Új privát üzeneted érkezett!

Hajni: Én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon sajnálom, hogy még mindig nem múlt el Marci hasfájása! Jó lenne, ha végre rá tudnátok jönni, hogy mi okozza! Elhiszem, hogy Neked is és Marcikádnak is nagyon rossz, hogy nem szopizhat, de lehet, hogy valóban ez lesz a megoldás a problémátokra! Kitartás! :) Védőnőt nem tudnál váltani?! Nekem nagy szerencsém van a miénkkel, egy végtelenül kedves, segítőkész, fiatal nő! Rajta kívül még 4 van, de nagyon örülök, hogy ő "jutott" nekünk, mert a többiek közül csak egy szimpatikus! Van egy öreg mami is, egyszer hozzá kellett mennem, mert a Csilla -így hívják a miénket- szabin volt, hát ne tudd meg.......! :evil: :evil: :evil:

Mölli: Ne haragudj, hogy eddig nem reagáltam az e-mail-edre! A képen valóban úgy tűnik, mintha teljesen egyforma lenne a szemünk színe Jocival, valójában azonban nem így van! Az enyém zöldesbarna, az apjáé barna, az övé pedig még olyan "átmeneti".
Van amikor kékesszürke, néha meg -a fénytől függően- úgy látom, mintha a szembogara körül kezdene bebarnulni! Szerintem olyan lesz, mint az apjáé! Jól tudom, hogy a végleges szín egy éves kora környékére alakul ki? :roll:

Etterke: Azt hiszem te kérdezted, hogy én miért nem szoptatok. Egyszerű a válasz, azért, mert már kezdettől fogva kevés volt a tejem, pedig ittam tejtermelődés-serkentő teát, fejtem is..... De egyre kevesebb és kevesebb lett, a végén már semmire sem volt elég, aztán a 3. hét végére el is apadt. Kezdettől fogva tápszereznem is kellett. A 3 hét alatt kétszer lettem tejlázas és antibiotikumot kellett szednem. Annak idején Anyukám sem tudott minket szoptatni, volt akitől azt hallottam, hogy ez örökölhető, van aki azt mondta, hogy nincs összefüggés. (Előbbit a védőnő, utóbbit a csecsemősök mondták a kórházban.)

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mölli: Már régóta szerettem volna megkérdezni tőled, hogy miért volt szörnyű élmény a szülésed? Mi történt? Nem szeretnélek felzaklatni a visszaemlékezéssel, ha nem akarod ne válaszolj! :)
Most jut eszembe, azt írtad, hogy péntek reggel feljönnek érted a férjedék! Akkor azóta már biztos újra hármasban vagytok!!!!! :D :D :D

Mamóca: Köszönöm a sok-sok képet! Egyáltalán nem baj, hogy ilyen sokat küldtél, jó volt nézegetni! Gratulálok Dávidkádhoz, nagyon szép kisfiú! És a képek alapján úgy gondolom, hogy vidám természetű lehet! Jól sejtem? :D Cukik a kis fogacskái! A strandon a férjed vagy párod tartja? (Bocsi, nem tudom, hogy férjnél vagy-e?! :oops: ) Igyekszem én is mielőbb küldeni rólunk
!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sancsi: Azt a havi egy alkalmat majd csak kibírja a férjed valahogy!!! :lol: :lol: :lol: Szerintem ne aggódj, biztosan minden rendben lesz! (Legalább ő is megtudja, hogy nem is olyan könnyű egy anyuka dolga! :D )

Berta Eszter: Ha van egy perced, írd meg, hogy mit mondott az orvos!!! Már nagyon aggódunk! :?

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Edith: Készülj fel, mert most jó nagy adag olvasnivalót csinálok neked! :lol:

1. A táblázatot én anno megkaptam, csak akkor azt kérted tőlünk, hogy mindenki pótolja az esetlegesen hiányzó adatokat és küldje vissza neked! Azért kértem most el újra, mert bíztam benne, hogy időközben mindenki teljesítette a kérésedet! :D

2. Nagyon tetszett a "Programozók Bibliája", meg a munkarend is, amit ide tettél fel! Látod, nem csak én tudok jókat küldeni! :lol:

3. Hogy őszinte legyek, én a tortáról már el is felejtkeztem, jó, hogy eszembe juttattad!!! (Ez csak neked nem jó, mert kénytelen leszel leírni a receptet! :lol: ) Egyelőre nincs olyan alkalom, amire, szeretném megcsinálni, Anyukámnak október végén lesz a szülinapja, arra viszont jó lenne! Úgyhogy addig kapsz haladékot! :lol: Nehogy sértésnek vedd, csak hülyéskedtem! Majd ha lesz rá időd, írd le és küldd el! Előre is köszi! :D

4. Van itt Törökbálinton egy tüdőkórház, én ott dolgozom a Betegfelvételi Irodában. A munkám többrétű, nem csak a betegek személyi adatainak a felvételéből áll, hanem sok más egyébből is! Igazán nem szeretnélek fárasztani a részletekkel, csak szeretném, ha teljes lenne a kép, ezért sorolom: minden hónap végére jelentést kell készítenünk az egészségbiztosító részére arról, hogy melyik beteget milyen diagnózisokkal kezelték nálunk és milyen beavatkozásokat végeztek rajta, mert ezután kapja meg a kórházunk a pénzt, havi statisztikát kell csinálnunk a betegforgalomról a saját intézetünk részére, negyedévente pedig az Országos Onkológiai Intézetnek egy kimutatást arról, hogy az adott időszakban hány daganatos beteget ápoltunk, ezek közül hányan haltak meg, valamint a mi feladatunk még az elhunytak papírjainak a kiadása is a hozzátartozók részére. Azt hiszem, nem hagytam ki semmit! Én egyébként eredetileg jegyzőkönyvvezető, gép-,gyorsíró vagyok! Mindig is érdekelt az egészségügy, ezért nagyon örülök, hogy sikerült itt elhelyezkednem! Általános iskolás koromban fontolgattam, hogy egészségügyi szakközépbe menjek, aztán a végén maradtam a közgazdaságinál! Utólag bánom! Bár tudom, hogy még most sem lenne késő tanulnom, de sajnos én ahhoz már lusta vagyok! Régen elszoktam az iskolapadtól! :oops:

5. Én meg már azt szerettem volna régóta megkérdezni tőled, hogy a férjed milyen hangszeren játszik? Énekelni is szokott?

