Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Hát, megint sokáig nem jelentkeztem :oops:
Mentségemre legyen szólva, hogy időközben a fővárosból vidékre költöztünk. Már eléggé belerázódtunk az ittlétbe.

Bosco!
Itt is piszok szeles az idő. Kingus még nem szokta meg, néha nagyon nyűgös, szerintem a szél miatt.

Hát, nem semmik a fél évesen már álló apróságok! :) Gratula!

Lenne egy kérdésem. Már elkezdtük a hozzátáplálást, és eléggé "szór" a kaja:) Mivel lehet kivenni a barack- és almafoltokat?

Maminti

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Nancsika:köszi az infot a habtapiról. Már fel is vettem a kapcsolatot a lánnyal

Úgy tünik a hányás tényleg a fogzástól volt. De holnap megyünk a dokinénihez az agyhártyagyull. elleni szurit beadatni és akkor megnézi. Most csak azt mondta, hogy ha többet nem fog ma hányni akor semmi probléma. De ha igen akkor nem a foga. Hát azóta nem volt semmi. Csak nyűg ezerrel aludni is csak nehezen aludt el.

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Ma beugrott hozzánk Bartika és Pötyi!

A nagy találkozásról képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Tünde, és Pötyi baba nagyon édesek! Főleg ahol mindketten kiszúrták a könyvet! :D

Meguntam délután a sok nyűgit, és 5-kor megint bevittem magam mellé Angit, hátha sikerül 1 órát aludnia séta előtt. Na ennek az lett a vége, hogy mind a ketten bealudtunk, és 8-kor keltünk. :lol: :lol: Így a séta sajna elmaradt, viszont jó hosszú fürcsit csináltunk.

Mamacka: nagyon szép Áron baba súlya!

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok :)
Anita :)
Szerintem egyenlőre még nem kell félned a kieséstől :)
Kérünk képet az ácsorgó Botiról :D

Eszti :)
Tüneményes ez a kép :lol: Ilyet akarok én is :lol:

Zita :)
Üdv a csapatban :)
Nem kis teljesítmény lehet a három pöttömmanó koordinálása :D
Remélem van segítséged :)
Szép súlyuk van a kicsiknek :)

Mamacka :)
Gyönyörű ez a meghívó :D Nagyon ügyi vagy :D
Anyósod :evil: Szőlővel indítani! Szegény Áron baba :(
Nem semmi súlya van a fiatalembernek :)

Maminti :)
Szerintem semmivel nem lehet kiszedni a barckfoltot, max elhalványítani :)

Anna :)
Drukk a holnapi oltáshoz :)

Bartika, Livi :)
Nagyon édesek együtt a csajok :D

Petra :)
Legalább kipihentétek magatokat :)

Tali:
Csajok nyilatkozzatok, akkor hogy melyik nap legyen. Végtére is mindegy, hogy szombat vagy vasárnap, csak minél többen legyünk :)
Helyszín a VI.kerület Bajza utca, 72-es trolival vagy Kisföldalattival könnyen megközelíthető. Pontos címet priviben küldök annak aki jön :)
Időpont szerintem 10-11 körül, ez már bevált :lol:
Létszám korlátozatlan, apukák bátran gyertek :D

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok,

Vagyok ám, de leginkább csak olvasó üzemmódban :roll: Ez az iskolakezdés nemcsak a gyereket, de engem is totál lefárasztott, kezdve onnan, hogy a fini 8-9 órási ébredés helyett, 6-kor már kelnem kell :evil: Asszem lassan azért csak sikerül az átállás.

Kérek felmentést, mert név szerint nem tudok mindenkinek mindenre reagálni, bocsika :oops: :roll:

Azt láttam, hogy jöttek újak, üdv nektek a csapatban :)

Képeket is megnéztem, cukik a babák, Pötyi és Tünde baba annyira édesek a hasalós képeken :)
Boscóék kertje pedig tényleg irígylésre méltó, persze a belefeccolt melót leszámítva, az nem hiányzik :wink: :lol:

Tök jó, hogy szerveződik a tali, és hogy mindenkinek tetszik az ovis ötlet. Köszi Annácska :!:

Babcika: Vettem megint Pamperst, gyűjtöd még a vonalkódokat?

Mára ennyi tellett tőlem, dőlök is el.

Jó éjt,

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Szép estét ! :D

Na, sikerült még lejjebb tennünk az ágyat, azért biztos, ami biztos (Annácska :lol:)

3x felállt a kiságyban a legény, meg megkapaszkodott az ujjamban :roll: Meg is lepődtem rendesen, mert ugyan szokta fogni, meg himbálni, de csak lestem, gondolhatjátok :wink:

Íme:

Kép
Kép

Egy ráadás :lol: Kép

Majd igyekszem lesben állni a kiságynál is :D

Áááá, már itt az ülésnél is nagyon résen kellett lenni, de most tiszta frászban leszek. Ágyat már nagyjából kibéleltem, de tényleg lesznek kivédhetetlen esetek :roll: :(

Fogacska: egy az tuti, az nő rendíthetetlenül, a másik két rece még nem haladt előrébb :roll:

Az tuti,hogy minden szempontból fárasztó napunk volt!

Babci: Nincs már messze akkor Lilkó sem az üléstől. Egy ideig Boti is mindig fejen állt, csak a fenekét tolta az égbe. Innen indul most is a gyakorlat. :lol:

Új topiclakókat én is üdvözlöm! :D

Edit! Merre jársz??? Munka???

Jó éjt!

Anita
Kép
Kép
_anita_

GYümifolt kiszedés: Vanish OxiAction Multi + Vanish DualPower :wink:

Nagyon cuki együtt Pötyi és Tündi! :D

Mamacka: Nagyon szép a meghívó! Gratu a szép súlyhoz! Anyós... :?

Eszti: köszi a képet! Cukker nagyon! :D

Petra: Hűűűű, de szeretnék én is ekkorát aludni a fiammal! Ügyik voltatok! :wink:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Jól eltűntem néhány napra. :oops: Visszaolvasni nincs erőm, de igyekszem majd bekapcsolódni.

Pénteken voltunk gyógytornásznál Istvánkával. Nincs komolyabb gond, csak segíteni kell neki megtalálni a megfelelő technikát a kúszáshoz, illetve a forgásokhoz. (hátrafelé kúszik és csak egyirányban fordul) Kaptunk egy kis "házi" feladatot, amit csinálni kell. Sajnos a héten nem tudunk menni, mert a gyógytornász nagyon elfoglalt. Érdekes dolgot javasoltak: erőteljes fizikai terhelést kell adni a gyereknek kicsi korától (pl. küzdősportok), hogy az izomzata megfelelően fejlődjön. Elég érdekesen hangzik. :lol:

Szép estét,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

De jót röhögtünk! :)

Bébiőr storry: Apával elméjülten erkélyen dumálunk, egyszercsak megszólal a bébiőrből egy aja aja aja aja szip szip ajaaa... Nah Alex megtanult beszélni? :) Dehogy, csak más adását fogtuk. Király lesz, ha éjszaka közepén arra ébredünk, h más babája sír.:D De azért másik csatira kapcsoltuk. Remélem tényleg nem kelek valami idegen bébi hangjára. :) Ha már Alexem megkímélt az éccakái kelésektől, majd más gyerkőce bepótolja! :lol: Mindenestre mókás volt így a második napon, amióta kiköltöztünk Alextől. :)

Annácska!
Kérek címet! ;)
exxon valdez

Jaj. exxon meg én vagyok. Vagyis majd apa lesz, ha hajlandó lesz írni a papás topicba! :D

Mariannka!
Nekünk is van házifeladatunk! :( pörgés-forgás, próbálni négykézláb. A héten nem megyünk, mert mútik a kisfiát a nőcinek. :( Majd jövő hét. Da ma megint átfordult 1x. :) Sportot nekünk is mondta, h majd valamit csináljon, h erősödjön!

