Helló!
Babancs, Áfi,
nostehát...
Én vagyok az, aki "áztatja" a tesztet a pisiben, és most jól meg is bántódtam.
(Terhességi hormonok?
)
Írtam, hogy az egy óra azért volt, mert nem öntöttem rögtön ki (anyuéknál lakunk átmenetileg, és egyelőre nem akarjuk senki orrára kötni a dolgot, ezért titokban rohangálok ilyenkor tesztet kuksizni), direkte ezért is kérdeztem meg, hogy akinek van tapasztalata, mondja, meg, hogy lehet-e fals eredményt kapni (valamelyik topikban egy-két éve valaki végzett közvéleménykutatást, hogy melyik teszten nem jelenik meg álpozitív eredmény később sem, nyilvánvalóan nem ez a topik volt). Erről ennyit.
A tíz perc pedig: én Medilab tesztet használok, szó szerint idézem a használati utasítást:
"Előkészítés: Gondosan elmosott és kiöblített üveg vagy műanyag edényt használjunk a vizelet (mennyisége minimum 0,5-1 dl legyen) összegyűjtéséhez. A vizsgálathoz szükséges egy időmérő eszköz, amellyel az
5-10 perc mérhető.
A vizsgálat menenete: blablabla... Fontos, hogy a tesztcsík csak a végén található kicsi nyilakkal jelölt részéig merülhet a mintába
kb. 5 percig (maximum 10 percig).
blablabla...
Fontos!
blablabla...
A fals pozitív eredmények kivédése érdekében a tesztet 10 perc elteltével már nem szabad leolvasni.
Nnnna!
A fiamnál volt olyan, hogy 5 perc után még nem látszott semmi, de 7 perc körül már megjelent egy sejtésszerű csík, ezért, "szoktam" 10 percig benne hagyni. (Nála egyébként egy erős tesztem sem volt, függetlenül attól, hogy az utolsót az első után 5 nappal csináltam, az is alig látszott. Aztán többet nem csináltam már.)
Én általában ezt a fajta tesztet használom, de én is vettem már olyan tesztet, amire az volt írva, hogy 5-6 másodperc múlva vegyük ki a mintából, nyilvánvalóan annál 5-6 mp múlva kivettem a csíkot. Azért nem vagyok hülye. Viszont ha azt írják az utasításra, hogy 5 perc, az nekem 5 perc, nyilvánvalóan nem hülyíteni akarják a népet, ha elég lenne pár másodperc, azt írnák.
Most jól kipuffogtam magam.
Elnézést, ha nyers voltam, de tényleg úgy jött le, hogy én összevissza csinálom a dolgot, és ma elég érzékeny is vagyok, így nagyon magamra vettem.
További szép napot!
Fringilla