meleget napkozben (parom a melohelyen, Gyuszko oviban), igy csak nekunk kell kaja. Miutan tobbfele stilusu kajabol lehet rendelnunk, igy egesz valtozatos az etrendunk (fozelek, magyaros, vegetarianus, sultek, fittness menu), mondjuk mi levest elvetve eszunk, igy egesz jol kijovunk anyagilag is :) Heti 2e Ft korul jon ki igy az ebed. Hetvegen masabb, akkor en is fozok :)
Kitartast a fiukhoz! Folos energiaimat tovabbra is kuldom Neked! :D

Gyoresz,
Igen, Gyuszko mar 1 eve szerelmes, ugyanabba a leanyzoba :) Meg a nyaron is talalkoztak, latogattuk egymast :) Az a legjobb poen, hogy Zolcsinak viszont a kiscsajszi huga tetszik, de nagyon, mast se hallok naponta, csak hogy: Karina? :) Keresi a csajszit es ugy orul neki, ha talalkoznak :D :D Ma reggel osszefutottak az oviban (Karina kiscsoportos, tehat idosebb nala), es nagyon orultek egymasnak :)

Gigi,
A kepet most csak fotoztam, scannelesre nincs idom :( Pedig kellene egy csomot, hogy megmaradjanak elektronikus formaban is.
A szemuket tenyleg nem tudom, hogy kitol orokoltek, keresek mar paromrol kiskori fenykepet, hatha onnan.. :) Kevin-kuyta?
Apa rendben hazaert? Oli herceg gondolom nagyon orult neki :)
Kukac dologrol meg irok...

Evi,
Orulok, hogy Rolcsi jo alvo lett :) Remeljuk, hogy neked is jobbak lesznek mostmar az ejszakaid. Legszomjra en egyik lurkonal se emlekszem, valoszinuleg azert, mert ok joo fiuk voltak, es valahogy alapbol lentebb kucorogtak :) Bordarugasra is max. 1-2re emlekszem, szoval kimeltek az anyat :)

Saxi,
Gratulalok nagylanyodhoz a pelus-mentesseghez :) Zolcsi meg hajlandosagot se mutat arra, hogy kozolje a pisilest, kakilast.. meg utolag se, mindig azt mondja, hogy pisis a pelusa... najo, neha azert mar kozli, hogy gond van a gatyoban, de nem egybol es plane nem elotte :)
Reggeli rohanas ismeros eset, mi is eljatszuk naponta :?

Kata,
Jajj, ez durva eset. Remelem nem hagytad ennyiben a dolgot! En is tartok tole, hogy mi lesz velunk is a suiban, mar az oviban is vannak durva dolgok..
Remelem Raul kedvet nem vette el a sulitol ez az eset. Az pedig felhaborito, hogy mindenfele kozles es szuloknek hatrahagyott uzenet nelkul elviszik a lurkokat..

Rolunk: hetvegen ugye videken voltunk. Hat penteken en mar tusszogtem, egesz nap csavarta vmi az orrom, azt hittem, hogy allegia jott ki rajtam.. hat masnapra kiderult, hogy megfazhattam hetkozben, mert kitort rajtam az orrfujos idoszak. Hetfon volt a legrosszabb, hangom se volt az igazi, fejemet is duplanak ereztem. Mazlimra keddre mar alig maradt nyoma a dolognak, igy vihettem a fiukat oltasra (kullancsos oltas, masodik reszlet). Kicsit ideges voltam vegere, mert ott voltunk fel 9kor es 10 elott par perccel kerultunk sorra. Zolcsi dragam nem uszta meg jol a dolgot, ugyanis a dokineni kukac-vizitet tartott nala, mert emlekezett, hogy a 18hos szurinal szuknek talalta. Hat neki is volt egy erzekeny pillanata, bar neki nem verzett utana, de repedt egy kicsit, mert kesobb jelezte a pisileseket. Nameg panaszkodott delutan az apjanak, hogy doktorneni es mutatott elol a pelusra :) Gyuszkoval minden rendben, neki is volt hasonlo ellenorzes, de miutan neki koran meg lett mutatva, hogy mikent mossa estenkent, igy neki mar profi modon meg a hatrahuzas :D :D
Szerda es csutortok a festes jegyeben telt el, a kerites utolso reteget kentuk parommal, igy mar csak a labazat vakolasa maradt hetvegere :) Szerintem lassan komuves-szakvizsgat is tehetek 8) :lol:
Ma viszont meglepi lesz a fiuknak, ugyanis vettem egy emeletes agyat :) Mar csak egy vedokorlat kell ra fentre, mert a meglevot keveslem. Remelem tetszeni fog nekik :D

