Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Látom mindenki újra itt van! Nagyon örülök!

Sancsi: Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek Veszprémből! Hát a nagymamik már csak ilyenek, ismerős a dolog, bár nálunk a sogórnőm kapja fel mindig Rékát, ha kettőt nyikkan, pegin szerintem a sírás okát kell megkeresni és megoldani! Most hogy újra Madridban vagyunk picit én is szívok, de igyekszem megoldani. Most próbálom elérni, hogy egyedül is játszon néha!

Igyekszem hetente 3x tornázni itthon kazira és hasizmot is csinálok, kb 80 felülést. Én rendesen szültem csak EDA-val, a császárhoz nem tudok hozzászólni.

Sudi: Ezen a depi és monotonitás dolgon én is gondolkodtam. Én most tudatosan változtatok az időbeosztásomon. amikor Réka du alszik akkor én is pihenek, azaz no háziminka. Olvasok, netezek, spanyol tanulok, a lényeg a kikapcsolódás és a házimunka nem érdekel. A férjem este fél 7 - 7 órakor jön haza és 8 órakor fürcsi, szóval nem sokat találkozik a gyarekkel, de ilyenkor főleg együtt játszanak vagy sétálnak. Addig én összakapom a lakást vagy tornázom. Persze de főzök és a mosógép is megy napközben. Vasalni este szoktam és a takarítás marad hétvégére vagy egyik délutánra. Majd meglátom, hogy alakul, ha sikerül akkor javaslom nektek is. Kellene neked is legalább heti egy alkalommal egy fél szabadnap, amikor barátnőzöl, kozmi, fordrász, pihenés, akármi.

Andrea: Hát nagyon jót mosolyogtam a történeten! Néha tudnak alkotni az apukák! A barnacsík a hasamon még nekem sem múlt el teljesen, de már sokat halványodott és a köldököm már nem barna.

Edit: Azt hiszem én szerencsés vagyok, mert elég sokat segít a férjem. Mindig ő fürdeti, este ő eteti, megcsinálja a kaját ha kell, kanállal is már etette, pelusozás is megy, bár a kakis pelust nem szereti. Büszkén tolja a babakocsit, de persze néha ő is fáradt és réka hiába nyügizik ő csak bámulja a tévét, amíg én esetleg a WC-re mennék. De én tényleg nem panaszkodhatom!
Nem tudtam megnézni a keresztelős képeket! Ha rákattintok az oldalra akkor jelszót kér!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Kép
Már amennyire ez még reggelnek számít......

Köszi mindenkinek a szavakat. Edit mi Gerystől megyünk, azért még több napra nem hagynám másra, nem is nagyon tudnám, meg nem is akarom. Majd jövőre már mindenképp fogok asszem külön kis progikat csinálni. Meg azért szeretem, imádom Geryt, szóval egy fél óra után már tud hiányozni ez a kis hülye!!!!! :lol: :lol: Csak talán Én vagyok még túl fiatal, nem nőtt be a fejem lágy, nem vagyok az az otthon ülő tipus, szóval úgy hiányzik a nyüzsgés is......
Ja és Füredre megyünk, ahol a nászutunk is volt, ugyanabba a szállodába!!!! :lol: :lol:
Edit nem tudom megnézni a képeidet...... :shock: :? ahhoz is kell regisztrálni :?: :!: :?:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Etterke: Igazad van, bocs, jó, hogy szóltál. A cím ez: http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=19972 SZÓVAL ITT NÉZZE MEG MIDENKI A KÉPEKET!

Az előbb akkor másoltam ki, miután feltöltöttem a képeket, és még be voltam jelentkezve. Ezért bennemaradt az "admin" szó is, ezért kérte a jelszót.

Én is írtam, hogy segít a férjem, kaját csinál, eteti, de nem teszi tisztába. Minthogy összehányja ő is magát és összekenjen mindent, inkább megcsinálom én. :D
Viszont nekem segít a házimunka takarításrészében. Szóval, tudod, az a lényeg szerintem, hogy ne a hibákat, hanem a pozitívumokat keresni a másikban, és akkor sokkal könnyebben el lehet viselni a nehézségeket. Én Istvánt úgy szeretem, ahogy van, és nem cserélném el egyetlenegy olyam apukára sem, aki tisztába teszi a gyerekét. Különben nekem már volt olyan sikerélményem, hogy azáltal, hogy nem sürgettem, rávettem bizonyos dolgokra. Sőt, úgy jött ki az egész, mintha az ő ötlete lett volna. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi: Az előző hozzászólásban megírtam a pontos címet. Bocs', mindenkitől! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na még itt vagyok.
Én is imádom a férjem, félreértés ne essék!!!!!! Nem is várom el tőle, hisz Ő meg dolgozik, meg van a maga dolga. a házimunkában is szokott segíteni, meg rendes aranyos, csak egyszerűen nekem sok néha, meg ahogy írtam monoton egy kissé. És ez jobban kitör rajtam amikor fél órámba telik tisztába tenni a csemetét.......... :? :? Ez van, ilyen vagyok.
Etterke jó ha változtatsz persze, meg a kis szabad órácska se rossz, csak a párom 3 műszakban dolgozik, és vannak hetek amikor 12 órázik folyamatosan. Akkor egész nap egyedül vagyok, vagyis Geryvel, és Ő már nem alszik annyit mint régen!! Örülök a napi össz-vissz 1 órányi alvásának!!!!! És amúgy meg teljes figyelmet igényel. Tudod Ő már az egész lakást uraja. Szóval nem egyszerű.De persze a párom is ha tud segít, pl fürinél, vagy kaját csinálni is!
Lefényképeztem a csodálatosan gyönyörű csokrot amit apától kaptam az évfordinkra!!!! Íme :

Kép Kép
Kép

Na megyek a mai dolgomra.

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Edit tök igazad van, mindig a pozitív dolgokat kell meglátni!!
Ez az ami az anyósomnak nem megy............. :? :cry:
Na de ezt úgyis tudjátok.

És tényleg Én se cserélném a férjem másra, csak néha jól esik az embernek leírni a gondjait, amit érez........jó kiadni!

Puszika

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na most ettem-vettem és még ezt muszály leírnom az előzőekhez.
Geryt is persze imádom!!! Nagyon szeretem, szeretjük, mindig együtt nevetünk apával a kis hülyeségein, kiborító dolgain. Boldoggá teszi akis apró dolgaival, a létezésével az életünk!!!!!
És nem tartom magam rosszabb anyának a kiborulásaim miatt, egyszerűen inkább csak őszintének! Mielött még itt valaki elkönyvelne csendben magában engem rossz, feleőtlen anyának!!! :roll: :wink: :lol: :lol:

Kérdés!, Sancsi vagy Rita, vagy aki tudja!!
Igazi sütőtököt adtatok már az utódnak? Hogy kell megcsinálni? Főzni vagy sütni? Szóval mi megfelelő a babynek????
És a cékla???Azt is kipróbálnám Gerynél, de még szépet és gusztusosat nem leltem.....de ha netán majd mégis, azt hogy csináljátok? Vízbe főzni puhira? Még sosem csináltam, távol áll tőlem a cékla! Meg kell pucolni főzés elött vagy lehet héjában mint a krumplit?????
Nézzétéek el eme tudatlanságomat!!!!
:mrgreen: :mrgreen:
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Nem ettem, hanem tettem!!! Bocsesz!!!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szia Sudi!

