Új privát üzeneted érkezett!

MElba egy másik topikba biztosan írogat, ott szoktam látni, jól vannak.
piciri

Sz_Kata!
Én is úgy érzem, hogy a lányuk szülésével kapcsolatban egy kicsit túlpörögnek az anyukák. Nálunk például a szülőszobára szeretett volna bejönni, de én finoman és határozottan megmondtam neki, hogy nekem ott csak a páromra lesz szükségem és mindenki más felesleges. Ráadásul az állandó aggodalmaskodásával csak felidegesítene és még talán a szülés normális menetét is gátolná, ha mindig ott lebzselne körülöttem. Tudom, hogy csak a jó szándék vezérli és segíteni akar (borogatni, fogni a kezem, masszírozni), de én is inkább elutasítottam, mégha ezzel megbántottam is.
Remélem azért anyud nem haragtartó és hamar kiheveri, hogy most a ti intim pillanatotok érkezett el és egyedül szeretnétek végigcsinálni a szülést. Utána még mindig lesz lehetősége segíteni főzéssel, takarítással, mosással és babusgatással :lol: .
Hát, immár a 36. hetet kezdtük el, de most már rajta leszünk a néven :roll: . Én csodálkoztam is, hogy ti milyen hamar dűlőre jutottatok és nem volt kérdéses a névválasztás. Ha nem tudunk választani, akkor nálunk lehet, hogy 2 név marad bent és majd ha kibújt és ránézünk akkor tudjuk igazán, hogy melyik illene hozzá.
Remélem nem tűnik túl hülyének a helyzet, de mi van, ha más név jobban illene hozzá, mint amit kiválasztunk :shock: . Vagy csak én vagyok ennyire bonyolult eset :?:

Gesztenye
gesztenye78

Van pár új kép, íme: :wink:

Így nézelődünk a játszószőnyegen:
Kép
És így alszunk a babakocsiban: Kép

Kép
mamy

Piciri,

Na, akkor átérzed, milyen gáz, ha az anyukák túlságosan "nyomulnak" :? Persze, megértem én, hogy első unoka, meg minden. De én akkor sem szeretném, ha ott lenne, amikor az egész elkezdődik. Valahogy nekem az olyan bizarr. Remélem, előbb-utóbb megbékél anyum és nem fog otthon sirdogálni....

Titeket nem hívogatnak a barátok, hogy mi van máááár?! Ma már négyen (!) hívtak emiatt. :roll: Gyerek meg elvan odabnet, nem sietős neki...

védőnő: szerencsére hozzánk nem akart jönni, és ennek örülök. Egyébként nagyon aranyos, tegnap küldött sms-t hogy sok szerencsét kíván :lol:

Gesztenye,

Nálunk nem volt túl sok név a talonban, már az elején kitaláltuk hogy a gyerekünket Lilinek fogjuk hívni. De aztán kiderült hogy hatalmas kukaca van, úgyhogy bajos lesz :lol: Fiúnév meg csak ez az egy volt, ami mindkettőnk "listáján" szerepelt. (nekem még a Gergő jött be,a férjemnek a Balázs) Szóval, egészen egyszerű volt a választás :lol:

Sue,

Gyanús vagy te nekem

:wink:
sz_kata

Sziasztok!

Suezika:
Ne omolj össze, hamarosan akkor kiderül,íhogy mi van a méhlepénnyel az UH alapján, s akkor biztos a dokid is elmondja, hogy mi van pontosan, mik a lehetőségek.

Sz_kata:
Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod (negyon), anyukádnak meg kéne értenie, hogy ez most a TI ÜGYETEK és ő nem főszereplő.

Tudod, mi még együtt is lakunk Anyummal és ő is túlbuzogja a témát, pl. bennt akart lenni a szülőszobán is eredetileg, és amikor erről lebeszéltem, akkor közölte, hogy túl nagy hatással van rám a párom. Most meg már félénken kérdezi, hogy ugye azért a kórházi folyosón várakozhat...
Reménytelen ez a játék a lelkes nagyikkal, ha a gyerek körül is ez lesz, az sem lesz egyszerű nap mint nap.

Terminustúllépés:
Hát én már szoktatom magam a gondolathoz, hogy jövő keddtől naponta kell bumlizgatni CTG-re, de minek???? És ez napi kb. 4 óra elfoglaltságot jelent.

De sajnos még mindég C3000 a méhszáj, és a jóslófájásokra is csak nevetve mondta a dokker, hogy ez még semmi... Mostanában tök jó fej lett, vidám és megnyugtató, és mindere válaszol, pedig naponta szül a frontok miatt.

Ja, a gyerek meg olyan rugda partit rendezett le tegnap a CTG-n, hogy megkérdezték nem vagyok-e lázas, mert 160 alá nem is ment a baba pulzusa. Doki szerint csak a front miatt volt.

Siba:
Padlókiegyenlítés kész, bár nem lett tökéletes, de ma szigorúan pihizek és szemtelenül lusti vagyok. :lol:

És már a könyvek felét is kipakoltam, holnap folytatom.

Bujka:
Beni nagyon formás, fiús szép baba - remélem a miénk is ilyen kis kialakult gyerkő lesz (már úgy várom, hogy lássam.)

Csajok nem lehet, hogy Gigaboszinak nem válaszoltunk valamire és amiatt nem jön többet???

Puszi mindenkinek,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Edit,

ez a szuloszoba atalakitas eleg szarul hangzik. En egyagyas szuloszobaban szultem, de olyan artikulalatlan kiabalasokat adtam ki magambol a vege fele, hogy azt nem kivanom senkinek sem, hogy kozvetlenul mellettem egy paravan mogott vegighallgassa... Illetve visszafele is igaz: engem borzasztoan zavart volna, hogyha kozvetlenul mellettem szult volna valaki. Szoritok, hogy elkeruld ezt a helyzetet!

Hettie,

a ruhameret sokszor nem jelent semmit: Adam 58 cm-rel szuletett es van olyan 50-es kombidresszunk, amit meg most, majdnem 4 hetesen is ra tudok adni. Elegge ossze-vissza vannak szamozva a bebiholmik, en legalabbis ezt tapasztaltam.

Mamy,

furcsa, hogy a vercsoport nincs feltuntetve a dokumentumaitokon. Nekunk rajta van a zarojelentesen is es az egeszsegugyi kiskonyvben is, amibe a vedooltasokat irjak. Abban nezted?

Viola
fj35

Edesek a babok, ha lesz idom en is rakok fel kepet.

