Új privát üzeneted érkezett!

Davallia!

Most olvastam... :shock: :shock: Ekkora parasztokat! Elkeserítő valóban. :( :evil:

Ja, még annyit, hogy Gergő buliban volt most a hétvégén, és beszélgettem egy anyukával, most fog megszületni a babájuk szeptemberben, a nagyfia meg Gergő osztálytársa. Mesélte, hogy évekig, ilyen 2-3 éves korától kezdődően a kisfiú velük aludt (egy szobában), - és nem szobahiány miatt-, hanem mert úgy nyugodott csak meg valamiért. Most 8 évesen sem bírja leszoktatni arról, hogy a saját helyén aludjon éjszakánként, ami különösen gáz lesz neki, mert ugye ott lesz a kisbaba is. Így aztán garantált a nem igazán pihentető alvás egy másodikosnak :? És semmivel nem lehet rábírni, hogy a szobáját az ágyával használja az alvásra. Anyuka most ott áll kétségbeesetten. Pontosan tudja, hogy nem kellett volna, de most már nem tud mit csinálni a helyzettel, max azt, hogy anyuka elvonul a bébivel a gyerekszobába, apuka meg alszik a nagyfiúval. Szerintem ez sem egészséges. És nem azért, mert esetleg ezt Dr. Spock vagy bárki csoda leírta, hanem mert én így gondolom, és már az érintett is. :roll:

Ez nálam az a kategória, amikor éjszaka szoptatok igény szerint egy 6-7-8 hónapos egészséges babát, kivagyok, mint a liba és panaszkodom, hogy úristen, de fáradt vagyok, meg nem bírom ezt már (sógornőm). és itt nem a fogzás alatti vagy egyéb más mi miatti kirívó eseteket értem, hanem az állandósult problémát, ami miatt anyuka zombivá válik.

Remélem senki lelkivilágát nem bántottam meg.

Dóri
Vendég

Ildi!

ok :lol:
Vendég

Dóri

Lehet, hogy akkor majd én is verem a fejem a falba. :lol: :lol: De egyenlőre még annyira optimista vagyok, hogy ha majd Lacika már egy kicsit nagyobb lesz és együtt játszanak, beszélnek hülyéskednek, akkor Bazsi is visszamegy hozzá aludni. Ha másért nem is az esti huncutkodások miatt.

Azt azért én sem szeretném, ha még iskolás korunkban is velünk aludna.

Egyébként amíg Laci éjszaka szopott mi pontosan ezt csináltuk, hogy én Lacikával voltam egy külön szobában. Apa meg a hálóban Bazsival. Pontosabban Bazsi hol ide, hol oda ment aludni. Szerintem nálunk ez a harmadik babánál is így lesz, mert azért apának ki kell pihenni magát. Amikor Bazsi picike volt, akkor egy szobában aludtunk és szegény rengetegszer vonult át éjszaka egy másik szobába aludni. Így Lacinál eleve úgy terveztük, hogy mi külön vonulunk addig, amíg éjszaka szopizik. Mondjuk én tudtam, hogy kb. 2 hónapos koráig akarom éjszaka szoptatni, aztán alvás.

Kép
Kép Kép
sildike

Mármint hogy Bazsika iskolás korában. :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok!

Mi most elmegyünk a játszira, de addig is itt egy szuper oldal, ahonnan tök jó számokat lehet letölteni.

http://makehit.com/

Kép
Kép Kép
sildike

Davallia!

Pontosan az ilyen esetekre írtam, hogy bunkóországban élünk.
Szerintem az a baj, hogy a patikusnő ezek után kiszolgálta és nem mondta azt, hogy tisztelt uram várja ki a sorát és ha nem, akkor hívom a biztonsági őrt (gondolom a tescoban van).
Ezért lehetnek ilyen bunkók, mert ez a szabad lehetetlenségek hazája, felelősségre vonás és következmények nélkül. :evil:

Dóri!
Ezt a meccset már párszor lejátszottuk. Kívánom, hogy a harmadik babád is olyan nyugodt, az éjszakákat átalvó legyen, mint a testvérei. De tudod, ez azért szerencse dolga is. Rokica írta, hogy ehhez ki kell húzni a babalottót.
Részemről a téma lezárva.

ayse

Szép napot!

Vitatkozunk, vitatkozunk? Kár lenne, ebben sosem fogunk egyetérteni, ez meggyőződésem. És éppen amiatt, amit írtok: minden gyerek, és minden szülő más, mást tűrünk el, a gyerekek is. És valóban kell egy jó adag szerencse is, ami nekem sem jött össze. Mi nagyon sokmindent megpróbáltunk Balázzsal annak idején, éppen azért nem volt egyértelmű, hogy mellettünk fog aludni, mert Apa tiltakozott ellene. Nem így terveztük, külön szobája volt, ott volt az ágya. Aztán egyre többször vettem magam mellé éjjel, és mivel elaludtam, ott is ragadt. De Apa nem tudott pihenni, ezért lassacskán átköltöztem Balázs mellé. Az átmászkálást akkor kezdte, amikor ide költöztünk ebbe a lakásba. De ragaszkodik a szobájához, mindig ott akar elaludni, csak az éjszaka közepén jön át hozzánk. Gergő tulajdonképpen kényszerből alszik velünk, hiszen Balázs szobájában nem fért volna el az ágya.
Az éjszakai szopik miatt én is zombi vagyok néha, sőt bátorkodtam néha panaszkodni is, de valóban nincs jogom hozzá, hiszen én vagyok az a lágyszívű, aki képtelen kicsit sírni hagyni a gyerekét, úgyhogy igyekszem többet nem nyafogni.
De erről tényleg sokat vitatkoztunk már.