Örülök, ha nem értettél félre és most jobb a kedved! Én örülök, hogy ha kiöntöd a lelked nekünk vagy bárkinek! Senki sem tökéletes, hidd el! És mindenkinek van rosszabb napja! Én csak leírtam, hogy az én helyzetemben hogyan próbálok javítani a dolgokon. Mi sem vagyunk egyformák, ahogy a babák sem! Mindenkinek magának kell megtalálni a megoldást! Azt hiszem ez a nyaralás nagyon jó lesz nektek végre hármasban!
Na befejezem a témát, mert talán nem annyira idevaló, majd emailen folytatjuk!

Kép
Kép
etterke

Sudi: Természetesen, igaza van Eszternek. Mindenki kiborul néha. Még az is, aki tökéletesnek tűnik mások szemében, de ne hidd, hogy bárki is tud tökéletes lenni. Én biztos, nem tudok.

A sütőtököt ugyanúgy kell elkészíteni a babáknak is, mint a felnőtteknek, ugyanis azt mi is "fűszermentesen " készítem. A tököt felcsíkozod kb 2 ujjnyi vastagra (ha szélesebb, nehezebben sül át, a teteje meg esetleg megég) és egy tepsiben a sütőbe teszed. Hagyod sülni vagy másfél órát, majd megpróbálod, átsült-e. Hogy hogyan? Én csak úgy tudom, hogy megtörök egy szeletet és megkóstolom. Ez a legbiztosabb. És amikor megvan, természetesen azt a kemény kérget, ami képződött a felületén, nem adod oda a babának, csak a puha belsejét.
A céklát - normális - én még nem kóstoltattam Krisztával, de amikor magunknak készítek belőle ősszel salátát, akkor mindig jól megmosom és héjában főzöm meg (Sütni sosem próbáltam.) Ha héjában főzöd, akkor megmarad az a sötétpiros-lilás színe, és természetesen a vitaminok is. Ha nem, olyan gusztustalan tüdőszíne lesz, hogy nekem nem kellene, hogy megkóstoljam. És hogyan készítenéd el tovább? Mert én csak salátának ismerem, cukor-ecet-sóval, reszelt tormával és köménymaggal. De babáknak így nem lehet adni!
A krumplit, - épp ma olvastam - hogy azt is jobb héjában megfőzni vagy megsütni, mint a sütőtököt, pontosan a nagyobb vitamintartalom miatt. Remélem, segítettem. Sőt, ott sült sárgarápáról is olvastam.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Berta Eszter: Múltkor írtad, hogy régi barátnőd hogy viselkedik. Sajnos nekem is tényleg most derül ki ki az igazi barátnő. Van aki fel nem fogja, hogy én már nem olyan életet élek, mint pl. 4-5 éve és sokszor úgy rázom le ezeket a csajokat. Egész nap dolgozom, gyerekezek, és sokszor egyszerűen nem vagyok kíváncsi csak a cslaádomra meg legeslegközelibb 1-2 barátnőre. Volt egy lány akivel 4-5 éve sokat buliztam, most meghallotta egy közös ismerőstől, h babám van és állandóan itt akar lógni. Ezen az egy héten amikor Ákos nélkül vagyok is itt akart aludni! Én leráztam, mivel pihenni akarok, emellett most is melózom, havizárás van, stb.

Sudi: Teljesen átérzem amit írsz, Ákos is örökké mozog, minden ismerősünk el van képedve, hogy ennyire mozgékony gyereket még nem láttak. Nem lehet tisztába tenni, öltöztetni. Már Up&Go pelust kap, amit állva is rá lehet adni, de van, hogy a kakit nem lehet letörölni a fenekéről annyit mozog. Közben meg 1-2 telefon szokott csörögni, meg jönnek az üzenetek munkával kapcsolatban.... Én is ki szoktam készülni. Perzse most, hogy nincs itt, nagyon hiányzik. Csak az a furcsa, így is annyi melóm van, meg sem állok, takarítani is alig van időm, nem is értem, amikor itt a gyerek akkor hogy bírom.... Úgy, hogy a háztartás olykor el van hanyagolva.
Tényleg valahogy meg kéne szervezni, hogy legyen szabadidőd 1-2 óra Gery nélkül! Tényleg anyósodal most mi a helyzet, jobban kijöttök? Ő nem szokott segíteni Neked? Ha jól emlékszem együtt laktok.

Kép
mölli

Sziasztok!

A kanállal való etetéssel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni iletve a Ti tapasztalataitokat olvasnám szívesen. Réka az almalevet nagyon imádja és nem tudom olyan gyorsan adni neki, ahogyan kérné, viszont az almapüré vagy a tejpép elég kínlódás. Már trükközni kell, hogy kinyissa a száját és egy kis ideig eszi, aztán kitolja a nyelvével. Úgy látom a szilárdabb kaja a probléma számára. Ha két etetés között probálom akkor nem éhes, ha akkor amikor éhes, akkor türelmetlen. alma-banánt is próbáltam már, de úgy tűnt az egyáltalán nem ízlik. Legyek türelemmel és idővel menni fog? Lehet, hogy bár ő már 5 hónapos mégsem akar még kanállal enni? Most az az ötletem támadt, hogy napközben az evéstől független időpontokban adok neki pár falatot, hogy megszokja.
Mit gondoltok?

Kép
Kép
etterke

Szia Rita!

Különös, hogy újra felkel tomi éjszaka. Gondolom, elég fáradt vagy!
Réka is csinálta egy ideig amíg Magyarorzságon voltunk, de aztán egy csapásra elmúlt. Amikor elébredt, akkor próbáltam visszaaltatni, inni adni, cumit adni és jó 40 perv nyüglődés után adtam neki enni és már aludt is mint a bunda, szóval éhes volt, annak ellenére, hogy este rendesen vacsizott. Nem igazán értettem a dolgot. Anyu intett, hogy ne adjak neki enni, mert vissza fog szokni az éjszakai kelésre, de ez hülyeség, mert próbáltam először én is mást tenni, de csak kaja után nyugodott meg és arról nem is bezsélve, hogy mivelegy szobában aludtunk, én sem tudtam pihenni. szóval tanácstalan vagyok, mert gondolom Tomi is kifárad este, fürcsi, aztán elég kaja és még is felébred enni. És utána rögtön visszaalszik? Te is úgy látod, hogy tényleg éhes és nem csak hiányzol neki vagy unatkozik? Remélhetőleg nála is majd egy csapásra elmúlik. Lehet valami megzavarja mostanában. Egy szobában alszik még veletek?
Hát nem sokat segítettem, csak elgondolkodtam...

Kép
Kép
etterke

Szia Edit!

Megnéztem a képeket. Nagyon jók! tényleg olyan kriszta, mint egy angyalka!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Tegnap nem volt időm bejelentkezni, ma pedig alig győztem visszaolvasni a hozzászólásokat! :D Olvasás közben szó szerint jegyzetelnem kellett, hogy kinek mint szeretnék írni!