6. Köszi a biztatást, remélem, hogy előbb-utóbb felépül az otthonunk! Nem fog gyorsan menni, mert kölcsönt nem akarunk felvenni, így apránként, a spórolt pénzünkből fog haladni az építkezés! Modjuk nem sürgős, mert van hol laknunk, igaz egy kicsit szűkös a hely! Tegnap gyorsan elintéztem, amit akartam, rajtam kívül egy ügyfél sem volt az irodában, csak a buszozás volt egy kicsit hosszadalmas!

Ugye megmondtam, hogy sokat fogok írni!? :lol:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Gyorsan megnéztem, hogy írt-e valaki időközben, de nem! Teljesen egyedül vagyok!!!!!!! Hol vagytok?! :D Jobb lesz, ha elköszönök, mert mennem kell ebédet főzni és különben sem szeretném, ha a 17. oldal kizárólag az én irományaimtól lenne színes! (Már nincs is olyan szín, amit ma még nem használtam! Csak a szemfolyatósak, azoktól viszont megkíméllek benneteket!:lol: )

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Drága Tomi!
Boldog hófordulót kívánunk!

Rita: Jobban vagy már? Nálunk is egyik nap vihar volt és komor idő, de újra jó az idő, nekem is fájt a fejem és Réka is megérzi az időváltozást :(

Képzeljétek Rékus már nagyon soakt alszik éjszaka, eddig is átaludta az éjszakát, de ezen a héten este kb 9-től reggel fél 8-ig aludt, ma pedig fél 9-ig. Én is ki tudom pihenni magam! Tök jó! azt hiszem ez suerencse kérdése, és remélem nálatok is haramarosan jól telnek az éjszakák!

Sancsi: A havi egy alkalom tényleg nem olyan vészes! Remélem élvezni fogod! Biztos Sanya és Énéh is jól ellesznek majd és szerintem jó, hogy több időt együtt lehetnek néha :)

A Babajelek könyv nekem is megvan és már kiolcastam, szeretném majd csinálni, de Réka még fiatal, bár egy-két jelet már most használok, valószínű csak az alapjeleket fogom használni, de majd Rékától függ, hogy hogyan haladunk.
A linket nem néztem meg, de kérdezte itt valaki (talán Rita), hogy mi a lényege. A lényege, hogy még mielőtt beszélni tudna jelek segítségével tudunk a babákkal kommunikálni, így nincs félreértés, el tudja "mondani" mit szeretne és nincs hiszti. Pl. ha szomjas, éhes, fáradt stb. Nem kötelező ezeket a jeleket használni, de is kitalálhatsz jeleket, de következetesen ezt kell használni. a jelek használatakor mondani is kell a tevékenységet. Állítólag a beszédet is fejleszti. a legalap jel pl: integetni kézzel búcsúzáskor és mondani pá-pá, ezt mindenki ismeri! Vagy ha forró a kaja akkor fújni kell és mondani forró! Nyilván amikor még nem tud beszélni akkor nem tudja ondani, hogy neki forró a kaja, de fújni már tud, és ha jól használja a jeleket, akkor nem csak a kajánál csinálja ezt, hanem pl ha meleg a fürdővíz! Szerintem érdekes, ez nem újdonság, már évtizedek óta ismeet, csak most készült erről egy könyv. Ha visszagondolsz kislány korodban ha virágot láttál, akkor el kezdtél szimatolni és anyukád monda: Virág! És megszagoltátok együtt! Érdemes a babát is figyelni, hogy milyen jeleket használ. Réka a fülét és a tarkóját vakarja ha álmos! Hát ennyi röviden!

Érdekes ez a szemüveg dolog! Réka szereti a szemüvegeseket pl. nagymami, talán amit hogy látja a tükörképét! A napszemüveget viszont nem szereti, logikus, nem látja a szemem!

Kati: Sajnálom, hogy nem sikerült a szoptatás neked! Én is hasonlóképpekn jártam, 4 hónapig szoptattam és kiegészítettem tejjel! Csak azért kérdeztem, mert még picit foglalkoztat a dolog, hogy mit lehetett volna másképpen csinálni. De azt hiszem ez alkati dolog, mert pl Rita még mindig tud szoptatni.

Réka már megint alszik! De ez csak ilyen délelőtti félórás szundi! addig csinálok valami kaját ebédre!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Itt vagyok én is megint. :D :D :D

Kriszta ma fél 6-kor evett, legközelebb meg fél 11-kor. Azt hiszem, a hajnali evés után nem is aludt vissza, vagy ha igen, akkor csak nagyon keveset, mert állandóan hallottam gagyarászni. Aztán 9-kor elmentünk sétálni, 10 után jöttünk haza és fél 11-kor evett újra, és a végén a böfi is elmaradt, úgy elaludt. Azt hittem, alszik legalább 2-3 órát, hát ne tudjátok meg: már fent van és ismét dumálgat, meg közben produkál a pelusba. :D :D :D
Közben itt volt egy hosszú áramszünet, szinte semmit nem tudtam csinálni. Így leolvasztom a hűtőt legalább.

CS.Kati: Látom, jól elvoltál itt magadban, és én mindig örülök, amikor "nekem" sokat ír valaki, bár úgyis elolvasom a többit is. :)

Most el ik küldöm, nehogy ismét elvegyék a villanyt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Na, kész az ebéd, tonhalas tésztasalit csináltam, tök egyszerű és gyors.

