Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jók lettek a képek, este többször is végignéztem, rakok fel párat, ha nem gond.

Napsi!
Elküldöm neked a képeket, hogy a fotótárba felrakhasd.
Nem tudom mit felejtettetek el, most nagyon kiváncsi vagyok.
Jó bulizást délutánra, Norisznak előre is nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!
A cd nagyon jó! hazafelé ezt hallgattuk a férjemmel, én énekeltem, a férjem fütyürészett hozzá, ha ezt valaki hallhatta volna. :oops: :lol:

Steiff!
Hozom a cd-det, a megyei találkozó jó ötlet, benne vagyok.

Akkor jöjjenek a képek:
tirza

nem engedi feltölteni a képeket, kicsit később megpróbálkozom
tirza

Tirza, majd e-mailben megírom;) Küld mail-ben a képeket!
Nekem is nagyon bejön a CD, azért is másoltam le nektek... Olyan aranyosak a gyerekek, nekem a Tavaszi Szél a kedvencem, mikor a kisfiú és a kislány egymásnak énekelnek, hogy "Virágom, virágom"!! nagyon Édi:)))

Süni!:)
Hiányoztatok ám! Jól sikerült az oszitalálkozó??

Gilice!:)
Nem sikerült eljutni??

Jiny! :)
Dór jobban van már???? Jobbulást kívánunk neki!!!

Többiek, ti is hiányoztatok!!!

KépKép
napsugaracska

Lányok!
Segítsetek, hogy tudom Gabikáék honlapjára regisztráltatni magam?

Azt tudjátok, hogy most kb. hányan várnak Gabikáéknál babára? :lol:

Kép;

Kép
angyalka1

Angyalka!
Nem tudod regesztráltatni magad! A belső fórumhoz és képekhez csak a tagoknak van hozzáférésük. Ott is azoknak akik kértek jelszót. Tag pedig az után lehetsz, ha már van babád. :)
De a nyilvános fórumra bárki írhat!!!
Én úgy tudom hogy 230 körül mozog a szám, de nyugodtan hívd fel Gabikát!

KépKép
jiny

jiny!

köszönöm válaszod,most már értem. :lol:

Kép;

Kép
angyalka1

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem tudtunk menni, de a lányok tegnap nagyon felváltva működtek: egyik elaludt, mikor a másik ébredt stb. A kerti bulira is csak du. 4-re értünk. Legközelebb remélem ott leszünk!!

Gilice és a csajok!

KépKép
gilice

Sziasztok!

Gilice!
Nagyon aranyosak a kis ikreid :D

Képzeljétek Gréta elkezdett "beszélgetni" :D :D :D
Annyira aranyos, majd meg tudom enni. Olyan sok boldogságot okoz nekünk ez a kis manó. Néha úgy érzem, ha én szültem volna, akkor nem lenne ilyen jó baba.

Jár közületek valaki babaúszni? Szeretnénk lassan elkezdeni. Milyen tapasztalataitok vannak?

Megyek, mert "fő" az ebéd.
obea

url=http://lilypie.com]KépKép[/url
obea

Végre sikerült feltennem a vonalzót :D :D

Most már tényleg megyek. Sziasztok!
obea

Obea!:)
Jó lesz ez a vonalzó, csak a 2. kódot illeszd be...
Illetve ez is jó amit betettél, csak amit látsz plusszban kiírva a vonalzó mellett, azt töröld ki :wink:
Remélem érthetően fogalmaztam:))) Bocsi, ha nem...

Gilice!:)
akkor legközelebb:) Már nagyon kiváncsi voltam a csajszikra:D

KépKép
napsugaracska

Sziasztok!
Eddig regisztrálatlan háttérolvasóként örültem a mindennapjaitoknak, viszont most éreztem, meg kell szólalnom. Ez egy jól működő fórum volt, de amióta Napsugaracska belerondított a háttérből, már nem az igazi. Kelimoni egy komoly, okos nő, aki nagyon fog itt hiányozni.
Nem tudom, a háttérben mi történt, de, hogy az ok Te vagy, az kiderült. Napsugaracska, mint anyaukád korabeli ( 52 éves vagyok ) szólnék hozzád.
Remélem, nem bántalak meg.
Kicsit gondolkozz el, azon, amit tettél vagy olvasd vissza magadat. Fel kell, hogy ismerd a hibáidat. Érzelgősnek tartod magad, pedig inkább erősen, rendellenesen túlfűtött vagy. Minden hozzászólásod erről tanúskodik ( mindig sírtok. )

Sokszor vagy bántó. Észre veszed olykor?
Dícsérgeted magad? Észreveszed olykor?
stb. stb. Tehát kérlek, gondolkozz el.
Szétromboltál egy nagyon jó baráti társaságot.
A továbbiakban minden jót kívánok és szeretnék hűséges háttérolvasó maradni.