Sancsi: Egyszer-kétszer előfordult, hogy én sem fürdettem meg Jocit, mert sajnáltam felébreszteni. Semmi baja nem lett tőle! (Főleg most, hogy már nincs olyan hőség és nem marja a bőrét az izzadtság!) Nagyon jó ötlet, hogy Enéh bőrét fokozatosan szoktattad hozzá a fürdetőhöz, köszi a tanácsot! :D

Sudi: Ugyan utólag, de annál nagyobb szeretettel gratulálok a házassági évfordulótokhoz! Kívánom, hogy a boldogságotok örökké tartson! Szerintem egyáltalán nem elítélendő dolog, hogy néha egy kicsit besokallsz! Mint tudod, én együtt lakom az anyukámmal és a húgommal, akik nagyon sokat segítenek! Biztos én is sokszor ki lennék bukva, ha Joci mellett még az egész háztartás is kizárólag "rám várna"! Elhiszem, hogy már nagyon várjátok a nyaralást, főleg, hogy ilyen emlékezetes helyre utaztok, pláne, hogy már szerelmetek gyümölcsével kiegészülve! (Hú, de költői voltam! :lol: ) Ja, és nagyon szép a csokrod! :D

Enikő: Én a saját példámból kiindulva azt javaslom, hogy mielőbb készítsd össze, amit szeretnél magaddal vinni a kórházba! Az én szülésem a kiírtnál tíz nappal előbb indult meg, előző este pakoltam be a táskámat, igaz nem egészen önszántamból, sokkal inkább anyukám unszolására! Én váltig állítottam, hogy még bőven van időm rá! Mint látod, nem volt! :D Én egyébként a gyerekorvos által felírt fürdetőkrémet használom, amit a gyógyszertárban kevernek ki, a popsikrémek közül pedig a Sudocremet, ami nálunk nagyon bevált, egyáltalán nem irritált Joci bőre!

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Mölli: Elhiszem, hogy nagyon hiányzik Ákos! Tényleg próbálj most meg minden lehetséges időt kihasználni a pihenésre! És vígasztaljon, hogy már csak hármat alszol és újra látod a kis szemed fényét! (Kiskorunkban, ha valamit nagyon vártunk, Anyu mindig azzal biztatott, hogy már csak ennyit meg annyit kell aludnunk! :lol: )

Edith: Kriszta tényleg olyan a képeken, mint egy kis angyalka! Tüneményes! Látszik a képeken is, hogy nagyon bensőséges hangulatban telt az ünneplés! Az meg különösen nagy élmény lehetetett, hogy a saját nagypapája keresztelte meg! Ezt sem mondhatja el mindenki magáról! :D :D :D

Andrea: Nagyon tetszett a "lemaradt a pelus" sztori! Jót nevettem rajta! A köldököm még nekem is barna, egyszer már fürdés után, ahogy megdörzsöltem a törölközővel lehámlott róla, amin akkor csodálkoztam is, de valahogy megint bebarnult, bár már nem olyan erősen! A barna csíkom is látszik még, de már sokat halványodott! A terhességem vége felé sajnos a köldököm alatt megjelent egy csomó terhesség csík -pedig már azt hittem, hogy megúszom- és még mindig elég csúnya. A mellemen lévők már egész halványak!
Az én hasam sem mondható laposnak, szerintem egy kis torna helyrehozná, csak még mindig nem tudtam magam rávenni! :oops:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

SZIASZTOK!!!!!!
Hehe én is idetaláltam, nem ráztok leee :lol: :twisted:
Köszönöm a képeket minden kedves anyukától, tündériek a kis babák, és persze az anyukák is :D
Nagyon hiányoztok ám nekem:(
Velünk annyi történt, hogy vettünk egy házat vidéken(Tápiószelén) és már itt lakunk kb 3 hete. Imádom az új házat, jó tágas, rendesen izomlázam lessz mig az egyik szobából a másikba érek:D
Dávid is nagyon odavan a házért, végre jó sok helye van, és tud ezerrel rallizni a házban a kis kompjával:D
8ikán leszünk 9hónaposak... hihetetlen.... már mindent eszik(töltött káposzta a kedvence, nemcsoda... anya fia:)
Van már 5 fogacskánk, amit kitünöen tudunk haszálni ha anyát kell megharapni...
Szekrényeket simán kipakolja már nekem, és imád láb alatt lenni... mostmár figyelnem kell, hogy rá ne lépjek!

Én jelentkeztem egy kéz és lábápolási tanfolyamra, pedig mindig is utáltam tanulni :lol:

Na hát most ennyi voltam, mert ismételten pakolászik az urfi a konyhában,a fazekokon már nincs máz(vagy mi) , tör zúz:D megyek rendet rakok!

Ha lessz időm küldök képet manókáról...
még jövök:D

Sok puszika
Ilike & Dávid baba
mamóca1

Andrea: Szia!! Jó, hogy már tudsz néha jelentkezni :lol:
Petike is már egyre nagyobb és ügyesebb kisfiú, ugye? Éjszaka hogy alszik? Ne is nagyon erôltesd meg magad, remélem azért anyósod valamit csak segít.
Nekem használt a tamanu, elég szörnyen nézett ki a hasamon a bôr szülés után, nagyon löttyedt volt és ráncos, meg sötétbarna is mindenhol (az alhasam). Mióta kenegetem, sokkal simább lett és kivilágosodott. A ráncok is halványulnak.
Remélem össze tudtad magad szedni testileg-lelkileg a szülés óta!
Alida tündéri, mostanában minden nap valami új dolgot csinál! Tegnap fél kézzel fogta a csörgôjét, ami elég nehéz!

Sok-sok puszi Neked és Petikédnek!!
zsuzsi 81

Edith: úgy látom én nagyon el vagyok kényeztetve! Gyula mindenben, de mindenben segít, mindig együtt fürösztünk, ô is tisztába teszi Alidát és nem csak akkor, mikor csak pisi van. Sokat sétáltatja is, néha egyedül, mikor én nagyon fáradt vagyok. Igaz, hogy én is sokat segítek neki, de nálunk ez valahogy természetesen így alakult ki.

Igazad van, ne tedd függôvé a második gyerkôcöt ettôl! Viszont lehet, hogy a férjed többet fog foglalkozni Krisztával, ha már nagyobb lesz. Nem lehet, hogy csak nem tud igazán mit kezdeni vele ilyen kicsin?

Na olvasgatok tovább, csak nem akartam elfelejteni. Emilt meg írok, ígérem :P
zsuzsi 81

Edith, most láttam csak a képet Krisztáról! Olyan, mint egy kis pillangó!!! Gyöntörě!!!! :D :D
zsuzsi 81

Az én férjem elég későn szokott hazaérni a munkából, előfordul, hogy Joci addigra már túl van a fürdésen, a vacsin és már alszik, de, ha időben jön, mindig segít a fürdetésnél és utána ő eteti meg! Sajnos sokszor még hétvégén is dolgozik, olyankor ugyanez a helyzet! Azt, hogy a háztartásban mennyire segítene nem tudom, mivel rajtam kívül itt van anyukám és a húgom, így mi nők, hárman beosztjuk egymás között!

