Új privát üzeneted érkezett!

Angel79!

Üdv újra Nálunk,mostmár Te is előttem vagy ,nő a létszám
:)

Piciri!
Te kilóba hol tartassz,ha kérdezhetek ilyet?
rám eddig 13kg jött fel,amitől kicsit kivagyok,de remélem ez csak azért van ,mert soványka voltam ....
de mostmár.......

Ákata-Krisszi!
Tanács kutyával kapcsolatban....
Mi a fene lehet kutyusunkkal,mióta felkerült a rács a babaszobára és egyébként bejöhet csak ritkábban mint eddig,na azóta képzeljétek bepisil.
eddig mindig nyüszkölt ha kellett neki, de most alig eszik ,rettenet sokat iszik és elmegy melletted, egy nyafi se és csurog.
Emellett remeg álandóan, mintha fázna ha betakarod elmúlik, alig eszik valamit....
Most mi a fene baja lehet....??
Gergőt nemigazán érdekli csak kiabál vele ,hogy mit csinál ,miért nem szól.
Engem meg az idegesít,hogy vagy depis lett ,vagy sokkot kapott a lakás felújítástól,vagy valami szervi baja van?
Ha depis vagy sokk, akkor mi a fenét csinálok ha baba megszületik és egyedül leszek itthon velük?????Tapogatom de semmi dudrot nem érzek rajta,szóval belül azt érzem van valami,de Párom meg azt mondja túlzok mindig.
Szerintetek????
Ha van időtök baba mellett írjátok meg mi a véleményetek?????
köszönöm.
sue
suezika

Sziasztok, Lányok!

Szerda óta nem tudtam jönni, mert csütörtökön orvoskörúton voltunk a lányokkal (kontrollvizsgálatok), tegnap Anyu jött, ma meg most fértem ide... és most olvashattam vissza egy órát. Úgyhogy csak slágvortokban, mert mingyá kelnek a csajok hamizni...

Az orvosi vizsgálatokon a csajokat rendben találták, kivéve, hogy Lilinek lágyéksérve van, és majd műteni kell :cry: :cry: :cry: :cry: Ez egy napos befekvést jelent. (Egyébként abszolút nem látszik rajta semmi.) A szemük hál' Istennek rendben van (koraszülötteknél van rizikó), meg úgy egyébként is szépek, egészségesek.

NÓZI - Hétfőn jöttünk haza a kórházból, a ház pedig vasárnap készült el... Hőmérőzés székrekedés esetén: hatásos, de nem ajánlott, mert többszöri alkalmazással hozzászokik a baba. Nálunk Liza székrekedéses, a kis lábát finoman felnyomjuk a hasához és mozgatjuk, és a hasikáját is szoktuk masszírozni. Ilyenkor pár órán belül kakil.

DORKA - szopnak is a csajok. Fejés: én nem szoptam, anyu több mint egy évig kézzel fejte nekem a tejet. És nem apadt el... De bár annyit szopnának a lányok, hogy ne kelljen fejni.

IZA - köszönöm a dícséretet a lányok nevében. Lizát csak buflafejnek hívjuk, akkora pofazacskókat növesztett :lol: Lili tokában erős :lol: :lol:

MAMY - köldököt én már csak hintőporoztam a csonk leválása után, mert az alkohol túlságosan szárította. De nekünk nem lett szép, utókezelni kell két hét múlva a kórházban.

SIBA - köszönöm neked is a bókokat :lol: A babád méretei igen impozánsak :lol:

KRISSZI - tanácsadás szerdán lesz, felhívlak, amit tudom a részleteket.

PICIRI - hasméret szülés után: rám már két farmerom feljön, de azért még nem vagyok az igazi. Ha letelik a gyermekágy, elkezdek majd tornázni. Egyébként hamar leapadtam a mostani állapotomra.
Varrás: nagyon szép dolgokat csináltál, kár, hogy nem tartottunk szabás-varrás szakkört (miattam, ugye :cry:), akkor elleshettem volna a fortélyokat...

RÖNCI - nálam nem járt gyógytornász, így nem találkoztunk :cry: Egyébként le a kalappal az osztály (és dolgozói) előtt - míg a klinikán némi túlzással szólva végigbőgtem az egy hetet (és nem a gyermekágyas nővérek, nem az orvosok és nem a babák állapota miatt), a Péterfy-ben nagyon jól éreztem magam, rengeteg segítséget és emberi bánásmódot kaptam én is és a gyerekek is.

SZ_KATA - csodás lett a tetőtér! és az a komód... Sárgulok az irigységtől. Hogy csináltad? Sablonnal?

RANPO - Ricsi baba nagyon édes!!

SUE - kutyus: tán az állatorvos tud valamit erre... Nálunk a kutyák nagyon jól vették a kanyart, de a bébik előtt már megtapasztalhatták a változást (felújítás). Nekünk nem jöhetnek be a szobába (ahol a bébik vannak), a babákat visszük ki a teraszra/étkezőbe hozzájuk. Teljesen elfogadták őket, viszont a bébisírástól mindkét kutya megijed és elódalog... Nekem inkább az a rossz, hogy most nem símogathatom annyit őket (folytonos kézmosás)...

Most zárom soraimat, puszi mindenkinek!

ákata2

Sziasztok Lányok!

Két hete - amióta hazajöttünk a kórházból - csak olvasgatlak benneteket, még nem írtam. Ez azért van, mert megpróbálom úgy beosztani a szabadidőmet, hogy a lehető legtöbbet pihenjek. Napközben is szoktam aludni 2-3 órát, általában a déli szoptatás után.

