Új privát üzeneted érkezett!

Amneris!
Remélem igazad lesz!

Kajla!
Nekem tetszik a kajla név, és szerintem a csokira is emlékszem, ilyen narancspiros csomagolása volt, és egy sárga kutya vigyorgott rajta, vagy valamivel keverem?
Én a mókus nevű csokit szerettem, pisztáciaízű volt, meg nagyon szerettem a betűs csokikat, volt váras csomagolásban is, meg dr bubósban, kenyérrel nagyon finom volt. :)
Most már csorog a nyálam, a régi ízek eszembe jutottak.

Regina is gyönyörű baba, neki is nagyon csillog a szeme a boldogságtól, na meg a huncutságtól. :) Biztos levesz ezzel a mosolyával mindenkit a lábáról. Gondolom már szaladgál, az első lépéseiről készült videóra is jól emlékszem. :D
tirza

Helló lányok!

Tegnap éjfélig kűzdöttem a 8 doboz gyerekruhával. Az a helyzet, hogy ezek a dobozok 6 éve álltak Édesanyámnál a sufniban. Nagyon sok tönkrement, különösen a gumis részek, de elég sok használható van közöttük. Kelimóni jutott eszembe, mert kb 6 db használható sapit találtam, meg legalább 4 használhatatlant.

Sajnálom, hogy nem tudok felrakni képeket. Otthon nincs internet, a munkába meg nem nagyon van időm a telepítgetésre.

Rayo
Tüneményes a kislányod, nagyon bájos.

Tirza
Tuti a babakocsi, milyen márkájú, mennyibe kerül. Tudom, hogy már írtad, csak nem emlékszem rá.

Napsi
Elfogyott a micimackós tórta? Nekem nagyon tetszett, szívesen beleharaptam volna.

Tviky

Kép
tviky

Kajla-Rayo :D :D

Regi csúcs, a Zuram kedvence :):)
( Bizti el lesz ájulva tőle megint )

Naninga
naninga

Rayo: én emlékszem (hja kérem, aki közelebb van a negyedik ikszhez, mint a harmadikhoz. :oops: ), egy kutyus volt rajta (mi más? :) ) és sárgás volt a papírja, ugye? A mi kedvencünk a tesómmal az úttörővasút-szelet volt :lol: :lol: , meg a sportszelet, anyu tízesével vette őket.

Jaj, már alig várom, hogy jövő szerda legyen, akkor megkapjuk végre a végleges kihelyezőt (ha minden jól megy) és semmi nem ment meg Benneteket attól, hogy telenyomjam a topikot Vincus képeivel!! :lol: :lol: :lol:
rkata

Sziasztok!
Kedves kajla Rayo :lol: , Napsugi, Amneris!
Köszi a képeket, tényleg szuper jól sikerültek! Sokáig elvoltam velük, imádom őket nézegetni! A szép mosoly, a kopasz fenék, a csokis arc, mind nagyon cuki. :P

Napsugi! Én is a mediterán színeket kedvelem. A nyaralónk ami most készül az is mediterán stílusú lesz. / fa, kő, kovácsoltvas és bordó falak/

Tirza! Van egy jó festőnk, aki szépen és olcsón dolgozik. Két hete hívjuk, de nem veszi fel a telefont. Sok embernek tartozik, gondolom azért tűnt el ennyire. Majd házhoz megyek, csak nem bújik el! :lol:
De bajban vagyok a fal színével! :( A citromsárgát unom, kéket nem akarok, narancssárga a nappalink :roll: A baba nemét nem tudjuk, valami semleges szín kellene. A páromra nem számíthatok, mert totál színvak :lol:
Süniék babaszobája is tetszik, jó az a mustáros /hogyannevezzelek/ szín. :D

Obea! A babakocsitok nagyon szép!!! Én még ilyeneket nem merek venni, mert a Tegyesznél másfél éves korig jelöltük meg.

Tviky a tortát ne is beszélj, már folyik a nyálam! :?

Kizsó! Én sem jöttem rá, hogy mi lehet a titu. :lol: :lol:
Az egyik kutyámat Mókinak hívják és a szomszéd kislánynak nagyon tetszik. Kiabál is neki,- móti tuta gyele! (móki kutya gyere) :lol: :lol: :lol:

Kép
vivi1

Rkata! Vincus képeit kíváncsian várom! Egy egész oldalt feltölthetsz vele :lol: :lol:

Kép
vivi1

Sziasztok

Miklóska ma délután a 1,5 óra alatt eddig 4-szer ébredt fel az általam nagyon :? :evil: szeretett fagyisautó és az azt "kisérő" szomszéd kutya miatt.

Most a hátam mögött a mi ágyunkon szundít.

Annyi mindent szeretnék írni, megosztani veletek. Eddig is nehéz volt nyomon követnem kivel mi történik, majd igyekszem. Annyira hiányoztok.

A szombati talira mi elindultunk, már a kocsiban ültünk mikor Robi barátja telefonált, hogy lerobbant és mást nem ér utol A képeket látva még jobban sajnálom, hogy nem voltunk ott.

Drága Norisz Kép

Hétvégén már át kell alakítanunk kisasztallá és székké az etetőszéket, mert már nem tudjuk úgy beültetni a nagyfiút , hogy ne ütné be a térdét. Napról napra több szót mond Miklóska. Amit nem tud kimondani az Pampam :lol:

Új ágyneműt vettünk, mert a régi sötétkéktől reggelre a fehér pizsi is kék lett. Pedig nem is volt olcsó :( Ez az új még szebb :D , majd teszek fel képet.

Üdv Süni
renóca

Kedves lányok!