Az már tényleg egészségtelen lenne, ha a csajokat is a mi ágyunkba hoznák :lol: De én is optimistán nézem ezt a helyzetet, hiszen annyit változott már Balázs alvása is, hogy tudom: lesz ez még sokkal jobb is!

Barbi :) Én is épp tegnap este írtam az őszibe, hogy képtelen vagyok mindkét topicon naprakész lenni, ott nagyon el voltam maradva. Nagyon csini vagy a képen :)
És a szülinapos képek is klasszak!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc!
Nehogymár magadra vedd! Sógornőmön akadtam ki, mert az már tényleg nagyon gáz, ahogyan Ő csinálja, mindenki azonnal csatasorba álljon és sajnálja szegény, mert ő fáradt, beleértve a szüleimet is. Nem topiklakóról volt szó, és nyugodtan panaszkodj, engem nem zavar! :D

Ayse!
Úgy lesz, mindent megteszünk. :) Biztos vagyok benne, hogy ez nem "babalottó" kérdése :shock: , és mint mindenhez az életben ehhez is kell szerencse, de hogy ezen múljon.. azt kétlem saját és családom tapasztalata alapján. Nehogy már a szerencsére alapozzam a gyereknevelésemet ill. hogy éjszaka alszik-e. :roll: Részemről is lezárva.

Dóri
Vendég

Dóri

Én tudod, hogy sok mindenben azonos állásponton vagyok Veled, de abban szerintem Ayse-nak tutira igaza van, hogy azért mi bazi szerencsések vagyunk, hogy ilyen nyugodtak a gyerekek.

Jó az, hogy ki hogy szoktatja le az éjszakai szopizásról, vagy hogy nem, abban lehet tudatosság, de az, hogy az éjszaki alvás, vagy az evés, vagy a hisztisség milyen, ahhoz azért kell egy jó nagy adag szerencse.

Nem tudom, hogy én pl. mit tehettem volna tudatosan azért, hogy Bazsika ne kezdjen el felébredezni éjszaka. Vagy pl. itt van a hugom, aki már gimis volt, amikor mert egyedül aludni (addig egy szobában aludtunk, nem anyuéknál volt :lol: ). Vagy pl. Barbi mit tudott volna tenni, hogy Nolcsi kicsinek jobb evő legyen, vagy a szomszéd csajszink, akinek a kislánya a múlt hétig jól aludt és valszínűleg történhetett valami amitől most meg nem.

Talán hagynom kellett volna Bazsit éjszakákon át sírni, amikor rosszat álmodik? Előbb utóbb biztos rájött volna, hogy hiába ordít nincs rá reakció, de szerintem ez nem normális. Vagy nem kellett volna áthozni magunkhoz? Lehet, de akkor már hetek óta nagy pocakkal mentem át hozzá éjszakánként 4-5-ször. Ha nem lettem volna terhes, talán még bírtam volna is, de most megint itt van a ha.

Szóval szerintem nagyon sokszor eltervezünk valamit, aztán a gyerekeink meg tojnak a fejünkre. :lol: :lol: :lol: És persze nem kell mindenben engedni az akaratuknak, de azért elsősorban mégis az a fontos, hogy ők kiegyensúlyozottak legyenek, tudják, hogy számíthatnak ránk, és igazából mégis csak nekünk kell alkalmazkodnunk hozzájuk.

Egyébként ez szerintem is egy meddő vita, mert ahogy a gyerekek úgy mi szülők is mások vagyunk. Van aki többet tud engedni, van aki nem. Egyikőnknek terhes bizonyos dolog, másikunknak meg meg sem kottyan. Változó, hogy mik a legfontosabb sarokkövek a nevelésben.

Szerintem egy dologban egyezünk meg mindannyian, abban, ami a legfontosabb, hogy szeretjük a gyerekünket és a legjobbat akarjuk neki. És ezt mindenki a maga módján teszi. Van, aki egy kicsit vonalasabban, van, aki engedékenyebben, van, aki túl engedékenyen, de a lényeg egy: mindenki úgy szereti, neveli a gyerekét, ahogy a leggjobbnak látja.

Ez nem egy olyan dolog, mint a tej, vagy tojás, vagy liszt adás. Itt nincsenek mindenkire vonatkozó elvek, vagy szabályok, mert ezt mi magunk csináljuk, a szívünkből, kinek hogy jön.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!

nem is mondok semmit inkább. :lol: Igazad van, mindenki szíve szerint teszi, egyetértek!

Azért az én gyerekeim sem földreszállt angyalkák. :D (Szerencsére..) Volt itt hiszti, nem alvás, nem evés bőven meg más egyéb problémák is, mint mindenhol :arrow: tudnék mesélni, csak úgylátszik szerencsésen :) tudtuk kezelni és megoldani.