Pusza!

Kép

Kép
nancsika

Annácska: címet én is kérek természetesen!! :)

Nancsika: nagyon jót röhögtünk a sztorin!! :lol:
Tessék apát bátorítani, mert eddig csajos papák írtak.
Persze én azt nem olvasom, csak Peti mondta :D

Maminti: merre költöztetek?

Marianna:épp akartam kérdezni, hogy hova tűntél!
Göd felé mikor is jártok??

Anita: Boti milyen aranyos!! Nagyon szépen fejlődik, csak győzzed figyelni milyen turpisságon töri a fejét :)

Eszti: milyen apró Bence a kiságyban, zabálnivaló manócska!! :P

Petra: ma délután nálunk is volt egy nagy sírás (pedig Bettusnak nem szokása), tiszta álmos volt, de bármit csináltam vele nem aludt el. Aztán a nagyok egy mesét néztek és odaültem én is vele (elveimmel ellentétben) és azon szépen bealudt az ölemben. Utána már le tudtam rakni az ágyába.

Vali: pár év múlva könnyebb lesz :D , mert majd egyedül is el tud készülni.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Üdv Zitának és a gyerkőcöknek!

Szelevi, Bartika!
Édesek a csajszik együtt.

Anita!
Cuki az ácsorgó Boti

Annácska!
Nekem mindkét hétvégi nap ok!

Mariannka!
Miből áll a házi feladat?

Tünde!
Bettina éjszakái/hajnalai? Sikongat még?
Martin tegnap óta nem csinálja. Az újabb heppje, hogy este nem akar elaludni, pedig látni, hogy tök álmos. De, mégis dumál (ma-ma, ba-ba)egyfolytában! Ráadásul napközben csak 2*-3* 20 perceket alszik. A mély alvásig 1-2 órás folyamat.

Nancsika!
:D

Vali!
Kitartás az átálláshoz!!! :)

Néhány fotó:
Ez már mi is tudjuk:
Kép

3 héttel ezelőtt:
Kép

Boldogság:
Kép

Jó éjt!

Era

KépKép

KépKép
lingelera

Olyan furi, hogy már így állnak a tökmagok! Nagyon ügyik!!!

Sikerült Angit 10-kor lefektetnem, és egész gyorsan elaludt. Én meg neki álltam főzni. Csináltam kukoricás barna rizst, meg virsli pörit, és mire kész lettem rá kellett jöjjek, hogy a kukorica nem igazán nekünk való most. :( :) De most legalább időben, nem úgy mint a múltkor, mikor rakott karfiolt főztem, és csak másnap jöttem rá mikor Angi tiszta nyűg volt a hasa miatt.

Na közben megetettem, és ahogy teszem vissza a kiságyba egy iszonyatos durranás volt. A szomszéd utcában felrobbant egy kissebb gáz palack. Mondanom se kell, hogy majdnem infarktust kaptam, de szerencsére Angi nem ilyedt meg. (pedig pár napja a tüzijátékra visított ezerrel, aminek fele ilyen hangja se volt.)

Anita:sajnos nem tudok receptet az alvásra, nálunk is ritkán van ilyen.

Nancsika: jót rötyögtem én is...

Találtam egy oldalt baba kajákkal, de olyan dolgokat is írnak 4-6 hós gyerekeknek, amiről nem vagyok meggyőződve, hogy lehet.
Pl: mikortól lehet adni?? : bazsalikomot, oliva olajat, mangót, sajtot, túrót, joghurtot ,vajat, szegfűszeget, fahéjat, brokkolit, karfiolt??????
http://www.babaszoba.hu/services/recipe/list?age=2
tapasztalt mamák segítsetek légyszi! Igaz még nem eszünk semmit, de ez a most következő parám, hogy ne legyen majd unalmas az étkezése Anginak. Már előre gyűjtöm a recepteket. :D :D

Kellemes éjszakát mindenkinek!

vpetra

Eszter, Era!

Akkor csütörtökön várlak benneteket! Era, még esetleg elküldöd priviben a telefonszámodat, hogy tudjuk egyeztetni a címet? Nagyon édi Martin ahogy nevet nagyot!

Pötyi és Tündi csoda édesek együtt, ahogy olvasgatnak, művelődnek :)

Annácska!

A talira mi is szívesen mennénk, és a hétvége jobb lenne nekünk is. Akár szombat, akár vasárnap. Az óvodai helyszín nagyon jó ötlet, nekem sose jutott volna eszembe.

Vali!

Gratulálok az iskolás nagyfiadhoz! Biztos gyorsan belerázódtok az új helyzetbe, és akkor mi is visszakapjuk a a régi sokatírós Valinkat :)

Anita!

Húúú, de ügyes Boti, hogy már ilyen szépen áll! Gratulálok!

Gyümölcsfoltra nekem az vált be, hogy jó alaposan (tocsogósra) bekenem Vanish mosószappannal, picit állni hagyom, mjad kimosom a mosógépbe, de a mosóporhoz is adok Vanisht. Eddig mindent kiszedett, és tökéletesen :) Így nem csak az ecetes olló a megoldás :)

Mariannka!

Örülök, hogy nincs semmi gond Istvánkával. Engem nagyon érdekel, hogy mi az a házi feladat, amit csinálnotok kell? Éshogy lehet segíteni nekik kúszni? Mert a Dóri meg se próbál haladni. Ha egy játék túl messze van ahhoz, hogy elérje, akkor vagy keres egy közelebbit, vagy játszik inkább a lábával. Vagy bőg, hogy adjak neki valamit én... De érdekes, mert a kiságyban halad valahogy, mert egészen lenn szedem össze, a lábrésznél. Odáig elevickél valahogy, de az ágyán kívül nem produkálja ezt sehol...

Nancsika!

Azt hittem, hogy valaki hozzánk küldött el egy másic topicba szánt hozzászólást. Mire leesett végre, hogy te vagy az...

Petra!