Megint a segítségeteket szeretném kérni.
1., Amikor a gyámügyhöz bejelentkeztek előszőr, akkor csak annyit kell mondani, hogy örökbe szeretnénk fogadni egy kisbabát?
2., akkor ott egyből ki kell tölteni papírokat vagy akkor még nem?
3., És az első lépés a környezettanulmány?
4., És ekkor mit is néznek pontosan? Csak kijönnek a házhoz körbenéznek kint-bent és ennyi? Vagy valami speciális vizsgálat van?

Előre is köszönöm a segítséget! :)

B.
Napcsi Norisznak útólag is Nagyon Boldog Születésnapot kívánok! :) Sok-sok Boldogságot és Egészséget Nektek!

Kép
nevetesdel

Tirza
Kényelmes kocsit vettetek a babának. Nekünk is hasonló van. Drukkolok, hogy már ne sokáig legyen a szobában. :P

Amneris
Az előző oldalon azok a képek :lol: Gyönyörű a nagylány :P
renóca

Jaj, mindig valamit hülyén jegyzetelek!!! :?
Most látom, hogy a babakocsis képet Tirza rakta fel és nem Obea!
Bocsi! :oops: Nagyon szép kocsi!!!!!!

Kép
vivi1

Napsi!
Kicsi Norisznak nagyon sok boldogságot kívánok 1. szülinapja alkalmából!! :-)
Köszönjük szépen a CDket, vasárnap megkaptuk Gabitól!

Rayo - Kajla!
Én nem emlékszem erre a csokira, de a 42,- Ft-os (még az árára is emlékszem!) Bocira nagyon!! Ez a legnagyobb tábla volt és hosszú sorokat lehetett letörni belőle.. HMMMM :-)
Regi mosolya hihetetlen édes! Szerintem is nagyon hasonlít Rád! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Kisbabás és vásárolgató, várakozó lányok figyelem!
A budaörsi Auchanban az utolsó pénztárak előtt van pár gondolányi babaruha , főként pólók, trikók meg néhány rugi( inkább kisméretűek) 50 Ft-os egységáron!!!!!
Bár én a pici lánynak még nem vettem semmit, hiszen nálunk Roliról megvan minden , mégis úgy gondoltam ezt nem hagyhatom ki, na meg hátha .... :oops: :oops: :oops:
steiff

Nevetesdel
Én telefonon jelentkeztem a Tegyesznél, póstán küldték a papirokat, és én póstán küldtem vissza, utánna, pszichológus, tanfolyam, és csak utánna a környezet. Igazán nem a babaszobát nézik, hanem azt, hogy abba a közegbe kihelyezhető-e a gyerek, nálunk körbe járta az egész házat.

Tviky

Kép
tviky

Vivi1: Csenge meg így kiabál a kutyáknak: "Ne ugassál kutyuska, maraggyá' nyugton, süket vagy, kutyuska?" :lol: :lol: :lol:

Nevetesdel: nem a gyámügyhöz, hanem a területileg illetékes gyermekvédelmi szakszolgálathoz (TEGYESZ) kell először jelentkezni, ott beszélgetnek Veletek (miért akartok örökbefogadni, milyen kritériumaitok vannak a gyerkőcöt illetően - Nálatok ez ugye már adott...), és kitöltitek a jelentkezési lapot, amit ők iktatnak. Aztán adnak időpontot pszichológusi vizsgálatra, meg kimennek környezettanulmányra (alkalmas-e a lakóhely a gyerek fogadására, ellátására, vagyoni helyzetről kérdezősködnek esetleg). Utána (vagy eközben) el kell menni az öf. tanfolyamra, és amikor minden papír együtt van (pszich. szakvélemény, környezettanulmány, öf. tanfolyam oklevél), akkor ezt a paksamétát elküldik a lakóhelyetek szerinti gyámhivatalhoz, hozzájuk kell bemenni egy jegyzőkönyvet felvenni, és ők ezután hozzák meg az alkalmassági határozatot.
Remélem, nem hagytam ki semmit, de majd a frissiben "végzettek" :) kijavítanak.
Kitartás! :lol:
rkata

Ja, lehet, hogy a helyi gyámhivatal kimegy még a határozat meghozatala előtti körülnézni (mindenki ilyen kíváncsi... :) ), nálunk az első öf-nál nem voltak, a másodiknál igen. :?:
rkata

Sziasztok!
Ma Regi olyan jó gyerek, hogy csak nézek! Megszállta a kisangyal :D Még a játékokat is pakolta helyre alvás előtt! Kezdek pánikolni!!! Vihar előtti csend??????? :wink:

Amneris!
Sokan mondják, hogy hasonlítunk, de alig merem elhinni! Pedig jó lenne!

Oltás előtt megmérték: 9900gramm és 81cm, ezt már nem a "vályúba"( vagy ti hogy hívjátok?), hanem a falhoz állt és úgy!

Tirza!
Az lesz az! Iszonyú íze volt, de akkor még nem volt ekkora választék!!!
A mókusra nem emlékszem, de a várast és a bubósat imádtam, gyűjtöttük a papírját és cserélgettünk! Hja! Régi szép idők!!! :wink:

Tviky!
Én is kaptam egy csomó ruhát, volt amit rá sem adtam és volt olyan, amit csak 1fénykép erejéig, mert úgy tetszett... Egyébként kapni is fogtok egy rakás újat, meg a turikba szuper szépek vannak, főleg H and M, Next, Adams, Gap...És nem drágák, de jó a minőségük!

Rkata!
Hát egyívásúak vagyunk, úgy látom! Nagyon várom a képeket itt!!!

Süni!
Én is meg tudok őrülni, mikor a mentősök nyomják a szirénát, ha kell, ha se! És hát aki ismerős B.csabán :lol: , az tudja, hogy a mentőállomás és a Kórház között van egy tömbház, és hát ki lakik ott??? Na ki?????? :roll:

Nevetesdel!
1.nálunk telefonálni kell a Tegyeszhez, kérni azt az ügyintézőt, aki az öf-sal foglalkozik, neki mondani, hogy mit szeretnétek, ő pedig időpontot ad( alig várunk már megint több, mint 1hónapja...nyári szabi vagy mi???)
2.ha behívtak, elbeszélgettek (NÁLUNK!!lehet, hogy másik megyében másképp van), aztán újra be kell menni a tesztek kitöltése miatt
3.aztán jönnek ki( kb. megint 1-2hét) környire
4.megnézte a lakást, leírta, amit látott, nem volt vészes!

Marci_anyu!
Gyengém a Boci csoki, főleg a sárgabarackos-kekszes, hogy lehet ilyen finom??? Ja! és az 50filléres fagyi??? Már nincs is fillér...meg lassan forint se :?

Steiff!
50FT????? És mennyit vettél?? És milyeneket???

Puszi csajok!
kajla

Tviky: ezek szerint még megyén belül is más az eljárás, nekünk be kellett menni, még a személyinket is elkérték. :) Meg a házasságlevelünket is elkérték volna, csak még nem voltunk összeházasodva (de megelőlegezték nekünk a bizalmat, merthogy már ki volt tűzve az esküvő napja :) ).
rkata

Rkata! Csenge vagány csajszi, tündéri lehet! Olyan édeseket tudnak mondani a kisbabák, annyit nevetek rajtuk :lol: :lol:

Kép
vivi1

Vivi1: még hogy kisbaba.... 2 éves nagy cula! :lol: :lol: :lol: Marci_anyu ma megemelte, remélem, még ki bír egyenesedni. :lol:
rkata

Rkata! Húúúú, Csenge milyen idős! :lol: :lol: Hány kiló? Szerintem 17 :roll: ( csak tipp volt, nem tudom hány kg egy 2 éves :oops: )

Kép
vivi1

RKata!

Imádom ezt a "süket kutyát" :P - hát még Csenge szájából milyen édes lehetett! :lol: :lol: :lol:

Egyébként sokat foglalkoztat: olyan izgi, hogy egyszer majd beszélni fog hozzánk is Zituska!
Most még egy kis csomag - oda teszem, ott marad. :P Úgy is becézzük néha, hogy Motyó. Aztán meg egyszerre majd jól elmondja, mi is a véleménye... :wink:

Azt is beszéltük már Apukájával, hogy milyen furcsa lesz: lehet, hogy hamarosan foga nő.
Pedig olyan szép így, már úgy megszoktuk a kis arcát. Hogy fog kinézni, ha egyszer csak lesz a szájában egy fog :?: :lol: :P

KépKép
amneris

Vivi1: több mint 17 kg (26 hónapos, sztem olyan 12-14 kg körüli lehet az átlagos súly ennyi idősen).

Amneris: a fogak teljesen megváltoztatják majd Zitus arcát, szép lassan elveszíti majd a babás jellegét és egy gyönyörű kislányarccá válik! :lol:
Nálunk már Vincusról sem lehet elmondani, hogy oda teszem, ott marad. :) Higanymókusnak hívom. :lol: :lol:
rkata

Kajla!

Igen tényleg 50 Ft-volt az áruk, de csak pár darabot vettem ( három pólót, meg egy rugit) , mert mikor megtaláltuk Roli már teljesen meg volt kergülve , egyszerűen nem lehetett vele bírni. Idáig semmi gond nem volt vele vásárlásnál, de mostanában meg van zazulva, ha boltba megyünk. A babakocsiból kimászik, a bevásárlókocsiba meg nem akar beülni, de ha szabadon van akkor meg elrohan. Kész rémálom.

Tirza, Struga!

Arra gondoltam, ha nektek is jó lenne, hogy csinálok kis fasírtkákat majonézes salival , meg kenyérrel+ valami sütike. Mit szóltok? Persze ha inkább mást ennétek az is jó, csak beszéljük meg.

Kavicska!
A 24-e nekünk is jó!
steiff

Vivi1!

Csak csöndbem jegyzem meg, hogy Roli most 20 hónapos és amikor egy hónapja mértük , akkor volt 15 kiló!! :wink: :wink: (Bia meg 4 és fél éves és ugyanannyi.)
steiff

Steiff! Jé, Bia nem "csont" sovány a képeken, Roli pedig nem dagi! Ez tényleg érdekes! :roll: Mind a kettő olyan helyes! :D

Kép
vivi1

Sziasztok!

Íme a szombaton beszerzett babahordozónk:

Kép babahordozó

Kép

Rkata!
Nagyon várom már én is a szerdát, hogy végre láthassuk Vincust. Csenge pedig tündéri lehet, ahogy nevelgeti a kutyát.

Kizsó!
Én sem találtam volna ki, mit mond Zsófi, remélem azért majd meg tudom fejteni a gyermekem beszédét :)
rvan

Kajla!

Örülök, hogy meggondoltad magad és mégis írsz nekünk. Remélem a bokád javul és már tudsz futni Regi után :)

Tirza!
Kíváncsi vagyik mi lesz a véleményed a Léghajó programról, majd írj, hogy megérte-e. Én is golndolkodtam rajta, hogy el kellene menni, de még nem döntöttem.
Nekünk is Bergon babakocsink lesz, de nem volt abban a színben a nagykerben, amit kinéztünk. Ha minden igaz, akkor jövőhéten lesz új szállítmány, és talán akkor hoznak. Végül is van időnk kivárni, sajnos.

Napsugi!
Nagyon jók lettek a szülinapos képek is, látszik milyen boldog volt Norisz ( mint az egyéb képeken is :D ). Hajnal 1/2 2-kor felvagy, ezt hogy bírod?! Néha már 10-kor nem tud a párom életet verni belém :oops: .

Naninga!
Mi úgy voltunk a babakocsival, mint te. Szép-szép, de hátha lesz szebb is, mégis az első tetszik legjobban, ami közben elfogyott. Így jár az, aki sokat válogat.
Megkaptam az e-mailt. :)
rvan

Napsugi! Tök jók lettek a bulis fényképek!

Kata! Annyira előttem van Cseni, ahogy lerendezi ezt az engedettlen kutyát! :lol: Tegnap meglestem Vincus fotóját, és egyszerűen ennivaló! Itt a házban nálunk is lakik egy fehér uszkár, Máté nagyokat kacag rajta, ahogy ugrabugrál meg lobognak a fülei!

Máté sajna mára betaknyosodott. :? Reggel óta folyik az orra, kicsit köhög is, de szerencsére eddig még nem volt lázas (kop-kop-kop) és a közérzete is jó volt, csak az evéssel állunk hadilábon egy pár napja.. Gondolom, hogy ez is egy hamarosan kibújó fogacsak miatt van, de ha péntekig nem tudom kikúrálni Lándzsás utifűvel meg Cvitamin cseppel, akkor irány az orvos! Persze ha ne adj isten belázasodik, akkor persze hamarabb, de remélem, hogy ezzel csak magamat riogatom és nem kerül rá sor! :roll: Minden esetre ma bent alszom a szobájában és figyelni fogom.

Puszika,
Di_ti
di_ti

Di_ti: Legjobb az, hogy utána közli: "Ennye, majdnem megijedtem." :D :D
rkata

Sziasztok

Sugi-Bugi :)

Elhoztam, nagggyon köszi ,nagyon szép ,akivel csak találkoztam az utcán mindenki megdicsérte de ne félj nem engedtem hogy sokáig nézegessék. :D :D :lol:
Ja mondjuk Zsófi felavatta nagyon boldogan csücsült benne . (utána jutott eszembe haza felé hogy alatta a CD :):):):):) )
De meg van mind azt is köszi .

Kizsó

Nagyon köszi a szíves fogadtatást a csajok egyszerűen csúcsok :lol: :lol: .
Vivöröstöl, ugrálóstól csúszkástól és a többi.
És ahogy Titu bemutatta a lakásotokat az nagyon aranyos volt. :):)
Zsófi meg szintén hát tényleg nem unatkozol velük zajlik nálatok az élet rendesen :):):)
Nem is tudom elmondani miket csináltak annyi minden történt egyszerre :):):):):)

Diti
Máténak jobbulást :) Remélem nem lesz rosszabbul.

RKata
Csenge sem semmi kiscsaj ez a kutyis szöveg nagyon tetszett.

Lányok akik babások

Tudom messze van még a vége de lenne egy (nekem fontos )kérdésem
Mikor kell a babánknak gyerekorvost keresni ???????????
Ma ezen gondolkoztam hogy mire majd hazajön hozzánk jó lene ha lenne.
Szóval ötletek tanácsok ?!

Naninga
naninga

Kata

:lol: :lol: :lol: :lol:
naninga

Máténak meg jobbulást kívánunk!! Hogy bírja az orrporszívózást?
rkata

Naninga: szerintem nem árt jó előre körbekérdezősködni (legpraktikusabban a környékbeli kismamáktól, esetleg védőnőktől), felmérni a terepet, ha van választék (nálunk sajna nincs :( ): kijön-e, ha igen, mennyiért, hívhatod-e bármikor, alkalmaz-e homeopátiás szereket (ha ez Neked esetleg fontos), ilyesmi. De konkrétan csak akkor kell, hogy kijöjjön, ha hazavitted a manót, de akkor hamar (általában 1 napon belül kimegy, megvizsgálja, felírja a szükséges recepteket).
rkata

Sziasztok!

Steff! Tökéletes!!!! :lol: Már várom, senkit nem tudok elképzelni a nevek alapján! :lol: Izgi lesz! :P

Rkata! Csenge nagyon édes!

Naninga! Gyerekorvost előtte már érdemes keresni, mert a csecsemőosztályról oda küldik a papírokat. És ő jön megnézni másnap, ahogy hazaér a bébi!
Kérdezd végig jól az anyukákat, utána válassz!

Napsugi! Norisz szülinapi képei nagyon jók! Igazi szép fiú lesz! :wink:

A "gyereksúlyhoz": Lányom 4,5 éves és 14 kiló! :oops: Igazi manöken alkat. Szép magas is: 110 cm. (Én 150 vagyok! :roll: )

Jó éjszakát!

Judit
struga2

Kedves Várakozók!
A következő Gólyahíres örökbe fogadni szándékozók országos találkozója 2006-10-21-én szombaton lesz. Hamarosan a részletek megtekinthetők lesznek a www.golyahiregyesulet.hu Meghívók rovatában.
Várjuk nagyon bemutatkozásra, a legutóbbi találkozó óta születetteket. (22 gyermek, és szülei!)
nikinozso

Nikinozsó!

Mi is megyünk, jó? Ugye mi is bemutatkozhatunk? :P

Zitus ugyan még az áprilisi találkozó előtt született, de olyan sokáig voltunk kórházban vele, hogy csak utána értünk haza... :cry:
Majd böngészem a honlapot, de gondolom a szokásos helyen, igaz?

ÉS MOST A MÁSIK OLDALON ÁLLUNK MAJD! :P Tán nem is igaz! :P :P :P

Kép Tali lesz? - Jövöööök!!

KépKép
amneris

Di ti! Máténak jobbulást kívánok!