Most rohanok, meg probalok haladni a melommal, mig Zolcsi alszik :)

Puszi,
Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Saxi!
Nektek aztán fájhat még a fejetek a két lányzó miatt, hisz már most körülzsongják Botit, akkor mi lesz késöbb. Gondolom Apa bele sem mer gondolni! :lol:
Bogi 11 hósan bilizett :?: Hát ehhez nem tudok mit hozzáfűzni! Nagyon utálhatta a pelust! :lol:
Igazából nem izgat, hogy Norbi nem akar bilizni, csak hát anyagilag olyan jó lenne, ha nem kéne már foylton pelust venni!
Édes lehet Lili, ahogy kikéri magának, hogy Ő már nagy lány! :lol:

Gigi!
Remélem Viktor éppségben hazaért és nagy volt az öröm!!! :D
Norbi szokott szólni, ha van kaka a pelusba, még sokszor azt is bejelenti, hogy éppen pisil, de hiába kérdezem, hogy esetleg nem akarna-e a bilibe vagy a wc-be pisilni, kakilni! :?
Egyszer Norbinak is egy picit berepesztették a kukacán a bőrt, én akkor kamillával mosogattam. Mostanába én is körömvirágos krémmel kenegetem, de semmit nem oldott rajta! Jövőhéten megyün ddokinénihez és akkor én is rákérdezek erre a krém dologra! Amúgy azért gondolom egy urológus jobban tudja, hogy ilyenkor mit lehet használni, mint egy gyerekorvos. Ráadásul Lívék már körülmetélés határán voltak és ez a krém mentete meg Őket!
Megtennéd, hogy leírod a krém nevét!

Kata!
Hát nem semmi ami RAullal történt! :twisted: Beindult az agyam rendesen, hogy még mik várnak majd Norbira! Hihetetlen, hogy csak úgy elviszi a tanár a gyerekeket egy játszóra, mikor tudja, hogy a szülők ilyenkro szálingóznak a gyerekekért! Nincs a sulinak udvara?

Évi!
Kívánok Neked minél több végigalvós éjszakát! Pocakodról mikor látunk képet???? :D

Mica!
Szerelmes testvérpár! :lol:
De édes Gyuszkó, hogy így kitart a kislány mellett!!! :lol:

Sajna Norbi lebetegedett! Tegnap már gyanúsan tüsszögött egész nap és éjjelre totál kijött rajta a nátha, úgyhogy nem sokat aludtunk! Szegényem ennyire taknyos talán még nem is volt! :cry:
Viszont MÁrti hívott reggel, hogy Gigi is beteg, úgyhogy vagy együtt nyalták be a játszón szerdán vaagy Gigi hozott egy kis bacit Norbinak a bölcsiből, mert azért egy csók elcsattant ám! :D

Puszi Mindenkinek
Györesz
györesz

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, hogy még élünk!!! Benivel iszonyatosan nehéz, mert csak cicin van el, és iszonyat nehéz elaltatni. Ezen küzdöm végig a fél napot. Emellett az esti elaltatás próbál meg mindkettőnket Gáborral. :(
Próbálok a napokban írni, de pontos időpontot inkább nem írok.

