Új privát üzeneted érkezett!

És nagyon szeretjük egymást!!!!!
Kép

Jó éjszakát mindenkinek!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!!!!!
Na végre benézhetek :D :D :D
látom mindenki nagyon jól van, gyönyörěek a Babók, köszönöm a szép képeket!
Az a gond, hogy egy szuszra elolvastalak Benneteket és teljesen elfelejtettem, hogy mit akartam írni! Pedig közben nagyon sok minden eszembejutott :oops: :oops:
Igyekszem gyakrabban jönni, bár ez az elkövetkezendô néhány nap még rázós lesz (éveleje), de igyekszem.

Edith: Gondoltam Rátok a keresztelô alkalmával! Biztos nagyon szép volt! :lol:

Sudi: sok boldogságot Nektek!! örülök, hogy így szeretitek egymást! És Gery GyÖNYÖRů!!!!

Jaj, mennem kell sajnos!!
Küldök hamarosan képeket!

Sok puszi
zsuzsi 81

Lányok!
Ugye az itteni albumba is csak kicsinyített képet lehet feltenni????? Mert én azt nem tudok! Valaki tudna esetleg egy-két képet nekem lekicsinyíteni, hogy betehessem? Üres óráiban? :D :D :D
zsuzsi 81

Sziasztok!!!!!!!

Na, lejárt a keresztelő, minden rendben volt, jól éreztük magunkat, fincsi kaják meg minden, aztán, holnaptól, gyakrabban jövök, mert ma is még van dolgom. De délután már lehet lesz egy kicsi időm mégis. Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok tapasztalt anyukák! :D

Látom nagyon jó itt a hangulat, sajnos csak ritkán tudok benézni hozzátok, de azért néha sikerül átfutni az írásaitokat. Nekem még 4 hetem van az időpontig, persze soha nem lehet tudni. Mostmár a kis csomagomat is össze akarom készíteni, hiszen nem szeretnék nem készen lenni, ha kopogtat Vanessa.

Lenne egy kérdésem hozzátok: Ti milyen babaápolási termékeket használtok? (fürdetéshez, stb.) Nem akarok mindenféle kencét összevásárolni, mert attól csak érzékeny lesz a baba bőre, netán allergiás. Ti hogy csináljátok?

Ja, és még egy: A poci mennyi idő alatt megy vissza? Csináltatok valamit közvetlen szülés után ennek érdekében? Kinek lett újra lapos a hasa, és mikor? Tudom, hogy nem egyik napról a másikra megy, de szeretném tudni... :wink:

Sedith: Örülök hogy jól telt a keresztelő :). Biztosan szépen telt az ünnepség. :)

Köszi előre is mindent, szép napot!
Enikő

Kép
Kép
ann77

Kedves Sudi!

Sok szeretettel gratulálok és a jövőben is nagyon sok boldogságot és örömet kívánok Nektek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Zsuzsi: Sajnos én sem tudok betenni ide képeket, mert túl nagyok :( , ezért csináltam a babaszoba.hu oldalt, mert oda bármekkora képet fel tudok tenni.
Már tanítasz? Hány csemete van?

Enikő: Hamarosan már Te is anyuka leszel! Nagyon izgi! Magyarországon általában a gyógyszertári popsikrémet és fürdetőkrémet használja mindenki az első hónapokban. Nekem anyukám hozott ki amikor Réka megszületett (otthon íratott fel popsikrémet, a fürdetőkrém vény nélkül is kapható és azóta is azt használom, mert utána is tudott hozni anyósom, illetve később tesómék, majd amikor hazamentünk akkor is hoztam magammal. Ha majd elfogy a készlet és nem lesz utánpótlás akkor majd a gyógyszertárban veszek valamit, igaz Réka már féléves lesz! Itt Johnson, Sebamed kapható a gyógyszertárban és 1-2 spanyolmárka, amiből mintát is kaptunk a kórházban. Itt szokás, hogy a baba születésekor ajándékot kapnak a babák a kórházban, amit persze a szponzorok adnak, de hasznos dolgok: könyvek, minta pelus, törlőkendő, kozmetikumok, DVD, melltartóbetét stb. Biztos vagyok benne, hogy neked is tudnak ezügyben a kórházban segítséget adni. Hintőporból a Jonhsont használom és a sampon is az.

Kép
Kép
etterke

Szia Edit!

Várjuk a beszámolódat és persze a képeket is! Remélem nem vagy túl fáradt!

Rita: Jól vagytok?

Kép
Kép
etterke

Etterke: köszi hogy irtal :). Mar nekünk is van nehany mintank, meg ugy döntöttem, itt a gyogyszertarban megtudakolom, mi a helyzet. Jobban szeretnek itteni termeket bevezetni, mert akkor nem függünk az otthoniaktol.

Sudi: en is gratulalok! Legyetek mindig nagyon boldogok!!!

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!

Megvagyok, csak a múlt héten megint bedöglött a gépünk. Kellett venni új winchestert :(
Sikerült feléleszteni a régit, de valószínű újra megadja majd magát. Íg mindent rá kellett rakni az újra, az e malit csak ma sikerült beállítanom, de a címjegyzék hiányzik belőle :!: :cry: , úgyhogy még lesz elég dolgom vele a rengeteg időmben!
Meg valami jobb rendszert is szeretnék csinálni benne, mert a régin minden összevissza volt, sosem csináltuk meg rendesen.

