Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Visszaolvastam, de reagálni most nincs időm (ezerrel csináljuk a gyerekszobát, mármint az újat, mivel megkaptuk a szocpolt)

Egy kérdésem van: jogosan járt-e el tegnap az ovoda szerintetek. Történet a következő: tavaly is, és most hétfő-kedden is mindig 3,10-re mentem a gyerekért. És rajtam kívül még 7 szülő. Eddig semmi gond nem volt, uzsonna a kezünkbe lett nyomva, és 5 perc múlva indulhattunk haza. Tegnap is odaértünk 3,10-re, ajtó még becsukva, így leültünk Tomival kint, vártunk. Egyszercsak nyílik az ajtó, belülről a gyerekek, köztük az én lányom is. Ki akart jönni. Mondom neki, szólj óvónéninek, hogy kijöhetsz-e, mert itt vagyunk. Erre bevágódik az ajtó, és hallom ahogy az új óvónéni (aki pályakezdő, 3 napja van nálunk, de a gyereknek nem tud köszönni reggel) mondja Szilcsinek, hogy nem mehetsz ki anyukádhoz. Na erre a lányom torkaszakadtából ordított, óvónéni meg nem engedte ki. Majd kinézett, és közölte, hogy felsővezetői utasításra fél 4-ig nem adhatják oda a gyereket. Na a gyerek erre még jobban rázendített, a kicsi szintén, úgyhogy kihoztam a gyereket, ott álltam két üvöltővel és nem tudtam, hogy most mi van. Erre kijött a vezetőovónő, és közölte, hogy ez nem egy kifőzde, itt nincs uzsonna elcsomagolás, mert a dadus nem győzi (aki mellesleg szintén új, 1 év alatt a negyedik, és eddig még mindegyik győzte) és igenis tanuljuk meg már végre, hogy fél 4 előtt nem adja oda a gyereket. Ekkor volt 3,25.
JOgosan tarthatja bent a gyereket fél 4-ig akkor is, ha én ott vagyok, és haza akarom vinni? Jogosan nem adja oda az uzsonnát azzal az indokkal, hogy nem tudja elcsomagolni?

Mellesleg a lányom este nem tudott elaludni, és egész éjjel rémálmai voltak, azt kiabálta, hogy ki akarok menni anyához. Ezek után hogy mondjam neki, hogy neki ott jó?
szilcsike

Szilcsi!

Nálunk a bölcsiben és az oviban si úgy volt hogy kiadták előbb, ébredés után rögtön, de uszonnát soha nem csomagoltak. Azt állítólag tényleg nem lehet. Ugyanis tilos kivinni az épületből. De kiadni ki kell, olyannincs hogy te ott vagy és nem adják ki, kivéve alváskor.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Szilcsike! Hát ez nagyon durva. Szerintem azzal semmi gond, ha fél4-re kell menni a gyerekért, de akkor szóljanak előre, beszéljék meg az anyukákkal, hogy új rendszer van. Érthetetlen, hogy miért voltak ennyire utálatosak :cry: sajnálom, hogy ilyen rossz szájízzel indul az év nálatok. Ezt az uzsonna dolgot nem igazán értem, ha nem eszik ott a gyerek, akkor miért nem mondjátok le :?:
Ma simán ment oviba Szilcsike?

Nálunk csak azokért az étkezésekért kell fizetni, amit ott fogyaszt a gyerek. Pl. Nóri eljöhetne ebéd elött is, és akkor csak a reggelit kéne fizetnem.
Ja, és szóltak ELŐRE, ÉV elején, hogy ne fél1-re, hanem 1 órára menjünk a gyerekekért. Semmi gond nem is volt, Mindenki elfogadta az új rendszert.

Kataa! Tényleg nagyon csini kismama vagy! :wink:

Bea! Nóri is sokat eszik mostanában, vannak ilyen fejlődési ugrások. Nekem mostanában Márk okoz fejtörést, az én jól evő, húsgombóc fiam bizony néha tejcsin él egész nap. A tejbegrízt mondjuk mindig megeszi, de most legyen minden nap tejbegríz az ebéd :roll: :lol:

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Manó: de ha kifizetem, miért nem kapjuk meg? Ilyen nincs, hogy tilos kivinni az épületből. Szeged 53 ovodájában lehet, itt nem?

Magdi: nálunk nem lehet külön fizetni a kajákat, csak napi étkezést. Egyébként mi is azt hiányoltuk, hogy ezt miért nem lehetett bejelenteni a szülőin (jövő hét kedden), és ha egy évig így működött, akkor miért pont tegnap és miért ezzel a módszerrel vezetik be. És ami még fura volt, hogy minden más csoportnál viszont a gyerekek már a szülőkkel öltöztek, csak nálunk nem.

Nem ment símán, nagyon rosszul aludt, nagyon megmaradt benne a tegnap. Lesz miről beszélgetnünk ma is.

Egyébként több szülőnek meg az a baja, hogy befizette a gyereket mindenféle tornára stb, ami fél 4-kor kezdődik, és a tavalyi módszerrel még odaértek volna, de tegnaptól már nem.
szilcsike

ovi
szerintem nem. mármint ha elmész érte, kiadható bármikor ha ezzel a csoport tevékenységét, nyugalmát nem zavarja. max. a kaját nem kötelező kiadni, bár nálunk odaadják.

mléna
sok oviban pl. nálunk is a teljes napi kajáért fizetsz, függetlenül melyik napszakban van ott. viszont ha 24 órával lemondod előtte a napi étkezést, a pénzt ugyan nem kapod vissza, de a kövi hónapban annyi nappal kevesebbet kell fizetni. amúgy meg ez a 219,-ft nem a világ

kataa
klassz a poci - bár én most még nem irígylem. egyenlőre élvezem, hogy visszakaptam a hasalás lehetőségét :)
15-én itthon vagyunk, de egyenlőre gőzöm sincs, gyerekmentes tudok e lenni... bár max Dodomentes lehetnék...max betoppanhatunk a talira egy rövid dumcsira :)

megyek, hulla vagyok. Zsebi hajnal 4kor úgy döntött, hogy ő bizony kialudta magát, sikongatott, dumált ezerrel. Így önkéntes számüzetésbe vonultam vele a nappaliba, hogy senki ne ébredjen fel....persze az én alvásomnak lőttek

rit
anemona7

Szilcsi!