Tegnap voltunk tanacsadason, minden szep es jo :) Balint 5200g, de megneztem a nagyfiu kiskonyvet, egy honaposan volt o 5200 g es o majd 1 kiloval kevesebbel szuletett. Szoval fejlodik o is, de meg jo hogy nem ugy mint a batyus. Igy sem tudok nagyon mit adni ra, akkora feje van. A nyakarol ne is beszeljunk, csak a kitagult csonaknyaku cuccok mennek ra, meg kigombolva egy ket dolog, de azok minimum 68-asok. Amugy a gyerek 55cm.

Eleg nehez irnom, mert a nagyfiu nem konnyiti meg a dolgot. Most aludt el es most fog kelni a kisbabam. Picit olyan, mint ahogy Bujka irta, almosan de megvagyunk.

En sem fogadtam senkit az elso gyereknel es most sem. A parom eleg...Az anyamnak elmondtam, hogy az anyos el akar jonni, de hogy mondjam hogy ne, az anyosnak, meg hogy anyam jonne, de nem akarom. Igy egyik sem vetette fel, hogy jonne 8)
Azert az nagyon klassz volt, hogy az anyos 1 hetig minden nap kuldott finomsagokat!

Viola, mar akartam irni, hogy ha barmilyen kerdesed van probalj meg telefonalni egy szopis tanacsadonak. Mert o lenyegretoroen kerdez, mi meg lehet hogy hasznalhatatlan tanacsokat adunk. De a lenyeg hogy ennyi tejem van, hogy csak ugy omlik szopi kozben is, de fejni en sem tudok, akkor ugyanis nem mukszik a tejleado reflexem...Lehet hogy neked is van eleg csak igy nem tudsz leadni.
Tul vagytok a 3 hetes szopi bummon? akkor elvileg 1-2 napig tobbszor ker eni a baba, majd ujra beall a rend...

csengo
pocakosoknak drukk, hogy minden rendben menjen es egy picit irgylem oket, mert az is nagyon klassz amikor az ember varakozassal van tele
Vendég

Viola, most latom hogy egyszerre irtunk. Hogy vagytok?

Nagymama temaban annyit, hogy talan meg lehet erteni oket, ha belegondoltak, hogy minden ismerosuk azt kerdezgeti oket, hogy NA MENTEK SEGITENI? persze hogy ezek utan ok tunnek bunkonak, ha nem jonnek csakazertis...

csengo
Vendég

Csengo,

:( lehet, hogy en vagyok a bena, de nem vettem eszre, hogy nalunk lett volna barmilyen szopis bumm... 3 es fel hetes most Adam, lehet hogy nalunk kesik ez nehany napot. Elokeresem az LLL telefonszamat, aztan megkerdezem oket. Koszi a tippet.

Viola
fj35

Lanyok,

elkeszult a szulestortenet, mindjart bemasolom.

Viola
fj35

Viola!
Az egészségügyi kiskönyvében sincs benne... :roll: Van egy olyan rész, hogy vércsoport, de oda van írva mellé, hogy "csak pathológiás újszülötteknél kötelező a megállapítása" - ez vajon mit jelent?... Mindenesetre nincs beleírva a vércsoport.
Most már kezd idegesíteni a dolog.
Nem értem, a zárójelentésben is miért nincs benne? Az enyémben a sajátom benne van. Mert ugye Geszti külön zárójelentést kapott az újszülött osztályról.
Hát ilyet... na azt hiszem fel fogom hívni a kórházat.

Kép
mamy

ÁDÁM SZÜLÉSTÖRTÉNETE

Hálás köszönet RAB doktornak és BORSODINÉ ERZSIKE szülésznőnek a felejthetetlen élményért!