Szegény apa egész hétvégén dolgozott :cry: Kinéztem a neten egy uszodát, vadiúj Veresegyházon -(ide jártam kismama tornára) -kb 40 km tőlünk, és éppen vasárnaponként van csecsemőúszás. Jobb dolgunk nem lévén elmentünk megnézni. Végül nem a csecsemőúszásra, hanem amúgy bementünk a vízbe lubickolni. Nagyon tetszett Tominak, és olyan rendi volt, hogy mikor felöltöztettem meg elrendeztem, beültettem a kiskosárba (hordozó), és még tudtam úszni pár hosszt, ő ott eljátszogatott.
Ennek ellenére -nem hazudok- fél vödör :!: vizet kipancsolt még este, úgy szeret lubickolni. Már a szobából "kitiltottuk" :D , mert a szőnyeg már nem bírt felvenni több vizet :D , szóval nem akartuk, hogy bepenészedjen, így jó ideje már a fürdőszobában fürdik, de így is olyan, mintha csőtörés lenne. Vettem is fel kisvideót a fényképezővel, de nem tudom elküldeni, mert nagy. :(
Jövő héten már apával megyünk, már úgy várja. Sőt etetőszéket is veszünk remélhetőleg. Sudi köszz a tippeket! És gratulálok a házassági évfordulóhoz!!! :D :D :D Hamarosan írok, csak tényleg ma sikerült elővarázsolni a mailt. :shock:
Emőke, az első időben mi is gyógyszertári dolgokat használtunk, popsikrémet még mindig azt, fürdetéshez már nem.
A hasam nekem még mindig gáz, :cry: ,de a nagy része szerintem olyan két hónap alatt visszamegy, aki szerencsés, annak előbb.
Eszter, köszi, hogy érdeklődtél! Jólesett... Néztem Rékát, meg az etetőszéket, tök édi benne! Mi si ilyesmi széket szeretnénk majd venni.
Emőke, megkaptam a képeket a kisMorzsidról, szépen növöget, aranyos!!! :D
Na megyek a szokásos mososgatás, miegyéb.... :cry: :cry:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Edit, örülök, hogy jól sikerült a keresztelő! Majd küldj képeket!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!

Sedith: Igen, igen, küldj majd képeket a keresztelőről! Mi is gondolkoztunk ezen, lehet, hogy tavaszra halasztjuk....

Sudi: Gratulálok Nektek! Kívánom, hogy 40 év múlva is így ünneplejétek a hgázassági évfordulót.
Amúgy Gery nagyon édes, formás baba, és látom már ő is ügyesen áll, mozog.

Sancsi: Tudom, hogy azok régi fotók és azon vékonyabb voltál, én általában az egész arcodra, vonásaidra mondtam, hogy szépek, és azok némi túlsúly ide-oda nem változnak! Meg hát mondtad, hogy párodnak így is tetszel....

Ann77: Szerintem is gyógyszertári termékek a legjobbak eleinte. Kisfiam már Johnsons termékeket használ fürdéshe, hajmosáshoz, popsikrémként a Nivea vált be, szerencsére nem okozott semmi problémát nálunk. De az első félévben mi is irattunk popsikrémet, fürdetőkrémet.

Elérkezett az a hét amikor Ákos vidéken van apjával és nagyon hiányzik!!!! Reggel azzal kezdődött, hogy ömlött a tejem, rohanok fejőgéphez, hát az egyik alkatrész hiányzott (Ákosnál maradt, cumisüveghez kellett), de szerencsére alsó szomszéd csajszi kisegített... Neki is pont olyan mellszívója van hál'Isten.
Tegnap elválásnál sírtam is, de hát ma is annyi munka volt reggel, egyedül nem győzném azt is, gyereket is... Remélem sok dolgom lesz és hamar eltelik az idő. Péntek délelőtt már feljönnek értem.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Hello!

Elöljáróban egy kép, ami nagyon tetszik. Olyan mérges vagyok, mert aki filmezett, az olyan rondán, pancserül csinálta, hogy szavakat sem találok rá. Mi nem tehettük, és Istvánnak a rokona elég balfékul végezte. Alig kapok olyan képet, amin valakinek mindene rajta legyen. Ha van szeme és szája, akkor tutti, hogy skaplja nincsen, vagy fordítva. Na mindegy, fotókat csak tudtam kivenni a filmekből, de mozgóképként sz...t sem érnek. Most még a képekkel töltöm az időt, Aztán még jövök! :) :) :)

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kedves Kriszta!

Gyönyörű vagy a fenti képen! Mint egy kis hercegnő!

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith csodalatos a Kriszta. Sajnalom hogy nem sikerult a filmezes biztos en is merges lennek :evil: Remelem hogy azert par kepet ki tudsz venni es meg tudod orokiteni a nagy esemenyt.

Eniko, milyen hamar eltelt az ido. Mar te is mindjart anyuka leszel. Nekem a hasam kisebb lett mint terhessegem elott :D Igaz en most is hasszoritott hordok, a korhazban kaptam olyan gumis. Amig nem kezdhetek el tornazni addig hordom. Mindenfele keppen ha van valami ilyesmi erdemes beszerezni mert nagyon fontos hogy szulse utan figyelj a hasra, tudod ilyenkor meg lehet sokat valtoztatni rajta.
Furdetoben mi a Johnson termeket hasznaljuk es nincs semmi problemank. Na megyek mert kisfiam nyugos
Andrea
andrea33

Sziasztok, Lányok!

Szóval megvolt a keresztelő. Olyan sok beszámolnivaló nincs róla, lezajlott a megszokott menetben. Mi reformátusok vagyunk, és a keresztelő itt nem túl ceremóniás. Három keresztszülőpárja van Krisztának, sógornőmék, édesanyámnak a húga a férjével és a sógorom öccse és a felesége, az ő fiúkat kereszteltük mi is májusban. A szertartás elég közvetlen, családias hangulatban zajlott, ugyanis a lelkész apósom volt, ő pedig nem tudott eltekinteni attól, hogy épp az unokáját keresztelte. :) NAgyon szép, megható beszédet mondott, végig a szeretet és a csodálat hangján.
Kriszta, kis fehér ruhájában (mérges vagyok mert nincs egyetlen normális kép sem, ahol tetőtől talpig látszana - szemből) olyan volt, mint egy angyalka. Korát meghazudtolva, csendesen végigülte-bámulta a keresztelő előtti rövid (kb. negyedórás) beszédet, és amikor a vizet töltötték a fejére, akkor is csak épp nyöszörgött egy kicsit, de azt is inkább attól, mert vízszintesbe fektették! :)