Naninga! Babánk még nincs, de gyerekorvosunk már van. :lol: :lol:
Majd én járok hozzá! :lol: :lol:
Nagyon kedves, nem gyógyszerezi túl a gyerekeket, házhoz jön és csak 1500 ft-ot kér. Mindent elmagyaráz részletesen és szereti a homeopátiás szereket.

Nikinozsó! Köszönjük a fontos infót! :D

Jó éjszakát mindenkinek!
Kép

Kép
vivi1

Amneris!

Amikor elkeztem írni a fórumra, Zituska még olyan picurka volt!!!
Most meg már milyen nagy csajszi! Olyan sokat változott ebben a pár hónapban! Jó követni a csöpségek fejlődését!
Mennyi felkiáltó jel :roll:

Ma már nem jövök, mert a képernyőből is én folyok! :oops: Olyan sokat írtam ma, biztos untok! :oops:

Puszilok mindenkit!
Kép

Kép
vivi1

Sziasztok!

Tartoztam pár talis képpel (A nem publikusak hamarosan feltöltődnek a képtárba):
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

KépKép
napsugaracska

Napsi, de nagyon jó képek!! Egyik jobb mint a másik, gyönyörűek a kismanók!
rkata

Jó reggelt!

Rvan!
Nagyon szép színei vannak a hordozótoknak, már tényleg csak a belevaló kellene. :)

Tviky!
Bergon a babakocsink, 38 ezer volt, de most 45 ezerért láttam. Kétirányba tolható, a tolókar magassága állítható, kétfunkciós, lábzsákos, a kupolája levehető, szellőzős, hátul a fejrésznél is lezippzározható, és van szellőzője, ha meleg van, van hátul egy nagy zsebe, szúnyogháló is van hozzá, és nagy a bevásárlókosara. Kizsónak ha jól emlékszem simbaba vagy milyen márkájú a kocsija, ami ugyanilyen, mint a bergon, csak állítólag olcsóbb.
Egy hátránya van, hogy nem esernyőre csukható, így olyan autó kell hozzá, amelyikbe befér. Nekem vw polo-m van, 5 ajtós, összecsukva oldalt állítva úgy fér be, hogy a kalaptartót ki kell venni. :( De a babának nagyon nagy helye van benne, mármint a babakocsiban, és hosszú, így sokáig tudja használni.
Nagyon sok színben létezik és van hozzá ugyanolyan színű pelenkázótáskája, ami 3500-ba került.

Rvan!
Ti milyen színűt néztetek ki?

Kajla!
Reginának nagyon sok boldog névnapot kívánok!
:D

Steiff!
Nekem is tökéletes, de csak akkor, ha nem megterhelő, én sütire gondoltam, hogy viszek, muffint gondoltam, mert most van egy új receptem, ami nagyon bejött, gyümölcsös csokidarabos, a gyerekek ezt szerethetik? Üdítőt is vinnék, csak mondd meg, hogy milyet szeretnek a gyerekek, Struga a te lányod is melyiket szereti? Én a magam részéről vízivó vagyok. :)
tirza

Tirza

Nekem is VW Polom van, de ép a baba miatt szeretném egy nagyobbra cserélni, ha egyedűl megyek vásárolni, a csomagok is elférjenek a babakocsi mellett. Én egyelőre nem veszem meg a babakocsit, mert lehet, hogy megöröklöm a barátnőmét, neki most 1 éves a kisfia. És már alig használja. Nem tudom a márkáját, de ugyanezeket tudja és az Opel corzába is belefér.

Viszont vasárnap megyünk gyerekágyat vásárolni, olyat szeretnék, ami később átalakítható.

Késöbb még jelentkezem, most dolgoznom kell.
Szép napot!
Tviky

Kép
tviky

Tirza!

A muffin tökéletes lesz, bár az enyémek mindent megeszenek ami sütiből van. Nálunk mindenféle üdítő siker, ha van, mivel általáben ásványvizet iszik az egész család. Egyedül kólát nem szoktam nekik adni, mert amúgy is turbók a lurkóim, attól meg szerintem a ház falát is kivinnék.
steiff

Tviky!

Lehet, hogy majd nekem is meg kell válni a kocsimtól, de nem szeretném, mert nagyon szeretem, a férjem meglepije volt egyszer, hát nem tündéri férjem van?! :wink: :)
Nekem tökéletes a kocsi, de tényleg nem tudom, hogy fogunk elférni, ha a babával leszünk ketten. Amikor kipróbáltuk, hogy hogy fér el a kocsi, akkor az első kérdésem az volt, és a kutya, akkor most hol lesz. :lol: Mert ugye most övé a csomagtartó.
A másik kocsinkba (céges) jól elfér a babakocsi.
Így veszi birtokba a kutyusunk a csomagtartót:
Kép

Steiff!
Az is mindegy, hogy szénsavas, vagy mentes az üdítő?
Már nagyon várom a vasárnapot. :D
tirza

Vivi!
A díszcsíkotokban milyen szín van? Mert akkor valami hasonló színt, vagy ugyanolyat kellene a falra tenni. Nálunk is minden sárga, pedig a zöld a kedvenc színem, de a sárgának is annyiféle árnyalata van, szinte mindegyik gyönyörű.
Kétszínűre vagy egyszínűre gondoltál?
A díszcsíkodat nem akarod csak úgy lefotózni? Nagyon kiváncsi vagyok.
Tegnap majdnem elkészültem a gyerekszobába szánt órával, majd lefotózom, macis lett,amit tapéta díszcsíkból vágtam ki.
tirza

Feltettem a képeket a képtárba... Rvan-ék képtára is új!
Aki szeretne újabb képeket feltenni az küldje el e-mailben...