Kb. három nappal ezelőtt írtam, hogy a védőnő azt tanácsolta, hogy többször fektessem Jocit hasra, hogy erősödjenek a nyakizmai. Nos első nap még elég ügyetlen volt, mára rájött a taktikára és már nagyon ügyesen tartja a fejét, igaz még nem emeli magasra! Sokszor nem csak a fejét, hanem még a lábait is a levegőbe emeli ilyenkor! És közben hangosan nyög! :lol:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Zsuzsi: Örülök, hogy végre neked is jutott egy kis időd benézni! Akkor Alida is ügyeskedik! :D Ez a Tamanu-olaj engem is érdekelne, de vajon kapható Mo-on? Valami hasonló biztos van itt is! Milyen összetevői vannak?

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Andrea: Csak most néztem meg a postafiókomat, köszönöm a képeket rólatok, nagyon szép kis család vagytok! És milyen nagy már a kisfiatok! :D

Kriszta: Várjuk a beszámolót a nyaralásotokról! Képeket is küldhetnél, ha gondolod!

Többen írtátok, hogy szeretnétek képet látni rólam, igyekszem minél előbb eleget tenni a kérésnek!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Cs-né Kati:
Alia az olemben, ugyhogy ekezetek nelkul :)
A tamanu olaj egy tropusi noveny kivonata, tehat ez 100% tamanu. Polineziai utunk soran talaltunk ra, szunyogriasztonak vettuk, de a ferjem tanacsara kiprobaltam a hasamon es arra is hasznal. A latin neve Calophyllum inophyllum, mi az internetrol rendeltuk aztan, egy bizonyos Snowdrift Farmot kell begepelni, ok forgalmazzak. Eleg draga, de hasznal. (a ceg amerikai)

Kepet en is szivesen neznek rolatok, en is igyekszem minel elobb kuldeni
zsuzsi 81

Cs-né Kati:En is varom a kepeket hiszen meg nem is latalak :(
Az olaj tenyleg draga, en kb 40 dolcsit fizettem erte es onnan rendeltem amit Zsuzsi irt.

Zsuzsi: Peti nagyon ugyes es szepen fejlodik. Kepzeld mar a 4-ik napon amikor bofiztettem megtamasztotta magat a kezevel es a fejet jobrol atforditotta balra es vissza. Annyira kell fogni a fejet mart ugy jar mint egy kis robotgep :D Valamelyik nap hason volt es teljesen felnyomta magat, a fejet is meg tudja tartani rovid idore sor forgatja. Most mar kezdi jobban felfedezni a vilagot es mindent figyel. A fenekrazast nagyon szereti es mivel gorcsolget es hosszu ideig bofizik van is benne resze jocskan. Nappal nem sokat alszik de annal jobban ejszaka, igaz egyszer felkel 3kor es reggel 6kor. Most mar probalom leszoktatni a fenekrazasrol. Szerencsere este nem balhezik, mintha tudja hogy akkor nincs fenekrazas :D Ugye nalunk az is a baj hogy tul sokan vagyunk mert anyos es apos is olbeveszi minden nap, este a 7 oras kaja utan megy fel hozzajuk es a 10 orainl hozom vissza. Szoval gondolhatod hogy mennyit van kenyeztetve, de remelem mar nem sokaig leszunk igy (minden este ezert imadkozom).

Edith: Megneztem a Kriszta kepeit, nagyon tunderi ez a lany. Meg jo hogy nehany kepet tudtal kivenni a videobol, habar tudom hogy azok nem olyan jo minoseguek mint egy rendes foto. Megneztem az albumot is csak meg nem volt idom mindent vegigolvasni.

Etterke: A Rekus is mekorat not mar. En mindig mondtam hogy mi hajasbabanak hivjuk, hat az is. Mekkora haja van :D es latom hogy mar ugyeskedik, a kajcsinal is besegit :lol:

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sedith itt vagy még?

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Hellóka!!!

Nahát Mamóca! Pont a minap gondoltam rád, hogy már csak Te hiányzol ide!!!!!
Tök jó, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok! Ház, tanulás és a lényeg, hogy jól érzitek magatokat!!
Merre van Tápiószele? A neve ismerős, de most nem fogok térkép után kotorászni........... Pestről hány km? És ha megkérdezhetem mennyiért sikerült ott házat venni? Tudod nálunk talán jövőre lesz illetékes a házvásárlás, de már most is nyitott szemmel járunk és figyeljük, mi hol mennyi......
Azért majd ha tudsz nézz be ide és persze a képeket se feledd!!!

Edit megnéztem a képeket, nem semmi kis ruhája volt a kisasszonynak..... :lol: :lol: :lol: kis hercegnő......... :lol: :lol:
A tippeket meg köszi, még csak annyi hogy a sütőtököt nem kell bealufóliázni? Én így tudtam, és akkor a saját kis gőzében puhul meg hamarabb, vagy nem??? :?
A céklát meg főzeléknek lehet állitólag megcsinálni, pl a párom ilyen zsenge korában imádta állitólag a céklafőzit....gondolom főtt krumplival vagy tudom is Én mivel, össze lehet keverni és turmixolni a puha céklát. :shock: :lol: :?: :!: :idea:
De a savanyú az jóóóó, Én is szeretem!!! :lol: :lol:
Sancsi merre???
Rita??
Betty?
D.Kati?
Emőke?
Andrea köszi a képeket rólatok! Nagyon aranyos kis család vagytok!! :lol: :lol: Jó az a kis kék sapi, mint egy kis hupikék törpi!!!
CsKati, örülök, hogy tetszett a virágom! Aranyos a hozzászólásod is. :lol:
Mölli, hát dettó nálunk is helyzet. Pelenkázás, öltözés egyenlő a lehetetlenséggel. Én is Up&Go pelust használok már, valamivel könnyebb...... :lol: :lol:
Húú, ugye nem hagytam ki senkit??????!!!!!
Lost!!! Eltüntek!! Jelentkezni!!!! :-))))

Ja és felraktam Gery oldalára a fürdés elötti gyötrelmet a fürdőben!!! Két kis videó, majd ha lesz kis időtök nézzétek meg, vicces! :-))

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Andi, köszi a képeket, Petike olyan kis igazi Törpike abban a kék sapiban! :D :D :D cukorka :D
Az öltöztetős sztorin nagyon jót derültem, Norbival is volt ilyen, a bonyi ruhákat nem csípi. :D

Szia Mamóca! hát előkerültél? Tápiószele nincs is messze tőlünk, ha jól gondolom.Dávidka jól megnőtt már,nem semmi!
Ti is Hajdúszoboszlón voltatok? Mi is ott voltunk augusztus elején.
Írj sűrűbben!

Sudi! A tököt én is sütöm, mint Edit, ajánlom hogy inkább a kisebb narancssárga lopótökformájút vedd, ne azt a nagy "Helloween kinézetűt", mert az az életben nem sül meg, és nem is biztos, hogy édes. A narancsaárga már érik, már kétszer vettem én is. Sülés után kikapargatom a héjából, és még le szoktam turmixolni. Amúgy én egész terhesség alatt sütőtököt kajáltam, nagyon rá voltam kattanva! Céklát még nem főztem. De amit héjában főzől, azt ajánlatos jól lemosni, lekefélni előtte.