A templomból még hazamentünk (anyósomékhoz, mert az ő falujukban volt a keresztelő), majd déli 1 óra tájban elmentünk az étterembe (ez ismét egy másik helységben volt - a szuper körülmények miatt választottuk), és olyan este 10-kor oszlott a társaság. Volt, aki után autóval jöttek, volt aki vonattal ment haza, a többiek autóvl. Mi mentünk el utoljára, kb. 11-re áértünk haza jó fáradtan. Sikerült a kosztümöm kabátkáját is ottfelejteni az étteremben. :? :? :? No comment. HA ez nem így lett volna, nem mi lettünk volna! :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:

A kaják nagyon finomak voltak, egy nagyon gazdasg előétel, majd egy finom leves, a főétel párolt sertéscomb volt gombamártással és Cordon Bleu, köretként pedig krumlipüré, párolt rizs és mexikói zöldségek. Aztán mindenki bevághatott egy hatalmas szelet erdei gyümölcsös-tejszínhabos tortát, illetve többféle másik süteményt. Vacsorára sajtos hasábburgonya volt Palermói szelettel (csirkemellfilé tojásban kirántva). Ezenkívül kávét ihattak a vendégek, gyümölcsöt, mogyorót, sósperecet és sósrudat rágcsálhattak. És természetesen üdítő, ásványvíz, sör, bor, pálinka stb. italokkal öblíthették le az egész lakomát. Nos, ugye, megéheztetek? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mindenkinek küldök mindenből, jó? Persze virtuálisan.

A leányom egész délelőtt szundikált kétszer 15 percet, még csoda, hogy nem volt nyűgi a templomban. Aztán magunkkal vittük az étterembe és a délutánt néhány rövid kajaszünettel abszolút végigaludta. Mire hazaértünk olyan jókedve kerekedett, hogy csak na! :) De elaludt. Éjjel 3-kor arra ébredtem, hogy nagyon kínlódik, nyöszörög, hát épp a kimaradt kakit hozta be. Tisztába tettem nagy kábultan, majd az esti, meg sem kóstolt, addig hűtőben tárolt papiját úgy bevágta, mintha ott sem lett volna. Alig volt elég, de aztán kapott vizet is, és visszaaludt. VAjon ismét rendszeresíti az éjszakai evést? Nem szeretném!!! :roll: :roll: :roll:

8-kor valahogy felkeltem, aztán nemsokára jöttek anyósomék és hozták búcsúzni a rokonokat, akik pénteken és azombaton nálunk voltak. Nemrég készítettem valami hústalan ebédet (túros puliszka), mert a hússal torkig vagyunk már, majd képeket vettem ki a videófelvételekből :x :x :x :evil: :evil: :evil: , most meg ittvagyok. Kriszta épp a földön fekvőtámaszozik a játszóállványa alatt és visongat. És behoztam a kinaradt időszakot! :)

Nagyjából visszaolvastalak már titeket, de majd újraolvasom és majd még váklaszolok a témákra. A fotókból majd csinálok egy albumot és aztán megírom a címét. A Minimanó - n továbbra is lehet Krisztára szavazni! :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, örülök, hogy jól telt a keresztelô! Gondolom a guta kerülgetett a képek miatt :evil: Nem szeretnéd esetleg Krisztát szépen felöltöztetni és lefényképezni? A kiskabátot biztos megôrzik a vendéglôben, nem????

Andi: nálunk nem lehet sem fürdetôt, sem popsikrémet a gyógyszertárban feliratni. Itt popsikrémként Vaselint használnak, ami nem más, mint petróleum! Na, azért én a biztonság kedvéért vettem egy Aveeno posikrémet is, de meg kell, hogy mondjam, hogy soha nem volt még rá szükségem, Alida popsija ?ég sosem volt piros a vazelinnel.
Az elsô hetekben semmit nem használtam a fürdéshez, csak tiszta vízzel mostam, azóta egy-két cseppet teszek Aveeno fürdetôbôl. Van olyan is, aki egy kis babaolajat tesz a vízbe, nem tudom, hogy az jó-e.

Eszter: jó, hogy megint gyakran tudsz jönni. Gondolom nagyon örültek az otthoniak Nektek és persze különösen Rékusnak! Nagyot nôtt ô is :D
Csak jövô héten kezdek tanítani, a hétfô lesz a húzós nap, 4-tôl 9-ig tanítok egy fél órás szopiszünettel! Majd meglátjuk, hogy megy. Addig Gyula lesz Alidával :)

Mölli: biztos nagyon nehéz a kis családod nélkül, de talán jobb is, hogy most kicsit egyedül vagy. Legalább van egy kis idôd magadra is, ami gondolom nem túl gyakori mostanság. Fejd szép szorgalmasan a tejcsit, hogy jó sok legyen Ákosnak, mire visszaér!

Képzeljétek, Alida már 4. napja nem kakil!!! :o :o
Ez állítólag természetes anyatejes babáknál, na de négy napig??? Nem látszik rajta, hogy szenvedne, mondjuk elég gázos az utóbbi napokban. Remélem ma már lesz kaki!
Néhány napja kezdett el nyúlni a játékok után, de rögtön meg is fogta ôket! Pedig már aggódtam, mert mindenki kérdezte, hogy nyúl-e már és olvastam is, hogy már kéne. Megfogja és rögtön megy a szájába :lol:
Nagyon sokszor hason alszik, ô fordul meg és egyáltalán nem szenved, ha hason van!
Na ezt a kistegényt gyorsan elküldöm!
zsuzsi 81

Jaj, bocs! Nem is Andi kérdezte a fürdetést, hanem Enikô :oops: :oops: :oops:
Enikô: a hasam nekem tök nagy maradt a szülés után, mintha valaki még bennmaradt volna :D  és az elsô nap nagyon nehezen vettem levegôt és folyton kifulladtam. A kórházban tök meg volt ijedve mindenki, hogy valami bajom van, de aztán elmúlt. Mostanra már lement a hasam, érdekes, mert a köldököm kifordulva maradt, ami nem túl szép, viszont a bôr is már egész rendbejött. Már az eredeti súlyomat is visszanyertem sajnos (nem ártott volna, ha valami rajtam marad), viszont a régi ruháim nem jönnek rám. Ki érti ezt?