Hasfájás: Tudom milyen rossz, a legnagyobb fiam hasfájós volt, és a Grapewatert adtuk neki, ami valamelyest javított a helyzeten, de igazából csak három hónap után múlt el ez a probléma. Jázmin hál'Istennek nem hasfájás, illetve volt két nap, amikor neki is fájt. Érdekes módon ez a két nap ugyanaz a két nap volt, amikor ittam a laktoherb teát :shock: De nem csak Jázmin, hanem én is olyan szeles lettem tőle, annyira fortyogott a hasam, hogy estére már rázott a hideg, és hányingerem is volt. Mióta nem iszom, nincs bajunk. A tejem sem lett kevesebb, szerintem a sok pihenés jót tesz a tejtermelésnek...talán jobbat, mint a laktoherb...
Az éjszakáink jól telnek, általában hajnali 1-2 óra fele, azután pedig 4-5 órakor van szopcsi, aztán büfi, és vissza a kiságyba. Mindezt a lehető legkisebb fénynél, és megpróbálom befogni a számat is, hogy ne beszéljek sokat közben hozzá, így már egy bő hete tudja, hogy éjszaka más a rend, mint nappal, és szépen visszaalszik. Így én is tudok 6-7 órákat aludni éjszakánként, ami nem is lenne kevés, ha nem lennének benne megszakítások :D
A cicizés nálunk kb 40 perc (minden szoptatásnál eszik mindkettőből, mert nincs túl sok tejem, csak pont annyi, amennyi kell, fejni már nem tudok). Ha kiszívta, akkor aranyosan kiköpi a bimbómat :D
Azoknak, akik küszködnek az éjszakákkal, azt tudom mondani, hogy kitartás, próbáljatok napközben sokat pihenni, és előbb-utóbb ezek a kis maszatok is megtanulnak különbséget tenni a nappalok és éjszakák között!

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok,

Még egyben :lol: :lol: Csak gondoltam szólok, Sue ne aggódjon :wink: :lol:

Piciri,

Majd teszek fel képet a produktumaimról, bár igazából szerintem egyik sem nagy szám, a saját kezűleg kárpitozott ágytámlát kivéve.
A férjem ma du-ig melózik, aztán itthon lesz velem. Egyébként ő is legtöbbször itthon dolgozik, de most annyi minden összejött. ami nem panaszkodás, mert a több meló több pénzt is jelent és hát ugye annak most lesz helye. Szóval, igyekszem nem nyavalyogni neki, és ha hazaért, lesem minden kívánságát. Már úgysem sokáig lesz ő a főszereplő :)
Amúgy meg, úgy érzem, pszichésen képtelen lennék apa nélkül szülni, egyszerűen el sem tudom képzelni.

Ranpo,

édes a kis oroszlánod :D

Angel,

csomószor nem talizhattunk, mert én össz-vissz kétszer voltam ctg-n. Bár ki tudja?
én szept 7-re vagyok kiírva egyébként, de már augusztus közepe óta tűkön ülök :lol:

Ákata,

komód: az elkészítést az előző oldalon írtam. De egy tipp: külföldi tapétákat áruló oldalakon vannak fönt képek a tapéták mintájáról, azt kinyomtatod, fénymásolóval felnagyítod, és már csak zsírpapírral le kell másolni.....és folyt köv, ahogy már írtam.

Többiek, merre vagytok? Azt hittem, nem győzök majd visszaolvasni :?
sz_kata

Szép jó "reggelt",

Már reggel óta próbálkozok, de nem engedte...

Kata,

Szerintem ma pihenj egy nagyot, mert lehet, hogy pszichésen épp hogy csak hazaesik a párod és mentek szülni :lol:

Ranpo: Szuperédi a kishapsi :lol: Az apuján meg lehet látni, hogy mennyire odamegvissza van :D

Ákata:
Szegény Lilike :cry: Nem lehet, hogy javul a helyzet? Tuti műtét? Úgy sajnálom.. Szegénykém épp hogy kibújt...

Angel: Üdv ismét itt :wink:

Jubi: Jó, hogy tudsz egy pindurit pihenni napközben, az fontos. Nincsenek új képek Jázminról is? Úgy nézegetném :D

KépKép
Kép
jadey

Ákata!

Szegény Lili... :( Tudom, ez nem vigasztal, de sajna ez nagyon gyakori csecsemőkorban (+kisgyerek), úgyogy már én is készítem magam, mert a családban már volt...és hiszed vagy sem fiúknál sokkal gyakoribb :? Ezzel együtt, ha az idő engedi ált. megvárják vele a 6hónapos kort. Nálatok nem?

Jadey!

Te nem érzed úgy, hogy sosem jön már el a mi időnk? :shock: ..már írni sincs kedvem, csak olvasom, mizu és várok... :) Pakoljam össze a kórházi motyót? Azzal is megy az idő... :wink:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Most talán van egy kis időm :wink:

Sz_Kata!
Nem semmi, az "ilyen volt - ilyen lett" képsorozat a hálóról, nagyon szép, olyan igazi skandináv hangulata van, a sok fa miatt. A komód is cuki, rajta a képek meg telitalálat. :wink: Már én is úgy ábrándozom, hogy majd jövőre a saját lakásunkban milyen jó hangulatos gyerekszobát fogunk berendezni, csak hát az még bő egy év... :cry: Persze most is hangulatos, de egész más lesz a sajátban.

Ákata!
Nagyon sajnálom ha műtétre kerül sor, és nem mondták hogy mitől jöhetett ki a lágyéksérv? Ez már születéskor megvolt, vagy most jött ki csecsemőkorban?

Nózi, Ranpo!
Éjszakai sírás: jaj nagyon nehéz kibírni lelkileg, és persze fizikailag is, de úgy látom hogy immár hárman küszködünk ezzel a problémával. Azaz, apukákkal és babucikkal együtt hatan... :cry:
Mi rendszeresen, minden hami előtt adjuk az Infacolt, talán picit segít, a ma éjszaka már nyugodtabban telt. De tegnap este, szörnyű volt, 6-tól 9-ig megállás nélkül üvöltött szegény csillagom, a hasa hangosan bugyborékolt, pukizott és kakilt is, de a fájdalom nem nagyon csillapodott, próbáltunk mindent, repülőpózban is sírt, nem is erőltettem sokáig, aztán a lábmozgatást a hasra nyomva finoman, akkor is sírt, hasmasszírozás a köldök körül az óramutató járásával megegyezően, akkor is sírt... Semmi sem használt, úgyhogy sírtam én is... :cry: Végül 9 körül, próbáltam cicire tenni, amikor már kicsivel enyhült a sírás. És mohón neki is látott enni, de már megint úgy hogy hallottam ahogy nyel, és sajnos szerintem levegőt is, olyan kis mohó. Büfi megint nem igazán sikerült... Mit csináljak, hogy legyen büfi??? :roll: Ti mennyi ideig büfiztettek?
De aztán miután evett, elaludt, és csak 1-kor, és 4-kor ébredt, olyan kis tündér volt, akkor kapott cicit, nem is sírt, és mindig szépen visszaaludt.
Hát nem tudom, hogy ez az Infacol-nak köszönhető-e de azért ha elfogy, lehet hogy kipróbálom a homeós bogyókat. Mi a pontos neve ezeknek?
A laktoherbet ismét elkezdtem, szerintem nálunk nem az zavart be, és a tejem jóval több volt amikor ittam. Így sem kevés, mert 70-80-akat eszik, de azért inkább több legyen.

