Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma kész bolondokháza van itt a tömbben :evil:
A szomszédok megőrültek a szél miatt? :lol:
10-től 13-ig a szembeszomszédunk hiltizett,konyhaszekrényt tették a helyére,aztán meg fölöttünk valaki hiltizett 14-kor :evil:
Normális az ilyen?Legalább írná ki a lépcsőház bejáratéhoz,hogy mire lehet számítani aznap amikor neki fúrni támad kedve,legalább a sok kisgyerekre lehetne tekintettel.
Remélem,hogy Viki azért fog tudni egy kicsit aludni.
Most jól kimérgelődtem magamat,bocsánat! :oops:

Ági
Dorka is milyen szép hajasbaba volt és még most is az persze :D
Miért került inkúbátorba,a veséje miatt?
Viki is volt inkúbátorba,mert kicsit kihűlt,de csak pár órányit.

Anita
tegnap nem tudom,hogy mi volt velem,de a szemeim csak kipattantak hajnalban,akárcsak a férjemé :lol: mondjuk ő aztán ment dolgozni.
KIcsit később azért visszaaludtam 8.45-ig :lol:
Ma pedig 1/2 10-ig aludtam vissza,akkor már felkeltem,mert Vikit meg kellett néznem,egész éjjel aludt mint a medve :lol:
több mint 12 órát :P

Sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok,

Most eléggé elkeseredtem:
Rékán észrevettem kb 3-4 hete, hogy néha kancsalít a bal szemére, azzal amelyiken a kötőhártyán van a ciszta, amit ugye nem kell még eltávolítani, ha nem nő és nem is nőtt, csak furcsáltam az egészet mert előtte soha nem bandzsított.
Azóta egyre többször néz keresztbe, a dokinőnk szemészetre küldött és nagyon megbízik Nagy Annában, aki nekünk különben jó ismerősünk.

Tegnap elvittem vizsgálatra Rékát, a ciszta nem nőtt, nem változott, nem az a zavaró ok. Látóizmok, szemfenék rendben.
Réka szépen viselkedett, tűrte a vizsgálatot nyugodtan, játéknak tekintette a kukucskálást.
Optikai fénytörés rendellenessége van. Kancsalság, ezért kell szemüveget viselnie. :cry:
+1,5-est mindkét szemre, nem kell leragasztani ???

Gyerekorvosunk szerint vigyük el egy másik szemészetre is pl. bp-i szemklinikára.
Van vkinek ott ismerőse?
Hogyan szokják meg a picik a szemüveg hordását?
Réka minden sapkáját leveszi, még amit rákötözök is és a partedliket is leköti magáról.
Nem szeretném ha szemüveges lenne, de persze eslősorban azt nem ha kancsal lenne!

Nagy Anna szerint lehet mindez az oxigénhiány miatt... miért most jött elő?
Egyébként pont azóta kezdett kancsalítani amiót a Dévény-féle masszírozós tornára járunk, ami a letapadt izomok masszírozásával az agyat is visszacsatolásra készteti.
Persze mindez lehet véletlen egybeesés is.

Várom hozzászólásaitokat, köszi előre is.
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sőt most, hogy nagyon figyeljük őt olyan mintha megtalálta volna az orrát és azt nézegeti és csak azért bandzsít...
Hát...
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

sziasztok!

Csak gyorsan, mert melóba vagyok...

Cirmike!
Soma szemüveges, 9 hós kora óta, ő is kancsalság miatt. Mi is a Nagy A-hoz vittük, + 1,5 neki is, majd fél év múlva már csak 1-es kellett.
Akkor örültem, pár hónapra rá, a bölcsi gondozónéni rossz példát hozott fel a Nagy A-val kapcsolatban, hogy nem vette időben észre a fia kancsalítását és egyik szemének elhalt a látóidege...
megijedtem, elvittem a Karkóhoz. Őt nagyon dícsérik... de a stílusa...
Szóval ő +2,5! írt fel az +1 helyett akkor, és a kérdésemre, hogy mikorra növi ki, nem tudott választ adni!
Van magánrendelése a Komáromi úton, tel.számot nem tudok. Mi a kórházba vittük, de ott 2-2,5 hónap a bejelentkezés. Előtte atropin cseppel kellett több napig tágítani a pupilláját (Nagy A.-nál csak kábé 10 percig...)

Rábeszéllek én is a másik orvossal való megnézésre, mert a kancsalság nálunk folyamatosan megvolt, ami fél éves (valamelyik doki szerint 1 éves) korig természetes, de aztán be kell állnia a szemnek.

Ja és ahogy okosodnak, úgy tudják "becsapni" a szemüket, mert már az agyuk fejlődik... szóval nem gyerekjáték!
Olvass utána itt a neten is, van sok minden róla.

Bár ez elég furi, hogy csak most kezdődött. Ha szemüveges lesz, inkább most legyen. Soma is nagyon nehezen szokta meg, most is nagyon sokszor leveszi, főleg hogy a bölcsiben máson nincs, nem látja... azért időnként ráadom, de kevesebb mint a nap felében van rajta!

Most rohanok, bocsi hogy a többieknek nem írok, olvasni szoktalak, de írni itt bennt nincs időm, az otthoni gépünk meg "kifüstölt" - szó szerint. Most másikat kell venni, férjem most intézni! Ha lesz otthon is gép, majd írok!

Puszi mindenkinek!

lola77

Sziasztok!

Mindenki milyen elfoglalt,vagy csak a gyerekek kötik le nagyon az anyukákat ebben a hideg frontos időben? :D

Cirmike
remélem,hogy tényleg csak az orrát nézi és azért bandzsít.
Editnek azt hiszem valamelyik fiú szemüveges,biztos tud tanácsot adni ez ügyben.

Csajok!
arra gondoltam,mivel van köztünk pár kreatív anyuka,hogy cserélhetnénk szalvétákat akinek több féle van a szalvétaképekhez,így mindenki jól járna szerintem.
Mi a Vikivel vopltunk ma a sárberki kreatív boltban,vettem 18 féle szalvétát :lol:
Ha legközeleb lesz valahol talink akkor ott csere-berélhetünk :lol:

cseriviola

Sziasztok!

Cirmike:
Biztosat nem tudok hozzászólni a témához,nem vagyok jártas benne.Azt tudom elmesélni, hogy múltkor a játszón egy szemüveges kisfiú (20 hónapos) játszott Bálinttal.Nekem is felkeltette az érdeklődésemet, és rákérdeztem, hogy hogy lehetett felismerni hogy szemüveg kell neki.Azt mondta anyukája hogy bandzsított.Aztán kérdeztem én is hogy nem veszi le a szemüveget?Hisz én is láttam hogy abszolutt nem zavarta, sosem nyúlt oda.És azt mondta az anyuka, hogy aznap amikor rákerült 3 szor levette, azóta sosem.Arra a véleményre jutottunk, hogy biztosan ő is érzi a lényeges különbséget, hogy a szemüveggel mennyivel jobb és talán ezért.Én azért biztos elvinném máshova is megnézetni, sőt a tornáztatónak is elmesélném, hátha ő is tud véleményt mondani.Ne keseredj el,inkább most, mint aztán később már ne lehessen segíteni.Járj azért utánnaa dolgoknak a saját megnyugtatásod érdekében is.Kitartást!

Ági:
Megkérdezhetem hogy mi volt a baj a Vargánál?Bizti már írtad valahol, de ha nem gond írd lemegint.Én is nála szültem,ezért érdekelne.Köszi.A darabos ételekhez visszatérve,ugyan ebben a cipőben jártam én is.Bálintnak már volt 2 foga,de nekem sem volt hajlandó elfogadni vagy egyáltalán megfogni az ételt.A doktornő mindíg jött és kérdezte adtam e már neki kenyér héját, vagy kifli csücskét.Nem akarta elhinni, hogy ha nagy nehezen is, megfogja, akkorránéz, és elhajítha.De ezen kívül minden más a szájában köt ki.Én is ott álltam kétségbe esve, hogy mi lehet a baj?Azt amit nem kéne beveszi, amit kéne nem veszi.Aztán vártam.Nem próbálkoztam.És egyszer csak eljött az idő, amikor már így nem akart enni hogy én adom neki.Ekkor ugrott be, megint megpróbálom.Szépen felkockáztam a kenyeret, kalácsot, vagy a gyümölcsöt, és marha nagy boldogsággal rakosgatta a szájába.még arra is figyel, hogy egyszerre nem töm sokat be.Úgyhogy én is azt javasolom, hogy várjál vele.

