Új privát üzeneted érkezett!

Marqueza!
Koszonom Neked a kedves szavakat!
Ha eszembe jut, hogy nemreg meg pocakosan olvastalak Titeket, amikor szulni keszultetek, most meg mar a masodikat varom... Hihetetlen, hogy rohan az ido. En 4ev utan mar tuti nem vallalnek be gyereket. Ha egyszer nyugodt ejszakaim lesznek, es visszamegyek dolgozni, az biztos, hogy nem kezdem elorol :)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Én voltam 5 ágyasban Johannával és 1 ágyasban Bulcsúval. És ezek után az egyágyasra szavazok. Van lehetőség akkor is a beszélgetésre, kapcsolat kialakításra. Viszont van lehetőség a nyugodt pihenésre és együttlétre a babával. Segítséget ugyanúgy kapsz a csecsemősöktől.

Edina
sidney

Lányok!

A múltkoriban itt szó volt a PIC-ről. Tegnap találkoztam a barátnőmmel, aki tavaly a 33. héten szülte meg a kislányát. Eredetileg az Uzsokiban szült volna, de mikor megindult a szülés, az orvosa rögtön a nemtudomhányas (elnézést, elfelejtettem) női klinikára irányította, mert hogy ott tudják szakszerűen ellátni a babát. Ergo nem az van, hogy megszülöd az általad választott kórházban, majd onnan mentővel továbbviszik. Talán vidéken rosszabb a helyzet, de Bpen még oda lehet jutni a megfelelő helyre, ha korán indulna be a szülés.
marqueza

Ezvicc!

Látod, én meg pont annak örülök, hogy Luca már nagyobb, lehet vele "nagyosabb" programokat csinálni, mint játszóház, Állatkert stb, lazán el lehet indulni bárhová, nem kell a fél háztartást magunkkal vinni stb. és simán el tudom képzelni, hogy 3-4 év múlva rámtör megint a babázhatnék. De "mindannyijan máások vagyunk"-ahogy a dal mondja, s ettől érdekes a világ :D

Marq

Apropó! Említetted az alvást, néhány hónapja sokan írtuk, hogy a gyerekeink rossza alvók. Luca kb 2- hétig, átaludta az éjszakákat, aztán megint nem. A múlt héten elvittem a Heim Pálba alváslaborba, ahol elmondták, szerencsére semmi baj vele, csak genetikailag rossz alvókát örökölt. Bizony, az alvási hajlamot is örököljük, én ezt nem tudtam, megosztom veletek ezt az infót, csak annyival bíztattak, hogy az idő múlásával azért valamivel jobb alvók lesznek.
marqueza

Kedves Gyuri dr!

Kismamák! A következő sorokat ne olvassátok el!

Sógornőm közvetlenül az AFP vizsgálat előtt elvetélt, a magzat eltávolítása után mondták neki, hogy kb már 10 napja nem élt. Ő nem érzett semmit, nem vérzett, csak egy uh alapján derült ki mindez. A kérdésem az, hogy nem okoz-e problémát az, hogy a sógornőm testében már bomlásnak indulta a "baba" és a szervezete nem lökte ki? (sajnos a kórházban, ahol a beavatkozást elvégezték, nem igazán mondtak semmit)

Válaszát előre is köszönöm, üdv. Marq
marqueza

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, szült valaki császár után természetesen a D.-Pestiben? Mi a szokás: császár után császár vagy ez orvosfüggő?

1,5 éve szültem a B.Honvédban, ott, sajna, császár után császár van... ha lesz kistesó, szeretném megadni az esélyt, h természetesen szüljek. Lakóhelyemhez most a D.-Pi kórház van közelebb.

Előre is köszi a válszokat

Üdv
Ági
agi_77

Szia Ági,

Amennyire én tudom, a Dél-Pestiben nem zárkóznak el a természetes szüléstől császár után, persze amennyiben ez orvosilag nem ellenjavalt... Majd Gyuri doktor megcáfol, ha rosszul tudom:-)
Most én is hasonló cipőben járok. Ősszel jön a kistesó. Én még nem döntöttem el, hogy mit is szeretnék..... Elég kicsit lesz ahhoz nálunk a különbség a két manó között, hogy csak az utolsó pillanatban (közvetlenül a kitolási szakasz előtt) derüljön ki, hogy nem kell-e újra császár. Annak nagyon nem örülnék, ha másodszor is teljesen kitágult méhszájjal tolnának be a műtőbe. De még van időm eldönteni.