Nem is írtam, hogy GYÖNYÖRů a babaszoba!!! :lol: :lol: :lol:
Már tényleg csak Vanessa hiányzik belôle! De azért még nôjön egy kicsit odabent!!
Élvezd ki az utolsó heteket!! Tudsz aludni?
Sok puszi
zsuzsi 81

Segitseg! Annyira bena lennek? Hol tudok ramenni az adatlapomra hogy a vonalzo linkjet bealltisam!
andrea33

Zsuzsi 81: Esetleg próbálj néhány kanál kamillateát adni Alidának: Amikor Ákos nem kakilt akkor ez bevált. Az íze nem kellemes, de meghozta az eredményt.
Köszi az együttérzést, tényleg nagyon hiányzik a baba, de ma belevetettem magam a munkába és jobb, mint reggel. Fejni meg természetesen fogok.

Kép
mölli

probalkozom a vonalzoval

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

na meg egy proba
Sikerult

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi, en is kamilla teat adtam Petinek amikor nem volt kaksi. Olvastam egy masik forumon egy anyukat akinek a kisfia hetente egyszer kaksizot es sosem szenvedet emiat. Petinek ha nincsen 2x egy nap akkor mar szenved. Mindig akkor kaksizik amikor torotljuk a feneket, egy torles egy nyomas.

Petinek allandoan gorcseik vannak. A komenytea nem segitet, a csepp sem igy most a Grape Water-t hasznaljuk. Kepzeljetek, abbol is ketfele van es az egyik nem jo mig a masik hasznal. :D igy szegenykem nem szenved annyit.

Edith: Megkaptad a mail-et par nappal ezelott?

Szia Etterke. Jo hogy ujra otthon vagytok. Biztos jol telt Mo-n. Jaj mar en is alig varom hogy mehessek.

Sudi: Gratulalok a hazassagi evfordulotokhoz.

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Sziasztok!

Sajna nem tudok jönni majd csak a jövőhéten rendszeresen,de olvasgatlak néha benneteket ,Edit:A lányod oylan mint egy angyalka,gyönyörü a képen!!!
Úgy irigyellek benneteket,hogy már túl vagytok a keresztelőn nekünk most lesz vasárnap,már izgulok nagyon.Remélem minden jól fog sikerülni.
Már készülődök,meg vásárolgatok.
Anyukáméknál lesz kint tartva,mert 20-an leszünk és a mi lakásunkban nem férnénk el.De nálatok is jó sokan voltak ha annyi keresztszülője van Krisztának.
A többi képre is nagyon kiváncsi vagyok,ugyhogy nagyon várom a képeket!!!

Puszilok mindenkit!
Kati♥

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Gyorsan néhány hozzászlás:

Cs. Kati: Én is sajnálom, hog y most sem látogatott meg az anyósod (mármint az unokáját, gondolom, neked nem hiányzik, ha ilyen típusú), nekünk is volt tegnap egy kellemetlen dolog, az egyik nagyanyám ugyanis nem jött el a keresztelőre. Pedig szombaton este a húgom még dauerolta a haját is és frizurát készített neki, tegnap meg azt mondta, majd elküldi az ajándékot. Hát tartsa meg magának.
A gyerekeket valóban nem szabad hasonlítgatni, hadd, hogy zengedezzenek ódákat másokról. Mindegyik a maga ütemében fejlődik. Valóban, Réka, Kriszta és Léna szinte egyidőben (2 hét alatt) születtek, és mennyire különböznek. Léna a legkisebb és súlyban talán ő a legnagyobb, Kriszta már szinte kéthónapja, hogy hasrafordul, Réka még csak most, viszont Réka már nagyon hamar átaludta az éjszakát. Szóval, mint minden felnőttnek, minden babának is megvan a saját erőssége. Amit én leírtam eddig Krisztáról, az színigaz, de abszolút nem kérkedés céljából mondtam el. Tudok olyan babát, aki vele egyidős és már ül, vagy gourul, Kriszta még csak egyszer-egyszer fordult a hasáról a hátára, de én semmit sem erőltetek nála, hagyom a maga ütemében. Ez így normális.
Szerintem is csak ijesztegetett a védőnő, én Krisztánál sosem használtam gyógyszertári fürdetőt, nem is tudom, hogy van-e itt ilyesmi. A popsikrém viszont gyógyszertári.

Sudi: BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT! NAgyon sok szerencsés évet kívánok még nektek egymás mellett! :)

Andrea: Igen, magkaptam a mailt, de a nagy hétvégi felfordulásban nem volt időm válaszolni. Ahogy tudok, megteyzem. Addig is sok puszika neked és Petinek, és ha tudsz, gyere minél gyakrabban.

M. Kriszta: Örülök, hogy szerencsésen hazaértetek, várjuk a beszámolót! :) Remélem, jól telt mindenkinek! ;)

Mölli: Eljött az a bizonyos hét. :( Próbáld tisztességesen kialudni, kipihenni magad! Meglátod, hamar eltelik.

Etterke: Megnéztem a fotóitokat. Látom Réka is mindig jól szemügyreveszi a fényképező masinát, és olyankor elkomolyodik. De olyan édi!!! :) :) :)

Zsuzsi: Krisztánál sosem volt ilyen, hogy 4 napig ne legyen széklete, de én nem is hagytam volna, mert neki olyankor mindig görcsei voltak. Eleinte nálunk is bejött a kamillatea, de aztán már nem segített. Néhányszor lázmérőztem is, de nem sokszor. Végül a sima forralt víz jött be, mert nagyjából rendszeresen, naponta egyszer kakil. Tegnap valószínű az izgalomtól nem sikerült neki! :) :D . Ja, és még az, hogy ha talán valaki a gyümölcsleveket ajánlja, az nem igaz. Krisztának az égvilágon semmit sem javított a székletén az, hogy gyümileveket is kap. De valószínű ebben is minden gyerek más.

Jujj, lányok, most jutott eszembe. Tegnap írt sms-t Debreceni Andrea:
"Sziasztok. Hogy vagytok? Kati, Betty és persze a többiek jól vannak? Mi már jól vagyunk. A lányom Eleonora lett, mert az apja nem engedte, hogy NAtasa legyen. Már 4,3 kg a súlya. Levente egy hónapja az apjánál van. Nagyon hiányoztok! Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de nem tudtam. Puszi mindenkinek!"