Mindenkinek kellemes hétvégét!

puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok,

A mai nap "csucsesemenye":
Elautoztunk a nagy-piacra itt helyben, ami valojaban a focipalya kornyeke, a kulso resze. Ahol lealltam, az egy ujonann epitett bejaro a focipalyahoz, astak arkot, es csinaltak az atjaro alatt atfolyot is, szoval jo lenne. Igen am, de, mint utolag kiderult, meg lett volna mit finomitani es erositeni az atjaro szelen levo betonon, ugyanis egyszeruen leszakadt az autonk bal elso kereke alatt a beton :!: :!: :!: :roll: :evil: Mazlimra semmi baja nem lett a Puntonak, mert masik kerek fent maradt, errol az oldalrol pedig ott ert le az alvaz, ahol a tarto-merevito resz van. A kocsi orrat megemelte 3 ficko, es kint is volt a szeker, szoval 2 perc es mar ott se voltunk, csak utolag gondolkodtam, hogy milyen szerencsenk is volt... Keso delutan arra mentem, es lattam, hogy szepen kiraktak a betondarabokat az arokbol az atjaro szelere, hogy mas ne jarhasson ugy, mint mi.

Joejt mindenkinek,
Mica

Kép
Kép
mica-

Ezek a kis szarosok mindig kikövetelik maguknak a sok figyelmet. Remélem rendeződik a helyzet. Az az érdekes, hogy pont a második (vagy többedik) gyerekekre szokták azt mondani, hogy jobban el vannak magunkban, mert rájuk már nincs annyi idő......

Már kidobtam a papírt amire felírtam a gyógyszer nevét. Asszem diprosac volt. De nem biztos. Próbálj visszaolvasni az őszieknél.
Norbikának sok puszit küldök! Sajnos nagyon is elképzelhető, hogy Gigi valamit haza vitt a bölcsiből. Erre fel kell készülni :( Bár Norbi nem beteges kisgyerek.

Skacok mit szóltak az emeletes ágyhoz??? ALul-fölül ágy van, vagy csak felül?? Olinak is nagyon tetszek, ha néha Kikába megyünk mindig megtalálja a csúszdás emeletes ágyat :)
Árok :shock: Egyszer én is becsúsztam fél kerékkel egy árokba :oops: Ott is beton volt a széle az ároknak, nagyot koppant. Engem egy kocsi húzott ki. Nagyon ciki volt :?

Évi :)
HOgy vagytok? Tudsz aludni? Kimozdúltatok valamerre hétvégén?

Itt helyben van több óvodai is, tehát elvileg választhatnék is. Viszont túl sok a gyerek, így nem hiszem, hogy lesz helyünk. Néztem magán óvodát. Normálisat csak Pesten találtam. Viszont ha oda járatnám az min. naponta 1 óra utazás. Ha nincs dugó, baleset. Későig nem akarnám az oviban hagyni, így alig maradna időm dolgozni. Nem tudom..........

Mi újság veletek? Raul, hogy van???

Viktor csüt. éjjel megérkezett épségben. Péntek délután kimentünk a BNV-re, hát nem volt egy nagy durranás. Szombat délután bementünk a Városligetbe. Ott találkoztunk az ismerőseinkkel. Zsuzsi júniusban volt 2 éves, de fele akkora mint Oli :shock: :D Mivel már elég késő volt, ingyen bemehettünk az Állatkertben. Igaz, sok állatot nem láttunk. Viszont utána este fél 8-ig a játszóházban voltunk. Olivér nagyon élvezte és nagyon jó volt, mert alig voltak.
És a hét legjobb híre: egyre jobban hátra lehet húzni Oli kukiján a bőrt!!!!!!! Pedig annyira rosszúl nézett ki. Olyan volt a kukija mintha csőre lenne :D Épp csak a pisi tudott kijönni, meg sem moccant. Most meg szinte minden pelusozásnál hátrébb lehet húzni. Fürdés elött tetrán kenőccsel kenem, pelenkázásnál meg körömvirággal. Szóval most nagyon bízakodom, hogy nem kell hozzá nyúlni.