Judit
karpijudit

Marqueza!
Irnal errol az alvasvizsgalatrol?
Hogy lehet bejutni, hogy altatjak el, adnak tanacsot?
Atti egesz heten max 1orat aludt napkozben (volt ettol kevesebb is)
Este meg tobbszor felkel. Olyankor adunk inni, cumit es visszaalszik. Szerencsere a ferjem sokat segit,legtobbszor O kel hozza.
Amivel nekem problemam van,hogy nap kozben csak a babakocsiban hajlando aludni. Ejszaka bevalt az, hogy egyszer hagytuk sirni, azota csak betesszuk es kesz, de nappal nem. Probaltam mar, hogy becsukom az ajtot, es hatha, de nem mukodik. Muszaj valahogy raszoktatnom. Erre nem mondanak tippeket a korhazban?

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Judit! nekem Bulcsú kézben aludt el vagy szopizva. du-i alvásnál most rászoktattam arra, hogy mellé fekszem /Johanna ágyába, vagy kanapén a nappaliba/ és ott elalszik szopi nélkül/van mikor szopival/ ha nagyon nem bír magával akkor beteszem a kiságyba ott persze üóvölt hagyom egy picit aztán kiveszem és akkor már értékeli hogy mégis csak jobb így és elalszik. Tudom hosszútávon ez sem egy jó megoldás /Johanna mai napig így alszik el 4,5 éves/ de legalább még mindkettő alszik du is. Johanna másfél éves koráig felkelt éjszaka. sztem Bulcsú megdönti a rekordot, sajna.

Marq! sajnálom a sógornődet. Mihamarabbi babázást kívánok Nekik.
Üdv Edina
sidney

Ági!

Én az első császár után kétszer szültem természetes módon. Igaz az első kettőt még Csepelen, a harmadikat a Dél-Pestiben, ugyanannál a dokinál. De a mi kedves Gyuri dokink is már sokszor leírta, hogy nem zárkóznak el a császár utáni hüvelyi szüléstől, ez csak a mama és baba állapotától függ.
Bármi kérdésed van írj nyugodtan.

Zsuzsa

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Hello Lányok!

Köszi a válaszokat. Holnap után megyek AFP-re, aztán genetikai UH. Jól megfogdom a tanácsokat és jól megnézem majd a babót, főleg annak tudatában, hogy majd csak a 28. héten láthatom! :lol:
Hűha, az 10 hét a két Uh között... az nagyon sok idő.
Remélem Ti jól vagytok.

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Szióka!

Én már érzem őket mocorogni:)
Olyan jó, Persze, most tudom mit kell figyelni, csak időm nincs rá:(
Ági új szobát kapott, a hétvégn a páromék festettek pakoltak, jó nagy volt a rumli...
Én nem tudtam segteni, de ez rosszabb volt, mintha melóztam volna....

Olyan édes lányom van, simán átszokott az új szobába, azért este nézett rám nagy szemekkel hogy mi van, de így is aludt reggelig.

Alvás ügyben segíteni nem tudok, nálam egy mormota apa génjeit örölökte és alszik simán, ha lerakom az ágyba.
A mi ágyunkban csak hancúrozni szokott, eszébe sem jut aludni. Én sohasem altattam sem ölben, sem magam mellett, nálam ez valahogy elvi kérdés volt. lehet, hogy most szívtelennek tűnök, de így maradt magánéletünk a párommal :lol: 8)
Unakoatesóm szerint nevelés kérdése is,(nomeg alvásigény, ahogy Marq írta), mert nekik 3 van, az elsőt elrontották, de a picik alszanak rendesen.