Magdi
maminkó

Kedves Maminkó!

Én nem ismerem sem Kelimónit, sem napsugaracskát, de a topik itt azoknak szól, akik örökbe szeretnének fogadni, vagy örökbefogadott babát nevelnek. És természetesen mindenki felnőtt, felelősségteljes ember, aki saját, esetleg sajátos stílussal bír. :lol:
Szépen kérlek, hogy a topik nevéhez hűen az örökbefogadással kapcsolatban írj! :lol:
Te is örökbefogadó szülő vagy? Ha igen, akkor kérlek, hogy írj nekünk erről!!! :)

Üdvözlettel:
Judit
struga2

Szia Steiff!

Szervezd meg légyszi' a találkozót! Remélem Kavicska is válaszol!

Az országos listáról: Annyi biztos, hogy van a Tegyesznél egy hölgy, aki az országos listára "ügyel". Tudom, hogy volt nemrég egy 1 éves kislány, és volt pár hónapos kisfiú is. A megyéből is volt felterjesztve házaspár. Ez azt jelenti, hogy pl. van egy gyermek Miskolcon, és ott nincs örökbefogadó, akkor felhívják az összes megyét. Ahány megye tud, az küld anyagot a potenciális szülőkről, majd az örökbeadó megye választ egyet! :o
Szóval, ha fel is terjesztenek, egyáltalán nem biztos, hogy téged választanak! Mi egyébként pont miskolci levelet vártunk, de sajnos veszprémi családot választottak. Indok: ők régebb óta várakoznak!!! Ennyit a nagy elvhez: "a gyereknek keresünk szülőket, nem a szülőnek gyereket!" :? :?

Várom, hogy egyeztessünk találkozó ügyében. Nekem elvileg 4-ig dolgozóm van, utána szabad vagyok! (most a kislányommal itthon táppénzezünk egy ronda bronchitis miatt :twisted: )

Jó hétvégét mindenkinek!
Az októberi találkozóra mi is szeretnénk már menni! (Talán már 2 gyerekkel???? :D )

Sziasztok:
Judit
struga2

Kedves Maminkó!

Nem akarlak bántani, mert nem ismerlek, de szerintem jobb lett volna, ha háttérolvasó maradsz.
Mivel te magad is azt írtad, hogy nem tudod mi történt, így akkor nem tudom hogyan ítélkezhetsz.
Ha a két lány között történt valami, akkor az szerintem csak rájuk tartozik, hagyd, hogy ők maguk rendezzék.

Ez a fórum, társaság attól ilyen szép és színes, hogy különbözőek vagyunk, különböző véleményekkel (de ezt már írtam egyszer). Milyen unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt mondaná, itt mindenki csak helyeselgetne.

Ja, és köszönöm a diagnózist, ezek szerint én is rendellenesen túlfűtött vagyok, mivel én is állandóan sírok.
tirza

Napsi!

Fogom küldeni a képeket, csak le kell kicsinyítenem mindet, mert nem bírja kiküldeni a levelezőnk.
Mindjárt kezdődik a buli, jó szórakozást, aztán majd muti a képeket. :)

Struga, Steiff, Kavicska!

Nekem du jó elvileg hétköznap, de egy vasárnap du (szept. 10-e) nekünk még jobb lenne, mert akkor a férjem is megismerkedhetne a gyerekekkel.

Obea!

Akkor már nagyon ügyesek vagytok! Akkor most már lehet pletyizni a lányoddal! :wink: :D
babaúszás: két barátnőm is hordta a fiát úszni, nekik nagyon bejött, és a babák is élvezték.
tirza

Kép

Kép

Kép

Kép
tirza

sikerült feltenni, nem hiszem el!

Kép

Kép

És a boldog család: :wink: :lol:

Kép
tirza

Ja, és a kislányunk lemaradt: :wink: :lol:

Kép

A többi képeken a felnőttek is rajta vannak, beleegyezés nélkül nem mertem felrakni az arcokat, de küldöm napsinak, hogy belerakhassa a fotótárba.
tirza

Kedves Triza, Steif, Kavicska!

Nekem vasárnap szeptember 10. du tökéletes! Mindenki hoz mindenkit??? :lol:
Mármint jöjjenek férjek és gyerekek is szerintem.