Augusztus 6-ra vasárnapra voltam kiírva, de Ádám nem akart kibújni időben. Az orvosom elmagyarázta, hogy az érvényes protokoll szerint 1 hetet engednek túlhordásra, ha nem történik semmi addig, akkor következő hét végén be kell feküdnöm. Az egész 9 hónap alatt arra koncentráltam, hogy mindenképpen hüvelyi úton szeretnék szülni, így a 41. héten kezdtem egy kicsit megijedni, hogy a végén még sem fog sikerülni és császár lesz belőle, de aztán egy kis segítséggel ugyan, de a számomra áhított módon alakultak a dolgok. Orvosomban maximálisan megbíztam, választott szülésznőm viszont nem volt, de a sors egy nagyon profi és nagyon emberséges szülésznőt adott mellém.
Orvosom elmondta, hogy augusztus 12-én, szombaton egész nap bent lesz ügyeletben, így megegyeztünk, hogy ha addig nem történik semmi, akkor aznap reggel kell befeküdnöm. Egy hétig minden reggel bebumliztunk a klinikára CTG-re, de semmi nem történt. Így szombaton bementünk a párommal, egyből az orvos fogadott minket, megcsináltuk a papírmunkát, aztán befektettek egy szülőszobába, de mivel fájásaim nem voltak és még csak 1 ujjnyira voltam kinyílva, ezért délelőtt kaptam egy méhszájérlelő zselét, aminek nem sok hatása volt, mert csak enyhe, menstruációs jellegű fájásaim lettek tőle. Sokat sétáltam, időnként felbukkant az orvosom és a szülésznő is, megbeszéltük a fejleményeket, vártuk az igazi fájásokat, de estig igazából nem történt semmi. Orvosom azt mondta, hogy este 8 körül megpróbálkozunk még egy zselével, ha annak sem lesz hatása, akkor viszont hagy nyugodtan aludni éjszaka, hogy pihenjem ki magam rendesen és majd másnap megbeszéljük, hogy milyen módszerrel lépünk tovább. A párom akkorra már hazament, mert úgysem apás szülés lett volna, így hazaküldtem, hogy inkább pihenjen otthon, nem láttam értelmét, hogy ott dekkoljon a kórházban. Aztán este fél 10-kor, amikor iszonyú fájások kezdődtek egyik pillanatról a másikra a második zselé eredményeképpen, akkor már nem volt erőm telefonálni neki. Szóval hirtelen beindultak a fájások, de nem tudtam követni, hogy hány percesek és mennyi ideig tartanak, mert sokkolóan brutálisak voltak. Gyors beöntés, borotválás, a szülésznőm nagyon kedves, segítőkész volt, mindent elmagyarázott, hogy mikor mi fog történni, csak én már nem nagyon tudtam felfogni a dolgokat. Valamikor kaptam egy szurit a fenekembe, hogy majd attól könnyebben tudok relaxálni a fájások között, de nem emlékszem, hogy így lett-e vagy sem. Baba végig rendben volt a CTG szerint, egy csomót guggolgattam a fájások alatt, hogy a gravitáció is segítsen. A fájások csak egyre erősödtek, én a kezdeti sóhajtozások helyett már hangosan nyögdécseltem, aztán már a végén kiabáltam, sőt időnként üvöltöttem, bár éjféltől már csak foszlányokban emlékszem a történésekre, mert addigra félkómásan vonaglottam a fájdalomtól. A fájások egyre sűrűbben jöttek és egyre kevesebb pihenőidő volt közöttük. Arra emlékszem, hogy elkezdtem hisztizni, hogy én már nem bírom ki a következő fájást, de aztán persze végül is az összest kibírtam. A szülésznő azt mondta, hogy hajnali 2 és 3 között kint lesz a baba, és utólag kiderült, hogy jól saccolt. Valamikor az orvos burkot repesztett, ami nem volt kellemetlen vagy fájdalmas egyáltalán, csak attól kezdve nem csak a pisi és a kaki, hanem a magzatvíz is folyamatosan távozott belőlem… Aztán a szülésznő kérdezte, hogy a székelési ingert már folyamatosan érzem-e, mert akkor itt az ideje, hogy nyomjunk is. De fogalmam sincs, hogy a kitolási szakasz mennyi ideig tartott az egészhez képest, annyira nem voltam már a tudatomnál. A légkondi ellenére nekem iszonyúan melegem volt állandóan, a szülésznő hordta a hidegvizes borogatást a fejemre. Aztán sok-sok nyomás után (legalább is nekem így tünt) azt mondta az orvos, hogy már látszik a feje teteje és hogy akarom-e megérinteni a kezemmel, de én valamiért nem akartam, nem is tudom miért. Aztán mondták, hogy még egy nyomás és kint lesz a fejecskéje és egy nagyon fájdalmas nyomással tényleg kint volt. Aztán vállacskái már könnyedén kicsusszantak és valami óriási fizikai megkönnyebbülés volt, hogy hirtelen kint volt teljesen és nem feszített már semmi és nem kellett többet nyomni. Az orvos ellenőrizte az időt: hajnali 2 óra 15 volt, vasárnap augusztus 13-a. És aztán a magasba emelték velem szemben és ott volt az én drágaságom maszatosan, véresen, kócos hajjal, rúgkapálva, sikítozva… Aztán egyből a hasamra tették és az valami leírhatatlanul jó érzés volt, életem legboldogabb pillanata. Ott volt a hasamon a kis csúszós csomag és bújt hozzám ezerrel, nagyon-nagyon boldog voltam. Aztán elvitték egy fél órára megtisztogatni, megvizsgálni, addig nálam gyorsan kijött a méhlepény is, majd az orvos megvizsgált. Gátvédelemmel szültem, csak egy nagyon kicsit repedtem, amit az orvos egy pillanat alatt helyrerakott 2 db felszívódó mini öltéssel, ahogy ő kifejezte magát. Aztán hajnali 3-kor visszahozták Ádámot és 2 órán keresztül összebújva ismerkedtünk a félhomályban a szülőszobán. Utána egy gyors zuhanyzás, hálóing váltás (ki tudja már hányadik az éjszaka, elég sűrűn piszkolódtak), aztán reggel 5-kor beköltöztünk mindketten a kórterembe, ahonnan 3 nap után mehettünk haza.

A szülés számomra egy borzasztóan naturális élmény volt (beöntés, vér, kaki, pisi, magzatvíz stb.). Iszonyúan fájt, hiába olvastam el egy csomó mindent előtte, fogalmam sem volt, hogy a fájások milyen jellegűek lesznek. Ezen kívül a sok hüvelyi vizsgálatot viseltem még nagyon nehezen, mert azok is fájdalmasak voltak: többször megvizsgált az orvosom ez a néhány óra alatt (legalább 10-12-szer), mint az egész terhesség 9 hónapja alatt. Akkor azt gondoltam magamban, hogy soha többet nem akarok több gyereket, de aztán amióta Ádámmal együtt töltjük a napjainkat (és részben az éjszakáinkat…), azóta már elhalványodtak a szenvedés és a fájások emlékei és remélem, hogy néhány év múlva egy kislánnyal is bővülni fog kis családunk.

Viola
fj35

Sziasztok!

Én meg jövök elköszönni Tőletek.Mindenkinek jó pocaknövesztést ,babavárást és a meglévő anyukáknak és babáknak jó egészséget.
:)

BEFEKTETNEK HOLNAPTÓL.
ezért búcsúzom,még semmi jele a szülésnek, de csak babával jövök legközelebb.

Ma voltunk uh-n meg ctg.
2710g osok vagyunk, esetleg kicsivel nagyobbak ,mert a feje picike az uh szerint.Sajna nem értem az uh-t, de az uh-s hölgy sZerint minden rendben van,halántéktól halántékig kicsi a buksi és a súly és biometriai adatok bonyolult számításon mennek keresztűl ugy dobja ki a gép, hol tart a terhesség.
mai adatok szerint, ugye 39+3.napnál járunk, adatok szerint 34+6.
na ezt nem hiszi el a doki, hogy ennyivel kisebb a baba, mert megfelelő a hasam nagysága meg szuper a ctg.méhlepénnyel is minden rendben nem öregedett még magzatvíz is rendben van,de befektet ,mert közeleg a vég és szerinte rosszul mértek.
De lányok nem értem hiszen a 30.héttől folyamatosan kisebb a baba 2-3om héttel én is csak 2100g születtem és nekem is kicsi a fejem.
Most miért kell Nekem, aki 156 cm 47 kilos egy átlagos babát, ami mostmár 3500g nak felel meg, a világra hozni.
Erre mondta a uh-s hölgy, dokik hozzá vannak szokva a 4kilos babákhoz és rögtön rémeket látnak ha kisebbről van szó....
ctg ezt is hülyeségnek tartom ennyiszer egy nap 2-3omszor.
De szülésznőm megnyugtatott,hogy azért kell, mert hogy bármikor változhat a méhlepény miensége......
Na mindegy, úgyhogy szomorúan de elfogadtam,hogy be kell feküdnöm,tutti zizi leszek hiszen páromtól a 4 év alatt ha 2 estét külön töltöttünk de a tudat ,hogy legközelebb babával jövök haza az kárpótol.....

MINDENKI VIGYÁZZON MAGÁRA NAGYON-NAGYON, ÉS MAJD SZÓLUNK HA LESZ VALAMI.
SZIASZTOK
PUSZI MINDENKINEK
SUEZIKA
suezika

Piciri!
Milyen tapintatlan a védőnőd!

