Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és olvastam valahol, hogy nem értitek milyen, mikor szülés előtt "szétesik vkinek az arca."
Én sem értettem igazán, amíg meg nem láttam egy lányt, aki szintén terminustúllépés miatt járt velem együtt mindennap CTGre. Egyik nap megláttam, és hűha! Kb mint Michael Jackson smink nélkül. Lehet, hogy az ödéma teszi. Tök széles lett a szája, és lebiggyedt. Aztán utólag megnéztem a szülésem előtt 3 nappal készült képeimet. Hát, én is valami hasonló fejjel bírtam. Próbáltam mosolyogni, de csak mégjobban lebiggyedt a szám... Kb így: :(
Mindenkinek laza szülést és jó babázást kívánok!
Ági
potter_76

Mamy :) Ilyet a babyfunba is lehet kapni, ott vettem énis valami 3400-ért asszem, és kiscipő meg kis sapka is volt hozzá. :)

Mi is lombikosok vagyunk, de nem kell egy ilyen korlátolt agyúval leállni vitatkozni, mert akkor eléri a célját...hogy feldühödünk, és védekezünk. Egy ilyennek meg mért kéne védekeznem, ott pusztuljon el a saját lelkinyomorában az ilyen.

Rozus nekem még nem csordogál, de valami kiütközik a bimbón, valami fehéres, és a melltartómnak "szaga" is van :) Ez hülye szó, a férjem úgy hivja babaszagom van, amit amugy az egész testemen érzek én is.

Néha én is bedepizek, olyankor olyan bűntudatom van, hogy szegény Niki biztos sirdogál bent. Barátnőm attól fél lelki következményei lesznek, hogy a baba nagyon érzékeny lesz, vagy sirós.

sz_kata néha olyan hülye álmaim vannak, teljesen megrémülök. Főleg a köldökzsinóros álmom...de gondolom sokan vannak még igy vele. Remélem minden rendben lesz szülésnél.

Na most megyek enni, mert olyan savam van...huhhh
chesti

Livi!
Köszi szépen, jól vagyunk :lol:
Igen, már sokkal nyugodtabbak az éjszakáink, hálistennek az Infacol bevált. (KOP-KOP-KOP-KOP!!!) Emellett minden nap csinálok egy fél üvegnyi Mecsek baba teát, ha csuklik vagy nyűgös abból kap pár kortyot, igaz nem nagyon tetszik neki (látni kéne azt az arckifejezést!!!) de legalább ez is hasznos.
Igaz, hogy kb. este 7-8-tól kb. éjfélig-egyig nagyon éberek vagyunk, nézelődünk ezerrel, és eszünk ágában sincs aludni :? Aztán éjféltájban van az utolsó cicizés, utána ringatás, bealvás, kiságyba letevés, és szerencsés esetben alvás. Kevésbé szerencsés esetben még kb. 1 óra gőgicsélés ami néha sírásba torkollik, olyankor karba vevés, újabb ringatás, bealvás. De hálistennek ezek már csak nyűgösködések, úgy vettük észre hogy a pocifájás elmúlt! :lol:
Ma éjjel is ez volt a rend, aztán fél 6-kor ébredt Geszti, cicizett egy jót, majd visszaaludt, 9-ig. Akkor megint cici, megevett 90 gr-t, utána kb. 11-ig nézelődött, gőgicsélt, azóta alszik.
Szóval remélem, lassacskán beáll a rend! :lol:

Kép
mamy

Lányok!
Teljesen ki vagyok akadva a munkahelyemre!!! Képzeljétek, mióta megszületett Geszti, férjem folyamatosan rohangál a papírmunkák miatt. A múlt hét ugye a születési anyakönyvi és a TAJ kártya kiváltással telt, aztán 1 hete csütörtökön bevitte a kitöltött TGYÁS igénylést a munkahelyemre. Ugyebár, azt a munkahely intézi, akkoris ha nem kifizetőhely. Namármost közölték, hogy ők nem továbbítanak semmit, kitöltik ami rájuk vonatkozik, és vigyük be mi az OEP-hez. Ezen kissé kiakadtam, de rábólintottunk, hogy jó, legalább gyorsabban megy a dolog. Haha! Hétfőn kiderült, hogy a könyvelő csinálja aki egy héten 1-szer jelenik meg a cégnél, ki tudja mikor, igazi kiskirály. Ezenkívül céges aláíró sincs, mert ketten kellenek, de az egyikük nincs bent és nem tudják mikor lesz. Milyen érdekes, hogy lehet egy cégnél hogy nincs aláíró??? Tegnapra ígérték hogy meglesznek a papírok, de délután kiderült hogy mégsincs meg. Ma délelőtt a párom bement, mivel mondták hogy ma jön a könyvelő. Jött is, de közölte hogy neki más dolga is van, aztán délben valami céges ebéd lesz (!!!) és dolgavégezetlenül el kellett jönnie a páromnak, iszonyú dühös volt, hívott telefonon. Én meg hívtam az ügyintézőt, aki nem vette fel a telefont. Közben a páromnak egyéb ügyben is rohangálnia kell a városban, szóval nem csak arra várunk itthon ugrásra készen hogy a cégem mikor kegyeskedik kitölteni a papírokat.
Végül sikerült beszélnem az ügyintézővel a munkahelyemen, mondta hogy rossz papírokat töltöttünk ki ( :!: :!: :!: és ez csak most derült ki 1 hét után :?: :!: :?: :!: ) de már kitöltöttek egy "jót" - most le kéne borulnom és a lábaik előtt hajlonganom :?:
Majd hív hogy mikor lehet érte menni ma délután, mert aláíró már megint nincs.
Szóval elegem van, nem elég, hogy nekik kéne mindezt intézni, jól lepasszolták, és még arra sem képesek, hogy normálisan elintézzék a kitöltést, stb, DÜHÖS VAGYOK!!! :evil: :evil: :evil:

Náltok hogy ment ez az egész, hol álltok az ügyintézésekkel, mik a tapasztalataitok a hivatalokban???
Ugyebár most kell benyújtani az egyszeri anyasági segélyre, a TGYÁS-ra és a családi pótlékra a papírokat.
Hol tartotok??? Szörnyű hogy a 2 hét alatt amit itthon volt a párom, szinte semmit nem tudtunk még intézni.

Kép
mamy

Chesti!
Igen, nyilván több helyen is lehet kapni. A miénkhez is volt cipő és sapka, de ezek elég vastagok, majd télre jó lesz :lol:
Az ára sem vészes, mi is 3500-ért vettük.
A lombikos dologgal kapcsolatban egyetértünk. Sajnos vannak ilyen lelki sivár nyomoroncok...