Ezt a babaszobás oldalt én is szoktam nézegetni, de szerintem állatságokat írnak! 4 hós babának túrót málnával. A lehető legjobb választás :evil: És az a legszebb a dologban, hogy dietetikus értékeli a beküldött recepteket!Azért vannak benne használható ötletek, de résen kell lenni. Egyszer azt hiszem Cory tett fel egy jó kis linket a szilárd ételek bevezetésének sorrendjéről, idemásolom neked:

http://otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Képzeljétek mi meg hol voltunk tegnap! Elmentünk baba-mama tornára. Tudjátok,amit 3 hónaposan bepróbáltunk egyszer, és csúfos vége lett, mert a Dóri szegénykém végigsírta az egészet. Most olyan remekül viselkedett, mint egy igazi nagylány :) Kenguruval mentünk, és a villamost és a metrót is nagyon élvezte. Nézelődött, ismerkedett. Azt hittem megzabálom, olyan édes volt. Mikor pedig odaértünk az Istvánba a tornára, mindenkinek dobott egy vigyort :) Lefektettem magam mellé a szőnyegre, körülraktam játékokkal, ő meg játszogatott, nézelődött, pasizott. Azt a földöntúli boldogságot, mikor megkapta más gyerek játékát! Mintha neki nem lett volna saját :) A végén, mikor már nyűgösködtek a kölycik, és mindegyik közöttünk-mellettünk feküdt az volt a trükk, hogy egymás játékát adtuk nekik. Hogy milyen féltékenyen nézték, hogy másnál van az ő kis holmijuk, de olyan csönd lett! Mindenki boldogan játszott :) Azért az utolsó 10 percet a biztonság kedvéért végignyüszögte a csaj, fel kellett vennem, de így is óriási haladás volt a múltkorihoz képest :) Úgyhogy megyünk máskor is! Hazafelé meg elaludt a kenguruban hozzám bújva, olyan jó volt :) Annyira büszke voltam rá, hogy azt elmondani se tudom!!! És este megint volt egy új produkcója: rámosolyogta, és erre akkora nevetésbe kezdett! Nem tudom, mi lehetett rajtam olyan vicces, de nagyon nevetett. Olyan igazi gyöngyöző kacaj volt, nagylányos :) Szóval a reggeli szomszédos balhét leszámítva isteni napunk volt! Ja, és bunkóék reggel olyan kussban voltak, hogy ihaj. Mindegy, most már mindenképpen megcsináltatjuk a hangszigetelést :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Ja, és eszembe jutott még két kérdés, aztán dugulok :)

Szóval, szeretnénk venni aDórinak egy új szekeret. valami extra könnyűt. Kinéztem egy pár félét, de újonnan nagyon drágák. Tudtok esetleg olyan oldalakat, ahol használt babakocsikat lehetne venni? Hátha ki tudnánk fogni valami jó állapotú kocsit.

A második pedig, hogy milyen zöldségféle mehet 6 hónapos kortól a krumplin és a répán kívül? Dóri egyiket se szereti, ill. a krumplit megeszi, de csak ha almával adom. Minden falat után összerázkódik és láthatóan nem esik neki jól. Viszont enne, mert a száját meg nyitogatja minden kanálhoz, de nincs szívem így adni neki, hogy látom, hogy nem esik jól neki.
A sütőtök pl. mehet már? Ha én szeretném elkészíteni neki, akkor hogy lássak neki? Ha megsütöm, akkor hogy lehet pépesíteni? Azt találtam ki, hogy nyersen lereszelem, és adok hozzá reszelt répát, és pici vízben együtt megpárolom őket, nyenyőzöm és mehet. Sztetek jó lesz így?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Petra: Angi étkezése már most em unalmas, hisz az anyatej íze attól függően változik, hogy te mit eszel. Idióta recepteket mindenhol találni :( Illetve a receptekkel önmagukban nincs gond, csak a hónapjelöléssel. Ami a lényeg, hogy a tejtermékek, tojás, citrusfélék, aprómagvasok ne menjenek 1 éves kor alatt, van amelyik még később. A zöldségek, gyümölcsök mindenféle fűszerek nélkül is ízesek. Fűszerekügyben én passzolok, remélem, jön Borcsa és ír.

Mariann: a küzdősportok lehet, hogy jók, de most már 1-2 éve nézegetem a kínálatot, felénk csak 6 éves kortól lehet jelentkezni ilyesmire :( Pedig Balut szivesen járatnám valami ilyenre.

Évi: sütőtök mehet. Lehet, hogy a krumpli zavarja (sok babának nem jön be), én megpróbálnám a rizst, és azzal sűríteni a kajákat, hátha az jobban bejön neki.

Ma megyünk oltásra, meg persze mérésre, úgyhogy minden bajom van már :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jó reggelt!

Évi: köszi a linket! Bamba voltam, mert egyszer már lée is mentettem a gépre, csak kiment a fejemből.... elég sokmindent megtaláltam benne amit kérdeztem. :oops: A mangót,pl. itt 24 hónapos kortól írja, a receptesben meg 4 hónaposnak... :shock: Az a baj, hogy pont mire kezdünk enni, az itteni téli gyümölcsök mások mint az otthoniak. Frissek finomak, csak fogalmam sincs mehetnek-e. Ilyen például a mangó, papaja, gránát alma, stb. A sima alma egy vagyonba kerül, és nem az ára miatt elgondolkodtató, csak nem tudom hol termesztik, honnan exportálják.
Na majd még keresgélek.. :D
Viszont még mindíg kérdéses a szegfűszeg, fahéj (kompótba), kapor, bazsalikom, oliva olaj, vaj, és mikortól lehet sima olajjal párolni?
A sütőtökről én csak 1 receptet olvastam idáig, abban úgy írták, hogy sütőbe hagyományosan megsütni, és így akár 4-5 napig is eláll a hűtőbe, amihez minden nap más más ízesítést lehet adni.
Gratula a tornához!

Era: Martin szemei igézőek!! Azt hiszem nálatok a csajok fognak tombolni az ajtó előtt!! :lol: :lol: :lol:

Tünde: én is szoktam mesét berakni, de csak hallgatjuk, és közben játszunk. Angi kedvence A kis hableány 1-2. Nagyon szép dalok vannak benne. Mellesleg én is mese mániákus vagyok, így szívesen meghallgatom többször is :)

Szép napot mindenkinek! :lol:
vpetra

Sziasztok!

Házi feladat a mozgáshoz: a gyógytornász szerint a csípője túlzottan laza :!: , ezért a mászásnál gondok lehetnek. Ezért háton fekve össze kell fogni a lábait, és hinta-palintázni kell vele jobbra-balra.

A kúszás/mászás elősegítéséhez hason fektetve popóig kell húzni az egyik lábát, majd a lábfejet a földre szorítva a baba előrehúzza magát, amit egy kis popónyomással javítani lehet. Utána következik a másik láb. (Persze a baba közben a hasán fekszik.)

A forgások javításához pedig forgatgatni kell. Próbálgatjuk, csinálgatjuk, talán hamarosan javulni fog.

Petra: a kajákkal kapcsolatban sajnos nem tudok okosakat írni Neked.

Tünde: ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor jövő hét végén megyünk Gödre. Előreláthatólag jó az nektek?

Szép napot mindenkinek,

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok :)
Vali :)
Rázódjál csak nyugodtan, aztán gyere és irogass :D
Vininek hogy izlik a suli?

Anita :)
Akkor így tuti nem lesz semmi baja :) Nagyon édes Boti, ahogy ácsorog :D
Ti tudtok jönni a talira?

Mariann :)
Mit kell tornáznotok otthon, forgatás, meg lábi megtámasztás?
Tali tudtok jönni?

Era :)
Nagyon husi Martin baba :) Látszik rajta, hogy milyen kiegyensúlyoztott, boldog gyerkőc :)

Évi :)
Nagyon klassz, hogy így élveztétek a tornát :)

Petra :)
Sajnos ténylge sok balgaság van receptek között, aztán meg majd csodálkoznak, hogy néhány év múltán miért van olyan sok allergiás gyerek :roll:
A hétvégén láttam, hogy a Kecskeméti Bébikajában 4 hónapos kortól ajánlják az alma-málnával egyveleget. Ha jól tudom a málna sem adható egy éves kor alatt.
Tali nektek mikor jó?