Suezika!

Szegény kutyus... sajnos én nem igazán tudok hozzászólni mert cicásak vagyunk. De szerintem, érzi a változást, és nem tudja feldolgozni, megváltozott az ő kis világa, és nem érti hogy miért. Talán ezért lehet a bepisilés. A mi cicánk pl. ki van tiltva a gyerekszobából (eddig ott aludt velünk az ágyban), na most be sem jöhet, ha nem vagyunk ott, velünk alvásról pedig szó sem lehet. Nem igazán akarja megérteni, ha nyílik az ajtó azonnal besurran az ágy mögé, ahonnan alig lehet kiimádkozni. Ha felmegy az ágyra, a fenekére csapunk (finoman) és kitesszük a grabancát. Hát látni kéne azt az arckifejezést!!! Ha szemmel ölni lehetne... De nem érdekel, most első Geszti. Majd ha pár hónapos lesz, kb. 3 hós kortól, akkor akarom szépen összeszoktatni őket. Mert azért fontos, hogy a cica is érezze, hogy nincs teljesen mellőzve.

Pocakosok, kitartás! Nem is tudom, ki írta, hogy kétfelé szakadt a topik, a pocakosok, és a már babás kismamák táborára, de hamarosan ismét egy lesz a téma: immár a BABA! Mert most már körülötte forog szinte minden, meglátjátok!
Addigis meg bocsássátok meg nekünk ha folyton ez a témánk...
:wink:

Kép
mamy

Drága Mamy,

Édes vagy, nem kell szabadkozni...Én írtam elsőként, de ez teljesen természetes!!! Minket nagyon is érdekel, hogy mi lett Veletek és a babákkal, ráadásul tudjuk, hogy a babók előbb vagy utóbb igenis ki fognak bújni :lol:

Livi :DEHOGYISNEM!!! Tűkön ülök :lol: Én már össze vagyok pakolva, másra se tudok igazán gondolni, csak a nagy napra. Tegnap este már voltak jóslófájások, ráadásul vendégségben voltunk előtte, ahol az összes rokon anyummal az élem azt mondogatta, hogy húúú, az arcom már kezd elváltozni (tiszta horror, nem??) :roll: Szerintem még így is kihúzhatjuk a 40.hétig, én nem bánnám... Most úgyis Bencus a főnök és a kisherceg tudja, hogy mit, mikor és hogyan... Szóval nincs más hátra csal előre :wink:

Már Jade is nagyon várja, nap, mint nap kérdezi, hogy mikor jön és hogy honnan fogom én azt tudni... Annyira cuki. Tegnap megkérdeztem Tőle, hogy nagyon csúnya vagyok-e, fogok tetsueni a Bencének? Mire a pici lányom azt választolta : Dehogy vagy csúnya!!! Nagyon fogsz Neki tetrszeni, főleg a cickód :lol:

KépKép
Kép
jadey

Mamy!

Ajaj, erről az időszakról vannak emlékeim... Nyilván nem tudom a tuti megoldást, de próbálkozni lehet... Esetleg új szoptatási pózokat is érdemes volna kipróbálni (van kismillió), mert nem mindegyikben nyelne olyan sok levegőt... Hátha...! Kitartás!

Livi, a pocakosoktól

Livi

bali78

Nózi!

Hasrafektetés egyszer valóban bevált, de kicsit tartok tőle, mert a dokinéni is mondta és olvastam is, hogy ilyen pózban tudnak a legkönnyebben félrenyelni... tehát ha bukik akkor nem túl szerencsés... Iszonyúan para vagyok, nem is gondoltam volna magamról.
Szóval nem is tudom, hogy merjem-e éjszaka hason fekve altatni. Érdekes módon egyébként azonnal bealudt, háton viszont néha elég sokáig tart az elalvás.
Oldalfekvéssel kapcsolatban csak annyi tapasztalatom van, hogy Geszti oldalt fekve szokott szopizni (többnyire), de van hogy nagyon ficánkol, akkor hátára fordul. Általában viszont oldalt fekszik és úgy szopizik, azt olvastam hogy egy vonalban legyen a füle, válla, és a lába, akkor kényelmes neki az evés. Azaz a fejecskéjét ne kelljen oldalra fordítania. Igyekszem ezt tartani, és valóban, sokkal tovább és nyugodtabban cicizik.
Szerintem ne aggódj, biztos nem fog görbe maradni a Zsoltika háta, ilyenkor még olyan hajlékonyak!
Rokonlátogatás jó volt, bár kicsit álmos voltam, nem tudtam a szokásos módon "pörögni" ahogy szoktam, és akár hiszitek, akár nem, MINDENT a férjem csinált, azaz ő főzött meg 3-féle kaját, köretet, terített, kiszoltálta a vendégeket, és egy adagot ő mosogatott el! Aztán a végén már nem bírtam nézni, és átvettem tőle a mosogatás másik felét... :oops: :roll:
Nem is tudom, mi lenne velem nélküle... annyira szeretem...
Nekem is megduplázódott a szeretetem, ahogy valamelyikőtök írta, ha ezt még lehet egyáltalán fokozni, szerelmes vagyok a férjembe, és a kislányomba is!!!
Na jó, abbahagyom az ömlengést... :roll:

Kép
mamy

Livi!
Van néhány tipped a szoptatási pózokra?... Jó lenne ha lenne.
Nekünk eddig az vált be, hogy törökülésben ülök, a lábaimon a szopis párna szépen elrendezgetve hogy Geszti kényelmesen tudjon rajta feküdni, ráteszem oldalt fekve, odahajolok és a szájába igazítom a cicit. Ilyenkor általában nagyon könnyen tud szopizni, igaz nekem tartanom kell a cicit hogy rendesen kapjon levegőt az orrán.
Ezek a dolgok nyilván a cici nagyságától is függenek... :roll:

Kép
mamy

Úgyhogy Livi pakolj, én direkt úgy csináltam, hogy kiraktam a táskát és két napig pakoltam, mindig amikor eszembe jutott valami, azt bedobtam :wink: Már Bencus cuccait is összeraktam, három különböző méretet, ki tudja :lol: így lassabban telt az idő. Most Jadenek pakolok majd egy "vészcsomagot", Ő ugyanis a szüleimhez megy addig.