Üdv: Dóri

u.i.: Zsana! Szept. 04-én amikor te Genetikai UH-ra mész, lehet, hogy összefutunk, mert én AFP+UH-ra megyek :lol: (dokim szeretne látni 5 hétig szabin van/volt és a 12. hetest nem ő csinálta szóval azt mondta, hogy megnéz)
Vendég

Ezvicc

Alváslabor: nem kell beutaló, csak hívd fel a Heim Pált. Első körben csak részletes beszélgetés van a szülővel+a gyereket játék közben megfigyelik. Csak akkor végeznek további vizsgálatot (műszeres), ha valóban indokolt. Nálunk erre nem volt szükség, egyértelműen mondta a doki, hogy tök normális a gyerek, nincsen rosszul szoktatva, mint már mondtam, a jó öreg DNS tehető felelőssé, de majd "kinövi".
A babakocsiban való altatásra hát hm. szóval szerintem megdícsérni nemigen fognak, tekintettel arra, hogy Atti már nem újszülött, ötletet biztosan tudnak adni. Szerintem néhány egyszerű szóval próbáld meg Attinak elmondani, hogy ez így nem jó, aztán ki kell bírni egy hét üvöltést. Elég gáz lenne egy pici baba mellett még majd őt is altatni. Tanácsos néhány napon át naplót írni az alvási szokásairól, mikor ébredt, hogyan, ha felébredt, hogy viselkedett stb és azt is magaddal vinni, sokmindent látni belőle. Remélem érthetően fogalmaztam, egy kicsit, mintha összefüggéstelen lenne vagy nem? :twisted: :D

üdv. Marq
marqueza

Sziasztok!

Régóta olvasgatom már az üzeneteket, és nagyon sok infót szereztem már belőlük. Éppen ma merült fel bennem egy kérdés, amivel kapcsolatban találtam is egy pár sor utalást, de választ igazán nem.
Ha a 12. heti ultrahangon (ami "4 D"-s volt) a baba méretei alapján azt mondták, hogy egy héttel "idősebb vagyok" mint gondoltuk addig, akkor a 16. heti AFP vizsgálatot melyik dátum alapján számolják ki? Az utolsó menstruáció első napja, vagy a 12. heti ultrahang új számításai alapján?

Előre is köszi a hozzászólásokat.
mazsuzs: zsuzsi
mazsuzs

Hello Lányok!

Örülök, hogy rendben vagytok!

Dóri, lehet, hogy találkozunk? Bár valószínű, hogy én 1-én vagy 5-én megyek, mert akkor járok arra a munkámból kifolyólag, meg igazából, nem is tudom pl.: hogy mennyi idő az AFP eredménye, mert gondolom, hogy azzal kell mennem UH-ra. Mindenesetre csinálhatnál már egy vonalzót! Nagyok klassz, hogy érzed már a lurkókat! Mivel én első babás vagyok, így nem vagyok benne biztos, de mintha én is érezném! Nagyon klassz. Már alig várom azt az időt, amikor, nap mint nap összetéveszthgetetlenül fogom érezni. :D

Mazsuzs!
Nekem a dokim az UH adatait vette alapul, így van az, hogy holnap a mensi szerint 17 hetes leszek, de az Uh szerint 16. Szerintem kérdezd meg a dokidat. Nekem is kiszámolta, hogy mikor menjek. Na mindegy. Tiszta para ez a vizsgálat, miközben meg majdhogynem ér semmit... :shock:

Mindenkinek szép napot!

Remélem a tüzijátékot mindenki átélte aki kint volt. Mi kint voltunk nagy volt a pánik hangulat, jól eláztunk, de szerencsére nem lett bajunk.

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

Dóri! Bulcsút én is ágyában egyedül elalvósra akartam szoktatni. Csak mikor altattam Johannát akkor apukám jószándékból, hogy Johanna el tudjon aludni, ha sírt Bulcsú inkább kivette a kiságyból, sétálgatott vele az meg szépen elaludt. Próbáltam én már azóta visszaszoktatni az eredmény kitartó ordítás egészen hányásig.
Johanna mindig is az ágyában aludt el csak ott kell lenni vele míg el nem alszik. Hát ez sem jobb. Lelkileg és idegileg fel kéne készülnöm és leszoktatni őket eme rossz szokásukról.
Azt látom hogy maradt a magánéletetek :shock: :D :D :D
jól csináltad abszolút nem tartalak szívtelennek. sztem neki is jobb így.

Zsana! ne idegeskedj úgyis minden ok lesz. AFP meg tényleg nem sokat ér, csak arra jó hogy sokkolja a kismamikat.

Edina
sidney

Sziasztok !