Kedves Mindenki!
Még nem tanácsolt senki semmit, hogy az örökbefogadást mikor tálaljam a tágabb családomnak? Férjem szerint elég, ha itt a gyerkőc. De szegény 84 éves nagyanyám halálra rémülne szerintem, mert nem értené, hogy akkor most mi is van!?? :shock:

Ma én is rendezkedni kezdtem. Kislányom egyik szekrényét áttoltuk vele a másik falra, a rajzoló asztalt meg vissza az egyik falra! :lol: No, helyet nem nyertünk! :lol: :lol: De jó lett.
Leányzóm, azt mondta még nagy bölcsen, hogy kár izgulni az örökbefogadás miatt, egyszerűen csukjam be a szemem és vegyem ki a fejemből a gondolatokat. Becsuktam a szeme, majd mikor szólt, kinyitottam, ahogy ő is. Erre mondta, hogy így jó, mert most mindketten nem gondolunk semmire, úgyhogy, ha akarom, akkor símogathatom az ő hátát. :arrow: Arra szabad gondolni! :lol:

Sziasztok:
judit
struga2

Sziasztok !

Struga2

Ez nagggggyon tetszett :D :D :lol: :D :lol:
Nem semmi kislányod van :):):):)

Szóval akkor válaszolok:

Én nem igazán tudom, mi amikor eldöntöttük , közöltük a szűk családdal a dolgot majd folyamatosan és fokozatosan tágult a kör.
Nem tiltottuk hogy a családban ha a babakérdés felmerül titkolják igy van aki a szűk családtól tudta meg mire készülünk , vagy ha valaki rákérdezett a babára akkor elmondtuk.
Szóval mi a kezdetektől fogva folyamatosan bővítettük a beavatottakat :):)
Szerintem ha szóba kerül nyugodtan megemlíthetitek , egyrészt van idejük feldolgozni másrészt kiderül ki mit gondol kihez hogyan kell állni majd. Biztos lesznek akik fenntartással fogadják ezt nektek is fel kell dolgozni :(

Tirza

klasszak a képek :lol: :lol: csak sajnálni tudom hogy nem tudtam elmenni tegnap :( :( :(
Szóval te tegnap óta nagycsaládos vagy ??? :o :lol: :lol:

Kizsó, Napsi

Az a kép.... Norisz és Zsófi ??!!!
Csudi aranyosak , nem árt már rájuk vigyázni :):):):)

Naninga
naninga

Sziasztok Csajok!

A szombati minitali nekünk is nagy élmény volt! :lol: Öröm volt látni a sok növekvő csemetét és a boldogságot a szülők arcán. A haza indulás nekünk is nehezen ment. Aranyosak a képek! :lol:

Napsi! A zene-ovi CD csúcs! Olyan jó volt hallgatni és felidézni a régen elfelejtettnek hitt mondókákat és énekeket, és Máténak is nagyon bejött, mert négykézláb rugózott rá és amikor éppen a két szám közötti szünet volt, felháborodásának is hangot adott. :wink: Egyszóval nagyon köszönjük! :lol:

Struga2 ! Mi akkor közöltük a családdal a szándékunkat, amikor meghoztuk ezt a döntést. Igaz, akkor még volt 1 támogatott lombik próbálkozásunk és mindenki azt mondta, hogy OK, de ez majd úgy is sikerülni fog, de legalább így szokhatták a gondolatot! Igy mire eljött a nagy készülődés ideje, már mindenki izgatottan érdeklődött és velünk izgult. De ez igazából családfüggő, szerintem érezni fogjátok mikor érett meg rá a családi hangulat. A kislányod stratégiája a "nem gondolásra" nagyon aranyos. Milyen jó is lenne, ha ilyen egyszerűen mennének ezek a dolgok!

Maminkó!A véleményedet meghallgattuk, de! Itt csupa "Nagylány" forumozik, és szerintem el tudják egymás között intézni a nézeteltéréseiket. De mivel én sem tudok semmit a részletekről és mind a két általad említett "tagtársunkat" kedvelem, ezért nem is akarok állástfoglalni ebben az ügyben.

Sok puszi mindenkinek!
Di_ti
di_ti

Nagyon aranyosak a babócák :D :D :D Az összes egytől-egyig egy tünemény :D
És Tirza! Nagyon jól állnak nektek. Azt hiszem, csodálatos szülők lesztek és nagyon jó helyre fog kerülni az a baba, aki hozzátok kerül. Nagyon drukkolunk nektek és a többi várakozónak is!
Kép

KépKép
obea

Sziasztok Lányok!

Struga2!