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
:D :D :D Hú, de igaza van a csajnak... "Főleg a cickód" :D Jóslófájás. Komolyan mondom, hiányzik. Gergővel se volt, de legalább tudnám, hogy alakul valami... Na akkor összepakolok!

Lányok!
Ugye málnalevél teát emlegettetek? ...mert erre az van írva, hogy hasmenésre, torokgyulladásra stb. áááát, ha én meginnék egy kis hasfogom, bizonyára szétrobbannék...
Nem értem! :evil: :shock:

Livi

bali78

Jadey,

megfogadom a tanácsod :lol: :lol: Pihizek, máshoz úgysincs kedvem.. Na meg gyorsan leboriztam a lábam, hajat mostam, manikűröztem és most pakolást is tettem fel. elvégre egyedül vagyok itthon, miért ne mászkálhatnék fehér trutyival a fejemen? :lol:
Nálam is minden cucc előkészítve, bár relytély, hogy egy egész zacskónyi banános cerbonaszelet tűnt el :shock: amit direkt vajúdásra vettem. Hmmm :roll:

Livi,

én most bögreszám iszom a málnalevél teát, de hogy megfogott volna... hát azt nem vettem észre.
a múltkor volt szó aranyérről: a varázsdió krémet is ajánlják.
én visszerekkel vagyok tele odalent :oops: Hiába, nehéz a gyerek feje :lol:
sz_kata

Mamy!

Szia! :D

Hátha...:

http://72.14.221.104/search?q=cache:wVL ... =clnk&cd=3

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=foto2

...innen nézve a korababáknak valót tartom a legkevésbbé levegősnek, de egyébként a mellednek is jobb ha váltgatod a pózt... Különösen a hónaljtartás jó a görcsös mell elkerülésére...

Livi

bali78

Bali,

megelőztél :lol: :lol:

Mamy,

a helyes tartáshoz még az is hozzá tartozik, hogy ne csak a kis feje forduljon feléd, hanem az egész teste. A nózija és az álla pedig érjen hozzá a cicidhez.

Kívánom, hogy mielőbb elmúljon az a fránya hasfájás!!
sz_kata

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy 4D-s dvd-ről hogyan kell képeket kimenteni? Szeretnék előhivatni. Köszi.
Asszem vmikor volt erről szó, de nem tudom mikor...

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

Sz_Kata:
Nagyon ügyes vagy..A komod fantasztikussan néz ki..Rakjál csak még fel a müveidröl képet..Petike nagyon jol érezheti magát odabent mivel eteted?

Ákata:
Sajnálom szegény Lilit..Annyira cukik a lányok páromnak mindig mutatom a képeket..Taljessen el van olvadva tölük..

Angel79:
Üdv ujra itt..Látom már te is lassan egy szép kis babával büszkélkedhetsz..

Mammy:
Az én lányom is igen csak hasfájos volt.Mi köménymagos teával itattuk és az bevált Igaz utálta nagyon..de muszály volt nagyon fájt a kis pocija a drágámnak..Remélem a fiamnál nem lesz.

Ranpo:
Nagyon cuki a kis oroszlánotok! Képzelem mekkora hangja van.
:D

Jadey,Bali78:

Látom már ti sem tudtok mit kezdeni a hátralévö idövel..Én naponta töbször is átszámolom hátha kevesebbre jön ki de sajna mindig ugyanannyi.. :shock: Álltalánosságba véve mindennel kész vagyok, utibatyum kész babaszoba is.Lányom a sulira elinditva, ugyhogy van idöm nyüglödni..

Lányok régebben már irtam az OGYK-ban fogok szülni nem a Nyiröben..Mi a véleményetek rola ismeri valaki?Nekem eddig csak jo a benyomásom az ottaniakrol..
A ctg-s papirt hogy kell értelmezni?Most voltam elösször és én lüke nem kérdeztem meg.Bár fiam mocorgott rendessen.Gondolom nem lehet semmi gond.Elég sokat keményedek pedig remélem azért még 2 hetet kibir odabent..
Vendég

edi78:

Én a power dvd-vel szoktam kifényképezni a lemezröl képet..Vagy pedig az ujjabb verzioju BS player ..
Vendég

Sz-Kata!
Nem aggódom ,még mi is egyben...
:(

Na mostmár tiszta idegbeteg vagyok megint,sírok mindenen.

Nem baj Violára gondolok mikor hisztis vagyok ,mert Ő is 1 héttel továbbhúzta Ádámmal.Neki volt eddig a legnehezebb....

M aelmegyünk autókázni,bár ahhoz sincs túl sok kedvem ,de itthon képtelen vagyok ülni.
olyan idedőlök-odaesem hangulatom van egy kis fejfájással ,meg hányingerrel.
már 2 órát áztattam magamat a kádban de az se dobott igazán fel.
Remélem a fagyi meg az autókázás megteszi a hatást,de most mintha kikukkantana a napocska és máris jobb a kedvem....

Mamy!
Köszi a cica infót szerintünk is ez lehet kutyus baja ,ma pl még egész nap alszik...

megyek ebédelni,görög salit csinált Gergő grill csirkével....
nyami
sue

jaj,ma elkezdtük a 40.hetet
csoda
39+0
suezika

Szia Lányok!

Mamy:
Sztem tök jó, hogy leírjátok a babás problémáitokat, ebből mi is tanulunk, és már egy-két hét múlva úgyis hasonló gondokkal fogunk küzdeni.