Cory :)
Drukk a mérlegeléshez :) Ki kapja ma az oltást? Gondolom Zsoma a háromévest :(

Nem is írtam tegnap, hogy megint ebéd után sikerült mérlegelnünk. A dokinéni nem szólrt egy szót se, csak annyit hogy nagyon jól fejlett izgő-mozgó babám van :D
A végeredmény kaja levonása után 6200 gramm és 67 centi :D
Tegnap felfedezte a lábát is, vagy 10 percig meretten nézte a lábujjait :D

Ilyen nagy fiú vagyok már :D
Kép

Priviket küldöm annak, aki visszajelez.

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Annácska: Zsoma 3 évest, Liza meg BCG-t :(

cory
Budapest

Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort.

Tünde, Pöttyi, BOti, Bence, Martin és Peti baba mind-mind nagyon édes! :) :) :)

Annácska,
mi is jönnénk. Címet kérek! (nagyon tetszik, hogy oviban leszünk)
Évi,
a tornára a baba hány hónapos koráig lehet menni? Melyik napokon van?

Szeptember 21-én jönnek Anitáék Pestre és arra gondoltunk, hogy eljönnének hozzánk és rendeznénk itt egy mintalit! KInek van kedve jönni??? Esztiék is jönnek. :)

Puszi.
angi79

Cory: neked is köszi! nem akarok én se túl fűszeresen főzni maszatkámnak, csak pl egy kompótot, vagy vajban párolt zöldséget gondoltam egyszer-egyszer. na én ezt 9-10 hónapos korra saccolom.. Tartok egy kicsit ettől az egésztől.. A hugom kisfiának iszonyatos tojás allergiája van, és nem szeretném átélni a saját figyelmetlenségem miatt azokat az éjjeleket amit a kórházba töltöttek.. Szóval a kaja para 1000-el!

Petra
vpetra

Sziasztok Anyucik és Babucik!

Maminti!
Nekem szinte minden kijön clorox fehérítővel, de barackot még nem próbáltam. Viszont amikor a Tündi belefeküdt a lehullott cseresznyébe a fa alá, azt kivitte! De ez csak fehér ruhákon megoldás.

Mamacka!
Hű de megnőtt Áron baba! Nagyon szép kisfiú!

Anita!
A Tündi pár napja azt csinálta, hogy hason feküdt a kiságyban és a fejét billegtette jobbra-balra, mintha hanyatt akarna fordulni. Viszont a feje pont magasabb, mint a rácsvédő. Egyszer-kétszer beütötte, egyszer még le is konyult a szája síráshoz. Viszont azóta nem kocogtatja a fejét a rácshoz!

Nancsika!
A szöveg alapján rögtön tudtam, hogy Te vagy az, már meg is lepődtem, hogy biztosan nem enged belépni a rendszer és új név kellett! :)

Tünde!
Én beleolvastam az apukás topicba. Elvégre úgyis írták, hogy a csajok biztosan figyelik őket. Egyébként halálian tudnak fogalmazni! :D

Petra!
Hű mik történnek felétek! Felrobbant gázpalack! Vigyázzatok magatokra!

Évi!
Ügyes lánykád van, hogy így viselte a tornát. Olyan jó hallgatni, ahogy nevetnek a babák!

Cory!
Nyugalom! :D Minden rendben lesz!

Tündibündim ma éjszaka kétóránként ébredt. Viszont reggel fél öttől kilencig húzta a lóbőrt. Így muszáj voltam én is lustizni :D

Kép
szelivi

Petra: a vaj tejtermék, azt nem adnám 1 éves korig.

cory
Budapest

Sziasztok!

Nem is tudom, hogy hol kezdjem - annyi minden történt velünk az elmúlt 1,5 hónapban. Dióhéjban:
- házvásárlás + költözés, ill. csak lefoglalóztuk álmaink házát, de legkorábban is csak novemberben kölözhetük be. Így átmenetileg albérletezünk a XI. kerületben. Lakik valaki a kondorosi uszoda környékén :?:
- nyaralás - a nyár leghidegebb, legesősebb hetét fogtuk ki. :(
- ellopták az egyik autónkat, mely igen csak megnehezíti az életünket. Minden intéznivaló, vásárlás, iskolába szállítás stb. Andrásra hárul, mert ikerkocsival képtelenség tömegközlekedni, de még a bolt ajtaján sem férünk be. :cry:
- iskolakezdés - Anna elsős nagylány lett! :D A költözés miatt iskolát kellett váltanunk. Hát mit mondjak, elég nagy tortúra volt a XVII. ker és Zsámbék (mert hogy ott vesszük a házat) közötti folyamatos ingázás, különböző igazolások beszerzése. Dóra óvodaváltására egyelőre nem került sor, tehát most ő itthon van velünk.

A gyerekek számára is nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött, szegényeknek nem volt elég az állandó jövés - menés, mellette a lakhelyváltozással is meg kell küzdeniük, és ez még mindig csak átmeneti állapot!

Mindezek ellenére nagyon boldog, örömteli az életünk, az ikrek egy-egy mosolya, gügyögése feledteti a nehézségeket. :D
A lányok 2-án 8 hónaposak lettek - hogy elrepült az idő!!!
Már két hónapja kapják a hozzátápit, de még mindig a cici a fő "ételadó". :lol: Ami a súlyukat és hosszukat illeti, fej-fej mellett haladnak: Eszter 7430g / 71 cm, Luca pedig 7460g / 71 cm. Mozgásfejlődésükben sincs nagy különbség, bár Luca egy kicsit fürgébb, mozkékonyabb. Mindketten kúsznak, próbálkoznak a mászással és felüléssel. Két-két fogacskájuk bújt ki eddig.
Sajnos a lányok nem az alvás bajnokai. Napközben már örülök, ha 1-1 órát alszanak (Eszter 3 x 15-20 percet alszik, Luca általában 1 x 1 órát). Az éjszakáink változatlanok: mindketten 2x, 3x megébrednek, szopiznak, majd fél 6-kor végleg felkelnek.
Mikor dicsekedhetek, hogy végre átaludták az éjszakát :?: Ez csak költői kérdés volt. :lol:

A lányok már méltatlankodnak, mennem kell. Ha időm engedi rakok fel képeket is.

Bori

Kép
borkadorka

Borkadorka!
De jó hallani rólatok! Örülök, hogy minden rendben van veletek! A képeket várjuk!

Addig is én teszek fel képeket!

Így adok puszit Csilla néninek:
Kép

Megnézem mi van a nagynéni poharában:
Kép

Apa kezében:
Kép

Kép
szelivi

Szia Bori,

de jó, hogy jöttél! :)
Nem semmi, hogy milyen sok dolog történik Veletek. A negatívokat sajnálom :( és a sok-sok jónak örülök. :) Mindig csodállak!
Ha lesz időd, majd hozz képket a lányokról!
Gratulálok Annának az iskolakezdéshez!
angi79

Sziasztok!

Voltunk agyhártyagyull.elleni oltáson. Pogi egy mukk nélkül türte nagyon ügyi volt.
Meg is mérték és alig 40g-t hízott egy hét alatt. Most 6150g.
A hányásra azt mondták valszeg csak összerázodott és nincs köze mégsem a fogzáshoz.

Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Köszi a mosás-tippeket. Ezek szerint a Vanish csodaszer?:)
Livi!
Én is Cloroxot használok, csak balga módon, nem fehér előkét avattam fel a barackkal...:(

Tünde!
Győr környékére költöztünk, egy kis faluba. Kissé messze vagyunk a családomtól:(
Ezt most érzem igazán. Tegnap anyukám meg nagypapám karambolozott. És én csak telefonon tudtam követni az eseményeket, pedig legszívesebben én is rohantam volna be a kórházba! Szerencsére nem történt nagyobb baj, csak kézrepedés meg térd alatti vérömleny és ijedtség 1000rel. De nagyon rossz volt, hogy nem lehettem velük!

Mi ilyen mosollyal ébredünk:)
Kép

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Vagyok én is csak olvasóban, meg elkeseredetten. :( A szinte 3 hete tartó éjszakai óránkénti kelés sajna a tejcsipapa rovására ment. Hétfő óta kap pótlást du és este kb 90-120ml.

Ugyhogy lassan azt hiszem átigazolok a 2006 tavaszi babák tápszereseihez.

Higgyétek el, nem volt könnyű. Próbálkoztam fejéssel, de több mint 70-90 ml nem jön össze és ezt is oda adom. Iszom a tejserkentő teát, de őszintén mondva semmi változást nem érzek. Legjobb lenne kicsit aludni, de hát mire én elszenderedek, Boglárkám ismét ébred. A legjobban Őt sajnálom, mert igy szerintem Ő sem pihen és ha nem pihen az ugy testi, mint szellemi fejlődésnek árthat hosszú távon. És azt hiszem a 3 hét már nem rövid idő.

Ált. este 9 körül sikerül elaltatni, és innentől óránként sírva ébred. Először csak szipog, majd hirtelem teli szájjal sírni kezd, mint aki rosszat álmodik. Fe mi rosszat álmodhat egy ilyen csepp emberke????Ilyenkor csak az segít, ha felveszem és ciciztetem.

Sajnálom nagyon!
Vendég

Sziasztok,

Aliz épp alszik, gyorsan körmölök pár sort.

Annácska: Kérek én is privit, mert ha nem jön közbe semmi, akkor szeretnénk ott lenni. Most akkor szombat vagy vasárnap? Vagy még nincs eldöntve?

Petike cuki, és tök jó súlyban van. Nem értem, mit parázol vele folyton?

Anita: Boti fiú is nagyon ügyi már :D
Hajrá fogacskák :)

Mariannka: Istvánka hogy tűri a gyakorlatozást? Nem "veszekszik", hogy nem hagyjátok úgy csinálni a dolgokat, ahogy ő szeretné?

Nancsika: Jó kis sztori :) Én tegnap jártam úgy, hogy bealudtam a hálóban Alizzal, és egyszer csak gyereksírásra ébredtem. Nézem kómásan a gyereket, hogy hát ez nem is sír, akkor meg mivan??? :?:
Kellett vagy egy perc, mire rájöttem, hoyg a szomszédban sírt fel a pici. Az ő és a mi hálószobánk pont "falszomszédok", így 1-2 zaj eléggé áthallatszódik :oops: :roll:
Apának hajrá a topikoláshoz :lol: Úgy láttam, kezdenek a hímneműek is belejönni :lol:

Tünde: Az én fiam elég tökölős fajta sajnos, így kb. 8.-ra saccolom, hogy képes lesz önállóan elindulni a suliba. :? :roll: Dehát van egy lüke anyja, aki mindent megcsinál neki :roll:

Era: Martin nagyon édespofa :) ...és hogy feszít azon a mérlegen??? Nagyon büszke a 10 kilójára :wink:

Petra: Gázpalack :(
Én úgy vettem észre, hogy nálunk már nem nagyon zavarnak be a kaják szerencsére. Tegnap karfiollevest ettem, és meg se kottyant a csajszinak, sőt éjjel rekordot aludt :shock: Ki érti ezt??

Évi: Igyekszem sokat írni, bár már most is hangokat hallok a hálóból, szal lehet, hogy ez már most sem fog összejönni :?
Örülök, hogy Dóri végre mosolygós az idegenekre is, és hogy így te is tudsz kicsit tornázni. Úgy látszik a múltkor még túl kicsi volt hozzá, és sok volt neki az az inger, ami ott érte.

Cory: Drukk a mérlegeléshez és az oltáshoz is. Ez az ismételt BCG már tuti hatásos lesz, vagy még ezt is ellenőrzik később? :roll:

Angi: Még nem tudom, hogy mi lesz 21-én, de ha nincs semmi programunk, akkor lehet, hogy hozzátok is benéznénk :)

Livi: Tündi baba is érdekesen ad puszit :) Az inkább nyálazás, nem? :)Apa nagyon bátor, hogy így meri tartani :shock: Bennem tuti megállt volna az ütő, ha így látom a lányom :roll:

Borka: De jó, hogy te is tudtál újra jönni :) Minden elismerésem a 4 lányhoz és a költözéshez.
A kocsit sajnálom :(
Képeket kíváncsian várom a csajokról. Szép nagyok már mind :)

Most szopi, aztán fél 2-re mi is megyünk mérlegelésre. Nem mondanám, hogy halál nyugodt vagyok miatta :roll:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok Csajok!!!

Már két napja írom ezt a levelet, soha nem leszek kész. Mostanában nehezebbek a napjaink. Pötyikém már nem csak éjjel nem alszik, hanem nappal sem. :shock:
Gyorsan reagálok pár sort, mert itt lemaradok a végén mindenről. Annyira pörög a topik most!!!

A szeptember 30. és az október 1. sem jó nekünk. :( Szeptember 30.-tól elutazunk egy hétre. :( De ha csak nekem nem jó, akkor „feláldozom” magunkat. Megpróbálunk elmenni a mini talira Angiékhoz.
ANGI!!! Ti merre is laktok? Most már úgy is tudunk mozogni, mert a kiscsajom nem alszik nappal csak fél órákat és azt a babakocsiban is tudja. :)

ESZTI! Átküldtem a képeket, megkaptad?

BABCIKA!!! Küldtem neked is emilt, a citrom mailra. Gondoltam azt gyakrabban nézed, mint a fórumot, de ezek szerint tévedtem?

Lívi!!! Nagyon jól éreztük magunkat tegnap, köszönjük! Mehetünk máskor is? Olyan jó, hogy ilyen közel laktok! Pötyi tegnap annyira elfáradt, hogy éjjel csak egyszer ébredt fel!!!! :)
Haláli az apucis attrakciós képetek!!! Nem is értem hogy tudja így megtartani magát egyenesen Tündi baba.

VAS ILDI!!! Köszi a választ! A lényeget pont nem kérdeztem. Az okés, hogy kell szedni az ultrica-t, csak azt nem kérdeztem meg, hogy mennyi idő lehet a kúrák között? Milyen gyakran szedhető?

VOK! Gratulálok a keresztelőhöz!!! Tudsz képet dobni róla? Jót mulattam az esküvős story-n. Hihetetlen hatodik érzékük van a gyerekeknek. :) Nagyon irigykedek minden átaludt éjszakáért!!!!

Anita!!! Nagyon örülök, hogy végre kijöttek a fogacskák!!! :D :D HIPP-HIPP HURRÁÁÁ!!!! Nem semmi ugrást hajtott végre BOTI baba!! Jó pár lépcsőt átugrott, és úgy döntött egyszerre túllesz mindenen. :shock: Nagyon cuki a képeken!!!