Rkata!:)
Vincus gyönyörű kisfiú, lehet még neked nem is mondtam, de a háttérben már agyon dicsértem:)))
Szerintem a képtárba is belehetne tenni, nem??? :)))
Most nézem, mindnyájan hiányoztok onnan:((( És a táblázatból is... Hogy hogy kimaradtatok?
Annyira kíváncsi vagyok már élőben is a Csengére meg a Vincusra is:)))

Gilice!:)
Csajszikák gyönyörűek!!!:)) Olyan édesek a képeken:) Most jön majd a nehezebb része mikor elindulnak...
De szerintem simán megoldjátok majd:))) Egyik balra, másik bébi jobbra:)) Olyna képet is majd!!!:)))

Amneris!:)
Zituska minden képen tündéri!!!:))

Vivi1!:)
Most olvasom, hoyg küldtél mailt... Hováááááá????Nem érkezett hozzám.
A táblis mailemre küld légyszi! Várom:)))
Hááát igen, a sok-sok lombik nagyon megviseli az embert, az a sok hormon olyan változásokat is okozhat, hogy jobb lett volna, ha nem is kezdjük el...
Ráadásul az egész egy szenvedélybetegséghez hasonlít, ha elkezded, nagyon nehéz abbahagyni...
Te is így élted meg? Vagy azért te jobban vetted az akadályt??
Szobáról várom a képeket!!! Biztosan nagyon szép lesz!:)
Uhh, most olvasom csak, mediterrán stílusú nyaraló??? Jajjjj...!!! Nagyon irigykedem:) Ugye majd láthatunk képeket???
Biztos nagyon-nagyon szuper lesz, és a gyermeketeiknek meg hatalmas öröm, ha mehetnek!:)

Rvan!:)
Norisz részéről is kölcsönös a vonzódás:)))) De hidd el, nemcsak Gábor iránt;)
És szerintem azt is hidd el, hoyg a kislánynak is örülne Gábor, főleg, hogy a csajok apásak leginkább:P
A hordozó nagyon szép színű és mivel concorde biztonságos is!:))) Köszi a képet, nagyon szép:)))
Anyukádnak jó egészséget kívánunk!!!
Hajnal: Én éjjeli bagoly tipus vagyok és utálok korán kelni, de hát muszály akkor kelni, mikor Norisz is:))) Este lefekszik Norisz és akkor marad idő magamra... tanulni, olvasni, netezni, csacsogni, e-mailezni, takarítani, mosogatni, vasalni, mosni stb..:)))
Norisz annyi mindenbe kotnyeleskedik és annyira kíváncsi-fáncsi, hogy nem tudok takarítani nappal csak részben... A főzéssel is hadilábon állok, ha pl. nem alszik eleget, akkor örülök, hogy Tamás tud rá vigyázni addig...
Babakocsiból nem tudsz utánrendelni??

Tviky!:)
Örülök, hogy sikerült anyósodékkal átbeszélni a dolgokat!! Saját tapasztalatból tudom, hogy a sok beszélgetés meghozza az eredményét, az út ahhoz, hoyg megértsék, az örökbefogadás nem arról szól mint régen!! Nem nevelőszülőség, nem átmeneteti dolog stb, stb...! Az emberek sokkal elfogadóbbak, és sokkal jobban átérzik ill. tudják hogy az örökbefogadott gyermekünket sokkal jobban szeretjük, mintha spontán gyermek lenne... (Azért ez így durván hangzik, de remélem tudjátok hoyg értem... A sajátot is szeretnénk ennyire, de mégis más, hogy ilyen sokat vártunk rá, más...)
Ugye milyen jó érzés volt a ruhákat válogatni?? És ezek a darabok nagyon jók lesznek, sokszor kénylemesebbek a hazsnált ruháink, mint amit újonnan veszünk...
A torta elfogyott, mert szétosztottuk, ill, Norisz anyucija is többször megkostólta, és nagyon sajnálta, hoyg kisfia nem eheti mééég...:) Különben nagy butaság volt 2 tortát csináltatni, mert az övéből annyit kostólt amit a kezén láttok, és azt is kiköpte, hogy fújjj:))) Bárcsak anyucit is így nevelték volna:)))
Egyébként nagyon finom volt a marcipán alatt puncs torta volt, de nem az a sötét cukrászdás töltelék, hanem frissen készített puha viágos tölteléke volt meggydarabokkal... isteni volt:)) jajjj...
Szívesen szétosztottam volna köztetek, de sajnos még a mai világban ez nem lehetséges, de ahányan felköszöntöttétek Noriszt, tényleg lehetett volna egy virtuális buli:))
Na mire Norisz nagy lesz, már lehet, hoyg ez nem csak gondolat lesz... Ki tudja?:)

Szuperboszi!:)
Régen láttunk képeket...
A szűzek tényleg hisztisek, ezt állítom;)))
Hogy vagy?? Nem nehéz a kicsi Zóra??:)

Diti!:)
Sajnos Mátét elfelejtettük lefotózni, nem volt nálatok fényképező??? Úgy sajnálom:(((
Így se rólatok, se Mátéról semmi, csak az emlékkép:((
Sajnálom a haviproblémát...:( Sajnos nekem sincs rendben minden, de nem vészes...
nekem csak a kilók maradtak:((((Mondjuk hamarosan névnapozok, és ha minden igaz a meglepetésajándékom easy shaper lesz.. nagyon örülnék neki!;)) Hátha változna már valami... Van valakinek ezirányú easy shaper tapasztalata?? ))
Máténak jobbulást! Használsz Nasivin-t, nálunk az sokszor bejön és nem alakul ki a nagyon taknyos állapot...?