Kép
mamy

Sziasztok!

tegnapelőtt megvolt a várva-várt 4D-s ultrahang!
MInden rendben van Flóra egészségesen fejlődik: Jelenleg1449gramm a bpd 7.74cm.
Nagyon szép a pofija (már most elfogult vagyok)! Szerettem volna képet feltenni, de nemtudom lekicsinyíteni, így sajna nem sikerült.
egy kicsivel több a magzatvizem, de a doki azt mondja, hogy ez a mennyiség nem befojásolja a magzzatot.

csanita!
engem érdekelnének a holmik.hol, mikor tudom megnézni és vásárolni? Bár százhalombattai vagyok, de sűrűn járok pestre!
megadom az emilemet: ptom74@fibermail.hu
köszi

rozus!
felháborított az a butaság, hogy valaki ilyet írt a lombikbabákról, valószínüleg tudatlan az illető!Ne is foglalkozz vele!
az előtej normális, nekem a védőnőm már a 26. héten szólt, hogy ne ijedjek meg ha ilyesmit tapasztalok, mert teljesen természetes.

Mamy!
hol vetted ezt a praktikus hálózsákot?

Rönci!
épp most nézem ,hogy te is a tétényiben fogsz szülni.Ki a dokid? Van már szülésznőd?

Nemtudom ki hogyan volt vele de én most a 30. hétben vagyok és már most türelmetlen vagyok, nem alszom éjszaka és olyan hülye hangulatom van.Nem korai?na mindegy sietek, mert mennem kell!

Jaaa!Viola!
nagyon szép volt a szüléstörténeted és jó, hogy minden úgy alakult ahogyan akartad!Gratulálok nektek!

Sziasztok
gabriel79

sziasztok,

Bali,

És mit vizsgálnának ha mennék?! Nem sok értelmét látom, hogy átbumlizzak a városon egy újabb ctg-ért (tegnap voltam, legközelebb szerintem csak hétfőn megyek be, ha úgy érzem gond van, akkor hamarabb). Petike ficánkol ezerrel (már amennyire még tud a szűk helyen), szerintem tök jól elvan, csak az anyja türelmét teszi próbára. :lol:

Boróka,

Én nem nagyon szeretnék minden nap járni. Egyébként meg úgy vagyok vele, hogy nagyon-nagyon elképzelhető, hogy elszámoltuk a születés időpontját, amire már csak azért is megvan minden esély, mert totál rendszertelen volt a ciklusom. Szóval, szerintem ha most nem is szülök, nem lépem túl a terminust, mert símán lehet, hogy jóval később volt a "nagy találkozás" mint ahogyan mi számoltuk. Szóval, még egy hétig nem aggódom :lol:

Hogy miért ódzkodik a férjem a szextől? Szerintem egyrészt valóban parázik, hogy most már visszafordíthatatlanul apa lesz, és ő egyáltalán nem bánja, ha "nyer még pár napot". Másrészt, meg most már zavarja a tudat, hogy Peti feje a medencémben :lol: Bár szerintem, ha a hét végéig nem történik semmi, akkor ő is beadja a derekát :wink:

Chesti,

olvastam én is a lombikos beszólást :evil: Aztán nekem is eszembe jutott, egy mondat, amit egy filmben hallottam: egy kamasz morfondírozik: hogy ha én voltam apám legjobb spermiuma, kíváncsi vagyok, milyen lehetett a többi... :)

babatakaró: a kínain is lehet kapni, mi ott vettük, csak sárga színben. Mr nem emlékszem az árára, csak arra hogy a férjem keményen alkudott rá :wink: :lol:
sz_kata

Ági/Potter_76:
Tök aranyos vagy, hogy olvasod az őszit. Akartam is írni Neked, hogy az egyik CTG alkalmával meglátogattam Annát, aki éppen akkor volt bennt a kisfiával az osztályon és tudtam vele beszélni pár percet. kisfia nagyon szép gyerkőc, s ő is jókat mesélt a szülésről is.

Amúgy a zárt méhszájon azért annyira nem aggódom - igy is megindulhat a szülés pl. magzatviz elmegy.

És annak idején a korai (9. heti) UH az későbbre tette a terminust talán szept. 21., de MÁV-os dokim ezt nem veszi figyelembe.

CTG-t meg simán nem értem, hogy akár egyik napról a másikra is lapos lehet a görbe és akkor meg kell indítani, vagy mi?
Már elolvastam egy orvosi könyvet is erről, de ott a fájások függvényében nézik, meg a mozgás függvényében, eddig a MÁV-ban meg csak simán a pulzust mérték az idő függvényében, és ha 20 perc alatt legalább kétszer felment 160-ra akkor azt nondták OK.

És még azt sem értem, hogy miért nem csinálnak több UH-ot? Azon látszik a lepény érettsége nem? (nekem utoljára 36. héten I-es volt.)

Neked csináltak?
Végül hány nappal voltatok túl a terminuson, amikor meginditották?

Bocsesz, hogy ennyit kérdezek, de a privi nem működik most Linux alól.

Köszi, és remélem jól vagytok kisfiaddal együtt!!!

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sz-Kata!

Nem tudom, mit vizsgálnak, azt akartam megkérdezni... Magzatvíz-zavarosságot esetleg vagy valami ilyesmit? :roll: Hmm... X
Mondjuk mifelénk nem nagyon foglakoznak az elszámolás lehetőségével... Egy héten belül, ha tetszik, ha nem ki kell jönnie... ha fogadott orvosod van, akkor ez nyilván nem a magánrendeléseinek napja... :D

Boróka!
Van ilyen az uh-s papíron, hogy lepényérettség? ..vagy azt honnan lehet tudni? Én is akarok új infót... :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Ja, Mamy!

Örülök, hogy rendeződni látszanak a dolgok! Tündér ez a csaj!
Én is hasonló ügyintézésre készülök, ezért már most vértezem fel magam az idegbaj ellen. Pl: az anyasági és a családi pótlékos papírt már be is szereztem (mert ez egy hely, ugye), csak ki kell tölteni. + utána jártam hol és hogyan érdemes leadni.Pl.: nem hétfőn és nem 12 óra előtt... Ilyenekkel ütöttem el az időt... A tgyás-ra is készültem... hát az már bonyibb, főleg, hogy még a főnököm se látott ilyet... Megbeszéltük, hogy együtt minden papírral+pecséttel bemegyünk a MEP-be és kitöltjük, amit adnak... :D De így is rettegek!!! :roll: :) A TAJ-t meg postázzák nálunk... Hála az égnek, azzal semmi teendő nincs, még a kórházban intézik...

Livi

bali78

Sziasztok!