Lívi, Gangi:
Sokat gondolkoztam soraitokon, mert nekem még sosem volt beteg Bálint.Láza sem volt még sosem.Nagyon ügyesen csináltátok a dolgokat, bár biztos ebben is segít az anyai ösztön,de én egyre jobban félek majd hogy nem fogom tudni hirtelen mihez kezdjek.Nem kívánom a betegséget, csak amin még nem ment át az ember, attól tart.Nem tudom hogy Bálint hogy fog viselkedni, nyűgös lesz vagy sem, meg úgy egyáltalán.Na de ami késik az nem múlik.Egyszer ránk is sorkerül.Érdekes, mert a társaságban ahol 4 egyforma korú gyerkőc van, mindenki elkapta a hasmenéses-hányós nyavaját, de mi kimaradtunk.Ne értsetek félre, nem bánom!Csak furi.Biztos erős az immunrendszere a Bálintnak.

csanita:én is üdvözöllek közöttünk.Mi dózsakertben lakunk,és 13 hónapos múlt a Bálint nevü kisfiam.Vargánál szűltem itt tatabányán.Keveset írok, (de olvasni mindíg olvasok)elég kevés időm marad,heti 4 nap visszamentem 4 órában dolgozni, a többi időt meg a fiam igényli.
Nagyon szép a kislányod.Én mindíg is kislányt szerettem volna, sőt mintha ezt nekem valaki meg is ígérte volna, olyan biztos voltam benne hogy nekem csak lányom lehet.Még a 28.héten a 4-ds vizsgálaton is abban bíztam, hogy na most fogja mondani a doki, hogy hát anyuka eddig tévedtünk, mégis csak kislánya lesz.De nem ezt mondta, tutira megerősítette hogy fiú.Ma már úgy vagyok vele, hogy ha egyszer lesz egy második, azt sem bánom ha az is fiú lesz.Ímádom a hétördög minden fíús vonását, tulajdonságát.
Hugi:olyan jó lett volna múltkor a máltain egy kicsit beszélgetni, megismerni egymást.Azért is parkíroztam le oda mellétek, na de az én fiam ezt semmibe vette, és már lent is voltunk a homokozónál.Aztán a buta anyja meg nem is vitt elég ruhát.Hát ez így alakult!Majd legközelebb!
Ha nem túl buta a kérdés:a kukacot lehet is valamire használni?Vagy csak dísz?

Erika:nagyon sajnálom hogy nálatok ilyen sokszor van fúrás faragás.Bár a bulizós szomszédokat sem irigylem.Nagyon kellemetlen ez a dolog, mert ok, hogy meg kell a dolgokat csinálni, na de ha felébred a gyerek, akkor egész nap te kűzködsz vele mert nem aludta ki magát, és nyűgös.Kitehetnél esetleg te egy papírt, amiben szépen megkéred a lakótársakat, hogy jelezzék ha hangos munkálatokat terveznek a sok kisgyerekre való tekintettel.
Lehet hogy lenne haszna.

Ma van az első nap, hogy Bálint 1szer alszik.Fél 1 kor tettem le.2kor már egyszer megébredt, de még visszatudtam altatni.Már el múlt fél 3!Alakul a dolg!
Szép napot mindenkinek!

Kép
maguskaa

Köszi a hozzászólásotokat!

Bálintnak Boldog Szülinapot! :lol:

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Most nem írtatok túl sokat,de bizti meg van mindenkinek a maga baja.Mi még mindig szenvedünk a fránya fogakkal.Mikor fognak már előbújni?

Erika:Igen Dorka a veséje miatt került inkubátorba.Szülés után felpuffadt a pocija,és inkább berakták,ott mindig felügyelet alatt volt.Látom a ti szomszédaitok is tudnak alakítani :oops: Mi már megszoktuk sajna a mindennapos fúrást,és faragást.Csinosítja mindenki a lakását,csak mondjuk 8 után be kéne fejezni.Vlot,hogy este fél 10-kor fúrt valamelyik őrült.Kifogtuk őket nagyon.Dorkát nem nagyon zavarja szerencsére a dolog.

Anita:Köszi,hogy bíztatsz a szept.11-e miatt.Ránk is fér,mert nem kis dologról van szó,sajna.A napszeműveggel kapcsolatban ,inkább jó sapit adok rá 8)

Cirmike:
Sajna nekem nincs doki ismerősöm pesten.Szegény Réka,nem is tudtam ,hogy ciszta van a szeme alatt.Mit mondanak a dokik?A szemüveget meg,ha nagyobb lesz szerintem kinőheti.Látom te sem vagy valami könnyű helyzetben.Miket tud már Réka?

üdv.
Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok

Cirmike
Szerintem is kérdezz rá ott ahol maszírozzák a Rékát hogy nincs esetleg összefüggés a két dolog közt.,Egyébként hetente hányszor mentek?És hogy viseli a Réka?Miket ügyeskedik már?

Máguska
A Timi is most volt előszőr beteg.Én is így gondolkoztam előtte mint te,hogy majd itt fogok parázni meg nem tom mit kell majd tennem.De tényleg ahogy mondtad az Anyai ösztön mindent megold.
Egyébként mi a férjemmel kezdettől fogva lányt szerettünk volna. Mondjuk elég hamar kiderült hogy kislány,de úgy néha néha eszembe jutott hogy mi lett volna ha fiú.Mi annyira lányt akartunk ,de tulajdonképpen mindegy lett volna csak ügye egészséges legyen,na de ettől függetlenül nem tudtunk volna elképzelni magunknak fiút.Ettől függetlenül a Timi teljesen fúsan viselkedik,bár ez még most annyira még nem eldöntött dolog. :)

Erika
Én még a szalvétákkal nem foglalkozom,úgyhogy sajna velem nem tudsz csere berélni. :wink: A méhecskék már készen vannak,csak még nincs helyük,készül a többi is.Ha mind kész akkor én is teszek fel róla képet. :lol:

Zsani
Reméljük Máténak ne komoly,és hamar meggyógyul.Jobbulást neki.

Üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Cirmike
nem most van Máguska Bálintjának a szülinapja,hanem júl.17-én volt,csak rossz a csíkja :wink:

Máguska
légyszíves a csíkodat javítsad át,mert nem lehet,hogy a te fiad nem öregszik :lol:

Ági
nem akarlak elkeseríteni,de mi a Viki felső két metszőfogával nagyon megszenvedtünk :evil:
Alsó kettő szinte észrevétlenül bújtak ki,8 és 8,5 hónaposan,aztán az előbb említett kettő középső metszőre várni kellett 6 hetet :cry:
Azt a 6 hetet úgy kell elképzelni,hogy nyűgös volt Viki,fájt neki éjjel-nappal :cry:
Bocs,ha kicsit megijesztettelek,remélem ti szerencsésebbek lesztek!

Csanita
Petrát szívből köszöntjük 1.születésnapja alkalmából,legyen mindig vidám,egészséges,boldog gyermek!
Kép Kép Kép

Várjuk majd a szülinapi beszámolót és ha lesznek képek,akkor azokat is :P
Mikor tartjátok meg neki,hétvégén vagy holnap?
Szorítunk a vizsgáidhoz!

Sziasztok:Erika

cseriviola

Igaz holnap lesz de most eszembe van így ma teszem meg hogy megköszöntöm az Erikát.
Boldog névnapot kívánunk :D
Kép

Lívia és Tímea

Kép
slivia

Sziasztok!