Na megyek is a suliba az éppen kicsit hisztiző lányommal, mert nem engedtem neki, hogy püfölje a klaviatúrát és most idemászott és mutatja, hogy neki milyen szörnyű rossz éppen. Én, a kőszívű meg bepakolom a babakocsiba és elmegyünk a tesójáért. Sőőt, még kardigánt is adok rá, mert az árnyékban itt elég hűvi van. :P

Megteszed, hogy leírod légyszi a padlizsánkrém receptjét, úgy emlékszem, Te írtad le egyszer, és le is mentettem vhová, csak nem találom. :oops: és azt megkívántam most, lehet csinálnék vacsira. Jöhet priviben is, ha másokat nem érdekel.

köszi!
Vendég

Dóri

Úgy látszik, akkor Te szerencsésebb vagy ügyesebb vagy, hogy minden helyzetet ilyen tökéletesen le tudtál kezelni. :lol: :lol:

Szerintem akkor ezzel le is zárhatjuk ezt a vitát. Talán nekünk nincs még annyi tapasztalatunk.

Padlizsánkrém:

Pontos adagokat nem tudok, mert kóstolgatni szoktam közben.

4-5 padlizsán (1,5 kg körül) megszúrkálva betenni a sütőbe. Addig sütni, amig jó puhára meg nem sül. Utána 10-15 percere légmentesen lezárni (könnyeb pucolni és jobban ereszt levet). Utána a héjáról lekaparom a húsát magokkal együtt. Hozzáadok 1,5 hagymát, sót, fehér borsot, mustárt, majonézt ízlés szerint és elturmixolom az egészet, vagy botmixerrel elkeverem.

Kép
Kép Kép
sildike

Őrület!

Andris megevett FÉL fej brokkolit, egy krumlipval, fél fej hagymával, csirkemellel összefőzve. Tegnap ugyanez, uzsira benyomott egy barackot és egy almát. Vacsira tépdesni kezdtem neki a tálcájára a kenyérbelet, erre kimarta a kezemből és elcsócsálta a karéjt!

Hát én nem vagyok ehhez szokva!!!!!

Ráadásul két kanállal eszünk (igaz, ő azt hiszi, hogy a vastagabbik fele azért van, hogy könnyebben megfogja :lol: ), de azért így is lapátol a szájába + kis falatokat is kell a tálcájára tenni (most pl. a brokkolit) és akkor azokat felcsippentve megeszi. Olyn édes!

Ha már a zombiságnál tartunk: én attól vagyok zombi, hogy baromira fáj a hátam a jobb lapockám és a gerincem között. időnként le kell dőlnöm, hogy összeszedje magát egy kicsit. Szerintetek mit tudnék tenni ellene? (masszőr nem jön szóba)

ayse

Ancsi, Meli szülinapi tortája nagyon szép. És gratulálok az elinduláshoz!

Sildike, nem hiszem, hogy két jó alvó gyerek után olyan jön, aki nem szeret aludni... Majd nálunk lesz biztosan, hogy a kistesó még Julcsinál is kevesebbet akar aludni.

Jucc, Janikovszky Évát én is imádtam hajdanán...meg is vannak a könyvek, látszik is rajtuk a használat.

Davallia, akár fiú, akár lány, elég szemérmes baba. Csakúgy mint nálunk, nagyon sokáig kellett figyelni, mig valami látszott.
Tényleg úgy van, ahogy Ayse irja. itt mindent lehet, semminek nincs következménye. Velem is sokszor bunkók, mérgelődöm is,de szerencsés tipus vagyok és inkább azt jegyzem meg hosszútávon, amikor kedvesek. igaz, máshol talán az a természetes (előreengednek a piacon, segitenek levinni a babakocsit). Emlékszem, Párizsban zavarban voltam terhesen az Auchanban, mert előretessékeltek a sorban, pedig én nem akartam előnyt.

Kriszta, de jó nektek, új ház!!!

Barbi, ti mennyit buliztok! Igy is kell.

Sajnos mi nem tudunk menni a szigetre, mert 3/4 12-kor kell kontrollra mennünk a doktornénihez :(

Ez az ország tényleg botrányos kezd lenni. Szegény anyósom nagyon rosszul van, és amilyen kálváriát jár be a kórházak között, az nem európai helyzetre vall. És ahogy az orvosok beszélnek az emberrel! Nem tudom, mit képzelnek magukról. Szegény apa csak pislog (pedig ő aztán vissza szokott vágni), pedig orvosokból Dunát lehetne rekeszteni, amit ő tud, azt viszont a tiz ujjamon meg tudom számolni, ki tudja még ebben az országban.

Julcsi tündér, ma együtt pucoltuk a zöldbabot, nagyon élvezte, aztán főztem, ő meg eljátszott két fakanállal. Kezd már kislány lenni, hiába huligán, mégis inkább huligánkislány :)

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Mi is itt vagyunk, csak sokat csavargunk Natival, addig legalább nyugton van! :lol:

Csütörtöki szigetelésre sztem mi is megyünk! :D

Ma elmentünk a Fakopáncsba ajándékot venni a nővérem 1 éves kislányának. Na, persze Natinak is vettem minden ajándékából egyet! :lol: Apa még nem tudja! :oops:
Igy aztán vettünk két csattogós lepkeféleséget, mert az egyik igazából katica, a másik meg méhecske és vettünk két húzogatós, bogyótologatós katicás cuccot is! Remélem értitek!? :lol: :lol:

Alvástémához annyit tennék hozzá, hogy mi megejtetük Natival az alvástanítást, egy ideig működött is a dolog, aztán valami bekattant nála és azóta tök nyugtalanul alszik. Valószínűleg a fogzás erősen közrejátszik.