BOSCO, tátott szájjal ámultam a kerteteken. :) És ezt ti csináltátok, vagy kertész?

PETRA! Gyönyörű szemei vannak Angi babának! Nem semmi színe van!!! Kitől örökölte?
A nagylányok is nagyon szépek, főleg Roni tetszik nekem! :) Nagyon tisztellek azért, amit vállaltatok! A lányok is örülnek ennek a lehetőségnek?

Kicsilány! Aliznak nagyon cuki a haja!!! Ez már új haj, vagy a régi?

ÉVI!!! Nagyon meg tudom érteni a szomszédos zajt!!! Sajnos itt a mi házunkban is mindig van valaki, aki talál fúrni, vésni valót! MA például arra ébredtünk, hogy szedik fel a betont az utcában a Csatorna Művek... :evil:
Mennyi ideig tart a baba-mama torna?? És hány órától van?

MAMACKA! Jó volt hallani felőletek is! Szokásodhoz híven, most is gyönyörűt alkottál! :)

VALI!!! Meg tudlak érteni! De biztos egy idő után belerázódtok az isibe is! Már én is kezdek rájönni, hogy csak úgy fogom tudni kialudni magam, ha lefekszek időben, olyan 9-10 óra fele. Csak hát akkor meg Apára nincs egy percem sem. :cry:

NANCSIKA! Bébiőr :D Mi tudjuk vele fogni a szomszéd egy éves gyerekét is... szóval meg kellett beszélni ki milyen csatornán áll. :) Még jó, hogy nincs több gyerek, mert csak 2 csatorna van.

ERA! Martin is milyen nagy fiú már!!! Pont ilyen mérlegünk van! Nektek bevált?

ANNÁCSKA! Szép hosszú baba Peti!!! Jó még rá a 68-as ruha?

MELI!! Nagyon sajnálom, ami veletek történt!!! De nem értem, hogy mehetett el a tejcsi, ha olyan sűrűn esztek éjjel??? Próbáltad a szaporító fejést??? :(

Bori!!! Nem semmi sűrű a ti életetek sem. Sajnálom az autót! Elkeserítettél, hogy még most is esznek ilyen sűrűn a lányok éjjel. Nem lehet ez összefüggésben a kevés alvással? Mármint a rossz alvással. :shock:

Na megyek, ebédidő van!!!

Puszi mindenkinek!!!

Barti
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Angi :)
Küldtem priviben címet :)
Ha még beleférek én is mehetek hozzátok?

Bori :)
Gratula álmaitok házához :)
Annának sok sikert a sulihoz :) Tetszik neki?
Azért az örömök túlsúlyban vannak :D Képeket várjuk majd a családról és a házról is :)

Livi :)
Nagyon édes Tündi baba :) Ez a puszi :D

Maminti :)
Nagyon szép a lánykád :)

Meli :)
Sajnálom, hogy nem megy tovább a szopi :( Próbálj meg gyakrabban fejni, nekem az nagyon bevállt :)

Vali :)
Szerintem még nem eldöntött a nap, de bármikor jó :)
Küldtem privit :)

Barti :)
Nem irigyellek a nem alvások miatt :( Sajnálom, hogy nem tudtok jönni a talira :( De remélem azért hamarosan veletek is összefutunk :)
Peti még csak most kezdte el hordani a 68-as ruhákat, így lehet hogy haram mérete váltunk :D

annácska

Bartika!

A tejcsi szerintem ok lenne, az alvásra kellene megoldás. Találtam egy másik forumot, ahol valaki ajánlotta az "Aludj jól gyermekem" c. könyvet és el is küldte az elektrónikus változatát.( ha valakit érdekel szóljon) Az itt leírtak alapján max 10 nap és a gyerek átalussza az éjszakát. De szerintem elég brutál módszer. Szerintem.

Valami barátságosabb megoldás kellene, ami mindkettőnknek jó.
Vendég

Lányok!

két lábon járó szoptató vagyok. Most is itt csüng rajtam, mert csak cicivel a szájában hajlandó aludni. A pótlást azért adom, mert valamivel nyugodtabb. Ha én is tudnék legalább 2 órát egyben aludni, cici is fittebb lenne.

Lehet, h én nem fogalmaztam jól, de nem a tejjel van gond, hanem alvással.A tej ok lenne, ha nem a cici állandóan a szájába csüngne.

A tejjel csak rá akarok segíteni, h még jobban elaludjon, de nem megy.

És se Ő, sem én nem alszunk.

Esti elaltatási tanácsokat szivesebben fogadnék, h legalább 2 órát aludjon egyben és ne sírva ébredjen.
Vendég

Sziasztok!

Bori: én közel lakom a Kondorosihoz :)

Vali: ezt is ellenőrzik majd.

Mérés: 6580g és 62cm (ez 170g 3 hét alatt és -1cm).

Meli: bármit, csak az aludj jól-t ne! Rettenetes kegyetlenség!!! Liza is így alszik sokszor. Csak asszem én már hozzászoktam.

cory
Budapest

Minden baba hogy megnőtt már! Gyönyörűek!

Angi!
Mi is szívesen csatlakoznánk a minitalisokhoz! Problémám csupán az, hogy autó hiányában csak akkor tudunk menni, ha valaki elvisz.

Bartika!
Nem tudom, mennyire van a lányok ébredése kapcsolatban a rossz alvással. Az biztos, hogy ennyi idősen egy babának már nincs szüksége éjszakai evésre. Viszont könnyű hozzászokni a jóhoz! A legnagyobb problémánk az, hogy a sírással felébresztik egymást, ezért amint megnyikkan valamelyik máris cici kerül a szájába. Nyilván ez nekik imponál, milyen jó is anya cicijén visszaaludni, csak lassan én roppanok bele. Nem akarom feltétlen elhagyni az éjszakai szoptatást, csak a szopik számát szeretném csökkenteni.

Annácska!
Én is kérném priviben az óvoda elérhetőségét, bár még nem biztos, hogy megyünk.
Iskola - Anna egyelőre nagyon lelkes. Inkább nekünk okoz egy kis nehézséget, hogy naponta visszük Zsámbékra, de ez még mindig jobb megoldás, minthogy 2-3 hónap múlva iskolát váltanánk. Mivel utólag irattuk át Zsámbékra, már csak német nemzetiségi osztályba tudták felvenni, ami annyiban különbözik a normál osztályoktól, hogy elsőtől heti 5 órában tanulnak németül. Egyébként nem erőltettem volna a korai nyelvtanulást, de nem bánom, hogy így alakult.

A képekkel még nem készültem el, de igyekszem. :)

Bori

Kép
borkadorka

Mariannka!

Köszi, hogy leírtad a gyakorlatokat. Ki fogjuk próbálni, hátha így rá tudnám beszélni a kúszásra :)

Annácska!

Peti tiszta anyja :) Örülök, hogy megdicsértek benneteket :)

Angi!

Bármekkora babával lehet menni tornázni. Keddenként és péntekenként van 2-3-ig. A torna maga is jó, de nekem a társaság meg a kimozdulás miatt tetszett :)

Vali!

Drukk a mérlegeléshez! De rendben lesz, meglátod!

Barti!