Sz_Kata!
Sajnos ez már csak ezzel jár, hogy a vége felé mindenki érdeklődik. Úgy látszik a terhesekkel kapcsolatban már csak az jut eszükbe, hogy mikor jön ki a baba, pedig a lakásfelújításról is érdeklődhetnének, nem :?: Talán unatkoznak és nem gondolnak bele abba, hogy ezektől a kérdésektől már hülyét kapsz és most erre van szükséged a legkevésbé. A végén még ők idegesítenek fel, hogy: jé, már tényleg kibújhatna, csak nincs valami gond?
Nálunk kb. 4-5 név egyezett, így véglegesíteni kéne, mert a szülőszobán nem lesz erőm ezen filózni, netán érvelni :lol: .

Viola!
Szép történet. Most már annyian szültetek, hogy lassan teljesen természetesnek tűnik a folyamat egy jó nagy adag fájdalommal és esetleges váratlan helyzetekkel megspékelve.

Sue!
Sok sikert és minden jót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gesztenye
gesztenye78

Szaisztok lanyok!

Bocsi, hogy belekotyogot, de megirom a tapasztalataimat, hatha segit. 2004 oszibol vagyok.

Az en fiam 3700 grammal szuletett es az osszes 56-os ruci logott rajta. Mire hazaertunk mar csak 3300 g volt igy meg jobban logott rajta. Tehat azert nem art par 56-os ruci. A 62-es szerintem nagyon nagy meg egy ujszulottre.

En Dunaharasztin lakom es a MAV-ban szultem.
Tehat nekem forgalom nelkul igy 45 perc az ut. A reggeli csucsban indultunk szulni es nem volt rossz, mert ahogy nezelodtem az ut kozben jobban telt az ido. Akkor 1 ora 20 perc volt az ut es ugy elrepult, hogy eszre sem vettem. Egy lampa volt egy fajas. :shock:

Nagyjabol ennyit szerettem volna irni.

Mindenkinek tovabbi jo varakozast, a tobbieknek jo babazast.

Magi
Vendég

Sziasztok!!!

Vannak eladó kislány ruhák!!!56-62-es méretben.Teljesen újak.

Badyk 500 FT/db
Rugik 1500 FT/db
Plédek 1000 FT/db
Gumis lepedő 500 FT/db
Fürdő lepedő 1250 FT/db
Merev pelenkázó lap 2500 FT.

Képet tudok küldeni mindenről.

Köszönöm,Anita.
csanita

Sziasztok!

Nem tudom mi ez a szopi bumm, aki tud róla az légyszi írja meg! Lehet, hogy nálunk is ez van. Rákerestem az interneten, de nem találtam semmit - viszont túl sok időm nincs netezni. Tegnap háromszor bejelentkeztem, szerettem volna írni, de végül nem volt rá időm. Szóval néhány napja újra két mellből szoptatok, mert így van meg a megkívánt mennyiség.

Sue - sajnálom, hogy be kell feküdnöd a kórházba, megy a sok drukk ++++++++++++++++++++++++

Gesztenye: tényleg jóval fiatalabbnak látszol :)

Finisben lévőknek továbbra is szorítok, hogy szép szülésük legyen!

KépKép
nózi

SziasztoK!

Piciri!
Elég gáz a védőnő beszólása...kezd szétesni az arcod...:)
Nekem azt mondta 3x kell meglátogatnia, de ha nincs gond, akkor nem. De nálam 2x volt. (4 hónapig szabin volt, meg most is, mert megy nyugdíjba, tképpen 3x taliztam összesen vele) Először, amikor kismama könyvet kaptam...1órát volt kb. Meg múlt hét pénteken megnézte a babasarkot. 10percet volt összesen.

Én örülnék, ha anya akarna feljönni körülnézni, de neki szinte könyörögni kellett, nézze meg a babasarkot. Ő azt mondta, majd jön ha meglesz a baba. Nálam nem fog főzni, de kaját fog hozni, meg küldeni. Nehéz a rokonsággal, de mki azt mondja elején kell leállítani őket, hogy ne jöjjenek, vagy tényleg csak 10percre megnézni a babát, aztán huzzanak el. Frissen szült kismamák, ti hogy vagytok ezzel? Hozzátok mikor mentek/mennek a rokonok (szűk)?

Sue!
Kitartás, Drukkolunk, minden rendben lesz. Ha te is kicsi voltál és az alkatod sem vmi nagy, nem tudom a férjed mekkora, de akkor a dokibá ne számítson 4kg-os babára. 2500g-4000g között van a "normál", érett baba nagysága. (könyv szerint...). Nálunk is kisebb a feje 1héttel, a haskörfogat meg jóval nagyobb. Ez mutathat ducibb babára, de egy mérés nem mérés. Én nem izgulok, hogy nagy lesz. Egészséges legyen, azt majd megnő itt kinnt. :)))

Mamy!
Köszi infót. Jók a képek nagyon. Nagyon aranyos Gesztike haja, olyan finom, puha selymesnek látszik. :) Tetszik a babakocsiban az az overáll vagy nem tudom mi a neve, az a bundazsákszerű. Amúgy én is érdekesnek találom, hogy nincs a vércsoport a papírokon.

Tőlem múlt héten kérdezték fodrásznál mikor megyek szülni, holnap? Mondom nem, 3 hét múlva. Meg ma is anya munkatársa, hogy még semmi sincs? Anya is állandóan éjjel-nappal készenlétben, mobilja ágy mellett, mindig azt hiszi vinni kell a kórházba :D Örülne, ha már túllenénk rajta.

Viola!
Hát remélem megúszom, ezt a szülőszoba mizériát...addig még 1,5hét, azalatt simán megszülhetek...Férjed végül ott volt Veled a szülésnél? Hát igen az ember hiába olvas, biztos más lesz ott ÉLESBEN!! Izgulok :)

Csengő!
Nálatok is szépen gyarapodik a baba :D Jó nagy.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sue,

nagyon szoritunk, hogy minden rendben legyen!!! Vigyazzatok magatokra es minel hamarabb gyertek haza a korhazbol. (Nekem nagyon jol esett, amikor meglatogattal, amikor bent voltam, de en sajnos most ezt igy Adammal egyutt mar nem igerhetem.)

Viola
fj35

Edit,

nem, a parom nem volt velem a szulesnel, mert eleve igy beszeltuk meg. O mar honapokkal ezelott bevallotta, hogy ugy erzi, sem fizikailag, sem lelkileg nem birna a szulest, en meg elfogadtam, hogy nem apas szules lesz. Igazabol ez engem nem nagyon zavart, jol elvoltam egyedul, eszembe se jutott megfontolni a dolgot, hogy helyette esetleg mas is bejohetne velem a szulesre pl. anyukam, vagy egy baratno.