Edit: Még ezt akartam írni, hogy Réka is csak 4x eszi, 4 óránként. A dokinő örülne, ha többször enne, de időben nem fér bele, gyakrabban meg nem éhezik meg, és szerintem 5 hónapos baba, 3 óránként már ne egyen. Szóval 8-12-16-20 órakor kap 210 ml tápszert, amit nem mindig eszik meg, max 30 ml hagy belőle és étkezések között de és du kap gyümilvet vagy gyümipürét, amivel még gondjaink vannak, de remélem hamarosan megbarátkozik velük. Rájöttem a kanállal nincs gondja, a gyümileveket úgy nyeli, nem tudom olyan gyorsan adni. Próbáltam a csűrős poharat is, de ez nem jött be igazán, lehet kihagyom ezt a lépést az életéből, Egyelőre nem látom a lényegét!

Kép
Kép
etterke

CS.Kati: István nagyon sok hangszeren tud játszani, bár tanulni a zongorát tanulta. De jól meg neki a gitározás is, harmonika, szükség esetén a dobolás is(bár ennek már lejárt az ideje). A hegedőn viszont csak cincogni tud. Sokszor előveszi a hegedűmet és elkezdi őt kínozni a tehetség. Hát, szerencsére normális szomszédaink vannak alul-felül. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A zenekart 1996-ban "alapítottuk" - mert akkor én is benne voltam ám, sőt, mondhatom, hggy Istvánnal akkor kezdődött, aug. 10-én a kapcsolatunk. Aztán valami félreértés folytán úgy alakultak a dolgok, hogy mégis csak '97 februárjában jöttünk igazából össze. No, de nem ez a lényeg. 2002-ben még zenéltem velük, de bevallom őszintén, hogy "alma a fa alatt" az én hegedűművészetem :P :P :P , és ahhoz, hogy felszínen tarthassák magukat én és a dobos kiszálltunk. Most egy profi hegedűsük van, egy vérbeli cigány(nő), talán hallottatok a világot járó Maros Művészegyüttesről, nos ő ott játszik. Mindenesetre, a télen találtak rá, de azóta ahová mennek, mindig tapssal és dicséretekkel jönnek haza. Szóval, nagyon sokat emelkedett a színvonaluk, és megérte váltani.
Ja, és az éneklés. István tud és szokott énekelni, de neki nagyon furcsa a hangja, amikor énekel, ezért csak háttérhangként megfelelő, viszont tercelni (ha valaki esetleg nem tudja, ez azt jelenti, hogy ugyanazt a dallamot énekli 3 hanggal magasabban) kitűnően tud. Rendkívüli a hallása és a ritmusérzéke. Nagyon reméljük, hogy a gyerekeink is öröklik ezt és megtanulnak - ha akarnak - valamilyen hangszeren is játszani.
Szerencsére a hallásom és a hangom nekem is jó, így rengeteget tudok énekelni Krisztának. És nagyon szereti is. Csak éppenséggel az ének nála nem elalváshoz való, mert olyankor mindig nevet. :lol: :lol: :lol:
Most én is jó sokat zúdítottam a nyakadba! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rita: MI IS KÍVÁNUNK TOMINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!! :) :) :) :)

Hajni: További kitartást a pocifájás-ügyben, de valószínű most már hamarosan rendeződnek az ügyek ebben a kérdésben is! A vesével mi a helyzet. És Marcinak volt a cisztája? Ne haragudj, már nem tudom, mit mondtak a dokik?

Etterke: Most már Kriszta is (bár lehet, hogy korai kijelentenem) 4-szer eszik egy nap, d etegnap úgy volt. A helyzet az, hogy bár már jóideje rá voltunk állva az ötszöri evésre, kb. egy hónapja, - nem tudom miért - felborította a programját. A reggelit megette normálisan és a vacsit, de közben olyan is volt, hogy másfél-két óránként evett. Igaz, ez olyankor volt, amikor 90-100 ml-t evett meg, pedig legalább 180-at kellett volna. Most normális, hogy nem várhattam 4 órát ilyen esetben a következő evéssel!
Játha viszont most mársikerül visszaálli és egyből a4 étkezésre. Kriszta azonban korán ébred, tegnap 6,11, 16 és 21 órakor evett. És ő nem is fekszik olyan korán le. Szombaton elaludt kb. 8-kor, és hajnali 1-kor megébredt enni. Szóval a korai lefekvés nem isgaán jön be nálunk. Úgy este 9és 10 között szokott elaludni általában. De nekem ez így jó.
A korai kelését szívesen kitolnám legalább egy órával, mert általában olyankor nem vagyok álmos, ha felkelek, de még túl korán van ahhoz, hogy a napi munkába belevágjak. Ezért visszafekszem, és amikor ismét kelek, olyan vagyok, mint akit fejbevágtak. Na, de valamit valamiért. :)
Megyek, mert befejeződött a kakiprodukció. Nálunk elég sokáig tart! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rita: Ha esetleg érdekel, nézzél be a www.okosbaba.hu-ra és ott többet tudsz meg babajelekről és még sok mindenről! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bocsi: a link nem működik, mert hozzákötöttem a ragot is.
Szóval: www.okosbaba.hu

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kép .

Na, így képes a lányom leborulni az ágyról. :shock: :shock: :shock: Ezt most direkt filmeztem, ott voltam, hogy elkapjam. :? :? :?

Na, húzok innem, mert enni is kell valamit! :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Ti aztán irtok rendesen vissza sem tudok ennyit olvasni.
Csak jelentkezni akartam,hogy velünk minden rendben,próbálom a kiscsajszimat etetgetni,képzeljétek egyre kevesebb a tejem,a doki és a védőnő azt tanácsolták szoktassam az evésre,mert a tápszert meg kifelé fújja a kis szaros,már 2 éláét is próbáltam de egyiket sem eszi.
Jaj felébredt mennem kell!!!!!!!!!!!!!
majd próbálok még jönni
Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Na, hazajöttek a fiúk! Ákos először furcsán nézett körbe, aztán mosolygott, meg tök jót játszottunk, most altattam el. Csomót szopizott, mintha be akarná pótolni a kimaradást. Amúgy vicces, de én úgy látom, nőtt....