Suezika Sz_kata:
Ma valahogy olyan nyüglődős a nap, nehezen megy, és most már én is kezdek hisztis lenni ettőúl a kupitól, ami nem akar magától rend lenni...

Már megbántam ez a konyha ötletet is - már réges-rég készen lennénk, ha nem találtuk volna ki. Így meg pont magunkra kettesben valahová elmenni nem maradt semmi időnk.

Na lezárom a nyavajgást.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Na, azt hiszem amíg baba meg nem születik ,sehova nem megyek egy lépést se.
Ma elmentünk csavarogni,az autóban folyamatosan kemény volt hasam.
Na ,mikor kiszálltam kocsiból az volt ám a vicc,mert olyan érzésem támadt, mintha kiskarja kilógna belőlem.
Mondtam is Páromnak ne húzzon, hadd menjek egyedül,közbe szorítottam ezerrel,csigalépésben mentem,hátulról tutti viccesen
nézhettem ki.
Míg bent nézelődtük,fél óra, kb 2x voltam pisilni.
Hazafelé meg olyan szédülés, ájulás volt rajtam,kezem zsibbadt....
nem is folytatom

Miért van az ,hogy az öszes kismama újság a terhesség apró kínjai közül csak a görcsöt ,hányingert ,szédülést szokta megemlíteni,a végén a kínokat ,keményedés ,nyilalásokat meg sűrű pisiléseket nem írják??????????pedig ez szerintem rosszabb mint az eleje.Ti nem így vagytok vele?
megyek ,mert ismerős van itt és a gép miatt jött.
jó éjt Mindenkinek
sue
suezika

Rozus!
A jógával semmi gond nem volt, mert már előtte is túlságosan nyomott a kicsike és ez utána sem változott. A doki szerint már nagyon mélyen be van ágyazódva a fejecskéje és nem csodálkozik rajta, hogy nyom. Azt még nem tudom, hogy a jövő héten tudok-e menni, de ha igen, akkor valószínűleg megint a szerda és a csütörtök jó.

Piciri!
Mosogatás? Én már csak akkor tudok elmosogatni, ha csupán pár edényről van szó és a maratoni mosogatásokat átvette a párom, mert nagyon megfájdul a hátam és már a pocitól nem férek oda rendesen a mosogatóhoz.

Jadey!
Micsoda meglátásai vannak a lányodnak :lol: . Milyen volt az első nap a suliban?

Mi tegnap még esküvőn voltunk, de elhatároztam, hogy most már megpróbálok nyugton maradni, mert a végén még idő előtt meglep minket a kisfiunk :roll: . Mostanában már annyira nyom lent (petefészeknél, hüvelynél, végbélnél, szinte mindenhol), hogy egy kicsit gyanússá vált számomra a dolog, így elkezdtem rábeszélni, hogy még 1-2 hetet igazán adhatna nekünk és akkor gyönyörűvé varázsoljuk a szobáját és a lakást :lol: .
Szombaton voltunk a börzén is, ahol vettünk egy pár tündéri téli rucit, szoptatós párnát, kengurut (amiben fektetve is lehet szállítani) és avent termékeket. Már csak a Minimanóba és a Babyfunba kell elrobognunk a kiságyért+ pelenkázóért és 1-2 apróságért. Olyan furcsa olvasni, hogy mi még be sem szereztünk mindent, máshol meg már javában folyik a babázás.
Örülök, hogy a babusokról is írtok, mert így is gyűjtük a tapasztalatokat.
Holnap reggel vérvételen kezdek, majd irány az első ctg és szülőszoba látogatás. Bevallom egy kicsit izgulok, de bízom benne, hogy nálam nem akarják majd bevetni a dudát, amit Katánál előszeretettel alkalmaztak :? .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Ma a szokásos rokonlátogatáson voltunk. De amerre most mentünk nagyon rossz az út, és ezek a szar utak olyan rosszat tesznek a pocinak. De nem lett gond.

Sógornőm meg kioktatott, hogy ne simogassam a hasam, mert attól elernyedhet és kinyílhat a méhszáj. Hallottatok már ilyet? Mert én még nem. POnt az ellenkezőjét tudom, meg beszélgetni is kell a babával. Ugyhogy ez egy kicsit meglepett.

Sue
Nekem is egyre nehezebb, és ki tudja mi lesz a végére. az elején talán nem is gondolja az ember hogy majd a végén milyen lesz. De tényleg lehet hogy a vége nehezebb, mint az eleje.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sue,

nagyon sajnalom, hogy ilyen nehezen viseled mar a veget... Probalj minel tobbet aludni, pihenni, mert a nagy naptol fogva mar nem nagyon lesz ra alkalmad egy darabig... A korhazban keptelenseg pihenni, aztan otthon meg a szoptatas-bufiztetes-pelenkazas haromszogeben fognak telni az orak... Az ejszakai felkelesektol egyszeruen hulla vagyok...
Ja, es a 40 het utan, amikor mar naponta kellett menni a Sote-ra CTG-re, az egy remalom volt. Minden reggel bumlizas be Pestre a korhazi csomaggal, orakon at valo varakozas a CTG-re es az orvosomra, a bizonytalansag, hogy maradni kell-e a korhazban vagy sem...
Szoritok neked is es minden finiselonek, hogy ne kelljen tulhordast atelnie!

Viola
fj35

Viola!
én is ettől rettegek,hogy azt mondja holnap dokibá,na akkor minden nap ctg.
persze ,akkor csak páromnak a rossz,mert jöhet melohelyről el hamarabb és megint mehet be velünk Pestre...
de talán Nekünk annyiból könnyebb lehet, holnap azt mondja,nem mehetek haza,mert jobban kinyíltam és nem enged el...
emlékszem Neked semmi ilyen felpuhulás, rövidülés nem volt sőt nyílni s nyíltál.Vagy rosszul emlékszem?
Nekem talán ez előny ,hogy nyílok szépen lassan remélem már legalább 2-3om ujjnyinál tartunk.
Nekünk azt mondta ,hogyha szept 11-ig nem születik meg befektet.de majd kiderül
és holnap kettősfront,meg csütörtökön telihold és aztat mondják kislányok hamarabb jönnek,én csak ebben reménykedem.
sue
suezika