Viola
fj35

itt van a szopihoz, de ez altalanossagban van behatarolva:
http://www.iboly.hu/faq_gain.htm

csengo
Vendég

Csengő!

Nagyon köszönöm!!!

KépKép
nózi

Sue,

drukkolok! :lol: Sajnálom, hogy be kell feküdnöd :cry: Ne aggódj a baba mérete miatt, legfeljebb majd idekint nő meg nagyra :)

Én ma délután próbáltam rávenni aput, hogy juttasson egy kis természetes szülésmegindító hormont a szervezetembe :wink: :oops:
erre közölte, hogy nem hagyja hogy kihasználjam a testét :roll: meg hogy önző vagyok, hogy nem hagyom még azt a szegény gyereket odabnet sem nyugton. Az a gyanúm, parázik, hogy most már végérvényesen apa lesz :lol: A kis önérzetest nem sikerült ezzel a hatalmas hassal jobb belátásra bírnom :roll:
sz_kata

Sz_Kata,
Holnap jön Peti!! Vigyázzatok Magatokra!!!:))

Jadey,
Annyira jól esett, h ma felhívtál!

Sue,
Sok sikert!!
rolex

Sz-Kata!

Ajjaj, én nem ilyen válaszra számítok... :roll: "kihasználd a testét?" Ő gyereket növeszt a Tiédbe, nem említetted neki? :D

Az enyém azt mondta, "bármit" hajlandó megtenni, amit mondok, ha ezzel hamarabb a kezében tarthatja... :D

A lényeg: ma voltam uh-on és FEJVÉGŰ!!!!!! :D :D :D Annyira örülök és 3200 grammra tippelte és a BPD-je 96, ami szerintem nem kicsi :roll: :)
Szóval végre valami jó hír, mert eddig minden uh-on valami rosszat mondtak...
Nst-n is voltunk, kellemes volt, de nem nagyonértem mire jó... Nagyon fogyi vagyok, mi? :roll: :oops:

Viola!

Nézegetem a szüléstörit, de még nem mertem elolvasni, pedig tudom, hogy jó a vége... :shock: :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

BUJKA,

A Te szülésznődnek mutatott be az orvosom. Nagyon aranyos. Némiképp megnyugtatott a személye. Hétfőn megyek NST-re hozzá.
Puszi Mindenkinek!
Rolex
rolex

Livi,

Irnál az NST-ről valamit....Milyen?
Rolex
rolex

Sziasztok,

Sue: Minden okés lesz, szerintem sem gond, hogy kisebb a babád, hisz mi is különbözőek vagyunk :lol: Ráadásul nem is arról van szó, hogy Te 2 méteres lennél 160 kg-val...
SZUPER SZÜLÉST KíVÁNUNK, JELENTKEZZETEK, AHOGY TUDTOK, DRUKKOLUNK EZERREL!!!!

Kata: Hmmm, anyu ügy, nem túl jó, de érthető. Próbáld meg telefonon kiengesztelni, én is úgí szoktam...
Vajh Peti babó betartja-é a pontos dátumot??? :roll:
Párod reakciója édes, én is észrevettem az enyémen, hogy nő a para a közelgő dátummal együtt :wink:

Mamy :Jadi is odavan Gesztiért, állandóan visszanézi a képet és felsikít, juj, de cukika!!

Rolex: Egészségedre :wink: No de ahogy megbeszéltük, jelentkezni!!!

Csengő :Édes vagy, ahogy "romantikázol" a szülésről, én is azért drukkolok, hogy néhány hét múlva így elmélkedjek róla :lol:

Viola: Le a kalappal előtted, én úgy érzem, egyedül tuti nem menne (bár tudom, hogy akkor is kibújna valahogy :lol: ) Köszi a történetet, még egy tapasztalat jól jött. A guggolást lehet, hogy kipróbálom.

KépKép
Kép
jadey

Bali: Klassz, hogy minden ok Veletek!!! Remélem nem haragszol rám amiért ezt írom, de ne sürgesd már annyira a bébit :roll: Csóri elég lesz neki utána az a 100 év itt kint, még legalább a 38.ig húzd ki... Állítólag sokkal nyugodtabbak azok a babák, akik szinte végig bent maradtak. Nem hiába 40 hét az a 40 hét... Amúgy is, szuperokos kisbabád van, hiszen tudta, hogy meg kell fordulnia! Most azt is tudja pontosan, hogy mikor szeretne kibújni onnan :lol:
Pont tegnap írtam,, hogy klassz lenne, ha nekünk is elárulnák a nagy titkot, nem???

KépKép
Kép
jadey

Rolex,

Végre előbújtál :lol: Remélem, a próféta szól belőled :lol: :lol:
NST=CTG, azaz a baba szívhangját figyelik, hogy miként változik mozgásra vagy esetleg méhösszehúzódásra. Én sem nagyon tudom mire jó, lévén hogy csak a pillanatnyi állapotot mutatja.

mondtam Petinek, hogy ha a héten nem hajlandó előbújni, akkor minden másnap járhatunk a "dudálós nénikhez". :roll:

Jadey,

pontos dátum: háát jó lenne. Addig is, megnézek pár sorozatot :wink:

Csajok,
Tom Cruise-ék végre megmutizták a kislányukat :P :P :lol: :lol:
sz_kata

Rolex!
Annyira megörültem, amikor láttam, hogy be vagy jelentkezve, de nagyon röviden írtál. Mi van veled? Miért nem jelentkezel mostanában? Csak nem a párod foglalja le a gépet :? . Babaszoba már kész van?

Mi még ma is kaptunk kisrucikat a barátnőméktől, úgyhogy most kezdtem el mosni a babaruhákat és azzal van tele a szárító. Olyan kis falatnyi darabok és furcsa belegondolni, hogy nemsokára már használni is fogjuk őket.

Sz_Kata!
Lehet, hogy van abban valami amit írtál és a szülés időpontjának közeledtével egy kicsit beparázott a párod :lol: . Pedig most már semmi sem tartja vissza a kicsit, ha egyszer elindul :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Sue!

haJRÁ, SOK-SOK TÜRELMET odabentre. Nem értem ám őket, az én dokim csak a fejkörfogatot szokta közölni velem, megnézi a szerveit, a méhlepényt, a magzatvíz mennyiségét és kész. NEm hasonlítgat! Nem lesz semmi baj, bízz magatokban!