Nem tudom, csak azt hogy mi sem a bölcsiben, sem az ovibannem kapjuk meg. Hogy miért azt nem tudom. De őszintén annyira nem is érdekel :lol: Emma nem nagyon eszik szendvicset és az uzsi általában az, szóval ha ott van sem eszi meg.

Manó

KépKép
manó

Egyébként ennyit szerintem a szülők is megérthetnek, ha előbb hozza el, akkor nincs uzsi és kész, kár ebből problémát csinálni szerintem. Legalábbis nálunk senkinek nem gond az oviban, fel semmerült hogymegkapjuk. A módszer ahogy ezt előadták nektek az persze tényleg kritikán aluli, ezt előre tisztázni lehett volna, hogy tudjátok aki 1/2 4 előtt elviszi kimarad az uzsizásból. nem kiabálva, meg gyereket ordíttatva. :evil:

Manó

KépKép
manó

Én meg egyébkéntteganp azon akadtam ki az oviban, hogy miután volt pótzokni a gyerek szekrényében mégis sikerült még egy kölcsön zoknit is elhasználniuk Emmán, és szóltak nekem hogy ejnye bejnye nem volt pótzokni, szóval nálatok is napi 2 nadrágot hazsnálnak el és 3 pár zoknit az ovónők mindne gyerekhez? ha kell ha nem öltöztetik át mikor kimennek, mikor bejönnek,a lváshoz, újra kimennek stb.

manó

KépKép
manó

Szilcsike
Ez tényleg durva, biztos hogy nem jogos, hogy nem engedi a gyereket, ha ott vagy érte.
uzsonna: passz, mi sosem hoztuk el, ha előbb eljöttünk. ezért kár vitázni szerintem is, de a másik dolgot tisztázni kéne.

j

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Manó, Judy
Elhihetitek, hogy tegnap egyáltalán nem érdekelt az uzsonna. Azt a vezetőovónő dörgölte az orrunk alá, és ez volt a legfőbb indoka is. Az a fél szelet átlátszóan vékony kenyér tényleg nem érdemel egy szót sem.
Igazán az a fura, hogy egy évig, és idén két napig ment minden rendesen, mindenki boldog volt. Na mindegy. kiváncsi leszek a mai napra.

Rit
Nálunk nem 219, már tavaly is 230 volt, és idén emeltek.
szilcsike

Tényleg az az uzsi? látszik, hogy nem én járok a gyerekért.

kajákról jut eszembe, nálatok a gyerkőc rendesen wc-zik az oviban?
szerintem az én fiam nem megy, csak pisilni. ugyanis este le se száll a klotyóról :roll: :roll: és fáj is a hasa esténként.
mondjuk én is ilyen vagyok, idegen helyen nem szívesen megyek budira :roll: :roll:
remélem ez is változik majd a bőgéssel együtt :cry: :cry: ma is bőgött....biztos idő kell neki megint, csak ilyenkor eszembe jut, milyen jól megvoltunk itthon, megér ennyit a dolog? persze a társaság csak kell neki.

többiek? van még bőgőmasina? vagy csak enyim ilyen nehéz eset?

na szorítsatok plíz, lassan megyünk a kukkernyiszálásra :roll: :twisted:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy
nálunk nincs bőgés, sőt imád oviba járni. Ki is vagyok osztva, hogy 4 előtt ne menjek érte, mert neki dolga van :)

Kép így nő Rege:
anemona7

Hali,
Kicsit eltűntem, mert sok a munka, most már bizti, hogy meglesz az átszervezés. Én maradok pár kollégámmal egyetemben. Új feladataim lesznek, a régiekből párat leadunk.

Dani változatlanul szó nélkül megy oviba, nincs bőgés, mint tavaly, most már a szülők is összeszokottabbak, legalábbis úgy vettem észre.
Jövő héttől megy Dani úszni, önköltséges lesz, mert még az önkormányzat nem nyilatkozott, hogy támogatja-e , de úgy döntöttünk a szülőkkel, hogy elkezdjük. Így holnap családilag elmegyünk egy előzetes felmérésre, úszkálunk kicsit, megismerkedünk a hellyel. Heti 2 alkalom lesz, kis busszal hozzák-viszik őket. Az egyedüli probléma, hogy mivel nem önkormányzatos támogatású, ezért óvónő nem mehet velük. Ezért arra gondoltam, hogy mehetne velük mindig 1 szülő. ha 10-15 gyerek összejön, akkor akár magoldható, hogy minden szülőre 10 hetente kerüljön rá a sor. És így mindenki nyugodhat, és még a gyermekét is láthatja lubickolás közben.

Szilcsike
Hát szerintem nem jártak el jogosan, sőt engem is totál felháborított volna. Nálunk úgy van, hogy ha a szülő már az oviban van, akkor onnantól a gyerek már az ő felelőssége. Nálunk sokan mennek előbb, mint fél 4, nekünk a pénteki nap ilyen, de kiengedik őket, sőt volt olyan is, hogy felébresztették, mert már ott voltunk, és az uzsit is megkaptuk. szerintem ez csak lustaság. azért szerintem kérdezz rá az igazgatónál, hogy valóban igaz-e a fél 4.
a kajalemondás hasonlóan van, mint rit-éknél, lemondás esetén vagy az egész nap, és jóvárírják a következő haviban. és ki is lehet vinni az uzsonnát, sokszor az utcán eszik a fiam, emlékszem, én is hogy szerettem úgy hazafelé menni, mikor ovis voltam.

ezen én is pipa vagyok, hogy sosem öltöznek át a kinti játékhoz, pedig direkt kérték, hogy tegyük ki, amiben kimennek. aztán amiben kint voltak, abban alszanak... hát a fiam zsebeiből dől délutánonként a homok, mert folyton fetreng, ami nem baj, de miért nem öltöznek át, már mindenki önállóan öltözik. és ez nemcsak az én gyerekem, hanem a legtöbb szülő ezen panaszkodik. azt sem értem, hogy miért nem lehet csak póló és bugyiban aludni, ha betakaróznak, miért kell hosszú nadrágban lenni???

oviban wc-zés
én rá szoktam kérdezni az óvónőktől és danitól is, és mindegyik uaz mondja, hogy ebéd után kakil mindig. otthon uígy szokott. hétvégén uez nála a rendszer, és normál állagút, tehát valszeg nem tartogatja az oviban. mondjuk ő jó evő, így többször is megy kakilni. én is minden idegen helyen síelőállásban csinálok mindent, de ettől függetlenül nincs gondom ezekkel a dolgokkal.