Alig tudam bejelentkezni olyan lassú a topik... :?

Cirmike,
egyszer a babamamaklubban a védőnő mondott egy tbányai szemészorvost aki nagyon jó - álltólag. Nem emlékeztek ki volt? Nekem nem jut eszembe a neve. Bpesten én sem ismerek senkit, de utánakérdezek.

Erika,
nekem van 1-2 szalvétám nem sok , meg van 2-3 db képkeretem is - lepácolva. Ha akarod szívesen odaadom, nálunk csak uis a helyet foglalja :D. Szívesen csinálnék még én is ilyen képeket, csak már nem fér fel a Máténál a falra. Olyan jó, hogy ilyen kreatívak vagytok. Én is csinálnék dolgokat, de már nem tudom hova tenni :shock: .

A Máté amúgy egész jól van, de elég rossz a hangulata, nyűgős, sírós - szerintem a fogai rendetlenkednek. Pedig már a felső kettő kijött, lehet hogy a szemfogai? Tudja fene, de már néha úgy sajnálom szegénykét. Ráadásul itthon nem tudom altatni, le kell vinnem kocsizni, hogy elaludjon :cry: . Az egyik barátnőm kislányának is volt ilyen időszaka - kábé ő is 10 hónapos volt - emlékszem, hogy lent álltak felváltva az anyukájával, hogy aludjon a kicsi :).

Érdekes, hogy ki milyen nemű kisbabára számított. Mi szinte az első pillanttól fiúra gondoltunk - 12 hetesen meg is mondták, hogy kisfiunk lesz. Nem mintha nem örültünk volna egy kislánynak, de valahogyan az meg sem fordult a fejünkben. :) Amúgy tökmindegy lett volna, a lényeg az egészség. A következőnek jő lesz a csajszi :).

Erika, BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk soxeretettel!

Kép

Anita, Petrának pedig sok BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk! Egy kis ajcsi:
Kép

Na megyek
sziasztok
Zsanka

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Lívia/Zsanka
Köszönöm szépen a névnapi köszöntőket,nagyon jó esett!

Zsanka
köszi szépen elfogadom a szalvétákat és a képkereteket!

Cirmike
egyik ismerősöm meg azt hiszem a védőnőnk ,akit a Zsanka is említett szemészdoktornőt itt rendel a Bánhidai ltp-en,Fachmann Katrinnek hívják,ha gondolod megszerzem a tel.számát.

cseriviola

Erika!
névnapod alkalmából sok boldogságot kívánunk :lol:
Kép

Petrának pedig bolgod 1. születésnapot!!! :lol:
Kép
angika

Sziasztok!

Nem tudom mi van ezzel a topikal,de marha lassú,és tegnap déndélben írtam és csak du-n tette be :evil: Mútkor is jártam így és tök hülyén jött ki a hozzászólásom.

Erkia:Nekem van egy csomó szalvétám.Anyuéknál hagytam, majd ha megyünk oda akkor elkeresem és elhozom.Feltéve,ha nem lett kidobva.Régen volt olyan időszakom és vagy 40 képet csináltam.Mindenki azt kapott karácsonyra :lol: .A lakásunkba is tettem ki egy párat,de a férjem nem engedte mindet kirakni,csak 10 darabot :cry: Le is fényképezném ,de elromlott a gép,pedig nem rég vettük.Garancia persze augusztusban járt le :oops:Kicsit megilyesztettél a fogakkal kapcs-ban.Dorka még csak 2-3 hete szenved vele.Csak vége lesz egyszer.

Máguska:
Végülis a vargával ,mint doki meg voltam elégedve.Szerencsére észrevette a picinek a veséjével a gondot.Csak nekem elöbb be kelett feküdnöm a kórházba.Úgy volt hogy hétfőn császároznak,de Dorka szombat este akart kijönni :D .Péntek este közölte a Varga,hogy nem ő fogja a szülést levezetni,mert új főorvos jött akkor,és a papírmunkába talált hibát nála,és ezért nem vazathette le a szülést.Viszont annyit el tudott érni,hogy bent lehetett.Főorvos végülis velem cseszett ki,ne a dokival.Én benne bíztam őt fogadtam fel,és nem is ő csinálja.Ráadásul ugye beteg is a Dorka...Kicsit bepánikoltam.Helyette a Hermándi vezette le.Őt én elötte csak viziten láttam.De császár után mindig jött utánam és vigyorgott.Eljött a varratkiszedés idelye,mind a két doki egyszerre vizitelt.Odaszóltak,hogy vizit után jönnel és kiszedik a varratokat,persze nem egyszerre.A Hermándi ért oda először,de közben anyuék látták a folyosón a Vargát is ,hogy ő is sietett volna,de feltartották.Bementem a kötözőbe,felfeküdtem az ágyra és ott elkeztek vitatakozni,hogy ki szedje ki a varratokat.Hermándinak adtam a üveg wiscit,a Vargának meg a lóvét.Tök látszódott a Hermándin hogy a francba kíván.Komolyan még én éreztem rohadtúl kellemetlenül magam.Szóval undorító amit ezek a pénz miatt csináltak.Hát ezért van egy kis tüske bennem.

Erkia:BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!!!

Anita:PETRÁNAK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Zsanett:Kitartás Máté fogai miatt,mi még csak olyan 3 hete szenvedünk.

Szép napot mindenkinek,ezen a borus napon!
Ági

Kép

Kép
ági01

Jaj megint én vagyok!
Szerinttetek használjam még Dorkánál a légzésfigyelőt?Eléggé félős vagyok,mert picinek 3* besipolt neki,és abból az egyikk komoly volt.Úgy kelett felráznom.Tudom már nagy,de 1 éves korig fenállhat a bölcsőhalál,vagy rosszul tudom?
Köszi a segitséget
Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok! :D
Tegnap éjjel jó sokat írtam, de eltünt. Néha hadilábon állok a azzal, hogy be vagyok jelentkezve vagy sem!
Petra baba 1 éves :D :o :D

[b]Mindenkinek nagyon köszönjük a szülinapi köszöntést.[/b]

Pont ebéd előtt aludt el, így ha felkelt, akkor ebéd után köszöntjük meg. Már nagyon várom. Éjjel sem tudtam aludni. Kiváncsi vagyok, hogy el fogja-e fújni a gyertyát.

Máguska:
A lány-fiú kérdésben nekem teljesen mindegy volt, csak fő az egészséges legyen. A férjem az első perctől lányt várt. Ultrahangon a doki mondta, hogy valószinüleg lány, de 100%-ra tudni csak szülés után lehetett. Ráadásul a végén már nem fordult úgy, hogy látni lehessen a nemét. Így egy kicsit meglepetés is volt.

Erika:A Petrát ma fogjuk megköszönteni, a nagyszülők meg hétvégén. Képeket majd teszek fel. A torta sajnos nem jött össze, mert bedöglött a robotgép. :cry:
Itt raganám meg a szót, és

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!

Kép Kép

Most megyek, mert a Petra felkelt. Nem aludt csak fél órát.
[/i]

Üdv. Anita

Kép
cs.anita

Szia Ági! :D

Szerintem Dorka 1 éves koráig használd a légzésfigyelőt. Én úgy olvastam, hogy 6 hónapos korig fontos a használata, de 1 éves korig ajánlják. Ez biztonságot ad neketek is. Nálunk is volt nem egyszer, hogy csipogot, pedig a Petra szépen aludt. Ilyenkor mi is ugrottunk. Viszont ahogy villog a kijelző látod, hogy minden renben van. Ez is egyfajta visszajelzés, és ha van miért ne használnád, enni nem kér!

Üdv. Anita

Kép
cs.anita

Sziasztok!

Megváltoztattam a nevem, hogy ne legyen megint félreértés, hogy melyik Zsanettnak szól az üzi.
Így lettem Má(té)+Zsa(ni)-ból MáZsa.