Meg tudná adni valaki nekem Gyuri mail címét, vagy priviben elég a pü is ?
Köszi Dorki
dorki

zsana!

Jó, hogy jól vagy:)

Sid!

Örülök, hogy megértessz :lol:

Dorki!

Ha megkeresed a hozzászólását, akkor ott meg fog jelenni az email gomb alul, úgy, mint nálam a pü melett, ha rákattintassz akkor pedig már nyilik is a levelezőprogramod.

És a kért vonalzó!

Kép

Kép
Vendég

Illetve bocsi, eza jó!
Ágit öregítettem :D

Kép

Kép
Vendég

Dóri
a lev.programommal van valami gáz, de a pü. működött. Köszi !

Gyuri
köszönöm a választ és azt külön, hogy ilyen gyorsan jött ! :)
dorki

Dóri!

Klasszak a vonalzóid!

Egyébként szerinted már most más az iker terhesség, vagy nem különbözik semmiben az előzőhöz képest?
Érdekelne a dolog.

Ha jól tudom akkor természetes úton fogantak nem? Kétpetéjűek?

Voltam AFP-n most várhatok 1 hetet az eredményre..., na de aztán láthatom UH-n a kisbabót! :lol:

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

Dóri! én is akartam kérdezni, hogy az ikerek mozgása intenzívebb, mint egy babáé? írj róla légyszi. Nem akarok hülyeségeket kérdezni. na még egy bocs ha badarság! tudod hogy mikor melyik mozog? úgy értem hogy meg lehet különböztetni vagy csak érzed ugyanúgy a mozgást mintha egy lenne? na remélem érthető vagyok ha mégsem akkor bocsi. elmondani könnyebb lenne.
olyan izgalmas lehet egyszerre két babát is várni. Vannak már nevek?

Zsana! Veled izgulok.

Edina
sidney

Helló!
Kedves Zsana!

Köszönöm a felvilágosítást a hetek számításval kapcsolatban, majd tényleg a doki mond végleges választ, éppen a héten telt le a szabija.
Egyébként én pont a te ellenpéldád vagyok mert egy hétten idősebbnek mondtak a baba mérete miatt, mint addig hittem magam.

Remélem azért a - szűk két hét múlva - következő AFP után nem leszek annyira "borulátó", mint ahogy pár szóból és hozzászólásból kivettem
Minden jót!

Üdv. Mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok Lányok!

Ma bementem az AFP eredményért mivel nem adtal telefonon felvilágosítást. Minden rendben van!!! Nagyon örülök Neki, :P tudjátok mennyit stresszeltem magamat raja...
A héten megyek genetikai UH-ra, mert ma nem volt időm ott maradni. Már nagyon kíváncsi vagyok a babókára.
Remélem Ti jól vagytok és minden rendben.

Mazsuzs!
Remélem kiderült, hogy mikor kell menned végre. Igen úgytűnik mi pont ellentétesen vagyunk, ami a hetek számítását illeti... :wink:

Remélem a babóka megmutatja a lába közét is :wink: , akkor mindenképpen írok Nektek, hogy van e kukac vagy sem... :lol:

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!

Zsana !Örülök hogy jó lett az AFP. Remélem a felfedi titkát a kis bébitek. mindenféleképp írjál mi volt.

többi kismama mindenkivel minden ok?

Edina
sidney

Hello Lányok!

Hát nem bírtam ki, így ma voltam genetikai Uh-n. A mért adatok alapján a korának megfelelő babó. Láttuk a lába közét is, de még nem biztos semmi sem, mivel kb., úgy a 20-22. héten szállnak le a herék, amik láthatóak és abból kiderül, hogy fiú e vagy sem. Most semmi nincs a lába között, nem akarom elszólni, de nagyobb a valószínűsége, hogy kislány! :D Persze nagyon örülnénk Neki!

Remélem Mindenki jól van!

Nagyon el vagytok tűnve!!!

KépKép
Kép
r. zsana

Sid/Zsana!

VAgyunk, csak épp kilábalófélben egy nátha vagy influenzából.

Nálunk mindig van valami.
MA vették le a fogszabályozómat, alulról, csüt.-ön pedig tömnek, ugyanis "anyaghiány" van az egyik fogamon, rákézdeztem mi az, hát lyukas, csak még nem szuvas, inkább tömjük be, mondták, hát inkább most, mint később.