Jucc!
Nekem is nagy kedvencem Janikovszky Éva, a Már iskolás vagyok c. könyvét rongyosra olvastam. :D
Most nyáron Anyósoméknál a polcon megtaláltam ezt a könyvet, amit te is írtál, gyorsan ki is olvastam! Nagyon édes! :)

Ildi!
Szombaton tesztelni szerettük volna az olasz cukit, erre csak 1-ig volt nyitva! :twisted:
Nem akar ez összejönni! :cry:
Egyébként szívből egyetértek azzal, amit az alvással kapcsolatban írtál! :)

Davallia!
Nagyon szomorú, amit írsz! :(
Örülök, hogy a pocibabáddal minden rendben! :D

Kriszta!
Sziaaa! De jó lehet nektek! :D
Tali??? :shock: Hát ez aztán a gyorsaság! :D Hogy lehet eljutni hozzátok? Vonat, vagy busz is megy felétek?

Zsuzsa!
Milyen kontroll? Milyen dokinéni? :roll:

Juci!
Már biztos a hasadat sütteted, és nem olvasol bennünket, de érezzétek jól magatokat! :D
Marci fiad nagyon helyes a képeken! És te is, a túlcsorduló Anyai szíveddel! :) :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi
Helló, helló. Pont most gondoltam, hogy felhívlak nincs-e kedvetek most kijönni a szigetre, de apa mindjárt itthon lesz :roll:
Ajándékokat én sem szoktam elmondani apának.

Kriszta

Gratulálunk a házhoz.

A talira mi is benevezünk, most, hogy majdnem földiek lettünk.

Andi

Gyere el hozzánk, az már úgyis nagyon megy Nektek, aztán innen mehetünk együtt. :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Andi

Mondok egy jobbat. :lol: :lol: :lol:

Stoppoljuk le a talira a profiterol, hogy mi azt viszünk és akkor a cukiba menet felveszlek Titeket, elugrunk a sütiért és mehetünk együtt. Naaaa???? :shock: :shock: :shock:

Így legalább tesztelünk is, utazunk is.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!

Köszi a receptet, meg is csinálom vacsira! :)

Kedves a bókod, de kizárólag Gergő életkorából adódóan lehet több tapasztalatom bármiben is, bár sokminden olyat nem tapasztaltam, amikről itt hallottam a fórumon. :lol: Pont ezért jó a topik, mert megismerhetünk másokat a gondjaikkai, örömeikkel. Hogy minden helyzetet tökéletesen megoldanék... bár úgy lenne, de sajna közel nem. Sokszor tele vagyok kétellyel és aggodalommal én is, és olyankor le is írom.

Fakopáncsba asszem mi is elnézünk, összekötöm a furulyavásárlással.

Zsuzsa!

Nálunk holnap lesz zöldbab. Egy időben Viki nem volt hajlandó megenni, most bepróbálkozom újra. Ma a cukkinis fokhagymás, paradicsomos kosztot nem ette. Most ezt elnapolom egy időre.

Nálatok nem szokott ilyesmi lenni, hogy egy ideig nem esznmek bizonyos kajákat a gyerekek?
Vendég

Lányok!

A legjobbat meg elfelejtettem leíeni itt a nagy alvás körüli eszmecserében.

Először is Lacika 9 fogú lett. :lol: :lol: :lol: :lol:

A másik pedig, hogy amikor délelőtt elindultunk a játszira akkor láttuk, hogy 2 sarokra tőlünk nyílt egy játszóház és gyerekmegőrző.
Van benne zenebölcsi, zeneovi, zenés testnevelés, kézműves foglalkozás, játékos angol, és szabad játék.
Az ára kicsit hűzós, mert 600 Ft/ óra és a két fiúra rögtön otthagytam 2400 Ft-ot, de Lacit úgysem érdemes vinni még. Ha meg Bazsi megy heti 3-szer 1 órára zenés tornára, vagy zenebölcsibe, vagy gyurmázni, az egyrészt még bőven megfizethető másrészt pedig szokja egy kicsit a gyerektársaságot, meg azt is, hogy otthagyom valahol idegen helyen.
Nagyon-nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mert ahhoz hogy Bazsi egész napra közösségbe menjen nélkülem ahhoz még én nem vagyok lelkileg elég erős, viszont a vele egykorúak társaságát már nagyon ígényli. Ráadásul a helyi magánovoda tulajdonosai nyitották ezt a játszóházat és ott dolgozó óvónénik vannak itt is. Aki ma délelőtt volt, az pont a szomszéd kislánynak volt az óvónénije. :lol: :lol:
Holnap viszem is 10-re a Bazsit zenés tornára és addig én emegyek Lacikával a másik sarokra a boltba bevásárolni. Kíváncsi leszek hogy bírja

Kép
Kép Kép
sildike

Dóri

Hát igazság szerint nálunk még nem fordult elő, hogy Lacika ne evett volna meg valamit. :lol: :lol: :lol:
Viszont Bazsi mostanában nagyon válogatós lett. Ha valami nem a fogára való, akkor nam eszi meg.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok,

Ma voltunk Tüncsivel az 1 éves kontrolon....73 cm és 9 kiló-nak mérték, a nyakában korábban találtam egy kis csomót, amit ma megmutattam és azt mondta a dokinő, hogy nyirokcsomó, ami a sok gyulladás miatt van ami a szervezetét éri (gondolt itt a bőrvakarás= begyullasztás-ra) amúgy minden rendben, már a 10. fog is kikandikál, de még a 9. sem jött ki igazán...és az alsó kettő is nagyon be van dagadva...szóóóóóóóóóóóval, kínlódunk/kínlódik...kicsit mintha anyás lenne most...

Alvás témához csak annyi...hogy mi ugye Tüncsivel a kezdetektől szenvedtünk/szenvedünk, pedig 6 hónapig velünk aludt és mégis óránként kelt...viszont amióta külön szobája van és ott alszik, nem kel sokkal ritkábban (1-2x minimum)...de a fogzás és egyéb baját összevetve mindíg velünk aludhatna...de örülök, hogy a leszoktatást nem nagyobb korban kell megtennem....inkább kelek most éjjel, és bemegyek, megnézem, megnyugtatom...szerencsére már nem igazán kell kivenni és elaludni is elalszik egyedül...az bizti, hogy 2-3 éves koráig szeretném még rácsos ágyban altatni...hogy ne is szokjon rá az "önkényes" átmászkálásra, már csak az éjszakai balesetek miatt is. Mindemelett Tüncsi is alszik még néha velünk...de nincs belőle rendszer...illetve nálunk a reggeli visszaalvás a közös rituálé :) így talán megvan neki az a melegsék, biztonság, amit éjszaka "mellőznie kell".

háááát ennyi, nálunk ezt alakította ki az élet...ki tudja mi lesz a 2. nál...

Kép

Kép
prüntyi

Jó estét!

Ildi :) Gratula a 9. fogacskához! Én is elfelejtettem jelezni, hogy a hétvégén Gergőnek is kibújt a hatodik foga. Sajna ahogy nőnek alul, már látom, hogy neki is olyan csámpásan nőnek, mint az enyémek, és Balázséi. :(
Klassz lehet ez a játszóház!

Ezek szerint lefixáltuk a szigetelést csütörtökre? Kik tudnak jönni? Sildike, Barbi, nekem nincs is meg a számotok! a bizti kedvéért küldöm az enyémet priviben.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok, látom nem csak nekünk indult korán a nap...:( :shock: :x
Tüncsi 6 kor elkezdte a napot!

Davallia, köszi! Ágyneműről mi hír :)

Kép

Kép
prüntyi

Bkriszta, Prüntyi

Kincsinek és Tüncsikének nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk.

Jucc
Küldtem privit.

egyébként ha a péntek is jó mindenkinek, az nekem jobb lenne és akkor talán Majola is el tudna jönni.

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok!

Bocsi, mégsem jó nekem a péntek, mert akkor meg én viszem Lcit a 11 hónapos kontrollra.

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok nagyon köszönjük a szülinapi jókívánságokat!

Tündikének és Sacinak én is nagyon.-nagyon boldog szülinapot kívánok!!

CÍM Váchartyán, Honfoglalás u. 23.

Van vonat is, majd leírok mindent pontosan.
Szeretettel várok minden jelentkezőt.

Róki tálak és póló :D

Majola, nem új a ház csak átalakítottuk, meg felújítás volt, de remélem egy szer kész lesz. Viszont lakható.
Fő az, hogy van kert is.

Ma ünnepeljük majd Kincsi szülinapját, egy csúszdát vettünk neki.

Du fogadóóra meg szülői. Szóval nyakig vagyok, most jönnek a festők még.

Bocsi a kapkodásért, de rohanok.

Pusz, mindenkinek.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Üzenetek: 503
Tartózkodási hely: Budapest Elküldve: 2006 Szeptember 13 Szerda - 8:56

Tündikének és Sacinak én is nagyon.-nagyon boldog szülinapot kívánok!!

CÍM Váchartyán, Honfoglalás u. 23.

Van vonat is, majd leírok mindent pontosan.
Szeretettel várok minden jelentkezőt.

Róki tálak és póló

Majola, nem új a ház csak átalakítottuk, meg felújítás volt, de remélem egy szer kész lesz. Viszont lakható.
Fő az, hogy van kert is.

Ma ünnepeljük majd Kincsi szülinapját, egy csúszdát vettünk neki.

Du fogadóóra meg szülői. Szóval nyakig vagyok, most jönnek a festők még.

Bocsi a kapkodásért, de rohanok.

Pusz, mindenkinek.
________________________________________Kriszta és Kincső

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta

Nem akarlak elkeseríteni, de soha nem kész. Mi is csak törkeszünk rá. :lol: :lol:

A legelső nálunk is a kert volt, amit megcsináltunk a gyerekek miatt. A csúzdát tutira fogják szeretni. Nálunk Lacika a névnapjára kapott az anyuéktól és bár az elején csak Bazsi játszott vele, most már ő is nagyon szereti.

Majdnem földik lettünk.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Kincsőnek, Tüncsinek és Sacinak!!!

Kriszta :) Tegnap nem is írtam Neked, mennyire irigykedem a kertes ház miatt, meg hogy ilyen gyorsan lezavartátok a dolgot. Nagyon ügyik vagytok!

Szép napot mindenkinek!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Kincsit és Sacit is Isten éltesse!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok.

Tüncsinek,Sacinak és Kincsinek nagyon boldog 1.szülinapot kivánunk!!

Mi is voltunk 1 éves vizsgálaton.
Meli kereken 10kg és 75 cm.