Kataa
Csini a pocid!!!10 hét már hamar elrepül!Név már van?

KépKép
KépKép
gumicukor

HAliho

Szilcsike

Ugy latszik ahany ovi annyi fele, szerintem nagyon sok fugg a vezeto szemelyen-hozzaallasan. Nalunk odaadjak az uzsit, annak is, aki ebed utan viszi el a gyereket, ilyet meg nem is hallottam, hogy nem lehet kivinni. Enyim is gyakran az utcan eszi meg az uzsit, foleg ha nem izlett neki az ebed.
Es igazad van, ha nincs uzsi, miert kene ugyanannyit fizetni? Most nem az uzsi darabonkent ararol van szo, hanem a hozzaallasrol.
Az meg minosithetetlen, ahogy kozoltek az uj rendszert. Mert az nem baj ha van rendszer, mert valahogy nekik is rendet kell tartaniuk. Dehat lehet azt kulturaltan is atadni a szuloknek. Nekunk sem adjak oda a gyereket 1 elott, kulcsra zarjak az ajtot, 3 csoport van egy folyoson es hiaba vannak Emiek mar keszen, meg kell varni a tobbieket.
Szerencsere az udvarra atoltoztetik oket.
Eleg szornyu hogy nincsenek ezek a dolgok normalisan szabalyozva, mindenhol van valami undi dolog. Nalunk engem az haborit fel a legjobban most, hogy nemcsak a kiscsopiban nem mostak fogat, most a kozepsoben is melyen hallgatnak a temarol.... ezzel kapcsolatban sincs semmi eloiras??????

Judy

Nalunk sem mennek azert siman a dolgok... mondjuk nem sirdogal miutan elovok, de nekem azert eloadja magat. Sajnalom is, dehat meg kellene mar szoknia, hogy nem felnottekkel jatszik, hanem a sajat korosztalyaval.
De a csoportban van egy-ket kisgyerek (kisfiu!!!), aki bombol reggelente...:(
Hiaba, hosszu ez a 2-3 honap kihagyas, ido kell nekik a visszaszokashoz.
Drukk a kukirendezeshez!:)

Beszti

Tenyleg kinezel a boltba? Ha erdekel az a naracssarga Asso kiscipo felreteszem neked, ha megmondod a meretet, mert tegnap is eladtunk egy 24-est....es ma is nagyon nezegette egy anyuka.:)AMugy ha gondolod megadom a mobilszamomat, mert nem mindig en vagyok a boltban.(Pl most sem :) )

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti

Megegy, majdnem elfelejtettem, lehet hetfon mar hozok belelt teli cipoket is ,mert idokozben kaptam levelet az egyik forgalmazotol, hogy lesz arubemutato. Igaz, azok nem Assok lesznek.:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,

Koszi a dicsereteket,aranyosak vagytok.Most is csak a pocim nott,ugy +7kg van rajta :roll: ugyhogy a fius pocak rogton feltunoen latszik :wink: Ugyhogy mar feladtam minden nemu hizasi terveimet,maradok igy ropin :D

Mano
Emman csodalkozom,hiszen szerette az ovit,remeljuk csak atmeneti. Neked drukk jovore :wink:
Nalunk egy potruha van bent,de nekunk altalaban a zsakban marad mert sosem eszi le magat. Nem is kertek tobbet.,amugy meg utalnam ha maset adnak ra :twisted:
Kinti nadrag van azt atveszik es visszaveszik a bentit alvashoz.aztan delutan ujra ugyanez,de oket nem kell mar oltoztetni mindenki magatol csinalja.

Judy
Hat igen kardot nem engednek be,valami mast kene neki vinni hogy meg ez se fajditsa a szivet.
Alex ugy van programozva/szoktatva hogy reggeli utan menjen wc-re,utalnam ha az oviban nem torolnek ki rendesen a popojat....
Sok gyumit eszik ezzel tudjuk ezt igy varialni,en is utalnek barhol mashol ...

Szicsike
En megertem hogy felhaborodtal,a szivem szakadt volna meg ha ott bog... :oops: Nalukn is egesz napos befizetes van tehat csak uzsit lemondani nem lehet.Eddig egyszer jott el uzsi elott,amikor kerte hogy 3-ra menjek erte.PEnteken mindig korabban hozom el.
Akkor odaadtak az uzsit es elhoztuk,bar nekem nem estik az uton,mert kocsival hozom es ott nem szokott enni.Vezetes kozben nem szeretnem ha felre nyelne mikozben el meg elotte vagyok. Otthon ette meg. Amugy nem szonak ha akar alvasnal is megyek erte,felkeltik es kesz,de ez ritkan van csak ha programunk van kora delutan.Nalunk a napi dij 272 ft,de meg ez sem a vilag vege.

Rit
En nem alszok hason ,ugyhogy errol sem kell lemondani :wink:
Ha Nyuszi hoz neked harit akkor csak bejossz mara talira nem? Vagy hozzam el neked?

Gumicukor
Remeelm az uj feladattal nem jar uj stressz is. Hat igen a kinti oltoztetesert szolj ,mert az a kotelesseguk hogy aztan a delelott osszakosolt ruhban fekudjon a gyerek az agyba???Vagy csak delutan nem oltoztetik at oket?
Igen van mar nev,de majd ha megszuletik kiderul :)

Na pusz megyek az oviba,
Kata

Kép
Kép
kataa

Nyuszi!