Múlt héten pedig fogkőleszedésen voltam. Van jó oldala is, ha az ember sokat jár, már tegeződöm a dokival és mindig tud szinte másnapra időpontot adni :D

Zsana!

JÓ, hogy minden ok.
Szóval lehet, hogy csajszi lesz, habár majd a szülőszobán kiderül.
Mi is készültünk fiú és lány néveel egyaránt, soha nem lehet tudni....

Na megyek aludni...

ÜdvD: óri
Vendég

Sid!

Nem tudom mikor ki mozog, ahoz még picik, csak folyton buli van a hasamban, de már a párom is érzi, szóval nagyon aktívak, meg most szinte alig híztam, csak a pocóm van.

Nevek már vannak, most azon aggódom, hogy mielőbb kerítsünk egy 4-6 órás bébiszittert aki vigyáz Ágira, úgy, hogy én is itt vagyok, most is illetve maradna az ikrek megszületése után is.
Egyedül halál, és segítségünk nincs.

A bölcsi nem jó mert onnan Ági mindent hazahozna, az pedig sem most sem később nem jó.

Ha tudtok valaki megbízhatót szóljatok.

Vendég

Sziasztok!

Dóri! kíváncsi vagyok fogod e érezni külön külön is őket. majd írd meg ha igen.
megkérdezem egy isemerősömet, neki volt bébiszittere, mert a kislánya mellett dolgozott.
egyébként sok gyermekápoló vállal gyermekfelügyeletet is munka mellett. meg is kérdezem egy másik ismerősömet is. Remélem találsz megbízhatót. priviben írd meg kb. merre laktok. az biztos hogy ezt egyedül nem lehet bírni.
legjobb megoldás az amire te gondolsz. Együtt vagytok az még nagyon kell Áginak is. A segítő meg lehet éppen a picikkel is, ahogy a helyzet éppen megkívánja.

Zsana! örülök, hogy minden rendben volt a uh-n. akkor most van egy kis nyugi. és lehet hogy csajszika? persze a tuti majd csak a szülőszobán derül ki.

Edina
sidney

Tisztelt Főorvos úr!

Arról érdeklődnék, hogy az EDA adása mennyire elfogadott a kórházban?
Negyedik kisbabámat várom, gondoltam esetleg ezt is kipróbálom, de szeretnék előbb meggyőződni róla, hogy a mai nehéz egészségügyi helyzetben is van-e rá lehetőség, megvannak-e a személyi tárgyi feltételek!

Kedves Lányok! :)

Tőletek pedig azt kérdezném, van-e az EDÁ-ról tapasztalatotok? Ha igen, megosztanátok velem? :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdvözlettel: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok Lányok!

Dóri remélem már jobban vagy! Egyébként ez az idő engem is kikészít, nagyon hideg van már este, így jön a kötött zoknis időszak...
Dóri, mindenképp írj majd hétfőn hogy mi volt az UH-n! Klassz, hogy már 14 hetesen érezted őket!
Ma voltam védőnőnél is, nézett baba szívhangot is, nagyon jó érzés volt hallani, hogy minden rendben Vele. Most már egyre többet érzem én is a babót, aki szerintünk is csajszi lesz. Kész nőuralom lesz akkor itthon! :D

Szép estét Mindenkinek!

KépKép
Kép
r. zsana

Dóri

Adj fel egy hirdetést, arra tuti sokan fognak jelentkezni, lesz kikből válogatni. És tényleg jobb minél előbb, hogy Ági is meg tudjon barátkozni a helyzettel, meg hátha az első nem válik be.
marqueza

Hello Lányok!

Mi van Veletek? Mindenki eltűnt? Remélem jól vagytok!

Tudom, hogy a többség nem az első babóját várja, de azért megkérdezném, hogy lenne e kedve Valakinek eljönni velem novemberben (7-e; 14-e;..) hát nem is tudom hogy hívják ezt, a kórház szülészete szervezi az adott időpontokban, ahol be lehet menni és körbenézni meg ilyesmi. Gondolom Ti már voltatok. Na, mindegy ha nem akar senki sem jönni mert már volt, akkor legalább írjátok meg, hogy érdemes e elmenni.

Szép napot Mindenkinek!

ui.: a hét végén irány Siófok! :D Kész megtakarítás 2 fizet 3-at vihet 8)

KépKép
Kép
r. zsana

Helló Zsana!

Én a jövő héten megyek AFP-re, kicsit irigyellek, is hogy már túl vagy rajta.
Még nem tartozom a többséghez, vagyis az elsőt várjuk.
Azt hiszem és szívesen elmegyek veled a novemberi időpontok közül bármikor
a "kórházlátogatásra"

Üdv. Mazsuzs
mazsuzs

Mazsuzs!
Én is a jövő héten megyek AFP-re, te mikor?

Zsana!
Szívesen elkísérlek, mert habár a 2.-3.-at várom még nem voltam és első szülésem is olyan gyors volt, hogy nem volt időm körülnézni:)
Ha akkor még tudok majd járni a nagy hasammal, de kocsival nincs messze.

Vendég

Sziasztok!

Én már 34 hetes vagyok a kislányunkkal, és én is a JFK-ban fogok szülni. Egy olyan kérdésem lenne, hogy Ti fogadtatok, vagy szeretnétek e fogadni szülésznőt? Ajánlatos előre fogadni?
Én szeptember 5-én megyek szülőszobalátogatásra, jön még valaki ezen a napon?

Mindenkinek szép napot!

Finike :lol:
finike

Mazsuzs és Dóri!

Örülök, hogy jöttök Ti is! :P Egyébként van októberben is ha az jobb Nektek.

Mindenesetre örülök nagyon! :D

Mazsuzs!

Szerintem nálam nagyobb parást az AFP-vek kapcsolatosan ritkán lehetett látni.... 8) Most vissza gondolva elég nagy marhaság volt! Úgyhogy kár idegeskedni!

Drukkolok nektek és minden rendben lesz!

Dóri!

El ne felejtsd mondani, hogy nálad két babó van! 8)

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok!
Én még új vagyok, bár már 1-2 hete olvasom a fórumot.
A Jahn Ferencben fogok szülni én is.
Első terhességem, jelenleg a 17. héten járok és iker babákat várok.
Szeptember 5-én szeretnék szülőszobai látogatásra menni, és örülnék ha vki csatlakozna még hozzám.

Üdv mindenkinek

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de szeretném figyelmetekbe ajánlani honlapunkat amely reményeink szerint elnyeri tetszéseteket!
Köszönettel: H. Anikó

Dekorációs falfestés, nem csak gyerekeknek!

http://www.dekofalfestes.atw.hu/

http://users.atw.hu/dekofalfestes/SA4000062.JPG
falfestolanyok

Szia Adra!

Én is iker, te mikorra vagy pontosan kiírva? És kinél?
Dolgozol vagy otthon vagy?
Hogy viseled? (én kicsit nehezen, igaz nekem van hasolítási alapom és hát az első terhességem olyan sima volt, a mostanihoz képest, hát nem ehhez szoktam)
Bocsi, ha sokat kérdezek, de olyan jó egy sorstárssal találkozni:)

Nem jönnél inkább októberben és akkor csatlakozhatnánk?

Engem igazából az érdekelne, hogy a vajúdókádat már sikerült e beszerelni....

Habár ikrekkel a kérdés valószínüleg nem aktuális :lol: A védőnőm szerint elég nagy eséllyel megszülhetem őket természetes úton, ha a 37. hét után jönnek. Hát majd meglátjuk, én azért tarok tőle egy picit, mi van, ha a másodikkal lesz valami...

Zsana!

Október lehet, hogy jobb, akko rmég bizti beleférek majd a télikabátomba:)

Finike!

Én nem tudtam fogadni, mert a lányom közben megszületett, én nem kapkodtam el, azért nem árt, ha fogadsz valakit, hátha elhúzódik főleg az első babánál és akkor nem árt, ha valaki végig melletted van. Persze lehet mázlid is(mint pl. nekem volt , mellettem az ügyeletes szülésznő is végig ott volt), de ha mondjuk vasárnap éjjel mentek be, akkor jobb, ha van valaki.
Ha fogadsz valakit az sem kerül sokkal többe, mert valamit úgyis ad az ember, ha meg van elégedve az ügyeletessel is, szóval az már nem oszt...
Első körben nem árt megkérdezni a dokidat, ő kivel szeret együtt dolgozni.