Rayo!:)
"Imádom, mikor az arca és a nyaka közötti részt puszilom, olyan kis kövér ott, olyan puha és finom...
Nem hangzik idétlenül?????"
Neeeem, és az ha a férjem mondja nekem ugyamezt?? :))))))))))
Hogy van már a lábad? Fáj még?
A kicsi Regi annyira csudaszép:)) Miért van az, hoyg csak 1 menyem lehet??????
És azt a képet nem mutizod meg a többieknek amit én is kaptam?? Hát azon a hasonlóság már nem is kérdés!!:)
A fürdőszobátok csempéje megegyezik a miénkkel:) Mit eszik Regi?? Nutellát??

Kizsó!:)
Gyermekeid olyan aranyosak:))) Sokat emlegetjük őket azóta is...!!

Atan!:)
Várom a fotót azért!!!:) A kishugi nagyon jó ötlet, tényleg nagyon hiányzik, legalábbis látom, hogy naggyooon tudnátok szeretni:)))
Nagyon örülök a döntéseteknek, és nagyon szorítok!!!:)

kavicska!:)
Igazolványod megvan már?
A csámcsogásról annyit, hogy hiába tudják az mebrek, mégis mikor megérkezik a baba, jó pár napig/hétig téma lesz... és utána, mintha vérszerinti lenne, nem lesz téma többé!!:))))
Sőt! Mi azt vesszük észre, hoyg Norisz nagyon nagyon sok szeretetet kap mindenkitől, néha már nekünk rossz érzés, mikor társaságban Noriszt jobban körülugrálják... Pl. tegnap is a tanácsadáson(1 éves vizsgálat), Norisz annyi szeretetet kapott, és mindneki szeretgette, még a dr.nőre rá is szóltak, hoyg ne szeretgesse már azt a gyerkeet csak kesztyűben érjen hozzá:))) /persze csak viccelődtek vele!:)/
Tuti eltanulja a babátok a bújást!!! Norisz már úgy adja a puszikat, hogy mindkettőnknek egyszerre:)))
Kíváncsian várom a képeket!

Tirza!:)
"Már nagyon várom azt a pillanatot, amikor majd mi is összebújhatunk a babánkkal, nagyon jó lehet már nektek babás csajok!"Olyan hamar eljön ez a pillanat is!!! Nemsokára te is emlékezni fogsz ezekra a mondataidra:)))
Köszike a dics. a képek miatt!:) Igen, 4 játékhangszert kapott, és nagyon szép hangja van a xilofonos zongorának:)) És az nem is látszik a képen, hoy a labda is zenélős... 16féle hangot ad, és olyan járművek hangjait amit éppen megnyom, autó, vonat, repülő, tűzoltó stb... Ja és a slusszpoén, hogy magától gurul a labda kigyózó mozgással:))) Norisz egyébként is imádja a labdákat és a zenélős játékokat, és ha láttátok volna, mennyire rácsodálkozott, hoyg ez magától gurul..?:)))
Küldök képet a konyháról hamarosan, csak meg kell keresnem a képeket! Igen, nekem is a meleg színek jönek be:) Sajnos az egész lakás még nem tudta átvenni ezt a hangulatot, de rajta vagyok:)
A tupis edénykék nagyon bejönnek, de mióta Norisz van, nem nagyon veszem... Mondjuk örök élet mindegyik, ez tény, de inkább Noriszra költök... Azért ha valami nagyon akciós akkor nem bírom megállni:))
Neked mik vannak meg? A kocsi nagyon szép!:))) Én kaphatnék képet a lakásotkról, látok ott egy nagyon szép üvegtéglás részt, az mi??

Ancsúr!:)
olyan jó, hogy itt vagy:))) Ne bújj el megint...
És milyen a tanítás, mesélj??:)
Ohh a párod gitározik, hogy fog neki örülni a babátok:))) ha belegondolok, hogy Norisz mennyire szereti az én hamis hangomat:)))
Hát el is hiszem, hoyg könnyes lett a szemed! DE hát ez csak a kezdet!!;)

Naninga!:)
Nincs mit!
Az újszülött betét nálunk maradt! Majd valahogy megoldom, hoyg odaérjen időben:)))
Különben gondoltam én, hogy Zsófi beleül majd, csak azt hittem, hogy a CD-ket addig kiveszi valaki:)) Persze el is felejtettem mondani Kizsónak, hogy ott vannak a CD-k:)))
De mondjuk akkor sem történt volna semmi, ha összetörnek, másolok másikat;)
A dokinak az első nap ki kell mennie, legalábbis nálunk!! Mondjuk az örökbefogadás miatt, jobb ha ti szóltok, hogy mielőbb menjen, mert később érkezik a híre a babának hozzájuk.. (legalábbis nálunk)
És igen, érdeklődhetsz már, hogy melyikhez menjetek...

Süni!:)
Köszi!
Hiányoltalak nagyon! Vártuk Miklóskát, biztos ő is jól érezte volna magát, mert sok hasonló korú gyermek volt, Kingus meg annyira édesen játszott velük!:)
Várjuk a képeket és nem csak az ágyneműről!!;)

nevetesdel!:)
Köszönjük szépen!
Szerintem hívd fel a területileg illetékes gyámhivatalt ott mindent elmondanak!!! Ne félj tőlük, nem harapnak, mindenhol más a szokás általában...
A környezettanulmány, nagyon laza... (nálunk az volt..) Nézték a tisztaságot és a férőhelyet, és az egészet átfogóan... Nekünk akkor még konyhánk sem volt éppen, úgyhogy nem kell mindennek meglennie...
De hallottam már olyat, ahol a fiókba is benéztek, bár ez szerintem nem szabályos..
Sok sikert! Jajj látom, már a többiek is leírták, szóval úgy van ahogy mondták:))

Obea!:)
Nagyon szép Gréti még mindig, napról napra nő, hihetetlen:)))

Marcianyú!:)
Köszönjük szépen!:) Szívesen!
Kicsi Liliről nincs még valami hír esetleg? Szorítok!!!:) Marci várja már?? Miként fogadja a dolgot?