Mi akkor beszéltünk az örökbefogadásról a család "anyai" oldalának :), mikor komolyabban intézkedni kezdtünk örökbefogadás-ügyben.
Leültem anyukámmal, aztána tesóimmal, apukámmal - külön külön meséltem mindenkinek róla, hisz mindenkihez másképp jutnak el a dolgok. De hát az ember ismeri a családtagjait...

Az érdekesebb az volt, hogy a férjem szűkebb családjának, vagyis a két szeretett - és igencsak felnőtt - fiának hogyan mondjuk el.
Végül alkalmat adott rá az a beszélgetés, amikor a nagyfiú és a felesége bejelentette: "Pici babánk lesz!"
Akkor mi is elmeséltük: "Hamarosan nekünk is!" :) Innen már könnyen ment, mert szó szerint azt kértük tőlük, hogy nem tartsák titokban a döntésünket.
Meséljenek róla, hogy mit hallottak, mi fog történni velünk...

Így végül valahogy ott volt már a levegőben, velünk együtt várta mindenki, hogy örökbefogadás útján leszünk hamarosan szülők - és megérkezett hozzánk Zitus! :):):)

Kép Csupaszem-Kisasszony :):):)

KépKép
amneris

Sziasztok!

Sajnos mi nem voltunk a talin :cry: , de remélem az októberire menni tudunk. Október 14.-én esküvőre megyünk, remélem nem akkor lesz a tali :? . Már azt hiszitek, hogy nem vagyok rátok kiváncsi, pedig annnnnnyyyyyira szeretnék találkozni veletek. :D

A képek szuperek mind mindig!

Struga és Steiff!
A Tegyesznél másfél éves korig jelültük meg, de csak júniusban iratkoztunk fel a félroma baba sorra is.
A Tegyeszes 16. hely a fehér babára vonatkozik. Félroma babára csak mi várunk a megyénkben. Az országos listáról minket is egy miskolci félroma baba miatt értesítettek a nyáron. Struga lehet, hogy egy babáról beszélünk?
Ja és a genetika! A pécsi immunológusom mondta, hogy a romáknál ritka az immunbeteg. :wink:

Kép
vivi1

Napsugi küldtem Neked emailt! Szeretném, ha rólunk is lenne kép a tábliban. Létszi tedd fel, előre is köszi! :D

Kép
vivi1

Vivi, ugyanebben a megyében mi teljesen roma babát is vállatunk volna 3 éves korig, és mégis eltüntette a "kedves hölgy" a papírjainkat.
szuperboszi

Szuperboszi a Ti babátok nem Tegyeszes? Ha igen, mennyi idő után kaptátok Bobit?

Kép
vivi1

De 7 hónap és egy nagy balhé után.
szuperboszi

Jó reggelt!

Napsi!
Hogy sikerült a buli? :)

Szerintem is jól mutatunk babákkal. Ilyen gyorsan még szerintem senki nem lett nagycsaládos, mint mi szombaton. :lol:
Nagyon köszönöm, hogy foghattam a babákat, most tök jól feltöltöttem, és újult erőkkel várakozok. :)

Struga!
Mi először az én családomnak mondtuk el és akkor, amikor már jelentkeztünk a tegyeszhez, az első reakció riadalom, de a következő másodpercekben már megnyugodtak. Szerintem akkor tudatosult bennük, hogy nem akarjuk erőltetni ezt a lombikot, pedig már régóta mondogattam nekik az örökbefogadást, de akkor úgy látszik nem vettek komolyan. Kellemes meglepetésként ért, hogy amikor később beszéltem különleges babákról, teljesen támogattak, semmi ellenérzésük nem volt.
A férjem családja egészen más tészta, nekik később mondtuk el, mivel igencsak nem olyan rózsás a viszony köztünk. A reakciójuk egyenlő a semmivel, még a mai napig is, ha az örökbefogadást próbálom szóba hozni, úgy csinálnak, mintha nem érdekelné őket és másra terelik a szót. Így mostmár semmit nem mondunk nekik, még a babaszobát sem mutattam meg nekik, majd meglátják akkor, ha eljönnek megnézni az unokájukat, ha egyáltalán eljönnek.
A tágabb környezetünkben sem csináltunk titkot az örökbefogadásról, szerintem már mindenki tud róla a faluban (aki ismer). Szinte mindenki velünk izgul és várják hogy haladjunk a sorban. Próbáltuk a környezetünket megtanítani arra, hogy ne valami misztikus dolognak tartsák az örökbefogadást, hanem egy természetes dolognak, és úgy gondolom, hogy ez sikerült is, persze leszámítva anyósékat :? . Most a baba származása miatt készítjük elő a terepet, persze ezt csak a tágabb családban, több kevesebb sikerrel, de majd ha meglesz a baba úgyis akkor fog minden kiderülni, ki hogy fogadja.
tirza