Ezek szerint még mindig nincs otthon. Elég baj, de az a lényeg, hogy egészségesek legyenek! :)

NA, mentem is, nagyjából ennyit akartam. HA még valami eszembejut, leírom. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, még azt akartam, hogy D. KATI, B. Eszter, hová tűntetek? Nem látom az írásaitokat! :)

Eszter: Nagyon örülök, hogy sikerül otthon egyedül is boldogulni. Emlékszem, valami barátnőről írtál. Az olyan hülye p...át rázd le egyszerűen, az iylen nem barátnő, ha nem veszi észre magát. Tudom, hogy könnyű beszélni, de addig amíg nem mondod meg neki, valószínű így fog viselkedni. Inkább haragudjon, mint így viselkedjen, nem?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sudi:Boldog házassáfi évfordulót !!! :P

Edit:Én irtam,csak te már a kisebbet észre sem veszed!!
:roll:
Örülök,hogy D Andiék jól vannak,az Eleonora sokkal szebb név mint a Natasa.De nem a név a fontos hanem az egészség!!!
Pusza

Kati , Mira,Iza babaKép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
kati28

Szia, Kati! Igen, aztán láttam, hogy közben írtál, de már nem volt időm reagálni rá. És képzeld, nem a kicsisége miatt! :D :D :D

Szerintem is valamivel szebb név az Eleonora, de ez nagyon lényegtelen, amúgy is! Nekik legyen jó! :)

A kiscsajszid mit csinál? :wink: :wink: :wink:

Mire én megjelenek, alig néz erre valaki! :( :( :( :P :P :P :roll: :roll: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Végre hazaértünk Veszprémből! Háááááááát!!!!!!!!! Elég gáz volt! Mondanom sem kell, hogy Enéh rengeteget volt anyósom ölében, aminek én roppantmód örültem, mert ugyebár itthon majd én szívok vele. Most abban reménykedek hogy a mászás Enéh számára izgalmasabb mint az ölem. Másik: Enéh próbálkozik az állással(megkapaszkodva feláll), ennek örömére anyósom állandóan felállította. Mondtam hogy nem kéne, de mintha a falnak beszéltem volna. Szerintem egyáltalán nem tesz jót az ilyen pici babáknak ha folyamatosan állítják, hiába képes rá. Főleg hogy úgy nézett ki a szitu, hogy Enéh feltérdelt, majd lábujjhegyre állt, de még nem mindig egyenesedik ki. Nos. Ő fogta, és egyből felhúzta állásba.
Persze ezen Sanyával is jól összekaptunk, mert mondtam hogy ezeket nem kellett volna, erre közölte hogy akkor máskor nem megyünk sehova, és egyáltalán nem volt sokat ölbe. Jah! Szerinte. Azért kíváncsi lennék mit csinálna ha egyedül kéne legyen 1 napot Enéhvel, főleg mikor hisztisebb napja van.
Persze az alvásunk is teljesen felborult. Este 6 fele elaludt, és 11-kor kelt, majd hajnal 1-ig szórakoztatott. Másnak este 9-kor feküdt ki, de 7-kor már kukorékolt. Most is 7-kor aludt el, kíváncsi vagyok meddig bírja majd. Tudom fel kéne kelteni megfürdetni, de olyan édesen alszik, nincs szívem hozzá. Szerintetek nagyon gáz, ha kimarad 1-1 fürdés?
Azért volt jó is! Voltunk Márkón, az apai-anyai dédije még nem látta a kisasszony, megmutattuk neki. Nagyon örült neki, meg voltunk Herenden is, ott meg el voltak ájulva hogy mekkorát nőtt ez a gyerek. Előzőleg valamikor nyár elején voltunk ott.

B.Eszter!
Sajnálom hogy anyósod nem kíváncsi a picire. Lehet most tudatosult benne hogy „elvesztette” a fiát, és így jön le neki. Mint olvastad, nálunk meg épp az ellenkezője a probléma.
Én kb. 5 hétig véreztem, úgyhogy kitartás! Lassan az is elmúlik, és utána köszönget havonta a mikulás(márakinek, mert nekem még mindig nem rendszeres).

Cs. Kati!
Az én védőnőm azt mondta fél éves koráig érdemes a gyógyszertári fürdetőt használni, utána lehet másmilyent is, meg úgyis észreveszed ha Joci bőre nem bírja. Mondjuk nekem van itthon egy dátumnélküli gyógyszertáras fürdető receptem, ha esetleg Enéht kicsapná a másik, akkor kiváltom. Én úgy Váltottam át a fürdetőt, hogy megcsináltam a „gyógyszertáras fürdővizet”. És tettem hozzá egy kevés másmilyent, majd fokozatosan növeltem, és ezzel arányosan csökkentettem a gyógyszertárit, így nem volt az, hogy egyből egy „idegen” anyaggal érintkezett a bőre. (nem tudom érthetően írtam-e le)
Mit, mikor csinál a gyerek! Nálunk van egy lány, 1 nappal korábban szült mint én. Az ő lánya(csodagyerek-gúnyosan csak így hívjuk), már a 2.(!!!!) nap átaludta az éjszakát, és 4 vagy 5 hónaposan már 4 foga volt. Most 7 van neki, viszont még nem is mászik. Ennyit az utcatokbeli nagymamáról és a kisunkájáról!

Sudi!
Gratulálok a házassági évfordulótokhoz! Nah meg a 9(?) évhez!

Enikő!
Általában a baba születésekor írnak fel gyógyszertári popsikrémet, fürdetőt, azok nagyon jók! Itthon is jár kismama csomag, (azt a kórházban kapod meg), van benne pelus, popsitörlő, ez-az.
Has! Szerintem alkati, hogy kinek mikor megy le. Nekem még mindig hatalmas.

Etterke!
Nagyon édes Réka! Enéhnek is hosszú a haja, de Rékához képest kopasz.
Ugye jól emlékszem hogy Téged császároztak? Csináltál már azóta hasizom gyakorlatot? És Rita???? Te??? És még azok akiket császároztak? Próbáltatok már hasizmozni? Nekem elég izmos hasam volt, de most! Áááááááááááááá!!!! 7végén próbáltam 1-2 hasizom gyakorlatot! Mintha nem is lenne ott izom! Régen 100-150 felülés meg se kottyant, most meg örültem hogy 10-et meg tudtam csinálni. Nagyon gáz!