Struga2!:)
Köszike:))
Lányodról nem teszel fel képet? Olyan jó lenne...

Noriszról:
Képzeljétek már jó 1 hete elkezdett kacagni... Vagyis szerintünk utánozza a szülei nevetését "hahahaha..":)))
DE írhatom azt is, hogy az én "röhögésem" is bejön neki, vagyis próbálja utánozni, Tamással meg jókat nevetünk rajta, hát igen, ha ilyen környezetben van, mit tanulna meg mást...:)))
És tegnap volt 78 cm, 8900 gramm.
A refluxa mérséklődött:))) Bár ha nem lesz az igazi, akkor megyünk majd Jiny Szentesre..
Móni, nagyon köszönöm az allergiavizsgálat tájékoztatóját!! Erről én még csak tőled hallottam! Köszi szépen:)))
Szóval nálunk minden rendben!

Lányok!
Nincs kedvetek mindannyiótoknak talizni egyet? Úgy vettem észre, hogy sokunknak lenne kedve ismét...
Süniéknél mi nagyon jól éreztük magunkat, ez a tornatermes megoldás a gyerekeknek is tökéletes volt... Naaaa???
És Süni olyan jól megszervezte tavasszal...

Puszi mindnekinek, bocsi a hosszúért, de hajnal óta írom, mert próbáltam behozni a lemaradást...

KépKép
napsugaracska

Babakocsi téma: bocsi, hogy a partvonalról osztom az észt :), de az én tapasztalatom az, hogy nem nagyon éri meg különösebben beruházni nagy mélykocsiba. 4-5 hónapnál tovább nem nagyon lehet (ki)használni, mert amint elkezd érdeklődni a babó, állandóan fel akar már ülni, nézelődni és akkor már nem is fontos, hogy vízszintesben legyen a háta, praktikusabb egy alacsonyabb sportkocsi, ahonnan jobban kilát. Nagyon dícsérik a PP Veneziát, nekünk egy nem ennyire fullos, de a célnak tökéletesen megfelelő Graco Mirage-unk van, nagyon elégedett vagyok vele. Szóval azt akartam csak kinyögni :), hogy a könnyebb (és kisebb!) sportkocsit hosszabb távon ki lehet használni és jobban elfér a csomagtartóban is. Nekünk egy végtelen bendőjű Skoda Octaviánk van, de a nagykocsit mi sem gyömöszöltük soha bele, mert akkor nem maradt volna másnak hely.
Nekünk amúgy egy "noname" mélykocsink volt, a kikában vettünk 25 ezer Ft-ért, de ma már tutira használtan venném arra a kis időre. Nekünk az volt a lényeg, hogy nagy, masszív kerekei legyenek, mert a környékünkön anno még nem voltak aszfaltozott utcák, viszont volt egy kiserdő, amiben nagy előszeretettel bóklásztunk. :)
rkata

Sziasztok Szomszédok!
Az októberi talin mi is bemutatkozunk Zsófival, így személyesen is megismerhetek sokatokat! :lol:
Addig is a szomszédba tettem fel képeket.
(Ide azért nem ,mert ott is rengeteg ideig tartott.)

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Mi is megyünk októberben, és mi is bemutatkozunk. :)

Kocsi téma: egyetértek Kata mélykocsis gondolataival. Mi is csak pár hónapig használtuk a mózest, pedig Dóri azért nem volt nagy baba a maga 2200 gr-val. :)

Napsi! Mi most voltunk kontrollon. Megint emeltek kicsit a gyógyszerén. Azóta javult kicsit a helyzet, ha olyat kap amiben nincs tápi és mondjuk az sütőtök, akkor minden további nélkül megeszi!!!
Ja és rákérdeztem, próbáljátok ki, hogy minden kajcsi előtt adtok Norisznak egy-két kanál sűrítőt! Csak úgy magában. Azt mondta a doktornő, hogy az egyfajta dugót képez a gyomrában, és nem fogja így visszahányni. Mi Nutritont használunk, ennek "se íze, se bűze". Valami kedvenc ízzel próbáld meg neki odaadni. Ja és elvileg egy éves kor körül kinövik a refluxot a gyerekek! :) Ezt majd meséld el Norisznak is. :lol:

Vivi! A díszcsík engem is érdekel ám!

KépKép
jiny

Rkata! Te csak oszd az észt! :lol: Mi nagyon kezdők vagyunk és kell a sok segítség! Köszönjük!!! :wink:

Tirza! A fotó feltevéshez totál hülye vagyok. Keli szokta a képeimet kicsinyítteni, mert én még azt sem tudok. :oops: Csak azt tudom feltenni, ami teljesen kész és arra vár, hogy Ti lássátok. :?
A bordűr színei: kék, zöld, barna macik, az egyik macin piros köntös :D , a másikon kék trikó, és még az a mustáros akármilyen szín. Ja, és pici piros szívek is vannak! A leírtak szerint elég érdekesen nézhet ki, de tényleg nagyon szép és szolid.

Napsi! Lehet, hogy a marsra ment az email? :lol: Majd küldöm újra, meg válaszolok a kérdéseidre is.

Rvan! A szép hordozóba küldök Neked valamit! :D
Kép Na, tetszik?

Regi babának boldog névnapot!!!
Kép

Ma jövök még, addig is sok puszi mindenkinek!

Kép
vivi1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?