Sue,

Hát, tényleg a vége a legnehezebb :shock: Eddig úgy imádtam ezt az állapotot. De most már semmi sem jó. És terpeszben van a lábam, miközben megyek :shock:
Viszont jókat durmolok délutánonként, még kihasználom a lehetőséget. apa hazajött, ma délután már együtt horkoltunk :lol:
A férjem azt mondta, szerinte még kihúzzuk a jövő hét végéig, de én már nagyon bízom a teliholdban :wink:
sz_kata

piciza

sziasztok!

olyan jó olvasni a már babával kint rendelkezőket...szopiügyek, büfi, altatás... :D
mi meg, a 2in 1 csapat meg keményedünk, nyilallunk, pisilünk, türelmetlenkedünk, de szerintem ez a normális.
Mondom én, aki aug. 20-ra megbeszéltem Gergő fiammal, hogy kibújik, ő meg tojt rám magasról...
azóta figyelem az összes időjárásjelentést, frontot, teliholdat, de a babát ez sem izgatja.
6-án lesz a szülinapom, már fűzögetem őbabaságát, hogy nagyon tudnék örülni egy 3-3,5 kilós szuszogó, bömbölő kis csomagnak, meglátjuk, veszi-e a lapot. :wink:
Tegnap lerajzoltam a baba fejét az uh adatok alapján, kissé elhűltem a párommal együtt...Hogy EKKORA...és hogy ONNAN...te jó ég...bpd 9.5, ofd 11,59 volt 2 hete, azóta gondolom nőtt...
Ha ezt tudom, nem sütök tegnap malomkeréknyi csokitortát, na és nem falom be a felét.... :oops:

Szkata, visszaolvasgattam tegnap, végülis Istvános leszel, vagy Áginál szülsz? Ezt nem láttam, persze már eléggá álmos voltam.

Tina, a ctg-nél az a lényeg, hogy ha fájásod van (bármekkora is), arra a baba szívverésének is gyorsulnia kell, ill. ha mozog, akkor is gyorsulnia kell. (legalábbis azt hiszem, így van) .ezzel mérik le, hogy bírni fogja-e a szülést.
Na meg persze látszik az is, ha éppen már 2 perces fájásaid vannak... :D

Sue, tarts ki, olyan ez a várakozás, mint egy nagy ajándékra várás, minden nap közelebb visz!

Vigasztalásul még annyit: én már jún. közepe óta nem alszom éjjel csak 3 órát, mert Gergő baba rájött, hogy éjjel a legjobb játszani..

este 11-kor kell elkezdeni a "jaj de szeretek körben forogni, mindent rugdosni" című játékot, és kb. 4 felé érdemes abbahagyni.
Ezt átlag 6 ízben szokás megszakítani pisiltetéssel.
Ezen felül utálja, ha oldalt (BÁRMELYIK OLDALAMON)alszom, amit bősz taposással ad tudtomra, de úgy, hogy néha remeg az ágy tőle. Marad a hanyatt alvás, ami egyrészt neki sem jó, másrészt azt meg én utálom, de csak ez marad. Néha, nagy cselesen sikerül amolyan félfekvő teshelyzetet felvenni, de 5. 40-kor úgyis csörög a vekker a férjemnek, akkor meg kelni kell.
Ja, és az állandó gyomorégésről még nem is meséltem...
Na, ennyit a panaszáradatról, végülis nem vészes, meg lehet szokni a nemalvást, legalább a szoptatásnál lesz némi rutinom...

Most a hétre beköltözünk Pestre anyósomhoz, hogyha rohani kell, akkor ne innen kelljen bebumlizni, úgyhogy egy darabig nem leszek fórumközelben. Mondjuk most annyit jártattam a számat, hogy untig elég lesz egy hétre.... :)
ha péntekig nem dugja ki az orrát Gergő, akkor a hétvégére hazajövünk, aztán megint be...de én már szeretnék babával hazajönni....

Anyukáknak puszihegyek, na meg a babáknak is, egyben lévő kismamatársaknak kitartás!

Krisztiangel
(igazság szerint ide most 7 féle dátumot kellene írnom...szept. 8, 11, 13, 15 ,19, 23, 24...az uh-k ezeket hozták ki. A terhesség előrehaladtával csökkentek a számok, a 8-a a naptári, nagyon reménykedem azért a 6-ában....)
Vendég

Sziasztok lányok!

Sajna ritkán tudok írni, hiszen én még nem tudok hozzászólni a babás dolgokhoz ,de jó olvasni azt remélvén, hogy tanulhatok belőle.

Tegnapelőtt volt egy óriási vesegörcsöm amitől nagyon berezeltem, de hál' égnek elmúlt!

Nemtudom nálatok hogyan volt, de nekem az elmúlt héten volt egy olyan napom amit átbőgtem. Nemtudtam megmondani, hogy mi a bajom csak sírtam és sírtam. Lehet, hogy ez a hülye idő is közrejátszott? Normális dolog ez?

na most mennem kell!

Sziasztok
gabriel79

sziasztok :D
piciza

Próbálom feltölteni a táblát
Átalakítottam jpg-re.Lekicsinyítettem 600x600-ra.És nem engedi feltölteni.Azt írja ki,hogy a lap nem jeleníthető meg.
?????nem értem. :roll:
Iza
Este jövök
piciza

Sziasztok!

na végre beengedett a babanet...

Hát igen a vége kicsit rosszabb, mint az eleje a kismamaságnak. Ahogy írta is Sue, nyillalás, feszülés, alig tudni menés, derékfájás, aranyér...kellemes érzések. :D

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem megint több az energiám, mint pár hete. Most már nem érdekel hányszor jövök le a harmadikról...

Voltam vérvételen, védőnőnél, délután megyek UH-ra. Nagyon kiváncsi vagyok 4,5 hét alatt mennyit nőtt a baba. Vérkép holnapra meglesz, de a vércsoport 1 hét (ismétlő vizsgálat). Addig ki kell bírni.

Ahogy elnézegettem a táblánkat a baba bumm után megint nyugi van nem? Lehet, hogy egyszerre szülünk, minden napra jut vki egy a szeptemberiek közül?? :D :shock:

Sue! Sikerült a DVD ről kiszedni a képeket, most már csak szerkeszteni kell. Köszi.