Pötyi tündéri csajszi :) Imádom a hatalmas szemeit :) Sajnálom, hogy nem jöttök a talira. Majd legközelebb :)

minimikulás:
Kép

Ilyen nagylányosan sétáltunk ma, ülve :
Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Évi,Petra.!
Szerintem olivaolaj 6 hónapos kor után adható a mangóval együtt.Tejtermékek közül a sajt túró joghurt 8 hónap körül(de inkább 9)
Sütötököt én már adok a kicsiknel és nagyon szeretik,de én párolom ,mert úgy hallottam hogy könnyebben emészthető ha párolod és sokkal hamarabb is készül el.Egy pici krumplival pürésítem és kész.Eleinte anyatejjel higítottam de most már a főzőlevet használom.
Brokkolit én már adhatok(tehát olyan 4 hós kortól.de én most próbálom)a karfiollal meg szerintem majd csak akkor ha az alap dolgok mennek(répa sütőtök alma brokkoli barack),bár én utóbbit azért nem adtam még ,mert azt szeretném hogy először a zöldségeket egyék szívesen.Ja és a cékla+alma+krumpli nálunk nagyon nagyon nyerő.Ma annyit ettek belőle hogy már én rosszul voltam. :shock:
Lehet spenótot is adni,de csak heti 1x az oxálsav tartalma miatt.Nálunk egyszer már megették de nem tartozik a kedvencek közé.Aztán a zöldborsó is mehet ,
de jól átpaszírozva,mert a héjjától fáj(hat)a pocak.Kb minden benne van a mondókámban amit a saját bőrömön megtapasztaltam a Mátéval.A kicsik táplálása valamivel könnyebb a tapasztalat miatt és velük már szeretnék kicsit "kisérletezni".Pl avokádó ,spárga ,(most más nem jut eszembe :oops: )
Na kb ennyi ,meg éhesek a legkisebbek és zeng a ház. :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Meli:sajnálom tejcsit!A párod nem tud legalább éjjel leváltani?Úgy értem hátha ő megpróbálná megnyugatni,esetleg visszaaltatni.És ha nem megy,csak akkor szólni neked!Drukkolok nektek!(nekem jól alszik Fannikám,de azért elolvasnám azt a valamit,amire Cory azt mondta hogy brutál.)

Bartika:Igen,a párom csinálta a kertet!Én csak kis részét vállaltam át!Édes a babókád!

Lingerela:a mi tavunk is tele van békával,de ez akkora tó,hogy öntisztító.Igaz tiszta dzsuva,egy hétig fürödnék ha beleesnék,de a víztisztító iszonyú drága.A lényeg hogy a halak jól érzik magukat.Vettünk 12 nagy aranyhalat,azok már leikráztak,és tuti van benne vagy 80 halacska.Már adtunk is be a kisállatkereskedésbe.Csak nehéz őket kifogni! :lol: Sőt,1-szer még egy teknős is volt benne egy ideig!Martin nagyooooooon tetszik!

Dóri,Tünde,Kingus,Peti és Boti,mindannyian gyönyörű babák!Imádom nézegetni a képeket a gyerkőcökről.

Ma voltunk 4 hós oltáson.Jól viselte a kiscsaj,csak addig sírt míg megszurták,utána ölben már csak szipogott!Aztán hazajöttünk,szopcsizott egy nagyot,és már 15 órától alszik.Folyamatosan nézem nem melegszik-e?Így bealudni ő nem szokott napközben!A Ti babóitok is ezt csinálták?Mérési eredményeink:6330gr.és 63,5 m.
Sajna dokinéni sem tud senkit akinek kellene a tejcsim.Ez katasztrófa!

Bocsi akit kihagytam,újabban leszoktam arról hogy mindenkinek írjak,nézzétek el nekem.Szeretnék időmilliomos lenni,de sajna nem vagyok! :lol: :wink:
Vendég

Cory!
Én is ezt mondom!Azt hittem, h hátha valami okosság van benne.
Csak azt nem tudom mit???

Boscó!
A párom rengeteget segít. De mindennek van határa. Ő 24 órát dolgozi 24-el. Ez ugy értendő, h reggel elmegy 7re és amikor tud mindig hazaugrik nincs e szükségem valamire. Vagy ha felhivom, szinte azonnal jön. Este hazajön 8fele és egész éjjel itthon van, de még akkor is szolgálatba. Szerencsére ritkán hívják fel éjjel, de bármikor riaszthatják. És másnap reggel vált.
Ha hiszitek, ha nem szinte mindent ő csinál itthon. Tavaly aug 21 teszteltem pozitivat, de egy kezemen meg tudom számolni, h hányszor főztem, vagy takaritottam azóta. Eleinte azért kímélt, mert nehezen maradtam terhes, most meg azért, h babázzal. És amikor csak teheti veszi ki a kezemből.
Szóval nagyon jó kis uracskám van és mindezektől függetlenül nem mondható rá, h papucs.
Reggel miután vált, van h Boglárka is nyugisabb és akkor hagy egy kicsit, de az sem több mint 1-2 óra. Nagyon anyás.

Ha küldesz egy emilke cimet postázom.
Vendég

Sziasztok! :D

Olvaslak ám benneteket :oops: (felületesen), mert még mindig van netünk bár már faxon lemondtuk.
Sajnos időm egyre kevesebb. :cry: Timi sokat igényel, én meg nem birok így mindenkinek reagálni így inkább nem is írtam. Éjszakai műszakban meg inkább alszok. Sokat akar a szarka de nem bírja a farka. :cry:
Azért majd néha jövök. :)
Elkezdtem dobozolni, bár még mindig nincs pontos időpontunk a költözésre. De ez hosszú..

A babák és a mamák mint mindig GYÖNYÖRŰEK!!! :D

Boscó
A kertetek csodaszép, jó sok munka lehet vele. Nekem fele ilyen szép se volt de a kutyák lerendezték, kipisiltek mindent. Boscó be van zárva? Ugye nem?

Valamit kérdezni akartam és tessék..elfelejtettem. szép :x

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Meli!

tényleg durva az a könyv. Én a suttogót jobban kedvelem.
Próbáltál már fájdalomcsillapítót adni neki? szerintem fogzik a csaj. Próbálj meg egy nem nyugtatós kúpot adni neki, vagy egy kis panadol babyt,. ha van ilyenetek. Ha attól se tud aludni, akkor Nancsinak meg van a köny (én kölcsönadtam), hátha ír egy két tippet a nőtől. De próbáld meg a fájdalomcsillapítást. Ha bejön, akkor ajánlom a chamomillát. Hannának nagyon bejött. Ha nem tudsz kint venni, megrendelem és küldöm postán.

megyek, mert fürdés lesz. :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!

Aranyos vagy. Foga nem hiszem, mert már kapott éjjel töbször Panadolt babyt, de semmi. Ugyanugy ébrett 1 óra mulva. Fájdalma bizti nincs. A fogát meg látta más fog doki is és szerinte nem az. Tudom, h mocoroghat, de akkor haszlálna valami.
3 napja kap ánizs teát.
Látjátok, pénteken voltunk orvosnál, ő nyugtató izét írt azt meg biz nem akarom. Sőt. Törvény szerint 3 hónapot kel egy orvosnál maradni, utána válthatunk. Csak találjak egy normálist addig.