Szkata!
ma engem is váratlanul sokan felhívtak, pedig még van 1-2 napom. Egyenlőre nem zavar, jól esik. Ellátnak jó tanáccsal, azt is türelemmel hallgatom. Hétfőtől persze nem tudom, mennyire fogom tolerálni.

Viola!
jó, hogy te is leírtad tapasztalataidat, ügyes voltál, hogy egyedül végigcsináltad. Tényleg nem gondolkodtál más segítőben?

Erika
piciri

Rolex!

Szóval az egy nagyon kellemes vizsgálat, mert rád csatolnak egy "diódát" így hallod a babád egyenletes, dallamos szívverését (nálunk ez olyan 125-130 volt), aztán ha megmozdul, meg kell nyomnod egy gombot. Normál esetben, ha megmozdul, felgyorsul a szívverése (ez meg 160-170 volt)... De nagyon jó hallgatni, bár értelmét én sem látom...

Jadey!

Nyugalom, jövő hét vége előtt (akkor töltjük a 38-at) mi sem szeretnénk, pláne, hogy még mindig nem vagyok kész a pakolással... :roll: , de úgy gondoljuk, hogy utána már biztosan egészséges, erős fiú lesz... (remélem!) Arról már nem is beszélve, hogy jó ez a szex-dolog, de csak akkor jön ki, ha készen van rá...
Más: Nagyfiam a kiírt napon született, aztán kb. 8 hónapig éjjel-nappal üvöltött, és az első éjszakát 3 és fél évesen aludta át, az első ovis nap után... :shock: :shock: :shock:
Összefoglalva, természetesen semmi rosszat nem akarunk neki, de a szex az szex! :lol: :lol:

Livi

bali78

Sue
Drukkolok Neked, és szép szülést kívánok! Ne aggódj a méretek miatt, akkora amekkorának lennie kell.

Bali
Gratula a fejvégű fekvéshez! Most már biztos ugy marad.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok Lányok!

Gesztenye!
Én sem megyek most jógázni, helyette megyek a Schöpfibe a szülésfelkészítőre, remélem, hasznos lesz! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a szülőpozíciós jóga milyen, már én is szeretnék arra is menni!

Viola!
Engem eddig minden szülés sztori megnyugtatott, a Tiéd is. Hogy túl lehet élni, és hogy utána olyan jó! A fájdalmakon valahogy nem gondolkozom el olyan mélyen, nehogy megijedjek. Most még nem félek a szüléstől (remélem, nem is fogok), csak néha arról álmodok, hogy a babával van baj, nem rendesen néz ki, pedig az UH alapján minden ok vele. De olvastam arról, hogy ilyen félelem elő szokott fordulni. Neked volt ilyen?

Sue!
Hajrá hajrá! Drukk drukk!

Mamy!
Annyira aranyos Gesztike! Mindig úgy örülök, ha látok róla képet! Az a rózsaszín, amiben a babakocsiban van, az egy speciális pléd? Nagyon tetszik, azt hiszem olyat szeretnék, ha praktikus szerinted is. Hol vetted? vagy a babakocsihoz tartozik?

Csengő!
Én már nem találom annyira jónak a várakozást (majd bizti utólag)! Mostmár türelmetlen vagyok, pedig még sok van hátra! Úúúúgy cserélnék Veled most!

Anita!
Holnap kapok még ruhácskákat, aztán megnézem, mi nincs, és akkor lehet, hogy vennék Tőled! Van esetleg olyan hálózsákod, ami orkán anyagból van kívül, belül meg bélelt? A babakocsiba gondoltam, ha majd télen tologatom, és a kezeslábas nem annyira szimpi, inkább ilyet szeretnék, ha van.

Piciri!
Nem is értem mit jelent, amit a védőnő mondott... Eddig csak az ajakmegvastagodásról olvastam itt valakitől, arról sem hallottam előbb. :shock: Mi az, hogy szétesik valaki arca??? Asszem, ez hülyeség, és a védőnő látáshibás, és pupillatágításról jött épp, akkor lát ilyeneket az ember :lol:

Ma jól fölhúztam magam, a lombikos topikban valaki azt írta, hogy a lombikbabák selejtesek. Tudom, hogy nem kéne a primitívekkel foglalkozni, de akkor is, nagyon megbántódtam pici Veronika nevében. :evil: :evil: És mérges is lettem. Meg dühös. Meg minden :twisted: :twisted:

Jó éjszakát mindenkinek

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Bujka, jól látom, hogy Beni rád hasonlít? :) Nagyon cuki!!!

Mamy, nagyon édes a Geszti, köszi a képeket! Meg lehet ezeket a piciket zabálni :)

SzKata, kitartást a mamához. Majd biztos mi is ki fogjuk készíteni a gyerekeinket a paránkkal :) Engem az elején azzal készített ki a mamóm, hogy ő még nem nagyon szeretne nagymama lenni, de most már úgy tűnik, hogy teljesen be van indulva és már alig várja.

Iza, boldog szülinapot!!! (Maas-t, Melbát kivehetjük szerintem, ha jelentkeznek, vissza lehet őket tenni, nem?)

Gesztenye, mi nagyon egy időre vagyunk előirányozva! Izgi!

Dorka, fogalmam sincs, hogy mi történt Gigaboszival. Nagyon hirtelen tűnt el és mindenki kérdezte a miértet, nem emlékszem, hogy válaszolt volna. Ha megbántottuk, akkor csak leírta volna, hogy mivel nem? Én sem értem.

Viola, köszi a szüléstörténetet! Nagyon ügyi vagy! Juj, azért én is parázok, hogy hogy fogom viselni....

Sue, megy a drukk!!! Minden rendben lesz, szurkolunk és várjuk a híreket! Ügyesen!!!

Piciri, nem kell az ilyen tahingerekkel foglalkozni. Én már ahányszor megkaptam a magamét, hogy így vagyok dagadt, meg úgy vagyok lábasház és hasonló kedvességek. Egyik fülemen be, másikon ki, de szerintem ezek az emberek pályaalkalmatlanok.

Bali, nagyon szuper hír, hogy fejvégű!!! :)

Juj, most már én is minden nap úgy olvaslak Benneteket, hogy hamarosan beindulnak megint a babucik! De jó! És lassan mi jövünk! :)

Ma megyek szülésfelkészítőre délután apjukkal és meglátogatom a szülésznőmet is, aki kiderült, hogy mégsem megy nyaralni, úgyhogy ezen sem kell parázni! Hálleljuja!

Puszi mindenkinek!!