Puszi mindenkinek

KépKép
gigi28

Gigi,

Igen, az agy olyan, hogy alul-felul agy van, de szetszetheto 2 normal aggya is. Jo nagyok, a matracok 90x190-esek es 12,5cm magasak. Nagyon jo fekudni rajta (teszteltem egyik este, Zolcsi nehezen akart elaludni, miutan delutan sokaig durmolt, es bemasztam melle, ugy aludt el - nameg en is :D :D ), fiuk imadjak :) Van bennem azert egy kis felsz, mert Gyuszko szokott nagyon komas is lenni felalomban... Mondjuk eleg jol a lelkere kotottuk, hogy szoljon, ha le akar jonni ejszaka, eddig meg nem is volt gond, szolt is, vagy eszrevettuk, hogy mocorog.
Amugy jokat alszanak rajta, nincs vele problema, nem zavarta oket a valtas :)

Az autoval meg az zavart igazan, hogy ha en megyek bele, akkor na bumm, osszetorom, de igy, hogy "mas" miatt szakadt le alattam a beton, kisse idegesito volt. Mondjuk oruljek (es orulok is :D ), hogy ennyivel megusztam :)

Puszi,
Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Melinda!
Érdekes, hogy tényleg azt hinné az ember, hogy a második babával már mindig könnyebb és közben meg egyáltalán nem biztos. Nemrég beszéltem egy lánnyal Neki van egy két éves és egy négy hónapos fia és mesélte, hogy a kicsi folyton kézben akar lenni és soha nem gondolta, hogy másodiknál et meg is fogja tenni és közben mégis!
Drukkolok, hogy Beni a változás útjára lépjen!!!!!!

Mica!
Hát tényleg jó, hogy ennyivel megúsztátok!!!!
Nekünk is volt a báttyámmal emeletes ágyunk és imádtuk azt leszámítva, hogy soha nem engedte, hogy én aludja fent pedig nagyon szerettem volna!!!

Gigi!
A tetrán kenőcs a berepedés miatt kell???
Örülök, hogy ilyen jól alakul a kukacproblémátok!!!!

Szerencsére Norbi nem lett lázas, viszont még mindig elég taknyos, bár az első naphoz képest istenes már, ami inkább aggaszt, hogy nagyon köhög! Kb. fél órája aludt el és azóta szinte egyfolytába köhög, csoda hogy nem kelt még fel rá! Adok neki Mucoprontot, de még nem nagyon használt! Ha nem javul holnapra akkor mégsem ússzuk meg doki nélkül!

Puszi Mindenkinek
Györesz

Kép
györesz

Gyoresz,

Csak egy gyors reagalas: Mucoprontot ejszakara (estefele) nem jo adni nekik, ugyanis az nyakoldo, es meg jobban kohogesre ingerli oket. En delutan 4 utan mar nem adtam neki soha, mert akkor tenyleg a fel ejszakat atkohogte..
A dokinot ne hagyjatok ki semmikepp, o hallhatja, hogy mi van a tudejeben.
Jobbulast Norbikanak!!

Puszi,
Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok,

Sehol senki? Mondjuk megertem, ha a lurkok olyanok, mint Zolcsi lett a heten. Hat csajok, orulet ez a gyerkoc. Az eddigi is angyalkam felig eltunt, es felig kisordog lett. Ellenkezik, hisztizik, estefele alig lehet birni vele. Napkozben meg egesz jo lurko, de ha egyutt a csalad, akkor "megkergul".
Az eddig jo es megszokott dolgait se csinalja, pl. akkora pataliat csapott a koromvagasbol, hogy mar ott tartottam, hogy hidegvizes zuhanyt kap, mert maskepp nem tudja abbahagyni a hisztit...
Sajnos a hisztik miatt az alvasa sem az igazi, mondjuk mazlimra csak a nappali, tobbszor felsir, felebred. Most is mar 3x voltam nala megnyugtatni...