Edina.
Milyen bicajt vettetek?
Olyat mint a Melié vagy másfélét??
Ha lenne időd elküldenéd mailben,hogy hogy tudok videót feltenni,mert még mindig nem sikerül.Tudod ahogy szoktad,lépésről-lépésre! :D :wink:
Köszi.

ancsi26

Kincsi, Saci, Tüncsike!
Boldog szülinapot nektek! :D

Hulla vagyok. :( Nati hajnali 4-kor úgy döntött, ideje indítani a napot! :shock:
Negyed órát hagytam még az ágyában, addig szépen el is molyolt, aztán hangot adott az elégedetlenségének. :twisted:
Hogy legalább szegény Apa had aludjon, kimentünk a nappaliba.
Játszottunk és kicsivel később megreggeliztünk. 6 előtt kicsivel dőlt ki megint a csaj.
Azért remélem nem lesz ebből rendszer...

Délelőtt bementünk a munkahelyemre. Nati annyira édes volt mindenkivel! :DBemutatta az összes tudományát (nem kértem rá!)mindenkire vigyorgott. Odavoltak tőle! Nagyon büszke voltam! :lol:

Holnap mikor talizunk?

Ildi, menjünk úgy, mint a múltkor?
A Bkriszta féle talihoz örülnénk, ha becsatlakozhatnánk hozzátok! :D Köszönjük a felajánlást! :D
Vonattal azért gondolom arrébb van. :roll:
Profiterol :lol: :lol: :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi

Mehetünk úgy, sőt menjünk úgy.

Ha gondolod az olaszcukit már holnap tesztelhetjük, mert anyukának szülinapja lesz és mivel a profiterol a kedvenc sütije sziget után elkanyarodunk arra.

Néha nálunk is van, hogy valamelyik fiú hajnalban úgy dönt, hogy kipihente magát. Addig, amíg nincs sírás én is hagyom Lacit az ágyában, de ha sír inkább kiveszem és játszom vele, mert aludni úgysem tudok.

Ma totál gázos napunk volt. Bementünk délelőtt Balázs keresztmamájához, hogy ott ebédelünk, aztán amíg a fiúk alszanak megcsináloma vacsit ott apának és kelés után irány a Vár. Ehhez képest már ebéd közben hisztizett mind a kettő és utána sem voltak hajlandóak abbahagyni és aludni. Kb. 20 perc kánon ordítás után jól behergeltem magam, fogtam őket nagy dérrel dúrral összepakoltam mindent és hazajöttünk. Persze Bazsi már a liftben mondta, hogy ő jó fiú és alszik, csak menjünk siklózni, de úgy gondoltam, hogy na ez az az eset, amit nem tűrök és kész. Még a kocsiban is visított, hogy ő már nem hisztizik és nem kiabál (mindezt teli torokból üvöltve :lol: :lol: :twisted: :twisted: ), és menjünk fel a Várba motorozni, de most kemény voltam. Általában engedek neki, mert annyira édesen mondja, hogy nem csinál többet ilyet, de most tényleg kőkemény hiszti volt, még ha a fáradtságtól is.
Aztán itthon most lapít a kis sunyi, hogy holnap mehessünk busszal a szigetre.

Így viszont itthon főztem egy fincsi harcsapaprikást (apa fogta halból) kapros túróscsuszával. Szerintem lesz nagy zaba este.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!
renden, akkor csörrents rám, ha indultok otthonról! kb. hogy számoljak, mikor tudtok indulni? :D
A cukizás nagyon jó lenne, ha jöttök, leviszem a hurcit! :D
Szerintem amíg nincs rendszer az ilyen hajnali bulikból, kár ezen erősködni a gyerekkel. Remélem nem lesz gyakran ilyen, de ha mégis, ráérek akkor morfondírozni azon, hogyan lehetne alvásra bírni a kis drágát! :lol:
Szegény Bazsika :cry: Azért igazad volt! De olyan nehéz ilyenkor keménynek lenni, nem?
Ha Nati rosszat csinál, mindig a mutatóujjammal integetek felé és "ejnyézek". Már eljutottunk odáig, hogy ő is integet a kis ujjacskájával! Hát, alig bírom ki röhögés nélkül! Megzabálnám legszívesebben!

Andi&Nati

KépKép
duda

Jujj, de várom a holnapi szigetelést, már olyan sokszor lemaradtunk.

Ildi :) Tök jól csináltad szerintem is, de én is nehezen tudom megvalósítani ezeket, Balázs is annyira édesen könyörög / a legújabb, hogy " légyszke"/ :) Ráadásul, ha már van egy forgatókönyvem egy napra, arra én is úgy készülök, várom, így aztán még nehezebb a szigor.

Valamelyik nap írtam egy hosszabb emilt, és a vége felé Gergő egy laza Esc-nyomással törölte az egészet. Akkor már ötvenszer tettem arrébb, hogy ne nyomkodja a billentyűzetet, de iszonyúan izgatta. Na, ekkor kifakadtam, ordítva tettem arrébb, és mondtam, hogy elegem van, hogy nincs egy perc nyugtom. Erre Balázs átölelte síró tesóját, és nagyon rondán nézett rám, majd közölte: "nekem meg belőled van elegem". Én meg jól elszégyelltem magam, de közben örültem is, hogy mégiscsak szereti öcsikét ez a kis bolond.
A vége a sztorinak, hogy miután Apának is elmeséltem, mondta, hogy van náluk rossz klaviatúra, és ma haza is hozta, Gergő azóta püföli :D

Szép estét!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó talizást holnapra! Kár, hogy mi nem tudunk menni.
Súlymérésre megyünk, az elmúlt aggodalmak miatt (kaki, kis súly), remélem, minden rendben lesz.