Ha mégsem fogadnál az sem nagy baj, mert a már babás mamák egyike sem panaszkodott még a szülésznőkre.

Szóval a döntés a te kezedben, szeretnél e még erre is valamely plusz pénzt áldozni, cserébe lesz akit bármikor zaklathatsz a végén (néha nem árt...), aki azért mégsem a dokid, mert ő ugye csak a szülés legvégén van jelen és lehet, hogy lesz olyan szitu, amikor őt azért mégsem hívnád fel, de valakitől szeretnél tanácsot kérni.
Ez most elég kacifántosra sikerült, de remélem érthető... :shock:

A másodiknál én is terveztem , hogy fogadok, csak nem tudom ikrekkel van e értelme, főleg, ha mondjuk császár lesz...

Na ez jó hosszú lett 8) , de elsőszülött már alszik, párom pedig filmet néz :wink:
Vendég

Sziasztok!

Dóri!
Köszönöm, hogy válaszoltál, valahogy én is így gondoltam, csak kiváncsi voltam más, tapasztaltabb véleményre is.

Adri!
Én is 5-én megyek szülőszobalátogatásra, ha gondolod talizhatunk.

Nem tudjátok, hogy erre a látogatásra férfiakat lehet-e vinni, mert a párom szeretne jönni, csak az elég ciki lenne, hacsak az én párom van ott mint férfi. :wink:

Szép hétvégét Mindenkinek!

Finike
finike

Finike!

Férfi mehet nyugodtan, szokott néhány apuka is lenni.
Habár elég korai időpontban van, de ha ráér jöjjön nyugodtan.

Zsana!

Én is aggódtam és aggódok minden vizsgálatnál, néha túlzásba is viszem a férjem szerint, de szerintem ez mindekinél így van. Nincs olyan kismama, akit nem érdekel, hogy egészséges e a gyermeke.
Én állandóan azon aggódom, hogy nehogy korábban jöjjenek, ne legyenek Down kórosak stb...
Nem szeretnélek riogatni, de ha megszületik utána sem lesz jobb :lol:

Vendég

Sziasztok!

Dóri!
Én is nagyon örülök, hogy más ikres kismamával találkozom :) !
Január 31-re vagyok kiírva, és te? Az orvosom dr. Tarcheh. Szülésznőt én nem fogadtam, mert a kapott tájékoztatás, és utánaolvasás alapján nagyobb esélyt látok arra, hogy császárral fogok szülni. Persze, ha minden rendben lesz mind a babákkal, mind velem, akkor én is természetes úton szeretnék szülni.
Ha jól látom, akkor nagyjából egyidősek vagyunk. Te pontosan hol is tartasz? AFP-n voltál már?
Most már elég jól viselem az állapotom, de néha nagyon elcsodálkozom, hogy mennyivel hamarabb elfáradok, mint előtte.
Már nem dolgozom, mert a munkahelyemen is változások voltak, új főnököt és más feladatot kaptam. A 2-3 hónapos betanulási időszak után pedig egyébként is eljöttem volna pihenni. Így maradtam itthon már egészen a terhességem elejétől.
Sajnos az októberi látogatást nem tudom vállalni, mert csak egy autónk van, és a férjem egyébként azzal jár dolgozni. Most még szép idő van, ezért 5-én biciklivel fog bemenni, és így használhatom az autót. Októberben, ha rossz idő van, akkor ezt már nem igazán lehet megoldani.

Finike!
Találkozzunk 5-én, a részleteket priviben levelezzük le! Nem tudom, hogy mi a szokás a szülőszoba látogatásokon, de szerintem az nyilvános, és nem hiszem, hogy egy leendő apuka ne jöhetne.

Üdv

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

rég nem voltam, de látom nem is hiányzom, hál'isten.
Néhány válasszal adós vagyok.
Marq:
Az elhalt magzat nem "bomlik" mert a környezet steril, azaz fertőzéstől vagy ilyesmitől nem kell tartani, mivel nem lehet minden nap UH vizsgáalatot csinálni, nem derül ki az ilyesmi néha csak 2-3 hét után. Egy baj lehet, ha a lassan felszívódo anyagok vérzékenységet okoznak, emiatt a műtét előtt alvadásgátlót kell adni és fel kell készülni erre.