Igen, mindenképpen kimegyek a jövő héten (ez a hetem elég sűrűre sikeredett, meg a párom fizuját meg kell várnom, az enyém (az a nagyon nagy összeg :D) így iskolakezdésestül eléggé lecsökkent, de a héten az is meglesz). Hannának 20-21-es kell (ugye cipőfüggő).
Téliekkel még ráérek...

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Ok.
Ez ismeros, en is most ugy varom a parom fizujat, mint a messiast, merthat a gyes ugye eleg gaz.:) Az o fizujat meg pikk-pakk elkoltom arura a boltba....:):):)De mostmar kezdi a keszletszint megkozeliteni az altalam idealisnak tartottat.:)

Kataa

Tenyleg csini-bini vagy. Nagyon jo ez a kis rucid.:)
Ez a sarga harisnya komoly volt???:)

Most voltunk nevnapi zsuron a kis baratnojeeknel, hat Emike sirva fakadt, amikor haza kellett jonni.:) Ott volt egy masik kis csopitarsa is az ocsijevel. Szegeny kisfiu, marmint a csopitars, ovikezdes elotti heten torte el a labat....:(
Viszont Emi nevnapja is most lesz nemsoka (19-en) ugyhogy mi is rendezunk egy kis bulit. Csak meg nemtom mit vegyek neki ajiba.

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Kataa
nagyon csinos vagy ebben a kismama ruhában :D

oviétkeztetés
nálunk a bölcsibe,oviba is ugy van ahogy manoéknál ha meguzsizott kijöhet és haza lehet vini bár én mindig evés után megyek érte :) és tényleg ugy van hogy a gyereket bármikor elviheted ha azal a csoport napirendjét nem zavarod meg.

Juti
igen imike, ö agusztusban mikor elöször kellet mennie akor nagy sirás volt :( .

Pusz Csics
csics

Kataa
Bárcsak én lennék legalább egy kicsit ropi!
a harikat még nem láttam, nyusz tennél fel képeket valahova?... [/b]
anemona7

Rit

Holnap csinalok nehany kepet a boltban a harikrol kulon, bar nem tudom megigerni, hogy mindegyik mintabol barmelyik meretet be tudom szerezni, legfeljebb hasonlot.

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Igen a sarga tenyleg komoly, miert szerinted gaz a sarga egy fiu babanak??? Alexnak nyaron volt csomo sarga meg narancssarga poloja.En tudod nem szeretem csak kekbe jaratni a fiucskakat.Vagy nincs sarga baba harisnya?,akkor a vilagos kek is jo.

Koszi a dicseretet,a kismami felso+gatyo az USA-bol van,annyira szepek hogy majd felteszem a netre ha mar nem kell :wink:

Na mennem kell,meeting van :roll:

Kata

Kép
Kép
kataa

Hali

Zsuzsa
Sehogy, ugyanis a dokker sajna nem jött ki tegnap :roll: kaptak még egy hét haladékot :roll:
durva ez a fenyegetősdi. hohyhogy a ti telefonotokról fenyegetik őket? a telefonos cég mit mond?

Rit
Rege nagyon szép baba :) képzelem milyen vastagság lehetsz :D

Kataa
nem is az abajom, hogy nem vihette be, szép is lenne, minden gyerek karddal menne :roll: alvós játékot vihetnek egyet, azt vitte is. egy rémocsmány denevér az jelenleg :roll: hogy lehet azzal aludni?
gyümit mi is nyomjuk, tavaly nem is volt ilyen gond, szerintem most is csak átmeneti volt, tegnap már rendben ment, amikor hazaért rögtön elköldtem a wcre.

Nyusz
És meg is kell venned az egész készletet? vagy bizomány?
és megyeget az üzlet?

pusz
jó 7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Most kivételesen a mhelyemről, mert az otthoni nettel tele a hócipőm. Kapott a lányom egy laptopit és ő wifivel használja a netet az én gépem meg folyton lekapcsol. Na mindegy.

Zsuzsa, én a helyedben azonnal titkosítanám a számom és egyben új számot is kérnék, biztos nem ingyen megy, de a nyugalomért...
Betti is odavan a BKV-ért már kiszúrta a combínókat is, meg van igérve, hogy egyszer felülünk.. Remélem nem pont alattam romlik el.

Kataa, nagyon csini vagy, és hidd el, jobb ropinak lenni mint ducinak!

Játék: nekünk volt egy akkus mocink, de Betti is félt tőle, el is passzoltam, Nagyon drága volt, a nagypapi vette láttatlanban, de ha már az egyik unoka kapott, kapjon a Betti si, hát nem sikerült jól. Inkább nálunk is a lábbal hajtós megy.

Ovi: Most kezdtünk a héten, nagyon családias, összesen két vegyes csopi van, nagyon kedves ovónőcikkel. kevés a gyerek, igaz kicsi a kert, de azért van. Be lehet vinni alvós állatot, és még így az elején egyéb játékokat is. Jövő héten lesz szülői. Én 4 körül megyek érte, akkor már túl vannak az uzsin. Egyébként a bölcsibe bármikor lehetett menni a gyerekért és gond nélkül megkapta a kapát is. Szinte még örültek is, hogy egyel kevesebb gond, menjen csak a gyerek haza.

Rit, édes Rege, tiszta Dodi :D

Jó hétvégét csajszikák!

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Judy

Sajna meg uj vevo vagyok, meg meg kell venni minden cuccot, csak utana lehet bizomany... Meg kell egy szint, hogy valasztekot tudjak kitenni ugye. Szoval nem keves penzunk all most keszletben.

Zsuzsa

Durva ez a telefonsztori. Egyik baratnomet meg lanykoraban egy pasi zaklatta telefonon, kesobb kiderult, a szemkozti panelhazbol figyelte. Tok gaz.

Kataa

Dehogy gaz a sarga. Csak abbol a markabol amit en arulok nincs sarga. De ha ragaszkodsz hozza keresek neked a nagykerben.

Rit

Ime a harisnyak:

KépKép
KépKép
nyuszika

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Én is élek még mindig, bár elég kétlaki az életünk mostanában. Már egy csomó cuccunkat átköltöztettük, a mosógépünk is ott van, szóval, elég viccesen élünk :lol: . A héten jön a gázos és a villanyos, bekötni a tűzhelyünket, és tűzünk.

Ovi
Nálunk 3 után akármikor el lehet hozni a gyerekeket. De a sulin kiakadtam, pont tegnap. Noémi napközis, de csak 3-ig lenne. Meg is beszéltem a tanító nénivel (többször is), hogy 3-kor hozom el. Így uzsonnázni nem tud bent, de ez nem probléma. Erre tegnap közölték, hogy 3/4 előtt ne menjek érte, mert csak kavarodás van belőle. Így most megyek 1/4 4-re Ádámért, aztán együtt Noémiért. Elég kaotikus így, mert csak 2 HÉV-vel később tudok velük hazamenni, 5-re fogok hazaérni minden nap :x .

Nyuszi!
Nagyon jók a harisnyáid! Engem érdekelne, 122-128-as méret van belőle?

A tali mikorra szerveződik? Még lógok Gumicukornak egy üres cd-vel a keresztszemes mintákért cserébe, amit a múltkor elfelejtettem...

Na, megyek, meló van.

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok!

Dec8! Hannának boldog születésnapot kívánunk!

Panda! De jó, hogy írtál! Végre beköltöztök, de jó!!!! :lol: Milyen sulit választottál végül Noéminek?

Mi hétvégén kirándultunk egy nagyot: szombaton Bécsben voltunk, másnap Fertőd-Pamhagen (Vadaspark) volt a program. Nagyon szuper szállásunk volt Fertőd-Nyárligeten, majd teszek fel képeket.

Tegnap BNV volt a program. Ajánlom Mindenkinek. 6(!) órán keresztül ott voltunk, 800m2-en játszóház ingyé :wink: (itt 2x1órát töltöttünk), vettünk egy csomó mindent (játék, cipő), Apa is az építkezéshez gyűjtött anyagokat
ÉÉÉÉS csináltattunk aurafotót az egész családról. Nagyon érdekes volt, egy csomó minden kiderült rólunk, tanulságos volt nagyon.
Rólam kiderült, hogy indigó gyerek voltam. Márk is indigós, Nórim és Gyurim meg gyógyító energiákkal rendelkezik. Na, persze ennél sokkal több mindent megtudtunk, most csak a legérdekesebb dolgokat próbáltam kiemelni.

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Csütörtökön nagy valószínűséggel elviszem a gyerkőcöket az Állatkertbe. Van valakinek kedve csatlakozni? :wink:
Ki kell használni a jó időt!

pussz

Magdi
mléna

Haliho

Panda

Van harisnya 122-128as meretben is. Ha lesz tali, viszek egy zsakkal, de ajavaslom aki szeretne hozzon el egy most jo harisnyat , hogy hozza tudjuk merni...:)

Kataa

Akkor kik taliznak szombaton?Mar fenem a fogam a jo kis pizzara...

Kataa
Zita
Magdi
Nyuszi
Panda?
Beszti?
masvalaki?

KépKép
KépKép
nyuszika

én most kihagyom a talit, más programunk lesz. de azért jó mulatást kívánok! talán a legközelebbire sikerül.

mléna
kis indigó :) de mi az, hogy csak voltál? hiszen az alapszíne az aurának megmarad, csak a felszíne változik időnként. akkor a nórié és a párodé sárgás színű volt? vagy esetleg zöldes?

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor! Göndoltam, hogy ráharapsz a témára :wink: Most is indigó vagyok, de a körülmények és szülői háttér, nevelés elnyomta ezt a "'tulajdonságomat". Mondta, hogy a csakratérképemen látszik az, hogy erőteljesen, tudatosan elnyomom a szabadság iránti vágyamat. Tanácsa az volt, hogy menjek el színjátszókörbe, vagy valami alkotóházba, mert csak akkor leszek 100%-an boldog.
Márk a feje körül tiszta indigó.
Nóri térképe a legszebb (látványra :lol: ) gyönyörű, egyenletes zöld. A kezei is zöldek, ez jellemzi a gyógyító embereket.
Gyuri is zöld főleg, de neki rengeteg sárga is van a térképen, ami az anyagiasságra is utal.

Azt mondta a nő, hogy lehet tudatosan változtatni, ha 1 év múlva újra elmegyünk lehet, hogy másképpen fog kinézni az auránk. Egy csomó tanácsot adott, hogy hogyan nevelgessük, irányítgassuk a gyerekeket.
Márkra azt mondta, hogy fog még meglepetéseket okozni, hagyni kell, hogy a találékonysága, az eszessége, a szabadságvágya kiteljesedjen. Nagyon öntörvényű, makacs, "nehéz" eset, de türelmesnek kell lenni, folyamatosan erősíteni kell, támogatni, szeretni, mert hajlamos lehet arra, hogy dacból rossz irányba kanyarodjon.

Nóriból a látszat ellenére nagyon jó vezető válhat. Empátiás készsége kitűnő, nagyon ráérez a hangulatokra, az emberekre. Neki olyan játékokat, feladatokat javasolt, ami a döntésképességet fejleszti.

Talira megyek!

pussz:

Magdi
mléna

magdi
de jóóó!! Nóri szeret orvososat játszani? a sárga nemcsak az anyagiasságra utal, hanem a spiritualitásra is. én is totál zöld voltam pár éve. :) tesóm meg tiszta sárga és a feje tetjén fehéres, akkor éppen energiát kért, reikizett. én apukámat vártam úgy a mamáéknál egy-egy hosszabb nyaralás után, hogy mondogattam a kerításnál, hogy gyere már sárga apu :) persze én nem emlékszem rá, elég kicsi voltam.
danit szeretném már régóta megnézetni, mert már sokszor mondták (óvónéni is, aki kicsit máshogy nézi a gyerekeket, egyébként őt szereti legjobban Dani), hogy az. nekem a szívcsakrám volt nagyon nagy, viszont a gyökércsakrám le volt teljesen "amortizálódva", akkor volt Dani még 2 éves, folyton rohangáltunk utána, a nő mondta is, hogy látszik, hogy most alárendelem másnak magam :)
arra figyelj majd Márknál, ha majd oviba, suliba kerül, nehogy nagyon letörjék a mostani önmagát, meg könnyen megbélyegzik hiperaktívnak. nehéz lesz, sok méreggel fog járni, nekem is mondták, de ha kellően figyelsz, márpedig te eléggé ilyen vagy, akkor javára lehet fordítani ezeket a tulajdonságokat. viszont nem szabad nekik elmnondani, hogy milyen színűek, rájönnek ők maguktól is, mert ha tudják, akkor mindent arra foghatnak később.
és Márk többi része milyen színű volt?