Tudotok valami jó ötletet a tejci elapasztására? Már csak kb. 2 hetem van rá, hogy ne legyen egyáltalán.
A doki javasolta, hogy jó szorossan kössem le a melleim, akkor hamar elmegy, de azért ez egy kicsit brutális megoldás nekem.

Köszi az ötleteket.

Kép
mázsa

Cirmike
A Katrin doktornőt én is tudom ajánlani. Én terhessen voltam nála, mert volt valami a szememen, meg annyira összeragadtak a, hogy nem tudtam kinyitni éjjel mikor felébredtem. Mondta, hogy ez a terhesség miatt van nálam. Ennek előzménye, hogy a Karkonál voltam, de hát az Ő stílusa....na meg ezzel a problémámmal nem is fogalalkozott, csak azzal, hogy mi az a kinövés. Aztán gondoltam ezzel így nem sokra megyek és akkor mentem el a Katrinhoz. Tényleg csak ajánlani tudom.
Egyébként mi is visszük hozzá a Mátét, mert Ő is sokat bandzsit még. Bár nekem azt mondta a védőnő, hogy ilyenkor még nem csinálnak vele semmit, még nem adnak szemüveget. Hát nemtom. Most már annyi mindent olvastam.
A jövőhéten megyünk, ha addig nem mennétek, akkor majd megírom, hogy mi volt.

MáZsa - Zsani

Kép
mázsa

Sziasztok!

Mázsa:
Miért kell elapasztanod a tejed?
Egyébként a hidegvizes borogatás is jó rá. Bálintot 19.5 hónapos korában szoktattam le, szépen fokozatosan, mindig egyet-egyet hagytunk csak el, utána még kereste pár hétig. (ha egy hónapod van rá, akkor valahogy így mindig egyet fel tudsz cserélni, és egyre kevesebb is lesz a tejed.)

Ági:
Már írták a többiek is, de én is megerősítem, hogy egy éves korig használd a légzésfigyelőt. Sőt, az sem baj, ha kicsit tovább is.
Szép nagy baba volt az inkubátorban, nem? (nem emlékszem, mekkora súllyal született)

Cs.Anita:
Szia! Mi is boldog születésnapot kívánunk Petrának!
Mi a Bánhidai lakótelepen lakunk, két kisfiam van, Bálint 3.5, Benedek 1.5 éves.

Máguska:
Én is csak olvasni szoktam, már hiányoltalak, olyan régen írtál. Meg a máltain se találkoztunk. De ha 4 napot dolgozol, akkor nem csoda.

Cirmike:
Remélem találtok Rékának egy jó orvost.

Kérdés:
Gyermekurológus magánrendelésről hallott már valamelyikőtök? Lehet Győrben is. (vagy Pest)

Mi jól vagyunk, Benedek nagyon sokat beszél, azt mondja az autóban, hogy "kiszállok", meg a babakocsiban, hogy "alszok". Bálint akkorákat nevet rajta.
Bálintnak kell ruhákat, cipőket vennünk az ovira, még mindig, ha van valami ötletetek, hogy hova menjünk, ahol mindent egy helyen meg lehet venni, szívesen veszem. Köszi

Sziasztok

KépKép
renáta29

Rena
Köszi a "figyelmeztetést", tényleg nem nekem szólt. Örülök, hogy felhívtad rá a figyelmem!
Melyik oviba fog járni a kisfiad? Akivel tegnap voltam, Ő a testvérem volt, neki is most kezdi az ovit a Levi, Ő a Turulba megy. Ő is mondta, hogy mennyi mindent kell még venniük. Hát jó kis beruházás! Mi lesz a jele a Bálintnak? A tesóm tegnap vett a Máté kudkóba a levintek 10 db. gombát 800 ft. volt....jó, hogy lehet kapni.
Ilyan vacak időbe nem megyünk át a Máltaira. Remélem lesz még jobb idő és majd akkor. Vagy össze futunk a séti - spar útvonalon és akkor tudunk is majd kicsit beszélgetni.

Jó délutánt mindenkinek - bár gondolom nem csak nekünk nyüglődés ilyen rossz időben itthon.

Kép
mázsa

Rena
Ja azt elfelejtettem amit kérdeztél:) Azért kell a tejcit elapasztani, mert szeretnénk tesót a Máténak és az a feltétele. Nem könnyű elvenni Tőle. Már csak éjjel szopizik, ha felébred egyszer, de azt hiszem hétfőtől muszáj azt is megvonni Tőle:( De már nagyfiú és a tesóval meg nem szeretnénk várni. Olyan jó volt, hogy a Máté is nyáron született. Akkor a tesó is kb. úgy születne. Meg még több oka is van......
Tényleg megyek.

Kép
mázsa

Sziasztok!

Már megint felújtanak reggel óta,7.40-kor a hiltizésre keltem :cry: úgy látszik a lépcsőházban most van a felújítás hete :twisted:

Köszönöm szépen mindenkinek a névnapi jókívánságokat,aranyosak vagytok!

Ági
használd nyugodtan 1 éves koráig Dorkának a légzésfigyelőt,mi is majdnem addig használtuk,bár nálunk is volt 3 téves riasztás,de inkább az legyen,minthogy ne riasszon amikor baj van.
Köszi a szalvétákat előre is!
Ne haragudj,nem akartalak megijeszteni a fogakkal kapcsolatban,csak leírtam,hogy nálunk hogyan alakult,nem biztos hogy nálatok is ugyanígy lesz.

Mázsa
jópofa az új neved :lol:
A dózsakerti patikában kaphatóak homeopátiás bogyók,van olyan is ami elapasztja a tejet.
De miért akarod ilyen gyorsan elapasztani,csak nem babát szeretnétek?A szoptatás nme kizáró ok,hogy újra várandós legyél,sőt van ismerősöm aki szoptatás mellett lett kismama nem egyszer.
A mell lekötözése szerintem hülyeség,férfi doki javasolta? :cry:
Máté nem fogja hiányolni?

Reni
nagyon ügyes Benedek,hogy ennyi mindent mond már,megelőzte ebben a Vikit :lol: nem mintha verseny lenne belőle :lol:
Kínai áruházban estleg kaptok aránylag olcsóbban és jó cipőt,ruhát Bálintnak,
A Komáromban lévő kínai áruházat dícsérte Moncsi múltkor,hogy nagyon jól el van áruval látva,esetleg érdemes lenne körülnézni ott,vagy a Józsefvárosi piacon.

cseriviola

Erika
Boldog névnapot! Kaptál sok meglepit?:)
De igen, tesót szeretnénk és azért. Ő is lombikor próbálkozás lesz (a Máté is az), és doki mondta, hogy ne legyen már tejci, akkor nagyobb az esélye a sikernek. Már csak éjjel szopizik a Máté, de hétfőtől azt is elkell vennem Tőle:( A reggelivel semmi gond nincs, hogy nem adok Neki, az estit meg már talán megszokja. Hétfő óta nem kap este cicit, de már alakul a dolog. Talán az a rossz neki, hogy mindig azon aludt el, most meg magától kéne a kiságyban. De már tényleg ügyeskedik, tegnap is csak 5 perc kiabálás volt. Megkell tanulni egyedül elaludnia, ezért inkább nem veszem ki....szerintem hosszabb távon így lesz jó neki.
Majd kérek egy kis segítséget a szalvétázáshoz. Tök tetszik a láda, amit csináltál. Most órát csinálunk a Máténak, és ha az kész van, akkor akarnék ismerkedni a szalvétával. Majd szólok, ha segítesz.
Nem irigyellek a felújítás miatt. Nálunk most szerencsére nincs semmi, de két hete én is úgy éreztem már, mintha egy ipartelepen laknánk. Igaz nálunk a kaputelefon a minden napos, ha elfelejtem kikapcsolni. Mindig hozzánk csöngetnek a szórólaposok, a Máté pedig tuti felébred rá. A legegyszerűbb nekik megnyomni a 11-et. Már gondoltam rá, hogy kiírom a kaputelefon mellé, hogy hányas a házmester. Szóval kiszoktam kapcsolni, de az se jó, mert akkor meg ha jönne valaki hozzánk, akkor azt hiszi, hogy nem vagyunk otthon. Egyszer a védőnő is azt hitte, mert én meg elfelejtettem vissza kapcsolni. Persze a fúrás az rosszabb, mert az ellen nem tudsz tenni.
Mentek le du. ilyen időbe?

A komáromi ázsaicenter tényleg jó, sokkal jobb, mint amik itt vannak kínai boltok. Elég sok gyerekcucc van ott. Érdemes benézni, lehet még megéri az utazás is.

Hát a Máté nagyon bealudt, már lassan 2 és fél órája alszik. Fél óra és ébresztem, mert akkor nagyon kialussza magát.

Kép
mázsa

Sziasztok!

Mázsa
így már értem,hogy miért fontos a cici elvétele Mátétól.
Persze,hogy segítek,én amúgy is nagyon szeretek szalvéta technikával dolgozni.
Jövő héten a férjem éjjeles és akkor csak estefelé,Viki alvása után érek rá,vagy esetleg nálatok valamelyik délelött?

cseriviola

Sziasztok!
Megjavult a monitorunk! Vmi tápegység döglött be és azt kellett kicserélni!
Jó sokat irtatok másfél hét alatt!

Erika!
Boldog névnapot kivánunk!

Hát ha nem esik az eső akkor a Robi lehet, hogy lemegy a Dórival! Én megyek tornázni! Még oktoberig járhatok. Utánna mi is szeretnénk tesót és akkor nem lehet tornázni!
Ha terhes leszek biztos nem fogok sokat lépcsőzni meg kismamatornára járni! A Dórival mindenhova járkáltam aztán a 28.héten kinyilt a külső és középső méhszájam és 4 hétig voltam a korházba! Meg kellett tanulnom feküdni ( a doki szerint)! Dehát a gyerekért mindet! Ott ismerkedtem meg a Mázsával ( Zsani)!
Bár nem tudom a Dori mellett, hogy sikerül majd a kevesebb futás, mozgás! Ő mindig fut és újabban nem igazából fogad szót! Ma de. nem foghattam meg a kezét a lépcsőn felfelé és egyedül jött fel a 4-.-re! Ügyes nagyon, de rettentő akaratos is!
Sikerült szandálcipőt vennünk a Móciba! Nagyon aranyosak voltak!
Már vettünk ott cipőt és nagyon jó minőségű! Remélem ez sem jön szét! A Mázsa ( Zsani) már látta is tegnap de.
Szerintem a Szent Borbála téri bolt elég drága. Ami jobban néz ki az már 10000 felett van!

Reni!
Ha gondolod akkor Én tudok egy gyerekurulogust a Heim Pálban!
Nagyon ért a gyerekehez és nem nagyképű! Egy ismerösünk már jár hozzá!

Sziasztok!
Móni

Kép
Kép
moncsi76

Kép
Teszek fel pár képet.Megszereletem a fényképezőt :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép
Én ilyeneket tudok.

Reni: Dorka 3230g-al és 51 cm -rel született.Hát kicsit nagy volt a többi babó között.Volt aki csak 800g volt.

Erkia:Nem ilyeszettél meg a fogak miatt.(annyira),csak vicceltem. :lol:

Tesóméknál lehet hogy összejött a baba.Drukkoljatok nekik,tengerentúlra :lol: Majd ha tudok konkrétumot írok.

Ági

Kép

Kép
ági01

Kép
Bocsi ez lemaradt.Ma már nem zavarok többet.
Ja és bocsi,hog y2* raktam fel :wink:

Kép

Kép
ági01

Sziasztok,

Petra babának én is boldog szülinapot kívánok!

Erikának pedig boldog névnapot!

Tényleg nagyon köszi lányok a hozzászólásokat, szívesen elmennék minél előbb a Katrin doktornőhöz is.
Erika Megköszönném a tel.számát, így be tudnék jelentkezni, bár van ahova nem kell...

Bp-re a Mária utcai Szemklinikára sikerült telefonálnom, de legkorábban novemberre van időpont, a szomszédunk a kisfiát pedig már évek óta a Heim Pál kórházba hordja szintén kancsalság miatt, pont most fog időpontot kérni, de ott is majd 3 hónap a várakozás.

Ha tényleg kell szemüveg, akkor pedig nem szeretnék ezzel 3 hónapot várni, legyen minél előbb!
Igazság az, hogy Réka már 6-7 hónapos kora után egyátalán nem bandzsított be, csak most kezdte újra.
Lehet, hogy fáradt, de az is lehet, hogy felfedezte hogy látja az orrát. Ezekben nagyon reménykedem!
Viszont nyugdíjas ovó nénitől hallottam, hogy azok a gyerekek, akik oxigén hiányosak voltak gyakran szemüveget viseltek az oviban, kancsalság miatt.

Majd rákérdezek a gyógytornásznál is.
Kélpzeljétek oda pedig új helyre fogunk járni: Bánhidai ltp. 103. (ahol a magánrendelők is vannak)
Meséltem az ovó néninknek a problémánkról és addig nyomoztak a dadussal együtt, minden gyógytornász ismerősüket felhívták, hogy ki foglalkozik Dévény módszerrel és meg adták Finta Erzsébet tel.számát, akivel beszéltem (már régóta gyógytornász) mehetünk hozzá már hétfőn, beutalóval, ingyenes tornára. Rékérdezett miért nem jártunk koraszülött fejlesztőre... Még jó hogy azt mondták a kórházban annó, hogy csak papíron és a súlya miatt (2400 g) koraszülött státuszú. Most derül ki, hogy mégiscsak jobban kellett volna szűrni, vizsgálgatni???!
Meglátjuk milyen lesz, beszéltem a pátyi gyógytornászunkkal is, ha a helyit nem találom megfelelőnek, visszamegyünk hozzá.

Bocsi, hogy csak magunkról írtam... (ill. kis Rékámról)

Moncsi, még régen írtál a vitaminról, és igen szeretnék neki ilyet adni. Tudsz szerezni vagy én is tudok ilyet venni, tagság nélkül?

Zsani (Mázsa), remélem összejön a 2.bébi mielőbb! Nekem hiába nem szopizott már Roli 3-4 hónapja még mindig nem jött meg, aztán kaptam hormont, amitól beállt a ciklus és utána peteérés segítőt.

Mennem kell már, de ma még benézek a fórumba, mert itt leszek a gépnél...sajnos...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hgoy nem reagálok, megyünk vásárolni.

EDIT:
Komáromban milyen cipőboltra gondoltál? Nekünk is kellene most 3 cipő a gyerekeknek, elnéznék oda.

Köszi

Mindenkinek jó hétvégét!

KépKép
renáta29

Sziasztok!

Cirmike!

Ha tudnék segítenék a Heim Pálba, de sajnos Én csak azokat az orvosokat ismerem akik rtg-re is küldik a gyerekeket! A szemészet pedig nagyon-nagyon ritkán küldött és nem ismerem Őket!
De Én is csak jókat hallotam róluk!
Amikor terhes voltam Én is a Bánhidia ltp.-es gyogytornára jártam és mindenki nagyon aranyos volt! Sokan jártak picibabákkal is! Biztos jó lesz és legalább nem kell annyit utaznotok!
A vitamint ha gondolod megveszem jövőhéten és ha tudunk találkozni akkor odaadom, de ha gondolod Te is kiválthatod a tagsági kártyát! Pontosan nem tudom mennyi az éves tagdíj sajnos! A Dózsakertben vannnak a bölcsődénél! Majd írj, hogy vegyek vagy ne!

Mindenki!
Remélem Mindenki örül a mai jó időnek! :D Használjátok ki sétára, egy kis kirándulásra! Jővőhétre ismét esőt mondak!!! :x
Jó pihenést és szorakozást!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Cirmike
Köszi a drukkolást:) Nekem ez volt az első, hogy megjött a szülés óta, aztán kitudja, hogy lesz e következő, mert terhesség elött se volt normális. Hát megpróbáljuk...

Erika
Köszi, hogy segítesz, majd szólok, ha megvettem a kellékeket. Szerinted mivel érdemes kezdeni? Mit a legkönnyebb megcsinálni, amin megtudom tanulni?

Móni
Tök jó lenne együtt kismaminak lenni megint:) Igaz a korházt kikéne hagyni! Most már itt vannak a gyerekek, így triplán rossz lenne. Tényleg jó a Dóri cipője...volt sokféle a Móciba? Én ma láttam egy tök jót az Interspari cipősnél. Szerintem megvesszük a Máténak, mert ráadásul tépőzáras és abba bizti belemegy a lábfeje. Volt valami a Budaörsön? Kaptatok sportcipőt a Dórinak? Nézegettem a könyvet, de így azért nem olyan egyszerű....legalábbis csak a könyv alapján. De majd ügyeskedek:)

Reni
Hogy sikerült a vásárlás? Sikerült megvenni mindent a Bálintnak? Voltatok Komáromba is?

Na majd benézek még, jó estét mindenkinek!

Kép
mázsa

Sziasztok!

Erika
Nagyon szépen köszönjük a köszöntést és mi is hasonló jókat kivánunk neked névnapod alkalmából.

Ja és Anita Petrájának is nagyon boldog első szülinapot igy utólag is.

mi si kezdjük hétfőn az ovit,nagyon félek hogy mi lesz,mert Ati még mindig rettentő anyás,sőt mióta dolgozom még jobban,sajna elég keveset vagyok velük.

most is dolgozom,de hálistennek mindjárt vége.

most nem is nagyon tudok többet irni,jövő héten délutános leszek talán akkor megprobálok uj albumot is csinálni.

sziasztok

Rita
lrita

Sziasztok! Én is tatabányai vagyok és olvastam a másik topicon hogy ott invitáltatok érdeklődőket hogy itt vagytok akik többen beszélgettek. Ha esetleg befogadnátok örömmel cserélnék infokat ( feltéve ha én is tudok olyat amire másnak szüksége van). Hello mindenkinek

Kriszti Kép
Kép
pannamanna

Sziasztok!

Látom mindenki kihasználta ezt a szép napot és levegőn voltatok :lol:

Sajnos,nagyon gáz volt ez a hét számunkra :cry:
Múlt hét vasárnap óta állandóan felújítanak a drága szomszédaink :evil:
Volt olyan reggel,hogy arra keltünk fel 7.40-kor,hogy hiltiznek,ma pedig 6.40-kor állatk neki vésni,majd kiscit később hiltizni egy emelettel lejjebb :evil:
Délutánok is így teltek,letettem Vikit aludni,persze akartam volna én is egy kicsit aludni,naná,hogy abban a percben folytatták a fúrás-faragást :evil:
Már nagyon várom,hogy elköltözzünk!!!!!!!!!!
Elkezdtünk házat keresgélni,remélem,hogy hamar találunk valami jót és olcsót :lol:

Bocs a panaszkodásért,de kicsit elegem van a tömbházi életből,többet nem jönnék ide lakni!
Szívünk vágya egy családi ház,bízunk benne,hogy már nem sokáig lesz csak álom......

Ági
nagyon szépek a dekop.képeid!A citromos sárga kerettel és a jegesmacis nagyon tetszik!!!!!!!!!!
Egyik szebb mint a másik!Sokkal jobban néznek ki mint az enyémek :lol:
A keretet te festetted be olyan színűre?MIlyen festékkel?
Lehet,hogy egyszer össze kéne jönnünk és együtt dekopague-ezni a többi anyukával akik tudnak és akiket érdekel,mert mindenki más technikával dolgozik ezen belül./mármint a kép keretezését értem ez alatt/

Cirmike
Mázsa tudja Katrin dktornő tel.számát,de ha ő nem ér rá ide ülni akkor elmegyek megérdeklődöm nektek.
Ugyan már,ne szabdkozzál,hogy kicsit bővebben írtál magatokról a problémátokról!Azért vagyunk itt,hogy mindenkit meghallgassunk/elolvassunk és segítsünk!

Reni
sikerült cipőt és ruhát vennetek?Megtaláltátok azt a boltot amelyiket kerestétek?

Mázsa
én először képet csináltam,azon gyakoroltam,aztán annyira megtetszett,hogy az egész családomat elláttam ilyen képekkel :lol:
Van sokfajta/kb.70 féle/ szalvétám,azt ne vegyél,szívesen adok.
Képalapot,dekopézs ragasztólakkot,ecsetet,képakasztót/képszögem is van sok/,ezeket érdemes beszerezni/.
Ha gondolod megveszem itt nálunk a hobbiboltban a hozzávalókat.

Lrita
nagyon örülünk,hogy volt egy kis időd és benéztél!
Láttam a nyári albumotokat,bár csak két kép volt benne Attiról,lesz majd még több is?
Hanna már iskolába megy?

Hugi
jók lettek a bányásznapi képek!
Virág nagyon szeret hintázni,Vikit is lehet,felültetjük holnap valamelyik hintára,bár 3 hónapja még félt rajta :cry:

Lola,Lilla,Edit,Lívia,Zsanka,Máguska,Eagleszem veletek mi van?Hogy vagytok?

Kriszti
üdvözlünk köztünk!
Engem Erikának hívnak,kislányom Viktória Lili 17 hónapos múlt,a Bánhidai ltp-en lakunk.
meséljél kicsit bővebben magadról!

Lassan "eldugulok",bocs,kicsit hosszúra sikerültem :oops:
Puszi mindenkinek,sziasztok:ERika
Tartós marad a jó idő,azt olvastam az origón!!!!!!!!!!

cseriviola

Sziasztok!

Elfelejtettem még pár mondatot :oops:

Csanita
milyen volt Petra 1.szülinapja,hogy sikerült?mIlyen tortája volt?MIket kapott?Tetszett neki a nagy felhajtás? :P
Vizsgáid hogy sikerültek,lehet már tudni?

Szorítok mindenkinek aki jövőre babázni szeretne!!!!!!!!!

Puszi:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Lenn egy nagy kérdésem.Dorka tegnap óta nem akar enni,se főzeléket,se tejépet.Berakom a szájába és addig nem csukja be amíg ki nem köpte az utólsó falatot is.Ordít közben.Mit tegyek?A tápszert megissza,de szerintem az már neki nem tápláló egyész napra.Fogai még sehol :cry: .Kenegetem neki,de sztem nem sokat használ.Nagyon be van durranva a kis inye.Szájában semmi fertőzésre utaló jel nincs.

Erika:
Köszi a dicséreteke,jól esett.Igen a keretet én festettem le .A festék nevére nem emlékszem,de ha megyek anyuékhoz megkeresem,mert maradt még.Jó ötlet a közös dekopague készítés.Merre felé akartok házat nézni?Szerintem én értelek meg a legjobban a szomszébok miatt :twisted: .Kitartás csak vége lesz egyszer.

Képzeljétek tegnap olyan hangosan buliztak a fölöttünk lakók,hogy a férjem sem tudott tőlük aludni.8-kor kezték,és reggel 6-30-kor mentek el.hogy bírják eddig?Annó én is buliztam,de hajnal 3-kor már kész voltam.Ma felmegy a Balázs és beszél velük.KOmolyan már 1 hónapja zsinórban péntek,szombat buliznak.Tegnap este ültem az ágyban és bőgtem,hogy már nem bírom tovább.A hab a tortán,hogy meg is betegedtem,fáj a torkom,meg taknyos vagyok.Most azért is aggódhatok,hogy nehogy megkapja a pici,mert akkor elmarad az izotóp. :cry: Majd leírom mire jutottunk a fölöttünk lakókkal.
Bocsi hogy így panaszkodom,de el kellett mondanom valakiknek.Bocsi.

Kriszti:
Üdv. köztünk.Áginak hívank,és az unió lakóparkban lakunk,fennt a gálon.Dorka 12-n lesz 10 hónapos.Írj te is magadról bővebben.