Kitartast mindenkinek, betegeknek jobbulast!

Puszi,
Mica

Kép
Kép
mica-

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés:megvagyunk. :)
Patrik is elromlott:hisztis,verekszik és nem hallgat senkire. :? Most éppen náthásak vagyunk mind,ez is megviseli,gondolom.Mondanom sem kell,hogy milyenek az éjszakáink. :cry:
Úgy tűnik az iskolában a tanerő segítségére nem sokat számíthatok,ezért magam beszélgettem el a gyerekekkel,akik rendszeresen bántalmazzák Rault.Az egyik egy cigány kislány,mióta beszéltünk nem verekedett.A másik egy nevelőintézeti kisfiú(természetesen csak ebben az osztályban vannak onnan is gyerekek),úgy tűnik egyenlőre Őt is leszereltem.
Tudom,nem lehetek mindig a gyerekem mellett és nem védhetem meg mindentől,de úgy érzem kicsi még ahhoz,hogy szó nélkül hagyjam a történteket.Azzal is tisztában vagyok,hogy a verekedős gyerekek nem véletlenül verekednek,ebben a korban nem hibáztathatóak még ezért,valószínűleg ezt látják maguk körül.
Éppen ezért szépen szóltam hozzájuk.Láttam,hogy először elhúzták a fejüket,félve,hogy megpofozom Őket.

Györesz!
Tudod már mi lesz Norbika szülinapi ajándéka?

Felébredt Patrik,majd folytatom...

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

SZiasztok :)

Szegény Raul........ :( Csak őt pécézték ki maguknak vagy a többi gyerekkel is szívoznak?? Tudom, hogy egy gyerek sem véletlenül olyan amilyen és nem sok szeretetet kaphattak, de hár egy anyának akkor is a saját gyereke érdekét kell nézni. Sajnos ahol minden problémára a verés a megoldás, ott a gyerek is olyan lesz. Példáúl ismerek egy srácot (velem egy idős lehet van egy másfél év körüli kislánya) akinek anno ivott az apja, aztán a nevelő apja is. Azt gondolnám, hogy az ilyen aztán a kezébe sem veszi a poharat mert tudja, hogy milyen rossz ez egy gyereknek. Mondanom sem kell, esténként a kocsmában ül........ :( Pedig egy jószándékú, értelmes a munkáját nagyon jól végző valaki.
Az igaz, hogy nem állhatsz mindig Raul mögött, de még tényleg kicsi és csak most kezd kikerülni a nagybetűs életbe. Kitartás, olyan jó, hogy ilyen vagány csajszi vagy!!!
Patrik....... :twisted: Eresszétek össze Zolcsival, hátha kellően lefárasztják egymást :wink:
Gyógyuljatok!!!

Zolcsi a kis angyal........ :D Másik topikon szoktam olvasni, hogy sorra rabolják el az ufók a gyerekeket :D :lol: Oliért még nem jelentkeztek 8) Lehet, hogy nem szeretik a fehér hajú kisembereket :wink:

Norbika? Remélem, hogy már teljesen meggyógyúlt!! Most nagyon sok helyről hallom, hogy betegek a gyerekek!

Velünk szerencsére semmi különös nem történt. Azt leszámítva, hogy a nagyfiú fél a sötétben, így ha éjjel felébred, mindig mellettem köt ki :shock: De szerencsére ilyen hetente egyszer-kétszer van.