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Boldog szülinapot Hannának :D

Pusz Csics
csics

MAgdi

Csak kivancsisagbol, mennyibe kerult ez az aurafoto? Lehet jarunk arra a hetvegen...:)

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

A tali szóba jöhet, ha megmondjátok, hogy hol és mikor lesz :lol: . Most a költözködés miatt nem sok időm van (folyamatosan pakolunk, mert csak este meg hétvégeken van időnk), de megpróbálok menni. Igaz, a gyerekeket még nem tudom, hová teszem, mert a férjem szombaton nincs otthon.
Szóval, hol és mikor???

Panda
panda
Halásztelek

Sziasztok, nem tűntünk el, csak épp apa leamortizálta a gépünket, így újra kellett telepíteni a windowst.. aztán még mindíg nem volt netünk, de most a hálókártya újratelapítés után az is van, bár szerintem, nincs minden rendben...

Nyusz, köszi a fotókat, nekünk a 2. képen a középső csíkos és a 3. képen a szivecskés kellene + ha tudsz egyszínű vékonyabb fajtát rózsaszínben 104-110 méretben...csak a talit még nem tudom, hogy oldom meg, apa dolgozik egész 7végén, így a csajok velem..most szóltak ismerősök, hogy szombaton gőzmozdony verseny lesz a vasúttörténeti parkban, jó lenne elmenni - de akkor nem tudok beugrani. Péntekre megmondom.

Közben nálunk megvolt az oviban a szülői, jelentkezők hiányában bevállaltam az szmkt, bár nálunk mondjuk a fél csopi szülője szokott megjelenni, kivéve az ünnepségek, akkor bezzeg mindenki csapatosan :(
Kajapénzt nem emeltek (kb 5rugó/hó) a csoportpénz és a gyümipénz összesen 750/hó. Beindul az úszás, heti 1x, péteken délelőtt. Ennek külön örülök, hogy de, így utána alszik az oviban és nem lesz hulla estére. Amúgy ez 4ezer havonta, de igazából az úszás 1700, a többi a buszos szállítás miatt kell. szerintem ez a busz dolog drága, árakat azért írtam, hogy hasonlítsuk már össze máshol hogy megy. Nálunk van még néptánc (1500/hó), kézműves (1000/hó) és angol (1200/hó) - de ezekre nem járunk, amúgy ezek is heti 1x esek.
Ma du megyünk táncra, ez külön, nem az oviban, de inkább erre írattuk be, mert itt felmenő rendszerben van az oktatás. Majd meglátjuk mennyire tetszik neki.

lépcsőztem altatni :?
Rit
anemona7

Sziasztok!

Tudna vki infót adni a borostyán nyakláncról, ami fogzásra jó a bébiknek?

RIT
Jól emlékszem, hogy Dodinak volt ilyen? Ha igen, akkor mennyire vált be?

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Gumicukor! Rosszul írtam, Nóri színe türkiz. Most éppen táncosnő szeretne lenni, de régebben mondogatta, hogy doktornéni lesz, ha nagy lesz. Nála még kiemelkedett, hogy a feje 2 oldalán piros szín van. Ez igen erős agresszióra utal :shock: ezen nagyon meglepődtem.
Márk többi színei: nála van még zöld, kék, a feje jobb oldala pedig egyszínű ciklámen.

Magamat is megnéztem tüzetesebben, az indigó szín a fejem körül van illetve a mellkasomnál. Egyébként elég színes vagyok, van egy kicsi sárga, kék és sajnos szürke is, ami arra utal, hogy az energiáim eléggé alacsony szinten vannak (lábam, kezem volt szürke). Erre azt mondta a nő, hogy lehet, hogy az egész napos gyaloglástól, a fáradságtól szürkültem be. :?

Nyuszika! Gyerekeknek 5000Ft/fő, felnőtteknek 6000Ft/fő. Mi lealkudtuk, összesen fizettünk 15.000Ft-ot. Eléggé drága, de engem ez már nagyon régóta érdekelt. Magunkat meg sem akartam nézetni, de aztán a kíváncsiság erősebb volt. :wink: Ha elfogadsz egy jó tanácsot ne hétvégén menjetek. Akkor tuti nagyon sokan lesznek, hétköznap alig voltak. Délelőtt. pl. csak mi voltunk a játszóházban. Gyerekparadicsom volt, nem kellett kerülgetni senkit, szabadon rohangászhattak a bébik.

Tali: szombat 15 óra. Helyszínt létszí írjátok le mégegyszer Panda és az Én kedvemért! :lol:

Márk már megint elaludt, pedig fél óra múlva indulni kéne. Tegnap is ezt csinálta. Elég rossz ez így.

üdv:

Magdi
mléna

www.fengshuibolt.hu itt is van aurafotó, bár már megújult az oldal, de telefonon biztosan megmondják,igazából itt anno nekem ingyen csinálták, és csak szóbeli elemzés volt. ha elkértem volna a fotót és a teljesen elemzést, az már pénzes lett volna. nem tudom, most hogy van, lehet azóta változott.