KépKép

KépKép
majola

Majola!
Megy a drukk holnapra!

Jucc!
Mostanában nálunk is nagy kedvenc lett a klaviatúra. Ha ebben szobában leteszema földre, secperc alatt itt van és veri. Ha leverte, akkor meg a házat püföli. Vajon mért? :oops:

ayse

Nézzétek csak:

"Sziasztok!

BABA!!!!!!!!!!!

Bodza azért nem jelentkezik, mert ma reggel megszületett SACI!!!! Most hívtam, hogy valami részletesebbet is tudjunk, amennyire emlékszem, írom: este 10 körül már elég erős volt a dolog, 1-kor mentek be, 3-kor burokrepesztés, és 6:54-kor megszületett a kislány 2940 grammal, és 54 cm-rel.Kicsi repedés, amit kellett varrni, de azt mondja, nem vészes. Voltak mélypontok, de jó élmény neki! Viszont azóta is a vajúdóban van a picivel, mert hatalmas dömping van a kórházban, nem tudják elhelyezni. Szóval, Megann, erre számíthatsz Hatalmas gratula nekik, olyan jó, hogy túl vannak rajta

Judit 37+0"

"MÉG EGY BABA SZÜLETETT!!!!!!!!!!

Most hívott BKriszta, hogy megszületett a kislánya, Kincső. 3740 gr., 55 cm. Könnyű és gyors szülés volt, 1 óra alatt kibújt. Mind a ketten jól vannak.

Benianyu"

"Sziasztok!

Megszületett a Picúr. Prüntyi nem tud még igazából ülni, ezért írok én. A rézleteket majd Õ elmeséli. Szóval a Baba: Somogyi Tünde Enikő, Kedden reggel 9:12 kor született 3,99 kg-al és 60cm-el. Tegnap jöhettek haza, minden rendben van. Üdv. Soma"

Ezek egy évvel ezelőtti üzik, illetve TüncsiApáé pár nappal későbbi, de igencsak aktuális, nem? :)

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok! :) :)

Mi is élünk és virulunk, csak állandóan csavargunk. :) :) Muszáj ezeket az utolsó napsugarakat magunkba szívni és elraktározni télire. :) Időm nem sok marad netezni napközben, estére meg elég fáradt vagyok és az allergia is kidönt. :(
A héten és jövő héten is szinte minden napra van valami programunk. Ügyintézés és csavargás is! :)

Gyorsan átfutottam pár nap termését.
Alvás ügyben én is a külön szoba, külön ágy pártján vagyok. Ha beteg, vagy rosszat álmodik, akkor persze átjöhet, de amúgy mindenkinek sokkal nyugalmasabb az alvás, a saját ágyában.

Jucc, Ayse, Zsuzsa, Andi
Janikovszky Éva nekem is nagyon nagy kedvenc. Nekünk is megvan a "Dani óvodás lesz". Szoktuk Benivel olvasni és nagyon tetszik neki. :)

Tünde,
Nagyon jók a képek a nyaralásról! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :) Pocak :) :)

Zsuzsa,
Megy a drukk a súlyméréshez! :)

Talizók!
Jó szigetelést! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kép Kép Kép Kép Kép Kép [img]http://www.

babanet.hu/tarsalgo/attachments/1158212828.3.jpg[/img]

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a sok-sok jókívánságot.

Este tudtuk tartani a szülinapot, mertz itt voltak a festők és így nem jönnek vissza már.
Nem akarok több szakiparost látni.

Kincsinek nagyon bejött a csúszda. Az asztalnál majd elaludt, de amikor meglátta a casúszdát teljesen magához tért.

Most csak 4-ben tartottuk, nagyi múlthéten volt és a keresztszülők holnap jönnek.

Csak a pár kép erejéig jöttem, mert megyek suvickolni a festők után.

puszi

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Jucc, köszi, jó élmény volt visszaolvasni!

Rendben vagyunk, csak kicsit felhős az ég itthon :( mindketten ki vagyunk merülve...de képzeljétek jövő hétvégén megyünk Kehidára. Ránkfér!

Kép

Kép
prüntyi

Kriszta,
Kincsi nagyon édes! :) A fürtjei még mindig csodaszépek! Gratula az 1. szülinapjához! :)

benianyu

Jó reggelt!

Máris indulunk a szigetre, csak bekukkantottam.

Tünde, Sis, hol vagytok :?: :?: :?:

Szép napot mindenkinek! Mi a tervek szerint egész nap kint leszünk, ha mégis arra jár valaki, csatlakozzon!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Andi

Szerintem 10 körül indulunk itthonról, majd csörgök. Laci 8.20-kor feküdt vissza, úgyhigy ezt most fogjuk tudni tartani.

Jucc
Siséknak rossza gépe, de majd jön. Tündének szerintem egyszerűen nincs kedve írni.

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Szülinapos egyéves babákat Isten éltesse! Mindet! :D

Azt sem tudom hol áll a fejem, ezer dolgunk van, úgyhogy lépek is. Suli, zenesuli, vásárlás, főzés, fodrász, ultrahang, barátnőm. :shock: És a napok óta halogatott, így hegyekben álló vasalnivaló... de asszem ezt most is napolom. :evil:

Jó szigetelést! Jó, hogy ma mentetek végül, mert holnaptól jön a rossz(abb) idő, meg sajna hétvégén is állítólag.