MSE

Kép
siba

Rozus!
Na, az az ember sem szorult rá soha, hogy lombikprogramban vegyek részt, aki ilyen baromságokat ír. Abba nem gondol bele, hogy a természet nem mindenkihez olyan kegyes, hogy pikk-pakk babája legyen. Szerintem pedig pont az ellenkezője igaz, mert ott a több beültetettből általában a legerősebb marad meg és az fejlődik ki. Ne foglalkozz az ilyen "emberekkel", mert nem érdemlik meg, hogy odafigyeljenek rájuk. Remélem most már jobban vagy és nem kínoznak fájdalmak.

Siba!
Igen, jól látod. Mi aztán tényleg egy időpontra vagyunk kiírva, így még izgalmasabb lesz, hogy mikor születnek meg a kicsik. Hogy mennyi tapló ember van mostanában :? . Milyen jogon ugatnak bele abba, hogy te milyen módon és állapotban várod a kisbabádat. Arra bezzeg nem gondolnak, hogy esetleg hónapokon keresztül ágyhoz vagy kötve, hogy a baba megmaradjon. Szerencse, hogy nekem még nem szóltak be valami hülyeséget, mert nem hagynám annyiban és felszólalnék az össszes kismama nevében :wink: .

Én sem tudom, hogy mi történhetett Gigaboszival, de ő volt az, aki anno favorizálta az átmenetelt a babafalvába. Lehet, hogy ott még megtalálható. Azért bízom benne, hogy jól van és nem azért nem jön, mert nem tud.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Kicsit mi is eltüntünk, járkáltam összevissza, meg kiszöktünk horvátba egy hosszú hétvégére. Még pancsizni is tudtam az idén :)
Gratulálok a megszületett babákhoz :)
Ha minden igaz ma van telihold? Babaeső lesz az éjjel :)

Rozus nyugi hülyékkel nem kell foglalkozni, ahogy Jadeynek is megirtam :)

Szeretném megkérdezni tőletek, mi baja lehet a babának ha mama sokat sir, és depi jelek mutatkoznak rajta? Egyik barátnőmmel sajnos elég sok minden történik mostanában, csak rosszak, totál ki van borulva, és nem tud nyugodt maradni. Befolyásolja ez a babát? 32 hetes terhes, és kb 1 hónapja van ebben az állapotban. :(
chesti

Sziasztok Lányok!

Folyik valami a mellemből, átlátszó és nem sok. Ez normális? Vagy rohanjak a dokihoz? Az előtej az mikor van? Azt hittem, csak ha megvan a baba, vagy ez nem az? Ugye nincs köze a dolognak a szülés indulásához, mert az korai lenne! Szerintetek mi ez? Volt vagy van valakinek ilyen? Most kicsit megijedtem...

Jadey!
Tök aranyos vagy, hogy átjöttél a meddőségis topikba, és jól megmondtad neki!!! Köszi!!!!!

Gesztenye!
Köszi, most épp nem görcsöl a hasam, ellenben a lábam nagyon, ami egy fokkal azért jobb, mert ott ugye nincs baba :lol: . Arra is való szerinted a magneB6?
Sok sikert a névválasztással, látod, nagy nehezen nekünk is sikerült! A családnak nem mondjuk el, mert hátha valaki beleköt, és se vitatkozni, se pedig újat keresni nem akarunk. Ők majd megtudják október végén.

Chesti!
Én is nagyon depis kismama vagyok (most épp nem, de általában igen), és én is sokat bőgtem. Tudom, hogy nem jó a a babának, és ha ez a nagy sírás közepén eszembe jutott, akkor mégjobban bőgtem, mert sajnáltam szegény babát, hogy neki most nem jó. De az UH szerint rendben van, meg mindig szeretgetem, és a férjem is, úgyhogy remélem, minden jó lesz! Sokat mozog, rugdos, úgyhogy ő biztos nem sírdogál a hasamban az egyik sarokban! :lol:

Sziasztok
Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok,

Mára vagyok kiírva :shock: :? :)

Rozus,

Istnem, mekkora állatok vannak!! Most arra gondolok, aki selejtesenk nevezte a lombik babákat.

Jadey,

bírom hogy ilyen "megmondós" vagy! :lol: :lol:

Chesti,

a depis hangulatról már sokunk beszámolt. Tuti a hormonok,meg a ránk váró ismeretlen események, és a változások. Ez normális.

Ja, és állítólag lesz még ilyen "depizés" a szülés után is. (friss anyucik, mi a tapasztalat?)

Csajok,
Én már úúgy szeretnék szülni!!!
sz_kata

Rozus, az elotej es a simatej is elsore atlatszo vizes. tok normalis, no para.

A babara minden hatassal van, de emiatt szervi problemai nem lesznek, max erzekenyebb lesz.

gyerek a karomon, bocsi

csengo
Vendég

Rozus!

Ahogy Csengo mondja... Én nagyon büszke voltam/vagyok az előtejemre, nagyon anyának érzem magam tőle! :D :D ...az elsőnél is így volt... Ez olyan "asszonyállatos", nem? :wink: :lol: :lol:

Sz-Kata!

Hát azt elhiszem. És mi akadálya? Semmi sincs? A párod nem néz rád kérdőn? Mert én egyet vinnyogok és az uram máris "úúúúúgy" néz... :D

Chesti!
Én a 30. hét környékén voltam idegroncs-hisztérika, de elmúlt... asszem :shock: :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Sz_kata:
Férjecskéd együttműködési hajlandósága nem túl nagy, ejnye-bejnye! hiszen neki sem lenne rossz ugye.
Én nem is értem - mi a gond? A pocakméret okoz(ott) nevetésbe fulladást???

Dudálásra csak kétnaponta kell mennetek? Az még egész jó, nekünk keddtől naponta. De lehet, hogy megtagadom saját felelősségre. Majd meglátom vasárnapig mi lesz.

Bali:
Abszolút egyetértek Veletek - nálunk is inkább a természetes módszert pártoljuk, mint mindenféle szülésindító zseléket - és ugye csak érett méhszájnál használ ez az eddigi tapasztalatunk szerint. (semmi tágulás nálam.)

De persze nem erőltetjük a dolgot kényszeresen, csak amikor jól esik. :lol:
És szerencsém van a párommal, mert ugye énsem vagyok enyhén szólva egy nádszál, de így is tetszem neki.

Rozus:
mindenhol vannak elmebetegek!!! Nehogy már törödj az ilyen bunkókkal!
Az a selejtes agyú, aki ilyet leír egy lombikos topikba.
Éppen hogy fantasztikus, hogy a biológiát ma már ilyen szuper dolgokra is lehet használni és nemcsak mondjuk vegyi fegyverek kifejlesztésére.