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok

Kriszti üdv köztünk.Írj bővebben egy kicsit magatokról.Gyerkőc/ök stb.

Erika
Merrefel szeretnétek költözni?Tényleg rossz lehet.Főleg a 10 ben.Meg pláne panel,mindent lehet hallani.
És ti nem indítjátok be a babaprogramot? :) Mondtad még anno hogy majd ti is szeretnétek.

Cirmike
Majd írj mi volt Rékával.Reméljük tényleg csak a nóziját kuksizza.

Csanita
Utólag is boldog szülinapot a Rékának.Várjuk a képeket.

Már nem tom ki írta, hogy csinálnak a gyerkőcnek órát.Nem tennétek fel róla aképet?Hátha kapok megint ötleteket. :P

Amiket vettem az már kész van csak a képet még nem töltöttem fel a gépre.

Angi
Nem tod mikor lesz torna a dózsasuliban?

Na most mentem üdv mindenkinek Lívia

Kép
slivia

na kettőt feltettem a harmadik még nincs lefotózva sem.
Kép Kép

Kép
slivia

Sziasztok!

Cirmike
Írta az Erika, hogy én tudom a szemész telcsiszámát. Hát sajnos az Arankánál marad a névjegykártyája, ezért csak a tatai rendelőjét tudom megmondani. Mi oda visszük a Mátét, mert a férjem Tatán dolgozik és így jobb nekünk. Az a szám: 586-039. De ha rákeresel itt a neten a Fachman Katrin nevére, akkor ott van két telszám....de lehet, hogy az a Bt. helye és nem a rendelőjé....nemtom.

Slivia
Én írtam, hogy csinálunk a Máténak órát (lehet, hogy más is). Egy micimacit szeretnénk kivágatni és a pocakjába akarjuk belemaratni az órát. Ha kivágatjuk a formát, akkor én akarom kifesteni, ragasztani meg ami még közbe kiderül, hogy kell. Teszek fel egy képet, hogy kb. milyen lenne.

Kép

Volt egy ilyen sima kerek változat is, de aztán inkább a maci mellett döntöttünk. A másik ilyen lett volna.

Kép

Erika
Ha kész az óra, akkor szalvétázhatunk. Nekem most még tök kínai az egész, de majd megmutatod. Addig beszerzem amiket írtál. Voltam már ott Bánhidán abba a kézműves boltba, ott vettem az órához a szerkezetet, de nem nagyon néztem körül. Mondta a csaj, hogy ad majd egy internetes címet, ahol körül tudok nézni, de aztán elfelejtette. Majd elnézek az intersparhoz, azt mindenki nagyon dicséri itt.

Na megyek ébreszteni a Mátét, mert már 2 órája alszik, és akkor este meg nem akar majd.

Jó délután mindenkinek!
Ti nem szeretnétek tesót a Vikinek? Vagy majd csak már az új házba?

Kép
mázsa

Sziasztok!

Ma a felettünk lakó ablakot cserélt 13-17 óráig,hiltizett,kalapált :cry:
Nagyon aranyos egyik-másik szomszéd,hogy betartja a házirendünket :evil:

Ági
sajnállak benneteket a szomszédotok miatt :cry:
Mivel nálunk a fent leírt eset történt,felhívtam a közös képviselőnket és ő azt mondta,hogy a lépcsőháznak van egy ügyvédje és azzal lehet beszélni,hogy azokat a lakókat feljelenteni akik a házirendben foglaltakat nem tartják be/mondjuk itt csak a hangos szomszédokat értem/.
Nálatok nincs erre lehetőség?Vagy a rendőrséget kihívni csendháborítás miatt?
Nem gondolkodtok ti is családi ház vásárláson?
Mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Dorkát mikor viszitek izotóp vizsgálatra?Reméljük,hogy nem kap el tőled semmit és emiatt nem fog csúszni a vizsgálat.
Házat elsősorban Bánhidán vagy Kertvárosban szeretnénk venni.

Lívia
most annyira fáradtnak érzem magam,Vikivel is egyre nehezebb,megint előjött az anya főztjét utálom korszakja,így már ma reggel is bébiételt akart reggelizni :cry:
Úgyhogy egyenlőre babaprojekt nálunk elnapolva egy időre,de ha lesz változás,ígérem jövök a jó hírrel :lol:
Ügyes vagy!!!!!!!Aranyosak lettek a méhecskék is a lovaknak meg szuper színűk van!
Timinek hogy tetszett?

Mázsa
nagyon aranyosak az óra alapok,mennyibe jön ki így az egész?
Ez üveglap vagy valami más?

Ma voltunk kint a bányásznapon délelött,teszek fel pár képet róla :lol:

cseriviola

Íme itt van 3 oldal ahol a hobbyzni vágyók körülnézhetnek:

http://www.figurabolt.hu/

http://www.gportal.hu/portal/anyko/

http://www.kreativa.unas.hu/

Erika

cseriviola

Új hónap -új képek:

Egyedül eszem a fincsi húslevest Kép
Kép
Kép Kép
Apu szülinapján

Kép
Kép

Hideg augusztus végén egyedül a játszón,barátnők,barátok nélkül
Kép

Pocsolya királynő :lol:

Kép

Éder mamáéknál

Kép

Kép

Nézzük a meccset :lol:

Kép

Bányásznapon apával hintáztam,amit eleinte csíptem,aztán eltört a mécses :cry:
Kép Kép Kép

Melyik színűt válasszam?
Kép
Imádom a légycsapókat!
Kép
Kép

Jövő héten nem csinálunk egy újabb baabtalit a Csóni tónál kihasználva a jó időt?

cseriviola

Erika
Arra gondoltunk, hogy fából vágatjuk ki a micimacit(arra jobb festeni) nem bútorlapból. Még nem tudom, hogy mennyiért vágják ki, mert csak kedden tudom elvinni a mintát. Az óraszerkezet 850 ft. volt, meg még a festék lesz költség. Lényegében egy micimaci lesz feltéve, csak a pocakjában lesz egy óra.
Mi nem vittük ki a Mátét a bányásznapra, bár lehet tetszenének neki a kicsi hinták. Hát majd jövőre. Inkább kimentünk a kertbe.
Na megyek, mert teregetnem kéne. Máté már 1 órája alszik, de inkább ide ültem a gép elé:)
Na majd tali, ha jöttök a sétibe holnap délelött.

Jó éjt.
MáZsa

Kép
mázsa

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. Egy kicsit el voltunk havazva az utóbbi napokban ,ezért nem jöttem..

Kriszti,
örülünk, hogy csatlakozol. Írj egy kicsit bővebben magatokról!

Ági, Erika
szerintem mind a ketten reklamáljatok. Igaz addig nem tehettek semmit, ha a házirendben meghatározott időn belül zörögnek-buliznak. De este 9 után már nem zajonghatnának.
Erika, nagyon jók a képek - csak ismételni tudom magam. A Viki mindig olyan ábrándosan néz :). Aranyos nagyon.

Én is lefényképeztem, amiket alkottam. Akkor még a Máté nagyon kicsi volt, 3-4 hónapos, gondoltam majd örül neki ha látja. Íme:
Kép
Kép
Látjátok hozzánk már nem fér semmi. :) Nagyon jók a többi alkotások is! :) Megnéztem a többi oldalt is, amit az Erika ajánlott, van 1-2 ötletem megint.

Amúgy mi jól vagyunk, Máté rosszalkodik, nem győzök utána futkosni. Nagyon eleven, imádom, megzabálom :twisted:
Csütörtökön voltunk vásárolni az outlet-ben ill. az Auchanban. Neki szerettem volna 1-2 cuccot, de végül egy cipike lett belőle itthonra kapta, hogy ebben garázdálkodhasson.
Kép
Könnyű, kényelemes kiscipi. Anyuka is vett magának egy cipőt őszre. Nem tudom, hogy jártok-e az Auchan-ban, elég sok gyerkőcruha van. Télikabátok - kívűl vízlepergetős, belül polár - 2800-4500ft-ig vannak, kesztyűvel, egész jó minőségűek. Sok pulóver, gatyó stb. Megéri felmenni, mondjuk mi nem vettünk semmi ilyesmit, mert apa novemberben megy ki Angliába meccset nézni, és vele vásároltatok :).