Mára befejezem, jóéjt mindenkinek!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

MINDENKI!!!

Nos, a valamire való keresztelői képek megtekinthetők itt: http://www.babaszoba.hu/services/albums ... alid=19972

Csak 19-et tettem fel, mert megfogadom a Zsuzsi tanácsát és holnap készítek még egy képet Krisztáról.

Aludjatok jól!

Kép :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszi mindenkinek a tanäcsokat! Hasszoritot en is akarok venni, remelem segit majd valamit. Es biztos igaz, hogy ez alkati kerdes is. Na majd meglatjuk...

Meg nincs összekeszitve a csomagom (ez mar gaz), de holnap összepakolom, es reggel meg megveszem a hianyzo dolgokat. Nem akarom hogy felkeszültelenül erjen a szüles. A szomszed csajjal is beszeltem most este, es felhivta a figyelmemet, hogy nemsokara holdtölte van, ami sok babucit kicsalogat. En azert örülnek ha Vanessa varna meg.

Sedith: köszi a mailt, megkaptam. Majd neked is es a Katinak is irok, es meglatjuk, ki a gyorsabb :lol: :lol: :lol: .

Jo ejt mindenkinek!
Puszi, Enikö

Kép
Kép
ann77

Halihó!!!!
Azta mindenit, Ti aztán szépen irogattok!!!!
Nekem most nem nagyon volt időm irogatni...........tudjátok a gyerek!! :-))) :lol: :lol:

Rita éljen, hogy már jó a gép, vagyis kezd alakulni!! :lol:

Edit, Kriszta nagyon szép, gratulálok a keresztelőhöz! :lol:

Húú, asszem Katinál vannak anyósgondok?!?...........NO KOMMENT Kép Ne is törődj vele!!!

Mindenkinek köszönöm a kedves szavakat az évfordival kapcsolatosan!!

Sancsi!!
Anyós miatt ne vitázzatok!! Nem éri meg!
:lol: :lol: amúgy 9 év volt a vad házasságunk és immár 1 éve vagyunk hivatalos formában is együtt..........szóval összesen 10 ÉV!! Kép
Egyébként ez az állás tényleg eltérő, mint minden más is a babáknál, nem kell eröltetni. Viszont nálunk sajna Gery már a pelenkázásnál, a fürdésnél, az ottani törülközésnél is sokszor feláll. Nem tudok vele mit csinálni, egyszerűen hiperaktív a gyerek Én a napokban kezdem ezt érezni! Sőt most az utóbbi max.2 hétben vált világossá a számomra, hogy TUTI NEM LESZ még egy gyerek!!! Nem bírom!!! Mostanában sokszor kiborulok..........és nem akarom mindezt Gery kárára. Mert Ő akkor is olyan kis mosolygós fejjel néz rám, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni!!!! És ahogy írod Te is Sancsi, "Azért kíváncsi lennék mit csinálna ha egyedül kéne legyen 1 napot Enéhvel, főleg mikor hisztisebb napja van." szóval néha Én is pont ezt érzem, csak mi nem veszekszünk ezen, mert megért a párom, csak éppen mindent Én csinálok. A pelenkázástól konkrétan már görcsberándul a gyomrom!! De frankón! 15-20 percembe tellik, és egy harc Geryvel az egész! Nem kívánom itt senkinek!!!! De tényleg addig örüljetek amíg még nem olyan izgága a babátok! Élvezzétek ki addig az időt!!! És mikor végre azt a qrva kiszoknit is sikerül ráeröltetnem Geryre, néha az élettől is elmegy a kedvem. Ez a monotonság néha kiborít, és senki sem veszi ki a kezemből ezt a részét a "gyerekbabusgatásból". Apa meg se próbálja, látván Én mit össze nem szenvedek. Ezzel ugye aztán nem lettem kisegítve... :? Szóval ez hosszú, de néha úgy eltünnék a francba egy napra vagy nem tudom és egy 24 órás Gery-mentességet szeretnék magamnak..............
Ezért is várom már nagyon a nyaralást, az legalább egy kis új környezet!!!! Még 2 hét!! :lol: :lol: :lol: Remélem ott feltöltődöm egy kis időre. Mer aztán meg jön a tél! Na az meg teljesen kész! ÚÚÚÚtálom!! A depresszió melegágya!!!!!.......na mindegy, nem taglalom tovább.
Szép az élet tralla-la!!!! Kép Kép

Ja és a hasam nekem is undoritó!!! Alul legalább is. A felső puffadásból már sikerült kissé lefaragnom aszem.....

Ja és még az esti "füri-muri"-ról készült a minap videófelvétel. Háát majd felrakom az oldalra és meglátjátok mit művel a fiam!!!! Pl a felmosórúd ott ékeskedik a mosógép mellet. Nos amikor a ruha-tisztitó gépezet tetején történik az előkészület a mosdáshoz, akkor Gergőci már oda se néz, magabiztos rutinnal elkapja a botot és már lendíti is az áldozata alias felém! :? :roll: :lol: He-he-he, biztos jól kiröhögitek magatokat, de ez számomra nem mindig olyan vicces.......... :? :? :roll:
Kép
Na de majd meglátjátok mozgóképben!!............

Na nem sírok, asszem még nézelődök kicsit és lefexem.

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sancsi, helló! Én is így éreztem, mikor próbáltam felülést csinálni!!!
Mintha nem is lenne hasizmom. És húzódott is a vágásnál. Azóta nem csináltam... pedig azelőtt nekem is jól ment...

Ne mondjátok az éjszakai kelést! Tomi már vagy két hete újra felkel éjszaka, van amikor kétszer is, pedig három hónapos kora óta végigaludta az éjszakát. Ciciczik is, nem alszik vissza simán. Már egy hete az esti szopi után még benyom kb 1 dl tápszert is félálomban. de mégis felébred. vajon miért? :?: :?: :?:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziia Sudi ittvagy???
Mindjárt elolvasom amit írtál.