Sue!
Kitartást a kórházban!!! Gondolok Rád sokat! Várunk vissza a Babucival! :D

Sz_Kata!
Neked is kitartást és türelmet! :wink: Tudom, nem könnyű, de baba még nem maradt benn sosem :lol:

Rolex!
Melyik szülésznőnek mutatott be a dokid? Mert nekem cirka 1,5 van :lol: Beninél Farkas Adriennhez jártam NST-kre, de végül megegyeztünk, hogy ismét Cser Katinál szülök, ahogy Marcinál is. De a lényeg, hogy mindkettejük nagyon-nagyon aranyos!!! :D

Mamy!
Ne aggaszd magad a vércsoporttal kapcsolatban. Nekünk egyik gyerkőcnél sem írták be a vércsoportot a kiskönyvükbe (viszont megtettem én!), viszont legalább Marcinál megkaptam a leletet, amin szerepelt a vércsoportja. Viszont Beninél - akinél pláne ellenanyag is volt a vérében, és esetleges transzfúziónál figyelni kéne - persze nem kaptuk meg. Én felhívtam a kórházat és elintéztettem, hogy a Párom átvehessen egy leletmásolatot. Próbáld meg Te is! És nyugi! :wink:
Ügyintézés: mintha az én cégemről írtál volna :lol: :twisted: A bérszámfejtőnek nevezett tyúkeszű banya nálunk is királylányt játszik és hetente egyszer dugja be az arcát az irodájukba. Emellett sötét, mint az éjszaka, totál hülye ezekhez az anyaságis dolgokhoz. Pluszba a cég is felszámolás alatt van, a felszámoló pedig minden szökőévben jár be a céghez alárírni. Én már lélekben rá vagyok készülve, hogy befonhatom a szemöldömet, mire valami kitöltött papírhoz jutok tőlük. És nekünk már Marcinál is saját magunknak (pontosabban a Páromnak) kellett személyesen bevinni az OEP-hez a papírokat, mert a királykisasszony tett rá magasról! :twisted: Ilyeneket úgy, de úgy kirugdosnék a munkahelyükről!!!
Jól írod, hogy most az anyasági támogatás, a tgyás és csp igénylése megy első körben. Mi még egyébként a TAJ kártyára várunk :twisted:
Ja és ehhez a mizériához is sok-sok türelmet, kitartást, nyugalmat kívánok Neked és a Párodnak is!!! :wink:

Találtam egy egész jó linket a juttatásokkal kapcsolatban. Egész emberi nyelven van megírva!
www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes

Benike - Gesztikéhez hasonlóan - erősen az éjszakai fennlétet preferálja. Tegnapra virradóra 2-ig egy szemet nem aludtam, Párom sem sokat. Még mellettem sem akart aludni, cicin próbált volna megnyugodni, de mindig kiesett a szájából. Végül kínunkban hagytuk sírni a kiságyában és 5 perc után vígan elaludt. Marcinál is volt sajna ilyen sírni hagyás, mert egyszerűen nem lehetett bírni Vele. Igaz Nála csak nappal volt rá szükség.
Most éjszaka ahogy letettük a fejünket aludni a Párommal este 11-kor, Benikének kipattant a szeme és ismét tojt volna aludni. De most nagy nehezen mellettem bealtattam. Fél 3-kor viszont ismét ébredés, 'nem akarok' aludni szindróma. Cicizés közben kétszer bekakkantott (persze mindig friss pelusba), majd végül ismét sírva hagyás és ismét bealudt magától :?
Nem célom, hogy ilyen drákói módon altassam a gyerkőcöt, de egyszerűen nem lehet Vele mit csinálni... :(

Megyek pihizni! Délelőtt kicsit dobozoltam, mert persze nappal alszik a másodszülöttem :? Most is itt van mellettem kiterülve a franciaágyon. Még a cicizést is félbehagyta, inkább alszik helyette. Kíváncsi leszek, mi lesz éjszaka! :roll:

Engem annyira aggaszt Gigi bejelentkezése :( Remélem nincs Velük semmi probléma.

Gigi, ha még olvasol esetleg, csak annyit írj, hogy minden oké, csak Petike minden pillanatodat lefoglalja! Köszi és puszi!

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Halihó Mindenkinek,

Szextéma: nálunk is főként a vizualitás játszik közre, meg persze az is, hogy ahogy együtt voltunk, Bencus felkelt és elkezdett ezerrel mászkálni... Na az már az én kedvemet is szegte :lol: mintha hárman lennénk az ágyban...
Amúgy többen írtátok, hogy a baba csak akkor jön elő a szextől, ha már kész van. Nos én pont úgy tudom, hogy azért nem ajánlják a szexet a 36. héttől, mert a spermium beindíthatja a szülést, pedig a terhesség elvileg 40 hét... Nyilván más, ha már valaki túllépte a 40.hetet (Kata :lol: ) Anno nekem is azt mondta a doki, hogy hajrá szex, hegymászás, stb. mégis ráhúztunk 2 hetet :shock:

Rozus: Természetes, hogy kiálltam mellettetek. Remélem többször nem lesz rá szülség, mert végleg felszívódik.

Kata: beszólás :wink: Szerintem ebben hasonlóak vagyunk

Én is vettem ilyen takarót a piacon, aztán láttuk Röncivel a Mária nagykerben egy ezressel olcsóbban :roll:

Nekem csak hetente kell ctg-re mennem, Nst-t nem is csinálnak nálunk, állítólag még egy uccsó uh-ra is mennem kéne...
Még jövő hét péntekre bejelentkeztem fodrászhoz... Hát, majd meglátjuk. Tegnap este sem kímélt Bencus, pedig tényleg sokat pihizek, persze magamhoz képest :roll:

Jadi sajna még nem mehetett suliba, torokgyuszija van... Antibiotikumot is kapott, talán hétfőn már mehet. Remélem addig nem szülök, mmost őt kell pátyolgatnom.

Hétvégén jön az ex látogatni, szombatra foglaltam Bowling pályát, szerintem ezt már kihagyom, majd a háttérből szurkolok :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Jaj, szegény kisccsaj... Szenved is, vagy inkább csak élvezi, hogy még otton maradhat.

Én úgy tudom, hogy "régen" nem ajánlották a szexet a 36. hét után, de a háromóránkénti szoptatással együtt kiment a divatból... :) Ennyi erővel előtte is beindíthatná a szülést, csak akkor koraszülésnek hívnánk...

Ráhúztál 2 hetet???????? :shock: jaj, azt ne...!

Livi

bali78

Sziasztok!

Bujka! és persze többiek!
Őrület ez a bürokrácia!!! :evil:
A TAJ kártyáért bement a férjem még a múlt héten, remélve hogy hétfőn-kedden már a cégemnél tudunk ügyintézni TGYÁS ügyben, de hát nem sikerült, fejleményeket leírtam...
Viszont ma legalább az Államkincstárban sikerült az anyasági támogatást leadnia. Ez is valami. Mivel vidéki az állandó címünk (pest megyei), majdnem elhajtották megint, de már nagyon tele volt mindene ezért nem hagyta magát lerázni. Majdnem elküldték Ceglédre, merthogy Pest megye... Erre közölte az ügyintéző droiddal, hogy "na de hát ez itt a Fővárosi és Pest megyei államkincstár, vagy mi??" erre azonnal csönd lett és átvették a papírokat. No comment.
Állítólag 3 hét múlva utalják a lóvét. Kíváncsi leszek...
Ja, ami lényeges, ha mentek az Államkincstárba, kérik a bankszámla kivonatot, amin rajta van a bankszámlaszám, hogy ellenőrizni tudják, hogy jó amit beírtál. Nekünk nem volt, ez is majdnem probléma volt, de végül a párom határozottan közölte, hogy elhiheti, hogy jó a számlaszám, biztos hogy nem írjuk be másét.
A másik, hogy nyitás előtt legalább félórával oda kell menni, mert már akkor kígyózik a sor, és pl. ma déltől már nem adtak ki sorszámot, pedig fél 3-ig volt ügyfélfogadás...
Nemrég hívtak a munkahelyemről, állítólag kész vannak a papírok, párom bement érte. Ja, mert közben szegénykém hazajött az Államkincstárból, benyomta az ebédet, és már ment is tovább.
Ááááhhh, nem is idegesítem magam... legalábbis megpróbálom... de nem könnyű...

Alvás-sírás téma: valamelyik éjjel mi is hagytuk Gesztit sírni az ágyában, mert egyszerűen képtelenség volt vele bírni, semmi sem használt, úgy üvöltött, ha felvettük abbahagyta, úgy nézett ki hogy bealszik, de ahogy közelítettünk az ágyhoz, azonnal hatalmas szemekkel nézett és sírni kezdett. Úgyhogy letettük, és próbáltunk uralkodni magunkon, hogy ne vegyük fel. Kis idő múlva elaludt... nagyon sajnáltam és lelkiismeret-furdalásom volt, de az ember néha tényleg olyan tehetetlen...

Kép
mamy

Boróka,

Köszi a homeós tippet, el is szaladtam a gyógyszertárba venni. A gyógyszertáros szerint ráérek még szedni :)
Merthogy tudod, már egyszer beszéltük is, hogy nem mindegy, hogy terminus túllépésről, vagy túlhordásról beszélünk. (azért én most elkezdem szedni ezt a csodabogyót :wink: )

Jadey,

Jobbulást Jadenek!!

Bujka,

megnyugtattál :wink: :lol: :lol:

Bali,

nálam nem lesz mesterséges szülésmegindítás, ha nincs komoly ok (pl: mekkóniumos magzatvíz, gyengülő szívhangok, vagy a lepény elöregedése, ez utóbbit a flow metria vizsgálattal végzik), merthogy én Ágiékkel szülök, és ők hagyják, hogy a természet végezze a dolgát. Én ebben hiszek. :)

arcszétesés: hihetetlen hogy ilyen is van :shock: Én azt hiszem, az én arcom volt már sokszor szétesve, de nem is voltam terhes, csak a napi 12 óra robot nem tett jót :?

Teszek fel egy utolsó pocis képet, remélem a következő képen már pocin kívül mutogathatom Petit :lol:

Kép
sz_kata

Mamy!

Gondolom a családi pótlékot is meg igényelte? ...mert azt is ott kell, de gondolom azt mondták neki...
De még jó, hogy a párod ilyen határozott fellépésű, mert bizony sokakat láttam fejlehajtva hazakullogni ilyen szituban... :( :shock:

Livi

bali78

Sz_Kata!

jaj, nagyon csinos vagy!!!!!!!!!! :D :D

Livi

bali78

Kata,

Tényleg csak pocid van, abban meg csak a Peti meg a járulékok :lol: Úgyhogy néhány napon belül olyan leszel, mint 9 hónapja :wink:

Köszi, átadom Jadenek.

Bali: Szerencsére csak köhög és amúgy tök jól van. No azért éjjel úgy leizzadt, hogy álmában át kellett öltöztetnem, reggelinél meg csodálkozott, hogy ő nem is ebbe a pizsibe feküdt le aludni :D Ezek szerint hat a gyógyszer... Neked is köszi a jókívánságot!

Szexügyben lehet, hogy igazad van, mindenesetre nálunk sem én nem akarom :oops: Úgyhogy mi tényleg megvárjuk, míg ő kegyelme kopogtat kifelé :lol:

KépKép
Kép
jadey

Mamy,

Hű, hát nekem is eldurrant volna az agyam ennyi bürokratától. Azt viszon nem értem, milyen alapon kérik a bankszámla kivonatot. Hogy a bürokraták azon csámcsogjanak, hogy mennyi pénzem van a bankban? Egyáltalán jogos ilyesmit elkérni, ez annyira személyes....

Én már most vértezem magam, mert ugye, nálunk bonyolultabb lesz az ügyintézés :x
sz_kata

Boróka,

Légyszi, nem tudod megmondani, hogy mi az adagolása a homeós bogyóknak? A dobozán nincs rajta. a caulophyllumból 5-ös töménységűt, a cimicifugából 9-es töménységűt sikerült szereznem. Te hogy szeded?

ja, és gondolom, egy doboznyi after eight után ne vegyem be azonnal :roll: :wink:
sz_kata

Szia Kata!

na, látod ez az, hogy milyen higitást és hogyan is kéne szedni. Ezt nyomozom én is, de eddig ahány hely, annyifélét írt. Mindegy, azért leírom ide az infokat:

1. Gyógyszertári hivatalos homeos kiskönyvecske:
Spontán induló szülésnél, ha a fájások elindultak:
Caulophyllum 5 CH félóránként 5 golyócska
Cimicifuga 5 CH ugyanígy felváltva a másikkal

De sajna itt nem írja le, hogy terminustúllépésnél milyen higítást és hogy kellene szedni.

2. A jászberényi Erzsébet kórház szülészetén használt protokoll:
http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18

Ez nagyon hasznos, de szintén csak a szülés alatti adagolást írja le és C30-as higítást használnak.

3. a neten találtam valahol, hogy Caulophyllum C30 heti 1-szer 5 bogyó szüléselőkészítésre, majd
a vajúdás alatt ez és Cimicifuga C30 5 bogyó 4-szer 5-ször közben fél órákat kihagyva.

4. a neten találtam egy bonyolultat szüléselőkészítésre:
1. nap:
Reggel: 5 db Caulophyllum 12C
E: ugyanez

2. nap:
R: 5 db Caul 12 C
Este: 5 db Cimicifuga 12 C

3. nap: R: % db Caulophy 12 C
E: Pulsatilla 12 C

4. nap
R: 5 db Caulophyllum 12C
E: Belladonna 12 C

És utána ezt ismételgetni.

Én még nem vettem meg, de szerintem hívd fel az Aaranysárkány homeopata Gyógyszertárat: 335 21 44, ott már csak mondanak valami értelmeset.
Szerintem ott fogom majd megvenni, hogy ne rontsam el a dolgot.

Puszi,

Dorka

boróka1973

Szia Kata!

Újabb nagyon jó oldalak:
http://kisskapu.homelinux.org/babas.htm

És a babanetről egy ajánlás (istvános anyukától):
Én ezt a kúrát akarom folytatni azt hiszem a 36. héttől: (ezt az istvános topikba írta egyszer egy anyuka)

"Homeopátiás bogyók (3 napos kúra, a 4. napon újól az elős napit kell):
1. nap: Caulophyllum thalictroides 15ch 5golyó
2. nap: Cimicifuga 15ch 5 golyó
3. nap: Pulsatilla 15ch 5 golyó
a szüléskor Caulophyllum 30ch 5 perces fájásoktól 30 percenként 5 golyó
Szülés után Arnica montana 9ch 3x5golyó 10 napig (jócskán lecsökkenti a gyermekágyi vérzést)
A tejelválasztás serkentéséhez pedig Urtca urens c5 napi 2x5 golyó plusz Laktoherb tea 1 filter/1 liter (bár nem ezt írják a dobozra, de állítólag töményebben görcsöket okozhat a babánál)"

Na most légy okos!

Viszont előtte utána fél órával nem szabad enni, inni (csak vizet), bogyó fémhez nem érhet.

Ciao,

Dorka

boróka1973

Boróka,

Óoo, a szex és lépcsőzés egyszerűbbnek tűnik :lol: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Lívi!
Olvastam, hogy Te a plédet pelenkaöltéssel szegted körbe. Nekem a hajam égnek áll már...Ha tűvel csináltad, akkor amíg körbeértél többször kellett befűznöd a cérnát nem? Folytatólagos lett így is?
Bocs, hogy ilyeneket kérdezek, de szeretném precízen megoldani, és valahogy nem megy...Idegesít, hogy nem tudom egy hosszú cérnából megoldani...Biztos én vagyok a hülye...A telihold hatása :D

Majd visszaolvasok, a többieknek puszi.

Edit

Kép
Kép
edi78

Szkata:

Tényleg helyes pocid van!

Mamy:

Ez a sok ügyintézés tényleg rémes.Ahelyett,hogy apa veletek tölthetné azt az időt.

Gabriel:

Én Holba dokihoz járok a Szt Imrébe,de szülésznőt még nem választottam.És te?

Jadey:

Olyan édi hangja volt Jadenak tegnap.remélem jobban van már.Küldtem át képeket Éviék babájáról.cuki mi?

Olyan izgi,hogy megint sokasodik lassan a topic újabb kisbabákkal.Nekem még olyan sok van.
Ma azzal fárasztottak a kollégáim (akik elég ritkán látnak),hogy már változik az arcom.pedig szerintem nem.
Akik mondjuk szülés előtt vannak tényleg kifordul a szájuk.(gondolom rám még nem így értették)

KépKép
rönci

Szia Röncikém!

Tényleg cuki a bébi!!! Köszi, hogy átküldted. De mit iszik a cumisüvegben néhány naposan??? Azon meglepődtem. A Barbiékéról viszont még nem láttam :cry:

Arcelváltozás Neked??? Megáll az eszem :roll: Mit ki nem találnak?!
Teljesen jól nézel ki, annyi változás van, hogy lett egy kis pocakod, de ez talán érthető :lol:

Puszika

KépKép
Kép
jadey

Jade már jobban van szerencsére.

KépKép
Kép
jadey

Rönci :

Megkaptuk a bölcsőt, majd beszéljünk...

KépKép
Kép
jadey

Edi!

Bizony több cérnából csináltam és aztán visszamentem a kényes helyekhez és addig variáltam a cérnával, míg úgy nem nézett ki, mintha egyben lenne... :shock: :) :) Ettől jobban nem tudom megmagyarzáni... :roll: Végülis hímzés, így nincs rajta görcs vagy ilyesmi... :)

Livi

bali78

Kata: Aztán csak óvatosan a pocakos képekkel, nehogy rád mozduljon a pocakpervervhapsinőnk :lol: :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok!

Beindult nálunk a nagyüzem, lányok véletlenül sem alszanak/esznek/vannak ébren egyszerre, ma délután kettőkor még pizsamában etettem :? Sajna, a szoptatás erre csak rátesz egy lapáttal, mert órákig tudnának szopizni, de nagyon keveset, a pótlás becumizásánál viszont már elfáradnak és bealszanak, aztán egy óra múlva ordítva ébrednek :shock: Venni fogok úgynevezett szop-tanít segédeszközt (cicihez megy egy csövön a lefejt tej, és azt (is) szopizzák)... Mindezzel együtt szépen szalonnásodnak.

Vannak ám új képek! http://baddog.hu/index.php?option=com_r ... &Itemid=62

Sérv: köszi a biztató szavakat, sajna, a kórházban azt mondták, hogy sérv = műtét. Hogy mikor, azt majd meglátjuk, remélem, meg lehet várni, míg Lili kicsit nagyobb lesz.

Megpróbáltam visszaolvasni, persze Lilike rögvest rázendített, így csak bele-bele olvasgattam.

Mamy,
vércsoportvizsgálatot a kórházak optimális esetben (ha a babával minden OK) nem is csinálnak :!: Anyasági támogatás: nekünk anyu mindent nagyon flottul elintézett, már meg is kaptuk. Viszont jöjjön a rémdráma: A POSTÁS NEM DOBOTT BE ÉRTESÍTŐT AZ ANYASÁGI MEGÉRKEZÉSÉRŐL, csak anyu nyaggatott, hogy hívjam már fel az államkincstárt, mert már meg kellett volna érkeznie a pénznek (ő is bízik az állami szervekben, mint látható :wink:), kiderült, hogy rég elküldték a pénzt. Felhívtam a postát, és aznap küldték volna vissza a zsét az államkincstárnak, így gyerekestül rohanhattunk be érte, hogy vissza ne menjen. A postást, ha elkapom, seggbe rúgom, mert kétszer is ki kellett volna hoznia az értesítőt, de egyet sem kaptunk (bosszú lenne? De miért????) Szóval mi így jártunk. De legalább hepiend.

Melinda
, cumi nálunk sem dívik (szerencsére), az viszont egyre gyakoribb, hogy a csajok cicin alszanak el (nem egyszerre). Most is megy a bömbölés, úgyhogy mennem kell... Beni és Marci nagyon édes!

Sz_Kata
, pocak: ez már döfi :!: Nagyon csinos... Anyuka-dolog: nem egyszerű... Anyu nálunk is megkergült, de már visszavarázsolódott - nálatok is ez lesz, meglátod... Egy-két héten belül visszaáll a normális viszony.

Mennem kell, Liza kiordítja a tüdejét...

Puszi mindenkinek, babaváróknak hajrá a finishez!

Kata

ákata2

Sziasztok!

SzKata!
naggyon csini és szép kismama vagy, a párod biztos büszke rád!

Rönci!
én a Fülöphöz járok, de ő nem ígérte biztosra, hogy bant lesz, tehát nemtudom ki lesz bent orvos.Csak a szülésznőm biztos ő pedig Majnár Zsuzsa. 22.-én megyünk be a kórházba körbe nézni és megbeszélni a dolgokat.

Olyan szörnyű, hogy ilyen nehézségek árán lehet hozzájutni (tgyás ,gyed stb.) ahhoz ami jár.
Sziasztok és szép álmokat mindenkinek!
remélem ma éjszaka már fogok tudni aludni!!!
gabriel79

Szkata
Nagyon csinos vagy. Mikor megláttam a képet, de csak a tetejét láttam azt hittem a kislányod az. :oops: Letagdhatsz jo pár évet. :)

Ákata
Nem semmi a postásotok! Seggbe rúgás :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Hettie!
Engem a múlt héten (35. héten) nyomott kegyetlenül a babus 3-4 napig és még éjszaka sem tudtam a fájdalomtól aludni. Szombaton elmentünk egy esküvőre, ahol a párom felkért 2-3 lassúra és úgy néz ki, hogy kimozdult abból a pozícióból és mintha elfújták volna a fájdalmat. Neki is biztos jól esett, hogy egy kicsit elringattuk :lol: .

Mamy!
Ezek szerint egész jól alakulnak a dolgok és hamarosan már minden rendszeressé válik nálatok. Akkor talán egy kicsit könnyebb lesz előre tervezni.

Jadey!
Jadenek jobbulást, neked pedig kitartást. Remélem nem kapod el tőle, mert az most nem jönne jól.
Fodrász? Nagyon meg fogsz szépülni a szülésre. A végén még teljesen belédhabarodik a kisfiad :lol: .

Sz_Kata!
Szépek vagytok így egyben, úgyhogy nem értem a párod hozzáállását, hogy nem akar egyből letámadni, amikor megadod neki az esélyt :roll: . Az arcod pedig egyáltalán nincs szétesve. Egyébként lehet, hogy ez is csak egy újabb tévhit (babona), mint az, hogy hegyes pocinál fiú lesz, stb.

Krisszi!
Mi van veletek? Mostanában nem írtál. Remélem minden rendben van és szépen fejlődtök.
Mi ma voltunk a párommal a Babyfunban, ahol megvettük a kádat az állvánnyal és még egy csomó "apróságot", amire a babának szüksége lehet (lepedő, textilpelus, kifogó, utazáshoz pelenkázó, stb). Most elég céltudatosan mentünk oda, így az eladónak nem nagyon adtuk meg az esélyt, hogy kibontakozzon :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Csajok,

Minden hitem ebben a telihold mizériában van :lol: De egyenlőre még mindig sehol semmi :?
Kérdeztem apát, kifordult-e már a szám. Csak nézett rám kukán :lol:
Viszont ma hirtelen felindulásból betermeltem egy doboz after eightet, egy zacsi m and m-et, meg tejkaramellát. aztán a sok édes jz miatt nyomtam rá egy kis sonkás chipset. Ez jelez valamit?! :roll:

Hetti,
nem értelek, hány évesnek gondolsz? bajosan lenne ekkora lányom, még akkor is , ha az első randimon összejön.... :shock:

Jadey,

Dune-nek lesz egy jó napja? :P
sz_kata

Jó reggelt lányok!

Nagy a csönd... :roll: :wink: a telihold megtette a hatását? :wink:

Ákata!
Hát egy picit megnyugtattál a vércsoport ügyben, de azért rákérdezek a kórházban, még nem hívtam őket, mert tegnap szinte az egész nap az ügyintézés körüli idegeskedésekkel telt...
Azért kicsit fura, hogy nem írtak vércsoportot, ez olyan alapvető dolog, még akkoris ha valaki egészséges (hála Istennek!). Mert biztos hogy megállapították, vettek Gesztitől vért többször is (még mindig ott van a kis kézfején a tűszúrás nyoma... :cry: )
Ügyintézés: Párom ma megy az OEP-be a tgyás papírokkal. Baromira remélem, hogy a pancser cégem jól csinálta meg a papírokat!!!
Családi pótlékot az Államkincstár intézi, de azt a párom a munkahelyén adja le (nála van kifizetőhely).

Sz_Kata!
Szerintem Hettie összekevert téged Jadey-al, ezért írhatta hogy nagylányod van.
A bankszámla kivonatot nem kérik a bürokraták, vagyis csak arra kell hogy leellenőrizzék a számlaszámot amit beírtunk az űrlapra. Persze addigis meg lehet skubizni az egyenleget, de hát mire megy vele?... Egyébként én cseles voltam, mert most betettem egy kivonatot a dossziéba, hátha máshol is kérik, de csak egy olyat ahol a havi kamatelszámolás van, tehát a fejléc ugyanaz, minden rajta van ami kell, de az egyenleget meg a pénzmozgást nem mutatja! Hehe! :lol:

Kép
mamy

Jó reggelt!

Csak bejelentkezem. A kisfiam sz@rik a teliholdra :?
sz_kata

Mamy!

Nem akarlak felzaklatni, de vannak helyek (pl. nyiregyházi államkincstár), ahol nem bankszámlakivonat kell, hanem a bankszámlaszerződés... :) Inkább azt rakd el, ha meg van. Nálatok csak jó fejek akartak lenni, hogy a kivonatot is elfogadják, de tutira kell menni :D :D

Sz_Kata!

Nagyon bíztál a teliholdban? Engem nem nagyon izgat ez a hold dolog, jobban szeretem a hidegfrontot, ami nagy szelet hoz... Az nem lesz mostanában? :wink: :) Ja akartam kérdezni, hogy Te otthon szülsz vagy születésházban? És ronda lenne, ha megkérdezném, mibe kerül ez a dolog...? Úgy szeretném tudni, hátha egyszer...... :shock: :)

Livi

bali78

MAmy!

Az én munkahelyemen(iskola) előre közölte a gazdaságis, hogy nem intéz semmit, a FÁKISZ-ba ekll menni, ott segítenek majd, pedig az ő dolga lenne. Jobb is, mert amilyen kedves, segítőkész volt eddig...

Szkata!

Férjem ugynettől tart, hogy a fejecskéje már ott van a medencémben elul.

irigykedek!!! lehet, hogy az én arcom valóban szétesett? A számat is próbálom mindig felfelé biggyeszteni, csak az a baj, hogy nekem amúgy is lefelé áll. Anyuék átjöttek vacsira, apu videózott a babaszobában én meg csak próbáltam jópofát vágni az egészhez.

teliholdtól kicsit tartottam, mivel tegnap marhára elfáradtam és még nem akartam szülni. Egyébként ma hidegfront van, fáj is a fejem, április óta most először újra. Lehet, hogy már tényleg a vége közeledik és minden visszatér a régi kerékvágásba?!

Boróka!

nem értem, miért nem csináltak neked azóta uh-ot, hát az a lényeg! Fontosabb, mint a pill. eredményt mutató ctg.

BAli!

az én dokim nem igazán híres a közlékenységéről, amikor uh-ról van szó, a védőnő soha nem tud semmit adminisztrálni. De megtanultam, kérdezni kell és megjegyezni mindent, mert le nem írja. a fejkörfogat a lényeg, a magzatvíz mennyisége és a méhlepény milyensége (öregszik-e már) így a végén. MEg persze a baba fekvése, szervei jól működnek-e. Ezeket nem írják rá a papírra, csak kérdezz rá, ha magától nem mondja.

JAdey!

JAdenek jobbulást! Vigyázz magatokra!

Erika
39+5
piciri

Sziasztok!