Mit akartam még?
Látom MáZsa (jó lett a neved :)) és Moncsi újból babázni fognak :).
De jó nektek! Én mondjuk félnék egy kicsit a kis korkülönbségtől, de ez egyéntől függ. Néha már a Máté után is kivagyok. Hát még egy kis csibész! :)

Hugi,
hol van az a játszóház, amit írtál? Minket is érdekelne...

Felteszek egy képet, hátha elfelejtettetek már minket:
Máté a kis barátnőjével, mikor olyan rossz idő volt
Kép

Egy babataliban mi is benne vagyunk. Nem akarjuk a Máltaira szervezni valamelyik délután, hogy a "melósok" :lol: is el tudjanak jönni?

mentem
csövi
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Zsanka
Köszi, hát valamit muszáj volt kitalálnom a múltkori félreértés miatt.
Látom Te is nagyon benne vagy ebbe a kreatív dologba. Szerintem nekem egyszerűbb lesz megcsinálnom valamit, mint kitalálni, hogy mit csináljak. Kreatívitásból zéró vagyok:( Nekem az a légballon tetszik nagyon. Annak mekkora a mérete? Nem olyan picike ugye? Azt is "csak" kifesteni kell, mint azokat a csillagokat a holddal?
Most 10 hónapos Neked a Máté, de majd meglátod mire Ő is 14 lesz, már sokkal könnyebb lesz vele. Legalábbis én ezt tapasztaltam a Mátéval. Sokkal jobb már most, hogy tud járni, és van egy megszokott rendszer az életében (evés, alvás). Na meg nekünk lejár a fagyasztás októberben és nem akarjuk meghosszabbítani még egy évre.
Látom a Máténak is folyik a nyála rendesen. Én néha már azt hiszem, hogy a Máté elfelejtett nyelni, mert úgy ömlik a nyála. Már le is váltásruhával megyünk.
Nekünk szinte bármelyik nap jó du. a Máltain kb. 5 körül.

Na tényleg elteszem magam holnapra.....

Kép
mázsa

Sziasztok!

Már megint itt vagyok.... :wink:

Zsanka
nagyon kreatív anyuka vagy!
Ízléses,szép gyerekszobája van Máténak!
Nekem is a léggömbös dekor tetszik a legjobban,azt milyen technikával készítetted?
Jó ötlet,hogy inkább a Máltaira kéne most szervezni a talit,gondolva a dolgozó anyukákra is.
ha minden igaz,akkor szept.8-án,pénteken már lesz babaklub a dózsakerti közösségi házban,de majd megkérdezem a védőnőnket erről.
Édes Máté benti cipőcskéje,látom Micimackó imádók vagytok ti is :lol:

Most már megyek aludni,későre jár,elég volt mára belőlem :P
Nyugodalmas jó éjt mindenkinek,sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok! :D
Nem tüntem el, csak nagyon mozgalmas volt az elmúlt pár nap. Péntekről szombatra pl. nem is aludtam, mert egész éjjel tanulnom kellett. Remélem volt eredménye. Az egyik vizsga biztosan tudom, hogy sikerült, a másik eredményt csak a hét közepén tudom meg.
Vizsga után tartottuk a Petra szülinapját. Nagyon jól sikerült. Élvezte, hogy ő van a középpontban. Kettő db. oroszkrém és egy db. Eszterházy tortája volt. A gyertyát is ügyesen elfújta. Sok szép ajándékot kapott. Mindegyiknek nagyon örült.
Vasárnap délelőtt kimentük a bányásznapra is.Imádta a lufit, mindig rángatta és sikongatott, mikor közel repütl hozzá. Ha zenét hallott "rugózva" táncolt.

Mázsa:
Hogy állsz a tejci elapasztásával? Mint Erika írta, van homeós golyó, ami segíthet. Drukkolok a mielőbbi babaáldáshoz.
Nálunk ez egy kicsit később lesz, mert kb.20 kg-ot le szertnék adni előtte. Viszont nagy korkülönbséget sem szeretnénk.
Az első macis óra szerintem is jobb, nagyon szép lesz, ha elkészül! Az óraszerkezetet hol vetted?

Renáta29:
Köszönjük a szülinapi jókívánságokat. :D

Erika:
A felújítással kapcsolatban tényleg szólhattak volna, hogy mikor fúrnak-kalapálnak. Szombaton a Petra szülinapján nálunk is a szomszéd elkezdte fúrni a közös falat :shock: Mindenki aki csak itt volt megijedt.Bár volt hogy szóltak, hogy fúrni szeretnének, és a felújítási munkálatokból sem sokat veszünk észre.
Idénre tervezitek a költözést a családiházba?
Névnapod milyen volt? A mellékelt képek nagyon jó. Ügyesen eszik már a Viki. Látom a bányásznapot is élvezte. Nem akart korábban leszállni a hintáról?

Moncsi76:
Drukkolok a mielőbbi babváráshoz. :D

Ági01:
Miért nem mentetek fel a fölöttetek lakóhoz, hogy vegyék lejjebb a hangerőt? Így nyugodtan tudtatok volna pihenni.Itt a házban csak egyszer kellet szolni, de rendesek volta, és egyből hallkabban folyatták. A rendőrséget is ki lehet hívni névtelenül. Torkod hogy van?

Cirmike77:
Neked is köszönjük a szülinapi köszöntést.

Lrita:
Köszönöm a Petra nevében a jókívánságokat. Amikor küldted az üzenetet pont a gép előtt űltem. Kerestelek Myvip-en, de nem voltál bejelentkezve. Atinak milyen volt az első napja az oviban? Képeket is várjuk.

Pannamanna:
Üdv közöttünk. Bár én is új vagyok még. Anitának hívnak, kislányom Petra most volt 1 éves és a sárberki ltp-en lakunk.

Slívia:
nagyon szépek lettek a méhecskék meg a lovak. Timinek biztos tetszett. Én ma megyek a sárberki kreatívoshoz.

Zsanka:
Szépen megcsináltad Máté szobáját. És csak ismételni tudom a többieket, hogy remek a léggömb. A pampers-es vonalkód kell? Ha tudunk menni a babatalira, akkor viszem.

Kérdés:
többen írtátok, hogy van a piciknek benti cipőjük. Egész nap van cipő a lábukon?

Jó sokat írtam, egyenlőre ennyi elég belőlem. A képeket mellékelem még.
További szép napot mindenkinek

Üdv. Anita

Kép
cs.anita

Moncsi,
Köszi előre is ha megvennéd a vitamint, ha már nálad van rámcsörögsz és még aznap beugrom érte Tbányára hozzád és elhozom.
Most is szedünk egy homeos bogyót immunrendszer erősítőnek, úgy hogy ezt feloldom 2-4 ml vízben és a szájába fecskendezem.

Mi nem voltunk a bányász napon (vasárnap d.u. akartunk menni), mert Roli nem érdemelte meg. Csúnyán viselkedett és így elmaradt a beígért hintázás.
Nagyon sajnáltam őt amikor már sírt, de még jó hogy apa ilyen szigorú és nem engedett a következetességből.
Nem véletlenül neki fogad szót jobban, engem meg hülyére vesz. Ugyanez a helyzet a nagyszülőknél. A mamákat ugráltatja, megveri, a papáknál nem mer még nyávogni sem, hanem szépen kér.

Már ketten is ajánlottak Bp-en a Várfok utcában egy szemészetet, lehet oda kérek időpontot, de itt is várni kell...

Tényleg jó, hogy ilyen szép hétvégénk volt, már újra felhős az ég.
Még jó, hogy szombaton gurultunk egyet a motorral is!

Jó kreatívkodást! Micsoda ügyesség, bár Erikától már megszoktam!
Majd jelentkezem.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?