Cs-né Kati: Tegnap itt volt legjobb barátnőm aki törökbálinti, ő is Zimándyba járt, és mutattam neki a fotód, és ő is mondta, hogy tuti, hogy egy suliba jártunk, mert ismerős vagy neki is.
Szülésem története elég hosszú, de a győri kórházban az ügyeletes orvos és a kedves szülésznő elb...-k pár dolgot, saját orvosom "mentett meg" császárral. Lázasan vajúdtam, öntöttéka fájáserősítőt belém, kontroll nélkül (ami minden képzeletet felülmúló kínt okozott), utólag kiderült, ez így nem is szokás. Jobb kórházakban fájáserősítés előtt epidurális érzéstelenítést adnak. Fájdalomcsillapítást ott nem is alkalmaznak. Császár alatt is valami gáz volt, mert fájt a műtét...

Puszi Mindenkinek

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Ja, azt elfelejtettem, hogy mai napig rémálmaim vanank szüléssel kapcsolatban és a szexet azóta nem kívánom. Múltok azt álmodtam, h szülés előtt álltam, kórházban könyörögtem, h császározzanak meg, majd mikor erre nem kaptam ígéretet, lefizettem egy nővért, h hozzon neki heroint egy utcai dílertől :lol:

Kép
mölli

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat, Edit köszi a linket, majd megnézem. Na, úgy néz ki ma bepótolja Tomi az alvást, mert délelőtt is aludt, meg most is alszik. Rámfér :D
Nagyon ízlett neki az ebéd, krumplit főztem répával, és már több sajtot tettem bele, hogy érezze az ízét. Tök komolyan falatozott, mint a nagyok 8) és nagyon ízlett neki. Tele tányérral benyomott, utána még megevett egy almát. Most tele van, mint a "délibusz", meg az idő is elnyomta :D
Eszter, tök jó, hogy ilyen sokáig alszik Réka. Tomi mindig 6-kor, max fél hétkor kel.
Amúgy miért kell csak 4x enni? Miért nem jó az öt, hiszen reggeli, tízórai ebéd, uzsi, vacsi nem? Mondjuk nekünk így jobban kijön, hogy Tomi korán kel. De érdekes, mert érezhetően kevesebbet eszik tízóraira meg uzsira mint reggelire, ebédre, vacsira.

Mölli, annyira sajnálom, hogy neked ilyen rossz élmény a szülés. Nem tudom mit kéne csinálni az ilyen "hentesekkel"-már bocs a kifejezésért, az akkori kórházi személyzetre gondolok. :twisted:
Nekem az volt a szerencsém, hogy időben otthagytam a dokit, akihez elkezdtem jártni.

Kicsit fel vagyok ám háborodva! De előre bocsátom, nem Rátok (Kati, és Emőke) hanem a körülöttetek levő védőnőre vagy dokira.
Szóval mindketten írtátok, az elején, hogy dől a tejetek, azt sem tudjátok hogy fogjátok fel, mostmeg még nincs négy hónapos a gyerkőc, és már tápszereztek (-ha jól tudom Emőke is). Pedig tök nagy kincs, hogy az embernek van teje. Én sokat kínlódtam, mert épp elég volt a tej, és mindig dilemmáztam elég -e. De Tomi jól volt, növekedett meg minden. Most hét hónapos, és az ebéden kívűl(de még ebéd után is) csak szopizik, most kezdek majd kiváltani másik kajcsit is. Szóval arra kellene törekedni szerintem, hogy minél tovább szopjon. Amint az ember nekiáll tápszerezni, meg cumisüvegezni, fokozatosan egyre kevesebb lesz a tej.
És szerintem vétek elpazarolni. Mégegyszer mondom KAti és Emőke TITEKET nagyon szeretlek, nem rátok haragszom , hanem a kedves "szakemberekre".

Lehet, hogy megint nagy vihart kavarok ezzel a hozzászólással :oops:

Sudi! Hogy összenőttek a fiaink Tomi 7040 gr és 71 cm!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok.

Nagy kincs az anyatej.Az biztos.Nekem hál istennek még mindíg csak anyatejet iszik más folyadékot nem.Ritkán vizet.Tőlem sokat el is hortak.1 éven keresztül.Tb. kifiztette.

Na majd még jövök.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok Anyukák és Babócák!

Hogy vagytok?
Na, nagy alvó réka, most úgy döntött, hogy ő már nagylány és neki elég 1 óra délutáni szundi. Pedig ilyenkor lenne időm ebédelni, picit pihenni. De majd biztos estig még alszik egyet! Azért örülök, hogy ilyen jó alvó!

Rita: Réka 4x eszik tejet (tápszert) és a tízorrai és uzsonna nála egyelőre gyümölcs, amivel igazán nem lakik jól, csak olyan desszertféle, illetve vitamin. Ha majd belejön ebbe a kanalas dolgokba akkor szeretnék ebédre majd valami főzit adni neki.
Van újabb képek Tomiról?

Nem szeretnék vitát, vagy bármi ilyesmit, egyszerűen csak úgy gondolom, hogy én annak ellenére, hogy csak kizárólag szoptatni akartam, még tápszer sem volt itthon, sajnos nem valósult meg teljes mértékben. Nagyon örülök, ha valaki sokáig tud szoptatni és én is ezt tartom helyesnek, de néha az élet másképpen alakul. Remélem a következő babánál nekem is sikerül. Tudom a fenti megjegyzés nem nekem szólt és nem is bántódtam meg, csak ez most kijött belőlem. Egyébként itt kint nincs védőnő és a 2 napos kórházi tartózkodás alatt sem foglalkoztak azzal van-e tejem vagy mit csinálok. Szóval abban egyetértünk, hogy egy jó szakember nagy segítség lehet és mindenképpen fontos a lelki támogatás is.
Egyébként ezen a fórumon olvastam, hogy létetik anyatej-gyűjtés illetve csere. Erről mit gondoltok? Ha Magyarországon lennék, akkor azt hiszem élnék a lehetőséggel!

Kép
Kép
etterke

NA mondjátok meg. Én már semmit sem értek. Evett fél 11-kor, fél 3-kor már ordított az éhségtől. Errefel megevett irtó jóízűen vagy 5 kanálka krumplit, utána összeszorította a száját, majd megivott 120 ml tejet a 230 helyett. És csak sírdogál és nyűgös. Kenem az ínyét, úgy is sír. Most mit tegyek? Miért nem eszik vajon? Annyira feldúl, amikor nem eszik normálisan, mindig azt gondolom, hogy valami belső baja van. A ti gyerekeitek is szoktak így viselkedni? Megyek, mert már megint ordít! :(

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok.
Na ma extra nyügős Dávid, és nagyon lefárasztott az ordibálásával:( reggel 7 óta egész délig egyfoltában kajabált... semmi nem volt jó neki:( Ez a randa idő engem is kiborit.
Mi ma vagyunk 9 hónaposak:D
a kis Tomikának is boldog hófordulót, sok puszi a pocijára:D

cs-né kati: igazán nincs mit a képekért. Amugy tényleg vidám kisfiucska(kivéve mikor épp ordit, és grimaszol) Némely képre a férjem is becsúszott (pedig igyekezdtem, hogy ne) jujjj de gonosz vagyok:D Várom a képeiteket

asszem felébredt(mért van az ha leülök gépezni felébred egyből?:D

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Rita!
Egyetértek a felháborodásoddal,de mit csináljak ha egyre kevesebb a tejem,én már mindennel próbálkozom annyit eszek és iszok,kimondottan erre való teát is iszok és estére akkor is elfogy nem tudok vele mit csinálni,de tegnap már 2 órakor nem volt tejem ilyenkor valamit csak kell adnom enni szegénykém nem éhezhet.
A nővérem 3 évig szoptatott van akinek van teje és van akinek nincs erre csak ezt tudom mondani,nem mi anyukák tehetünk róla,hogy nincs anyni amennyit szeretnénk.
Azt a drága kis pofiját nagyon sajnálom mikor a tápit kell bee tömnöm,mert fújja ki de más választásom nincs,éjszaka viszont tud nagyot szopizni mert hajnali kettőkor mikor enni szokott ömlik belőlem a tej,csak ugy kortyolja olyankor.
Egyépként boldog Hófordulót Tomikának!!!
Puszika

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Rita!
Még anynit,hogy én ezen nem haragudtam meg.
pussz

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Sok bolgodságot Tominak!

Ririke: Nekem nem a fogadot dokimmal volt a baj, sőt ő baromi gyorsan döntött, felmérte a helyzet. De terminustúllépés miatt befektettek kórházba, a szülés éjjel indult meg sé akkor nem volt bent az orvosom. Az ügyeletes aki foglalkozott velem volt idióta. A szülésznőt meg kinyírnám egyszerűen. Attól félek, ez másokkal si elő fog fordulni, és látos én pszichésen is sérültem emiatt, nehogy mással is megessen! Csak azért mert ilyen alkalmatlan emberek vannak épp ügyeletben.

Kép
mölli

Mamóca!
Nektek is boldog hórordulót!!!!!
MIlyen képeid vannak Dávidkáról?
Nekem is küldj légyszives.

Puszóka

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

Eszter! HAli, én nem is arra értettem, hogy ha valaki akaratán kíívűl nem tud, de miért tanácsolják már neki, hogy etesse, amikor szopizhatna még. Mondjuk nálunk a védőnő abszolút szoptatáspárti, és azt sulykolja, lehet, hogy azért vagyok így.

Mamóca! Dávidkának is Boldog hófordulót, és asszem tegnap volt Lénának, neki is!
A puszit átadtam :D

Edit, lehet, hogy az időváltozás borítja ki Krisztát nem? Mi például mindig megérezzük!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Eszter, vannak képek, csak az új vinyóra még nincs feltelepítve a fotos program, így még a gépen vannak. MAjd hamarosan...

Rita & Tomi
Kép
ritike

Etterke!!

Hát én is szenvedek a kanalazással,még a tápszert is csak kanállal tudom beletömni már amit nem fúj vissza.
Gyümölcslevet adok én is a Mirának szoktatásképpen egy ici-pici darált kekszel,hogy ne menjen a hasa a gyümölcstől,a kakival nincs is gond naponta 2x van jó nagy adag . :lol:
Gondolom 4 hónaposan már majd adhatok egy kis reszelt gyümölcsöt is neki.Tizóraira már 2 teáskanál almalé+ keksz és uzsonnára is megseszi ugyanezt a mennyiséget.
Csak a száját nem nagyon akarja kinyitni,ha van valami trükköd erre akkor ird meg légyszi.
Puszi

Kati , Mira,Iza babaKép

kati28

mentek a képek kati28:)

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Képzeljétek, megpróbáltam sztrapacskát főzni, elcsesztem az időt vele, de nagyon gáz ahogy kinéz. :shock: Majd mindjárt megkóstolom. :?
Kisjkanállal szaggattam ki, mert amikor megpróbáltam nokedliszaggatóval atomjaira hullott a vízben :mrgreen:
Ezt még gyakorolnom kell...

Rita & Tomi
Kép
ritike

Ja, és ha valaki kér még képeket, akkor csak szóljon, küld vagy egy tucatot:D

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Finom lett, csak csúnya!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Szia Rita!

Hű, nagyon ügyes vagy. Én imádom a sztrapacskát, de még nem mertem készíteni. Az a lényeg, hogy finom!

Edit: Hát nincs ötletem, Réka általában jól eszik. Majd gondolkodom, de addig is add neki azt amit szívesen eszik és akkor ha kéri, ne foglalkozz most a napirend betartásával. Valami biztos megzavarta pl, időjárás, fogacska, de biztos vissza fog állni. Mi sem eszünk egyformán!

Mamóca: Sok boldogságot Dávidnak! Én is szívesen megnézném őt!