Hajrá lányok! Kitartás!

Edit

Kép
Kép
edi78

Piciza!

Küldd el nekem mailben, megpróbálom felrakni, ok? baraksolivi@freemail.hu

Puszi

Livi

bali78

Sziasztok!

Ma van ugye az a nagy front????????????????????????????????

A hányingeren kívül semmi bajom..........................
:(

tegnap este olyan szarul voltam,mi a fenétől van folyamatosan hányingerem?????
Ma panaszkodok a dokibának az tutti,felsorolom Neki az összes kínomat....

Edi!
37.héten még én is bírtam a dolgokat,de most,semmi egyenlő a nullával.anyukám csinál mindent, ég a fejem ezerrel.....
Ja ,és nem Én írtam, hogy kell leszedni dvdről a képeket,mert én ehhez analfabata vagyok....
Nekem is párom csinálta meg

Sz-Kata!
Hol vagyol???????????????
Csak nem?
Tegnap az anyák lapjában azt olvastam, terhesség vége felé a sex megkönnyíti a szülést,de hiába hajtogattam a Páromnak.... :( :lol:

megyek lefekszem pihenni,lepkét kell rajzolnom,mert Gergő nem hajlandó 6000ftért venni olyan fa lámpát a babának, így tegnap vett egy fadarabot,meg kapcsolót meg foglalatot és ma megcsináljuk a lepke lámpát..kíváncsi leszek mi lesz belőle....

Viola!
Köszi a privát üzenetet...igen szólok mindenképp.....
sue
39+1
suezika

Sziasztok,

sz@arakodik a netünk, nem nagyon tudok jönni. De mivel most it vagyok, az ugye azt jelenti, hogy sehol semmi. Bár most már legalább egyszer-egyszer érzek valami menzi szerű görcsöt..

Sue,

szex?! Nem hisezd el, de már próbálkoztunk vele, és röhögésbe fulladt :lol: Azóta nem nagyon tudom apát rávenni, pedig már pedzegettem, hogy a szülés után sokáig lesz szünet :roll:

Gabriel,

Tök normális a depis hangulat. Szerintem. Én is éltem meg hasonlókat, biztos a hormonok, meg az, hogy tökéletesen meg fog változni az életünk.

Edi,

a 37. héten még én is aktív voltam, most meg csak a nyügi van. Olyan jó lenne, ha lenne valami javaslat, mit tegyek ez ellen!!
sz_kata

Sziasztok Lányok!

A 2005. ősziből vagyok. Sueval már leveleztünk a helyi topikban.

A sex tuti terhességindító. Nálunk bejött. Állítólag a spermiumban van olyan hormon, ami ha érett a baba beindítja a szülést. Ha nem érett, akkor marad minden a régi.

Sue
A hányinger simán lehet a szülés jele.

Kép
Kép Kép
sildike

Sue Bocsi! Tina73-nak köszi a DVD tippet, már készen is vagyok, kimásoltam, megszerkesztettem, elő kellene hivatni...

Edit

Kép
Kép
edi78

Angel!
sajnállak a nemalvás miatt, nekem most jobb, mióta nem mocorog annyit, éjszaka is békénhagy. csak oldalt tudok aludni, kb.10 percig tartó megfordulásokkal.

Sue!
Érdekes,én az autókázást egész jól bírom. a ki-beszállást nem annyira. Szerintem is rosszabb, mint az eleje, én is szédülök néha, de zsibbadásom nincs. Össz. 13 kg-t híztam, nem rossz, 15-re számítottam.

Szkata!
NAgyon örülök, hogy férjed hazaért. mOStmár marad is?
szex: ugyanez a helyet, kiartó próbálkozás, majd a végén kacagás. Hiszen az is endorfint termel, jót tesz.

Allergiám rámtört, a Calcium sandoz pezsgőtabletta nem sokat ér, úgyhogy tűrök.

ÚGY imádom a páromat! MIndent megcsinál helyettem, utánam, persze enyhe morgások, piszkálódások közepette. Az nem maradhat el, de nem foglalkozom vele. Bár a hétvégén, amikor is tanítani is elment a fordítása után, aztán megnézett 2 meccset és a laptopot bu...álta, és csak este 10 után mentünk ki a KIlóméteres utcabálba itt Érden, szóvátettem a dolgot. Kiderült, nyűgös, szerintem izgul is, már ez a fata új helyzet is megpróbálja őt. Annyit segít, óv, izgul értem, túl sok felé gondolkodik.

Erika

39 betöltve
piciri

Szex... Kacagás?

...pedig nekem megígérte az uram, ahogy betöltöm a 38. "kicsalogatjuk"... :shock: :D

De végül is szex nem kell, csak a sperma! :D Legyetek egy kicsit kreatívabbak, lányok... :D :D

Ma megtapogatta a hasam a doki és azt mondta, szerinte lent van a feje... De oly kevés meggyőződés volt a hangjában... :?
Sebaj! Van idő!

...persze van, akinek nincs! Hajrá lányok! :D :D

Livi

bali78

Még valami....

Mi van akkor, ha a vizeletben genny és fehérje van?

Livi

bali78

Bali!
Akkor hívd a dokit szerintem ,mert ha mellette magas a vérnyomid...
az a bizonyos toxobigyó lehetséges ami Ákatának is volt,vigyázzni kell vele.

Sildike!
Szia,múltkor a dunakszis topikba nagyon ismerős volt a név de mostmár tutti

ilyen hülye időt ,dög meleg és fúj a szél....babát akarok ....
de szerintem semmi nem lesz belőle.
na majd ha semmi ráveszem papikát .....
Nekünk múltkor kb 2 hete nem fulladt nevetésbe,sőt nekem eddig mindig fájt és csodálkoztam minden olyan volt mint mikor babaprojecttal próbálkoztunk.

megyek rajzolom a lepkét az alvásból semmi nem lesz ,mert fél óra alatt 3an is telefonáltak...
így marad a rajzolás aztán készülődés dokihoz.
majd este ha hazaenged írok mi volt
sue
suezika

Suezika, nem biztos, hogy a szülés jele a hányinger, mert én még nem szülök (legalábbis így a 30. héten remélem nem) mégis pár napja időközönként hányingerem van. szerintem inkább az idő miatt.