Eszter! Köszi a tippeket meg a gondolatmenetet az alvással kapcsolatban. Másra nem nyugszik meg, csak, ha cicizünk. Utána viszont azonnal alszik tovább. De ma találtam az origo/babázóban egy szakértői véleményt erről, azt írja, csak nyugodtan etetgetni kell éjjel is, ha úgy kívánja a gyerek, majd előbb utóbb leszokik róla. :?
Na mindegy etetgetem. Mostmár kezdem megszokni újra.

Hajmosás: mi most vezettük be, hogy csak kétnaponta mossuk már a haját.

Jó éjt mindenkinek!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Emőke: Igen, egy kicsit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi!!! Már megint összefutottunk!
Akarok ma mailt írni...

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok Edit és Emőke!!!

Ja, Edit, én is megnéztem a keresztelős képeket, jó az a kis ruhácska, aranyos Krisztababa benne!

Amúgy a mi keresztelős képeink között is alig találtam egy használhatót, emlékeztek nem is nagyon küldtem, mert nem volt mit. A videót meg csak most kaptuk meg, a tesóm most írta DVD-re.

Sudi! Én a tököt nem fóliázom be, legfeljebb alá tezsek, hogy ne kelljen súrolni azt a ragadós levet a tepsiből ha ráég.
Cékla: Én minden zöldséget úgy csinálok, hogy megfőzöm, főzök hozzá krumplit, és összeturmixolom, azzal sűrítem, szükség esetén a saját főzőlevével hígítom. Ma cukkini volt, baromira nem jött be Tominak. tejpépet kevertem hozzá, úgy nagy nehezen ette. De nem is violt valami finom, de próbálom beletukmálni egy kis csellel, hogy mindenféle vitaminból kapjon.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Na látom Rita pont egy időben írtunk! :-)))
Hajmosás?!? Te hogy mosod a haját?? Én csak annyi, hogy ami van a vízben fürdető, annak a habjával átdörgölöm jól Gery pár szál haját...... Vagy más a jó taktika???? :shock: :shock:
Te sem rakod fóliába a tököt??? Nekem ezt anyám mondta.....?.. :shock: :?
Örülj neki Rita, hogy még mindig el tudod látni Tomit tejjel. Ha kéri éjjel akkor adjál neki. Bár azt még nem próbáltad, hogy esetleg esti kajához adsz valami táplálóbbat? Lehet ha kapna kevés tápszert akkor nem kelne fel éjjel.... ez csak egy tipp...... Gerynél annó bevált, ma is. De hát nálunk már hol van az a tej?!? :shock: :?

Andi tényleg akartam írni, hogy tényleg vicces ez a pelusos sztori!! :lol: :lol: Tipikus pasi!! :lol: :lol: De ezt lehet bennük szeretni! :-)

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi! Most voltam videót nézni, de még mindig nem tudom megnézni :cry:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Na, volt itt aztán tumultus. :) :roll: :roll: :roll:

Ne haragudjatok, most nem írok, mert már elég hulla vagyok, reggel talán több energiám lesz! :)

Sudi: Esetleg annyit, hogy én nem szoktam alufóliázni, de biztos jó úgy is, sőt. De pl.én nagyon szeretem azt a ropogós kis kérgét. És ha héjában főzöl zöldséget, az természetes, hogy nagyon jól megmosod, dehát szerintem ezt senkinek sem kell mondani!:)

Andrea, MAmóca, Zsuszi: MIndhármatoktól megkaptam a Tündérkék fotóit. Egyik baba szebb, mint a másik. :) 8) 8)
Andrea: Alig ismerek rád, mintha Petikével együtt egy más nő született volna helyedbe is. :)
Mamóca: Jó, hogy ránktaláltál, de írj gyakrabban, ha tudsz, szívesen olvasunk rólatok! :)
Zsuzsi: Milyen jól fekvőtámaszozik már Alida is, dehát mit csodálkozok, hisz mindjárt 4 hónaps ő is. Emlékszem, kb. 3 htes volt, amikor "bekérezkedtél" hozzánk. Mail miatt ne aggódj, várok. :)

Sudi: Kimaradt B. Eszter és Zsani, legalábbis, akik még nekem is eszembe jutottak! :lol: :lol: :lol:

Na, aztán nem is írtam sokat! :oops: :oops: :oops: De most már mentem. Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rita Te gyorsabban írsz........... :lol: :lol:
Edit Te meg milyen BŐ beszédű vagy most este!!!
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok,megjöttem én is!!!!
Nagyon elvoltam mostanában havazva,meg egyre több figyelmet és játszást igényel a KisMorzsi és hát ő és a papája most az első.

Rita rájöttem mi okozza nálunk mostanságban az étvágytalanságot,meg a cirkszos evéseket...hát fogzunk...és a doki azt mondta,hogy nagyon úgy néz ki,hogy egyszerre a négy fog.Már előre látom szomorú sorsunkat...SEGÍTSÉÉGGGG,MÉG NEEEEEEEE........

De szerencsére rátaláltam a csodaszerre...nálunk kastrum gél a eve és direkt fogzásra van és azzal kell kenegetni az ínyét és tökre megnyugszik tőle...

Sudi:így utólag gratulálok a házzassági évfordulóhoz,még legalább 60 ilyet kívánok nektek...hát nem lehet ujjabban könnyű dolgod,majd mi is egyszer,nem is olyan sokára átérezzük...

Sedith hát micsoda angyalkátok van nektek,nagyo édiiii

CsKati:hát Krisztián már felhúzza magát,de a játékokra fütyül.észreveszi azokat,de egyeltalán nem érdekli őt,csak a zenélő forgó a feje felett...ki érti ezt...

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

Jól van Edit, látom nem bírtál mégsem az ujjaidnak és biullentyűzetnek nemet parancsolni! :lol: :lol:
Köszi a tökös tippeket mégegyszer!!!
Tényleg az Eszti és Zsani!!!!! :oops: :oops: :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Rita!!
Miért nem megy a videó??
A Gerymenüben ott van a videók cím alatt! A fürdés elötti nehézségek és a fürdéshez készülődve. Én csak ráklikkelek és már megy is a videó!!!! :shock: :shock: :shock: Neked miért nem????? :shock: :shock:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi,
Tomi haját csak a fürdővízzel mossuk mindig. Kaptunk ugyan sampont, de én nem látom túl sok értelmét még, hogy samponozzunk.

Igen egy pár napja adok még szopi után tápszert elnyammog rajta félálomban, kb 1 decit megiszik, de akkor is felkel. :roll: Na mindegy.

Írok mailt

Rita & Tomi
Kép
ritike

Na jó, látom eltüntetek. Én is megyek aludni!!!!!

