Takido
hát nem ígérem,hogy ma...
:D:D:D
Tontica
nem,én pont azt tapasztalom,hogy nem biztos,hogy ösztönös az okosan szeretés.Egy idő után sokan hajlamosak arra,hogy a gyerekük szeretetét mindennel kivívják és bizony hamar átesnek a ló túloldalára és mindent megengednek,csak hogy a gyerek "szeresse" őket....
Na erre írtam én,amit...Hogy az okosan szeretés azt jelenti,hogy nem csak az adott pillanatban akarok jót neki és magamnak,hanem hosszútávon.Még ha ez lyakor súrlódásokkal is jár.
Emellett persze fontos,hogy ne feltételekhez kössük a szeretetet,hanem feltétel nélkül szerssük a csemetét és ezt ő érezze is.De ha vmit nem szabad,akkor nem szabad.
Beszéd:szt sem célravezető,ha átvesszük a gyerek "beszédét",mert így tényleg nehezebben tanul...Én mindig rendesen beszéltem Bulcsúval is,amikor még csak szótagozott,vagy ha vmire más hangzókat talált.Attól még,hogy ő Va-VA -nak hívta a vonatot,én vonatot mondtam....Ő pedig tudta,hogy én miről beszélek...
ettől függetlenül Villőnek szoktam mondani,hogy gyere hamizni és nem érzem idióta gügyögésnek,ő viszont ezt már megérti.
De nem nevezem az innivalót ISZI-nek(nekem ez a halálom
),vagy egyebek...
Ettől függetlenül biztosan előbb-utóbb azok is megtanulnak szépen beszélni,akikkel így tárgyalnak.
De én is úgy gondolom,Csakegy,ahogy Athiz írta,hogy sokat változik az ember,ne akarj ennyire ilyen vagy olyan lenni.Ösztönből kell csinálni (Tontica
) és akkor biztosan minden jól fog működni.
És tényleg Tonticának van igaza,rugalmasnak kell lenni,mert ember tervez....
Na lépek takarítani