Amikor kint voltak nálunk a tegyesztől, akkor megkérdeztem, hogy működik a sorbanállás, vagyis, ha a gólyahírtől fogadunk először örökbe, akkor a tegyeszes sorban bent maradunk-e, mivel a megyében min 5 év a várakozás, ezért én naívan azt gondoltam, hogy majd a tegyesznél szépen haladunk előre, amíg nyíltan két babát örökbefogadunk, és akkor a harmadik baba tegyeszes lenne. :) Erre azt mondták, hogy ez minden megyében más (miért más, miért nem egyforma???), fejér megyében kikerülünk a sorból, így újból kell jelentkezni, és újból a sor végére állni, más tegyesz bent hagy a sorban. Azt gondoltam, hogy egy határozattal annyi babát tudsz örökbefogadni, ameddig érvényes, akkor egy sorban is addig állok sorban, amíg sorra nem kerülök, és ha két sorban állok, akkor kétszer kerülök sorra. Vagy ez így hülyeség?
Ha a tegyeszes sorkezelés nem egyforma tényleg, és minket majd kivesznek a sorból, akkor valamit csak lehet tenni, hová lehet fordulni ilyenkor, hogy egyforma elbírálást kapjak?
tirza

Sziasztok!

Mi is nagyon jól éreztük magunkat szombaton, kár hogy hamarabb el kellett jönnünk. Félig volt sikeres az utunk, babahordozó megvan, de a babakocsi nem volt olyan színben, amit kinéztünk, kb. 1-2 héten belül lesz új szállítás, majd akkor megnézzük újra, nem vagyunk elkésve.

A babák tényleg nagyon édesek, jó volt őket dajkálni egy kicsit. Mi is feltöltődtünk.

Napsugi!
Gábor teljesen oda van a kis Norisztól, úgy látom örülne, ha fia születne, de jó lesz a kislány is. :)
Szeretem a talikat, ilyenkor látom igazán, hogy milyen jól bánik a gyerekekkel a Gábor és mennyire szeretik őt, hiszen Csabika is neki kezdett el beszélgetni és mosolyogni.
A hordozóról majd készítek képet és megmutatom az új szerzeményt :D
Jól sikerült a buli? Sokan voltatok?

Vivi!
Köszi a kérdésed, anyukám már jobban van. Kedden hazahoztuk a kórházból és úgy néz ki jó volt az infúziós kúra.

Struga!
Mi már a TEGYESZ-hez jelentkezés előtt beszéltünk a családdal, szüleinkkel, bátyámékkal. Mindenki támogatta elsőre az ötletet, nagyon aranyosak voltak. A tágabb családi kör pedig fokozatosan tudta meg, amikor szóba került, hogy mikor lesz babánk, akkor nyíltan beszéltünk nekik is a terveinkről. A barátaink is tudják és mindenki együtt számolja velünk a hónapokat, hogy mikor kerülünk már sorra, sőt már babás ajándékokat is kaptunk :D
rvan

Rvan!
Mi is mentünk hordozót venni a tali után a brendonban, csak mi öcséméknek vettük. Egy kicsit el voltam hűlve az árakon, nem gondoltam volna, hogy ennyi a hordozó, mi kölcsönbe kaptunk egyet.

Valószínűleg erről lemaradtam, hogy anyukád kórházban volt, mi baja volt?

Amneris!
Zituska csodaszép!
tirza

Köszi a dícséretet Tirza!

Pedig mit össze gondolkodtam, hogy feltegyem-e ezt a képet: gyönyörű szemek, édes mosoly, és RENDKÍÍÍÍVÜL NYÁÁÁLAS POFI !:lol:
Olyan nehéz mostanában fotózni a kis Csipiszt: vagy nyálas, vagy cumi takarja el a pofikáját, vagy mindkét ökle a szájába tömve. :P
Hát: ez egy ilyen korszak...

Ez is fülig cumiban készült :D - kiültünk a teraszra a hintaágyba:

Kép
Ugye milyen jó, hogy anyunak puha pocakja van? :P

KépKép
amneris

Sziasztok!

Örülök, hogy ilyen jól sikerült a tóparti party.