Gesztenye:
Védőnő nekem is beszólt valamit, hogy juj, de sápadt vagyok és m,ilyen karikás a szemem... Bunkó nőci, persze hogy sz...rul nézek ki 3 hét betegség után.
Na, én meg kiültem napozni egy kicsit, erre tele lettem májfolttal - borzalmas.

Viola:
Köszi a történeted - elég felkavaró, hogy ilyen sokáig ilyen erősen fájt. De biztosan más, ha benne van az ember lánya.

Suezi:
Szorítunk - a baba meg megnő majd kinnt és különben is lehet, hogy tévesen mérik...

Üdv,

Dorka

boróka1973

Sz_kata:

Ja, még eszembe jutottak a homeós bogyók - terminustúllépésnél már mindeképpen ajánlják azt a Caulophyllumot meg a Cimicifugát is.
Én keddtől szedni fogom tutira, de addig még nem.
Ja, és a könyvpakolás vagy valami fizikai megterhelés is segíthet beindítani a fájásokat...

Dorka

boróka1973

Boróka!

Én is örülök ám, hogy egyetértünk! :lol: Májfolt! Hát olyan is van, anyámtól örököltem... Bezzeg a dögös lábait azt nem... :twisted:

Sz-Kata!

Tényleg, nem kell menned ma valami vizsgálatra? Nincs már minden nap valami ilyenkor? :?

Livi

bali78

Rozus!
Ne aggódj, régebben másnál is előfordult itt a topicban, hogy csordogált a teje. Ez egyáltalán nem jelent problémát és nem valószínűsíti a hamarabbi szülést. Olvastam egy könyvben is róla, de általában ritkán fordul elő és ezért nem hallhattál még erről a jelenségről. De legalább biztos lesz tejed :lol: .
A MagneB6 a lábgörcsre is jó. Én eddig 3*1-et szedtem, de pár napja már csökkenteni kell az adagot és jövő hét szerdáig (amikor a dokihoz megyek) 1*1-re kell lemenni.

Dorka!
Elvileg a védőnőnek támogatnia kellene a páciensét és nem pedig ijesztgetni és bunkóskodni vele :? . Velem még eddig normális volt és a jövő héten jön átadni a recepteket a babuska kencéiről.
Én most már kb. 3 hete nem voltam napon, de előtte nekem is egy kicsit besötétedett a szemem környékén és úgy néztem ki, mint akinek behúztak :lol: . A kozmetikusom azt mondta, hogy a legtöbb esetben elmúlik a szülés utánra, de van akinél megmarad egy életre. Neked hol sikerült befoltosodnod?

Sz_Kata!
Már mi is tűkön ülünk, hogy mi lesz veletek, de bízunk benne, hogy a kisfiad tudja mikor jött el az ő ideje. Ne aggódj, mert a szülést nem lehet programozni, de előbb-utóbb a kezedben tarthatod és egész nap hallgathatod a kis szuszogását :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Suezika!

Bár már lehet, hogy nem olvasod, de drukkolok ezerrel!!! Minden rendben lesz!!!

Rozus és többiek:

Akik kérdeztétek a babakocsiban lévő rózsaszín plédet: ez egy speciális összekapcsozható zsák szerű takaró, rakok fel róla képet. Nagyon praktikus szerintem, majd télen jól bele lehet bugyolálni a babát. Most csak takarónak használjuk. A Bippa kft-nél vettük.

A lombik babákra tett megjegyzésen pedig iszonyatosan felháborodtam!!!!! Ki az a primitív, tudatlan barom, aki selejtesnek meri őket nevezni???? Ugyanolyan emberek, mint bárki más!!! Egy nő, egy házaspár MINDENT elkövet, hogy babája legyen, ez inkább tiszteletre méltó dolog, és ezek a gyerekek valóban kívánt, nagyon várt babák, ugyanolyan joguk van az élethez, mint bárki másnak! Miért, az talán jobb, amikor valaki már a negyedik-ötödik gyerekét várja, és egyáltalán nem örül, sőt, azt mondja: "na már megint terhes vagyok..."??? Persze ez nem általánosítás, hanem azokra vonatkozik, akik nem látják át ennek a csodáját, csak egy megtörtént eseménynek tekintik, hogy teherbe estek, urambocsá el is vetetik?! Biztos, hogy egy ilyen kis primkó írta ezt a dolgot is. Megvan róla a véleményem!... :evil: :evil:
Na de ennyit a mérgelődésről.
A melledből ami folyik, az az előtej, teljesen normális dolog, de idegeskedj miatta! Alkati kérdés, van akinek jön, van akinek nem. Ez nem befolyásolja a későbbi szoptatást. Nekem is jött, már elég korán.

Sz_Kata!
Gondoltam Rád reggel, remélem ma megérkezik Peti, sok-sok drukk! De ha ma mégsem akar kibújni, szerintem csak napok kérdése! Kép

Kép
mamy

Boróka,
drukkolok neked nagyon! Be szoktram nézni ide, már azt hittem nem vagy 2in1. Remélem nem fertőztelek meg ezzel a 3000-es méhszájjal. :shock:
Szerintem ne tagadd meg a napi CTG-ket. Öregszik 40. hét után a lepény, ami azt jelenti, hogy egyes részek elhalnak, már nem szállítanak vért, így Bendegúznak is kevesebb jut. CTGvel észreveszik, és ha már nem elég jó a keringés, akkor be tudnak avatkozni.
A mi topikunkban is van egy lány, akinek Bendegúz Keve a babája. :D

Pakold szorgosan a könyveket! :wink:
Ági
potter_76

Mamy!

Szia! Jól vagytok? Nyugodtabbak már egy kicsit a napok?

Livi

bali78

Szkata
Drukkolunk! Most már biztos nincs sok hátra.

Hát nem semmi bunkó lehet az aki irta ezt a lombikos dolgot. És egyetértek veled Mamy. Akik így vállalnak gyereket, azoknak sokkal több tortúrát kell átélniük, na meg nem is valami kellemesek azok a beavatkozások. Én nem tudom, csak egyik ismerősömnek is így lettek volna ikrei de sajnos az 5. hónapban elvetélt.

Az éjszaka nem sikeredett valami fényesre. Másfél óránként pisilés, ez már megszokott. De most már annyira fáj oldalt a fenekemnél és a combomnál, hogy nem tudok aludni tőle, annyira nyomja a súly. Szerintetek ezzel mit lehet csinálni? Van valami erre?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?