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sudi! Kitartást! Tessék átlendülni a szar perióduson!!!

Norbi mostanában nagyon későn ér haza, és hétvégén is dolgozott mindkét nap. Így én is kitikkadok, mert pár perc az amit este vele tölt, de akkor is többnyire már nyűgös Tomi füri előtt.
Azért nem jövök sűrűn, mert mire idejutnék, leülök a géphez, MAnó éppen ébred... különös érzéke van. Azon gondolkodom, nem fekszek vissza hajnalban, ha 4-kor kel, hogy meg tudjak csinálni ezt azt. De ahhoz meg nincs túl sok lelkierőm.

Hidd el tök jó lesz a nyaralás, feltölődsz majd!!! Nekem is tök jót tett az a pár nap. Nemsokára mentek!

puszi, majd írok mailt is!

Rita & Tomi
Kép
ritike

A videót nem tudtam megnézni valamiért :(

Rita & Tomi
Kép
ritike

Szia Ritus!
Drága vagy! Mi azért mindig próbáljuk a másikban tartani az erőt! :-))
Tényleg várom már a nyaralást, csak még annyi a kívánságom, hogy ne essen az eső!!
Érdekes ez az ébredés. Van, hogy Gery is felkel, volt már hogy a hasa fájt és vagy 1 órámba telt mire kisimiztem a pociját.......
Na meg ugye nem fogjátok kitalálni, de az ágyban is előszeretettel fordul Gery hasra, néha nekiáll rugózni, közben a fejét verdesi az ágy végébe és persze nyüszörög anyáért, mert félálomban a helyrerázódás már nem megy. És akkor jövök Én és megmentem!!! :lol: :lol: :lol:
De hár ez van, tényleg teljesen komolyan írom néha a honlapra is, hogy Gery rabszolgája = ÉN !!!! :?

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Rita! Az Én videómra írtad, hogy nem tudod megnézni????
Még nem raktam fel, lusta vagyok ma már hozzá..............ha arra gondoltál.
Tényleg le kéne feküdni!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Így szereti Gery az itteni lánybabyket!!!!!! :

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Na látom Rita is eltette magát...........
megyek már Én is................
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

A Te videódra gondoltam...

Közben megnéztem már az iwiwet, már tök rég nem böngészgettem.

Ne haragudj, de annyira vicces amiket írsz Geryről :mrgreen:
Olyan jókat röhögcsélek itt magamban. (pl, hogy amikor elfárad lefekszik a földre, és ott feküdt az ajtóban, mikor jött haza apa)

na tényleg megyek aludni én is

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok!!
Volt KAKI!!! :D :D jó nagy adag...
Köszi a tanácsokat, majd lehet, hogy kipróbálom a kamillateát, forralt vizet legközelebb. Egyébként Alida nem volt nyěgös, csak már én kezdtem az lenni.

Sudi! Biztos nagyon jó lesz a nyaralás. Elhiszem, hogy robotolásnak érzed az egész napot, igaz, még csak elképzelni tudom, mert Alida még nem mászkerál össze-vissza a lakásban...
Addig is nem lehet megoldani, hogy a párod csak egy másfél órára elvigye Geryt sétálni? Te pedig pihenj addig, biztos az is számít.
Most nekem is mennem kell, hív a lányom :D

A második babáról pedig bôven van idôtök még gondolkodni.

Sok puszi
zsuzsi 81

Enikô: Alida születése elôtt is volt telehold és nem zavartatta magát. Csak nyugi! Persze azért készítsd össze a cuccot, legalább késôbb nem kell. Képzeld, nemrég találtam egy csomag kibontatlan újszülött pelenkát! Elfelejtettem felhasználni :oops: :lol:
Mondtam is Gyulának, hogy ha nem akarjuk kidobni, akkor gyorsan kell egy kistesó 8)
zsuzsi 81

Sancsi!
Alida is néha így ússza meg az esti fürösztést :lol: :lol:
Tegnap este 8 után elaludt és persze nem volt szívem felébreszteni, pedig tudtam, hogy így felkel az éjjel enni, így is lett...

Anyóshoz nem tudok hozzászólni, az enyém kedves és messze van. :D
zsuzsi 81

Eniko: Nalunk is volt telehold de semmi nem tortent. Tudod mikor volt babaorulet a korhazban? Ahogy megszultem, masnap. kb 9 baba szuletet :lol:

Rita, Szancsi: Ne ijesztegessetek a felulesekkel. Igaz en nem csaszarral szultem de a mutetem miatt ugyanabba a szituba vagyok. Varnom kell meg 8 hetet mert 12 hetig nem szabad eroltetnem es akkor elszeretnem kezdeni a tornaszast. :roll:

Szancsi: ne vitazz a paroddal anyos ugyben. Tudom hogy nehez en nekem is vannak gondjaim anyos-apossal, raadasul mi meg egyut is lakunk de remelem nem sokaig. Tudod, nekik azert csak a szuleik es ha szereti oket akkor nem fog elentmondani nekik sem es neked sem es neki a legrosszabb, hidd el (en latom a ferjemen igy probalok valtoztatni ami nagyon nehez nekem).

Zsuzsi, de reg beszelgetunk. Alida is csodalatos, es mar nemsokara 4 honapos!!