Rozus!
Nekem a 30.hét környékén 2x is előfordult, hogy felkeltem és a karomra néztem, oda volt száradva az előtej. Gondolom úgy aludtam, hogy nyomtam a cicimet és folyamatosan szivárgott. Többször nem fordult elő, de nekem tetszett nagyon. :)

SzKata!
Nagyon csinos kismami vagy, tényleg csak poci. :) Mennyi híztál amúgy?
Drukkolunk, most már biztosan nincs sok hátra. Nálatok nem kell a 40.hét után befeküdni? (nálunk be kell) Meg igazad van, hogy ha rendszertelen volt a ciklusod, simán benne van., hogy ráhúzhatod az egy hetet is simán. Egyszer írtad, hogy a férjed szerint 27-én volt a nagy tali, nem? Akkor meg még van időd…

Mamy!
Örülök, hogy minden rendben nálatok és lassan igazán összeszoktok. :) A papírok intézése szörnyű feladat…én is tartok tőle, főleg, hogy Pesten dolgozom…Előtte mindent telefonon remélem eltudok intézni, pontosan mi is kell…Sajnos ki kell bírnunk, ilyen a bürokrácia. :(

Jadey!
Jobbulást Jade-nek!!

Ákata!
Szuperjók a képek a lánykákról, sokat nőttek nagyon. Gondolom, hogy beindult a nagyüzem, fáradt/abb vagy. Amúgy van segítséged? Sérv :( reméljük túllesztek majd ezen is. Mennyit kell Lilikének erősödnie a műtéthez?

Gesztenye!
Utazáshoz pelenkázó, az milyen?

Lívi!
Ma hidegront van, ha az jobban érdekel :D

Tegnap elhoztam anyukámtól amit még kimosott, kivasaltam, felhúztam matracvédő, gumis lepedő, fejvédő, szépen elrendeztem plüssdolgokat az ágyban…Kész vagyok. Kómodokban kicsit pakolásztam. Ma plédvarrás a téma délután, feltéve ha kapok kitömőanyagot.

Friss anyukák! Vki használ közületek DM-es babylove termékeket? Ha igen miket, és megvagytok vele elégedve?

Edit

Kép
Kép
edi78

Livi!
Az azért erős túlzás, hogy "jó fejek akartak lenni"... :roll: :lol: Párom szerint valami vén szipirtyó volt az ügyintéző, és tényleg csak a határozottságán múlt, hogy nem hagyta magát elhajtani.
Bankszámla szerződés valahol biztos megvan, majd előkeresem. De nem értem, hogy egy mostani bankszámlakivonat miért nem elég?...
Persze ebben az országban ne keressünk logikát.

Piciri!

Csodálkoznék, ha valahol simán menne a dolog... :?

Ultrahang és CTG téma:
Ha jól visszagondolok, nekem sem csináltak uh-t a 30. heti "kötelező" óta, ami még júniusban volt. Csodálkoztam is a végefelé, hiszen a 38. héten szokták csinálni az utolsót, ahol a méhlepény stb. állapotát nézik, ahogy írtátok is, meg a baba fejkörfogatát, fekvését. Na nekem híre hamva sem volt az uh-nak, csak CTG volt minden héten. Még amikor a szülőszobán voltunk, akkoris felötlött bennem a gondolat: mi lesz, ha nem fér ki?... meg is akartam kérdezni, de aztán felgyorsultak az események. Végül a hasamon keresztül azon a pici vágáson át kifért... :lol:

Kép
mamy

Piciri!
Ezek mind rajta vannak a papíron, kivéve a méhlepény állapotát. Hátsó fali, az világos, de közelebbit nem tudok. Inkább csak kíváncsiság, mert gondolom, mondta volna, ha valami nem stimm... :? :)

Edi!

Ja, azért fázik a lábam? Én meg elküldtem a fiúkat rövidnaciban... :( De leghamarabb jövő hétvége után szeretnék szülni, ha betöltjük a 38-at... Vagy ez nem kívánságműsor? :wink:

Livi

bali78

Edi:

Én ugyebár még nem használok dm-es dolgokat,de több barátnőm is.1 éves,2 hónapos gyerkőcnek is.És teljesen meg vannak elégedve a pelussal és a nedvestörlővel is.Állítólag a rossmanos is ok.

KépKép
rönci

Edit!
Én úgy tudom, hogy többféle pelenkázó is van, amit utazáskor lehet használni. Az egyik műanyag (olyan, mint a komódokon, csak vékonyabb) és újra felhasználható, a másik pedig eldobható és ált. egyszer használatos. Mi az utóbbit vettük 10 db-os csomagolásban (kb. 1000 ft), hogy bárhol is kell cserélni ne legyünk gondban.

Sz_Kata!
Ideért a hidegfront is és már nem elég az ujjatlan felső :lol: . Úgy látszik a kisfiadnak eléggé egyéni elképzelései vannak a világrajövetelről és nem alkalmazkodik a nagy átlaghoz :lol: . Szerintem túl kényelmes neki odabent :lol: , pedig ha tudná, hogy milyen szép helye lesz a tetőtérben :!:
Gondolom azért nem unatkozol és el tudod magad foglalni :wink:

Gesztenye
gesztenye78

Bali,

Háát, úgy tűnik, nem kívánságműsor :lol:
Én itthon leszek, mert nekem ez ad jó kis meghittséget biztonságot és nyugalmat. És olyan jó, hogy sehová sem kell befeküdnöm, és senki sem sürget, hogy ha vasárnapig nem, akkor......
tulajdonképpen egyedül csak én sürgetem saját magamat, de hogy mi a fenének :roll:
Hogy mibe kerül mindez? Először is, el kell végezni egy tanfolyamot, aminek az ára 50 000 Ft, de ha nincs annyi pénzed, akkor annyit fizetsz, amennyid van, a többit az alapítvány teszi hozzá. Ezért a pénzért akárhány gyereket szülhetsz Ágiéknál. Tulajdonképpen a tanfolyam a szolgáltatás, a szüléskísérés a szolgálat. A szülés után eldöntheted hogy tudsz-e adni még valamennyi pénzt az alapítványnak, hogy tudjanak műszereket, eszközöket venni, stb.
Van egy kellék lista, hogy miket kell beszerezni, de az nem vészes, kb 3000 ft-ért megvettünk mindent.
Ha kíváncsi vagy, bővebb információkat kapsz a www.szules.hu oldalon.

Piciri,

én azért tettem fel a képet, mert nevetek az ilyen "szétesett az arcod, szülni fogsz" beszólásokon. Azért is írtam, hogy az én arcom csomószor van (volt) szétesve, főleg ha robotolok, vagy rossz passzban vagyok. Most éppen jó passzban vagyok, leszámítva, hogy nyűgösködöm :lol:

Edi,

mint az fent Balinak írtam, én szerencsére sehová nem fekszem be :lol: Amúgy sem látom semmi értelmét, mert még a párommal sem tudtunk kiegyezni a fogantatás napjában :wink: Én a dec. 23-ra tippelek, az annnyira romantikus volt :lol:
tulajdonképpen azért szoktak a dokik befektetni, mert félnek. Félnek, hogy mi lesz ha.... Az én férjem erre azt mondja, hogy ugyan mi lenne? Kijön a gyerek, amikor akar :lol:
hízás: 9 kg-nál állt meg a mérleg. (becsszó nem diétáztam meg ilyenek, egyszerűen így alakult) És az sem érdekelt volna, ha 19 pluszt szedtem volna fel, mert úgyis lemegy!! Igaz? :wink:

Mamy,

nekem úgy felmegy a pumpa, amikor azt olvasom, hogy ezek a köztisztviselők mennyire utálnak dolgozni!! Lehet, gorombaság, de nem is bánom, hogy sokat elbocsátanak, épp itt volt az ideje megszabadulni a sok léhűtőtől :evil:
sokuk még a régi rendszer eszméi szerint "dolgoznak", azt hiszik mi vagyunk őértük, nem ők értünk :twisted:
Tisztelet a kivételnek.....
sz_kata

Lányok, utazáshoz, közlekedéshez pelenkázónak nagyon tudom még ajánlani a gyógyszertárban vagy gyógyászati segédeszköz boltban kapható dekubitusz lepedőt (felfekvési lepedőnek is hjvják). Kb 50 ft a kicsi és 100 körül a nagy, lehet ollóval "méretre vágni". Kiságyba is jó, a lepedő alá, meg magzatvíz elfolyástól parázó kismamik ágyába is. :wink:
sz_kata

SZkata
Hát tényleg valahogy ugy történt hogy összekevertelek mással, mert én csak a képet néztem, azt nem hogy ki irta. Először a kép ötlött a szemembe, csak utána olvasok. De amugy tényleg fiatalnak nézel ki, de az csak jó. Szerintem :) Engem is mindig 18 alattinak néznek, a telefonban meg 12 évesnek. Az már azért sztem is túlzás.

Gesztenye
Nem rossz ötlet a lassúzás. :)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sz-Kata!
Ez biza jól hangzik! Tavaly már beszéltem Geréb Ágival (persze, ogy épp szült valakivel, de én nem látok oda... :oops: ), mert a barátnőm szeretett volna otthon (szóval nem kórházban) szülni és érdeklődtem a lehetőségek felől, de innen vidékről ezt csak úgy lehetett volna megoldani, a felköltözik az egész család az utolsó hónapban... Ezt sajna számos ok miatt nem tudták megtenni. De hátha egyszer felénk is lesz ilyesmi...
Szimpatikusak ezek a dolgok, de a saját otthonomban biztos nem szülnék, mert pici, zsúfolt panel. Imádom, de valamiért az a kényszerképzetem, hogy a szüléshez tágas tér kell... Vajon miért gondolom ezt? :roll: nem értem magam sem...

Még mindig semmi? Gondolom azért sürgeted, amiért az összes többi földi alandó, szeretnéd már a karodban tartani, nem? :wink:

Livi

bali78

Hello Mindenkinek!

Gesztenye, nekem kb 2 hete mondták, hogy most már finito magneb6 és felirtak egy vas és folsav készítményt. Csak gondoltam, megemlítem. :)

Mamy, ez a bürokrácia rettenetes... már előre parázok, mert nekünk egyikünknek sincs bp-i állandó lakcíme. Mi lesz itt...

Jadey, remélem torokgyula már a múlté! Örülök, hogy jobban van a kis tündér!

SzKata, azért irigykedni ér ugye :) (9 kilo = semmi)

Dorka, köszi a homeos infókat!

Krisszi, hol vagytok?? :) Nem jön össze az internetkávézó? :(

Bujka, Ákata, végre jelentkeztetek! Jó hallani, hogy minden okés!

Csajok, tegnap azt hittem, hogy MEGÖRÜLÖK. Elmentünk a szülésfelkészítőnek nevezett viccparádéra. Megosztom veletek :)
Kb. 30an voltunk egy levegőtlen teremben. Automatára tettek minket, ami azt jelenti, hogy a fővédőnő betett egy videofilmet és csá - kiment. (utoljára gimnáziumban csinált ilyet a biosztanár, hogy minden órán D. Attenborough filmeket néztünk, ő meg rejtvényt fejtett a szertárban). Nem hittem el!!! Direkt megkérdeztük a múlt héten, hogy mi lesz, hogy érdemes-e a jönnie az apukának (fél nap szabi stb), mondták, hogy persze, mert megmutatják a szülőszobát stb.
A film: 1972esre saccoltam. :) Aki elolvas egy Kisnyanya újságot, jobban képbe kerül szülés témában. A film egy 12 éves gyerek szintjén magyarázta el, hogy pl. mi történik, amikor egyesül a pete és hímivarsejt és hogy mit csinál a védőnő, amikor először elmegy hozzá a kismama. Könyörgöm, szerintem nem volt ott senki aki nem töltötte be a 30. hetet! Kb. 1 óra 40 percből 10 perc volt, amit talán érdemes volt megnézni - 2 angol nő szülése feliratozva és szoptatás - de nagyrészt evidenciák hangzottak el (még reggel is azon röhögtünk, hogy ne igyunk cukros üdítőt, mert abban cukor van). Asszem itt kaptam kínomban röhögőgörcsöt.
A legdurvább az volt, amikor bemutatták a szülés közbeni fájdalomcsillapítás módszereit (persze az angol protokoll szerint) melyek: epidurál (a mi kórházunkban NINCS), kéjgáz (senkitől nem hallottam még, hogy ezt kapott volna), valami elektromos kütyü, ami az agyhullámokat stimulálja árammal (szintén az életben nem hallottam róla), ismeretlen gyógyszernevek illetve masszázs (hahaha) stb.
A végén - a kérdéseket a következő alkalommal lehet feltenni után - következett a slusszpoén, hogy a kórház anyagi helyzetére való tekintettel a tanfolyamért kéretik 4ezer gurulós pénzt befizetni vagy most, vagy a következő alkalommal (persze, ahogy láttam, számlát, nyugtát senki nem kapott). Na, ezen aztán annyira berágtam, pedig nem vagyok egy idegbeteg típus, de komolyan, mit képzelnek?? Mi inkább a következő alkalomra szavaztunk a befizetés tekintetében, ha annak lesz értelme, mert ez botrány volt. Ha nem akarnék kicseszni magunkkal, biztos, h. írnék egy valakinek és beszélnék a dokimmal is. Ezt meg is fogom tenni, de majd csak a szülés után, amikor már talán diplomatikusabban elő tudom magam adni.... (Drága nagypapim mondta mindig, hogy számolj fiam tÍzig, hát ott a helyszínen legalább százig számoltam, meg is veregettem a hátamat)..

Na csak ezt akartam megosztani Veletek, bocs, hogy panasznapot tartok, de még mindig nem hiszem el, hogy itt tartunk... Tök röhej.

Na máris jobban érzem magam, hogy elmondhattam :)

Sok puszit nektek!

Kép
siba

Mondtam már lányok milyen hatékony az oktatás manapság? Tegnap a fiam 4napnyi iskolába járás után, már szótagolva küldött el a fenébe! :shock: :D
Vergődtem este, mint minden este: "Kisfiam, elmúlt 7 óra és a zuhanyzás, és ágy, és fogmosás...stb. Mire kijött a szobából és azzal a komoly fejével mondja nekem: "Fe-jezd-be!" tapsolva hozzá a ritmust... :D :D
Majdnem megettem! Ilyen pimaszságot nem szokott mondani, de most elterelte a figyelmét a helyes ritmus... :roll: :D

Livi

bali78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?