Ági:
Karpijudit válasza pontos.

mam...
A terhességi kort legpontosabban a korábbi uh mutatja, a 12 hetesen egy hét "eltérés" nem eltérés, ennyi a biologiai szórás is lehet. Ha a ciklus, koraterhességi adatok is mutatnak egy hetet, akkor persze van, és ezt az AFP-nél és majd a szülés idejénél is!!! figyelembe kell venni.

eviki...:
EDA: Bárki kérheti, megcsináljuk (bár most pár napig nem volt szett!). Negyedik szülésnél várhatóan nem lesz rá idő, mert az indulástól az érzéstelenség beálltáig min bő fél óra, inkább egy óra kell, délután-éjszaka több mert a dolog azzal keztdődik, hogy elő kell keríteni egy aneszteziologust, aki esetleg épen műtőben altat. És meggyorsítja a dolgot, ha előtte való napok egyikén csinálnak egy labort, mert a beavatkozás előtt ez is kell, esetleg megcsináljuk persze rögtön, de erre is várni kell míg elkészül.
ne értsd lebeszélésnek, én mindenkinek ajánlom, remek dolog.

gyuri
gyuri
Szeged

Sziasztok!
Dóri és Zsana, döntsétek el, hogy nektek mikor jó a "kórházlátogatás", én is éppen ma mondta a dokim először, hogy van rá lehetőség minden hónap első keddjén. Nekem ugyanis teljesen mindegy mikor, melyik hónapban megyünk, de akkor majd találkozhatunk valahol a bejáratnál vagy valahol....
Dóri!
Mint fent látszik éppenma voltam a dokimnál és az AFP-re 12-én fogok menni, vagyis nem a héten hanem a jövő héten és mivel a héten vasárnapra esne a pontos dátum, ezért megyek a jövő héten és nem a héten. Pedig jó lett volna találkozni.....

Üdv Nektek!

Mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok!
Dóri és Zsana, döntsétek el, hogy nektek mikor jó a "kórházlátogatás", éppen ma mondta a dokim először, hogy van rá lehetőség minden hónap első keddjén. Nekem ugyanis teljesen mindegy mikor, melyik hónapban megyünk, de akkor majd találkozhatunk valahol a bejáratnál vagy valahol....
Dóri!
Mint fent látszik éppen ma voltam a dokimnál és az AFP-re szeptember 12-én fogok menni, (kedden) vagyis nem a héten hanem a jövő héten mivel hétvégén vasárnapra esne a pontos dátum, ezért megyek a jövő héten. Pedig jó lett volna találkozni.....

Üdv Nektek!

Mazsuzs
mazsuzs

Sziasztok Lányok!

Mazsuzs, Dóri!

Ha jó Nektek akkor menjünk októberben! Akkor talán Dóri Te is még jobban mozogsz... :wink: meg mi is... :wink: Még utána kell járni, hogy melyik nap lehet menni, bár ha jól olvastam több nap is lehet menni egy hónapban, de mindegyik időpontban mást lehet megnézni. (Ti hogy tudjátok hogy van ez? meg lehet nézni egy nap mindent? vagy van valami beosztás)

Ma jöttünk haza Siófokról, ahol nagyon jól éreztük magunkat, jól esett ez a kis kikapcsolódás! :P

KépKép
Kép
r. zsana

Andra!

Üdv közöttünk! Azon gondolkoztam, hogy akik itt vannak most azok közt alig van pár hét különbség. Szóval lehet, hogy a szülőszobán is találkozunk.? :P

KépKép
Kép
r. zsana

Kedves Tibicsoki :)

:) Koszonom a valaszt, visszairtam a privatodba.
Udv.:
Kla
kla

Kedves Gyuri!

Nagyon köszönöm a választ! :)

Most már csak azon kell izgulnom, hogy megtudjam csinálni időben a labort, legyen idő kivárni az EDÁ-t, legyen szett és aneszteziológus! :roll: Remélem összejön! :)

Minden jót kívánok neked és kis csapatod valamennyi tagjának e nehéz időkben is :(!

Üdvözlettel: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?