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Hú Emőke az nem semmi! Remélem a KisMorzsid zökkenőmentesen túl lesz majd ezen, és nem viseli meg annyira. De tök fura, hogy mennyire más időben van ez mindenkinél. Sudiéknak már van kettő, nektek mindjárt négy lesz, nekünk még egy sincs, csak nyáltenger, meg egyszerre kéz, láb, pelus és cumi szájbatömés :D
Nálunk is van valami gél az ínyekre, mostmár beszerzem én is lassan. Kitartást!

Sudi, ott néztem, na megpróbálom mégegyszer :roll:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Látom az esti műszak nyugovóra tért, én meg itt éjszakázom. :lol: :lol: :lol: Kezd visszaalakulni az alvásigényem!!!! Jupííííííííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 óra naponta! De jó is lesz! :)

Jó hogy nem keltettem fel Enéht! Este 7-től reggel ¾ 7-ig aludt. Egyszer felsírt, de hamar vissza is aludt!
Ma már teljesen egyedül felállt! :shock: :shock: :shock:
Rótta a köröket a szobában, gondoltam megnézem a mailjeimet. Bakapcsoltam a gépet, mire felállt a rendszer, ő is felállt. :lol: Játszott mellettem, mire odanéztem az ágyban kapaszkodva ácsingált!
Egyből ejtettem a leveleim! :lol:

Sudi!
Ismerem az érzést! :? Nálunk is kész gyötrelem a pelenkázás, azzal a különbséggel, hogy Enéh nem feláll, hanem hasra vágja magát! Ha meg visszafordítom, akkor teli torokból üvölt. Hiába a Libero up&go, azért a xarból valahogy ki kell vakarni, ahhoz, meg nem ártana látni is valamit, nem pedig vaktában matatni alatta. :?
Sanya! Ma ő etette Enéht(velem egyszerűen nem volt hajlandó enni). Mondtam neki hogy kell neki tiszta pelus is. Gyorsan elmosogattam a cuccait, megyek be, apa a gép előtt ül, ölében Enéhvel. Szerinted ki pelenkázott? Persze hogy én. El kellett volna mennem arra aqrva matek előkészítőre, legalább megtudta volna hogy milyen kettesben a gyerekkel.
Ami azt illeti, néha én is szeretnék pár órát Enéh nélkül, de szerintem ezzel még vagy 15 évig várhatok!
Tél! Akkor majd tartom benned a lelkierőt, mert én IMÁDOM a telet! Nincsenek allergiát okozó gazok, pókok, rovarok, bogarak!
Tököt még nem csináltam, de én sütni fogom. Cékla: lehet főzni is, meg sütni is. Ha főzöm, akkor héjában, ha sütöm, akkor megpucolom, alufóliába becsomagolom, és úgy, de szerintem Enéhnek főzni fogom, mert sütéskor én mindig ízesítem is, mert különben tök ízetlen lesz. Most gondoltam bele! Ha főzöm megmarad az íze, ha sütöm, akkor nem? Ki érti ezt?
Céklát még én sem adtam Enéhnek. Óvaintett a védőnő is, mondván hogy magas a nirát tartalma,a mi nem tesz jót a piciknek, de én is meg akarom majd kostóltatni Enéhvel. Ma a zellert kóstoltuk! Nem ízlett neki. Nem értem, hisz apja is, meg én is szetejük. Mindegy! Mindent ő sem szerethet.

Andrea!
Ez jó! Nálunk apa részéről csak sakkozás volt hogy melyik is a pelus eleje!
Köszi a képeket, édes a pici fiacskád!

Edith!
Tudom hogy jó ha van testvér, de én abba tuti belerokkannék, és mehetnék Sümegre a várkapitány képzőbe! Jó ha van testvér, de azért annak a 2-3 gyereknek anya is kell! Meg nekem annyiból jó, hogy ott a nővérem lánya(4 hónapos), és jószerencsével együtt fognak felnőni, majdnem olyan mintha testvérek lennének.

Mamóca!
Sziaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
Örülök hogy jól vagytok, gyere gyakrabban!!!!!

Nah! Elhúzok!

Képek:
Rövid(ebb) hajjal(a frufrut kell figyelni):
Kép

Állás(Veszprémben, mielőtt még lejjebb tettük volna a kiságyat):
Kép

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Nos, most jön a reggeli műszak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, tegnap reggel, amikor Kriszta felkelt és tisztába akartam tenni, kakis volt, ami szokatlan olyankor tőle. De nem ez a baj, hanem az, hogy eléggé kicsípte a popsiját. Eddig sose volt neki piros. ja, és a kakit beitta a pelus, tehát jó lágy volt. Aztán délelőtt, egyszer csak hallom, hogy nagyon erőlködik. Ismét kaki, de az is elég lágy volt. Nem nyálkás, csak fura volt, hogy egy délalőtt folyamán kétszer kakil. Na, aztán többet nem volt, már gondolkoztam is, hogy hívom a dokinőt, de nem kellett. Már a popsija is szép, csak egy icipici pirosság van a végbélnyílása körül, de szinte kétóránként cserélem neki a pelust és kenem Bepanthennel. Ti tudtátok, hogy az jó a babapopsira? Mert én nem, de volt megmaradva a szoptatás óta és már szinte elhasználtam. A gyógyszertárban is ajánlották, majd a prospektusát is elolvastam, hát mondhatom, csodákra képes. Tegnap 2x bekentem vele és már látszott a javulás. És tudjátok, mi az érdekes? Hogy a tápin kívül semmit nem evett 2 napig. Vasárnap nem, mert nem voltunk otthon, hétfőn meg annyi dolgom volt, hogy egyszerűen el-fe-lej-tet-tem. :-O Késődélután eszembejutott, de akkor már nem adtam. Tegnap kóstoltattm vele sárgarépás rizset, mondhatom ízlett, de nem evett sokat. Nem is erőltettem. Az este vettem almás tejpépet, ma kipróbálom, kíváncsi vagyok fog-e ízleni neki?

Etterke: Apropó tejpép. Itt a Nestlé és a Milupa tejpépel meglehetősen drágák. Találtam Bebelac márkájút is, ami olyan, mint a tápszer, amit használunk, de érdekes módon nagy választék van a Nutribén márkájúakból is. És az ára ugyanolyan, mint a Bebelacé. Próbáltad már? Jó? Ha igen, melyiket vetted, melyiket ajánlod? Itt gabonakeverékes is van, de az nem tudom, mennyire jó 4 hónaptól, pedig azt írja rajta. Ha van időd, kérlek írj valamit róluk. Érdekes, hogy tápszer viszont nincs Nutribén. De írtad, hogy az még a Milupánál is drágább.
A kiskanálhoz nem tudok hozzászólni, mert Kriszta nem idegenkedik tőle. Van úgy, hog y nagyon türelmetlen evés előtt, de olyankor csillapítom az éhségét egy kis tápival és csak azután adom a másik papit. Általában bejött ez a "csel". Szerintem kipróbáélhatod az ötletedet, hátha bejön. Én Krisztánál napközben már rég nem tudok programot tartani, ha nem eszi meg a normális adagját. Van úgy, hogy csak a felét eszi meg, olyankor nem várhatok 4 órát a következő evésig, természetesen. De reggel és este általában normálisan eszik. Pedig olyan szépen beálltunk már a 4 órás szünetekre, volt amikor már az 5 óra is sikerült.