Mi is szerencsésen megjártuk Kárpátalját.
A „hogyan mondjuk meg családtagjainknak” témához csatlakoznék.
Aki olvassa a Gólyahír honlapját, az már olvasta tőlem, hogy mi nem csinálunk belőle titkot, a környezetemben mindenki velem együtt várakozik. Egyetlen egy dolog bántott engem, az Anyósomék. Anyós és Após 400 km-re és határon túl lakik, mi 1 évbe egyszer látogatjuk őket, nagyon idősek, és mélyen vallásosak. Tavaly szeptemberben, amikor náluk voltunk, nagy volt fennforgás, szinte 5 percig tudtunk 4-ben maradni, elmeséltük szándékunkat, de nagyon hűvösen fogadták, leginkább nem reagáltak rá. Az elmúlt1 év alatt (hetente hívjuk Őket) egyszer sem kérdezték meg, hogy áll az ügyünk. Engem nagyon bántott, főleg a férjem miatt. Most hétvégén meglátogattuk Őket, és a reggelinél a férjem közölte: nemsokára lehet jönni hozzánk keresztelőbe. Reakció: síri csend. Erre én, nem kell ennyire örülni. És ekkor elmondták minden aggodalmukat, ami végül is a tudatlanságukból fakadt. 1 év után jutottunk el oda, hogy eltudtunk mondani mindent a nyílt örökbefogadásról, eloszlatni a kételyeket, és megnyugtatni Őket. Olyan nyugalomban jöttem haza, hogy most már ez a lelki akadály elhárult. Most már Ők is várják az unokát. Bár ritkán találkozunk, és nagyon távol élünk egymástól, és nincs igazán beleszólásuk az életünkbe, nekem mégis fontos volt, hogy Ők is elfogadják a kis jövevényt, hisz a fiúk gyermeke lesz.

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek az érzéseimet.

Tviky

U.I. A bátyám csütörtökön hozott 8 doboz gyrekruhát.

Kép
tviky

Tviky!

Olyan jó volt olvasni a soraidat :)

Nekünk nem volt problémánk az örökbefogadás közlésével, és a reakciókkal sem, mivel a családban több örökbefogadott is van az egyik oldalról, a másik oldalról pedig elég nyitottak voltak, ami talán annak köszönhető, hogy még aránylag fiatalok. Viszont bennem is felmerültek kételyek, miután Grétát megkaptuk. Úgy vittük haza, hogy senki nem tudott róla :wink: Tudták, hogy szeretnénk örökbefogadni, de azt nem, hogy mikor sikerül. Így nagy meglepetést okoztunk mindenkinek és nagyon örültek a kis jövevénynek. Persze hozzá kell tennem, hogy a nagyszülők levegőt se nagyon tudtak venni az örömtől és a meglepetéstől. Aztán egy pár hét múltán úgy éreztem, anyósom nem szereti annyira Grétát (ez lehet, hogy azért volt, mert anya nagyon odavan érte, és hozzá akartam hasonlítani). Szóval megkérdeztem, hogy tudod szeretni annyira a kislányomat, mint a vér szerinti unokádat? Erre nagyon megnyugtató választ kaptam: Nem. Sokkal jobban szeretem :)
Szóval biztos vannak és lesznek is kétségek, de a legjobb megbeszélni őket, ahogy te is írtad. Azért, hogy ne legyenek bennünk felesleges félelmek.

KépKép
obea

Sziasztok!

Vivi1: Megkérdezhetem,hogy melyik megyében laktok?
csöpke

Tviky: örülök, hogy sikerült átbeszélni a dolgokat, nyilván fontos dolog ez Nektek, mégha praktikus szempontból nézve nincs is jelentősége. Lehet tudni, hogy milyen aggályaik voltak? (Azt mondjuk sosem fogom megérteni, hogy miért nem KOMMUNIKÁLNAK az emberek, ha vmi kérdésük, problémájuk van? Miért jó agyonhallgatni a dolgokat és csendben őrlődni...)
rkata

Tirza!

Anyukám szívbeteg, s emiatt sokszot vannak angínás panaszai, mellette még gyomorfekély, csontritkulás és egyéb reumatikus panaszok, stb. Általában évente kétszer szokott hosszabb kezelést kapni kórházban, hogy szinten tudják tartani az állapotát. Szerencsére nagyon jó háziorvosunk van, aki a kisebb rosszulléteket ügyesen megoldja itthon, kórház nélkül.

Tviky!
Örülök, hogy végre sikerült megbeszélnetek az örökbefogadást az anyósodékkal. Sokat jelent, ha a család is támogat bennünket.

Obea!
Nálunk még csak a bátyáméknak vannak gyermekei, tehát csak az én szüleimnek vannak unokái, az anyósoméknak a mi babánk lesz az első unoka, ezért bízom benne, hogy nagyon szeretni fogják. Ők is azt mondogatták a legelső pillanattól, hogy fogadjunk örökbe, ők ugyanúgy szeretni fogják, senkit nem érdekel, hogy ki szülte, az a lényeg, hogy mi neveljük és végre unokájuk lesz :D
rvan

Rkata

Anyósomék nem nagyon kommunikáltak velünk gyerek ügyben, lombikok kapcsán egyszer sem hívtak fel megkérdezni hogy vagyok.
De nem haragszom rájuk, sőt szeretem és tisztelem, már a puszta tényért, hogy egy ilyen fiút neveltek nekem, mint a férjem.
Annyit árultak el, hogy azon aggódnak, hogy tudjuk-e majd a gyerek származását, nem fog-e az életetadó zaklatni bennünket és hasonlók.
Remélem, most hogy megnyugtattuk Őket, azért imátkoznak, hogy mielőbb jöjjön az unoka.

Eldöntöttem, hogy elkezdek vásárolni, minden hónapban veszek valamit a babakelengye listából.

Kép
tviky

Sziasztok!

Sajnálom, hogy a babások így döntöttek, de itt maradok veletek!
Babások! Írjatok nekünk is! :wink:

Rvan! Örülök, hogy anyukád jobban van! :D

Amneris! Olyan jó nézni Zitust ahogy rajtad alszik! Nagyon szép kép!

Csöpke! győr-moson-sopron megye

Mindig az anyósék!!!! :roll:
Nekünk is velük volt nehéz dolgunk! Ha lehetett volna 100 lombikom, akkor ők kültek volna mind a 100-ra. :evil: A harmadik lombik után mondtam nekik, hogy ezt nem bírom tovább lelkileg, sem testileg. Elöször nem volt válasz, de egy hónap múlva rájöttek, hogy az én egészségem sokkal fontosabb. Azóta izgatottan várják az unokájukat! :D [/b]

Kép
vivi1

Szuperboszi! Olyan kiváncsi lettem! Mi az, hogy eltüntette a papírokat? Ilyen is létezik? :evil:

Kép
vivi1

Vivi1: én igyekszem mindkét topikba írogatni. :)
Lombik: a legkönnyebb mindig a partvonalról véleményt osztani , aki soha nem ment át ilyenen, fel sem tudja fogni, micsoda lelki-fizikai megterhelés ez.

Nálunk a szülőknek, ha volt is esetleg aggályuk, azt nem osztották meg velünk, viszont kezdettől fogva mellszélességgel támogatott minket mindkettőnk családja. Anyósom azt mondta, ha ők lennének a mi helyünkben, ők is ugyanezt tennék (mivel nincs is más választás, ha gyereket szeretnénk...).
rkata

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, hogy megírtátok, hogyan, s miként fogadták az örökbefogadás hírét a rokonok.

Elhatároztam, hogy a leendő dédikkel hétvégén közölni fogjuk a dolgot! :lol: Nagyanyám egy akkora kertet tart rendben, hogy 5 családot eltartana, úgyhogy, ha azt bírja a szíve, akkor ezt is! :lol: :lol: Aztán a dédiknek megmondjuk, hogy nem titok! Szerintem estére az egész rokonság tudni fogja. :lol: Aztán mindenki emésszea dolgot!

Triza! Örülök a nagy megbékélésteknek!

A Tegyesszel kapcsolatban annyit mondanék, hogy nagy a káosz szerintem. Senki nem tud semmiről, vagy nem is úgy van, ahogy tudja! :twisted: Ezzel már többször szembesültünk! (Én azért rendszeresen a nyakukra járok! :wink: )

Vivi1! Könnyen lehet, hogy ugyanazt a gyerkőcöt nem kaptuk meg az országos listáról! :cry:

Triza! Ez tényleg jó "duma", hogy minden megye másként csinálja! Ezt én is hallottam már! Ne dőljünk be neki! Ez egy államigazgatási szerv, törvény alapján működik, s ezért mindenütt ugyanolyan lehet a szervezet és ugyanúgy működhet! :twisted: :evil:

Fejér megyeiek!!!!
Akkor lesz találkozó???? Nekem még mindig jó Triza által javasolt szept. 10-e! Ha jó idő lesz, akkor valami kiülős gyerekfuttatós helyre is mehetünk Fehérváron!

Este még visszanézek!

Ja! UI: Én ugyan nem ismerem a babások és nembabások közötti válóokot, de én is szeretném, ha ők is írnának ide! Haragudni nagyon rossz érzés! Kérlek titeket babások...!!!!!!

Sziasztok:
Judit
struga2

Írunk:)
Vivi, sok minden van, amire az ember nem is gondolna.
Azért publikusan nem mondanék el mindent, de magánban lehet róla szó:)

Elmondás:
Család anyai ága mellszélességgel melletünk állt/áll, nálunk is a dédi nagy hírforrás:) "Nyugati" rokonság a színkérdést sem érti, náluk természetes a sok színes babóca.
Anyukám egyet jegyzett meg szerényen: Ne nehezítsük meg a helyzetünket azzal, hogy súlyosan beteg, fogyatékos gyereket fogadunk örökbe. De ez nem is volt szándékunk.
Apai ág: Itt is anyósgikszer van, de ez nem csak az örökbegyerkőcöt érinti (szóval ne vegyétek magatokra, ha nem öribaba lenne, akkor sem állnénak hozzá sokan máshogy), sajnos ők olyan emberek, akik a gyerekekkel nem tudnak mit kezdeni. Helyben van 3 unokájuk, akik nem szeretnek hozzájuk menni, és enyémekkel sem foglalkoznak, így nem vettük magunkra, hogy az öribabához másként állnak. Egyébként semmi negatívum, kötelező karácsony és húsvét 1 óra látogatás belefér.
A most születendő babáról sem érdeklődtek eddig, talán ha 2x, pedig tudták, mikor megyek magzatvízvételre, és hasonlók. Sőt, még a gyerek neme sem érdekelte őket.

Barátok, ismerősök: Nálunk mindenki mindent igen hamar tudott, és igen pozitív volt a visszajelzés, munkahelyen is, kicsit jött a "felnézünk rátok" feeling, de azóta teljesen természetes az öribaba.
A romaság kérdésre is olyan negatívum jött csak, hogy ugyan ki alkalmazza majd ezt a gyereket üzletkötőnek, de hát ennyi legyen a legnagyobb baj.
Mostanában állandóan jön a faluban a tiszta apja megjegyzés, holott mindenki "tudja" hogy öribaba, hiszen ezt pusmogta fél falu.

Na asszem írtam eleget, ugye?
szuperboszi

Sziasztok Lányok!

Vivi!

Az, ahogy elalszik a babád a szíved fölött az egyik legszebb érzés, amit majd átélsz, meglásd!! :P
Tudod milyen? Mintha megnyílna a mellkasod és együtt lélegeznétek, együtt dobogna a szívetek - mintha áradna közetetek a szeretet oda-vissza!

A hintaágyban ülve egy kicsit azt játszottam, hogy a hatalmasra nőtt várandós pocakomat ölelem... :oops: Pont úgy simult hozzám, pont úgy tudtam átfogni.

Klassz pillanatok ezek, igaz, Lányok? Az ember inkább elzsibbad, meg se moccan, csak soká tartson! :D :D

KépKép
amneris

Szuperboszi próbáltam Neked írni privát üzit a babaneten, de valamiért nem tudok :?
Írsz nekem ha szépen kérlek? gulyas1107@freemail.hu
Kiváncsi vagyok, lehet, jobb lenne ha gyakran telefonálnék neki? :roll:

Kép
vivi1

Amneris!
Eltudom képzelni milyen jó is lehet! :cry: :cry: :cry:
Imádok bújni, szeretem kimutatni az érzéseimet. Egésznap nyalni-falni fogom szegénykét :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
vivi1

Vivi ne aggódj, nem fog elkopni, lehet nyalni falni. :D

KépKép
jiny

Helló Csajok!

Már megint miről maradtam le?! Milyen palotaforradalom volt itt, hogy babások, meg nem babások?! :evil: Hát milyen dolog ez?!
Én minden esetre, ahogy eddig is, fogok írni ide, már ha van aki kíváncsi a hsz-eimre, és szerintem nagyon nem lenne jó ez a szakadás!

Vivi! Én is nagyon "cicás-bújos" vagyok, és szerencsére Máté még elég kicsi hozzá, hogy hagyja magát ölelgetni meg puszilgatni amikor csak jól esik! :lol: De attól tartok, hogy ahogy általában a fiúknál, 3-4 éves kor körül már úgy kell majd lopni azokat a puszikat és öleléseket, ezért jó előre bespejzolok belőlük! :lol:

Amneris! Hát igen, ezek az igazán boldog és békés percek! Máté is sokat aludt kisbabaként az apukája meg az én pocakomon és valóban varázslatos élmény! :lol: Zitus nagyon csini lányka!

Mindenkinek szép álmokat!
Di_ti
di_ti

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?