Magdi - lehet, Nórinak még lesznek rejtett tartalékai :) És Márk is mozdulatlanul ült, amíg a kezét rá kellett tenni a tappancsra? A tesóm párja, meg tiszta narancssárga rózsaszín volt az ismerkedésük idején, ami főleg a szeretetet és a nyílt szívűséget jelenti, meg a szerelmet.le sem tagadhatta volna, hogy fülig szerelmes a tesómba :)
Ez jóóó, mert ezekből tudsz majd következtetni, segíteni az útján, hogy mi szeretne lenni. Én is orvos szerettem volna lenni, fogorvos, meg nagyon érdekel minden emberi testtel kapcsolatos dolog, a biosz és kémia csak úgy ragadt rám. aztán máshogy alakult, számítógépeket gyógyítok, végülis segítek így vagy úgy mások problémáján, így is fel lehet fogni :)

egyszer voltam tenyérelemzőnél, na az furi volt, nem is tudtam ,hogy mi az gazából, és egyfajta jóslásnak mondanám. megmondta Danit, hogy hamarosan meg fog születni, rá pár hónapra tényleg terhes is lettem, meg egy csomó olyan dolgot, amit máshonnan nem tudhatott. nem eszerint élek, de időnként bevillannak az ott hallottak.

KépKép
KépKép
gumicukor

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Nyuszika! Köszi az infót!

Gumicukor! Igen, Márk nyugodtan ült, amíg készült az aurafotó.
Tenyérelemzés: mennyiben különbözik a jóslástól?
Gyuri jósnőnél járt anno, megjósolták neki, hogy találkozni fog velem és én vagyok neki a nagyŐ :lol: :lol: :lol:
Én nem merek elmenni jósnőhöz, pedig nagyon-nagyon érdekelne.

pussz:

Magdi
mléna

hal
igen neki volt - van. Én csak jót tudok róla mondani, a fogzást észre sem vettük, láza nem volt de még hőemelkedése sem. sőt egyeltalán nem egy beteges típus, ha véletlenül el is kap valamit baromi gyorsan túl is esik rajta. Már Zsebinek is van, 2 hónaposan kapta, le sem veszem egyiknek a nyakából sem egyeltalán... vagyis dodinak le fogom úszáskor, mert ovis úszáson azért nem akarom, hogy véletlenül se kapaszkodjon bele senki még viccből sem.
anemona7

Köszi az érdeklődést, Noéminek nagyon tetszik a suli, szeret járni, csak már "tanulni" szeretne, nem mindig színezni, meg vonalakat húzogatni :lol: . Tele van élménnyel, állandóan mesél, eddig még negatív tapasztalat nem volt.

A tali, úgy néz ki, rendben van részemről. De ha esetleg mégse lenne megtartva, légyszi, valaki küldjön egy SMS-t, vagy csörögjön rá, mert otthon nincs internetünk, és nem tudok infóhoz jutni. A szám: 70/540-61-66

Köszi,

Panda
panda
Halásztelek

Rit!
Nálunk kajapénz havonta 7.500 Ft, csoportpénz havi 500, plusz félévente 1.000 eszközökre (rajzlap, festék, ilyesmi). Az úszás alkalmanként 950 Ft, de ebben a busz is benne van. Ennyi.

P.
panda
Halásztelek

Rit
Nálunk az uszi 900 ft/alkalom, de ezt egyben kell, vagyis 4x900. Ebben benne van a szállításuk oda-vissza kis mikrobusszal, hajszárítás és maga az oktatás. Dani úgy hívja az oktató nénit, hogy úsztató nénik :D :D
A kajapénz kb. 5000 havonta, a csoportpénz fél évre 1000 ft.

Panda ti mit vesztek a csopipénzen, hogy havi 500? nálunk eddig még mindenre kijött, a tavalyiból még maradt is pénz. ha vmi extra van, (eddig 2x volt), akkor szedünk külön, pl kariajándék óvónéniknek. Csak sajnos ötletekkel állok hadilábon a másik 2 szmk-val egyetemben,mert mindenki csak beadja a pénzt, de ötlet az semmi... év végén volt aki húzta a száját az ikeás apróságokon (pedig szerintem tök jók voltak :), használhatóak és mégsem bon-bon volt), de hogy törte volna magát vmi épkézláb ötleten, hát azt nem... vagy ha nincs ötlete, akkor legalább megkérdezhette volna, tud-e segíteni, csomagolni, vásárolni stb... nem baj, majd legközelebb kidelegálom ezt a feladatot :) a gonosz szmk anyuka :)

lassan elkezdhetjük szervezni a mikulás bulit is, nem? ha már a témánál tartok :)

holnapra jó talit nektek! kérünk szépen majd fotókat!
pusza
jó hétvégét, pihit!!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

En is eltuntem egy hetre,mert mar csak hetfon dolgozom utoljara es mindent zarok le, adok at bent.Pont idoben mert a SAP atallas miatt hetvegen is bent kene lenni... Furcsa lesz ujra itthon,olyan gyorsan eltelt ez a masfel ev amit dolgoztam,de mar nagyon varom,pont ugy mint Alex elott :wink:

Zsuzsa
Tenyleg mi va na telefon betyarral?remele mazota nem szorakozik.

Judy
Egy lany a hazban meselte hogy megcsinaltak nekik a plasztikat es egyaltalan nem elegedettek vele,ahogy kinez,ugyhogy mennek korulmetelesre.Kivan elegge mert az elozo altatas is megviselt mindenkit.Jo bucsuzas a het vegere :D Anyueknal mult heten volt,hat Alex minden hintan ult tobbszor is,kesz anyagi csod :lol: Volt Levente Peter a templomi satorban,annyira elveztuk meg mi is.Felmentek a szinpadra Zalannal es bemutatkoztak meg jatszott veluk.Masfel oran keresztul figyelte erdeklodve.Vegen mindenkihez odament L.Peter es voltegy kedves szava. Tok szimpi volt.

Conti
Remelem Betti elvezi az ovitazota.Jol hangzik hogy csak ket csoport van.Anno en is olyanba jartam ahol 3 csoport volt.

Panda
De jo hogy koltoztok.

Magdi,
Jo is ez az aurafoto.Engem is erdekel,megyunk is majd valamikor.
Egyebkent mi hiszunk ezekben.Voltunk mar asztrologusnal,josnonel,tenye elemzesen.Olyan dolgokat mondott, amik bejottek.