Etterke, Sudi: Nekem is van programom, és nagyjából bejön. Az a helyzet, hogy pl. én reggel nehezebben indulok be, és akkor inkább ilyenkor fordítom magamra az időt, pl. a netezés is. Felkelünk, peluscsere jön (evés nem, mert korábban, 6 körül eszik), és akkor ilyenkor Kriszta elvan magában kb órát-másfelet. Ilyenkor elvégzem a reggeli teendőket, pl ágyvetés, miegymás, és akkor jövök ide. Mikor elaludt, megyek és a konyhában összeszedem a dolgokat, ha a párom valamit úgy hagyott, teszek ruhát mostni, ez-az, Aztán felkel Kriszta és kettesben fogunk neki főzni. Persze előtte peluscsere, mosakodás, esetleg hancúrozás, mikor milyen kedvünk van. A konyhába általában a babakocsival viszem, ott "foglalatoskodik", közben én énekelek neki, vagy mondókákat mondogatok. Mindez dél körül, koradélután. 4 felé hazajön a párom, ebédelünk és utána megyünk sétálni vagy hármasban játszadozunk. Mostanában ez nem így szokott sajnos lenni, mert Istvánnak vannak délutáni munkái: villanyvezeték-szerelés anyósoméknál, barátainknál, stb. Este általában István van Krisztával, olyankor én megfürdök, vagy esetleg elmegyek 10 percet szomszédolni :) Míg én aztán fürdetem, István kaját készít neki és megeteti. Este minden probléma nélkül elalszik magától, különben máskor is. Na és ilenkor töltjük kettesben az időt a párommal, megbeszéljük a dolgainkat, tervezgetünk, szeretkezünk, akármi. Vagy, ha későn jön haza, és vacsi után bedől az ágyba, ilyenkor ismét netezek, ha még bírom én is. Na, kb. ez. Persze, nem szentírás, amit leírtam, a fórumra napközben is be szoktam nézni, a házimunkákat többnyire délután végzem, amikor Kriszta ismét alszik. De nekem ez így elég jól bejön.

Na, még akartam másoknak is írni, de nem gondoltam, hogy ilyen szófosó leszek. Krisztát most meg kell etetnem, mert fél 6-kor evett, és egy jókorát hányt utána. Már megéhezett. Ha tudok, még jövök! Kellemes napot nektek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Jó reggelt!

Augusztus 23.-án este 22 óra 30-kor indultunk el itthonról.Szeged határában Emese elkezdett hányni.Na gondoltam jól kezdődik a nyaralásunk.Hajnalban 6 órakor értünk a Letenye-i határátkelőhöz.Akkor már hulla fáradtak voltunk.Grabovacra csak 13 órára értünk.Ez volt az első 2 éjszakás szállásunk.Itt töltöttünk 2 éjszakát,ami nagyon jó volt.De még Slunjnál /ez Grabovac elött van/megbüntetett a rendőr!!!Világítást mindíg használni kell.Épp csak ,amikor visszafordultunk,akkor lett lekapcsolva.Ott ugyanis van 1 gyönyörű vizes park,tele kis vízesésekkel,tavakkal .Érdemes megnézni.Majd pénteken reggel elmentünk a Plitvicei Jezero Parkba.FANTASZTIKUS!Eszméletlen az a természeti együtes,ami ott 1 helyen megtalálható!9-kor értünk oda,de már 11-kor szakadt az eső.Szarrá áztunk!Akkora vihar kerekedett,hogy én még ilyet nem is láttam.Na csurom vizesen autóba ültünk és visszamentünk a szállásra.Ebéd után ismét elmentünk.Érdemes volt,mert előtte csak az alsó részét láttuk,utána meg a felsőt.Este 20 óra 30 körül értünk haza.Mármint a szállásra.Szombat reggel 7 -kor indultunk tovább.Még akkor úgy volt,hogy Zadar alá megyünk.Útközben rájöttünk ,hogy lemegyünk Trogírba,mert az még szebb.Hát jól döntöttünk.Gyönyörű apartmant találtunk.Az ottani utazási irodában találtuk.Így kb. 4-en 200000 forintból megúsztuk.Ebben van kaja,gázolaj,szállás,nasi,ajándékok,stb...Ha itthon előre foglaltunk volna szállást 70000 ft.-tal került volna többe.2 percre volt a tenger meg a bolt is.Magyarok laktak az alsó lakásban,így jól megvoltunk.Ciovó szigetén laktunk.Öreg Trogírba símán elsétáltunk.10 perc gyalog.Voltunk Splitben is,de az inkább 1 betondzsungelre hasonlít.Rengeteget fürödtünk,csavarogtunk.Bejártuk a szigetet,öblöt leltünk.Nagyon szuper volt.Mesike is jól viselte az utat.

Ez elküldöm nehogy meglógjon .

Folyt...

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Folyt. köv...

Sibenikben is megálltunk,az is gyönyörű.Jövőre is megyünk.Szezon végén olcsobb is meg mi csak ilyenkor tudunk elmenni.Na meg,ha kint keresel szállást,akkor még -még olcsóbb.Képeket rakok,majd föl csak még rendezni kell a netes rendeléseket,mert 10 nap alatt káosz alakult ki.

Alig tudlak vissza olvasni benneteket.Amit elfelejtettem leíni azt,majd pótolom.
Megyek,mert Mesi ébredezik.Ja és ott kint indult el egyedül mindenki szeme láttára :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Késöbb jövök.

Kellemes napot mindenkinek.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Szépjóreggelt midenkinek! Remélem a tietek jobb mint az enyém!
3/4 7-kor keltem, de úgy, mintha fejbe nyomtak volna. Alíg bírtam kikelnia z ágyból, úgy szédültem, mintha full részeg lennék. Ittam egy kávét, megcsináltam a kiscsaj teáját. hazaért a párom, beszélgettem vele is egy kicsit, lefeküdt, majd én is követtem a példáját. Aludtam még fél órát, de most is ugyanúgy szédölgök mint előtte, oedig már csokit is ettem, hátha az használ. Magméertem a vérnyomásom, 102/54. Általában ennyi szokott lenni, úgyhogy fogalmam sincs miért van. Tuti ma nem csinálok semmit, pedig lenne dolgom. Remélem du-ra rendbe jövök. Ma kell mennem beiratkozni, gáz lenne ott kifeküdni.
Lekopogom, alánykám mintha érezné hogy valami nincs rendben, játszik a földön. Ez is ritka. Ilyenkorra már vagy 5x körbemászta a lakást.