Suttogóról ma olvastam, csak nem írta pontosan, h melyik kötetben van szó az alvásról. I? II? v. III?
A cég válal külföldre szálítást is.
Vendég

Meli: én azt próbálnám ki, hogy éjjel nem én kelnék a csajhoz, hanem a párom, és megpróbálná ő visszaaltatni, és "csak" 2-3 óránként cicit adni éjjel. Ha éjjel óránként kel, annak a legritkább esetben oka az éhség, így az este többet kap enni nem szokott segíteni a dolgon.

Boscó: a módszer lényege a sírni hagyás, csak cifrázza azzal, hogy 1-3-5... percenként bemegy az anya. De olyanokat ír, amitől az egekbe ment a vérnyomásom. Pl.: fogzás nem fáj, lehet, hogy hányni fog a gyerek, de ezt csak azért csinálja, hogy reakciót zsaroljon ki a szülőből, nem kell vele foglalkozni, meg azt is írja, hogyha nagyobb gyereket altatunk így, aki már ki tud jönni az ágyából, akkor torlaszoljuk el az ajtót!!!
A gyerek meg persze megtanul 10 nap alatt aludni, mert feladja a kommunikációt :(

cory
Budapest

Így előszóban, aki olvasta a Suttógót, mi van benne? Mit kell suttogni? Most apa ringatja és minden szépet suttog: napocska, rózsa stb, de bizti nem a lényeget.

Még apa önfeláldoásához annyit, h a héten kináltak neki + munkát , jó kis + pénzért és csak miattunk nem fogadta el, mert akkor még igy se boldogulnánk.

Viszont egy hülye pics@ beköpte a nagy igazgatónál,h ha van egy kis ideje haza szokott jönni. A fönöke tudta, de a hulye p... nem tudom miért kell beavatkozzon.
Vendég

Meli! A Suttogó nekem is megvan, nagyon jó az is. Az első kötet szól a csecsemőkről (azt hiszem 8 hónapos korig), a második pedig már a nagyobbakról. Viszont 3. részről nem tudok. Van neki??? :)

Petri!!! Sziiiiiiia!!! Azért egy ici picit írhatnál arról, hogy mi van a költözéssel!!! Mikortól laktok az újban?

Cory, Vok! Nekem segített annak idején az Aludj jól gyermekem.
Kicsit finomítottunk rajta, mert nem hagytuk sírni, csak 5 perceket, de a körítés, ami az elalvás körülményeit illeti (ami azt jelenti, hogy mindig ugyan az vegye körül, ugyan úgy történik minden) az nem hülyeség. Mi kialakítottuk egy menetrendet: fürdés (közben énekelünk neki, tornázunk, viháncol az apjával), majd kaja és már sötétben, kicsi fénynél kap enni, akkor már suttogok vele csak.
Minden este ugyan azt énekelem el neki, innen tudja, hogy alvás következik. És 5 nap kellett, hogy megszokja. Fél óránál tovább soha nem tartott a "beszokatás". Mondjuk ez biztos gyerek függő is. Meg ha elaludna a cicin, akkor nehezebb lenne, mert nem tudom lett-e volna szívem felébreszteni. De ha így lett volna, akkor nem lett volna szükség a könyvre. De mikor még éjfélkor is bőgött és már se az ölünkben, sem az ágyban, sem a cicin nem aludt el, akkor nem jutott eszünkbe más. ÉS nem bántam meg, az elalvással a mai napig nincs gondunk. Három hetes kora óta!
Cory! Megkérdezhetem, hogy Ti miért tiltakoztok ennyire ez ellen a könyv ellen? :( Nem arról szól, hogy órákat hagyjuk bőgni a babát. VAgy csak az enyém nem bőgött? :shock: Most néha sokkal nagyobb hangerővel üvölt, ha valami nem tetszik neki, akkoriban csak panaszosan sírdogált. De ne gondoljatok kőszívűnek, azt is nehéz volt végigcsinálni, de utólag visszagondolva nem volt nagyon durva.

Na mindegy, mindenki azt csinál, amit jónak lát. A szerencséseknek nem kell semmihez folyamodni, magától is elalszik a babójuk az ágyában, van akinek meg még kétévesen is a szülőkkel alszik a csemetéje (uncsitesóm). Amit a könyv is megemlít, hogy ezzel sincs semmi baj, ha mindenkinek ez a jó. Szóval csak ennyit akartam leírni. A Suttógó is csak a különböző lehetőségeket említi meg, nem annyira tudtam kihámozni melyiket tartja a legjobbnak. Mintha azt sugalta volna, hogy az arany középút, ami azt jelenti, hogy be kell szokatni az ágyába, de nem szabad hagyni sírni. Így is lehet csinálni. :)

Na mentem, mert mindjárt kezdődik a Született feleségek!!! :)

Jó éjt!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

CORY!!! :shock: Na míg írtam írtál te is, válaszoltál is a kérdésemre... Na igen, szelektálni tudni kell. Én nem is emlékszem ilyen hülyeségekre a könyvből, mert nem kell mindent megjegyezni. Igen, ebben egyet értek veled, ezek szerint vannak benne marhaságok, de én kiszűrtem belőle a lényeget (erre valók az anyai ösztönök) és így nem volt vészes. És éjjel soha nem alkalmaztuk, csak az esti elalvásnál. Sőt volt olyan, hogy már régen magától elaludt általában, de egy-egy nap nehezebben ment, akkor leszartam a perceket és bementem cicire tettem. Szóval nem kell mindent szó szerint venni. Én azt gondolom ki tudtam szűrni mikor nem csak szimplán nem tudott elaludni. Megjegyzem nagyobb korban szerintem lehetetlen végigcsinálni a könyvet. Az egész könyvet nem is olvastam el. Na erről ennyit. :)

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika!

Én is ellenzem a könyvben írtakat. Szerintem a módszer alkalmazható lenne, ha épp a korházból kihozott csecsemőn alkalmaznád. De a mi babáink nagyok, eszesek.
Én főleg a sírni hagyással nem értek egyett. Beleképzelve magam a gyerek helyzetébe, ha engem sírni hagynának,bizalmatlan lennék. Mi az hogy en sirok, a másik meg ott ül a másik szobában és 1,3, 5 percenként benéz rám. Én megszeppenek, azt hiszem, h na most.....erre kimegy. Ismét sírnék...stb...stb.

Végül elveszteném a bizalmat a szüleimmel szemben. És akkor kire hagyatkozzon a gyerek. A szomszédra, barátokra, akik lehet rossz példát mutatnak és ő azt elfogatja, mondván akkor sem törödtem vele mikor sírt.

A könyv ezt sugalja.

Arany közép út: Boglárka 2 hetes elmúlt mikor hozzám költözött. Mostanáig, pontosabban addig míg a multkor nem volt az a füles, fosikás valamije minden okés volt éjszaka. Azóta romlott elbenne valami. De mi?

Sajnálom szegényt mert látszik rajta, h ölben v cicin alszik el, h békés, nyugodt. És egyszer csak ez a nyugalom, hatalmas sírásba megy át. Felveszem és azonnal a cicivel a szájában megnyugszik. Majd pár perc mulva elkezd cicizni. Mikor látom mélyen alszik leteszem és alszok vele. Majd egy óra mulva ugyan ez.

Fejemhez vágták már azt is, h én rontottam el. Miért szoktattam cicire. Miért, mire kellene szoktassam bilire, Majd!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?