Piciri, most, hogy fúj a szél nekem mégjobban kijött az allergiám hiába ittam calciumot és öblítettem az orromat sóoldattal, semmi.
Sőt majdnem bepisiltem annyit sikerült tüsszentenem egymás után. még aszomszéd is átkiabált, hogy ez nem semmi.
No nem baj mi mindent kibírunk!!!!!!!!

Bali, ha vizeletben fehérje jelenik meg az a toxoplazmózis jele is lehet hívd fel a dokidat!

Sziasztok
gabriel79

Sziasztok lányok!

Hát nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy Gesztikémnek használ az Infacol :lol: Már 2 napja nem láttuk hogy fájna a pocikája, tegnapelőtt este volt a nagy sírás, azóta semmi :lol: (kop-kop-kop!!!) sőt úgy vettük észre, hogy jó nagyokat tud pukizni és kakilni tőle.
Bevezettem azt is amit tanácsoltatok többen, hogy evés közben többször próbáljam büfiztetni, hát sajnos a büfi még mindig elég nehezen jön, van amikor nem is jön, de így többször sikerül, és ha éppen nem alszik be, akkor tudja is folytatni a cicizést (általában folytatja).
Mindenesetre ma vettem Mecsek Baby teát (filteres) ebben édeskömény és kamilla van, és egy Babamosoly nevű szintén filteres teát, ez csak édeskömény. Külön akartam megvenni a teafüveket (édeskömény-ánizs-kamilla), de nem volt... Na mindegy, főzök neki egy gyenge teát minden reggel, és ha nyűgösködik, abból kap pár kortyot. Remélem, nem köpi majd ki... :roll:

Lányok!
Biztosan ti is adjátok a gyerkőcöknek a Konakiont és a Vigantol olajat. Az előzővel kapcsolatban (Konakion ampulla) lenne kérdésem! Ma adnánk neki először itthon, a védőnő és dokinéni azt mondta HETI 1 AMPULLÁT KELL EGY KANÁLNYI ANYATEJBEN FELOLDVA ADNI NEKI. Namármost, a gyógyszer leírásában az van, hogy HAVI 1 AMPULLÁT KELL ADNI!!! Többször is megismételve, szóval nem hiszem hogy elírás. Mivel nem mindegy, lementem megkérdezni a védőnőt. Persze nem volt ott. Dokinéni sem. Viszont volt ott másvalaki (gondolom másik védőnő), aki közölte, hogy igen, HETI 1-ET KELL ADNI, és a tájékoztatás el van írva...!!! Közben jött még egy valaki, az is állította, hogy heti 1-et kell adni, de ha nem hiszek nekik, hívjam fel a dokinénit. Hát most mi az igazság????? Ez azért röhejes, nem? Ti hogy adjátok?
A Vigantolt pedig napi 1 cseppet, ugye? Ebben legalább nincs eltérés. De a Konakionnal teljesen tanácstalanok vagyunk.

Képzeljétek, tegnap délután voltunk sétálni itt a közelben, és Gesztikém amikor kiléptünk a lakás ajtaján, azonnal abbahagyta a nyűgösködést, (addig az öltöztetés nem nagyon tetszett neki), és nézelődni kezdett, aztán a friss levegőn úgy bealudt, olyan jóízűen, békésen!!! Végigaludta a sétát, amikor az arcára sütött a nap, hunyorgott egy kicsit, de csak az elején, aztán már az sem zavarta. Annyira jó volt, nekünk is jólesett a séta, kicsit leültünk egy padra, összebújtunk, olyan romantikus volt... :lol:

Látom, téma a szex. :lol: Hát mi nem nagyon mertünk az utóbbi időben próbálkozni, a klasszikus értelemben... :oops: Most meg :wink: épp tegnap mondtam a Páromnak, hogy már csak 4 hét!!! :lol: Nem tudom, "rendes" szülés után hogy megy a dolog, de mi már alig bírunk magunkkal.
Persze tudom, más a szülés előtti téma, mint az utáni. Szerintem bátran "próbálkozzatok"!

Most mennem kell, még jövök!

Kép
mamy

Sue, Gabriel!
...de ahhoz kell a magas vérnyomás, nem. Igaz, egyszer, amikor felhúztam magam, "felszaladt" 110/80-ra, de nem hszem, hogy ez elég hozzá... :D Ugye?
...holnap megyek pótpipilésre...

Mamy!
..én már nem emlékszem, de megnézem... :?

Livi

bali78

Mamy,

én kiváltottam a konakiont, és heti 1x 1 ampullát írt rá a gyógyszertáros.
sz_kata

Bali, most olvastam, ha a terhesség vége felé kis mennyiségben van fehérje az normális, de gyulladás ist jelezhet.
gabriel79

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Köszi szépen!!!

Sz_Kata!
Nekem is heti 1 van ráírva a dobozra, ezért csodálkoztam a dobozban lévő betegtájékoztatón... olvasd el te is, meglátod mennyire ellentmondásos!
De a fenti linket olvasva most már megnyugodtam. Tehát akkor heti 1 ampulla.

Kép
mamy

Sziasztok!

Na, kettős front miatt talán végre voltak délelőtt jóslófájás szerűségeim. Bár igaz, hogy emelgettem, pakolásztam is ki a könyveket a dobozokból, és utána kezdődött, de elmúlt.
mondjuk ez még semmit nem jelent szerintem - de holnap megyek dokihoz, majd meglátom, van-e bármilyen rövidülés, vagy ilyesmi. (Gyanítom nem lesz továbbra sem 3000 volt eddig mindég.)

És végre néha már a fülem is kidugul - annyira jó újra hallani!!!

Az éjszakák viszont borzalmasak nekem mindenem bedagad reggelre, kezem lábam is, és csak oldalt bírok aludni, de minden egyes fordulás olyan, mintha malomkő nehezedne a törzsemre. Viszont pisi csak max. 1-2 van: sötétben megyek ki és utána gond nélkül visszaalszom.

Egyetértek: ez a vége elég küzdelmes már!!!
És én is félek a terminustúllépéstől, MÁV-ban nem fektetnek be, és kétnaponta CTG...

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?