Nah! Megyek is, leülök mellé.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!
Na, ismét bekukk, talán folytatom, amit reggel is akartam még írni, de lehet, nem érek a végére. :)

Kriszta: Jó sok és szép helyeken jártatok, sajnos, mi még nem jártunk Horvátországban, így nem tudom, merre vannak az említett helységek, szigetek stb. De az a lényeg, hogy szép volt, jól telt, sajnos, hamar lejárt. GRATULÁLOK Mesikének az elinduláshoz. Ezután mégtöbb trapp lesz nálatok is, de ez az élet rendje, nem? Várjuk a képeket! Ha lesz időd, készíthetsz egy albumot belőlük a babaszobán, úgy többet sikerül megmutatnod!:)

Sancsi: Vajon mitől lehetsz ilyen állapotban? Vajon nem a nemalvás? Azt hiszem, eddig többet szoktál aludni, mint 4 óra és most jó későn feküdtél!. Tudod mit próbálhatsz meg még? Ha szereted, igyál meg néhány korty vörösbort, vagy ha van, 1-2 kanál feketeribizli-szörpöt. Eléggé jó serkentők. Na, a bor tudom, hogy serkentő tud lenni :D :D :D , de 2-3 korty is csodákra képes, hidd el. Nekem a dokinő javasolta, kávé helyett. Igaz, azóta is a kávét iszom, de állítólag az nem annyira ártalmas, mint a Fekete.
Én tudom, és már elkönyveltem, hogy te nem szeretnél több gyereket, tegnap mikor írtam, hogy nem teszem a párom segítségétől függővé a kistesót nem célozgatni akartam, haenem a saját álláspontomat írtam le. Tudom, hogyha jobban megviselt volna a szülés, és egy ordítós babánk lett volna, valószínű én is megkérdőjelezném a második gyerek jöttét. Szóval, nehogy magadra vedd, amit írtam, és senki ne is vegye magára. Én magamról beszélek. Az tök jó, hogy van a családban majdnem egykorú gyerek. Nálunk a néném fia kétéves múlt, ő a korban legközelebb álló Krisztához, de elég ritkán találkozunk.

ÉS GRATULÁLOK ENÉHNEK A FELÁLLÁSHOZ! Micsoda iramban fejlődnek ezek a babák! :shock: :shock: :shock:

Cs. Kati: Tegyed is Jocit hasra, mert így erősödik sok mindene: nyakizma, gerince, karizma. Ha nyűglődik, fordítsd vissza, de azért ne rögtön, hadd még pár másodpercet"kínlódni". kriszta is sokszor elfárad és akkor leteszi a fejét, és ő is még "repül" vagy "úszik" - ki hogy nevezi - de már nagyon jól megtartja magát, sőt tegnap azt figyeltem meg, hogy hason egykézzel támaszkodik, a másikkal meg magasra nyúlt a játszóállványon lévő zörgő után. És annyira koncentrált, hogy elérje! Olyan aranyos volt! :)

BETTY: Merre vagy? Nagyon rég nem jelentkeztél! Valami gond van? Vagy már meguntál minket! NA, ragadj billentyűzetet és írj két szót! :) :) :)

Zsuzsi: Valóban, nem gondolod, hogy igen jól megy dolgod? :lol: :lol: :lol: örülj, hogy Gyula ilyen sokat segít neked, ritka az a férfi, aki minden tennivalót elvégez baba körül, házban. István is sokmindent megcsinál mindkét területen, de vannak dolgok, pl. pelenkázás, mosogatás, amit nem. Egyszerűen. Bár mosogatni szokott. amíg ketten voltunk és én nem voltam itthon, mondjuk egyszer 2 hétig Magyarországon voltam, olyan rendet tartott maga körül, hogy nagyot néztem amikor hazajöttem. És most, amikor a kórházban voltam húsvétkor, Édesanyám meg is jegyezte otthon, hogy ejha, nem látszik, hogy nincs asszony a háznál! A peenkázást nem is akarom erőltetni,. Ha nem önszántából teszi, akkor úgysem ér semmit, legalábbis én azt nem szeretem. de egyszer úgyis megcsinálja, úgyhogy, én ebből nem csinálok problémát! :)

Enikő: Ha még benézel ide: A csomagot valóban nem árt már elkészíteni, sőt már rég meg kellene lennie. Kismamatornán azt "tanították", hogy 7 hónaposan össze kell készíteni a pakkot. Nekem január végén meg is volt szinte minden, bár az effektív összepakolást valóban csak február végén tettem meg. De az a jó, ha nem kell ilyesmivel bíbelődni, amikor indulni kell. Nem tudom, nálatok mi a szokás, de én külön pakoltam a baba ruháit is, amit vinni kellett, és még csináltam külön egy csomagot, amiben azok a ruhák voltak - 1 rugi, 1 body, egy pelus - amit legelőször adtak rá. Istvánnak is előre előkész ítettem a csomagot, amiben azok a ruhák voltak, amivel hazahoztuk. Így neki nem kellett kotorászgatni otthon.

Na, mégis a végére értem, nem is hittem volna, de most dugulok innen, mert Kriszta alszik és megyek inkább most főzni, hoyg dlében többet sétálhassunk! :)
ÍRJATOK!!!!!

Kép Tetszik?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Jó sokat írtatok az este illetve reggel! Este még benéztem 9 után, de csend volt, lefeküdtem elég korán és jól kialudtam magam, mert Réka csak fél 8-kor ébredt fel.
Mamóca! Üdv újra közöttünk! Gyere gyakrabban!
Rékának én már babasampont használok, mert a fürdetőtől összegubbancolódik a haja és zsírosabb lesz. Általában 2-3 naponta mosom a haját samponnal.
Edit: Milipa vaniliás tejpépet vettem Rékának, mert a tápszer is Milupa. Ez gluténmentes, lehet adni 4 hónapos kortól, a glutén (sikér) tartalmút majd csak 9 hónapos kor körül. Úgy kell elkészíteni, mint a tápszert. Eleinte hígabbat csináltam és cumisüvegből ette, azaz ugyanannyi vízbe kevesebb tápszert és egy picictejpépet, hogy megismerje az ízét. Később besűrítettem és kanállal adtam, első alkalommal elraktározta a pofazacskóiban és amikor nem néztem oda, akkor kiköpte, hihetetlen mennyiséget tárolt el. Második alkalommal később kihányta, harmadik alkalommal, almával adtam és este fájt a hasa. Szóval leálltam a tejpéppel, csak cumisüvegben adom neki a tápszerrel keverve. Pl: 180 ml vízhez 4 kanál tápszer + 2 kanál tejpép, így nem olyan tápláló, mint ha csak tápszert enne, de uzsira vagy plusz kiegészítő étkezésnek jó, ha azt akarom, hogy este rendesen egyen.

Kép
Kép
etterke

Szorítsatok ma nekünk 4 óra fele hogy minden rendben
legyen a Lilike szívével!
Majd este jelentkezek,mert hulla vagyok hajnali 3 óra óta fent vagyok,nyügike ma a Lili.
PUSZI MINDENKINEK
NAGYON IZGULOK :cry: :!:

[url=https://babafalva.hu]Kép[/url/]

[url=https://lilypie.com]Kép[url]
ESZTER ÉS LILIÁNA
berta eszter

Szia Eszter!

Épp a napokban gondoltam Rátok, hogy hogy vagytok! Ne aggódj, nem lesz semmi gond a kis szívével! Nagyon szorítok! És majd jelentkezz!

Zsuzsi: Megkaptam Alida képeit! Nagyon köszönöm! Nagyon édes ez a lány! Olyan szép! Látom ő is imádja a rácson kidugni a kislábát. Rékát sem zavarja a rácsvédő!
Nagyon drága!

Kép
Kép
etterke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?