Kati: Cumisüvegből nem issza meg Mira a tápit? Én lehet, hogy hagynám a kanalazást egy kis időre, amíg megszokja a cumisüveget, hogy ne két új dologgal kelljen megismerkedni. Ha viszont kanállal akarod adni a tápit, akkor arra nincs ötletem. Réka a gyümileveket nyeli, de a pépes dolgokat nem! Még nem tudom én sem a megoldát, csak sok türelem kell hozzá! Ő cumisüvegből kapja a kaját, tehát jóllakott amikor a gyümilvekekkl, péppel próbálkozom, így talán ő sem türelmetlen, mintha éhes lenne!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith: Délelőtt elfelejtettem írni, hogy Jocinak már szépen "alakul" a feje, mostanra ugyanolyan szívesen fordítja jobbra is a fejét, mint korábban a bal oldalra! Mondjuk még egy picit mindig el van laposodva, de már lényegesen jobb, mint volt! Igazad volt, hogy csak idő kérdése! Mégegyszer köszi a biztatást! :D

Mölli: Ti Pesten laktok, hogy kerültél a győri kórházba? :o :roll: Tényleg borzasztó orvosok vannak!!! Nem elég, hogy életed végéig rossz emlék marad a szülésed, még a házasáletetek rovására is ment a dolog -gondolom a férjed nehezen viseli, ugyanakkor biztosan megérti-, azt meg már nem is merem mondani, hogy ezek után valószínűleg nem vállalkozol egy újabb gyerekre! Mert nem mersz! Ami nem is csoda!Nem jelentettétek fel azt az orvost a szülésznővel együtt? Legalább a betegjogi képviselőnél? Gondolom volt a kórháznak, ahol én dolgozom, ott is van egy! :evil: :evil: :evil: Bár az sem lepne meg, ha erre azt válaszolnád, hogy a pereskedés helyett inkább szerettétek volna mihamarabb elfelejteni ezt az egész szörnyűséget!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Jocinak ma csuklós napja van! Szerencsére ez a jelenség ritka nála, de ha egyszer rákezdi, akkor az egész napját végigkíséri! Persze megszakításokkal! Sajnos, ugyan csak kis mértékben, de a koszmó megint visszajött a buksijára. Egy jó másfél hónappal ezelőtt már sikerült eltávolítani -babaolajjal felpuhítottam és utána lefésültem a bőréről-, de megint kijött! Erre azt mondta a védőnő, hogy igen, sajnos ez előfordul, még a 3 éveseknél is!!!! :cry: Úgyhogy most megint el kell távolítanom róla!

Szerintem ezek a babók az időváltozást érzik, azért ilyen nyűgösek! Igaz Joci ma elég nyugodt, pedig a szeles idő rá is rossz hatással szokott lenni! :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi: Ma még nem is jelentkeztél!!! Ez nem vall rád!!! :? Remélem minden OK! Múltkor nem válaszoltál a kérdésemre! Elmúlt a vérezgetésed?

Mamóca: Boldog hófordulót Dávidnak! Mindjárt elküldöm neked a képeket! :D

Rita: Mi az a sztrapacska? Már nagyon sokat hallottam róla, de még sohasem ettem! :roll:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Végre elaludt kicsi Krisztám, de rettenetes állapotban volt. Még ilyennek nem láttam. Az evés még hagyján, de sírt-sírt, alig tudtam lelket verni belé. Aztán mókáztam neki, sikerült megnevettetni, de pár perc után ismét sírt. Felvettem, ölelgettem, táncoltunk, énekeltem neki, ideig-óráig beváltak ezek is.
Biztos a fogacska van a dologban, mert a nyelvével állandóan bökdösi az alsó ínyét, a cumit is löki ki, enni sem akar, sem tejet sem mást, vagy ha szív is egyet-kettőt, utána abbahagyja és máris torkaszakadtából ordít. A szívem szakad meg, hogy így kell látnom, de mit tehetnék? Azon kívül, hogy kenegetem és masszírozgatom, sokat azt hiszem, nem. És olyan hajszálvékony vérerek futnak végig az ínyén, eddig nem láttam őket. Ha fogacska, mindenesetre nagyon remélem, hogy hamar túlleszünk rajta.

Cs.Kati: Örülök, hogy Joci már jobbosodik is, Kriszta sem tesz már különbséget a két oldala között. Illetve, de igen. Hasra legelőször balra fordult, most viszont sokkla nehezebben megy neki, mint jobbra. :) A kezeivel egyformán mozog, a bal lábával viszont még mindig sokkal többet rugdos, mint a jobbal. Meglehet, hogy kétkezes lesz. Neadjisten kétbalkezes! :lol: :shock: :lol: :shock:

D.Kati: Hallottam még olyanról, hogy didiről direkt kanálra és pohárra szoktatták a babát, de bevallom, a környezetemben senkit sem ismerek, akinek ez sikerült volna. Talán nem vagyunk eléggé türelmesek. Szerintem próbáld ki ezt is, azt is, és a neked meg a Mirának megfelelőbb változat mellett dönts majd. Nem szeretnék beleszólni abba, hogy mit teszel, de a szakkönyvek és szakemberek általában egyetértenek azzal, hogy legalább 6 hónapos koráig a baba ne kapjon gluténes, azaz lisztes dolgokat, mert az lisztérzékenységet válthat ki. Tudom, hogy csak icipici kekszet adtál még Mirának, de azért talán jobb lenne, ha még várnál vele. Legalább, míg 6 hónapos lesz, de még jobb, ha többet. Ugyanez a helyzet a babapiskótával is. Hidd el, nem fog menni a hasa, ha csak a levet kapja, talán első nap lágyabb lesz, de aztán megszokja a gyomra és utánaigazodik. Különben is az alma az diétás étel, és érdekes, ha valakinek megy a hasa akkor is, ha meg van szorulva, akkor is az almát ajánlják. Kitűnő egy gyümölcs. Amivel még vigyázni kell, az a cukor, a só, a tej és a méz. Ezeket mind nem ajánlják egyéves kor alatt, illetve a tehéntejet már lehet ételbe beletenni, pl. de ne legyen főétkezése.
Szóval, mondom, te döntesz, hogyan cselekedsz. Több, mint valószínű, nálunk nem lenne pl. tejgond, mert a családban senkinek sem volt, (én is pici koromtól ettem tejet kiflivel) de én azt mondtam, hogy minthogy később hibáztassam magam, ha mégis adódik valami, akkor inkább várok. Remélem, nem bántottaklak meg. :)

Rita: Van, amikor valami nem néz ki gusztusosnak, de végső soron úgyis az íze számít. Hazajött a férjed? Ízlett neki? :)

Mamóca: Jó, hogy már tudsz gyakrabban jönni. Látod, mégsem olyan gonosz a fiacskád, hagy egy kicsit fórumozni! Különben Boldog hófordit kívánok neki is. Nemsokára ünnepeltek/ünk. Hihetetlen, hogy repül az idő. Szeretettel várunk továbbra is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith: Írtam mailt!