Jók legyetek!!!!Puszi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Mica!
Megfogadtam a tanácsodat Mucopront ügyben és igazad volt, köszi!!!!! Bár tudtam én is hogy nyákoldó (Eü végzetségem van ám! :lol: ), de valahogy fel sem merült bennem, hogy ne késődélután agyjam be! Viszont dokit kihagytuk, mert Norbi egész jól van és tudom, hogy a dokinénink imád antibiotikumot írni és ezt ki akartam kerülni! :)

Kata!
Patriknak jobbulást!!!
Teljesen igazad van abban, hogy ha már a tanítónéni nem tesz semmit az ilyen gyerekekkel akkor a szülő dolga, hogy rájuk szóljon!!! Én is biztos ezt tenném!
Az ajándékról mindjárt írok! :)

Gigi!
Ari vagy, Norbi szerencsére egész jól van, bár még taknyos, de nem vészes!
Norbi is a félős korszakát éli! Napjában többször odaszalad hozzám és közli, hogy "megijedtem", sokszor még akkor is ha nincs mitől! :)

Lányok!
Ha bárki ajándékot (játékot) akar venni majd a gyermekének, akkor nagyon tudom ajánlani a budai skálát! Majnem egy egész emeleten gyerekjátékok minden korosztály számára, nagyon sok féle márka (fisher price is) és gyerekruhák. Meg sem tudtam minden nézni annyira sok a játék! Viszont jobb ha nem visztek magatokkal gyereket, mert Norbival alig lehetett bírni, még jó, hogy ott volt Anyu.
A végén vettem Norbinak egy farmot, ami egy hatalmas dobozban volt. Vannak benne állatok, emberek, traktor amiben szintén egy kivehető ember ül, van egy istáló, ház, karán, az istálón gombok amik állathagot adnak, szóval nagyon szupi!!!!!! És mind ez 6020.- forint. Vettem még Neki pötyit, meg egy főzőcske készletet! Aztán vasárnap a tescoba vettem neki egy olyan csacsiféleséget amin ugrálni tud, tudjátok mint azok a labdák amiknek két füle van! Hát ezeket kapja tőlem. :)

Puszi Mindenkinek
Györesz

Kép
györesz

Nagyon jó játékokat vettél Norbinak. Én is el fogok menni a Skálába. Még romantikázom is majd egyet, mert a mögötte lévő utcába jártam szakközépbe :) Mi vasárnap voltunk játszóházba és Oli ott ugrált egy olyan csacsi szerűségen aminek volt két füle. Baromira élvezte, hogy leveti magát róla :) Mi az a pötyi :?: :?: (pöttyös könyv?? )
Félős korszak :shock: Ne is mondd!!! Napjába 80-szor jön, hogy: megijedt Olika!! Mitől??? Megijedt!!! Na ettől én meg okosabb lettem! A dumája továbbra is haláli. Reggel játszottunk az ágyban és elkezdett rugdosni. Mondtam neki, hogy ne vadúlj Oli. Erre Ő: vadúlj, Oli... vadúlj, Oli :D :D
Olinál most a Lego a sláger. Állandóan a Legos újságot nézi amit még tavaly karácsonykor hoztunk az egyik játékboltból. Tegnap átmentünk anyuékhoz és vitte magával, hogy megmutassa nekik, hogy mit kér szülinapjára. Ja és már kiválasztotta azt is, hogy melyiket kéri a Jézuskától....... :lol: Nem elveszett gyerek :wink:

Többiek??

Puszi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Tök jó Neked, hogy Oli szereti a Legot!!! Érdekes, hogy Norbi mikor kisebb volt tökre szeretett építeni, legózni, de mostanra nem nagyon köti ez le! Multkor kb. 5 percig legózott és én úgy örültem, hogy talán újra rákap az ízére, de nem! Nála most elkezdődött ez a szerepjátékosdi, azért is gondoltam, hogy valami olyat veszek amibe vannak emberkék és azokkal tud maj kitalálni játékot!
Oli is nagy dumás!!! :lol:
Norbi is olyanokat tud mondani! Tegnap pl. elrontotta a tv-t, megszidtam, hogy a papa most nagyon fog haragudni.....erre, Ő:"megyek majd papához, megszeretgetem!" Hogy lehet így Rá haragudni? :lol:

Szépen eltünt mindenki!

Puszi Györesz

Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?