Rit
Nalunk 5000az ebed penz ,plusz havonta 500 csoport penz.Ezekbol veszik az eszkozoket,tehat azt nem kell kulon fizetni.Havi egyszer kerul rank a sor gyumolcs vivesben.ja es tistasagi csomagot is kell vinni havonta egyszer.
Nem jaratjuk meg semmi foglalkozasra.LEnne hegedu+balett+foci,de egyik sem szimpi,olyan 1500 ft/hoert.

Elkezdtuk az uszast a Komjadiban a baratnomnel.Hetente ketszer jarunk. Alex rogton szimpatizalt Eszterrel,megtalaltak a kozos hangot.45 percig csinalja vegig a gyakorlatokat,teljes beleelessel :lol: Mar ott tartunk a masodik het utan hogy belugrik a medencebe mindn segitseg nelkul,,elmerul es felall. Leguggol a medenceben es helyesen tartja vissza a levelegot.A szivacsot maga elott tolva labtempozik es a feje a viz alatt.Uszo szemuveg nem kell mert nyitva a szeme a viz alatt.
Ugyhogy nagyon lelkes :lol: :lol:
Nagyon barati aron jarunk 100/alakalom,egyegyeni orat amugy 2500ert tart.Plusz a belepo az usziba az kiserovel egyutt 1000.Tehat 2000 /alkalom.

Bea
Remelem mar otthon pihengetsz. Kuldunk majd dietas pizzat virtualisan. :wink:
En akartam venni nyaklancota multkor Becsben ,de sehol nem talalaltam, pedig Rit azt ajanlotta ott lehet patikakban kapni.

Akkor ma 3-kor talalkozunk azzal akik jonnek.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Kata
Most tésztát ennék, inkább azt küldjetek légyszi!! :lol:

Itthon vagyok. Tegnap este is hazaszöktem aludni de ma reggel, fél 8-ra visszamentem nehogy a dokim kikapjon a főorvostól, hogy ilyen korán hazaengedett.(csüt délben műtöttek) Muszáj volt itthon aludni mert az egyik szobatársam egy skizofrén nő, aki éjjel olyan műsort adott, hogy senki nem tudott tőle pihenni. Nagyon sajnálom őt igazából, én nem szeretném így végezni. A sebészetre felfekvés miatt került de szinte alig tudott magáról. Eltartói vannak, mondanom sem kell, hogy mennyit tesznek a néniért, aki régen egy nagyon intelligens nő lehetett.

Maga a műtét egyáltalán nem volt gáz, hiszen aludtam. Utána viszont kicsit legyengültem az egynapos fekvés miatt. Gondoltam is a csasziszokra, hogy kb. ilyesmi érzés lehet amikor vkinek műtéti sebe van. Ráadásul nekem laparral csinálták, így csak 4 lyuk van a hasamon de ez is elég. Vagányul indultam neki, de így utólag már kétszer is meggondolnám. Remélem az epés problémáim ezennel megszűnnek, még két hónapig elvileg diétázni kell.

Anna nagyizik, nem tud semmiről. Egyébként is beteg volt, elkapott egy gyomorvírust, ezért is távol kellett tartani tőlem... :( De ma már végre talizunk.

Az ovijában is a szokásos lehetőségek vannak: karate, néptánc, balett, torna. Azt beszéltük, hogy mindegyiket megnézi és választ majd h melyikre szeretne járni. Tavaly tornázni járt de idén nincs annyira oda az ötletért. Vhogy megváltozott, szégyenlősebb lett és nem akar másokkal járni ezekre a foglalkozásokra csak a csoporttársaival. Az árak is kb. hasonlóak ahhoz amiket írtatok. Ebéd is kb. 5000 körül van.

Zsuzsa
Remélem már nem zaklat titeket a telóbetyár! Minket még nem hívott, de meg ne add a telefonszámunkat!! :shock:

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok
Rit
oviba 5000ft/hó az étkezés de mi csak 2500ft fizetünk havonta az étkezésért mert petike speciális csoportba jár többit az önkormányzat állja azt hiszem :lol: +tisztasági pénz 400ft/hó :) + csoport pénz 500ft/hó de eben nincsenek bene a kirándulás stb .

Zsuzsa
fiuk is betegek most 2 hét ovi után lett beteg miért mert a lökött fiam álandoan huzagatja föl a polot,pulovert én normálisan fölöltöztetem ö meg ha rájön akor fölhuzogatja :( igy persze könyü megfázni .

Gumicukor
mikibulit ráérünk novemberbe elkezdeni szervezni :)

pusz csics
csics

Sziasztok

Tali jo volt, ugy elbeszelgettunk, hogy 18-kor csodalkoztunk ra az idore...:)

Rit

SAjnalom, hogy vegul csak egy harit sikerult, de ha tovabbra is szeretned azokat a mintakat,akkor megszerzem oket idovel, csak nem rajtam mulik sajnos. Nem mindig van minden minta minden meretben a nagykerben. De erosen figyelek. Az egyszinukbol milyen szin kellene?
Esetleg ha megadod a mobilszamodat felhivlak ha megvan a cuccos es epp Pesten jarok...minden heten megyek.

Gumicukor

Hat most a cipobolt mellett nem igerem hogy csomagolok Mikibulira, de ha jatek vagy konyvfele mellett dontunk ajandekkent, akkor azt nagyker aron be tudom szerezni...ugyis keszulok a Gulliverbe.

Magdi

Gondolkodtam arrol ,amikrol dumaltunk, szerintem ez a Mark utcan elszaladgalasa is tipikus indigo tulajdonsag nem? Nehogy mar korlatozd a szabadsagat...:):):)

Panda

Kar hogy nem jottel a talira...:( Mi tortent?

Ilke

Lehet kicsit kesobb erkezunk, mint 11 holnap, mert benezunk utkozben a Fenomen nagykerbe. De jovunk!:)

Bea

Hogy vagy? Pihizz sokat!!!

Emike nem volt oviban szerda ota, mert sikerult benyalni valami orrfolyos-kohogos virust.:( Rogton a masodik heten. De mar szepen javul, remenyeim szerint hetfon megy is.

KépKép
KépKép
nyuszika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?