Mamóca: Küldtem a képeket!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziszatok!
Most van egy kis idom hamar irok, igaz hogy csak felig sikerult elolvasni a termeleseteket. Mar vasarnap ota megint nagyon faj a Peti hasija, sajnos a grape water mar nem segit. Ma mondtam a ferjemnek hogy hozzon egy laktoz nelkuli tapszert probaljuk ki hatha az a problemaja (ugyanis en masfel eve laktoz erzekeny vagyok, lehet hogy o is orokolte :cry: )

Cs-ne Kati: Annyira aranyos a kisfiad, es milyen boldog baba. Latom neki is olyan hajformaja van mint Petikenek :lol: :lol: .

Rita: Boldog hofordulot a Tominak. Hogy rohan az ido. Emlekszem akkortajban kezdtelek titeket rendszeresen olvasni amikor kozel voltal a szuleshez, es mar annak 7 honapja!! :o :o

Edith: Nahat, nahat. Igy raerezni hogy en venultem :D :D :lol: . Ugyanis aug 24-en egy szammal feljebb leptem (34) de gondoltam orok fiatal maradhatok :lol: :lol: Megkaptam mail-edet hamarosan valaszolok.

Hajni: De jo hogy jelentkeztel, mar regen nem hallotunk rolad. Sajnalom hogy a Marci(pan) hasfajos, de remeljuk hamar atesnek ezen a koron a babak. Nem semmi a vedono, hogy ranezesre megallapitja hogy a gyerek nem laktoz erzekeny. :twisted: Ha az van szegenynek hidd el tudom hogy az milyen. Meg enekes is nagyon sz.. volt amig nem tudtak hogy mi az igaz nekem meg egy vastagbelfekejjel is tarsult es 3-4 honapig nem jottek ra hogy mi az. Meg a naszutunkat is ilyen allapotban eltem at :( :(

Molli: En meg ne, kaptam tolleteke kepet. Kuldenel nekem is

Mamoca: Szia! Gratula az uj hazhoz es erzzetek jol magatokat benne. Nekem is kuldenel kepeket? Koszi

Megyek meg olvaslak es irok nemsokara, kozben a ruihakat kiszedem a aszaritobol is.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Kati: Miert adod kanalal mar a tapszert? Van az avent-nek olyan uvege ami a cumi olyan mint a mell, igy ugyanugy szivja a baba. Nem kellene kiprobalnod?

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Edit: a férjem sajna későn ér haza mostanában, majd megírom mi volt. Végszükség esetére még van a tegnapi túrógombócból :D

Nem tudom mi lehet szegény Krisztával. Tomival is volt már ilyen, aztán egyszer csak elmúlt. (Régebben mindig időváltozáskor, eső előtti nap volt tök nyűgös) A foghoz még nem túl fiatal?

KAti: a sztrapacskának kb úgy kell kinéznie, mint a nokedlinek.
Nyers krumplit le kell reszelni, lisztet, tojást, sót kell hozzátenni és azt kiszaggatni, sós vízben megfőzni. Közben kell píritani szalonnát, és erre rátenni, megforgatni rajta. Tejföllel kevert juhtúróval jó enni. Nagyon fini, de ahogy így belegondolok nem túl diétás... :lol:

Különben nem tudom, de mostanában állandóan édességet ennék :cry: , pedig nem kéne :roll:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Andrea, szia! Én nem is tudtam, hogy felnőtt korban is kialakulhat laktózérzékenység? Mitől?

Utólag is Boldog Szülinapot Kívánunk!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Nahát, két percre teszem ki a lábam, máris annyit írtok!
:P :P :P :P :P :P
Rita, nem tudom, hogy túl fiatal-e vagy sem, de ha jól emlékszem, Gerynek is 5 hónaposan bújt ki az első foga. És itt van egy fiúcska, aki 1 héttel kiseebb, Krisztánál, és egyszerre kettő bújt már ki. De van olyan 9 hónapos is, hogy még egy sincs. Szóval, ismét: nem vagyunk egyformák. Nekem is van egy sztrapacskareceptem, de még nem próbáltam. Sőt, még el sem olvastam. :oops: :oops: :oops:

Andrea: Jaj, de örülök, hogy írtál! És rögtön lecsaptam a vénülésedre. Már ki is javítottam a táblázatot. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: De most nem küldözgetem, majd ha megszületik az Enikő kisbabája, akkor mindenkinek elküldöm, jó?
És engedd meg, hogy íg yutólag is nagyon boldog szülinapot kívánjak. Hát, szinte tarthatod majd egyszerre a fiadéval! :) Mert én egyszerre fogom a Krisztáéval! Igaz, hogy nálunk csak 4 nap a különbség. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

RITAAAAA!

Megnéztem a receptet, van minden hozzávalóm, gondolom, megcsinálom én is. Úgyis túróspuliszkát terveztem mára!
De nem értem, a kis lyukú reszelőn kell lereszelni? Vagy mindegy?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

sziasztok.
cs-né kati: nagyon köszi a képeket, igazi kis tünemény Jóci, és azok a szemek:) és milyen kis picike Dávidhoz képest. Gratulálok a szépséghez:)
andrea33, etterke: elmentek a képek

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Hello!

Na, végül mégiscsak túróspuliszka lett, mert ahogy ide leírtam a kérdést, rá 5 percre megjött a férjem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!!
Sajna most nincs időm visszaolvasni,de remélem mindenkivel minden rendben.