Dóri
Vendég

Krsizta, Kincső nagyon szép és virgonc kis egyéves :)

Ma voltunk mérésen: ez őrület. Az eredmény megnyugtató, de elég hihetetlen. Ime a kéthetenkénti mérések eredményei: 7,7...8,1...7,9...8,4. Ilyen sorrendben. A magassága meg két hete 74, most meg 68. Vicces.

Legközelebb inkább a szigetre megyünk :twisted:

KépKép

KépKép
majola

Mese a nyúlról, aki kivégezte a sárgarépákat
...és akkor a nyúl elégedetten nézett végig művén:
- Mi???? Azt kérdezitek ki tette ezt?

Kép

Dehát én nem vettem észre semmit!!!!

Kép

Hihi ezt jól bevették!!!

Kép

Jajj ennyi munka után elálmosodtam!

Kép

Indulok is aludni!

Kép

--------------------------------------------------------------------------------

ayse

Kriszta!
Kincső egy igazi kis angyal!!!

Majola!
Nem a mérleg beteg???? Meg a mérőszalag????

ayse

Jó estét!

Nem akartam hinni a szememnek, hogy ennyire nincs itt senki :(

Ildi, Andi, Barbi, remélem ,épségben hazaértetek!!!

Voltunk szigeten, nagyon jó volt, srácok édesek, egyszem gyönyörűséges Natira jutott hat pasas, egytől egyig válogatott szépségek :D Összes kölök rosszcsontkodott hálistennek, megegyeztünk ebben a lányokkal, hogy így a jó. Remélem, Ildi tesz majd fel képeket.

Azt nem ígérem, hogy minden héten rászánom magam erre az útra, pedig jó lenne. De ez a városfelbontás ez katasztrófa, odafelé majdnem két óra alatt értünk oda, hazafelé kicsit kerültünk, így egy óra alatt megvolt. Ehhez jön még, hogy Gergő oda is, vissza is üvöltött, ha nem vettem ki, sőt a legtöbb járművön a csöcsömet is elő kellett kapnom :oops: , mert már mindenki minket figyelt...

Ayse :) Tüneményes a sorozat :D Látszik, hogy tesód Nálatok van, így vannak képek végre Andrisról is. / vagy rosszul gondolom?/

Benianyu :) Már egy ideje akarom Neked írni, hogy ez a légtisztító, amit beszereztem, nem rossz ám! Eleinte úgy gondoltam, hogy ez a pár hét az évből, ami megkínoz le van tojva, nem fogok ennyi pénzt kiadni rá. De tulajdonképpen ha belegondolunk, az embert az is megviseli, ha egy-két éjszaka nem tud aludni, pláne, ha akár egy-két hónapig is. Az életminőség javulását hozhatja ez a cucc. Én tudok aludni, amióta ezt használjuk, nem mondom, reggelenként tüsszentek egy-kettőt, meg néha az orrom is viszket, de sokkal jobb, mint volt, és persze nappal is minden oké. Az biztos, hogy csak akkor fogod érzékelni, hogy jó-e, ha olyankor próbálod ki, amikor még tart a parlagfű-szezon. / mert nem csak a polleneket szűri ki, hanem a port, poratkákat, bacikat, stb., de azt ugye nem lehet kézzelfoghatóan érzékelni/. Nem olcsó, de részletre is lehet venni. A neten gondolom van róla valami, Lux a márkanév, az Elektrolux csop. tagja.

Kezdek megőrülni a gépemtől, ma este vagy húszszor indítottam újra, mert állandóan lefagy, vagy el sem indulnak a programok rajta. Szóval ha nem jönnék egy ideig, akkor bedöglött, de már előre félek ettől az állapottól...
Mondtam a gépnek egy ilyen újraindításnál, hogy "működj nekem rendesen, mert kidoblak!" Erre Balázs: "majd lomtalanításkor!"
/ de halál komolyan, nem viccből mondta/.

Zsuzsa :) Érdekes adatokat produkálnak Nektek, legközelebb szerintem is válasszátok a szigetet... Mégegy gyönyörűséges kislány a mai arányokon is javíthatott volna igazán.

Jó éjt!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ja, Ildi :) Sikerült tesztelni a cukit?

A lényeget nem is mondom: miután elmentetek, átültem a büfénél a túloldalra, szemeztem egy nagyot a büfés sráccal, aki odajött hozzám, és közölte, hogy épp az ilyen lepukkant, hullafáradt kétgyerekesek a zsánerei, megőrül értük, és ez neki kihívás, hogy egy ilyen nőt elkényeztessen. Úgyhogy most épp zuhanyzik, megyek is... :oops:

Persze.Álmodik a nyomor :cry:
Nem fényképezted le titokban? :lol:
Csak hogy a többiek is lássák...

Na, elhúzok aludni.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt,

Bocsi hogy men mentünk szigetre,bár Jucc hívott minket is,de Apával voltunk Piliscsabán az egyetemen,aztán meg a Papát látogattuk....bár inkább mi is mentünk volna szigetre... :D

Igyekszem képben lenni,de két topicban képtelen vagyok napra kész lenni,nemhogy írni is. :oops:

Jucc
büfésfiúbüfésfiú??????? :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:
annamami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?