Jaj ezt le kell irjam. Tegnap este mondom a ferjemnek hogy tegye tisztabba a kicsit en meg elkeszitem a kajajat. Kiteszem a pelust es a ruhajat es mondom neki hogy ezen a ruhan hatul is vannak kapcsok ne felejcse el bekapcsolni (egy kicsit bonyolult a ruhacskat feladni ra!!). Ezutan kimentem a konyhaba, teszek-veszek es egyszer jon a gyerekkel hogy segitsek mert o amikor feladta a ruhat akkor latta hogy hatul nincsenek kapcsok :o Hat persze hogy az hatulja kerult elolre, de amikor a labat bedugta akkor mar latta hogy valami nem stimmel. Szoval jovunk vissza hogy a szobaba hogy megcsereljuk a ruhat es amikor forditom a ruhacskat hat mit latok :shock:, a gyereken nincs pelenka :D :D Elfelejtette raadni szegenyre :lol: Meg jo hogy meg kellett cserelni a ruhacskat mert maskep anelkul ment volna lefekudni. Hat azt hittem hogy kinyulok a nevetestol :lol: :lol: :lol:

Na megyelk mert etenem kell

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

Zsuzsi: Mindig akartam kerdezni, hasznalt a Tamanu olaj? Nekem a koldokom nagyon sotetbarna, a koldoktol lefele nem latszik mert annak a menten volt a vagas es a koldoktol felfele van egy halvany csikom. Meg van egy par csikom a hasam also reszen, remelem hamarosan halvanyodik, de szerencsere a majd a furdoruha eltakarja :)

Andrea,Peti,Szandi

Kép

Kép
andrea33

sZIASZTOK!
Látom, teregetitek a szennyest, én is teregethetném. Sok mindenért. De sajna az sem old meg bizonyos dolgokat. Pl. István sem tette még soha tisztába a gyereket. És nem fürösztötte. Egyszer levette a pisis pelenkát (hatalmas haladásként van elkönyvelve, talán ilyen lépésekkel meg is tanulja, mire Kriszta 5 éves lesz. Még szerencse, hogy akkor már nem kell. :roll: :roll: :roll: ), és amíg a kiskádban fürdettem, mindig segítkezett a fürdésnél, vizet készített, elöntötte, paskolta a vizet Krisztára, de most már legfennebb annyiból áll a segítség, hogy ráteríti a törülközőt és szórakoztatja, amíg én törülgetem, kenegetem, öltöztetem.
De kaját készít neki és meg is eteti. Néhányszor ráadott egy-egy ruhadarabot is. De sétálni nem megy vele. De mondjuk, ez érthető is. Mikor napokig el van menve, majd hazajön és rohan tovább, nem is várom el tőle. NA, ez van, de én ettől még akarok egy gyereket, pedig tudom, hogy nekem és csak nekem lesz nehéz, mert akkor kétfelé kell figyelnem és nem is akárhogy. De testvér nélkül nem hagynám Krisztát. Emlékszem mit mondott anno Édesanyám: "Apád úgysem változik meg, te viszont testvér nélkül maradtál volna. És ha a dolgok a megszokott rendben történnek, akkor mi elmegyünk, de ti megmaradtok egymásnak." És nagyon igaza volt. Apám szerencsére valamennyit változott (mostanában nagyon ritkán iszik alkoholt), de tudjátok, kutyából nem lesz szalonna. Szóval, én sem teszem függővé a kistesót Istvántól, mert pont az a helyzet nálunk is, hogy átérezzük egymásnak a terheit. Mert nekem van egyféle, neki meg másféle, és ez gondolom, nálatok is mindenkinél így van.

Sudi: Kitartás! Hamar lejár az a két hét, főleg Gery mellett. :D :D :D Vele együtt mentek nyaralni? Nincs valaki akire rábízhatnátok, hogy valóban kipihenhesd magad? Vagy nem is gondoltatok arra, hogy nélküle menjetek? Tudom, mindenkinek nehéz a babája nélkül, de az a kis kikapcsolódás nem ártana, főleg most, hogy már ennyire ki vagy borulva. Aztért, ha együtt is mentek, kívánom, hogy legyen nagyon szép élményekben részetek és a megváltozott környeet hátha jó hatással lesz mindegyxikőtökre. Külföldre mentek vagy MAgyarországon maradtok?

Sancsi: Én kb. 2 hónapig fürdettem Krisztát minden este. Aztán épp az általad említett okok miatt kiesett egy-egy alkalom. Kérdeztem az orvosnőt, hogy baj ez, de azt mondta, hogy az égvilágon semmi jelentősége. Csak esetleg nem lágyul el annyira, mintha fürdött is volna. De ez már Krisztánál nem áll fenn. Most is általában minden másnap fürösztöm, de volt úgy, hogy két este is kimaradt. Amikor azok a dög melegek voltak, persze, hogy naponta fürdettem, sőt lemostam napközben is, és most is úgy van, hogy arcát, nyakát minden nap áttörlöm, deréktől lefele mosdatom minden kaki után. Így tulajdonképpen szinte fürösztve van. A fejet meg egy idő után amúgy sem ajánlják naponta mosni. Szóval, nyugi, semmi baj, ha kimarad egy-egy fürcsi. :)

Most a hajmosásról jutott eszembe, hogy mit tanácsoltak a HAJHULLÁSRA. Gyógyszertárban kapható vitamin-ampullákat (B1-est, B6-ost, B12-est és A vitamint) 1:1 arányban el kell keverni egy tojássárgájával, felvinni a hajra-hajbőrre, jól belemasszírozni, majd 15-25 perc után lemosni. Kb. 6 hétig, egy héten egyszer csinálni a pakolást. Még nem próbáltam ki, de hamarosan kipróbálom. Úgy tudom, hogy ez sokakat érdekelt. :)

Andrea: Jó kis sztorid van neked is, látom, a te párod is fenomén ilyen téren. El kellene olvasnod a babanaplóknál a Fricike egyik írását, ami az apukákról szól és az a címe, hogy "A hős". Halálra nevetnéd biztos magad. :lol: :lol: :lol: Itt meg is találod: http://www.babaszoba.hu/services/blog/babanaplom

Na, biztos vagyok, hogy ég akartam valamiket írni, de már nem jut eszembe. Majd leírom, ha tényleg eszembejut! :) Kellemes napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Andrea: Boldog névnapot a párodnak! :) :) :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Nos, lefényképeztem krisztát, és megvan az albumban a 20. kép is. Megnézhetitek a fotókat itt: http://www.babaszoba.hu/services/albums ... alid=19972
Szavazni pedig a www.minimanó.hu-n lehet, de sajna regisztrálni kell ahhoz. Azért hátha lesz Krisztának még néhány szavazata. :oops: :oops: :P :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Igaz, hogy ezt a fotót is fel akartam tenni az előbb, de elfelejtettem:

Kép Uszályos \"menyasszonyiruhám\" :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: