Sziasztok Lányok!
A hétvégén megint otthon voltunk. Szóval megint hosszú leszek!
Vanillka!
Nagyon elemében van a nagyfiad! Látom szereti az isit!
Boscó!
Nagyon édesen tekereg az ágyban Fannika! És szép kertetek van! Fannika nagyon szabályosan cumizza az ujjacskáját!
Meli!
A fenobarbitált én úgy tudom a múlt században kábítószernek használták. De lehet, hogy nem jól emlékszem. Egyébként meg szerintem nem "tanulja" meg 10 nap alatt a szervezete, hogy aludni kell.
Ezt találtam a Viburcol végbélkúpról:
Hatóanyag: Homeopátiás gyógyszerkészítmény. Növényi- és ásványi eredetű anyagok felhasználásával készült végbélkúp. Chamomilla recutita D1 1,1 mg Atropa belladonna D2 1,1 mg Solanum dulcamara D4 1,1 mg Plantago major D3 1,1 mg Pulsatilla D2 2,2 mg Calcium carbonicum Hahnemanni D8 4,4 mg 1,1 g-os végbélkúponként.
Javallat: A szervezet öngyógyító törekvésének serkentésére lázas vagy láz kialakulása nélküli, nyugtalansági állapotokban. Banális fertőzések tüneti kezelése. Hatás : Homeopátiás gyógyszerkészítmény. Növényi- és ásványi eredetű anyagok felhasználásával készült végbélkúp. A szervezet öngyógyító törekvésének serkentésére lázas vagy láz kialakulása nélküli, nyugtalansági állapotokban. Banális fertőzések tüneti kezelése.
Hatástani csoport:
Megjegyzés: Eltarthatóság : Szobahőmérsékleten (30 °C alatt). Felhasználható: 5 év.
Kiadhatóság: Vény nélkül.
Gyógyszerforma: Végbélkúp
Kölcsöhatás:
Csomagolás: 12 db végbélkúp.
Gyártó: Dr. Peithner KG.
Figyelmeztetés: Az alkalmazás kezdetén jellemző módon sor kerülhet a panaszok átmeneti erősödésére. Minden nem várt reakciót jelezzen orvosának. Amennyiben a panaszok a kezelés ellenére fennállnak, ismételten orvoshoz kell fordulni. A homeopátiás gyógyszer alkalmazásával egyidőben (ń 1/2 óra) tilos illóolajat is tartalmazó (mentolos, eukaliptuszos) cukorkát szopogatni és nem szabad intenzív illatú fogkrémet használni! A kezelés ideje alatt aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem szabad alkalmazni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopáthiás szer hatását. A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ellenjavallat:
Adagolás: Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja naponta 2-3-szor 1 végbélkúp gyermekeknek 6 hónapos kortól. Akut tünetek fellépésekor óránként 1 végbélkúp. Csecsemőknek 1 napos kortól 6 hónapos korig: - naponta legfeljebb 2-szer 1 végbélkúp. A panaszok enyhülésével az adagolás gyakorisága csökkentendő.
Mellékhatás: --
Egyébként bármi gyógyszerről leírás:
http://www.pharmachip.hu/main/ut/gyogyszer
Lingelera!
Szép nagyra nőtt a kisfiad!
Tünde!
Az én férjemet Unicum-apuka néven lehetne nevezni, de sajnos nem fórumozik, mert nem szeret magáról beszélni. De arra bezzeg kíváncsi, amit én írok!
Anita!
Gratulálok a fogacskákhoz!
Petra!
Nem semmi a környezettanulmányos emberke! Elvégre tudta, hogy kisgyermekes családhoz megy.
Angi nagyon szép! És le a kalappal az örökbefogadás miatt! Bátrak vagytok!
Kicsilány!
Üdv a bandában! Mekkora haja van a lánykádnak! Gratula!
Ma voltunk visszarendelve a neurológushoz. Megint megkaptam, hogy túl fejlett szellemileg a lánykám, hagyjam egy kicsit egyedül élni. Viszont a mozgása határozottan fejlődött a dokinéni szerint. És azt mondta, hogy érdekes, hogy egy ilyen nyugodt anyukának hogy lehet ilyen hisztis gyereke (merthogy végigbömbölte a vizsgálatot). Szerintem nem is hisztis, és amin jót röhögtem, hogy én egyáltalán nem vagyok nyugodt fajta ember. Anyukám azt szokta rám mondani, hogy idegzsába vagyok.