Újjabban nincs időm írni,mert napi 13órán keresztűl szopizunk,sajna kevesebb a tejcsi és szinte mindíg kevés,ezért egyik ciciről a másikra rakom.
Már két hete semmit sem kap anyatejen kívűl...
a házunk már szalad olyan bordel van két napja az anyós főz ránk és kezd az agyamra menni a szoptatási tanácsaival...

na megyek visszaolvasom az utóbbi 3 oldalt amiről lemaradtam...utánna fürcsi és jövök írok még...

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Sziasztok!

Mamóca: Megkaptam a képket! Olyan sokat nőtt Dávidka! Olyan nagy vagány csávó! Nagyon édes! Majd legközelebb is küldj képeket!

Edit: Réka is ma min. 60 ml tápszert hagyott az üvegben, valahogy nem volt étványa és délután is csak 1 órát aludt, ami nem jellemző rá. De összeségében jókedvű volt! Tényleg van valami a levegőben! Minden baba olyan nyügi ma!
Remélem hamarosan kibújik Kriszta fogacskája és nem kínozza tovább semmi. Én 2 hónapos voltam amikor kijött az első 2 fogam, az ismerősöm lánya pedig most 1 éves múlt és most jöttek ki a fogacskái, szóval tényleg ez a két véglet.
Rékának is volt kb 3 hónapos kora körül olyasmi mint amit most leírtál. Amint mellre tettem picit szopizott és aztán ordított. Az egyik okos könyvben olvastam, hogy szopáskor olyan fájdalom üthet az ínyébe, ami tényleg okozhatja az étványtalanságot. Az ínyét is masszíroztam és kentem gellel, de a fogacska nem bújt ki de szerencsére elmúlt ez az étványtalanság és sírás. Volt amikor teljes étkezés kimaradt! Később minden helyre állt és szopizott tovább 1 hónapig. Tehát arra gondolok Krisztának is evéskor fájhat nagyon az ínye. Étkezés előtt kend be ezzel a fogzási fájdalmat enyhítő géllel az ínyét és hátha jobban eszik. Remélhetőleg most már lassan megszűnik a fájdalom! Többet sajnos szerintem sem tudsz tenni!

Kati28: Mi is az Avent-es cumisüveget és cumit használjuk és nem okozott problémát utána Rékának a szopás. Van olyan cumi, ami 0 hónapos kortól ajánlott és egyátalán nem folyik bebőle a tej, tényleg dolgoznia kell a babának, mintha szopizna, valamint hasonló mint a női mell, evéskor nem nyel levegőt és nem okoz hasfájást, bár ezzel a részével nem értek egyet.

Jó hétvégét minden babának és mamának!

Kép
Kép
etterke

NAhát, ha valaki azt mondja ma nekem, hogy estére esni fog az eső, én bizisten szemberöhögöm. És esik. Rita, igazad lehetett az időváltozással is. Nem tudom. Délután elaludt Kriszta és egy jót aludt. Csak 8 felé kelt fel, amikoris, normi, hogy farkaséhes volt, bevágta a 230-as adagot normálisan, majd játszottunk együtt és egyedül is játszott és 9 körül elaludt. Kíváncsi leszek, mikor ébreszt. Biztos, valamikor hajnali 3 felé. :(

Na, megyek még letussolok, és tegyem el magam, mert mindjárt szól a csergőóra. Az, amelyik Krisztanévre hallgat! :)
Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na itt vagyok!!!!!
Ma itt volt a nővérem, vele voltam el, aztán az Astiba mentünk nézelődni neki babaágyat. Gery kapott egy új játékot, ilyen zene-bonásat. Amit tud össze vissza nyomkodni és a szüleit vele a sírba küldeni! :lol: :lol: :lol: ÁÁÁ, azért nem! Én mindenképpen akartam neki ilyen tramm-tramm játékot, hát most láttam olyat ami tetszett is.
Rita! Láttam olyan etetőszéket ami olyasmi mint Etterkééké, jó nagy tálcalappal, vagy hogy hívják! 15000.- volt. Nem tudom Ti mennyiért akartok, de azért leírtam!
Boldog 7 hónaposságot Tominak!!!! :lol: :lol: :lol:

Edit, lehet bizony az időjárástól ez az étvágytalanság, meg bizony a fog miatt is, meg egy csomó mindentől is. Neked sem lehet mindig ugyan olyan az étvágyad! Ne aggódj a Krisztáért, amíg mosolyog nincs gond!!!!! :lol: :lol: :lol: És igen jól írtad, Gerynek pontosan 5 hónappal a születése után bujt ki az első foga!!!! :lol: :lol:
Kati!!!!!!! Én is csak azt tudom mondani mint Edit, hogy 6 hónap elött NE ADJ gluténes ételt Mirának. Én is még a 7 hónapot is megvártam Gerynél, most 2 hete, hogy elkezdtem neki bevezetni az étrendjébe. Sőt Én még azt is mondom, hogy 4 hónap elött SEMMIT SE ADJÁL AZ ANYATEJEN ÉS TÁPSZEREN KÍVŰL!!!!!!!!!!! Gyümölcslét se! Lehet hogy nem látsz semmi problémát Mirán, de később esetleg olyan problémái lehetnek majd, amik erre vezethetők majd vissza!!!! A kicsik bélflórája és az emésztőenzimjeik nincsenek még teljesen kifejlődve!!!!!!! De ezt már egyszer pont talán neked írtam itt le. TE tudod mit csinálsz, de szerintem rosszat! Nem megbántani akarlak!! Félre ne érts! De nem tudnád erről kikérni a védőnőd vagy a gyerekorvos véleményét? Ők nem mondták, hogy mit lehet és mennyi idős kortól adni????? Én az Ő kérdezésük nélkül sosem mertem semmit adni Gerynek a saját elgondolásomból. Tényleg félre ne érts, csak figyelmeztetnélek......... :)

Képzeljétek Gery ma már teljesen önállóan felült!!! Semmi támasztás, tök egyenes háttal ült, kicsit törökülésesen és úgy játszott ma nagyon sokszor! Tiszta kis ügyi! :-)))
Kép Kép

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?