Hello Mindenkinek!
Gesztenye, nekem kb 2 hete mondták, hogy most már finito magneb6 és felirtak egy vas és folsav készítményt. Csak gondoltam, megemlítem.
Mamy, ez a bürokrácia rettenetes... már előre parázok, mert nekünk egyikünknek sincs bp-i állandó lakcíme. Mi lesz itt...
Jadey, remélem torokgyula már a múlté! Örülök, hogy jobban van a kis tündér!
SzKata, azért irigykedni ér ugye
(9 kilo = semmi)
Dorka, köszi a homeos infókat!
Krisszi, hol vagytok??
Nem jön össze az internetkávézó?
Bujka, Ákata, végre jelentkeztetek! Jó hallani, hogy minden okés!
Csajok, tegnap azt hittem, hogy MEGÖRÜLÖK. Elmentünk a szülésfelkészítőnek nevezett viccparádéra. Megosztom veletek
Kb. 30an voltunk egy levegőtlen teremben. Automatára tettek minket, ami azt jelenti, hogy a fővédőnő betett egy videofilmet és csá - kiment. (utoljára gimnáziumban csinált ilyet a biosztanár, hogy minden órán D. Attenborough filmeket néztünk, ő meg rejtvényt fejtett a szertárban). Nem hittem el!!! Direkt megkérdeztük a múlt héten, hogy mi lesz, hogy érdemes-e a jönnie az apukának (fél nap szabi stb), mondták, hogy persze, mert megmutatják a szülőszobát stb.
A film: 1972esre saccoltam.
Aki elolvas egy Kisnyanya újságot, jobban képbe kerül szülés témában. A film egy 12 éves gyerek szintjén magyarázta el, hogy pl. mi történik, amikor egyesül a pete és hímivarsejt és hogy mit csinál a védőnő, amikor először elmegy hozzá a kismama. Könyörgöm, szerintem nem volt ott senki aki nem töltötte be a 30. hetet! Kb. 1 óra 40 percből 10 perc volt, amit talán érdemes volt megnézni - 2 angol nő szülése feliratozva és szoptatás - de nagyrészt evidenciák hangzottak el (még reggel is azon röhögtünk, hogy ne igyunk cukros üdítőt, mert abban cukor van). Asszem itt kaptam kínomban röhögőgörcsöt.
A legdurvább az volt, amikor bemutatták a szülés közbeni fájdalomcsillapítás módszereit (persze az angol protokoll szerint) melyek: epidurál (a mi kórházunkban NINCS), kéjgáz (senkitől nem hallottam még, hogy ezt kapott volna), valami elektromos kütyü, ami az agyhullámokat stimulálja árammal (szintén az életben nem hallottam róla), ismeretlen gyógyszernevek illetve masszázs (hahaha) stb.
A végén - a kérdéseket a következő alkalommal lehet feltenni után - következett a slusszpoén, hogy a kórház anyagi helyzetére való tekintettel a tanfolyamért kéretik 4ezer gurulós pénzt befizetni vagy most, vagy a következő alkalommal (persze, ahogy láttam, számlát, nyugtát senki nem kapott). Na, ezen aztán annyira berágtam, pedig nem vagyok egy idegbeteg típus, de komolyan, mit képzelnek?? Mi inkább a következő alkalomra szavaztunk a befizetés tekintetében, ha annak lesz értelme, mert ez botrány volt. Ha nem akarnék kicseszni magunkkal, biztos, h. írnék egy valakinek és beszélnék a dokimmal is. Ezt meg is fogom tenni, de majd csak a szülés után, amikor már talán diplomatikusabban elő tudom magam adni.... (Drága nagypapim mondta mindig, hogy számolj fiam tÍzig, hát ott a helyszínen legalább százig számoltam, meg is veregettem a hátamat)..
Na csak ezt akartam megosztani Veletek, bocs, hogy panasznapot tartok, de még mindig nem hiszem el, hogy itt tartunk... Tök röhej.
Na máris jobban érzem magam, hogy elmondhattam
Sok puszit nektek!